IKKE KJØP DISSE PÅSKEEGGENE!

Jeg skal starte min dag med å gi dere en anbefalning som kanskje er litt “nørd” – men utrolig viktig!

Jeg har selv vært en stor fan av påskeeggene i lilla kartong, helt til nå nylig da jeg ble gjort opmerksom på dette av bloggerleserne mine. Jeg forbinder dette med sol, påske, jentekvelder og kos. Men egentlig betyr påskeeggene mest dette:

Nemlig ødeleggelse av regnskogen. Påskeegg inneholder mengder av palmeolje, som ødelegger stort for planeten og alle oss.

Freia er virkelig en versting når det kommer til bruk av palmeolje, og ødeleggelse av regnskogen. For å nevne noen andre produkter, så kan jeg fort si smash og mr.lee, og alt fra cafe bakeriet.

Dette er så grusomt, og jeg skal virkelig gjøre mitt aller beste for å bli mer bevisst på valgene jeg tar og hva jeg kjøper. Jeg vil også gjøre mitt beste for å oppfordre dere lesere til å ta kloke, miljøbevisste valg ♥

740 kommentarer
  1. dette var jeg ikke klar over, takk for at du sier i fra! Skal slutte å kjøpe de, selv om de er utrolig gode..

  2. Så utrolig bra at du tar opp dette! gjør så folk kanskje får litt mer innsikt i hva det koster bare for at mennesker skal kunne kose seg med 4 egg!!

  3. Var ikke klar over dette, takk for at du informerer om det! I tillegg til klimaproblemene, er Palmeolje ekstremt usunt for kroppen. Den legger seg rundt hjertet, og kroppen har vanskeligheter for å bli kvitt den..

  4. Jeg tror uheldigvis du når frem til flere og får et større resultat hvis du forteller om helseskadene palmeolje kan føre til! Det vil da være større sansynlighet for at flere dropper å kjøpe den til lørdagsgodt i morgen!
   Kult også hvis du i tillegg til å opplyse om at eggene ikke burde kjøpes, om du tipset om et alternativ til dette lørdagsgodteriet som man heller burde støtte!

  5. Har ikke kjøpt meg disse på 6 år på grunn av det der.. Grusomt! Kjempe bra at du skriver om det, elsker at du legger ut som slike ting som engasjerer deg:)

  6. Dette var jeg absolutt ikke klar over!! Visste at Freia er en av verstingene innenfor palmeolje.. Tenk at vi ødelegger planteten vår fordi vi skal ha litt lørdagskos..😓 bra du opplyser alle dine blogglesere om dette!! 🙂 🙂

  7. Tusen tusen takk for at du gir beskjed videre ♡ har ennå ikke kjøpt noen i år. Så skal med god samvittighet ikke kjøpe de I påsken heller 🙂

  8. Sophie Elise, kan du forklare hvordan palmeolje fører til skogbranner og andre ødeleggelser vi ser på bildene? Kan du også gjøre rede for hvor mye fossile brennstoffer som er involvert i alt du bruker av klær, sminke og teknologisk utstyr ? og hvilke fordeler og ulemper det har?

  9. ikke bare e det palmeolje, det e jævlig kvalmanes og ekkelt, så d blir ikke så veldig vanskelig å ikke kjøp det

  10. Så mye sminke som du bruker har det ikkje noe å si om resten av verden spiser påskeegg, just saying

  11. derfor er det like greit å være allergisk mot hasselnøtter, slik at jeg ikke kan kjøpe noe særlig fra freia 🙂

  12. Tror du virkelig at det å slutte å kjøpe påskeegg vil hindre regnskogen fra å bli ødelagt? Du kan da umulig være seriøs med dette? Påskeegg står for en mikrodel av alt det som er med på å ødelegge regnskogen. Å slutte å kjøpe påskeegg i lilla kartong vil ikke redde regnskogen. Og ja, det vil kanskje bidra bittebitte litt, men ikke nok til å gjøre en forskjell. Dette blir for dumt.

  13. HELT enig med det du sier. Håper man kan dele dette innlegget så også flere blir oppmerksom på akkurat dette;))

  14. PALMEOLJE KAN OGSÅ KALLES VEGETABLISK OLJE ELLER VEGETABLISK FETT. HVER OBS PÅ DET NÅR DER KJØPTE POTETGULL SJOKOLADE FERDIG SUPPER OSV. LES ALLTID PÅ INNHOLD 🙂 det er heller ikke sunt får kroppen og tetter blodårene. De bruker dette i produksjon fordi det er billigere en annen type.

  15. Det blir for dumt å henge ut ET produkt synes jeg. Da kan du likesågodt henge ut all industrimat. For nesten uansett hva man kjøper, så inneholder produkter palmeoljer.. Desverre. Og innemfor regelene trenger man heller ikke å skrive at det er palmeolje i produkter, så lenge det står “vegetabilsk olje” tror jeg. Så hvis man skal unngå dette, så må man nesten spørre hver leverandør innen mat. Dessuten så er det ikke så veldig mye palmeolje i hvert egg. Det er snakk om ganske lite, selv om forbruket på akkurat den fabrikken du nevner er stor. For Industrifabrikker, trenger olje for at maskinene skal fungere, og da er det ofte det bruker palmeolje for å “smøre” maskina, slik at hvis det skulle havne i maten, så er det spiselig og ikke farlig for forbruker å spise.
   Det er bra du opplyser om dette temaet synes jeg, for ikke bare ødelegger det regnskogen, men det er ikke noe bra å ha i kroppen.
   Men før du skriver om noe, bør du ha alle fakta på bordet! 🙂
   Ha en god helg!

  16. Men er du klar over at vi hugger ned enormt led skog i Norge? Og at den norske skogen tar opp mye mer CO2 enn regnskogen?
   Men selvfølgelig, det er forferdelig!

  17. for å ikke nevne kuene som står dag inn og ut for å lage disse, og kalvene som har blitt tatt fra dem og drept.

  18. Påske egg er nam! Kommer aldri til å slutte med å kjøpe det. Som om ikke disse skogene blir tatt ned til andre typer matvarer uansett -.- Stopper ikke ødeleggelsen av disse skogene, selvom man lar vær å kjøpe de egga…

  19. his jeg hadde visst dette før hadde jeg aldri i verden spist disse påske eggene, ikke noen sånne påske egg på meg fremover! 😛

  20. Utrolig bra at du sier dette. Har visst om palmeoljen i kanskje 2 år nå, og prøver å være bevisst på hva jeg kjøper. Se alltid på innholdet i produktet om du er usikker, tar deg bare 30 sekunder!

  21. Palmeolje er også veldig farlig!! Det legger seg rundt hjertet. Spiser man for mye palmeolje har man større sjangs for å få hjerteinfarkt og problemer med hjertet.

  22. Åh, jeg som trodde du endelig hadde innsett at å være vegetarianer er motsigende hvis du ikke er veganer, i og med at melkeproduksjon og eggproduksjon gir dyrene MINST (om ikke mer) skade fysisk og psykisk 🙂

  23. . Vegetabilsk fett/palmeolje er i det meste av produsert mat nå til dags. Godteri, kaker, chips, supper, ferdig krydder osvosv. LYKKE TIL med å kutte alt det ut folkens.

  24. Bra du sier ifra, for dette var jeg virkelig ikke klar over! Nidar har noen nesten identiske egg med melkefyll, vet du om disse er noe bedre med tanke på miljø? I så fall kan man heller kjøpe de 🙂 Skal iaf slutte å kjøpe de i lilla kartong!

  25. Ikke bare går det utover regnskogen, men også kroppen blir ødelagt ved inntak av palmeolje. Det er det mest usunne man kan få i seg!
   Godt du nevner dette 🙂 <3

   1. enig med deg, fordi det er ikke sånn at Freia hugger ned hele Amazonas bare for å lage en pakke med påskeegg. Og selv om hele Norge hadde sluttet å bruke palmeolje, så hadde det ikke hjulpet så veldig fordi det er fortsatt andre land som bruker palmeolje.

  26. TAKK, Sophie! endelig noen som skjønner det! du har så mye inflytelse på mennesker gjennom bloggen, synes det er flott at du tar opp temaer som dette! 🙂

  27. heisann, så utrolig viktig tema, er helt enig med deg, synes dette er tragisk.
   Du er så vakker 😍 skulle ønske jeg kunne blitt kjent med deg
   Hilsen
   Sjarmert og forelsket gutt på 23 🙂

  28. Så utrolig bra du informerer om det, er selv opptatt av å ikke spise så mange produkter med palmeolje, men viste faktisk ikke at det var det i påskeeggene! Takk for at du sa ifra!
   Palmeolje er noe dritt!!

  29. BRA at du bryr deg ! du har stor påvirkningskraft både positivt og negativt, men når du bruker den på å fremme slike saker *applaus*

  30. Det er det teiteste jeg har hørt, men kanskje ikke så rart når det kommer fra en bortskjemt pappa jente som tror på alt hun leser

  31. Det er bra at du oppfordrer om miljøproblemer. En ting du kanskje burde tenke på, er ditt forbruk og alt du kjøper. Det er et av de største miljøprobleme vi har idag. Tydelig kan man se på bloggen din at du kjøper stadig nye ting og mottar fra bedrifter som sponser deg. Det er noe du burde tenke på og kanskje gjøre en forandring siden du er opptatt av miljøet.

  32. Herregud det visste jeg ikke! Heldigvis liker ikke jeg så godt påskeegg i lilla kartong, men jeg liker mr.lee og smash. Jeg er sterkt imot ødeleggelse av regnskogen og bruk av palmeolje, er så tragisk at de forsatt ødelegger regnskogen! Kyniske mennesker som bryr seg kun om penger.. Og hvor dumme er de? Hva skal de med alle disse pengene når de uansett kommer til å dø når de ødelegger planeten uansett? Gir ikke noe mening. Tenker også på alle uoppdaget medisiner også. Er veldig glad for at du skriver om det. Skal slutte å kjøpe mr.lee og smash hvertfall.

  33. Åh. Jeg som elsker påskeegg og nettopp spiste et. Ups! Vel, er hvertfall bra at de påskeeggene ikke selges året rundt.

  34. Trur nesten jeg må slutte å spise alt i verden jeg, tydeligvis… HAHA. Lev livet og ikke tenk på alt som kan skje. Forurensing skjer av enhver ting vi gjør kjære deg.

  35. det er så og si umulig å kjøpe produkter uten palmeolje. går selvfølgelig an å minske forbruket, men produkter som inneholder palmeolje vil alltid bli solgt. det er nemlig fordi palmeolje faktisk bruker 200 FORSKJELLIGE navn!! google det, så finner dere listen med alle navnene…

  36. Ja d har hvert palmeolje i eggene! For en liten tid tilbake kom dette på tv2 hjelperdeg og de ville ikke gjøre noen endringer i oppskrifta. Men de fikk så mange sure folk på seg at de sluttet med palmeolje i disse eggene. Slapp av alle sammen😒

  37. jeg prøver også så godt jeg kan å unngå palmeolje, det er så kjipt at både påskeeggene og smash fordi det er så utrolig godt. Veldig mange kjeks innholder også palmeolje i tillegg til sjokoladesausene fra Freia og oreo sjokoladen. jeg sendte melding til Nidar for en tid tilbake om de kunne slutte å bruke palmeolje i produktene sine. De skrev tilbake at dette er noe de jobber med men at det tar tid. Forhåpentligvis så blir det slutt på bruk av palmeolje i alle produkter, bra at du tar opp slike saker på bloggen!! 🙂

  38. OK. Ikke lov å spise kjøtt, palmeolje (som finnes i veldig mange matvarer) eller mat som er innpakket i papir/kartong(som er truende for reinskogene).
   Gud, jeg tror jeg flytter ut i skauen nå, haha😂

  39. …..Etter å ha bodd et år i Asia, hvor en vanlig familie konsumerer ca 3-4 liter palmeolje i UKA. Så har jeg innsett at norske tiltak mot palmeolje er som å pisse i havet… Sånn, med tanke på at vi er 5 mill mennesker, og de er milliarder. 😉
   Helsemessige fordeler er nok viktigere å trekke frem.. (For freia sitt bidrag i regnskogødeleggelsen dreier seg antagelig ikke om mer enn et par grener i den store sammenhenger.)
   Hilsen ei som ikke kommer til å slutte med å spise påskeegg den ene gangen i året.

  40. Det blir feil å kritisere Sophie for ikke å ha nevnt andre produkter som inneholder palmeolje. Jeg trur grunnen til at hun kun nevnte påskeeggene nettopp er fordi det nærmer seg påske, og produktet, som er høyt elsket av flere i Norge, er nettopp kommet i butikkene. Derfor er det viktig å informere om dette akkurat nå. Hun får frem budskapet sitt, og jeg, som tideligere fan av disse påskeeggene, kommer ikke til å kjøpe dette i nærmeste framtid. Nettopp pga det hun skrev. Jeg var uviten, men nå har jeg lært.
   Jeg er ingen ekstrem kjemper for hverken ditt eller datt, og jeg faller heller nok under kategorien “gjennomsnittelig”, men selv jeg forstår hvor viktig det er å ta vare på jorden vi lever på, og å gjøre sitt for å forbedre. Dere sier at det ikke hjelper, men jo færre som kjøper produktet, jo vanskeligere blir det å faktisk produsere. Over lengre tid kan dette tilslutt ende med full stopp av produsering av produktet.
   Takk for at du informerte en uviten sjel, Sophie. Dersom du vet om flere produkter med samme konsekvens, vær så snill og informer om det også.

  41. Hjelper ikke å slutte å kjøpe det likevel synes jeg. Det er jo så mye andre ting dem lager og andre firmaer som også lager ting som er skadelig. Så hvorfor stoppe å kjøpe det. Det hjelper ikke likevel.
   Ikke snakk om penger, hva er det laget av f.eks? Jo det er laget av tre alle typer ark/papir er laget av tre

  42. desverre er påskeggene for gode til å se for seg realiteten, så blir nok slike egg i helgene framover uansett…

  43. Hva er vitsen å ikke spise dem, de kommer fortsatt til å lage dem. uansett om noen få folk ikke spiser dem lenger så er det fortsatt flere hundre tusen i verden som spiser dem. Det må komme videre i media osv. for at de skal stoppe å lage dem….
   Sååå de kommer ikke til å slutte å lage dem, selv om det er så pass forferdelig

  44. Mari – Aldri har jeg vært SÅ flau over å hete “Mari” til mellomnavn, prøv å fyll opp tomrommet mellom ørene før du uttaler deg om noe du klart og tydelig ikke kan en dritt om. “Dette blir (serriøst) for dumt” for å sitere deg.

  45. va å kjøpte ei palla, tenkte å spis alle iløpe av helga, så skal æ spis enda fler, kun for å irritere dokker “miljøvernera”

  46. Kilder? Du som blogger burde ikke oppfordre til noenting uten å henvise til reelle kilder som støtter oppfordringen.

  47. Oi, det var jeg ikke klar over!! åsså verdens beste påskeegg da… men det er overhodet ikke verdt det når man ser hvor ødeleggende dem er.. jeg skal ALDRI kjøpe dem igjen! 🙂 takk for tipset!

  48. De har endelig fjernet det fra Kvikk lunsj! 😀 Så i påska kan jeg kose meg. I fjor boikottet jeg det pga palmeolje..
   Blir kvalm av tanken på å spise mr lee nudler også, pga jeg vet om all palmeoljen. Det er usunt også, legger seg i blodårer og er egentlig det verste fettet du kan få i deg.
   Kjempebra at du setter fokus på dette!

  49. Hahahaha huff Sophie! Tror neppe folk kommer til å slutte å kjøpe dette. Er litt morsomt i grunn. Tenkt til å dra ned på butikken nå for å kjøpe meg påskeegg 😉 mmmh hørtes godt ut

  50. Bra du kommer med sånne her innlegg også 🙂 viktig at folk får vite hva som skjer rundt i verden siden vi skal ha all denne pappemballasjen rundt matvarene våre

  51. Hvis man skal tenke sånn, kan man ikke spise, drikke eller gjøre noe annet her i verden… så mye rart som blir sagt, blir gal…

  52. Istedenfor Smash kan man kjøpe skruene fra remas eget merke. Smaker nesten likt, jeg synes faktisk de er bedre, og rema bruker ikke palmeolje i sine produkter 🙂

  53. Herregud for en dumt innlegg å di bildene er faen ikke på grunn av palmeolje til sjokolade det er bilder etter det hat vært en brann der å det skal godt gjøres å få hele Norge til å slutte med å spise det lykke til.

  54. Kjempe fint innlegg. Det er viktig å opplyse folk. Derfor vil jeg påpeke til de som mener det bare trenger å stå “vegetabilsk olje” i innholdsfortegnelsen på matvarene at dette er feil. Det er en regel som sier at matvarer som inneholder palmeolje skal merkes med dette. (denne regel trådte i kraft i desember 2014). Og til dere andre som kritiserer Sophie Elise for dette innlegget: Ja, det er mye som forurenser og bidrar negativt til klimaet. Sophie har selv valgt å fokusere på nettopp palmeolje i dette innlegget, noe som bør være helt greit. Det skal ikke være nødvendig å ramse opp alle mulige ting som bidrar til miljøødeleggelser for å belyse dette problemet. Det eneste som fungerer, og som bidrar til økt fokus på denne høyst aktuelle problemstillingen er å ta tak i en og en ting, og opplyse om dette deretter. Det er selvfølgelig lov til å være uenige og kritiske, men vennligst sjekk fakta før dere går til angrep i et kommentarfelt på et menneske som bare prøve å belyse et viktig tema, og hvor hun har tatt et valg om hvordan hun vil belyse det. Nettopp med påskegodet som nordmenn kommer til å fråtse i om kort tid.

  55. Til alle som sier at det skal kjøpe det nå og spise ekstra mye, vær så god. Bli feit og ødelegg kroppen deres! Verden trenger ikke mennesker som dere 🙂
   Og bildene er pga det brennes ned masse regnskog for å lage plantasjer for å produsere nettopp palmeolje.

  56. og i tillegg er palmeolje utrolig dårlig for kroppen din og blodårene dine, palmeolje tetter blodårene dine! sjekk alltid om det er palmeolje i matvarer dere kjøper

  57. Dette gidder jeg faen meg ikke bry meg om. Når ødeleggelsene av regnskogen har gått så langt at vi har problemer med å leve er jeg død. Så får de etter meg slite.

  58. Noen folk er så tette. Selvfølgelig hjelper det å unngå å kjøpe produkter som inneholder palmeolje! Boikott kan føre til at produsenten bestemmer for å benytte seg av andre ingredienser. Kjempebra at Sophie Elise tar opp dette, i og med at hun har så stor påvirkningskraft og rekker ut til så mange. Ikke bruk energien deres på å gjøre dette om til noe negativt, det blir for dumt. Jeg er glad noen tenker på miljøet og tar bevisste valg i hverdagen. At folk enda ikke forstår hvor truende og omfattende klimaendringene er IS BEYOND ME. Dumme, dumme folk..

  59. Det er jo ikke for dumt å fortelle ut et produkt? Skal hun lage en liste over alle produkter med palmeolje? Nope, er nok ikke det som er fokuset for henne som blogger. Tipper at hun valgte dette produktet fordi hun vet at mange, spesielt unge (som også er målgruppen for bloggen) kjøper det, og fordi hun nettopp fant det ut selv. Man kan ikke stoppe problemet ved å slutte å kjøpe et produkt, men hovedpoenget er jo holdninger og BEVISSTHET i forhold til hvor det man spiser kommer fra.

  60. Elsker bloggen. Kan du ha slikt innlegg hvor du skriver om hendelser eller historier fra ungdomstida di, da du var “ung og dum”?? Er så vittig å lese sånn !! Også selfølgelig med bilder fra den tiden

  61. Du aner ikke hvor mye jeg digger at du bruker “bloggstemmen” (haha) din til å formidle ting som dette! Du har sikkert hørt mange ganger at du er et dårlig forbilde, noe jeg ikke kan skjønne så opplyst som du er, hehe. For meg er du en person man virkelig kan se opp til 🙂

  62. jeg kommer ikke til å slutte å spise påskeegg fordi det er kjempe godt og de kommer uansett kommer de ikke til å slutte å lage dem bare fordi folk ikke spiser dem.
   Selv om jeg syntes det er dumt

  63. Bruk kilder da din “nørd”, dette beviser jo hvor din kunnskap kommer fra. Men som Trine sier, vi er 5 millioner de er milliarder!

  64. Så bra at du tar opp dette! Har stor respekt for at du bruker din “posisjon” til å sette fokus på slike ting. Du når i hvert fall ut til mange og det i seg selv er et stort steg ❤️

  65. De har sluttet med palmeolje i de eggene, men veldig bra at du tar det opp! Er et viktig tema. Hvis det fortsatt hadde vært palmeolje i de, så tror nok ikke jeg at jeg hadde klart å slutte å spise det. Det er jo SÅÅÅ utrolig godt!! 😂❤️

  66. Palmeolje er også farlig for hjertet og man kan få hjerte og kar sykdommer av det. Palmeolje finnes i alt for mange mat-produkter selv om det finnes gode erstattninger for det, grunnen til at palmeolje bruket er vel først og fremst for at det er billig. Noe av det som kanskje er mest skremmende som inneholder palmeolje er noen typer babymat.

  67. Åneeei, de eggene er jo så gode. Og jeg har allerede kjøpt mange av dem i år. Jaja, kjøper hvertfall IKKE flere etter dette, palmeolje er jeg så utrolig imot, men vanskelig å vite hva som inneholder det og ikke.

  68. så påskeegg = skogbrann? eller hvordan var det igjen.. for ser veldig ut som skogbrann, så skogbrann påskeegg, staten, bush, osama,,,, ikke kjøp egg, bruk heller sminke

  69. Når skal du suge meg tøs? Jeg hater uansett skogen… Jeg synes heller at du burde fokusere på å fjerne regnskogen din nedentil ❤️

  70. Det er kjempebra at du sier det, for eggene inneholder 40% palmeolje!!! På palmeoljeguiden for å se ha det er palmeolje og hvor mye. Jeg har vert veldig i mot palmeolje lenge og håper virkelig at flere blir like interessert i å stoppe palmeolje som meg💓 haaater palmeolje

  71. Det er ogsaa palmeolje i vanlig wasa knekkebrod. Sa om man skal tenke saann er det mye man skal unnga! Heller se paa hvor palmeoljen kommer ifra.

  72. Sånn å no bare verden .-. 10 stk som slutta og kjøp det gjær ikke nokka med det…
   Vi får no bare kjøp ka bi vill… Vi ska ikke bi trua på at de e laga av palmeolje som nesten all sjokoladen e laga av

  73. Kan folk roe seg litt ned?
   Hva er galt med å fortelle leserne sine om dette? Det er et faktum. Sorry bitches 😉
   Dere som skal kritisere kan heller leke litt i traffikken😊

  74. oki…. Ærlig talt, vi driter i den regnskogen for å få påske egg. Påske eggene er så mye mer viktig enn dere tror. Så dette er bare teit fordi man har palmeolje i nudler osv. Kan ikke stoppe og spise ting fordi det skader. Da måtte jo alle ha vært vegi

  75. Det er ren underholdning å lese om at ‘sophieelise’ prøver å ta opp en samfunnsdebatt med et så patetisk innlegg – værre er det enda når man blar ned til kommentarfeltet for å lese en verden av dumme, uselvstendige og grunne kommentarer.

  76. Veldig bar at du tar det opp! Tror veldig få er klar over hva palmeolje er og hvordan det “utvinnes”…
   Og til deg/dere som tok opp dette med at den norske skogen tar opp mer CO2 enn regnskogen (sikkert mulig, men under stor tvil) og at massevis av norsk skog hugges hvert år: Problemet er ikke at man hugger ned trær, problemet er at i regnskogen hvor de henter palmeoljen driver de med flatehogst (altså de hugger ned store områder om gangen, i ett jafs) og dette fører til at jorda rundt blir næringsfattig og trærne vokser ikke opp igjen. I Norge er ikke dette saken – vi driver ikke med flatehogst, meb hugger ned et tre her og ett tre der så jorda har næring til et nytt tre som vokser opp igjen, noe vi ikke ville hatt om vi drev flatehogst…

  77. Så bra skrevet, et utrolig viktig tema!
   Folk som ikke kjønner det må kjønne hvis vi fortsetter sånn er vi dø om noen hundre år, håper dere har nokk ved i hoved for å forstå det.

  78. Håper Freia begynner å lage de uten palmeolje:) de bruker det jo ikke i sjokoladene sine eller i nugattien, så hvorfor bruke palmeolje i påskeegga ?

  79. Slutt å gå så halvhjertet inn i dette med miljøet! Ikke vær så jævla ego, tenk på dyrene.. SLUTT å bruk meieriprodukter! Hvordan hadde du likt å blitt voldtatt hver gang du sluttet å produsere melk i brystene dine, føde ungen for så å få den tatt i fra deg, sånn at melken ungen din skulle hatt kan bli brukt til ting som andre skal spise!! Og ja ungen din ville blitt slaktet og solgt som mat den også om det var en liten gutt, om du fødte ei lita tulle så ville hun endt opp med samme skjebne som deg.

  80. Hvem bryr seg 1 folk kjøper de uansett 2 om noen få år får mann aldri kjøpt sånne igjen og da kan mann angre 3 de selger de bare i gang i året

  81. Bra du tar dette opp.jeg forbundet dette også til påsken.men da det var så mye om palmeolje,så sluttet jeg. Lager heller egen 🙂

  82. Men du burde kanskje forklart hvorfor dette ødelegger, ikke bare at det er palmeoljen sin skyld.. Men det er bra du tar det opp!

  83. Vi kan trygt sei du ikkje vert betalt for å reklamera for freia! Ta deg ein tur rundt om i huset ditt, der vil du mest sansynlig finna ein møbel, gulv o.l som kjem fra hoggst frå ein tropisk regnskog. Det å ikkje eta påske-egga, vert litt som å kjøpa flly-kvote. Kva for ein forskjell gjer det eigentleg? Så spørsmålet er, er du blitt miljøaktivist?

  84. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA HERREGUD
   SOPHIE HVA DRIVER DU MED!!!??????
   All botox, sminke, kremer og ALT du bruker er samma prinsippet. Fyfaen då dum du er. Du har gravd din egen grav helt siden du begynte å late som du bryr deg om ting, dyr, mat, naturlig sminke og mat? Du har ikke PEILING og jeg lurer på hva FAEN dette er? Hahahaha

  85. Blir helt tom for ord når jeg ser enkelte kommentarer her.. “det er nok skog i verden”, “det smaker godt så jeg bryr meg ikke”, “ikke påpek det som er galt med verden for da for jeg dårlig samvittighet”, “hvem bryr” seg osv…. herregud!
   Det er bra du bryr deg hvertfall. Ingen er perfekte, men du gjør i hvertfall noe! I stedet for de som bare sitter å kommenterer stygge ting å ikke klarer å la vær å spise et jævla sjokolade påskeegg(!) Det finnes jo så mange alterantiver!
   Veganlife.no har gode påskeegg og annet påskesnop 🙂 <3

  86. Jeg skal ikke kjøpe disse påskeeggene hvis ikke Freia tenker seg om og fjerner palmeoljen! Takk for at du sier i fra Sophie:) Freia påskeegg er fantastisk godt, men det er mer fantastisk med vakker natur og frisk luft…

  87. Hadde man visst hva alt man spiser inneholder hadde man spist svært lite!
   Bare for å sette det på spissen kan vi ta syltetøy som et eksempel, der det inneholder tilsettningstoff E120, et fargestoff som utvinnes av tørkede kaktuslus.
   Blir fortsatt nyte både eggene, smashen, syltetøy og ellers alt man kan spise med go samvittighet!

  88. Åh se på deg da prøver å ta miljøbeviste valg☺️ Om du bare hadde sjønt hvor jævli dobbelmoralsk dette er, altså det er jo helt komisk. For det første er det tonnevis av andre produkter som bruker palmeolje og andre råvarer som er skadelig for regnskogen, så å forby ett enkelt godteriprodukt, som ikke engang selges hele året, er et tragisk dårlig forsøk, og ikke noe annet enn et skrik om oppmerksomhet. Ikke at jeg er noen psykolog, men for meg er det virkelig slik det virker. For det andre, og når vi snakker om miljøet, har du ikke tenkt på alle klærne du kjøper/har/får? Tror du kanskje at disse bare dukker opp fra ingensteds? Du fremstiller deg selv som en så faantastisk varmhjertlig person, med dine gode gjerninger innenfor dyrevern og nå også miljøvern. Men stakkars, uskyldige, hardtarbeidende, unge og gamle mennesker, de driter du i. I tillegg til de stakkars menneskene som syr billigklærne du har på deg, lages også materealet av noe, sminken din lages av noe, og håret ditt er laget av ikke noe annet enn menneskehår! Jeg kjenner at jeg blir kvalm av deg, frekt ment. Men realiteten kaller, og alt svermer ikke rundt deg. Synd at du ikke kommer til å lese dette, men jeg håper du gjør det. Alle andre rævslikkere over her her kan gå seg en tur, for så gud er du virkelig ikke

  89. Lol, det meste idag innehelde palmeolje. Å tru du redda verda av 1,2 eller 3 kartonga e helt på tryne :p

  90. Det er alltid lurt å legge ut kilder når du publiserer noe der du påstår og argumenterer mot. Bare et hint.

  91. Folk er så jævlig egoistiske. Namnam, spiser påskeegg og koser meg med det, mye viktigere enn regnskogen SOM VI TRENGER FOR Å FÅ OKSYGEN

  92. Så bra du sier fra! Mye i dag inneholder palmeolje, men om man tar seg tre sekunder til å lete etter “vegetabilsk olje” bak gjør man en viktig forskjell! Og det er ikke sant at alt godt inneholder palmeolje – stratos, walters mandler… Mange av de “store” er uten! Det er også ikke sant at å holde seg unna ikke gjør en forskjell, det er mange merker som ser at folk bryr seg og jobber med å endre opskrifter. Bare det siste året har rema gjort en kjempe jobb! Palmeolje er ikke “bare” farlig fordi de brenner ned regnskogen for å få plass til trærne (utrydder dyrearter, truer urfolk, ødeleger et unikt organsystem som ikke kan gjennoppbygges og slipper ut enorme mengder med co2) men er også farlig for kroppen din!

  93. Forstår at dette er veldig ille, men vil ikke akkurat si at Freia er de værste på dette. Ville heller skrevet et innlegg om noen selskaper/produkter som virkelig bruker mye palmolje som feks. Mondelēz som klart er en av de værste… Men uansett bra at du gjør folk litt oppmerskomhet, men kanskje litt på de feil tingene

  94. dummeste innleget jeg har lest ! skal man ta fatt på alt som ødelegger, dør vi alle sammen..
   vi lever av å ødelegge, det er sånn vi overlever !!
   ps. skal kose meg med Påske egg nåå !!

  95. Wow, og kildene dine er? Hvorfor skal vi akkurat tro på en blogg som ikke har noe kilder, men som kan skrive hva som helst og si det er sant?

  96. Jeg er faktisk regnskogvokter betaler hver mnd for og faktisk bidra til at ødeleggelsene i regnskogen skal stoppes :)! Anbefaler å bidra med litt til å bli regnskogvokter det redder faktisk både dyr og skog og miljø .

  97. Nu skal det sies at man bruke palmeolje i nesten alt. Å det å velge den ene sjokoladen over den andre hjelp ikke. Det som ville ha funka va å ikke kjøpe nåka i det hele tatt. produsentan tjene penga på det å det e det dæm bryr sæ om. Man skulle derimot hat ei grensa på kor mye man kunne ha tatt av regnskogen. Sånn at den kan bygge sæ opp før vi riv den ned.
   Å til dæm som sir at det hær e teit, og går til person angrep mot bloggern fordi ho velge å velge å ha nåka som e laga av palmeolje i ansiktet e bare idioti. Man bruke pengan sine på ka man vill. Alle har sine egene meninge og det skal man respektere.
   Folk idag skjønne ikke kor alvorlig det hær e. Vi kutte ned det eneste som gir oss oksygen og det eneste som fjærne giftige gassa. Fotosyntesen bør virkelig også bli tatt i lyset det å.
   Æ mene ikke å være slem med noen men det e lovt å tenke før man skriv nåkka.

  98. Det er da ikke dumt å skrive om dette selv om hun ikke ramser opp alle de 1000 produktene som inneholder palmeolje. De fleste vet at disse påskeeggene er ganske populære og selv om det kun utgjør en liten forskjell å slutte med disse påskeeggene så er det da bedre enn ingenting. Hvis hver person i verden skulle tenke at det ikke gjorde noe å støtte slike produkter så ville det jo ikke gått så bra.

  99. Folk må ete påskeegg t di stuper. Viss en sesong av året får begeret til å renne over så står det dårlig til. Saken er den at regnskogen må brutalt ned for å deretter vokse opp. Trea råtne ellers på rot. Men ja det er forferdelig men vi må begynne I en ende der problemet er størst. Go påske

  100. En annen grunn for å ikke spise produkter som inneholder palmeolje er å tenke på egen helse. Palmeolje legger seg rundt blodårene. Ingenting med palmeolje er bra. Bra du skriver om dette Sophie! 🙂

  101. Fuck palmeolja. tenk mer på CO2 man slipper ut når man produserer ting i Kina. Kanskje du burde slippe å shoppe sånn jævla mye

  102. liker ikke påskeeggene, men åå smash..jaja spiser det ikke ofte, skal nok klare å kutte det ut 🙂

  103. Kjempebra Sophie!! Blir så frustrert på alle som skriver at det ikke har noe å si med en så liten ting… Forbrukerne har mer makt enn mange er klar over. Produsentene er stort sett kun ute etter å tjene penger, og dersom produktene uten graps som palmeolje selger best, vil flere produsenter kutte ut palmeoljen! Det beste er å lage sin egen sjokolade, med økologiske og fairtrade produkter, men gidder man ikke det har fremtiden i våre hender lister over hvilke produkter som er best 🙂

  104. Noe så forferdelig!
   Nå er jeg veldig glad at jeg har aldri likt det og vil ikke ha det engang. Håper det hjelper at folk slutter å kjøpe det 🙂

  105. Du som er så veldig “opptatt” av miljøet; hvordan forsvarer du alle klærne og flyreiser du foretar deg i løpet av ett år? Vet du hvor mye det forurenser å fly? Du dedikerte nettopp et langt innlegg om alle dine flyreiser! På bare en måned skal du to turer til USA, itillegg skulle du på Surfereise og syden tur med mamma. Også til Kristiansand da. Du tar vel neppe toget. Du ønsker at alle andre skal bidra til miljøet men ikke deg selv. Det blir som å ta slanktips fra en sykelig overvektig person.. Tipper du bare skriver om miljøet for å få klikk på bloggen din imens du egentlig gir blanke.

  106. Og hvor mye CO2 slipper ei ku ut, MYE, det er ikke tull. Håper du lar være å kjøpe de eggene, gå foran med et godt eksempel liksom LOL. Forresten, du lovet å kommentere tilbake, har du begynt å gi f…i hva leserne dine synes?

  107. Det morsomme er at produksjon av plastleppene dine ga like mye CO2-utslipp som en moderne dieselbil ville sluppet ut på 12 mil.

  108. Dette er i masse anet også da…. F.eks sminke…… Og det er kjempe falig for kroppen….det tetter bloårene som at du kan få hjerte og karsykdom…

  109. Kanskje litt dumt, men er du klar over at nugatti har blitt fryktelig tørr etter at de fjernet palmeolje?

  110. Skal fortsette å spise sånne påskeegg, de er de beste på jord, du driver med skremselspropaganda kjære Sophie Elise

  111. Slik du er i dag, kan du ikke kremeres heller, uten at implantatene dine må skjæres ut, de er nemlig ødeleggende for kremasjonsovnene og vil gi giftig røyk anlegget ikke kan rense. Så om du dør slik du er per i dag, må implantatene dine rives ut før kremasjon, eller så må du begraves på vanlig måte

  112. Hei sophie 🙂
   For å ta dette videre og gjøre folk mer bevisst på det og denne saken om palmeolje. Så hadde det vært kult og utrolig bra hvis du hadde tatt kontakt med greenpeace norge for å få formidla deres sak om palmeolje gjennom bloggen din 🙂
   Du vil da få et meget godt innlegg på din blogg rettet mot disse store problemene samt at det ville vært til stor hjelp for greenpeace pga da får de spredd sin sak gjennom din blogg som har sterk sosial status i norge 🙂
   Mvh geir ola nomeland

  113. Jeg unngår palmeolje alt jeg kan, og er veldig bevisst på det! Det er faktisk ikke vanskelig å la vær når man har tanken i bakhodet om at det både ødelegger regnskogen og kroppen! Jeg pleier å sjekke innholdet før jeg kjøper noe, hvis det er sannsynlig at det er palmeolje i det! Man lærer seg fort hva som typisk inneholder palmeolje, og det er dessverre veldig MYE som gjør det 🙁
   Blir alle mer bevisste og kutter ned på matvarer med palmeolje, vil mest sannsynlig produsentene slutte å bruke oljen i sine produkter. Og det er ett skritt nærmere riktig retning. Og for de som lurer er palmeolje og palmefett like ille. Står det bare vegetabilsk olje/fett er det stor sannsynlighet for at det inneholder palmeolje.

  114. Jeg skjønner du ønsker å skape oppstyr og views til din blogg Sophie.Men ærlig talt så tror jeg du har lite peiling på hva du snakker om og hvis du i det hele tatt hadde brydd deg om dette temaet hadde ikke påskeegga vært det som kom i første rekke. Slutt å late som at du bryr deg. Vi andre som faktisk gjør dette reagerer. Hvis det er det du ønsker å oppnå er det bare trist.

  115. Dette er usaklig. Som vi alle vet kommer palmeolje fra bakken, via ekstrakter som har vært gjemt der i flere millioner år. Disse ekstraktene var originalt fra en spesiell type dinosaurer og disse ekstraktene har nå evoluert og funnet veien til alle mulige typer steiner som ligger rett under bakken. Ordet “palme” kommer ikke fordi at man finner disse i palmer men pga måten denne oljen er bygget opp på. Hvor kommer vanlig olje fra? Fra fosiler (eller, dinosaurer) som har ligget i bakken i millioner av år. Hvor kommer da palmeOLJE fra? akkurat samme stedet. Usaklig innlegg.

  116. Kjøper aldrig de påskeeggene aldrig likt dem heller. Elsker at du bryr deg så mye om naturen som flere burde gjøre! Elsker deg for det☺️☺️

  117. Jeg må le litt… Om du er så JÆVLIG opptatt av det der, hvorfor i helvete har du ikke sjekket det bakpå esken?! :p
   Om du er så opptatt av dette, som du gir ut for, så ser du for faen bak på produktet.. Aaah blir så oppgitt.
   Sluttet med Chanel produkter og eller? Hope so 😉 Hykler..

  118. Det er trist at det skal gå utover regnskogen. Det er så mange matvarer som inneholder palmeolje, og jeg har de to siste årene vært nøye med å sjekke ingredienser. Palmeolje er ofte også skjult som vegetabilsk fett.
   Styr unna!
   Mange har allerede endret ingredienser og gått over til andre alternativer.
   Håper flere gjør det også!

  119. 1. Bildene i innlegget ditt er bilder av svibruk, ikke bilder av palmeoljeutvinnelse.
   2. Palmeoljen sankes fra palme stammen mens den står i jorda, sunn og frisk og IKKE NEDHOGD. Det vil si at planten blir tatt vare på slik at palmeoljen kan sankes i mange år og av god kvalitet. Samme prinsipp som sanking av lønnesirup.
   3. Det siste bildet i innlegget ditt er av drenering av en afrikansk mineral eller edelsten gruve, det er ikke på noe måte relatert og er usakelig i forhold til hva du forsøker å ta opp.
   4. Freia bruker vegetabelsk fett ja, men palmeolje neppe. Oljen egner seg ikke til matvarer som sjokolade. Kakaobønnene har også mye fett i seg selv.

  120. Det triste er at folk tjener penger på og blogge sånne teite ting som ikker kommer til og hjelpe

  121. https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/Kronikk-Palmeolje-boikott-redder-ikke-regnskogen/id761021/
   ….palmeolje kommer fra plantasjene som dyrkes der det ikke er mer regnskog.
   Ja, det er seff unødvendig hogst for å utvide dem, men det er en av de minste årsakene til at skogen blir hugga ned. Møblene våre, mahogni (mest verdifulle i regnskogen),kosmetikk medisiner mot astma og leddgikt, u name it.
   Så boikott av palmeolje vil hjelpe deg lite. Tropisk treverk derimot…sjekker du hvor ditt treverk kommer fra?

  122. Hva har egentlig en skogbrann med palmeolje å gjøre?
   du burde si litt om hvorfor du valgte disse bildene siden jeg fatter 0 ?
   er det for å lage plass til palmeplanetasjene?

  123. Mari: Ja, kanskje å kutte ut påskeegg ikke hjelper så mye… Det er en dråpe i havet, men tenk om alle skulle tenkt på samme måte: Hvis jeg slutter å kjøpe disse, vil ikke det hjelpe regnskogen en dritt. Nei, da hadde ikke noe hjulpet en dritt. Men hvis alle hadde tenkt slik: Hvis jeg slutter med dette, hjelper jeg med en dråpe i havet, og til slutt vil vi bli mange dråper, mange liter, mange hektoliter osv. Da hadde det blitt en forandring i verden. Samme med pels, hvis alle går inn for å slutte å kjøpe pelsprodukter, kommer de som driver med det gå i minus, og pelsproduksjon tar også slutt. Akkurat det samme med kjøtt. Slutter vi å spise, slutter de å slakte. Når du leser dette tenker du kanskje akkurat det motsatte: Hvis BARE jeg slutter, har det ingenting å si. Snu det, så vil det skje en forandring.

  124. Mari: Ja, kanskje å kutte ut påskeegg ikke hjelper så mye… Det er en dråpe i havet, men tenk om alle skulle tenkt på samme måte: Hvis jeg slutter å kjøpe disse, vil ikke det hjelpe regnskogen en dritt. Nei, da hadde ikke noe hjulpet en dritt. Men hvis alle hadde tenkt slik: Hvis jeg slutter med dette, hjelper jeg med en dråpe i havet, og til slutt vil vi bli mange dråper, mange liter, mange hektoliter osv. Da hadde det blitt en forandring i verden. Samme med pels, hvis alle går inn for å slutte å kjøpe pelsprodukter, kommer de som driver med det gå i minus, og pelsproduksjon tar også slutt. Akkurat det samme med kjøtt. Slutter vi å spise, slutter de å slakte. Når du leser dette tenker du kanskje akkurat det motsatte: Hvis BARE jeg slutter, har det ingenting å si. Snu det, så vil det skje en forandring.

  125. Freia bruker desverre generelt veldig mye palmeolje i mange av produktene sine 👎 Ikke bra for oss og ikke bra for naturen…

  126. Himmel og hav… Noe så tåpelig å henge seg opp i… For det første er dette et mikroproblem, og for det andre bør du ta opp kampen på et annet nivå hvis du bryr deg om dette og vil markere. Det å velge ut et produkt som for det først inneholder veldig lite palmeolje og for det andre selges i meget begrensede mengder noen uker i året… Dette er rett og slett latterlig, lille venn…

  127. Og dette har du undersøkt og er hundre prosent sikker på? Ikke at jeg bryr meg et sekund egentlig, men regner med du har fakta på din side før du skriver dine innlegg..
   For jeg tror ikke leserne dine som sa dette til deg har den nødvendige faktaen for å si sånt, eller – påstå, er mer riktig.

  128. Veldig bra fokus! Nå skal det nevnes at alle uøkologisk melkekyr spiser mange tonn palmeolje i foret, så all sjokolade har palmeolje, indirekte. Kjøp økologisk! 🙂

  129. Som flere har nevnt over her er det palmeolje i nesten all industrimat. De fleste restauranter bruker palmeolje, så all pommes frites, hamburgere, kyllingbryst, salater osv. er dynket i dette. Som igjen andre nevnte, så er dette fordi denne oljen er billigere. Er derfor påskeeggene er en mikrodel av ødeleggelse av regnskogen. I tillegg kan vi jo skylde litt på byggindustrien og global oppvarming i tillegg.

  130. Så teit at noen sier “hvis jeg slutter å kjøpe det vil det ikke ha noen effekt, det har ingenting å si om det bare er jeg som slutter å kjøpe det”, for hvis alle dere som tenker slik slutter å kjøpe disse produktene hadde det jo vært JÆVLIG mange som hadde sluttet å kjøpe produkter med palmeolje osv. Jeg aner ingenting om hvordan dette med hogging av regnskog, plantasjedriving osv EGENTLIG fungerer, med det jeg nevnte i første setning synes jeg er teit av folk å si, på samme måte med kjøtt og dyretestet produkter osv. At folk er villige til å slutte å kjøpe disse produktene hvis de ser umiddelbar forandring, men at ikke gjør det ettersom de ikke merker forskjell med en gang, ugh… Kan ikke ALLE dere som tenker slik fuckings gjøre det så kanskje dere vil merke forandring i butikkhyllene? JAJA…

  131. Dette blir for dumt. Jeg jobber på freia, og vet og er selv vitne til at det meste av sjokoladen vi lager faktisk er uten palmeolje. Selvfølgelig er noe igjen men man jobber stadig med å fjerne palmeoljen fra produkter og man kan dessverre ikke gjøre dette over natten sophie. Det er ikke før i det siste at alle er har blitt så jævlig opptatt av dette, så er tragisk at du henger ut ett produkt når du faktisk ikke har fakta, det blir barnslig.

  132. Går rykta i Tromsø om at du røyka hasj og har prøvd ut litt forskjellige dopingsmidla opp gjennom tenåran dine. #båtsfjord

  133. Så bra at du opplyser leserne dine om dette! Det er kjempeviktig og kan utgjøre en forskjell. Kanskje tar Freia deg på ordet og forstår at palmeolje ikke har noen som helst framtid. Vi trenger miljødetektiver som deg!!

  134. hahahahah, se på dere alle… dere kommenterer at dere skal forandre dere. Dere sier blogg’ern har ett godt poeng å holder med den personen.
   Men er det ingen av dere som faktisk er så voksne at dere ser nyheter? evaluerer flere kilder? tenker gjennom forskjellige innspill?
   du kan starte voksen livet her vis du ønsker, det er virkelig ikke vanskelig å søke på nette;
   http://www.nrk.no/livsstil/palmeolje-i-godteri-1.8055213
   jeg ler av dere, ja nemlig fordi det dere skriver her gir så lite mening. Dere kommer til å fortsette å kjøpe disse eggene uansett. Ja, kanskje ikke de første dagene, fordi dere kanskje kommer til å tenke over denne bloggen, men dere kommer til å gjøre det til slutt igjen, slik som alltid.
   Slik som etter vær store sak som blir dratt frem!
   Hvor igjen dette kommer til å vise hvor Norsk du faktisk er! JA! å være arrogant og grave ned problemer er nemlig det som er EKTE NORSK disse dager(folkens! vi har samfunnsproblemer, innse dette før du retter på meg!), å jeg sier ikke at dere ikke består, nei jeg sier at dere faktisk består den testen med glans og 6++!

  135. Gjør litt forundersøkelser først er du snill.
   Folkeopplysningen din er litt grunn
   – Oljen er ikke uønsket av helseårsaker.
   Ikke no verre eller bedre enn tilsvarende oljer.
   – Mondelez (freia som du sier) er forpliktet til å kjøpe av aktører
   som reproduserer palme. 2 pr palme.
   Dermed sikrer du at de bildene du viser blir virkelighet
   Du er litt sent ute

  136. Kjempefint at du bryr deg! Men de lysene fra ikea du handlet for 1000 kroner som du sa: sjekket du at de var uten palmeolje? For mye av lysene der inneholder palmeolje 🙂

  137. Haha hva med all sminken du smører i trynet og kroppen.. Må du gå foran med et godt eksempel å kutte ut sminke da…hahaha

  138. Takk for at du setter fokus på dette!
   FREIA må skjerpe seg!
   Det finnes andre gode alternativer til palmeolje.

  139. Kjempe fint at du engasjerer deg i dette! Boikott av palmeolje er helt sentralt og nødvendig for at vi skal kunne redde regnskogen. Jeg anbefaler en full boikott, men det er ikke like lett for alle.

  140. Det er ÅNDSVAKT mye kalorier i de og… Med tanke på hvor små de er og hvor fort du spiser de opp, er de ikke verdt det.

  141. Hææ? Du tuller nå! Neida, jeg vet at du ikke tuller! Men herregud noe så forferdelig! At det I det hele tatt er lov! Det burde vært straffbart å lage å selge ting som gjør at naturen og jorda vår blir ødelagt! Hva er det de tenker på?? 😠😠😠😠 nå følte jeg meg ganske så sint altså!

  142. Jeg sier ikke at påstanden er feil, på noen måte. Men jeg mener at den ville fått mye større tyngde hvis du hadde hatt noe dokumentasjon til å underbygge påstanden om at disse eggene inneholder palmeolje. (Det å ha blitt gjort “oppmerksom” på det, er ikke dokumentasjon…)
   Men, jeg støtter budskapet og intensjonen din. Og er enig i de som påpeker litt lenger opp her, at du også burde skrive litt om de skadelige helseeffektene av palmeolje, også.

  143. Så bra at noen setter lys på dette!
   HERREGUD JEG BLIR SPRØ AV ALLE DE IDIOTISKE KOMMENTARENE JEG HAR SETT TIL NÅ. At ikke du Sophie som leser gjennom dette hver eneste dag mister troa på menneskeheten. “Hjelper ikke at jeg slutter å kjøpe de man kan ikke putte palmeoljen tilbake i trærne:p” “Alt har palmeolje nå omg ikke heng ut et produkt” eller “Bullshitt det der er bare en brent skog palmeolje er ikke farlig”. En inspirasjon disse folka, altså!!
   Håper de aller fleste som leser dette ikke leter etter ting å hakke på, men prøver å gjøre en liten god ting for miljøet 🙂 Du har hvertfall gitt de én færre kunde her! Stå på videre<3

  144. Herregud, er det mulig…
   Sett deg ned og les på nettet over hvilke produkter som inneholder palmeolje. Reis deg, ta deg en runde i huset og sjekk hvor mange produkter du egentlig selv har som inneholder palmeolje. Sett deg ned igjen – hold kjeft. Noen grunn til å gå ut etter AKKURAT “Freia Påskegg”? Heia Norge! : )

  145. Gjør litt forundersøkelser først er du snill.
   Folkeopplysningen din er litt grunn
   – Oljen er ikke uønsket av helseårsaker.
   Ikke no verre eller bedre enn tilsvarende oljer.
   – Mondelez (freia som du sier) er forpliktet til å kjøpe av aktører
   som reproduserer palme. 2 pr palme.
   Dermed sikrer du at de bildene du viser ikke blir virkelighet
   Du er litt sent ute

  146. Hei. Har du sluttet å bruke Snap eller? SYNS DU burde se på Anette Marie som et forbilde innen jobben din, siden dere også er så gode venner. Synes hu er flinkere til å følge opp leserens sine.Gjør som henne, lag my stort på Snap. Du trenger ikke ta av like mye vel å merke, men bruk den!! Tar vel ikke akk så mye av tiden din! 🙂

  147. Det er greit nok at de bruker palmeolje, men det er noe alle uten om idioter vet. Hvorfor er det nødvendig å blogge om dette og bruke de verste bildene på Internett du kunne bruke. Under tapping av palmeolje bruker man bare en type olje som er inne i greiner på palmer og man brenner dem ikke, men man tapper dem og det dreper dem ikke og det skader dem ikke! De bildene du bruker til å illustrere poenget ditt er totalt feil! Freia skader ikke regnskogen! DU MÅ SLUTTE Å BLOGGE OM TING SOM DU IKKE VET NOE OM!

  148. kanskje forklare litt dypere det med palmeolje, i stede for skremsels propaganda bilder.. men flott at du tar det opp=)

  149. Ikke nok med at det er med på å ødelegge regnskogen, men palmeolje er helseskadelig. Det er ekstremt mye mettet fett i oljen og er derfor ikke bra i store mengder. Det vil derimot ikke være helseskadelig om man unner seg en kvikk lunsj eller påskeegg dersom du spiser sunt ellers.
   Quiz: hva er et av målene til rema 1000?
   Svar: null varer med palmeolje!

  150. Dette var jeg ikke klar over .Fabrikkene som lager påske egg må jo opplyse hva det inne holder .Da må de jo stoppe og lage produkter med palme olje .

  151. hmm jeg og elsker påskegg og er fullt imot ulovlig hoggst. virkelig hater det. når noen først har kappet ned trer hjelper det ikke at folk kjøper det og oppfordrer dritt folkene. de bør stoppe med det og bruke noen alternativt eller kutte det helt ut slik at de ikke får penger og stopper å selge

  152. Dere skal vite at det er garantert mer palmeolje i sminkeskapet deres enn i en kartong med disse eggene!

  153. Men litt hysteri er det jo med alt .Mye som er palmeolje i så da kan det jo hende noen produkter forsvinner fra markedet .Da er vel det også feil for noe må man jo klage på sånn samfunnet er blitt .Hva blir det neste ? Undrende 🙂

  154. Selv om alle hadde sluttet å spise disse påskeeggene ville det ikkje hjulpet det hele tatt, just saying it

  155. Oki👍Men nesten alle sminkeprodukter og shampoer og balsam og kroppsåpe og.Det bruker jo du så då må du slutte å vere rein😹👍

  156. Fint & flott og alt det der at du er tilsynelatende miljøbevisst.. Men saken er i bunn og grunn at det er du IKKE!! Alt, og da mener jeg ABSOLUTT alt med deg er selvmotsigende i forhold til hvem du prøver å fremstå som. Du får SÅ mange spørsmål om hva du tenker i forhold til din bruk av restylane og annen skit, at du spiser gummigodteri med gelatin som du GODT vet hvor kommer i fra. Og ditt forhold til bruk og kast og reise hit og dit. Og en av dine siste stunts – SÅ jævla deppa pga kvisepillene dine??? LES og FORSTÅ hva som menes med mulige bivirkninger av et produkt. Plutselig er du svingstang pga kvisepiller… jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av deg. Du er 20 år, du kan ikke skylde på at du er ung lenger. Get a grip! Begynn å stå for hvem du er, ikke prøv å være noe du ikke er, men som ser idealistisk flott ut å være. Tipper du vil få en del mer respekt da.

  157. Ser at to av bildene er av en skogbrann, som er bra i en skogs syklus for at nye trær og vegetasjon skal kunne vokse. Det siste bildet ser ut til å være fra mineralutvinning eller gruvedrift, som ikke har noe med palmeolje å gjøre. Det er ikke noe problem å hogge trær og bruke palmeolje i seg selv. Det som er problematisk er at det ikke er bærekraftig og det blir brukt for mye palmeolje totalt sett.

  158. Kanskje vi alle skal begynne å spisesalat? nei, for da har jo ikke dyrene mat.
   Jeg skriver ikke hat til deg nå, men synes alt dette med snakk om palmeolje blir for dumt.
   En i familien jobber i Freia, og de bruker svært lite palmeolje, ikke hør på alt du leser.
   Du som blir skrevet mye om, burde vite at alt i media ikke er sant.
   Så det å henge ut 1 produkt og et helt firma, blir for dumt.
   Tror du virkelig at regnskogen blir vernet om vi slutter å spise Freia påskeegg?

  159. Alle burger King bruker palmolje i pommesen og frityr. Tror mcd gjør det også men det vet jeg ikke helt sikkert

  160. skogbrtann kan skje uansett og det har jo ingenting med hva dem bruke for å putte i maten man spiser , er vel hogging som gjøre det ikke å sette fyr på skogen , du burde ta rett bilder heller

  161. ^ Å si alle freia produkter er fulle av palmolje stemmer ikke. Bare sjekk den her: http://www.nrk.no/livsstil/palmeolje-i-godteri-1.8055213. Melkesjokolade er fra Freia, og inneholder ikke palmolje! 🙂
   Til Sophie! Jeg synes det er bra du tar opp palmolje, men synes du burde skrevet om noe som er mer vanlig å helle innpå i hverdagen. F. eks kvikklunsj! Den spiser nok flere, og de har ikke planer om å endre det heller :/

  162. Fatter ikke hva dere bråket om.Palmeolje meg her og palmeolje meg der, kan ikke fatte at noen spiser denne søpla.Kanskje en ide å tenke på helsa deres når dere spiser slik dirt. Ikke noe forundret på at vi har tatt igjen Amerikanerne når det gjelder overvekt og livstidsykdommer.Palmeoljen fins i det meste om det ikke er merket UTEN PALMEOLJE. Og tviler på at regnskogen reddes om dere slutter å trykke i dere disse påskeeggene som selges i noen få uker.
   God helg med og uten palmeolje🌴🌴🌴

  163. Det er også mye palmeolje osv i sminke som du/dere kjøper, så om dere kjøper en pakke med egg er det ikke verdens undergang, for det er det samme med sminke

  164. Hjernedøde tomsinger som skriver at det ikke gjør noen forskjell fra eller til om man kjøper disse pga ditt eller datt som er verre og slikt, kan ta seg en fuckings bolle! Hvis alle tenker slik, er det faen meg ute med verden. Kjempefint at du opplyser om dette, tusen takk <3 Jeg visste om det med påskeeggene, men jeg visste ikke at Smash var slik, så da sier jeg ekstra takk for pushet til å kutte ut Smash også:) Det har alltid vært en av favorittsjokoladene mine, men det får være grenser, jeg spiser det ikke for enhver pris, og dette er en for høy pris. Igjen, tusen takk, Sophie. Er så glad for at du bryr deg <3

  165. Mette Mari: siden du tydeligvis har så mye peiling innenfor temaet, så kan du jo være så vennlig å fortelle meg litt om situasjonen da;-) For jeg leste ikke ett eneste godt argument for hvorfor jeg tok feil.

  166. Den dagen du klarer å vri ett annet faktabasert innlegg ut av den anentrecoten av en hjerne du har skal jeg faen meg sleike gulvet reint etter en dissimilis circle jerk

  167. Så bra du tar det opp! Spiste det aldri mer da jeg fant det ut. Håper alle boikotter eggene til Freia bytter ut oljen

  168. Du vet ingen ting! Bare forde at de ødelegger regnskogen så betyr det ikke at vi skal slutte å spise det.

  169. This just in: for at noe skal lages, må noe annet ødelegges eller bli omgjort. Resultatene er hentet fra diverse forskningsrapporter som har gått under navnet “COMMON FUCKING KNOWLEDGE”

  170. Hei, dette er forkastelig å lese. Du kan ikke påstå at dette ikke er et faktabasert og sant innlegg. Sophie Elise, lyver aldri og hun er en av de smartere personene i Norge. Og hva mener du med “dissimilis circle jerk”? det er ikke lov å bruke ord, og uttrykk som ikke kan leses.
   Uansett, regnskogen må beskyttes. Det er viktig får barnene Amerika.

  171. ELSKER at du skriver sånne her innlegg!!!! fortsett sånn, du gjørt en stor forandring i verden!!

  172. jeg har selv begynt og lese ingredienser på alt jeg kjøper, ikke på grunn av dette inlegget men på grunn av palmeolje. Nemlig greenpeace har snakket mye om dette med palmeolje. Du finner det som oftest i freia varene som påskeegg, kvikk lunsj og mye annen type varer fra freia. Dette startet jeg med for noen måneder siden. Du skader ikke bare naturen og miljøet, men du dreper faktisk et dyrs hjem, som tigerne, aper og andre ville dyr som lever blant regnskog og andre skoger.
   Dette inlegget synes jeg var utrolig bra. At en så stor blogger faktisk skriver om noe så alvorlig kan være med på å hjelpe! Stå på sophie elise!

  173. Kan fan ikkje disse horungan la ho her være i fred, dette er ein vikteg sak, fortjenar ein fredspris. 8gag u wot m8

  174. Fy faen! Så mange drittunger tror jeg ikke har sett på ett sted siden nasjonalsamlings ungdomsforening i borre kommune i 1941. Fy faen! Denne bloggen er like meningsløs som å bygge en steinerskole på Jan Mayen, å lese dette er faen meg like godt som å suge en sjeferpenis til han ejakulerer i fjæset mitt.
   By the fuckings way, http://no.wikipedia.org/wiki/Dissimilis
   – Tyholt Apenes.

  175. Til Tyholt Apenes. Ka faen e det preker om. Mister APEnes, faen ikkje om det her æ noe tull asså, eg synas du burd ta to steg tilbake, og la denne skjønnbare vindurbarnet være i fred. Altså faen i helvete da.

  176. jeg er så elsker god de egg. jeg like egg de veldig godt. jeg slute vil spise de egg. men god egg vanskelig slute spise egg som god som dem. jeg prøve slute egg spise men vanskelig vil det bli slute spise de sjokkolad egg. jeg prøve vil slute spise dise sjokkolad egg. jeg ikke god å skriv norge. netop flytt til norsk.

  177. Kommentarane dine gir ikkje meining. Eg vill også påpeike at detta ikkje er ein tulla blogg, og Sophie er person som bryr seg.

  178. Misster Tyholt Apenes, eg ikke snakker bra Norge, menn jeg veter at egg gode sjokolade, er Norge sjinn. Jeg ikke tuller og vil ikke at noen hater meg. Jeg fra slomalia og bli fort lei mei.

  179. At folk tar dette så seriøst. LOL
   Sophie kan ta meg på rassen, og henge puppa hennes over kakefatet

  180. KJEMPE BRA at du tar opp dette Sophie Elise! Dette må du fortsette med, det er kjempe viktig! 🙂 Supert! Du har så mye følgere som gjør at du har mye innflytelse så dette er bra!

  181. Jeg blir så inspirert! Fra nå av skal jeg aldri bruke papir, fordi det er laget av cellulose som vi utvinner av trær. Jeg vil forøvrig slutte å spise, for mat kommer jo fra levende organismer som jeg ønsker å beskytte.
   Fuckings idiotisk tenårsingspseudofilosofi. Dere er ikke en gang verdt luften dere puster.

  182. Freia påskeegg er et sjokoladeegg fra Kraft Foods fylt med hvit melkekrem. Egget smaker som Freia Melkesjokolade med melkekrem inni. Eggene er en adapsjon av Cadbury Creme Egg, produsert av den britiske sjokoladeprodusenten Cadbury, som ble kjøpt opp av Freias eierselskap Kraft Foods i september 2009.

  183. Alle som komentererer mot Tyholt i Duttmæiposan må ro ned eggpoåsana sine. Det er litt for mange Hvite riddere her som forsvarer FRU Sophie Elise.

  184. OMG æ skal aldri spis sone egg igjen, vet dokk kor mange dyr det finnes i regnskogen som det bare finnes dær

  185. Tipper Fedoran, Egg er hvit i midten og brunt utenfor. Dette syntes jeg er rasisisk fordi det er hvite inne og blir overfalt og holdt rundt av den såkaldte “sjokoladen”. Dårlig mot skogen i Amerikar og mot den hvite allianse.
   KKKona

  186. Æ ville heller spist karbonade deig fra Auschwitz felles slakteri til frokost resten av livet, enn å raljert med dere, æ ville heller vært kaptein på ei lita plastsnekke full av gullbarer å puttra rundt i stredet mellom Somalia og Jemen, æ ville heller dansa line-dance i en pizza Grandiosa reklame NAKEN!
   – Tyholt Apenes

  187. Seriøst. kor teit går det an å bli egentlig? Det e sikkert tusen andre produkta som innehold palmeolje og du velge påskeegg. Og når vart du ekspert på ka som e i sjokoladen. Herregud!!

  188. Ikke kjøp flere “sophie elis’ER* den er utrydnings truet og må tas hånd om. Om dere ser den, ring 112 eller tilkall nød nr. (1337420) sophie-er-utryddet. Det en virkelig alvorlig sak og det må straks tas kuken om.

  189. Faen for no drit. Alt pisspreik her vettu. Ikkje fan om nonn palmetræær kan inneholde olj vettu. Sånt kommer fra Havet sønnen min.

  190. Dette er så bra at noen har tatt dette opp, fra nå av skal jeg slutte å spise disse eggene, og skal slutte å kjøpe noe freia produkter.

  191. Ivar-Steiner Gunnarsen Jakobsen Amundsen Steinar Obama Ahmed Bratlien Penisfield Dickerino Asserino sier:

   Alt er jo dårlig for kroppen, og alt er dårlig for “naturen” , får vel gå over til å spise jord.

  192. SKA DET FAN IKKJE VÆRE LOV. DET MÅ DA VÆRRE LOV, DET MÅ DA VÆRRE LOV, Å KOSE SEG I BLANT, ER JO BÆRRE LITT SJOKOLADE DA GITT.

  193. Det Hitler, Stalin og Mao gjorde det kan faen meg betraktes som humanitært arbeid i forhold til det å oppfinne noe så dumt som dette.

  194. Kommentarer som “oj, det visste jeg ikke” o.l. gir et godt inntrykk av leserne… Hva tror dere sminke, hårprodukter, og andre ting dere “pynter” dere med er laget av ??? Jeg er ingen ekspert, bare en realist. Våkne opp alle sammen. Slutt å følge etter bjellekua I enhver situasjon. Skaff dere kunnskap om den verden dere lever i på eget initiativ. Bloggern her har ikke alle fakta, men flest gjetninger som alle her biter på… Biblioteket har en del faktabasert matriale om en hel del “ting” dere lesere er interessert i. God helg alle sammen

  195. Dette ser heller ut som en slukket skogbrann. Disse påskeeggene selges ett par måneder i året, så at vi slutter å kjøpe de har ingenting å si. Skriv heller om et/fler produkter som det selges mer av. Og kildehenvisninger er flott ((:

  196. No blei eg verkelig oppgitt. d e så masse matvara d e palmeolje i.å d e nok mulig at d ikkje e bra før kroppen, men come on!! i følge forskeran e d ingen ting som e bra før kroppen jo.. å dåkker som meine at d e synd i kuen, ta å sjækk litt meir rundt d, vær så snill før d e bare tåpelig å sei at dæm blir torturert.
   men d eg ikkje like, e at dæm riv ned regnskogen før å få større områda før å kunne dyrke dissan palna, d e ikkje greit!! men hey, norske skoga førsvinn og sakte men sekkert.
   meen de der påske eggan e ikkje go, længe leve skikkelig melkesjokolade!!

  197. Det er ikke bare i matindustrien at man bruker palmeolje. Den omdiskuterte oljen brukes også i mange sminke- og kosmetikkprodukter. så ja fjern sminke? då blir det hell on earth

  198. Gjør ingenting om jeg kjøper dem, de er jo allerede ferdig produsert når jeg kjøper dem. Ikke noe jeg kan gjøre noe med.

  199. Bra at du tar det opp! Er selv veldig opptatt av å unngå mat som inneholder palmeolje. Noe nesten ingen vet er at Atkins produkter også inneholder palmeolje, noe som irriterer meg veldig ettersom mange bloggere anbefaler disse produktene..

  200. Takk, Sophie Elise! Digger at du bruker påvirkningskraften og den reelle makta du sitter på til dette. Vi vil ha mer bevissgjøring i det hverdagslige. Du gjør det på en lett og effektiv måte som treffer folk. Fortsett på den måten. Dette kan gjøres på mange arenaer, dyremishandling i sirkus og dyreparker, dyretesting med sminke, barnearbeidere for HM osv osv. “Hverdagslige” ting som trengs å settes fokus på.

  201. Kjempe fint at du velger og bruke din stemme 🙂 Personlig tror eg ikke at det at et spiser et produkt som er laget av raps olje fra trær som allerede er blitt ødelagt. Høres sikkert dumt ut.. Aldri brydd meg for mye om sånne ting noe som egentlig er dumt.. Slår vell tilbake på meg en gang, karma.. Men fin at du er villig til og bruke din stemme og prøve og forbedre ting. Du er en flott person 🙂

  202. Hei. Da blir det mindre og mindre ting vi kan spise da. For kjøttet fra McDonald’s er også med for å rive regnskogen. For å lage større beite til kyrene. Og i tillegg dette? Kan man kose seg med noe usunt her i verden ? Men påskeegget kommer bare til påske. Så det vil jeg kjøpe fortsatt . Hamburger er godt , men jeg kjøper det ikke så ofte fra McDonald’s. Jeg sier ikke at det er samma for meg , men vi kan spise det sjeldnere 🙂

  203. OMFG. Dere kan jo bare ta å kutte ut ca 99% av all ferdig mat og halvfabrikat da. Skall du slippe helt unna er du nød til å dyrke maten selv. Slakte og oppdra dine egene dyr. Høres slitsomt ut. Spis det dere synes er godt og la denne planeten gå under. Meneskeheten fortjener ikke denne planeten. Spis å la oss dø ut og la naturen ta over.

  204. ikke kjøp sjokolade med palmeolje i !!! Det er veldig usunt og er ikke bra for regnskogen og palmer hvis du ikke viste dette vær mer med i naturfagene timene på skolen !!!!!!

  205. en flokk forbanna sauer, som gidder å lese hva frøken IQ mener om palmeolje! Gratulerer, mer silikon så kanskje vi redder regnskogen!

  206. Bare elsker hvordan så mange skriver om at det er forferdelig at vi ødelegger planeten vår for litt lørdagskos. Det er forsåvidt sant, men jeg skulle ønske folk kunne benyttet den logikken til flere ting. Olje, transport, klimautslipp ved industriell produksjon og diverse andre industrier som hogger ned regnskog !

  207. Jeg er veldig for at man skal gjøre kloke valg i matveien for å hindre alle disse tingene som skjer på grunn av framstilling av ingredienser i produkter vi bruker. Jeg syns bare det er litt urettferdig å la Freia være ansikt utad på dette. Det finnes palmeolje i veldig mange produkter. Alt fra frysevarer til buljong som innheloder stort sett kun palmeolje og salt. Disse brukes i matlaging på kjøkken over alt i byn. Det selges på brushytten på fløyen. Veldig mye av det som brukes i sushi og kinamat for eksempel , er asiatiske produkter som inneholder mye palmeolje. Mange av menneskene som har sitt opphav i de landene der disse ødeleggelsene skjer bruker produkter med mye palmeolje for å tjene penger. Syns bare det er viktig å ha et helhetsbilde av situasjonen og ikke bare la påskeeggene ta støyten 🙂

  208. Brenn i helvete, hvem faen bryr seg om det dritet, dere får ikke gjort en drit med det det er over flere tusen som ødelegger regnskog så bare hold kjeft. folkens ikke noe å bry seg om påske egga er drit gode. så hvis noen sier sånt piss at skal slutte å kjøpe påske eggs ass har jeg bare tre ord til deg Brenn i Helvete!

  209. Fint at du vil prøve å opplyse folk og få de til å ta mer miljøbevisste valg. Det virker likevel litt kontraproduktivt da du i går skrev at du hadde prukt 1000 kr på lys fra IKEA – det er ingen hemmelighet at de ofte bruke mye palmeolje i lysene sine. Hvis du virkelig ønsker å gjøre en forskjell, bør du sette deg inn i omfange av dette og ta konsistenta valg 🙂

  210. Håper virkelig at du har gjort deg kjent med alle vinkler og ikke poster bilder som ikke har noe med freia osv. å gjøre. men hva er noen ekstra kroner i banken i forhold til grundig sjekk av fakta 🙂

  211. Kjempe fint at du velger og bruke din stemme 🙂 Personlig tror eg ikke at det at et spiser et produkt som er laget av raps olje fra trær som allerede er blitt ødelagt. Høres sikkert dumt ut.. Aldri brydd meg for mye om sånne ting noe som egentlig er dumt.. Slår vell tilbake på meg en gang, karma.. Men fin at du er villig til og bruke din stemme og prøve og forbedre ting. Du er en flott person 🙂

  212. Det er helt grusomt! Orangutangene kan være helt utryddet om noen tiår, fordi maskinene dreper dem når de skal ha palmolje og skiller dem fra familien sin..:(

  213. Til dere som er så negative og tror at ingenting nytter: Det går fint an å sjekke matvarer og andre produkter om de inneholder palmeolje. Det gjør jeg hele tiden. Ganske riktig er det mye annet som forurenser og er skadelig for helsa, men det er vel ikke problematisk at man starter ett sted. Utvinning av palmeole er et virkelig stort miljøproblem. Istedetfor å kreve at bloggeren skal gå i detalj for å forklare dette, kan dere ganske enkelt sette dere inn i forholdene sjøl, f.eks på nettet. Husk at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.,

  214. Tror ikke folk helt sjønner dette. Hun mener jo selvfølgelig at vi burde tenke mer på hvilke konsekvenser det får at vi kjøper den type mat. Den eneste grunnen til at påskeeggene ble hovedfokus er at mange kjøper de fordi de er himmelsk gode. Også kanskje fordi det ville skape mer oppstyr og flere ville lese innlegget når de så et bilde av noe de syns er kjempe-godt.

  215. Koss lage en dei egga sjøl?😊 vil ha oppskrift👍Flott engasjemang for eit viktig tema😃 her er ytringsfriheten høg må eg sei😊men da e heilt utrulig at folk som “ikkje bryr seg” om dette verken for eller imot, går til personlig angrep på bloggeren😱respektlaust, barnsleg og det seier meir om dei enn bloggeren! Her har me ei ung jente som engasjerer seg for omverden! Viktig å støtte ungdommen og ikkje rakke ned på dei! Sakleg for og mot argument er naturlig, men ikkje hets!!! Flott tema du tar opp Sophie👍til dåke der uvitande som ikkje har peiling på sminke:finnes faktisk miljøvennlig sminke og😉 noko ho sikkert bruker😊stå på Sophie Elise😃👍

  216. Det er bare til å sjekke “palmeoljeguiden” så får du en oversikt over alle produkter det gjelder. Jeg har vært klar over dette lenge, og holdt meg vekke. Rema1000 sine billiprodukter er uten palmeolje nå <3

  217. hei Andrine jeg skjønner bare ikke hvorfor jeg ikke skal spise fra det er jo godt kan du vær så snill forklare det bedre takk

  218. Takk for at du bruker bloggen din til dette! Så sykt mange flere som får det med seg da (i motsetning til når jeg deler sånt på Facebook)! 🙂 God, palmeoljefri, påske!
   Stå på! 🙂

  219. Hvor er det pinligt at læse kommentarene. 🙁 folk er virkelig sneversynte. “Hvad forskell gjør det at jeg slutter at spise dem? De laver dem jo uanset” “hvis du Tænker så meget på miljøet, hvorfor flyver du så meget” “tror ikke det er godt for miljøet med al den botox og silikone” for ikke at tale om “du er SÅ dum!” Og seksuelle tilnærmelser. Hvordan mennesker kan tillate sig at skrive inlæg hvor de sviner en nitten år gammel jente til, der egentlig bare vil opplyse om noget hun faldt over, som er aktuelt. Fy… Nogle Mennesker er .. Usmagelige. For ikke at tale om at vi skal nedkjempe mobbing. Vi har langt at gå endnu. Jeg håber sophie elise har en god værktøjskasse til disse kommentare.

  220. Utrolig bra innlegg! Kontrastene og overraskelsen v bildene. Rett og slett et godt håndverk!
   Og til sakens kjerne: jeg tar dette til etterretning. Det er ikke mye som kreves av forbrukerne i deres bidrag til å ‘save the planet’. Kan sidestilles med kildesortering.

  221. ÅNEI!! =( De som er så vannvittig gode! =( Var ikke klar over dette i det hele tatt… Er det ikke noe annet enn palmeolje de kan bruke i de egga da? =/ Vanskelig å la være å putte dem i handlevognen i påska.. Men er vel bare å la være når man vet at palmeolje blir brukt i disse produktene..

  222. Utrolig hva de putter i maten.. Jeg er veganer så hadde ikke spist de uansett siden de inneholder kumelk. Har du vurdert å bli veganer? Siden du allerede er vegetarianer! 😀

  223. Jaja, regnskogen er en ting. Er nok mer en bare den sjokoladen som forårsaker hugging av reinskogen etc. De sjokoladene står vell for 0,0000000000000000001 % av forurensningen.
   Men så skal det sier at palmeolje ikke er sunt for kroppen heller, veldig kreft fremkallende..

  224. Ja! Utrolig viktig at folk blir mer bevisste på hva som er i de produktene de spiser….
   Jeg har boikottet all mat og godteri som inneholder palmeolje 🙂

  225. Det er ikke palmeolje i Kvikkkunch lenger. Den ble fjernet etter kraftig oppfordring fra forbrukerne. Og de er ikke de eneste. Det nytter å stå på! Det mest virkningsfulle signalet fra oss forbrukere er sjølsagt å la være å kjøpe varen til f.eks.palmeoljen er fjernet. Dessuten kan det det jo i beste fall tenkes at folk innen industrien også har samvittighet, barn og barnebarn. Denne gedigne industrien er med på å ødelegge jordas lunger. Noe å tenke på for dere useriøse skøyere som egentlig bare demonstrerer deres egen uvitenhet og usikkerhet. Gjøre noe nyttig istedet?

  226. Oh snap, ser ud så folkå her toaste deg vilt.
   Å bare så d æ sagt, trur mesteparten her heller ville klint me et påskeegg istedenfor deg

  227. Første gangen jeg har klikka meg inn på en blogg som denne, å skjønner nå veldig godt hvorfor jeg ikke har gjort det før. Ikke på grunn av bloggeren selv, men på grunn av kommentarene..
   For eksempel alle som ler og ikke kan fatte att det går an å være så dum å poste bilder av en regnskog som brenner, og som sier, ja, men det er jo massevis av palmer… Ja, det er veldig mye av palmen de utvinner palmeolje fra, fordi de brenner ned enorme mengder av regnskogen, kun for å kunne plante palmene.
   Til de som mener det ikke nytter uansett, enda godt det finnes de som kjemper for det allikevel (er sikkert helt uten grunn at flere og flere matvareprodusenter gradvis har gått vekk fra å bruke palmeolje i produktene sine)
   Og ikke minst.. alle de som peker på alt hun ikke nevner eller gjør for miljøet.. Skulle nesten tro man ikke kan mene noe om en sak, med mindre man er helt perfekt på alle andre områder også.. Men det kan ikke være det som er grunnen, ellers ville det ikke hvert en eneste kommentar her.

  228. herregud, folk er så negative. dere skjønner at skeptikerne som står på sidelinjen å sier at det ikke hjelper ikke kommer til å endre verden. ja, det er mange produkt som inneholder palmeolje, og man bør boikotte all industrimat. men så bra at en blogger setter fokus på dette, selv om det bare er et produkt. å jo, det hjelper! om alle gjør litt, hjelper det!

  229. Regnskogen er jo i seg selv et godt tema å fokusere på, men et mer nærliggende tema er palmeoljens skadelige virkning på kroppen. Den tetter opp hjerte-/karsystemet og er trolig alene ansvarlg for tusenvis av hjernteinfarkt hvertår.
   MEN, palmeoljen inneholder også store mengder BETAKAROTEN som dere jenter kjøper i dyre dommer for å få mørkere hudtone….
   http://no.wikipedia.org/wiki/Palmeolje

  230. Veldig fint at du vil ta de riktige valgene, men husk at de kosttilskuddene du må ta siden du ikke spiser kjøtt er produsert likt i forhold til at produksjonen ødelegger regnskogen og dermed utrydder mange dyrearter. Jeg liker deg utrolig godt som både blogger og måten du virker som person, å det er derfor jeg tror du liker å få fakra som disse. Gleder meg til neste blogginnlegg!

  231. Det her kommer du nok aldri til og få slutt på, kartongene blir masseprodusert hvert år og de blir solgt like mange hvert år, men dette er ikke like ille som mye annet som skjer her i verden, bør nok vurdere og begynne på andre ting først!

  232. Hør her folkens..Altså til de som GIDDER og bruke tiden deres til å kritisere andre:Denne dama er smart.. strategien hennes er genial..MIDT I BLINKEN.. hehe.. dette er levebrødet hennes.. det å legge ut sånne lette engasjerende “dumme” innlegg som dere kaller det..så nå skal jeg også være en av dere i ca 5 min..et dumt brødhue som som skal skrive og engasjere og kritisere..Første og siste gangen jeg har gått inn på en sånn “bloggside” -egentlig bare ved et uhell men bestemte meg for å se hva dette dreide seg om..konklusjon; BARE DRITT !Har bare EN ting og si.. SKAFF DERE ET LIV i stedet for å kaste bort tida her..Nå skal jeg ut og vaske bilen og gruble på om det er noe miljøfarlig i vaskemiddelet. GRØSS OG GRU..!

  233. Hei! synes det er kjempebra at du kommer med sånne innlegg:) Kanskje du kunne hatt en egen kategori med “hvordan redde verden” hvor du kan legge ut innlegg om dyrevennlig produkter, mat og kosmetikk som inneholder palmeolje, pels, dyrevern, miljø osv? Jeg hadde i allefall satt stor pris på det, og kan virke som at du har interesse for det også?
   Hilsen dyrevern og miljø fanatiker

  234. fy fader folk er så frekke i kjeften i kommentarfeltet..
   Stå på Sophie! Mye bedre å bry seg om “småting” når det gjelder miljøet enn ingenting 😉

  235. Hehe, du og mammatilmichele har blitt ganske drevne på blogging. Anna R skrev et innlegg hun viste kom til å få mange klikk på sida hennes, dagen før hun skriver en reklame om babystore. Du så dette innlegget som Anna skrev og viste at hun ville få mange visninger den dagen og slo tilbake med et innlegg som opptar mange og provoserer. Hva som skjer? Begge to får er skyhøyt visningstall, men du beholder fremdeles 1. plassen!:)) Synes det er litt artig hvordan dere driver business, og de fleste legger ikke merke til det!
   Først skrev du et innlegg om påskeeggene som engasjerte flere tusen delinger på facebook, deretter skrev du innlegget om justin biebers ny sang, der virket nesten som at du har laget en sang med han (når man leser overskriften). Jeg kritiserer ikke, synes det er genialt og litt komisk at de fleste ikke ser det.

  236. Very good that you bring up this topic. For it is important that people are aware of what they are buying, in form of what the product is made of. I hope we all caring about our environment. Cus i hope there will be many years to come.

  237. ._. du kjøper sminke som blir brukt på dyr så klager du over freia hva dei ikkje gjør dei kjøper bare olje som selgest skal du klage over Buttinkande. skal alle sulte nå .-.

  238. veit ikke hva som er værst jeg. Litt palmeolje i ny og ned eller å pumpe kroppen full av kjemikalier les:botox

  239. Flott at du tar opp dette Sophie!
   Ellers trist å se hvor lite kunnskap ungdom har om miljøvern og om regnskogen. Hva lærer de egentlig på skolen? Lite er viktigere enn dette og det er for alvorlig til å være totalt ignorant i forhold til det.
   Til dere som slenger med kjeften; Les en bok, eller google temaet. En ting er å være kunnskapsløs. En annen ting er å være så dum, at du braverer med det.
   Dette er kanskje det viktigste innlegget ditt til nå. Tusen takk for det!

  240. Selv om dette produktet inneholder palmeolje tenk på alle de andre produktene og som inneholdet det? Jeg skricer ikke dette fordi jeg er imot dette inlegget, men selv om det inneholder palmeolje så tenk på alt det andre dere spiser som og har den ingridiensen i seg. Det er mer enn dere tror, så om dere skal droppe påskeegg fra nå av, så er det deres valg, men om dere gjør det pga palmoljen, syntes jeg dere og burde tenke på alt den andre maten og goteriet dere spiser som og har palmolje i seg.

  241. Sophie Elise, kan du forklare hvordan palmeolje fører til skogbranner og andre ødeleggelser vi ser på bildene? Kan du også gjøre rede for hvor mye fossile brennstoffer som er involvert i alt du bruker av klær, SMINKE og teknologisk utstyr ? og hvilke fordeler og ulemper det har ??

  242. Gi deg du har ikke peiling disse bloggere skulle være forbudt .Dere bar tar penger dor å reklamere de produktene som dere får gratis og masse penger uten å gjøre noe nyttig for samfunet enn å sitte på revæ og skrive google hentet informasjon.Jeg ville kjøpt til deg 40 sauer og se hvordan du skulle klare seg med mat ,unger som vil på skolen og alt…bortskjemte unger som selger drit for masse penger

  243. Kunne ikke brydd meg mindre.. Det er påske en gang i året – det er lov å kose seg litt. Men hvis du absolutt skal være så negativ, slutt å lev! ALT ER FARLIG! Slutt å spis, slutt å kjøp klær, rett og slett slutt med alt.. for alt er FARLIG på en eller annen måte!!!!!!!!!!!!!!

  244. Så bra at du tar opp en så viktig sak som dette, Sophie! Vil gjerne legge til litt informasjon til dere andre her om problemene med palmeolje, og jeg henter det fra nettstedet regnskogfondet.no:
   http://www.regnskog.no/no/bevisst-forbruker/palmeolje/hva-er-problemet-med-palmeolje
   Palmeolje truer urfolk, biologisk mangfold og helsa men kanskje viktigst av alt truer den klimaet:
   “Naturlig skog lagrer store mengder CO2. Det gjør ikke plantasjetrær. Når man hugger ned skog for å lage plantasjer frigis det store mengder klimagasser. Denne avskogingen står i dag for nærmere 1/5 av verdens klimautslipp. Skogbevaring er derfor det mest effektive og billigste klimatiltaket vi har, og er en stor grunn til at skogbevaring inngår i forhandlingene om en ny klimaavtale.”
   Regnskogfondet er Europas ledende organisasjon innen regnskogbevaring. De er del av nettverket Rainforest Foundation International med søsterorganisasjoner i USA og Storbritannia. For å være med å påvirke kan dere melde dere inn i en av organisajonene som er medlemmer: Norges Naturvernforbund, Natur og Ungdom, Miljøagentene, Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender.

  245. Halvparten av produktene du konsumer inneholder palmeolje. Skal du slutte å spise frokostblanding, frossenpizza, Pringles, sjokolade og bruke shampoo? Dessuten finnes det bærekraftig produksjon av palmeolje, og det kan hende at Freia henter sin palmeolje fra miljøvennlig produksjon.

  246. Et spørsmål til deg Sophie: spiser du kun kortreist og økologisk mat? Bruker du sminke som ikke har blitt testet ut på dyr? Resirkulerer du alt av avfall? Jeg synes at hvis du skal bidra til en bedre planet, at du kanskje skal begynne å blogge om dette istedenfor selvbruning o.l.

  247. Det er mange mat varer som ikke inneholder palmeolje,men også desverre endel som gjør det.Dette er fordi produsentene ikke tar anvar og fjerner palmeoljen fra produktene.Palmeolje er ikke bra for helsen vår og ennå dårligere for de som bor i regnskogen.Mange av dyrene som bor der blir drept og dør pga denne industrien.Derfor er det viktig at man ikke støtte dette vet å kjøpe produkter uten palmeolje.Mat uten palmeolje er også mye sunnere mat.Ta ansvar og ta hensyn til individene i regnskogen,styr unna palmeolje.

  248. Hvis påskeeggene fra Freia er så ille. Slutter dere damer med sminke da? Mye her også som er grusomt. Jeg virker kanskje trangsynt. Men hallo.

  249. Oh, so sad:( I think we should stop buying everything what includes palm oil, that’s it, ‘cos otherwise panda & Co. have no place to live. I don’t buy palm oil at all since I have found some information about the facts You showed in this post.

  250. Em, man kan ta i bruk palmeolje uten å hogge ned trærne? Man bruker ofte instrumenter for sånt. Man hogger ikke ned store deler av en regnskog bare for å lage sjokolade-påskeegg altså, vær så snill

  251. Ja, det er ille hvor mange produkter som inneholder palmeolje. Men det har skjedd endel endringer de siste årene. Endel produsenter har byttet ut palmeoljen med rapsolje, noe som viser at det hjelper å gjøre folk bevisste på hvor skadelig palmeoljen er både for kroppen og miljøet.

  252. At Spohie Elise retter synspunktet mot enkelte deler av samfunnet er i utgangspunktet flott.
   Imidlertid må en huske på at slike kritiske innlegg også bør dokumenteres. Spohie Elise sin blogg bærer ikke preg av å se dette.
   Det er også mange andre produkter som forårsaker skader på både miljø og andre mennesker. At Freia er “verst”, er nok langt fra sannheten.
   Hvor mye skader påfører moteklær samfunn og miljø? Mange av klærne blir produsert i lavkostland, og der er det ikke bare miljøet som får gjennomgå. Også menneskerettigheter blir satt til side.
   Hvis ikke Freia selger produktet, så vil garantert en annen produsent finne opp et tilsvarende produkt å selge.
   Et annet eksempel er miljøforurensing. Hvis passasjerene ikke kjøper flybillett, så vil jo flyet uansett gå, sant?
   Nei, mennesket er tilstede i verden på lang sikt. Ulike interesser gjør seg gjeldende. En må bare finne løsninger som balanserer dette på en god måte. Å henge ut Freia alene er bare trist. Det er mange andre produsenter både innen mote, sminke, bil osv som forurenser mye.
   Men dette er bare et synspunkt. Ha en fin dag!
   Håper ikke jeg hisser på meg noen, men vil minne alle om at ytringsfriheten står sterkt i dette landet.
   Sophie skal likevel ha ros for at hun tar opp problemstillingen.

  253. VELDIG ironisk at DU skal advare oss mot disse eggene pga bruken av palmeolje når sannsynligvis halvparten av sminken i sminkepungen din er FULLT av det. Du har jo til og med reklamert for produkter med palmeolje tidligere. Du burde ta et lite søk før du kommer med uttalelser som dette, for det blir VELDIG dobbeltmoralsk.

  254. Slik er verden. En må jo leve også. Hvis alt skal skje preventivt, så bør dere se filmen I-robot. I sin ytterste konsekvens er dette noe som kan bli resultatet.
   For å ta et eksempel: En kle- eller sminkeprodusent produserer sine varer i den tredje verden. Det blir avdekket at de bruker barnearebeidere i produksjonen. Alle stiller seg bak i hylekoret om at dette ikke er akseptablet.
   Ja, det er trist, men da burde også “hylekoret” samtidig tenke på alternativet som barnearbeiderne har. Dersom de ikke jobber, så vil ikke situajonen bedre seg i det hele tatt. Dette kan igjen føre at de blir utnyttet på andre måter enn ved å arbeide i fabrikk. Tenk om de blir utsatt for menneskehandel?
   Det er trist, men hva er alternativet? Ikke alle ønsker det samme.
   I forbindelse med bloggen til Sophie, så blir tankegangen bak prdouksjonen av påskeeggene det samme.
   Tanken bak er god, men det finnes ikke tilstrekkelig vilje i verdenssamfunnet for å imøtekomme disse ønskene. De ulike landene har ulike forutsetninger, og de må eksportere de råvarer en kan.
   For å si det enkelt: Dersom et fattig land har mye skog som kommer godt med i møbelproduksjon, skal de la være å selge dersom det er det eneste de kan eksportere?
   Setter bare problemstillingen på spissen. Ønsker alle en god dag.

  255. Det er viktig og lese innholdet i mat/drikke varer, mange varer inneholder palme olje som både skader naturen og kroppen. palmeolje er nemlig også kreftfremkallende. jeg personlig har blitt oppdratt til og holde meg så langt unna palmeolje som overhodet mulig, derfor kjøper jeg ikke lenger ballerina, safari eller oreokjeks. men les altid på innholdet fordi det kan være at varemerket fjerner palmeoljen fra ingrediensene. og da er det nokså trygt å spise.

  256. Supert at du informerer om dette.
   Jeg ser at noen her kommenterer at det ikke “utgjør noen forskjell” om man slutter å kjøpe eggene eller ikke. Bare tull! Inntil for noen måneder siden var det palmeolje i kvikk-lunsj, men etter at folk sluttet å kjøpe produktet har de endret det og er nå fri for palmeolje. Og er ikke det fantastisk? Jeg mener også å huske at Toro har gått ut og sakt at ingen av deres produkter inneholder palmeolje.. 🙂
   Dersom vi alle gjør litt, så utgjør det mye på en global basis. Jeg ser at det også kommenteres en del om sminke. Det er helt rikitig det at en del sminke og matvarer som inneholder palmeolje. Personlig så sjekker jeg ofte ut hvilke produkter som blir testet på dyr samt for palmeolje før jeg går til innkjøp av ny kosmetikk 🙂
   Kunnskap er så viktig… stå på 🙂

  257. Jeanette:
   Ja, alle momnner drar.
   Men det er ikke nok. Produkter blir produsert selv om folk ikke kjøper de. Det finnes alltid et marked.
   Når det gjelder sminke, så er det flott at forbrukerne sjekker innholdet av palmeolje m.m og om de er testet på dyr. Men de blir jo produsert uavhengig av om DU kjøper de eller ikke. Produktet kan selvsagt forsvinne etter press fra forbrukerne, men dette er en prosess som tar lang tid. Dessuten så er ikke Norge det landet hvor sminkeaktørene prioriterer mest.
   Men tanken er selvsagt fin, Jeanette. Håper du ikke opplever dette som kritikk, men det er mange faktorer som spiller inn.
   Ha en fin dag, Jeanette

  258. Jeg elsker påskeeggene.
   De som ikke liker påskeeggene, bør utvide smaksløkene litt. Men det er jo likevel trist at produksjonen har slike konsekvenser.
   Men slik er det. Støtter innlegget til Vidar Anderser og Thomas

  259. Som om ikke det finnes andre produkter som forurenser og ødelegger miljøet. Hva med taxier i Oslo og resten av verden som går på tomgang mens de venter på kunder?
   Er jo like ille det også da!

  260. palmeolje er jo, som mye annet vi utvinner fra naturen, en positiv ting. Spørsmålet er bare HVORDAN man utvinner det, og HVORDAN man bruker det.
   Stiller seg uforstående til kritikken i innlegget.

  261. Jeg digger påskeggene. Håper Freia opplever så stor etterspørsel at de produserer mer! Så får det heller gi litt mer til Regnskogfondet enn det de allerede gjør:)
   Personlig håper jeg de produserer en sånn XL-pakke med mange egg i.
   God påske!

  262. Hoho, to store trailere med Freia påskegodt kjørte nettopp forbi huset mitt. Trailerne hadde en stor logo med nettopp påskeeggene.
   Noe sier meg at jeg bør sikre meg noen kartonger!!:)

  263. Det er en ting til som er litt ekkelt med de påskeeggene og det er at å spise ett egg er som å fylle ett egg med bare smør. Sinnsykt mye fett oppi det der. Smaker kanskje godt, men sykt så mye fett og faenskap 😮

  264. Du er så dum, er menneskene som ødelegger jorda, ikke palmeolje, skal vi begynne å boikotte oss selv også? Du er ekstremt stygg også, de kvisene dine var ekstreme på tv når du ikke kunne ha på et tonn med brunkrem

  265. Hvorfor diskutere dette?
   Innlegget kan ikke tas seriøst!
   Det blir lagt frem en påstand, og så blir det
   lagt til noen bilder. Bildene kan jo hentes fra hvor som helst, og de er kanskje t.o.m brukt i en annen sammenheng. For eks. “skogsbrann i Sør-Amerika ute av kontroll”.
   Det er også mangel på dokumentasjon og evnen til å se begge sider av saken.
   Huffhuff….ulv ulv.!

  266. Som det ble sagt i en tidligere kommentar;
   Sophie Elise, kan du forklare hvordan palmeolje fører til skogbranner og andre ødeleggelser vi ser på bildene? Kan du også gjøre rede for hvor mye fossile brennstoffer som er involvert i alt du bruker av klær, sminke og teknologisk utstyr ? og hvilke fordeler og ulemper det har?

  267. Å herregud. Kan ikke du bare slutte å spise i det hele. Påskeegg er tradisjon – på lik linje med pinnekjøtt eller kalkun på julaften. Blir så kvalm at disse tåpelige bloggartiklene. Det eneste du søker er “klikk” på sida de.

  268. Bra fokus, men dårlig vinkling. Jeg respekterer ditt fokus på å respektere miljøet, men du har ingen garanti for at palmeolja bruk i disse påskeeggene har kommet fra en palmeplantasje som tok plassen til en naturlig regnskog. Og disse bildene har absolutt INGEN sammenheng med temaet. Hvorfor er det avbildet skogbranner? Brenner skogen ned, ødelegges jordsmonnet slik at palmer ikke kan bli plantet. Og hvofor i all verden er det et bilde av en slumlignende scene helt nederst? Dette var veldig irrelevante bilder til palmeoljeprodusering, men er relevante til andre miljøkriser, som generell forurensing og klimaendringer. Dette er overhode ingen god grunn til å slutte å spise påskeegg, ettersom det også inneholder ingen dokumenterte kilder, eller godt begrunnede påstander på temaet. Folk som faller for denne “artikkelen” / dette innlegget bør lese det litt nærmere, og informere seg selv om problemstillingen fra andre kilder enn denne bloggen.

  269. Det handler om tilbud og etterspørsel.
   Men JEG TROR jeg har løsningen på problemet!
   Alle som kjøper et produkt som ødelegger miljøet, må betale en helt sinnsykt stor avgift forå få gleden som produktet gir!
   Vi har jo hatt diskusjoner rundt en posavgift, så hvorfor ikke innføre en avgift for produkter som ødelegger miljøet? Da blir verden garantert et bedre sted!!!
   Vi kan likestille kjøp av produkter som ødelegger miljøet med folkemord. Høres sinnsykt logisk ut!
   At ingen har tenkt på dette før nå!
   (JEG ER I DET MORSOMME HJØRNET I DAG. DETTE VAR MENT SOM SARKASME!!)
   HÅPER NOEN SER HUMOREN MELLOM BLOGGINNLEGGET OG KOMMENTAREN MIN.
   Ha en super lørdag 😛

  270. Helt enig med Ola hovseth
   Vi kan også innføre en pusteavgift. Dersom et menneske puster mer enn 8 000 ganger pr dag, så må de betale en avgift tilsvarende årsavgiften på en bil som går på fossilt brennstoff, helst i SUV-klassen. Dette pr gang de puster.
   Da får verden mer penger til å bruke på miljøet!!
   Så bra, så fantastisk!!
   (dette var også ment som sarkasme)

  271. Så bra at du informere om slike ting Sophie Elise. Var ikke klar over dette i det hele tatt og tar meg heller ikke så mye tid til å finne ut slike ting. mn er innom bloggen din nesten daglig så da er det fint å få slik info her 🙂 Stå på videre, du er rå tøff 🙂 Fuck Jantelove !!!!!!! 🙂

  272. Jeg må nok kjøpe disse produktene.
   Er så sinnsykt godt!! Namnam.
   Oppfordrer alle til å gjøre det samme. !!

  273. Blir trist av å lese alle som sier at dette innlegget var dumt og hjelper på ingenting.. All den sarkasmen.. Om dere syntes innlegget var dumt så klikk dere videre på noe annet istedenfor å lage kvalme.. Og dette innlegget hjelper på miljøet jo, selvom påskeeggene er en liten del av problemet så er det fortsatt en del av det! Dette er en start! Uansett hvor lite eller stort så er det en start! Bra å informere om slikt!:)

  274. Det er så rart at jeg hører om dette nå, som om det er nytt.
   Det er vel fordi matvare kjeder er blitt bevisst på det å begynner å bytte ut palmeolje med andre type oljer, folk burde ha visst om dette, syns det er rart at folk kommer så laaaang tid etter å skjønner endelig hva ditt eller datt er.
   Har vært bevisst på det i over ti år lissom.
   Før så var alt med palme olje nesten, all ferdigmat og potetgull og godis.
   Men er kjempe bra at dere skjønner greia, syns bare det er rart at ingen har visst noenting om dette før.
   Palmeolje = vegetabilsk olje (det er det de skriver slik at det ikke ser såå ille ut ).
   På noen av produktene der det står laget av solsikkeolje eller annen type olje kan det også stå bake på pakken til matvaren at det også inneholder palmeolje (juks):
   Men er vel bra du tar det opp her, litt yngre mennesker har ofte ikke peiling på slike ting virker det som, hvis ikke foreldrene bryr seg om det da.
   Og Norge sjenerelt ( eller staten/politikerne gjør jo null for miljøet 🙁 desverre.
   Man får gjøre det man kan selv ja, ingenting annet er viktigere enn hvis flere tenker slik hvertfall 🙂

  275. Kjære Sophie-Elise
   Leser ikke bloggen din i det hele tatt, men har fåttmed meg hvem du er etterhvert i tråden her og en snutt på tv.
   Takk for at du bidrar til at verden og samfunnet rundt oss kan bli et bedre sted, på din måte uansett hva eller hvem du måtte være.
   Alle bidrar monner!
   Men, husk at du må “være perfekt” på absolutt alle områder ellers i livet, vite absolutt alt om det du skriver om – for å i det hele tatt mene noe som helst. Ellers kommer nett-trollene som det tydeligvis florerer av i tråden over her. De er nok mest sannsynlig alle sammen helt perfekte, vet mye mer enn deg og ikke minst så ER de absolutt mye smartere, klokere, miljøbevisste enn de fleste andre. For de er nemlig ikke mennesker – men som sagt, nett-troll.
   Så Be Ware – eller gi fullstendig faan.
   Thumbs up! 😉

  276. Ja, jeg er også visstnok et “nett-troll”.
   Ytringsfriheten står sterkt i Norge, men av og til lurer jeg på om den burde vært mer begrenset.
   Et innlegg som kommer med en påstand uten å vise til kilder. Det er imponerende hvor enkelt det er for enkelte å la seg rive med.
   Trodde verden hadde kommet seg noe videre, men så feil kan man ta…eller?

  277. Løsningen er definitivt å ilegge avgifter på alt som faller inn under begrepet godteri, alkohol, tobakk, og andre gleder.
   Ved å gjøre dette, så tvinger man forbrukerne og andre som interesserer seg for slike ting, til å avstå helt.
   På denne måten kan man bevare miljøet for flere generasjoner. Man burde også innnføre innflyttingsstopp til Oslo og andre byer som sliter med “dårlig luftkvalitet”. Dette fordi det er en enorm belastning på miljøet rundt. Eksosen fører til at f. eks lungesyke kan dø.
   Dette er den eneste løsningen….definitivt.
   (kaster meg inn i diskusjonen fordi sarkasme er på sitt sted)
   Påskeegg er kommet for å bli. Liker man det ikke, så kjøp noe annet. Kjøper heller bananer.
   Nei, vent! Dette er jo noe Norge importerer. Dette påvirker jo miljøet i forhold til transporten! Forby bananer i samme slengen!

  278. Huff.
   Helt seriøst. Miljøhysteriet er BARE TULL!
   Først heter det klimautslipp. Så heter det Klimaendringer. Huff huff.
   Er vanskelig å ta hensyn til mijøet. Mange av disse internasjonale “toppmøtene” bygger jo på forskning som er manipulert eller forfalsket. Er det ingen som huskjer han fra India som brukte et falskt bilde fra 1930 på konferansen i København?
   Klimaet påvirkes helt klart av menneskene. Klimaet endrer seg som dette, men det er ikke dermed sagt at dette er negativt.
   Så inntil det foreligger noe faktisk seriøs forskning, og ikke bare sånne generelle konklusjoner fra forskernes side, så kan en gjøre som en vil.
   Det er jo ikkke ulovlig å selge noe med palmeolje!!!

  279. Haha, må bare få lov til å komme med et innspill i disse kommentarene:
   Noen som husker da kronprins Haakon skulle holde en konferanse om hvor viktig miljøet var? I ettertid avdekket aviser at bilen hans, gikk på tomgang i flere timer…haha
   Og når det neste internasjonale toppmøte for klima skal avholdet i Østerrike, så bruker alle statslederne egne privatfly for å komme seg dit…det er jo en betydelig forurensing i forhold til palmeoljen…men alt er jo relativt…
   Ønsker alle en flott palmeoljefri kveld. Selv skal jeg kose med med et glass vin og litt påskeegg

  280. Skulle ikke forundre meg om det plutselig skulle komme er forskningsartikkel som viser at palmeolje er sunt for både kropp og sjel.
   Da er jeg overbevist om at veldig mange kommer til å prøve denne mirakeloljen…
   bare vent!

  281. Ante ikke at det både innehoder masse palmeolje og at regnskogene blir ødelagt av påskeeggene, da skal jeg så absolutt slutte å kjøpe de!

  282. Ååååhhh neeei fordi det meste av mat (f.eks. nudler, chips osv) inneholder ihvertfall ikke palmeolje nei nei. Og det som er vist på bilder er skogbranner og andre naturkatastrofer enten så har du ikke dobbelsjekket kildene dine eller så er dette for oppmerksomhet begge to er egentlig litt teite..

  283. Ja, til Freia, Ja til godteri for alle barn!!
   Må være god reklame for Freia dette her!!
   Go påskeegg!!!

  284. Ingenting i mot Freia.
   Palmeolje kan jo ofte være en ingrediens som gjør at faktisk akkurat den sjokoladen smaker sånn som den gjør.
   Husker dere ikke debatten rundt kvikklunsj?
   Da Freia ikke lenger brukte palmeolje, da mottokk de en rekke klager. Klagene gikk bl.a. på at det hadde tuklet med et av nasjonalproduktene….
   Palmeolje er en del av verden. Sånn er det bare!
   Det man må se på, er hvordan man utvinner denne ressursen på en god måte!!

  285. Enormt mange naive og dårlige kommentarer i alle retninger her. Javel, så er kanskje ikke innlegget til Sophie Elise så godt og velbegrunnet, men hun prøver i alle fall. Alle små positive tiltak er bra, så lærer en så lenge en lever.
   Til de som ikke fatter sammenhengen mellom skogbranner og palmeolje vil jeg be dere lese dere opp. Det brennes ned masse regnskog for å kunne plante palmer for å produsere billig palmeolje for industrien. Er det verd det? http://www.regnskog.no/no/forside
   Når vi også vet at dette ikke er olje som er bra for helsa vår, ja da er det vel greit at vi vil unngå slike matvarer og kanskje kan påvirke produsentene til å finne alternativer.

  286. For å holde nede kostnadene knyttet til matproduksjon, så
   må palmeolje være en del av matbransjen. Sånn er det bare.
   For mitt eget vedkommende, så kommer jeg nok til å kjøpe påskeegg, og samtidig oppfordre andre til å gjøre det samme. Det er jo tross alt snakk om en tradisjon!
   Men nå må jeg gå. Skal spise noen påskeegg. Ha en flott kveld alle sammen:)

  287. Egg inneholder mange proteiner.
   Egg er sunt, og der noe mange bør spise.
   Derfor ser jeg ikke at det bør være noe annerledes når det gjelder påskeegg;)

  288. Flott innlegg 😀
   Er selv veldig opptatt av å holde meg borte fra palmeolje.. Det ødelegger reinskogen, plantene, dyrelivet og ikke minst oss mennesker! Det kommer inn i kroppen – men aldri ut.. Det er faktisk litt skummelt..
   Kjøper ikke freia, billigprodukter, aahlgrens biler, love hearts, pops, ulike typer nøtter (i pose) seigmenn, nudler, frosne kaker, donuts….
   Ganske idiotisk å ødelegge så mye for å ha lengre holdbarhet…

  289. Hva i h……er poenget med å slike dustete kommentarer? Dere er så utrolig barnslige. God påske til deg Sophie Elise😊

  290. Jeg stiller med uforstående til kritikken av palmeolje. Det finnes mange bruksområder til den, men det er typisk at det er i matvarene fokuset ligger.
   Dette blir bare useriøst. Hadde alle visst hvilke positive virkninger palmeoljen kan brukes til, så hadde ikke palmeoljen vært så negativt fremstilt.
   Lurer du på hva jeg snakker om, så har jeg bare en ting å si: let i databasene for vitenskaplige artikler om temaet. For dere andre: bruk google.
   Ønsker alle en god helg.

  291. Ja, nå har Sophie Elise kommet med et innspill. Denne gang i anledning bruken av palmeolje.
   Det har kommet mange innspill i kommentaren, men Sophie Elise er selv direkte fraværende.
   Hun ønsker seg nok bare klikk for å få treff, noe jeg også bidrar til.
   Kanksje det bare er antall klikk hun bryr seg om? Dette er uklart, for hun har ikke kommet med nye innspill i denne debatten.
   Imidlertid håper jeg at hun kommer med et oppfølgingsinnlegg der hun tar stilling til det som er blitt anført i kommentarfeltet.
   Utover dette så tror jeg at Sophie Elise er en toppers jente. Bra at hun utfordrer temaet, men kanksje greit å begrunne påstandene. Det er jo også andre forbrukervarer som inneholder minst like mye, eller kanskje enda mer palmeolje enn de stakkars eggene.
   Håper dere alle får en flott kveld.

  292. Jeg fikk bare enda mer lyst på påskeegg!
   Håper alle får anledning til å smake de fantastiske
   produktene som Freia har brukt lang tid på å utvikle.
   Så får det bare være så som så med denne palmeoljen… 🙂

  293. Nå er det sånn at 75 % av palmeoljen Freia bruker i dag er sertifisert, og de resterende 25 % vil bli det i løpet av 2015. Det betyr at Freia betaler ekstra for at palmeoljen som brukes ikke fører til ødeleggelse av regnskogen. Så får man velge å kjøpe et produkt vi vet bruker sertifisert palmeolje (i all hovedsak – og snart fullt ut), eller produkter der vi ikke vet noe.

  294. Palmeolje er et positivt produkt med mange bruksområder.
   Desverre vil gjerne både media og andre personer fremstille det som noe negativt.
   Vær snill å les dere opp før dere sprer faktafeil

  295. De slutter ikke med den produksjonen uansett så om vi spiser det mens det finnes. Så har det ikke noe å si siden det er ikke vår feil at de bruker det i sine produkter. Vi kan ikke slutte å leve fordi.

  296. Til Katarina:
   Er helt enig med deg!
   Endelig noens om skjønner hva det snakkes om!
   God helg til deg!

  297. Bra du minner på dette.
   “Damn if you do, damned if you don’t”, sjelden har vel dette uttrykket passet bedre når man ser kommentarene her. Surmaga hatere som må kritisere selv om du påpeker dette. Alle må starte et sted.

  298. Freia har brukt mye ressurser på å utvikle et produkt.
   De bruker mye penger på å bruke godkjent eller sertifisert palmeolje.
   Innlegget til Sophie Elise blir ikke vinklet riktig.
   Freia lager fantastiske påskeegg.
   De som ikke liker påskeegg, kjøp noe annet….sminke med palmeolje f eks.

  299. Skjerpings!
   Det finnes verre ting i verden enn palmeolje.
   Vet ikke om jeg ønsker å spesifisere hva, men dere skjønner nok at det er flere eksempler å ta av 🙂
   Nå skal jeg på byen, god tur til dere alle

  300. Det er det i alt. Da kan vi like så godt slutte og spise, men de arbeider med å ta vekk palmeolja fra mange produkter. F.eks. kvikk-lunsjen og pepperkakedeigen i boks er set ikke lenger palmeolje i.

  301. LES HER, VÆR SÅ SNILL!!!:
   kjenner jeg koker når jeg leser de dumme kommentarene om at “man redder ikke re egnskogen av å slutte med påske eggene” osv, de som kommenterer slik har nåkk ikke skjønnt hvordan dette funker.
   Fordi ved å gradvis boikotte produkter med palmeolje eller andre ting som er ødeleggende legger folket et press på fabrikker og produsenter.
   På denne måten er det stadig nye konkurenter som produserer mat og produkter for er bra for oss og resten av jorden.
   Å da blir dt bedre og lettere å velge riktig
   Å viss alle bare tar litt del i dette så vil faktisk verden endre seg, ikke i morgen men kanskje litt mer neste måned, og mye mer neste år 😉 så alle bør bidra litt hv er r dag i riktig retning så vil faktisk verden forandre seg og bli bedre

  302. Jeg er en kritiker til utsagn uten noen form for bevis. Av den grunn begynte jeg å søke litt angående påskeeggene til Freia. Dessverre visste det seg at du “Sopihe” tok feil. Du deler en uriktig opplysning med dine lesere. Synd at du er så ukritisk til ting du hører og leser.
   Fra Freia sine egne nettsider, så er de, som selskap medlem av “Rainforest Alliance”. Denne organisasjonen har som formål å ivareta miljø og arbeidsforhold. Spesielt regnskogen.
   Kilde: http://www.freia.no/om-freia/rainforest-aliance

  303. Til birgitte
   Du har riktig, men tar også litt feil.
   Det vil alltid finnes en etterspørsel, og da vil det alltid finnes et marked.
   Markedskreftene er enorme. Bare tenk hva som skjer dersom Asia for øynene opp for påskeegg. Da hjelper det lite hvis Noreg boikotter produktet. Mest sannsynlig vil ikke Freie oppleve en mer sinnsyk vekst enn dersom Asia blir en del av markedet til Freia

  304. Påskeegg er sinnsykt godt, og jeg ønsker at alle i hele verden får øynene opp for dette fantastiske produktet!
   Hva Sophie Elise og enkelte andre mener, er irrelevant.
   Ønsker påskeegg til hele verden! Tenk hva som skjer dersom Norge kan eksportere denne fantastiske varen til hele verden!!!!
   Kos dere så mye med påskeeggene, det skal iallefall jeg!!:)

  305. De kommer til og kutte ned trær i regnskogene uansett om vi kjøper de eller ikke, so idk if i should stop.

  306. Uansett hva dere mener, så driver Freia en forsvarlig produksjon av dette produktet. De erkjenner hvilke utfordringer som produksjonen medfører, og av denne grunn iversetter det også tiltak mot dette.
   Eksempler på dette er medlemsskap i “rainforest alliance”, de bruker bare sertifisert palemolje, og de ivaretar sikkerheten til arbeiderne på en tilstrekkelig måte.
   Freia driver, som veldig mange andre sjokoladeprodusenter, en bedrift med fokus på forretninger. Alle produsentene bruker palmeolje, men det er ikke alle produsenter som bruker sertifisert palmeolje.
   Derfor er Freia en produsent som driver virksomheten sin på en forsvarlig måte, og ihht til gjeldende regelverk. Noe mer kan en ikke kreve av en bedrift. Tvert i mot.
   Gratulerer til Freia for at de lager sjokolade i verdensklasse:)

  307. Og kan jeg spørre om kilder?
   Det er en ting og påstå, men du må også huske og vise imot noe.
   Personelig så er jeg bevist på valg av matvarer, men det og opplyse om dette i ett blogginlegg, der flere 10.000 mennesker leser, uten en gang å ha noe å vise dette opp imot, det er for dumt.
   Vis meg kilder neste gang 😉

  308. Kvikk lunsj inneholder også palmeolje! 😮 ser ut som om påska er verstingsesong for palmeolje :/

  309. Synes det er utrolig bra at et kult tenåringsidol står frem å sier dette. Forhåpentligvis tørr andre folk også å være enig.

  310. Ja, når man først går i krigen, så kan det jo være smart å bare plukke ut ETT produkt å krige mot.
   Det kan også være en ide å sjekke bildene dine litt bedre, for de bildene du har her har ikke mye med “palmeolje” å gjøre.
   Ja, bildene ER relevante om du snakker om “ødeleggelse av planeten”. De er forholdsvis relevante om du snakker om “utryddelse av regnskog”. Men altså ikke relevante når du snakker om “palmeolje”.