stopp en grusom tradisjon!

 
Årlig er det en hundekjøttsfestival i byen Yulin, som ligger i sydøstlige Kina. Her blir årlig 10 000 hunder brutalt slått ihjel for å så spises, og lokale dyrevernsmedarbeidere rapporterer at flere av hundene blir flådd levende. Hundene fanges på gatene eller blir avlet fram på ulovlige oppdrett, og når de transporteres til det såkalte slakteriet foregår det i trange bur, hvor de er uten vann og mat. 

Den danske organisasjonen Anima har tidligere klart å stoppe lignende festivaler ved hjelp av underskriftskampanjer på nettet, og nå prøver de å gjenta den samme suksessen – så, for at det skal kunne bli en stopp på dette, og for at vi i lille Norge skal kunne gjøre en forskjell, skriv under HER HER HER! 

For meg er det helt sinnsykt å tenke på at ikke flere bloggere eller profilerte mennesker bruker sin stemme til å nå ut med viktige budskap. Så klart skal ikke hele bloggen min handle om å “redde verden”, men jeg klarer ikke la dyrevern ligge hundre prosent. . Tenk om alle de store bloggerne oppfordret til slike til? Eller, enda bedre – Justin Bieber? Om han tweetet om dette ville det ha tatt slutt, men det gidder vel ikke folk. Og det gjør meg forbanna, for det skal så lite til. Man kan jo nevne navn i fleng, hva med f.eks hele Kardashian familien, som har så stor makt på sosiale medier? Det er faktisk nok til at jeg mister respekt for folk, at de ikke bruker sin stemme rett på noen som helst måte. 

Skriv gjerne en kommentar om dere skriver under, så får jeg se hvor mange jeg klarer å påvirke! Del gjerne innlegget på facebook også, slik at flere kan få det med seg. 


505 kommentarer

Siste innlegg