EN KJØNNSKAMP INGEN AV OSS TJENER PÅ!


 

Se for deg – en venninne av deg gråter. En fyr er slem mot henne. Og så sier hun, den irriterende jenta som alltid skal komme med råd: “men gutter er jo bare sånn. Du vet, gutter tenker på en annen måte enn oss jenter. Om han er slem, så er det bare sånn gutter er. Du må være hard to get mot gutter. Du må ikke ha siste ordet i meldingen. Gutter liker ikke det. Du må ikke ta iniativ. Gutter liker jenter som ikke gir så mye. Gutter liker jenter som er søte og ikke sier så mye”. Nei. Nei. Nei. Nei.

Har du forstått konseptet ved at du er et menneske som faktisk tenker selv, at du ikke er helt lik venninnene dine? Da er det ikke greit å hverken si, eller godta at noen kommer med slike påstander.

Om du leser denne bloggen og lar deg påvirke, så håper jeg at jeg kan påvirke deg til å tenke på følgende:

Å komme med påstander om at gutter er på en måte og at vi jenter er på en annen måte, bygger opp under en kjønnskamp ingen av oss tjener på. Det kan på en måte gjøre alle handlinger til gutter, eller jenter, “ok” fordi “han er en gutt, og jeg er en jente, og det bare er sånn”. Det opprettholder, eller i verste fall skaper et unaturlig skille mellom gutter og jenter som INGEN i 2016 bør føle seg bundet av. 

Om du tar deg selv i å tenke “gutter er bare, bla bla bla” så ser du gutter som noe annet enn hva de faktisk er: et menneske.

Og sånn at det er helt klart: mennesker er ulike hverandre, bare sånn at du vet det. Gi alle en fair sjanse, og om noen gjør noe dumt, ikke skyld på kjønnet deres. Skyld på personen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg