Et ærlig intervju

Her er resultatet av intervjuet jeg gjorde med VGtv 🙂 Håper dere liker det, selv om det er veldig rart for meg å snakke om. 

 

220 kommentarer
  1. Ksn du være så snill å si hva som skjer med deg og Robin?
   Du virket ikke som om dere var sammen i intervjuet?

  2. Flott og ærlig intervju, Sophie! All ære til deg for å være så åpen om et så vanskelig tema. Stå på, vi heier på deg – alltid! <3 Stoor klem til deg

  3. åå, for en herlig jente du er!
   kjenner meg igjen mye av det du snakker om 🙂
   spessielt da du snakket om VGS 🙂
   klem <3

  4. Er du og robin sammen? Håper ikke det, unner deg en fin fyr (som eksen din!) og hva skjer med bryna dine? Jeg ser dem under det påtegnet-firkantete av et bryn, be natural!

  5. Greit at du synes markerte og tykke bryn er fint, men hvordan kan du synes det er pent når brynene nesten møtes? Hva er pent med monobryn?? Please svar på det. At du ikke ser det selv, hvor rart det er når de sitter så tett sammen :/

  6. Du er vakker både inni og utenpå! 🙂 stå på sophie, digger den nye deg enda mer enn den gamle deg 🙂

  7. Må være helt ærlig med deg, men før så jeg “ned” på deg, men etter å ha lest bloggen din de siste ukene + sett det intervju her så har jeg virkelig forandret syn på deg! Stå på! Kjente meg brått igjen i mye av det du sa. Er mange som tenker å sier mye rart om meg å pga jeg er blond og silikon, men jeg er å den jenta som er tømmrer og skru bil, folk som ikke kjenner deg i virkeligheten skal virkelig ikke si noe deg heller. Syns du er tøff jeg!

  8. Du er utrolig flink til å svare for deg Sophie! 🙂 Liker intervjuene med deg, du er inspirerende og flott <3

  9. Leserne til Sophie liker ikke at “Sophie er så utseendefiksert” – Klager på utséendet hennes til enhver anledning. (Nå for tiden bryn)
   This does not fucking ad up. Slutt å være så jævlig dobbeltmoralske.

   Veldig fint intervju, du er utrolig flink til å svare for deg .

  10. Beste intervjuet du noen gang har gjort. Det gleder meg at du har kommet til et sted der du kan reflektere over og analysere fortiden og få en slags fortsåelse og closure over alt som har skjedd. Har lest bloggen din siden du startet, først bare for underholdning, men de to siste årene har jeg faktisk blitt glad i deg. Det er godt å se at du holder på å finne deg selv igjen. <3 Forresten, så har du blitt veldig vakker i det siste! Du kler den litt mer voksne og rene stilen og sminken. Ønsker deg alt godt, Sophie!

  11. Det du gjør nå Sophie er så utrolig viktig, jenter som er i samme situasjon som du var i trenger å se at de ikke er alene og at det blir bedre. Jeg har selv opplevd noe lignende, og det resulterte også i at jeg søkte bekreftelse gjennom sex og oppmerksomhet fra gutter. Nå har det gått ti år og jeg er heldigvis mye sterkere og tryggere på meg selv, så det blir bedre uansett. Jeg har alltid likt deg, og i dag bekreftet du bare det jeg alltid har tenkt, at du er ei herlig og reflektert jente, og et ekte forbilde for unge jenter. Stolt av deg jeg, selvom jeg ikke kjenner deg 🙂

  12. Og btw, at noen kan finne på å kommentere øyenbrynene til sophie i det hele tatt, men spesielt etter dette intervjuet her??? Det er noe alvorlig galt med dere.

  13. Hei! Jeg er i USA, så da får jeg ikke åpnet videoene som vgtv legger ut. Kan du kanskje skrive ned samtalen, eller er den for lang?:))

  14. Enig med de over, fikk faktisk tåra i øyan av dæg. Fantastisk bra! Også må æ si at du e mitt forblide, og det har du vært ganske lenge. God helg! 😀

  15. Beundrer ærlingheten og åpenheten din. Du er sterk, smart og en veldig reflektert jente. Er så stolt av deg!

  16. YOU GO GIRL!! Dette må være det beste, mest ærlige intervjuet jeg noen gang har hørt! Dette er noe å se opp til, virkelig.

  17. wow. just wow. det du sa om “voldtekten” følte æ mæ så igjen. det hjalp utrolig mye hos mæ!! Takk for at du e ærlig! Har serriøst fått nytt syn på dæ når du va så ærlig! Tøft gjort!

  18. fyfaen du er så sterk! har alltid hatt sett på deg som en reflektert og smart person med egne meninger, men etter dette intervjuet får jeg en helt ny respekt for deg. herregud, så mye vondt du har vært gjennom. er helt sykt hvordan du har kommet deg gjennom alt det, og at du er der du er idag. du er en stor inspirasjonskilde og et godt forbilde for alle unge der ute. synes det er utrolig flott av deg å dele din historie. stå på videre, ønsker deg alt godt!

  19. Du er så sykt flink å snakke for deg! Likte veldig godt at du var så ærlig og åpen i intervjuet, sjeldent at “kjendiser” gir så mye av seg selv på den måten 🙂

  20. Kjære Sophie.
   For en herlig person du er. Jeg blir oppriktig glad av å høre på deg snakke om livet, og reflektere over ting. Jeg har lest bloggen din lenge, og gud! Så mye du har utviklet deg. For det første, du er så vakker. Du trenger virkelig ikke all den sminken. Du er veldig fin naturlig. For det andre, husk at alle feil i livet gjør deg til den personen du er. Før var jeg helt opphengt i alt jeg gjorde feil, men nå elsker jeg det. Livet er så fantastisk på den måten! Alle fucker opp, men så lærer man – og livet går videre.
   For det tredje, innlegget om ”Hva skjer med meg”.. Digger at du er så ærlig, men husk at alle har ting de sliter med. Jeg er en jente som lett kan rape offentlig, for så å le av meg selv. Det betyr ikke at jeg har en bedre personlighet. Ingen er perfekte. Jeg har også sider og ting jeg skulle ønske var annerledes ved meg selv. Slik tror jeg mange jenter føler det. Synes du burde slutte å streve for å være sånn og sånn.
   Og til sist. Bare…vær deg selv. Det er så viktig! Plutselig vil alle brikkene falle på plass skal du se.. Stå på, jeg digger deg:-)

  21. Du er ei sterk og flott jente <3 Ble helt rørt av intervjuet ditt, du er så flink til å ordlegge deg og du er så nydelig <3

  22. Æ unna dæ så utrulig mye, sophie. du e nokka helt førr dæ sjøl og du e noen æ alltid har sett opp til. æ bruka aldri å kommenter på bloggen din fordi æ vet ikke helt kordan æ skal formuler det æ vil si til dæ. men æ vil tru at det æ vil, e å takk dæ, du har alltid vært så ærlig og så fin mot andre menneska, og æ føla på en eller anna måte at æ kjenner dæ, selvom æ aldri har møtt dæ. det føles så rart at æ har et “forhold” til noen æ ikke egentlig kjenner men det blir vell sånn når du har vært en person som på en måte alltid har snakka for mæ og utrykkt følelsan mine for mæ. det æ mein med det e at æ kjenn mæ veldig igjen i mye av det du skriv og når æ har hatt det vanskelig for Å utrykk mæ sjøl, har æ alltid kunne gått inn på bloggen din og bare lest, og kjent mæ igjen i det æ ikke helt klar å skjønn at æ føla sjøl. æ har lest bloggen din fra du begynte å blogg og æ trur også det e nokka av det som får mæ til å føl at æ kjenner dæ, æ føla jo at æ har vokst opp med dæ, og følgt dæ når du har blitt eldre, samtidig som du har hjulpe mæ å gi mæ selvtillit og føl mæ bra og det gjør du enda! æ unna dæ det så utrulig mye, at du klar å sitt forran noen å snakk om tunge ting, som æ sjøl bare hadde gjømt langt inni mæ og ikke klart å snakk om – det gir mæ en følelse av at æ kanskje ikke treng å snakk om det, fordi æ ikke e den eneste som har det sånn som æ har det, og det føles så utrulig godt. æ vil si tusen, milliona takk for at du e den du e, og æ vil bare si at æ faktisk e utrulig glad i dæ, på en veldig rar måte.. du har alltid vært min inspirasjon til å bare vær mæ sjøl og stå for mine egne meininga, og spessielt når det gjeld mobbing. æ kan nok ikke si at æ har blitt mobba, fordi æ alltid har hatt gode venna rundt mæ men æ har virkelig kjent på det du sir i intervjuet, at det føles så jævlig å måtte kom inn i et klasserom kor man ikke føla sæ velkommen og bare må vær på lag med læreren, eller i mitt tilfelle va det jo treneren min. vi hadde alltid øvelsa på treningan der vi sku vær 2 og 2 og det va så fælt fordi æ kjente absolutt ingen på laget, på den tia, og når alle på laget hadde fått sæ en partner så måtte æ vær med treneren min. når du sa det på intervjuet så kjente æ det stakk i hjertet og æ fikk lyst til å bare bryt ut i tåra – nettopp fordi du på en måte snakka for mæ, og æ kjente mæ så utrulig mye igjen i det du sa. men ja, du e virkelig fantastisk og du har vært en viktig person for mæ lenge, og æ ville bare ta mæ tid til å si kor mye det har betydd – så tusen takk for at du e den du e og tusen takk for at du har ubevist hjulpe mæ til å få mere selvtillit og å blir glad i mæ sjøl. du e en av få bloggera som virkelig bryr sæ om leseran sine og det vet æ at mange e veldig takknemmelig for, inkludert mæ sjøl. du e fantastisk, det e du virkelig.

  23. Hei Sophie, ville bare lære deg en ting om seksuell objektifisering vs seksuelle subjekter.
   For om en jente som deg selv (før ikke nå) har valgt å eksponere sin seksualitet og fremstille seg selv med ett sex image. Så betyr det at du er et seksuellt subjekt, det betyr at du selv kontrolerer det, du velger det. Du kan sammelignes med beyoncey og Miley cyrus. Det er ikke noe galdt med dette, fordi DU velger det selv om ingen skal ha rett til å gi deg kritikk for det, siden…for å være helt ærlig så hadde ikke menn fått samme hets som du.
   Mens ett seksuellt objekt, er mennesker som objektifiserer folk, i dette tilfellet kvinner, som en ting, en seksuell ting. De ser ikke på personen som en person, men ett produkt av sex, som de kan bruke. Dette skjer mest i modell bransjen, med catcalling, reklamer og det er også slik mange menn ser på kvinner – på grunn av kvinnehat etc…
   Men ja var bare det jeg ville si, siden jeg føler ikke alle har en forståelse for dette temaet 🙂

  24. Må bare gi deg en tilbakemelding.. Dette var så utrolig spesielt å se på! Ulikt sånn du har vært tidligere. Og vet du? Ting gir litt mer mening nå. At overgrepet har medført et eksponeringsbehov forbekreftelse og sånn. Og at det at du nå ikke vil søke oppmerksomhet gjennom kropp lenger, betyr kanskje at du virkelig klarer å legge overgrepet bak deg? Håper alt står bra til med deg hvertfall 🙂

  25. Så sykt bra intervju! Det beste og mest ærlige jeg har sett! Og inger vridninger av ordene dine! Fikk lyst å gi deg en laang klem! <3 stå på videre! Digg dæ!

  26. herregud Sophie! så herlig å se deg gjøre ett litt dypere intervju og du virker så rolig og komfortabel foran kamera samtidig som du virker så ekte!! virkelig helt fantastisk å se! du er et bra forbilde!! 🙂

  27. Åå kjære Sophie, du får meg på gråten. Dette var et skikkelig dypt intervju, og du svarer for deg så jeg kjenner jeg blir skikkelig stolt. Du har vokst utrolig mye på en liten tid, har fulgt med på bloggen din i over to år, og jeg må ærlig si at du er mitt forbilde no 1!
   Stå på videre og vær deg selv, du er så utrolig sterk.

  28. Jeg forstår virkelig ikke folk som skal kritisere deg og se ned på alt du gjør. For du har virkelig beina på bakken og du svarer så godt for deg. Det la jeg også veldig godt merke til på senkveld når du var der. Jeg likte dette intervjuet og spesielt det at du valgte å være så ærlig. Det er modigt.

  29. Så flott og se at du har vokst fra den usikre og barnslige bimbodukke-stilen din. Du virker som en oppegående og smart jente, trasig når slikt blir bortgjemt i sminke og duckface. Det må være kjempe tøft og krever nok en del mot å gjøre dette på et så ærlig vis. Kreds til deg! Et veldig fint intervju 🙂 Kjekt å se at du har begynt å blomstre.

  30. Elsker intervjuet! Beundrer måten du åpner deg opp, og forteller om ting som alle skjønner er veldig vanskelig. Jeg er veldig glad for at du delte det med oss. Det står så sinnsykt mye respekt av det. Jeg er helt overrasket over hvor mye du har utviklet deg på den siste tiden. Noe jeg synes er kjempebra, for du er perfekt akkurat som DU er! Uansett hva andre sier. Stå på videre, Sophie!

  31. Wow! Der ser jeg på deg med litt andre øyne, ser at noe ved deg har forandret seg. Du virker mye mer ærlig og stolt, ser på mye litt annerledes nå. Det her gjennomførte du kjempebra, nå begynner du mer og mer å gli mot et person som du (viktigst av alt) virkelig har lyst til å være. Fantastisk!

  32. Det her var et utrolig flott intervju, som viser at du er mye mer reflektert enn slik du ofte blir fremstilt i media. Heier på deg, du er flott! Synes det er bra du har funnet ut hvorfor du har oppført deg som du har, og at du har den selvinnsikten du har.

  33. Du er så flink, klok og virker veldig reflektert! også ser du helt fantastisk ut! 🙂
   Ps. du har fine bryn så drit i det de sier 🙂

  34. Jøss for et flott menneske du er. Fortsett å blomste, stråle og å være deg selv, for du er mer enn god nok som du er. Jeg kan se at du har blitt mer glad i deg selv, det er supert. Fortsett sånn.

  35. Herregud skjer med kommentarer på bryna hennes? Det er faen meg ikke monobryn, synes du det trenger du en synssjekk og en moralpreken om hvordan du skal snakke med andre mennesker med respekt. Dere som hakker på andres utseender synes jeg virkelig synd på, at dere må skrive stygge kommentarer for at dere selv skal føle dere bedre. Synes VIRKELIG synd på dere.

  36. dere må ikke være så naive og lettlurte pga en teit intervju med hun der
   er jo selvfølgelig et teit skuespill

  37. skjer med at du ser ut som oppblåst botoxtryne når man ser deg på sånne tv intervjuer og aviser enn på bilder som du legge ut selv?
   er jo stor forskjell :p

  38. Jeg elsker når du er så åpen og forteller om ting mange bloggere ikke gjør! Jeg fikk frysninger av å høre på intervjuet, av alt du har gått igjennom.
   Jeg har så stor respekt for deg. jeg skjønner meg ikke på mennesker som gir deg hat, for du fortjener alt annet enn hat<333

  39. Å løse en Rubiks kube
   Å løse en Rubiks kube blir sett på som en vanskelig oppgave. Tenk deg at en blind mann prøver å sortere de fargede sidene av en Rubiks kube. Han vil ikke være i stand til å vite om vridningene han gjør, bringer han nærmere eller lengre fra målet. Hvor sannsynlig er det at han alene løser kuben ved en tilfeldighet? Det er så å si umulig. Får han derimot hjelp underveis, som et «ja» eller et «nei» for hver vridning, vil sjansen for at han klarer det øke dramatisk. Sir Fred Hoyle bruker denne kjente analogien for å vise hvor usannsynlig det er at orden kan komme som følge av ren tilfeldighet. Hoyle mener at sofistikert orden ikke kan oppstå fra en utilsiktet tilfeldighet, uten innblanding av en slags påvirkning eller høyere intelligens.
   Universet har den mest kompliserte og sofistikerte form for orden, og det er derfor høyst usannsynlig at det ble til ved en tilfeldighet. Sjansen for at livets opprinnelse ble til ved en tilfeldighet, er betydelig mindre enn at en blind mann skulle klare å løse Rubiks kube. Vi vet at universet er et organisert system som styres av naturens lover og innviklede balanser. Hvis man tenker at det er tilfeldig arrangert, er det som Hoyle sa at det er som å si at solsystemet er fullt av blinde menn som løser Rubiks kube samtidig. Derfor er det rimelig å anta at det er en høyere intelligens eller organisator som skapte universet.
   Mobiltelefonen din
   Ta mobiltelefonen din som eksempel. Den er laget av glass, plastikk og metall. Glass kommer fra sand, plastikk kommer fra olje og metall er utvunnet fra bakken. Tenk deg at du gikk i ørkenen (hvor det er mye olje, sand og metaller i bakken), og du fant en mobiltelefon liggende der. Ville du trodd at den ble til av seg selv? ? At solen skinte, vinden blåste, lyn slo ned, oljen boblet til overflaten og blandet seg med sanden og metallet, og i løpet av millioner av år utviklet mobilen seg til ved en tilfeldighet? Ingen ville trodd på en slik forklaring. En mobiltelefon er en finjustert gjenstand som er satt sammen på en organisert måte, så det vil være fornuftig å tro at den har en organisator. På samme måte, når vi ser universets finjusterte orden, er det fornuftig å si at universet har en organisator. Å insistere på at universet er kommet til ved en tilfeldighet er vanskeligere å tro enn at mobiltelefonen din har kommet til eksistens i en ørken ved en tilfeldighet. Man kan fortsette å insistere på at det er en ørliten mulighet for at universet kan ha kommet til eksistens ved en tilfeldighet, på samme måte som man kan insistere på at mobiltelefonen også er et resultat av tilfeldighet, men ingen fornuftig person vil tro på noe slikt absurd. Den beste og mest fornuftige forklaringen på hvordan denne utrolige finjusteringen av universet har forekommet, er Guds eksistens.

  40. Du er tøff! Du har mye å gi, og det er tøft å se hvordan du har taklet ungdomsårene, og hvordan du forteller den til mange som kjenner seg igjen.. Stå på! 🙂
   Har det vært en ide å lage et innlegg om hvem man kan prate med hvis man opplever voldtekt, mobbing eller har det vanskelig? Flott og ærlig intervju! Du har påvirkningskraft til å hjelpe mange med å være så ærlig! 🙂
   Stor klem sendes over 🙂

  41. Vil bare si at du absolutt ikke trenger å spille på kropp og utseende for å få oppmerkshet, for du er utrolig reflektert og veldig flink til å snakke for deg! Håper du ikke lar de stygge kommemtarene gå innpå deg, men heller fokuserer på de gode<3

  42. Helt ærlig burde du studere markedsføring! Du spiller først på det du vet de fleste reagerer på også viser du ditt sanne jeg etter hvert. Jeg digger det! Du har på en måte lurt meg rundt, for før skjønte jeg ikke helt deg, men nå syns jeg du virker veldig ordentlig! Stå på, digger det du gjør! <3

  43. Du er en fantastisk jente som har opplevd mere en de fleste. men du har så mange skanser her i livet, du er ung og har masse skjanser her i livet. Du må velge din plass her i verden og stå opp for deg selv.
   det at du velger å være så ærlig om det innlegget ang. forandrikger osv, at du ønsker å forandre deg selv og noen av den måten du blogger på tidliger viser egentlig bre at du har vokst og at du har sett og lærtmye de siste årene.
   Stå opp for deg selv å vis hvem du er å vær deg selv, du er en utrolig jente som er tøff og modig.
   hvis ikke du er en god rollemoddel etter dette interwjuet, hvem er det da??
   her viser du at du har våkst å at du er klar for å gjør deg litt mere seriøs.
   og at det synet forlk har fått av deg ønsker du nå å endre på fordi du har vokst mere og ønsker å bli sett på som mere seriøst.
   PS: det som hente med deg da du var yngre var voldtekt, uansett hva du eller andre måtte si, sex uten orgentlig sammtykke er voldtekt, selv om du ikke tenkte over det der og da, men først kjønte det noen år senere, Det er både modig og godt gjort av deg å tørre å si det sånn, tørre å bare være ærlig og det som har skjedd og det som er din fofrtid.
   Alle har en bagerskje de går å bærer på, uansett hvor mye du prøver å fortrenge den så ligger det alltid baki hodet, har selv mye i bagarsen men hadde nok ikke klart å si det sånn som du gjorde, vær stolt over deg selv å den perskjonen du har blitt.
   den perskjonen du har blitt er en perskjon som du skal fortelle barnebarna dine om med et smil!!

  44. Jeg sytnes Morten stilte helt UTROLIG upassende spørsmål. Du har jo ikke blitt voldtatt, eller blit utsatt for overgrep i det hele tatt, når du er frivillig med på noe slevom du ikke er klar, så er det jo ikke et overgrep? Men fortsatt så spurte han ting somt “Anmeldte du overgrepet” (hvilket overgep…..) og Ble du vldtatt” liksom….wtf. Jeg har selv gått igjen om en voldtekt, og syntes dette her var utrolig upassende spørsmål.

  45. Fantastisk å se et så ærlig og åpent intervju med deg. En får virkelig sett at du er en fantastisk person, ikke bare en blogger som mange lar seg provosere av.
   Stå på 😉

  46. Hærlig! Dette er det beste intervjuet jeg har sett av deg. Har alltid likt bloggen din å sett på den som underholdning, og aldri hatt noe i mot deg. Men dette er faktisk første gangen jeg virkelig føler at du har hjulpet meg. For litt over et år siden anmeldte jeg en fyr for voldtekt, og når du snakka om det kjente jeg meg igjen. Han fikk ingen dom, fordi dommerne mente jeg var med på det, fordi jeg ikke hadde gjort NOK motstand (?) hva faen. Det siste året har jeg lurt på om jeg faktisk var med på det, og lurt meg selv til å tro det. Men i løpet av 4 minutter med deg på vgtv er jeg tilbake der jeg var den dagen jeg anmeldte han. Det var ikke min feil, det var hans.
   Stå på videre, du kommer til å nå langt! 🙂

  47. Hei. Jeg fikk ikke sett hele intervjuet, men kom til delen om det ”overgrepet” du gikk gjennom. Jeg syns det var utrolig respektløst av deg og si at du ble voldtatt/overgrepet fordi du hadde sex når du ikke følte deg helt klar. Du kan ikke legge skyld på den andre personen når han kanskje ikke var helt klar over at du følte deg så forferdelig utilpass. Jeg vet at noen gutter kan fort utnytte sånne situasjoner, men du sier selv her at du ikke sa nei, ikke ga motstand eller ga uttrykk for at du absolutt ikke ville ha sex. Jeg ble seksuelt misbrukt av min onkel i 6 år, og det går ikke en dag uten at jeg tenker på alle de forferdelige hendelsene, det er helt jævlig å leve med. Vær så snill å ikke ta slike ting så lett.

  48. Dårlig av Morten å vinkle dette som en voldtekt. Jeg har selv opplevd det samme, hatt sex som 13åring av samme grunn som deg. Og tenkte ikke over det før 1/2 år senere. Det er fortsatt ikke voldtekt, bare dårlig dømmekraft og man angrer og tenker at jeg var egentlig absolutt ikke klat. Ø
   Som 15åring ble jeg derimot voldtatt. Det var noe helt annnet. Kan ikke sammenlignes.
   men jeg merker jo at du egentlig ikke ville kalle det voldtekt, fordi det VAR IKKE det. Men han fortsatte jo å vinkle det den veien og maste. Ikke greit.
   Men ellers et veldig fint intervju. Liker deg veldig godt.
   Jente 23

  49. Ååå! Du er så bra, Sophie Elise! Veldig flott intervju. Mamma dreiv å snakka om hvor viktig det er å “velge” rett forbilde, og da nevnte hun at du var et godt forbilde. Mamma digger deg også!

  50. Morten stilte noen svært utilpassende spørsmål. Det er overhodet ikke greit å legge ord i munnen på deg som du selv ikke har brukt. Du sa aldri at du hadde blitt voldtatt, men han valgte å bruke ordet voldtatt, noe som virket å snu på din egen oppfatning.
   Det er utrolig leit hvis du har blitt voldtatt, men det er også utrolig leit at du skal bli presset til å fortelle at du har blitt voldtatt hvis det ikke var slik du følte det selv. Det er vel kanskje derfor du aldri annmeldte det.
   Håper Morten kan lære seg hvordan man stiller spørsmpl på en mer passende måte etter dette intervjuet.

  51. Utrolig fint og ærlig intervju! Slik åpenhet står det respekt av.
   Du er så reflektert og flink til å ordlegge deg 🙂 stå på videre!

  52. Sykt!!! Spille ut “voldtektsskortet” ETTER at du (som barn) knulla frivillig, men så angra deg??? For en jævla hån mot ekte voldtektssofre!
   SKAM DEG!!! >:-(

  53. Herregud så mange motbydelige kommentarer det var her! Et overgrep er et overgrep, uavhengig av varighet, antall ganger og evt hvor voldelig situasjonen var/ikke var. Blir man presset til å ha sex når man ikke vil så er det et overgrep! Og hvis dere som har kommentert at dere selv har blitt voldtatt og at det Sophie har gått igjennom ikke kvalifiserer som voldtekt snakker sant, så er det helt utrolig stygt gjort av dere. Dere burde vite bedre enn noen andre hvordan man bagatelliserer hendelsen i sitt eget hode, hvordan man flytter skylden over på seg selv. Så prøver dere å gjøre det mot denne jenta som har valgt å være åpen om et vanskelig tema? Skam dere.

  54. Du er tøff. Jeg må si at dette er et ekstremt fint intervju, som dekker temaer som tidligere føles usnakket, eller uferdig. Dette med voldtekt virker å bli et stort tema her i kommentarfeltet. Noe jeg (i dette kommentarfeltet) føler at mange uttaler seg om, uten å helt forstå. Jeg har ikke selv vært utsatt for noe slikt, så velger ikke å vinkle det den veien, men definisjonen på voldtekt er ikke klar. Og etter min mening – ikke nødvendig, i alle tilfeller. Et overgrep er begått, eller en feiltakelse har oppstådd, og det er IKKE OK. Og det skal være klart. Som menneske har vi som rett å se på en hendelse, enten mot en selv, eller mot noen andre, og mene noe om det. Men det er på alle måter utrolig greit at du snakker om temaer som har berørt deg. Du er et menneske, og det er ok. Mennesker har det verre – sure. Men det er ikke grunn nok til å snakke nedlatene, eller kommentere stygt hos en person som ikke har gjort noe vondt. Kommentaren over meg her ber deg om å skamme deg. Det har du ingen grunn til å gjøre. Etter hva jeg ser (etter mange år uten å kommentere) er du en utrolig kul jente. Du står for det du mener, og sier det du tenker, uten å alltid tenke konsekvenser. Tror ikke folk forstår hvor mye det har å si om du skriver en ting “feil”. Du får fort hets, og jeg ser den. Men virkelig – all cred til deg. Du står for det du mener, og det er en mangelvare i dagens samfunn, og ikke minst – bloggverden. For la oss ikke spøke med blogg – det har innflytelse.

  55. Hei sophie!:) vil bare starte med å si at du er tusen ganger mer interessant person med klærne på enn av! Ikke frekt ment i det heletatt, du viser hvor søt og god du er nå, og prøver ikke for harde livet å være “deilig”, og det elsker jeg. De siste ukene har du bare blitt mer og mer fantastisk, og faktisk en person det går an å se opp til.
   Jeg har hele tiden visst at fæle ting har skjedd deg, etter hvordan du har vist deg frem tidligere. Og det gjør vondt i meg å tenke på det. Men det vises så godt at du har det fint nå, og det unner jeg deg virkelig!
   Det med “voldtekten”.. det har skjedd med meg – bare med en jeg var sammen med. Jeg ville absolutt ikke røre han, jeg hatet fyren. Han mishandlet meg og fikk meg til å føle meg som søppel, slik at jeg ikke klarte å forlate han.. Han voldtok meg tre ganger. Vi er selvfølgelig ikke sammen lengre, dette er 5-6 år siden, men jeg gråt og sa at jeg ikke ville, dyttet og prøvde å sparke han bort, men det nyttet ikke… Han veide dobbelt så mye som spinkle, lille meg på 48 kg. Han visste helt klart at jeg ikke ville det også.. Det plager meg enda den dag i dag, og du er nå den eneste som vet om dette..

  56. Flott intervju! Har bare fått mer og mer respekt før dæ i det siste, og æ synes du e tøff som tør å vær så ærlig som du e i dette intervjuet! Æ heia på dæ!
   PS
   Sir dette fordi æ har sett sååå mange andre jente har gjort den samme feilen, og ingen har sagt noe til dem. Med dæ e det litt verre med i og med at du e i media hele tida.
   Du tegna øyenbrynan dine litt før langt inn, så om du bare kutta dem 3-4 mm på hver side blir det bra! Bare et friendly advice! 🙂
   Lykke til videre!

  57. Wow, Sofie Elise, wow!! Du har virkelig utviklet deg, og du er veldig reflektert og flott. Du skal være så stolt over deg selv. Så åpent og ærlig intervju, ikke mange hadde våget å gjøre det du gjør. Du fikk meg virkelig til å tenke. Stå på videre 🙂

  58. Sophie Elise – du er rå! Jeg synes du er et utrolig fint menneske, og de siste månedene synes jeg du har tatt bloggen din til nye høyder. Dette intervjuet var utrolig fint, og du viser deg absolutt fra din beste side. Andre kan si hva de vil, men jeg synes du er et flott forbilde. Du er så tøff, og jeg håper flere kan se hvor fin du er 🙂

  59. Jeg reagerer sterkt på en ting; misbruk av ordene voldtekt og overgrep. Som liten ble jeg seksuelt misbrukt av faren min, noe som førte til store psykiske problemer i mange år. Da jeg var 21, ble jeg utsatt for en voldtekt. En voldtekt/et overgrep skjer når du klart og tydelig sier nei eller uttrykker på andre måter at du ikke vil. Det kan også skje når man selv ikke er i stand til å si nei, fordi du bare er ei lita tre-årig jente eller du sover. Kanskje føles det ut som et overgrep, og det er veldig synd, men det er ikke det når du frivillig var med på det. Tenk på den gutten du hadde sex med? Hvordan tror du hab føler seg, når du omtaler det som et overgrep?

  60. Det hender jeg titter innom. Leser for det meste uten å kommentere… Observerer at du vokser og forandrer deg. Det er vanskelig nok alene, men nok så spesielt å gjøre mens hele Norge ser på… Jeg har ikke tidligere sett deg på TV/intervjuer – du ser nesten trist ut… Som om du har åpnet øynene og sett verden litt for det den egentlig er..? Insett ett og annet. Jeg har mest lyst til å gi deg en klem, så det skal jeg spørre om å få gjøre om jeg noensinne møter på deg! Jeg er ferdig med å kritisere deg for det jeg tidligere har ment er hykleri, men nå skjønner at er din personlige reise som du er sterk nok til å dele med alle som er interesserte i å vite… Kjærlighet og respekt til deg, Sophie.
   PS. Gleder meg til å lese mer om dine out of body experiences 🙂

  61. Så utrolig fokus det blir på voldtekt her… Da jeg var 14 ble jeg utsatt for nøyaktig det samme som Sophie, og selv om man ikke gjør fysisk motstand er voldtekt fortsatt en voldtekt. Noen reager slik at de blir stive av skrekk, og rett og slett ikke klarer å reagere. Og om den andre parten har manipulert deg til å tro at det er noe du vil, er ikke det like mye voldtekt som om man sier tydelig “nei” og gjør motstand? Om ikke så skjønner ikke jeg hvorfor jeg enda sliter med minnene etter 7 år.
   Situasjoner er forskjellige. Prøv å ha litt forståelse for dette.

  62. Må si jeg fikk et helt annet syn på deg av å se dette intervjuet, også gjennom tv-serien har jeg følt at det bildet jeg hadde av deg fra før av ikke helt stemte. Du er tøff, vakker, reflektert og mange av dine meninger og verdier er absolutt viktige å ha når man er et slikt forbilde som du har blitt for mange. Stå på videre og la deg absolutt ikke knekke av kritikk og trusler!

  63. Hvorfor skal jenter absolutt rive hverandre ned hele tiden..? Jeg ble voldtatt av onkelen min, derfor er min voldtekt mer verdt enn din voldtekt, liksom? Hva faen. Manglende samtykke = voldtekt. Ferdig snakka.
   Stå på, du er tøff!

  64. Hei Sophie.
   Jeg har sett overskriften: voldtekt.
   Jeg vil vite hva skjedde. Men det er stor problem at vgtv har ikke tekst. Kan du skrive et innlegg om det?
   Stå på! Du er tøff! ❤️

  65. Jeg pleier egentlig ikke å kommentere på andre blogger, men jeg må bare få dette ut; jeg er så utrolig stolt over deg!
   Har fulgt med på bloggen din siden starten, og husker de fleste dype innleggene du har skrevet. Er bare så imponert over hvordan du har stått frem, og hvordan du har hjulpet leserne dine.
   Merker at jeg, som lesere selv, har blitt glad i deg. Blir inspirert over hvor målrettet, sterk og god du er. Du har en rekke gode egenskaper, og ingen av disse baserer seg på hva som er under klærne dine. Utviklingen din gjennom disse årene har virkelig vært inspirerende. Stå på Sophie!

  66. Hei! Et supert intervju av deg! Fikk en helt annen oppfatning av deg som var veldig hyggelig. En ting jeg stusser litt på er at en kan ikke ta medisins abort på uke 12… alt etter uke 8 må en ta kirurgisk abort, så er ikke sikker på om du lyver, eller hva som skjedde der. En opplevelse slik som det sitter ved en og husker det svært godt, så denne historien kjøper jeg ikke :/

  67. Du ser kjempe bra ut Sophie. Tror dette er det fineste intervjuet av deg jeg noen gang har sett, du er utrolig flink med ord her ihvertfall med tanke på hvor vanskelig tema du velger å snakke om her, stå på <3

  68. Ser det er så mange som reagerer så sterkt på det med voldtekt. Har aldri opplevd det selv ( så mange mener sikkert at jeg ikke bør uttale meg om det.) Men jeg blir så sykt provosert, når noen mennesker etter å hørt henne prøvd å forklare dette for første gang offentlig i 3-5 min? Det kan være svært vansklig å forklare noe så alvorlig på riktig måte. hvordan skal man ordlegge seg i en slik situasjon?
   Så må man huske på at alle tolker hva et annet menneske sier på forskjellige måter. Jeg tolket det som at hun ikke var klar, men gutten forsatte å gjorde det. Hun klarte ikke å gjøre motstand, fordi hun trodde det var normalt, at det var slikt det skulle være! og i ETTERTID, fortalte hun at hun var med på det, fordi alle andre hadde hatt sex, og hun ikke ville være noe annerledes. så i mine øyne et overgrep/ voldtekt. Som noen andre skriver, en voldtekt kan variere, dermed vil det ikke si at om sophie elise ikke opplevde nøyaktig det samme som andre voldteksofre, så er det ikke en voldtekt.
   Synes alle dere som bagatiliserer en slik hendelse, bør skamme seg!! INGEN kan sette seg inn i hvordan det var for sophie elise. INGEN kan si at dem vet nøyaktig hva som skjedde den gangen. FOR INGEN AV DERE VAR DER, alle hendelser er forskjellige og alle mennesker er forskjellige.
   Synes du er helt nydelig, sophie elise! Har alltid digget deg, fordi du ikke bryr deg om hva andre skulle mene. Har lest kommentarene dine ved flere anledninger, og JEG får tårer i øynene av alle hatmeldingene dine, alle som har noe de skulle ha sagt om deg, om hvordan du egentlig bør sminke deg,kle seg og gjøre. Du er et utrolig sterkt menneske! Du må aldri miste den siden ved deg selv 🙂

  69. Hei Sophie! Jeg synes at jeg så deg på Waynes Coffee for noen dager siden. Jeg satt og jobbet med matematikk, men jeg vet ikke om du var der med tre gutter? Jeg var litt usikker, hvis ikke så tok jeg sikkert feil. Hvis du var virkelig der, så skulle jeg ønske at jeg var modig nok til å si hei 🙂
   Du er en fantastisk jente, og at du støtter oss døve ang mangel tekst på tv osv. Tusen hjertelig takk for ditt engasjemnt 🙂 Ta gjerne en titt innom bloggen min, og kanskje du kjenner meg igjen? 🙂 Ønsker deg en fantastisk lørdag. Stor klem <3

  70. Sophie, jeg beundrer deg virkelig, jeg fikk helt vondt inni meg da du fortalte alt du har gått i gjennom, og jeg syns du er helt utrolig sterk! Jeg tror aldri jeg hadde klart å snakke om ting på den måten hvis jeg hadde gått igjennom det samme. Selv om kanskje ikke alle er enige, synes jeg du er et forbilde, fordi du tør å snakke om de vonde tingene og være ærlig om dem. Ta vare på deg selv, du er en utrolig tøff jente!

  71. Kan du skrive litt om aborten og kordan du opplevde det? Men bare vist du vil og føler deg komfortabel nok til og skrive det! Vi vil ikkje presse deg❤️ Veldig ærlig og bra sagt!!💎

  72. Du er så utrolig flott, Sophie. Du imponerer meg stadig vekk med personligheten din, du virker bare så herlig. Jeg tar meg selv i å håpe at jeg en gang får treffe deg, slik at jeg kan få gitt deg en god klem og takket deg for at du er du.
   Ønsker deg alt godt fremover!
   Stor klem og gode tanker sendes fra Trøndelag.

  73. Wow, dette er helt klart yndlingsintevjuet mitt. Utrolig å se hvor åpen og sterk du er, det gjør deg til et utrolig godt forbilde. På ungdomsskolen gikk jeg igjennom mye vondt, men sperret alle følelsene inne og snakket ikke med noen om det, noe som gjorde alt mye vondere. Det er utrolig fint å se hvor sterk, ærlig, åpen du er, noe jeg tror er til stor inspirasjon og hjelp for mange.
   Og du ser virkelig nyyydelig ut! Smilet ditt er så fint, og øynene dine glitrer!!

  74. Neeii Sophiee, hva har skjedd med de fine brynene dine 🙁
   De er så nærme hverandre at det er nesten skummelt…

  75. Karoline; Jo, man kan ta medisinsk abort helt frem til grensen på 12 uker er gått. Frem til uke 9 kan mam ta medisiksabort hjenme, men fra uke 9 til 12 kan du fremdeles ta medisinskabort, men det må foregå på sykehuset. Det Sofie opplevde var å gjøre det på sykehuset, men ble sendt hjem før selve fosteret hadde kommet ut.
   Jeg vet veldig godt hvordan dwtte fungerer siden jeg selv har tatt medisinskabort i uke 11 på sykehuset.

  76. Åh Sophie! Kjære deg, tøft av deg å være så åpen ærlig å ekte. Leser igjennom noen kommentarer ang graviditeten å tidlig sex. At det ikke trenger å kalles voldtekt betyr ikke at det fortsatt var greit. Når man er så ung, kan man selv se for seg selv som en 13/14åring som er usikkert å ikke helt vet hva som er greit å ikke greit. Det er ikke lett å si nei, å derfor dessverre, er det mange som har latt seg utnytte. Man lærer gjerne av det i etterkant blir sterkere å klarer å sette ned foten for hva som er rett å galt. De som mener at det ikke var ett overgrep/voldtekt kan tenke seg litt om, kanskje man ikke skal kalle det det, men rett er det fortsatt ikke. Kan ikke tenkte meg hvordan du følte det etterpå, svak, ,missbrukt, utnyttet.. men, se på deg nå Sophie ,du vokser opp har blitt sterkere å du er råtøff som åpner deg så mye, å vet det er mange jenter som kjenner seg igjen i dette! Stå på, nydelige deg.

  77. Åh, jeg digger deg helt sykt Sophie! Du er så utrolig smart, og liksom personligheten din er drit bra. Vet ikke om du ser dette, men du er et så bra forbilde og inspirasjon! elsker bloggen din

  78. Utrolig fint Intervju! Setter pris på at du er såpass ærlig. Er så kult å se deg live, hadde vært artig om du kunne hatt et nytt live show snart?
   Klem

  79. Karoline: sykehusene rundt praktiserer ikke dette likt. Mange sykehus utfører m.a helt frem til uke 12!

  80. Begynner bare å få mer og mer respekt for deg Sophie. Er så tøft av deg å snakke så åpent om det vanskelige du har vært gjennom, og jeg er sikker på at du hjelper mange jenter som har vært/går gjennom noe av det samme ved å gjøre det!

  81. Stå på Sophie! Fantastisk intervju! Du viser en ny side av deg selv, en voksen mer reflektert person. Du er virkelig blitt en fantastisk person og et flott forbilde! Du virker så mye lykkeligere i det siste ❤️

  82. Dette var et sykt bra intervju! Det var hør å se hvor mye du åpnet deg og hvordan du har utviklet deg! Bloggen din har vært sykt gøy å lese i det siste, med mange gode innlegg, som de om at du går ut av din egen kropp og dette intervjuet! Stå på:-))

  83. Jeg forstår akkurat hva du snakker om når du forteller om overgrepet når du var yngre. Det er en type voldtekt, ja. Jeg har vært utsatt for det samme. Du aner ikke hva du driver med, og som du sier selv, så tror man at det er sånn det skal være. Dette skjedde med meg også, og det er noe man tenker mer på når man blir eldre. Man hører venninner, og andre bekjente som forteller om sin første gang. Det er da man først skjønner at det som har skjedd er feil. Og det er noe jeg har slitt mye med selv. Det har gjort mye negativt for mitt seksuelle liv senere i livet..

  84. Hei Sophie Elise 🙂 Jeg leser egentlig ikke blogger i det hele tatt, men i det siste har jeg vært innom bloggen din innimellom. Du har vært nevnt mye i medie, og fremstilt som den ¨dumme og blonde¨jenta som spiller på sex og at det er alt du kan, altfor ofte. Jeg må innrømme at jeg synes det er utrolig trist at du blir fremstilt slik noen ganger! Du virker virkelig oppegåene og smart.
   Uansett hvordan du kler deg eller hva du skrver om på bloggen så vil ikke det definere deg som ett menneske eller hva du kan eller ikke kan. Synd at folk skal prøve å trykke deg ned istedenfor å løfte deg opp,spesielt siden du er en så jordnær, pen og ydmyk jente som snakker åpent om sine gode og dårlige erfaringer og tar opp viktige temaer i samfunnet om dagen.
   Jeg ville egentlig bare skrive til deg her for å si at jeg blir stolt og glad for at du fortsatt står på ditt og er deg selv! Fortsett med å fremme meningene dine, for det er virkelig viktig at seksualisering av barn, overgrep, det å føle seg utenfor, mobbing etc etc kommer frem. Jeg synes du bruker din kjendis status på en positiv måte!! Jeg liker også innleggende dine om klær og andre ting, synes det er fint at bloggen din inneholder så mye. Du blander følelser, klær, viktige temaer, mote osv, alt på en veldig fin og naturlig måte.
   Det var virkelig ett bra intervju du ga ¨på sofaen til Morten¨! Jeg synes du snakker godt for deg, du er jordnær, ydmyk og åpen. Du ser også veldig naturlig pen ut 🙂
   Jeg vil også legge til at jeg synes det er trist, fælt og utrolig respektløst av folk som kommenterer her ang overgrep. Det er ingen som kan definere om det du opplevde er voldtekt eller overgrep, ingen andre enn du. For de som skriver her, de var ikke der. Alt dette er synsing og det er utrolig respektløst og barnslig å gjøre om ett slikt ømt tema. Jeg må innrømme at jeg også skammer meg på vegne av de som gjør det på en slik måte, da dette faktisk er med på å gjøre det vanskeligere for jenter/gutter å stå frem eller prate med noen om ett overgrep. Frykten for at man ikke skal bli trodd eller at andre bagatiliserer det er som regel veldig stor. Så dette er utrolig trist at noen velger å bruke ytringsfriheten sin på internett til å fremme så dårlige holdninger og frykt/skam hos de som opplever noe sånt.
   Jeg håper du er sterk og fortsetter å skrive og være deg selv! Ikke la andre som er tøffe på andre siden av en skjerm trykke deg ned.
   Dette er som sagt mitt første innlegg noen sinne på en blogg, så håper ikke det var for langt 😉
   Ønsker deg alt godt, og at du fortsetter slik som du gjør! Du virker som en super jente, og jeg blir glad og stolt hver gang jeg leser bloggen din 🙂
   Drit i alle negative mennesker, fortsett å fokusere på det positive og vær deg selv 🙂

  85. Du har sex uten å være klar, men gir ikke uttrykk for det, sier ikke nei, men der i mot er med på det. Og du mener du ble utsatt for et overgrep? Er du mentalt tilbakestående? Angrer du på sex så er det ikke voldtekt uansett hva du føler i etterkant. Den eneste personen som er blitt utsatt for et overgrep her er den gutten du hadde sex med. Det her er mened og injurie! Jeg tror ikke helt du forstår hvor alvorig dette er.
   Hvordan tror du han har det etter dette? Han trodde du likte han og hadde sex med han fordi du hadde lyst og så går du ut i VG og påstår at han forgrep seg på deg. Fy faen! Du er faen meg eg god selvopptatt, falsk, selvrettferdig, narsissist!
   En annen ting er at du underminerer rettssikkerheten for alle andre som har gått igjennom en voldtekt når du oppfordrer jenter til å anmelde sex de angrer på. Holdningene du viser i intervjuet er grunnen til at folk er skeptiske til om det faktisk er voldtekt når de lese om diverse saker i avisene. Du og dine meningsfeller er bevis på at det er store mørketall når det kommer til falske voldtektsanklager. Du burde skamme deg!
   En ting til. Du som kommenterte kl. 11:13 bør selv skamme deg når du forsvarer dette! Hadde folk som deg fått styre rettssystemet hadde justismord vært dagligdags. Visst du faktisk mener det du har tastet ned så lider du av alvorlig kognitiv dissonans og bør søke profesjonell hjelp.

  86. Kjempe fint intervju, hørte på hele..<3
   det med overgrepet har jeg også opplevd. Jeg ville ikke, men følte det samme som deg. Jeg anmeldte ikke, og angrer hver dag på at jeg dro dit den dagen. Opplevd overgrep når jeg var 6 år også, hadde vært godt å evt snakket med deg om det. Du er sterk! <3

  87. Selv om Sophie ikke sa nei, så tekner jeg med at gutten var litt eldre enn henne, og merket at hun ikke var keen! Hun turte ikke si nei, men hadde ikke lyst og likte det ikke, noe han helt sikkert var klar over, men brydde seg ikke. Det er en form for overgrep, det.

  88. TP:
   Jeg synes selv intervjueren stilte ganske ledende spørsmål når det gjaldt dette temaet, hvor det kanskje var vanskelig for Sophie-Elise å få fram det hun mente. Hun beskrev det jo først selv som en utnyttelse, ikke et overgrep eller voldtekt, og prøvde jo å si at hun ikke følte det var en voldtekt. Han konstanterte jo nærmest at det var det når hun prøvde å forklare. Når hun oppfordret andre til å anmelde, så oppfattet jeg det som at hun oppfordret alle som oppfatter en situasjon som overgrep om å anmelde. Selv sa hun jo at hun ikke gjorde det fordi hun ikke oppfattet det sånn. Sophie-Elise brukte ordene utnyttelse, og man kan utnytte noen til sex uten at det er et overgrep. Ut i fra det jeg så virket det som om intervjueren selv ville at dette skulle handle om overgrep/voldtekt og at Sophie-Elise var vegrende når det gjaldt å bruke de ordene.

  89. Wow! For et intervju! Ble helt rørt og glad og trist av å høre deg snakke så ærlig. Men ble aller mest bare veldig imponert. <3

  90. Jeg tar av meg hatten for deg Sophie Elise, dette var virkelig et åpent og sterkt intervju. Beundringsverdig at du snakket så rett fra levra og velger og stå frem slik som du gjør. Jeg syns du har vokst enormt og den jenta som komme frem i bloggen nå, er morsom, spontan , ærlig og veltalende!:) du har all grunn til å være stolt av deg selv og det du får til! Jeg heier på deg!!👏

  91. Hva skjer med deg og Robin? Har ikke hørt så mye om han i det siste. Bor dere ikke sammen mer? Tar dere en pause? Hva skjer egentlig?

  92. Karoline 10:38: Jo, man kan fint ta medisinsk abort helt frem til uke 12. Har selv fått utført en MA da jeg var 12+3 uker på vei. Sykehuset jeg utførte min abort på, vil helst unngå kirurgisk abort, da dette medfører større risiko for sterilitet og vanskeligheter for å holde på et foster senere i livet. Det er nok sikkert litt forskjell fra sykehus til sykehus, men er du kommet lenger enn uke ni, må det utføres på sykehus.

  93. kjære TP
   Det jeg mener er at ingen vet faktisk hva som hendte i den situasjonen, hverken du eller jeg. Derfor kan ikke du skrive: “Hvordan tror du han har det etter dette? Han trodde du likte han og hadde sex med han fordi du hadde lyst og så går du ut i VG og påstår at han forgrep seg på deg. Fy faen! Du er faen meg eg god selvopptatt, falsk, selvrettferdig, narsissist!”
   for alt du vet, så utnyttet gutten henne med vije, kanskje han var 5 -6 år eldre, kanskje han visste han hun egentlig ikke ville? kanskje han hatet henne, bare ville ha sex.
   Og nei, jeg trenger ingen profesjonell hjelp, men vil anbefale deg å oppsøke det! For om du skulle ha styrt rettssystemet hadde voldteksmenn gått løs, basert på de holdningene du har.
   Ja, nettopp jeg dømmer deg på bakgrunn av en kommentar og ikke fordi jeg aner hvem du er og hvilken holdninger du egentlig har! ( nettopp hva du gjør)
   Jeg synes man ikke skal bagatilisere en slik hendelse, et overgrep er et overgrep. Og om det var det som skjedde i sophie elises situasjon vet ingen andre enn henne eller gutten. Og hvis sophie følte seg presset til noe, er det et overgrep.
   “Seksuelle overgrep inkluderer: Uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på.
   Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.” http://www.ung.no/overgrep/
   OG nei, jeg er ganske imot justismord, men mener man ikke bør fortelle noen at det dem opplevde ikke er sant!!
   mvh 11.13

  94. Hvordan få oppmerksomhet (oppskrift til alle wannabees):
   1: Vær bitch, bleik håret, heng på løshår og bruk alt for mye sminke/brunkrem.
   2: Når det ikke er nok opereres pupper.
   3: Når oppmerksomheten rundt silikonen daler litt – poser naken i noen griseblader og på nettet.
   4: Når dette ikke er nok fyller man på litt her og i ansiktet og betror verden at man ble mobbet.
   5: Alltid viktig: Si ja til alle teite forespørsler fra useriøs media og vær ekstrem (grin, vær frekk, etc).
   6: Daler oppmerksomheten innimellom må man fylle på med litt om noe alternativt (alltid populært), dyr eller barn i Afrika.
   7: Skulle det bli behov for litt ekstra oppmerksomhet kan man jo se om det ikke er et eller annet skjelett i skapet man kan hente fram, helst noe med sex (er alltid en innertier).
   8: Har man ikke nå oppnådd varig kjendisstatus og eget show på TV er man nødt til å lete fram litt mer krutt, for eksempel en slektning i fengsel, en grusom barndomsopplevelse man aldri har fortalt om tidligere, eventuelt operere litt mer …

  95. Helt sykt å se at visse jenter her virker som om de konkurrerer om hva som er den verste voldtekten.. Det er vondt uansett!
   Klem fra meg!

  96. Det der er det beste du har gjort! Du skriver og sier mye bra, men det intervjuet var kanonbra! Svarene dine var fine, utfyllende og reflektert. Elsker måten du er dønn ærlig men samtidig passer på å ikke tråkke noen på tærne. Bloggen din har vært en berg og dalbane disse årene, og jeg har fulgt deg trofast de siste 4 årene. Det er helt rart å si dette, men i dag var jeg oppriktig stolt over deg Sophie. Fortsett å fremstille deg selv på den voksne måten du gjør nå, det er overhodet ikke kjedelig, det gjør deg bare enda mer interessant. Herregud, du er så kul. Tror dette er min andre kommentar ever, men i dag kunne jeg ikke la være å skrive! Foreldrene dine må være stolt over deg, det hadde jeg vært!

  97. Hadde vært mye lettere å følge med på intervjuet hadde du pratet litt saktere. Ble så sliten at jeg til slutt bare måtte avslutte desverre

  98. Syns du har ærlige og gode meninger! Etter å ha sett dette intervjuet fikk jeg bare enda mer respekt for deg! Du er et bra menneske, Sophie:)

  99. Cathrine: Tusen tusen tusen takk skal du ha<3 Blir utrolig glad! Og ja, deet er sant som du sier. bloggen har vært en berg og dalbane de siste årene, men det har også jeg vært, forhåpentligvis er ting slik de kommer til å være nå. Stoor klem!

  100. Beklager 11:13. Visst du ikke sier nei, gir uttrykk for at du ikke har lyst eller stritter imot så er det ikke et seksuelt overgrep. Norsk lov er klinkende klar på dette punktet. Hun nølte selv med å beskrive det som voldtekt fordi hun var med på det, hun sier det rett ut i klartekst. Det hun der i mot gjorde var å angre på det i etterkant, og det er ikke opp til hver enkelt å avgjøre om man har blitt voldtatt eller ikke, slik du sier. Det du føler når du ser tilbake på situasjonen er irrelevant i retten visst du ikke gav uttrykk for at du ikke hadde lyst. Det står også på samme siden du linket til “… Hvis du ikke respekterer partnerens nei, begår du et overgrep.”
   Du har et forkvaklet syn på rettferdighet. Et av de sterkeste rettsprinsippene vi har er at man må vite uten tvil at man begår en kriminell handling for å bli dømt. Visst man ikke vet at partneren egentlig ikke vil kan man ikke vite at man gjør noe feil. Denne diskusjonen er ferdig.

  101. Kjære Sophie,
   Det stakk litt i hjertet når du begynte å forklare om ditt syn på sex i yngre alder og tanken på at mye av det kunne sammenlignes med voldtekt. Jeg har selv vært i gjennom en episode som har gitt meg mye vanskeligheter. Det har seg nemmelig sånn at jeg har vært vitne for en sak om en ektremt voldelig gutt jeg har vært i seksuell kontakt med og generelt nærme til. Jeg forklarte de akkurat de samme ordene du bruker i dette intervjuet når politiet konfronterte meg om at dette var en voldtekt og at jeg må anmelde det.
   Under denne såkaldte “voldtekten” var det vanskelig å skjønne hva som foregikk. Jeg ga ikke mye protest men jeg hadde deffinitivt ikke lyst til å gjøre det. Han brukte metoder som å sjenke meg og ta av meg mine lettkledde klær (bikini og kjole) for å så slenge meg ned i sengen. Jeg sa ifra på en usikker og full måte, kanskje med litt ironi fordi jeg ikke forsto alvoret bak det. “Nei, vi kan ikke gjøre dette, vi skal ikke ha sex” men før jeg visste ordet av det, hadde han allerede gjort det.
   Jeg ville ikke anmelde han i senere tid selvom jeg ble rådet det. Dette er fordi der og da ga jeg ingen intrykk over at jeg ikke ville. Dette var noe jeg angret over senere og ikke forsto alvoret til før etter hendelsen. Å anmelde, for å så stå ansikt til ansikt med han å si “du har voldtatt meg” var en så farlig og skremmende tanke som utgjorde at jeg bare rettferdiggjorde situasjonen. Jeg gjorde han uskyldig fordi jeg bare ville glemme alt og hadde det bedre på den måten enn å grave i opp situasjonen og skape masse oppstyr rundt det.
   Jeg vet ikke om dette er noe lignene av hva du har opplevd, men jeg ville veldig gjerne dele mine tanker rundt det med deg, rett og slett fordi jeg føler du har sympati og forstår.

  102. pleier aldri å kommentere blogger men syntes bare det her intervjuet var kjempebra. det er helt fantastisk at du er så ærlig og jeg har stor respekt for deg. leser noen kommentarer om bryna dine og blir lei meg fordi det har egentlig ingen noe med, syntes de er fine.

  103. Jo flere intervjuer jeg hører med deg, desto mer imponert blir jeg. Du svarer så utrolig godt fra deg, og du virker så utrolig reflektert og moden. Dette her var virkelig det beste intervjuet du har hatt! Beundringsverdig at du prøver å gå vekk fra lettkledd/kropps-imaget. Kan med hånda på hjertet kalle deg min favorittblogger! Håper virkelig du leser denne kommentaren, fordi jeg synes du fortjener så mye å høre slike komplimenter.

  104. Tenk at du har så stor kjærlighet for dyr og deres velferd, samtidig har du tatt livet av barnet ditt. Selv om du var ett barn selv. Du har fortsatt gjort det.
   Voksne skulle vært stilt til ansvar for det.
   Ja det var grusomt sagt, men det er tross alt sannheten.
   Det kan se ut som mange veier opp den dårlige samvittigheten for abort, med å elske dyr.
   Det er i ikke noe galt i å elske dyr, men når det går foran menneskeverdet, så blir det galt.

  105. Du er den tøffeste jenta jeg vet om!
   Herregud, så fantastisk du er.
   Foreldrene dine må være KJEMPESTOLTE!
   Skal løpe og kjøpe Magasinet right away 🙂
   Stor klem x

  106. Åh, helt fantastisk! Dette ville jeg ikke skulle ta slutt, og elsket å se denne siden av deg. Å i tillegg vite litt personlige ting. Flott intervju, du er virkelig en sterk jente!!

  107. Sophie,
   Jeg elsket deg før, og nå elsker jeg deg enda mer. Jeg elsker den personen du har blitt, jeg unner deg alt godt, og det mener jeg virkelig!!

  108. Alt av fine ord og tilbakemeldinger er jo skrevet 20 ganger før så veit ikke helt hva jeg skal skrive, men må bare få sagt at intervjuet du gjorde var skikkelig bra og fint ogsånn! Det var digg å se hvordan du er når du er “avslappa”, og du virka enda koseligere enn jeg har hatt inntrykk av fra før!
   Nå veit ikke jeg hvordan ting er, men er du sammen med Robin enda? Har sett folk har skrivd det før og da har jeg bare tenkt at dem prøver å sette ut rykter ellernoe piss, men syntes du reagerte litt rart (?) når han spørte deg om dere to liksom..? Virka nesten som du blackouta ut et lite sekund ellernoe. Haha veit det ikke er min sak altså, men tok meg lov til å spørre siden du er blogger, så får du svare om du vil ;)))

  109. Synes det er utrolig frekt av Morten å spørr deg hvordan det ville vert for deg å ha en liten 6 åring springende rundt etter at du nettopp hadde fortalt at den opplevelsen var traumatisk, utrolig respektløst av han. Du ser gjennom hele intervjuet hvor lite han tar deg seriøst og han ler AV deg og ikke MED deg. Han utnytter det at du enda er ung og vet ikke helt hvordan du skal formulere deg på sparket, så derfor stiller han deg uventete og drøye spørsmål sån at han kan få mest mulig ut av intervjuet. At han ikke skammer seg, og at tv2 lar han spørre så personlige spørmål på den måten.
   Når det kommer til overgrepet så burde du kanskje tenkt deg litte granne om før du s arte, du burde nok ikke gått inn på det i det hele tatt med tanke på du ikke gjennomtenkt det du skulle si. Og når det kommer til så pass alvorlige ting skal man passe veldig på hva man sier og hvordan man sier det. Du sier først på intervjuet at du ikke hadde lyst MEN at du ikke sa nei, men derimot latet som dette var noe du hadde lyst til. Hvordan kunne gutten vite at du ikke ville gjøre det når du latet som om du ville? Det er her du må presisere mer. For viss det var slik det skjedde så var det ikke et overgrep selv om det føltes som et overgrep. Men om du faktisk sa at du ikke ville så var det voldtekt. Var han eldre enn deg?
   Jeg synes det er modig at du forteller alt dette du må bare prøve å tenke litt gjennom før du sier ja til slike intervjuer slik at du får forberedt deg litt på forhånd. Slik at sånne dritsekker som Morten ikke prøver å putte ord i munnen på deg.dette var kun ment konstruktivt til deg
   Håper at alt går bra med deg
   Har både opplevd seksuelle overgrep da jeg var yngre og tatt abort da jeg var veldig ung, noe som var en veldig vond opplevelse, noe jeg enda sliter med, det er derfor viktig for meg at dere som er i media passer på hvordan dere ordlegger dere
   PS synes du bør klage til tv2 for hvordan Morten intervjuet deg

  110. TP
   Det å ikke si nei betyr ikke at man vil hvis man er i en ung alderver det vanskelig å vite hva som er rett og galt er en grunn til det finnes en lav alder for sex 16 år. Det er mange som blir voltatt og trur det er sånn det skal bære fordi det er mangel på kunskap. Mange som oppdager i en senere alder at det er ikke sånn det skal være fordi man var ikke klar eller skjønte hva man var med på.
   Æ har vert utsatt for et overgrep som tok over livet mitt til slutt. Varcen god venn æ brukte å være mye med å hadde gidd han tidligiere at æ va intrisert i gan men så da vi car alene og ting gilk over grensene mine å æ sa nei men han mente æ egentlig ville. Å æ skjønner folk som ikke klare å si nei fordi man blir usikker på siutvasjonen.

  111. Fy fadern for en rå vening du har tatt Sophie. Jeg har følgt deg spent siden du startet, aldri kommentert, men nå må jeg bare.
   Jeg har nesten med klump i magen følgt deg fordi jeg har alltid likt jenta jeg har sett, og har kjent meg mye igjen i tingene du har slitt med oppover. Har ofte vært urolig for hvilken retning du skulle gå, om det skulle gå bra og om du skulle takle all motstanden du har fått. Ingen andre enn deg og dine aller nærmeste vet hvordan du har det bak lukket dør og fire vegger, men fy søren. Den attituden, utstrålingen, smilene, latteren og hele tilstedeverelsen din er så forandret og det til det positive.
   Man kan virkelig se at du liker hvem du er idag, at du står for meningene dine, at du tenker litt før du snakker og at du har bestemt deg for å endre på hvordan du har utlevert deg på bloggen. Du er en av de mest voksene 19 år gamle jentene jeg veit om.
   Fortsett å vær stolt av deg selv, drit i hva andre sier og følg magefølelsen din. Det er ingen andre enn du som veit hva som er riktig for ditt liv.
   Jeg heier på deg!

  112. Ang overgrepet;
   La meg minne dere alle på at en 13-14 åring er ett barn som på ingen måter vet hva det vil si å ha sex. Ingen barn kan eller skal ta denne avgjørelsen. Dette vet alle voksne mennesker, så dere som mener noe annet er nok ikke mer en 13-14 år gamle selv. Vi som er voksne har selv vært der og vet hvordan det er å tro man er voksen, supermann og vet alt i en alder av 14 år. Skjerp dere barn!

  113. Har ingen planer om å rakke ned på dæ i det heletatt egentlig – men du kan absolutt IKKE kall det for et overgrep når du i øyeblikket VILLE ha sex, og så plutselig ei god stund etterpå innser du at det ikke va det du ville likevel. Du va villig i det det skjedde, og det e så absolutt ikke synd på dæ. Du skreiv i det innlegget ETTER det her, at du skjønne at det e forskjell, og alt det, men for mæ virke det som om du fortsatt hold fast på at det VA et overgrep. Absolutt ikke! Helt sykt at folk syns synd på dæ og har sympati for dæ – pga dét der. Som om den andre parten utnytta dæ. Han hadd det inntrykket av at du villa – fordi DER OG DA villa du jo faktisk. Dårlig av dæ!

  114. Eirin: Det var et overgrep – fordi, jeg hadde lyst til å ha sex med personen på forhånd, men når det skulle skje så ville jeg ikke og sa nei og prøvde å komme unna, men slik ble det altså ikke. Utrolig merkelig at du kan rakke ned på meg når du ikke aner noen ting som helst.

  115. Det at intervjueren satt den beskrivelsen du kom med, med en gang i voldtekst-boksen, reagerte jeg på. Mulig det var detaljer du ikke ville prate om (som er helt forståelig), som faktisk utgjør forskjellen på et samleie man bare angrer på og en voldtekt. Men å presse deg til å definere det du opplevde som voldtekt, synes jeg var smålig gjort av intervjueren. Dette skulle vært helt opp til deg selv, uten at han putter ord i munnen på deg. Når han presser deg til å sette dine opplevelser i en kategori, så er det vanskelig for deg å komme deg bort fra den i ettertid. Og ja, det er mye mulig du har opplevd det han antydet, men jeg syntes ikke det var opp til han å definere det slik. Fikk vondt i meg når jeg så intervjuet, for følte at intervjueren brukte skitne triks for å få noen gode historier, på bekostning av deg. Håper dette går opp for deg etterhvert, og at du blir litt mer kritisk når du får slike spørsmål presset på! Slutten av intervjuet kan jo faktisk være et godt eksempel på en “ville ikke, men gjorde det likevel på grunn av press”-situasjon. For her skinte det godt igjennom at du ikke ville definere dine opplevelser foran hele befolkningen, men at du gjorde det likevel etter press fra intervjueren. Dette var ikke kritikk til deg, men intervjueren. Utenom dette så likte jeg intervjuet, synes du var flink:)

  116. så først nå kommentaren din over meg nå Sophie, og jeg synes det er tøft av deg å prate om det. Synes bare det intervjuet var litt vanskelig å forholde seg til, når intervjuen la sånn press på deg. Men har ingen vansker med å tro på det du forteller! stå på videre:)

  117. Veldig fint intervju <3 Jeg har ett spørsmål : Hvordan ble du en så kjent blogger? Jeg beundrer deg. P.S sangen din Liontiger er yndlingssangen min. Du skal vite det at jeg synest at bloggen din er kjempefin. Ha en fin kveld videre. Plis ta en titt innom bloggen min, jeg tror ikke du kommer til å gjøre det men det er lov til å håpe. Hilsen Madicken <3<3<3

  118. Eg er også ei av dei jentene som har opplevd overgrep.. Og eg må sei at at det virkar som du tar det litt lett? Eit overgrep er ein forferdelig hendelese, og absolutt ikkje di feil i det heile. Dette er eit svært ømt tema og eg ser fleire reagerar på det. Håpar alt går bra med deg, men å ikkje anmelda er eit svik for deg sjølv og alle andre jenter og gutar som har opplevd dette.. Eg anmeldte eit år etter det skjedde. For eg prøvde å stenga det inne, følte skuld, skam og prøvde å tenka at det aldri hadde skjedd.. I dag tenker eg på han som var 10 år eldre enn meg og voldtok ei jenta som eit svin! Skulle kutta av han utstyret og sydd det i panna hans, uten bedøvelse, så alle kunne sjå kor lite han tenkte med! Satsans kødd…

  119. eg pleie aldri å komentera, men denne gongen måtte eg bare! du sophie elise er et fantastisk menneske, og man kan rett og slett lesa det gjennom bloggen og dette intervjuet. eg må sei eg elsket intervjuet der du er så ærlig og open.
   stå på videre, og fotsett å vær deg sjølv!

  120. Jeg har selv vært 14 år, og kjenner meg veldig igjen i det du sier. Det presset man føler som ung, er helt forferdelig. Jeg hadde det veldig tungt på ungdomsskolen. Jeg ble mobbet, fryst ut og hadde få venner. I likhet med deg, gikk mine to nærmeste venner i en annen klasse. Jeg var livredd for å ikke bli akseptert, og følte veldig på det at jeg ikke var god nok. Jeg begynte derfor å utagere, jeg var ikke meg selv i det heletatt. Jeg snek meg ut på natten, røyket og drakk – og ble til slutt godtatt i den “kule gjengen” i klassen. Jeg var overlykkelig. Endelig, nå er jeg kanskje god nok? Så begynte sexpresset. Flere av jentene i gjengen hadde allerede hatt sex, og der sto jeg, en usikker jente på 14 år, som bare var på utkikk etter oppmerksomhet og aksept. Så da hadde jeg sex, ikke fordi jeg ville det selv, men fordi jeg trodde jeg var god nok om jeg gjorde det.
   Jeg håper flere unge jenter der ute kan lære av andres feil. Gled dere til å bli eldre, gled dere til den dagen dere kan gå inn i et rom og tenke; jeg lurer på om jeg egentlig liker de menneskene her, ikke – jeg lurer på om de liker meg.
   Alt blir så mye bedre. Det tar bare litt tid. Ikke gjør noe dere ikke ønsker å gjøre selv. Ikke fall for presset, samme faen hva det er. Vær dere selv, selv om det kan være vanskelig og vite det selv.
   Jeg er nå 21, har funnet meg selv, og er tilfreds med den jeg er. Jeg føler ikke at jeg trenger andres aksept lenger. Jeg vet at jeg er ei flink og god jente, og det er så godt!

  121. Jeg har selv vært 14 år, og kjenner meg veldig igjen i det du sier. Det presset man føler som ung, er helt forferdelig. Jeg hadde det veldig tungt på ungdomsskolen. Jeg ble mobbet, fryst ut og hadde få venner. I likhet med deg, gikk mine to nærmeste venner i en annen klasse. Jeg var livredd for å ikke bli akseptert, og følte veldig på det at jeg ikke var god nok. Jeg begynte derfor å utagere, jeg var ikke meg selv i det heletatt. Jeg snek meg ut på natten, røyket og drakk – og ble til slutt godtatt i den “kule gjengen” i klassen. Jeg var overlykkelig. Endelig, nå er jeg kanskje god nok? Så begynte sexpresset. Flere av jentene i gjengen hadde allerede hatt sex, og der sto jeg, en usikker jente på 14 år, som bare var på utkikk etter oppmerksomhet og

  122. Og btw, hva tenker dere når dere hører ordet “voldtekt”?
   En ung jente på veg hjem en mørk kveld – gående i et smug, plutselig hopper det frem en mann som slår henne, og tvinger henne til å ha sex med han ?
   Nei. En voldtekt er et lovbrudd som ikke (som regel ikke) har noe med vold å gjøre. Om en jente har sex med en gutt selv om hun egentlig ikke vil ha det, kan betegnes som en; voldtekt. Det er et overgrep mot en person som ikke ønsker dette selv. Selv om man ikke sier nei, og prøver å forhindre dette selv, så er det en voldtekt. Så lenge man innerst ikke vil (kanskje man kjenner et visst press) så er det lovbrudd. Og som Sophie sier i intervjuet, så var hun ikke klar over at det hun var ustatt for var ett overgrep. For hun hadde da ikke sagt klart og tydelig nei?
   Om noen føler et press til og ha sex, og gjennomfører det – snakk med noen. Anmeld det.

  123. Jeg stusser litt på den aborthistorien din. Du sier du tok medisinsk abort når du var 12 uker på vei. Medisinsk abort utføres kun før uke 12. Når man har kommet til uke 12, så må man ta kirurgisk abort. Du nevner også at du måtte dra hjem for å gjennomføre aborten selv, dette er kun lov når man er mellom uke 6 og 9. Se NHI sine nettsider. Jeg snakker også av erfaring. Da jeg tok medisinsk abort når jeg var 10 uker på vei. Da måtte jeg ligge på sykehuset til alt var over og jordmor + fødselslegen fikk se at det døde fosteret var ute. Og etter det må man ta ultralyd for å se at alt sammen er ute pga infeksjonsfare. Så at du ble sendt hjem i uke 12 for å gjennomføre det hjemme syntes jeg høres veldig merkelig ut. Vil tro at alle sykehus i Norge gjennomfører de samme rutinene når det kommer til abort. Det er ikke forsvarlig å sende en 14 åring hjem 12 uker på vei, fosteret har da kommet langt i utviklingen og man må derfor gjennomføre kirurgisk abort. Hvis du gjør dette pga pr, så er det så utrolig stusselig gjort av deg!

  124. Hoff Christine. Jeg blir så ufattelig lei meg av å lese din kommentar. Du sier: det døde fostret. Betyr det ingenting? Er det bare noe tull og tøys, eller er det ett bittelite menneske av kjøtt og blod, med ett hjerte som sluttet å slå – fordi norsk lov sier at det er OK, fordi du og muligens andre rundt deg ville ha det bort?
   Våkn nå opp folk. Hallo ?? Er det noen hjemme i hodene til hele menneskeheten?!?!
   Er det virkelig kun ett lite fåtall mennesker som ser hvor hinsides galt dette er? Det kan virke sånn.
   Jeg blir så provosert av at folk som støtter abort, framstiller seg selv som gode hederlige mennesker. De er ikke annet enn onde fordervede demoner. Ja det er man når man dreper sitt ufødte eller fødte barn. Uansett årsak. Det får dere bite i dere! Ja jeg høres dømmende ut. Ville fordømt meg selv også om jeg gjorde det samme.

  125. Fantastisk flott svart på alle spørsmål, du er virkelig et godt forbilde, vakker både inni og utenpå og burde være stolt av deg selv! You go girl!

  126. Veldig bra intervju med deg, Sophie. Likte det veldig godt, og jeg kjenner jeg er så glad for at jeg har fulgt deg så lenge på bloggen nå. Kom på en gang jeg sendte deg en pm på Facebook etter en sangvideo(?) av deg, og du svarte. Du er så herlig og jeg håper jeg en gang får treffe deg 🙂

  127. Du har vokst så utrolig mye de siste årene. Det jeg beundrer mest med deg er at du har vært åpen og ærlig hele veien, og aldri latt noen tråkke på deg. Du er den du er, tar egne valg, og står for det. Folk får mene hva de vil om både restylane og silikon, jeg mener at det er en menneskerett å få bestemme over egen kropp og egne valg i livet. Der er du et flott forbilde for andre jenter, nettopp fordi du tør å ta egne valg, og ikke tar hensyn til hva andre måtte mene. Stå på videre, du er ei flott jente 🙂

  128. Herlig intervju! Har så stor respekt for deg som tør å være deg selv og at du faktisk åpner deg opp så mye. Du har utviklet deg så utrolig mye over de siste årene og blitt en skikkelig reflektert og ordentlig jente. Stå på videre og til helvete med de som kommer med kritikk mot deg! 🙂

  129. Det er forkastelig at mange har kommentert på denne videoen om at dette du opplevde ikke regnes som voldtekt, noe det faktisk er. Derfor er mange unge jenter redde for å anmelde, nettopp på grunn av dette. Kanskje du kunne laget ett innlegg om akkurat dette!?

  130. skulle ønske flere forsvarte henne mer i kommentarfeltet på VG siden, hun får jo mye støtte her inne..

  131. For et fantastisk bra intervju! Det er så fint at du klarer å være så åpen og ærlig. Blir bare mer og mer “stolt” av deg etter hvert intervju og innlegg som kommer. Stå på.

  132. Du er så nydelig!
   hvordan taklet du vgs? går gjenneom noe av det samme som deg og jeg tror ikke jeg klarer å komme meg gjennom videregående.. kunne du skrevet litt mer om hva du følte osv på vgs? jeg kunne trengt litt motivasjon…. 🙂

  133. Hei, kan du skriva ett innlegg om ka foreldrene dine sa når du tok abort/fant ut av da. Visste dei da på den tido liksom, eller kom da fram seinare?

  134. Hva var så bra med intervjuet? Du bekrefter bare det vi har visst hele tiden; du er iskaldt kynisk og dobbeltmoralsk. Her melder du om neste fase av strategien din. Skal bli spennende å se hvem som gidder å følge deg videre og hvor lenge.

  135. Så utrolig bra intervju, jeg skal være ærlig, jeg likte deg ikke så veldig mye før, pga jeg trodde du var en bitch rett å slett, Men jeg får bare mere å mere sansen for deg hele tiden.. Nå er bloggen din noe av det første jeg leser om mårran 😀 DU ER DRIT KUL 😀 Æ DIGGA DÆ <3

  136. Hva er problemet til enkelte av dere her egentlig ? At dere er furtne fordi Sophie ønsker å vokse som menneske og kanskje spille på andre ting enn kropp osv ?
   Dere sitter å forsvarer en voldtekt.For en verden! Hvorfor gjør dere det egentlig ? Ja det er forferdelig med grove voldtekter,men det finnes fortsatt ulike voldtekter. Noen kjenner gjerningsmannen, andre kjenner han ikke. Skal ikke alle bli tatt på alvor eller ? En voldtekt er når man ikke vil og gir utrykk for man ikke vil gjennom ord eller handling,uansett! Noen kan faktisk til å med ikke gjøre motstand av ulike grunner,og dette er faktisk også voldtekt! Fordi det skal være ønsket fra begge parter! Dere griller Sophie, men forsvarer han som gjorde det. Hvorfor? Fordi dere TROR noen dere kjenner har blitt uskyldig dømt eller fått rykte på seg for å voldta.Tror dere virkelig en som voldtar innrømmer det som regel ? Voks opp ! Skal dere absolutt grille et voldtektsoffer/en som har blitt forgrepet seg på ,så hvorfor griller dere ikke overgriperen også da ? Skammelig !
   Det sitter for mange her rundt i Norge som tier om overgrep/voldtekt eller vold utført mot dem. Alt for mange saker blir også ikke anmeldt/henlagt.Også skal dere rakke ned på ei som har mulighet til å få andre til å tørre å snakke om det ? Tørre å anmelde og vise at dette er ikke greit ?
   Og til dere fanatiske abortmotstandere.Det ER traumatisk å ta en abort,hvertfall for ei på 14. Dere framstiller det som folk liker å ta abort nesten.Hva vet dere om det egentlig ? Dere kan jo neppe ha tatt en selv siden dere er så mye i mot det. De aller fleste tar abort fordi de må.Og når abort er gjort lovlig,så går faktisk antallet ned/holder seg stabilt.Trodde det var sånt dere ønsket jeg ? Eller skal dere bare nekte alle mennesker å ta abort ? Hva hvis folk er svært syke eller blitt voldtatt ? Nei,selvfølgelig bryr dere ikke om sånt.Dere har jo tydelig lite empati eller forståelse for andre mennesker uansett.Hvem tror dere egentlig at dere er da ?
   Blåser i om enkelte troller her eller ikke,hvor usmakelig går det ann å være liksom..Hadde jeg oppført meg som enkelte gjør her så hadde jeg skjemtes lenge etterpå !

  137. Så flott intervju! Syns du er kjempe flink til å uttrykke deg, og veldig modent av deg å ha forståelsen av ting du har gjort feil i fortiden og hva du dermed kan gjøre bedre fremover!:)
   Du har alltid vært nydelig og, på alle mulige måter.
   Forresten, hvor har du kjøpt den genseren du har på intervjuet? Dødsfin!

  138. Jeg var over 20 da jeg opplevde voldtekt. Han skjenket meg og da jeg la meg for å sove dyttet jeg han vekk flere ganger, men klarte ikke å gjøre mer motstand pga jeg var så full og trøtt.
   Jeg anmeldte ikke pga jeg var så sjokkert. Lå bare helt stille morgenen etter pga jeg ikke klarte å bevege meg før han gikk i dusjen og jeg kunne snike meg ut.
   Vi har mange felles venner og han er bekjent i familien også, han viste nok ikke at han gjorde noe galt heller. DERFOR plager det meg at jeg ikke anmeldte, for enda i dag tror han nok at det han gjør er riktig.
   Å være 14 og bli satt i en situasjon som innebærer sex må være enda verre. Man er usikker på seg selv og vet ikke helt hva sex innebærer annet enn hva man har sett på film og hørt fra venninner og man lar seg påvirke veldig enkelt. Som du sa, det er veldig enkelt å tro at det er sånn det skal være..
   Om vedkommende sier nei, uansett hvor høyt man roper det eller stille man sier det så er et nei et nei og om man fortsatt gjennomfører samleie med en som sier nei så er det voldtekt.

  139. Det står så utrolig stor respekt til deg Sophie! Det at du i det hele tatt tør å fortelle slike ting er stort. Stå på videre og vær den du er, ingen andre kan gjøre det bedre enn deg selv. 🙂

  140. Jeg kommenterer aldri blogger. Virkelig aldri. Men herregud. Jeg har et helt nytt syn på deg. Et så ærlig og åpent intervju var akkurat det mange trengte tror jeg. For en vakker og reflektert kvinne du er! Står i stor respekt.
   Du er et virkelig godt forbilde!!

  141. Wow beundrer deg!! Du er veldig flink og svare for deg<3 ble lei meg når du sa du fikk drapstrusler og at du avog til ble redd, fikk lyst til å bare sitte å holde rundt deg<33 jeg gikk gjennom en del gaaamle innlegg og ser at du virkelig har forandra deg. Du er så nydelig! Stå på<33

  142. Kjenner meg enormt igjen i det du skriver om å ha sex når man ikke er klar for det i det hele tatt. Jeg var 14 år og hadde ikke fått mensen engang første gangen jeg hadde sex. Jeg fikk store problemer psykisk etter dette som gjorde at jeg fikk en lang depresjon som varte i over 1 år. Fremdeles merker jeg at det sitter i meg den dag i dag, og jeg blir 20 om noen uker.

  143. Føler for å kommentere til alle dere som skal skille overgrep, anger og voldtekt. Når d er mindreåring, altså under 16 år og har sex, så er du ikke klar for det. Det er en grunn til at seksuell lavalderen i Norge er 16 år. Jeg selv var i situasjonen der det skjedde. Han var over 16, jeg under. Jeg visste ikke så mye om sex, og har i etter tid sett at på den måten det utførtes fra hannes side, var FEIL. Han utnyttet meg, grenseløst. Han spurte ikke om jeg ville, og tror du en liten jente tørr å si nei i slike situasjoner? Det er faktisk ikke alle som tørr å si nei.
   Jeg ble også slik som sophie forklarer etterpå, motsatt av det å ikke ville ha nærkontakt, men at du heller vil ha det for å prøve å få en bekreftelse på at du er god nok. Han er var også mye eldre, som vil si utnyttelse. Og vil ikke det si voldtekt? Du unytter jenter som ikke tørr å si nei i situasjonen du slenger dem inn i? JO.
   Selvfølgelig er det forskjell på anger og overgrep. Jeg har sexpartner senere der jeg ANGRER på, men som jeg helt tydlig var med på å sex med, siden vi snakket om at vi skulle gjøre det før det skjedde.
   Det første ble anmeldt av politiet selv. Selv om jeg fortalte det som det var. Men han var godt eldre, og jeg under 16år. Loven er for å beskytte oss, men i denne saken så var jeg redd for at folk skulle se ned på meg, siden jeg ikke sa nei. Men spurte han? Gav jeg inntrykk for det før han kastet meg inn i det? NEI. som vil sei utnyttelse av mindreårige jenter = voldtekt.
   Jeg tenker nett likt som sophie om det, det er ikke noe du driver å tenker på, siden situasjonen ikke var voldelig som i noen tilfeller der voldtekt er. Men når du har sex med en jente som er langt fra 16, og du er voksen nok i hodet til å forstå rett og galt, så merker jo du selv det er feil når jenten bare ligger der og ikke sier noe? Ikke viser inntrykk, men er heller stivnet og venter til det er over. Sex skal være godt. Jeg kjenner jeg blir sint at dere som skriver at hun sier det er voldtekt/overgrep, på noe hun angrer på. Herregud, kvalmt. Jeg vet at alle jenter i samme situasjon, kan assosiere hennes uttalelse med overgrep. Idioti av dere andre og uttale dere om det FØR, dere har satt dere i situasjonen eller opplevd den selv.

  144. Dette ante jeg ikke.. Jeg vet jeg har kritisert deg tidligere, men det var vell sikkert fordi jeg er sjalu på deg. Men jeg må bare si unnskyld! Du er en ufattelig sterk jente. og jeg vil være her for deg! Jeg er litt som deg, den som ikke hadde/har noen og sitte med, på skolen. Det er ufattelig trist. Å jeg veit ikke hva som gikk av meg når jeg skrev stygge kommentarer til deg, som anonym. Jeg trur vi er ganske like! Håper du kan tilgi meg 🙂 (Instagram Lisaenestaad)

  145. Nå fikk jeg et helt annet syn på deg, Sophie Elise (ikke at jeg har hatt så mye mot deg tidligere, men..) 🙂
   synes det er kjempefint at du svarer ærlig, å at du har et mål om å ikke ha så mye fokus på kropp å slikt lengere!

  146. Så flink du er Sophie Elise! Du er mye bedre enn hva enkelte av leserne dine skal uttale seg om! Aldri la deg trykke ned av dem. Du er så ærlig og ekte i videoen, du viser deg selv, og det liker jeg. Det med at du ikke vil ha så mye fokus på kropp feks skjønner jeg godt, og jeg ser du er en reflektert person om så mye i livet! Klem til deg 🙂 ♥

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg