et utrolig tungt valg

I dag er faktisk min aller siste dag i Afrika, snart starter en 13 timer lang reise, en uke før tiden. Dette er ikke et innlegg jeg har gledet meg til å skrive, og det er heller ikke en avgjørelse som har vært lett å ta, men nå har det blitt slik – og jeg vil gjerne forklare meg. Åh, jeg aner ikke hvor jeg skal starte, så jeg må bare prøve. .

Først og fremst må jeg si at jeg overhode ikke hadde det fælt i Sør-Afrika, heller ikke på camp Ingwe. Vi ble tatt utrolig godt vare på, jeg har lært å kjenne mennesker jeg aldri vil glemme, og dagene har vært lærerike med mye nye intrykk jeg har tatt til meg. Øyeblikk hvor jeg har vært totalt rolig, og tenkt “nå er jeg virkelig lykkelig” mens vi har kjørt igjennom det afrikanske landskapet og sett på storslåtte dyr jeg tidligere kun har drømt om å få være nær. Jeg reiste til andre siden av kloden, og er glad for det. Jeg vil definitivt anbefale jenter (og gutter) som ønsker en annerledes reiser å dra ned hit, om du enten ønsker å utvikle deg selv, få nye venner eller jobbe nært dyr så er jeg sikker på at man kommer til å få det fint. Fra sekund en ble vi tatt godt vare på av Yadie som bor på campen, og jeg hadde flere lange, gode samtaler med henne. Vi fikk god mat, vi fikk slappe av når vi ville slappe av, og da jeg kom til campen var jeg syk og fikk medisin. Om det var noe vi ville gjøre, måtte vi bare skrike ut for å bli tatt med på aktiviteter. Blandt annet kunne vi dra å besøke vanskeligstilte barn, vi kunne hoppe fallskjerm, padle, dra på spa, shoppe. . ja, you name it, they got it. Jeg bruker vanligvis å være veldig stresset for å dra til nye land uten å helt vite hva jeg kommer til, naturlig nok, men dette gikk overasskende bra og jeg kom fort inn i det. På campen føltes vi alle som en liten familie.

Men for meg er det ikke etisk rett å jobbe rundt dyr som er der av “egoistiske” grunner. Det vil si at man har løvene fordi man selv vil ha løver og elsker å være rundt dyr, ikke fordi løvene nødvendigvis trenger det. Jeg hadde vel sett for meg før jeg dro at løvene var her fordi de var syke, og så ble sluppet ut i det fri, men slik er det ikke – camp ingwe driver ikke med canned hunting og er gode der, men det er ikke poenget for meg – selv om det er bra. Selv om camp ingwe ikke er åpent for turisme til vanlig, er det som en liten dyrehage, og det vet dere jeg ikke liker. Jeg synes løver skal være løver, og ikke kjæledyr for mennesker. Derfor holdt jeg veldig tilbake hele reisen og følte det ble feil for meg å jobbe tett på noe som ikke er rett for meg – jeg kan ikke gi opp mine verdier for en ferie, eller fordi jeg ikke turte å gjøre noe med det. Jeg klarte ikke å være helt tilstede, og nyte opplevelsen slik som Andrea, som ikke tenker helt likt som meg på dette området. Ikke missforstå meg – løvene på campen har det bra. De slapper av, blir tatt vare på, og jeg vet at Yadie elsker dem over alt på denne jord. Men, det var bare ikke noe for meg. Når det er sagt sparer Yadie alle pengene hun tjener, slik at hun kan bygge store områder til løvene hvor målet er at de en dag skal kunne jakte fritt. Yadie er 100% ærlig, og hun fortalte meg absolutt alt jeg ville vite. Jeg vet hun er god, intensjonene hennes er gode, og hun vil det beste for både dyrene og de som kommer hit som frivillige.

Det betyr ikke at jeg vil fraråde noen fra å dra, om dere først vil dra på en slik reise kan dere gjerne dra hit og få en super opplevelse. Men denne turen har lært meg utrolig mye om mine egne verdier, og at jeg definitivt skal bli strengere med meg selv, og en strengere dyrevenn. Det går faktisk litt i perioder, jeg bryr meg alltid like mye om dyr, men når jeg har mye som skjer rundt meg tenker jeg ikke alltid “er denne parfymen testet på dyr” eller “nå er det lenge siden jeg har blogget om dyrevern”, men nå er jeg nok en gang veldig motivert. Så, jeg betalte altså flytur hjem som kostet meg som faen, bare fordi jeg virkelig er nødt å stå for det jeg mener er rett nå. Å se dyr i bur er generelt sett ikke OK for meg. Man kan elske dyr, men man elsker på forskjellige måter og det har jeg også lært. Jeg er en “ekstrem”, og om du ikke er det, så kan du gjerne ta turen hit og ha det helt fint. Jeg hadde absolutt ikke lyst til å sette meg på flyet tilbake til norge å reise i 13 timer når jeg nettopp hadde kommet hit, og betalt for det hele. Jeg kunne jo bare ha slappet av på campen, ta litt avstand fra hele løvegreia å bare feriert den siste uka, men jeg ville ikke blogge hver dag om det å framstille noe som greit, om jeg mener noe annet. Jeg vet at løvene her er oppvokst i fangenskap og at de uansett ikke kunne ha blitt sluppet ut i det fri – men, hvorfor skal de være i fangenskap fra starten av i utgangspunktet? Det er ikke nødvendig for noen – det er slik at vi mennesker skal ha det gøy og koselig. Det kan jeg ikke forsvare, jeg kan ikke ta all den dritten i kommentarfeltet som jeg egentlig er enig i – jeg har ikke så mye imot kommentarer om at jeg er stygg, eller at jeg gjør feil valg når det er noe jeg kan stå for. Men når jeg egentlig sitter og er enig, kan jeg ikke skrive hver dag om hvor fint og fantastisk det er, når jeg i bunn og grunn var trist, utilpass og stresset selv over å være nært løver som til tider sirkulerte rundt i buret sitt. 

Takk til goxplore som fikk meg hit ettersom denne erfaringen har lært meg mye, og en enda større takk til Yadie for alle visdomsord, alle de fine øyeblikkene og generelt alt du har gitt meg. Du viste meg respekt, forståelse og omsorg, når jeg kom til deg med mine meninger. Om dere vil lese mer kan dere gjøre det på nettsiden HER, så setter heller jeg en strek for meg selv og dette kapitellet i livet mitt nå, og tar med meg lærdommen videre. Dette var bare ikke rett for meg, og jeg klarte ikke å forsvare meg mot kritikk i kommentarfeltet som jeg egentlig var enig i. Så, da tok jeg heller et kjipt valg. . 

 Og sist, men ikke minst – tusen takk til Andrea, vi har hatt det så utrolig koselig, og jeg gleder meg til å være mer sammen med deg i oslo. Aner ikke hva jeg skulle ha gjort uten deg her, vi har allerede fått masse internt og vi er sinnsykt like – vi klikker mye bedre enn jeg hadde trodd! 

Nå sitter jeg på flyplassen i johannesburg, jeg har betalt meg inn i en lounge hvor jeg har massasjestol, gratis nett, masse mat, internett og alt jeg trenger resten av tiden før flyet mitt går. Jeg er i norge klokken 09:30 imorgentidlig, så fra nå av får jeg vel fokusere på å først og fremst ta vare på mine egne katter, haha. I følge Robin har de blitt litt tøffere mens jeg har vært borte, slik går det når matmor forlater huset og de får barnevakt – da blir man badass! Vi snakkes fra hjemme ♥

271 kommentarer
  1. du drar alltid 1 uka før du egnetlg ska hjem. skjønne ikke koffer du drar om du endre mening hele tia

  2. Du må da ha visst åssen det var der før du reiste, jeg nekter å tro at noen er så dum at man ikke vet hva man reiser til.. Er vel heller det at du måtte hjem til neglefiks, restylane og vippeextensions.

  3. Jeg syns det er et bra valg du tar, du tør å stå for dine verdier selv om alle andre skal ha alt så sukkersøtt. Andre bloggere eller personer som ofte er i “rampelyset” ville nok ikke gjort det du gjør, de ville nok bare tenkt “shit samma” å feriert videre. Men DU velger å ta et tøft valg å stå opp for deg selv og rett og slett alle ville dyr i fanginskap. Du er ei flott jente! Jeg blir jo rørt.

  4. Creds til deg, Sophie! Nettopp derfor jeg lurte på hvorfor du dro dit! En ting er domestiserte dyr i fangenskap som hunder og katter, men har aldri syntes noe om løver. STOR KLEM!

  5. jeg blir helt ærlig rørt av hvor høyt du setter dine verdier. Du står virkelig opp for det du mener, ekte rollemodell spørr’u meg

  6. Men.. Har du ikke svært ved at respektere Yadie når hun tydeligvis driver dette, ene og alene for hendes (og andre menneskers) egoisme og tilfredsstillelse?
   Du støtter jo i princippet op om dette, når du stadig anbefaler og reklamerer for det – men det er jo stadig ikke noget der drives for løvernes skyld, så hvordan kan du få dig selv til at direkte anbefale det til andre, hvis du inderst inde føler at have dyr i fangenskab er forkert? Det lyder lidt som en dårlig undskyldning for at dra hjem.
   Uanset, jeg elsker din blog <3 😀

  7. Kjære kommentarfeltet.
   Hadde hun vært der under hele oppholdet, så hadde dere klaget på det. Men ettersom hun dro hjem tidligere, får hun kritikk for det også. Stakkars jenta får jo ikke annet enn kritikk fra enkelte av dere! Det må være deilig å være såpass feilfri som dere, ettersom dere elsker å dytte Sophie ned i søla uansett hva hun gjør. Ta dere sammen, for dere er ikke noe bedre. Tenk om alle deres avgjørelser skulle blitt kommentert og kritisert.
   Takk for meg.

  8. Er bra du drar hjem ja. Vi vet hvor mye dette betyr for deg. Men samtidig så er det ganske høl i huet at du ikke vet hva du går til. hva med å finne ut det før du drar isteden for å la det bli som nå.

  9. Synes det er tøft av deg å ta det valget du gjør!
   Har et tips til deg, når det kommer til å jobbe med dyr som virkelig trenger din hjelp. For 2 år siden var jeg i Zimbabwe, på et sted som heter Antelope Park. Der tar de inn løver som har vært syke, setter det sammen med andre løver slik at de kommer i en flokk. Er det snakk om unge løver, jobber oss frivillige med å gå tur med de, ut blandt ville dyr, slik at de får trent opp instinktene sine. Når de blir eldre finner dem flere løver som dem passer sammen med, og de blir mer og mer isolert ifra mennesker. I senere steg blir løvene satt i store innhenginger hvor det jevnlig blir satt inn andre dyr som bytter. Da har ikke løvene noen kontakt med menneskene lenger. Fordi de rett og slett har blitt for farlige igjen, slik dem egentlig skal være. Jeg var der i en måned, og man lærer så utrolig masse! Både om deg selv, andre, og virkelig om mennesker og dyr som gjør alt for at man skal bekjempe all den ulovlige jakten på løver i Afrika..
   Ja, de breeder løver, men kun for å få opp populasjonen deres, og de ender jo faktisk opp med å bli ekte løver til slutt. Man kan aldri virkelig kose med løvene, men man får muligheten til å arbeide nært nok. Skal du på en slik reise igjen, dra dit! Tror dette hadde passet dine verdier mye mer! 🙂 (Er også via GoXplore)

  10. Jeg må innrømme at dette vitner veldig om at du virkelig ikke satte deg godt nok inn i situasjonen før du dro. Jada, fantastisk at du dro hjem av disse grunnene, men er vel naivt å dra til ett slik sted uten grundige undersøkelser først?
   Sorry ass. I det siste føler jeg at du har vinglet veldig. Sagt du skal 1 ting, deretter gjort noe annet. Eller begynt på noe, for deretter å avslutte det før tiden.

  11. Gi faen i de andre fuckings kommentarene, verdiene dine betyr så mye mer enn penger og søte dyr. Syns det er jævla bra du gjor det du gjor om du selv mente det var det rette.
   Stå på Sophie, du er fortsatt ett bra menneske må du vite:)

  12. Det er jo ganske åpenbart at disse dyrene lever i fangenskap, noe du visste selv. Du visste selv hvor tamme de var ettersom flere tusner av folk reiser dit ned kun for å være der for å leke, ta vare og oppleve nærhet med lover og evt de andre dyrene på andre camp. Og grunnen til at de “først og fremst” er i fangenskap er fordi mødrene deres ikke vil ha den fra de blir født eller til de er såpass små at de ikke klarer seg i den ville naturen. De redder jo faktisk de små som ikke ville overlevd, og de får et godt liv bak “gittrene”. Men selvfølgelig så har du din mening om
   slikt.. 🙂

  13. Så bra at du står får det du mener(og som jeg foressten er 100% enig i)!
   Husker en gang familien min og jeg var på ferie og vi fant ut om et “regnskogsmuseum”,noe keg syntes virket super spennende. Det de ikke forteller meg er at det er et aquarium. Vi gikk inn og gjennom “regnskogen”, jeg kjenner kroppen fylles av panikk i det jeg ser store fisker rundt om. Hva er dette? Hode mitt spinner, og før jeg helt har fått kontroll på tankene, ser jeg en liten glassmonter – og da mener jeg LITEN, inni sitter en ensom frosk. Også triller tårene. Hvordan kunne jeg betale for å se på dette? Hvordan kunne jeg støtte at de sperrer inne små, hjelpesløse dyr, og hvordan kan alle rundt meg gå rundt å snakke om hvor fine de er å gi F i hvordan de har det, hvordan de er plasert der for dem. Vi var ute på under 5 minutter, men jeg gråt i nesten en time. Når ble dyr en turistatraksjon, en “gjenstand” til utstilling?

  14. Hva med kattene dine som bor i “fangenskap” i leiligheten din? Jeg skjønner at du bor midt i byen og ikke kan ha de ute, men var det riktig av deg å skaffe katter når de skal leve inne i en leiligheten hele livet sitt? Jeg mener faktisk at det ikke er riktig for katter, så hva er forskjellen fra kattene til løvene? Løvene der nede er jo så heldige at de får være ute, mens dine katter er stengt inne på livstid. 🙂

  15. Jeg forstår ikke helt forskjellen på det at de har løver som kjæredyr , mens vi har katter, hunder og kaniner i Norge ? er det ikke det samme ?

  16. FInner ikke ord… Flott at du fant deg en “lounge med fasiliteter”!! Hvorfor ikke brukt den siste uken til virkelig å sette deg inn i situasjonen i stedet for å flykte. Lenge siden jeg har hørt et slikt “forsvars-innlegg” fra noen. Tror du gjentok unnskyldningene for å dra 5 ganger – det var vel mest til deg selv du måtte rettferdiggjøre din feige beslutning om å dra hjem til sminkepungen din. Jaja, du får finne på noe annet for å fremstå som noe annet enn det du egentlig er innerst inne….

  17. Ike hør på de teite kommentarene, du vet hva du mener og står for – og det er virkelig det viktigste. Jeg heier på deg!

  18. Dette var veldig godt gjort Sophie! Du er en fantastisk person, det har jeg alltid meint, og det kommer jeg virkelig alltid til å mene. Det at du tok dette tøffe valget og drar heilt fra Afrika alene er veldig imponerende og det viser hvor mye du står for dine valg:) STÅ PÅ<3

  19. Respekt! Skjønner virkelig ikke hvorfor folk begynner å klage nå, de vet ikke selv hvordan situasjonen din er nå.

  20. HALLO folkens! Sophie har nå reist ned til Sør-Afrika, sett og lært om hvordan denne løvegården fungerer, og så skriver hun her til alle oss, for å opplyse oss, dele kunnskap med oss! Sophie har nå gjort en enorm jobb, til tross for at hun har måttet gå gjennom mye emosjonelt ved å se ting hun ikke har vært enig i, og som har vært vondt for henne! Dere som skal skrive stygge kommentarer til henne uansett hva hun gjør, bør virkelig tenke dere godt om, og huske på at dette er snakk en ung jente, og at det er utrolig sårende, uansett hvor meningsløse og ubegrunnede deres hatefulle kommentarer er!
   Det vi har lært av Sophie denne uken bør inspirere oss til å tenke etter hva VI kan bidra med! Jeg anbefaler alle DYREVENNER her inne, til å kikke litt rundt i sine egne lokalsamfunn og melde seg til frivillige i en dyrebeskyttelsesorganisasjon, det er SÅNN vi kan hjelpe. DERE TRENGS, ikke bare stemmene deres, men tiden deres og innsatsen deres!
   Du er flink Sophie:)

  21. Du burde kanskje undersøkt mer om dette før du dro, men stor respekt for at du skriver dette innlegget og skjønte at det ikke er etisk riktig å ha rovdyr i fangenskap for å tjene penger på det.

  22. For de som ikke forstår forskjellen på husdyr og ville dyr; Har du sett en bakgårdskatter som lever av søppel og dritt i byen, og en huskatt som blir behandlet som en konge i sitt hjem og får alt den vil av kos, mat, stell osv? Husdyr er husdyr av en grunn, og det er en grunn til at ville dyr ikke blir brukt som husdyr av flertallet her i verden. Ville vel sagt at dette her er kunnskap som de fleste burde vite? Blir flau over hvor lite intelligente enkelte er.

  23. vet ikke hva jeg skal si jeg.. virker som at du ikke sjekker ut ting før du reiser, noe som er helt blåst også virker det som at du ikke helt hva du støtter eller ikke når det kommer til dyr, med at det meste du skriver ikke gir mening eller er dobbelt moralsk..
   Vist disse løvene er født i fangenskap og har det bra så er det ikke noe verre enn å ha innekatter som har det bra. Er like egoistisk å ha kjæledyr i Norge som dem i Afrika 😛 Alle dyr burde egentlig være ute i det fri ikke bare eksotiske dyr eller dyr fra Afrika, gjelder alt av kjæledyr! Hadde jeg vært deg så hadde jeg satt meg litt mer inn i meg selv å prøvd å finne ut hva man egentlig mener å står for

  24. Høres ut som det var et litt annet opplegg enn det jeg var på. Jeg var på et løveprosjekt i Zimbabwe, og der var de veldig opptatt av at løvene skulle behandles som ville dyr, altså vi fikk ikke kose med de osv. De aller minste kunne vi klappe forsiktig, men vi ble godt opplært til hvordan vi skulle gjøre dette. Løvene ble etter hvert som de ble eldre plassert i store nasjonalparker hvor de ble holdt øye med slik at de skulle vokse opp til å bli selvstendige løver. Løvebarna deres igjen ble sluppet helt fri når de ble eldre.
   Alt dette gjorde de for å øke løvebestanden i Afrika. Jeg var veldig fornøyd med dette prosjektet og får fortsatt mailer om hvordan løvene har det. F.eks. at en løve nå har blitt plassert i en stor nasjonalpark, og de har akkurat observert den angripe en sebra. Det er nok veldig forskjell fra prosjekt til prosjekt, men jeg følte dette prosjektet var veldig seriøst. Vi fikk også masse oplæring om selve prosjektet og fikk se bilder av løvene de observerer som de har sendt i nasjonalparken 🙂 sjekk det ut på goexplore – Victoria falls

  25. Hva i??! Haha, når du skal ta en SÅ lang tur for noe du liksom “brenner for”, så må du da for all del sette deg inn i hva det går ut på før du drar! Dette er så typisk deg, Sophie, er virkelig ikke overrasket. Alltid skal du finne en grunn for å dra hjem før, eller at noe du først bruker penger på osv ikke var noe for deg likevell. Tenk deg om før du gjør ting! Og du sier ganske ofte i mot deg selv. Blir jo sprø. Hele konseptet går jo enten ut på at hun vil ha løvene/dyrene der pga henne selv, ELLER fordi løvene/dyrene trenger noen som passer på de, det er jo første bud av det du må finne ut av før du planlegger en sånn tur! Herreguuud

  26. At du faktisk presterer å REKLAMERE videre for dette i slutten av et sånt innlegg viser jo bare hvor lite prinsippfast du er. Hadde du virkelig tatt avstand fra dette opplegget så hadde du rett og slett sagt opp sponsoravtalen og sett de pengene som tapt. Jeg blir like provosert av deg (om ikke enda mer) enn av firmaene som faktisk driver med dette.. Men det er kanskje målet ditt med alt dette her.

  27. Endelig sophie elise! Tøft at du tar dette valget når du ser hva du valgte å støtte, MEN hvorfor i huleste reklamerer du for goxplore i samme innlegg? Vil du advare andre eller vil du at flere skal gjøre samme feil som deg?

  28. Jeg visste at dette kom, tenkte det senest i morres da jeg leste forrige innlegg.. “Hun reiser snart hjem”.. 20 poeng til meg

  29. Jeg blir så utrolig oppgitt over alle de som kommenterer dritt bak anonyme navn og som tror de er så jævlig tøffe. Alle har forskjellige meninger og syn på ting men skjønner ikke hvorfor folk skal holde på og hakke ned på hverandre på denne måten. La jenta gjøre som hun vil! Det er hennes liv og hvis dere ikke liker det så ikke kommenter og bry dere da vell? Syntes virkelig synd på dere som er så misfornøyde med dere selv at dere må holde på med å skrive så sykt mye stygt og få andre til å føle seg jævlig bare fordi dere gjør det.Jenta har faktisk følelser hun også.

  30. Jeg er dritglad for at du tok valget om å dra hjem. I det siste har mange satt spørsmål med hvor dedikert du faktisk er som dyreverner, og jeg hadde helt ærlig gitt helt opp troen på at du faktisk brydde deg lengre da du sa du skulle delta på dette. Dritbra at du viser at holdningene og verdiene dine ikke er helt borte!

  31. Helt sprøtt hvor ustabil du er.. ikke frekt ment. Men det er alltid ett eller annet når du skal reise.. Enten avlyser du dine turer ellers drar du hjem før alle andre. Helt merkelig spør du meg. Synd du ikke gransket opp i hele løve greia før du faktisk dro til Afrika…trist.

  32. Først og fremst må jeg si meg helt enig i kommentaren over om at du reklamerer for det. Hvorfor gjør du i det hele tatt det hvis opplegget strider mot dine verdier? Hvilken sum får deg til å gjøre det?
   Du både snakker og gjør så mye mot de “verdiene” du har sagt at du har. Kan leserne i det hele tatt vite om de meningene faktisk stemmer?
   Dette blir rett og slett for dumt. Du visste utmerket godt i forkant hva du dro til, i tillegg har du allerede forsvart det i tidligere innlegg.
   Kanskje du skal fortelle hvorfor du egentlig valgte å dra? Det er jo helt åpenbart at det foreligger andre grunner til det enn det du forteller her.

  33. Forstår deg godt. Var veldig skeptisk til dette fra starten. Bra at du tar opp temaer som dette.
   Men jeg håper nå at du kanskje har fått et litt nytt perspektiv på kattene dine? Sier ikke at du skal slippe dem fri så klart, men at du forstår alvoret med behovet deres for å få være ute. Tenk om du aldri hadde fått gått ut av leiligheten din igjen. Du hadde sakte, men sikkert blitt sprø. Jeg sier dette i beste mening, Sophie, det gjør jeg virkelig. Så, opp og stå og løp og kjøp bånd! Du klarer nok det. Bare rusle litt rundt med dem i 30 min hver dag, så er det nok, det. La dem snuse, hoppe, sprette og leke. Du kan jo kjøpe lang line og feste de utenfor leiligheten, dersom det er mulig der du bor? Slik som med hunder, mener jeg? Viss ikke det går an, så er det fortsatt en god ide med lang line til kattene når du går tur, slik at de får gjøre som du vil, mens du fortsatt har kontroll på dem. Jeg vet du vil det beste for kattene dine. 🙂

  34. Jeg synes det er bra at du holdet fast i verdiene dine. Kjempe bra! 🙂 MEN nå er du 20.000kr fattigere (vil jeg gjette på). Penge du ikke får igjen. Hvis jeg hadde vært deg, da hadde jeg hellere gitt de pengene til gården. så de kunne bygget ut området løvene går rundt på. DA hadde du reddet løver. Akkurat nå, har du ikke reddet noen ting. Du har bare stukket fra problemene for å “redde deg selv” Ingen løver har fått det bedre her.. Løvene får det jo ikke noe bedre av at du reiser. De kommer fortsatt til være i bur. Så min mening er, at du heller skulle gitt gården de pengene, nå hvor du følte at du hadde råd til å bruke de uansett..

  35. Jeg blir helt varm i toppen av dere som absolutt skal se det negative i absolutt alt. Å sammenlikne at vi har katter som husdyr i Norge med løver i Afrika? Skal vi slutte med det da, så blir ingen katter sterilisert, og vi får sinnsykt mange gatekatter som sulter? Eller skal vi sette dem ut i skogen, hvor de blir drept av andre rovdyr? Seriøst, synd for dere hvis foreldrene deres nekta dere katt eller hund da dere var små, men null vits i å la den aggresjonen gå utover sophie. Syns faktisk synd på dere som er så forbanna pessimistiske til alt alle andre gjør, sophie hadde fått dritt hvis hun hadde blitt der også. Stå på Sophie!

  36. Det er tøft gjort å ta et sånt valg,har respekt for dine verdier og holdninger 🙂 Læring av erfaring,turen gjorde at du virkelig kjente hva du sto for og mente. Ikke bry deg om kommentarene som er negative,du har en god grunn til at du reiste hjem tidligere 🙂

  37. vel, hvis dette går imot dine “verdier” har du tenkt på om celine veska di er imot dine “verdier” også…?

  38. Et lite spørsmål: Var du ikke ganske klar over forholdene til dyrene før du dro? Jeg må ærlig innrømme at jeg ble ganske skuffet da jeg så en såpass profilert person som deg (som også har uttrykt hvor mye du bryr deg om dyrevern) “reklamerer” for dyr i fangenskap. Du kan tro det er hundrevis av folk som har fått øynene opp for dette, og dermed er med på å støtte lignende camper. All respekt til deg som dro hjem, men jeg syntes likevel du burde fått bedre frem at det ikke på ingen måte er greit at løver og andre ville dyr lever i fangenskap og blir behandlet som husdyr. Så Sophie, værsåsnill, kom med ett innlegg som får folk til å forstå.

  39. VELDIG tøft og bra at du valgte å reise hjem istedenfor å støtte dette!
   Men tenk på alle de unge jentene som får lyst til å gjøre akkurat det samme og kanskje blir lurt å tror på alt de blir fortalt?
   Ingwe er jo faktisk en av de bedre løveprosjektene GoXplore tilbyr, å du så jo selv hvordan det var og valgte å reise hjem selv. Hvordan kan du da fortsatt reklamere for GoXplore i samme innlegg? Vil du ikke heller at folk skal kunne reise til GODE prosjekter som gjør en forskjell for dyrene?
   Ellers – du har fått min respekt som tør å stå fram å si ifra at du gjorde en feil, selv om jeg skulle ønske du hadde hørt på advarslene før du dro å ikke stolt blindt på alt du ble fortalt av GoXplore.
   Dette var tøft av deg! Klapp på skulderen!

  40. Hvis du skal tenke på denne måten kan du like så godt tenke at katter og hunder også lever i fangenskap. Bare fordi det er mer normalt at mennesker bruker blant annet katter og hunder som kjeledyr vil ikke det si at de blir mindre brukt for “menneskers glede”.

  41. Du er et forbilde, mitt forbilde <3 er selv sånn ekstrem som deg, og jeg er helt enig i avgjørelsen, nettopp fordi eg stoler på deg fordi eg vet du bryr deg <3 uansett hva folk skriver, jeg elsker deg sophie Elise for at du bryr drg så mye <3

  42. Jeg trudde at du skulle reise hjem på grunn av noge viktig ( dødsfall elns..) Du dramatisere alltid haha du skulle ha vært igjen å kost deg off

  43. Veldig enig med May over her, da hadde du iallfall gjort noe for løvene!
   Det jeg også reagerer på her er at du var så heldig og fikk med deg Andrea i siste liten, og så bare etterlater du henne der? Hva i alle dager

  44. Enig med Vilde over her; skriv ett innlegg som får folk til å FORSTÅ. Selv om du har reist hjem (CREDS), så sitter det alikevel hundrevis av jenter i Norge som har lyst til å kose med løveunger å ha kule bilder. Selv om du valgte å ikke støtte dette så har du nok desverre inspirert mange til å ville gjøre lignende å nå vet du jo selv hvor lett det er å bli lurt. Vær så snill å skriv litt mer om dette.
   Å – hvorfor reklamere for GoXplore når du selv ble lurt???

  45. Skjønner ikke at det plutselig ble et problem å være der , utifra dei bildene dine og det du har sagt ,så ser det ut som du like å bare sitte der å kose med dyrene og bare late deg. Høres ut som en ferie og at du er treg i oppfatningen om hva opplegget var ,du burde sjekke på forhånd hva du reise til

  46. Velvel, du kunne jo vært der tiden ut, blogget åpent og ærlig om hva du tenkte om prosjektet der nede og at det var annerledes enn du forventet, og så gitt de pengene billetten koster deg til et annet prosjekt som redder løver i stedet for å holde dem som kjæledyr for hvite bortskjemte rosabloggere…? Men, det var min tanke 🙂 God tur hjem!

  47. “Det er så typisk deg, Sophie” … Folk ass. Ingen av dere som kommenterer kjenner henne, så litt merkelig at dere skriver “typisk” deg. Dere TROR dere vet alt, men utrolig merkelig at alle misforstår så og si ALLE innleggene hennes. Ta for eksempel når hun skriver om alvorlige temaer, og hva LESERNE henger seg opp i. -Legger hun ut lettkledde bilder for å poengtere. Og dere skjønner ikke det en gang. Idioter!

  48. En skam at goexplore har slike tilbud. Bra du opplyser Sophie, har vurdert å reise med de, men skal finne noe annet nå, og opplyse andre om å ikke reise med de 🙂 Stå på! ❤️

  49. Jeg blir så imponert over deg! Den siste tiden virker det som om du har blitt så utrolig mye mere voksen, og det virker som om du satser så hardt! Det er flott, og jeg liker valget du tok. Jeg er så enig med deg, selv om jeg kunne tenkt å oppleve noe som du har gjort selv. Men som du sier, heller med dyrene når de er i frihet fra dag 1. Respekt til deg!

  50. Hei!
   Jeg skjønner godt hvorfor du gjør det, og det står i respekt av det når det gjelder verdier! Men jeg tror hvis jeg selv hadde hatt disse verdiene du har at jeg hadde forhørt meg litt mer hvis jeg skulle reist på noe sånt. Jeg føler at når du får en sånn mulighet og du ikke bare holder ut, så virker du utakknemlig. Du kunne heller prøvd å vært der litt lengre og heller forklart deg her på bloggen. Helt sikkert mange som hadde forstått deg da også. Jeg selv skulle ønske jeg fikk en sånn mulighet og når jeg hører at du kaster det bort og bruker faen mye penger på å komme deg tilbake til Norge, så blir jeg irritert. Men likevel liker jeg det du skriver. Føler det blir en dobeltmoralistisk kommentar, men valget er ditt og vi som leser bloggen din skal respektere det. Men jeg vil bare at du skal tenke at det er ikke alle som har råd til å reise hjem hadde de reist på en sånn tur.

  51. Ja bra, men “extrem” er du ikke. Ellers hadde du ikke laget unntakk på å kjøpe pels/skinn på dine egne premisser!
   En tanke; løvene har det kjempe bra med kos, så slipper di å leve for å drepe! Hehe

  52. Du visste jo hvordan det var der før du dro..:/ dumt at du lot deg lede av fristelsen til å se løver “face to face” da.. Men bra du dro der i fra. Håper ikke du bare gjor det for å lage litt dramatikk på “bloggerne”, men at du virkelig mener det:) du burde bli litt mer tydeligere på hva du står for, for vi er nok alle forvirret av deg!:p du er i mot så mye, men samtidig gjør du det meste du er i mot – selv uansett:/

  53. Du er så god! Stor respekt til deg for og stå for dine verdier 🙂 Jeg er så enig med deg.Løver og andre store kattedyr har ingenting i et bur og gjøre.De skal være ute og fri!

  54. Jeg blir kvalm av alle kommentarene med “Creds til deg” osv. Du står jo ikke for noe av det du sier. Du visste helt sikkert hva du reiste til, og du gledet deg til å holde en løve i armene. Det er vel heller det at du må hjem å se i speilet om det er noe mer du kan fikse på, tenker jeg! Stakkars deg

  55. Du kunne ikke vite hvordan dette ville føles. Du er sterk som innrømmer at du gjør feil, men som til slutt tar de rette valgene.

  56. Respekt, Sophie Elise. Enda mer respekt hvis du slutter å reklamere for Goxplore å heller ber de kutte ut slike prosjekter, å advarer leserne dine om slike prosjekter som ikke gjør noe godt for dyrene – da hadde du fått min fulle respekt!

  57. Herregud akkurat det du skriver der skrev jeg til deg i en kommentar i et innlegg om reisen.. Jeg nekter å tro at du ikke på forhånd visste hva du dro til. Bra du dro hjem, men jeg syns fortsatt du er ganske dobbelmoralsk. Hele opplegget med løvene og vesken din er saker jeg absolutt ikke kunne vurdert en gang fordi jeg er så sikker på hvor jeg står og hva som er viktig for meg. Jeg tror ikke du kan si det samme? I mine øyne finner du små unnskyldninger til å bortforklare ting som egentlig ikke er ok. En skinn veske er en skinn veske.. om du har kjøpt den ny eller ei! Du representerer noe… LOL

  58. Herregud, kan folk slappe av? La nå jenta få gjøre det hun vil og det som hun verdsetter. Alt er feil uansett hva hun gjør, tydeligvis.

  59. Det er litt sånn jeg føler om innekatter. Jeg synes ikke at det er rett å ha katter inne i en leilighet, og så gå tur med dem i bånd.
   Selv om de lever livene sine sånn og er vandt med det. Jeg synes bare ikke at det er rett.
   Jeg er oppvokst med masse dyr og da blandt annet katter. Og for meg og min familie så har det ihvertfall aldri vært aktuelt å ikke la kattene leve fritt ute i naturen, slik som katter skal gjøre for å ha det aller best.

  60. Så fint at du er glad i dyr og kjemper for dyrs rettigheter.
   Selv tenker jeg at fangenskap er ikke et svart-hvitt ord.Dyr kan ha det godt og være lykkelige i sameksistens med mennesker. Det er også en måte for dyr og mennesker å nærme hverandre. At dyr er lykkelige og har det bra der de er, er det viktigste,tror jeg 🙂

  61. Blir så sinnsykt provosert av å hørre deg kalle deg selv ekstrem ifht dyrenes rettigheter og verdier! Du er ikke ekstrem. Du er ikke så mye bedre enn alle andre. Det er helt sinnsykt at du ikke skjønner selv hvor selektiv og dobbeltmoralsk du er! Du er bare nok en av sauene som gir etter for presset! Bare se hvordan du forsvarer Celine veska de! Den er i følge deg “vintage” og da er det greit å fronte og reklamere for skinn og pels industrien. Du har veska med på omtrent alle bilder og oppmuntrer “fans” til å kjøpe maken veske som deg. Hun du kjøpte vesken av kjøpte seg en ny skinnveske fordi DU kjøpte hennes gamle slik at hun fikk råd til en nyere modell som igjen resulterte i at nok et dyr ble slaktet. Som om ikke en veske i uekte skinn hadde vært mer enn bra nok hadde det ikke vært for merke på veska de! Du bruker dyretestet produkter, Restylane og botox. Du unnskylder det med at det er “medisinsk”. Hører du ikke selv hvor latterlig påstanden er? Du gidder ikke engang ta deg bryet med å sjekke om noe er dyretestet før du reklamerer for det. Ekstrem ja… Jeg kjenner folk som er ekstreme og du er et hån mot dem.

  62. Jeg ble også fortalt at hun sparer alle pengene for å lage større innhegninger. Jeg kom rett etter parken åpnet, og ingenting har skjedd.. Hun sier mye, men lite skjer. Dyrene lider selvsagt, de blir fratatt moren sin, og de har ofte vansker for å spise og klare gjøre fra seg. Dette pga stress. Dessuten lider mødrene som gang på gang blir fratatt barna sine. Jeg vet Yadie sier at de MÅ ta barna, dette er bare tull. Jeg synes det er veldig bra at du dro hjem om skriver om dette. Jeg har heller ingenting stygt å si om yadie, og jeg hadde dte veldig fint da jeg var der, MEN når man er frivillig handler det ikke om oss, men om dem. Og dyrene får ingening ut av det, bare vi som får koset med en løveunge.. Jeg synes skikkleig synd i dyrene, som tilslutt blir solgt. Vi vet alle hvor de fleste av disse dyrene i fangenskap i Sør Afrika ender opp desverre… Takk for at du delte dette innlegget.

  63. Jeg kan forstå dine verdier eller forvirre meg, jeg jobbet i sommer på en gård med storfe, jeg likte å jobbe med kyr, men det som var med meg var en konstant følgesvenn og dette var den konstante summingen av fluer og klegg, så mye av akterdekk som var på alle sider og den sterke lukten som du gikk gjennom veggene i nesen for å få til å feire, var det slanger, edderkopper og Hornets som kan være dødelig. Vi hadde ikke noen tegn til noen medier, uten TV, telefon, radio. Du bare angre på å ha forlatt Andrea.
   Du nyte alle ressursene i sivilisasjonen når du kommer tilbake til Norge.

  64. Tenker du ikke på hvor mange klikk goexplore får når du skriver dette? Dette er jo super reklame for de? Hvis du virkelig hadde vært så i mot dette hadde du ikke ønsket at NOEN skulle støtte dette. Uten penger har de heller ikke muligheten til å ”dyrke” flere dyr i fangenskap. Er så ubekripelig at du fortsetter å reklamere for noe som er i mot dine verdier? Hvilken logikk er dette? Vær så snill å svar på dette, for det er det mange som lurer på..

  65. For å være ærlig var det akkurat noe slikt jeg håpet på da du dro ned. At det ville åpne øynene dine for hva du virkelig føler – du må gjøre dine egne erfaringer og det må du få lov til å gjøre, hvordan ellers skal man finne ut av hvem man er og hva man står for? Du skal være stolt fordi du handlet etter prinsippene dine og det får deg til å ville være enda sterkere prinsippfast heretter. Veldig, veldig bra, Sophie♥

  66. dette synes jeg var det riktige valget, sophie! Jeg åpet jeg noe slikt skulle skje helt siden jeg så du dro til Afrika, men for å være helt ærlig trodde jeg ikke du kunne finne på å dra fra et så “fint sted” hvor du kunne ta masse søte bilder med dyr og sånt. Beklager for at jeg undervurderte deg. Og til alle som sier de er skuffet over deg fordi du ikke skjekket dette før du dro, så vil jeg si at nå har du lært noe viktig og det har vel ikke noe å si at du dro uansett, synes jeg.
   takk for at du gir meg håp om vår generasjonen:)
   -Maja(13)

  67. Heisann.
   Jeg er glad for at du valgte å reise hjem, og at du sprer ordet om at selv om mange dyreparker hevder å drive med konservering og rehabilitering så er ikke dette nødvendigvis sannheten. Mange er dessverre i samme båt som deg og oppdager ikke dette før de ankommer destinasjonen. Da er det det ofte for sent, da penger er overført og man har støttet prosjekter man ikke kan stå for.
   Jeg ser at du i ett tidligere innlegg skriver at løveungene må taes ifra mor fordi de ikke tar vare på de små..dette er en løgn mange parker sier til sine frivillige. Sannheten er at parker som avler (og basert på den kontinuerlige løveungebestanden hos Ingwe så avles det i en hvis grad der) har ett ansvar hva gjelder å ha løveinner i innhegninger som gjør at de er i stand til å ta vare på sine små, slik at fjerning av unge ikke er nødvendig. Sannheten er at slike parker fjerner løveungene enten de trenger eller ei, nettopp fordi de tjener på at frivillige får ha interaksjon med dem.
   Du gjorde rett i å reise, det er viktig at Norsk ungdom, med de ressursene vi har, støtter parker og frivillighetsprosjekter som faktisk gjør en forskjell, og det er både vår egen- og reiseselskapenes jobb å peile oss inn på de rette prosjektene. Jeg har mye erfaring med frivillig arbeid med løver, jeg tar en master i biologi og jeg har selv forlatt en park jeg ikke kunne stå for og jeg kan si med ganske stor sikkerhet at Ingwe er en park man ikke burde støtte, uansett om man er “ekstrem dyreentiusiast” eller ei. jeg synes det er synd at du reklamerer ytterligere for stedet, men hovedsaklig- Applaus for en god avgjørelse og velkommen hjem 🙂

  68. Tøys og tull! Det er ikke etisk ukorrekt å ha dyr under oppsyn av “egoistiske grunner”. Mange har kjæledyr: Hund, katt, kanin, hest. Man har det av egoistiske grunner, og det er ikke etisk feil? En annen ting, (som er å sette det på spissen, men likevel) er å få barn. Hvorfor får man barn? Det er en grusom verden vi lever i.. Mobbing, voldtekt, fattigdom, sult, nød, naturkatastrofer, tyveri.. Vil man virkelig føde et barn inn i denne verden? Så hvorfor får man barn?? Fordi man selv har lyst på det, og det er jo egoisme.
   Du trenger virkelig ikke leve etter troen din 24/7. Det er lov å ta seg en ferie. Dersom du er fan av Justin Bieber, har du fortsatt lov til å gå på Rihanna konsert liksom. Om du liker å jobbe med dyr og fattige mennesker, og planlegger en reise, så MÅ ikke den reisen gå til afrika. Du har lov til å dra på sydentur.
   Men siden du ser ut til å være opptatt av å stå for det du mener er det jo forståelig at du drar hjem. Men du kunne jo bare latt være å bestille turen. Penger ser ikke ut til å være et problem for toppbloggere, men 1. det er et problem over hele verden for mange, så du kan jo kanskje gi litt av det du har, siden du bare kaster det bort likevel? 2. Du burde kanskje vurdere å spare opp, siden du mest sannsynlig ikke har en stor fremtid innen jobb og karriere.

  69. Synes det er ærligt du anbefaler stedet! Ja der bliver taget hånd om dyrene, men de er stadig i små indhegninger og ja de kommer over i en lidt større indhegning når de bliver større, men de er stadig i fangenskab. Ingwe er kun et sted, hvor du kan klappe dyrene og være tæt på dem. Ja Yadie holder af dyrene, som kæledyr! Men en LØVE er ik et kæledyr, det er et vildt dyr som skal ha’ lov at være vildt! De tager ungerne fra deres forældre, så de frivillige kan få lov at flaske dem op. Det er jo forfærdeligt! Og de bliver ved med at avle på løver, så de kan få små unger! For det er det de frivillige vil ha’ og der pengene kommer fra. Når løverne bliver fuld voksende bliver de solgt, men Yadie vil ikke nævne hvor de bliver solgt til?! Som regl er det et tegn på at de går til jagt!! Hvorfor ellers skjule det?!?! Og hvordan kan man støtte op om sådan et projekt? Jeg spørger bare? Ja det er et rigtig hyggeligt sted, men lade være med at tage derned, hvis du vil gøre noget godt for dyrene!!!! Dyrene for det ikke bedre af at du kommer og klapper dem! Så længe ungerne bliver taget fra deres moder vil de aldrig kunne blive sat tilbage i naturen, da de ikke bliver oplært i hvordan man skal klare sig, og hvordan man skal tage sig af sine unger når de engang få det. Man ødelægger løvernes fremtid ved at fjerne ungerne fra moderen!! Løver skal ha’ lov til at være løver! De skal ikke behandles som klappe dyr eller som kæledyr!! Derfor kan jeg overhovedet ikke se hvorfor det her sted skal anbefales!! :/

  70. Veldig tøft av deg og skrive dette, ta lærdom av situasjonen og stå for verdiene dine. Det er jo det viktigste vi mennesker kan gjøre, være tro mot oss selv. Du er en herlig person og jeg forstår ikke hvorfor du får så mange negative kommentarer, eller du kan jo til tider provosere folk som ikke liker og tenke utenfor boksen sin, men man burde uansett ikke gå til personangrep på deg.. Uansett, stå på videre og lykke til <3
   Jeg må bare anbefale deg og se filmen HOME på youtube en dag du får tid, den kan virke kjedelig i begynnelsen, men er virkelig verdt å se 🙂 Og har du hørt om den nye dokumentaren cowspiracy?
   https://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

  71. Det er synd at folk her skal være så barnslige, misunnelige og lite konstruktive i sine kommentarer. F.eks. “Helt sprøtt hvor ustabil du er.. ikke frekt ment..”. Hvordan var det ment da? “Skjerp deg” – hva i alle dager, er du moren til Sophie Elise eller?? SE forteller om livet sitt og hva hun gjør, og dere som åpenbart er sinnsykt misunnelige eller bare slemme kanskje kan spørre dere selv hva vitsen er med å være “bitchy” og hva dere får ut av det, for det er ganske patetiskt og litt skummelt også.

  72. Litt vanskeligheter for å forstå budskapet ditt.
   Reiser du hjem pga at du ikke kan forsvare det de driver på med der, men anbefaler andre å dra dit? Skjønner ikke helt den sammenhengen.
   Også litt vanskeligheter for å tro at du ikke viste hva du reiste til. Så det var flere på kommentarfeltet ditt som frarådet deg å dra pga at det er akkurat slik du beskriver det nå, så noe enormt sjokk kunne det jo umulig være.

  73. Da du fortalte at du skulle reise med goexplore klikket jeg meg inn på siden deres. Den er så full av skrivefeil at det var nok til at jeg aldri kommer til å bruke dem. Hvilket seriøst firma har så dårlig nettside og hvilket seriøst firma lar det ligge åpent ute på nettet at de anbefaler de som reiser til sør-afrika å “studere ASTROLOGI under stjernehimmelen”?

  74. Hei.
   Jeg bruker faktisk aldri å kommentere på noen blogger, men titter litt innom.
   Å dette er til alle dere som kommenterer.
   Det gjør meg helt kvalm å lese de stygge kommentarene deres. Har dere overhode ingen samvittighet når dere sitter å slenger dritt på denne måten?
   De som blogger er også mennesker. Dette er mobbing i stor grad! Det er sårende og vondt for den som får alle disse kommentarene mitt i fleisen. Alle har selvfølgelig lov til å ha forskjellige meninger.. men er dere ikke oppdratt godt nok til å holde munn istede for å slenge ut av dere de stygge kommentarene? Hva får dere ut av det?
   Jeg synes det er skammelig hvordan folk kan oppføre seg. Det er dere som kun tenker på dere selv. Skjerp dere.

  75. Unnskyld hvis det virker som alt du gjør er feil. Det er ikke det.. Det som er feil er at du alltid skriver noe, og gjør noe annet, og at du bruker veldig dårlige unnskyldninger. Det er ikke dyreplageri med de løvene i Afrika tror jeg, og det er ikke dyreplageri at kattene dine ikke får bruke hodet, lufte seg, lukte og møte andre katter og dyr ute i naturen. Men det handler vel om hva som er rett, og det er ingen av delene… Faktisk , så er jeg sikker på at om en stund kommer det et inlegg om at du skal gi vekk kattene dine, fordi de må få muligheten til å være ute. Det burde du forresten tenkt på før, det er ikke sundt for dem å bytte hjem.
   Og ikke kall deg en ekstrem dyreverner… du støtter løveprosjekt og kjøper skinnvesker, det er mer “skade” en jeg og de fleste jeg kjenner har gjort..:-)
   Men bra du inrømmer det, det tror jeg ikke at jeg hadde turt.

  76. Kjempe bra at du står opp får dine meninger og hva du mener er rett eller galt. Det er flott at du også forklarer hva du mener og hvorfor.
   Du er et stort forbilde for mange, inkludert meg, så er er så bra at du begrunner med en orgentlig begrunelse og at du viser at det går ann å trekke seg uten å føle eg skyldig, for du er ikke det, du bare står opp for det du mener er gett og galt og det står det masse respekt av.
   Kos deg masse videre Sophie

  77. No respekt?!! Herregud først tar du med andra helt ned dit og deretter “går du fra henne” bare fordi du må stå får dine valg eller hva faen du mente??!! Det her er Jævla respektløs oppførsel og jeg ville ALDRI sett trynet ditt om jeg var andrea badendyck!! Fyfaen viste ikke at du var en så Jævla retarderte persjon, Jævla blondine som prøver og få respekt eller støtte ved og reise hjemm igjen og la jenta du inviterte med helt til andre siden av kloken bli igjen!!! Dette irriterte meg faktisk noe helt jævlig

  78. Til en lenger oppi her; restylane er ikke dyretestet, men botox er. Og sophie.. Skjønner ikke at du gidder å reklamere for dette tullet

  79. Du kommer trolig nok ikke til å lese denne kommentaren, men jeg måtte bare få skrive hva jeg mener.
   Jeg er sykt ofte enig med deg i det meste, uansett om du har gjort noe galt så kan jeg alltids forstå det på en måte. Jeg kan alltids finne en grunn som gjør at jeg forstår ditt valg, men det begynner å bli vanskelig. Dette med celine veska og at du dro ned til disse fanga løvene og fikk mesteparten dekket. Du av alle mennesker har råd til å kunne betale sånn selv når du først skal dra og støtte slik. Og du må vel ha visst at du skulle dra ned til dyr som lever i fangenskap? Det at du bruker skinn motsier alt du har sagt i flere år. Jeg har hatt såå dårlig samvittighet for at jeg brukte penger på pelsjakke, hvertfall etter alle dine innlegg, men så bruker du penger på skinn selv?
   Men ja, det er ikke vits at jeg skal stå å peke ut småfeil du har gjort når jeg er sikker på at du er veeldig klar over det selv, vi er tross alt bare mennesker alle sammen. Du kommer uansett til å alltid være den beste bloggeren jeg vet om, uansett hvor mange feil du gjør videre i livet.

  80. Viktig at du tek med deg lærdommen frå dette Sophie, og sjekker ting skikkeleg før du involverar deg. Skjønar det svingar i følelses livet ditt, og då svinger kanskje engasjemanget med og, naturleg… Men likevel viktig å våge å stå opp for sine verdiar. Eg reagerar og på at du reklamere sånn for stedet, sjølv om du begrunne kvifor du reklamerar for det. Og ein anna ting eg reagerer på, er alle dei ekle kommentarane du får med drittslening, frå folk som ikkje våger å sei namnet sitt. Kanskje det berre er same person? Dei kan uans ikkje ha det godt med seg sjølve. Eg håpar du kan finne deg ein mentor å snakke med Sophie, det kan vera klokt som offentlig person. Ynskjer deg alt godt, og tøft å ta det valet du tok!

  81. Hun har sikkert bipolar lidelse, siden hun ikke vet hva hun står for egentlig og sier mange forskjellige ting xD
   Dette er bare en spøk altså! Men bra at du velger et valg som er tøft for deg.
   Syns det er frekt av andre å kritisere hele tiden. Vi alle tar ett eller annet tøffe valg. Forskjellen er at du skriver det offentlig, og lett synlig for oss å se valgene dine.
   Du skal ha all creds! Eg klare ikke være en slik som deg, da hadde eg lagt ned hele bloggen 🙂

  82. hvordan kan du hjelpe løver med å reise ned å leke me løveunger… forstår veldi hvorfor du stakk.

  83. Altså.. du viser bare at du ikke klarer å tenke på noe annet enn deg selv?
   Ironiskt hele innlegget her, herregud nå har du virkelig gravd en dyp grav for alle dyreelskere her. Dette handler jo KUN om deg selv, ikke dyrene?

  84. Også REKLAMERER du fortsatt? Herregud det er bra du ikke er politiker og at du bare tenker på deg selv og ikke prøver å påvirke andre annet enn en rosablogg.

  85. Liker bloggen din godt Sophia Elise, og pleier som regel å heie på deg – men syntes noen ganger det er litt vanskelig å skjønne deg helt. Kanskje det er fordi vi bare ser en side av deg, og det er tross alt -i hvert fall til tider, for jeg vet du pleier å være så ærlig du kan med oss – en fabrikert side. For hvem vil ikke vise den beste siden av seg når de blottlegger seg slik en blogger gjør. Så tommel opp for deg som pleier å være flink til å vise de mer sårbare sidene dine. Dette innlegget derimot gjenspeiler en person vi på godt norsk ville kalt bortskjemt. Den lyser av dobbeltmoral og minner meg på at du som personen vi kjenner er en person med rake motsetninger. Jeg skjønner at det er viktig for deg å stå opp for det du tror på her i livet, og sette tydelige grenser på det du ikke syntes er O.K – men det poenget du gjør i dette blogginnlegget kunne du gjort etter fullførte 2 uker også. For selv om det er viktig å være en forkjemper for dyr og miljø – er det også viktig å lære seg å holde ut i situasjoner man syntes er vanskelig, lære seg å kjenne på at enkelte situasjoner er man ukomfortable med. Lære at det å skifte billett til en uke før er en unødvendig utgift og luksus få har muligheten til å ta seg råd til. Lære at det noen ganger er viktig å sette sine egne behov til side for å ikke forlate en venn man har invitert med på tur, for å kunne fordype seg i andres kultur og deres behov.
   Jeg vet du har så mye mer vett enn hva vi som lesere og norsk presse gir deg creds for – og vi kjenner sikkert ikke til hele bildet. En utenlandsreise kan være veldig tøff, og jeg syntes du er modig som prøver. Ikke alt passer for alle, men jeg skulle ønske du viste mer tegn til hvor heldige vi er som nordmenn som for være med på slike sjeldne eventyr, svelge dine egne behov for en ukes tid, for å så kunne kjempe kampen om dyr som lever i fangenskap etter hjemkomst.
   Til slutt vil jeg bare si at jeg syntes det er vanskelig å kritisere deg. Jeg kjenner deg jo tross alt ikke, ikke vet jeg om du leser dette heller. Jeg syntes du er så bra, men fra mitt synspunkt var kanskje ikke denne beslutningen den aller beste. Det er når en har det vanskelig at en lærer å kjenne seg selv

  86. Hei!
   Så bra at du drar hjem, Sophie!! Veldig fint at du deler din erfaring med leserne dine, så flere skjønner situasjonen i mange av disse parkene. Jeg har selv støttet en park jeg ikke burde ha støttet, dette skjedde ved en god blanding av ren naivitet og feil fremstilling av virkeligheten.
   Disse parkene lokker frivillige ved å si det de vet folk vil høre. Jeg så du skrev i et tidligere innlegg om hvordan de må ta ut løvebarna fra sine foreldre, siden foreldrene ikke kan ta vare på dem. Dette stemmer ikke og er en vanlig løgn parkene kommer med, fordi de tjener på at frivillige vil kose med og mate de søte små, og de gjør ofte dette uavhengig av hvordan mor tar vare på dem.
   En ting jeg stusser litt på er at du fortsetter å reklamere for både GoXplore og Ingwe, selv etter at du sier du er uenig i grunnverdiene. Vi får håpe dette innlegget er nok til å få leserne dine til å tenke seg ordentlig om før de støtter et slikt prosjekt hvor det hovedsakelig er fokus på egen opplevelse og ikke velferd for dyrene. Igjen vil jeg påpeke at jeg synes det er kjempefint at du tok en god avgjørelse og dro hjem! God tur videre!

  87. Sa det til deg… både du og Andrea VISSTE at de løvene aldri blir satt fri, og at du var på ferie, IKKE jobb, i en tvilsom “dyrepark”…!!! Og nå bruker du selv ordet DYREPARK….

  88. Liker at du bryr deg så mye om dyr.
   Men hvorfor er det alltid sånn at du bestiller reiser, blant andre med andre bloggere, men dropper ut av det i siste liten? Sikkert ikke noe gøy for verken Andrea eller Marthe Borge å måtte være alene på turer, fordi du forandrer mening hele tiden.

  89. Viser jo bare at du takker ja til ting du får sponset uten å virkelig sette deg ordentlig inn i det. Og selv når det går imot verdiene dine velger du å reklamere for det? Hvordan kan du forvente at leserne dine skal stole på deg, når alt på en eller annen måte virker kjøpt og betalt?

  90. Hei.
   Jeg har ikke finlest de andre kommentarene her, men jeg registrerer at det er mye negativt og usaklig. Og derfor har jeg lyst til å uttrykke min fulle forståelse for standpunktet ditt, Sophie Elise. Jeg unngår selv dyrehager o.l. fordi jeg ikke er komfortabel med at dyrene holdes fanget for vår forlystelses skyld – uansett hvor bra de har det der. Jeg syns du tenker voksent til å være 19 år, og jeg syns det er ganske imponerende at du handler ut ifra egen overbevisning til tross for de flotte omgivelsene du er i. Etter min mening burde kanskje flere gjøre slik; ha et mer bevisst forhold til enkelte ting. Stay true and stay strong.

  91. Venter bare på det innlegget der du skriver at du med tungt hjerte må gi fra deg kattene dine.. Og hvorfor er det slik at du ikke fikser å være med på ting? Babeadventure, Sør Afrika og andre turer du bare ditcher? Sikkert morro for Andrea. Søk opp hva du melder deg på neste gang, så du vet hva du går til 🙂 som om du ikke visste det…

  92. Du har tydeligvis dine verdier (en eller annen plass i en gråsone), men for den rette prisen så er det ingen ting som betyr noe når alt kommer til alt virker det som. Det at du avslutter dette “mot-det-jeg-står-for”-innlegget ditt med REKLAME, det er langt utenfor hva jeg kan forstå. Du er liksom dyrenes kjemper, men når det bikker fra fire til femsifrede beløp, da er det ikke så nøye lengre?? Du er kynisk, egoistisk og ikke minst en falsk person. Jeg vet ikke hvor jeg har deg lengre. Når alt kommer til alt så er du ikke det fnugg annerledes enn de andre “rosabloggerne”, det er penger som kommer først, uansett hva, på tross av verdier og standpunkt. Skuffende.

  93. Reklamen for goexplore er nok et krav fra dem for å ikke sette dem i dårlig lys og dermed slippe å måtte betale alt tilbake (dersom dette ble sponset?).
   Uansett, jeg skjønner ikke helt greia lengre. Frem og tilbake, opp og ned.
   Du har ofte skrevet flere “ærlige innlegg”, men du sier ting og gjør noe helt annet. Du vet at det vil være haters uansett retning du velger. De fleste innlegg går ut på å forsvare ting du velger å gjøre osv. og når det er mye pes fra lesere som forventer et svar, så går det ofte lang tid før det kommer et korrekt fabrikert innlegg (hvor det ofte virker som du får “hjelp” til å skrive).
   Jeg liker at du har litt careface holdning, men lev opp til det kjære deg. Alt blir så mye enklere. Drit i de voksne som garantert står bak de mest sårende kommentarene, drit i fjortisser som ikke vet nord og sør, drit i ekstreme dyreelskere som ikke skjønner at det er vanskelig å kombinere livsstiler og kaller deg dyrehater.
   Det går ikke an å glede alle, men det er jo nettopp derfor vi alle er her på bloggen din. Ingen er perfekte og ja, jeg innrømmer det…jeg leser som oftest kommentarfeltet bare for å se hva folk klarer å irritere seg over. Ja, jeg har blitt oppgitt selv, men vet du hva? Jeg vet med sikkerhet at de kommentarene jeg har hatt lyst til å skrive, ikke er verdt det. Det er ikke verdt det å vite at jeg glemmer både kommentarene, deg og bloggen straks jeg klikker meg ut, mens du kanskje kjenner mer på dem, tar dem med i senga, på jobb, ja overalt.
   Jeg tror ikke folk er i stand til å skjønne hva kommentarer kan gjøre med et menneske før de får en selv. Hadde jeg overhørt noen på jobb som snakka skit om meg, så hadde jeg blitt ødelagt…så ødelagt at jeg ikke hadde vært istand til å skjønne at det er DE som har problemer..og ikke meg. Jeg hadde endret meg..for å bli mer likandes…selv om det ikke hadde vært “meg”. Tilslutt hadde jeg endt opp som den fabrikerte personen jeg trodde jeg ønsket å være i frykt om å ikke bli likt. For det er jo det vi alle vil? Bli likt av alle?
   Dette tror jeg skjer med deg, og det har det gjort over lengre tid. Det hjelper nok ikke at du aldri har fått tiden til å bli kjent med deg selv og akseptert den personen. Det skjønner jeg godt, du har hatt flere “nye sophieeliser” som har utviklet seg med bloggen. Ja til det bedre, men du har fremdeles lang vei å gå. Ikke i form av å bli en bedre person, langt derifra, men til å finne deg selv.
   Du har nok hørt denne regla tusen gangen før, og hva gjør vel en ekstra her og der.
   Vet du? Du skylder ingen noenting. Du trenger ikke å unne alle godt, for det er tydelig mange som ikke unner deg en dritt, og nettopp derfor, har du lov til å gjøre hva enn du vil. Jeg savner mer ærlighet sophie, hva du egentlig tenker om møkkafolk, hvordan ting egentlig er, hva du tenker hver dag…
   Tro meg, den dagen du får aksept og mindre møkk i kommentarfeltet fordi du er mer åpen og ærlig, vil du starte å like deg selv du også. Slik som jeg gjør.

  94. Flott avgjørelse. Det står det respekt av :-)Nå må du også slippe ut kattene dine. Du kan ikke holde dem fanget i hjemmet ditt for din egen fornøyelses skyld. Det er jo også en liten dyrehage en måte. Er det ikke?

  95. Ida00.03.
   Selvfølgelig gir hun bort kattene snart. Hun har jo sagt at hun ikke engang LIKER katter. Bare et tidsspørsmål når detskher, ja.

  96. selv om du reiser hjem fra det du kaller “dyrehage” så reklamerer du voldsomt for eierne av denne Hagen. Hvorfor mener du at vi andre skal være med på denne industrien men selv reiser hjem. Virker som du er kjøpt og betalt av sponsorene dine. Du er falsk.

  97. Tror dette handler om at du har en del problemer med deg selv, og ikke finner roen noe sted, eller klarer å bestemme deg for noe som helst. Skjønner ikke at du forstsetter å slite deg ut med denne bloggen. Logg av, skaff deg en vanlig jobb, og lev et normalt liv, der hele ditt selvbilde ikke handler om tilbakemeldinger på bloggen. Du er en flott jente! Og det er fordi du er snill, smart og samfunnsengasjert. Ikke fordi du er pen, og har store pupper! Men ser du det selv?

  98. Det var jammen et dyrt PR-stunt!
   Nei, Lille venn. Er så glad at flere av leserne dine begynner å se deg for det du er – En PR-kåt, bortskjemt unge.
   Du er så dobbeltmoralsk og falsk, at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.
   Går rundt og tror du er så mye bedre enn alle andre, skjemmes du ikke?
   Ekstrem dyre- elsker? Nei, nå må du gi deg. Du er kun i mot dyremishandling så lenge det ikke gagner deg selv, det har du selv sagt, så ikke prøv deg engang.
   Nå ble det mye negativt her, men jeg kjenner at det koker litt over..
   Du er sikkert ei flott jente, men du trenger ikke å lyve på deg både den ene og den andre hjertesaken. Du er bra nok som du er, gi deg mens leken er god.

  99. Æ e så enig i ALT det du si, du gjør MÆ glad innvendig !! 😀 Ååå gla i dæ, Sophie Elise 💜💜💜

  100. Åh, nå ble jeg glad! Jeg er så lei meg når jeg ser unge jenter og gutter som drar ned til Afrika for å ta bilde med løver og andre dyr. De tenker ikke på at for eks. løvene ikke egentlig trives i det miljøet. Løvene skal leve som frie dyr! Synes det snart er på tide at slike farmer lukkes for turisme og at de gjør det de lover. Ikke bare tenker penger. Det er en pengegrisk verden. Dyr fortjener minst like mye frihet og rettigheter som mennsker! <3

  101. Syns du alltids drar hjem jeg før du skal vis du ikke har med deg kjæreste eller den du holder på med.. Er det på grunn av den sjalusien du har? Og nå fant du en grunn til og dra hjem.. Men ps : støtter deg fult ut hvorfor du drar om dt er pga dyra.. E tror nok dt henger no mer bak dt..

  102. syns du burde lage en videoblogg der du virkelig oppklarer dette, for som marthe sier over her så gjorde dette meg bare sykt forvirra. hva visste du på forhånd? hva gikk dette egentlig ut på? hvorfor anbefaler du dette til andre, når du ikke gjennomførte selv? jeg skal ikke dømme deg, og det gjør jeg ikke heller – men jeg forstår eksakt ikke en damn shit av dette.

  103. Nå vet jeg at det du skriver ikke er hele sannheten, derfor så syntes jeg det blir for dumt å dra frem “dyrevern”-kortet, når du kunne ha jobbet med vanskeligstilte barn den siste uken – eller gjort noe annet meningsfylt. Som du FAKTISK fikk tilbud om.
   Vær ærlig!

  104. Du er et så utrolig godt forbilde Sophie, spesielt når det kommer til dyrevelferd. Syntes det er helt fantastisk at du går frem som et så godt eksempel, og formidler dette via bloggen din. Håper virkelig ikke du tar deg nær av de negative kommentarene som oser inkompetanse på lang vei, det er jo heller ikke noe og legge skjul på at bloggleserne dine er vel 13+. Nok om det, syntes det er en utrolig bra avgjørelse du har tatt, og dette får virkelig oss andre til og sette dyrelivet i et annet perspektiv.
   I den forstand at noen ganger er en bare nødt til og legge egoismen til side, og rett og slett gjøre det som er etisk riktig – for dyrene. Jeg har alltid sagt at det finnes mer i topplokket ditt enn bare rosa, og plastiske operasjoner. Det beviser du gang på gang!
   Missforstå meg rett, det er ikke noe negativt med det rosa og operasjoner, herregud hadde jeg fått muligheten til en plastisk operasjon hadde jeg tatt den, like asap! Haha.
   Men er bare så godt og se at du faktisk er en smart, og fornuftig jente som tenker på andre enn deg selv. ♥ Håper du fikk en fin flytur hjem, du er sterk Sophie!

  105. Det der gjør du jo alltid.. tror virkelig ikke det har noe med hvordan campen var, det er bare du som får hjemlengsel etter minimalt med tid hjemmefra. Hvis du var så ekstrem som du sier, hvorfor går du rundt med Celine vesken din på utstilling ytterst på armen og syns det er ok å gå med pels?
   Det kalles å gjemme seg bak unskyldninger, det fungerer bare ikke lengere

  106. Elisa: sånn helt ærlig så har jeg tenkt tanken i en god stund.. en person som kun er vanvittig høyt oppe (hun kalte det selv euforisk 1 uke etter hun hadde vært sykemeldt og utbrent), eller vanvittig langt nede og til tider virker dypt deprimert.. det er ikke normalt

  107. Det er viktig med en åpen diskusjon hvor alle kan si sine meninger. dette er en av de få gangene jeg leser gjennom kommentarfeltet. Jeg legger merke til hvor nedtrykkende de fleste kommentarene er. Det er viktig å være saklig. Selv om man har en oppfatning av hvordan Sophie er, skal man ikke være fordomsfull i det man argumenterer for (det var lite som representerte en argumentasjon her framfor fordommer). Ja, man gjør feil, hun hadde en oppfatning av hvordan det skulle være der. regner med hun har lest all informasjon på nettsiden og lest all tilleggsinformasjon man får tilsendt på mail, likevell ble opplevelsen annerledes

  108. Sorry, Sophie. Det her blir for dumt. Du avlyser alt du drar på, eller ikke drar i det heletatt. Og fortsetter og reklamere for GoExplore bare fordi du ikke vil slippe sponsoravtalen. Du er en hykler rett og slett, og jeg tror angsten din står bak. Synd at du ikke tør å innrømme det..

  109. Unnskyld meg, men sammenligner dere virkelig innekatter med dyrerikets store katter? Aner dere hvor mange katter som fryser til døde i Norge hver vinter, fordi de ikke har et hjem? Når man har innekatter (og når de har vært det hele livet) så aner de jo ikke hvordan verden er ute?? Jeg synes det er helt greit å ha innekatter dersom de har hatt det slik hele tiden. Det er noe annet å brått ha de inne etter et liv der de kunne gå ut og inn slik de ville.
   Husk også at hun bor sentralt med biler og busser, og veier. Kattene hennes utvikler ikke stedssans før de er 1 år!!! Ville du latt din katt gå ute i Oslo by?! Neppe!
   Det står mye respekt til deg Sophie som drar hjem, men ja du skulle sjekket det ut først. Allikevel så har jeg ingen kritikk til deg, det er ditt valg, og du valgte jo faktisk å dra hjem, så hva kunne du gjort bedre?

  110. Huff føler med dg sophie. Det er ikke lett å forholde seg til alles meninger hva som er rett eller galt. Det finnes ingen fasitsvar på det. Så det er ikke vits at dere angriper og freser mot henne. Hun gjør det som føles rett utifra hennes perspektiv.

  111. Så bra du gjorde det riktige og dro hjem når du følte det var det riktige 🙂 savner dyrevern innleggene dine og håper det blir flere av disse fremover 😀

  112. Jeg er stolt av deg Sophie! Det krever mot å stå for meningene sine, hvertfall når det kunne være enklere å late som ingenting. Du er fantastisk <3

  113. slutt å hat så mye !
   Sophie Elise må da få ha sine meninger og sine syn på ting.
   Jeg syntes det er kjempe bra at du står for de tingene du mener og gjør det du mener er riktig Sophie, og dette var ikke noe du ønsket å støtte, noe jeg skjønner utrolig godt !

  114. Du virker veldig ubesluttsom og du tar liksom alt på sparket. Dumper det en mail inn i innboksen din der det står “Kom til Afrika og kos med små løvebabyer” så takker du bare ja uten å sjekke hva det faktisk dreier seg om. Og så betaler du en stor sum for å komme deg hjem igjen fordi dette ikke var rett for deg. Okay, det er bra at du står for meningene dine og retter opp når du innser at du gjør noe som går i mot dine verdier, men hvordan tror du dette ser ut for oss “normale” mennesker, om jeg tørr kalle oss det? Normale mennesker har ikke råd til å dra til andre siden av verden for å passe på løver, for så å bare betale seg hjem igjen fordi “nei dette var ikke noe for meg.” Fint at du står for denne saken og dro hjem igjen, men siden du virkelig brenner så sterkt for dyrenes velferd og dyrevern. Hvorfor har du to katter hjemme som du drar fra annenhver uke for å dra på fester i Amsterdam og løvekosing i Afrika? Hvorfor har du kjøpt deg en Cèline-veske av ekte skinn og lær som er 90% laget av dyr? Hvorfor forurenser du denne planeten med all den flyinga di fram og tilbake over hele kloden opptil flere ganger i måneden? Du har masse penger, du kan gjøre som du vil, og du tenker likedan. Normale mennesker har ikke like mye penger og like mange muligheter som deg, så derfor er det vanskelig for de fleste av oss å skjønne disse valgene du tar. For oss ser det bare ut som at du tar alt på sparket, en tur til Afrika er bare en liten filleting og “jeg kan betale meg hjem når jeg vil og heller ta en trøstetur til London”. Dette blir bare overfladisk og utrolig sløvt gjort av deg, egentlig. Du gjennomfører aldri planene dine, og bare betaler deg ut når du går lei. Det samme skjedde jo med den turen til Japan som du skulle ta, som du hadde snakket om så lenge og som du tydeligvis brente for. Det skjedde jo ikke det heller.

  115. og likevel har du to katter i en liten leilighet som aldri var ment til å være husdyr en gang i tiden

  116. Grunnen med disse turene er vell mye å finne ut hvilke holdninger og verdier man faktisk har. Lære mer og får nye holdninger og verdier utifra dette. MEN har du allerede sterke holdninger rundt dette synes nå jeg personlig at du burde gjort mer/bedre research. At løvene sitter mye i bur er da absolutt noe du burde kunne finne ut av på forhånd, og ikek etter at du har støttet prosjektet.
   Synes du virker ubesluttsom og vinglete i det siste. Og det er kanskje på tide å gjennomføre tingene du setter opp for deg selv?
   Hadde en sånn periode rundt depresjonen min jeg og, men det er viktig for selvfølelsen å bevise at du klarer og kan gjennomføre ting som utfordrer deg selv 🙂 Finn noe fint, som støtter dine holdninger og verdier, som ikke er for krevende og gjennomfør det. Så skal du se at både du og en del lesere blir fornøyde..
   Og forresten, ikke bry deg med alle disse som rakker ned på katteholdet ditt, da du absolutt ikke har delt nok om kattene dine og hvordan de har det til at noen kan dømme det. Snakk om naturlig for katter så er det verken naturlig for katter å bo i Norge, være tamme eller spise tørrfor i det hele tatt. (blant annet..) Så jeg vil si at alle gjør minst en feil i forhold til naturen her, de fleste trosser naturen på alle 3 😉
   Tamkattene i Norge er så langt fra de ville kattene de har som forfedre at de faktisk ikke klarer seg alene overhodet. Og hvis kattungene dine ble tatt så tidlig fra mor og mest sannsynlig vokst opp under dårlige forhold tørr jeg vedde på at dine katter har gått glipp av en heel del læring om normal katteadferd som også innebærer dette med å ta vare på seg selv og klare seg på egen hånd…

  117. Enig med alle i dette kommentarfeltet angående det med at du dro i utgangspunktet, kattene dine og det med at du presenterer å reklamere for reisen senere. Haha Sophie Elise, du er virkelig direkte dum.
   Gud jeg blir så oppgitt over deg.

  118. Skjønner du har sterke meninger ang. ville dyr, men syns det da er litt komisk at du da i tidligere innlegg skriver: “Vil gjerne ta med en liten løve hjem, og så gi den en magisk medisin slik at den aldri vokser opp. “

  119. Oh GOD det er mange uvitende, hatefulle og tragiske mennesker som kommenterer her. Ikke minst er rettskrivingen hårreisende! Den er jo ikke tilstedeværende i det hele tatt! Skal ikke ytre noe særlig om mine meninger om det Sophie Elise gjør her, annet enn at jeg ikke helt kan si at jeg skjønner noe særlig av hva det er hun holder på med. Men hun er ung hun også, og hun har enda veldig mye å finne utav, og det er lov. Men mange av dere som kommenterer altså…jeg mister alt håp for menneskets fremtid…

  120. Så søte løver😍
   Skulle ønske jeg var deg nå. Du har drømmen min.
   Min største drømm er å bli som deg, ha like bra blogg,
   Og reise sånn som deg.
   Håper jeg når målet mitt en dag. Det er bare så vanskelig
   Når jeg bare bruker tlf til å blogge-_- jeg har ikke pc.
   Eller jeg har, mn der er skjermen knust, det er bare en liten
   Del av den som voses, og det er øverst i hjørnet.
   Men kan du plis skekke min blogg? Og gi en kommentar på hva du synes?
   Og kansje noen tips? Plis. Jeg trenger hjelp.

  121. Sikkert ingen selskaper som gidder å samarbeide med deg lenger snart, sånn som du holder på nå. Du har ikke gjennomført 80% av reisene du har vært på det siste året! Hva skjer? Sliter du ned angst fortsatt, så er det bedre at du er ærlig og innrømmer det isteden for å komme med ulogiske unnskyldninger hver gang

  122. Hmm.. Må si du gjør mye rart. Den celin vesken din som du kjøpte fordi den var brukt f.eks? Har du tenkt på at du da gir penger til butikken som gjør at de kan kjøpe nye vesker igjen? Og at de som kjøper sånne vesker vet at de kan selge de brukt slik at de kan kjøpe seg enda en? Du skaper et behov, og det behovet gjør at det blir solgt flere skinnvesker uten at du vil det eller ei.
   Om du er så glad i dyr burde du kaste vesken din i tillegg.

  123. Å H E R R E G U D. Give her a BREAK! E de mulig å vær så retard som enkelte i ditte kommentarfeltet e???? “Du sier det ene og gjør det andre”, “som om du ikke visste hva du gikk til”. KA SÅ????? Gå å gjør leksene dokka i stedet eller nokke sann

  124. Blir helt oppgitt av mange av kommentarene. Vist man ikke har noe fint og si, ikke si det.. Veldig bra at du lever etter verdiene dine og gjør det du føler er rett 🙂
   Tror mange av leserene dine burde tenke på den setningen her:
   “Be kind whenever possible. It is always possible” – Dalai Lama

  125. Blir så sinnsykt provosert av å hørre deg kalle deg selv ekstrem ifht dyrenes rettigheter og verdier! Du er ikke ekstrem. Du er ikke så mye bedre enn alle andre. Det er helt sinnsykt at du ikke skjønner selv hvor selektiv og dobbeltmoralsk du er! Du er bare nok en av sauene som gir etter for presset! Bare se hvordan du forsvarer Celine veska de! Den er i følge deg “vintage” og da er det greit å fronte og reklamere for skinn og pels industrien. Du har veska med på omtrent alle bilder og oppmuntrer “fans” til å kjøpe maken veske som deg. Hun du kjøpte vesken av kjøpte seg en ny skinnveske fordi DU kjøpte hennes gamle slik at hun fikk råd til en nyere modell som igjen resulterte i at nok et dyr ble slaktet. Som om ikke en veske i uekte skinn hadde vært mer enn bra nok hadde det ikke vært for merke på veska de! Du bruker dyretestet produkter, Restylane og botox. Du unnskylder det med at det er “medisinsk”. Hører du ikke selv hvor latterlig påstanden er? Du gidder ikke engang ta deg bryet med å sjekke om noe er dyretestet før du reklamerer for det. Ekstrem ja… Jeg kjenner folk som er ekstreme og du er et hån mot dem.
   Kunne ikke vært mer enig.

  126. 1: Katter har vært husdyr i tusenvis av år. Kan ikke sammenligne huskatter med større kattedyr.
   2: Hva så om noen EVENTUELT er ubesluttsomme eller usikre på hva de føler, mener eller skal gjøre – så lenge de ikke skader andre?! Vi lærer så lenge vi lever, veien blir til mens vi går, osv.
   3: Og hva så om det EVENTUELT også ligger litt hjemlengsel bak den tidlige returen?! Jeg tviler på at årsaken som her oppgis er noe mindre viktig av den grunn.
   4: Og; serr, folkens. Vennligst ring meg den dagen dere går på en smell dere ikke aner ringvirkningene av, så skal jeg i full offentlighet snakke nedsettende om dere.

  127. klarer ikke lese gjennom alle kommentarene engang jeg for det er jammen meg mye fælt folk lirer av seg når de sitter bak en skjerm. kalle noen ustabil, skrive” ikke for å være frekk men….” for så å komme med den ene frekke kommentaren etter den andre. hva er det med folk. La nå sophie få gjøre,tenke og støtte det hun vil, på den måten hun vil. dere er jo tross alt innom bloggen hennes av egen fri vilje. tåler dere ikke det dere leser,så finn på noe annet å bruke tiden på.
   takk for meg

  128. Jeg skjønner ikke hvordan noen vil være venninne med deg. Jeg mener, tenkt å dra med seg Andrea helt til andre siden av kloden for så å bare stikke etter en uke mens hun blir igjen? Og dessuten late som du ikke visste hva du dro til? Greit at Andrea tok det helt fint, men hadde jeg hvert venninna di tror jeg ikke jeg hadde akseptert det. Jeg sikter for øverig også til alle de andre gangene du bare dropper ut av ting i siste liten. Nei uff, jeg bare vet at en slik “venn” ville gått meg på nervene til syvende og sist.

  129. Turen til japan, las vegas, sydentur med venniner, costa rica, og nå afrika.. Finnes det en tur du gjennomfører egentlig? Mener ikke å være spydig, men lurer utrolig mye på hva som er grunnen bak det.

  130. Haha – grusomt hvor mye dritt du skal få. Jeg klikket meg faktisk inn på bloggen din for å bevisst gi deg en tilbakemelding på hvor mye respekt det faktisk står av valget du tok.
   Hvem som helst hadde gjort så ekstremt mye for å være omringet med løver og tigere etc., og kunne ikke brydd seg mindre om hvorfor og av hvilke grunner løvene var der. DE får jo oppleve alt de har drømt om.:-)
   Veldig flott at du viser at du ikke støtter det og er med på å fronte det.

  131. “Les denne kommentaren” har så utrolig rett!!! Du er ikke ekstrem, og hvis det var så mye tilbud for dere å gjøre der nede kunne du jo ha valgt å leke med de vanskelig stilte barna resten av tiden din der nede eller gir det deg kanskje ingen ting?

  132. Åååå kor mange fæle folk det e i kommentar felte, hærregud la jenta vær ifre, ho e ingen murvægg og tåle ikje alt…. kaaafaen feile dåkker ???

  133. mange fantastiske kommentarer her. Viste ikke at det fantes så mange kule folk. Stå på, ikke la dere lure av blondiner som later som de er dyrevenner.

  134. Er ikke mye reflekterte folk som kommenterer på blogg innlegget ditt ser jeg, Sophie. Jeg synes det er morsomt å lese kommentarene på bloggen din hver gang!
   Kommentarer som “Du skulle gjort en grundigere undersøkelse før du dro” eller “du sier en ting, og gjør noe annet”….. HAHA! Hjelper det noen å sitte å undersøke ting på google? Man får mye mere fakta og virkelighetsfortsåelse om du drar en plass og opplever det, det er vel det som former deg mer som et menneske? Og ikke minst, skal dere virkelig sitte her i Norge og tro dere er bedrevitende? Dere som sitter å undersøker alt på google har vel ikke helt forstått greia med selvinnsikt og visjon her i livet… Dessuten tar man alltid et valg her i livet, om man drar eller ikke drar i dette tilfellet. Om dere tror at deres valg/syn på saken er bedre enn Sophie sitt, så må jeg få presentere dere for janteloven, hvor dere alle tilhører. Slutt å være IMBESILER! <---- Btw google it folkens. Lykke til i livet!

  135. Du virker veldig ubesluttsom og du tar liksom alt på sparket. Dumper det en mail inn i innboksen din der det står “Kom til Afrika og kos med små løvebabyer” så takker du bare ja uten å sjekke hva det faktisk dreier seg om. Og så betaler du en stor sum for å komme deg hjem igjen fordi dette ikke var rett for deg. Okay, det er bra at du står for meningene dine og retter opp når du innser at du gjør noe som går i mot dine verdier, men hvordan tror du dette ser ut for oss “normale” mennesker, om jeg tørr kalle oss det? Normale mennesker har ikke råd til å dra til andre siden av verden for å passe på løver, for så å bare betale seg hjem igjen fordi “nei dette var ikke noe for meg.” Fint at du står for denne saken og dro hjem igjen, men siden du virkelig brenner så sterkt for dyrenes velferd og dyrevern. Hvorfor har du to katter hjemme som du drar fra annenhver uke for å dra på fester i Amsterdam og løvekosing i Afrika? Hvorfor har du kjøpt deg en Cèline-veske av ekte skinn og lær som er 90% laget av dyr? Hvorfor forurenser du denne planeten med all den flyinga di fram og tilbake over hele kloden opptil flere ganger i måneden? Du har masse penger, du kan gjøre som du vil, og du tenker likedan. Normale mennesker har ikke like mye penger og like mange muligheter som deg, så derfor er det vanskelig for de fleste av oss å skjønne disse valgene du tar. For oss ser det bare ut som at du tar alt på sparket, en tur til Afrika er bare en liten filleting og “jeg kan betale meg hjem når jeg vil og heller ta en trøstetur til London”. Dette blir bare overfladisk og utrolig sløvt gjort av deg, egentlig. Du gjennomfører aldri planene dine, og bare betaler deg ut når du går lei. Det samme skjedde jo med den turen til Japan som du skulle ta, som du hadde snakket om så lenge og som du tydeligvis brente for. Det skjedde jo ikke det heller.

  136. Du virker veldig ubesluttsom og du tar liksom alt på sparket. Dumper det en mail inn i innboksen din der det står “Kom til Afrika og kos med små løvebabyer” sså takker du bare ja uten å sjekke hva det faktisk dreier seg om. Og så betaler du en stor sum for å komme deg hjem igjen fordi dette ikke var rett for deg. Okay, det er bra at du står for meningene dine og retter opp når du innser at du gjør noe som går i mot dine verdier, men hvordan tror du dette ser ut for oss “normale” mennesker, om jeg tørr kalle oss det? Normale mennesker har ikke råd til å dra til andre siden av verden for å passe på løver, for så å bare betale seg hjem igjen fordi “nei dette var ikke noe for meg.” Fint at du står for denne saken og dro hjem igjen, men siden du virkelig brenner så sterkt for dyrenes velferd og dyrevern. Hvorfor har du to katter hjemme som du drar fra annenhver uke for å dra på fester i Amsterdam og løvekosing i Afrika? Hvorfor har du kjøpt deg en Cèline-veske av ekte skinn og lær som er 90% laget av dyr? Hvorfor forurenser du denne planeten med all den flyinga di fram og tilbake over hele kloden opptil flere ganger i måneden? Du har masse penger, du kan gjøre som du vil, og du tenker likedan. Normale mennesker har ikke like mye penger og like mange muligheter som deg, så derfor er det vanskelig for de fleste av oss å skjønne disse valgene du tar. For oss ser det bare ut som at du tar alt på sparket, en tur til Afrika er bare en liten filleting og “jeg kan betale meg hjem når jeg vil og heller ta en trøstetur til London”. Dette blir bare overfladisk og utrolig sløvt gjort av deg, egentlig. Du gjennomfører aldri planene dine, og bare betaler deg ut når du går lei. Det samme skjedde jo med den turen til Japan som du skulle ta, som du hadde snakket om så lenge og som du tydeligvis brente for. Det skjedde jo ikke det heller.

  137. du er ganske dobbeltmoralsk assa :// samme greia var det når du skrøyt sånn over at du skulle til japan og beskytte delefiner, og dette var noe du brant så voldsomt for etc etc etc. Hva skjedde? du feiga ut, skyldte vell på verdiene dine da også. Du får rett og slett slutte med denne jeg-gjør-alt-for-dyr agendaen din, hold det litt for deg selv. Ekke noe du trenge å vise til alle og enn vær, når du faktisk ikke er så flink som du skal ha det til med all den dyretesta sminka di, og reklamasjonen for dette stede som tydlegvis holder løver i bur? hva hva?

  138. “Det som du er, vær fullt og helt, ikke stykkevis og delt”.
   Fullfør ting, gjør det ordentlig. I alle fall om du skal preke verdier til leserne dine.
   Skal du være vegetarianer, så dropp fisken, rødt godteri og gelatin.
   Skal du være dyrevenn, dropp skinnveska og botoxen.
   Skal du gjøre ting, undersøk det først – sett deg inn i det, så du faktisk kan stå for det i etterkant.

  139. Ikke missforstå, jeg liker egentlig den edgeie bloggen din, men dette er det dummeste jeg har hørt…
   Tenk å være så egoistisk. Alle de pengene du brukte på den super dyre flybilletten kunne du ha gitt til familiene der nede som trenger det, eller du kunne donert det til nesten HVILKET SOM HELST land i væren. I dette innlegget virker du forferdelig falsk. For du bryr deg, men du bryr deg jo ikke! Du tenker jo bare på deg selv og dine “moraler”… heldige deg som har råd til å kaste bort livet ditt og late som om du gjør noe, men det er faktisk mennesker og dyr som lever i elendighet, og som gjør alt for å overleve. Til og med å gå imot sine dyrebare moraler.
   Vær så snill å ta deg sammen!

  140. Herregud. Du er fantastisk, god og den aller beste bloggeren jeg vet om. At du dro ned dit, fikk kjenne på følelsen og se dine egne verdier så tydelig, også drar hjem er ingenting annet enn bra. Du kunne hatt det fantastisk der nede, og kost deg masse med de søte løvene. Likevel reiser du hjem, fordi du føler at det ikke er riktig i forhold til hva du står for. Jeg anser ikke det som noe negativt i det hele tatt. Hvordan kunne du vite at du kom til å føle det du følte når du kom ned dit? Nei, nettopp, det kunne du ikke.
   Alt for mange idioter som ikke eier empati som sitter å skriver dritt til deg om hvor dobbelmoralsk du er og det ene og det andre. Du er menneskelig du også, og erfaringer og opplevelser – både gode og vonde er det som former holdningene og verdiene våre.
   Bare fordi det sitter noen drittunger bak skjermen og sikler på livet ditt, og gjør hva som helst for å dra deg ned så syns jeg ikke du skal gjøre noe annerledes enn sånn som du gjør nå. Du er et menneske, og av og til tar man dårlig avgjørelser. Men at du dro hjem er fantastisk, og noe du skal ha ros for og ikke dritt.

  141. Er det overhodet ingen av dere drittunger som tenker over hvordan over 100 forferdelige kommentarer kommer til å innvirke på psyken til en så ung jente? Hvor mye har det ikke blitt skrevet i diverse diskusjoner om mobbing i sosiale media. Alle har tatt både rette og gale valg i livet… dette er rett og slett til å gråte av.. jeg ønsker deg alt godt i livet Sophie..

  142. Sophie, jeg synes du gjør mye rart og dumt, men så gjør du også mye bra! Tøft at du står så sterkt på dine egne meninger og verdier, det står det respekt av!

  143. Syns det er fint det du gjør til tider, og at du tar det valget du gjør nå er også et bra valg, for da viser du at du står for noe. Men du misser litt, du har nå to katter, greit du tok de ut fra en “kattefabrikk” og hjem til Norge. Sier ikke at kattene dine ikke har det fint hjemme hos deg, men i min verden er katt en katt som skal springe ute, klatre i trær, fange mus og fugler. Det er kattens instinkter. Hvor mye av det får dine to av det oppi leiligheten din i oslo’s gater? Sier ikke det er feil å ha katt, mener bare om du er så nøye på dyreloven og alt det der så er det feil å ha innekatter!

  144. ((skjønner ikke at jeg gidder å kommentere for det virker ikke som du ser kommentarene mine uansett. Før kommenterte jeg ALDRI, tror jeg går tilbake til det etter denne kommentaren :(. ))
   Hvorfor blogger du ikke om palmeolje og tropisk tømmer?

  145. Syns det blir feil av deg å si: Å herregud.. la no kattene og henne få litt fred..
   Argumentert jo kun til fakta. Om man anskaffer seg dyr så er det visse regler man skal ta på forhånd: Har jeg tid til å ha dyr? det viktigste spørsmålet.. Ut i fra at hun drar hit å dit hele tiden så mener jeg det er ikke rett. Da er det lett å tenkt, har jeg innekatter så er det enkelt for da kan jo bare noen komme å mate de å se til de av og til, men hva er det for et lit? er heller ikke sunt for et dyr og flytte rundt når eier skal bort.
   så ja for all del, om hun mener det er feil å ha dyr i bur så bør man ikke ha inne katt. var ikke noe noe mer jeg skulle meddele. 🙂

  146. Det fins tusenvis av personer som har innekatter men også er liv.. som er rimelig normalt.. syns flere og flere kommentarer er ren sjalusi.. og ja la kattene være i fred

  147. Kan du forklare hvorfor du anbefaler folk å dra ned dit? Om du ikke kan forsvare hva de driver på med, hvordan i alle dager kan du da anbefale folk å dra dit?
   Legitimt spørsmål som ikke kan være for mye å svare på.

  148. Jeg syns du har litt dobbel moral her. Du mener at han ikke kan ha løvene sine og dyra som han er kjempe glad i og som har det bra selv om de lever i bur. Men du gjør jo det same selv syns jeg. Det at du har kattene dine hjemme i huset ditt og bur i byen. De kan ikke gå ut alene når de er så små, skjønner det, men når de blir eldre vil de ha muligheten til det? Det har de jo ikke fint å leve i et byliv. De ville jo hatt de bedre å levd på landet med en familie der det var skog og de kunne hatt mer frihet. Det er jo litt det same.

  149. ta en tur innom benjaminkristoffersen.blogg.no og se det rørende nye innlegget hans som handler om at “hvis det var vanlig å være skeiv, og feil å være hetro”

  150. Jeg dæver av deg Sophie. Du driter deg ut. Du drar fra stedet, men anbefaler andre å dra dit?! Ser du ikke selv hvor TRAGISK det høres ut?? Vet at det står noe annet bak en “verdiene” dine.. hah

  151. Stakkar jente! Hun får tyn for absolutt ALT hun gjør – uansett! Da hun reiste til Afrika var DET galt, da hun gav etter for presset fra alle negative kommentarene og reiste hjem, var DET galt! Merkelig hvilket behov mange har for å rakke ned på andre. Ingen er vel perfekte? Alle feiler vel- gjerne både tidt og ofte! Vi er bare MENNESKER hele gjengen, og Sophie er en av oss alle, forskjellen er vel at hun skriver om feilene sine på en blogg. Det er jammen tøft gjort!
   Sophie:ønsker så gjerne at du for din egen del stenger kommentarfeltet, rett og slett for å ta vare på psyken din! INGEN har godt å lese så mye negativt om seg selv!
   Hilsen en uperfekt mor

  152. Stolt over deg at du tok den avgjørelsen! Det skal du ha mye respekt for! Syns kansje den kunne kommet før, men bedre seint enn aldri! 🙂
   Stå på Sophie, du virker som en utrolig bra jente! Og alle disse drittkommentarene, de legger du bare bort!
   Hilsen en stolt leser av deg!

  153. Helt enig med deg mamsen. Jeg får helt vondt av dette.. bare tanken på at mine barn kan komme til å blogge en dag og få så mange kommentarer som er så sårende. For et samfunn vi lever i. Lengter tilbake til 90tallet da jeg var tenåring selv..stå på kjære Sofie

  154. Du er urtolig reflektert, Sophie! Skjønner virklig ikke hvorfor feminister som bare bruker kreftene sine på å rakke ned på andre får noe sympati, når du faktisk er den som jobber for å redde verden! Creds on you

  155. Jeg var en av de som kommenterte ganske utfyllende om at jeg synes du burde revurdere opplegget og tenke over hva du faktisk støtter. Jeg synes det står respekt av at du velger å ta dette standpunktet. Jeg synes dog folk misforstår litt her. Det handler ikke så mye om at Sophie Elise skulle bli igjen resten av oppholdet eller dra slik som hun gjorde, men at hun har skrevet dette innlegget og tatt et standpunkt. Ja, reisen er allerede betalt, og hun hjelper ikke noen av løvene ved å ta flyet hjem. Men ofte så er det slik at aktivt engasjement må starte med personlige verdivalg. Jeg synes det er veldig fint at du innrømmer at du bør reflektere mer over hva slags ting du støtter, og ser at du har gjort en feil. Allikevel kunne jeg også i likhet med flere andre likt å se at du blir mer kritisk rundt sponsorer og reklame i forhold til dyrevern. Det kan godt tenkes at du allerede har en avtale med Goxplore som du ikke kan bryte, men tenk nøye gjennom slikt til neste gang. Det du promoterer burde alltid reflektere deg og hva du står for, så gjør nøye research. Bedrifter har veldig lett for å pynte på sannheten. Men legg dette samarbeidet bak deg nå og fokuser på hva du kan gjøre bedre i fremtiden! 🙂
   Mye av grunnen til at du fortsatt får mye kritikk i kommentarfeltet på tross av at du har lagt deg flat og innsett at du gjorde en feil er såklart delvis fordi folk elsker å slenge dritt uansett hva du gjør. Men jeg tror også det har mye å gjøre med at leserne dine føler du har mistet troverdighet i forhold til dyrevern. De føler nok at du har vært inkonsekvent og lite prinsippfast over en lengre periode . Det verdivalget du har tatt nå, på tross av at det var veldig riktig gjort, vil dessverre ikke være nok til å rette fullstendig på dette bildet. Å vinne tilbake tillit skjer gradvis. La denne hendelsen bli en påminnelse om hva du står for i fremtiden, så skal du nok se at både kommentarer og egen samvittighet og selvfølelse vil bedre seg betraktelig.
   Det er lett å være glad i dyr, men det er ikke lett å være en aktiv dyrevernsforkjemper. Det krever mye mer research og refleksjon enn de fleste er klar over. Dette er et skritt i riktig retning! Fortsett sånn! 🙂
   (PS: De som skriver om at å ha katter som kjæledyr er like egoistisk og galt som å ha løver som kjæledyr må huske på at katter har vært domestikert i tusenvis av år, i motsetning til løver.)

  156. Håpløst å drive å skrive stygge kommentarer!!
   Men dere som forsvarer henne og det valget hun tok. For all del, men dere kan VIRKELIG ikke mene det henger på greip å dra hjem for at de driver med noe hun ikke kan stå for og samtidig anbefale folk å dra dit å støtte opplegget, betale de penger så de kan fortsette med prosjektet sitt.
   Så om folk tar av sophieelise solbrillene sine, og til stadig elsker det du skriver og forguder deg, så skjønner man kanskje at det er noe som skurrer her.

  157. Dere som sier dere støtter henne, og mener hun er reflektert. Altså, har dere ingenting annet enn luft oppi topplokket? Dere må jo være 12 år hele gjengen og ikke forstå noenting om hva ordet dobbeltmoralsk betyr. Dere som støtter henne er jo like blåst i huet selv spør du meg. En gjeng med sauer hele mølja. Det er det dere er.

  158. Du burde gitt bort afrika-turen i en konkurranse på bloggen! Mange som fortjener en ferie mer enn du gjør, når du 1. bare kaster den bort! og 2. hver dag er en ferie for deg. Går ikke på skole, studerer ikke, jobber ikke, gjør ingenting fornuftig med livet ditt. Haha, tenk deg sjæl om 30 år.. hva skal du tjene penger på?

  159. Så ekle mange av dere er. Det er så unødvendig selv om dere er frustrert eller provosert. Hva får dere ut av det?

  160. Strider ikke dyreholdet ditt hjemme litt imot dine verdier også? Du importerte disse to kattene hjem til Norge ene og alene for din egen samvittighet. Du er omtrent inne hjemme med dem, leiligheten din er liten og de er to katter som går inne døgnet rundt. Katter er også ville dyr av natur og du steger dem inne i en leilighet midt i en by for å bedre ditt eget ego.

  161. Strider ikke dyreholdet ditt hjemme litt imot dine verdier også? Du importerte disse to kattene hjem til Norge ene og alene for din egen samvittighet. Du er omtrent ikke hjemme med dem, leiligheten din er liten, og de er to katter som går inne døgnet rundt. Katter er også ville dyr av natur og du stenger dem inne i en leilighet midt i en by for å bedre ditt eget ego.

  162. Stå på Sophie!
   Blir så irritert på de som sier ting som: “du har bare ferie, du går ikke skole, jobber ikke, bruker ikke tiden din på noe fornuftig”…
   1. Bloggen er en jobb! 2. Skole kan en gå om noen år, er ikke ett kappløp.. 3. Slutt å hat hele jævla tiden..

  163. du er virkelig ikke den du står for å være. du feiget ut når du skulle redde delfinene i Japan og nå klager du for at det ikke er slik at som du vil ha de? stå for meningene dine, herregud, og ikke vær så forbanna redd. ikke alt kan skje på den måten du vil

  164. Du er en bra person, Sophie! Selv er jeg bare 13 år og jeg beundrer deg utrolig mye. Du gjorde ett bra og tøft valg. Du motiverer meg sterkt til å bli vegetarianer når jeg blir eldre, som jeg har planer om:) TUSEN TAKK for at DU er den DU er!

  165. Hei flott blogg!
   Det var spennende å se de vakre bildene fra Afrika! for to år siden dro jeg til Namibia og jobbet som frivillig på en gård som tok seg av alle mulige afrikanske dyr, med pels, pigger, fjær og skall. Det at slike farmer ser så vakre ut fra utsiden og at alt bare er fryd å gammen og at alle dyrene som er der er “reddet” fra en vanskelig situasjon er i realiteten ikke sant. Selv opplevde jeg at MYE fanastisk vakkert ble gjort for å redde disse dyrene. Men på den andre siden så jeg valper, unger og nyfødte dyr av alle slag bli tatt fra sin mor og fostret opp for å bli det jeg vil kalle tamme kosedyr. Det at du så dette var et stort pluss og at du forteller om det sprer ny kunnskap. At afrikanske dyreprosjekter ikke er det det utgir seg for å være kan kalles “greenwashing”. Det roses opp i himmelen men i realiteten er det en annen sannhet.
   Det jeg ihvertfall har lært av min afrikatur er at dyr har det best i naturen. Om målet er at et dyr gradis skal tilvennes et selvstendig liv i et enormt reservat bør kontakten med mennesker ligge på et absolutt minimum. Så å ha dulle og kosedyr som trekkplaster til afrikanske farmer er da dyr som er frarøvet sin sjanse til et selvstendig liv i naturen, antagelivis for alltid.
   Jeg var i Afrika ut hele mitt opphold men valgte å bytte farm. Dette fordi jeg ikke var fornøyd med å nesten bli tvunget inn i en apeinheining for å kurere min redsel for aper. Jeg ble nemlig bitt til blods fire dager tidliger innlåst i samme innheining med fem bavianer da vi skulle mate og rense innheiningen. I ettertid var det sykt å tenke på at jeg ikke fikk stivkrampesprøyte.Jeg hadde store sår og haltet i nesten en uke. Som frivillig i Afrika må du være sterk, stå for dine valg og reise om du ikke er fornøyd. Jeg støtter fult og helt din hjemreise. Jeg håper du får en vakker afrikatur en annengang, bessøk et reservat og nyt synet av ville dyr fra en safaribil. Jeg vil tilbake, men da som turist, aldri som frivillig på et dyreprosjekt.

  166. S: ja, fikk hvertfall det inntrykket gjennom bloggen.
   Sophie Elise, har du blitt utredet for bipolar lidelse?
   Ikke skam i å søke hjelp! Føler du sier mye forskjellig, svinger veldig opp og ned.
   Og for your sake: steng kommentarfeltet. Du trenger ikke se slike kommentarer. Mange retarda folk her. Du trenger pause fra drittslenging. Hvor lenge kan du holde dette ut? Jeg er redd for hva det gjør med deg. Håper det går bedre etter hvert. Du har jo nettopp blitt utbrent og hatt sykemelding. Så ikke gjør feilen en gang til.
   Vær egoistisk. Tenk på deg selv. Ta et par dager fri fra bloggen. Kanskje snakke med psykolog i Oslo? Kanskje noe å prate med om hvordan du har det? Hvordan går det egentlig? 💖 ikke tilfredsstille oss fordi du måtte, men fordi du VIL. Når du har virkelig lyst å blogge, gjør det. Ikke gjør det fordi du må. Eller har plikt. Slapp av og tenk på andre koselige ting. Disse hatersene er ingenting! De har ikke noe mellom ørene i det hele tatt.
   Klem! 💖💖

  167. Kjære Sophie. Nå kjenner jeg at jeg begynner å få nok av de negative kommentarene som florerer i kommentarfeltet ditt til enhver tid. Vettu, jeg synes du er helt rå som tar den avgjørelsen du nå har gjort. Uansett hva du gjør, blir du kritisert virker det som. Hadde du vært der hele oppholdet, hadde du nok blitt kritisert da også. Gi en lang f i de som alltid skal sette en pekepinn mot deg.
   Vær deg selv og fortsett å stå for dine egne meninger.
   Ingen kan gjøre det for deg.
   Stor klem fra ei Trondheimsjente.

  168. “Blogg er ikke jobb”. Men: Det er en måte å tjene penger på. Når man tjener penger på det man gjør, er det ikke da en jobb?
   SE: Du burde stenge kommentarfeltet. Det er alt for mange airheads med tilgang til internett – som har alt for stort behov for å slenge dritt. Uansett hvem du nå er – egentlig – fortjener du ikke den gjørma som flyter i kommentarfeltet.

  169. Jeg trodde det her var løver som ikke kunne være sammen med mor, og derfor må bli tatt vare på av mennesker. Da vil det kanskje bli vanskeligere å slippe de ut i det fri hvis de har vært lenge med mennesker?

  170. Hvorfor får du ikke noe lignende som Emilie Nereng/Voe har? Der man ikke får kommentere uten en konto med navn. Da kan du få luket ut en god del av de helvetes trollene i kommentarfeltet her.

  171. Hei sophie! 😊
   Liker deg for valgene du tar ang. dyr. Respekterer det som faen! Er helt enig md deg å synes du gjorde det rette. Jeg har noen spm som kanskje virker litt dumme, men jeg lurer bare så håper du svarer uansett! Du som er så på at dyr ikke ska leve i fangenskap osv, hvorfor har du innekatter? Det er noe jeg ikke synes noe om. Folk som skal ha katter synes jeg må ha tilgang til å slippe ut katten når som helst. Beste er jo katteluke så katten kan gå inn å ut som den vill. Katter er jo villdyr å må få sin frihet de også. Dette er da min mening å er veldi spent på din…

  172. Kan du vær så snill å forklare i et innlegg hvordan du rettferdiggjør å ha en skinnveske men likevel være mot skinn og pels industrien? Det er noe jeg virkelig ikke klarer å se noe logik i! Fordi du ikke har kjøpt den ny så har du vel likevel kjøpt den av noen andre? Og representerer noe ved å bruke den? Jeg bare forstår det virkelig ikke… Samme med denne turen du dro på. Hadde du virkelig ikke lest noe om den? For etter kun et klikk inne på siden dems så forsto jeg fort greia og at dette var noe jeg selv ikke ville tatt en del i.

  173. Dere som sier hun er bipolar; nei det er hun ikke, langt ifra… Jeg har 3 i familien som er det, og er det selv. Så please ikke diagnoser folk uten å vite hva dere snakker om. LOL

  174. Blir gal i hodet av å lese de latterlige komentarene over her. Forstår ikke alle at det er fullt mulig å gjøre feil her i livet? Man gjør ting man angrer på, og ting som man ikke alltid tenker skikkelig over.
   Ikke bry deg om all dritten, det er ikke verdt det ett sekund! Håper du har det bra, for du har gjort det rette valget om det virker rett for deg.
   Stooor klem til favorittbloggeren <3

  175. Når skal Celine vesken din kastes da? Den vesken som du kjøpte “vintage” fra butikken vettu, slik at butikken kan kjøpe flere “vintage” vesker og de som kjøper “vintage” veskene kan kjøpe seg nye vesker fordi de bare kan levere inn “vintage” veskene sine til bruktbutikken når de blir lei av de.
   Tenkt på det eller?

  176. Folk sier at blogg er en jobb fordi man tjener penger.
   Er prostitusjon også en jobb da, fordi man tjener penger?

  177. Jeg skrev kommentar på dette innlegget lenger oppe “Dette innlegget gjorde meg bare forvirra”. Jeg må bare legge til noe mer etter jeg har fått tenkt litt.
   Du har i flere innlegg sagt at du føler deg så voksen. Men jeg kom til å tenke på en ting. Du fullfører jo nesten ingenting av det du melder deg på av reiser og sånt! Du kunne jo faktisk ha vert med de barna dere var på besøk hos resten av oppholdet. Det er jo tydeligvis noe som har gitt deg sterke følelser som gjør at du reiser hjem, spørsmålet til de fleste her er jo om det har noe med dette sponsa løve opplegget å gjøre eller om du bare hadde lyst å reise hjem igjen på grunn av noe annet. Noe som jeg skjønner litt fordi at det er ikke første gangen det skjer.
   Jeg hadde vertfall aldri blitt med på noe lignende uten å gjort en grundig undersøkelse om hva det var for noe. Sier du ja til hva som helst så lenge det gjelder reiser til andre land eller? Du må være forsiktig. Hvis det er tilfelle, er det ikke vanskelig for noen å utnytte det på en skummel måte.
   Så til alle som skriver om at katter er villdyr og at det ikke er naturlig for katter å bo i norge. Ja fra bunnen av er vi alle egentlig ville. Men alle tilpasser seg.. Men huskatter er ikke villdyr. Har dere tenkt på gaupene som finnes i norge eller? haha! Hvis en huskatt blir sluppet fri kan den klare og tilpasse seg litt, men barna til den katten igjen som blir født ute og lever ute i løpet av det første året kan ha veldig vanskelig for å bli ett kjæledyr. Det har med “oppdragelse” og gjøre. Huskattene som vi har nå klarer seg ikke ute en hel vinter det er sant. Å ha en katt som husdyr er ikke noe dyreplageri, så lenge den får mat, vann, aktivitet/underholdning, en plass og sove og hygieniske muligheter til å “gå på do” og andre behov.
   Jeg ser en del bullshit her i kommentar feltet. Men det må gå an å gi kritikk eller være uenig uten å bli anklaget for å mobbe. Det er faktisk stor forskjell!!
   Det største problemet jeg ser med mine øyne er at du har alt for lett for å drite i miljøet og bare hoppe på ett fly når du føler for det i hytt og pine.
   Hvis jeg hadde vert din venninne og blitt med til et annet land, og om du da bare hadde reist hjem midt i ferien så hadde jeg rett og slett blitt veldig forbanna. Jeg tror ikke jeg hadde akseptert det. Jeg hadde rett og slett tatt det veldig personlig i vertfall på ett så tynt og usammenhengende grunnlag.
   Mitt største spørsmål er egentlig hvorfor reiste du ned i det hele tatt?
   Jeg håper du har det bra.

  178. Pass opp folkens for et firma som kaller seg for Savemore,de driver med svindel!! De lover deg gode rabatter på reiser og diverse, men det er bare tull!

  179. Fritt oversatt fra FORSIDEN til camp Ingwe:
   Camp Ingwe er et privateid naturreservat med LUKSUSCAMPING og aktiviteter som: Storvilt-titting, konferanser, lange turer, mountain biking, fulgetitting… Ja, DET kan jo misforstås med at de driver med veldedighet og dyrevern…
   Come on… Kan du ikke bare være ærlig?

  180. Hvorfor henger dere her og slenger dritt? Hvis dere misliker henne så mye så la være å besøke siden… så enkelt er det. Hvis noen blottla alt det dere har gjort og publisert det på en blogg for alle å se, så hadde ikke den vært så plettfri. Jeg kjenner ikke en eneste person som ikke har gjort ting de angrer på. DET ER LIVET. Legg fra deg telefonen, klapp igjen laptopen og lev ditt eget liv.

  181. Det er da ikke en Campingplass?? 😂😂😂😂
   Get your facts straight før du slenger dritt da hvertfall !! Skjønner ikke hvorfor dere (inkl sophie) kaller det “Camp Ingwe” det er jo ikke en camp egentlig da … Høres jo ut som hun har vært med på noe såån “ingen kjære mor”-opplegg

  182. syns veldig synd på andrea som må være der alene og reise tilbake alene for du reiste hjem.
   du burde ha vist hva du dro til.
   men du hadde ikke trengt og bruke masse penger på ny flybillett, hvorfor prøvde du ikke og være frivillig på et barnehjem eller no sånt den siste uka?
   og du er ALLTID syk når du er ute og reiser, ta en tur til legen for ikke normalt og alltid være syk.

  183. Jeg er så SYKT lei av alle whiteknights’ene som driver å tar Sophie i forsvar i hvert jævla innlegg. “Jeg blir direkte kvalm av å se enkelte kommenterer i dette innlegget. Folk eier ikke respekt. Sophie Elise er en flott jente blablabla…” Hold fuckings kjeft, okei? Folk må da for svingende få lov til å kommentere akkurat det dem vil, uten at dere whiteknights skal drive å ta henne i forsvar hele tiden. Det er faktisk en del folk som kommer med konstruktiv kritikk og saklige kommenterer, og så kommer dere med “Herregud så frekke folk er, blir kvalm.” Ta dere en bolle a. Folk må få lov til å komme med meningene sine, og om folk ikke har lyst til å legge med navnet sitt og alle personopplysningene sine i en kommentar så er det opp til DEN personen, ikke dere andre. Det er ikke alle som liker å legge ut alt om seg selv på nett, men som likevel vil engasjere seg i diskusjoner på nett. Jeg er blant de. Folk som slenger direkte dritt, de kan holde kjeft, ja. Men dere Guds engler trenger ikke å påpeke det i hver jævla innlegg. Hvis Sophie ikke ville hatt negative kommenterer så hadde hun satt på restriksjoner slik at hun må godkjenne kommentarer før de blir postet, men jeg tror Sophie vil at ALLE skal ha en sjanse til å kommentere noe, uansett om de er navngitte eller anonyme, skryt, kritikk eller bare drittslenging.

  184. Når Andrea ble med deg i siste liten så synes jeg det er veldig dårlig gjort å bare dra fra henne på den måten. Egoistisk er du

  185. Er bare nysgjerrig på hva dine syn på innekatter er siden
   er en dyreverner? Og ja, jeg er fullt klar over at det er forskjell mellom katter og løver.
   Katter har vært husdyr i tusenvis av år, men tiden forandrer seg. Man blir vandt med slik man har det fra livets start, det gjelder vel løver like mye som katter?

  186. Jeg blir helt sjokkert jeg.
   Har forstått at bloggere må tåle mye dritt, men når jeg gikk inn for å lese kommentarer fikk jeg meg et slag i trynet.
   Sophie kan visst ikke gjøre noe riktig hun? Kan hun?
   Hvordan klarer dere å skrive slik til et annet menneske? Tenk om alle skulle kritisert det dere hadde gjort til enhver tid? Men det hadde kanskje ikke gjort noe, da det virker som om dere alle er helt feilfri?
   Jada, hun har selv valgt å blogge og fortjener å høre det etc. etc. Men seriøst? Fortjener å høre det? Gjør hun vel ikke.. HUn velger å dra fra Afrika en uke før tiden. HERREGUD, DET ER JO HELT KRISE. Så langt innlegg og hvordan hun vektlegger ordene tyder på en som er vant til å få pepper for alt hun gjør. Når hun må gå SÅ i dybden for en tur hjem fra Afrika lurer jeg på hva som foregår i huet på dere lesere. Eldre enn 14 kan dere hvertfall ikke være og jeg håper så inderlig dere vokser opp til å bli bedre mennesker enn det dere er i dag.
   Om hun så drar hjem for å ta restylane… Hvorfor i all verden skal det bety noe for dere?
   Men noe som gleder meg sykt oppi dette…. Fordi dere gidder å kommentere meningsløse drittkommentarer, tjener hu fett med penger. Det bare ELSKER jeg.
   For en uke siden leste jeg om en norsk 14åring som tok livet sitt pågrunn av nettmobbing.. Kanskje noe å ha i bakhodet når dere skriver ting dere ALDRI ville ha sagt direkte til Sophie. Fy balle for noen feiginger dere er.
   Sophie: God tur hjem;)

  187. Syns det va kjempebra at du tok det valget som du gjor!! ALL respekt til dæ! Du står sånn opp for det du mene, og vise at man treng ikke se ut som et troll og være uten sminke for å faktisk bry sæ om viktige ting! Ikke bry dæ om hatersan, du e en av de FÅ bloggeran som VIRKELIG har sterke meninge om viktige ting og står for dem, og SPESIELT ang. dyr. Det syns æ e helt fantastiskt, for det e virkelig mangelvare idag… Stå på videre!!

  188. Hvorfor venta du ikke en uke med
   Å dra hjem. Så kunne du heller brukt flybillettpengene på de barna på skolen?

  189. Å, men Sophe Elise vet eksakt hva hun gjør! Hun vet at de kritiske kommentarene til hennes stadig kritikkverdige oppførsel, genererer mer trafikk til bloggen = genererer enda mer penger.
   Når du blogger må du forvente at folk ikke er enige med deg. Spesielt når man gjør så naive beslutninger basert på syltynn argumentasjon må man regne med reaksjoner. Hun synes å ønske dem velkommen.
   Hard jobb å blogge? Vel, det siste innlegget er nå 2 dager gammelt og kvalifiserer ikke til å kunne sammenlignes med hva en full arbeidsdag eller studiedag ville krevet. Oser bortskjemt og selvopptatt jente som ingen har satt grenser for i oppveksten.

  190. Sophie! kan du vææææære så snill og lage en reiseguide til Amsterdam? Planlegger å ta med meg kjæresten rundt nyttår, men har aldri vært der før og trenger tips! Hotell, steder å spise, transport, etc. VÆR så snill!!

  191. Tøft å stå for sine egne meninger og valg, selv når det får større (og dyrere) konsekvenser eller det vanligvis gjør. Det er de vanskelige valga, og det er de som krever et skikkelig menneske for å ta! Stå på, og god tur hjem 🙂

  192. Hovedgrunnen til at de har løvene i fangenskap er for å øke løvebestanden. De kan ikke slippe dem fri fra dem er små heller siden hverken moren eller ungene har lært seg å jakte. Jeg er også imot å ha ville dyr i bur. Har selv vært på en annen gård i Sør-Afrika og kjente på litt de samme følelsene. Men jeg er villig til å hjelpe til og støtte aksjonen i håp om at de en gang skal kunne leve fritt alle sammen. De prøver å avle frem de beste genene og løvene blir sendt/solgt rundt til andre gårder for ikke å skape innavl.

  193. ekkelt å skrive om å besøke vanskeligstilte barn som om det var en turist attraksjon.. og når du først har besøkt de, synes du ikke det er litt ubehagelig å sette deg i en lounge med massasjestol? sier litt om dine ‘verdier’

  194. Å de som hele tiden skal forsvare Sophie med å si “du er et stort forbilde og du er perfekt” er nok bare 12-13 åringer 😉

  195. Kjære Sophie!
   Jeg respekterer virkelig det valget du har tatt, og synes du er modig. Det er tøft av deg og skrive om det på bloggen. Jeg ser jo her i kommentarfeltet at mange kommer med unødvendige utsagn, og jeg kjenner at jeg blir veldig provosert. Jeg forstår faktisk ikke at folk gidder å kommentere når det de skriver er slemt og usaklig.
   Jeg hadde en samtale med to gode venninner idag hvor vi snakket om netthets og da spesielt alt drittet mange bloggere får fra enkelte lesere. Ingen av oss klarer å forstå at folk faktisk gidder å skrive så mye dritt, og kom vel egentlig frem til at de som faktisk gjør det må være ekstremt usikre på seg selv. Det er virkelig ingen annen logisk forklaring på hvorfor mennesker velger å være slemme mot totalt fremmede.
   Vi er alle tre i midten av 20-årene, så vi har altså noen år på deg og sikkert mange av dine lesere også. Håper du klarer å ta til deg det at jenter som er en del eldre enn deg respekterer deg og synes du er modig! Jeg er uenig i enkelte ting du står for, men jeg ser ikke noen grunn til at jeg skal gå til personangrep på deg av den grunn. Jeg har faktisk veldig mange gode venner med helt andre verdier enn det jeg selv har! Hør på de som heier deg frem og som ønsker deg vel. Du er utrolig tøff!
   PS: Beklager at kommentaren ble veldig lang!

  196. Du vet løver i fangenskap blir ofte drept om de blir sluppet ut? Det ligger ofte mer bak det man kan tenke seg, altså naturens lover.
   Løver blir jaktet på stadig vekk, så at de har blitt tatt inn der de er er en utrolig fin ting.
   Men jeg reagerer veldig på en ting.
   Du sier det du sier, men hvorfor bruker du parfyme og sminke som er tester på dyr? det henger jo ikke sammen i det hele tatt.
   Respekterer valget du har tatt og all creds til deg- men tro meg, det er nok bedre for et dyr å være der i stedenfor at de skal bli tester kosmetikk på. Du reklamerer jo for escada, og dette selskapet er jo grusomt. ville gått gjennom sminkebaggen din og hårprodukter og kontrollert hvilke merker du har som driver med testing på dyr. Det ville sikkert dine lesere også ha nytte av å lese, finnes en app der man kan sjekke om produktet er tester på dyr f.eks når man er ute å handler. Google it, og sjekk ut hva som skjer med dyrene. Ikke like godt å se dessverre.
   lykke til videre S!

  197. Jeg tror aldri jeg har kommentert på en eneste blogg før, nettopp fordi innleggene folk skriver stort sett ikke gir meg noe, MEN dette innlegget skal du ha all mulig skryt for! Stå på, jente 🙂

  198. Først må jeg bare si at jeg liker bloggen din! Det meste ihvertfall..
   MEN! Jeg tror faktisk ikke du er så dum at du ikke vet hva du reiser til. Jeg tviler på om du og Andrea ikke har fått informasjon om alt dette her på forhånd. Syns også det er så utrolig rart, for på ca. alle reisene du er med på/eller skal være med på, dropper du eller reiser hjem. HVORFOR? Det er liksom alltid noe galt. Hele opplegget ditt rundt denne turen er bare tett.

  199. Det virker som at alt går etter hva du tenker og mener heletiden, du hopper inn i alle slags eventyr, og avbryter de så fort det går deg litt i mot. Jeg er aboslutt ikke for dyr i fangenskap, men det finnest så utrooooolig mye mer her i verden som er sååå mange ganger verre en de løveungene som bor i den campen, du sier selv at de blir tatt godt vare på og at eieren er veldig glad i dem.. Det er greit å stå for hva man mener, men du er sykt dramaqueen. Det morsomste er at du dro hjem, forlot Andrea, fordi du ikke greide å jobbe der, likevel reklamerer du?

  200. Dere som klager på at Sophie har katter som lever inne.. Jeg vedder på at dem får masse kos og den omsorgen dem trenger. Grunnen til at Sophie adopterte disse kattene var jo fordi at hun absolutt ikke ville at dem skulle være i den dyrebutikken og bli avlivet hvis ingen ville ha dem. Sophie tok dette valget fordi det var kattenes eget beste!
   Du er fantastisk Sophie 🙂

  201. hei! jeg er ikke fast leser av bloggen din, men stikker innom en gang i blant.. jeg er og opptatt av dyr og dyrevelferd, men nok ikke like mye som deg. Må derfor si at jeg synes det er UTROLIG bra av deg og ta avstand fra noe du ikke mener er rett på denne måten! jeg synes du er ordentlig tøff som gjør det. også er det viktig for meg å presisere at jeg ikke mener dette kun fordi jeg vil at dyr skal ha det bra (selv om at det er supert altså!), men og fordi jeg mener at folk må bli flinkere til å tenke over sine egne verdier og det mener jeg du er kjempeFLINK til! så, ja, bare en liten oppfordring til å fortsette å ta dine egne valg og standpunkter. Tommel opp!

  202. FANTASTISK! Jeg er en dyrevenn på lik linje med deg og skulle ønske jeg også tok så kloke valg når jeg var så ung. Du prøvde og du fant ut at det var feil for det og sto opp for deg selv og dyrene. Jeg hadde vært stolt av meg selv. Hvordan et menneske behandler dyr sier alt om dem som person. Og du har skjønt det ikke mange skjønner nemlig at hvis man VIRKELIG elsker og respekterer dyr lar man dem leve på sin måte selvom det kan gå utover en selv..slik som med innekatter. Veldig fin blogg og lykke til videre.God høst
   -Isabel 25år

  203. Det er akkurat den samme grunnen til at jeg ikke vet om jeg kan dra tilbake, tatt helt på kornet. Jeg og de jeg var med snakket også en del om det mens vi var der. Samtidiger det ikke noen aandre steder jeg har kjent mer på følelsen av å være lykkelig og “hjemme”. Veldig ambivalent med andre ord. Jeg er glad du skriver det som det er, jeg turte ikke helt å nevne det for goxplore da jeg kom hjem.

  204. Hei! Syntes det er veldig fint av deg å skrive din riktige mening, for det kan hjelpe andre dyrevenner med sitt valg gjennom goxplore. Jeg så tusenvis av flotte muligheter til å hjelpe, og ville dra med en gang. Leste blant annet om å hjelpe løver i sør-afrika(?). Det er grunnlangt av en dansk og finsk/svensk/tysk tror jeg, vet ikke om det var det du var på? For i infjormasjonen der så oppgir de at dyrene som kommer inn så og si er “frie” på et stooooort område, og som er syke, og at man som frivillig skal hjelpe løvene å gå turer og slikt så de kan bli vant til å være i det fri – til de blir sluppet fri.
   Min søster fortalte om dette innlegget ditt. Jeg er veganer og en dyrevenn, og støtter heller ikke slike ting. Så takk for at du skrev inlegget Sophie! Hadde jeg ikke lest det ville jeg nok vært i samme situasjon som deg, men nå har jeg spart masse penger på unødvendigheter! Isteden drar jeg om 3 uker til sør-afrika for å jobbe på The great white-prosjektet i fem uker, hvor selvfølgelig haiene/hvithaiene er frie og det er VI som er i et bur, hehe.
   Igjen, takk for at du skrev innlegget! Du reddet meg der 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg