muskler her og der


 

Antrekket mitt for imorgen. Dette blir spennende! Herregud for en merkelig muskel på leggen..??

Herregud, jeg hadde nettopp enda et “sophy-moment” her.. Jeg klarte å glemme igjen iphonen min på sceneprøvene nettopp, pokker!!! Hva skal man si, jeg begynner å bli lei av at jeg surrer så fælt, jeg klarer jo aldri å lære meg å følge ordentlig med på tingene mine og at jeg ikke har blitt alvorlig ranet enda synes jeg er rart (men bra, haha). Nå sitter jeg på trening, det er dagen før show og denne uka har vi vært veldig sure på hverandre hele gjengen. Eller, ikke sure, men kreativiteten har hatt et lite stopp men nå ser showet ut til å bli bra. Det har kostet oss et par blåmerker, mye svette og en god del tårer fra min side, det er så frustrerende å føle at man ikke får til, men nå er humøret på topp igjen og jeg ser fram til et morsomt show imorgen! Nå er det jo maks en uke igjen, og så er bloggingen min tilbake til normalen 🙂 Håper likevel dere synes denne perioden har vært litt morsom.

Når jeg får tak i telefonen min igjen skal jeg ringe å bestille time hos en hudlege, takk for alle tips fra dere! P-piller er for meg ikke et alternativ, jeg går på minipiller nå, men jeg blir helt syk i hodet av alle de kunstige hormonene og må holde meg unna i så stor grad som mulig. På grunn av betennelsen i bekkenet jeg hadde kan jeg ikke ha spiral, noe jeg helst ønsket.. Jeg går på epiduo nå, en krem jeg fikk utskrevet fra lege men det funker ikke, så da må jeg teste ut noe sterkere. Dere som har erfaringer med Isotretinoin kan gjerne komme med litt personlige erfaringer ♥


151 kommentarer
  1. Jeg gikk på isotretinoin for et par år siden. Det gjør huden helt for jævlig tørr(!!!!) jeg anbefaler en skikkelig fuktighetskrem!!! Ellers blir man veldig sårbar på huden osv. Det er det eneste som har funka for meg mot kviser, men det er et veldig sterkt medikament. Man kan blant annet ikke drikke alkohol fordi det preger leveren. Om du skal gå på Isotretinioin må du vente til vinteren igjen tror jeg, det kan være skadelig å gå med det ute nå som sola nærmer seg og begynner å bli sterkere.. Jeg fikk ofte eksem på hånda av medikamentet, men det var en bivirkning. Man må kontinuerlig dra til legen for å ta blodprøver for å sjekke at ingenting har endret seg… Slitsom periode, men det funket. Syns virkelig ikke du har så ille ut at du trenger å begynne på et såpass sterkt medikament. Synes du heller burde prøve en antibiotikakur mot kviser først, det kan hjelpe veldig mye!

  2. Hvor lenge har du gått på epiduo? har brukt det selv, og har hjulpet! tok litt tid før det begynte å virke, og måtte holde opp noen ganger da huden ikke reagerte lengre! begynte så etter en liten stund og da funket det igjen 🙂

  3. Jeg syns det er veldig morsomt å lese om dansingen din jeg- og Sophie momentsene dine er veldig gøy! =D hehe
   Jeg bruker nå hudpleie fra det norske merket RÅ- har slitt lenge med huden og de produktene føles hvertfall veldig bra og huden min ser bedre ut enn på lenge!
   Dette med hormoner er noe dritt, men kan virkelig anbefale p-ring, fremfor piller og plaster og alt anna som er på markedet. Har spiral selv nå fordi jeg har endometriose- men da jeg brukte p-ring så hadde jeg det veldig fint hormonmessig og den er lett og bruke og merker ikke at den er der heller. Nouva ring tror jeg den heter.
   Lykke til med showet i morra!! =D

  4. Jeg har prøvd så mye når det gjelder ute hud og kviser. Det er en ting jeg har troa på, og det er TETRALYSAL tabletter. Det er en slags antibiotika, og funker som faen!!!! Jeg bruker en ansiktskrem nå som heter LA ROCHE POSAY- effaclar H. Den funker som pokker. Du får renere hud og huden blir skikkelig frisk. Prøv dette.

  5. Jeg gikk selv på isotretinoin for cirka to år siden, og det funket veldig bra, selv om en del kviser nå har kommet tilbake. Likevel vil jeg bare advare deg litt, for det er en utrolig sterk medisin, med mange skumle bivirkninger. Blodprøver hver måned, SUPERtørr hud, “tørre” ledd / stivhet i muskler, tørre øyne/lepper/hender og svake negler er noen av bivirkningene jeg hadde. Da jeg gikk på det hadde jeg hele ansiktet, ryggen og brystet fullt av kviser, så siden det ikke virker som om du har noe særlig mye utbrudd ville jeg anbefalt å vente.

  6. Har du testet basiron? Eneste jeg har prøvd og syns det virker veldig bra på kvisene, må ha resept for å få det da.. tørker også ut huden endel og da er det lurt å bruke ansiktsolje eller en god fuktighetsgivende krem. Mange bruker også kokosolje i ansiktet 🙂 ellers kan jeg anbefale mary kay sin serie for fuktighetsfattig hud/ tørr hud ved bruk av reseptbelakte kvisekremer 🙂

  7. Hei!
   jeg har i mange år slitt MYE med dårlig i hud i ansiktet, på brystet og på ryggen. noe som selvfølgelig har vært utrolig kjipt, og jeg vet godt hvordan det kan tære på selvfølelsen. jeg hadde prøvd ALT, og da mener jeg alt fra kremer, til p-piller, til antibiotika kurer (som førte til konstant kvalme i 3 mnd), før jeg i desperasjon endte opp med isotretinoin.
   Dette er en svært kraftig kur, som kommer med bivirkninger. For min del var det hovedsaklig tørr hud i ansiktet og hodebunnen hver gang jeg trappet opp i dose. Men herreguuuud det var verdt det!! Jeg er kvitt alle kvisene på brystet og ryggen, og nå får jeg kun en kvise eller to i ansiktet hvis jeg har spist mye godteri eller drukket alkohol. Som de fleste andre! Det tok litt tid for meg, men plutselig etter ca 6 mnd slapp det skikkelig taket, og slik har det vært siden 😀
   Hvis du skal begynne med den kuren må du anskaffe deg en skikkelig god krem som er fet, men som allikevel ikke gjør huden i seg selv fet. For min del var Elizabeth Arden sin 8 hour cream redningen. Etter å ha lest et par forum, fant jeg ut at denne var godt likt blant mange som gikk på samme kur. Den ble brukt på ansiktet, lepper og hender. veldig fet og litt funny lukt på den, men det blir du vant til 😉 Et godt tips er å bruke den hver natt, da det er da huden tar best opp næring og fuktighet.
   Ellers ønsker jeg deg masse lykke til med showet i morgen 😀 Kick some ass! Det har vært morsomt å følge med på!
   Ha en fin dag, søte deg 🙂

  8. hei!
   Jeg har gått på Isotretinoin i 7 uker nå, og er allerede utrolig fornøyd! Kvisene har blusset opp, men det er en normal reaksjon, men det er mest på hals og rygg, ansiktet er så og si helt rent nå, noe som er en fantastisk følelse. Huden er så klart tørr, men jeg har alltid brukt fuktighetskremene fra Avenè, og disse hadde jeg ikke klart meg uten. De er oljefri, noe som er utrolig viktig når du går på denne behandlingen, olje er virkelig ikke bra for huden. Ellers er leppene så og si helt uttørket, så de må smøres hele tiden. Neseborene blir også veldig, veldig såre, men om du bare drikker masse vann i løpet av dagen (noe som uansett er viktig på denne kuren) så vil du merke at det blir mye bedre med en gang!
   Om du vurderer denne kuren ville jeg begynt asap, nå som det enda er vinter, og noen måneder til sommeren kommer. Sol er hudens fiende når du er på denne kuren, så solfaktor er alfa omega.
   Jeg har tidligere prøvd Obagi, og antiobiotika kurer, noe som bare er tull! Kunne se at kviser og uren hud forsvant, men alt kom tilbake like fort som det forsvant i det jeg var ferdig med kuren! Isotretinoin er det beste. Ikke sikkert legen vil sette deg på den hardeste kuren uansett.
   Du er nok i utgangspunktet ikke en kandidat for denne kuren, det er heller ikke jeg, men send meg gjerne en mail, så har jeg navn på en lege i Oslo, som jeg anbefaler deg å gå til, som også flere ikke kandidater jeg kjenner har gått til og fått kuren.
   Lykke til 🙂

  9. Kanskje urenhetene dine ikke kommer av hormoner og grunnen til at epidural ikke funket fra legen er fordi det kommer fra andre faktorer? Først og fremst kosthold. For det andre så kan puta di til og med være med på å gi urenheter. Det kan også komme av sminken din, av hvordan du renser huden eller rett og slett av stress.

  10. Jeg bruker basiron, men man trenger ikke resept. Fåes kjøpt på diverse apotek og Boots, blant annet. Har hjulpet meg, men ikke fjernet kvisene. Tørker også ut huden, men jeg bruker likevel en oljefri, tynn fuktighetskrem.

  11. Broren min går på isotretinoin, men han er ekstremt mye verre enn deg (vi snakker store, bentente byller). Det virker ganske bra, men han er ekstremt tørr i huden (hele kroppen), og bare å få vann på huden svir. Leppene er såre og sprukne, og absolutt ingen krem har virket for han. Det er selvsagt forskjellig fra person til person, men de absolutt aller fleste reagerer på denne måten. Dessuten er isotretinoin “siste utvei” og anbefales heller ikke av leger. Og slik vi ser huden din på bildene, så er nok ikke du en kandidat for dette. Du kan selvsagt prøve, men jeg (og min bror) ville anbefalt å prøve noe annet. Hadde jeg vært deg, ville jeg prøvd meg på en antibiotikakur først, eventuelt en ansiktskrem/rens i tillegg.

  12. Tipper legen din setter deg på en antibiotika kur, siden det du snakker om er noe som blir brukt vist antibiotika ikke fungerer:)lykke til’

  13. det kan jo hende du blir utbrent igjen når du “lander” etter MDC. Synes du skal ta deg en pause, så kan bloggen få litt kvalitet når du er tilbake på ordentlig 🙂 klem

  14. Jeg selv har gått på isotretinoin hvor ett halvt år siden. Det er den sterkeste kuren man kan gå på, noe som sier seg selv at det er mye styr og mye bivirkninger. Men heldigvis er det den beste kuren jeg kunne fått, også for min bror. Det tar en stund før den virker, når den virker kan du se ut som et helvete siden kuren får ut alt av kviser- altså, du får en periode med et helvettes mye kviser, og for mange- også meg selv kan du få litt arr. MEN DET ER ABSOLUTT VERDT DET siden de er svake- og mwd sminke ser man de ikke.
   Du kan bli ddprimert av de, samtidig som du får bivirkninger i knærne og korsryggen som er helvettes vond om man trener og går en del. Du blir også knusende tørr i ansiktet og lepper- så anbefaler en veldig sterk lypsyl samt en veldig fuktgivende ansiktskrem. Du må også ta blodprøve hver måned for å få resept på de etter hver måned siden du ikke kan være gravid mens du går på dette- det skader fosteret. Du skal unngå alkohol også, men ett glass nå og da gjorde ingenting verre for meg iallefall 🙂 Men alt i alt har dennw kuren redder ungdomsstiden min og selvtilliten økte noen hakk slik at jeg kan like meg selv noen ganger!
   Kirurgiske operasjoner og tatoveringer skal man ikke ta når man deiver med dette!
   Har du noen spørsmål eller lurer på noe- kan du gjerne ta kontakt! Jeg har nylig gått på de, så vet mye om dette temaet!
   [email protected] 🙂 Ha en fin dag videre!

  15. Ja, én ting er jo hormoner som gjør at man får uren hud. En annen ting er jo det at det finnes flere faktorer for hvorfor man får uren hud. Det kan for eksempel være av arv, dersom din mor eller far har vært plaget med uren hud i sine ungdomsår. Eller kostholdet ditt, dersom du spiser en god del usunn mat, og det trenger ikke bare å være sukkerholdige ting, men også dersom det er mye fett og salt så kan det resultere til uren hud. En annen ting kan være dersom du renser huden din ofte og bruker sminke ofte. Huden må få kunne puste. Den enkleste måten å rense huden er å først våte kluten i veldig varmt vann og presse den i ansiktet. Etter det skyller du den under i veldig kaldt vann, siden varmt vann åpner porene dine og du trenger derfor kaldt vann for å lukke dem og deretter bruk fuktighetskrem. Jeg snakker av erfaringer ettersom at jeg selv har hatt mye problemer med kviser, ikke bare i selve ansiktet, men også på skuldrene, litt under haka, ja osv.
   Også ja, ikke ta deg selv så mye i ansiktet. Er det noe som fører til uren hud så er det mye skitt og bakterier fra hender generelt og puten som vi sover på.
   Gjør deg oppmerksom på småting rundt deg og ikke disse store. Er som oftest det vi ikke tenker over som gjør at vi har det vi har.
   Håper dette var til hjelp! Jeg kan også si at etter at jeg har gjort alt det jeg har skrevet, så er huden min bedre enn det det noen gang har vært. Nå skjemmes jeg ikke like mye å gå uten sminke som før. 🙂
   Lykke til!

  16. Nå i sommer var huden min helt fin, men så fort sola og varmen forsvant rakna det det helt for huden min. Det var akkurat som om den eksploderte, jeg prøvde ALT. Jeg aner faktisk ikke hvor masse penger jeg har brukt på produkter som skal hjelpe. Renseprodukter, forskjellige ansiktsmasker, oljer, kremer fra legen osv. Så til slutt bare sluttet jeg med alt, vasket ansiktet med en glo varm klut for så å skylle med kaldt vann. Nå har jeg ingen problemer i det hele tatt, alt er borte. Du burde teste det ut! Også prøvde jeg å bruke så lite som mulig hudsminke. Og nå som du trener så mye burde du droppe sminka på trening!Du er minst like pen uten, om ikke penere 🙂

  17. Gikk på Tetracyclin (antibiotika), og etter 1 uke var alle urenheter borte! anbefales på det sterkeste! Heller ingen bivirkninger jeg merket på meg, og var like opplagt og i god form som vanlig! Blir du kvitt urenhetene, kan du trappe ned på dosen, og heller da starte å fokusere på forebygging (type: stresse ned, kremer etc.)

  18. Heia! Før du begynner å eksperimentere med forskjellige kremer og piller bør du prøve å gjøre det på den aller mest naturlige måten 🙂 Få i deg nok vann, kutt ned på sukker og fet mat, og prøv å la huden din puste. Nå vet jo ikke jeg om dette er noe du har prøvd, men jeg merker det veldig godt på meg selv. Lykke til på fredag! 🙂

  19. jeg har også prøvd epiduo uten at det funket. Går på isotretin(?) nå, og det funker veldig bra!! Huden blir ganske tørr, og spesielt leppene, men da bruker jeg en krem fra apoteket som heter locobase Repair, som funker helt supert 🙂 Man kan drikke litt alkohol, men helst ikke mer enn ett glass vin feks. Uansett er ikke det noe stort problem da hvertfall jeg bare skal bruke det i et par måneder. Men du burde begynne på det så fort som mulig for å bli ferdig med det før solen kommer, har hørt man blir veldig fort solbrent og rød når man går på det… Jeg måtte også begynne med P-piller når jeg bruker dette fordi pillene er så sterke, men det kan hende du slipper det hvis du ikke tåler dette! 🙂 jeg er halvveis nå og er hvertfall veldig fornøyd 🙂

  20. Kjæresten min gikk på isotretonin for et år siden, ettersom han hadde slitt med acne. Dette er en kur som ikke anbefales av leger, noe jeg forstår ettersom den har kraftige bivirkninger! Man kan ikke drikke alkohol på et halvt år, og absolutt ikke være i solen! Vi måtte avlyse sydenturen vår fordi han hadde gått på kuren noen måneder tidligere, og dette var etter han var ferdig med den! Dessuten var han helt ekstremt tørr overalt, og leppene så ikke ut. Oppsprukne og blodige. Ingen kremer hjalp! I tillegg er depresjon og selvmordstanker en del av bivirkningene, og mange sliter psykisk av en slik kur. Sånn som jeg ser det er du absolutt ikke i målgruppen for å gå på en sånn kur! Bivirkningene og etterfølgene er ikke verdt det!! For meg hjalp basiron, mye vann, sunt kosthold og nøye rensing av hud. Du velger jo helt selv, men i mine øyne ser du virkelig ikke ille ut! Isotretonin er i utganspunktet for de med ekstrem acne, og det har ikke du! Finnes en dokumentar om folk som har gått på den på youtube, du burde se den før du bestemmer deg 🙂

  21. etter å ha lest kommentarene må jeg bare legge til at det finnes forskjellige doser av isotretin(?), og jeg er ganske sikker på at du må ha en laveste dosen som meg. Da er ikke bivirkningene like store, og for meg hvert fall ikke spesielt plagsomme 🙂 så lenge du har en god og fet krem blir det borte!

  22. Hei.
   Vet ikke om det er aktuelt for deg, men vil virkelig anbefale pfc (personlig fruktbarhetscomputer). Da måler du temp under tunga hver morgen også vil den fortelle deg når du er fruktbar og ikke. Du må da bruke annen prevensjon i utrygge periodene (kondom f.eks), men det er veldig deilig å ikke ødelegge kroppen med hormoner.
   Jeg har brukt babycomp i 4år og er kjempe fornøyd. Blir så godt kjent med sin egen syklus og slipper bivirkninger og dritt. Også er det en engangskostnad, man trenger heller ikke graviditetstester eller eggløsningstester om man vil prøve på å bli gravid 🙂

  23. Jeg vil bare anbefale den BESTE fuktighetskremen, om du skulle velge denne kuren. Har gått til hudlege siden jeg var 13 kanskje, nå er jeg 23. Ingenting hjalp før isotrenotin. Den er tøff, og fører til andre hudproblemer enn kviser. Da hjalp locobase meg. Den kommer i flere former, men locobase repair er best. De bruker den i militæret på frostskader også. Isotrenotin er tøft, man blir tørr, kan ikke sole seg og man føler jeg jævlig. Men heller det noen mnd enn å leve med kvisehuden resten av livet synes jeg

  24. Sia det ikke ser ut som at du har så veldig uren hud så anbefale eg deg å begynne med en antibiotikakur først, for eksempel tretralysal eller tetrasyclin som eg har gått på flere gang. Har hatt veldig mye kvise i ansiktet, på ryggen og på brystet sia 5 klasse og no går eg 1 året videregående med nesten like mye kvise. Har brukt antibiotikakur opptil flere gang og isotretinoin 2 gang. Ingenting har fungert og får ikke begynne på ny kur no pga. At kroppen min har blitt ganske “ødelagt” innvendig pga. Sterke medisina. Det e isotretinoin som har gjort skade. Sjekka levereverdien flere ganga også måtte eg bråstoppe på den pga. At verdien endra seg til det skumle. Så vil anbefale å prøve antibiotikakur først å se om det fungere sia isotretinoin kan gjøre mye skade. Blei også VELDIG deprimert mens eg gikk på isotretinoin, nåkka som e èn av flere skumle bivirkninge.

  25. Hei!
   jeg har slitt med kviser siden jeg var 11 og er nå 15, har prøvd alt fra kremer fra sykehuset, div tabletter fra legen. Ingenting av dette hjalp for meg så nå har er jeg litt over halvveis i isotretioin kuren. og det er fantastisk! ingenting har hjulpet for meg før så ble utrolig glad for at det funket! sitter bare igjen med noen arr fra før jeg begynte og har bare 2 måneder igjen med medisinen.
   kuren er ganske tøff og du kommer til å få tørr hud og tørre lepper men dette kan du holde ved like med kremer og lipsyl. jeg trener flere ganger i uka så jeg kjenner det litt på ledd at jeg får vondt men ellers går det fint. Det som er mest negativt med mine bivirkninger er at jeg er utrolig trøtt og sover flere timer hver ettermiddag.. men det er virkelig verdt det
   de bivirkningene med depressive tanker og selvmordstanker er ikke noe å bry seg om, jeg blir mer depressiv av å ha kviser!
   med meg har det vært så ille med kviser så jeg har ikke vært på skolen på 2 uker, dette var før jeg begynte på isotretioin.
   men hvis du ikke vil begynne rett på isotretioin bør du prøve tetracylin siden du ikke har for alvorlig akne!

  26. Har du prøvd P-stav? Jeg er hvertfall frelst! Fikk tilbake sexlysten, jeg er mye mer opplagt, mye mindre stresset og slipper mensen på 3 år, med mindre jeg tar den ut. Og jeg er fri fra utslett og lignende. Anbefaler det på det sterkeste! Utslett og kviser kan jo også komma av stress, og i P-staven er det mindre hormoner og ja, jeg slapper hvertfall mye mer av!
   Masse lykke til på fredag!

  27. jeg ble nettopp ferdig med en 4 mnd iso kur. Jeg fikk ikke tørr hud eller noen andre bivirkninger bortsett fra tørre lepper. Men du må vite at du må gå på hvertfall 2 kurer med antibiotika for å være en kandidat til å få iso. Lykke til :):)

  28. Tetracyclin Arco funker dritbra for meg! Jeg har slitt med kviser i ca. 7 år nå, og antibiotika kombinert med epiduo er veldig effektivt! Jeg er så og si nesten kvisefri. 😊 👍

  29. Jeg har ikke prøvd Isotretinoin, men bruker noen acne-pads fra Elixir. Så Kristina Andersen skrev om merket for en liten stund siden! Absolutt til å anbefale!
   lykke til 🙂

  30. Går hos Hudlegen Tor Langeland på St. Olavsplass 3 i Oslo. Veldig flink hudlege. Behandlingen av Isotretinoin varierer fra person til person om det virker, hvor raskt det virker og hvor mange tabelletter du må ta før kuren er over. Obs: For å få denne behandlingen må du ha gått på Tetracyclin før. Under behandlingen kan man oppleve at lepper blir veldig tørre og huden ellers også, men dette gjelder ikke alle. Utslett, neseblod og humørsvingninger er også noen av bivirkningene. Det kan ta litt tid før man ser virkning av kuren så man må bare smøre seg med tålmodighet. Lykke til!

  31. Jeg ble ferdig med min kur i Januar. Fikk de vanlige bivirkningene som tør hud i ansiktet, neseblod og tørre lepper. Brukte effaclair H i ansiktet og avene cleansing gel, sammen fungerte det utrolig godt. Brukte bare vanlig carmex på leppene. Det du mest sannsynlig har, som jeg også hadde var acne. Dette går ikke vekk med vanlig antibiotika. Jeg gikk på det først i tre måneder, uten noe særlig resultat.
   Du kan ikke ta solarium mens du går på pillene, noe som er litt kjipt, men til gjengjeld har jeg utrolig fin hud nå. Jeg er 19 år. Sleit med kviser i ansiktet, brystet og ryggen. Har innimellom noe som kan minne om kviser i ansiktet, men det plager meg ingenting. Jeg slet også med hudorm, men de er helt borte. Jeg opplevde at isotretinoin hjalp håret mitt veldig. Det ble utrolig fort fett mens nå kan jeg gå en uke uten å vaske håret og vasker det kun for lukten sin skyld. Det er en grusom periode når du går på de, men det er verdt det, hvertfall var det det for meg. Send en epost om du vil høre mer. Går sykepleie, så er ganske interessert i legemidler og hvordan de påvirker hud, hår og psyke. 🙂
   – Kamilla Fjellstad, sykepleierstudent på HBV

  32. Hei! Jeg kjenner meg veldig godt igjen i hudsiruasjonen din, jeg har slitt med uren hud i åtte år nå. Jeg prøvd alt fra å gå jevnlig til hudpleier, svindyre produkter og helt naturlige ting. Jeg gikk på antibiotika kombinert med epi duo og dalacin. Det fubgerte i noen mnd men så var jeg tilbake der jeg startet. Jeg så alltid for meg at huden min trengte noe sterkt, men så valgte jeg å prøve Ole Henriksen sine produkter, til tross for lite effekt av helt naturlige produkter utenom, og nå er jeg frelst. Jeg har ikke perfekt hud ennå, men jeg kan se at veien ikke er så jævlig lang og at det kommer til å bli bra! Så om du skulle møte veggen litt til tross for pillene, så ville jeg gitt det en sjanse.

  33. http://www.vitusapotek.no/Resept-og-medisin/Medisin/Prevensjon1/P-ring/ prøv Nuva P-ring! Denne er genial! Har gått på den siden 2011, om Robin kjenner den når dere har sex, er det bare til å ta den ut. Den skal holde i 3 uker, så har du mensen i 1 uke, du kan også bruke den til å hoppe over mensen om du feks får mensen når du skal på ferie, så setter du bare i en ny med en gang når du skal ta ut den “gamle”(ett tips om prevensjon hvis du ikke liker pillene/kan bruke spiral osv) Jeg har generelt ren hud og bruker ikke sminke eller noe, så vet ikke hvordan den er med slik, men syns jeg så noen andre hadde skrevet om den også lengre oppe 🙂 lykke til!

  34. Anbefaler virkelig ikke isotretinoin, jeg gikk på det selv og det er mye mer helsefarlig enn hva hudlegene gir utrykk for. Jeg skulle gå på dem i 6 mnder, etter 2 mnder var helsen min helt ødlagt, ble sengeliggende..bare å gjøre enkel ting som å kle seg om morgenen var nesten umulig, jeg ble helt utslitt og fikk mange forskjellige problemer med kroppen feks migrene, muskel og leddsmerter, astma osv.. En stund etter det fikk jeg påvist at jeg hadde fått ME, som er en kronisk sykdom. Det har ikke gått over enda etter 2 år. Noen jeg kjenner brukte også denne medisinen og fikk nesten leversvikt. Medisinen er utrolig sterk, om du blir gravid kan den faktisk drepe et foster. Jeg vet at du har et ganske travelt liv, så jeg håper du velger bort isotretinoin for du kan risikere at du ikke klarer 1/4 del av det du klarer nå. Vil ikke at andre skal gå på samme smellen som meg 🙂

  35. hei!
   jeg har slitt EKSTREMT mye med uren hud opp gjennom årene. Det som har hjulpet meg veldig er en kombinasjon av Mercilon p-piller, Differin(kvisekrem), Ole Henriksen produkter(for uren hud) – ANBEFALES, jevnlig trening, drikke myyye vann, sunt kosthold, bare minerals foundation og concealer, rensing av hud hver morgen og kveld, hudbehandlinger, fuktighetskrem uten olje-samme med sminke, ooog til slutt litt healing ;))) I dag har jeg så og si helt fin hud 😀
   Om du gjør disse tingene lover jeg deg forbedring!

  36. Ååååå isotretinoin!!! Gikk på det for 3 år siden. Eneste som tok knekken på kvisene mine. det er ett halvt år med helvetes tørr hud, men SÅ verdt det. Men er ikke en medisin man tar lett på bivirkningene med. for all del ikke gå ut i sola uten faktor 50! Ble solbrent i skyggen med faktor 50 i syden liksom…. Det påvirker veldig mye av kroppens funksjoner. Derfor blodprøvene. Når det gjelder tørr hud er det bare å prøve seg fram og finne ut hva som fungerer best. La Roche Posay (på apoteket) har gode produkter for hud under slik ekstrem behandling. Fant og ut at å sminke huden var en dårlig ide disse månedene. Var liksom bedre å flasse vanlig enn å flasse oransj… heheh
   En bonus: slutt på fett hår 😀
   ellers er det bare å holde ut. Selv tok det 4-5 måneder før jeg så noe resultat, men det varierer. Blir gjerne verre før det blir bedre igjen… Lykke til!!

  37. Ååh, sjønner virkelig hva du mener. Jeg gikk på p-pille i 6 år fordi jeg hadde uregel mens og fikk beskjed fra legen at om jeg ville rette opp systemet så måtte jeg gå på p-pillen (noe som er koko å si da å tilføre hormoner og dritt til kroppen umulig kan være bra). Dette gjorde at jeg var hormonell som en høgravid kvinne i flere år og var seriøst konstant sur på alt og alle. Så gikk jeg til gynekolog for å høre om hva jeg kunne gjøre, og hun fortalte meg (dette er sykt at jeg ikke visste, i know) at kvinner faktisk bare kan bli gravid 2-3 dager i mnd og det er rett før, når og etter vi har eggeløsning. Hun spurte meg om jeg kunne kjenne noe som ligner menssmerter ca 2 uker før mensen, og sa at det var indikasjon på eggeløsning. Når vi går på tabletter blir kroppen forvirret og sender ut feil/ sender ikke ut signaler og derfor kjente jeg ikke min egen kropp. Jeg sluttet på p-pillen rett etter sommeren 2014 og jeg har forandret meg betraktelig mye til det bedre, fikk mindre kviser, mye mindre humørsvingninger og føler jeg kjenner kroppen min slik det skal være. Jeg skal ikke anbefale deg å slutte på noe siden det alltid er en viss risiko for at eggeløsningen ikke kommer nøyaktig samme tid hver mnd, men du bør kanskje vurdere det! Tror det kalles tellemetoden, men last ned appen menstruation and fertility om du vil, den har vært til god hjelp for meg! Masse lykke til med dansingen imorgen, you go girl! 😀

  38. Jeg slet med en del “nupper” i panna og på haka så fikk resept på noe som heter Dalacin liniment og det funket kjempebra! Brukte den sammen med Epiduo, men den alene tok ikke alt, men den Dalacinen funket supert for meg! Bare et tips 🙂

  39. Hei:) har selv hatt samme problemet som deg. Det som fungerte for min del va antibiotika skrevet ut av lege. Itillegg til basiron og differin krem(funker også mot blackheads og fine rynker) antibiotikaen tok jeg 2 gang om dagen i 3månder. Håpe du finner en løsning på ditt 🙂

  40. Epiduo tror jeg en må være veldig presis med å bruke, som p-piller. Jeg merker selv den bare virker når jeg bruker den feks hver(!!!) kveld, uten å hoppe over en. Legge på en liten klatt direkte på kvisen og la det trekke inn 🙂

  41. Jeg gikk på isotretinoin for ca er år siden og det er det mest fantastiske medikamentet jeg noen gang har prøvd! Var litt stress med tørr hud og lepper(!!) hele tiden, pluss blodprøvene og legebesøkene hver måned, men er såå verdt det! Fikk også sykt mye utslett, i flekker liksom, som uheldigvis gav noen arr,en de er nesten vekke nå:) Har hatt utrolig fin hud i et år nå, får stadig kommentarer om hvor glatt og unormalt fin hud jeg har 🙂 man skal jo helst ikke drikke eller sole seg under Kuren, men jeg drakk litt innimellom og tok sol 1-2 ganger, og det gikk helt fint 🙂 anbefaler det på det sterkeste hvis ikke annet fungerer!

  42. Hei!
   Kjæresten min slet en god del med kviser tidligere, og
   Epiduo funket heller ikke på han. Legen skrev ut resept på isotretionin, og etter ca 2-3 mnd ble huden hans betraktelig mye bedre! Eneste som har funket på hans hud, og nå har han sjeldent kviser.

  43. Jeg vil råde deg til å sjekke ut acne.org!!! Der står det sååå mye om kviser og uren hud, og det er produkter der til kviser. Jeg hadde prøvd alt uten effekt, og ville da teste ut disse kremene. Og gjett hva? Det funker! Jeg har også brukt epiduo uten effekt, mens denne Regimen fra acne.org gjorde alt for meg.

  44. Pplaster fungere for meg. jeg har også strevd med huden, spesielt på haken. Men da jeg pyttet fra ppiller til plaster ble det bra!

  45. Jeg vil anbefale deg å prøve en ansiktsmaske som består av honning og kanel, som du blander i en liten skål og setter i mikroen i 15 sekunder, så påfører den så i hele ansiktet, lar den sitte på i 15-20 minutter, og den fungerer veldig bra. Kanelen klumper seg og funker som en slags skrubb, mens honningen inneholder antibiotikastoffer som dermed fjerner bakteriene i ansiktet, som gjør til at kvisene forsvinner. Den fungerte kjempebra på meg, og nå bruker jeg swiss skin renewal for å fjerne arrene. Jeg vil ikke anbefale å bruke de sterke produktene som legene anbefaler da disse gjerne tørker ut huden veldig, og man får slike “tørrflekker” i ansiktet som ikke ser særlig pent ut når man bruker sminke, siden det ser flekkete ut med foundation og pudder/contouring osv. Ellers får du sikkert masse andre tips som også kan funke fra andre leserne dine, lykke til 😀

  46. Hei.
   Hvis du er plaget med kviser anbefaler jeg deg noe så enkelt som clear start og basiron.
   Det får du kjøpt på vitus apotek.
   Dem har og masse andre produkter mot kviser i samme serie.
   Effektivt og billig. Åsså funker det.
   Er storfornøyd med dette, Og anbefaler deg å prøve ut dette før du hiver deg på noe antibiotika. Antibiotika er sterke saker og bør ikke brukes hvis du apsolutt ikke må.
   Men husk at alt må brukes over tid før du ser forbedringer.
   Lykke til med det du måtte bestemme deg for 🙂

  47. Som mange over skriver så er isotretinoin en veldig sterk behandling som gjør huden veldig tørr. På kroppen er det viktig å smøre seg med en fet krem som Locobase (enten vanlig, eller enda fetere: Repair) eller A-Derma sin balm – utrolig god. I ansiktet er det viktig med en som gir fuktighet og samtidig ikke tetter igjen porer, da anbefaler jeg La Roche-Posay Effaclar H. Disse produktene finner du på apoteket 🙂

  48. Differin og Dalacin funker som fy! Min hud var verre enn din. Begge skal smøres på huden og virker hurtig. Nå som huden min er middels bra bruker jeg bare basiron. Anbefaler den også 😊

  49. Hei 🙂 Jeg har gått på to runder med iso, for noen år siden. Huden min er fortsatt mye renere enn den noensinne har vært! Måtte inn til hudlege en gang i mnd for å ta blodprøve, slik at de fikk sjekket om jeg var gravid (til tross for at jeg gikk på p-piller). Dette er fordi medisinen er ganske sterk og skadelig for et eventuelt foster. Huden blir tørr, og lepper og huden i nesa kan sprekke noe opp. Anbefaler å kjøpe en hudkrem som hudlegen anbefaler eller høre på apoteket. Neseolje og vasilin i nesa fungerer også, selv om det an føles litt ekkelt. Ellers burde man være forsiktig med alkohol, siden medisinen er sterk nok for leveren som den er. Men jeg drakk litt innimellom mens jeg gikk på kur, og hudlegen sa leververdiene mine var gode allikevel. Masse info å finne rundt på forumer om denne medisinen, men tror de fleste som sliter nok med kviser vil overleve disse bivirkningene, for resultatet er absolutt verdt det! Alle har nok forskjellige opplevelser rundt dette også, siden alle er forskjellige. Men masse lykke til Sophie! Håper du får ordnet det slik at du blir fornøyd 🙂 vakker er du uansett

  50. Jeg gikk på isotretionin i 6mnd og for ett år siden og er veldig fornøyd med resultatet! Det er ikke like perfekt som den siste måneden av kuren, men ingenting sammenliget med tidligere!
   Viktig å være klar over at den første måneden blir alt bare verre, før det blir bra.
   Min lege gav meg lavere dose enn det som egentlig var for min kroppsvekt for å unngå mest mulig av bivirkiningene som balnt annet veldig tørr hud. Jeg merket dte men slapp unna sprukne lepper og svei ikke når jeg dusjet pga tørrhet. (Noe en del sliter med).
   Eneste problemet jeg i grunn hadde var når våren kom. Man er svært ømfintlig for sol, og må ikke ta solarium! Denne følsomheten fortsetter ei stund etter kuren er gjennomført. Jeg kunne gå ute sola i 10minutter, med solkrem, og bli veldig rød. Er ikke solbrent men på en måte er det det også. Så anbefaler å gjør det på høst/vinter selv om huden da blir ekstar tørr av været.
   Eneste lebepomaden som faktisk fungerte for min del var EOS sine. Som fuktighetskrem til ansikt anbefaler jeg eaute Pacifique sin fuktmaske på dagtid og en oljefri fuktlotion fra samme produsent på dagtid. Fungerte veødig bra for meg. Og er de er ikke testet på dyr og uten parabener 🙂 Og brukte body shop sine body butter på kroppen.
   Det er veldig viktig å passe på at du går og tar blodprøver en gang i måneden for å sjekke leververdier. Iso kan gjør endringer, men disse går tilbake hvis man slutter på pillene.
   For jenter er prevensjon ekstra viktig unde kuren. Det anbefales å sikre seg dobbelt (piller og kondom f.eks.). Hvis man blir gravis og bærer fram barnet er det veldig stor sjanse for at barnet vil få problmer av forskjellige slag pga pillene.
   Hadde perioder hvor jeg angret på at jeg startet, men veldig fornøyd fram til nå.
   Det er likevel ikke 100% sikkert at de fungerer. Har ei venninne som har hat 4kurer på forskjellige tidspunkt og likevel ikke er kvitt problemet.

  51. Er du veldig flink til å sminke over og redigere de vekk da? for jeg ser aldri kviser på huden din, utenom på tv, og de er ikke ille ,man ser bare at du har litt urenhud. Men det er absolutt ikke ille,og trur du er så opphengt i det nå fordi mange har påpekt det etter de har sett deg på tv med de. Men har du noen gang tenkt på at du kan ha fått de av all stresset med dansinga? Prøv heller å se før du utsetter kroppen din for noen form for kur. Om det ikke er nødvendig burde man la være vet du 🙂

  52. Jeg slet med kviser fra jeg var 16-21. Jeg prøvde p-piller som Diane og Yasmine, tetracycliner og tetralysal, epiduosalve, en annen salve (husker ikke navnet), og til slutt endte jeg opp med isotretinoin. Altså, fungerte ingen av de andre nevnte medikamentene utenom isotretinoin. Etter å ha brukt en kur på rundt 360 tabletter ble jeg kvisefri og det er jeg fremdeles (hallelujah!!). Jeg fikk veldig lite bivirkninger, men de jeg fikk var hovedsakelig tørre lepper og øyne, og litt tørr hud rundt nesen. Men så lenge jeg brukte øyedråper og lipsyl gikk det bra. Brukte også renseserien fra eucerin som er beregnet for de som går på isotretinoin, og den hjalp veldig med å holde huden frisk og fin:)

  53. Kan også nevne at jeg ikke hadde store problemer. Men som 24-åring hadde jeg prøvd alt annet og blei aldri kvitt de dype kvisene.
   Så etter 4 år hos samme hudpleiesenter, og de så at det vi gjorde ikke fungerte, anbefalte legen meg å prøve isotretionin.

  54. Isotretinoin er det beste du kan gå på .. Jg har hatt erfaring om uren hud i snart 8 år.. Studerer hudpleierlinja.. Slutt med alle andre kremer eller tabletter .. Du blir aldri kvitt uren hud med noe annet enn isotretinoin..som flere har nevnt her ; tørr hud er en av bivirkningene jaa.. Bruk fuktighetskrem og charmex på leppene . Depresjoner kan også være en av bivirkningene.. Men ikke alle som får dt .. Disse tablette er svært sterke .. Så du må ta det seriøst .. Selvmord pga depresjoner har hendt i flere andre land pga disse tablettene .. 1 av 100 mennesker.. Men dt er sjeldent .. Men hvis du får plagsomme bivirkninger så kutter du litt av dosen ..
   Disse tablettene er løsningen på perfekt hud .. Husk å lese bivirkninger ..
   Vær tålmodig 🙂

  55. Jeg gikk på isotretinoin for en stund siden, det funket virkelig utrolig bra! Men måtte gå på p-piller i tillegg for å få resept på det. Dette pga at man ikke kan gå på disse pillene og bli gravid samtidig, da det vil føre til store skader både for barn og mor. For de aller fleste er det jo nok med en halvårig kur, men jeg måtte ha 3 kurer, 2 på 6mnd og 1 på 1 år, men med lavere dose. Huden er utrolig fin under kuren, men kan bli verre igjen etterpå. Nå har jeg blitt VELDIG mye bedre og har kun små kviser rett rundt menstruasjonen. Det eneste negative er at du kan bli velig tørr og fort solbrent, men en god fuktighetskrem og solkrem vil hjelpe, det er noe du takler når du ser hvor fin huden din blir.
   Vil absolutt anbefale det videre! Og til de som sier at du ikke kan drikke alkohol samtidig, så var jeg russ samtidig som jeg gikk på pillene og jeg lever enda, med andre ord, det går fint!

  56. Dalacin kan jeg anbefale. Har selv slitt veldig med kviser, men har blitt mye bedre! Venner og familie har også sett forskjell etter at jeg begynte med det:) ville prøvd dette før diverse tabeletter, da det ofte tørker ut huden, har mange forskjellige bivirkninger, og at du ikke kan ta solarium.

  57. (Skrev kommentaren 19:11)Vil forresten også nevne at det ikke sånn at man ikke kan være i solen eller drikke alkohol, men det anbefales ikke. Alkohol fordi det gjør en dehydrert og kan være med på å bryte ned leveren, og sol fordi man tørker ytterligere ut i huden og kan risikere å bli solbrent/eksem. Jeg personlig drakk ca 1-2 ganger i mnd, og har tatt sol mens jeg gikk på kuren uten at jeg opplevde problemer. Tror det har en del å si hvilken dose man får. Jeg gikk på 1-2 tabletter i døgnet. Hadde ca like mye kviser som du har, altså ikke kjempemye. Har nok noe å si at jeg aldri blir solbrent heller og tydeligvis har sterk lever.

  58. Ser det er mange som har skrevet om Isotretinoin her, men kan vel ikke skade at jeg også deler min erfaring 🙂
   Først vil jeg si meg enig i at du ikke ser ut til å trenge en så sterk kur. Det tror jeg også hudlegen vil fortelle. Denne kuren er VELDIG sterk, og har en god del bivirkninger! Altså ikke noe “medisin for kroppen”….
   Jeg fikk brått bare et utbrudd av masse små kviser i ansiktet og små “blemmer”. Det klødde og svidde. Fikk mange forskjellige tabletter og kremer av fastlegen min, men da ingenting hjalp ble jeg henvist til privatklinikk i Moss(hos en hudspesialist). Han sa at så lenge jeg var over 20, var det ikke noe vits i å gi meg antibiotika, da det var en “fjortiss-kur” (haha?).
   Fikk begynne på Isotretinoin med en gang. Man kan ta 1-3 tabletter om dagen (spørs litt på hvor ille bivirkningene blir). For å gå på denne kuren vil hudlegen/spesialisten at man skal gå på p-piller/sprøyte o.l. Jeg fikk ikke lov å ta denne kuren om jeg ikke fortsatte på p-piller… så spørs om du får ta den. Disse tablettene er ekstremt skadelige for foster og mor. Det er derfor du må inn en gang hver 3./4. uke for å ta blodprøve. Da blir verdiene i lever/kroppen sjekket, og om du er gravid.
   Det er ekstremt viktig at du ikke drikker alkohol, eller spiser noe som inneholder mye vitamin A, da dette kan ødelegge leveren din. Sol skal også unngås, pga huden blir såpass sår og lite beskyttende mot andre organer. Som sykpleierstudent vet jeg hvor viktig det er å følge disse rådene!
   Alt dette forteller nok hudlegen/-speialisten deg..
   Min erfaring så langt er at jeg har fått veldig tørr hud. Leppene er nesten verst. Man får lett eksem på hendene, så pass på å kjøpe deg en god krem. Jeg ble anbefalt La Roche-Posay- serien. Det er kremer, oljer, leppebalm osv. for de med psoriasis og veldig tørr hud. Jeg plages også med tørre øyne, vonde knær og korsrygg (egentlig generelt smerter i muskler og skjelett), og blir VELDIG lett sint. Det med at man blir fortere irritert og veldig lett sint er en ekstremt slitsom bivirkning, da man ikke merker den på samme måte som de andre bivirkningene.
   Håper hudlegen kan gi deg gode råd, og at du slipper å gå igjennom en såpass sterk kur som Isotretinoin! 🙂
   Lykke til!

  59. Null problem å bynne på de tablettan sjøl om man ikke har mye kvisa osv. Å om legen først ber dæ om å prøv antibiotika så sir du bare nei, d e så bortkasta tid! Føle mange skriv at uff og uff d e så mye styr pga tørr hud osv. Væll d ekke værre enn å ha en go fuktighetskræm, declor sin utridivine nutriboost ultra cocooning cream e værdens bæste!! Blodprøva træng du bare ta en gang i mnd så d e jo heller ikke superstress. Jobba sjøl som hudpleier så har vært borti litt av kvært så kræmmen funka og tablettan e de bæste æ har vært borti!

  60. Hei Sophie! Jeg gikk på isotretinoin i 6 mnd, og ble ferdig med kuren i september. Ser at flere anbefaler gode kremer, noe som er helt nødvendig. Kremen Effaclar H fra La Roche-Posay er gull verdt for ansiktet, det samme er deres leppebalm. Vil også anbefale A-Derma håndkrem, den hjelper utrolig godt mot tørre hender og lett eksem. Jeg opplevde også å ha veldig tørre slimhinner generelt – spesielt i nesen. Dette førte til mye neseblod i en periode. Da funker det bra med neseolje som du får kjøpt på apoteket! Jeg hadde egentlig ingen andre bivirkninger enn det, og er veldig fornøyd med resultatet. Har egentlig aldri hatt spesielt uren hud, men ble liksom aldri kvitt de små kvisene som kom med jevne mellomrom. Fikk imidlertid en større cyste (hurra) mens jeg gikk på kuren, som har etterlatt seg et heller ukult arr. Skal nå i kontakt med hudlege for å få arret fjernet med laser 🙂
   Vær forsiktig med alkohol under kuren, da iso er veldig hardt for leveren. Selv om folk sier “jeg drakk mye mens jeg gikk på iso, og merket ingenting”, er leverskader noe man ikke nødvendigvis merker med en gang. Så vær uansett forsiktig! Hvis du tar tran må du også slutte med det, for å unngå eventuell overdose av A-vitamin. Angående soleksponering, er solarium helt utelukket. Jeg dro imidlertid til Rhodos under kuren, og fikk beskjed om at det gikk helt fint så lenge jeg smurte meg med faktor 30/50.
   Det du garantert kommer til å elske, er at håret ditt seriøst ikke blir fett under kuren! Man slutter jo så og si helt å produsere olje, så no worries om du ikke rekker å vaske håret om morgenen <3

  61. Kan dere være så snill å slutte å skrive på dialekt? Nå er det jo bloggeren som skal lese kommentaren din først og fremst og hun skjønner kanskje det dere skriver, men jeg har altså store problemer med å forstå de lydordene dere skriver, så da gidder jeg ikke. Det hjelper jo å lese det høyt, men hvem f* gjør det …

  62. Jeg måå bare skrive min personlige erfaring med isotretinoin! Jeg gikk på det i 7 måneder, for jeg var ikke helt fornøyd etter 6 mdr., men da jeg var ferdig med kuren var jeg SÅ fornøyd! Jeg gikk fra pizzatryne til porselenhud på litt over et halvt år, og jeg er fortsatt kvisefri to år senere! En og annen liten kvise (aldri underjordisk cyste, men en helt normal en) når jeg menstruerer, men det bryr meg ikke fordi huden min er plettfri ellers. Jeg gikk til en privat hudlege, og vi ble enige om at jeg tok graviditetstest hver måned, så jeg slapp å gå og ta blodprøver hele tiden. Jeg tok aldri graviditetstest heller da, fordi jeg hadde jo ikke sex. Men det visste ikke han haha. Så det var veldig greit! Før du kan få Isotretinoin, må du først ha epiduo (fungerer ikke), og så en eller to andre pillekurer som heller ikke fungerer. Det var sånn da jeg tok det ihvertfall. Men hold ut, isotretinoin er så sykt verdt det! Men man må gå på ppiller når man går på det, for hvis man blir gravid blir barnet nesten garantert hjerneskadet. Så det er egentlig det eneste som er negativt, syns jeg. Bivirkninger fra selve isotretinoin var irriterende, men overkommelige. Jeg fikk tørr hud over alt, til og med inni nesa! Blødde en del i nesa.. tok selolje for leddene mine. Hudlegen gir deg en liste med produkter som hjelper, så kjøp de!! De var fantastiske for meg.
   Så for å oppsummere er isotretinoin virkelig et mirakel for en med vonde kviser! Jeg var virkelig verre enn deg og nå har jeg nydelig hud 🙂 En ting hudlegen min sa var “en 19-åring skal ikke måtte ha det sånn” om huden min. Det føles så godt at det hjalp såpass. Lykke til!

  63. Jeg bruker Epiduo, hadde VELDIG masse kviser og urenheter før, helt ekstremt. Det ble i begynnelsen mye verre da jeg brukte denne kremen, men jeg holdt ut fordi legen min sa at det ble verre før det ble bedre. Det stemte, og nå har jeg kun en liten kvise eller to i måneden! Anbefaler å prøve litt lenger om du ikke allerede har gjort det, bare sånn i tilfelle 🙂 Klem!

  64. epiduo går jeg på akkurat nå, i starten funket den kjempebra, men etter 3-4 dager fikk jeg en allergisk reaksjon og er nå på samme sted som da jeg startet, + utslett
   Haha livet ass..

  65. Jeg må bare tilføye noe når jeg leser at flere her skriver at depresjon og selvmord har vært bivirkninger på noen få. Det er nok veldig på grunn av at man føler seg stygg og mindre verdt når man har kjempemange kviser over alt. Selvtilliten når bunn pga kvisene, og da kan det bli mange vonde tanker, og kanskje man gir helt opp når isotretinoin på et tidspunkt forverrer huden midlertidig før den blir bra igjen. En annen grunn for depresjon og aggresjon kan være ppillene man må gå på samtidig som kuren. Ppiller kan virkelig tulle med humøret.

  66. Hei!
   Vet ikke om det er noen andre som har nevnt den i kommentarene ovenfor, men har du forhørt deg om gynefix 200? Det er en ganske ny kobberspiral som kom på markedet i fjor eller noe. Jeg tåler heller ikke hormoner da huden min klikker fullstendig.
   Gynefix 200 er mindre og helt annerledes enn den t-formede spiralen. Det er en tråd som festes i livmoren med små kobberkuler. Ingen av legene jeg har snakket med har hørt om denne, og det syns jeg er veldig synd. Den skal heller ikke gi økte menssmerter eller blødninger. Legger ved en link er du kan finne en liste med sertifiserte innsettere. Jeg har fått time på tirsdag, så hvis du vil kan jeg gi deg en lyd om hvordan den fungerer 🙂
   http://shop.navamedic.com/no/consumer-care/kvinnehelse/gynefix-varenr-99999

  67. Før du kan gå på isotretinoin må man ha prøvd tetracycelin, som man får hos lege. Funker ikke det, så kan man gå til hudlege. Gikk på isotretinoin i 9 månder. Hadde store betente kviser i hele ansiktet. Isotretinoinen funka supert, men den kommer med ganske mange bivirkninger. Jeg ble helt sykt tørr i huden, måtte ha spesialkrem til både ansikt og kropp. Man kan ikke være i sola, heller ikke ta solarium, fordi sollys + istotretinoin = pigmentforandringer og pigmentflekker.
   Jeg gikk jo på medisinen i nesten et år, måtte holde meg så mye som mulig unna solen på sommern, men selv om jeg var flink har jeg fått pigmentforandringer og pigmentflekker.
   Man må gå på prevensjon mens man bruker isotretinoin, pga et eventuellt foster kan få store missdannelser. Man skal heller ikke drikke alkohol, som for min del var helt greit.
   Pillene funka helt vanvittig bra, har hatt 3-4 småkviser på 3 år!

  68. Hei 🙂 jeg er en jente på 23 år. Jeg har hatt kviser hele tiden siden jeg har vært i puberteten til nå. Det skal jo ikke være slik at man skal ha masse tenåringskviser når man er noe særlig mer enn 20 år, så derfor oppsøkte jeg hudlege. Jeg har prøvd alt mulig av piller og kremer og behandlinger for kvisene mine, ingenting har hjulpet. Tetracyklin hjalp meg litt med kvisene når det var som vært i tenårene, men nå var jeg virkelig lei av at kvisene skulle prege livet mitt. Derfor begynte jeg på kuren Isotretinoin i mai i fjor. Jeg hadde hørt mange skrekkhistorier om det før jeg starta. Om at jeg ble utrolig tørr overalt, humøret går helt opp og ned osv osv. Det er jo utrolig mange bivirkninger med denne kuren, men jeg ville likevel begynne for jeg brukte så forferdelig lang tid hver dag for å sminke over stygge kviser og arr fra kviser før. Jeg bevisst leste ingenting om kuren for at jeg ikke skulle bli helt rar i hodet av å høre om alt fælt som hadde skjedd med de som hadde gått på det. Det er jeg glad for. Men bivirkningene kommer, det er sikkert. Den første mnd ble jeg mye værre og blussa utrolig opp, dette varte i ca 2 mnd. Man tørker jo fullstendig ut hele kroppen, helt innerst til ytterst. Det betyr jo at til og med at man kan få vondt i ledd og muskler. Jeg hadde mye vondt i ryggen, knærne, albuene, skuldrene, hoftene og nakken. Dette varte fra start til slutt. Tørrheten var også en veldig vond forandring i huden. Tørrheten føltes som brant i huden min og sminke var helt jævlig å ha på, men jeg klinte på meg sminke uansett for jeg hata de stygge kvisene som blussa opp. Jeg var også en veldig aktiv jente før jeg starta på kuren. Jeg trente styrke 3-6 dager i uka, yoga, lange turer med hunden og hadde generelt bra med energi. Bare 2-3 uker etter jeg starta med kuren klarte jeg nesten ingenting, hadde mye mindre energi enn før. Og jeg var så sliten. Jeg klarte å gå små turer med hunden min, og det var det. Etter turene var jeg dødssliten også. All annen trening ble langt på hylla, for denne kuren ville jeg gjennom uansett, jeg hadde jo tross alt starta på dette helvete. Når det ble sommer og det var juli, hadde jeg gått på kuren i ca 2 mnd. Da kom den virkelige tørrheten. Da hadde hele kroppen blitt tørr, spesielt munnen og nesa. Fra denne perioden i kuren hadde jeg konstant store sår utenpå og inni nesa og de begynte å blø hele tiden. Leppene var store flak som kunne løsne og blø ofte. Jeg syntes det var så ekkelt med slike lepper så jeg prøvde alt jeg fant av leppomader fra apoteket og skrubba lett på leppene minst 2 ganger om dagen med skrubbehansker. Jeg måtte ha mange fler produkter til ansikt, hud, hår, lepper, øyne, nese og negler. Jeg brukte ca til sammen 20.000 med gode produkter fra apoteket i løpet av kuren fordi jeg måtte bruke så mye forskjellig og måtte bruke mye hele tiden. Når jeg da hadde mye sår på leppene og (de “vokste” også utover leppene, mot kinnene, ned mot haka og opp mot nesa. Spesielt i munnvikene. Det var nesten umulig å kysse i løpet av kuren, iallefall uten å føle deg utrolig stygg og at jeg ikke følte det var godt for kjæresten min) og på og i nesa, ble jeg også veldig lei meg. Følte mange ganger hver dag at jeg ville slutte.

  69. Mer fra meg: . Men jeg skulle gjennom dette. Jeg visste jo hvis jeg slutta og ikke var ferdig med kuren at det kom til å gå tilbake til slik det var før. Jeg ville ikke vise meg så mye ute og aldri være med på bilder. For jeg ville ikke at dette utseende skulle bli huska i det hele tatt. Kuren min varte fra mai til november. Det var noen utrolig slitsomme måneder. Det var noen helt forferdigelige mnd, men jeg er også så glad for at jeg gjorde det og ikke slutta bare når det var så ille. For huden min har blitt så fin, den er helt plettfri. Jeg kan gå uten sminke og folk tror jeg har sminka meg skikkelig bra. Jeg føler meg så fin og jeg har aldri hatt slik god følelse om hvordan jeg ser ut. For det har faktisk utrolig mye å si. Om hvordan man utstråler selvtillit og føler man selv er fin. Jeg har alltid følt kvisene har gjort meg stygg. Nå slipper jeg å tenke på det mer. Det er et helvete, og jeg forstår mange som slutter midt i kuren også. Jeg tror det handler mest om å bare si til deg selv at du skal fullføre det uansett hvor dritt det er. Man må virkelig ville det for å skulle gjøre det, det er ikke en kur man bare “hopper på” og tror det ikke gjør noe med deg. Nå er det februar og først nå føler jeg at energien min har kommet litt tilbake. Men jeg er fortsatt mye mer sliten enn jeg var før. Tiden etter jeg har gått på kuren har jeg hatt nesten ingen kviser, er kun en liten en innimellom kanskje 1-2 ganger i mnd. Så det virker kjempebra, men gjør utrolig mye med kroppen din og hodet ditt og livet ditt. Jeg er utrolig glad for å være ferdig, og jeg er glad for at jeg aldri må gå på denne kuren igjen i mitt liv(forhåpentligvis). Uansett, lykke til, hva enn du gjør! Jeg vet så veldig godt hva kviser gjør med selvtilliten din, selv om man har en fin kropp og alt annet er “på stell”
   God klem fra meg!!!

  70. Hei Sophie 🙂
   Det er en jungel der ute av produkter og piller osv mot kviser. Det lureste er å få hjelp til dette av en autorisert hudterapeut /hudlege.
   Men uansett så virker det som du ikke har de største kviseproblemene. Så hvis du bruker mye mindre sminke på huden, renser huden hver morgen og kveld, bruker en krem som ikke er altfor fet og heller med litt exfolierende ingredienser som aha syrer, og par ganger i uka bruker en ordentlig god ansiktskrubb med masse peelende korn så tror jeg du får en renere hud.
   Det jeg gjorde var å dra til hudpleier for råd. Begynte med MD Formulations som er noe av det samme som EA Pro (Elisabeth Arden Pro), Jan Marini og Exuviance. De inneholder exfolierende ingredienser som iikke tetter igjen porene og gjør huden ny og frisk.
   Det er verdt å investere i god hudpleie, riktig produkter til din hud, god hudpleierutine hjemme hver morgen og kveld.
   Jeg bruker en ansiktklut med varmt vann etter hudrensen, så peeler/småskrubber jeg huden som inneholder masse korn, avslutter med en lett krem som ikke er altfor fet.
   Innimellom hvis det kommer en kvise så bruker jeg et produkt rett på kvisene, noe som kverker de.
   Lykke til med huden og dansen <3

  71. Isotretinoin er virkelig det beste du kan gå på. Før jeg begynte på ISO, hadde jeg prøvd alt fra kremer til antibiotika. Etter bare to måneder på ISO, var huden min merkverdig bedre. Jeg har nå godt på det i rundt fem måneder (snart ferdig!!), og huden min er nærmest perfekt. Før kunne selvtilitten min være så dårlig til tider at jeg ungikk alle speil jeg gikk forbi. Nå er både selvtillit og livskvaliteten betydelig forbedret. Ja – det kan være litt drit å måtte smøre på leppepomade tre ganger daglig, men du venner deg til alle de nødvendige tiltakene, og det med glede. Anbefales på det sterkeste!

  72. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Vil advare deg STERKT mot isotretinoin, dersom du reagerer på p piller!
   min søster mistet seg selv helt! Selvmordstanker, tørr over alt, blødde ut fra ører, og nesen. Måtte avbryte kuren halvveis, men klarte knapt å stoppe fordi hun så gjerne ønsket seg FIN hud.
   DYING FOR CLEAR SKIN;:
   https://www.youtube.com/watch?v=PgpYS33kMVc
   en dokumentar om roccutane som er isotretinoin. anbefaler på det sterkeste å se på denne før du begynner.
   Søsteren min fikk knapt hjelp av hudlege, selv om hun beskrev plagene hun hadde.
   Hun tålte de ikke å sov 12-15 timer hver dag, og noen ganger fikk vi knapt vekket henne!!!!
   Ja, alle reagerer sikkert forskjellig. Men folk har tatt livet sitt av denne “medsisinen” fordi den ikke kun går på huden, men hele kroppen, og tilslutt påvirker psyken.
   take care!!!!!!

  73. Hei Sophie Elise !
   Først og fremst må jeg bare si at jeg er sikkelig stolt over deg, selvom jeg ikke kjenner deg i det hele tatt, men du er virkelig tøff som tør å stå frem med hudproblemene dine på bloggen. Jeg vet virkelig hvordan du har det for tiden, fordi jeg selv har slitt med kviser og uren hud i lang tid. I starten av 8 klasse begynte jeg å få litt kviser, men det tenkte jeg ikke så mye på siden det er jo normalt når man kommer i puperteten.. men det ble bare værre og værre og det hjalp ikke så mye på den lille selvtiliten jeg hadde fra før av.. Jeg ble redd for å snakke med andre, fordi jeg tenkte bare at de så på meg, og hvor mye kviser jeg hadde.. Jeg var redd for å ha svømming på skolen, fordi jeg da måtte ta av meg sminka foran alle i klassen, jeg var redd for å overnatte hos andre fordi da måtte jeg også ta av meg sminken.. Jeg synes det var rett og slett motbydelig ekkelt når jeg stod på badet med andre, og jeg var den eneste som hadde kviser.. og den andre personen ved siden av meg var lei seg over den ene hun hadde.. Jeg var mye alene på denne tiden fordi jeg ikke tørte å være meg selv, jeg klarte det bare ikke.. Jeg var til og med redd, eller ikke redd på den måten men jeg synes det var ordentlig ekkelt å gå uten sminke hjemme også.. selvom ingen hjemme brydde seg knappen om det, men det var bare den følelsen av hva andre tenkte.. Det ble så ille at jeg skulket skolen mange ganger.. Jeg rett og slett gruet meg selv om ingen mobbet meg eller kommenterte det, men jeg bare orket ikke.. Jeg tenkte på hvordan jeg så ut hele tiden, og dette gjorde meg utslitt.. Så jeg dro til slutt til legen, fikk noen kremer, blant annet epiduo som du skriver om, men ingen ting funket.. Jeg fikk også prøve noen piller som heter tetracyelin og noen andre piller som jeg ikke helt husker navnet på, men hvertfall så funket det ikke.. Så etter en god stund, da jeg gikk i sluttan av 10 klasse fikk jeg endelig kuren jeg hadde ønsket å få lenge, nemlig isotretinion.. Jeg sier deg bare.. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten de pillene, de har hjulpet meg så mye.. Men du må vite at det er en ordentlig sterk kur, og du må til hudlege for å kunne få den. Selvom det er en lang kur, må jeg bare si at jeg annbefaler den så mye, og jeg håper for din skyld at du får den. I gjennom kuren får du mange bivirkninger, men det er virkelig verdt det, fordi du blir kvitt alle kvisene uten om du tror det eller ei. Under kuren er bivirkningene veldig forskjellig, men det jeg merket var tørr hud, spesielt tørre lepper, tynn hud ikke minst sår nese. Jeg hadde også litt vondt i ryggen og hadde litt tørre øyne, men herregud så glad jeg er i dag for at jeg har vært igjennom denne kuren. Nå har jeg ingen kviser, eller jo jeg har noen innimellom, men det er ingen store kviser og er langt i fra hvordan jeg så ut. Jeg bare sier det Sophie, gjør alt du kan får og få denne kuren, selvtiliten min har vikrelig blomstret opp og jeg har virkelig blitt meg selv igjen. Isotretinoin er seriøst det eneste som virker, tro meg.. Noe som er positivt under kuren er at den fjerner hormoner og talg, så hvis huden din er veldig oljete vil du merke stor forskjell.. I tilegg merker du også at du ikke trenger å dusje håret så ofte hvis du pleier det, fordi det blir ikke fett.. Hehe, man kan faktisk gå en uke uten å dusje håret uten at det ikke ser fett ut, men selvfølgelig skal man jo vaske det, men herregud så digg det var. Nå er det vel 2 år siden jeg gikk på den, og jeg angrer virkelig ikke et sekund..
   Klem Sandra 🙂

  74. Hei Sophie! Jeg går nå på min tredje kur av Isotretinoin (kunn lov med 3 omganger ettersom det er antibiotika og kroppen kan bli immun. Den første kuren hjalp meg veldig. Jeg hadde helt “ruglete” og kvisete hud, spesielt i t-sonen, men også i resten av ansiktet og noen steder på kroppen. Etter endt første kur fikk jeg noen kviser her og der bare. Men så ble det verre og jeg gikk på en ny kur. Og så en ny kur som jeg fortsatt holder på med. Bivirkninger for meg har vært veldig minimalt. Det er forskjellig fra person til person. Jeg blir ganske tørr i huden, leppene og i øynene, men for meg er det verdt det ettersom det tok på selvtilliten min og sminken sitter mye bedre. Pluss at man ikke får fett hår AT ALL etter en uke inni behandling haha , og det er jo et pluss å slippe å stresse med om du har dårlig tid om morningen en dag! 🙂

  75. Startet på Isotretioin nå for en måneds tid siden. Hittils er jeg ikke særlig fornøyd med det, har blant annet fått eksem på den ene hånden min og ekstremt tørre lepper som har endt i fæle, store munnsår.
   Før jeg fikk Isotretioin, gikk jeg noen kurer på Tetracyclin Actavis (tror det het det?), og kunne ikke vært mer fornøyd, kvisene ble rett og slett borte og huden så mye bedre ut. Jeg opplevde heller ingen bivirkninger.
   Hudlegen anbefalte meg å gå over til noe sterkere, så etter at jeg startet på Isotretioin har jeg fått flere kviser enn jeg tidligere har hatt (vil jeg påstå), blant annet på ryggen.
   Kan jo selvfølgelig variere fra person til person, men jeg er hittils ikke fornøyd, og vurderer å bytte tilbake til det jeg gikk på før. Går også jevnlig til hudterapaut for å få renset opp skikkelig i ansiktet.:)

  76. Jeg slet syyykt mye med kviser i 8. Klasse og gikk til hudlegen. Han anbefalte meg p-piller og antibiotika. Som du skriver kan du ikke ha p-piller, men antibiotika funket veldig bra! Gikk på det i 3 uker, morgen og kveld. Det eneste man må være veldig obs på er at (du vet sikkert dette fra før da) visst man går på antibiotika for “bare” kviser, så kan kroppen bli immun mot virkningene tabletten har. Visst du f.eks. blir ordentlig syk, og virkelig trenger antibiotika så kan det hende at antibiotikan ikke funker/ ikke har samme virkning som det ellers ville hatt!

  77. Jeg begynte på isotretinoinkuren for et par uker siden. Jeg er av den gruppen som de fleste sikkert ikke ville sagt var “kvalifisert” for kuren, i og med at jeg ikke er i ekstrem grad plaget av kviser, men jeg har hatt veldig store kviser jevnt over i ansiktet i flere år nå. Prøvde tetracyklin uten virkning (hos fastlege), gikk så til hudlege og han mente jeg burde prøve dette. Jeg føler meg derfor nesten litt dum når jeg sier jeg går på kuren fordi folk ikke skjønner hvorfor. Men selv om jeg ikke har ekstremt mange kviser er det det at det gjør så fryktelig vondt som er problemet for meg. Så etter å ha vurdert litt frem og tilbake bestemte jeg meg for å prøve. Til nå er det eneste jeg har merket at huden blir veldig tørr. Men er du flink til å smøre deg fra dag en, selv før du merker at huden blir tørr, har jeg til np erfart at det ikke er så ille som mange andre opplever det. Og dersom du begynner, kan kan jeg på det sterkeste anbefale deg fuktighetskremene “moisture surge overnight mask” og “moisture surge intense” fra Clinique. Dagkremen er en ikke-oljebasert krem, gelkrem, som jeg brukte før jeg begynte på kuren også. Begynte med fuktighetsmasken nå, og den fungerer veldig bra for meg.

  78. Lykke til imorgen! Du klarer dette,og hvis dere ikke kommer videre er det ikke noe tap, bare gjør deres beste, håp på deres best, og uansett hva utfallet blir så har dere vært med på en spennende reise og gjort en fantastisk jobb!

  79. Jeg begynte med isotretinoin på denne tiden for to år siden og gikk på kuren i 6 måneder (man kan ikke gå på den noe lengre enn de i strekk). Jeg hadde masse kviser og hudorm både i ansiktet og på ryggen. Det var ekstremt plagsomt og svekket selvtilliten min mye. Jeg husket ikke lenger hvordan ansiktet mitt så ut uten kviser. Høsten i vg1 bestemte jeg med endelig for å gjøre noe med det. Jeg gikk først på en annen pillekur, men den funket ikke for meg. Hudlegen min sa at isotretinoin skulle være absolutt siste løsning, og at mak burde prøve mye annet før man velger å begynne med denne fordi den er slitsom og dyr.
   Til tross for dette er jeg veldig glad for at jeg gikk på den kuren. Det tok et helt år før jeg fikk kviser igjen, og nå har jeg bare noen små her og der av og til. Jeg vil si at det var absolutt verdt det, men man ofre ganske mye for det.
   Det er veldig mye man må ta hensyn til når man går på kuren. Du er nødt til å gå et prevensjonsmiddel, som regel er dette P-piller, men legen kan sikkert finne en annen løsning for deg, dette fordi hvis du blir gravid når du går på denne kuren kan det skape store misdannelser på fosteret og det kan også skade deg. Man må faktisk skrive under på at man ikke skal bli gravid mens man går på kuren eller noen måneder etter at man er ferdig. Dette er også en av grunnene til at du må ta en blodprøve før du får resept, og også hvorfor du kun får resept for en måned av gangen. Blodprøven er også for å teste vitaminene og fettprosenten din, du kan nemlig ikke ta vitamintilskudd når du går på dekke kuren fordi det kan føre til vitamninforgifting. I tillegg vil legen se deg hver måned fordi det er påvist at noen pasienter har litt suicidale av isotretinoin. Derfor vil legen påse at du er ikke bare fysisk, men psykisk i stand til å fortsette kuren. Og også selvfølgelig se utviklingen og vurdere hvor lenge du må ta pillene.
   Når det kommer til bivirkninger slet jeg utrolig mye med tørre lepper og ingenting hjalp. Jeg har aldri tørre lepper ellers, men da gikk jeg med det sammenhengende i et halvt år. Jeg gikk på kuren både på vinteren og på sommeren og det medførte forskjellige bivirkninger etter årstidene. På vinteren måtte jeg være nøye med å kle meg varmt nok, gjorde jeg ikke det, fikk jeg kuldeutslett, som sved og ikke så særlig pent ut. På sommeren ble jeg veldig lett solbrent og den fargen jeg fikk flasset av. Gjennom hele kuren var jeg også mye stiv i ryggen og nakken og i tillegg gjør den at huden blir veldig tynn. På grunn av det var jeg alltid lyserosa i ansiktet og jeg fikk veldig lett sår, jeg våknet med røde striper i ansiktet fra at jeg hadde kommet borti eller løpet med selv mens jeg sov (jeg har fortsatt arr på armen fra da jeg klorte meg selv i søvne.)
   Jeg skjønner at dette virker avskrekkende, men jeg synes det er viktig at man vet hva man går til. De 6 månedene var utrolig slitsomme, men jeg angrer ikke et sekund!

  80. Vil ikke fortelle om dette for å skremme deg, men jeg har en venn som bruker de medisinene. Han hadde veldig mange kviser og ble etter en lang oppfølgingsprosess og en haug med prøver hos hudlegen satt på disse. Han ble som andre har nevnt ekstremt tørr i huden og han ble ildrød i ansiktet og på hendene. Det så veldig vondt ut, og han sa det brant i huden hans. Det rett og slett LYSTE rødhet!! Er en veldig “skummel” medisin med veldig mange bivirkninger i alle fall for kvinner, så bør nok ikke brukes før du absolutt er nødt for det

  81. Hei sophie! Jeg har et supertips som har funket på meg iallfall,
   Så kanskje det hjelper på deg også.
   Jeg har lenge plaget med huden min siden jeg sluttet med de sterke p-pillene..
   Derfor har jeg prøvd alt på markedet, og vært til hudlege og alt sammen. Det jeg fikk beskjed om til hudlegen var alternativet (medisin) som kan gi deg smerter i helekroppen som feks ryggsmerter og lignende. Jeg takket nei siden jeg er hypersensitiv mot medisin. Men, jeg fant løsningen, og det var amé pure. Har nå brukt den “roller’n” i 2 mnd, og har full virkning. Det var veldig vanskelig å holde ut, men resultatet kom virkelig. Har du prøvd det? Hvis ikke så er det verdt en sjangse.
   Noe jeg har hørt og tror på er at psyken har en stor innvirkning på såkalt “uren” hud.
   Flott blogg sophie. Og må gi massevis av skryt på dansingen din!

  82. Så spennende å lese om alle andres erfaringer med Isotretinoin. Jeg kom på noe når jeg leste her som var veldig ubehagelig da jeg gikk på kuren. Dette skjedde bare en gang, heldigvis. Helt plutselig ble huden min veldig rød på armen, og den ble utrolig varm. Etter ca 20 min hadde det spredt seg til lårene, magen og brystet, og jeg kokte over og klødde samtidig! Jeg lå på senga naken med vinduet på vidt gap og sprayet meg selv med aloe vera og drakk kaldt vann. Det gikk over etter en time og var det ekleste som skjedde meg ila kuren. Men det gode veier opp for det vonde! Ekstra pluss for at håret aldri ble fett. Savner det

  83. Jeg var sterkt plaget av kviser i fra slutten av barneskolen helt til starten av videregående. Jeg har prøvd så å si alt i fra kremer,salver,rensevæsker til piller. etter noen år fikk jeg anbefalt isotretionin av hudlege og gikk på en slik kur i 6 måneder. Jeg fikk svært tørr hud og lepper, og vil si jeg slet med depresjoner. Om depresjonene kom av pillene er jeg usikker på, men jeg ble opplyst om at det kunne være en bivirkning. Pillene hjalp til en viss grad, men fikk ikke det resultatet jeg hadde håper på. For da jeg sluttet med kuren,kom kvisene tilbake igjen og det var like jævlig. Jeg fikk derfor en sterkere kur av isotretionin som jeg ikke trengte å gå på så lenge. Sammen med disse tok jeg diane p-piller. Huden ble like tørr som ved første kur, men alle kvisene forsvant. Diane pillene er også i stor grad med på å bekjempe kviseutbrudd. I dag har jeg plettfri hud, men går fortsatt på diane p-piller da jeg tror de hindrer “tilbakebrudd”! Så mitt tips; prøv ut diane p-piller før du starter med isotretionin. Dersom de pillene ikke fungerer, ville jeg prøvd en kur, BARE dersom du føler huden din ødelegger livskvaliteten din. Lykke til!:)

  84. Jeg startet på novaring (p-ring) i juni i fjor og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg slet ikke særlig med kviser før jeg startet på p-piller for fire år siden, men da jeg startet ble jeg rene pizzatryne, særlig rundt mensen. Mens nå, med pring, er det kun en kvise her og der innimellom. I tillegg er jeg generelt roligere som person, ppiller gjorde meg til en Bitch på to sekunder, og man kunne se på oppførselen min om jeg hadde mensen osv. Mens nå; livet er herlig! Særlig siden det roet deg kraftig ned på kvisene! Så det kan jo være et tips 🙂

  85. Isotretinoin er det mest fantastiske jeg har opplevd! Slet med alvorlig acne med store “byller” i ansiktet i flere år. Jeg gikk på isotretinoin i 6 måneder for et par år siden, og jeg har ikke vært plaget siden!

  86. Jeg tok p-stav i mai som var og det har jeg ikke angret et sekund på. Gikk på ceracette før og så tok jeg p-sprøyter. Alle disse tre har fungert likt på meg. Grunnen til at jeg gikk over fra sprøyter til stav var vel at den skal vare mellom 10-12 uker, men på meg så varte den 9 uker :s Så det var så sykt ofte man måtte få denne lange nålen i hoftemuskelen at jeg ikke syntes det var verdt det lenger. Men jeg ville prøve det ut før jeg bestemte meg for stav, for man må jo tross alt ta den ut igjen om 3 år. Er så fornøyd, har aldri mensen 😀

  87. Prøv en krem som heter Dalacin. Jeg fikk den mot kviser, og jeg må ærlig inrømme at den funket ekstremt bra. Jeg gikk på den i 2 uker og merket stor forskjell, men etter jeg byttet til epiduo så kom kvisene tilbake. Så den anbefaler jeg virkelig 🙂

  88. Har gått på isotretionoin, som virket! Den fikser liksom ikke bare de kvisene som er der “der og da”, men selve problemet i huden din som gjør den så uren. Jeg gikk ca 6mnd på isotretinoin for 3år siden, og har siden den gang kun hatt en og annen “ungdoms/mensen/festfyllogfanteri-kvise”. Men det er som de før meg her, bivirkningene er svært tørr hud og slimhinner. Jeg ble så tørr i nesen at jeg ofte blødde neseblod og fikk sår, var tørr og sprukket på leppene – oooog man skal helst holde seg unna direkte sollys (ikke sole deg liksom..). MEN absolutt verdt det. Som hudelegen min sa til meg “i 2012 trenger ikke 20 år gamle jenter gå rundt med kviser når man ikke MÅ”.

  89. Gikk på isotretinion i et halvt år, fikk døds fin hud pg sluttet, nå har jeg sånn smått begynt å få fet hud igjen, så fikk beskjed om å fullføre kuren. De aller fleste må ta minst én omgang:) anbefaler denne på det sterkeste! Prøvde bokstavelig talt alt mot kvisene mine, endret kosthold, trente, drakk masse vann, hundre behandlinger hos hudpleier, byttet sminke, hudprodukter og alt av andre slags piller som inneholdt antibiotika (noe som også funker, men så fort du er ferdig så kommer det tilbake) og ja, u name it. Ulempen er at man får ekstreme bivirkninger. Ekstremt tørre lepper, tørr nese og hud. Blødde i nese og på lepper fordi det sprakk opp. Også slet jeg med å kysse folk + ha sex fordi jeg ble så tørr i munnen og underlivet.. Du må også jevnlig til lege for å bevise at du ikke er gravid, samt hente ny resept. Tiltak. Må også være forsiktig med sol. Så skal du starte før sommeren, så start NÅ. Men anbefaler deg det!:)
   Btw, så alle episodene av deg på bloggerne for litt siden, og jeg er såå sjarmert av deg!:) Du er virkelig en nydelig person og det håper jeg du tar til deg. For med den personligheten og ikke minst dét utseende, så kan du nå langt! Kommenterer aldri blogger, men er det noen som virkelig ikke fortjener dritt, så er det deg. Så håper du tar til deg de positive kommentarene du får:)
   Klem fra meg:)

  90. Hei. Tror ikke isotretinoin er verdt å begynne på, med mindre man har store problemer med huden sin, typ. nesten byller i fjeset. Det er et av de sterkeste medikamentene du får på resept her i Norge. Så klart kan du oppleve at kuren går optimalt, men bivirkningene er så store at det ikke nødvendigvis er verdt det. Jeg gikk på det i ca 4 mnd, men jeg hadde kjempe problemer med huden, og kunne gråte av smerter fordi jeg hadde så vondt i ansiktet. Isotretinoin hjalp så klart, men jeg hadde mye vondt i ryggen, og skjellet og ledd ellers. Slet mye med tørrhet.

  91. Jeg er på min tredje kur med Isotretinoin nå, noe som er veldig sjeldent. For 90 % holder det med én kur, 10 % prosent må ha en til, mens jeg da er en av ytterst få som er på kur nr 3. Har vært skrekkelig tørr i hud og øyne, og overalt egentlig. Tror ikke dette er noe for deg, for du har i utgangspunktet ikke så verst hud (huden min er vel omtrent som din MED kur). Du vil ikke kunne bruke sminke, hår og hud vil flasse +++
   Ville heller anbefalt deg å spørre om Tetracyclin/Tetralycal. Det er piller legen kommer til å anbefale når du har prøvd nok kremer. Du vil også få bedre virkning av Epiduo o.l. mens du går på det.
   Masse lykke til!

  92. Anbefaler som flere av andre her tetracycline. Dette må du få på resept av legen din, og kommer an på om han anser hudproblemet ditt for alvorlig nok. Jeg hadde ingen bivirkninger, og det funket kjempebra.
   Ellers finnes det også en slags “hestekur” som er enda sterkere, men som også gir sterkere bivirkninger. Husker ikke hva de pillene heter.

  93. Hadde ikke anbefalt deg å gå på denne medisinen, da jeg så et program som viste at dette legemidlet kan føre til selmordstanker pluss mange andre negative bivirkninger.

  94. Antibiotika? Alt annet bør prøves først, ikke minst dette med mat, miljø (renslighet rundt deg) og minimalt med sminke (som egentlig er noe skitt full av kjemikalier). All bruk av antibiotika gir oss større og større problemer slik at vi til slutt ikke kan helbrede livsfarlige sykdommer. Dere har hørt om resistente bakterier jenter? Ikke alle bivirkninger av medisiner er forbigående heller. Trå varsomt, dere har et lant liv foran dere.

  95. Av alle ting så var det Mary Kay sine produkter som fungerte for mine barn. En ansiktsvask som de bruker i dusjen og en krem til å smøre på etterpå. Bare over natten så jeg tydelig at kvisene/urenhetene i pannen til sønnen min var trukket seg tilbake. Høres for godt ut til å være sant, men det var det. Han var strålende fornøyd og når min datter nå begynner såvidt og få litt kviser og slikt, så har hun begynt med det også og er veldig fornøyd 🙂 Lykke til både med dansen og huden 🙂

  96. Jeg har gått på 3 antibiotikakurer og de fjerner kviser og gjør huden fin. Men det holdt ikke over tid, kvisen kom tilbake og huden ble aldri helt oljefri (var konstantt fet i huden og håret). Så nå går jeg på isosentrin, funker bra på kviser og fet hud da den fjerner all talgproduksjon i kroppen. Siste utvei for meg, men som de over sier er det en del bivirkninger..

  97. Har gått på tablettkuren to ganger, første gangen var helt jævlig! Alle slimhinner ble tørre, blødde neseblod og slet med tørre øyne + sykt store munnså. Andre kuren var mye bedre, slet bare med litt munnsår og tørr hud 🙂 men annbefaler deg en god fuktighetskrem som du får kjøpt på apotek, mange som jobber der kan anbefale deg hvilken du skal ha når du går på kuren 🙂
   Også kan du jo prøve obagi serien, DEN er helt fantastisk for meg nå når jeg har arr og får litt småkviser 🙂

  98. Jeg tror du bør tenke over kostholdet ditt.. For alt det usunne og “uekte” godiset og fettet gjør huden din full av urenheter. Jeg merker enorm forskjell på dette selv. Og jeg går faktisk på isotretonin nå, så jeg vet hva jeg snakker om. Det er veldig masse bivirkninger, som de over her skriver. EKTREMT tørre lepper/hender. Aldri vært borti lignende. Samt veldig svake og sprukne negler. Men det som er mest plagsomt er at medisinen er prestasjonshemmende, noe jeg merker godt til ettersom jeg trener mye. Fikk fort fin hud, men fikk derimot en rekke munnsår og herpesutbrudd i starten av behandlingen.. Veldig kjipt.

  99. Hei, Sophie!
   Jeg slet med akkurat det samme da jeg var yngre og i din alder. Basiron var det som gjorde trikset for meg. Det fungerer virkelig og går dypt inn i huden.
   Fåes kjøpt på apoteket men du kan også betsille fra basiron.com:)

  100. BASIRON! Den funka helt fantastisk på meg !! Og den er reseptfri ❤ jeg hadde selv prøvd alt! Men den funka fantastisk!! Du blir tørr og alt det der, MEN etterpå er det bra 😏😏

  101. Nu skin produktene har hjulper meg iallefall! Huden i ansiktet har gått fra å være kaketryne til frisk, sunn å kvisefri!

  102. Hei!
   Jeg bruker isotretionin nå, og går inn i min siste mnd av 6 mnd! Jeg er super fornøyd med behandlingen og har absolutt ingen kviser. Husker ikke sist jeg hadde en kvise engang.. Det er utrolig deilig etter å ha slitt med det i MANGE år! Jeg har fått dette gjennom Oslo Hudlegesenter, så du burde ta deg turen dit med en gang, så vet de hva du trenger!

  103. har lest en del av kommentarene og det er en del overdriving her.. JA pillene er sterke, men det er det eneste som funker mot kviser. Jeg går på 2. kuren med iso nå fordi kvisene kom tilbake, men månedene etter at jeg var ferdig med kuren for første gang var huden min fantastisk! Jeg gikk fra å ha 100 kviser i trynet til å ha jentegjengens fineste hud Haha! Man blir jo ekstremt tørr i huden, men om man passer på å smøre seg inn med body lotion noen ganger i uka så er det ikke et stort problem. Ansiktshuden og leppene er det verste. Må smøre meg mange ganger i ansiktet og på leppene hver dag for å ikke føle meg som en inntørka sviske.
   Legene tar jo også blodprøver for å sjekke om leveren din tåler pillene. Jeg drakk flere ganger under kuren(nok til å bli drita) og likevel viste ikke blodprøvene at leveren hadde dårlige verdier. Er vel kanskje ikke BRA å drikke, men så lenge leveren ser bra ut på prøvene så hvorfor ikke? Jeg solte meg også, og det gikk helt fint.

  104. Jeg har også gått til hudlege Kjetil ved Oslo Hudlegesenter. Fikk veldig bra info i forkant av kuren, og er i dag kvisefri. Ble veldig tørr på leppene, men ellers gikk behandlingen bra. Litt slitsomt å måtte ta blodprøver så ofte, men absolutt verdt det!

  105. Jeg har gått på isotretinoin i ca 4 mnd nå, og jeg skal gå på det i 6-7 mnd. Fram til nå ser jeg ikke noe særlig stor bedring, men hudlegen sier at det kan ta en stund før det plutselig kikker inn. Jeg har hatt veldig uflaks tror jeg, siden jeg har fått en haug med bivirkninger. Jeg blør blant annet neseblod nesten hver dag, jeg har grusomme smerter i ryggen(i perioder), jeg er utrolig sår i fjes, leppene mine flasser og ikke minst så gror kroppshår på kroppen min sinnsykt mye fortere.
   Har hørt om mange som har gått på denne kuren og den har funket for dem, så håper virkelig den snart kan begynne å fungere på meg også! hahaha, håper ikke dette skremte deg, for det var virkelig ikke meningen 🙂
   stå på, og dans skoene av deg i kveld!!! 😀

  106. Jeg gikk på isotretinoin fra januar til juni, og det funket helt sinnsykt bra. Dersom du skal gå på det bør du vente til høsten siden man omtrent ikke tåler sol når man går på de medisinene. Det er også veldig mange bivirkninger. Jeg ble veldig tørr på kroppen, tørre øyne og litt eksem på hendene i perioder. Ett stor pluss med det at man blir tørr er at håret ikke blir fett, jeg kunne gå tre dager uten å vaske det og det så ikke litt fett ut engang.
   Hudproblemet ditt ser ikke ut til å være så ille, så det kan godt være at en antibiotikakur hadde funket mer en godt nok. Jeg gikk på en for noen år siden, og omtrent alle kvisene jeg hadde i ansiktet forsvant. Det hjalp ikke på de jeg hadde på ryggen da.
   Håper det ordner seg for deg 🙂

  107. Hei Sophie!
   Jeg har vært på isotretinoin to ganger. Første gangen når jeg var 11, noe som er ekstremt tidlig. Hudlegen ville egentlig ikke at jeg skulle på kuren, så det var mye som ble prøvd før det. Isotretinoin for å si det rett ut, er helt jævlig, men det funker. Jeg var på det i tre måneder. Jeg fikk utrolig tørr hud og tørre lepper. Psyken min ble også ganske dårlig. Så om du begynner med det, så bør du virkelig være motivert. Huden min ble veldig fin etter isotretinoin, men etter to år var det faktisk behov for det igjen. Det er jo veldig sannsynlig at det var fordi jeg ennå var såpass ung, og det tross alt er naturlig for en 13-åring å ha kviser, men det var såpass ille at jeg ville ta enda en kur. Bivirkningene jeg har nevnt er ganske individuelle. Ikke alle merkser så mye til det, men det er noe du bør være klar over før du begynner. Kolestrolet kan også øke under kuren, men det går ned igjen. Det skal gå greit så lenge du har et normalt kolestrol i utgangspunktet. Det er også veldig dyrt å gå på denne isotretinoinkuren, men jeg synes hvertfall at det var verdt det. Det er nok ikke noe for alle, så du bør tenke deg litt om dersom du vil ta det. Håper du har det fint for tiden. Jeg er hvertfall glad for å se deg på skjermen min hver torsdag og fredag. Du er så søt! Lykke til! Klem

  108. Jeg har gått på nesten alt mulig av prevensjonsmidler, prøvd forskjellige slag av alt. P-piller fikk jeg utrolig uren hud av og la på meg sinnsykt mye (prøvde flere slag), minipiller fikk jeg så sinnsyke humørsvigninger av, har også prøvd p-sprøyte og spiral men da hadde jeg mensen hele tiden.. Går nå på P-plaster og liker det utrolig godt, så hvis ikke isotretinoin funker for deg (er ikke helt sikker på hva det er så kan ikke si noe om det), så annbefaler jeg p-plaster. Jeg har ikke hatt mensen på snart et halvt år (hoppet over, fullt klar over at det ikke er sunt men er bare for å understreke at det funker), har ikke humørsvigninger i det hele tatt, ikke gått verken opp eller ned i vekt og har faktisk fått mindre kviser av det (men det kan sikkert variere fra person til person). Og det er jo et plaster man bytter 1 gang i uken og er så og si umulig at det faller av så anbefaler det på det sterkeste

  109. Jeg har lenge slitt med dårlig hud, VELDIG dårlig hud!
   Prøvde så mye! Masse forskjellige preparater og produkter. Fikk også den epiduoen du går på, noe som funket dritdårlig. Fikk også en 3 mnds kur med antibiotikaen tetracycline. Noe som heller ikke funket.
   Siste utvei var isotretinoin(også kallt roaccutane), og er det noe jeg virkelig, virkelig ikke angrer på med livet mitt. Er at jeg gikk på denne kuren, i ca ett år tror jeg?
   Huden min er så utrolig fin nå. Det var litt problematisk under kuren at jeg ble tørr, og fikk veldig tørre lepper. men det gikk helt fint om jeg brukte fuktighetskrem, og bar med meg en lepomade over alt. VIRKELIG å anbefale! Det eneste som funket for meg ihvertfall, og jeg vet hvor forferdelig det kan være å ha dårlig hud.
   Særlig når man er en så utrolig sentral person som du har. Håper du går for dette, for du vil absolutt ikke angre et sekund!

  110. Hvis kvisene er i hele ansiktet, T-sonen men også i kinnene tyder det på at det er hormonelle faktorer som er hovedgrunnen. P-piller funka veldig br for meg. Nå har jeg kun litt tette porer i T-sonen men det holder jeg rolig med god Rens og Basiron av og til 🙂

  111. Hei Sophie! Vet ikke om du fremdeles leser kommentarer på dette innlegget, men ser det er mange som har skrevet om isotretinoin, og tenkte jeg skulle dele min erfaring fordi jeg ser mange som overdriver! Jeg har gått på kuren siden slutten av november, og er over halveis. Jeg ser så og si alle skriver at man MÅ gå på p-piller for å få kuren, det må du absoultt ikke! Legen er pliktet til å skrive ut resept (pga fosterskader osv), men du må ikke starte. Jeg startet på p-piller to måneder etter jeg startet på isotretinoin, av fri vilje.
   Kuren er kjip, jeg har konstant tørre lepper, tørr hud og det har vært perioder hvor jeg har blødd neseblod hver eneste dag, flere ganger daglig. Men, jeg mener det er verdt det, og vil anbefale det til deg! Jeg vil tro dine problemer er ca som mine, ikke super ille acne, men jeg fikk isotretinoin pga mye acne på kort tid. Jeg var i Thailand en måned etter jeg startet og solte meg med faktor 30, noe som gikk kjempefint. Ble brun og flasset så og si ikke. Man skal være forsiktig med alkohol men jeg har drukket ca 2 ganger i måneden siden jeg startet, noe som foreløpig har gått veldig bra. Jeg har også tatt sol noen få ganger siden jeg starter, noe som har gått supert, men jeg unngår å sole annsiktet i frykt for å bli brent der 🙂
   I begynnelsen blir huden verre, og det suger å konstant være tørr, men det er nok verdt det!

  112. Når du har prøvd så og si alt, og legen kan gi deg Isotretinoin, så ville eg anbefalt deg å ta i mot behandlingen. Behandlings tid og dose varierer fra person til person, og det gjør bivirkningen og. Idag etter 8 mnd med behandling med Isotretinoin, er jeg kvise fri!
   Greia var at jeg måtte gå med p-piller en mnd før jeg fikk starte med Isotretinoin, også først måtte jeg ta masse urinprøver, pga hadde kontrakt med legen om at jeg ikke skulle bli gravid, fordi medikamentet var så sterkt at det kunne skade fosteret. Etterhvert så fikk jeg ta blodprøver istedenfor, da jeg flyttet og måtte bytte sykehus, som var mye bedre. Tror det varierer fra sykehus til sykehus om de tar graviditet test, eller bare blodprøver. (når jeg tok graviditet test måtte jeg ut med mye penger, ca 500 kr + legetime, mens den andre sykehuset kunne jeg bare stikke innom sykehuset og ta blodprøver når jeg snart var tomt for tabletter og ringe legen at jeg har tatt prøven og trenger ny resept, og blodprøve var gratis).
   Jeg fikk mye tørrere hud, og tørrere hår, tørre lepper, og var avhengig av en veldig god fuktighetsgivende leppomade. Fikk eksem i armene mine, da jeg var så tørr i huden, har aldri vært plaget med det før. Hendene mine var også plaget da jeg som sykepleier student og omsorgsarbeider måtte bruke en gangshansker, som hadde latex, som jeg plutselig ikke tålte, spesielt hvis det kom kontakt med vann. Slimhinnene mine vart tørre og magetarm ble forandret. Hadde ingen problem da jeg var fire uker i varmere strøk, da en ikke skal ha kontakt med sol. Jeg snakket med legen og fikk beskjed om at jeg skulle helst være i skyggen og bruke høg sol faktor, så det gikk bra.
   Fikk noen sterke ryggsmerter i ny og ne, og leddsmerter. Husker ikke hvordan humøret mitt ble av bivirkning. Ellers hadde jeg ikke mer bivirkninger, og jeg syns de 8 mnd med behandling var riktig for meg, og jeg er veldig fornøyd, idag er jeg kvise fri og tørr å vise meg fram uten å måtte sminke meg, føler meg mye friere. Bivirkningene forsvinner 😉
   Medikamentene er i deg i ett halvt år – ett år, husker ikke helt, så måtte unngå sol og solarium etter behandling.
   Tablettene er litt dyre, så etter du har brukt en viss sum, så kan legen din søke om at du får det billigere via HELFO.
   Masse lykke til, håper dette ordner seg for deg 🙂

  113. Hei! Jeg har slitt med uren hud siden 8.klasse, og jeg er nå 18 år. I sommer gikk jeg til noe som heter medisinsk hudklinikk på Hamar hvor jeg fikk noen produkter mot huden, og jeg må si resultatene er helt utrolige. Produktene jeg går på er fra et merke som heter “zo medical”, i tillegg til at jeg bruker A-syre nå. Det er en prosess, men du slipper å måtte ta tabletter og du får helt utroooolig resultater. Tro meg, jeg har brukt tabletter fått fra legen og det hele, men produktene fra zo medical og a-syrekremen har gjort underverker. Har gått fra å se ut som en pizza i ansiktet til å få helt ren hud, og man blir i tillegg kvitt arr og slipper den tørre huden. Det kreves selvfølgelig at du renser huden både morgen og kveld, men fra en person som har prøvd alt av tabletter og hudkremer fa legen til produkter til flere tusen må jeg anbefale det på det STERKESTE. Det er helt, helt utrolig hvor mye det har hjulpet meg. Huden min er nå silkemyk! Prøv det!! Og lykke til!

  114. P-stav er det beste!
   Jeg har P-stav og har hatt det i snart et år. Fordelene med det er at det sitter i armen, så du trenger ikke huske noe, slik som P-piller. Det gjør heller ikke noe vondt å ha den i armen, så det er sakt!
   Andre fordeler er at det varer i opptil 3 år! Jeg har hatt massevis av samtaler med leger og spesialister på dette, fordi jeg er veeeldig skeptisk på hva jeg putter i kroppen. Har fått beskjed av alle sammen at det er det mest sikre du kan ta av alternativene.
   En annen ting er at noen faktisk slipper å ha mensen mens de har P-stav. Det varierer veldig naturligvis, men de første 6 månedene hadde jeg bare mensen et par ganger, ikke mer enn 5 dager. Nå er det litt av og på. Men det er såå mye enklere (for min del i alle fall), anbefaler det virkelig! 🙂
   Klem

  115. Jeg har er inne i min andre måned me isotretinoin og angrer ikke et sekund!
   Etter 1 mnd va jeg helt kvisefri. Det eneste som gjenstår nå er at rødheten i huden min forsvinner, noe hudlegen sa kommer til å skje etter noen mnd.
   Når det kommer til bivirkninger har jeg nok vært en av de heldige, de første ukene fikk jeg litt tørr hud i fjeset, men ikke mer enn at jeg måtte smørre meg med fuktighetskrem morgen og kveld. Inne i mnd nummer 2, smører jeg meg bare fuktighetskrem før jeg legger meg. Leppene ble fort tørre etter at jeg begynte på kuren, men dette fikser en lypsyl. Ellers er jeg litt tør i nesen, og har blødd neseblod et par ganger. Angående sol/solarium sa hudlegen at jeg måtte bare prøve meg frem, noen tåler solen, andre ikke. Jeg har selv tatt solarium 4-5 ganger, og har ikke merket noe forskjell fra før jeg begynte på kuren.
   Så den eneste bivirkningen jeg egentlig legger merke til no etter 2 mnd er tørrelepper. Isotretinoin har veldig mange skummle og kjedelige bivirkninger, noe det er viktig å være klar over, og som hudlegen kommer til å forklare deg. Men er du heldig kan du være en av de som slipper “billig” unda. Jeg vil anbefale denne kuren hvis du sliter veldig med kvisene, så lenge du e klar over hvilke bivirkninger du står over.

  116. Hei hei!
   Jeg er faktisk inne i min siste måned med iso nå. Har gått på det siden begynnelsen av september, men synes egentlig det har gått veldig fort. Har ikke hatt så veldig ille bivirkninger, men har hatt vanvittig tørre lepper helt siden andre uken inn i kuren. Den siste måneden har jeg også slitt en del med tørre hender og eksem, men det er nok på grunn av kulden. Har også blødd litt neseblod og vært sår inne i nesa, og hatt tørre øyne, men det fikse øyedråper! Tørrhet er kort sagt det jeg har slitt med. Hvis du blir like tørr som meg på leppene – hvor du føler ingenting fungerer – vil jeg anbefale Ceridal. Det er en veldig fet krem som du får kjøpt på apoteket til en billig penge. Pannen min ble kvisefri så å si med en gang, mens kvisene i kinnene mine forsvant ikke ordentlig før nå i jula. Personlig så angrer jeg ikke et sekund på at jeg begynte. Der var en periode i høst hvor jeg lurte på om det var verdt det, siden jeg våknet med nye utbrudd hele tiden. Men sånn er det for mange fordi alt skal jo ut. Det ga seg sakte, men sikkert. Ofte ser man ikke resultater før en stund ut i kuren, så da er det bare å holde motet oppe! Jeg er så glad for at jeg ikke sluttet, for nå kan jeg gå helt sminkefri og føle meg vel! Nå skal bare rødheten og merkene etter kvisene få lov til å blekne i sola i sommer, så blir alt helt bra.
   Håper det ordner seg for deg, fine!

  117. Vakre deg, man kan fort ødlegge huden sin med sterke kjemiske produkter. Jeg vil anbefale deg å rense huden med honning når du dusjer, det er betennelsedempende og bakteriedrepende og HELT naturlig. huden din vil elske det. Sterke produkter fungerer supert en stund, men vil sakte ødlegge den naturlige produksjonen av fett osv. just a tip! keep on :*

  118. Det er bare TULL at tetrazyclin virker! Jeg har selv brukt det helt siden 7. Klasse, og det funker ikke!! Så klart kan folk ha forskjellig virkninger av det, men alle jeg kjenner og av egen erfaring så vet jeg at det ikke funker. Legen min sa til og med “det funker ikke, jeg vet…”
   På tirsdag skal jeg til hudlege og få resept på isotretinoin og jeg gleder meg sykt!
   Jeg har lenge prøvd P-piller, og eneste effekten er at man får “litt” mindre kviser på ryggen. Det er det. Av minipiller er jo den største bivirkningen uren hud og kviser.

  119. Jeg har slitt med kviser i rundt 3 år. Og brukt alt av kremer og antibiotika kurer legen har gitt meg,men ingenting har funket eller en av antibiotika kuren funket men kun i rundt i 1 år. Så nå går jeg på Isotretinoin. Dette funker KJEMPE BRA for meg, jeg har ikke merket noe særlig..Litt tørr hud i ansiktet og den første uken hadde jeg av en rar grunn veldig vondt i nesen og vondt å ta på huden,men det er nå over. Det jeg gjør for å unngå å bli tørr og “flakey” hud er å bruke ACO sin fuktighetskrem(den grønne,kommer ikke på hva den heter for øyeblikket), drikker 1-2 liter vann hver dag og bruker håndkrem. Smører meg 2-3 ganger for dagen. Den fuktighetskremen er også super under sminke. Angående alkohol kan du drikke,bare ikke i for store mengder,alt om det står inni pakken og du får vite alt nødvendig av lege.

  120. I tillegg sa hudlegen til meg at dette vil ødelegge noe (?) slik at man ikke får kviser igjen etter kuren som er på 5-7 mnd om jeg ikke tar helt feil.

  121. Gikk på Isotretinoin Orifarm for et par år siden. Ja, det var bivirkninger, men for min del var det verdt det. Huden min tørket ut. En periode hadde jeg hver morgen flekker i ansiktet som var så uttørket at de var hvite, og jeg brukte derfor en tykk ansiktskrem. Jeg ble plaget med vonde og store munnsår, noe jeg aldri hadde hatt før jeg startet. “Prolip” kjøpt på apotek holdt disse i sjakk. Leppene mine var konstant tørre, og det var krise om jeg ikke hadde lypsyl med i jakkelomma. Om morgenen hendte det at jeg våknet nesten uten å kunne puste pga inntørket nese. Jeg fikk et par røde, tørre sår på armene som svidde hver gang jeg dusjet. Leddene mine ble aldri vonde i løpet av kuren, men de knirket mye mer. Dette er den eneste bivirkningen jeg fortsatt har nå, etter mer enn ett år siden endt kur. Noe jeg er litt usikker på, men tror kan ha kommet av Isotretinoin er det krusete håret mitt. Når det har tørket etter at det har vært dusjet, stikker det utallige mange småhår ut og håret ser slitt og fælt ut. Heldigvis ser håret normalt ut dagen etter det ble dusjet.
   Jeg har flere venninner som har gått på kuren, og nå en kompis som er i gang. Den ene venninnen min fikk tilbakefall etter et par måneder etter endt kur, noe som selvsagt kan skje alle. Hun har nå startet på kur nr 2 i håp om at det vil fungere denne gangen. En annen venninne av meg har fått litt tilbake, men ikke på langt nær så ille som det var før hun startet.
   Når det kommer til meg og min siste venninne så har vi så og si en plettfri hud. Såklart kan det i perioder dukke opp en kvise her eller der, men dette er småtterier jeg såvidt legger merke til. På det meste har jeg kanskje hatt 3 små kviser samtidig i pannen, noe jeg anser som ingenting. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og håper det forblir slik det har vært fram til nå. Er nesten vanskelig å huske hvordan det føltes å ha mange kviser, og godt er der!
   Ønsker deg masse lykke til, og håper Isotretinoin fungerer bra for deg!

  122. Jeg er 16 år og har slitt med store mengder kviser i flere år. Jeg har brukt uttallige kremer og linementer utskrevet fra legen (b.a Epiduo) men jeg har bare gått tilbake til den samme mengden kviser rett etter kurene har vært ferdig. I oktober begynte jeg med Iso. Jeg må alltid ha med håndkrem og lypsyl med meg når jeg forlater huset, men jeg har ikke hatt noen alvorlige bivirkninger. Huden min ble mye bedre etter bare en uke, men er enda ikke helt fin.
   Forhåpentligvis klarer jeg å få ren hud til høsten når jeg skal på utveksling, så jeg klarer å gå uten sminke uten å føle meg altfor usikker.
   Lykke til!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg