EN SNAPCHAT ADVARSEL 

Jeg er vel neppe den eneste som har vært stor fan av snapchat? Vel, for et par måneder siden ble denne lille gleden og måten å kommunisere på gjort om til et lite helvette for min del. Jeg håper ingen får oppleve dette, som er den verste form av identitetstyveri jeg så langt har vært nær, fordi det utnytter andre med bruk av mitt navn.

For et par måneder siden var jeg på besøk hos en venninne, og utover kvelden spurte hun meg “forresten, hva trengte du passordet til min apple id for?”. Jeg skjønte ingenting, og svarte med at jeg ikke har spurt henne om det, og hva hun tenker på. Hun sa “jo, på snap tidligere idag. Jeg sendte deg jo passordet der? Du sendte til og med bilde av beina dine”. Jeg skjønte med en gang at her var noe veldig feil, noen har altså kommet seg inn på min private snapchat og skriver til vennene mine – og i tillegg bruker bilder av meg, som finnes rundt om kring på nettet. Vennene mine har jo trodd dette er meg, og jeg ante på det tidspunktet ikke hvor mange som hadde blitt lurt av “meg”. Men det viste seg etterhvert at et titall av venner har gitt ut instagram passord, apple id, mailpassord og sendt lettkledde bilder av seg selv til noe de tror er meg.

For eksempel pleier “jeg” å sende ut snaps til venninner og spørre “få bilde av sommerkroppen 2015!”. Dette er jo noe jeg aldri kunne ha gjort, men om mine nærmeste venninner fikk en slik snap reagerte de ikke så veldig på det, sa heller ikke ifra til meg, og sendte bilder til denne personen. Det er så jævlig ekkelt!

Jeg er så flau, og har prøvd å komme meg inn på snappen min, som ikke går. Jeg har prøvd å kontakte snapchat, men fikk kun svar en gang hvor de ikke trodde på at jeg er den rette eieren av kontoen. Den er ikke lengre koblet til min mail, så jeg føler meg helt lost..

Grunnen til at jeg skriver dette idag, er fordi en bekjent av meg idag, som ikke har fått med seg dette skrev til meg og nesten håpte på at jeg var den som hadde kontroll over min snap – fordi hun hadde fått et lettkledd bilde av meg (tatt fra nettet) og sendt et bilde tilbake av seg selv. Som da ikke havner hos meg, men hos en random gutt som jeg “håper” bare bruker disse bildene for seg selv, og ikke legger de ut over alt. Jeg vet at det er en gutt, jeg vet at han er fra nord-norge, og jeg vet at han er en idiot. Jeg håper jeg finner ut hvem det er. Jeg skal ikke bare anmelde han, men klistre ansiktet hans over hele bloggen min.

Som vanlig hjelper ikke team snapchat, politiet henlegger saker som dette, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. For om ikke alle mine snapchat venner får med seg dette, er det jo bare et spørsmål om tid før personen kan få tak i flere apple id, se deres private bilder på icloud etc etc. HJELP????


75 kommentarer
  1. Litt rart at venninnene dine ga “deg” passordet uten å spørre hva du skulle med det! Jeg hadde aldri gitt det til en venn, det er jo privat. Men håper det ordner seg, hacking er noe dritt.. 🙁

  2. oiii 😮 det var ikke bra!! hvordan vet du sikkert at det er en gutt fra Nord-Norge?? håper VIRKELIG at du finner ut av det.

  3. Hacking er noe dritt. Andre har ikke noe med å komme til dine private brukere og snakke med dine venner med din bruker. Jeg skjønner ikke helt meninga med sånne personer. Håper du finner ut av hvem det er Sophie. Og til den personen som har gjort det, skaff deg et liv.

  4. Kjempe smart å gi passordet til noen i forveien da.
   Jeg hadde aldri fortalt noen mitt passord uansett hvem de er. Ikke mine nærmeste får vite det engang.
   Nettvett 2015 liksom.

  5. Så flott at Robin legger ut film der du lager tungebevegelser og han sier “vi skal slikka og sugaaa”… Det er jo IKKE flaut. Har han ingen sperrer? Har DU ingen sperrer?

  6. Hei igjen! Å unnskyld for att eg spurte om snappet til deg og Robin.. Lei for d. Eg ante ik att du hadde opplevd slikt dritt..folk er onde! Eg ba kun om d for att dere har en egen evne til å gjere meg glad 😊 beklager igjen!

  7. haha sånn er det når du legge ut masse lettkledde bilder xD lett å utnytte det + holdt snapchatten mer hemmelig istedenfor å la alle vite hva den heter

  8. Fy så kvalme folk kan være. Håper du finner ut hvem det er, og at han får svi for det. Har ingen tips enn å kontakte snapchat, men de kan vel finne ut hvilken Mail den er kobla opp til? Du får kjefte litt mer på team snapchat og håpe de kan hjelpe deg med saken! Håper det ordner seg!

  9. Hei 🙂
   hvordan fikk du kontakt med snapchat ? For hele greie min klikka helt i går.Og nå kommer jeg ikke inn igjen. Og det jeg prøvd det vanlige man skal gjøre. Men ingenting funker.

  10. Nei, så fælt! Æsj!! Håper det ordner seg altsåå.
   Det skjedde noe rart med snappen min også en gang. Plutselig en dag var den registrert på amerikansk nummer. Sendt en fortvilet mail til de som eier Snapchat, men fikk aldri svar tilbake.. Makan

  11. Hmm, vanskelig å vite hva man skal gjøre i slike situasjoner! Jeg fikk også snap fra “deg” om å “vise frem sommerkroppen 2015”

  12. Hei Sopie!
   Dette var trist å høre, noen mennesker vet bare ikke bedre. Jeg ville kontaktet slettmeg.no de kan hjelpe deg vil jeg tro. Håper du får ordnet det 🙂

  13. Herregud ass. Jenter som roter bort passordene sine. Latterlig at politiet ikke prioriterer slikt, Klag til justdisdepatrtementet og likestillingsombudet. Lolol

  14. Første du bør gjøre er å skrive hva du heter på snapchat her på bloggen og be ALLE som har “deg” der om å slette “deg”!!
   Når han grisen ikke får flere snaps vennene dine elr følgerne dine og at han ikke får sendt flere snaps til dem så er du kvitt iallefall en del av problemet 🙂

  15. Kanskje det er noen du kjenner/ kjente som vet passordet ditt eller som skjønte at det var det og kom seg inn på profilen din? Håper du får den tilbake💕

  16. Føler virkelig med deg, Sophie. Eksen min hacka min snapchat i fjor, og sendte masse drøye bilder av hans venner når de var på fest til alle på lista. Blant annet småsøskene mine. Aner ikke hvordan han fikk passordet heller.. Angrer jeg ikke anmeldte det. Gjør det, uansett om det er stor sjans for at saken blir henlagt. Det er utrolig barnslig og lavmål å gjøre slikt mot andre.

  17. Det er så ekkelt!! Det skjedde med meg engang også (det ble HELDIGVIS ikke sendt noen bilder) – men det var noen fra Finland som hadde hacket meg, og jeg prøvde å bytte passord, men det gikk ikke der å da…. Siden de logget seg på, så logget jo snapchat meg av (siden det ikke går an å være på snapchat på 2 forskjellige steder som iPad og iPhone). Det var jævlig ekkelt, og jeg håper det aldri skjer igjen. Heldigvis så fikk jeg byttet passord til slutt og da sluttet altså de også. 🙂
   Det at politet henlegger saken er jævlig dårlig gjort. Det her går ikke bare utover deg, men også mange andre av dine venninner. Håper det ordner seg for deg, fordi det her er jævlig ekkelt!! Lykke til 🙂 Loveyou Sophie Elise <3

  18. “Du” har jo lagt ut mystory også, hvor du spør om å få bilder av sommerkroppen på den alle leserne har?

  19. Men Herregud da, vennene dine burde da virkelig skjønne at man ikke gir bort passordene si e slik?? Er det rart dere blir hacka og svindla? Nei vent, kan ikke kalles hacking engang!

  20. Det jeg blir mest overrasket over er vennene dine. Er de virkelig så dumme? Unnskyld, men det er vel ingen som bare deler ut passordet sitt sånn helt uten videre. Jeg hadde aldri gitt passordet til bestevenninnen min engang, selv om hun spurte. Og hun hadde da aldri gitt sitt passord til meg om jeg spurte, det er privat. Og jeg tror ikke jeg har noen venner, som sånn uten videre bare hadde delt ut passord til alle kontoene sine på snapchat, fordi jeg hadde spurt om det. Jeg ville riktignok aldri ha spurt om det, fordi jeg respekterer privatlivet til venner og venninner. Det virker som de er helt ute, og det der får de pokker meg skylde seg selv. Når de først er så dumme i utgangspunktet, så kan de faen ikke klage etterpå. For det der, gjør ingen. Kanskje 12-13 åringer ville vært så dumme, men det er snakk om 20 åringer, og da forventer noe annet.

  21. JEG KJENNER JEG BLIR SUR! AT NOEN KAN VÆRE SÅ SYK I HODE ER JO NESTEN HELT UTENKELIG!
   JEG VILLE PRØVD Å GÅ INN PÅ DEN SLETTMEG SIDEN OG SE OM DET ER NOEN TIPS Å FÅ DER!

  22. Du bør lese boka how to be a woman av Caitlin Moran(ikke bli skremt av tittelen), den kommer du til å like veldig godt. Hun er et supert feministisk forbilde, akkurat som deg!

  23. Hvordan vet du at det er en gutt og at han er fra nord-Norge?:( beklager at dette har skjedd deg! Forferdelig kjip situasjon!
   Og til 20.00: det der var bare patetisk. Det er identitetstyveri – som er straffbart. Det har ingenting med kjønn å gjøre.

  24. Lol, enig. Dumme deg og dumme vennene dine som sender slike bilder uansett. Alle kan få tilgang på snapene til folk. Man har INGEN rettigheter, og alt kan hackes på nett. Dere som sender slike bilder er bare fuckings naive. Dere kan aldri vinne en sak på dette for dere eier ikke bildene dere sender. Gled dere til dere får barn og alle bildene ligger på nettet og solgt som reklame for porno sider 😉

  25. Her er min VG side i dag.
   Store politistyrker jakter på identitetstyver etter at den populære bloggeren Sophie Elise mistet kontroll over sin snapshat.
   Politiet har natt til fredag sirklet inn eventuelle tyver på Grønlandstorget i Oslo. Politiet ser meget alvorlig på saken. Statsministeren og justisministeren er underetettet om saken. Lolol

  26. Flere ganger har jeg fått snap fra den første snappen din med spm om å få låne spotifykonto, har alltid skjønt at det ikke var deg…

  27. https://www.youtube.com/watch?v=MSYMhSchlyg
   tenkte på deg, please go vegan
   vet du føler du gjør nok, men må bare fortelle hvor mye bedre man har det med seg selv
   Ingen misshandling er ok, det at resten er værre er ikke en unskyldning for å ikke gjøre det men kan…
   Forventer ingenting, bare sitter å gråter etter jeg så denne, tenker på all den stakkars fisken som helst vil slipe ha ha noe med oss kjipe mennesker å gjøre…
   klarer virkelig ikke mer av denne arten, kan vi ikke bare holde oss unna?

  28. Her om dagen lå det på “din” mystory : hva synes dere om sommerkroppen 2015? send bilde av din, så kan hende mange har sendt til han da også 🙁

  29. Synes egentlig du burde lagt ut dette innlegget flere ganger i løpet av de neste ukene bare for å være sikker på at alle får det med seg!!
   Tror nok de fleste ville forstått det om du endret overskriften på det hver gang. Denne gutten holder tross alt på å spørr etter passord og private bilder!!
   IKKE GREIT!!!!!!!!!!!

  30. Hei
   Tenker at her bør du få hjelp av blogg.no.
   De har et så stor nettverk at de helt sikkert kan komme i kontakt med noen som jobber for Snapchat i Norge slik at du får hjelp med problemet ditt.
   Vet av andre som også har hatt problemer med SC og har da tatt direkte kontakt med de som jobber i Norge.
   Lykke til!! 🙂

  31. Du få bare prøve å få vennan dine på den snap brukern til å slette den kontoen fra sine venna, da e det ingen som har den brukern som venn lenger, å ingen fleire snaps, å bare skriv på din private fb, at du evt lage dæ ny bruker pga dettan. Å ingen må gi fra sæ noen info.

  32. Oi, så utrolig kjipt! Nesten litt trist at folk har så lite å gjøre med livet sitt at de må hacke andre for å få seg litt morro. Han gutten der sitter vel alene og miserabel på en gård oppe i Nord-Norge, får seg vel ikke no action i hverdagen så han bruker din snapchat for å more seg. Utrolig irriterende når sånt skjer, men en god ting er jo at alle sånne ting kan blir sporet opp via IP-adresser. Uansett hvor sikker og skjult man tror man er, så klarer folk å spore det opp. Jeg driver for tiden å utdanner meg innen IT, og vet hvor dumme folk er. Dem blir alltid tatt til slutt.
   En annen ting jeg vil nevne er egentlig rettet mot venninnene dine. Altså, hvor dumme går det an å bli? Unnskyld meg assa, men man skal ALDRI gi fra seg passordet på noe som helst, uansett hvor gode venner man er eller hvor mye man stoler på hverandre. Hvis et passord skal overføres fra en person til en annen så bør dette gjøre muntlig, og ikke via snapchat…. Da syns jeg de jentene kan skylde seg selv hvis de mister Instagram, Apple-kontoer og alt som er. Trodde folk hadde lært litt om nettvett?

  33. Det må være ganske skummelt å oppleve. Går det ikke an å få vennene dine til å rapportere h*n og så blokkere han? Kanskje at de kan ta screenshot av det han sender til de?

  34. Om du kjenner noen som kan å hacke bør du høre med den personen for den kan mulig finne f.eks hvor de snapsene er sendt fra evt. ip-adresse. Politiet henlegger slike saker fordi det ofte er lite å gå på og fordi de ikke får hacke, men de har lov å ta imot informasjon fra folk som hacker altså folk som kan mye om data.

  35. Haha, alle skjønner at dette snap-hack greiene dine er kun et oppmerksomhets-stunt for å få sideklikk.
   gl hf

  36. ER DET INGEN SOM HAR NETTVETT LENGER ELLER?!?!?!?!?!
   DU skal ALDRIALDRIALDRIALDRIALDRIALDRI gi fra deg passordet ditt til NOEN!!!! Med mindre du er under 18, så skal du ikke en gang gi fra deg passordet til din egen mor/far!
   Herregud folkens, skjerp dere. IKKE GI fra dere passordet til noe, ikke til en kjendis, ikke til politiet, INGEN!
   Jeeezuz, er ikke rart at mange blir “hacket” (nei, det heter ikke hacking når man vet passordet) når dere gir fra dere passordet deres…

  37. De som sitter her med fingerene oppi rumpehullet og dømmer Sophie eller vennene hennes. Stå i traffikken. Jeg gir to faen i om de tok bilde av seg selv helt nakne eller ikke.. eller om de ga passordet sitt til hverandre. At noen stjeler andre sin identitet er for jævlig. Tenk om det var deg? Sett dere i sitautionen før dere dømmer og prater dritt! Jeg håper du finner personen. Jeg hadde seriøst synket like lavt som denne fyren og spredd alt slags personlig informasjon. Man “fucker” ikke med meg. Nopp!

  38. Snapchat har jo ip-adressen hvis politiet spør etter den. Tviler vel på at de viser noen interesse for dette.
   Sophie har sikkert ip adressen til hackeren fra bloggen sin, hun kan sikkert se hvem som har lastet ned de bildene som de har brukt på snap.

  39. du vise din intligens gang på gang du ! “klappklapp” du kan faktisk ikke legge ut bilde av den personen som har gjort det, da gjør du noe like kriminelt selv å kommer selv til å bli straffeforfulgt å … naut !

  40. Ja æ så det med sommerkroppen 2015 på den “offentlige” snapchatten din! Æ bynte å lure på koffør du hadde lagt ut nåkka sånt… Utruli teit at folk gjør sånt. Han kan jo heller gå inn på porno sie å se på porno istede for å lage så mye trøbbel for noen bilda…

  41. Om du var like smart som pen ville du nok unngått å havne i dumme situasjoner. Men hadde du vært like smart som pen hadde du ikke skrevet en så håpløs
   blogg. Ikke få barn!

  42. Håper du finner ut hvem som har gjort dette! Post bilde av idioten som har gjort dette, og la han bli kjempe flau! Du er en smart jente, så du finner nok den beste straffen, og en bedre en enn hva politiet kunne funnet på!! You go girl! 🙂

  43. Hei Sophie Elise. For en ufattelig kjedelig situasjon å havne i. Be vennene dine bytte passord på apple id-en sin. Gjerne også sette opp to-stegs verifisering på apple id-en. De bør også bytte passord på mailene som er knyttet til apple id og endre sikkerhetsspørsmål. Kanskje bør de også fjerne kortinfo en liten periode og legge den tilbake senere. Uansett om politiet “bare” henlegger det, synes jeg du bør anmelde. Om ikke annet kan du oppnå å få Snapchaten din tilbake.
   Jeg forstår hvor kjip en slik situasjon er, og håper virkelig det ordner seg og at du finner ut hvem denne gutten er.

  44. Jeg har faktisk nettopp hatt eksamen i mediefaget på skolen som handlet om retten til og bli glemt på nettet. Avsenderen min var slettmeg.no, det er en side som kan prøve og få hjelpet deg med og få slettet sånt som, falske profiler, bilder, videoer osv fra nettet som du ikke vil ha der som du selv ikke får slettet. Så anbefaler deg å gå inn på siden deres og kontakt de, kanskje de kan hjelpe deg med og slette kontoen 😉

  45. Ærllig talt, du bruker Apple-produkter som et ekte brødhue og forventer sikkerhet og kvalitet? Tenk litt før du kjøper en vare.
   Apple-produkter er det verste søppelet du kan få i forhold til pris. Skyld på deg selv, dette vet du utmerket.

  46. Her er en fiks : ikke vær en fordømt idiot som kjøper iPhone som lekker passord verre enn en sil.
   Der, done deal.

  47. Det skjedde med meg også en kveld. Bestevenninna mi sendte melding til meg å skrev ”Hooker du deg ikveld eller? fikk snappsene dine” Og jeg skjønte jo selvfølgelig ingenting og spurte hva som var på de snappene. Da var det en svær gutt med tattoveringer som tok bilde av seg selv naken og skrev som om det skulle vært meg som tok bildene av han. Og når jeg har type, skjedde det selvfølgelig masse drama, som om jeg var utro. Jeg kom heldigvis inn på min snap og bytta passord.
   Og heldigvis med typen, fikk vi avklart at når de bildene ble sendt, var jeg med han.
   Utrolig irriterende!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg