den skumleste filmen

Så denne filmen igår, og fikk vondt i magen og høy puls. Tror faktisk det er en av de skumleste filmene jeg noen gang har sett. . 

Fælt, ikke sant? Har dere noen tanker om dette?

Del gjerne, så får kanskje flere en oppvekker. 

98 kommentarer
  1. Bra og skummel. Et godt bilde på mennesker. Kanskje alle bare burde sterilisere seg, så vi blir siste generasjon, og ødeleggelsene kan slutte?

  2. har sett den før, og det er bare helt ekkelt hvordan de faktisk klarer å vise hvordan verden er. For det er jo sånn den er, sånn som på filmen. Får ikke håpe det som skjer på slutten også skjer i virkeligheten…

  3. Ekkelt å tenke på at ting faktisk fungerer på denne måten. Filmen var veldig trist, men jeg ble faktisk veldig glad da den mannen fikk samme behandling på slutten av videoen 🙂

  4. Enkelte er så dumme.. Ja vi kunne hvert flinkere på ting alle sammen, men uten mennesker hadde 1000 vis av dyrearter blitt utryddet, samme gjelder vist vi ikke hadde spist kjøtt. For etter 10-20 år hadde vi ikke hatt nok råvarer, så da må vi utrydde alle dyr for å selv overleve igjen. Vi i Norge er faktisk veldig flinke på kjøtt, vi utnytter hele dyret aka vi sløser ikke med det. Skjønner ikke en gang hvorfor jeg gidder å prøve å forklare, dere har ikke vert nok til å forstå uansett.

  5. Åh herreguud, du overdriver så jævlig! Som om du er en saint sjæl… Dette er jo selvfølgelig en propaganda video som pynter mye på sannheten!
   Tenker du at vi skal leve på grønnsaker og salat? Dette er evolusjonen vi lever i! Og om alt dette ikke hadde hendt, hadde ikke du hatt penger til verken de dyre designerklær du kjøper eller puppene dine! Tenk litt lengre enn din egen plastiske nese!

  6. Haha, du har ikke akkuratt jordens minste økologiske fotavtrykk selv, frøken. Alt for stort forbruk av klær og ting, flyr hele tiden. Blir litt selvmotsigende. 😉

  7. Æsj, no blei eg faktisk kvalm. Slutta å ete kjøtt ei lita stund etter eg las at du var bestemt deg for å bli vegetarianar, og av og til får eg så sjukt lyst på kebab er, let pølse med brød eller måke sånt. Men så blir eg direkte kvalm av tanken. Og når eg ser sånne filmar kjempe eg på korger eg bestemte meg for å bli vegetarianar og komfort tanken på å ete kjøtt gjerne meg kvalm. Korleis nåken greier å behandle, er dyr med måke anna enn respekt og gi Dei anna enn kjærlighet. Det gjere meg trist å sjå kor lite verdt et liv er for enkelte….

  8. GoVegan <3 Skjønner at ikke alle kommer til å bli veganere og endre livsstilen sin. Men om alle bare hadde gjort litt, bidratt med noe, bare begynt og sortere søppelet hjemme liksom. Bra at du deler sånt, satser på noen tar det til seg 🙂 Du burde sjekke ut det neste prosjektet til han som laget Earthlings. Det kommer snart en ny dokumentar fra han som heter UNITY der flere kjendiser skal være fortellere. Gleder meg til den kommer ut.
   "Teaching a child not to step on a caterpillar is as valuable to the child as it is to the caterpillar."

  9. Hei Sophie! Kan jeg få spørre deg om en ting? Vist du er så opptatt av miljøet at du får vondt i mange og sånt, så lurer jeg på; Bruker du vanlige plastposer når du er ute og handler? og lar du biln din stå på tomgang når du er inne på butikken ??
   Denne videoen handler jo bare ikke om å være vegitarianer, men åsså om hvordan mennsker ødelegger planeten til de stakkar dyrene.. Jeg lurer bare, vil gjerne vite (: Elsker bloggen din foresten!!

  10. Nøyaktig hva ga deg vondt i magen? Du har høyere forbruk enn de aller fleste som noen gang trykker inn på bloggen her, altså du forurenser mye mer. Du er for dreping av dyr for at du skal få ha vesker og klær med pels og skinn. Selv om at du kjøper det brukt, fremmer du fortsatt pels- og skinnindustrien. Du reklamerer faktisk for dem hver eneste dag, hvert minutt av livet ditt:) Du er for testing av kosmetiske produkter(les; Restylane, botox, silikon) fordi du føler at du må ha det. Så hvorfor får du vondt i magen? Fordi du er slik som den mannen, selv? Du med dine “gråsoner”.. Du som “gråter over hvor fælt dyrene har det” om natten. Snakk om overdriving og å være dobbelmoralsk. Tror ikke du selv husker alt du skriver på bloggen din lengre. For du sier flere ting du står for, men gjør det stikk motsatte. Og det skjer gang på gang. Men man skjønner jo at du bare prøvde å komme på et nakencover med dyrebeskyttelsen. Men så er du jo allikevel for pels og skinn. Trasig det her.. Håper flere skjønner hvordan du egentlig er.. For det her er ikke ok. Rett og slett falsk.

  11. Alle sier at enn ikke det enn gjør ikke har noe å si! Det har det! Som jeg sier monkey see, monkey do!

  12. Har sett den 2 ganger før, og den er helt syk. Jeg fikk en skikkelig oppvekker da jeg så den, og jeg fikk vondt i hjertet mitt av å se hvordan mennesker behandler dyr/verden. Det er jo helt grusomt. FLOTT at du deler den, fler trenger å se denne videoen 🙂 Ståå på!!

  13. haha du er jo forbruker av så og si alt som ble gjort i den videoen der, bortsett fra at du ikke spiser kjøtt.

  14. Fikk vondt i hjertet… Føler meg så syk… Jeg er ikke en av de som gjør sånt, jeg får vondt fordi jeg ikke gjør noe med det og ønsker å bli en intriør designer. De bruker trærne til møbler… Ønsker heller å bruke gjennbruks matrialer…

  15. Du holder ihvertfall på å våkne opp sophie, de andre her som kommenterer negativt har langt igjen. Det er pga mennesker som de verden er som den er idag. Men ja du har annå litt å gå igjen, men du er ihverfall igan:) de andre er på stedet hvil 🙂

  16. hvorfor i helevtte fikk du vondt i magen å høy puls av denne videoen? Hvorfor? Du er verre enn de fleste av oss med alt forbruket ditt..herregud!

  17. Denne videoen viser jo bare negative konsekvenser av utviklingen i verden. Man må jo ikke glemme alt godt som har komt ut av dette. Verden hadde ikke vært noen steder om ikke dette hadde skjedd.

  18. Kjenner at jeg ikke helt tar deg seriøst lengre på slike ting. Du kjøper skinnvesker og har et lass av klær og sko og ting. Du har et forbruk som overgår de fleste av oss. Du reiser mer enn de fleste av oss. Du kjøper nye elektroniske duppeditter i ett kjør.
   At du ikke spiser kjøtt: * tommel opp og applaus* 🙂
   Jeg er jammen ikke perfekt selv på slike ting, men når du fronter deg selv som dyreverner og tildels? miljøverner, så bør man kanskje koste for egen dør først.

  19. Med alle flyreisene dine er du på verstingtoppen når det gjelder forsøpling. Blir du ikke mer skremt over det. Din hykler der du er.

  20. Du over her, (15:46) som skriver at sophie fremmer pels og skinnindustrien? Hva mener du med det?
   Hva er det Sophie eier og bruker som er av skinn og/eller pels? Just asking.
   DESSUTEN, vil jeg gjerne si at jeg deler mange av de samme synene på blant annet dyrevern, som det sophie gjør. Jeg er i mot testing av kosmetikk på dyr, og unngår å bruker produkter jeg VET at er testet på dyr. Betyr det at jeg derfor må gjøre grundig reaserch hver eneste gang jeg går til innkjøp av ny kosmetikk?
   Alle kan da vel for faen meg gjøre feil. Men jeg sikker på at Sophie bryr seg ganske så mye mer om hva som foregår i verden, enn halvparten av dere jentene som har kommentert ovenfor.
   Det viktigste må da være å i det minste forsøke å gjøre en forskjell, eller en endring i samfunnet vi lever i?

  21. Videoen har veldig lite inntrykk på meg, av den enkle grunn at det er en tegnefilm… Den skildrer kanskje sannheten, men for meg er ikke tegnefilm ekte. Så for meg er den ikke vanskelig å se i det hele tatt. Den var faktisk ganske kjedelig.

  22. Enig med mange her, du har en veldig dobbelmoralsk holdning. Flott at du ikke spiser kjøtt, det gjør ikke jeg heller, men hva med det enorme forbruket ditt? Det er faktisk mer enn bare det å drepe og spise dyr som blir tatt opp i denne videoen. Hva med skinnvesken du kjøpte og fronter på bloggen minst en gang i uken? Hva med den nye iPaden, mac-en og alle de andre materialistiske greiene du kjøper støtt og stadig? Hva med den dyretestede restylanen? Og ikke minst – hva med de titalls flyreisene du tar i løpet av et år? Aner du hvor mye du forurenser, og dermed ødelegger planeten også for dyrene som du sier du gråter for om kvelden? Selvsagt er det bra at du bidrar til å gjøre verden til et bedre sted ved å ikke støtte kjøttindustrien, men denne videoen viser mange av dine såkalte “gråsoner”, gråsoner som får deg til å virke falsk og dobbelmoralsk.

  23. Til anne: Hun har to ekte skinnvesker, som er kjøpt og betalt. Og i tilegg blir frontet på en så stor blogg som sophie elise sin, så det er nok det de som sier hun er for skinn og pels mener 🙂
   I tilegg går hun bevisst inn for å bruke restylane og botox som er testet på dyr, selvom hun ikke trenger det.
   Sier ikke hun er noe verre enn andre, men en ekte dyrevenn er vel kanskje å ta litt i 🙂

  24. Hver og en av oss har et ansvar for å slutte å behandle jorda og dyr slik. Bli veganer, og slutt og kjøpe ting, så er du langt på vei 🙂

  25. Syns det er ganse kunnskapsløst å kalle Sophie Elise som er vegetarianer en hykler fordi hun kjøper klær, sminke, tar fly osv. Når det gjelder klima og miljø har kjøttindustrien et større utslipp enn all transport i hele verden til sammen – inkludert fly. Veien til en bedre verden for alle, både for oss og for dyrene, starter på tallerkenen vår.
   Og dersom man virkelig er genuint opptatt av disse spørsmålene (som det virker som flere ovenfor her er), så vil det vel være mer konstruktivt å gjøre en innsats for en bedre verden SELV i stedet for å bruke tiden sin på å fortelle Sophie Elise at hun er en stor hykler fordi en film gjør sterkt inntrykk på henne?

  26. Det gjorde vondt i kroppen å se denne, veldig på grunn av sannheten i den! Blir kvalm av tanken på at menneskeheten har gjort dette med verden vi lever i… Tror det er fint å få opp øya på hvordan man opererer med hverandre, dyr og jorda.

  27. Personlig ble jeg ikke overrasket i det hele tatt av innholdet i denne filmen, nemlig fordi det er sånn jeg allerede ser verden. Mange i kommentarfeltet sier at de synes det var ekkelt å se hvordan menneskene virkelig er, noe jeg tror er nemlig fordi de ikke så verden fra det perspektivet filmen viser i deres vanlige hverdag. Det var senest i dag på skolen at læreren spurte spørsmål om voksende og truende arter, og jeg visket umiddelbart “mennesker”, men det var selvfølgelig ikke hva han mente.

  28. Aldri stopp og bry deg slik sol du gjør sophie !! Værsåsnill for verden sin skyld og for deg selv dra på youtube og dra inn på linker som f.eks: youtube.com freelethebananagirl og det finnes så utrolig mye på youtube og Internett som forklarer veganisme , men freelee er et av mange 1000 bevis på at å leve som en high carb vegan er en fantastisk måte og leve på og man våkner opp fordi man ikke har gift i kroppen heller og nok energi til hjernen. Plis gi det en sjanse det vil hjelpe så utrolig mye 😊 og selfølgelig vil du jo hjelpe men samtidig være lykkelig selv og high carb vegan er da veien og gå 😊❤️❤️

  29. Ler av hvor lite kompetanse flere av kommentarene over her har..
   Mennesker er noe dritt! Greit vi er smarte og blablabla! Men det er kun for vår egen nytelse. Verden hadde vært heelt fin uten menneskene. Fordi da hadde ting gått etter naturens gang! Mennesker er egoistiske og gjør alt de kan for å få penger og makt. Og selvom de har nok penger til å Mette en hel verdensdel, søker de etter mer. Det gir seg ikke. Det er en evig ond sirkel!
   Jeg sier bare GO GREEN, og redd det lille som er igjen av natur og dyr.

  30. Dette er grunnen til at mitt mest sagte ordtak er “hater mennesker”.
   Dette var jo en fin måte å starte dagen på… xD

  31. Testing på dyr er jeg fullstendig mot, men det at vi spiser dyr og lever av kjøtt er helt normalt. Så lenge slakting av dyr skjer på en human måte og ingen dyr pines er det helt greit å spise kjøtt. Pelsen til dyrene har blitt brukt helt siden steinalderen, men nå synes jeg vi bruker pelsen av helt feile grunner. Vi bruker den ikke for å holde varmen, vi bruker den for å få status og se bra ut. Æsj ..
   Det er naturens gang at vi spiser kjøtt og at dyr blir slaktet og brukt til mat. Dyr spiser også hverandre, slik har det alltid vært og slik kommer det alltid til å være. Men å bruke uskyldige dyr til testing av sminke og andre unødvendige greier er rett og slett bare grusomt.

  32. Etter å ha sett 25 sekunder, skjønte jeg nøyaktig hva filmen handlet om. Helt grusomt! Teit når folk sier: ”så lenge dyr drepes på en human måte, er det jo greit”. Det er faen meg ikke greit! Noen gang sett noen som går bort til en fremmed på gata, putter personen i ett bur og flår personen levende? Og så lage vesker og sko av huden, og krage til en jakke av håret for så å selge det? Så hvorfor i alle dager skal vi behandle dyr annerledes?!
   Hvorfor er straffen for å drepe ett dyr en bot eller noen dager i fengsel, men straffen for å drepe ett menneske er å måtte tilbringe resten av livet i fengsel?
   Hvorfor er det lov å drepe dyr hvis man er slakter, jobber med dyretesting og jobber på pelsfarm, men ikke drepe en tilfeldig katt som går forbi? Bare fordi en katt liksom er mer ”verdt” enn en gris? Men hvor går grensa for hvilke dyr man kan ta livet av for å få straff eller ikke? Man burde bli straffet for å ta noes/noens liv. Om det er ett menneske, en katt eller en gris, burde ikke spille noen rolle! Og vær så snill, de fleste forstår hva jeg mener med dette så ikke kom med så tåpelige kommentarer som ”skal man komme i fengsel for å klaske en mygg?”.
   AlLLE er like mye verdt! Og ALLE har en rett til å leve! Livet er for ALLE!

  33. Ehhh… er du seriøs Sophie? Du tror altså at alle mennesker er som “mennesket” i videoen? Det virker for meg som Steve Cutts (han som lagde videoen), du og mange andre (ikke alle) tror alle mennesker skyter og dreper andre dyr og mennesker? Tror du alle mennesker behandler dyr på den måten som vist i videoen? Har du forresten peiling på at flere (heldigvis ikke alle) firmaer/selskaper som lager restylan, botox og silikon faktisk har begått grusomme dyreforsøk i skjul og deretter drept dyrene fordi de var i ekstrem smerte/halvdøde? Vurderer du nå å fjerne all plastikk, silikon etc. i kroppen din eller støtter du denne industrien (som du er så glad i å si at alle mennesker gjør)? Har du tenkt på at du har et ganske stort forbruk i forhold til mange andre? Visste du også at Steve Cutts og teamet hans er blitt rike på grunn av “propagandavideoene” som har flere mlllioner views/visninger og lar seg lure av (dem er så mentalt tilbakestående at dem virkelig tror at personen i videoen gjenspeiler alle andre mennesker bortsett fra dem selv). Kanskje du burde komme deg ut litt mer Sophie? Nei ikke en flytur til et luksushotell, men for eksempel dra med venner på spasertur i skogen eller til nærmeste innsjø?

  34. Kjære dere, vegeterianere, bedrevitere, dyrevenner og dere som er såå i mot at vi jakter på dyr: er dere klar over at vi faktisk skyter for lite dyr her i norge? Det blir skutt færre dyr en hva som fødes inn i bestanden hvert år… Er dere klar over hva som skjer når man skyter for lite dyr? Det blir overbestand av dyr, og da lider dyra, f.eks fordi det blir ikke nok beiteplass. Det blir mere flott, og vi alle vet vel her at flotten sprer farlige sykdommer som både vi menneskene å dyrene må lide for.. Dyrene lider ikke når de blir jaktet på å skutt, de får en kule inn i seg å surrer litt i ring å legger seg å dør, uten at de lider! Jeg er dyrevenn, men jeg er også menneskevenn! JA TIL JAKT! Nei til at dyra lider;)

  35. Jeg fikk veldig høy puls ,jeg skulle ønske flere hadde blitt med i dyrevernet ,hjulpet dyr , ikke bruke skinn eller pels, bruke dyre fri testet sminke , ikke gå på sirkus da hadde de ikke tjent på de og mår legges ned fordi de ikke får inn nok penger, ikke gå i dyrehager,ikke sirkus og alt sånn med dyr ,nei til at dyr lider ,ja til å stå imot .

  36. Mennesker er noe av det verste som har skjedd denne verden, det skal jeg være enig i. Ikke bare masseslakter vi dyr, vi forrurenser og ødelegger naturen. Men det som plager meg er, at du Sophie eier en veske (eller fler), som du har skrevet om her i bloggen at den er av ekte skinn, og kostet mer enn en bil. Så at DU av alle, som faktik er en forbruker av pels og skinn får vondt inni deg av en slik video? Kjære deg, det er slike som deg som utgjør størsteparten av problemet.. Noen dyrevenn er du nok ikke før du kutter ut å bruke skinn eller pels. Pelsindustrien er jo noe av det verste som er, men du tenker på det som en gråsone? Syns du virkelig at tortur av uskyldige dyr kan settes under kategorien “gråsone”??? Nei, makan. Du får stå der på din høye hest, spille på utseendet de neste 10 åra. Når utseendet har begynt å fade, sitter du igjen med ikkenoe annet enn en folketom blogg. Og det, det er sannheten.

  37. Jeg må si jeg blir litt flau her..
   Dyr som elg, gris, ku, sau, hjort,etc har alltid blitt brukt som mat, jeg bor på gård, og har sau, gris og høns, ja dyrene har navn, men jeg må også ha mat, jeg har vært med på slakting av både sau og gris, å de lider ikke en plass, de får en kule i panna så sier de natta, å dere som er vegetarianer, bra for dere, men dere vil mest sannsynlig få vitamin og protein mangel, det er bedre å holde dyrebestandene på et level hvor vi vet at de får nok mat og ikke blir pint, er dere ikke enig?

  38. Dette er forferdelig å se på. Menneskene trenger mat, ja, men planter og slikt er fullt spiseliige de også. Dyr er LEVENDE SKAPNINGER (!!!!!!!!!!) tenk dere på nyhetene hver dag: “Dame torturert offentlig i Tyrkia…” ingen sier noe om DYRENE, som gjennommgår så mye fælt hver dag, men vi mennesker tenker på dyr som en LAVERE RANG enn mennesker. Og det er de ikke! Dyr og mennesker er like mye verdt. Tenk deg om noen hadde kidnappa familien din for å lage koteletter av dem?
   Jeg tenker du blir fornøøyd da, vettu…
   DEt er det samme at vennina mi sier jeg skal drepe vepsen. “Hvorfor?” “Fordi eg er redd den skal stikke meg..” Vepsen er like mye verdt som oss mennesker. Man trenger ikke drepe den om den sitter på ruta di. Man kan fjerne en med et glass og et ark.
   aurora

  39. Som om DU gjør så sjukt mye for å ikke støtte uetiske ting -.-‘
   Mange synes det er trist, men allikevel kler de seg opp i Canada goose, kjører mye mer enn de trenger, velger fly forran tog fordi vi ikke har tålmodighet og kjøper garderoben full av uetiske HM klær som ti stakkars unger måtte dø for at du skal få så billig.
   Bare det å spise kjøtt forurenser mye. For hvert plagg du kjøper forurenser du i gjennomsnitt 2 ganger til London med bil og tilbake….

  40. Synes at det er godt at sophie i hvert fall prøver. Vi må huske på at verden egentlig er dyrenes, og vi bare forurenser og ødelegger. Hvorfor skal man spise så ekstremt mye kjøtt feks når det finnes så mye annet godt i verden. Og hvis man spiser kjøtt kan man i det minste spise det opp, og ikke kaste restene som blir igjen til middag.

  41. Den er jo ikke skummel da, skjønner ikke hvorfor folk sier det… Det er jo bare noe som noen har tegna!

  42. Hvor gamle er dere a? Jævligste dere har sett? Får mareritt? Det er jo slik verden har blitt! Åpne opp øynene deres a.

  43. Helene! Nå holder du kjeft å ikke snakk sånn til Sofie Elise! Skjerp deg Helene. Ja, det er sånn at vi overlever av alt det på videoen. Men ikke snakk stygt om puppene eller nesa til Sofie! Tenk hvis du hadde vært henne! Noen ganger er det bedre at man holder skjeft så folk ikke tror du er dum, enn å snakke å bevise det!

  44. Slutt å si at Sofie er fals, fordi de som sier det er det sjøl, de er rett å slett misunnelige. Jeg synes det er helt fantastisk av deg Sofie å dele denne videoen. Stå på, fordi jeg har troen på deg!

  45. Sett denne filmen for en stund tilbake. Den både skremmer og får en til og tenke, synes det er en bra film som får frem en budskap om at noe er nødt til å endres !

  46. Skal aldri spise kjøtt, kjøpe dyretestet sminke, kjøpe ekte pels (har aldri gjort det heller), kjøpe tilbehør som har ekte dyrehår. AALDRI!!!

  47. får lyst til å skrike til verden at vi kommer til å du hvis vi holder på sånn! skulle ønske vi kunne gjøre noe.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg