hva skjer med meg

Dere som har fulgt bloggen min i flere år har gang etter gang lest lange og personlige innlegg om tankene som bobler opp på innsiden av det lille hodet mitt. Og jeg har så fryktelig lyst til å dele med dere igjen. Jeg har så mye jeg vil si, men samtidig ingenting, fordi jeg har desverre begynt å “redigere” meg selv, jeg veier ordene mine litt for nøye og jeg føler at personligheten min forsvinner i frykt for å bli missforstått, eller i frykt for at jeg skal støte noen, selv om det aldri er meningen. Jeg har så lyst til å skrive fra meg, slik som gamle-sophie på jenterommet i Harstad. Uten bekymringer sånn egentlig, men likevel så fryktelig mye å være lei seg over, som jeg følte da.

Fordi jeg er så lykkelig, og jeg trodde jeg hadde vært lykkelig for – glad i en dag og så lei seg den neste er ikke å være lykkelig, men nå har jeg en ro som jeg ikke hadde før, og med den roen kommer noe jeg aldri har hatt kapasitet til å opparbeide tidligere. Nemlig selvrespekt. For det har jeg hatt absolutt null og niks av tidligere. Jeg føler ikke lengre for å godta at jeg sliter meg selv ut. Jeg føler ikke for å godta at mennesker kan gjøre meg så sliten og lei at jeg bruker mer energi på å please andre som gjør ingenting for meg. Jeg er lei av å føle meg lite verdt, fordi andre mennesker drar meg ned. Jeg aner ikke helt hvordan jeg skal formulere meg for å få dette fram, fordi jeg vet ikke helt om jeg skjønner hva som er på gang i hodet mitt nå heller, men det er iallfall noe som skjer som jeg liker veldig godt. Og ikke minst, så skremmer det meg, fordi jeg er klar over at NÅ er virkelig tiden inne for å stå opp for meg selv. Nå er tiden inne for å gjøre endringer. Nå er tiden inne for å kjempe på. For å klare ting jeg ønsker, for å tro på meg selv, for å slutte å dra meg selv ned. Det må skje nå, og det er skummelt, men også veldig på tide.

Jeg er enda opptatt av utseendet, hår, sminke, klær og hele den pakken der. Det er enda viktig for meg, men nå er det enda mer viktig for meg å utstråle selvtilitt og at jeg er glad, enn “wow hun har store pupper / fint hår / fin sminke”. Det virker ganske meningsløst i forhold. Jeg vil mye heller sitte uten sminke og le, tulle og ha det morsomt, enn å sitte stivpyntet og tenke på om løsvippene sitter på plass. Jeg blir egentlig litt trist når jeg tenker på alle gangene jeg har følt at jeg må bruke kroppen eller utseendet mitt for å få oppmerksomhet, fordi jeg har vært så usikker på meg selv og ikke følt at meg som person er god nok til å bare spille på det. At jeg manglet noe. Selvrespekten da, mener jeg. Og så angrer jeg på at jeg skriver dette fordi jeg elsker seksualitet og skulle ønske jeg var en liten Rihanna som kunne komme inn i et rom å bare “jeg er en bad bitch you know what im sayyyin” og så sekundet etter være litt stygg men utstråle den der jævla selvtilitten som gjør at uansett hårfrisyre er du jævlig sexy uansett. Men så er jeg lille meg som uansett hva utstråler en slags usikkerhet, og det er jeg ganske lei av. 

Jeg missunner ikke lengre jenter med den såkalte “drømmekroppen”. Jeg missunner ikke jenter med det perfekte håret eller den fine sminken og den dyre veska. Jeg misunner jenter som raper høyt i offentlighet og så ler av seg selv etterpå, jeg missunner jenter som roper høyt når andre ikke behandler dem rett, jeg missunner jenter som respekterer seg selv såpass at de ikke trenger å vise kroppen sin ved enhver anledning de får, de trenger ikke fordi der så utrolig nydelige uansett. Jeg har så lyst til å være sånn, helt på ekte. Jeg håper jeg er på vei.

Og så tenker jeg på at jeg er et lite menneske på en liten planet i et svært verdensrom og så virker ting plutselig veldig meningsløst og jeg tenker bare – fuck it, vær glad nå din lille tulling. Du klarer det her.

 


228 kommentarer
  1. Flott skrevet!:)
   Synes du har blitt en bedre person. Med tanke på det jeg kjenner av deg fra bloggen da. Fulgt deg i kanskje 2 år:)

  2. Fulgt deg i 2 år nå og merker veldig at du har vokst! utrolig bra skrevet sophie!! Stå på! 🙂

  3. Jeg har merket det på deg at du utstråler mer selvrespekt(om jeg kan kalle det det), og selvtillit. Jeg har fulgt bloggen din kjempelenge, kanskje nesten helt fra dag en. Hver gang noen har sagt noe stygt om deg har jeg alltid kommet opp med noe bra du har gjort, som overgår det de har sagt :)<3 Slike innlegg liker jeg kjempe godt, for da får vi se ordentlige deg, og ikke bare hvor du skal, eller hva du gjør <3 Du er en kjempeflott jente, og jeg vil at du skal fortsette slik:-)<3<3

  4. Wow, dette var et kjempe bar innlegg Sophie var kjekt å lese et litt personlig innlegg som ikke bare ble et følelsesutrbrudd, men et innlegg som viser at du er veldig reflektert. Dette innlegget viser at du klarer å skrive et perosnlig og flott innlegg som gjør at jeg føler jeg kjenner deg litt bedre uten at du har store muligheter til å bli tolket feil slik du skriver at du gjerne hadde mer mulighet til før. Dette innlegget viser at du er ekstremt flink med ord for du får frem så mye men på en veldig fin og avbalansert måte. Jeg har alltid likt bloggen din og synes du er en flott person, men jeg liker deg bare bedre og bedre ettersom at du vokser og blir til en veldig reflektert og flott jente som jeg på mange måter føler at jeg kjenner
   Ellers vil jeg bare si at jeg ønsker deg en fin mandag og lykke til med danseøvingen fremover så gleder jeg meg til å se deg på tv 🙂

  5. stå på, du er herlig! Og et utrolig godt forbildene alle unge jenter der ute. Aldri hatt så mye respekt for en blogger før, credzzz haha

  6. Å jeg ble glad av å lese dette innlegget, kjenner meg igjen i det du skriver, veldig veldig. Føler liksom at jeg følger dine spor i utviklingen av personlighet og deg selv, bare at jeg henger et år eller to etter hahaha. Det hørtes dumt ut, men jeg skjønner veldig godt hva du mener når du skriver sånn som det her, håper jeg kommer på det stadiet du er på nå one day! Jeg heier på deg, fine jente, du er dyktig og har masse å bidra med! Klem:))

  7. Jeg er glad for at du endelig tørr å vokse opp, og være fornøyd med den du er
   🙂 Jeg syns utstråling er det vakreste med et menneske, og Blake Lively har i mine øyne en veldig fin utståling! Alt det materielle spiller ingen rolle, så lenge man er usikker på seg selv, så skinner det i gjennom, og det hjelper ikke å prøve å skjule dette med en haugevis med sminke! Det ser ut som du er på rett vei, og det liker jeg 🙂

  8. De som sier du ikke er mer enn utseende ditt tar så feil. Du er en av mest smarte og reflekterte bloggerne jeg har komt over. Ja, du blogger til tider om noe urelevant for våres del, og kanskje det var unødvendig, men jeg opplever oftere at du skriver innlegg som jeg vil lese. Som jeg synes er interessante. Innlegg som dette. Dette er et av de mange utrolig bra innleggene som du har skrevet. Stå på!

  9. Du er tvers igjennom ett skamvakkert menneske! Alt du skriver som står deg nært, nærere enn vi aner, er så ufattelig beundringsverdig! Du er ett fantastisk forbilde for både unge og eldre 🙂

  10. Kjære Sophie Elise.
   Du må tenke på hvem du lever for.
   Lever du for deg selv eller alle andre?
   Når du er lykkelig – hvem er lykkelig sammen med deg?
   Den eneste respekten du trenger er din egen. Og når du respekterer deg selv så vil alle andre respektere deg. Og om de mot formodning ikke gjør det, så er det ikke deg det er noe galt med.
   Og hva så om du er usikker? Alle kjenner jo på usikkerhet, og hvis ikke så ville vi jo være roboter alle sammen.
   Og du er ingen robot.
   Du er Sophie Elise :))
   Hvis du skulle si noe som noen ikke er enig i deg med, eller andre misforstår deg – hva så? Du kan ikke klare å please alle sammen her i verden. Noen vil ikke elske deg selv hvor hardt du elsker dem.
   Ingen liker å kjenne på utfrysing og avvisning og baksnakking. Men hvis du er noe, så skal jeg garantere deg at noen har noe å hate deg for. Og for dem vil du aldri være perfekt.
   Så vær deg selv med de feilene og manglene du har. Alle har vi noe.
   Om du er på vei? Du er jo født som deg, så klart er du på vei. Du må bare være tro mot deg selv.

  11. Du, ditt skjønne vesen <3 It's called growing up og du gjør det helt riktig, føler jeg;) Det er egentlig ikke noen feil måte å gjøre det på, er hemmeligheten; for så lenge det er riktig for DEG, at du naturlig utvikler deg slik som er riktig for deg, skal du bare la deg rive med av bølgen og nyte det:) Du kan ikke trå feil når du følger slik du kjenner er naturlig for deg:)

  12. Kjempefint innlegg. Du er så smart og reflektert, og jeg elsker når det kommer frem på bloggen din! Stå på videre Sophie, du er en fantastisk person.

  13. Da jeg så deg på senkveld fikk jeg et helt annet inntrykk av hvem du var/er. Hadde alltid trodd at du var en person som trodde du var noe stort, og ikke brydde deg om de rundt deg. Altså, jeg har sett at du er helt motsatt av det jeg trodde. Du virker så utrolig hærlig på alle måter. Hver gang publikum klappet så jeg at du ble sykt glad og helt vill, haha 🙂 Vil bare si at jeg har innmarig lyst å møte deg! Stå på, du er super! <3

  14. Diggee deg!
   Er slik eg har fått inntrykk av at du er, at du ikke bare e jenta med puppene osv.
   Dette e noe av de beste innlegene du har hatt. Utrolig bra skreve og formulert.
   Vær deg, om det så e nye eller gammle sophie så har du alltid leserene dine! Du kommer alltid til å ha noen som ikkje liker deg, men man skal ikkje tenke på dem. 🙂
   HEIA Sophie!
   Ha en kveld videre 🙂

  15. Dette innlegget har jeg ventet på LENGE! Endelig kommer den indre sophie frem, og håper virkelig at den “overfladiske” sophie er borte. Jeg håpe du bare kan være deg selv, å nå frem me meningene dine uten å måtte provosere de frem, eller gjøre noe ekstremt for å få oppmerksomhet. Du er mer enn god nok, og folk hører på hva du sier selv om du ikke står halvnaken;) Lykke til!!

  16. Flott innlegg Sophie 🙂 herlige bilder av deg 🙂 og herlig å høre at du nå begynner å bli voksen ^^

  17. Dette må være det beste du noen gang har skrevet. Har ofte tenkt etter å ha lest diverse innlegg at “herregud, hun prøver litt for hardt med den fuck it, jeg skriver og gjør hva faen jeg vil-attituden”, mens dette innlegget ga meg et helt annet inntrykk av hvordan du egentlig er. Stå på Sophie, vær deg selv og vis andre at du er stolt av den personen du er, det er det du kommer aller lengst med.

  18. Det er akkurat slik jeg har sett på deg nå i det siste, slik du skriver at du ønsker å være! 🙂

  19. Hei! Jeg har lest bloggen din i 2-3 år nå, men aldri kommentert. Men med den lille setning “vær glad nå, din lille tulling” fikk meg i så godt humør, at jeg måtte bare takke for det.
   Du er en skikkelig bra person, og jeg beundrer deg for alt du har fått til når så mange har prøvd å dra deg ned. Gleder meg til å se deg danse på nyåret, du er sikkert kjempe flink til det også!
   <3

  20. Åhh du er så nydelig, både på innsiden og utsiden, du! Har vel så og si aldri kommentert på bloggen din tidligere, enda jeg har fulgt deg lenge, men nå følte jeg for en gangs skyld å si noe. Du er absolutt mer en god nok, Sophie, og det bare ved å være deg selv!
   Stå på videre, you can do this!

  21. Utrolig bra skrevet. Dette innlegget var til stor hjelp for meg også og jeg skal ta det med meg. Jeg har angst og er da livredd for at folk skal legge for mye merke til meg, eller at jeg dummer meg ut eller å bli tråkket på igjen. I klassen min er det alltid den populære jenta med den fine kroppen og det perfekte utseende som blir sett og som er mest verdt. Jeg føler meg alltid så liten rundt dem. Hver dag blir vanskeligere for meg på grunn av angsten og det er ingen som har klart å hjelpe meg, eller gidder. Jeg tror jeg bare må ha noe å tro på og en veiledning. Bloggen din er til stor hjelp. Det du skriver tar jeg til meg og det er noe som hjelper meg stort. Din viljestyrke, din personlighet, det er nesten som jeg føler at du er her og at jeg kan klemme deg. En dag skal jeg møte deg, det vet jeg og da skal jeg gi deg en klem mens jeg får sagt hvor mye du betyr for meg og hjelper meg. De rundt deg er verdens heldigste som har deg og hadde jeg hatt deg som venn ville jeg aldri latt deg gå og vi kunne grått sammen, brytet ut i latter sammen. Stå på og aldri glem at du er nydelig. Og husk alltid vær deg selv for etterhvert vil du gå tom for nye ting å bli. Er sååå utrolig glad i deg og din personlighet. Vi ses en gang nå snart. Jeg skal holde øynene åpne hver eneste gang jeg er i Oslo og kanskje du ser meg. Jeg ser ut som sophie elise fan nummer en. Ses verdens solstråle, og den vakreste og mest talentfulle bloggern og sangeren som finnes!

  22. Dette er den fineste og mest fornuftige du noen gang har skrevet. Nå ble jeg oppriktig glad. Det virker som om du endelig har skjønt noe. Håper vi får se denne trygge siden av deg fremover, og på bloggerne ikke minst. 🙂

  23. Elsker personligheten din, føler meg akkurat sånn jeg og! Jeg vil også være en som ikke trenger å vise frem kroppen min. Jeg håper jeg klarer det, jeg håper du klarer det ❤️

  24. Helt fantastisk skrevet!!!!
   Du er utrolig, du virker som en utrolig bra og ekte, får virkelig føelsen av at jeg på en måte ser deg mens du skriver, å det er helt fantastisk. du er en insperaskjon for alle unge jenter!!! å det må du være stolt over!!
   Du er på toppen av topplisten på blogg.no å din blogg har så mange lesere som er insperert av deg å det du skriver!
   Du har så mange fantastiske muligheter her i værden å du har alledere så mye bra bakruns kompetanse at hvis du virkelig går inn for noe så klarer du det, det vet jeg!!
   Det at du velger å opne deg sånn nå med dette er både helt fantastisk å det står det respekt av!
   Håper at du klarer å åpne deg mere og klarer å se mere av deg selv å få bedere selvinsikt å selvtilitt!
   Stå på masse videre å kjemp videre får å finne deg selv å kjemp får å finne den igjen!
   Du er fantastisk å helt utrolig, stå på videre, og all lykke med deg Sophie <3

  25. Ååååå herlighet, Sophie Elise!! 🙂 Du er så syyykt nydelig når du smiler med tennene! Helt sant! Må gjøre det oftere på bilder 🙂

  26. Godt å se at du også endelig har vokst opp og skjønner at selvrespekt er mye viktigere enn oppmerksomhet! Man blir aldri lykkelig om man stadig søker bekreftelse på seg selv, for man kan aldri få nok av det. Man blir heller mye gladere for et kompliment om det kommer uventet 🙂

  27. Virker som at du også begynner å bli voksen – og bra er det! Skriv gjerne mer om dette fremover, synes det er spennende å lese de litt dypere innleggene dine også 🙂

  28. Åh du er så flink til å skrive 🙂 godt å høre at du har det bra, du virker som et nydelig menneske. Stå på videre søta 🙂

  29. Vil ønske deg en fantastisk førjulstid, en fin første desemberskveld, i hvertfall det som er igjen av den – og at du koser deg i massevis! Dersom du også trenger litt julestemning har jeg en video på bloggen min der jeg har filmet mitt “julerom” nå etter at alle dekorasjonene er på plass. 😀
   Mange klemmer i fra meg!

  30. Vet du, at dette er et veldig godt tegn, Sophie! Det tyder også på at du ikke bare har det bra med deg selv, men også menneskene rundt deg. Nå er jeg riktignok eldre enn deg, men jeg kan si så mye som at det kan være vanskelig å føle på den følelsen når man er i ett forhold, av erfaring. Ihvertfall hvis du ikke føler deg trygg nok i forholdet (og usikker på hvor man egentlig har hverandre), for da blir man fort usikker på alt mulig annet og ikke minst seg selv.
   Det var virkelig godt å høre, for du fortjener virkelig å være lykkelig. Stå på! 🙂

  31. Dette var kjempe kjekt å lese! Det er så gøy når folk klarer å innse at det ikke bare er utseende som er viktigst, men å akseptere seg selv og være fornøyd med det. All respekt til deg som får til det vi andre streber etter 😀

  32. Jeg kjenner meg en del igjen i dette, som at jeg foreksempel ikke bryr meg om jeg går uten sminke på skolen lenger. Jeg har likevel dårlig selvtillit på grunn av utsende. Men noe som plager meg mer nå en før er dårlig karakterer og rett og slett å være et godt menneske. Jeg skulle ønske jeg var smart og en person vennene mine gikk til for å spørre om råd. Men jeg føler meg som den “dumme blonde” jenten i gjengen.
   Dette var veldig bra skrevet Sophie, du virker herlig! <3

  33. Alle gjør feil i livet og mye galt, men det viktigste er at man reiser seg de gangene man gjør feil altså slik som du gjør. Jeg vet ikke men føler at du har forandret deg på en positiv måte, du bryr deg om utseende det kan man se men du bryr deg om så mye mer enn det. Du har en stor personlighet som bare synes så godt når du snakker og skriver og aldri tvil på det. Du et et fantastisk menneske både utvendig og innvendig:) Ha en fin kveld nydelige deg

  34. Men hvorfor redigerer du bildene her på bloggen til det nesten ugjenkjennelige? På tv ser du jo heeelt annerledes ut :p Her på bloggen via dine egne bilder er du flawless.

  35. Herlige med personlige innlegg!
   Så nydelig du er på håret på bildene. Hvordan har du styret det for å få det så lekkert?

  36. Det å vise kroppen sin og ha respekt for seg selv trenger ikke å være to separate ting. Gjør akkurat det DU har lyst til! Vis kroppen din om du vil det. Du kan være naken, du kan være påkledd, du kan være trist, du kan være lykkelig, du kan være ALT du vil og alt sammen kan eksistere i en og samme person, nemlig deg.
   Ikke begrens deg selv, vakre deg. Vær deg selv, vær deg selv, vær deg selv. Kanskje du går på trynet et par ganger, men det er verdt det. Og jeg vet at du reiser deg igjen. Vær alt. Lev ut alle følelsene dine. Omfavn livet.
   Husk at du trenger ikke å prestere for å være god nok. Du er god nok rett og slett fordi du er, fordi du eksisterer, og fordi universet trenger deg.
   Jeg tror på deg
   Jeg elsker deg

  37. Dette var kjekk lesning sophie! Tiden vil vise om du lever opp til dine egne ord, men jeg heier på deg… og det har jeg ikke gjort på lenge. Lykke til!

  38. kanskje de vakreste bildene av deg på bloggen noensinne. du ser også utrolig bra ut for tiden. du stråler mer av deg selv.
   stå pååå babe!!

  39. Så herlig å lese dette Sophie! Gleder meg å høre at du tenker slik, det er kjempebra! Stå på!!:)

  40. Du er så jævlig stor inspirasjon for meg, og jeg er utrolig takknemlig for at du åpner deg på den måten, og at du skriver det du skriver! Takk for at du finnes♥ stå på, ily

  41. Kom til dette punktet for 2 år siden, altså da jeg var 22. Tok av løshåret, løsneglene, løsvippene, push-up bhén. Det var revolusjonerende for meg. Er mye mer lykkelig, modig og trygg i meg selv enn jeg har vært tidligere! Er fortsatt forfengelig og glad i å se bra ut, men lar ikke det fokuset ta overhånd slik som før. Når man gir avkall på det ekstreme utseendefokuset, legger man merke til egenskaper ved seg selv som man begynner å like. Håper du klarer å holde på denne følelsen, Sophie! Å være jålete er en del av deg, så behold den egenskapen. Men la det være en forskjell på å føle seg fin for deg selv, og å prøve å passe inn i et medieskapt ideal. Hvis du fortsetter på denne bølgen, kommer du til å påvirke alle de jentene som ser opp til deg i en positiv retning. Du har en triumferende tv-personlighet, og et pent og sjarmerende utseende som kommer tydligere frem uten alt stæsjet. Synes det var modig av deg å innrømme på Senkveld at du tok plastisk kirurgi mest sannsynlig fordi du var usikker. Når en så stor bloggstjerne oppdager at selvrespekt er en fin ting å ha, gir det meg et stort håp for norske tenåringsjenter. Tusen, tusen takk for at du delte dette innlegget! Gleder meg til å følge deg videre på ferden!

  42. Kjempebra inlegg! Blir så glad når du er glad for det viser at du er en sterk person. Håper jeg får den samme følelsen av lykke som deg en dag <3

  43. ååå dette var et fantastisk bra innlegg! Jeg har begynt å tenke litt sånn selv. Men så tenker man jo sånn da hva er lettest? Kroppen eller personligheten. Vanskelig å finne seg selv egentlig. Om det ga mening hehe.
   Men det var utrolig godt å høre dette fra deg! For altså jeg har vært på din side oppgjennom årene og sånn, og du er kanskje litt mere av den “vise kropp for å få oppmerksomhet og bli likt jenta”. (Ikkeno vondt ment!) men liksom det er jo lett å tenke sånn. Men det å høre at du også tenker på å vise en strålendepersonlighet slik gjør det lettere for meg og mange andre jenter å tenke sånn også!!
   Åååå du aner ikke hvor mye jeg trengte å lese dette innlegget! Jeg mener TUSEN TAKK!!!

  44. Sophie!! Det er så godt å lese bloggen din nå for tiden. Jeg må innrømme at jeg ofte bare har sett deg som en litt overfladisk person, noe som er utrolig dumt men det er lett å “dømme boken etter omslaget”. Nå begynner jeg å se hvordan du er, hvis det er mulig gjennom en blogg, og det tror jeg ekstremt mange andre også føler. Du stråler om dagen og det at du skriver om at du er lykkelig, ikke klarer å la vær å smile osv.. er helt fantastisk å lese. Jeg er selv inne i en vanskelig periode, der det ikke er så lett å smile og jeg ikke føler så mye på lykken, men når jeg leser om hvor glad du er og at du har det så bra nå føler jeg virkelig at uansett hvordan ting er så vil det snu. Jeg heier på deg!

  45. Tja, leser ikke noe av det du skriver. Store pupper pluss greit utseende gjør at jeg klikker innom, i håp om at det er masse bilder!

  46. DU ER EN SÅ UTROLIG FANTASTISK BRA PERSON, SOPHIE!!
   Og, wow, det siste der kjenner jeg meg så igjen i! Tenker det så ofte, og da blir bare alt så rart. Når man ser ting fra den “synsvinkelen” gir plutselig alt en helt annen mening – eller ingen mening i det hele tatt… Verden er virkelig et merkelig sted.

  47. Sophie!! Virkelig, jeg blir så glad hver gang du kommer med et nytt innlegg, og dette innlegget gjorde meg så glad, fikk liksom litt stolthetsfølelse over deg! Du er så fin og flott, ikke minst syns jeg du skriver og ordformulerer deg så bra! Du er et ordentlig forbilde, det håper jeg du vet <3 du er fantastisk sophie. Ønsker deg aaalt godt!

  48. jeg fatter ikke hvorfor folk som han over her gidder å skrive, når de måå være så jævli frekke! Han er sikkert som meg, sjalu for at du ikke er MI! Jeg synes du er kjempe flink! Du er den peneste jenta vi har i det lille landet vårt! Å jeg er sikker på at du kommer til å nå langt i livet sophie! 😉

  49. Dette må være noe av det beste jeg har lest på bloggen din så langt: og jeg har fulgt med veldig lenge! Begynte å gråte, det traff meg!

  50. Ååh, jeg husker for flere år siden når du sa at du ikke klarte jenter som rapte høyt eller som ler av raping og fising (eller snakker om det at all), så akkurat det at du misunner (én S btw, bare sånn at du vet det, ikke frekt) slike jenter nå, er utrolig stort at du innrømmer. Og det at du innser hvor synlig usikkerheten din har vært. Ooog når du tidligere i år (rett før bruddet med M) skrev så mange innlegg over hvor lykkelig du var for tiden,og at du nå ser forskjellen på den tiden, og roen du har nå. Så utrolig fint å høre at alt går rette veien. 🙂

  51. For en fint innlegg! <3 Du er virkelig fantastisk på alle måter. Du virker så omtenksom og snill. stå på Sophie! 🙂

  52. Dette innlegget gjorde meg glad på dine vegne. Det er fantastisk å jobbe opp selvrespekt og det er så viktig 🙂 du har jo ekstra mange som kanskje prøver å knekke deg, men det er lov å si fra og det synes jeg du skal gjøre! Du setter ord på manges opplevelser og viser at du er reflektert og menneskelig. Elsker bloggen din for tiden 🙂

  53. Hei!
   Jeg skriver egentlig aldri kommentarer. Men nå får du en :). Jeg har lest bloggen din utrolig lenge nå, kan nesten si fra begynnelsen! Og jeg har alltid ment du er den personen du sier du føler du er på vei til å bli. Jeg elsker at du har så sterke meninger om de viktige ting, og at du ikke gjør som alle. Du har penger til å kjøpe det “alle” vill ha, men du gjør det ikke. Du er ekte, selv med operasjoner som får folk til å si noe annet. Og det tror jeg mange som leser på bloggen din føler også, du er ekte. Selv med lettkledde bilder, og et utseende som får kanskje folk til å tenke , at du bare vil ha utseende fokus . Så er det et inntrykk jeg aldri har fått . Du har et budskap. Og det er ikke at folk skal ta silikon osv osv.
   Du stråler. Og jeg blir veldig glad på dine vegne! Jeg tror jeg aldri kommer til å slutte å lese bloggen din. Dette KAN du. Og tekstene dine får folk til å se seg selv i speilet og tenke. Det liker jeg.
   Lykke til med alt videre:) du er rett og slett herlig.

  54. Og ja, det er faktisk OKEI å være usikker innimellom, som noen sa over her, du er et menneske, ikke en jævla robot 🙂

  55. Det er ikke lenge siden du sa at du ikke ville være sammen med noen uten at gutten har svær kuk. Så du kan jo umulig være at du er begynt å bli redd for å si hva du mener, Haha.

  56. Heii 🙂 jeg har clip on extensions å lurer på kordan eg ikke får hakket fra det ekte håret på lengden. Vill ikke klippe meg kort for å bruke extensions. Funker det med tynnesaks å bare tynne tuppene? Håret er tykt nok men har bare det hakket med hår tuppene mine hihi
   digger bloggen din sophie! <3

  57. Aldri likt bloggen din, vært veldig fjortiss, se hvor deilig jeg er og et rop om oppmerskomhet!
   Siste uka ca har jeg lest den vær dag, og blitt fanget. Brått blitt en blogg som går litt dypere enn overflaten, fått litt varme og personlighet!
   Likte ikke Barbie stilen, men med litt mere klær på kroppen og mere naturlig sminket ser jeg at du er jo en veldig søt jente! Fortsett I dette sporet, gøy å se du vokser opp! Liker det jeg ser, og kommer til å følge deg fast heretter 🙂

  58. Åhh, jeg ble så glad på dine vegne av å lese dette. Kjenner meg veldig igjen når det gjelder å være usikker på seg selv, håper du fortsetter i dette sporet. Du virker så fin både utenpå og inni.

  59. Utrolig bra skrevet, Sophie! Det siste avsnittet var som å høre meg selv. Jeg liker deg bare bedre og bedre, men ikke la deg sensurere. Du vet godt at du er i stand til å gi F i de som tar seg nær eller slenger dritt senere :- )

  60. For å være ærlig har jeg tittet innom en del ganger opp gjennom årene, men bloggen din har aldri vært helt min greie. Men i den siste tiden har den forandret seg og jeg er titt og ofte innom for å se om det er kommet nye innlegg. Du har blitt mer jordnær. Ps: det tar tid å endre selvbilde og hver eneste dag er en ny dag du kan forme som du vil!

  61. Herregud, du er så sinnsykt vakker- du aner ikke! Jeg har egentlig aldri fulgt med på bloggen din, men i det siste har jeg vært innom hver eneste dag – flere ganger om dagen – for å sjekke om du har oppdatert. Jeg synes ikke du burde begrense deg og føle på at du må tenke over det du sier. Media og alt skal ALLTID vri på ting og få folk til å se dummere ut enn de egentlig er, men de som kjenner deg vet at du ikke er dum. Si hva du mener, når du mener det! Drit i kritikerne. De vet ikke hva de snakker om. Jeg finner meg selv i å kjefte på flere (blant annet familie, ops!) når de kommer med negativ kritikk på ting som kommer på TV om deg, for det er ikke slik du faktisk er. Alle de “dumme” kommentarene har jo en historie, som gjør at de IKKE er dumme, men dét klipper de vekk..
   Uansett- si og gjør hva du vil! Du er sinnsykt vakker, smart og absolutt et godt forbilde.

  62. Jeg blir litt oppgitt over alle som forteller deg hvilke godt forbilde du er, for faktisk så har du ikke vært det. Et forbilde for et falskt kroppsideal og opptatt av det som er ett skall. MEN slik du nå skriver så ser jeg ditt store potensiale til å bli et godt forbilde. Og det vil gi deg frimodighet til å se på deg selv med selvrespekt.

  63. Mette: Synes likevel dette var en hyggelig kommentar, og takk for en tilbakemelding. jeg er enig i deg til en viss grad, ejg har vokst opp i “søkelyset” og så klart har det ikke alltid vært lett å skulle gå fram som et forbilde mens man finner seg selv. Men takk likevel 🙂

  64. tips til deg: fjern speilet over vasken på bade/ ta noe foran. Det har jeg gjort. Så slipper jeg å ha det som vane å sjekke fjese etter jeg har vært på do/ eller når jeg pusser tennene. Istedenfor har jeg bilde av kjæresten og datteren min: da tenker jeg heller på hvor glad jeg er i dem. <3 etter jeg fjernet speilet, har jeg slutter helt med sminke også:).

  65. Maria: Åh, det var et veldig godt tips! Men…… så vil jeg jo gjerne ha speil når jeg vasker ansiktet og sminke kommer jeg jo ikke til å slutte med, men jeg tenker å henge opp et par bilder eller sitater uansett for å minne meg på ett og annet 🙂

  66. Du er så utrolig dobbeltmoralsk og umoden… Hvor mange ganger har ikke folk fortalt deg at du utstråler lite selvsikkerhet og selvrespekt når du har måtte ty til å legge ut lettkledde bilder ved en hver annledning du fikk, eller hver gangene du poster super sminkede/redigerte bilder for å få bekreftelser på at du er fin? Hver gang du har blirr konfrontert har du vart med at “En jente med selvsikkerhet driter i hva andre mener og gjør som hun selv vill, kler seg slik hun vil og legger ut de bildene hun vil! “. Det er så enkel psykologi som du får det… Ved å komme med dette innlegget er det bare 14-15-åringer du vinner tilbake respekten fra…

  67. kine: Synes helt ærlig det der var en ganske korttenkt kommentar å komme med – som jeg selv skrev i innlegget, så har jeg selv FØLT og trodd at selvsikkerhet var når jeg fikk komplimenter for kroppen min, og innsiden ble glemt.

  68. Syns det er godt å lese det du skriver! Vil du skal tenke på dette.. Når jeg ser på Bloggerne tenker jeg ofte på at de peneste øyeblikkene dine er når du ikke fokuserer på hvordan du ser ut, men ler av noe og ser ut som om du oppriktig koser deg. Da prøver du ikke på å se ut på noen spesiell måte, men stråler virkelig likevel. Naturlig skjønnhet kalles det, og samme hvor mye du endrer på deg selv tar det ikke bort det faktum at dette er noe du HAR fra før av. Håper du tar det til deg <3

  69. Jeg synes dette innlegget var utrolig bra skrevet. Jeg har nok vært en av dine største kritikere. Ikke pga deg som person men pga jeg er så uenig med det du har frontet. Med det tenker jeg usunt forhold til kropp da kropp og utseende har virket ut å være det viktigste i livet for deg. Du har også selv innrømmet å ville provosere, noe jeg på en måte forstår pga lesertall men samtidig ikke kan respektere da det ofte har hatt bieffekten av å såre/støte andre. Jeg synes ikke det er greit at noen skal tjene penger på å fronte noe som påvirker mindreårige i feil retning. Jenter på 10 år skal ikke måtte uroe seg for kroppen og vekten sin. De skal heller ikke måtte ble utsatt for skjult reklame på marihuana bare fordi en blogger synes det er kult. Har lenge ment at denne bloggen samt mange flere burde hatt en advarsel knapp ala Rene Kleveland sin der det advares om støtende innhold. Ser ikke grunnen til at han blogg må ha det pga bilder av lettkledde damer når omtrent alle av rosabloggerne driver med det samme. Mitt håp fra deg nå Sophie er at dette er et oppriktig innlegg og at du er på rett spor. Ikke at det er et “vinne tilbake innlegg”. Jeg tror du innerst inne er et kjempeflott menneske, og liker utviklingen. Dette innlegget var absolutt et steg i riktig vei. Kanskje du til og med våger å legge enda mer kort på bordet med å feks si at du løy da du sa du ga blod? Da hadde jeg fått enda mer respekt for deg.

  70. Jeg får tårer i øynene. Er så glad på dine vegne. Å forstå slike ting er noe som – tro det eller ei- kommer med alderen. Det tok meg lengre tid enn deg. Du er på vei. Jeg heier på deg!

  71. vakkert innlegg Sophie.
   Jeg har aldri kommentert her før, men nå må jeg bare.
   slik du beskriver hvem du vil bli på slutten av innlegget, vell..jeg kan trygt si jeg er en av de. Jeg raper offentlig, driter meg ut fordi jeg tenker etter at jeg snakker. Kjefter om folk prater drit til meg eller går over grensa og tar megselv så lite høytidelig som det går ann å få til. Men det betyr ikke at jeg har høy selvtillit, tvert imot. Selv er jeg en litt overvektig kjerring som prøver mitt beste for å få skolen unnagjort, ikke for eget behov, men for at folk rundt meg skal bli fornøyd. Kunne jeg valgt hadde jeg gitt faen å reist pokkerivold osv. men det passer seg vist ikke inn.
   Men når det er sagt, jeg ble en slik person som jeg er nå etter 18 år med intens mobbing og ingen venner. Pappa sa jeg måtte endre meg, og det innså jeg. Jeg måtte begynne å ta igjen.
   Så jeg tror du er klar. Du har fått trykt drit ned over deg så lenge nå, og det skjer mye rundt deg hele tiden. Så lær deg å gi litt faen. Rap høyt i offentligheten eller vær litt uformell til tider, det gjør faktisk godt. Ser folk rart på deg, javell? Da er det bare de som har glemt å leve 🙂
   Jeg vil ihvertfall ikke være et A4 menneske som føler flokken, jeg vil heller skille meg ut, nyte hvert øyeblikk uten å bekymre meg for hva andre tenker.

  72. Jeg klarer faktisk ikke helt å tro deg når du skriver dette. På grunn av når du sa at du skrev personlige innlegg for å “vinne” tilbake lesere. Samt når du skrev at du var så veldig engasjert i dyrevern, men samtidig bruker du dundyne, jakker med dun, vesker med skinn osv. Med å komme med et slikt innlegg tror jeg egentlig bare at du skriver dette for å komme på toppen av topplista igjen. Også når du sa at du veide 43 kg, men gir blod, ingen under 50 kg kan gi blod. Så hadde vært kjekt om du kunne forklart alt dette. Hvordan du kan si at du er så engasjert i dyrevern, men samtidig bruker matriale som er laget av dyrene sitt skinn, hvordan du sier at du gir blod, men samtidig er under vektgrensen som man må være over for å kunne gjøre det.
   Håper at du kan bare komme med et oppklarede innlegg, bare sånn at vi som reagerer på dette kan forstå.

  73. der fikk du ordene ut av munnen min, jeg har ønsket å få fram att jeg ikke må være stiv pyntet å le falskt eller ikke le for masse for da kan dobbelhaka komme fram eller den stygge siden av meg. Men jeg vil å sitte der i chille klær eller i noen klær jeg føler meg vell i og le og ikke tenke på hvordan alle andre tenker. jeg tenkte først når jeg leste dette innlegget så ploppet de mange komentarer att hvorfor føler du deg sånn, du er jo både fin og perfekt, men du har andre tanker om de og jeg skjønner den, jeg er kansje ikke den peneste eller den tynnesete men hver gang jeg våkner å ser meg selv i speilet så sier jeg til meg selv att den jenta er pen, hun er sterk og hun klarer å komme gjennom dagen, hun skal gå ut og føle seg like masse konfertabel som alle andre

  74. Hei, vet du ikke legger ut adresse å bosted og slikt, men lurte på hva postkontoret ditt er sånn at det går ann å legge igjen en liten julehilsen der til deg 🙂

  75. Du virker helt fantastisk. Elsker bloggen din og digger å se deg på Bloggerne på søndagene.
   Det virker som om du er på god vei til der du vil <3 Det er bra! Utrolig kult å få vite dette i innlegget ditt, så utrolig bra skrevet og fortalt. LOVE IT!

  76. Søte Sophie Elise
   Jeg vil bare si det at mitt forrige innlegg også var ment som et positivt innlegg. Jeg synes nemlig du er ei kjempesøt jente og jeg liker deg, jeg kunne vært moren din:)))
   Og jeg vil bare at du skal komme styrket og sterk ut av dette bloggeventyret og jeg ser den enorme påvirkningskraften du har ovenfor mange unge i Norge og derfor ønsker jeg for deg at du skal vokse inn i oppgaven og virkelig bety en forskjell for mange mennesker. Det er en flott oppgave det lille deg.

  77. Helt fantastisk!! Jeg føler det mye på samme måte.. Jeg er ikke veeeeldig opptatt av uteseendet, men jeg lar meg ikke forfalle 🙂 Den siste tiden har du forandret deg. Du smiler på bildene, og da mener jeg at du virkelig smiler med hele deg. Du ser så sunn og frisk og glad ut. Så mye vakrere enn du noengang har vært. Det er rart hva det å være lykkelig gjør med et menneske 🙂 Du er en utrolig reflektert og bare et bra menneske rett og slett <3

  78. Anonym: Tror veldig mange missforsto det jeg mente om å “vinne tilbake” leserne, det er aldri noe jeg gjør bevisst. Det jeg mente med hva jeg skrev da, er for fort mennesker snur seg etter vinden og at det kreves veldig mange gode og snille innlegg for å bygge opp en tillit, mens ett innlegg som støter noen kan rive ned respekt for lang tid (slik som det åpenbart har gjort med deg?).

  79. Hipp hipp hurra! Meget modig, meget sterk! Dette påvirker i riktig retning. Du er allerede på god vei! CREDZ!!

  80. Fantastisk at du har det bedre og sånn, er virkelig glad på dine vegne! ♥♥ Men du må huske på at selvrespekt ikke har noe å gjøre med å vise kroppen sin. Det du sa om at “jeg missunner jenter som respekterer seg selv såpass at de ikke trenger å vise kroppen sin ved enhver anledning de får” gir ut litt feil signaler, synes jeg. Fordi det fører videre den ideen om at jenter som velger å vise mye hud, være litt slutty, ikke respekterer seg selv, når sannheten er at de kanskje bare er selvsikre og stolte av kroppen sin. Er jo ikke noe skam i det. Som sagt, så er jeg veldig glad på dine vegne ogsånn, men det er kanskje noe å tenke over? 🙂

  81. Du e på vei til å bli voksen jenta mi 🙂 herlig skrevet, stå på, du er så skjønn !!!
   Ps: du er helt rå med kort hår, just sayin 😉 hilsen #mammsen

  82. Jeg lurte på om du kunne lage et innlegg om hvilke sminkeprodukter du bruker som ikke er testet på dyr eller som du anbefaler?
   Jeg bryr meg utrolig mye om dyr og vil nå gjøre noe! Har ikke spist kjøtt eller meieriprodukter på tre uker nå, og jeg vil ta et skritt videre. Jeg bruker sminke ofte, og er usikker på hvilke sminkeprodukter som er bra og som ikke er testet på dyr. Håper du vil gjøre dette, du vil nok hjelpe meg og mange andre! 🙂
   Jeg syntes du forresten er et godt forbilde!

  83. Du er allerede sånn, egentlig. Alt det med kropp og usikkerhet osv er noe du har lært av andre, og en fasade det krever mye energi å opprettholde.. men en sånn fasade har vi alle, hvis det er noen trøst.
   Uansett, fint innlegg, det er verdt å bruke litt tid på å finne ut hva som er bak fasaden, hvem – eller hva – er vi hvis vi dropper alt vi tror vi bør være, og alt vi tror vi er?

  84. Dette er vel noe av det beste jeg har lest på veldig lenge.
   Så ærlig, så bra.
   Jeg skal helt ærlig innrømme at for meg har du “bare” vært “en av de der rosabloggerne” ganske lenge, men jeg har både undervurdert deg og vært ekstremt fordomsdull. Og det beklager jeg på det aller sterkeste.. Jeg har fått nuvynnen respekt for deg, og ønsker deg virkelig alt godt.
   Synes det er veldig bra å høre at du har det så bra, både i livet og med deg selv.
   Og ja, du ER nydelig. Både på innsiden og utsiden har jeg inntrykk av.
   Stå på, du er sterk!

  85. Ingenting er så vakkert som et menneske som er seg selv helt og holdent:) Det er som den lille mauren sa; “Er du større enn deg selv kanskje?” Vær ekte, ydmyk og ærlig og du vil finne kjærlighet og respekt hos alle rundt deg:) Lykke til med å finne deg selv. Du er på god vei:) Det er ikke alle som er like heldige og kommer dit du er nå.

  86. Og derfor elsker jeg bloggen din. Og jeg digger deg. Du sier det du tenker. Du skrivet det du vil. Er ikke alltid jeg liker det du skriver, eller er enig. Men fuck it. Du er deg selv. Og fortsett med det. Du er rå. Og som et pluss ser du bra ut i tilegg. Husk det

  87. Herreguu du ER nydelig og ekte. Du har nådd målet ditt, og nå er det sikkert mange usikre vakre jenter som misunner dég. Jeg tror og håper du inpirerer dem alle til å bli en bedre versjon av seg selv 🙂

  88. Du er en flott person, Sophie Elise. Selvom jeg river meg i håret av deg innimellom, så beundrer jeg deg allikevel. Jeg synes du har mer bein i nesa og “større baller” enn de fleste. Er ikke mange som hadde klart å stå oppreist slik som du, selvom du får kritikk hver eneste dag enten det er på bloggen eller i media. Er mye, som jeg sa, som jeg er uenig med deg i – eller synes er rart at du skriver/synes/gjør.. Men allikevel så skal man da respektere andre mennesker og forstå at ikke alle er som en-selv! Synes det er så ufjortjent,med så mye kritikk som du får, for du er jo bare DEG. Du er deg selv. Alle er forskjellige. Ingen er like. Og det er det som gjør alle mennesker unike.
   Vær akkurat det mennesket du er, si hva du vil, føler du deg urettferdig behandlet – la menneskene som behandler deg slikt få høre det. Jeg har begynt å gi mye mer faen etter at jeg forstod at det faktisk er det som må til for å være lykkelig. Jeg orker ikke please alle og enhver lenger, og jeg har det SÅ mye bedre med meg selv, nå som jeg faktisk tør og si ifra og sette egne grenser.
   Sophie Elise, uansett hva mennesker måtte mene om deg – aldri tvil på at du er et unikt og fantastiskt menneske. Vær akkurat den du er! Jeg digger deg 🙂

  89. for et utrolig fint innlegg!! Jeg føler veldig med deg, og har selv slitt veldig med sjøltillitten og selvrespekt, men det holder endelig på å forbedre seg for meg også. Er kjempe glad på dine vegne, og du er helt nydelig med og uten sminke, med og uten store pupper og med og uten langt hår 🙂 stå på!

  90. Veldig bra skrevet! Du er reflektert og har stor selvinnsikt. Det må jeg bare si. Det siste året har jeg fått mer og mer sansen for deg og dine innlegg. Noe sier meg at du har blitt voksen.

  91. Du er definitivt på vei til å bli ei tøff, skikkelig bra dame. Jeg tror egentlig du nesten er der allerede.
   Fortsett å stå opp for deg selv, og for andre som trenger det også. 🙂

  92. Fint skrevet. Det jeg tenker når jeg leser er at du har tatt et viktig skritt i å frigjøre deg fra hva andre folk mener.
   Det er et slags tyranni når ris/ros, belønning/straff, godt/dårlig rykte osv. er viktig for oss – da blir det andre som bestemmer om vi skal være lykkelige eller ikke. Den vanskeligste reisen av alle er å være helt fri fra hva andre mener, uten å bli et dårligere medmenneske. Den reisen er det få som har lagt ut på for alvor, og enda færre som har fullført.

  93. Kjære Sophie. Du er en fantastisk person, med mye godt i deg. Ikke tenkt på at andre syns at håret ditt ikke er perfekt EN dag.. Er de noe bedre selv?! Dette innlegget var sykt bra. Noe som var “litt” skremmende, er at jeg har det akkurat likt som deg for tida. At ordene du skriver betyr såå mye for meg, hadde jeg aldri trodd. Kunne nesten tro at det var jeg som hadde skrevet ordene selv! Du er super flink, stå på videre med bloggen, og ALDRI gi opp, fordi det er noen der ute som trenger at du skriver slike innlegg som dette!♡ Ha en like nydelig dag som du er!♡

  94. Koffer har du brukt mangfoldige penger og ressurser på å bli “fin” når du egentlig BARE mangle selvtillitt? Verden e misforstått. Jobb deg ud av depresjonen, herregud! Alle har vert der, alle har fått det te.

  95. Du forstår vell at med dette innlegget så oppfordrer du mange andre kvinner til å bruke penger på å justere utsendet sitt for å oppnå selvrespekt? Er du klar over dobbeltmoralen din? Klarer du innse at du er en direkte bidragsyter til at små jenter føler at samfunnet presser dem inn i en rolle de aldri har hatt forutsetninger for å takle? Evner du å forstå at din investering i plastiske operasjoner, med påfølgende rapportering om et “positivt selv” gjør at unge kvinner vil kunne vurdere at dette er veien å gå? Makan til seleksjonssamfunn vi er på vei til, fytti!!! Hvis du skal presse kvinner til å oppnå selvrespekt via det du har oppnådd, så gjør du nok dessverre mer skade enn det intensjonen din er.. Hva om du prøver å se nyansene neste gang du skriver et introspektivt innlegg? Du burde tenke litt mer meta før du skriver noe. Kanskje noen har tenkt det samme som deg før, kanskje noen har opplevd å være depressiv før… alt du skriver tyder på at du bør gå til psykolog og få orden på dine tanker om deg selv. Et selv er verdifullt, ikke sløs det bort i sånne tåpelige innlegg som dette… gad damn…

  96. Wow, for et innlegg! Lykke til videre med din selvrealisering og søken etter å bli helt tilfreds med deg selv. Du har ingen grunn til ikke å være det. 🙂 God jul!

  97. Ta haten din som et kompliment! Syntes de at du er (eks) ego, bare si “takk, da vet jeg hva jeg skal jobbe med” da kommer haterne til å bli forundret. Haha

  98. Hei kjære deg❤️
   Jeg synes du er tøff jeg. Det er ikke lett å være deg, selv om vi alle har vårt å stri med. Det er tøft å ha forventninger som du har hvert bidige sekund. Ikke glem å kose deg, gi faen, og selvfølgelig være fri. Likte den siste setningen godt 👍
   Ta gjerne en titt innom bloggen min. Da får du kanskje kjenne at du ikke er alene i denne store fæle fine rare verden:-) klem, og ha en fin dag.

  99. Hei Sophie Elise! Måtte bare skrive en kommentar her, for innlegget ditt var så bra at det fortjener en tilbakemelding.
   Det jeg vil si i hvertfall, er at det du skriver gjør meg utrolig glad på dine vegne, men også med tanke på alle de yngre følgerene du har på bloggen din som ser opp til deg.
   For det er ikke til å komme bort i fra, at du med en av Norges mest leste blogger, har en enorm innflytelse på veldig mange jenter. På jenter som også kjenner seg igjen i det du formidler, hva det måtte være. Stooor kred for at du har vært, og er, så ærlig ift usikkerheten din. For det er nok dessverre mer regelen enn unntaket at jenter i ung alder sliter med både selvbilde og selvtillit.
   Men tilbakemeldingen min er at du er ei flott jente. Det har jeg tenkt hele veien. Jeg har ikke vært noen fast leser av bloggen din, heller kjenner jeg deg ikke, men det har vært nærmest uunngåelig å ikke få med seg noe av det du skriver og forteller i medier.
   At du har hatt en interesse og identifikasjon hva utseendet ditt gjelder, er kjent for de fleste. Det har tatt stor plass i “merkevaren” Sophie Elise utad.
   Dessverre har jeg tenkt ofte. Ikke fordi det er negativt i seg selv, men fordi tanken min er at du besitter så mye mer i tillegg, og jeg har tenkt for meg selv; “pokker jente!”.
   “Pokker, bruk det du har! Bruk egenskapene dine som du har. Bruk formidlingsevnen (kunsten å skrive), bruk intelligensen, refleksjonene, bruk det som bor _inni_ deg også.”
   Du er velsignet med mer enn et pent utseende.
   Mellom linjene og mellom alle bildene av sminke, hud og stæsj, så er det mer. Bruk det! De gangene du tar opp holdninger, verdier og viktige meninger, så er det så utrolig bra gjennomført.
   Kjør på med sminke, hud og stæsj, for all del, men det utelukker ikke de andre evnene og mulighetene du har. Du har makten til å endre holdninger og verdier for deg selv og tusenvis av jenter det ute, og er det noen som kan takle den utfordringen, så må det være deg!
   Det er muligens mye mer skummelt å vise den siden av seg selv. Fallhøyden føles mye større når mennesker kan dømme deg for noe mer enn utseende, men du er uredd. Modig. Alt du har vært igjennom tyder jo på det. All hetsen og hatet underveis.
   Den styrken kommer fra det du har inni deg, det du ER.
   Kjør på med det du forteller i innlegget ditt nå. Drit i hva de kjipe tror, synes og mener. Del og skriv for engasjerte og modige jenter som vil og tør å utfordre seg selv i steden. Jeg heier!
   Håper å få se mer av hvem Sophie Elise virkelig er, at du er ei pen jente er supert, men det er den andre delen jeg (og sikkert mange andre) er nysgjerrig på fremover nå. Venter i spenning!

  100. Ja, Sophie synes kroppspress er så forferdelig å alle burde føle seg vakre!! … men lol om du har liten pikk vil jeg le av deg

  101. Så herlig Sophie!
   Veldig fint, den bryteren som du har vridd om på nå!
   Og du kan selvfølgelig fortsatt beholde seksualiteten og din interesse for estetikk og utseende! Det handler mer om å gjøre det med kjærlighet! Som du nå tar steget for!
   Nyt ditt nye liv 🙂
   – Kat

  102. Heia deg! ❤️
   Så bra skrevet og tenkt – og takk for at du er så tøff at du deler akkurat dette, det tror jeg utrolig mange har godt av å lese.
   Jeg heier på deg!
   Hilsen en førtis 🙂

  103. Herlighet. Jeg digger deg. Du beskriver ubeskrivelige ord som popper rundt i hodet mitt så jeg ikke klarer å holde styr på. ÅÅÅ DU ER HERLIG! Keep on going gurl, det skal jeg iallefall hah – ennå jeg er 13… Ikke fått mensen. Jeg er teit, men bryr meg masse om utseende, men likevel vil jeg vere den jenta som alle andre vil vere, jeg vil vere den som alle vil vere sammen med på en god måte, som snill, morsom og god selvrespekt. Du er et ganske så godt forbilde asså! Off, jeg blir rørt over bloggen din og hatersa – hva… ff. K ska slutte å bable. Hade :p

  104. Dette er det første innlegget jeg har lest i en “rosa-blogg” hvor jeg ikke avslutter seansen ved å himle med øynene, tumbs up👏

  105. Utrolig bra innlegg av deg Sophie Elise. Har vært leser av bloggen din av og på over lengre tid. Men aldri kommentert før.
   Men dette var rett og slett så bra at du fortjener all ros.
   Tommel opp 😀

  106. Vær deg selv, akkurat som DU vil være! Det er jo tross alt ingen som kan være det for deg, selv om de prøver aldri så hardt 😉

  107. Hei! Synes dette var utrolig fint skrevet. Jeg er 20 år, med en alminnelig kropp og alminnelige klær. Jeg er mamma og fulltidsatudent. Syns det er fælt å lese rundt om
   på forskjellige blogger om drømmekroppen og utseende. Syns absolutt man skal bry seg om det, silikon og hele pakka er okei 🙂 Men det er ikke det som betyr noe. Skulle ønske noen kunne si at de beundret meg fordi jeg klarer å sjonglere alt dette, noe jeg selv er stolt av! Syns fokuset ligger på så feil ting, er alt for få som gir andre kompliment for en egenskap eller noe de er flinke til 🙂 Men komplimenter om utseende er flott det også! Selv om man kanskje ikke ser ut som “drømmedama” også!

  108. Hallelujah!
   Har følt det samme i det siste. Jenter som tør å bare kjøre på, være seg selv og være selvsikker og naturlig er så sinnsykt imponerende og vakkert. Jeg synes du virker som en sånn. Stå på!

  109. Det e ikje sexy å vise alt. Oppmerksomheta du eventuelt får fra gutta e pga at du nesten ikje har klær på dæ, flashe titts og gigantiske “k*k suger leppe” og de tenke automatisk at du e lett og få til sengs. Sånn e d bare. Det e bare rein fakta.
   Æ skjønne ikke kofør du vil at gutta skal se på dæ på den måten? Du gjør dæ sjøl til et objekt.. Men bra at du begynne å bli litt mer reflektert!
   Æ skjønne at du trur du e ganske reflektert fra før.
   Men før å si det sån, de fleste dumme menneska trur dem e smart.
   Men du e på vei ditt!

  110. Kjære Sophie Elise . Dette er noe jeg har ventet på . Mener jeg har lest bloggen din i snart 3 år 🙂 fortsett og skriv slike innlegg så lover jeg og følge deg videre i bloggen 🙂 du virker som en litt missforstått jente . Egentlig er du en super skjønn koselig jente fra Harstad men i det siste har jeg fått mer bitch som tror hun er bedre forde hun har silikon i Tatta . Noen ganger virker det som du har silikon i hode ikke stygt ment . For all del jeg elsker bloggen din men drit i og kle deg naken på bildene ta heller normale bilder . Skriv innlegg om ting du mener og står for ikke utgi deg for og være noe du absolutt ikke er . Jeg likte dette innlegget veldig godt . Sier det igjenn fortsett sånn beklager den lange teksten men jeg håper du kan lese den og Kansje svare meg om du har tid . Jeg ser veldig opp til deg . Fuck ærlig skulle ønske jeg var deg . Du er vakker , smart , talent full . Hva jeg mener med det er at du er kjempe dyktig og skrive hvorfor ikke skrive en bok Sophie Elise’s dagbok eller noe lignende og det virker som du har en fornuftig far som også er kul 🙂 du er virkelig heldig stå på jente . Masse klemmer fra meg her er mailen min om du noen sinne bare vil si hei . For du er virkelig en jente jeg kunne tenkt meg og bli kjent med utenfor bloggen . [email protected] og en ting til You go girl . Btw jeg er ikke noe sånn stalker som skall drepe deg Hahahhahahahahah . Men dette er faktisk den eneste bloggen jeg leser 🙂 ha en fantastisk jul Sophie!:)

  111. Der steg du massevis i respekt hos meg! Har vært innom og lest her noen ganger, men mest himlet litt med øynene over veldig mye jåleri/overfladisk fokus. Dette var derimot skikkelig bra og tøft av deg å dele. Vi trenger massevis av jenter som sier akkurat dette! 🙂 Ha det gøy på reisen videre, høres ut som om du er på god vei 🙂

  112. Meget kloke ord fra en ung kvinne. Ønsker deg lykke til videre i din hværdag og fortsett med din blogg, noe som gir deg og andre et positift påfyll i sin værdag.
   De som er negativ til deg er vel bare misunnelig og er en del av avensjukaspøkelset.
   Lykke til videre.

  113. Det du beskriver der er et godt forbilde ja! 🙂 Men for en stund siden sa du jo at de som ooofte legger ut bilder av seg selv uten/med lite klær osv utstrålte stor selvtillitt, ellers ville de ikke gjort det. Og her sier du jo at de som til en hver anledning må vise kroppen sin som oftest er usikre på seg selv? Føler det blir litt dobbeltmoral, haha. Men husker ikke ordrett hva du skrev den gangen, så kan godt hende det var formulert litt annerledes enn det jeg husker. Men ja, superbra innlegg 😀

  114. Åh, herregud du satte ord på akkurat det jeg føler. Er på et stadie hvor jeg føler den eneste oppmerksomheten jeg får er pga utseendet mitt, spessielt fra gutter… og det er ikke den type oppmerksomhet jeg vil ha lengre. JEg vil være ekte og god og sjarmerende. Kanskje dette er en fase vi alle kommer i, mtp at vi er nøyaktig like gammel. Hehe. Åh, jeg er så lykkelig over å ha insett dette, og jeg vet fremtiden blir bra og at gode ting kommer til de som fortjener det. Bedre sent enn aldri!

  115. Går inn på bloggen din, og det første som møter meg er ribbe, kalkun, medisterkaker, pinnekjøtt… whaaat? 🙁 Trodde ikke du spiste kjøtt. Meny har jo MASSE deilig vegetarmat, så skjønner ikke helt greia med å fylle bloggen din med kjøtt. Hvis du er og vil fremstå som en ekte dyrevenn burde du få det bort og heller legge ut en oppskrift på vegetarisk julemat eller noe 🙂

  116. Maria Uldahl: Jeg spiser ikke kjøtt, men kan desverre ikke bestemme hva som kommer i den banneren rundt der, det er noe nettavisen fikser. så, det er ikke noe jeg har valgt selv akkurat:)

  117. Utrolig bra innlegg! Du er nok mye mer enn hva de fleste får inntrykk av ved første øyenkast. Du har gode tanker og refleksjoner. Keep it up!

  118. Jeg blir så glad over å se at du har vokst! Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke alltid har besøkt bloggen din fordi jeg er din største fan, men dette ble jeg glad for å lese!
   PS: DET ER SÅ FINT Å SE AT DU SMILER MED TENNENE!!!! Du stråler glede, og du er så mye penere da! Kjør på videre!!!

  119. Fikk helt tårer i øynene. Store deler av livet mitt har jeg brukt på og være sjalu på sånne jenter som deg, de som sminker seg plett fritt, kjøper dyre klær, går på toalettet sammen med venninne gjengen for å sminke seg(eller va de nå gjør de inne), har perfekte ferier, perfekt hår, er populær både blant jenter og gutter…. Jeg har til og med kritisert dem og baksnakket ” Jævla bimbo, gulrot tryne, tror de er noe bare fordi de har råd til merke klær” Aldri i livet hadde jeg tenkt på at en av de jentene kunne være sjalu på meg?! For jeg er en slik jente..ja jeg bryr meg om utseende mitt og kjøper de klærne jeg syns er fine, men jeg er den jenta som dukker opp på fest i jeans og T-skjorte, den som ikke bryr seg om jeg går uten eller med sminke, fordi jeg har nok selvtillit til å syns at jeg er god nok akkurat sånn som jeg er. Jeg stråler blant folk…på fest setter jeg meg med vilje mellom to jeg ikke kjenner, jeg stopper for små jenter som har dotte på sparke sykkelen sin…selv om de tre voksne menneskene foran meg gikk forbi, jeg sier “Hade godt, ha en fin kveld!” Til buss sjåføren når jeg går av. Jeg er stolt av og være meg, og jeg tror du nettopp gjorde meg enda stoltere. For nå innsåg jeg at jeg ikke har noen grunn til å føle sjalusi mot andre…uansett. Takk for et bra innlegg, og lykke til videre! Heier på deg <3

  120. Virkelig bra.
   Kjempefint innlegg du har skrevet, som også er et veldig viktig og aktuelt tema hos jenter i dag.
   Du er flink til å formulere deg. Selv om jeg fra før er klar over dette med jenters selvtillit, får jeg i tillegg en følelse av at jeg virkelig tror på det du skriver.
   Du er flink til å få ting fram på en god måte! 🙂
   Jeg likte spesielt godt avslutningen din. <3 Stå på! Kos deg med masse latter og glede, og nyt livet <3

  121. Dette er flott, jeg håper for din del at du kan oppnå dette selv om det kanskje vil ta tid:) Jeg er ingen fast leser av deg og det blir jeg nok heller aldri bloggen din appellerer ikke helt til meg sånn til vanlig:) Men jeg ville at du skulle høre fra en person som raper høyt, forsvarer meg selv og jeg er den jeg er og tror dette faktisk kan være ganske vanskelig for mange. Men så leste jeg kommentarene her og følte at jeg måtte si deg en ting til ikke hør på kommentarer som at du har vært dum, og endelig vokser du opp dette har vært en reise for deg og du jo ikke så gammel ennå vi lærer alle med alderen og det er ganske normalt og føle et slags utseende press spesielt i denne alderen og det har ingenting med at du er dum å gjøre! Folk må slutte fortelle folk hvor dumme de er, det gjør meg så provosert. Håper du finner ut av det for jeg er sikker på at du er fantastisk flott sånn som du er uten fasade:) Stå på for deg selv.

  122. Det er virkelig flott å se folk ta dette skrittet. At man vil innse en eller flere ting ved seg selv man vil endre, stå opp for det og gå inn for å forandre det. Samtidig, behold det som gjør deg til deg og som gjør deg glad. Og når du finner den ordentlige roen i deg selv, da vet du at du kan være deg selv når som helst. Dette er den mest fantastiske følelsen du kan oppleve etter min mening. Fordi den er så sterk og god, og fordi du har tilgang på den følelsen resten av livet. Se bare på de som er slik – de er alltid glade. Og kanskje er det det som er lykke.

  123. Elsker innlegget hvis du er redd for å “være deg selv” hvis du skjønner hva jeg mener? Ta det gradvis. Du klarer det. Og sånn uansett så må man ha en god dose selvtillit for å drive en blogg som så mange leser! Du klarer dette!!!

  124. Stå på! Alle har noen “downperiods”i livet, men de får da en opptur også! Når? det varierer, men det vil komme. Og du viser at du er lei og vil forandre deg, ja da skal du få lov til det. Ikke bry deg om hva andre mener om deg, de misunner deg bare! Elsker innlegget <3 Ikke vær redd for å "drite deg ut", hvis folk slenger stygge kommentarer/blikk til dem eller sleng det stygge blikket tilbake<3 STÅ PÅ!!

  125. hei hei!
   Veldig bra innlegg, et helt enig med deg i dette. Kjenner jo ikke deg, men må si jeg kanskje har dømt deg noe tidligere, noe som var dumt av meg. Med dette innlegget og flere i nyere tid, innser jeg at jeg hadde feil. Du var bare ung, og det du skriver nå representerer mye bedre hvem du er ettersom du nå er eldre, og du er nå det jeg vil mene er en beundringsverdig person som vet hvordan hun skal kommentert samfunnsaktuelle spørsmål, og stå i mot ufortjent kritikk.😊

  126. Du er helt fantastisk bare ved å være deg! Det som skjer med deg nå vil du nok huske som en start på en ny reise. Klarer du å stole på din indre selvsikkerhet, vil smilet og latteren følge deg mye oftere. Klem til deg 🙂

  127. Du er nydelig Sophie, VIRKELIG. Og på disse bildene strålte du, helt nydelig! Første gang eg har kommentert på bloggen din etter å ha lest den i flere år.Men dette følte jeg var mer ekte, kom meir fram hvem DU er. Alle er opptatt av å bli sett på som pen, deilig osv, det ligger i alle oss jenter. Men det som virkelig betyr noe og som andre syns er vakkert er en vakker utstråling. Og det var Akkurat det du har du de bildene, i tilegg er innlegget ditt ekte. Du er vakker sophie, og du er sterk. Blei skikkelig glad nå, TAKK.

  128. Tusen takk for ærligheten! Men hvor sann er du egentlig når du har en kjæreste som kun slenger dritt? Hva skal mannfolk( og kvinnkolk generelt) med sminke hvis verden er så vakker at det bare er tull? Typen din er jo tilsynelatende stikk i srid med hva du skriver. Hvis du virkelig mener hva du skriver så har gutten din et forklaringsproblem. Fatter ikke hvordan du kan være så skjønn men alikevel være sammen med en så kjip type.

  129. Endelig et sinnsykt ærlig og fint innlegg. Du kan være med meg å rape i offentligheten og gjøre morsomme ting som du lengter etter å gjøre 😀

  130. besta innlege sålangt! Bra du har sjønnt det, kjekkere å ha det gøy ja enn å sitte stivpyntet å se overlegen ut! stå på dette blir en positiv foranding for deg, du merker nok forskjell😃😃

  131. Du er vakker og verdifull! Du er elsket og har en høy verdi! Du er skapt perfekt – med en plan og mening med livet!
   Du er Du! Og det er en mening med det
   Gud velsigne deg og ditt liv videre 🙂

  132. Dette var utrolig bra skrevet Sophie Elise. Nydelig og rett fra hjertet. Og du har helt rett. Det burde ikke være slik at utseende er det som teller mest. Mennesker som tør å stå for det de mener, mennesker som viser at de bryr seg, mennesker som inspirerer deg, mennesker som får deg til å tenke, mennesker som ikke bare følger mengden, mennesker som er seg selv 100%, det er slike mennesker en ser opp til. Alle kan kle seg opp i fine klær, fikse hår og ha på sminke, men personlighet, talent og ferdigheter er noe som ikke kan bli kjøpt, det er det som virkelig betyr noe, det er det som er verdifullt.

  133. Blir så glad av å lese disse innleggene dine når du er litt sånn “personlig” og ærlig fordi da får jeg det inntrykket av deg jeg vet stemmer. Og jeg kjenenr meg igjen og du blogger jo masse om andre ting også, så derfor føler jeg du er den mest jordnære bloggeren. Og som jeg liker også. Keep it up girl.

  134. Endelig! Godt å se at du har skjønt det. Du kommer til å få det så mye bedre med deg selv med en slik tankegang 😊 Stå på videre. Du stråler!

  135. Eg tar av meg hatten for deg. Virkelig. Du e fantastisk. Og eg respektere deg. Og misunne deg. For du e ekta. Du e deg sjøl. Og du e ærlig. Sjøl syns eg det e vanskelig å vær det på min blogg. Så igjen eg tar av meg hatten for deg.

  136. Gratulerer med å finne din egen stemme. Du har fått en ny fan! Lykke til videre. Jeg gikk gjennom det samme og fant meditasjon hjelpsomt for å høre på MIN stemme når jeg kun hørte andres. Kanskje det kan hjelpe deg. Uansett masse lykke til!

  137. Tusen takk! Håpe det er mange som leser dette! Jeg tror det er mangen jenter som føler det på samme måten, men ikke har troen på seg selv til å tenke noe annet. Nok en gang; tusen takk!

  138. Altså du kan tro meg det er utrolig vanskelig å verre seg sjøl og gå rundt og vise selvtillit i det samfunnet vi er i nå til dags. Jeg bruker aldri sminke og jeg er utrolig glad for det. Fordi jeg kan le og akk gjøre som jeg vil i offentligheten uansett om det er vanskelig. Jeg håper du for det til fordi vi trenger flere som er seg sjøl og er glade og ikke bare er så deppa!!!!

  139. Du skriver veldig bra! 🙂 Du får det til, du må bare gi litt faen. Min tankegang på alt dette er at det vil alltid være noen som bare ikke liker meg enten av sjalusi eller fordi vi bare er forskjellige.. Hvorfor skal jeg bruke tiden min på de? Jeg har venner og de jeg har nærmest meg utgjør faktisk nok, de er mer enn bra nok. Og hvis noen slenger dritt, så sier jeg ifra på en ordentlig måte fordi jeg vil stå opp for meg selv, liker ikke de det så får det bare være sånn. 🙂 lykke til ❤️

  140. jeg må bare si at du ser helt fantastisk vakker ut på de sort/hvitt bildene du la ut med dette innlegget. Supersjarmerende!

  141. Kjempefint og ærleg innlegg! Høyres da veldig ut som om du er på veg ein plass, heiar på deg!! Du kan vere eit kjempeforbilde for så mange unge jenter, men også kjempemange andre som kjenner på dagens enorme “perfeksjons”press!! 😀 Lykke til!! 🙂

  142. tror dette er det beste innlegget du noen gang har lagt ut, får meg til å få håp på menneskeheten…
   Det dette betyr er at du vokser opp og ikke lever i en liten drømmeværden med regnbuer og ponnier, du vet hva jeg mener..
   Håper dette innlegget får andre jenter “som deg” til å åpne øynene og komme ned på jorden 🙂

  143. Godt skrevet 🙂 du er nok ikke den eneste som får slike ahaopplevelser. Du er heller ikke den eneste som har vært mer fokusert på utsende enn å ha det gøy og drite i hva andre sier. Dette er veldig normalt, før og nå. Du er ett godt eksempel på at man vokser mentalt, man bruker livserfaringer og bygger videre på dem. Man må prøve feile for å lære. Man må gjennom mange faser i livet før man finner seg selv. Jeg tror ingen på 16-20 år har funnet seg selv, vet akkurat hvordan livet blir. People change, the would change. Heldigvis 🙂

  144. Skal jeg være helt ærlig så har jeg aldri likt deg eller bloggen din før, pga jeg syntes du brydde deg litt for mye på utsene, (men nå har jeg aldri før lest bloggen din heller, bare dømmt fra utsiden) men dette innlegge fanget min oppmerksomhet og lokket meg inn, og for første gang leste jeg hele innlegge og eg liker veldig godt det jeg ser, gratulerer! jeg kan kjenne meg igjen i ordene dine, i følelsene dine. Lykke til videre <3 ønsker deg all hel og lykke videre <3

  145. skjempe bra innleg
   uannsett hvordan du ser ut så er du bra for du må ikke se at du er stygg eller noe sånt
   fordig du er kjempe fin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg