det verste jeg har sett

I dag så jeg noe av det verste jeg har sett på veldig, veldig lang tid.

På Karl Johan sitter det en tigger hver eneste dag. Han heter Gunnar, er norsk, og veldig snill. Jeg har snakket med han flere ganger og vet at han er et godt menneske med en sterk historie, faktisk mener jeg alle bør ta seg noen minutter av dagen til å utveksle noen ord med folk som Gunnar – mennesker man bare går forbi ellers. Han ser bare bena til travle mennesker som stresser avsted og tenker på sitt. 

Uansett da, Gunnar. Jeg har som sagt snakket med han og vet at livet som tigger overhode ikke er lett, dette er nok ikke vanskelig å tenke seg fram til men det er utrolig mye med den hverdagen man ikke tenker over. Han blir behandlet som en annen rase, ikke et medmenneske men noen som ikke er verdt å se dagens lys oppfatter jeg det som. Så, i dag gikk jeg ned Karl Johan og så etterhvert Gunnar på sin faste plass. Jeg er ganske langt unna han, og setter kursen mot han ettersom jeg hadde en del kontanter på meg som jeg like gjerne kunne gi bort, og hva skjer da? Jo, en IDIOT sparker til Gunnar, tar koppen hans med penger og løper (han løper ikke særlig fort heller). Og ingen bryr seg. Flere folk ser det, flere mennekser kunne lett ha stoppet han som tok koppen men det var ikke en sjel som orket å gjøre noe annet enn å bare se på. Det høres kanskje ikke så forferdelig ut, men bare ansiktsutrykket til Gunnar som så ut til å være vandt med det sa utrolig myer enn tusen ord, og mer enn jeg klarer å formidle her på bloggen. Jeg ble så sjokkert og hadde lyst til å grine, men tok meg sammen, gikk på 7-eleven, tok ut penger, kjøpte mat og gikk til Gunnar istedenfor. Dette var tydeligvis veldig vanlig for Gunnar og noe han opplever ofte, man er jo en av de svake når man sitter på gata, og hva skal man gjøre? Anmelde? Ja, for da kommer det jo til å skje noe. Så utrolig fælt, og unødvendig. Mennesker er faen meg djevelen, og jeg håper personen som gjorde dette blir en kylling på en nuggetsfabrikk i sitt neste liv.

Jeg vet ikke helt hva moralen med denne lille historien er, annet enn at ikke alle kan gi penger, men alle kan gi tid, et smil eller iallfall respekt. Jeg er kanskje et dårlig forbilde, jeg gjør kanskje mye rart, kler av meg og har merkelige utallelser. Men jeg kan love såpass at om jeg ser et menneske, uansett hvilket, så kommer jeg til å smile og gi det mennesket tiden min. Dette er ikke et innlegg hvor jeg fisker etter komplimenter om at jeg er et godt menneske, for dette skulle absolutt bare mangle tenker jeg. Man skal være snill, og man skal ikke tro man er bedre enn noen bare fordi man har litt mer penger på kortet eller har hatt en heldigere start i livet. 

Faen heller.

146 kommentarer
  1. Veldi velskrevet Sophie Elise 🙂 eneste som plager meg litt er at du først skriver at du hadde en del kontanter son du kunne likevel gi til Gunnar for å så skrive litt lenger nede at du gjekk inn på 7eleven for å ta ut.. rediger dette før alle hat kommentarene kommer. Stor klem til lille men likevel store deg <3

  2. Fint du skriver om dette Sophie! 🙂 Det er en tigger som sitter ved tbanestasjonen på blindern. Han er der hver dag når jeg er på tur i barnehagen med lille, og vi hilser og sier god morgen. Ungen smiler og vinker også – hver eneste dag. Både når vi går til barnehagen og når vi kommer fra. Nå har jeg sjeldent småpenger på meg, men om jeg har så får han dem 🙂 Resten av folka jeg ser… vell de haster forbi uten å så mye som se på mannen.
   Men men.. jeg tenker at våre smil og ønske om en god dag gjør hans dag litt bedre i hvertfall 🙂

  3. Kjenner jeg blir så utrolig irritert. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan folk kan være så hjerteløse.
   Du er et godt menneske, Sophie! <3

  4. Så utrolig trist og respektløst gjort……jeg tror faktisk jeg har gitt han penger!☺️ Jeg gir tiggere ALLTID PENGER vennene mine sier at jeg bør slutte siden det skal bli ULOVELIG Å tigge men, jeg bryr meg ikke jeg blir så glad av å se ansiktet dems når jeg gir dem penger og et smil det gjør dagen min PREFEKT

  5. Wow, du legger ting frem på bordet
   Du er så rett frem og konkret, og det digger jeg. Du får øynene våre opp, og det er jeg så glad for. Mennesker nå til dags er så ufattelig trangsynte.. Og det er så synd.
   Meningene dine er sterke og de blir hørt, stå på Sophie!

  6. Å fy faen, jeg hadde nok gjort det samme som deg, og er så glad du gjorde det! Jeg har ikke så mye penger, men når jeg vet at jeg har litt inne på konto, så tenker jeg at det kan aldri skade å gi til noen andre som trenger det mer enn meg. Og dette gjelder ikke bare penger selvfølgelig! Jeg vet de blir glade bare noen SER dem og snakker med dem, for de er faktisk veldig ålreite mennesker! Helt forferdelig å lese det du akkurat beskrev, jeg ante faktisk ikke at NOEN kunne gjøre noe sånt, det har aldri falt meg inn.. selv om det er en “liten” ting, så er det så blåst at jeg vet ikke hva jeg si! Tenk å stjele fra noen som så og si har INGENTING….Det er faen meg så lite medmenneskelig at det svir langt inni sjela når jeg tenker på det… Men nå må vi ikke gre alle under èn kam, det finnes heldigvis noen godhjertede personer her ute som holder et lite håp oppe for menneskeheten. Du er en av dem.
   Og det er sååå bra at du ser både mennesker og dyr, Sophie! Det gjør meg så glad inni meg <3
   Digga forresten kommentaren din om at du håper han fyren blir en nugget i sitt neste liv! Man kan jo bare tenke seg hvor jævlig kyllinger har det! Jeg har totalt kuttet ut kylling fordi det er det værste jævelskapet i kjøttindustrien!
   Jeg liker at du lager sånne her innlegg, få opp øynene til folk! Slike innlegg vekker mye følelser inni meg, både triste og glade.. Så fortsett å blogg så skal jeg fortsette å lese 🙂

  7. Anne: kanskje hun hadde litt kontanter på seg og gikk til 7/11 for å ta ut litt mer penger når hun så at det han hadde ble stjålet??

  8. Skjønne Gunnar. Har pratet med en del av tiggerne på Karl Johan selv, og har (dessverre) observert/opplevd akkurat det samme som du forteller om her, bortsett fra sparkingen (sykt). Folk må huske at det er faktiske mennesker som sitter der!

  9. Føler det hadde vært en bedre gjerning om du holdt det for deg selv:P men bye trenden både her og på face er jo å skryte av seg selv og hva godt man gjør for andre mens vi “andre” liksom ikke gjør noen ting. Komisk.

  10. Jeg kjenner jeg blir såå sur!! Herregud hvordan kan man behandle medmennesker på den måten? Selv gir jeg alltid penger til de uteliggerne jeg har snakket med og sett ofte på Stavanger, men jeg ser folk som hver dag ler av at de sitter der å tigger. Fy så forbanna jeg blir, det skulle heller vært dem som ikke hadde klær, hus eller penger.. Folk er så jævla egoistiske.

  11. Du er så god. Gjør at jeg ikke blir redd for å gå bort om jeg ser deg en dag. Jeg, som mange andre ser veldig veldig opp til deg. Når jeg fikser meg tenker at jeg vil se ut som deg for du er så utrolig fin! Og vi er like gamle, så det er litt morsomt.

  12. Utrolig flott skrevet og bra gjort av deg! 🙂
   Jeg kjenner alltid at det stikker i hjertet når jeg ser folk som sitter på gaten, de har jo ikke et ønske om å sitte der. Samtidig med dette merker jeg at jeg blir drit sur når jeg ser folk på gata med en splitter ny mobil! :O De prøver jo å skjule den så godt de kan men det er ikke alle som lykkes kan du si.. De ødelegger vanvittig mye for dem som ikke har noe. Du har et godt og stort hjerte Sophie skulle ønske det var flere som så verden gjennom dine øyne 🙂 <3

  13. tea, hold kjeften. Folk prøve jo bare å få øyan til folk opp. Bare før at du e så ego å sjøl bare hadde gjort det førr attention, e det faktisk andre som bryr sæ på ordentlig. Bitch

  14. Du er virkelig et forbilde. Du er en så godhjertet person! Jeg ser helt opp til deg, mange som burde lese dette og ta det innover seg. Jeg tror som de fleste, inkludert meg, ikke ville gjort svært stort med det, fordi det er ikke noe man alltid tenker man kan gjøre noe med. Faen og herlig du er.

  15. tiggerne kan tjene opptil 3 tusen kroner om dagen. Politiet har også sagt det. du vet ikke hva du snakker om. Som regel har de også full uføretrygd ( de norske tiggerne).

  16. 06.10.2014 kl.19:06
   hvorfor løp ikke du etter og stoppet han da ?
   Skal lille Sophie løpe etter en fyr, som sannsynligvis er tilbøyelig til å gjøre litt av hvert? Hva tror du kunne skjedd da? Tror hun kunne fått seg en kraftig en på trynet.
   Fint innlegg, Sophie! 🙂 Og flott å poengtere at du ikke er en helt fordi du hjelper litt. Som du sier, skulle faen bare mangle..
   Mye kan sies om deg, men du har mange av de (etter min mening) riktige holdningene. Og det er mer enn hva man kan si om majoriteten av befolkningen..

  17. Jeg var på ferie i oslo i helgen, tror jeg så han du snakker om. Utenfor burger king? Han matet duer og smilte for seg selv, da stakk det i hjertet. Men jeg turte ikke gå å snakke til han, er litt sjenert og visste ikke hva jeg skulle si!
   Men at folk ikke bryr seg, sånn er desverre norge. Og det er ikke det at de driter i uteliggere, de driter i alle, meg og deg når de skubber oss på gaten når de går forbi, og jeg er sikker på at det hadde vært veldig liten sjangs for at noen hadde hjelpt deg om du skle og falt i bakken. Det jeg mener er at jeg håper de ser på uteliggere som like verdige som oss, selv om mange ikke bryr seg om noen folk.

  18. Blir så lei meg! Å SPARKE et menneske er IKKE greit uansett! Og å stjele fra folk som har mindre enn en?! Usmakelig!
   Sikker på at du reddet dagens hans Sophie! 🙂 bra gjort!

  19. Vi trenger flere mennesker som deg her i verden 🙂 Er enig med deg i at mennesker er djevelen, ush. For en syk verden vi lever i! Men heldigvis har vi også gode mennesker blant oss ^_^

  20. Jeg husker når jeg møtte en som het Ruben på karl johan. Folk stirret forferdelig stygt på oss når jeg kjøpte mat til han. Bare husk at ikke alle som sitter på gata er fattige.
   De er mine hjertebarn, gleder meg til jeg er ferdig utdannet og kan hjelpe mange av de.

  21. Jeg gir aldri noe til tiggere. I min by sitter det ofte rumenere på hjørnet med koppen sin, men det ikke alle ser er hvordan de tar opp iphonen sin og ringer “sjefen” for å hente de etter endt vakt, med mercedesen..

  22. Og der endret jeg mening om deg, du er faktisk et godt mennesket og det viser du med innlegg som dette, som får andre til å tenke på litt andre ting, enn kanskje hvilken veske som står øverst på ønskelista, jeg tar tilbake alt jeg tidligere har skrevet til deg i kommentarer, fordi jeg nå forstår hvilket godt og fint mennesket du er. Du er fin, reflektert og ærlig, og det kan godt hende jeg er uenig i mye av det du skriver, men akkurat nå sitter jeg igjen med et endret inntrykk av deg. At nettopp du skulle få meg til å tenke annerledes om tiggere, hadde jeg vel egentlig aldri trodd, men nå tenker jeg altså annerledes om tiggere, før ville jeg nok kanskje blitt både provosert og irritert fordi de bare sitter der på gata, men nå forstår jeg jo at mange av dem ikke sitter der fordi de vil, men fordi noe har gått skeis i livet og neste gang jeg går forbi, skal jeg heller gi penger til en tigger, i stedet for å bare gå forbi og ikke kaste et eneste blikk på dem, for de sitter jo bare der, men nå vil jeg nok se ned og faktisk gjøre noe. Takk for at du har endret meg til noe litt bedre, og takk for at det er nettopp deg, som har åpnet opp noe i meg, og kanskje gjort meg litt mer vennligsinnet til tiggere.

  23. Sykt sant! Dritbra tekst, vi mennesker bør virkelig ta oss sammen, tenkt at man kan behandle andre på en slik grusom måte! Kjenner at det bobler inni meg!

  24. Du er et godt menneske sophie. Må bare fortelle deg en ting. Pappa jobber med disse uteliggere å oslo å de får hjelp om de vil. Men ikke alle vil ha den hjelpen pga de har visse regler. Noe de ikke alltid vil følge. Og en annen ting du må vøre forsiktig med et at mange av disse uteliggerene har med seg smitten tuberkelose som pappa var et offer å ble smittet bare ved å snakke med en av de. Dette er ikke en melding for å stoppe deg i det du gjør men vær forsiktig å ber seg ha med deg antibac. Diskret i veska . Når det er sakt er dette fantastisk gjort av deg. Har vokst opp på jobben til pappa å sett mange kommet seg på bena. Så om du vil hjelpe han så gjør litt forrarbeid å kansje få han inn på et senter før vinteren<3

  25. Veldig, veldig enig i det du sier om å respektere alle! Jeg prøver alltid å smile og få øyekontakt med alle jeg møter, også de få tiggerne jeg møter på. Dessverre har jeg hatt noen dårlige opplevelser med det, en gang smilte jeg, og da fikk jeg spørsmål om jeg hadde noen penger, noe jeg ikke hadde akkurat da. Jeg beklagde meg pent, og snudde for å gå videre da tiggeren reiste seg og fulgte etter meg. Jeg snudde meg for å forklare igjen at jeg ikke hadde noen penger, men h*n sluttet ikke å følge etter meg. Endte med at jeg gikk inn på en butikk, og da stoppet tiggeren og gikk tilbake der h*n satt. Dette har gjort meg litt redd for å smile, kanskje ga jeg falske forhåpninger ved å smile? Har i senere tid sett att for det meste så verdsetter de smilet, så jeg har fortsatt med det. Jeg har da aldri turt å snakke med dem, kanskje er jeg dømmende jeg også? Nå skal det sies at jeg tørr sjeldent snakke til fremmede uansett hvem de er da…
   Hva tenker du om dette, var jeg bare uheldig den ene gangen, eller er det noe å tenke på at man bør kanskje ha litt penger å gi når man går forbi, tenker mest med tanke på yngre jenter/gutter som er ute alene, jeg syntes det var ubehagelig, og jeg ble redd, da blir jo de også det!!

  26. Så flott av deg 🙂 jeg skulle også gjerne ha gjort noe slik. Men tør ikke. Noen av de tiggerne her hvor jeg bor er ikke alrighte. Så jeg syns enkelte av de ikke fortjener noe.

  27. Nok en gang – du er fantastisk!! Tenker på samme måte som deg. ALLE er like mye verdt. Han høres ut som en koselig kar! Du er flott, og absolutt et lyspunkt i hans liv.

  28. Ej synst de du gjer e heilt utrulig modig gjort. Ej e alt for feig sjølv til å vere snill mot folk som sliter. Ser opp til dej sophie, håper ein dag så blir ej like tøff som dej <3

  29. Jeg mener ikke at vi alltid må gi penger til tiggere, men jeg mener heller ikke at vi bare skal gå forbi uten en gang å kaste dem et blikk.
   Jeg er klar over at det er mange mennesker som har dårlig råd i denne verden (også i Norge), men jeg er like klar over at det er noen som ser på tigging som letteste utvei. Mennesker som drar fra hjemlandet sitt for å sette seg på gatene her i Norge og tigge liker jeg ikke. Ja, de har dårlig råd. Ja, det er kanskje ikke like lett å få jobb der, men hvorfor skal de dra hit for å sitte på gaten og tigge?
   Jeg har selv gitt penger til et par tiggere, men ikke alle. Jeg har ingenting til overs for de som velger tigging som første og letteste utvei.
   Takk for meg!

  30. Jeg har lest bloggen din hver dag i det siste og har fått en sykt bra inntrykk av deg, jeg hører så mye dumme å teite ting om deg (ikke ofte), men du er en smart person som kjører din egen stil og sier dine egene meninger. Det du skriver om i innlegget er helt jævelig, jeg blir så irritert og sjokket over hvordan andre kan oppføre seg mot andre vesner, det er helt umenneskelig.. Uansett sykt bra at du deler det, så de som leser innlegget kan få noe å tenke på! Klem fra meg 🙂

  31. Jeg har aldri kommentert på bloggen din før, men nå følte jeg et veldig stort behov for det! Synes det er så bra gjort av deg det du gjør…at du tar deg tid å snakke med folk som Gunnar. Smile til dem, og gi de en bit av din tid! Det viser at du har et utrolig varm hjerte, og at du er en utrolig god person.
   Jeg har fulgt bloggen din i maange år, og du er den ensete bloggeren jeg klarer og gidder å følge fast. Du kommer alltid med noe nytt, og det er det jeg digger ved bloggen din! Itillegg til at du viser i situasjoner som dette hvilken person du er på innsiden.
   Kjenner at jeg faktisk er stolt inni meg etter jeg leste dette innlegget..haha! Du inspirerer meg på mange måter, og du er overhodet ikke et dårlig forbilde! Ikke fortell deg selv det, for du er et fantastisk forbilde! Er du klar over hvor mange jenter som ser opp til deg??
   Jeg går igjennom en veldig vanskelig tid nå, men jeg kjenner at det å lese bloggen din gjør meg glad! Dette sier jeg med hånden på hjerte, og det er noe du bør være stolt over!

  32. Det var veldig fint gjort av deg Sophie, men hvorfor løp ikke du etter han som stjal pengene til Gunnar?

  33. Mange mennesker i dag eier ikke respekt for andre! uansett om du er svart, hvit, homofil, fattig eller rik burde man kunne godta andre mennesker og vise respekt. Det var veldig snilt av deg å gi glede til et annet menneske, på en mest sannysnelig grå hverdag! Alle mennsker burde være så åpensinnet og ikke-dømmende som deg, og gi det de kan til mennesker som har mindre enn en selv. Du står fram som et forbilde når du gjør sånn som dette og jeg håper mange følger etter og lærer av alle de fine tingene du gjør og støtter.
   Stolt av deg!
   – I mine øyne gikk du fra en blond rosa-blogger til en person med god moral og tankegang!
   STÅ PÅ ! ! !

  34. Fy søren, jeg skjønner ikke at det går ann. Det var utrolig bra gjort av deg Sophie, det at du i det heletatt har gått bort til han tidligere og snakket med han som et vanlig menneske er det ikke mange som hadde gjort. Du er kjempeflink, inspirerende!

  35. Fine, fine Sophie! Tenk hvis flere var som deg, og ikke bare gikk forbi. Nå gjorde du meg skikkelig, skikkelig glad:):)

  36. No holdt eg faktisk på å begynne å grine. At nåken får seg til å gjere nåke sånt er heilt grusomt å tenke på. Fikk rett og slett vondt inni meg. Godt det fins gode mennesker som deg i verden!

  37. Dette er en av mange grunner til at jeg ser opp til deg. Du er fantastisk! Ihvertfall i forhold til mesteparten av befolkningen. Jeg har få ganger gitt noen mynter til tiggere, og jeg blir alltid usikker. Hvorfor? Mange ser ikke ut til å bry seg og synes det er feil av meg å bry meg. De tenker kanskje pengene går til bakmenn eller narkotika, og har en stor frykt for at de tar overdose. Og når jeg har vært i syden, ser jeg menn, og kvinner, noen med babyer sittende på ryggen sullet inn i et teppe, og de prøver å få solgt småtteri på stranden. De fleste er langt ifra innpåslitne, og hvordan kan det da ha seg at folk har så liten medfølelse? Jeg selv handler sjeldent, og dette fordi jeg går da sjeldent med kontanter på meg. Dette får meg til å tenke, kanskje vi rett og slett må lage en trend for at nordmenn som generelt er ganske grådige og kommer med så mange unnskyldninger faktisk skal bry seg: #chillermedtigger #girbortmat #girpenger #bryrmeg

  38. Det var utrolig bra skrevet! I min by bryr jeg meg stort sett ikke om tiggerene for vær gang jeg har sett de, så har de sittet med koppen, og etter en stund så har jeg møtt de på bussterinalen med helt splitter nye merkeklær og alt.. Men når jeg var i tyrkia så gav jeg faktisk penger til en tigger med en mamma hund og valp, og fikk den varme klemmen! Fortsatt like glad jeg gjorde det!

  39. Utrolig trist… Har aldri kommentert på bloggen din før, men leser den hver dag. Digger deg, og ser opp til deg 🙂 stå på Sophie!

  40. Utrolig flott å lese. Det er så mange mennesker som ikke eier sympati, og som ser på seg selv som mye bedre enn tiggere, uteliggere og narkomane. Her hvor jeg bor er det utrolig mange narkomane som vandrer rundt i sentrum, og de fleste ser på dem med vemmelse. For en stund siden satt jeg på en benk og ventet på bussen, da to narkomane kom bort og spurte om de også kunne sette seg. Jeg sa ‘ja, selvfølgelig kan dere det!’ og smilte. Han ene svarte da ‘tro meg, det er langt fra en selvfølge for oss narkomane. Tusen tusen takk ‘. Jeg har aldri vært en dømmende person, jeg elsker å slå av en prat med mennesker mens vi for eksempel allikevel står der og venter på en buss. Dette kan bety så utrolig mye for noen.. Skulle ønske folk kunne innse det.

  41. Anynom: Er ikke det likegyldig om hun skryter av det eller ikke? Hun gjorde i hvert fall dagen til Gunnar veldig mye bedre, som var det viktigste for Sophie både der og nå.

  42. Så utrolig fælt! Om du er nærmere en annen gang bør du kanskje prøve å sette etter disse lømlene. Fysj, at mennesker kan være så fæle!
   Jeg prøver i det minste å se tiggerne i øynene når jeg går forbi, hilse og av og til kjøpe noe mat/kaffe til de. Jeg gjør nok ingen stor forskjell, men bare det å faktisk bli sett vet jeg at tiggerne setter pris på.
   Det er så fantastisk at du setter fokus på dette og forteller og inspirerer folk til å gjøre det samme.

  43. Fint gjort Sophie men du har tydeligvis ikke bodd i Oslo lenge. Dette var ingen ting iforhold til hva skjer her i hovedstaden hver dag, men slikt er det i storbyer med mange mennesker. Men du burde også vite at vi bor i Verdens rikeste land og at alle her har rett på ett sted å bo men det er folk som heller velger å bo/ tigge om penger ute på gata, ja det er trist men alle utenom romfolkene får tilbud om hjelp. Hvis du kjenner noen hjemmesykepleiere eller hjelpepleiere kan du høre med dem hvor mange hard narkomane her som får leilighet, dagpenger og gratis helsehjelp.

  44. Du har så rett! når jeg møter tiggere blir jeg mest redd, fordi noen er så påtrengende, og skumle. Jeg kommer fra en lita bygd og det er ikke ofte jeg møter de. Men du fikk virkelig øynene mine opp, og jeg er helt enig med deg! de burde få like mye respekt som alle andre, og neste gang jeg møter på en tigger, skal jeg snakke med han, og kjøpe mat til den personen. DU ER EN HELT! Klem <3

  45. Du er et godt menneske, blir så glad av å lese at du faktisk tar opp noe sånt og bryr deg! Blir selvfølgelig veldig trist av at det er sånn som dette, flere skulle vært som deg.

  46. Dra til New York, gå nedover broadway om kvelden og du kommer til å være ødelagt i lang tid fremover. Se dem sove uten teppe, se dem dele maten med hunden sin og se gleden når den halvblinde uteligger får en banan av deg. Gjør det, så kan vi gråte sammen, for verden er en jævlig plass.

  47. Og igjen kommer kommentaren din her om dagen i mine tanker “bedre det enn kassa på rimi!”?ikke tro du er bedre enn andre? Syns det er så rart at du virker reflektert i det ene øyeblikket og så snur du på ALT og virker totalt blåst? “Jeg er egentlig veldig smart”, “komplimentet jeg får oftest er faktisk at jeg er overraskende smart” etc, du prøver så iherdig å overtale leserne, men er det nødvendig hvis det er sannhet? La de heller komme til konklusjonen selv?

  48. Hadde jeg Vært der ville jeg stoppet mannen å git pengene og koppen tilbake😭. Jeg skjønner at du skreiv dette innlegget at folk kan Gjøre slik😦. Håper du kan ta en titt på bloggen min😊

  49. Har også tenkt at noen som sitter langs gågatene gjerne kunne trengt myntene mine mer enn meg. Men nå er det jo en gang sånn at det ofte er ett korrupt “yrke”. Jeg vil gjerne gi penger til noen som TRENGER det til seg og sin familie, men ikke hvis “pimpen” dems ender opp med meste delen av pengene. Spesielt blant innvandrere så er det noen over dem som får pengene, og som gjerne også banker opp eller doper ned de som faktisk tjener dem inn.
   Regner med Gunnar “jobber” for seg selv, og jobber hardt slik for å tjene til livets opphold, og hvis vi hadde hatt flere av Gunnar i de små sørlandsbyer, er det helt klart at jeg ville gitt de gangene jeg kunne!
   Du er flink som tar opp slike temaer, Sophie!

  50. Bra gjort! Jeg støtter gjerne norske tiggere, men dessverre er det alt for mange rumenere etc som er en del av en organisert gjeng. Her i Bergen er det nesten bare rumenere, og mange gir seg ut for å være fattigere enn de er – ser de med bigbite-brus, mobil, helt ok klær… Blir provosert av sånne tiggere og støtter ikke dem, men skulle gjerne støttet de norske – dessverre har jeg nesten aldri sett norske tiggere her i Bergen

  51. Herregud 🙂 snakk med han å be han gå på nav da? Ham er vell norsk statsborger? Så jævlig teit å sitte å forvente at folk skal gi han penger

  52. Du har faen meg rett. Tiggere er vanlige mennesker med følelser og tanker de og.
   Hvis du tar deg god vil jeg gjerne dele min historie om tiggere med deg:)
   Jeg gikk rundt i Philadelphia, New Jersy med en starbucks i den ene hånda, speilrefleksen i den andre og pratet med storebroren min som gikk med guidebok i den ene hånda og iphonen i den andre. Det var altså ganske tydelig at vi var turister. Plutselig sier en person bak oss “WHY ARE YOU EVEN HERE?!” til oss og vis snur oss ganske overrasket. Hva hadde vi gjort liksom?” men det vi ser er ikke en sur amerikaner. Det er en hjemløs og fortvilet person. Vi sier at vi er fra Norge og ville gjerne feire 15 års og 18 års dagene våre med en USA tur. Og at Philly er en nydelig by. Nei, svarer han. Det er en stygg by. En stygg by med mennesker som ikke bryr seg. Sier han til oss. Broren min sier, du vent her med han i fem min er du søt jeg skal fikse noe raskt, til meg. Jeg bare eh ok greit. Også gikk broren min og jeg satt meg ned på en benk med denne personen og snakket litt lett om meg og broren min og Norge. Så kom broren min med masse mat til oss. Altså macdonnals er ikke det beste i verden, men det er kjapt og raskt og man blir mett. Han begynnte å fortelle oss sin historie. Jo, han het Michael og hadde dysleksi så han hadde ikke klart å fullføre highschool da familen ikke hadde penger til privat skole. Derfra gikk det bare nedover med dop, voldtekter (altså han ble voldtatt) og til slutt gata. Jeg gråt på slutten. Broren min gråt. “Men vet dere hva” sier han. Det verste er ikke historien min. Det er at ingen bryr seg om meg.
   Ville bare dele det<3

  53. Hei Sophie!
   Jeg må bare få ut noe, jeg må bare minne deg på hvor fantastisk du er. Jeg syns det er så UTROLIG at du tar bloggen så seriøst som du gjør, og det gjør meg faktisk glad. Mange bloggere oppdaterer bloggen sin en gang i uken pga de enda er på topplisten og gir litt blanke faen i bloggen, men de vil beholde den siden de blir sponset av forskjellige folk og tjener penger. Men du oppdaterer bloggen FLERNE ganger daglig, er det en dag du ikke blogger så er det jo enten pga du ligger på SYKEHUSET eller så har du en innmari god unnskyldning, i tillegg til at du faktisk får dårlig samvittighet om du ikke blogger. Og det ser jeg faktisk opp til. Selv om dagen din kan være gråere enn gråest og du egentlig bare vil legge deg ned å sove, så sitter du oppe og blogger og holder deg på bena fordi du har blogglesere?! Du er bare helt fantastisk. Fortsett med det du gjør Sophie, du gjør meg faktisk stolt. Er innom bloggen din FLERNE ganger daglig så jeg vet hva jeg snakker om! Stay cool, hilsen en fast leser som synes du er drit kul!

  54. Ååå fy f… Er det virkelig mennesker som kan stjele fra de som ikke har noe?? Herregud å takk for at det finns mennesker som deg! Som ser alle, både store og små<3 har nylig lært at man skal være raus med takknemelighet for alt og alle, sier man takk for vær minste ting, blir man mere takknemelig! Det er det noen her som ikke er ... Digger at du er så ærlig!!

  55. Godt skrevet og flott gjort, Sophie.
   Som noen nevner her…romfolket vs “våre egne” slitne medmennesker. Sistnevnte gir jeg alltid noe…penger, mat&drikke, ei pakke tobakk, en prat eller en klem. Romfolket får aldri noe av meg fordi de er en organisert bande med bakmenn, “halliker”.

  56. Hei, jeg tenkte jeg skulle spørre om en annen “hjertesak” av deg, nemlig dette med dyr. Du er vegetarianer, mot sirkus, mot pels, mot buring av dyr og esc (respekt for alt det btw), men blir det ikke litt dobbeltmoralsk når du er flittig bruker av restylane som faktisk er testet på dyr? I tillegg blir ting som vippextensions blitt utviklet gjennom testing av dyr, og har lagt merke til flere andre produkter du bruker som er testet på dyr. Blir ikke alt dette litt dobbeltmoralsk?

  57. ….OG jeg kjøper alltid 2 eksemplarer av =Oslo, og legger det ene tilbake i veska til vedkommende. Ofte uten at de merker det.

  58. Av og til lurer jeg virkelig på om enkelte mennesker i det hele tatt har følelser ? Hvordan kan man leve med seg selv etter å ha gjort noe så for jævlig mot en uskyldig mann. Jeg digger deg Sophie! Elsker at du skriver om akkurat dette, fikk kjempe lyst til å hjelpe flere uteliggere nå. Stå på videre! <3

  59. Blir så utrolig trist av å lese sånt. Sånne mennesker må ha det dypt vanskelig med seg selv, jeg fatter ikke hvordan noen kan oppføre seg sånn. Men du er god Sophie, det vet jeg. Sånne som deg gir meg troen på menneskeheten, du er et forbilde! Her jeg bor er det ingen tiggere, det er bare en liten bygd. Skulle ønske jeg var oftere i Oslo så jeg kunne gjort som deg, satt meg ned og tatt en prat med en tigger. Tror det hadde gitt meg mye, men ikke minst gjort tiggerens dag mye bedre. Du er en inspirasjon <3

  60. Sånn skal det være Sophie Elise! Du er godhjertet av deg. Kjempebra du med så mange lesere retter lyset mot en slik sak. Helt enig med deg. Respekt skal man vise alle, med mindre personlige grunner ligger bak, og jaggu synes jeg vi skal bite tenka sammen og vise respekt da også! Fint innlegg 🙂

  61. Jeg blir så utrolig inspirert av deg, Sophie! Jeg har lest bloggen din helt siden du var på topplista i Harstad, det begynner å bli noen år siden!
   Jeg er selv født og oppvokst i Harstad, men har nå flyttet til Lier, som ligger litt utenfor Drammen. Jeg kjenner meg igjen i ting du skriver om miljøet i Harstad og hvordan det er å tilpasse seg et nytt sted. Jeg kjenner meg også igjen i det du skriver om “nedturene” dine. Jeg er 19 år, har selv blitt mobbet, fryst ut og gjort narr av, samt at jeg har slitt med depresjon og angst og gått masse ned i vekt. Jeg vet hvordan det er å være langt nede.
   Jeg er selv motstander av pels, og prøver så godt jeg kan å ikke kjøpe sminke som er testet på dyr (bare en liten ting vi har til felles:-))
   Jeg føler nesten at jeg kjenner deg, selv om jeg bare leser om deg på bloggen og har sett deg ute i Harstad et par ganger. Jeg deler mange av dine meninger, blant annet meningene dine rundt menneskeverd, synet på kvinner og kropp og dyrevern.
   Uansett, du er et fantastisk forbilde, og jeg ser så opp til deg! Fortsett den gode jobben du gjør, jeg forblir fast leser 🙂 Stor klem!

  62. Får vondt i hjertet mitt. Det er så grusomt…
   – Vil bare gi deg en positiv tilbakemelding ang. den siste uken på bloggen; du har begynt å bli “deg selv” igjen, og fått tilbake kontakten med jorden, som det virket som du aldri kom til å få tilbake. Du er nå mer jordnær og medmenneskelig. Syntes det er så utrolig koselig å komme inn på bloggen din igjen nå. Det er ordentlige innlegg om menneskelige ting. Syntes det er utrolig bra og se. Veldig personlige fine inlegg, det skal du ha. Så håper du tar til deg dette, glad for at du er deg!
   Klem! <3

  63. Herregud så irriterende slemt gjort. Unødvendig, barnslig, egosentrisk
   Frister å løpe etter personen
   Du er et godt menneske med sterke – men gode ord

  64. Du er medmenneskelig mot tiggere og synes synd på dem, men samtidig stemmer du Høyre? Does not make any sense!

  65. I agree with you Sophie! The truth about most of the homeless is that they are NOT lazy. There are two main causes – mental illness and drug or alcohol addiction. And the reverse is often true, that the rich are not especially clever or ambitious and hard-working, but have benefitted from many random factors. Thomas Piketty’s “Capital in the 21st century” explains it, and unfortunately predicts that “old money” will become even more powerful and take an even larger slice of the pie as this century unfurls, benefitting from corrupt politicians and off-shore tax havens like Bermuda. With a little bad luck, you, I, or most anybody could be Gunnar. Thank you for the respect and concern you have given to him and those in his situation. I love your kindness, empathy, and beautiful conscientious altruism.
   love you

  66. Ja, er utrolig dårlig gjort å ta pengene hans. Men mener samtidig at Norge har jo ven veldig god ordning, så Gunnar hadde nok tjent mer penger av å være i jobb. Om han er syk og ikke kan arbeide får han nok penger av NAV eller NAV dekker et sted for ham å bo osv, prøver å få ham inn i praksis/skole. Men for all del, liker virkelig alt du arbeider for av gode saker og veldedighet, men akkurat dette må jeg si meg uenig i. Dersom det hadde vært for eksempel USA hvor folk ikke har noe valg hadde jeg skjønt hvor du kommer fra, men neste gang du ser Gunnar kan du jo snakke med ham om han ikke burde prøve å få seg en jobb eller isåfall prøvd å få noe mer fornuftig ut av dagene sine 🙂

  67. Blir så glad av at du skriver dette, og ikke minst av å lese kommentarene hvor så mange er enig med deg! Kommer fra et lite sted hvor ekstreeeeemt mange er for tiggerforbud. jeg har fått så mange kjipe kommentarer når jeg har gitt penger til tiggere. Syns det er kvalmt når folk står en lørdagskveld etter byen og gomler kebab og nettopp har drukket opp hundrevis av kroner, og presterer å si at JEG er dum som gir litt penger til en gammel rumensk dame…

  68. Vet du hva jeg syns du bør gjøre Sophie?
   Jeg syns du burde spørre han om å få lov til å skrive historien hans på bloggen din,ta et intervju med denne karen. Å tenk på hva dette kan utgjøre, kanskje det er det som skal til for at Gunnar skal få et bedre liv. 🙂
   Syns det er supert at det er flere enn meg som bryr seg om de som ikke har det så lett i dette samfunnet vi lever i. Men faen for en idioti!!

  69. Er ikke så veldig ofte jeg legger igjen kommentarer, men i dag følte jeg et lite behov for det. Du er en utrolig fin jente Sophie, både på innsiden og utsiden. Du er en veldig stor inspirasjon for mange, også for meg.
   Jeg har faktisk akkurat blitt vegetarianer, og siden jeg bare er 15 år bor jeg fortsatt hjemme hos mamma og pappa. De er litt bekymra for at jeg ikke for i meg nok osv, så da lurte jeg på om du hadde noen tips eller oppskrifter? 🙂

  70. Du er veldig smart og dyktig! 🙂 For du vet å manipulere leserne; ingen kan vel si seg uenig i at dette var en god gjerning 😉
   Hva med et bilde av deg sammen med Gunnar neste gang dere møtes?

  71. En ting.. Det siste du sa i innlegget her burde du tenke over og leve etter. For det gjør du ikke.
   Synes også du skal intervjue han! Det hadde vært spennende:)

  72. jeg kjenner også Gunnar! 😀 Jeg pleier å ta med mat til han etter jobb hvis jeg går forbi han. Han sitter mye på t-banen. (jobber på hotell, og det er kvalmt hvor mye mat vi kaster)

  73. Ble glad da jeg fikk se et par hjerter fra deg i forrige feltet. Ble litt starstuck. :p
   Gav litt røyk og bittelitt penger til en tigger (rumener). Kan være hvem som helst, men det er den som jeg pleier å gå forbi. Jeg liker ikke gi penger, for jeg er redd de skal bruke pengene jeg gav til å ruse seg og det er siste gang de lever. Jeg har ikke lyst å være den siste de får penger før de er borte vekk. Vil heller gi mat, eller jakke, så de kan få varme og noe å spise. Hvis jeg skal gi penger, vil jeg være sikker på at de går til noe som hjelper tiggeren godt.
   Det kunne vært deg, det kunne vært meg, eller alle som er tiggere. Vanligvis er tiggere rusmisbrukere, men det kunne vært en man kjenner. Ruser man seg i starten, kan det bli begynnelsen på et mareritt. Det er derfor jeg har nulltoleranse mot rus, for man vet jo ikke om man er sårbar for stoffet. Noen er lettere avhengig enn andre. Vis medmenneskelig, folkens! Snakk litt med dem, gi mat og drikke, og kanskje klær du aldri bruker? Skulle ønske det finnes sånn innsamlingsprosjekt der man kan samle inn klær folk aldri bruker til rusmisbrukere. Kan du skrive om det, for da blir det mange som ønsker å gi klær vekk til rusmisbrukere? 🙂

  74. Snilt gjort, Sophie 🙂 Veldig mange som ikke bryr seg, dessverre. Og mange sikkert med god grunn, da det jo er ymse grunner til at man tigger… Jeg velger å tro at det for mange er absolutt siste utvei (og da snakker jeg ikke om romfolket, de er jo helt klart ikke fattige når de har hatt råd til å reise helt til Norge og råd til å leve i verdens dyreste land).
   Men jeg ville egentlig bare legge igjen en liten kommentar til alle de som sier at han bare kunne gå på NAV.. Ja, vi er utrolig heldige som bor i Norge med en så bra velferdsordning. MEN… Det er også utrolig mange som ikke passer inn i systemet, som faller mellom to stoler og som NAV sitt firkantede system ikke har noe tilbud til. Just sayin’..

  75. For det første vil jeg ikke akkurat si at du smiler til alle mennesker. Jeg har sett deg en del ganger på Hove i fjor og i år, og hver gang har du bare virka overlegen og sur. Har ingen interesse av å snakke med deg sånn sett, men smilte ihvertfall til deg slik som jeg gjør med alle. Det jeg fikk igjen var et direkte bitchy blikk. Takk.
   Og man skal ikke være så naiv å tro at tigging er siste utvei. I Norge har man verdens beste velferdsordninger, og er man rusmisbruker, uføre eller arbeidsløs har man rett på penger til livsopphold så lenge man har norsk statsborgerskap eller har fått behandlet og godkjent en asylsøknad. Om fyren heter Gunnar og snakker norsk er han med stor sannsynlighet norsk statsborger, og det tar han 10 minutter å fikse et møte med en konsulent på NAV. Hvorfor han ikke velger dette alternativet hadde vært interessant å vite, for det kan jo umulig handle om stolthetsberøvelse ettersom han tigger.

  76. Jeg er ganske langt unna han, og setter kursen mot han ettersom jeg hadde en del kontanter på meg som jeg like gjerne kunne gi bort. Jeg ble så sjokkert og hadde lyst til å grine, men tok meg sammen, gikk på 7-eleven, tok ut penger, kjøpte mat og gikk til Gunnar istedenfor.
   Jaha, hvorfor tok du ut penger hvis du “hadde en del kontanter”?:p

  77. Del gjerne mere slik som dette. fortell mere om Gunnar og at du tar deg tid til slikt. Det trenger andre å lese, og da vil folk også tenke mere over dette temaet, og flere vil gjøre akurat som deg, tenke mere over disse stakkars menneskene,som vi ALLE kunne gitt mere tid og omtanke til! Bra skrevet Sophie 🙂

  78. Det som skjedde med Gunnar er jo bare helt tragisk, og det du gjorde var en fantastisk ting! Og det er sikkert veldig få andre her som ville gjort det samme. At enkelte folk her i kommentarfeltet klarer å snu det om til noe negativt begriper jeg ikke. Men enkelte folk er vel bare sånn 🙂 Er vel også slike personer som ville gått forbi også istedenfor å hjelpe. All respekt til deg Sophie 🙂

  79. At norske statsborgere tigger selvom de har trygd eller ikke så er det årsaker til det.
   Alt er ikke så svart/hvitt og enkelt som at man har krav på det eller det..
   Mange har kanskje en svær gjeld. Og gjeld kan man ha arvet fra døde foreldre forex. Man kan ha levd et vanlig liv med jobb og tatt opp lån og mistet jobben og blitt syk osv. Det er mange grunner til økonomisk ruin…..
   Og deretter har man regler og krav som må fylles for å ha rett på økonomisk bistand.. Og har man ikke nok dokumenter på ting eller fyller kravene, eller ting som gjør at man ikke likevel har rett på kr så står man jo der…..
   Dette er mennesker som meg og deg….
   Sophie Elise tusen takk for at du setter fokus på dette i bloggen og får folk til å tenke…
   Til å være så ung synes jeg du er meget reflektert og ordentlig. Du er et medmenneske, ser andre og verden utenfor din egen enn mange på din alder gjør..!
   Du fortjener respekt. Ønsker deg en fin dag 🙂 klem j31

  80. Synes det er flott at du viser at godhet og det som er på innsiden er viktig, til tross for at du for det meste blogger om det overfladiske. For jenter i ung alder er det vanskelig å ikke skulle gi inn for presset om utseendet, men det betyr ikke at man ikke skal prøve å være et godt menneske! Små ting kan være all verden for en annen, du trenger ikke gi opp livet ditt for å skulle hjelpe verden, hver minste handling hjelper. Å gjøre ingenting er det som skader.
   Takk for påminnelsen om å huske å se de som lett blir usynelige i samfunnet!
   (Tror forresten du hadde fått mye ut av å lese om miljøpartiet de grønnes politikk, de står for miljø, etisk arbeid og jobber mot det enorme økonomiske klasseskille, høres ut som noe for deg!)

  81. Hei! Jeg hadde ett ønske, ikke et hvilke som helst! Men noe kjempe viktig! Jeg vet ikke om hele verden har fått meg seg hvilke brutale hendelser det skjer i Kobani! Kanskje mer enn jeg aner vet, men forsatt velger å være stille! Dere beskytter dere ikke selv med å ikke stå med oss når dere vet at alt det som skjer der er FEIL! Kvinnene blir voldtatte fordi disse terroristene mener de kommer til himmelen av det! Menn blir kuttet av hoder, gravd levende! De skyter barn, kutter dem opp i biter. Det her er ikke en krig for et land, men for alle land! Alle mennesker som velger å være stille har tatt sin side av å støtte dem ved å ikke si deres meninger rundt dette! Vær så snill, de stakkars Menneskene trenger deres hjelp.

  82. Endelig!! Jeg blir så glad når du bruker “makten” din til å belyse ting som dette!! Det er så utrolig viktig. Jeg holder på med bachelor for å bli sosionom, og har både sett og hørt mange historier slik som det her.. Er så utrolig trist! Det er ingenting som gjør meg mer provosert(utenom barnemisshandling/dyremisshandling) enn diskusjoner om de svake i samfunnet. Jeg synes det er helt grusomt og umenneskelig, at folk kan ha et så nedlatende syn på de som er de “svake” i vårt samfunn. Det er helt ok at ikke alle vil gi penger, eller kanskje ikke har muligheten til å gi penger – men bare det å SE personen, kan gjøre dagen til vedkommende så mye bedre. Uansett hvilken hudfarge vedkommende har, eller hvorfor de står og tigger, så fortjener alle å bli sett, og det koster oss ikke et øre å gi et smil!! Jeg har opplevd en lignende situasjon selv, der det satt en utenlandsk dame med en kopp forann seg. Det var på vintertid, og det temperaturen lå på 10-19 minusgrader, og hun satt der hver dag. En dag jeg gikk forbi, sto det en gjeng gutter på kanskje 16-17 år, som gikk bort å sparka til koppen med penger så både kopp og penger fløy bortover gata. Deretter lo de og hånte den stakkars dama som satt der! Fy faen så sint jeg ble, så helt alene gikk jeg ( like lav som deg, så ser ikke akkuratt stor og skummel ut) og spurte hva i all verden som var problemet, og spyttet ut alle de værste glosene jeg kan. Guttene ble helt forskrekka, turte ikke si så mye mer tilbake enn ” Hold kjeft du da jævla skløtte!” og lignende, før de gikk. Jeg sprang rundt på gata for å samle opp pengene, la de fint i koppen og gidde den tilbake til dama som satt der med tårer i øynene. Hun kunne ikke norsk, så jeg forsto riktig nok ikke hva hun sa – men i slike tilfeller er kroppsspråk mye mer verdt enn ord. Det er så VIKTIG å stå opp for de som er såkalt svake!!! Hurra for deg, Sophie!!!

  83. Så mange kommentarer som du får, er det ikke sikkert du leser denne (forståelig nok). Jeg har alltid vert en av de som har sett litt ned på deg, og synes at du har vert en blond, fake barbie – og det beklager jeg. Jeg har virkelig tatt helt feil av deg. Jeg har lest mange av innleggene dine – ogdu skriver veldig bra – og sett mange av videobloggene dine nå. Jeg har forandret mening om deg. Du står for mange verdier, og du har et godt hjerte. Du hjelper mennesker og dyr som har det vondt. Du er egentlig et mye bedre forbilde enn en blogger uten silikon, som går på universitet og “som kan gjøre mamma og pappa stolt”. For hva gjør de egentlig for å hjelpe andre? Du derimot: du er vegetarianer, du er imot dyreplageri, du gir penger til fattige mennesker som kanskje ikkje har hatt flaks og gjort det så bra i livet, du drar til Afrika og hjelper barn der. Er ikke det et mye bedre forbilde egentlig? Du er et bra menneske du Sophie!

  84. Du er helt rå! Skulle vært flere som deg. Ikke bare på bloggfronten, men generelt her i livet. Du er sterk som står frem og sier det du mener, og brenner for saker folk flest hadde gitt faen i!Du er en fantastisk person som utgjør en stor forskjell for mange. You go girl!

  85. Mange her sier at de velger å tigge, når man er hekta på stoff så er det bedre å tigge litt enn å gjøre andre kriminelle ting. Har sett jenter og gutter helt ned i tenårene som har sittet å tigget i Oslo fordi de er hekta. Å husk at Norske tiggere har blitt skviset ut fra gatene av de romenske bakmennene og tiggerne dems.
   Dessuten er det dessverre mange som havner utenfor hjelpeaystemene i Norge også, som faktisk ikke har noe sted å bo å veldig lite penger, dette er syke mennesker, så hvis det hjelper dem å få noen småkroner fra medmennesker så er vel det bare bra, å gi dem litt mat også er kjempe fint. Ingen fortjener å sitte på gaten slik, å bli sett ned på. Har selv vært hekta, og sett mye dritt i Oslo 🙁
   Alle burde se disse menneskene i øynene, å vite at de vedsiden av oss trenger en hjelpende hånd. Veldig fint gjort Sophie 🙂

  86. Herregud.. Folk er så fæle til tider .. Det at det er helt akseptert er jo helt på trynet! Det er ikke ord for slik idioti.
   Veldig fint gjort av deg forresten! Godt du kan sette lys på det, det er tross alt veldig mange som leser bloggen din! 🙂

  87. veldig viktig å påpeke at det var en norsk tigger, hæ? hvis ikke er det jo ikke verdt å ofre de smil eller penger. de behandlet han som en annen rase? for det ville vært godkjent hvis det for eksempel var en rumener?

  88. Og som dere vil at andre skal gjøre mot dere, slik skal dere gjøre mot dem. (‭Lukas‬ ‭6‬:‭31‬)

  89. Tror helt ærlig ikke at hun la noe spesielt i det når hun skrev “er norsk”, var vel bare for forklaringens skyld, og ikke ment som noe negativt mot utenlandske tiggere. Synes det er utrolig hvordan folk kan vende på hvert eneste ord hun skriver som noe negativt!
   Utrolig kjipt det som skjedde med Gunnar, men dette er dessverre noe som skjer veeeldig ofte! Onkelen min var narkoman, men brukte ikke gatene til å tigge like mye som mange andre har vært nødt til.
   Stå på Sophie 🙂 Godt gjort!

  90. Fint gjort av deg. Men husk på at mange av de norske tiggerene faktisk bruker penger de får på stoff. Det beste du kan gjøre er å gi dem klær eller mat. Jeg synes ikke dette her som jeg skal til å sitere nå virket så særlig gjennomtenkt av deg. Skjønner at du blir kjempesint på sånne fucka folk som er så ondskapsfulle å gjør sånne ting mot han da men den uttalelsen passet ikke deg helt. “Mennesker er faen meg djevelen, og jeg håper personen som gjorde dette blir en kylling på en nuggetsfabrikk i sitt neste liv”
   Passer det seg deg å si noe sånt? Du som er så engasjert dyreverner av deg? Du håper jo at noen skal bli en kyllingnugget og bli slaktet på en fæl måte. Grunnlaget til at du er i mot kjøtt eting når du kan si det forsvinner jo litt i mine øyne.. Jeg og sier ting jeg ikke mener når jeg er sint. Men husk at det er mange som leser det du skriver. Du er vertfall modig da som går bort til en tigger og tørr å snakke med han. Jeg tørr ikke sånne ting hvis det er noen som ser ut som en narkoman lenger fordi jeg er redd for å bli ranet eller noe. Høres sikkert teit ut men.. En gang jeg var på ett senter var det en som kom bort til meg og spurte om penger til bussen og så ga jeg og så etter en liten stund kom den personen tilbake og ba om mer penger fordi han såg jeg hadde mer.. Og da turte jeg ikke å si nei i frykt for å bli slått ned eller noe lignende.. Følte meg ganske presset til å gi der og da. Det var ganske ekkelt. Etterpå stakk jeg til hellvette derfra. Og har aldri mer løse penger på meg for å slippe at det skal skje igjen.
   Selv om jeg kommer med litt kritikk så er du fortsatt yndlings bloggeren min 😀

  91. Noen ser ut til å tenke veldig svart-hvitt når det gjelder nav-hjelpen en kan få her i Norge.. Som flere har påpekt, man kan falle ut av systemet. Og flere andre årsaker finnes også. Jeg har flere tidligere venner som har havnet på kjøret, som benytter seg av navhjelp. Problemet er at flere rusmisbrukere havner inn på såkalte ‘hospits’ hvor det kun bor andre narkomane. Det som foregår på disse hospitsene er grusomt. De bryter seg inn hos hverandre for å finne penger til dop, dealer med hverandre, det er ofte vold og til og med seksuelt misbruk involvert. Jeg har hørt så mange grusomme historier fra slike hospits, og kan faktisk veldig godt forstå at noen velger å tigge fremfor å havne inn i noe slikt. Hjelpen en får er gjerne ikke alltid det beste, for å si det sånn.

  92. så fint gjort:) du er snill. ikke ofte jeg ser tiggere men når jeg gjør det gir jeg ikke penger for den grunn at jeg vet aldri hva de bruker dem på (stoff, sikkert ikke alle som gjør det asså)men jeg pleier og kjøpe mat til dem, dem blir så glade og takknemlige, det gjør min dag bedre ihvertfall:)

  93. Utrolig bra gjort. Med et kjapt blikk på bloggen får folk et inntrykk av deg men du beviser nå at du er så mye mer enn det. Utrolig bra gjort, flere burde tenke som deg. Du er en bra person, du gir meg inspirasjon til å snakke med folk jeg møter uansett. Du er et godt forbilde:)

  94. Får vondt inni meg av å tenke på hvor mange grusomme mennesker det finnes her i verden. Men heldigvis finnes det også gode mennesker, som deg, som gjør noe og ikke bare står å ser på. Håper de som leser dette tar det til seg 🙂

  95. Jeg gir alltid penger når jeg har kontanter på meg. Uansett hvem som sitter der. Familie og venner sier jeg ikke må gi til alle som sitter der fordi de er kriminelle og blabla. Men jeg vet ingenting om deres historie og hva er vel 50kr for meg vist det kan gjøre dagen til han/hun som sitter der bedre? 🙂

  96. Jeg er fryktelig enig med deg, det er utrolig synd hvordan noen mennesker blir sett så ned på, når de som ser ned ikke kjenner til annet enn et utseende og det faktum at vedkomne sitter gatelangs. Vi har alle et hjerte som slår.

  97. Sant, man vet ingenting om deres historie. Fælt at noen ikke tenker lengre enn sin egen nese. Men selv om det er ufattelig leit å høre at gunnar sitter å tigger, forstår jeg ikke hvorfor han gjør det? Som jeg vet har alle med norsk satsborgerskap rett på støtte fra nav/staten når de er i en vanskelig situasjon, om de er uføre, arbeidsledig etc, det blir ikke luksus av å leve av penger fra nav, men mange får nokk mer enn enn hva en student skal klarer seg på.

  98. Så utrolig bra skrevet!!
   Det stakk litt i hjertet å lese dette, fordi jeg er ofte en av dem som bare forter meg forbi tiggere og ikke tenker at det er synd i dem, fordi de er tiggere… Men dette fikk meg til å ville ta meg tid til å faktisk se de og kanskje snakke med de, alle personer fortjener å bli sett og snakket med!!❤️

  99. Blir direkte kvalm av rosabloggere som prøver å utlyse seg selv som et medmenneske, men som feiler så jævlig da det er åpenlyst hva du prøver mest på her. “Hadde en del kontanter på meg som jeg like så gjerne kunne kvitte meg med”, hvorpå du senere ut i teksten skriver “Så jeg gikk innom 7eleven for å ta ut penger til Gunnar”. Alt du noensinne streber etter er bekreftelse. Og en heltemodig historie om DEG SELV er kvalmt. Ikke vær så jævla desperat etter å virke som en sympatisk person, lets be honest, alt du bryr deg om er å bli likt, selv for noe du ikke er. Du er en selvopptatt, naiv og narsissistisk “golddigger” som sikkert hadde spist en feit hamburger for enda pittelitt mer status. Skam deg.

  100. Du skrev for tja, en stund siden at du var imot utlendinger i Norge eller ikke likte dem og her snakker du om at du du respekterer alle raser and whatsoever. kan ikke du snart lage det forbanna innlegget om dine tanker rundt utlendinger i Norge som du ikke likte noe særlig.. har ventet på dette innlegget en stund nå, og gleder meg hva du har å si om utlendinger.

  101. Hahaha, hvis du ikke hadde delt denne historien hadde folk sikkert klagd på at du bryr deg for lite om medmennesker, men du delte den. Og hva skjer? Jo, folk klikker i vinkel fordi du er et bedre menneske enn dem, og påstår du deler denne historien for å fremme deg selv.. Hva faen?
   Modig av deg å dele denne historien, den åpnet i allefall øynene mine! Hovedstaden er heldig som har deg.., utrolig hva et eneste menneske kan utrette, både på godt og vondt.
   Mamma oppdro meg til å heve blikket og se vekk når vi gikk forbi tiggere. Etter å ha lest din lille historie her, skal jeg begynne å smile til dem.
   Tusen takk for at du er deg, Sophie Elise! Du gir meg, uansett hvor klisjé det høres ut, lyst til å være et bedre menneske<3

  102. Historien som denne (forresten første innlegget jeg har LEST ordentlig på bloggen din noengang) berører meg. Nok mer enn andre lesere. Jeg var en gang Gunnar. satt der på gata med pappplakaten. Noen ganger gikk jeg bare rundt og spurte de som kom forbi. Flere ganger subbet jeg inne på mcDonalds og tigget penger og mat av kundene. Dette var fra jeg var 15 år til jeg ble 21. Hvorfor i helvete gjorde jeg det? Jeg er en smart, pen, morsom jente egentlig. Heroin. satte siste sprøyta(ever) for snart 2 år siden, idag bor jeg med datteren min og har det godt.
   Sånne mennesker som deg Sophie, de reddet dagen min. “du” reddet dagen min, noen ganger livet. Vet du det at når man har absolutt ingenting, ja det man har er abstinenser etter rusen,oppkast diare, smerter i kroppen, vanskelig å stå.. da har man heller ikke verdi. Det beviset fikk jeg av menneskene rundt meg. Så mange ganger jeg ønsket å dø. så mange ganger jeg prøvde på det. Men noen av gangene så hendte det at det kom noen med noe av det fineste som finnes. Et smil. Et blikk, de så PÅ meg! De snakket TIL meg, til meg en verdiløs sprøytenarkoman. Da akkurat da var ikke absolutt alt bare dritt. når et fremmed menneske uten forpliktelser bryr seg om deg, da vet man at det mennesket mener det, det mennesket er godt. Du er et av de. Gunnar er heldig han. Tro meg når jeg forteller deg at du betyr masse for han. Tro meg når jeg forteller deg at når du ikke er der tenker han på deg. Tro meg når jeg forteller deg at om du aldri hadde gått tilbake så ville han ha husket deg.
   Jeg er som andre mennesker og kan være forutinntatt. Jeg skal ærlig innrømme at jeg tenkte mitt første gangen jeg kastet et blikk på bloggen din. over ett år sia. Jeg tenkte mitt UTEN å lese innleggene dine. Så dumme kan mennesker være, så dum var jeg. Og så tenkte jeg ikke mer på det før jeg så deg på bloggerne og jeg likte deg med en gang. du var jo bare så.. god? sårbar og vakker. ja, jeg er såpass overfladisk at jeg liker vakre mennesker og du er virkelig en skjønnhet.
   I senere tid har jeg kommet over kvinneguiden hvor det diskuteres om deg rett som det er (duh). Siste tema nå var kjæresten din og at han utnyttet deg, ja folk virket bekymret for deg. da måtte jo nysgjerrige meg inn og sjekke hvem han var da. Det fikk jeg ikke gjort.
   Istedet fant jeg kategorien personal og leste alt som lå der. Jeg er bare imponert. Helt ærlig, jeg vet ikke hva jeg forventet meg. Trolig flere innlegg om hva du gjør med hvem enn de innleggene jeg fant. innlegg som var godt skrevet, ærlige, modige og viktige. Jeg forstår av å lese her at du er meget viktig for leserne dine 🙂
   (jeg ER litt skeptisk/bekymret fordi jeg også leste på KG at du hadde en genser med en viss plante+det du nevnte med mt, men skal ikke bruke tid på å moralisere om hva det kan gjøre med både deg og leserne dine.)
   til slutt: Dere UVITENDE,TRANGSYNTE,NAIVE mennesker! Jeg håper dere er mindreårige og at det er derfor dere ikke har peiling. Dere har nok levd et beskyttet liv, og ikke misforstå, det er godt for dere, men det er helt ok å evne å sette seg inn i andres situasjoner også, det er helt ok og fullt lovlig å bruke hjerneaktivitet til å komme frem til egne svar. ikkesant?
   JA, det finnes nav her i norge.
   JA, alle skal få.
   NEI, alle får ikke leilighet.Se rundt deg. Ser du veldig mange ledige leiligheter? Som i tillegg er eid av kommunen? Aner du hvor mange mennesker som sloss om disse? Jeg søkte, jeg ventet i ETT år før jeg fikk leiligheten. dette var IKKE oslo, men en liten by. jeg dro FRA oslo fordi jeg forstod at der ville jeg aldri få leilighet.køø.
   selvom du får penger fra Nav.(i verste fall 5tusen i mnd) så er ikke dette nok. aner du hva en husleie koster
   ANER DU HVA HEROIN KOSTER? ANER DU DET? jeg brukte over tusen kr om dagen, tror du nav er interessert i å sponse det?
   =Oslo blader koster penger, ofte tigger en for å få råd til å kjøpe disse.
   hadde det vært SÅ FORBANNA enkelt som det du tror så hadde vel ingen tigget? Morsom inntekt på si? nettopp..
   Sophie: Jeg er stygt redd for at jeg skrev lenger enn hele innlegget ditt nå. Beklager det. Blir engasjert og har aldri vært god på å begrense meg eller fatte meg i korthet. Du er tøff som utleverer deg på denne måten. Du når frem til mange, enten du ønsker det eller ikke så er du et forbilde. Dette vet du og jeg allerede som storesøstre. Å koble ut og bestemme at nei, jeg ønsker ikke være et forbilde det funker ikke. Takk for alt du deler.

  103. LES LES LES LES LES!!!!!:
   Hei! Du kommer nok ikke til å ta deg tid til å lese denne kommentaren, men jeg følte sterkt for å skrive noen ord likevel.
   Først vil jeg få nevnt at jeg aldri har kommentert noe på bloggen din, MEN jeg må kommentere på dette. Det va et utrolig bra skrevet innlegg, jeg kjente selv at det kom en tåre frem i øyekroken min! Det er fælt å se slikt på gata..
   Men dette må du og alle sammen tenke over:
   De aller fleste som tigger er mennesker uten oppholdstillatelse i Norge, rømlinger rett og slett. Og vi kan ikke gi alle tillatelse nettopp fordi Norge har ikke råd, for tar vi inn fler og fler så vil ALLE til Norge og da blir det kaos, og ikke minst øker kriminaliteten.
   Men poenget mitt er at Gunnar som du skriver om, er norskstastborger, og er han det så får han økonomisk støtte av hjelp av NAV og kommunen!! ALLE med oppholdstillatelse eller er norsk statsborger får hjelp!! Enkelt og greit.

  104. Du er et utrolig godt menneske det går an å bli! Og det er det eneste du trenger å vite. Ta deg til dette<3 For jeg mener det.

  105. Heia sophie! ❤️ du er fantastisk, og et så godt forbilde for mange.
   Jeg trodde forresten jeg skulle dø av latterkrampe av frasen “håper han blir en kylling på en nuggetfabrikk” du er veldig morsom, selv i alvorlige temaer som dette. Godt det finnes mennesker som deg 🙂

  106. Så flott at du engasjerer deg, og bryr deg! Skulle vært fler som deg. Er helt utrolig at så mange bare kan stå og se på at slikt skjer. Folk DRITER i andre, og tenker stort sett bare på seg selv. Creds til deg – flott at du sprer budskapet 🙂

  107. Hvor på Karl Johan sitter han? Og den som stjal pengene fra Gunnar skal faen meg ta og brenne i helvete… Uansett, du kunne jo kanskje tatt og invitert Gunnar hjem til deg, latt han få seg en dusj, noe mat og sånn noen ganger i måneden? <3 Vi kan jo ikke hjelpe alle, men man må hjelpe de man kan. Ikkesant? <3 Det var utrolig snillt av deg og gi han penger og mat. Og høres ut som Gunnar er en snill fyr, håper du kan oppdatere os om hvordan det går med ham.

  108. There are two infinitive things in this world,
   the universe,
   and human stupidity.
   Yet I am not so sure about the universe..

  109. Fy faen, tror ikke jeg hadde klart å holde meg så rolig som det du gjorde hadde jeg sett dette. Hadde mest sannsynlig løpt etter personen og gitt han en god smell og tatt pengene tilbake.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg