hvordan takle sjalusi?

Det er flere av dere lesere som har bedt meg skrive et innlegg om sjalusi, og hvordan man skal takle det – spessielt i et forhold. Jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bok med flere oppfølgere om dette temaet, nettopp fordi jeg har hatt et lite monster inne i meg til tider som har ødelagt så mye for meg og andre – min egen usikkerhet. Og når man har det slik i et forhold? Vel, det er så utrolig grusomt, og ingen teknikker du kan lese i cosmopolitan eller selvhjelpsbøker kan redde deg ut fra det. Desverre, eller heldigvis, ligger alt i ditt eget hode.

Jeg tror det er noe mange missforstår med det å være sjalu i et forhold. Når jeg har vært sjalu, så har det aldri i livet vært fordi jeg har tenkt en kjæreste skulle ha vært utro eller gjort noe med andre jenter. Sjalusien tror jeg ligger dyper enn som så. Jeg har vært redd for at han skal synes andre jenter er penere enn meg, kanskje de er snillere, morsommere, kanskje han til og med skulle ønske i et lite sekund at han var kjæreste med nettopp henne, og ikke meg. Og det er slike ting som stikker. Slike ting som er vanskelig å sette ord på, og om man først tar det opp med kjæresten sin, blir det egentlig bare for teit. For han har jo ikke gjort noe galt. Og om han forteller deg at “nei, så klart tenker jeg ikke sånn”, tenker du mest sannsynlig at han lyver. Og slik blir det en evig ond sirkel.

Jeg har vært på det stadiet av sjalusi, at om jeg har sett på film med en kjæreste og en fin jente kom på skjermen, kunne jeg få vondt i magen. Åpenbart er jeg jo ikke redd for at han skal være utro mot meg med henne, men det er tankene mine som løper rundt.” Synes han hun er fin? Finere enn meg? Ser han på meg nå og tenker at jeg er stygg, at jeg kanskje burde ha hatt litt større rumpe?”. Når jeg tok slike ting opp med venninner fikk jeg ofte høre “ja men herregud, andre jenter slutter jo ikke å se bra ut, bare fordi han er sammen med deg”. Da tenkte jeg alltid at det var faen ikke greit, ingen andre enn meg fikk lovt til å se bra ut for han.

Man setter opp en evig fasade. Spiller rollen om laid-back kjæreste til venninner, hun der som ikke bryr seg om han er ute til sent på kvelden fordi man er så forbanna kul og sikker på hverandre at man ikke tenker noe over det. Spiller “neida jeg er ikke sur” til kjæresten, selv om han merker at du henger litt ekstra med hodet fordi dere gikk forbi en jente med fin rumpe når dere skulle handle. Og hva skal man gjøre for å bli kvitt dette? Om det fantes en oppskrift, en kur for dette, så hadde det ikke vært noe problem – men det finnes ikke.

Sjalusi er noe de aller fleste vokser av seg når man blir mer sikker på seg selv, hvem man er og hva man vil. Når man innser at man elsker kjæresten sin, men man trenger ikke den evige bekreftelsen for å føle seg bra – fordi man vet, innerst inne, at man er god nok uansett. En fin jente er en fin jente, men det man har sammen er kjærlighet. Det er noe man ikke får via porno, via å se på andre, via å flørte. Det er noe veldig, veldig få har sammen. Man må stille seg selv spørsmålet om det virkelig er verdt det – for hva er det beste som kan skje? Det eneste han kan gi deg, er å fortelle deg at du er bra nok, noe du mest sannsynlig ikke hører på uansett. Hva får man videre ut av det? Mest sannsynlig blir han lei seg og trist av at du aldri tar de fine ordene til deg, da vil han begynne å gi deg bekreftelse mer sjeldent, ergo du blir mer usikker, og du har ødelagt for deg selv. Verdt det?

Nei, man må fokusere på ting som gjør at man har det bra med seg selv. Det er derfor det funker veldig bra for meg og Mathias tror jeg, vi har (helt på ekte) et veldig avslappa forhold hvor man ikke trenger å stresse rundt og overveie hvert eneste ord eller ting man gjør, i frykt for hvordan den andre kommer til å reagere. For slik har det vært – jeg var helt jævlig da vi ble sammen, tro meg! Jeg spurte han om ting hvor jeg forventet et visst svar, og om han ikke svarte nøyaktig det jeg hadde sett for meg i hodet, ble jeg sur. Om han ikke gjorde ditt, om han ikke gjorde datt. Slik river man seg selv og hele forholdet ned av, og det er så jævlig når man sitter midt oppi et rot man har laget selv uten en mulighet til å spole tilbake. De aller fleste vil bare ha en kjæreste som er glad og fornøyd – så, jeg fokuserer på meg selv som første prioritet. Jeg reiser mye, er med venner, opplever og har det fint – så har jeg mye glede å gi til han, og vi opplever ting sammen. Han har sitt liv med sine venner og sin jobb, jeg har mitt, og så har vi kjærligheten oss imellom – det at han kan se på meg på en spessiel måte og jeg vet nøyaktig hva han tenker eller vil, det at han er den første jeg ser hver morgen og hver kveld, og det at han vet alt om meg og uansett ønsker å være med meg. Det er unikt. 

Lykke til, det er en hard verden oppe i ditt eget hode! (for husk, det er som regel der problemet ligger – og om ikke, så er ikke forholdet ditt verdt det. Ganske enkelt, og samtidig jævlig vanskelig)

 

86 kommentarer
  1. Jeg har lenge slitt med usikkerheten i våres forhold. Vi har vært sammen i 1 og et halvt år og i begynnelsen var han utro (ikke med vilje), han løy og jeg ble veldig usikker på ham. Men alikevell så klarte jeg ikke å gå fra han fordi jeg har så sterke følelser for han. Jeg har også lenge gått rundt å letet etter spor til at han er utro, lyger, snakker dirty med andre osv. Jeg har blitt mye bedre på å stole på han men jeg håper jeg til tider får bort sjalusien og usikkerheten 100%. Vi har et ekstremt bra forhold og han har aldri løyet for meg eller gjort noe. Så jeg håper at jeg finner tilbake til meg selv og blir mer sikker i forholdet vårt. Reiser også til tyrkia om 1 uke og jeg er veldig glad for at vi faktisk skal siden det har vært mange ganger der jeg nesten avbestilte.

  2. For et utrolig bra og velskrevet innlegg! Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i den usikkerheten og sjalusirollen som du beskriver, jeg var også sånn for noen år tilbake. Men som du sier, det er faktisk noe man vokser av seg, og det er en betryggende og deilig tanke 🙂 Ikke minst en deilig følelse når du innser at du har kommet over det stadiet!

  3. vis en person har vart utro så kan du aldri føle deg 100% sikker mot h*n på grunn jeg har opplevd det. jeg har vart i forhold litt merre en 2 år jeg er forsatt usikker om alt fungerer egentlig. ikke spør koffer jeg er med h*n ingenting blir 100% etter engangs utroskap… du komme alltid til å gå rundt med tanker i hodet ditt du komme alltid til å tenke når han er alene hva gjør på har h*n vært utro eller ikke når h*n kommer så er sjalusien der på plassen å kanskje en liten krangel du komme aldri tro på den personen mer. hver gang egentlig den personen sier sannheten så komme du til å tenke h*n lyver. så det blir vanskelig eg stresset med det i 2 år. så lykke til videre

  4. Kjenner meg igjen her. Er for tiden veldig mye sjalu, enda jeg ikke er i et forhold. Neida, her er det snakk om bestekompisen min! En liten del av meg skulle kanskje ønske vi var mer enn venner, og det har gått slike rykter om oss i månedesvis. Vi har begge prøvd å avkrefte ryktene, men noe i meg liker at det er sånn. Jeg spurte ganske nylig om hva vi egentlig er, hvordan han ser på meg osv og fikk jo bekreftet at dette er kun vennskapelig. Siden har jeg vært ekstremt sjalu når jeg vet han er med andre jenter og jeg hører andre rykter om han. Jeg liker han jo ikke egentlig på den måten, så jeg skulle virkelig ønske jeg ikke jeg ble så sjalu og heller fant en måte å takle det på.

  5. Dette innlegget traff meg nært hjertet, for å si det på den måten. Jeg sliter med det samme, har selv vært i et forhold hvor usikkerheten min (og mitt eget hode) tok fullstendig overhånd, jeg viste om det selv men det føltes så umulig å rette på. Uansett hvordan jeg prøvde å tenke, gikk ingenting slik det skulle. Det endte med at jeg ikke orket mer. I ettertid er det en utrolig vond følselse å tenke tilbake på at jeg selv har ødlagt et forhold, jeg skulle ønske jeg hadde. Tanken på et nytt er vanskelig for jeg vet hvordan det ender, men det løser seg vell for alle på en eller annen måte… :/

  6. Jeg var helt slik du beskriver før. Heldigvis har det bedret seg veldig, men jeg sliter fortsatt. Spesielt etter jeg fant ut at kjæresten min var utro (det skjedde bare en gang, så jeg tilgav han og vi er fortsatt sammen) har det blitt litt verre igjen, men jeg jobber veldig mye med det, og kjæresten min hjelper meg med å jobbe gjennom det! Takk for innlegget<3

  7. det er ikke alltid sånn heller. man kan ofte havne i en syk situasjon slik jeg gjorde
   kjæresten min (nå eks) var drit redd for at jeg skulle være utro, stolte ikke på meg. lot meg ikke være med gutter (til og med ikke min homofile bestevenn!), lot meg ikke dra ut på fest osv
   ja det var utrolig teit av meg å være i forholdet fortsatt, ser det nå men kjærligheten gjorde meg desverre blind
   i hvertfall, så var det han som var utro til slutt. jeg ble helt sjokkert, etter alt jeg måtte gjøre for å bevise han at jeg selv aldri ville gjort noe slikt
   til alle jenter der ute, det er IKKE greit å bli kontrollert på den måten. ikke la deg styre, det er absolutt ikke noe sunt forhold. sjalusi er lov, men ikke når det tar overhånd

  8. Hvordan fant du og Mathias ut at ting var verdt det? MEd tanke på at det har vært slutt og masse drama?

  9. tusen takk <3 er veldig deilig å vite at du vil hjelpe om man spørr..
   For er nok det at jeg går litt opp og ned i humør, for han gjør jo aldri noe galt. Også bor vi 20 min fra hverandre med bil, går ingen kollektiv trafikk, og vi er 17 begge to. Så får jo ikke sett ham så ofte som jeg vil.. Men er ekstremt glad i ham, så klarer oss, det gjør vi.. 🙂

  10. Utrolig bra skrevet, Sophie! Kjenner meg godt igjen i det du skriver og har ofte tenkt at det ikke kan være normalt å tenke sånne syke monstertanker når det kommer til sjalusi, men var betryggende å se at jeg ikke er den eneste! Du er flink:)

  11. Takk kjære Sofie, tusen takk. Takk for at du er dønn ærlig, takk for at du skriver en post som berører (nesten) alle i løpet av livet, takk for at du skriver noe som treffer meg lang nedi hjerteroten.
   Du har helt rett i det du skriver, og du er så flink som faktisk har kommet deg over den perioden. Jeg vet selv hvor vanskelig det er, og må jobbe med det hver dag, men alt ligger selvsagt bare i hodet mitt. Takk for at jeg fikk lese dette, takk for at du gav meg et “spark bak”.

  12. jeg er ganske sjalu, og er det enda på eksen min som nylig gjorde det slutt med meg. eller jeg er jo ikke sjalu på han, men jentene har er med/snakker til som jeg vet han gjør. vi var ilag i et halvt år, men var bestevenner før vi ble ilag og hadde følelser for hverandre lenge før vi ble ilag. og hvis vi snakker nå så er vi bare kranglete mot hverandre og han virker så sur, og jeg orker ikke egentlig det. vi prøvde å være venner etter vi gjorde det slutt, fordi grunnen til at han slo opp var fordi han hadde mista mye av følelsene for meg. og for 2 dager siden sa ha at han enda hadde følelser for meg og nå er han sur på meg igjen.. vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg… prøver å ignorere han men han snakker jo nesten aldri til meg. Og om noen dager skal jeg til syden å være der i 3 uker, å har ikke sett han på lenge, var i slutten av mai vi stoppa å være ilag, selv om jeg vil være i lag med han hver dag, sånn som det var før.

  13. godt skrevet sophie! tusen takk, det hjalp på mange måter <3 men det er et problem, hvis man holder på med en gutt - men ikke er sammen, hva skal man gjøre da? jeg er jo ikke sammen med han, så jeg har ikke noen rett til å "eie" han, men likevel... Jeg blir redd for at han skal plutselig bli sammen med en annen for han byttet til en ny klasse nå nylig, og jeg vet ikke hva han gjør og holder på med der. Det stresser meg.
   Nå skrev du om forhold, noe som er veldig viktig, men hva skal man gjøre når man ikke er sammen og ikke har noen forpliktelser? synes du jeg burde snakke med han?

  14. Veldig bra innlegg. Jeg var akkurat slik før jeg også, men heldigvis sovnet monsteret med årene. Jeg og typen har vært sammen i 5 år nå, og jeg orker rett og slett ikke å bry meg så mye mer, haha. Vi elsker hverandre og sånn er det bare. Vi orker ikke dramaet lenger. Gikk helt av seg selv. Håper monsteret blir værende i drømmeland. 🙂 Men hvis det noengang skulle bli slutt, og jeg fikk meg en ny kjæreste så ville det sikkert våknet igjen, haha… Forskningsrapporter viser jo at hjernene til mennesker som er forelsket kan sammenliknes med de som har en hjerneskade.

  15. Tusen takk, det at du skriver om dette hjelper helt sikkert veldig mange, ihvertfall hjelper det meg. Det og vite at man ikke er alene om og ha “krig” i sitt eget hode, er veldig kjekt å vite. At det finnes folk som forstår hvordan det er. Det er ingen andre enn meg selv som lager det kaoset oppi hodet mitt, må virkelig prøve og skjerpe meg, og ikke la ting som blir sagt gå så fryktelig hardt inn på meg. Du er utrolig flink til å skrive! Dette trengte jeg virkelig å lese 🙂

  16. Anonym: Ja, true words. Har hatt litt av en krig i mitt eget hode hvor jeg føler jeg er to personligheter, en fornuftig og en litt gal personlighet som blir styrt av f.eks sjalusi. Så, det er også fint for meg å lese igjennom kommentarene, og at ikke JEG er alene 🙂

   Og tusen takk! 🙂 Det er så koselig å høre!

  17. Du er så tøff, Sophie Elise! Jeg elsker ærligheten din, vær så snill og fortsett sånn. Din blogg er den eneste jeg gidder å bruke tid på, særlig når du skriver som dette. Dette er et superviktig tema. Selv er jeg veldig sjalu, og jeg syns du er veldig modig som innrømmer usikkerhetene dine. Jeg har det på akkurat samme måte.

  18. Sol Runesdóttir: Haha, wow! Spennende det du skriver om forkningsrapporten, vi mennesker er absolutt noen syke sjeler og ingenting er sterkere enn forelskelse!

  19. stå på, digger deg 3: Jeg kjenner den følelsen godt altså, men er den ikke på en måte litt god / spennende? Når man bare holder på, og ikke “eier” hverandre, men må gå rundt å være litt. . tja, spent?

   Dere har ingen forpliktelser som du nevner, så da er det bare å la det gå sin gang, og være seg selv og følge magefølelsen. Jeg vet jo ikke hvor seriøst det er mellom dere, men etterhvert bør man da kunne legge noen “ground rules”. Lykke til! 🙂

  20. Marthe: Huff, det hørtes ikke gøy ut! Du får bruke den tiden i syden til å tenke på deg selv, slappe av og kanskje ikke svare om han skriver til deg, for det høres ut som en litt umoden gutt som ikke vet helt hva han vil, og SLIKT har man jo ikke tid til! 😉

  21. mathea: Når det var slutt følte jeg (og sikkert han også) at noe mangelt, man bare hang med hodet og var helt passiv. Det var den verste tiden i hele mitt liv, fordi jeg følte absolutt _ingenting_ Ikke var jeg glad, ikke var jeg lei meg, alt var bare en rett linje og uansett hva som skjedde så hadde det null påvirkning på meg. Jeg hadde det så vondt inne i meg at jeg hadde det for vondt til å være lei meg, og vi bare klarer oss ikke uten hverandre rett og slett. Under den peroden det var slutt, så hadde vi jo også null kontakt og jeg var 100% sikker på at vi aldri kom til å bli sammen igjen, så man fikk virkelig følt på det å være uten hverandre. Om det bare hadde vært en pause, eller om vi hadde hatt kontakt, ville sikkert ikke ting tatt den vendingen som det gjorde. Så, jeg er glad for det den dag i dag, og vi trengte det virkelig.

  22. Anonym: Jeg tror de fleste som er veldig redd for at kjæresten sin skal være utro, sånn fyskisk ordentlig utro, e ganske truende til å være utro selv, fordi man kjenner igjen sine egne tanker. Ikke vet jeg for sikkert, men er en teori jeg har 🙂

  23. Jeg har aldri slitt med sjalusi i forhold, men når jeg er singel…aiaiai. Jeg og kjæresten min stoler 110% på hverandre og han har til og med sagt at jeg kan sove hos kompiser osv uten spesielle problemer da han vet jeg aldri i livet ville vært utro. Med han er det ingen problemer med sjalusi. Før jeg ble sammen med han derimot slet jeg kraftig med det. Jeg følte meg på en måte best og penest uansett hvor jeg gikk, og selvtilliten var faktisk kvalmende høy. Jeg hadde det for meg at uansett hvem jeg ville ha, singel eller ikke, så kunne jeg få han. Det var helt sykt. Når en gutt derimot ga en annen jente oppmerksomhet ble jeg på et blunk helt sykt lei meg og kunne begynne å gråte. Det trengte ikke være noe mer enn at han snakket med henne før jeg fikk et stikk i magen. Trengte ikke en gang være interessert i fyren. Det var helt vilt. Nå er jeg heldigvis mer realistisk og glad for at jeg kan stole 100% på kjæresten min 🙂

  24. Tusen takk! Dette var som om du skrev personlig til meg 🙂 Trengte dette virkelig!
   Du er så flink! Fine, fine deg 🙂

  25. Hei:-)
   Jeg lurte på når du skal synge lionheart live? Gleder meg så mye til å høre deg synge live:D

  26. Takk Sophie! Dette håper jeg hjelper.♡
   Vi har vært sammen i 2 år men nå nylig har ting vært litt speielt…

  27. herreguud du skriver akkurat som jeg føler det selv! er så av og på med hvordan jeg føler ting, men på det verste er det sånn at jeg må vurdere enkelte filmer osv før vi se, fordi jeg tenker at jeg ikke vil han skal se digge damer på filmen osv, haha. er jo latterlig, men man blir jo litt gal av den tankegangen!

  28. Jeg er så glad for at jeg ikke finnes sjalu. Jeg vet at kjæresten min ser andre jenter som han synes er fine, noen av dem synes han nok tilogmed er finere enn meg – men det er helt greit. Han er ikke sammen med meg fordi han synes jeg er fin å se på eller deilig, men fordi jeg er meg. Det er det ingen andre jenter som er. Det finnes kun en av meg, og det var meg han valgte. Så da kan jeg sitte der med hengemagen min og mine store lår og vite at selv om kjæresten min synes jenter med fin mage og fin rumpe er fine, så er det meg han er sammen med 🙂
   Jeg lar han se porno også. Det er helt okei. Har også sett det sammen med han et par ganger også.

  29. herregud jeg trodde jeg var den eneste når det gjaldt det med hvordan jeg tenkte når det gjaldt andre jenter og jenter på film og andre ting, jeg trodde seriøst at jeg var sinnsyk. fint innlegg, sophie 🙂

  30. Har akkurat åpnet meg nok til å bevege meg inn i et forhold og sjalusi er en av tingene jeg sliter mest med, så følte meg ganske truffet! Sykt bra innlegg, får meg til å tenke meg om en gang ekstra før jeg lar de negative tankene slippe gjennom når jeg egentlig har det veldig bra med denne gutten 🙂 Innlegg som dette er grunnen til at jeg elsker bloggen din og deg som person!

  31. Er jo bare å finne seg en gutt som ikke sitter og titter på andre jenter. Skjønner ikke problemet, når man er forelska i ei jente finner jeg ikke andre jenter pene. nå skal det sies at jeg bare har vært forelska i ei og det er jeg fortsatt.. Hvorfor gjøre det komplisert når du kan gjøre det enkelt?

  32. Jeg tar meg selv i å stikke oftere og oftere innom bloggen din om dagen. Du skriver innlegg som treffer meg rett i hjerterota, virkelig! Jeg er så glad for å se at du har blitt så trygg på deg selv og det du har, og det smitter over på innleggene dine 🙂 Du har en egen evne til å ordlegge deg og til å sette ting i perspektiv, jeg finner virkelig inspirasjon gjennom din blogg Sophie Elise, du er utrolig dyktig og virker som en helt fantastisk person! Dette innlegget trengte jeg å lese nå, da jeg har slitt mye med sjalusi selv. Det er utrolig slitsomt, og det er som du sier, alt foregår oppe i våres eget hode. Det beste er å fokusere på å være fornøyd med seg selv, det er så mye mer attraktivt enn en usikker person på konstant søk etter bekreftelse. Takk for en påminnelse på dette 🙂

  33. Det var helt sinnsykt bra skrevet! Har ikke et forhold selv, men merker ofte sjalusi ovenfor venninner og gutter jeg evt. liker. Har egentlig aldri klart å sette ord på hvor den sjalusien kommer fra, men dette innlegget fikk meg virkelig til å tenke. Du har så sinnsykt bra skrive og formuleringsevne! Ahh.. Du er min favorittblogger uten tvil!

  34. var så sjalu med min første kjæreste, lot han ikke snakke med jenter, eller være med de. Var helt sykt egentlig, glad det har gått 4 år siden det nå da…

  35. Bor nesten to timer unna kjæresten min, så er veeldig sjalu til tider. Han flyttet hjem i sommerferien, fordi han bor på hybel der jeg bor ellers i året pga skole. Jeg vet liksom hva han holder på med når vi er sammen ellers, men nå som han er langt borte fra meg vet jeg aldri hva han holder på med. Han er opptatt med sitt, og får nesten ikke kontakt med han via internett osv, så jeg går hver dag med en klomp i halsen. Det har ingenting med at jeg ikke stoler på han å gjøre, men at jeg er så sykt redd for det som er mitt. Jeg vet jo at han ikke kommer til å gjøre noe galt, men er tanken som dreper meg. Det er en ubeskrivelig følelse, og jeg får vondt inni meg av å bare gå å tenke på hva han gjør osv.. Noen som har det sånn?

  36. Du er så flink å skrive. Jeg elsker bloggen din. Det er ingenting gale med deg, du er kjempe pen:) Jeg blir også sjalu mange ganger, ofte fordi noen har bedre ting en meg, får alt de vil ha, eller fordi de har kjæreste, som jeg ikke har. Men du er nydelig, stå på 🙂 <3 <3

  37. Jatakk til flere innlegg om sjalusi! Dette satt ord på en del ting jeg tidligere har slitt med, og det er hovedgrunnen til at det ble slutt med min eks. Takk 🙂

  38. Hei Sophie.
   Ønsker bare å informere deg om noen skrivefeil som går igjen og igjen og igjen på bloggen din…
   Dette er ikke for å være “grammernazi” eller kjip, dette er kun hjelp til å gjøre bloggen din enda bedre!:)
   -Det heter blant ikke blandt. Dessverre- ikke desverre. Misforstå- ikke missforstå. Overrasket- ikke overassket.
   Jeg liker bloggen din utrolig godt og leser den hver dag. Stå på!

  39. heihei: Jeg synes det er bra at slike ting blir påpekt, jeg går jo ikke på skole lengre og noen steder må jeg jo lære! Så ingen problemer med det! 🙂

  40. Takk for at du skrev dette innlegget. Du har klart å sette ord på det jeg aldri helt har fått til! Nå blir det kanskje litt lettere å forklare kjæresten hvorfor man henger med hodet til tider, men like vel ikke klarer å forklare hvorfor. Værste følelsen i verden! Igjen, tusen takk!! 🙂

  41. Kjenner meg sånn igjen, og blir så lettet over at jeg ikke er den eneste som blir sjalu over scenarioer jeg selv lager.. Dette hjalp meg så mye!!

  42. Dette er super rart, fordi jeg har aldri vært i et forhold, men blir ekstrem sur når jeg ikke er den fineste jenta. Jeg får som regel mye oppmerksomhet i offentlige steder, og dersom jeg en dag får mindre oppmerksomhet blir jeg helt forbannet. Jeg må lukke øynene og se vekk dersom noen er penere, og jeg aner ikke hvordan jeg noensinne kan være i et forhold med et slikt attitude.

  43. Noen ganger er jeg, som absolutt ikke kjenner deg, livredd for at du ikke skal forstå hvor utrolig genial du er. Du er akkurat som alle andre, like fullt helt enestående. Tusen takk for alt det helt “normale” du deler. Det føles så befriende, fordi det ofte er ting alle føler på, men som ikke alltid er like lett å snakke om. Du er, uansett hva folk måtte si, og uansett hva slags samfunn vi lever i, en utrolig klok jente.

  44. Dødsbra innlegg! Kan bli sjalu en gang imellom jeg også, men ikke så ille som du beskriver det. Men har vært det før da jeg var yngre, huff, det er en helt jævlig følelse. Men typen min derimot han er sykelig sjalu, aner ikke hva jeg skal gjøre, fordi han blir sur hvis jeg tar det opp og jeg orker ikke drama….

  45. Sånne innlegg hjelper mye! 🙂 og da føler jeg at jeg ikke er den enste! Men mitt forhold har nettopp blitt slutt siden kjæresten var på en guttetur utenlands, og jeg stolte så på han! Men han løy mange ganger til meg om ting som såret som jeg fikk vite 2 uker etter han hadde kommet hjem. Håper mitt neste forhold, så skal jeg stole enda mer på kjæresten og bygge tillit! håper ikke får en kjæreste som lyver…

  46. Utrolig bra skrevet! Akkuratt sånn jeg føler det! Er kjempe slitsomt å ha det sånn, føler som du alltid har noe som henger over deg! Glad jeg ikke er den eneste som føler det sånn.
   Du er helt fantastisk, stå på videre!

  47. Det var som å lese nøyaktig hvordan jeg har det. Helt nøyaktig! Var godt å vite at jeg ikke er den eneste som er “crazygirlfriend”.. Men kjedelig at flere har det sånn.. For det er virkelig vondt å gå rundt å tenke sånn hele tiden. Som: syns han at ho var deilige enn meg??
   Takk for innlegget!

  48. Bare lurer på en ting, da det var slutt mellom dere. Var noen av dere utro ?
   I og med hvordan du fremstiller deg selv på bloggen og kjæresten din. Tror du seriøst at han har det bra når du poster lettkledde bilder og er med så mange gutter hele tiden? Synes det er et rart forhold dere er i, nesten som dere er i et åpent. Men det er min mening. (Særlig for hans sin side.)

  49. Hei!
   Tusen takk for et kjempefint innlegg. Jeg har aldri trodd at jeg var sårlig sjalu, men når jeg leser innlegget ditt ser jeg at, shit, det er jo faktisk sånn jeg er?. Meg og kjæresten har vært sammen i nesen to år, og er nå samboere. Vi har det veldig fint sammen, og han er verdens snilleste. Jeg har lagt på meg litt etter vi ble sammen, og han er superfit og flink til å trene. Jeg har derfor dårlig selvtilitt, noe som dessverre går ut over han.. Jeg sier det aldri til han, men fy så vondt det er når jeg ser at han ser på andre jenter.. Han er jo gutt, og jeg kan jo se på andre gutter, men det er skikkelig sårt. Får skikkelig dårlig samvittighet når jeg blir sånn, men jeg klarer ikke å la være.. Mtp at du har klart å endre tenkemåten din, så lurer jeg på (selvom du skriver at det ikke er noen fasit), hvordan klarte du det? Er skikkelig redd for at dette skal ødelegge for oss i lengden?..:(

  50. Du har en utrolig fin blogg!
   Takk for at du skrev dette innlegget, jeg er veldig sjalu av meg på akkurat den måten du beskriver, og jeg er fullstendig klar over det. Så hver gang sjalusien sniker seg innpå sier jeg inni meg selv, så mange ganger det trengs. “Ikke gjør ingenting til en ting” Begynte med dette for ca 3 månder siden og måtte si det ofte inni meg, nå kommer sjalusien mer sjeldent enn før! 🙂 og godt er det, for typen min har aldri vært utro, han er utrolig snill av natur. stakkarn har nokk aldri vært sammen med ei som meg før 😛

  51. Du er ikke alene nei, vet du hva, jeg kjente meg igjen i absolutt ALT du skrev her. Slet/sliter med det samme, og av og til når vi ser på film sammen får jeg akkurat den følelsen du beskrev. Vondt i magen, blir nesten kvalm, lurer på hva som foregår oppi hodet på kjæresten når han ser hun deilige jenta på skjermen. Er så vondt! Og er ikke en gang deres feil (stakkars gutter, haha!)
   Syns det er utrolig stort av deg å faktisk skrive så ærlig om tankene dine. Respekterer det veldig, og er deilig å lese at jeg ikke er alene med tankene mine. Glad for å høre at det har blitt bedre for deg angående sjalusien, håper det ordner seg for meg også.
   <3

  52. Tusen tusen takk for at du delte det! Jeg sliter utrolig mye med akkurat det du sier der; “ikke direkte redd for at han skal være utro, men om han syntes hun er penere, morsommere og snillere enn meg”. Det er det jeg er redd for. Tusen takk for at du satt ord på det for meg. Dette tror jeg gjør forholdet vårt bedre, om jeg bare klarer å dele det med han. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg