“ER DU BLIND OG DØV ELLER?”

Jeg er hjemme i Oslo igjen, livet ruller sin vanlige gang og bla bla.. Dere vet jo alt det der. Man kommer hjem etter en lang reise, stirre litt på kofferten, ønske at den pakker ut av seg selv. Det skjer jo ikke, så nå manner jeg meg opp til å sette igang. Må sortere i klesskapet også, for der er det kaos.. 

Fra det ene til det andre. Her i Oslo tar jeg en god del taxi, og jeg har opplevd mye rart. Idag var en av de rareste opplevelsene.. Da jeg kom inn i bilen ble jeg møtt av en sjåfør i telefonen på høytaler over annlegg (det hater jeg, de er jo på jobb?), og han snakket hverken norsk eller engelsk så jeg kunne jo ikke akkurat henge med i samtalen deres heller og få underholdning av det. Og så sier han til meg “er du blind?!” og jeg trodde han sa noe annet så jeg bare “eh nei, jeg er Sophie?” (hahah…) og så sa han “er du blind OG døv eller?! Er det en sånn førerhund du har?” og jeg lurte på om han var seriøs, jeg holdt jo Charlie i hendenen så hvordan kunne han ha ført meg rundt..? Uansett, jeg fikk komme inn i bilen, og sjåføren fortsatte å snakke med kompisen sin på høytaler og de ropte til hverandre og lo høyt. Jeg satt der og hadde såå lyst til å si at “unnskyld, private samtaler kan du jo ta på privattiden så kan vi nyte stillheten her i taxien”, men jeg turte jo så klart ikke. Så halvveis i turen oppdaget jeg at han ikke hadde slått på takstometeret, så jeg kjørte med andre ord gratis. Jeg sa “unnskyld, du har glemt å skru det på” og peikte, og han bare ga meg det drepende blikket og sa “JEG GJØR MIN JOBB, DU GJØR DIN”. Eh okei sorry for at jeg gir deg mer penger liksom, jeg kunne gjerne ha kjørt gratis.. 

Haha kanskje det ikke var så ille men jeg følte det var utrolig ubehagelig, jeg vil si at 70% av alle taxiturene mine i Oslo er litt kjipe på en eller annen måte – man føler seg jo rett og slett som verdens største byrde når man sitter i en taxi, som om det er en storebror som kjører deg rundt gratis under tvang fra foreldrene liksom. Slik innstilling føler jeg at jeg ofte blir møtt med. Så nei, fra nå av kjører jeg uber rundt i Oslo! 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg