meningen med livet

Jeg er klar over at dette blir en oppdatering midt på natten og at de færreste av dere sikkert er våkne nå, men jeg trenger bare å skrive fra meg litt. Jeg filosoferer utrolig mye over livet og eksistensen, jeg vet jeg ikke er alene om det, og noe av det beste jeg vet er å diskutere store spørsmål med venninner. Som hva er egentlig eksistensen? Hva er en følelse? Hva er en tanke? Og slik kan man bygge på det, uten å egentlig få noen svar. Når jeg ikke får sove om natten er det slike ting jeg tenker på, og det er så jævlig ekkelt.

Noen ganger når jeg ligger i senga kan jeg se for meg universet, og at det zoomer inn mot vårt solsystem, mot jorda, under skyene, mot europa, mot skandinavia, mot oslo og inn i min lille leilighet hvor jeg ligger i senga. Da får jeg en veldig ekkel følelse i kroppen, uten at jeg helt kan forklare hvordan det føles. Man leser så mye rart. Man kan tro på vitenskap (men hva er egentlig det? Vår egen oppfattning av hva som er virkelig sett ut fra hjernen til et menneske?) eller man kan tro på det åndelige, eller man kan bare eksistere og gi svært få tanker til det fantastiske maskineriet som holder oss igang, både vår egen kropp, planeten, solen og alt. Uansett, så er alt dette fantastisk og veldig skummelt. Om du leser dette, så eksisterer du, og det gjør jeg også, det eneste som er sikkert for både meg og deg er at vi begge skal dø og at ingen av oss aner hva som skjer da. Og at du nå er ett sekund nærmere døden din. Nå enda ett. Om kveldene pleier jeg å si til robin ” jadda, da var vi en dag nærmere å dø”. Kanskje ikke en så veldig opptimistisk tankegang men det er jo sant.

Så, mine tanker om liv, død, eksistens og alt dette vi kjenner til er som følger. Virkeligheten vår, er “virkelig” fordi vi oppfatter den sånn. Det er så mye vi mennesker ikke kan se, for eksempel energier, masse farger i regnbuen, radioaktive stråler osv.. Vi har bare lært at solen er der, månen er der og at vi er her, og så leter vi etter en “større mening” som muligens er veldig åpenbar, bare at vi er for dumme til å se den? Om man tenker på maurer i en maurtue. Der nede har de sitt helt eget økosystem med en dronning, rutiner osv osv, og de aner ikke hva vi mennesker holder på med for vi er større enn dem og har en større forståelse. Men da er det jo ganske logisk at noe, eller noen er over oss igjen, og ser på oss som maur i en maurtue og synes det er sinnsykt at vi ikke kan se det åpenbare. Eller kanskje er vi bare et prosjekt for noen. 

For vi mennesker er ikke så smarte som vi liker å tro. tenk over hvor mye du gjør i løpet av en dag som egentlig ikke er kontrollert av tankene dine, men kun av et animalistisk innstinkt som du har inni deg. Sult, tørst, lyst, sjalusi, redsel, glede, spenning og avhengighet. Tenk hvor mange valg du tar iløpet av en dag, kun basert på disse – og ikke tankene dine, sånn egentlig. Jeg tror vi er her for en grunn. Det virker ikke helt rett for meg at jorda, universet, gud eller hva det nå enn er som har skapt oss hadde en plan om at vi skal kunne ødelegge både oss selv og jorda slik som den er nå, bare “for att”. Vi virker litt som et prosjekt for noen…? At vi er satt her på jorda så utrolig langt unna alt annet liv, hvor sykt er ikke det at vi ikke finner noe levende uansett hvor lenge og hvor langt vi leter? Er vi forvist hit, eller hva er greia? 

Jeg tror ikke vår hjerne er i stand til å fatte meningen med livet, vi klarer ikke å ta den inn over oss – og det for en grunn, vi skal ikke skjønne det, for det er kanskje noen som bare leker med oss og styrer med oss. Er det ikke litt rart at vi er skapt smarte, men akkurat dumme nok til å ikke skjønne det viktigste av alt. Nemlig hvorfor vi er her, hva vi gjør her eller hva meningen med alt er? 

Så, da vil jeg gjerne høre fra dere – hva tror DU er meningen med livet? Hva skjer når vi dør? Hva er eksistensen, sånn egentlig? Jeg tror vi kan lære mye av hverandre her!

211 kommentarer
  1. Åå du e så skjønn:)!! Du e så klok:-)
   Eg vett ikke heilt koffer, men eg tror kanskje me blir født på ny, meget spessielt. Koss kan du liksom bli født på ny når du e dø og skjelettet ditt ligge i gravå? Nai det e et godt spørsmål!
   Har du noen gang vært hos klarsynt? Virke spennande:)

  2. Jeg syns det er så spennenede, skummelt, rart og irriterende å gruble over disse spørsmålene. Hele eksistensen vår er så merkelig. Vi får aldri “svaret”, for kanskje er det heller ikke noe svar. Bare muligheter, eller ren tilfeldighet at vi er her. Jeg liker å tro at vi er en av mange. At det er hundrevis med planeter der ute som er lik vår jord, med mennesker og dyr, som konkurrerer mot hverandre. Når man tenker over det så er jo livet en konkurranse om å leve lengst, for de fleste da. Men som du sier, så har ikle hjernene våre mulighet til å finne ut av dette uansett. NASA kan like godt gi opp i dag:-))

  3. Jeg tror at fordeom vi dør så lever energien vår videre. Så møter vi alle våre besteforeldre og oldeforeldre, og energien til andre mennesker også. Er litt trist å tenke på at noen bare kan bli borte sånn plutselig uten forvarsel.. Men kanskje det er meningen at vi skal møtes alle sammen en gang til slutt? Så kan vi passe på barnebarna våres, at de ikke gjør noe dumt og være med på å “styre” beslutningene deres og være på en måte en skytsengel, eller noe lignende. Dette er min mening! 🙂

  4. Jeg tenker at det kan umulig bare være oss her i universet. Det er en så stor ting også skal bare vi 7 milliarder mennesker være de enste levende vesenet på to bein. Det virker bare for rart! Tenker også veldig mye på hvor kommer vi homo sapiens fra, ja fra tidligere homo skapninger men hvem skapte de? Frø fra et big bang? Eller Gud? Men hvem skapte da Gud? Irriterer meg at det ikke finnes svar samtidig som det fasinerer meg noe helt sykt!!

  5. liker virkelig når du skriver slike innlegg, du er en utrolig klok jente, og jeg syntes også slike tanker er både utrolig fascinerende men også helt utrolig skumle. spesielt det her med at vi muligens bare er noen dukker som blir styrt av noe større!

  6. Hvorfor er vi her?
   Hva er meningen med livet?
   DETTE er spørsmål mange stiller seg. Et annet nærliggende spørsmål er: Kan vi se fram til noe mer enn bare å leve en kort tid på 70?80 år og så dø? ?
   Det er kanskje først når vi erkjenner hvor kort livet egentlig er, at vi blir sterkt opptatt av slike spørsmål. Vi behøver naturligvis ikke å gjennomgå en livstruende krise for å lure på hvorfor vi er her. Det spørsmålet kan også oppstå hvis en er desillusjonert. Hos noen oppstår det når de tenker over den måten de lever på.
   Livet blir ofte sammenlignet med en reise. Akkurat som man kan legge ut på en reise uten å ha et bestemt reisemål i tankene, kan man gå gjennom livet uten å være klar over hva som er den egentlige meningen med det. Hvis det er slik i ditt tilfelle, risikerer du å bli fanget i det som den amerikanske forfatteren Stephen R. Covey kaller «livets travelhet». Han skriver om dem som «oppdager at deres seirer føles tomme, at den suksessen de har oppnådd, har skjedd på bekostning av ting som de plutselig oppdager var langt mer verdifulle for dem».
   Er du ikke enig i at det å øke tempoet på en reise er meningsløst hvis man ikke drar i den riktige retningen? Å forsøke å finne en mening med livet ved å øke tempoet på reisen gjennom livet vil bare medføre tomhet; det vil ikke gi virkelig tilfredshet.
   Ønsket om å forstå hvorfor vi er her, går på tvers av alder og kulturelle skillelinjer. Det oppstår som følge av et grunnleggende behov vi alle har ? et åndelig behov ? som ikke nødvendigvis blir dekket selv om vi får alle våre materielle behov dekket. Tenk over hvordan noen har prøvd å dekke dette behovet i sin søken etter meningen medlivet.
   HVA SKJER MED OSS NÅR VI DØR ?!
   Når vi mister noen vi er glad i, sørger vi. Og vi spør kanskje: Hvor er de nå? Har de det vondt? Følger de med i hva vi foretar oss? Kan vi hjelpe dem? Vil vi noen gang få treffe dem igjen? Verdens religioner kommer med forskjellige svar på disse spørsmålene. Noen av dem lærer at hvis du lever et godt liv, kommer du til himmelen, men hvis du lever et dårlig liv, kommer du til et sted med evig pine. Andre religioner lærer at når menneskene dør, så går de over i åndeverdenen, hvor de er sammen med sine forfedre. Andre igjen lærer at de døde kommer til en underverden for å bli dømt og så blir reinkarnert, gjenfødt i et annet legeme.
   Disse religiøse synspunktene har én grunntanke til felles ? at selv om det fysiske legemet dør, er det noe inni oss som lever videre. Nesten alle religioner, både fortidens og nåtidens religioner, lærer at vi på en eller annen måte fortsetter å leve i det uendelige med evne til å se, høre og tenke. Men hvordan kan det egentlig være tilfellet? Både sansene og tankene våre er knyttet til hjernens funksjoner. Når døden inntrer, slutter hjernen å fungere. Vår hukommelse og våre følelser og sanser fortsetter ikke å fungere uavhengig av hjernen på en eller annen mystisk måte etter at hjernen er død.
   HVA ER DET EGENTLIG SOMSKJER NÅR EN DØR?
   Hva som skjer når en dør, er ikke noe mysterium for Jehova, som har skapt hjernen. Han vet hvordan det forholder seg, og i sitt Ord, Bibelen, forklarer han hvilken tilstand de døde befinner seg i. Bibelens klare lære er dette: Når en person dør,slutter han å eksistere. Døden er det motsatte av livet. De døde kan verken se, høre eller tenke. Ikke en eneste del av oss fortsetter å leve etter at kroppen er død. Vihar ikke en udødelig sjel eller .
   Mvh Alina

  7. meningen med livet er å leve. enkelt å greit, ikke noe mer innviklet enn det, du har fått det for å ha sjansen til akkurat det det er , å leve.

  8. Hei kjære, kloke og vakre Sophie <3 Jeg er muslim, og håper du tar deg tid til å lese dette <3 den var lenger men får ikke til å poste alt <3
   Er vi her for berømmelse og rikdom? Er hensikten med vår eksistens å få seg en partner og få barn? Er ikke livet mer enn å søke de ting som midlertidig gir oss opplevelsen av glede? Dette er spørsmål en må reflektere over. Livet er sannelig ikke bare en lek eller tidsfordriv. For å forstå meningen med livet er det nødvendig at du først anerkjenner at det finnes en skaper av dette universet. Om du har noen tvil om Skaperens eksistens, eller om noe er uklart, må du først finne ut om det finnes en Gud
   Det vi selv lager har en hensikt
   Vi kan starte med å se rundt oss; de fleste av oss vil se menneskelagde produkter. Hvorfor har vi laget dem? Mest sannsynlig for at vi skal være i stand til å dekke våre ulike behov. Vi kan si det slik at alle tingene vi lager, er ment å tjene oss. Dermed kan vi spørre oss selv; hvorfor skapte Gud oss, dersom det ikke var for å tjene Ham?
   Dyr har fått veiledning
   Blant alt hva Gud har skapt, vil vi se at de forskjellige vesener, til tross for deres begrensede intellekt, har fått en viss veiledning eller forståelse for hva de skal gjøre. Trekkfugler navigerer selv på overskyete dager. De leser lysets polarisering når det trenger gjennom skyene. Hvaler migrerer ved å lese jordas magnetiske felt. Noen havdyr, som den elektriske ålen, danner og leser magnetiske felt så de kan se i gjørmete vann eller mørke havdyp. Insekter kommuniserer ved hjelp av feromoner. Planter sanser sollys og vokser mot det (fototropisme); røttene sanser tyngdekraft og vokser ned i jorden (gravitropisme). Dette er kun noen få enkle eksempler på veiledning som Gud har gitt til sitt skaperverk. Hvert eneste lille element av Guds skapelse, er begavet med veiledning. Kan vi for alvor tro at Han ikke har gitt oss veiledning om det viktigste aspektet av vår eksistens, nemlig vår grunn til å eksistere?
   Alt har en hensikt
   Ser vi nøyere på skaperverket ser vi at alt er skapt med en hensikt. Blant de mange hensikter skaperverket har kan vi se at solen bl.a. gir oss varme og gjør det mulig for liv å eksistere. Månen lyser opp nattehimmelen slik at vi kan se. Stjernene gjør det mulig for oss å navigere. Planter gir oss oksygen gjennom prosessen av fotosyntese. Meitemarken tilfører jorden ekstra næringsstoffer. Til og med en liten celle i menneskekroppen har en hensikt, hvordan kan det ha seg at mennesket, det mest intelligente av de vesener vi kan se, ikke kan ha en hensikt? Mennesket må også ha en hensikt.

  9. en ting er sikkert hvertfal. vi har ikke kommet hit for å bare spise og sove. les kuranen så vil du finne svar på alt. og det er opp til deg.

  10. Her ble jeg vekket av barnet så er nå våken=( tenker ofte lignende tanker, men da ender jeg ofte skuffet.. skuffet over mennesker, vi har fått tildelt et liv hvorfor vet jeg ikke. ,men som du skriver over ødelegger vi mennesker jorda , hverandre og tar liv.
   Jeg så en veldig bra dokumentar som satt ting i perspektiv, det handler om 5 afrikanske menn som er stammefolk, de bor i jungelen med sin familie og venner. kanskje totalt 50 mennesker. de dreper sin egen mat og tar ingenting for gitt. Dem mener prinsen i england er en slags Gud ( fordi det regnet da han kom til byen de bor i ) så dokumentaren handler om at de skal få møte han. DVS de reiser til england.
   En scene som rørte meg er at disse mennene går på London bridge de reagerer alle likt med at briterne ser ut om roboter, de lever ikke, de er fylt med stress. De står opp til samme tid ser ned i smarttelefoner og drar på jobb, de prøvde og smile til flere mennesker men fikk INGEN reaksjon. Men er det så annerledes her? vi blir styrt av samfunnet fra vi begynner i barnehage. En annen scene er da de skal se hvordan det fungerer med mat i england at alt kjøtt ligger servert i matbutikken, du ser ikke dyret eller hvordan dyret har levd, vi befrukter dyrene med tvang, de reagerte kraftig på denne befruktingen. hos stammefolket er dyrene ville og blir aldri befruktet falskt. Poenget er vi lever så forskjellig, vi lever ikke som vi burde.

  11. Jeg har så lenge jeg kan huske alltid grublet på om vi er små bakterier som sakte men sikkert bryter ned cellen (jorden) vi lever på, og at hele universet egentlig er en kropp da på en måte, om du skjønner tankegangen min? Har aldri møtt noen med samme tanker på det som meg faktisk, så kanskje det bare er jeg som har topplokket mitt litt på halv åtte.
   Jeg tror ikke nødvendigvis at det er sånn det er.
   Men det er så mye vi mennesker ikke har svaret på. Som f.eks hva som skjer inni et sort hull, det blir kalt singularitet, som egentlig er et vanskelig og fint ord for “vi aner ikke”. Vi vet heller ikke hva som befinner seg på de dypeste dyp av havene, eller i de dypeste regnskoger.
   Så med tanke på hvor lite vi vet om vår egen planet (celle) og hvor lite vi vet om hva som foregår rundt oss i universet, så forbauser det meg faktisk ikke så veldig at vi ikke er kapabel til å finne ut hva som er meningen med vår egen eksistens. Men det jeg tror er at vi i er her for en grunn, om det er en positiv eller negativ grunn aner jeg ikke, men en grunn må det jo være. Og alt vi gjør og opplever gjennom livet, kort eller langt, det er en grunn til at vi opplever og gjør.
   Jeg har vanskeligheter for å tro på at gud skapte oss, rett og slett fordi det er så mye elendighet her i verden. Jeg har lettere for å tro på the big bang og evolusjonen, men samtidig føler jeg at det er noe som skurrer der uten å helt vite hva. Men jeg tror ikke vi er alene, verken her på jorden, ja da tenker jeg på ånder som henger igjen, eller i verdensrommet. Og jeg tror at et sted der ute i det store kalde rommet, finnes det en planet, og på den planeten finnes en rase som er mye smartere enn oss. Som har svaret på alt vi eventuelt måtte gruble på, og som kanskje til og med har vært behjelpelig for våre forfedre langt tilbake en gang i tiden, og kanskje de ble sett på som guder fordi de delte sin visdom, og var så mye klokere enn det våre forfedre var, og klokere enn det vi er i dag. Kanskje det er der “gud” kommer fra?…
   Tror jeg skal stoppe her, kunne holdt på i evigheter og tastet til fingrene fikk gnagsår når det kommer til slike ting som dette, men du og folk flest hadde sikkert tenkt at jeg var en skrulling hehe.
   Deilig å få litt utløp for dype nattetanker etter 10 dager nesten uten søvn. Å herlig å vite at flere også grubler over sånne ting, både når nattesøvnen svikter og ellers.
   Takk for at du deler dine dype tanker med oss Sophie, håper du setter pris på at vi deler våres skrudde og dype tanker med deg også! 🙂
   Mvh
   Nathalie

  12. En ting som plager meg veldig er at jeg mest sannsynlig er død når man finner liv på andre planeter i andre solsystem.. For det gir ingen mening at vi på jorden er de eneste levende vesene i hele universet. Lurer på hvor langt dem har kommet i utvikling. Om dem kan leve av noe annet enn oksygen osv. Om dem tåler ekstrem varme/kulde.. Spennende, men ekstremt irriterende å tenke på slikt!
   Jeg synes også at de fleste blir styrt alt for mye av f.eks media, og jeg har fått “dårlige” holdninger til hva media sier om visse saker. Prøver å prakke på oss hvordan man skal se ut, tenke, gjøre, leve… Jeg lurer på hvorfor noen er så uintelligente at dem føler at dette stemmer.
   Og hvem styrer jorden? Det sies jo at jøder er øverst i hierarkiet. Men hvem vet..:) noen må jo starte alt som skjer, og ha en innvirkning på andre. Noen med makt.

  13. Jeg tror ikke det er noen mening med livet eller mening med at vi er her, det er bare helt tilfeldig og helt ubegripelig fantastisk! Det er opp til oss å finne vår personlige mening med livet.
   Dessuten tror hvertfall ikke jeg har vi har fått en gitt tid, et bestemt antall dager, vi vet aldri når vi skal dø, derfor er det synn at du tenker slik at “nå er vi en dag nermere døden”. Tenk heller at der hadde du enda en dag i livet! Det er vel og bra å filosofere, men pass på at du ikke gjør det på en negativ måte, for da kan man fort bli gal.

  14. Er vel kanskje et galt sted å spørre! Men lurer på om du kunne ha hatt et innlegg med vegetarianske oppskrifter. Prøver selv å bli vegetarianer, der jeg kutter ut litt og litt kjøttyper og har bestemt meg selv for at jeg skal prøve 2 nye vegetarianske retter hver uke, slik at jeg har flere mat muligheter når jeg da har sluttet helt med kjøtt!
   Å når det kommer til det med meningen med livet: jeg trur at meningen med livet kanskje ikke er så stort og viktig som de fleste tenker. Jeg trur det er de små og gode tingene i løpet av livet som vi oppnår; hjelpe til hvis en trenger det, spre glede og håp, sympatisere, få gode venner og gjør deres liv enda mer fantastisk. Det jeg trur er meningen med livet er å vise compassion, og at det ikke handler om meg, men å heller fokusere på andre. Å være hyggelig, snill, hjelpsom, sjenerøs, rett og slett det beste menneske du selv kan være mot en annen person. Lære av feilene og gjør det beste ut av det!

  15. SOPHIE ELISE!! viktig tips til deg! søk opp “spirit science” på youtube også ser du de episodene.
   Jeg føler vi tenker ganske likt når jeg leser dette du har skrevet her, og derfor tror jeg du har stoooor interesse av de episodene, akkurat som meg. Jeg ELSKER de.

  16. Hva som skjer når vi dør? easy, sjelen din kommer ut og vandrer videre. Har du ikke hørt om alle de spøkelsehistoriene? Der ting beveger på seg osv? Det er sant, eller ikke alle selvfølgelig. De prøver kanskje å få kontakt, så hvis du ikke har fortalt alt til noen. Kanskje du får en ny sjangse til det? Ikke vet jeg, men en ting jeg vet er at sjelen din kommer ut.

  17. Vi kommer aldri til å dø, kroppen dør, ikke vi. Sjelen går videre til et bedre sted, et sted som er så utrolig mye vakrere enn jorden.

  18. åå shitt. har akkurat tenkt på det samme med at kanskje vi er et prosjekt, eller at noen er smartere enn oss igjen. noen som kontrollerer oss. men da er jo fremdeles spørsmålet: hvem er de? hva er de? og ikke minst hvorfor lever de? det er så uendelig mange spørsmål man aldri kommer til å få svar på, og det skremmer meg. du skriver utrolig bra sophie, digger deg!!!!

  19. Dette er hva jeg trur:
   http://wol.jw.org/no/wol/d/r3/lp-n/2012802?q=hva+er+meningen+med+livet&p=par
   Jeg tror at Gud har skapt oss og når vi dør så er det som en dyp søvn. Vi bare forsvinner. Det står i bibelen “de levende vet at vi skal dø, men de døde vet slett ingen ting”. Jeg tror at vi skal få en oppstandelse, og at vi skal bo på en paradisisk jord hvor det ikke blir mer ondskap. Byr skal ikke ha vondt lenger, mennesker skal ikke ha det vondt lenger, menneskene skal ikke lenger dø.
   Det var meningen at vi skulle leve på en paradisisk jord, men Adam og Eva syndet, og gjorde slik at vi ikke kunne det, men pga Jesus får vi leve evig. Blod for blod.

  20. Jeg synes det er vanskelig å sette ord på disse tingene. Hvorfor vi er her. Hva som er meningen med livet. Vi kan stille oss disse spørsmålene hele livet uten og få svar. Jeg får en slags angst inni meg når jeg tenker på det. For hva er vitsen med alt? Alt det vi gjør? Har det en mening? Jobbe, gå på skole, trene, Vær med venner og kanskje forelske seg. Trur det er viktig at vi ikke tenker så mye over det. For det er noe større en oss en det vi klarer å forstå og ta innover oss. Det er viktig å bare gi slipp og leve livet her og nå.

  21. Jeg tror på vitenskap, og tror dermed at meningen med livet er så enkelt som å overleve. Slik det er for dyrene, for organismene, for homo erectus og alle andre stadier vi har måttet utvikle oss gjennom for å bli mennesker. Det har alltid vært en kamp om å overleve, og for å klare det best mulig må man være så smart som mulig. Visste du at neandertalerne ble utryddet blant annet fordi homo sapiens hadde et bedre utviklet språk som gjorde det lettere for dem å samarbeide?
   Mange av oss er kommet forbi det stadiet nå, spesielt oss i vesten. Vi trenger oftest ikke tenke på hvordan vi skal klare oss gjennom den neste dagen, vi må ikke bruke vår tid på å jakte, slakte, høste, så, lage våre egne klær. På toppen av næringskjeden og alt. Jeg tror vi kan stryke ut “over” fra overleve, og bare leve. Ha det bra. Finne vår egen personlige mening med livet, som gjør livet verdifullt og gir det en mening. Det gjør det hele litt mer komplisert da, å gå fra noe så enkelt som å overleve til å finne noe du synes er meningsfullt, man kan kalle det både en gave og en forbannelse. Jeg liker å tenke at de tingene som gjør meg glad er de tingene det er verdt å leve for. Om det være kjæresten, familie, en hobby, mat, hjelpe andre, troen på gud og frelse. Det som gjør deg glad er din mening med livet.
   Jeg tror at vi enten blir gjenfødt, eller bare slutter å eksistere. Jeg liker disse postene, keep em coming (:

  22. Utrolig engasjerende innlegg! Dumt avisene ikke skriver om disse type innleggene … Bare de som inneholder pupp eller noe negativt osv ! Uansett spennende lesing ! Har ikke tid å svare mitt perspektiv akkurat nå for må rekke skolen og det ville bli langt! Haha 😀 men et tips ! Du burde begynne på årstudium filosofi eller psykologi ! Er faktisk litt inne på ulike slike tenkemåter der ! Og en annen ting du kan gruble over : finnes tid ? Eller er tid en konstruksjon ! Google litt på det! Ja vi blir eldre , men likevell. Vi måler det som vår tid . Kanskje vårt liv bare er som et millisekund for noe annet . Altså om du spoler en film , av en bil som kjører over en vei, spiller av den raskere og raskere , vil den til slutt gå så fort at du ikke kan oppfatte den ,men den kjører likevel over veien. Men ja ha en fin dag 😀 liker innleggene dine den siste tiden !

  23. Jeg kan se energier foresten, og jeg syns de er fantastisk og se en med sa lik tankegang som meg selv!;D liker refleksjonene dine og er ganske sikker pa vi ikke var ment og leve som vi gjor og odlegge som vi gjor vi tar ikke hensyn til Andre vesen pa denne kloden og er egoistiske I levemåte stå på.

  24. Jeg tror meningen med livet er å leke og ha det gøy. Barn fortaper seg i nuet, og de elsker det. Vi kan også finne frem til den evnen uten syntetisk stimuli.
   Jeg tror feilen er å ta det for seriøst. Analyze = paralyze. In the end, it all comes down to who had the most fun. 🙂
   Jeg tror frykten for døden blir mindre i takt med at vi løsner grepet om egoet. Man kan også finne mye trøst i energiloven: Energi kan verken skapes eller forsvinne, kun overføres fra én energiform til en annen.
   Peace

  25. Meningen med livet og hvorfor vi er her er ikke vanskeligere enn at vi skal formere oss, slik som absolutt alle andre arter. Men hva som skjer når vi dør derimot… Jeg tror absolutt på at ånder kan gå igjen, da jeg har bodd i et hus i 18 år hvor det “spøket” og sett flere mennesker, hørt de, følt de. Jeg liker å tro at livet er et “spill”-at vietter døden kommer til en annen level- kanskje vi her i Norge tidligere har vært en fisk eller et fattig barn i Afrika, og nå har klatret på rangstigen?
   Jeg studerer biologisk medisin, og MENINGEN med livet vet jeg. Men jeg greier ikke helt å finne hvordan mennesket akkurat er på denne planeten, for i mine øyne ødelegge vi den bare. Absolutt alle andre arter er en del av hvordan jorda skal gå rundt, med oksygen og ulike funskjoner som er en liten del av hvorfor jorda fungerer. Det må ha skjedd noe feil i utviklingen til apene som gjorde at den forferdelige arten mennesket ble til….

  26. Har et veldig vitenskaplig syn på verden, alt jeg har lært om fysikk og kjemi gir så utrolig mye mening og alt henger sammen på en eller annen måte. Selv om det er mye vitenskapen ikke kan svare på, som for eksempel det meste innen partikelfysikk og ikke minst uskarphetsrelasjonen osv, tror jeg virkelig at den beste måten å finne ut ting om universet og verden er den vitenskaplige metoden. Å ligge i senga og filosofere kan kanskje gjøre livet mer forståelig for den enkelte, men det gir mer mening for meg å lage seg hypoteser, for så å teste om de stemmer med forsøk.
   Innser at vi er ganske så forskjellige, men jeg tror menneskene er her på grunn av en helt sinnsyk rekke usannsynlige forutsetninger, og at det ikke er liv i “nærområdet” fordi det rett og slett er så utrolig mye som skal til.
   Og ja, som du sier, vitenskap er utforsking av det mennesket har tilgang til. Vi kan ikke se radioaktiv stråling, men vi kan definitivt måle det og ikke minst regne på det. Jeg sier absolutt ikke at jeg er noen ekspert, men vitenskapen har utviklet seg så mye at vi kan forestille oss hva som skjedde like etter det store smellet, og vi kan beregne hvordan alt er bygget opp ned på kvantenivå. Dersom du hadde lært mer om dette tror jeg kanskje du ville sett annerledes på det.

  27. Jeg kom på en bok (egentlig en barnebok) som er veldig søt og artig, og jeg tror du kan like.
   Jostein Gaarder sin “Hallo? Er det noen her?”.
   Den er ikke lang og fort lest, men jeg tror du kommer til å like den 🙂

  28. “The meaning of life is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.” – Alan Watts
   Jeg ville ikke sagt at vi ble “skapt” smarte. Jeg tror grunnen til at vi er klar over vår egen eksistens for eksempel, er en egenskap ved oss som har utviklet gjennom evolusjonen. En jeg kjenner leste en gang en bok om hvordan vi utviklet språk, hvor alle språkene kom ifra osv, noe som er ganske interessant. Det begynte med at vi i stedet for å lete hele tiden på mat hver for oss eller i små grupper, lærte oss å samle på maten, og etter hvert heller sende ut noen få til å hente inn mat, mens resten ble igjen. På denne måten ble det mer nyttig å kunne å kommunisere med hverandre, og jo mer vi lagret mat og tilbringte tid med hverandre, jo mer komplisert ble språket vårt. Poenget er at jeg tror på evolusjon, ikke at det var noen mening bak vår eksistens. Jeg synes også det er rart hvordan vi mennesker ser på oss selv som så viktige og kloke, når vi – som du sier – egentlig bare er en eneste stor maurtue. Mennesker er uansett det verste som har skjedd med jorda så langt, med tanke på hvor mye vi hele tiden forurenser og direkte ødelegger den, for ikke å snakke om hvor dårlig vi behandler andre arter (som in the big picture har samme behov som oss) og tror selv at alt bare handler om OSS og at meningen med livet er at VI har fått et oppdrag og at absolutt alt dreier seg om oss oss oss… Det er jo bare tilfeldig at akkurat vi ble intelligente, tenk om det heller var et innsekt eller en museart eller hva som helst annet som utviklet seg som oss og ble klar over sin egen eksistens. Jeg tror det samme hadde skjedd med dem, at de trodde alt handlet om dem.
   Men igjen, så kan vi også bare være en del av noe annet, som at atomene er en del av oss. Se for deg at våre planeter fungerer som atomer i noe som er mye mye større. Kanskje til og med et vesen. Og kanskje atomene i kroppen vår, i en skje, eller i en plante inneholder noe så smått som vi ikke har sjangs til å oppdage. Kanskje atomene i oss er som planeter eller stjerner, og kanskje inneholder de til og med intellegent liv, som undrer seg over akkurat det samme som vi gjør. For hva er egentlig størrelse? Jeg tror ikke at noe nødvendigvis er stort, eller lite. Vi føler oss passe store, fordi dette er vårt synspunkt, men nå i senere tid har vitenskap gjort det mulig for oss og forstå hvor små vi faktisk er. Hvor liten sola i seg selv er. Og for noen hundre år siden, var det nok ingen som kunne tenke seg at det fantes noe som elektroner, atomer osv. Sola er bare stor, fordi vi selv sammenligner oss med den, og cellene er små fordi de også blir sammenlignet med noe som for oss er passe stort. Om noe av det gir mening haha.
   Det samme gjelder tid. For oss så føles 100 år ut som en evighet, men i forhold til levetiden til en hvilken som helst planet er 100 år absolutt ingen verdens ting. Alt handler om perspektiv.
   Uansett grunn for at vi eksisterer, om det i det hele tatt er en grunn, og ikke tilfeldigheter (noe jeg tror det er), så er vi her! Vi eksisterer! Det burde rett og slett bare feires, hele tiden. Jeg har endelig lært meg til å sette pris på alt, og undrer meg hele tiden over veldig mange forskjellige ting, men har kommet frem til at det beste jeg kan gjøre for meg selv om min eksistens er å nyte turen, rett og slett 🙂
   Jeg anbefaler deg virkelig å se “I am” på amerikansk Netflix foresten, om du ikke allerede har sett den. Den er utrolig bra 🙂

  29. Tror du hadde likt deg som foreleser i filosofi på universitet, “når du blir stor”. 🙂 Da hadde du fått mulighet til å høre så mange meninger og de som da (i fremtiden) er yngre enn deg og har nye tanker 😀 Du får ta deg en master i filosofi en gang 😉 Morsomt fag faktisk.

  30. Ville du vurdert å fronte /støtte / skrive om en slik sak , selv om du selv er operert ? http://m.side2.no/–det-er-ok-a-ha-sma-pupper/8530189.html (?) hva tenker du om følgende : “problemet /komplekset ofte sitter i hodet – det er ikke kroppen det er noe galt med”: hva tenker du om
   Høyere Alders grenser på plastiske operasjoner? Hva tenker du om at 9/10 bloggere på topplisten har silikon i puppene / Restylane i leppene ? ( – mamma blogger ) . Hvorfor tror du det er blitt slik? Tror du det kan påvirke “jente” idealet? Om jeg får smette inn en kommentar her , så er det mange jenter ( iallfall når en modnes litt 20 års alderen kanskje) som forstår at ting er fikset manipulert osv. Men det som da blir problemet er at guttene ikke alltid ser , forstår at mye er fikset på , så deres ideal for jenter blir påvirket – (?) er det noe i dette eller synes du jeg skriver bare “bull ” Hehe 🙂 En ser Samme konseptet hos skuespillere … De fleste har fikset på noe blake lively, Morgan fox , osv . Derfor blir jeg ekstra glad når noen liker Jessica Alba og angElina Jolie ( som jeg har fått for meg at ikke har operert seg annet en medisinsk) gir meg troa på at det å være vakker – er med sine pluss og minus , og at en velger å framheve/ fokusere på plussene , isteden for å henge seg opp i minusene .

  31. Kan jeg anbefale en bok til deg?
   “Sjele reiser” av Michael Newton.
   Jeg er ikke en sånn person som tror på alt jeg leser.
   Men denne boken virker fornuftig, hvis du skjønner hva jeg mener. Noen ting kan man lissom tro på siden det “make sense” på en eller annen måte.
   Men boken er kjempe spennende. Det er en hypnose psykiater som har skrevet den, og han skriver selv at han var skeptiker, men har funnet så mye bevis i menneskers underbevissthet at han ikke kan tro noe annet.
   Han har hypnotisert hundrevis forskjellige folk gjennom mange år og alle sier det samme. Hva som skjer etter døden og litt om hvorfor vi er her, og til og med sier flere av de at man kan leve liv på andre planeter. Som kanskje til og med har andre farger og former vi aldri visste eksisterte. Tenk på det, vi husker jo bare ting vi visuelt ser, det vi har sett her iløpet av livet vårt.
   Den boken er så sykt spennende 🙂 anbefaler den på det sterkeste 🙂
   Å visste du at man kan besøke hypnotisører som kan få deg til å huske ting som du ikke visste selv, noen sier man kan huske ting fra forrige liv å slikt, vet ikke helt om jeg tror på det, men det virker jo spennende. Eksen min var hos en slik hypnotisør, og da ligger man på en måte i søvne å snakker helt ubevisst om hvilken person du var.
   Man trenger jo ikke blindt å tro på slike ting, men inrømmer at jeg syns slike ting er veldig spennende. Og jeg er laaangt fra alternativ, eller hva det nå kalles.
   🙂 ha en super dag.

  32. Da jeg var liten tenkte jeg at livet var som et sims-spill, og noen satt og kontrollerte meg i et annet slags “univers” haha, hvordan ellers skal man forklare de øyeblikkene når man går inn et romm og glemmer hva man egentlig skulle gjøre der? Som når man krysser ut oppgaver til simsene, hahaha.
   Sikkert en eller annen vitenskapelig forklaring, men det var det jeg trodde den gang.
   I dag tror jeg at det er en eller annen grunn til at vi er her, men vi er jo et samfunn som vi har bygget opp fra relativt ingenting. Kanskje meningen med livet ble tapt mens vi skapte den verden vi har i dag? Tror ikke på noen guder eller noe liv etter døden, men jeg tror det finnes andre liv enn vårt, et eller annet sted der ute. Kanskje vi ender opp et annet sted når vi dør? Som at sjelen vår forlater denne jorden men finner en annen planet? Kunne bablet om det i timesvis, tror egentlig bare de som er døde som vet svaret, kanskje vi får greie på det en dag.

  33. Dette er noe jeg rett og slett ikke har hatt tid til å tenke over. Eller, isåfall ikke har hatt noen grunn til å tenke over. Å gruble så dypt ned som dette vil jeg egentlig ikke gjøre, for det finnes mange større bekymringer enn akkurat eksistensen. Andre problemer som terror, krig og så videre. Det synes jeg vi heller burde tenke på, og prøve å gjøre noe med.

  34. Haha, dette er som å lese mine egne tanker.. Og når man først begynner å tenke på sånne ting blir man gaaal. For man kommer jo aldri til å få et svar.. Og det er utrolig frustrerende..

  35. Jeg tror nok at “det” som har skapt oss er en “upersonlig” kraft, så det har ingenting å si at vi ødelegger jorden eller hverandre. Jeg tror ikke at det må være en dypere mening bak dette for at det skal “make sense” at vi gjør så mye negativt.
   Det finnes heller ikke en mannlig “gudsperson” som blir fornærmet dersom man går med for kort skjørt, eller om en enkeltpersoner har sex utenfor ekteskap.
   Det er som det er. Det er bare mennesker som ikke kan takle sin egen ubetydelighet, som prøver å finne en dypere mening bak dette for at man skal kunne leve med det.
   Karma eksisterer feks IKKE. Da hadde ikke grusomme diktatorer fått holde på i flere tiår å torturere mennesker, og fortsatt leve i rikdom. Mange av disse diktatorene dør av alderdom mens de fortsatt har makten.

  36. Kjære Sophie Elise! Dette er min første kommentar 🙂 Sånne innlegg som dette liker jeg, og det viser at du er en reflektert 20-åring med mange tanker og mye på hjertet. Jeg bare MÅ si: Du må studere Sophie Elise! Du kan studere filosofi, eller hva som helst! Jeg lover deg, det kommer til å gi deg så vanvittig mye! Det passer midt i blinken for en som grubler på meningen med livet. Du er kjempesøt når du danser forresten 🙂

  37. Jeg er kristen og tror at vi kommer til himmelen og helvete. Og jeg har lest før at både du og andre har skrevet ting som “hvis det er en himmel så tror jeg alle kommer dit, uavhengi av om du tror eller ikke”. Men dette tror ikke jeg. Tingen er at Gud er en rettferdig Gud, og det kan nok høres ut som han er slem som vil sende noen til helvete. Men for å se det fra en annen side: om en mann(eller kvinne for den slags skyld) som har vært inne i retten for å ha gjort noe kriminelt og så sier dommeren at han bare skal få gå. Det er jo ikke rett? Han må ta straffen sin. Det samme gjer oss mennesker. Gud er dommeren. Absolutt alle mennesker synder og gjør domme ting, men om vi ber om tilgivelse så er det borte fra lista dommeren ser på den dagen vi står og skal bli dømt. Egentlig skulle alle mennesker kommet til helvete, ikke fordi vi er noen grusomme personer – men fordi vi bryter Guds regler hver eneste dag. Alle sammen! Men der kommer Jesus inn, han tar syndene våre slik at vi kan leve med Gud. Domt at så mange synes dette er tullprat, fordi det er så utrolig viktig og så mye større enn vi tror. Håper du leser dette og at det ikke bare er tull for deg også 🙂 Ellers så synes jeg du er utrolig flink å skrive, kjekt å lese bloggen din! Ha en fin dag 🙂

  38. Spennende innlegg. Jeg er selv veldig opptatt av spiritualitet og dypere spørsmål om livet og universet. Gjennom meditasjon har jeg opplevd å få mer klarhet i spørsmålene mine og tankene mine. Verden og universet er ikke bare slik vi ser det, det er så uendelig mye mer og det er så uendelig vakkert. Vi som enkelt individer har en tilknyttning til hvert menneske, til hvert dyr, til hver plante. Jeg og du er en del av alt, tilsammen skaper vi en enhet som utgjør alt som eksisterer. I fjor var jeg så heldig og fikk oppleve ayahuasca (en medisinsk plante), jeg reiste ikke til latin-amerika, men hadde muligheten til å gjøre det i Berlin. Det var en helt ubeskrivelig vakker reise, sjelen min reiste gjennom universet og jeg fikk en følelse av at jeg fikk et innblikk om hva som skjer etter døden.

  39. Jeg gikk med akkurat samme tanker, nesten konstant. Men så leste jeg en bok som heter Conversations with God av Neale Donald Walsch. Og jeg skjønner at du er veldig opptatt for tiden og alt, men hvis du har bare bittelitt fritid. Les den boken. Det var en aha-opplevelse uten like, og alt ble på en måte bare helt klart for meg. De selger den på Tanum på Paléet 🙂

  40. Jeg tror det er meiningen at vi skal fundere over hva meiningen med livet er. Det er som et slags pensum sjelen vår skal igjennom. Vi lever i et dualistisk verden, men jeg tror meiningen er at vi til syvende og sist for å bestå prøven , kun velge kjærlighet, vær kjærlighet, se lkjærlighet, føle kjærlighet. Det er en tøff oppgave, derfor tror jeg vi lever flere liv helt til vi får dette til da evt drar vi videre:)

  41. Jeg er kristen så meninga med livet er å gjøre alle folk til Gud desipler. Når men dør slutter vi å leve på jorda, men vi får et nytt liv, hvor vi er friske og glade i himmelen. Vist man er kristen, er man ikke kriten kommer man i helvete.

  42. Ser ut som du har en “awakening” og har eksistensielle kriser! FORTSETT Å TENK SÅNN. Jeg begynte å tenke veldig mye sånn for si 2år siden da jeg vare 15-16år og nå er livet mitt fantastisk. Just because of my change of mindset. Vil ikke reklamere for youtube kanalen min men jeg tror du vil like noen av videoene mine! Jeg har som mål å spre slik tenkning som du viser her. Skal faktisk studere filosofi videre på universitet! Vist du vil ta en titt på youtube kanalen min så snakker jeg om filosofiske emner der! Her er en video om døden for eksempel: http://youtu.be/jmgtN0wT7Jk vist du vil ta kontakt med meg å snakke om slike evner så hadde jeg blitt glad 😉

  43. fantastisk innlegg, kjenner tankegangen så igjen! ååh. elsker at du legger ut sånne type innlegg 🙂 fine flotte du

  44. Meningen med livet, grunnet til du finnes er evolusjon. Former deg, forfedrene dine var gode på det, derfor finnes du, og alt annet liv. “Problemet” vårt er at vi har utviklet hjernekapasiteten så mye at vi er selvbevist så vi blir konfrontert med vår egen ubetydelighet (100 milliarder mennesker har levd) naturens urettferdighet, tilfeldighet og kaos vær eneste dag, noe som kan gjøre de fleste av oss deprimert (eller finne opp unnskyldninger som at vi kommer til et koslig lekeland etter døden).
   Universet er skapt kolliderende hydrogen atomer (og helium), ikke av en mann med skjegg for 2000 år siden (lol), les dere opp.
   Sjelen er per nå like mye eksisterende som nissen… å tro er et annet ord for “ikke å vite”. Det er veldig mye vi ikke vet MEN mye vi vet, som feks at hydrogen atomer i bevegelse kan skape energi = liv.
   lol, slutt å les spirituelle eventyr bøker og les litt vitenskap isteden, vi trenger at unge blir smartere skal vi klare å utvikle oss. Hvis ikke dere klarer å lese, se tv-serien “cosmos”… lover at dere blir smartere.

  45. Jeg tror meninga med livet er det vi lager det til selv. Det man selv vil at meninga skal være, som å få en jobb, familie og hus?
   Hjernen til mennesket er lagd på den måten av vi er nødt til å forstå hvorfor ting er som de er og hvordan, vi greier ikke tenke utenfor boksen for de tankene gir ikke mening…
   Jordkloden er ikke den eneste planeten med liv, men vi har ikke teknologi til å komme lengre vekk fra jorda for å finne det ut helt sikkert… Det finnes faktisk en planet som er omringet av is på hele planeten, men under isen er det vann og hvem vet hva som svømmer der?

  46. Aww du har tatt litt i fra den lille teksten som er i “Moonlight” av Rameses B. Den er så fiin. Og får en til å tenke. Blir enda mer interessant når man har røyka.

  47. Dette låg faktisk jeg også å tenkte på i natt. Tenkte liksom at alt kan ikke være over når man dør. Det må være en grunn til at vi er her. Er det virkelig slik at vi er “born to die”? Jeg syns det er interessant, skummelt og spennende på en og samme tid.
   Jeg følger med på åndenes makt, og det gjør meg bare mer sikker på at livet bare er en del av “alt”. At det bare er en begynnelse på noe litt større 🙂 Ahr, irriterer meg at man ikke vet, samtidig er det jo utrolig spennende at vi bare har et så stort univers framfor oss, som man vet veldig lite om.
   Syns det er helt sykt å tenke på at universet er evig! Er det mulig liksom? La oss si at universet er innenfor en ramme, hva er da etter den rammen? Hvor sier det stop, og hva er det etter det har sagt stop? 🙂 Nå må jeg gi meg..

  48. Kjære Sophie Elise:-) Gud skapte menneskene i et paradis, men menneskene syndet mot Gud, og hørte heller på Satan. Satan tror han kan styre verden bedre enn Gud, dette kalles “stridsspørsmålet”. Nå må menneskene bevise om de står på Guds side eller Djevelens. Satan prøver å forblinde menneskene så de ikke skal se sannheten. Han bruker lumske metoder for å få menneskene bort fra Gud, og han bruker alt, som media, musikk, falsk religion osv.

  49. Henriette: Program som f.eks åndenes makt, det er jo demoner(Satans onde engler) som prøver å lure mennesker med at det er gjenferd osv, slik at menneskene skal tro mindre på Gud.

  50. likte veldig godt sitatet ” Er det ikke litt rart at vi er skapt smarte, men akkurat dumme nok til å ikke skjønne det viktigste av alt.”

  51. jeg likte dette innlegget 🙂 jeg tenker på hva meningen med livet er veldig mye i det siste, men jeg hater å tenke på det for da får jeg nesten bare panikk og blir litt redd når jeg ikke vet. det er slike ting man ikke burde tenke på. døden og meningen med livet!

  52. Grunnen til at vi ikke ser annen eksistens er fordi vi er ikke trent opp og lært opp til å bruke det tredje øyet. Dette er en del av hinduismen, der de har en prikk i pannen for å markere det tredje øyet. Vi blir født i 3 dimensjon, men kan lære oss og åpne det tredje øyet slik at vi kan se i 4, 5 og 6 dimensjon. Når vi dør forlater sjelen vår kroppen og vi kommer til 4 dimensjon, dermed finnes det vesener i de andre dimensjonene. Som enhjørninger, magi, hekser, romvesener, troll, kontra kontra. Jeg har lest masse om dette og det er flere youtube videoer du kan meditere til. Jeg anbefaler å være beskyttet før du prøver øvelser for å få til dette, siden det kan komme mye ondt også igjennom dersom du ikke kan beskytte deg. Mye av det vi ser på filmer er tatt ut fra virkeligheten, men fra en annen dimensjon. Jeg kan noen ganger se inn i 4-5 dimensjon og da ser jeg veldig mye rart. Det er også fullt mulig å dra på jordomreise i meditasjon dersom du ikke har sjangs til å dratt. Det at du simpelt akviterer alle 7 chakraene du har i kroppen din med moder jord og da kan du plutselig føle at du sitter oppe på en høy bygning, rir på en hest eller rett og slett sitter på månen. Det er så mye sykt som finnes i denne verden, og det er en fantastisk følelse å vite om dette.
   Du virker som en smart jente, og som har lest mye om ting også. Anbefaler deg å sjekke ut ” Warning Extremly Powerful Third Eye Opening Binaural Beat Meditation” på youtube 🙂 Det kan hende at du ikke blir å oppleve noe dersom du ikke har meditert tidligere, men det er fullt mulig alt ettersom hvor “god” du er i dette.
   Ønsker deg vel og lykke!

  53. Jeg tenker også på dette her, men det blir av og til veldig overvelmende. Jeg tror vi blir omdannet til noe annet, at vi blir en del av noe annet. Muligens en liten partikkel i en kjøkkenbenk, kanskje en del av en dråpe regn. Eller èn del av flere større ting. Vi er jo i bunn og grunn bygget opp av molekyler osv. Og ingen energi forsvinner – den omdannes. Jeg er ganske sikker på dette.. Logikken i det bare stemmer oppi hodet mitt. :p
   Det er når jeg tenker på universet det blir overvelmende!!! Jeg får sterke følelser inni meg. Jeg blir også litt redd. Og jeg blir deprimert. Jeg hater menneske sånn egentlig. Ikke deg, og ikke hun andre søte oppi kommentarfeltet her. Men at det skal være et styre. Regler på absolutt alt. Man kan jo ikke bygge seg ei trehytte i skogen uten å få pes… Man blir omtrent tvunget til å jobbe, og å være en del av alt det materialistiske… synd fordi jeg ser på menneskerasen som en liten fjert og en ingenting når det kommer til det store og det hele. Jeg mener, vi har melkeveien – en kjent galakse. Men tenk, det finnes millioner av galakser – såklart er vi IKKE alene i universet.
   Haha, jeg sa til typen min: “Vi skulle tatt med skilt hvor det står “Redd oss”, så kan ailiene hente oss så slipper vi å være her. Jeg hater måten folk er så hårsåre og stuck up på. Hvordan vi vandrer rundt som roboter. For jeg tror hele planeten jorden er èn liten del av noe stort – du kan tenke at ett menneske på en måte er et molekyl, så vi bygger opp noe stort….. er bare teit vi skal ha meninger…. på en måte.
   Noen av mine tanker. x’)
   Har du hørt Johnny Cash – highwayman? Der synger han “or I may only be a single drop of rain.. but I will remain. I’ll be back again, and again and again, and again”.. Det tror jeg på!! Vi er alle her for alltid tror jeg, helt til jorden forsvinner.
   – Hilsen “gjennomsyra” tønsberger.. lol.

  54. Det kan jo hende det ikke er noe større mening enn kun å leve. Også har jeg tenkt at døden er slik som det var før vi ble født. Ikke vet jeg 🙂 liker jo å tro at det er mer innviklet en som så da x)

  55. Jeg tror det er en mening med livet, det må jo være det! Jeg tror på Gud og at alt bibelsk, men får vondt i hodet av å tenke på det. Når jeg først begynner å tenke på død og alt sånn så blir jeg nesten redd for at jeg plutselig ikke eksisterer lenger, hva skjer da? Og jorda har vært i flere millioner år og jeg er på den bare en bitte liten stund, hva skjer videre?

  56. Jeg tenker at vi er energi, og når vi dør så blir vi frigitt ut i atmosfæren, kanskje vi blir til ingenting eller kanskje energien blir brukt til å sete i gang en annen prosess.
   Meningen med livet er vanskeligere. Sånn så vi lever nå så er det jo ikke en mening. Vi står opp, gjør det vi har av plikter og behov og så legg oss igjen.
   Sånn så du beskrev det så er du ikke den eneste. Fikk litt følelsen av bøkene “divergent”, dei kjente ungdomsbøkene som er populære nå. Dystopian som er ein sjanger for bøker som er populære nå sette også litt spørsmåltegn ved hva vi gjør her og hva som kan skje i fremtiden. Så trur det ligg litt i den generasjonen vi lever i nå å tenke litt sånn så du gjør.
   Haha, ble litt mye nå, men det var litt av mine tanker 😉

  57. Jeg savner mamma’n min så utrolig, så jeg håper og tror at det er noe godt som venter på oss etter at vår tid her på jorda er over. Velger å tenke at hun er her rundtomkring oss, og jeg merker innimellom at det må være sant! Vi møtes igjen og får det fint sammen. Jeg velger også å tro at de som har gått bort og venter på oss andre, at de ikke føler sorg og savn, men at de har det fint. Og med disse “kloke ord” ønsker jeg deg en fin dag 🙂

  58. Litt uenig i det du sier om at vi mennesker egentlig ikke er så smarte.. Jeg tenker at vi eksisterer nettopp på grunn av dette, mennesket er det smarteste vesnet som lever på jorda, og jeg tenker at det er det en grunn til. Det at mennesket er såpass intligent som det er, gir meg en grunn til å tro at det virkelig er en mening med at vi er her. Mennesket er skapt perfekt i Guds bilde, og han har en plan for oss på jorda. Det bare opp til oss om vi vil følge den.
   🙂

  59. Jeg klarer ikke å tenke sånn som deg og mange over her. For meg er følelser og tanker hormoner som skyldes kjemiske reaksjoner i kroppen vår og jorda ble dannet ved kolliderende hydrogenatomer. Kall meg gjerne kjedelig, men jeg liker tanken på at vitenskapen henger sammen, selv om det er mye vi ikke vet. Det virker trøstende for meg på en måte.

  60. Jeg interreserer meg litt mer for helvete jeg… Jeg lurer på hvor det er og om det eksisterer? Jeg trur at helvete er her på jorda, her er det fattighet, terror, kreft, sykdommer… Og de som er snillest dør fortest… Er det slik vi skal ha det her i verden, at hvis man ersnill så har amn tapt kampen om livet? Jeg kjente en helt herlig dame som var snill, omtenksom og helt ubeskrivelig egentlig! Hun fikk kreft og er nå død.. Jeg tror hun kom seg vekk fra helvete og er nå på et bedre sted hvor sykdom og annet negativt ikke eksisterer… Det er i hvertfall det jeg liker å tro…

  61. I gamle tider i Kina trodde man at et hvert menneskeliv var her for å kultivere, lik sakyamuni gjorde på sin tid

  62. Syns ikke vi mennesker er så smart som alle skal ha det til. Vi er arrogante, selvopptatte og selvutslettende. Vi lever ikke i harmoni med naturen eller andre dyr, og langt i fra med hverandre. Det finnes ingen balanse i måten mennesker lever på. Vi forurenser, vi kriger, vi utrydder dyrearter, vi ødelegger den fine planeten vi lever på. Så.. Intelligent til en viss grad, men det er kun et fåtall som er i besittelse av visdom og høyere bevissthet. Enn så lenge.

  63. Jeg har siden tidlig i livet vært plaget av en eksistensiel krise som dukker opp titt og ofte. Jeg tror ikke livet har noen mening og at alle vi som er på jorden er en konsekvensk av plasseringen til planeten og millioner av år med evolusjon. Eksistensiell krise kommer som en konsekvens av denne tanke gangen, alt blir så ubetydelig når det ikke er et poeng med livet eller mennesker, eller universet fo alt vi vet. Det er mange som sier at “poenget med livet er å være lykkelig”, men hvordan folk klarer å synes det er nok å ha ett A4 liv og være lykkelig når vår eksistens ikke betyr noe? Det blir liksom aldri nok. Uansett hvor bra jeg måtte ha det, ligger alltid disse tankene i bakhodet. Kanskje om mange livstider kommer det frem at livet har en mening og at alt vi gjorde ikke var for ingenting, men da er jeg død for lenge siden og det hjelper ikke meg nå. (ikke det t jeg tror det kommer til å skje heller, men det virker veldig close minded å ikke si det)
   Når det kommer til etter døden så tror jeg det meste av den du er dør. Energi dør aldri og skifter form, men jeg pleide å tro at vår måte å tenke på og den vi er som et menneske blir med videre. Dette kommer sikkert til å høres meget idiotisk ut, men jeg er redd det ikke er slik. Jeg hadde en drøm. I drømmen døde jeg og gikk gjennom det å dø, men i steden for å våkne opp (slik som en pleier når en dør/blir drept i en drøm) fløyt jeg ut av kroppen min som meg selv i en åndelig form og det siste jeg husker før jeg våknet opp var at jeg tenkte God damn it fordi livet ikke var over og at jeg måtte fortsette sirkelen og at dette livet hadde enda mindre mening en det forrige.
   Ok jeg skal slutte å mase nå, har sykt mye mer å si om dette temaet, men det er ikke helt bra for meg å snakke om. Det er litt vanskelig å formulere de følelsene og tankene jeg har om tema på en måte andr esom ikke har vært gjennom/har eksistensielle kriser klarer å forstå

  64. Hei Sophie!
   Du skriver så braaaa! Jeg tror at vi alle kommer ett fint sted med fred. Vanskelig spørsmål egentlig.

  65. Har faktisk tenkt mye på akkurat det du skriver, spesielt døden. For meg er det helt rart å tenke på at jeg, ikke som i selve kroppen min, men mine tanker og følelser en dag er vekk. Jeg personlig kan ikke få det til å stemme. Fordi vi alle er noe, du har dine tanker og følelser og jeg har mine, det kan ikke være sånn det en dag bare skal bli helt borte. Jeg skjønner det at vi alle skal dø og forsvinne fra denne jorda, men det er jo bare kroppen vår. Skal liksom alt vi har levd for og alt vi mener bare forsvinne i det kroppen vår er borte for alltid. Hvis alt, hele meg, kroppen og sjelen min forsvinner en dag, hvorfor lever jeg da og hvorfor kan mennesker ha så sterke meninger uten at det skal skje noe videre, etter man har død. Det finnes jo folk som får mennesker til å se på verden på en annen måte. Men hva med meg da? Jeg er jo ikke noen ting i forhold til dem. hvordan skal da mine tanker kunne leve videre i andres tanker.. Det er lett å si at vi blir til en ny energi, men hva med selve meg, kroppen min er i jorda og energien min er noe annet, men hva med alle tankene og følelsene mine? Er de også bare fordufta ut i ingenting? Det er dette som skremmer meg! Vi har jo bare 100 år her på jorda, 100 av flere millioner år. En dag er vi alle kanskje ingenting lengre.

  66. Alt dette er det funnet svar på, men for å forstå det må du kunne kvantefysikk. Det er svar på hvordan universet oppstod, og at vi er her vi er kommer av ren tilfeldighet. Det er ikke noe som skjer når du dør og det er den mest logiske forklaringen. Det er ikke noe mening med livet fordi det er en tilfeldighet at det oppstod. GET IT?

  67. Åh, er så enig i det du skriver. Også skrev du også noen ting jeg gjrne ville diskutert mer rundt, og stupt dypere ned i disse spørsmålene, men føler det er så dumt å bare skrive: “Jeg mener sånn og sånn” her som en kommentar til deg, for det blir liksom ikke en samtale, og ting blir missforstått osv.. Herregud, hvor morsomt hadde det ikke vært å komme i en diskusjon med deg?? Elsker å diskutere og filosofere, men det er så få av de rundt meg som liker det.. Jaja, uansett skal du vite at slike innlegg som dette er sinnsykt spennende altså!! Glad vi har en blogger som deg også 😉

  68. Du burde se på “Through the wormhole” med Morgan Freeman. Det er en utrolig bra serie som kombinerer vitenskap og filosofi. Man får svar på mye, men man får også tenke selv.

  69. Jeg har tenkt mye på livet i det siste, og mye ligner på det du skriver. Noen ganger tenker jeg at jeg kanskje bare er person på et psykisk hjem et helt annet sted, og at alt rundt meg er ting som bare skjer i mitt eget hode. Hver gang jeg tenker sånn her merker jeg at jeg får en sånn ekkel følelse. Så nå har jeg funnet ut det at jeg skal ta alt som det kommer, følge hjertet mitt og se hva som skjer. Jeg går skritt for skritt mot sannheten, og jeg vil prøve å gjøre det beste ut av det! Jeg skal fokusere på det som er viktig for meg, og så se hvor det fører meg hen! En dag er plutselig alt over, og da vil jeg ha et liv bak meg som jeg kan være stolt av! ❤️

  70. haha jeg både elsker og hater når du skriver slike innlegg, for det får meg til å tenke på det, men jeg blir jo helt koko. Men du skrev litt om virkeligheten, så fikk meg til å tenke på Platons Hulelignelse, og lurte på om du har lest den?? Den får en virkelig til å tenke på hva en virkelighet egentlig er! Ha en fin dag, og kanskje en mindre søvnløs natt <3

  71. Du burde se Horton redder en hvem. Det er en animasjonsfilm som utrolig nok fikk meg til å tenke på akkurat det samme. Det er en elefant som finner et lite fnugg, og inni det fnugget er det en verden som ikke hadde noe anelse om at det var en enda større verden utenfor fnugget deres. Ganske morsomt å tenke på!

  72. jeg tror meningen med livet er å leve det livet du vil, ikke det andre vil at du skal. Alt for mange følger strømmen, stedet for drømmen.. Veldig bra innlegg btw, hender jeg ofte har slike tanker når jeg skal legge meg, som resulterer i at jeg blir liggende og tenke over alt og ingen ting hele natten. Om hvorfor ting er som det er, hvorfor vi eksisterer og alt som jeg ikke tenker på når jeg er opptatt hele dagen. Det er litt sykt hvor mange tanker man tenker hver dag, mesteparten er jo bare bekymringer :/

  73. Priser meg lykkelig over å se så mange fine reaksjoner fra leserne dine uten at en eneste en har kommentert “va faen haru røyka nå a jævla snåling liker ikke når du skriver sånne spacea ting hregud sjerp dei” som du som regel får slengt etter deg når du bare oppfordrer til sunn filosofi!

  74. Ååh, jeg tenker akkurat som deg! Særlig det med at du ligger i senga og zoomer inn på deg selv. Er så glad i å tenke på sånnt, det er så spennende!

  75. Jeg har også tenkt på det at vi blir styrt fra noen eller noe over oss. Men etter å ha lest en del kommentarer her nå, gikk noe opp gor meg. For om vi er programert til å ikke finne ut meningen med livet, og om vi blir styrt av noen som ler av oss og ser på oss ovenfra. Om vi nå er et prosjekt, fa må dette prosjektet ha gått utrolig galt. Det er jo så mange som har disse tankene, og mener dette. Om det som styrer oss er så mye smartere, ville dette aldri ha skjedd. Til og med et menneske kan programere ting for å forhindre noe, eller få det samme til p skje om og om igjen. Dermed er det vanskelig å tro at noe så mektig og så klokt kan gjøre en så stor feil.
   Om ikke det var hele meningen med spillet?
   – Johanna

  76. Det er ingen mening med livet. Det at vi eksisterer er bare ren tilfeldighet.
   Når vi dør går vi tilbake til hvor vi var før vi ble født.

  77. Jeg velger å tro at meningen med livet er å oppnå glede. Glede gjennom det man bruker tiden sin på. Skape glede. Føle glede. Glede i seg selv. Mer enn det orker jeg ikke å fundere på. Jeg tar avstand fra religion fordi jeg synes det er slitsom å prøve å forstå noe som er helt utenfor våres forstand. Og jeg gidder ikke å “worshipe” en eller annen Gud (av de tusener vi har funnet opp) for å kanskje komme til “paradis” når den Guden da har skapt så mye elendighet i verden. Så jeg tenker at: jeg er her. Hva vet jeg? Jeg er meg. Jeg er menneske. Jeg bor på en jordklode. Jeg vet ikke hvorfor. Men jeg synes det aller beste er å føle glede. Så derfor søker jeg glede som min del av meningen med livet. 🙂

  78. Se for deg at livet er som en skole, du startert i første klasse der du lærere litt, også begynner du i andre klasse der lærere du enda litt mere osv. Vi er her på denne jord for å lære , ikke lære om mattematikk osv men lære om livet det er derfor vi går igjennom kjærlighetssorg , død osv for og lære slik at vi takler det verre når vi kommer til neste nivå, når vi dør drar vi videre til en et annet sted der livet begynner på nytt men vi tar i bruk det vi lærte på forrige liv for å takle neste bedre. Er elendig på å skrive og forklare men God bless you om du forsto hva jeg mente

  79. Sånn tenker jeg og noen ganger. Jeg tenker at vi må ha gjort noe i et annet liv som man kan straffes eller roses for i det neste livet. Jeg tror det går i en sirkel. At noen sender oss ned fordi vi har en oppgave og når vi har utført den så dør vi, også blir man sendt ned igjen. Jeg tror også at når man går bort at man får treffe sine nærmeste igjen, eller at den kjærligheten du finner kanskje er den man har vært sammen med hele tiden, bare i et annet liv. Kanskje det er derfor at når man finner den rette at man går så bra sammen. Man kan nesten tenke seg helt gal på sånt..som f.eks. tenk hvis man har vært et dyr, levd i et annet land osv.

  80. Jeg blir skikkeig redd og syntes det er skummelt å lese om sånt, jeg syntes døden er litt skummelt. Tanken på å bli borte for alltid er så uvirkelig, ehrregud jeg begynner nesten å gråte.. Klarer ikke å tenke på sånt.

  81. det jeg tror er meningen med livet er å dø, og i mellomtiden skal vi prøve i ikke fucke opp ting for mye.
   kanskje ikke det mest optimistiske synspunktete.

  82. I en gammel videoblogg som heter “videobloggenmin”, sier du at du hater dyr. Hva har gjort til at du nå er blitt en dyreelsker og bryr deg så mye om dyr?

  83. Ser poenget ditt. Jeg er kristen (er passiv kristen om det er et ord. Går ikke ofte i kirken osv, men tror på gud og jesus) og tar livet med ro. Jeg synest synd på mennesker som ikke er det, fordi de tenker så mye og er så utrolig redde for hva som skjer etter døden. Jeg vet hva som skjer. Jeg kommer til himmelen 🙂 meningen med livet er ikke godt å si, men jeg setter ikke spørsmål med gud. Ting er som de er, og det er ikke meningen at mennesker skal vite alt her i verden/universet.

  84. Digger at du setter i gang litt tanker som de fleste av oss ikke pleier å bruke så mye tid og energi på til vanlig. Jeg tenker sjeldent over sånne ting, lever egentlig bare i rutiner uten å sette så mye spørsmålstegn. Men tror absolutt vi alle har godt av å være litt filosofiske og undrende 🙂

  85. Vil anbefale deg og se programmet “vitenskapen VS. gud” som gikk på NRK. Veldig interessant 🙂
   Jeg har studert fysikk, og tror på vitenskapen og “the power of the mind”. Jeg har vært vitne til utallige dødsfall og har aldri sett noe form for tegn som kan vitne om en gud, eller noe form for sjelevandring. Dessverre.
   Før trodde de at jorda var flat og var fornøyde med det, det ler vi av nå. Vi har slått oss til ro med mange andre forklaringer om vitenskap og astronomi, og om noen år så ler de av oss igjen! Sånn vil det alltid være.
   VI må bare gjøre det beste ut av det vi har! Livet er kort, og vi tar oss selv alt for høytidelige! Man kan blir riktig sprø i hodet hvis man alltid skal spørre “Hvorfor?”
   Håper du fikk litt søvn til slutt 🙂

  86. Jeg tror at livet ikke starter ordentlig før vi dør. Altså at det hele starter når vi er døde, for vi kan jo ikke bare bli borte. Herregud dette er så vanskelig å forklare, jeg føler meg så teit.

  87. Når vi dør, kanskje vi da er “et hakk” over menneskene. At vi ser på menneskene som maurer? Haha du fikk meg til å tenke ordentlig nå.. Shit, hvorfor er vi her

  88. Jeg er så enig. Jeg sitter titt og ofte og bare undrer helt til hjernen min ikke takler det mer. Hvor kommer alt fra egentlig? Det er jo bevist at universet kom fra big bang, men hvordan kom big bang da? Noe måtte jo ha skjedd for at Big Bang skulle skje.

  89. Sannheten er at det ER en mening bak dette livet.
   “Vi sliter oss ut gjennom hverdagen og så fort vi får mulighet til å rømme fra virkeligheten løper vi til de små ting som ser ut til å gi oss glede. Livet virker mangelfullt, er det ikke mer å forvente?” Penger??? alkohol?? Midlertidig glede.. Pengene vil forsvinne… Alkoholen vil forsvinne.. Familiemedlemmer?? Kjæreste?? De vil også dø.. Vi ALLE sammen, det vil komme en tid hvor vi trekker vår siste pust.. Hva var det vi levde for? Hva kjempet vi for?? HVA TRODDE VI PÅ? Det er mer enn det øyet vårt kan se.. Dere som faktisk søker sannheten.. Dere er så heldige.. Resutatet vil dere kanskje ikke finne etter 1 dag.. Men dere vil finne sannheten. For de andre: det er ikke øynene som er blinde men det er hjerte.
   Jeg ANBEFALER alle på det sterkeste om å besøke denne nettsiden: finnveien.no
   Jeg er ikke her for å reklamere, men den siden har forandret meg og mange andre. Kjære Sophie.. Om det er noe så ka. Du bare kontakte meg på eposten jeg har skrevet over. Ha en god dag videre. Ikke sikkert du ser denne kommentaren, men det er nok verdt et forsøk.

  90. Hei. Du finner sannheten der folk flest ikke ville lett. Sannheten trenger klare bevis. I motsetningen til kristendom, jødedommen, hinduismen, buddhismen, sikhismen, spekulasjon, etc, så vil du kun finne monoteisme i Islam, og poleteisme i alle andre religioner.Folk flest aner ikke hva islam er, fordi media fremstiller det som en terror og hats religion. Men de som nettopp fremstiller det så dårlig er så ignorante at dem ikke vet hva Islams lære innebærer eller bl.a betyr. Islam betyr fred ved å underkaste seg Guds vilje.
   Gud har skapt oss mennesker fordi livet er en test. Testen går ut på om vi velger å underordne oss Guds vilje eller alt annets vilje. Gud har kun skapt oss for å tilbe Han, ikke for disse verdslige godene. Vi blir testet i alle våre gjerninger. Dette livet er bare midlertidig, for vi alle skal dø, deretter vil våre handlinger svare for oss på dommedagen. Enten får du evig helvete eller evig paradis, det avhenger av hvor mye godt eller ondt du har gjort. Gud er den som bestemmer hva som er godt og ondt, ikke mennesket, for mennesker har alltid forskellige meninger om hva som er ondt og godt. Et menneske kan mene at det er godt å hjelpe en fattig på gaten, mens et annet menneske kan mene at det er godt å pine et dyr til døden. Men sannheten er at kun Gud vet best, for Han er designeren av mennesket og universet. Han er den første og siste årsak.
   Sannheten ligger i Koranen, som er Guds ord, en åpenbaring og instruksjons bok for mennesketheten slik at vi kan redde oss selv ifra helvete og heller entre evig paradis.
   Du tror meg nok ikke, men den eneste måten du kan finne ut om dette er sant eller ikke er åpne boken selv å lese den, side for side, med et åpent sinn. Jeg håper virkelig du gjør dette før du dør, for da er det for sent.
   Du kan lese den her:
   http://www.quran.com

  91. Kan hende at det ikke virker helt som din greie, men jeg anbefaler deg virkelig å studere. Jeg har alltid følt og tenkt lignende ting som deg, og fikk vite først på universitetet at de samme tingene har mennesker tenkt på i hundrevis av år. Jeg kan trekke paraleller til kjente filosofer, og kjenne meg igjen. Virkelig, Sophie! Skole er noe helt annet enn universitetet. Universitetet lærer deg HVORDAN du skal tenke, og ikke HVA du skal tenke slik som på skolen.

  92. Jeg er så enig. Elsker slike samtaler.
   Tenk så ufattelig lite vi betyr for det store bildet. Et par generasjoner etter vi dør er det nok ingen som husker navnet vårt en gang. Slik forsvinner vi bare ut av jorda, ut av historien. Vi alle er bare en del av et stort bilde som ikke har noe å si i fremtiden.
   Jeg har så lyst å gjøre noe. Gjøre noe annderledes. Ikke bare dø, for å så bli glemt 70 år senere. Jeg vil gjøre noe som betyr noe for mangen. En som kjemper, en som bryr seg. En som velger å gå sine egne veier, ikke følger strømmen. Det er så klisjé å si sånn, men jeg mener det virkelig. Når man tenker sånn, så har plutselig alle de hverdagslige problemene så lite å si.
   Tenk at alle sammen kommer til å dø en dag. Tenk at om 20 år husker jeg kanskje ikke hvem som gikk i klassen min på vidergående eller hva jeg følte og tenkte på den tiden. Tenk at alle du kjenner og bryr deg om, inkludert deg selv, en gang blir glemt. Antall mennesker, kloden, universet- alt er så stort i forhold til lille meg. En og hver av oss er bare små fnugg i en liten brøkdel av historien. Jorden er over 4 milliarder år gammel, og vi er her kanskje bare 70 av de? Det er så store forskjeller at det ikke er mulig å se for seg en gang. Jeg blir helt mindfucked.

  93. tenker også veldig mye på slikt, og tankene kommer spesielt på nattestid, noe som kjæresten min til tider kan bli veldig oppgitt av. Leste et sted at noen forskere mener at drømmene våre er en del av vår realitet fordi det er en så stor del av livet, og vi drømmer så mye. så er det egentlig drømmene eller vårt våkne liv som er virkeligheten?? skummelt å tenke på.

  94. Det er jo ikke vi som har skapt maurtuene, på samme måte som om ingen har skapt vårt system.
   Kan hende noen ser ned på oss, slik vi ser på maurene, og at på samme måte som vi ødelegger maurtuer/tråkker på maur, så skaper “de” der ute naturkatastrofer.
   Og HVIS det er “noe/noen” som har skapt oss, hvorfor ble vi ikke skapt med all kunnskap vi har i dag, helt til å starte med..?
   Tro meg, jeg funderer også mye. Det virker så bortkastet at vi bare skal “være”, for så å dø.. Men helt ærlig, så tror jeg faktisk at alt er skapt av tilfeldigheter, at vi har vokst og utviklet og tilpasset oss osv..

  95. Jeg er 100% sikker på hva som er meningen med livet! Hvorfor vi lever, og hva som kommer til å skje når vi dør!! Ta kontakt om du vil vite mer!! Mvh Ida

  96. Jeg tror vi har flere liv og kommer til jorden for å lære. Hvis jeg skal bruke meg selv som eksempel: hadde jeg ikke vært syk (har en type ME) så hadde jeg reist til utlandet og jobbet med hest. Da ville jeg aldri blitt sammen med samboern min og fått verdens nydeligste sønn. Jeg har store planer om å bli frisk og oppfylle alle mine drømmer – hadde jeg ikke blitt syk hadde jeg fortsatt i hamster-hjulet så mange springer i til de er 80 år – og dør. Jeg skal leve ut mine ambisjoner. Jeg tror alt som skjer, skjer av en grunn – på godt og vondt. Ha en fin kveld 🙂

  97. Jeg har dessvarre ikke noe fornuftig svar på spørsmålene dine, men jeg ligger ofte og funderer slik selv. Noe av det verste er når jeg begynner å tenka på at jeg en dag skal dø, og da er jeg død for alltid og kommer aldri til å leve igjen. Kjenner en slags følelse av frykt bare jeg skriver dette. “for alltid” er noe som skremmer meg.

  98. Les Koranen, og du vil finne svar på alle dine spørsmål. Du vil få en indre ro som du aldri før har opplevd, det lover jeg deg! Du har ingenting å tape!

  99. Du som liker å filosofere over alt mulig, mennesker, dyr, eksistens, verden og helt uti verdensrommet! Se filmen “lucy”.. Det gir deg mye tanker

  100. Hei Sophie!
   Jeg er kristen, og jeg har nettopp begynt på en bok som heter “Målrettet liv” av Rick Warren, er en kristen bok men det står om meningen med livet, at Gud er meningen med livet.. Vet ikke om dette er noe for deg da..

  101. Aldri kommentert her før men jeg forstår så godt hva du mener. Jeg er så interessert i alt som skjer der ute samtidig som jeg syntes det er forferdelig skummelt. Jeg har aldri tenkt over den maur sammenligningen din but it makes sense. Jeg er stadig på utkikk etter bra plasser for å se på stjernen så jeg bare kan legge meg ned, se på alle stjernene og tenke på at nå ser jeg tilbake i tid og kanskje på andre soler med sine egne jorder. Jeg blir så mindfucked av tankene (og filmen interstellar hjalp ikke men fyy så bra film for folk som tenker som oss). Jeg gleder meg sånn til fremtiden for jeg er så spent på om vi kan finne ut mer. Hadde jeg bare hatt et fysikkhodet hadde jeg satt meg selv på saken men det skjer desverre ikke. Er redd vi aldri får svar så lenge vi lever /:

  102. Kan du ikke legge ut noen bilder med det nye håret ditt? Synes du var så peen på “mitt dansecrew”, og jeg trenger ett bilde og vise til frisøren. For jeg vil også være peen;-) hø hø Digger deg Sophie <3

  103. Gud har skapt oss! Han dømmer ikke hvor mye godt eller ondt noen har gjordt, som noen andre skrev her tidligere. Man kommer ikke til himmelen uten at man tror på Jesu død OG oppstandelse. Han døde på korset for våre synder så vi kan få evig liv! Mange synes at det å være kristen bare er kjedelig, men når man virkelig har tatt i mot Jesus, er det da man ser hvor spennende det er å leve og faktisk finner meningen med ALT! Gud er ikke skummel, han er en levende Gud,og det vil alle kunne erfare, hvis man tar imot Guds sønn, JESUS!!!!

  104. Pleier ofte å tenke på slike ting. Satt i timen i dag og leste om “blodet – kretsløpssystemet”, også poppet det inn en tanke om det du har skrevet og det ble bare mer og mer og mer, og jeg fikk stirra på et punkt mens jeg tenkte, og de i klassen vinket og knipset foran trynet mitt for at jeg skulle slutte og det skjedde ikke akkurat så fort hahahaha. Helt sykt hvor mye man tenker når man tenker på slikt. Pleier også ofte å tenke på tenke på kroppen vår, hvordan vi ble fra det bitte lille frøet i kroppen som dannes av sædceller til et 2 meters vesen som er oppe å går i en gigantisk verden, også om hvordan f.eks. tarmen ligger inni kroppen vår, når jeg tenker på tarmen tenker jeg ikke hvordan den ligger inni kroppen min, men jeg ser den for meg på en plain bakgrunn, men så tenker jeg på at den ligger i magen presset sammen med alt annet som er der som f.eks. lunger, og hvordan vi klarer å stå oppreist og gå på tarmene, lungene, skjelettet, leveren, nyrene osv. vi har, vi sitter liksom i en time og pugger matte med masse ekle ting inni oss som er veldig bløtt, seigt og ekkelt og vi kan se det hvis vi lager et kutt gjennom magen, og når jeg tar buss tenker jeg ofte “tenk på alle de tarmene som sitter og venter på å komme til Stavanger”hahahaha, tenker også på f.eks. celler og hvordan i alle dager de faktisk ser ut og er i kroppen, også tenker jeg på molekyler på samme måte som celler, f.eks. at når vi fyller på et glass vann og egentlig er det masse molekyler oppi der men hvorfor er det gjennomsiktig og blankt og hva i alle dager er det egentlig (selvom vi har hatt om det mange ganger på skolen), og masse andre sånne ting. Ugh, sånne ting er også rart å tenke på, og selv om verdens beste forskere og slike folk forteller det til meg kommer jeg alltid til å lure/tenke på det. Elsket innlegget ditt, det var veldig gøy og spennende å lese!

  105. Ett fantastisk innlegg du har tatt deg tid til å skrive. Her er det mange store og vanskelige spørssmål jeg tror vi alle bare kan prøve å svare hver for oss. Spennende og stort tema. Du skriver og formulerer deg supert her, er sikker på at du overrassket mange med dette innlegget. Ha en fin kveld videre Sophie 🙂

  106. Det er morsomt hvor likt vi tenker der!
   Jeg leste dette innlegget nå, men i går kveld lå jeg og filosoferte og leste om de rareste ting på internett fordi det fasinerer meg. Sovnet vel rundt fire tiden(!).
   Såklart er det en større mening bak alt. Mennesker som så sterkt benekter dette og mener alt overnaturlig er tull har rett og slett ikke forstått det enda. Blindt stoler de kun på det de ser og har opplevd.
   Jeg sammenligner litt dette med hvordan mennesker før som trodda jorda var rund ble kalt for idioter. Men dette viste seg jo å være sant. Samme som mennesker i dag som tror på det overnaturlige blir kalt for tåpelige.
   Synske folk sier at det er mye mer bak enn det hjernen kan forstå. Hvis de skulle forklart inntrykkene dems, sier de det hadde blitt det samme som å forklare en blind person om fargen grønn f.eks. Hvordan gjør man det da?
   Det er så mye mer, og jeg er så spent på å se hvordan det utvikler seg. Jeg tror menneske før hadde mye mer kontakt med naturen og det åndelige før. Nå er det kun det materielle som gjelder, dessverre..

  107. Har diskutert mye med folk om dette jeg også. Blir så frustrert over å ikke forstå. Fikk høre en smart tankegang av en venn. Om man tenker på det så er alt laget og bygget opp av av atomer. Og om man ser for seg ett atom så er den med en kjerne, med mange elektroner som surrer i baner rundt kjerna. Og hvis man da kan se for seg solsystemet, så er det helt likt. Dette ble jeg gal av å tenke på… For ikke å snakke om “spøkelser”..man sier de kommer til himmelen, hvor er himmelen? Og er det et stort rom eller en hel verden utenfor vår verden igjen? Isåfall, hvorfor er noen igjen her på jorden og viser seg, lager lyder etc.? Eller kanskje dette ” stedet” man kommer til, er her på jorden, og at det er en annen verden i vår verden vi ikke ser?!
   Sykt spennende men irriterende å tenke på! Haha god natt <3 digger deg og din tankegang sophie

  108. Keg syns dette er sykt spennende, men det er så mange spørsmål med så få svar!
   Også tenker jeg at når noen drar til månen, hvordan vet de egentlig at det er månen?

  109. jeg elsker å lese disse innleggene dine<3 jeg føler på en måte jeg og deg er litt like på noen ting. vertfall det du skrev her! Noen ganger tenker jeg bare "hvorfor gidde å øve til denne prøven? jeg skal uansett død en gang, og det vil ikke ha noe å si da." Jeg er bare en liten, liten, liten del i et så utrolig stort, jeg vet ikke hva jeg skal kalle det en gang, opplegg? Samtidlig som livet mitt er det eneste jeg kommer til å oppleve, har det kanskje ingenting å si i det store og hele. Kanskje noen ser ned på oss som om vi er små maur som løper rundt å gjør helt merkelige ting. Visst vi bare er små maur for noen, hvorfor kan noe såre oss så utrolig mye? Eller hvorfor kan noe glede oss så utrolig mye? Jeg tror vi mennesker aldri vil få svar på dette.

  110. Helt enig! Det er rart å tenke på hvorfor vi er her og om dyra rundt oss faktisk kan tenke😊 elsker deg Sophie og du har drit kul dialekt😆 Digger at du tørr å være deg selv❤ love U❤

  111. Du burde se “lucy”. En film om hvordan mennesket reagerer når man tar i bruk 100% av hjernen, ikke bare 10% som vi vanligvis gjør 🙂

  112. Hvis du er interessert i slike ting som dette MÅ du se Fight Club. Den filmen har endret hvordan jeg ser på livet. Og da mener jeg ikke bare se filmen, men virkelig følge med og se på manuset. Lover deg du vil ELSKE den! 🙂

  113. trodde ikke du brydde deg særlig om universet og hva som er mening med livet tanken på hva du gidde å bruke tid på

  114. Ååå, jeg hadde elsket å møte deg for bare å prate. Jeg føler det er så få som tenger på disse tingene og som ville hatt en diskusjon om det. Jeg og du hadde nok kunnet sittet hele natten! tenk så herlig det hadde vært^^ 😀

  115. Skal vi virkelig mene noe om dette, for etter alle disse kommentarer kan jo meningene bli hva som helst og hvem bryr seg egentlig. IKKE JEG.

  116. Meninga med livet for min del, er ungen min 🙂
   Jeg har i en alder av 21 år oppnådd, giftemål,hus, unge og valp. Og er strålende fornøyd, og føler jeg lever det perfekte liv, og målet mitt på denne jorda er å gjøre oppveksten til barna mine trygg, og videreføre god oppførsel og ett godt liv så lenge jeg er her 🙂

  117. Hei Sophie Elise!
   Jeg for min del synes det høres tomt og trist ut å ikke vite hva meningen med livet er, hvorfor vi er her og hva som skjer med oss når vi dør! Vil du høre noe fantastisk? Gud skapte verden, hvert eneste menneske, Han har hele universet i sin hånd. På grunn av Djevelen som lokket mennesket til fall -er vi alle født med synd. Derfor skjer det mye fryktelig i verden. Men en dag skal Jesus – Guds sønn som kom til vår jord for å ta på seg all verdens synd – Han skal ta med seg sine – vi som tror på Ham – til Himmelen! Tenk så fantastisk å få tro at det er en som har kontroll på alt, fordi om det er mye grusomt som skjer har jeg en Gud som passer på meg! En dag skal jeg få komme til Ham i Himmelen! Han er min redning! I Bibelen – Guds levende Ord står det om min Frelser/min redningsmann/min Far/Herre og Gud, vil du tro på verdens skaper som dødde på korset, men stod opp igjen – Han seiret over døden og djevelen, og er Universets Herre!

  118. Åh, jeg fikk et behov for å legge igjen en kommentar til deg Sophie Elise:-) Håper du leser den!
   Først og fremst:
   Du er en kjempesøt jente som virker til å ha mange kloke tanker rundt ulike tema, og som en jente med omsorg for dem rundt deg. Jeg beundrer deg for din ærlighet om tankene dine, og om livet! Dette er jeg nok ikke alene om.
   Så en kommentar ang innlegget ditt:
   Jeg kan først si at jeg er kristen.
   Som deg tenker jeg også på universet, på dets start (ut av ingenting?), og hvor utrolig perfekt alt egentlig er (fra mekanismer og kjemi i kroppen til den fantastiske naturen vi omgir oss med).
   Jeg vet det høres merkelig ut at noen kan komme å si at den kristne guden er den eneste sanne, men det beste jeg kan si til deg er: gi ham en sjanse til å vise deg hvem HAN er, og hvor høyt han elsker akkurat DEG! Funfact: Hadde du vært det eneste mennesket på jorden, ville han likevel sendt Jesus i døden, slik at det igjen ble mulig for ham å være sammen med deg.
   Jeg er ikke perfekt i det hele tatt, og tenker ofte: jeg kan ikke komme til Gud enda en gang, jeg fikser jo ikke dette, jeg tror ikke nok.
   Men komme til Gud kan jeg alltid for
   heldigvis: Om jeg er TROLØS, så er han TROFAST, og det kan jeg ALLTID få hvile i.
   Håper ikke dette fikk deg til å tenke: blæ, enda en kristen som skal prakke på meg sin tro.. da virket dette mot sin hensikt:-)

  119. Hei!
   Jeg har akkurat de samme tankene som deg når jeg legger meg om kvelden. Vil helst tro at det finnes noe liv etter døden, for døden skremmer meg så enormt mye at jeg vil nesten si jeg har dødsangst. Jeg begynte å lese litt i bibelen for en stund siden. Der fant jeg veldig mange logiske svar. Anbefaler deg virkelig å lese litt, begynn på begynnelsen av det nye testamente. Det står også mye fantastisk om hvordan vi mennesker bør oppføre oss mot andre. Og jeg kan ærlig si jeg aldri har lest en bedre “oppskrift” på hvordan være en god person.

  120. Jeg kom tilfeldig over en kommentar en gang som lød: “What if this world is another planet’s hell?”. Når man ser på all elendighet og lidelse i verden kan man begynne å lure på om dette er en mulighet. At dette er et sted man ender opp av en eller annen grunn for å “straffes”. Ikke nødvendigvis selve helvete, men muligens en vei dit, fordi det kunne åpenbart vært verre. Jeg vet det finnes mennesker der ute som påstår at de er lykkelige, men er de egentlig det? Når man ikke engang vet meningen med sin egen eksistens har jeg vanskelig for å tro at noen kan være lykkelig i all sin helhet. Det må i såfall være disse menneskene som er overbevist om at de selv kommer til himmelen, hvor alt er fryd og gammen. Men hva i all verden er det du har gjort for å fortjene en plass i himmelen? For alt du vet kan dine handlinger på denne jorden føre deg enda en plass nærmere helvete.

  121. Det at du sier at vi ikke er smarte nok til å se forbi ting, og finne det viktige er veldig spennende. Diskuterer dette mye mine egne venninner, og vi har lest litt rundt det og lest hva andre tror osv. Venninnen min snublet over en rapport, som viser til en liten kjertel helt bakerst i hjernen. Denne er alle født med, men på grunn av et spesielt stoff som bli brukt i blant annet medisiner, tannkrem, skyllemiddel, oppvaskmiddel osv. som vi får i oss, så blir denne kjertel forkalket. Som barn er denne fortsatt fungerende, og det spekuleres i om det er derfor barn ofte er mer åpen når det kommer til diverse inntrykk, åndelighet osv. Mange mener at denne kjertelen er det siste som binder mennesket til det åndelige, men gjennom inntak av diverse ting så forkalkes denne kjertelen og slutter å fungere i ganske tidlig alder. Det florerer av konspirasjonsteorier om at dette er de høyere maktene som ikke ønsker at vi skal ha en større forståelse for ting. Jeg kjøper ikke helt den teorien, men likevel, det er spennende. Og nå får jeg jo aldri vite, ikke sant? Det er for sent, kjertelen min er (hvis jeg skal tro på det) forkalket, og nå vet jeg ikke hva jeg kunne hatt evne til å utrette. HVA HVIS. Det er så frustrerende, haha. Godt innlegg, og veldig godt skrevet!

  122. Utrolig inspirerende å lese! Blir helt satt ut og tenker at det er helt urealistisk, men er likevel så utrolig spennende! For vi vet jo absolutt ingenting om hvorfor vi er til, hvorfor vi eksisterer og hvorfor vi faktisk gjør som vi gjør her på jorden. Liker slike innlegg, gjerne flere av dem!

  123. Derfor kjære dere er meningen med livet å få barn. Barnet er jo en del av deg, hvis det er et biologisk barn. Trist nok tror jeg ikke akkurat du, eller meg er så jævlig spesielle. Det er en “feil” i oss som setter i gang litt for mye tanker og følelser. Blomster de dør også, men det kommer nye. Akkurat du og meg, vi skal ikke leve for alltid. Men det er derfor det er så fint at våre barn, barnebarn osv skal leve videre, og de kommer jo fra oss.
   Det er trist og rart å tenke på at vi plutselig en dag er borte, og sikkert ikke kan tenke tilbake på det livet vi hadde. Men dere, det var jo ikke sååå lenge siden vi ble født? Vi fantes jo ikke før vi ble født, og det var jo ikke så jævlig trist det heller. Vi kunne ikke tenke eller føle, for vi fantes ikke. Jeg håper døden er som eksistensen før livet. Men hvem vet, kanskje er døden helt magisk. Eller kanskje dette livet ikke er ditt første liv. Hvem vet!
   Det eneste man kan gjøre er å leve livet på den beste måten og være takknemlig for at vi i det hele tatt er et menneske og får oppleve det fine og triste i verden. Det er jo helt absurd egentlig!

  124. Hei 🙂 jeg vil anbefale en bok som heter ‘brev fra en skeptiker’ der faren å sønnen har en brevveksling over 3 år. Faren spør om alt som faller han inn. Så svarer sønnen. Der står det mye logisk. Å det er mange spørsmål som hvert en menneske tenker tror jeg i den boken. Liten lettleselig bok. Anbefaler og ingenting å tape <3 stor klem fra meg

  125. Du er inne på så mye smart og har så mange gode spørsmål. Håper du ser etter svar på dine spørsmål og ikke lar det gå før du dør for det er et evig liv etter døden og dette livet er bare en test på hvor du fortjener å være i neste. Dette livet er bare midlertidig. http://Www.finnveien.no

  126. Du skriver så bra Sophie! Det er så mye mellom himmel og jord oss mennesker ikke skjønner. Det hele er et mysterium.
   Broren min og jeg snakka om det her en stund tilbake. Han mente at meningen med livet er rett og slett kjærlighet,og jeg tror han faktisk har rett.

  127. God kveld!
   Har sittet og rablet siden halv tolv nå, og det er ikke plass i komentarfeltet for å si det mildt! Men siden du sier du er interessert i å høre våres synsing så sender jeg deg gjerne dette på mail i morgen!

  128. Det jeg finner merkelig er at alle andre skapninger på jord lever enkle liv; alt de gjør er å følge sine instinkter. De formerer seg, finner mat og en boplass.. Men oss mennesker som egentlig og bare skal følge innstinktene våre (se tilbake på steinalderen) har problemer med akkurat dette, jo smartere vi blir jo mere skal vi finne opp for å gjøre våre allerede enkle liv, enklere.. Feks Ingen av våre instinkter sier at vi skal fly, det er helt unaturlig for oss, men vi finner opp en måte å gjøre det på uansett. Dette plager meg, sier ikke jeg er misfornøyd med internett, tv, biler, fly eller mobilen, men når ble dette våre instinkter og meningen med livet??
   Jeg føler vi ble plassert her med samme mening som resten av artene rundt oss, men desverre ble vi “for” smarte og ødela meningen vår.
   Og en siste ting, dinosaurer. De hersket over jorden, de var svææære og kontrollerte alt. Fantes det mennesker på den tiden (noe dem sier det ikke gjorde, men hvem vet) så ville vi ikke hatt sjangs til utvikling pga noe større og farligere enn oss, akkurat som vi kanskje nå er for maurene?
   Dermed ser jeg for meg at det skjer en ny hendelse som tar knekken på nesten alt av liv, og kanskje neste gang er det maurene som fikk lov å prøve seg på en større utvikling fordi noe større og mektigere sto i veien.
   – god natt

  129. Du stjeler alt du skriver fra andre bloggere. Du samler visst inn både her og der for å bruke det på din egen blogg. Husker du innlegget “Blinkefjes” for en tid tilbake. Det måtte du slette for du hadde kopiert alt helt ordrett. Men det er bare toppen av isfjellet.

  130. Jeg tror egentlig at alle er en. Vet ikke hvordan jeg kan forklare det, men det virker i hvert fall helt logisk i mitt hode! Hva det er som gjør at jeg føler at jeg er meg, og du føler at du er deg, hva om vi føler det samme? Hva om vi deler sjel? Nei jeg ligger ofte å grubler på slike ting selv og blir helt sprø for samboeren min bare ler av meg når jeg vil diskutere det med han!
   Jeg er veldig spirituell og kan kommunisere med erkeengler og åndeverden. Jeg kan ikke forklare hvordan jeg kan kommunisere med dem, men de snakker til meg, som om de er min indre stemme, og jeg bare vet ting uten at jeg kan forklare hvorfor..
   Herregud nå høres jeg helt mentalt forstyrret ut, men jeg lover jeg er ei normal 22 år gammel jente altså :p

  131. Hei, det står i Bibelen at Gud har lagt evigheten i våre hjerter. Derfor er dette noe vi alle lengter etter og streber etter å finne. Jeg tror og at det kun er én som kan gi oss den freden og roen vi lengter ettert: nemlig Skaperen selv:)
   Det står også: “Den som leter, skal finne”. Så fortsett å lete, så vil du finne. Håper du finner den samme tryggheten jeg har funnet, hos min Skaper:) NB! Et tips til letingen; Jesus sa: Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten gjennom meg.” Lykke til!

  132. Meningen med livet er jo å få barn, bære fram og oppdra den neste generasjon 🙂 jeg går gravid selv nå, og har aldri vært mer lykkelig! ❤️

  133. Kjære deg. Disse tankene får meg til å tenke at du er ei jente som er klar for universitetet. Bruk energien din på å studere, kjære! Da vil du føle at du har kommet på rett hylle her i livet. Du føler ofte på et kaos av følelser og disse vil du kunne få bukt med om du finner deg selv gjennom studier. Du er smart! Skjønner du ikke det? Ikke kast bort livet ditt på å gjøre ting du føler sliter deg ut, finn gleden i vitenskapen, da kan du komme LANGT! Klem

  134. Alt er laget av energier og av vår egen fantasi. Det finnes ikke tid og rom, bare tanker, fantasier og energi som flyter rundt i et uendelig stort og abstrakt kaos. Sånn.. det var min mening.

  135. Min oppfatning etter å ha lest dette innlegget, er at du burde søke deg inn på en eller annen høgskoleutdanning. Filosofi, vitenskapsteori eller lignende studier ser ut til å kunne passet deg godt. Du har særs god evne til refleksjon, samt til å trekke paralleller mellom de ulike faktorene du nevner. Med en høgskoleutdanning blir man bedre rustet til å forsvare saker man brenner for, nettopp på grunn av teoretisk forståelse og praktiske erfaringer. I tillegg lærer man også utrolig mye om seg selv som person, man blir mer bevisst på egne holdninger og verdier. Du virker som en person som har god balanse mellom det jordnære og materielle.
   Denne kommentaren er ment som et tips og en oppfordring, ikke nok et “krav” av en leser som mener h*n har stemmerett i ditt liv og dine avgjørelser. Norge trenger utdannede personer med gode holdninger, verdier og evne til refleksjon, slik jeg opplever deg å være.
   Hilsen en høgskolestudent som snart er ferdigutdannet vernepleier 🙂

  136. Jeg tror at meningen med livet er å få utfordringer og lære av dem for å bli klokere på seg selv,verden og menneskene. Når vi dør tror jeg vi blir født på ny med nye utfordringer. 🙂 <3

  137. Til Rebekka over her
   rart at du sier det, har du lest `sjele reiser` av Michal newton?
   Han har hypnotisert flere hundre mennesker, og alle forteller om det samme, hva som skjer etter “døden”, og hva vi egentlig driver med. der sier flere av de at sjelen vår kan leve flere liv samtidig. rart at du sa det, eneste jeg har hørt si det 🙂 du burde lese boken. jeg også er en normal jente, hehe, men alle kan være litt “sprø” inni hodet sitt, tenk på alle de tankene til alle menneskene man ser hver dag, tenk på hvor mye sprøe tanker alle tenker, man sier ikke allting høyt, ikkesant?

  138. Jeg må si at vi har ganske like tanker anngående dette her. Det værste er at jeg kan snakke, skrive og tenke om det i det uendelige. Jo mer jeg tenker over meningen med livet, hvofor vi er her, hvordan universet fungerer, hva er tanker og følelser, hvorfor føler vi ting vi synest er ubekvemt… You get the picture. Tenker ofte på hva en sjel er, hvordan den fungerer, kan den forlate kroppen vår? Er vi egentlig bare et skall? Hva er det egentlig som styrer oss?
   Jeg tror også det er, som du sier, ikke meningen vi skal forstå alt dette her. Samtidig er det veldig rart at vi forstår at vi er en del av noe mye større enn det vi er, men at vi ikke klarer å forstå hva det er. Det er vel slik livet er?

  139. Kanskje vi er satt hit helt til vi slutter å krige og være så jævla egosentriske. Bare fordi “JEG” har en annen mening enn “deg” skal du dø. Det kommer en tid for alt.

  140. Hei Sophie! I forrigfjor dro jeg til Oslo for å lære å kommunisere med dyr (dyretolk) kurset varte kun i to dager, men jeg føler jeg lærte helt enormt mye, ikke bare om dyr og hvordan man kommuniserer med dem, men også om livet. Vi lærte hvordan vi selv kunne prate med døde dyr. selv om selve kroppen på dyret ikke lenger er der, så er fortsatt sjelen der og “forteller” hvordan den har har hatt og har det. Alle de døde dyrene som jeg vet har kommunisert med en dyretolk har sagt at de har det helt fint. I andre sammenhenger kommer også kommer gjerne spørsmål som “hvordan vet du at dette faktisk er sant?” Når man faktisk får bekreftelse av eier og veterinær så må det jo nesten være sant:) Hilsen dyretolk Frida!

  141. Bloggen her er som tv-serien Glamour.
   Det kan gå flere måneder mellom hver gang jeg er innom, men det er som tiden står stille. Intet nytt har skjedd. Same old crap.

  142. Det som er ganske forutsett er at vi alle skal dø en gang. Hva med å leve? Alle lever. Alle som lever nå. Det dør noen hver eneste sekund, og det blir født enda flere mennesker hvert sekund. Det som har vert og det som er nå er det eneste vi vet, men alt skjer så fort. Ingen vet hvordan det er å dø før det skjer. Ingen husker å bli født. Plutselig er vi her bare. Ingen vet hvordan de skal dø. Det kan skje når som helst eller det kan skje etter naturens vis, alderdom eller sykdom. Eller at det kan bli revet fra oss plutselig av en ulykke eller noen andre. Nå, de sekundene jeg skriver “nå”, kan jeg aldri ta tilbake. Jeg får aldri nå tilbake, det har vert. Jeg kan bare se at jeg skrev det for noen sekunder siden. Og det er veldig rart. Vi mennesker fokuserer mye på det som har skjedd i fortiden eller det som skal skje i fremtiden. Men “nå” får vi aldri tilbake. Det er litt ekkelt å tenke på, men helt sant og fint. Å bli eldre for hvert sekund, å ha ett sekund mindre igjen. Men det er livet. Og her sitter jeg på dataen og skriver, er ikke ute og klatrer i trær eller fjell eller utforsker verden til fots som mennesket er lagd for, hopper i fallskjerm for å kjenne at jeg lever eller gjør noe med mening, ikke i dette sekund vertfall. Er avhengig av digitale ting som jeg egentlig kunne klart meg fint uten. Er redd for planeten våres sin fremtid men sitter inne og støtter organisasjoner gjennom data. Hvor teit er ikke det? Er med i ett system jeg synes er veldig merkelig men som er nødvendig for at verden skal fortsette som planlagt. Det å stå opp til ett visst klokkeslett hver dag, gå på jobb og gå hjem igjen. Følge bølgen. Og ikke føle seg fri, selv om jeg egentlig er ganske fri i denne delen av verden. Heldig som lever i norge og ikke i ett annet land der jeg sikkert ikke hadde hatt noe av det jeg har hvis jeg ikke hadde vert fødd her. Men setter ikke pris på alt jeg har, fordi jeg tenker på det som en selvfølge. Jeg vet ikke hvor heldig jeg er. Selv om jeg egentlig er en ganske takknemlig person. Så spør jeg meg selv, skal det være sånn? At vi bor i hus og ikke ute i naturen, ikke bruker solen som klokke? Leve mot jorden og ikke med jorden? Tenk på hvor mye vi mennesker forrurenser, kansje ikke så mye alene men alle tilsammen? Og føle seg ganske hjelpesløs når det eneste jeg føler jeg kan gjøre er å sortere avfall, plokke opp flasker og boss etter andre mennesker som ikke klarer og gå helt til bossbøtta selv? Dette ble litt langt men hadde ikke tenkt å skrive så mye egentlig. Ble litt filosof jeg også nå. Det er litt farlig å tenke på denne måten. Det vi bør gjøre er å gjøre det beste vi kan, passe på hverandre, passe på jorden, være det beste mennesket vi kan.

  143. Hei kjære Sophie Elise!:)
   Jeg funderte en del på det du skriver, da jeg var i 16 års alderen. Jeg hadde mange spm. Jeg leste om Islam, og etterhvert fant jeg ut at Islam hadde svar på alt jeg lurte på. Til og med ting jeg ikke visste at jeg lurte på. Det virket så logisk for meg, måten alt hang sammen på og måten alt ikke hadde noe mistenkligheter. Det med Gud, og Hans plass i livet for oss muslimer, virket så perfekt. Alt falt bare naturlig på plass, og jeg kjente en lettelse når jeg tenkte at dette er min tro. Dette er mitt liv.
   For meg er troen på Gud en lettelse i livet, at det er noen større enn alt, som passer på oss, som hører på oss og som elsker oss. Og alt det urettferdige i verden skal bli rettferdiggjort. Og det hjelper meg til å ta det med ro. Vår hjerne er ikke skapt til å klare å tenke ut svar om universet, om livet og større ting enn det. Med universets størrelse, tid og begnnelse, klarer ikke hjernen vår å forestille seg noe utenom det vi allerede vet og forsket på. Det er det kun G ud som vet:))
   Du har så viktige spørsmål som det er viktig å finne svar på, så jeg anbefaler deg å lese Koranen:) det et virkeliiig noe som vil gi deg svar på det du lurer på^^
   Stor klem fra somia:)))

  144. Heisann 🙂 søk på Bashar på youtube om du trenger hjelp eller svar på spørsmål. Han er for å guide de som ønsker å huske hvorfor vi er her. Vi har ikke minner om hva vi egentlig er når vi blir født som menneske på jorden. Bashar mener at livet har ingen bygd inn mening, men at det er hva du som individ velger å skape det til/utforske. Følg din høyeste glede, som ER samme energi som selve kjernen av det vi er laget av, det som er mest naturlig for oss.
   Stå på Sophie Elise, syns du er utrolig flink. Tenk med hjertet, der finner du all visdom du søker. Du vet best om deg, ingen andre har noen bedre svar 🙂

  145. Flere anbefalinger på youtube: Spirit science, Ask Teal (gode bøker også), Abraham hicks, Eckhart tolle (New earth boken), Krishna das, Mooji 🙂
   Astral projection, lucid dreaming?
   Ønsker deg en strålende dag videre 🙂

  146. Jeg har tenkt mye av det samme som deg og jeg kjenner meg kjempe godt igjen i det du skriver. Jeg kan ikke huske å tatt meg tid til å kommentere på blogger men jeg Har alltid følt meg lik som deg selvom jeg egentlig ikke kjenner deg, og du skriver så bra her.
   Jeg ligger ofte å tenker på hvorfor akkurat jeg er her og om det er noe jeg skal bidra med eller om jeg bare skal nyte livet. Hva er egentlig livet da? Spørsmål jeg har stilt meg selv enormt mange ganger. Hvorfor er akkurat jeg her? Er verden virkelig? Ingen kan bevise at ting man ser er virkelig. Ingen kan jo heller bevise at de er virkelig. Hjernen din bruker instinktene sine til å lage seg en slags virkelighet. Det er min oppfatning. Og hvor er vi? Universet kan ikke være uendelig det er for stort. Men hvor skal det ta slutt, det må jo være noe bak der også. Kunne snakket om dette i timevis. Er så bra at det er en blogger som deg. Beundrer deg kjempe mye!

  147. spisn tryptofan rik kost da får dere bedre søvn.
   kroppen slutter å skille ut melatonin når lys treffer øynene.

  148. vitamin D og folat fører til at kroppen får normal celledeling! Planteøstrogener reduserer risikoen for bryst kreft!

  149. Det kreves i autorisasjon for å jobbe i alle stillinger i helse sektoren. Men det kreves autorisasjon for å ta seg av MRSA pasienter som det er 8 av fredrikstad. da tar ikke helsesektoren inn lærlinger,praksiskandidater eller sykepleierstudenter.
   alle som er under utdanning i helsesektoren har bare midlertidig lisenser!
   når det gjelder fokuset på trening helsepersonelllovens §57 (ikke fysisk og psykisk svekkelse & ikke alvorlig sinnslidelse)

  150. Du finner svar på alle dine spørsmål i Koranen. Anbefaler fu å lese den på engelsk for det gir bedre oversettelse enn norsk, men selvfølgelig finnes den på norsk også og anbefales. Håper du finner svarene dine. Stor og varm klem til deg:)

  151. Hei, Sophie Elise
   Veldig fint innlegg, og jeg håper du tar deg tid til å lese dette (og jeg skal skrive helt her i begynnelsen at ja, jeg er muslim).
   Jeg mener livet handler om så mye mer enn å bare overleve. Jeg tror på at alt er forutbestemt. Jeg mener at Gud sender ting, mennesker og urfordringer din vei, for å minne deg på at han følger med på hva du gjør, og at han har en mening om hvordan vi bør leve. Det du møter på er det som former deg videre.
   Jeg tror ikke vitenskapen er ting som mennesket har funnet ut etterhvert som teknologien tillater det. I Islam har vi fått beskrevet, i en bok laget for mange mange mange herrens år siden, hvordan mennesket blir laget i mors liv. Hvordan kunne de vite det? Ultralyd fantes ikke på den tiden.
   I Islam så tror vi på at Gud har gitt deg et valg. Du kan velge å bli engel, eller menneske. Du valgte å bli menneske. Hvilket er den mest fantastiske skapningen, for du har egen fri vilje. Du kan velge å følge Gud.
   Og så kan man selvfølgelig begynne å prate om at man bør velge å følge Gud og en spesifikk religion, men det er ingen tvang i religionen. Det er derfor mennesket er så fantastisk når det selv, av sin frie vilje, ønsker og vil følge Gud.
   Man har alle en mening og en grunn til hvorfor man er her. Du må bare la tiden vise deg hva din grunn er. Om du ser det når du blir mor, om du ser det når du har tatt utdanning, eller om du ser det i morgen. Det vil komme.
   Jeg håper du finner svar på dine spørsmål Sophie Elise.
   Det håper jeg alle gjør.
   Lykke til

  152. Det er mange som tenker på hvordan det er å dø, og hvordan det er å være død – jeg inkludert. Men noe som har fått mitt perspektiv litt på flate er hva som skjedde før vi var født? Vi har jo vært ikke-eksisterende i flere millioner år, men kun levd i noen få år? Hvordan kan det da ha seg slik at vi vet hvordan det er å leve, men ikke hvordan det er å ikke eksistere? Man får jo en følelse av eksistens fordi man har sanser, tenk deg å ikke ha sanser, tenk å bli født uten sanser – da vil man jo aldri få en opplevelse av eksistens selvom man eksisterer? Haha

  153. Husker jeg gikk igjennom noe av det samme som deg for noen år siden. Jeg begynte å tenke mye over meningen med livet og hva skjer etter døden. Det føltes så tomt og meningsløst å bare leve nå uansett hvor mye man har og hvor mye man eier av verden når man uansett skal forlate dette stedet en dag, og hvor blir det av meg da? Jeg kan ikke ta med meg noe herfra når jeg dør, så hva er da meningen. Vi aner ikke timen vi dør, det kan faktisk skje når som helst..
   Jeg hadde egentlig ikke noen spesiell tro på noe. Jeg hadde hørt om Jesus hele mitt liv fordi mamma er kristen, men jeg selv hadde ikke noe personlig forhold til det og var usikker på hva jeg trodde på. Jeg hadde kanskje i mitt hode satt opp en forestilling om at det finnes en Gud, men hva mer enn det egentlig?
   Hva som skjedde var at jeg valgte å åpne meg opp for Jesus, gi det en sjanse. Jeg dro på et stort kristent event, jeg veldig grepet av all forkynnelse der, var som Gud snakka til hjertet mitt gjennom det. Var som om øynene mine ble åpnet. Bibelen sier jo at vi har ører, men som ikke vil høre – jeg hadde hørt masse om Jesus, og alt det der siden jeg var liten men jeg var liksom blind for det, hadde blindet megselv fra å ville høre. Jeg ba masse, deltok på alle møtene den helgen og jeg ble bedt for, men jeg følte ingenting. Det var ikke før den siste kvelden det virkelig brøt igjennom. Jeg fikk virkelig kjenne på en så dyp kjærlighet, og det var så spesielt fordi jeg hadde aldri følt en så sterk kjærlighet inni meg før – en kjærlighet sterkere og dypere enn hva du føler når du er forelska, eller kjærlighet/omsorg du føler fra andre mennesker, osv. Denne type kjærligheten vår så dyp, så sterk og så rein, på et helt annet nivå enn jeg hadde følt og opplevd før. Samtidig så følte jeg på en så stor glede og fred. Gud åpenbarte sin kjærlighet for meg den kvelden, og hva det tok fra meg var å velge å åpne meg opp for Han, Jesus hadde dødd for mine synder, jeg velger å tro på det, nå kan jeg få kjenne på ditt nærvær og om du elsker meg og er her? Og ja, jeg fikk det! Og å få et slikt personlig forhold til han er det mest verdifulle og spesielle i hele mitt liv. Det er ingenting som et bedre eller kan gjøre meg ordentlig lykkelig uten han. Å jage etter ting fra verden kommer aldri til å tilfredsstille meg helt eller gjøre meg lykkelig, det er bare en verden som en dag kommer til å forlate meg uansett og ting er så lite stabilt. Du vet aldri når ting kan forandre seg, når mennesker kan svikte deg eller ting kan gå galt her og der. Så jeg kan ikke engang fortelle deg hvor godt det er og hvor viktig det er å ha en som er perfekt og verdt å sette sin lit til alltid, gjennom alt. Frelse og evig liv gjennom Jesus ved å stole på Han og omvende deg til Han, det er ingenting viktigere enn det. Han elsker deg og står med åpne armer for å ta deg imot!

  154. Noen sitater fra Quranen…
   And those who disbelieved say, “Why has a sign not been sent down to him from his Lord?” Say, [O Muhammad], “Indeed, Allah leaves astray whom He wills and guides to Himself whoever turns back [to Him] –
   Quran 13:27
   The Quran 31:17 (Surah Luqman) ?Be steadfast, enjoin kindness, avoid ignorance, and bear with patience whatever befalls you.?
   The Quran 53:58-61 (Surah an-Najm) ?The End of Time is near; yet you waste your life in amusement and vanities.?
   The Quran 02:269 (Surah al-Baqarah) ?He gives wisdom to whom He wills
   The Quran 04:78 (Surah an-Nisa) ?Death will find you even if ye hide in fortresses built up strong and high.?
   The Quran 26:128-129 (Surah ash-Shu?ara) ?And you build palaces and monuments for vain delight, as if ye will abide therein, forever!?
   The Quran 103:1-3 (Surah al-Asr) ?By Time! Indeed! Humankind is in loss. Excluding those who are righteous and follow the path of Truth and Patience.

  155. For og være helt erlig tror jeg vi er en slags test for og se hvor lenge vi kan ta vare på jorda før den kanskje går under, men så klart bestemmer vi jo det.

  156. Tenker at livet ikke handler om hvor suksessfull du er, hvilken jobb du har og diverse statuser. Det som har noe å si er om du er lykkelig eller ikke. Når du våkner opp om morgenen og tenker “jeg er glad i livet, jeg gleder meg til en ny dag” da er du der du burde være. Og ikke minst det å ha gode å nære mennesker rundt seg, det er en stor del av livet 🙂

  157. guud sophie, kor du får mæ til å tenk over alt mulig!! haha, livet e så latterlig. sjønne ingenting

  158. Jeg mener at alt vi gjør, vil ta slutt en dag. Og det vi gjør her, må ha en konsekvens for det neste livet senere. I denne verdenen er det både gode og dårlige mennesker. Dem som er gode, vil få sin belønning, og dem som har gjort noe dårlig, vil få sin straff. Het ser vi jo at i denne verdenen er det gode folk som kan få en dårlig død. Det fortjener dem ikke.
   Jeg var før på den andre siden og gjorde masse dårlige handlinger. Jeg fant islam for ca 1 år siden, og siden den tid, har livet mitt gitt en mening med livet. 🙂 ha en fin dag sophieelise 🙂

  159. Hvorfor er vi her? Vi går på skole i over 15 år, jobber og gjør forskjellige ting. De fleste sin dag består bare av å stå opp, gå på skole, gjøre diverse ting, og så sove igjen. Og dette gjør vi til vi dør. Jeg mener at det fins mening med livet. Og den meningen fant jeg i koranen, islam. 🙂

  160. Man må ikke spørre om meningen med livet, man må gi det en mening. Vi kommer alle til og dø en dag. Derfor må vi gjøre det beste vi kan for å utvikle oss, for å skape en bedre verden til de som lever etter oss.. sånn som vi holder på den dag idag kommer vi ikke så langt..blir litt ordløs over hvordan verden er idag.
   veldig fint innlegg btw!

  161. Hei Sophie!
   Verden er fantastisk. Jeg mener, det må jo være noen som står bak alt dette. Det er en utrolig liten sjanse for at big bang kunne skjedd og veldig meningsløst fra min side. At alt skjedde ut av ingenting. Det må ha vært noen som har stått bak alt dette. Jeg er kristen og tror at Gud skapte verden.
   Planeten vår er helt perfekt. Hvis jorden hadde vært mindre enn den er, hadde atmosfæren vært umulig og det samme hvis den hadde vært større. Solen er lokalisert på en perfekt distanse fra jorden. Hadde den vært lenger borte, hadde vi fryst i hjel og hadde den vært nærmere, hadde vi brent opp. Jorden beholder denne perfekte avstanden mens den roterer rundt solen på en fart på ca 107 200km/t. Du kan gjerne gjøre litt research på dette hvis du vil ha en mer detaljert forklaring.
   DNA
   I hver celle av kroppen er det en veldig detaljert instruksjonskode, ganske lik som et dataprogram. Et dataprogramm er laget av entall og null sånn som dette: 1100101010001010.
   Måten de er satt sammen på, forteller dataprogrammet hva det skal gjøre. Dna koden i cellene våre er veldig lik. Det er laget av fire kjemikaler som forskerne kaller A, T, G og C. De er satt sammen i cellene sånn som dette: CGATGTAGGC osv..
   Det er tre BILLIONER av disse bokstavene i hver menneskelig celle!!!
   Jeg vet ikke hva du synes Sophie, men jeg synes dette er helt utrolig. Btw, det hadde tatt oss 40 år å lese alle kodene.
   Jeg forventer ikke at du skal tro på Gud etter å ha lest dette, men jeg håper det i hvert fall får deg til å tenke litt. Gud tvinger oss ikke til å tro på ham, selv om han kunne ha gjort det. I stedet for har han gitt oss all bevis, så vi kan svare ham. Jordens perfekte avstand fra solen, menneskets hjerne, menneskets dna, søket vårt etter meningen med livet og utallig mange andre ting. Jeg har selv vært der du er nå, og jeg håper du finner sannheten. Jeg er en 14 år gammel jente, og jeg er ikke flink til å formulere meg, men jeg håper du skjønner hva jeg vil frem til.

  162. Jeg er kristen, tror på bibelen og har en relasjon med gud. Tenker også ofte over hvordan skapte gud verden, og hva med gud? Hvis han var den første hvordan kom han hit? Men noe måtte uansett være det første.
   Noen ganger tenker jeg at hvordan jeg tror på den eneste sannheten, det finnes bare en gud, og jesus og bibelen er sannheten. Bare tenk på jorden, hvordan vi er et lite foster og blir født ut av mors mage. Det er så mange overnaturlige ting som bekrefter troen min. Samtidig som jeg tror på bibelen, les johannes åpenbaring så skjønner du hva som skjer med verden. Der står alt som skjer den dag idag!
   Jeg har opplevd, hørt og erfart så mye med jesus at jeg aldri hadde kunne trodd på noe annet, jeg vet han finnes og jeg vet han har en plan med livet mitt, alt er ikke bare tilfeldigheter!! Det å oppleve han rr bare helt fantastisk, men det kan være vasnkelig å tro på ting man ikke ser.. Vi lever i en verden hvor det er en kamp, mot det gode og onde. Jeg tror den onde prøver å forføre oss.. Jesus er den eneste veien til evig liv og kjærlighet. Men fortsatt er dette litt rart å tenke på at jeg liksom går rundt med sannheten, veien til evig liv. Kunne ønske alle kunne opplevd den kjærligheten han gir. For å være kristen er såå mye mer en hva alle tror, det er en relasjon med gud, ingen religion..

  163. Hei, Sophie Elise, jeg er akkurat som deg, tenker endel på hva som skjer rundt oss, hvorfor er vi er? Og hva skjer med oss etter døden, osv.
   Til jul fikk jeg boka til Lena Ranehag(hu fra åndenes makt) der forteller hun om hennes reise i det åndelige livet, boka er veldig spennende! Og jeg tror virkelig at du vil sette pris på boka og synes at den er spennende å lese. Jeg anbefaler den virkelig for deg som tenker litt “utenfor planeten”. Håper du tar deg tid til å lese boka.

  164. Har du prøvd å bestille en nummerlogisk analyse? De er veldig bra og gir deg mer innsikt i akkuratt din mening med livet. Gå på http://www.numerologensverden.no og bestill en analyse. Lover deg du ikke blir skuffa! Bestill den som gir deg full analyse til 799 ellerno. Den bestilte jeg! Tok ca 1 uke før jeg fikk den i PDF format. Det er kvalitet. Hun lurer deg ikke. Nummerlogi er noe du burde se nærmere på. Anbefaler deg å abbonomere på siden så du får lest masse nytte artikler !

  165. Jeg synes også det er spennede og lese om universet, om stjerner og om alle galaksene. Jo mer jeg lærer om stjerner, jorda og vitenskapen, jo mer synes jeg det er sannsynlig at det finnes en Gud som befinner seg utenfor vår tid og rom. Når en studerer astrofysikk lærer en om hydrogen som i stjerner fusjonerer til å bli helium, og i veldig store og varme stjerner videre til andre atomer som f.eks. karbon som finnes i alt som lever. Jeg synes det er interessant at det må oppstå en super nova, en stjerne må dø, for at vi på jorda skal kunne leve. Så vidt jeg har forstått det, er det nemlig slik atomene som oppstår i stjernene kom til jorda. Det kan være vanskelig å tro at Jesus måtte dø for at vi skulle kunne få leve, men dersom vi (litt poetisk) sammenligner Han med en stjerne, så må stjerner “dø” for at den karbonen og de andre atomene som oppstår der skal komme til jorda og skape liv for oss mennesker. Oksygen og karbon og de andre atomene også er livsnødvendige.
   Jeg tror at energien aldri har oppstått eller aldri vil forsvinne, og det samme tror jeg med Gud. Jeg tror han aldri har oppstått eller aldri vil forsvinne. Jeg tror han han var, at han er og at han alltid vil være. Også tror jeg at Den Hellige Ånd kan sammenlignes med karbonen som en har i oss, når vi begynner å leve. At når Jesus døde så sendte Han den Hellige Ånd som vi ikke kan se med våre egne øyne, men som er der og som gir oss liv. Når vi blir født, da lever vi her på jorda, og når vi får den Hellige Ånd i oss ved at vi tar i mot Jesus som vår Herre og forstår at vi er avhengige av Han, er det som om vi blir født på ny i et liv som begynner her på jorda og fortsetter videre etter vi dør. Jeg forstår at det er så uendelig mye jeg ikke forstår med megselv, livet, Norge, Europa, jorda og universet. I astrofysikken har jeg lært at det finnes mørk energi som vi ikke kan se, men som forskere mener er i verdensrommet, og at det er det som gjør at universet beveger seg fra hverandre og går sakte, men sikkert i oppløsning. Jeg tror det finnes en djevel og jeg vet det er masse ondskap i verden, men jeg tror også at Gud en dag vil gjøre slutt på ondskapen i verden og at den på grunn av alt det onde gå i oppløsning. Jeg tror Gud vil skape en ny himmel og en ny jord. Oj, dette ble veldig langt, men ja, jeg synes det er veldig interessant tema, jeg vet det er masse jeg ikke har svar på, men jeg har kommet frem til at dem som lagte iphonen, bilen, flyet og dem som fant ut av at verden er bygd opp av masse atomer har veldig smarte hjerner, og jeg tror det er en veldig smart hjerne bak universet vårt også. Også tror jeg at kjærlighet og relasjoner er en viktig nøkkel bak meningen med livet.

  166. først av alt, jeg synes det er ufattelig kult at du spør leserne dine om hva de synes, rett og slett fordi det var interessant å lese kommentarfeltet, ikke ofte man får innsikt i hva Ola Nordmann tenker om slikt.
   Personlig har jeg hatt en evig lang reise, der jeg å prøvd å finne det ut. Jeg har satt min fot innom new age-miljøet, trodd på law of attraction, reinkarnasjon, oneness, at Gud/gudinne/supersjel er en ikke-dømmende kraft som ønsker å samle perspektiver for å utvikle sin egen bevissthet, og vi er en del av denne supersjelen. Jeg har satt min fot innom kristendommen, hare krishna-bevegelsen, hinduismen, buddhismen og LaVey satanismen. Men idag, så har jeg kommet frem til at meningen med mitt liv er det mest banale, familie, venner, jobb og samfunn. Å skape en mest mulig kjærlig tilværelse for meg og de rundt meg. Fokusere innover og ikke utover, jobbe mer med meg selv og slutte å være et menneske som dømmer, krangler og er sneversynt. Men samtidig må man jo også la seg selv dømme, for man kan ikke leke Jesus liksom. Så for å oppsummere det i ord; fokus. Balanse. Bevissthet. Kjærlighet. Resten for være et mysterium. Holder en knapp på human etikk, for det er her vi lever og det er her fokuset må være. Ikke på det åndelige, da hadde vi ikke vært så jævla menneskelig 😛 hoho!

  167. Fascinerende innlegg! Når jeg leser noen av kommentarene føler jeg at min tankegang ikke er helt på samme nivå, men det er i hvert fall det som gir mening for meg! Jeg nekter å tro at det ikke er noe mer der ute enn det øyet ser – det vi mennesker ser. I det uendelige universet skal det liksom bare være oss mennesker på den lille planeten jorden som tenker? Når det kommer til hva som skjer etter døden er jeg så og si skråsikker på at det er noe mer som venter på oss. Greit at vi ikke husker hva vi gjorde før vi ble født, men vi husker jo hva vi gjorde i går, for ett år siden osv. Og da kan vi jo ikke bare glemme det, dø ut som at det aldri har skjedd? Hvis man faller og slår hodet og får hukommelsestap er det jo som at den glemte tiden aldri var. Og siden vi er til stedet i øyeblikket så må jo tankene være med oss videre etter vi dør?
   For meg handler livet om kjærlighet og kunnskap. Ikke bare kunnskap om matematikk, språk, samfunn osv, men hvordan man kan være et bedre menneske. Et bedre menneske kan man bli ved å gi noe til andre mennesker, gi seg selv. La være å si en spydig kommentar her og heller si et kompliment. Si det den andre personen vil høre, noe du selv hadde likt å høre for å gi hverandre glede. Men for å oppnå slik kunnskap trenger man erfaringer, så det er vel derfor verden har blitt som den har?

  168. Dette innlegget var superbra! Og jeg kjente meg igjen i alt sammen. Hvis jeg er våken midt på natten så er det nettopp slike ting jeg begynner å tenke på, og er veldig enig i det du sier, jeg syntes det er utrolig vanskelig å kunne oppfatte denne verdenen, men også tanken på at vi alle en gang vil dø uten å vite hva som vil skje videre. Fordi det å dø virker så umulig for en enkeltperson, jeg er i hvert fall redd for døden og hva som skjer da. Noen ganger tenker jeg faktisk på om hva om alt egentlig omhandler meg selv, selv om det høres så sykt absurd og egentlig litt egoistisk ut også. Samtidig som jeg har alle disse tankene, så er det første jeg gjør da jeg våkner dagen etterpå å leve automatisk, altså, jeg fortsetter å leve det livet alle lever. Står opp og fikser meg, spiser og drar til skolen… og sånn fortsetter det

  169. https://www.youtube.com/watch?v=mFTMiVs4VhY
   Denne videoen tror jeg du kommer til å like, Sophie! Jeg tenker akkurat det samme som du gjør. Jeg har sotte i et ÅR og prøvd å finne ut av universet, og meningen med alt. Det viste seg at jeg fant alle brikkene, men klarte ikke å sette dem sammen! Jeg kjøpte to bøker, “A universe from nothing” og “Why does E=MC2?” jeg ble ikke mye klokere, men ble da mer interessert enn noen gang til å finne ut nettopp det, why does E=MC2… Jeg så få x, y, z-grafer av alle slags energier, bølger av alle spekter, leste om partikler av alle slag, Phi, Pi, Tau, Wau, Fibonacci sekvensen osv, osv. Så på en hel HAUG av bilder av spiraler i naturen, celler, atomer, formen, tallene og geometrien bak en eggcelle som deler seg, geometriske former over alt, sammenhenger mellom alle disse tingene. Jeg var inne på noe. Jeg tenkte at alt startet med en veldig enkel, basic geometri. De mest basice, er jo runding og trekant. De to første formene man kan lage. Og av disse, kan man lage vector equilibrium. Og deretter en tetrahedron. Og deretter andre former. Se hele videoen jeg la med, så forklarer han noe veldig interessant, og det er så enkelt!! Ble litt rotete kommentar, ble så glad når jeg så du har tenkt akkurat det samme 🙂

  170. “Everything is nothing, with a twist.” En runding, alt, med en twist, det blir evighetstegnet. Det er også første celledeling.
   Kaos finnes ikke. Kaos er en illusjon. Zoom langt nok fra “kaos”, og alt blir order og symmetri. Zoom ut fra jorda, og jorda blir en prikk. Zoom ut fra melkeveien, og den blir en prikk. Zoom ut fra galaksene, og de blir en prikk. Det kan også være et HAV av prikker. Zoom ut fra disse, og de blir en prikk. Det samme gjelder om man zoomer INN på ting. Celler, atomer, elektroner, nøytroner..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg