svar på maaange spørsmål

PERSONLIG.

Kan du prate litt om voldtekt? Du har jo nevnt det før.  
Ja, dette kom jo opp i kjølevannet av intervjuet jeg gjorde med VGTV (jeg legger det ved under her). Jeg ble nok litt missforstått der, jeg vet så absolutt forskjellen på ha sex og så angre på det, og å bli missbrukt. I mitt tilfelle var jeg i forkant veldig klar og følte at dette hadde jeg lyst til, men når det først skulle skje så ville jeg ikke å sa nei og gjorde motstand uten at det ble tatt hensyn til. Jeg tenkte det var min egen feil fordi jeg hadde lagt opp til det selv, og har derfor ikke snakket om det. Jeg vil forøvrig ikke snakke om det nå lengre heller, men det er et tema som er viktig å få belyst. Derimot, så har jeg null respekt for jenter som roper ulv og anmelder såkalte overgrep som aldri har funnet sted. Dette gjør at de som faktisk sliter og har blitt missbrukt kan ha vanskeligheter for å tørre å stå fram, i frykt for å ikke bli trodd. Man må absolutt ikke missbruke rettsystemet i Norge!

Hvordan har du det?
Takk som spør, jeg har det supert! Er uventet nok ganske sliten etter julen, jeg blir det av å ikke ha rutiner, så ser fram til imorgen når jeg kommer igang igjen (det evige imorgen, altså…)

Hvor høy er du?
Ganse lav, 1.58 er jeg, etter å nylig ha målt. Har altså enten krympet en cm, eller så har de som målte for passet mitt målt litt feil.

 Kunne du tenkt deg å ta flere operasjoner?
Det er så klart ting jeg enda ikke er fornøyd med, men jeg er fornøyd med å være ufornøyd, om det gir noe mening. Jeg har lært meg å se mine “feil” som noe positivt og karakterbeskrivende av meg, og ville ikke ha brukt så mye penger, tid og energi på å gå igjennom enda en operasjon nei. Eller, nå føler jeg det i det minste på den måten. Jeg aner jo ikke for framtiden, men tviler på at jeg skulle ha latt en eventuell framtidlig operasjon bli en så stor greie på bloggen som tidligere. Jeg tror ikke jeg klarer det presset igjen.


Hvordan kan du gi blod når du veier under 50 kg?
Akkurat nå, per dags dato, veier jeg 46 kg. Å gi blod er ikke noe jeg gjør, det har skjedd en eneste gang (noe jeg også skrev) og da er det også ganske logisk at vekta mi har vært deretter. Utrolig merkelig at det ble en så stor sak når det er logisk tankegang.

Hva er dine beste tips for å få flere venner?
Hva skal man si.. Det er ikke så lett alltid, og det kan være vanskelig å finne mennesker man passer sammen med. Heldigvis har vi internett, så div. forumer og sånt kan vel hjelpe for å finne noen som er interessert i det samme som deg! Jeg har vært heldig på vennefronten de siste årene og har få, men veldig nære venninner. Jeg har også veldig fort for å bli kjent med mennesker og er ganske åpen og direkte, så da blir det fort et ganske “nært” vennskap og jeg blir veldig lett knyttet til personer. Så jeg er desverre ikke helt rett til å spørre, jeg har hatt mine perioder med ensomhet og det eneste som hjalp var å være litt “out there”, være immøtekommende og glad! Og ikke minst, være seg selv.

Fra venstre : Anne-Sofie som er min best friend forever, Charlotte som også er min best friend og surfekompis, meg og Caroline som er en barndomsvenninne! 

 Hva hadde navnet ditt vært om du ble født som gutt?
Erik, sier mamma og pappa!

 Har ikke sett eller hørt noe om kattene dine på lenge. Har du gitt dem bort?
Dette har jeg nevnt en del ganger (og skrev jo faktisk nettopp om dem), men begge to bor hos mamma og pappa i Harstad og de har det nok tusen ganger bedre der. Jeg er, helt ærlig, ikke istand til å ta vare på noen dyr fordi jeg prioriterer jobb aller først og tenker ikke på å stresse hjem til dyrene. Jeg elsker dyr, men det må nok bli om noen år!

Hvem er dine beste venner?
Marte, Anne-Sofie, Lotte, Silje, Chris, Anette Marie.. Synes det er litt merkelig å oppsummere fordi jeg har flere nære venninner, men det må nok bli de jeg snakker mest med og deler aller mest med. Og ja, Jason i dansecrewet er nok en av de jeg snakker aller mest med i hverdagen – føler det blir feil å kalle han for en bestevenn, han er uansett en av mine nærmeste og han er en fantastisk person og håper virkelig vi kommer til å  kjenne hverandre 4 ever. Helt seriøst fortjener absolutt ingen jenter han, jenter er gale og han er for bra.

Anne-Sofie har jeg kjent siden jeg var 0 år gammel, hun kom og besøkte meg på fødestuen med moren sin og siden det har vi vært superclose. Elsker deg!

Kan du si noe om hårtapet ditt, har du funnet noe som hjelper? Har du vært hos legen?
Jeg trengte ikke å dra til legen, Silje Walberg (hendirx hair pilestedet) som er frisøren min hjalp meg heller der og anbefalte meg div. vitaminer og ga meg råd om håret som holdt for meg. Begynte på b-vitamin for hest, begynte med jern og b12 og var mer forsiktig når jeg greide håret så gikk det fint. Mitt hårtap kom av extensions, jeg har brukt det alt for lenge og som jeg har sagt før så er det ingenting som sliter mer på håret enn å ha kjæreste. Da rives jo håret rett ut, haha. Så det måtte bli en slutt på det, og da klarer det seg greit. Særlig alvorlig kan det derfor ikke ha vært og nå er jeg på bedringens vei!

Den for hest som jeg bruker. Og ja, den funker!

Nevn alle de “fake” delene med kroppen din.
Haha wow okei la oss starte. Jeg har extensions, noe som jeg vil si er det som utgjør mest forskjell. Jeg har veldig kort og slitt hår naturlig. Jeg har vippeextensions (fikser de på beths beauty avdeling gabels gate), men jeg har naturlig lange og mørke vipper så det er ikke en så alt for stor forskjell fra naturlig, nå trenger jeg bare ikke mascara. Jeg har tatovering under brynene mine, men jeg har også naturlige bryn over og hårstrå hele veien. Jeg har silikon, men hadde pupper fra før av. De er nå litt større og har en finere fasong. Nesa er også fikset på, men forskjellen der er også liten. Jeg har restylane, men har også lite i leppene. Så, ja.. Alt med måte? 

Hvilke navn ville du ha valgt til ungene dine? Velg to navn til begge kjønn
Melody og Celin til en jente (vil gjerne det skal skrives Celine da, men IKKE uttale E på slutten) og med gutt liker jeg Michail (uttales MIKA-IL), og så liker jeg ganske gamle norske navn som f.eks Harald, haha. Det er det jo ingen som kaller barna sine lengre! 

om du hadde funnet ut at du var gravid nå, hva ville du ha gjort?
Jeg hadde fått panikk, men man må jo løse det på en eller annen måte og jeg ville nok ikke ha tatt abort nei. Er forsiktig med å beskytte meg og satser på at det ikke skjer før om noen år, men OM det skulle skje nå føler jeg meg klar for å ta ansvar for handlingene mine eventuelt.

Hvor mange tatoveringer har du?
Jeg har 7 tatoveringer!

 

Hva er det aller beste med å ha flyttet til oslo?
Liker absolutt alt, bortsett fra at mamma og pappa er langt unna og naturen er finere i nord. MYE finere!

Hva er ditt syn på religion, og hva tror du på?
Jeg lever ikke som religiøs, og tror at OM det finnes en gud så slipper han deg inn i himmelen basert på om du er et godt menneske eller ikke, ikke nødvendigvis om du tror på han. Jeg mener ikke at man skal gå rundt i verden og synde som man vil, så lenge man har en tro – og da er alt liksom greit. Er du god, så kommer gode ting til deg. Jeg tror veldig på karma og mener det er den mest naturlige sak i verden. Ellers har jeg hatt en litt sånn “matrix” følelse i det siste, og har litt noia for at vi kanskje blir styrt fra utenfra, haha.

Hvordan uttales navnet ditt?
Det uttales Sofie Elise, altså norsk. Noen sier “sophy ellis” faktisk, skulle ønske det var slik, men det er nok norsk.

Hva synes du om at fotballfrue redigerer bildene sine tynnere?
Det hun har gjort i seg selv ser ikke jeg på som et videre problem, MEN jeg har heller aldri følt et slankepress og blir ikke så lett påvirket. Jeg vet ikke hvordan det er å være spiseforstyrret og se noe sånt, et mennesker som allerede er såpass nydelig og slank gjøre det. Det dummeste er vel å lyve om det og si man aldri redigerer bilder og så er det en løgn. De aller fleste bloggere redigerer nok bildene sine, meg selv innkludert. Det kan man heller bare stå for – så er det ikke noen stor sak mener jeg. Men, Caroline er et flott menneske på innsiden og utsiden som absolutt ikke fortjener all kritikk hun får. La dama leve, la henne være en mor og en inspirasjon, for der er hva hun er. Vi jenter må løfte hverandre opp, og hun trenger nok nå støtte fra verden rundt seg. Noe hun sikkert også får, men la henne få litt creds fordi det fortjener hun – dette var en tabbe, og la oss innse, de gjør hun ikke mange av. Det svir kanskje for enkelte å høre men hun er fin i virkeligheten, like slang, fint sylet, fint hår og fin sminke med en fin familie. Og det er faktisk fullt mulig.  

KJÆRLIGHET

Ting man kan gjøre sammen med kjæresten om kvelden?
Haha, om kvelden! Da sover man. Nei men det kommer vel egentlig helt an på hvilken  kjæreste man har, alle liker jo forskjellige ting, men noe jeg synes er spessielt viktig er å legge seg sammen. Studier viser faktisk at par som legger seg samtidig selv om den ene ikke er trøtt eller kan sove lengre, er et lykkeligere par fordi man har lyst på fysisk kontakt. Her hjemme er det i 99,99% av tilfellene slik at jeg må legge meg først fordi jeg skal stå opp tidligst (Robin jobber fra 12), men han legger seg alltid sammen med meg og enten sover til dagen etter så står vi opp samtidig, eller så går han ut i stua igjen når jeg sovner. Det er koselig! Men fra søvn til alvor, det er jo veldig koselig å ha en serie å se på sammen, om dere liker litt rare ting vil jeg anbefale american horror story. Et godt tips er å ha faste “datenights” om begge har mye å gjøre om dagene, hvor man kan gå på kino, ut og spise, se en film, lage mat, spille et spill… Det er mye man kan finne på, men generelt i et forhold er det viktig å innkludere hverandre i sine liv og interesser. 

Er du og Robin fortsatt sammen?
Ja, vi er sammen.

 Hvordan går det med dere?

Det går fint! Har vel hatt en liten periode med å finne vår vei her, men det går veldig bra nå. De sier jo at det er ekte kjærlighet om man krangler som om man har vært gift i 60 år, beskytter hverandre som familie og. . ja, det var en til der om noe med kjærlighet, haha. Men det er ialllfall oss. 

Favorittbildet!

Hva liker du best med Robin?
Når det kommer til hans kvaliteter som kjæreste så liker jeg best at han er veldig flink til å snakke om ting og løse konflinkter, han er ikke slik at han bare snur seg unna om det er et problem, men han er veldig opptatt av å snakke om ting og finne en løsning som funker for begge ( det er jeg ganske dårlig på). Han er oppmerksom ovenfor meg og passer godt på meg. Jeg er hans første ordentlige kjæreste, og han som person den dag i dag sammenlignet med den han var når vi møttes er to helt forskjellige mennesker og han er en god person (det har han alltid vært forsåvidt), men slik som han utvikler seg og de kvalitetene jeg ser hos han nå er definitivt noe jeg har lyst til å være med lenge.


 

TV – JOBB – BLOGG

Kan du legge ut noen episoder av bloggerne?
Nei, det kan jeg desverre ikke gjøre – jeg har ikke den rettigheten, og “eier” heller ingen av episodene. Den eneste måten man kan se serien på, er enten ved å se det når det sendes på søndager (siste episode er imorgen!), få med seg reprisen som går dagen etter, eller ha tv2 sumo. Jeg anbefaler forresten sistenevnte sånn utenom bloggerne også, sumo er nå størst i norge og har faktisk gått over netflix. Og, en liten funfact.. Bloggerne er det mest sette på sumo! 

Kan du fortelle litt om neste sesong av bloggerne?
Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg får lovt til å si, MEN.. jeg vet at det kommer til å gå på et annet og bedre tidspunkt, så vidt jeg er informert varer første episode i over en time, jeg har også blitt informert om at i den første episoden (på en time) er jeg på hovefestivalen, jobber med dyrevern, jeg er i spania og jeg har blitt singel. Episode tre er vel om meg og Robin 🙂 Ellers er det jo to nye jenter som jeg mener er et veldig bra valg av produksjonen! De er supre, ærlige og ikke feige for å utlevere seg selv. Tommel opp!

Hva er det møtet med en bloggleser du husker aller best?
Definitivt en jente som kom bort til meg på Selena Gomez med et brev og en gave 🙂 Har møtt henne etter det også på oslo city. Supersøt, og hun kommenterer ofte her på bloggen – hun bor i Norge men er fra Tyrkia, hun ga meg tips før en ferie ogsånt . Håper du leser dette og vet at jeg husker deg! Jeg kjenner forsåvidt igjen de fleste som kommer bort flere ganger, og det er jo mange møter jeg husker, men spessielt godt henne da.

 

Har du ASK?
Nei, det har jeg ikke, og absolutt alle profiler som finnes av meg på det nettstedet er falske. Rart at folk tar seg tid til sånt, men likevel litt morsomt for meg å lese igjennom “mine” svar på diverse ting.

Hva skjedde med babe adventure?
Så vidt jeg vet pågår det fortsatt men det ble ikke slik som jeg hadde sett for meg, jeg har dessuten ikke tid OG jeg må tenke på hvilken profil jeg ønsker å fronte. Det er ikke lengre den “deilig og dum men kanskje litt smart likevel” typen. Ikke noe vondt om konseptet, skaperne eller jentene, for det var en utrolig gøy opplevelse som jeg ikke angrer på. Men jeg vil heller styrke min egen profil.

Annette, Klaudia, Thea og meg (savner håret!)


Hva jobber du egentlig med?
Jeg jobber med blogg og tv, for å si det enkelt. Og så skriver jeg bok på siden av! Haha, får se hvordan det blir med det, men har en veldig konkret tanke om hvordan jeg vil ha det iallfall. 

Hei, jeg lurte på om du kunne ha et tilbakeblikk på bloggen, altså fra dette året?
Hm jo, det hadde vel vært gøy, er det noe dere ønsker? Skrik isåfall gjerne ut, hadde tenkt at det kanskje var litt kjedelig for dere fordi man kan jo tross alt bare se i arkivet, men en oppsummering fra meg med høydepunkter hadde vel kanskje vært mer interessant. Jeg kan fikse imorgen om det er av interesse!

Hva synes du om at tommylife paroiderte deg? Ettersom hvilket lys han setter deg i.
Alltid en ære å bli paroidert, og liker tommylife godt som person. Møtte han første gang for premierefesten av bloggerne sesong 1, og synes han er et godt menneske. Jeg forstår hans greie, og lo godt av videobloggen, spessielt den delen om Robin!  

 Har du noen andre planer for livet enn å være blogger og kjendis?
Ja, nå ser jeg jo ikke på meg selv som en “kjendis”, men jeg har veldig lyst til å jobbe mer med tv og om det betyr kjendis så får det vel bety at svaret er ja. MEN, jeg har utrolig lyst til å jobbe mer med regi (jeg har så mange tanker!!), så vil jeg jo skrive mer, så absolutt. Skrive bok!

Hva vil du studere?
Først og fremst må jeg ta opp matte og tysk for å forbedre karakterene der, og etterhvert eventuelt ta markedsføring. Vurderer å ta et halvår makeup og foto slik at jeg bare har det i baklomma også, og kan bruke det litt som erfaring via bloggen kanskje.

 Hvorfor sluttet du å skrive innleggene dine på engelsk?
Haha shit det hadde jeg glemt selv at jeg gjorde en gang i tiden! Det ble vel bare slitsomt, har jo tross alt “bare” rundt 8 000 lesere fra utlandet, så jeg tenkte at de som leser bruker vel translate eller ser på bildene…? Siden de likevel er her inne, liksom. 

 Mener du at det du mener om ting (dyr osv) fordi du vil framstå mer sympatisk og omtenksom, eller er det noe du hadde brent for om du ikke var kjent også? Det er jo en litt mainstream greie.
Først og fremst – så UTROLIG bra om det er en mainstream greie å bry seg om dyr, selv om det absolutt ikke virker slik på samfunnet (om man ser bortifra pels). Jeg har alltid, og da mener jeg virkelig alltid brytt meg om dyr og miljø, helt siden jeg var veldig liten. Da jeg og Anne-Sofie var rundt 8 år gamle laget vi en sang om dyrevelferd og var fatksik vegetarianer i en periode i så ung alder. Både jeg og søsteren min er vegetarianere og bryr oss veldig om det, jeg kunne aldri ha kuttet ut kjøtt for å framstå på en viss måte, fordi det krever at man faktsik ønsker å gjøre en forskjell i livet sitt. Nå har det desverre kommet til det stadiet at jeg blir fysisk dårlig når jeg er inne på matbutikker og går igjennom kjøttavdelingen, jeg tenker bare “hvor mange dyr ville ha vært her inne, om alle var levende? Hvor mange dyr dør akkurat NÅ fordi vi skal spise mat vi ikke trenger?” og jeg får helt panikk når noen kaster mat. Fordi det er iallfall et bortkastet liv. Ikke missforstå fordi jeg klarer å være rundt mennesker som spiser kjøtt og påpeker det aldri, men jeg synes det er litt rart at mamma og pappa velger å lage en pizza med kjøtt og en uten kjøtt, når vi alle bare kunne ha spist en uten, for eksempel. Det smaker jo like godt og det vet jeg at de også mener så jeg forstår ikke greia.. Men, til poenget, så absolutt ikke en påtatt greie og jeg håper alle kan respektere mitt valg som vegetarianer og ikke begynne med “ja men vi trenger kjøtt”, fordi det gjør vi ikke og jeg lever absolutt i beste velgående. Jeg tar meg ikke kjøtt nå og da for å ikke knekke sammen. Ikke for å være spydig, jeg vet at det jeg sier nå er litt på kanten, men jeg mener de som spiser kjøtt (i det miste de som ALLTID spiser kjøtt) rett og slett ikke har tenkt seg godt nok om – på vegne av både sin egen helse, dyrevelferd og miljø.

Hvorfor gjør du så big deal ut av hele greia (hører sammen med forrige spm), prøver du å redde verden eller hva..? Det er jo ikke sånn at dem slutter å lage pelsdyrprodukter fordetom du får noen fler til å slutte å kjøpe pels, da går bare prisene ned og produktene når ut til flere, som deretter gjør at antallet pelsprodukter øker igjen. 

Fordi det er en “big deal”. Og joda, om en slutter, så er det en mindre som kan påvirke den neste, osv. Snu det om, og tenk om absolutt ALLE skulle ha brukt pels? Flere og flere sier nei, og det gjør at det forhåpentligvis en dag slutter.

Tror du at du noen sinne kommer til å spise kjøtt igjen? 
Nei. Men, under visse forhold så kunne jeg jo ha gjort det, jeg vil jo heller spise kjøtt enn å dø om jeg f.eks var strandet på en øde øy og ikke hadde noen alternativer. Men for jeg er det unødvendig nå, og helt ærlig hadde jeg nok blitt ganske dårlig av kjøtt. Jeg liker heller ikke smaken eller lukten lengre og synes det smaker nettopp hva det er – altså dødt dyr. Fisk begynner jeg også få en heftig avsmak på, faktisk har jeg veganeruke annenhver uke nå, og skal prøve å gå over til det fast etterhvert.

En liten kar som snart skal få se dagslyset for første gang – på sin vei til slakteriet. Dette er forresten regelen og ikke unntaket (prove me wrong, da hadde jeg blitt dødsglad, men det går desverre ikke – ikke kom med den at “bestefaren min har gård” osv, for det har min bestefar også – men det er ABSOLUTT unntaket, veldig liten del av det kjøttet vi spiser kommer fra små gårder. Tenk dere alt kjøttet bare i norge? Det er mye, og det skal gå fort – altså industri. Mye av maten vi spiser er dessuten importert, ekstremt store mengder av den. Vet at noen kommer til å føle seg støtet av dette, aner ikke hvorfor fordi det er jo ikke frekt ment mot noen som helst, og heller ikke et pressemiddel for å få folk til å slutte med kjøtt. Alt jeg vil er at folk skal tenke seg litt ekstra om, så kan man ta et bevisst valg deretter. Sandra Borch sier mye rart, men hun sa noe veldig klokt om at vi mennesker lever i en disneyverden og tror kjøttet vi spiser bare magisk kommer til. Det gjør det ikke. Tenk for deg selv – hvordan gikk denne biten av bacon og alt annet på rema 1000 fra å være et levende individ, til noe jeg nå skal spise? Bildekilde: HER. 

Har du venner som spiser kjøtt, bruker pels osv?
Jepp, alt sammen og det går helt fint for meg! 🙂 

Hvilket fotoutstyr bruker du?
Jeg har et canon 6D( altså et proffkamera, jo lavere tall på kameraet jo mer avansert er det), med to forskjellige objektiver, husker ikke helt hvilke men er en vidvinkel og en fokuslinse. Jeg bruker ikke auto, jeg har som regel på AV, så på 1.4 blender og lavest mulig ISO, så tilpasser jeg de andre innstillinge etter hvor jeg er – om jeg er inne, ute eller hvor som helst. Om du ikke kan noe om kamera nabefaler jeg vel egentlig ikke å kjøpe samme som meg, fordi det kan fort virke litt komplisert.

Dette derimot, er noe av det beste kjøpet man kan gjøre om man kun vil ta bilder for minnene sin del!

Håper dere fikk svar på det meste og skrik gjerne ut om det skulle være noe mer! Stor klem ♥

113 kommentarer
  1. Tror du har misforstått begrepene mtp. å ikke spise kjøtt. “Fisk begynner jeg også få en heftig avsmak på, faktisk har jeg veganeruke annenhver uke nå, og skal prøve å gå over til det fast etterhvert.” En vegetarianer spiser verken kjøtt eller fisk, en pescetarianer spiser derimot ikke kjøtt, MEN fisk. En veganer spiser ikke noen animalske produkter. Lett at det blir skapt forvirring her!
   Hilsen veganer 🙂

  2. Hei Sophie!
   Jeg er også vegetarianer og er veldig mot pels.
   Tidligere var jeg bare mot pels fordi dyrene lever under forferdelige forhold, men må synes jeg at pels rett og slett er grotesk. Synes det er så ekkelt å kjenne på pels, og tenke at det faktisk har vært et levende dyr. Synes det er så utrolig kvalmt og ekkelt.
   Problemet er at min bestevennine bare kjøper flere og flere jakker og andre produkter med pels. Jeg har prøvd å hinte til henne at pels ikke er det beste man kan investere i, og har også vist henne flere filmer. Hun fortsetter å kjøpe pels. Jeg har selvfølgelig ikke rett til å “bestemme” eller bli sur over hva hun bruker penger på. Jeg synes bare det er så ekkelt at hun går rundt med døde dyr, og begynner nesten å mislike å vise meg sammen med mennesker som har flere døde dyr på innsiden av jakka.
   Har du noen gang følt det samme? Eller har noe tips til hav jeg kan gjøre..?

  3. hva er forskjell på pels, kjøtt og skinnveske?
   Tenker bare at siden du er en stor blogger er du jo også en stor reklameplakat. Du du “reklamerer” jo ofte med skinnprodukter når du har de på armen.

  4. Hvorfor blir du kvalm av å gå gjennom kjøttdisken fordi du kan se for deg hvor mange levende dyr det kunne vært? Ser du aldri for deg at skinnveska de blir en levende kalv som skriker etter mammaen sin? 🙁

  5. Jeg blir så glad for å se at du skriver om dyrevelferd, jeg er selv veganer, og syns du er kjempe flink som snakker om et så viktig tema på bloggen din, og jeg er sikker på at du motiverer kjempe mange til å ta det samme valget! Du er best, kjør på videre! (btw, hadde vært kult om du kanskje skrev et eget innlegg angående kjøttindustrien og hvordan du gikk fram for å slutte å spise kjøtt ogsånt?)

  6. Sorry my Norwegian is not so good. Did I understand correctly? You were raped? Could you please reply in English?

  7. du er så god sophie 🙂
   elsker at du er veggis. har du noen gode tips til hva jeg kan ha i spaghetti for at det skal være noe annet enn pasta og saus der?:p
   prøvde med kikerter (som er blitt min favoritt, men mest på indiske retter) men det slo IKKE ann i spaghetti sist..
   agurk funker, men lei av det.
   og pasta er noe vi har oooofte.. 🙂
   god jul <3

  8. Du er heldig som har venner. Jeg sitter bare alene på skolen og hjemme hele tiden. Aner ikke hva jeg gjør galt, føler bare alle hater meg uten grunn..

  9. Hei kan du legge ved link til det kameraet som skriver ut bildene med en gang, eller skrive hva det heter:-) MÅ HA SÅNN!

  10. Hvordan fikk du så fint å blondt hår? Jeg har hatt svart hår og holder på med å bli blondt og akkurat nu e håret ganske oransj og litt brunt + veldig blondt noen steder. Har du noen tips for at håret ikke skal bli så slitt? Mitt er veldig slitt allerede og det er ikke blondt engang! 🙂 håper du kan lage et innlegg om det

  11. Ååh så koselig så se at du fortsatt husker meg! Tusen takk for at du skrev så for om meg ❤️ Jeg leser bloggen din hver dag så selvfølgelig har jeg lest dette inlegget også, jeg ble utrolig glad 🙂 ❤️
   Du er best ! <3
   Forresten så elsker jeg "be the change" tatoveringen, er favoritten min av alle du her med tanke på at den jo ser fin ut, men også hva den betyr <3

  12. Jeg har nå vært vegetarianer i 2-3 mnd, et valg jeg har valgt å ta fordi jeg endelig føler meg voksen nok til å velge dette selv. Har siden jeg var liten ønsket å bli vegetarianer, men jeg måtte først bli 18 før jeg tok det endelige valget. Jeg lever i beste velgående, klarer meg helt fint uten kjøtt, og har ENDELIG en unnskyldning til å ikke spise alt det ekle kjøttet jeg har blitt servert oppigjennom årene (Altså jeg har jo likt noe, men er generelt sett kresen på mat, og mye kjøtt har jeg alltid syntes at har vært direkte ekkelt). Likevel er det mange som ikke respekterer mitt valg angående å ikke spise kjøtt. Stadig graver folk for å få vite hvorfor jeg velger å ikke spise kjøtt, og når jeg nevner dette med at jeg ikke liker at dyr står inne i et fjøs for å bli fort opp dag ut og dag inn, kommer det alltid argumenter som “jamenn, vi trenger jo kjøtt”, “De står jo ikke inne hele dagen” etcetc. Så startes det en voldsom diskusjon. Hvorfor har alle andre noe med hva jeg spiser og ikke? Skal jeg legge meg oppi om de spiser en 200grams sjokoladeplate hver dag eller ikke?, Skal jeg grave og grave og komme med motargumenter til det de gjør? Det er dette som er det vanskeligste med å være vegetarianer, at folk ikke respekterer valget mitt, og har en haug med argumenter for at jeg burde spise kjøtt.. Folk altså!
   På julaften i år var vi som vanlig hos morfar, han spurte meg også om dette der jeg svarte at jeg ikke ønsket å støtte en industri der dyr ble avlet opp til å dø, en liten diskusjon rundt dette og han forstod mitt synspunkt. Litt senere nevnte han at han aldri hadde kjøpt så billig kalkun før, og jeg klarte ikke å dy meg for å komme med kommentaren “Men tenker du på hva det går på bekostning av?” Har aldri sett min så ellers snakksalige morfar som alltid har et svar så taus. Mamma ønsket å rette opp situasjonen ved å endre samtaleevne, og det ble glemt igjen.
   Nå skriver jeg bare i fra meg, og episoden på julaften fikk meg til å tenke på dette, at folk er glad for billigst mulig kjøtt, men ikke forstår konsekvensene av dette? Tror folk virkelig at en 5-kilos kalkun til 100kr er bra? Jeg blir helt oppgitt. Takk for meg!

  13. kan du skrive litt mere om den mørke perioden din på ungdomskolen? Der du ikke hadde noen venner og følte deg ensom?
   Det er så utrolig mange som føler det sånn, inkludert meg selv så jeg tror absolutt det ville hjulpet mange.. Etter at jeg flyttet fikk jeg ingen venner på den nye skolen og nå sitter jeg bare helt alene på rommet mitt hver eneste dag etter skolen, og jeg føler meg som luft for alle sammen.

  14. Du har operert deg sinnsykt mye, så mye at du ikke ligner bildene av deg fra et-par år tilbake. Hvorfor vil du ikke kommentere hvordan det er å være så annerledes? Det må jo føles rart å se både sitt eget speilbilde og gamle bilder!

  15. Hei Sophie! Jeg sender spørsmålet mitt en gang til, i håp om at du svarer på dette 🙂
   Hvorfor kjøpte du en Louis Vuitton veske/reisebag når du er imot pels/skinn(denne industrien)?
   Jeg vet at det er til han (Robin), men du støtter industrien ved å bruke DINE egne penger på denne vesken…. Er ikke det litt selvmotsigende? Eller er du imot pels, men ikke skinn? En Louis Vuttion veske er skinn, så vet du det. Jeg synes du kommer med mange unnskyldninger for å kjøpe designer-plagg… Slik som vesken fra Celine, du kjøpte den – og unnskyldte deg med at den var brukt, så da var det plutselig greit. Du kjøper plagg fra Acne, som bruker både pels og skinn i sine kolleksjoner – du støtter da merket i seg selv, uansett om det du handlet ikke var av pels eller skinn – dobbeltmoralskt. Og nå er jeg spent på hvordan du skal bortforklare denne investeringen

  16. Kan du legge ut et bilde av dæ uten nåkka extation? Bare ditt eget hår uten nå dilldall? Da hadde æ fått respekt førr dæ, hvis du står frem som dæ sjøl utseendesnessig. 🙂

  17. Hei! Må først bare si at jeg synes du er et veldig godt forbilde med gode verdier. Jeg lurer bare på hvor du står i forhold til jakt. Altså dyr som blir skutt ute i det fri og har levd et godt liv helt til det sekundet de dør? (elg, hjort, rein osv.) Det finnes så mange mennesker som synes at dette er helt grusomt, men hva vet vel de om kjøttet i frysediskene på REMA 1000, da?

  18. Veldig bra svart. Før klarte jeg nesten ikke lese bloggen din fordi jeg synes du virka så “fjortis”. Men nå føler jeg du har forandra deg frykelig mye, og føler du er man virkelig bør se opp til deg. Med tanke på at du står for alt du sier, og du virker så snil mot alle (vet jo ikke det, men). Og du har klart å holde bloggen oppe i så mange år er veldig bra. Og når da noen personer sender deg hate fordi de ikke liker noe ved deg, synes jeg det blir for dumt. Hele Norge vet hvem du er, og du har jo gjort deg fortjent til å ligge så høyt oppe på topplista som du gjør, så hate blir for dumt.
   Folk burde begynne å gi deg mer respekt for hvem du har blitt og ikke hate deg for du ikke er. Fordi ingen av de som sender deg hat kjenner deg og vet hva de snakker om (på en måte).
   Du er virkelig et forbilde, er innom bloggen din flere ganger daglig nå:D –Håper virkelig på å få møte deg en gang!!

  19. Hei sophie! Vil bare starte med at jeg likte måten du besvarte spørsmålene på. Liker når det heller er få spørsmål men at du svarer lengre.
   Noe jeg alikevell er litt usikker på er forholdet ditt til dyrevern/pelsindustri. På bloggen fremstår du i stor grad som en person som syns det å spise eller bruke dyr er unødvendig. Alikevell kjøpte du klær fra merket ‘acne’ som er kjent for å ha skinn eller pels i noen av sine produkter. Det var kanskje ikke pels eller skinn i de klærne DU kjøpte, men ved å kjøpe de klærne støttet du et merke som selger noe du er imot. Hva er logikken? Så en jente kommentere dette på et tidligere innlegg og syntes det burde gjentas.
   Skjønner at du ikke kan svare på alt men dette er det nokk fler enn meg som lurer på.
   Håper du ikke syns kommentar ble for kritisk. Har selv sterke meninger innen emnet og liker ikke å legge skjul på noe.

  20. Jeg vil bare si at jeg ikke synes du burde skifte dialekt. Jeg liker å høre på når du snakker med trøndersk dialekt. Og så lurte jeg på om du kunne lage en video av dei og Robin ilag som snakker nynorsk. Jeg tenkte siden han er svensk og du snakker trøndersk så hadde det vert ganske kult. Og så lurte jeg på om det var vanskelig for deg og Robin og forstå hverandre når dere møttest? Haha veldig rart spørsmål da men

  21. heiii<3<3det var kjempe bra svar på alle spørsmålene!!!<3men lurte på hva du skriver om i boken?og hva tid begyner den nye sessongen av bloggerene?<3<3<3

  22. Kan du utdype litt det om å få seg venner litt mer? Skjønner jo at det kan være litt lettere for deg ettersom du er mer “kjent” enn meg, men skulle ønske jeg kunne få meg litt flere venner som er interessert i dyrevern osv(er vegetarianer). Vanskelig for meg ettersom jeg har flyttet til Trondheim og ikke går skole og ikke er ute og drikker hver helg osv.

  23. Synes ikke noe om at det har blitt “in” å bli vegeterianer.
   Selvfølgelig klarer du deg bra nå, men når du eventuelt har gått 20år uten kjøtt så får du mangelsykdommer

  24. Lurer egentlig på hva ditt forhold til skinn er? Det er jo ikke noe som blir tatt, før dyret er dødt.. Og da kan det jo ha død av andre årsaker enn at det har blitt slaktet, å da er det jo forsåvidt ingen problem å ta skinnet til dyret. Pels er jeg helt imot, for det blir tatt på en så grotesk måte, at det bare er til å spy av. Folka kan få lov til å gå med hva de vil, men helt ærlig, jeg kunne aldri ha brukt ekte pels etter å ha sett hvordan dyrene blir behandlet for at vi mennesker skal få oss “fine klær”..
   Og forresten, du sier at ingen mennesker trenger kjøtt? Helt ærlig, så burde du tenke deg om en ekstra gang før du sa det. Jeg har ting jeg ikke tåler, og ikke liker, så da er jeg nødt til å spise kjøtt. Jeg kunne ikke ha levd på potet og saus, eller grønn salat og agurk resten av livet mitt.. Det blir helt feil..

  25. Hold kjeft a, Sofie Elise! Du er så stygg,feit,rar, dritt osv. Gå å ta på deg klær! Hvem viser puppene sine over hele verden?? Æsj! Gå å drit på deg selv, kjøtthue.

  26. ADINA: Tips til pastasausen uten kjøtt! Jeg bruker å ha raspede gulrøtter og finhakket sqash i -supergodt 😀

  27. Hei!
   Etter du la ut filmen earthlings på bloggen sluttet jeg å spise kjøtt. Ville bare si at du gjør en forskjell, for om ikke du hadde lagt ut linken til filmen, ville jeg kanskje ikke innsett at man bare ikke kan gjømme fakta bort fordi det er for “uvirkeli” og ikke minst vanskelig. Det er ikke noe gøy å sitte i middag til venner og familie og ikke kunne spise maten de har laget, men det er i allefall bedre i det store og det hele. Så tusen takk!

  28. Hei!
   Har fulgt bloggen din en god stund nå, og vil bare si wow! – som du har vokst! Synes du er en utrolig reflektert person med mange gode meninger. Jeg elsker også bloggen din fordi det er veldig tydelig at dette er en jobb som du tar seriøst, noe som viser veldig godt igjen i innlegg som dette, og når du svarer med at du gjerne kan lage et innlegg om viktige hendelser for deg i 2014, om noen skulle ønske det. Jeg ser stor forskjell mellom deg og for eksempel Andrea Badendyck som poster et innlegg 2-3 ganger i uken, da gjerne innlegg som er sponset. Det er da jeg føler inntekten ikke helt står i stil med innsatsen. Når det kommer til deg derimot så føler jeg all oppmerksomhet, eventyr og inntekter du får av bloggen er vel fortjent, da det viser veldig godt igjen at dette er noe du jobber hardt med, og resultatet blir så ekte og bra! Stå på!

  29. Hei! Har aldri egentlig tenkt over det med kjøtt før nå og du har virkelig åpnet øynene mine. Vurderer å bli vegetarianer. Ville bare si det, og stå på! Ikke bry deg om de som sender hat..osv. De har tydeligvis ikke bedre å ta seg til en å sitte å mobbe en 19 år gammel jente anonymt over nettet.

  30. Trodde du skreiv at Sophie uttaltes på “engelsk måte” en gang i tiden. Eller hvertfall at du foretrakk det slik, og at venninnene dine kalte deg det. Stemmer ikke det? 🙂

  31. Det er så utrolig bra at du skriver om dyrevelferd, og spesielt at du skriver om kjøttindustrien! Selv er jeg veganer, og lever også i beste velgående. Kjempebra at du prøver å gå over til å spise vegansk! Det er absolutt ikke vanskelig, og jeg spiser meg god og mett hver dag. Har heller aldri følt meg bedre! Bra at du åpner opp øynene til folk 🙂 Det å redusere kjøttforbruket gjør virkelig godt for helsa, miljøet og dyrene ikke minst.
   Til Merete som påstår at man får mangelsykdommer om 20 år, for en latterlig ting å si. Vet om folk som har vært veganere hele livet, og folk som har vært det i over 20 år, og tester blodet gjevnlig, og aldri har hatt noe problem. Det gjelder bare å spise variert, og få i seg mye “levende” mat som frukt, grønnsaker, bær og nøtter. Da jeg spiste kjøtt og meieriprodukter var jeg slapp, hadde meget lite energi, og hadde påviste mangelsykdommer, til tross for at jeg spiste variert og inkluderte frukt og grønt i kosten.
   Nå har jeg aldri hatt det bedre 🙂 Og kan spise alle måltider med god samvittighet!
   En annen ting til deg Sophie, i alle de år har jeg slitt med meget uren hud, og aldri funnet noe som hjelper. Før nå nylig. Det hjelper selvfølgelig å slutte med melkeprodukter, ettersom melk er en av de største årsakene til uren hud! Men etter at jeg fant et tips fra en vegansk lege, reduserte jeg inntaket av ekstra oljer, nøtter (bare litt av og til), avokado osv kraftig, og det skulle ikke mer til før huden min på “magisk vis” ble HELT fin! Det er først og fremst oljen som er årsaken, i større grad enn sukker.
   Men for all del, man må jo leve litt og. Koser meg fortsatt med mye “usunt”, til tross for utfallet!

  32. Jeg er ikke alltid enig i de tingene du sier, og det er helt greit. Men jeg liker deg bare mer og mer, og det virker som du har funnet deg selv. Folk begynner å innse at du faktisk er en reflektert og oppegående jente, og jeg tror dette dum stempelet du har fått vil forsvinne om ikke lenge.
   Du kommer til å nå så langt, og det er så fantastisk at du har blitt så ambisiøs. Det inspirerer meg, for jeg vet at jeg har mange gode kvaliteter, men jeg må våge å bli mer ambisiøs.
   Lykke til videre med bokprosjekt! 🙂
   Jente 23

  33. Er glad for at du bryr deg om dyr og at du skriver om det på bloggen, men du er ikke vegetarianer om du spiser fisk, du er pesceterianer. Vet det allerede er kommentert, vil bare nevne det likevel. Det skaper forvirring for folk, og vegetarianere kommer aldri til å slutte å få spørsmål som “men du spiser vel fisk da?” om begrepet fortsetter å bli brukt feil 🙂

  34. Fint innlegg : ) gjerne ha en oppsummering av året ditt.
   Må også bare takke (som så mange andre) for at du skriver så mye om dyre velferd og kjøttindustrien. Jeg sluttet selv å spise kjøtt i februar og hadde da hatt planer om det lenge. Jeg har alltid vært kjempe kresen og ment at et måltid ikke er et måltid uten kjøtt, og holdt på å gradvis kutte ut kjøtt for å gjøre det litt lettere for meg selv. Endte likevel opp med å se en dokumentar og måtte slutte på dagen : p
   Uansett, poenget mitt er at du har definitivt kick startet hele prosessen for meg og det er jeg så takknemlig for!

  35. Du var jo så og di flatbrystet før operasjonen..? Du brukte bare add 2 sizes bher oppå hverandre med “kyllingfileter” inni også.. Og du fikk lagt inn 300 cc i hvert bryst. Det er VELDIG mye til din kroppsfasong og høyde, siden du er så tynn og lita:p

  36. Jeg er kjøtteter, men vil være bevisst på de valgene. Er ikke hver dag jeg spiser kjøtt, men i ny og ne gjør jeg det. Ei venninne av meg spiser ikke kjøtt, og det respekterer jeg. Men folk rundt oss kommenterer mye av hennes valg og at hun er idiot som velger den veien. Det er litt irriterende! De respekterte ikke hennes valg. Som noen ovenfor påpekte, skal jeg spørre folk hvorfor de spiser sjokolade hver dag når det er farlig for helsa deres og at risikoen for diabetes mellitus er ganske høy.
   Mitt poeng er at folk ikke klarer å passe på seg selv. De må bare blande seg i andres ting. Jeg mener at mange får det godt med seg selv når de slutter å bry seg om hva alle andre gjør. Det mange gjør er bare å sitte og kritisere andre for andres gode valg. Og så er det bedrevitere, og de HATER jeg for pokker! De sitter og kritiserer og sier ting de ikke ville ha gjort, som andre har gjort dumme ting. Men hallo, menneskelig å feile. Jeg syns det er greit så lenge man har lært etterpå.
   Noen ganger hater jeg folk fordi de oppfører seg idiotisk. Jeg respekterer folks valg, men så lenge det ikke går utover meg selv. Helt ok om de er vegetarianere, men ikke tving meg til å spise uten kjøtt. Jeg vil heller begrense enn å ikke spise kjøtt og det er mitt valg. Jeg går ikke med skinn, eller pels. Det er et standpunkt jeg har tatt. For det første, det er dyrt. Jeg kan ta meg råd til det, men jeg er ikke interessert i å ha død dyr på plagget. Jeg liker billige produkter som ikke inneholder dyr.
   Jeg er helt enig i om man kan teste på dyr når det gjelder medisiner, for de trenger vi. Litt ironisk at jeg driter langt i merkevarer, mens det er så mange som streber etter det. Jeg tenker “hva er forskjell på en veske til 100 kr og en til 10.000? Kanskje bedre kvalitet, men har faktisk prøvd en merkeveske. Den røk ut fort, og jeg har prøvd merkesko, men den røyk også ut veldig fort. Eneste jeg er fornøyd er Apple produkter. Noen vil kanskje kommentere at det er resultat av barnearbeid, men hvordan kan vi som forbrukere utnytte makten? Jeg ønsker jo at de som jobber får ok lønn de kan leve av. De jobber sinnsykt mye. Og de tjener veldig lite. Og mange tar selvmord fordi de ikke kan velge vekk det livet. Vi er heldige som bor her og med godt regulert arbeidsloven. Men jeg skulle ønske at flere ble bevisst over forbrukermakten. Veldig få smartphones er ikke resultat av barnearbeid. Og klær er påvirket av barnearbeid og veldig mange ting.
   Det er synd at vi lever i en boble og at vi har det for godt her i Norge. Vi tenker ikke over hvordan de har det i Kina. At arbeidsmiljøet kunne bli forbedret veldig mye!
   Og så – jeg tror vi har det mye luksus her fordi det er noe som heter vaksinemotstandere. Jeg blir helt sprø av dem, fordi de er i mot vaksiner (??) et sted må det gå, men om man har tatt viktige vaksiner så går det jo greit. Man må vite hva som er nødvendig og unødvendig å ta, det er til hver ulike individer.
   Jeg er uenig i at vaksine er farlig å ta, slik mange tror. De er bare ikke interessert i å spørre fagperson om immunologi. Jeg har studert anatomi, og immunologi er en del av det. Man tilfører “døde” mikroorgansimer i vaksine, noe som gjør at immunforsvaret blir aktivert og man blir ikke syk av det. Neste gang slipper man å bli så syk, kanskje litt, men ikke i stor grad. Mange mener at man bør heller styrkes inmunforsvaret ved å la det gjøre jobben selv, men det er litt bullshit. Vil de virkelig utsette barna for slik fare? Det er bedre å ta vaksine og man slipper barnesykdommer. Det kan være et helvete for barn. Og mange glemmer at vi hadde barnesykdom før i tiden og det ble utryddet takket være vaksine!
   Jeg syns det er bedre å ta vaksine, og man slipper å bli syk når det skjer. Man har allerede aktivert immunsystemet og det kjenner igjen mikroorgansimer. Dermed blir tiden man blir syk kort. Jeg har valgt å la være og ta influensavaksine, fordi viruset endrer egenskaper på antigenet hver sesong, og det er lite vits for meg som er sjeldent syk. Når jeg starter å jobbe som sykepleier fast senere, skal jeg ta vaksine av hensyn til de syke og de gamle og folk i risikogrupper. 🙂
   Er så drittlei av folk som tror på noe tull. Hadde de faktisk lest seg opp på immunologi, hadde de skjønt hvordan immunapparatet faktisk fungerer.
   Jeg råder folk å ta samtale med fagperson når dette er viktige ting. De kan faktisk utsette barna deres for fare.
   Takk for meg! 🙂

  37. Må bare si at du føles som en venn jeg kan si ting til 😛 om alt jeg tenker på, og meninger. Ikke alltid jeg legger en kommentar, men engasjerte ting liker jeg å legge en kommentar på. Du er herlig, og jeg liker bloggen din godt! Jeg er glad du tok skriftlig, for å inkludere alle. Tusen takk! Du er helt fantastisk, og jeg vet du vil oppnå dine mål senere i livet og akkurat nå også! Når jeg hører om deg tenker jeg “wow, den jenta er så kul og smart! Hun kunne jeg tenkt meg å henge mest med”. Men dessverre bor jeg i Stavanger :p
   Jeg er sykepleiestudent og er ganske opptatt av vitenskap og ulike ting. Det som provoserer meg litt er uvitenhet blant folk. Særlig vaksinemotstandere. Jeg skulle ønske de kunne lese ordentlige kilder og lest om immunologi. De tror heller på kvakksalver som påstår noe annet.
   Jeg suget også i matte, og tok vanskelige matte på videregående. Angret som faen, men måtte jobbe på sprengt! Men det hjalp meg veldig da jeg hadde matte på universitetet! Så det er helt greit på en måte! :p
   Og jeg liker du viser at du ikke er helt perfekt, og perfekt finnes ikke! Blir kvalm av reklamer som inneholder ordet perfekt! Og at du viser at du ikke alltid er opptatt av materielle ting. Vi ser jo at du går med gammel mobil, som er et STORT pluss! 😉 drit i de som mener at mobilen er teit! Hva så? Om den er bra på nett, til å ringe med etc er viktigst! Jeg har 5s, og 32 gb. Men skal ikke ha iPhone 6 uansett. For stort for meg, og jeg misliker skjermstørrelsen! Hva et vitsen med store telefoner når de ikke passer i jakka eller veska? Og hvem ser film på iPhone da? Det var noen som
   Begrunna med at de ville se filmer på iPhone. Jeg foretrekker heller iPad hvis jeg skal se film, eller Mac 😉 og iPhone er ment for meg som musikktelefon, så da sier det seg selv at telefonen ikke skal være stor!

  38. Jeg har et lite problem. Jeg er vegetarianer og har vært det i snart et år. Men til sommeren så skal vi ned til Afrika, i en måned(!!) Der kommer de til å slakte høner og griser til ære for oss, og hvis jeg forteller dem at jeg ikke spiser kjøtt, kommer de ikke til å forstå, og bli kjempefornærmet. Og da MÅ jeg spise kjøtt. Men jeg tror ikke jeg klarer å spise det igjen – helt enig med deg, det smaker dødt dyr. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!! Hva ville du ha gjort??? Skal jeg bare spise det?? Det er bar i ti dager, så kommer resten av de vi skal være med ned. Så jeg snakker bare om ti dager!!!

  39. Hei! Jeg har vært pescitarianer i nesten et halvt år, og møter ofte situasjoner der jeg må forklare og gjøre rede for mitt valg. Det mange bruker som argument er at det er mange ting man trenger som bare finnes i kjøtt. Dette vet jeg ikke stemmer, men akuratt B12 er jeg pinlig usikker på… Må man ta tilskudd av B12 dersom man kutter ut kjøtt (men ikke fisk)?
   Ellers er jeg på jakt etter et billig polaroidkamera, hva kostet ditt, og hvor er det fra? 🙂

  40. Leste den lille biten om hvor mye kjøtt ødelegger verden, som du skrev i noen innlegg under, for familien min. Og vi skal np begynne å ha en kjøttfri dag i uka, og så blir det kanskje fler og fler. Tusen takk for at du setter lys på det tema her, for om ikke du hadde snakket om det tror jeg ikke jeg hadde tenkt så mye over det, men nå gjør jeg det og jeg har stor tro på at jeg kommer til å bli vegetarianer, elle ri det minste kutte mye kjøtt når jeg får mulighet!! 🙂 Bra svart på alt sammen, du virker som en sikkelig god og klok jente!

  41. Leste den lille biten om hvor mye kjøtt ødelegger verden, som du skrev i noen innlegg under, for familien min. Og vi skal np begynne å ha en kjøttfri dag i uka, og så blir det kanskje fler og fler. Tusen takk for at du setter lys på det tema her, for om ikke du hadde snakket om det tror jeg ikke jeg hadde tenkt så mye over det, men nå gjør jeg det og jeg har stor tro på at jeg kommer til å bli vegetarianer, elle ri det minste kutte mye kjøtt når jeg får mulighet!! 🙂 Bra svart på alt sammen, du virker som en sikkelig god og klok jente!

  42. Vi digger deg, Sophie Elise, virkelig. Det er bare det at det blir så mye. Av alt. Extensions, 7D-vipper, en selvbruningsnyanse som bikker over i den oransje delen av fargeskalaen og kjoler som minner oss litt for mye om et juleball for niendeklassinger. I det siste har vi begynt å se etterlengtede tendenser til en mer voksen stil, som da toppbloggeren dukket opp på TV 2-lanseringen i november med en langt mer naturlig stil: Myke krøller, nedtonet sminke, en nøytral (og ikke utringet) topp og vide bukser med høyt liv. Mer av dette, Sophie – vi heier på deg i 2015.
   Så frekt å legge deg til lista over årets verst kledde, jeg synes ikke det var fortjent i allefall..
   http://www.kjendis.no/2014/12/27/kjendis/mote/karinger/karinger_2014/kjendisaret/36856534/

  43. Hei Sophie,
   Hvor skriver du dagbok? skriver du på pc eller skriver du for hånd i en gammeldags dagbok?:)

  44. Till alla som hela tiden ska sätta vegetarianere i box.
   Jag har inte ätit kött på 20 år! Men äter fisk. Kallar mig för vegetarianer. Inte nåt dill om pescatarianer. Latterlig å rette på det der. Om jag vill kalla mig för vegetarianer så gör jag det. Det har ingen annan nåt med. Jag har heller inte några mangel sykdommer. Men tar selvfölgelig tilskudd av vitaminer å mineral, noe som alla borde göra oavsett.

  45. Du fortjener å bli voldtatt. Du er et individ vi ikke trenger her på jorda. Verden hadde blitt et bedre sted uten deg. nuss

  46. MÅ du svare på de samme spørsmåla 1000 ganger eller ??? Folk må lære seg og å gå i arkivet ditt før dem lurer på noe!!!! Kjett for faste lesere!

  47. Har du sett filmen “food inc”?
   den handler om matindustrien i verden,mest i usa.
   synes det hadde vært en bra fint å anbefale på bloggen i forhold til matindustri,kjøtt osv..
   Den finnes på netflix:)

  48. Etter å ha fulgt noen episoder av bloggerne og sett litt av innleggene dine på bloggen så synes jeg du virker som en super jente som mange misforstår via media etc. jeg er sikker på at du kommer til å få til mye i livet.
   Don’t judge a book by its cover 🙂

  49. Kjempefine svar! Tusen takk for at du svarte på spørsmålet mitt, følte meg litt spesiell haha 🙂 stå på Sophie!

  50. Omg så nettopp at du var lagt ut over verst kledde kjendiser,og der de mener du har for mye extencions, vipper og brunfarge som er orange. IKKE FORTJENT, syntes du så smashing ut,og det er nok bare noen rotter som er ute etter å trykke deg ned. Ikke alle er 20 år å like velykka som deg. Stå på ,du ser helt fantastisk ut sophie, og du har et hjerte av gull det vet vi alle :* <3

  51. Zaana: fisk er dyr de også, altså spiser du kjøtt og kan ikke kalle deg vegetarianer :p sånn er det bare. Google it.

  52. litt større pupper nå og litt større lepper ?
   bullshit , du hadde ikke lepper før du tok restylane og nå er dem skikkelig tykke duckface og puppene dine ser mye større ut nå etter silikon enn hva dem var før og det med at du blir lett kjent med folk :p ser rart ut på bloggerne , der ser du sjenert ut og såvidt vil se på folk

  53. Tenkt til å være med på paradise hotel en gang eller ikke?
   Du svarer ALDRI på akkurat deg spørsmålet

  54. Helt latterlig morsomt at du unnskylder deg for alle operasjonene og endringene du gjør med deg selv. Blar man i arkivet ditt ser man at du hadde knøttsmå lepper (hadde du i det hele tatt lepper?) før, og nesa di ser hvertfall anerledes ut da du ikke har så brede/store nesebor lenger. Det er vel en grunn til at du ikke har satt før/etter bilde av nesa di opp mot hverandre. Husker jeg leste i kommentarfeltet en gang at du ikke ville gjøre det.. Nei, slutt å unnskyld deg, si heller at du var missfornøyd med deg selv uten å prøve å si at det nesten ikke er noe forskjell, for det er det faktisk. Er vel hardt å innrømme at du måtte fikse på deg selv for å føle deg bra. Akkurat som fotballfrue og redigeringen hennes. Jeg må le av dere tåpelige bloggere som ikke bare kan gi litt faen. Dere viser jo bare en stor svakhet når dere gir etter og hører på hva andre mener om dere. Stakkars. En ting er å innrømme at dere har endret på dere, en annen ting er å nekte for det/unnskylde seg. Svakt. Herregud så provosert jeg blir. Usunne forbilder. Eneste sunne forbildene jeg ser i denne bloggverdenen er Voe og Hedda.

  55. Jeg lurer så fælt på hvor leppestiften du hadde på deg på bloggerne arrangementet? Var det premiære, eller landeringsdesten til tv2?
   God jul Sophie 🙂

  56. Hvordan kan du kalle deg selv vegetarianer..? Du spiser fisk, det gjør ikke vegetarianere.
   Tror dette kan være grunnen til at folk tror du gjør det for å være “mainstream”, at du faktisk ikke har peiling på hva en vegetarianer er. Om man virkelig brenner for det, så setter man seg inn i det.

  57. Er det måten som dyrene blir slakta på som gjør at du ikke vil spise kjøtt, eller bare det faktum at det er kjøtt liksom. For å si det annerledes da, kunne du spist kjøtt fra et dyr som du visste hadde levd godt og blitt slakta fordi det hadde blitt så gammelt at det skulle dø snart uansett, og slaktinga hadde foregått veldig dyrevennlig og alt mulig?

  58. Du har LITT restylane? Du har jo egentlig ikke lepper engang! Og du hadde ikke pupper heller…så tragisk at du sier at det er nesten ingen forskjell..du så ut som et ANNET MENNESKE før alle operasjoner og alt det fake rundt deg….bullshiiiiiitttt

  59. Jeg må bare poengtere at det faktisk ikke er slik at vi ikke trenger kjøtt. Kjøtt er proppet av viktige næringskilder som vi trenger (eks B12). Det går selvfølgelig an å ta tilskudd og erstatte kjøttet med matvarer som gir B12, men mitt inntrykk er at utrolig mange vegetarianere bare kutter ut kjøtt og tenker at det er det. De fleste jeg har møtt som er vegetarianere spiser rett og slett bare utrolig mye brød, pasta og ris (og frukt og grønt), men tror allikevel at de er sunne fordi de er vegetarianere. Et kosthold proppet av karbohydrater er i hvert fall ikke sunt. Ikke tro at jeg drar alle under en kam her eller at jeg peker på deg, men det er viktig å poengtere at du ikke bare kan kutte ut en næringskilde som vi mennesker har hatt som hovedinntak siden dag én, uten at det gir følger og det MÅ kompenseres med noe annet.

  60. Dette her er vel kanskje ikke helt relevant til selve innlegget, men velger å bare skrive det her uansett, da jeg egt ikke har noe annet sted å skrive det. Håper du ihvertfall får det med deg, for du fortjener å høre hvert eneste ord av det jeg skriver til deg.
   Har fulgt bloggen din veldig lenge. Har riktignok ikke vært så ivrig på kommentarfronten, men jeg har ihvertfall lest! Er selv 17 år, og kjenner meg vel egentlig bare veldig igjen i deg, og føler en viss trygghet når jeg leser det du skriver, og føler virkelig at jeg kjenner deg som person. Litt deprimerende at jeg overhodet ikke gjør det. Du vet ikke at jeg finnes en gang, men ville rett og slett bare si at jeg vet at du er en vanvittig god og herlig person. Som er et bra forbilde for mange! Inkludert meg. Hvis man ser borti fra silikonen osv(som jeg får et inntrykk av at du ikke fronter på noen som helst måte).
   Du er bare en utrolig fin og sofistikert person, men så sinnsykt mye vett og brae tanker, med silikon og restylane. Hva så? Silikonen endrer da overhodet ikke deg som person, og det oppfordrer da absolutt ingen til å ta det bare fordi du tok det. Så jeg må bare le hver gang jeg ser noen som komme med det argumentet, og håper du gjør det samme. – At du ikke er noe bra forbilde osv osv, pga noen justeringer med utseende. De har virkelig ikke skjønt noenting.
   Du kommer til å lykkes i livet. Virkelig! Mer enn du allerede har da såklart.Du er reflektert og smart, og det vakre utseende ditt er bare en bonus på toppen av kaka. En true ispiration! Ha troen på deg selv, for du er bra!

  61. Hei, takk for at du tok deg tid til å svare på så mange spørsmål. Føler vi “kjenner” deg litt bedre etter hver gang, og liker deg bare bedre og bedre (om mulig). Synes dine synspukter om kjøtt og slakting er helt utmerket og hadde ønsket å ta samme valg som deg. Men jeg er redd kroppen min ikke hadde tålt det. Går idrettslinjen på skolen og trener så å si vær dag utenom det også, så tror kroppen trenger næringstoffene fra kjøttet eller i det minste fra de animalske produktene? Liker uansett dine valg meget godt og synes valget man burde trenge å argumentere for valget man tar dersom man velger å bli veganer eller vegitarianer, eller om man velger å ikke være det.
   Tusen takk for at du kommer med så fine og bra innlegg! Ha en super dag 🙂

  62. Hei, jeg lurte på om du kunne komme med noen tips til matretter for vegetarianere, eksempel hva du bruker å spise til frokost, lunsj, middag osv.? Å være vegetarianer er noe jeg respekterer og kunne tenkt meg det selv, men jeg vet bare ikke hvordan man kan få nok variasjon i matrettene når man er vegetarianer. 🙂

  63. Ikke noe vondt ment, men du har ikke “lite” i leppene dine når det er såppass stor forskjell fra dine naturlige og de du har nå? Og du sier du bare fyller med 0,5 med det er strengt tatt umulig med den forskjellen. Jeg hadde større lepper enn deg naturlig, jeg fylte 1 ml og nå er dine plutselig større enn mine selv om du sier du bare har 0,5 ml? Umulig haha

  64. Å si at du har operert puppene “litt” større er jo veldig feil. Du hadde en grei størrelse fra før av etter hva jeg hadde inntrykk av, men puppene dine nå er jo rett og slett enorme. Det er ikke noe kritikkverdig, men når du først er så flink og ærlig med spørsmålene dine er det unødvendig med underdrivelser. Ellers synes jeg du svarte utrolig bra på resten av spørsmålene 🙂 Du er heldig som klarer å tolerere at vennene dine bruker pels. Jeg har heldigvis ikke venner som gjør det, men hadde en venn av meg kommet hjem med en Canada Goose fks hadde jeg seriøst vurdert å avslutte vennskapet. Det er drastisk, men jeg ønsker faktisk ikke venner som er så hjerneblåste og bryr seg så lite om ting.

  65. Hei!
   Siden du er så imot kjøttspising osv…har du noen gang tenkt på at du henger ut bøndene? per dags dato er det ikke mange som utdanner seg innen landbruk lenger..kunne du skreve et innlegg om hva du synes om landbruk i Norge idag? Det bilde du la ut var av en nyfødt grisunge…da er de full i blod…sorry, men blir litt irritert når jeg føler du henger ut bøndene…jeg er selv interressert i økologisk..å at dyrene skal ha det mest mulig naturlig…går på landbruksskole…uten bønder ingen mat..
   Er sikkert flere en meg som lurer på hva du syns om bønder og landbruk, håper du skriver om det..selv om det bare er lille meg som lurer…

  66. Du har jo ganske stor mage for å veie 46 kg, med tanke på at du er såpass lav /158 cm. + Du sier at du redigerer bildene dine til en viss grad itillegg, hvordan kan du ikke se det selv?

  67. Likte kjempe godt det du skrev om hvorfor du er vegetarianer <3
   Stå på, du er super! Norge trenger flere vegetarianere og du er en super inspirasjonskilde for nåværende og kommende vegetarianere. Hvis dyr kunne snakke, er jeg sikker på a de hadde takket deg 😀

  68. Kan du linke til der du kjøpte polaroid-kameraet ditt? 🙂 har sett mange i butikkene, men hvis du foreslår dette er det et mer fristende kjøp!

  69. Hei. Greit innlegg . Men det plager meg at du refererer til kjøtt i norge med bilde fra utenlandsk grisebruk. Det gir et feil bilde av hvordan dyrene har det i Norge.. Hadde vært fint om du refererer til saker i Norge når du skriver om g kutte ut eller bruke mer av noe som blir produsert her til lands. Folk tror blindt på bilder til tekst – uten og vite hvor bildets opprinnelse er ifra..

  70. vet at det er mange som har kommentert dette både på innlegget her og tidligere, men må bare gjøre det igjen ettersom det virker som du aldri får det med deg. Dersom du ikke spiser kjøtt men spiser fisk er du ikke vegetarianer, du er det man kaller pescetarianer. PROBLEMET med at du skriver at du er vegetarianer men at du spiser fisk blir at du skaper en oppfatning blant folk om at vegetarianere spiser fisk, noe som igjen er en misoppfatning og feilinformasjon. Du påvirker som vi vet veldig mange gjennom bloggen din, og å lære folk feil begreper er ikke noe du behøver å gjøre. Å bruke begrepet “vegetarianer” feil vil jo føre til at folk serverer fiskesuppe til vegetarianerene som kommer på besøk, eller at folkehøyskolen/fritidskolonien etc. serverer fisk til alle vegetarianerene som er der. Det er kjempebra at du ikke spiser kjøtt (annet enn fiskekjøtt), og jeg er veldig enig i innstillingen om at “å gjøre noe er bedre enn ingenting”, men når du setter et merke som vegetarianer på deg selv bør du være forstått med hva begrepet innebærer. 🙂

  71. Du er en fantastisk person Sophie, det er så fint å se at noen bryr seg om miljøet, mennesker og dyr. Du får då masse drit for det og for å vere deg selv og det er så trist og vondt å se, men du biter tenna sammen og fortsetter. Du er virkelig et flott forbilde selv om folk mener du ikke er det pga størrelsen på puppene dine, serr er det mulig?! Håper du klarer å dytte vekk de stygge kommentarene fra usikre drittunger og ta til deg de som er positive og se at du gjør en stor forskjell med å vere den du er og stå opp for deg selv og verdiene dine! Du påvirker mange folk, så stå på og ikkje gi opp! Du er et flott menneske og du er elsket for den du er<3

  72. Handlet “Vårt eventyr” om deg og Robin? Og kan du utdype hva som fikk deg til å skrive det innlegget? 🙂

  73. Litt dumt at du omtaler deg selv som vegetarianer når du spiser fisk, det ødelegger litt for de som er vegetarianere ved at det skaper misforståelser både innenfor resturantbrasjen og hos befolkningen generelt! Vi som er vegetarianere ønsker slettes ikke å få servert fisk på en resturant. Likevell synes jeg det er kjempebra at du som offentlig person velger å kutte ut kjøtt, vi trenger flere gode forbilder som deg i samfunnet.

  74. Hadde håpet på at kunne svare på spørsmålene mine, kunne du gjort det neste gang du skal ha spørsmålsrunde? 🙂

  75. Bra at du oppklarte det med Babeadventures, tror mange lurte på det.. men resten er spørsmål vi som har lest lenge vet svaret på, og det med at du skrev at du ga blod 1 gang og skrev dette tydelig, overskriften var “jeg gir blod”, skulle det poengteres at det var en eneste gang burde det stått “jeg ga blod”.. du gjor det absolutt ikke tydelig at du ga blod en gang, akkurat det tror jeg er noe du har gjemt deg bak for å ha en unskyldning for hvorfor du fant det på

  76. KOR KJØPTE DU DE VITAMIN FLASKENE?? Plis skriv det i en liten setning på et blogg innlegg slik jeg slipper lete i alle kommentarene!!!!!! Takk❤️

  77. Anonym: Jeg er pescetarianer, og har påpekt det flere ganger på bloggen og i kommentarfeltet. MEEN – det er ikke så mange som vet hva det er, desverre.. og tusen takk skal du ha!

  78. Hei, lure på hvordan det går med de tatoverte brynene? 🙂 Er det noe du angrer på, fornøyd med resultatet osv? Kan du fortelle litt om det. Har kjempe lyst å ta selv, men er veeldig usikker..

  79. Synes det er flott at du klarer å snakke åpent om noe så sensitivt som v. Det har skjedd med meg, en god venn som plutselig trodde han hadde retten til å gjøre noe han absolutt ikke hadde. Det er ydmykende og ødeleggende for selvrespekten. Beundrer deg for å si det i media.
   Varme tanker

  80. Linda: trudde du hadde skjønt at det e ulovlig med mobbing, som føre til både fengsel og bot. Du kalle aldri ei jente feir, uansett sammenheng. Vær forsiktig med adjektivan dine, detta jor mæ trist.

  81. Hei, enig i kommentarer over at du bør sette deg litt mer inn i Norsk landbruk før uttalelser om det, du viser bare negative sider, og trekker inn utenlandsk. Når såpass mange personer leser bloggen er du med å skaper fordommer mot ikke bare bønder, men også de som støtter næringen. Bønder lager mat; grønnsaker, korn, melk og kjøtt, ofte mer på samme gård. De ivaretar landskapet og er en viktig grunn til at Norge ikke gror igjen, og at bygder holder seg levende. På Norske gårder må det være en høyere dyrevelferd enn i mange andre land, pga strengere regler, har ikke dyret det bra vil kvaliteten på enten kjøttet eller melken synke, og enhver som går inn i ett fjøs har melderett om det ikke holder standard. Hadde ikke bonden tatt vare på dyrene sine, hadde han tapt på det. Hadde det ikke vært næring for norsk kjøtt ville det blitt importert enda mer, der du ikke har samme kontroll for dyrevelferd, og mer innsprøytning i kjøtt og grønnsaker.
   Jeg har ikke noe imot ditt valg som ikke spiser kjøtt, men heller oppfordre folk til å kjøpe norskprodusert, helst lokalprodusert, fokuser på økologisk mat, få fokus på alle de som har som jobb og passe på dyret, ikke sett de i det dårlige lyset du gjør nå. Norge er ikke mye selvproduserende innenfor mat, støtt heller dette, støtt småbruk for å få bort industrialisering og de kjempe gårdsbrukene regjeringen vil ha, da har du ikke bare gjort bonden en tjeneste, men også dyrene, bygdene og ivaretakelsen av landet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg