rett og galt

Jeg har nå lest igjennom kommentarene deres fra gårdagens innlegg om kattene, og jeg forstår både den ene og den andre siden av saken. Jeg er utrolig og smertefullt klar over hvor disse dyrene mest sannsynlig kommer ifra, og at hele industrien med dyrebutikk styres av etterspørsel og behov – kjøper ingen dyr, er det ingen mer dyrebutikk. Dette er jeg klar over, og var også veldig klar over da jeg gikk inn i dyrebutikken. Men når man først er der, og står ansikt til ansikt med disse to små, åpenbart underernærte og understimulerte kattene som dunker hodet i glasset, så mistet iallfall jeg litt av den logiske tankegangen. . Og det betyr ikke at jeg ikke vet, eller fornekter det som er realiteten. Det er jævlig, men jeg kan ikke annet enn å legge meg flat og ydmyk. Jeg gjorde det som. . ja, jeg kan ikke si det føltes rett, men for meg kunne jeg ikke gå derfra uten dem. Jeg har selv skrevet tidligere på bloggen om at dyr i butikkene blir gasset om de ikke blir solgt (kattene var på salg så det var nok neste steg), og jeg vet også at de mest sannsynlig kommer fra fabrikk (noe lille Rigmor som jeg har hjemme også gjør). Men, nå er de her, og jeg har funnet ut hvordan det skal bli gjort med å få dem til Norge (som kan skje først 2. juli), og disse to skal få et fint hjem hos meg. Og, så adopterer jeg en katt fra dyrebeskyttelsen i Norge senere. Om man tenker seg om, så er nesten alt hyklerisk uansett hvordan man ser på det. Visste dere at kattene og hundene vi avliver i Norge og utland, er en del av foret som kuer, griser osv på industrianlegg faktisk spiser? Og om vi hadde spist hunder og katter ville ikke miljøet, og missbruket av dyr i mat vært like ille som i dag? Og hvorfor spiser vi ikke hunder, men griser? Alt er bare feil, og dette er ting jeg tenker mye på. Det at jeg kjøpte disse kattene er langt ifra like ille som det som skjer i Norge, med kuer og griser. Og om jeg hadde sett en gris som snart skulle ha blitt avlivet, ville jeg kjøpt den også – kanskje uten å ha tenkt, for kanskje det ville ha støttet opp under en fæl insdustri, men det er så utrolig vanskelig når man står der og ser dem i øynene og VET at for akkurat disse to, kan man gjøre noe. Og det har jeg nå gjort, da. Jeg klarte bare ikke å snu meg å gå, det er min “feil”. Jeg hadde sikkert endt opp med alle verdens dyreraser i den lille leiigheten min, om jeg ble stilt ovenfor et slikt valg igjen.

Og det jeg sa om at jeg er for medisink testing på dyr. “For” er vel egentlig litt feil ord, men poenget mitt der var, at jeg vil heller ta medisin enn å dø, om det var valget – medisin som da er testet på dyr, for med mindre man driver med naturmedisin er det ikke andre alternativer. Det betyr ikke at det er greit, men jeg gjør heller ingenting aktivt for å stoppe det, og å ikke gjøre noe er som regel like ille som å si “ja, jeg er for at dyr skal dø”. Jeg tar en paracett om jeg har virkelig vondt i hodet. Det er testet på dyr. P-piller. Antibiotika. Listen er lang, men ender alltid opp med det samme – dyr. Jeg har nå kuttet ut kjøtt, fisk, egg, har begynt nedtrapping av ost og melk, bruker ikke pels, bruker ikke dyretestet sminke eller klær som er fra dyr, spiser ikke gelatin, styrer unna palmeolje, drar ikke på mcdonalds fordi de er helt forjævlige med tanke på regnskog, drar aldri i helvette på KFC, og prøver aktivt å skape interesse og engasjement ovenfor dette. Jeg gjør ikke så godt jeg kan (for da hadde jeg ikke brukt medin testet på dyr heller, og ikke tatt meg råd til å kjøpe klær og heller donert pengene), men jeg er på vei dit jeg vil være. Jeg kan se på dyr, og føle en ro, fordi jeg vet at jeg ikke lengre spiser dem og deres likesinnede. Uansett, om det sto på IQ – da kunne vi jo like gjerne spist mennesker som er helt grønnsak, hadde det vært rett? For hva er da egentlig forksjellen? Skulle de ha blitt pint? Nei, de får et verdig liv så godt som det lar seg gjøre, og en verdig død. Håper vi kommer dit med dyrene en dag. 

Det er synd at hver gang man har et synspunkt, som i bunn og grunn er i beste mening, skal andre finne feil ved det. Men jeg skal fortsette å stå på det jeg mener, fordi jeg er så sikker på at jeg aldri kommer til å la meg knekke av det, og all kritikken jeg får. Jeg gjør feil, men jeg gjør mitt beste for å rette opp i det, og gjøre livet fint for ALLE levende vesner rundt meg, og ikke minst i verden. At jeg kjøpte kattene var kanskje “feil”, men prøv å se det fra mitt synspunkt som sto der mitt oppi det, med pengene i veska, tiden og ressursene til å endre på noe for disse to små syke, og ikke minst et hjerte og en hjerne som kan bli litt for emosjonelt styrt noen ganger – jeg klarer ikke gå vekk, og det er tydeligvis min “undergang” på bloggen og i livet generelt. 

234 kommentarer
  1. Du har overhode ikke gjort noe feil, du har gjort noe helt fantastisk! Du kan være så stolt av deg selv og du har et så stort hjerte! Veldig bra at du har funnet ut hvordan du kan få de hjem! De får det garantert fint med en eier som deg <3
   Ha en super bra dag og drit i all kritikken, dette er på ingen måte feil! Noe så absurd.

  2. Hei Sophie, jeg tenker mye på samme måte som deg, å synes faktisk det er litt trist at du må unnskylde deg på bloggen fordi du kjøper to kattunger som du mest sannsynlig nå har reddet livene til. Å husk at det finnes ingen regler uten unntak, fordi om du nå kjøpte disse kattene betyr ikke det at du må gi opp alt det du har jobbet hardt for og står for 🙂

  3. Jeg syntes det du gjorde var bra! det hadde vært forferdelig hvis de to kattene hadde blitt drept, de er så små!

  4. Stå på! Selv om du ikke ofrer hele livet ditt for en bedre verden, er det bedre å hjelpe til med noe, enn ingen ting. Hvis alle skulle tenkt at enten så er man miljøvennlig eller så er man ikke miljøvennlig, hadde nesten ingen valgt det miljøvennlige(f.eks.). Det hjelper hvis alle gjør små enkle tiltak i hverdagen, og du utgjør en større forskjell for dyrerettigheter, enn gjennomsnittet, så ikke la deg pirke!

  5. Du gjør veldig mye bra for dyrene, og du fortsetter å forbedre deg! Det er mer enn hva mange andre gjør, jeg syntes du er flink jeg! Du er en av grunnene til at jeg ble vegetarianer, så tusen takk for det!

  6. En kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe NOEN! Fint at du ga kattene en sjanse synes nå jeg, selvom de er skapt for grådighetens skyld av menneskene som solgte dem så kan de takke deg for at de kom til et godt hjem og ikke ble avlivet eller kom til et dårlig hjem. 🙂 Håper de gir deg masse lykke og gode minner. Lykke til :*

  7. Synes ikke du skal høre på de som kun sier negative ting. De er jo bare noen dumme idioter. Du gjorde virkelig det rette for begge kattene. Jeg som har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, vet jallefall at du kommer til å behandle dyrene utrolig bra! Du har et så stort og godt hjerte at jeg rett og slett ikke kan beskrive det. Hadde alle vært like glade i dyr som deg hadde det vært utrolig fint. Blir så glad av å lese at du tar deg tid til å redde kattene. Utrolig fine katter som har fått en herlig, snill og omsorgsfull eier! Stå på, Sophie. Med dette kommer du langt <3

  8. Ikke tenk på hva alle de andre sier, det du gjorde var faktisk å redde to små uskyldige liv som ikke hadde hatt sjans i havet om du ikke hadde gått inn i dyrebutikken den dagen. Ja, de blir nok erstattet med det samme, men det hadde de nok blitt uansett. Forskjellen nå er at de får leve, og får er fullverdig liv sammen med noen som ettersom jeg har oppfattet vil gjøre alt i hennes makt for at de skal ha det bra.

  9. Synes det er flott at du gjør så mye som du gjør! Stå på! 🙂
   Bare et lite tips, siden du er i overgangsfasen til å bli veganer, du har sikkert allerede gjort mye undersøkelse ang. det, men noe jeg ikke var helt klar over da jeg ble veganer var at B12 faktisk er umulig å få gjennom kosten i et vegansk kosthold, og man er avhenging av tilskudd/mat som er tilsatt B12 og det er veldig viktig at man er obs på at man får i seg nok. Om man først kommer under grensen må man ta mye mer tilskudd for å få det opp igjen, og det er jo litt kjedelig. Derfor kan det være greit å være klar over det fra begynnelsen av slik at du kan holde det ved like!
   Her er iallfall litt basic info om hvordan du kan få nok B12 i et vegansk kosthold om du skulle trenge det. 🙂
   http://veg-veg.no/helse/vegan/fakta_om_vitamin_b12_veganske_kilder
   Gleder meg til å følge deg videre i denne overgangsfasen, og håper du kan inspirere andre til å legge om til et vegansk kosthold også!
   Klem <3

  10. Åhh, du e et fantastisk menneske! e akkurat like engasjert som dæ når det gjeld dyr, og kommer åsså til å adoptere ei katt eller to fra dyrebeskyttelsen når æ fløtte heimefra. Har også tenkt på å være fosterhjem for katte tel di finn sæ et permanent heim. Skjønne ikje kordan folk i det heile tatt kan kritisere dæ for å adoptere to kattunga, det sei jo bære kor stor empati du har. Ser for mæ at di kommer tel å få det kjempefint hos dæ, å iallefall sia di får være ilag!

  11. John Bunyan ? ‘You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you.’
   Det synes det du har gjort ved å redde disse søte kattene, stå på! 🙂

  12. At noen kan finne feil med at du hjalp to forsvarsløse katter, skjønner jeg ikke. Folk leter etter feil med deg for å prøve å sette deg i et dårlig lys, til tross for at du nå har gjort noe kjempefint for to uskyldige dyr. Ikke bry deg om de som hakker ned på deg for hvert et valg du tar, jeg synes det er kjempeflott at vi har noen som virkelig åpner øynene til folk og viser oss realiteten til dyrene. Stå på, og gratulerer med to nye familiemedlem! De er nydelige!:)

  13. Du må faktisk tenke på at du er ett forbilde og du roser deg selv for å ha gjort dette her vil føre til at andre unge vil gjøre det samme og bidra med penger til de forferdelige menneskene fordi de som deg synes synd på disse dyrene, noe jeg selvfølgelig ikke har problemer med å forstå men uanset hvordan du vrir og vender på det går pengene til mennesker som driver med dyremishandling, det er ett faktum du ikke kan forandre :/

  14. Jeg er så urolig enig i deg. Jeg tenker så mye på akkurat det samme. Hvorfor er det ikke flere som gjør det. Jeg har selv tenkt å bli vegetarianer, men det er så uråtrolig vanskelig når man får nesten bare kjøtt til middag.

  15. Kansje det i teorien er feil. Men jeg hadde ikke klart å dra fra de selv. Syns det du gjorde var utrolig fint!

  16. Jeg har lenge vurdert å bli vegetarianer, men det ser dårlig ut for meg ang det. Jeg har altfor mange allergier, så om jeg kun skulle levd på grønnsaker, frukt ol, så hadde jeg blitt underernært. Bruker ikke sminke testet på dyr eller klær med ekte pels. Involverer meg i saker som dyrepoliti til Norge, stopp av testing på dyr, alt det jeg kan. Skulle ønske jeg kunne gjort mye mer! Stå på videre Sophie, du er ett godt forbilde og menneske 🙂

  17. Utrolig dumt at du skal måtte unnskylde deg til blogglesere om at du valgte å hjelpe to vakre kattunger. Jeg tror nok at de fleste ville ha gjort det samme som deg, om de var i dine sko! I den store sammenhengen var det kanskje feil, men man kan ikke alltid tenke sånn – og som noen over her skrev: det finnes ingen regler uten unntak. Synes omsorgen din ovenfor dyr er utrolig beundringsverdig! Ha en fin dag videre 🙂

  18. Derfor jeg digger deg! Du er utrolig bra! Kunne du skrevet et innlegg, og linke til tidligere innlegg om anbefaling av produkter, både i sminke og diverse, type mat du spiser og alt som ellers skal til!
   Gikk en gang fra en liten underernært, blind, skitten kattunge på få dager-uker. Jeg var med familien min, og hadde ingen penger på meg, jeg var 13 år da, det var i fjor, og var den eneste som ville gjøre noe. Det var hjerteskjærende å se den stakkars katten. Vi dro derfra, siden de mente at siden vi var i en fjellandsby, og det var “en hel time til hotellet vårt, kunne vi ikke gjøre noe” Den var utenfor en resturant, og hadde tydeligvis fått svært liten hjelp derfra. Kelneren så at jeg var svært rystet over kattungen sin situasjon, så jeg bare håper han gjorde noe i etterkant, og hjalp den snille rakkaren. Har fortsatt dårlig samvittighet, men må heller ha det i bakhodet til neste gang det skjer noe lignende.

  19. Du burde gå på en økologisk grønn salong ! der har vi produkter (sminke og hår) og farger for de som er veganer! Du er ikke 100% veganer med mindre du bruker veganske hårprodukter:)

  20. Heilt utrulig kor mykje du skal bli kritisert for alle valg du tar. Blir så oppgitt. Om eg var i din situasjon hadde eg nok gjort akkurat det samme sjøl, og det hadde nok dei fleste her om dei såg dei søte pusane i auga. Du har gode verdia og tar mange gode valg, og eg syns at du er et godt forbilde sjøl om ikkje alt er like gjennomtenkt. Du viser tydelig at du er ei god jente med en samvittighet, og det er det viktigaste! <3

  21. Helt fantastisk innlegg. Nøyaktig det jeg har tenkt på lenge – du klarte å få det frem helt perfekt. Er så ufattelig glad for at du setter fokus på dette!

  22. Tror nok ikke du får noe katt fra Dyrebeskyttelsen når du bor i en leielighet i sentrum hvor katten ikke kan gå fritt ut og inn

  23. Jeg er helt inpornert over deg Sophie! Kattene kommer til å få det kjempefint hos deg, stå på! 🙂

  24. Dette er faktisk første gangen jeg kommenterer på bloggen din, ikke fordi jeg ikke liker den. for det gjør jeg. Men fordi jeg vanligvis bare blar meg gjennom Nye innlegg og tenker mitt, uten å legge igjen en kommentar. Men jeg ville bare si:
   Ikke ta til deg de negative kommentarene! Det er helt tydelig at du har gjort dette uten noe som helst egoistisk baktanke. Og bare det at du velger å gjøre alt på en trygg og riktig måte, for å få de tilbake til Norge viser hvor stort hjerte du har! De aller fleste ville nok tenkt samme tanken om de sto der, sånn som du, men de aller fleste ville latt være å ta de med seg, av en enkel grunn: for mye stress! Så hev hodet og vit at du har gjort noe fantastisk for disse dyrene! Du er en flott jente, men et reflektert syn på samfunnet og et hjerte av gull!

  25. Syns valget du tok ved å kjøpe kattene ikke var noe annet enn riktig. Folk forstår gjerne ikke hvordan det er å se dyr under slike forhold med egne øyne, men det er ikke enkelt å dra derifra uten å gjøre noe. Jeg kjøpte selv et hamster som de hadde på tilbud i en dyrebutikk i Bergen for noen år siden. Han hadde kanskje ikke de jævligste forholdene, men han hadde verken vann eller mat da jeg var der, og han bodde i et kjempelite glassmonter, og så helt underernært ut. Derfor måtte jeg kjøpe ham, og derfor forstår jeg hvorfor du måtte kjøpe kattungene. Heier på deg!!

  26. Dette var utrolig vakkert og ærligt skrevet Sophie, selv om man kun gjør en liten handling kan dette forandre livet til enkelte. ~Veldig nydelige katter du har fått ~ <3

  27. Jeg synes det er bra at du gjorde det. Det var riktig for deg, og nå får kattene et godt liv. Du er et stort forbilde for meg når det gjelder dyrevern og dyrerettigheter, og jeg prøver selv å kutte ut alle animalske produkter. Men det er veldig vanskelig når jeg bor hjemme og alle her spiser kjøtt osv. Det samme gjelder mat i kantina på skolen. Hvordan gjorde du dette da du fortsatt bodde hjemme? Lagde du din egen middag?

  28. du har virkelig ikke gjort noe feil, sophie elise. du gjorde det eneste riktige. uansett om du hadde kjøpt de to kattene eller ikke, så blir det ikke slutt på at de blir solgt i dyrebutikker. og hadde du da ikke kjøpt desse to, hadde de dødd. hadde vært trist at du hadde latt være pga hva andre mener. så DRIT i hva andre mener og hvilke kommentarer de kommer med, gjør det DU føler er riktig, så vil de som er riktig oppi hodet sitt støtte deg uansett hva. stå på!

  29. Kommenterer aldri på blogger – men kjenner jeg blir oppgitt gang etter gang av å lese i kommentarfelt..
   Det måtte virkelig vært SLITSOMT å “måtte” stå politisk tilrette for den miste handling en gjør, i fare for å bli kritisert av blogglesere. Som man lærer på barneskolen: se på deg selv før du kritiserer andre.
   Du støtter kanskje en uetisk bransje med å kjøpe disse kattene, men folk burde ta seg en bolle! Du reddet disse stakkars kattene, og de får nok et godt hjem hos deg. Skal dette ta slutt er det myndighetene i Spania sin oppgave, ikke Sophie Elise.
   STÅ PÅ SOPHIE ELSE!

  30. Stå på sophie, elsker alt du står for❤️ Du er best, ikke bry deg om de som sier noe annet bare for dem ikke har ett like stort hjerte som deg! Elske deg forbilde mitt

  31. Det er bra at du iallefall skjønner kritikken da. Jeg var dessverre en av de som kritiserte deg for valget ditt. Men ja jeg skjønner at det er sinnsykt vanskelig å se dyr slik. Men det eneste er at du bør tenke deg om først. Det virket ikke som du gjorde i det hele tatt og det sier du selv. Så det var det vi kritiserte. Men selvfølgelig så syns jeg du har gjort noe veldig fantastisk for disse to 🙂

  32. Du har absolutt ikke gjort noe feil. Jeg skjønner jo at det er på en måte ”feil”. Men ikke feil på en negativ måte, du har gjort noe bra syns jeg. Selv om du kanskje støttet noe, så ser jeg også som det at du reddet to liv, av de små kattungene som er nydelige. Du er et bra menneske, og du har fått meg og mange andre til å innse at her må vi gjøre noe for å prøve og stoppe dyremishandling. Nå når det var sirkus her så rev jeg ned plakater, og selvfølgelig snakket om det til folk for å prøve og få folk til og forstå at de dyrene blir fraktet i små transport hengere, og SIST men ikke minst at det er mange dyr (som for eksempel elefant) ikke er egnet til å være i Norge. Det er for kaldt for dem, de burde absolutt bli sluppet ut i den naturen hvor de hører til. Det at dyr blir tvunget til å underholde folk gjør meg skeptisk, og de sirkus folkene har pisk på seg hele tiden for å vise til disse stakkars dyrene at de må underholde.
   Jeg skjønner deg så godt, se på de søte små kattene, det er jo så vanskelig å si nei til noe sånt.
   Jeg får så vondt inn i meg når jeg hører om dyremishandling, det er en syk verden vi lever i. Det er mye som skjer rundt som vi ikke aner om.

  33. Hei,
   Dette er først gang jeg kommenterer (jeg er mye eldre enn Sophie Elise og har kun vært innom bloggen 10+ ganger tidligere når den har blitt linket via Nettavisen). Som S.E. er jeg også veldig for dyrevern, jeg er motstander av sel/hvalfangst, mot all jakt, mot unødvendig testing på dyr. Jeg har 3 ganger i mitt liv tatt til meg dyr som ikke har hatt det godt (en hjemløs katt, og 2 marsvin som var uønsket/neglisjert av eierene). Det ene marsvinet, et rasemarsvin, kom fra en “oppdrett” så det var ikke jeg som direkte støttet oppdretteren mht at jeg var eier nummer 2, men det var slik jeg ble eier av et rasemarsvin (som er “produsert/designet” kun for menneskenes egoistiske ønsker, ikke som en naturlig seleksjon i naturen). Jeg har gjort mitt beste for alle dyrene jeg har adoptert! Jeg har aldri klart å tatt skrittet fullt ut å bli vegetarianer, men jeg holder meg i det minste 100% unna rødt kjøtt. Det er mitt lille bidrag…og så klart møter jeg da kritikk når noen ser meg spise kylling og fisk; “hyklerisk”/”dobbeltstandard” osv.. MEN; hvis det ikke er mulig å gjøre LITT for dyrenes velferd uten å måtte gå “all the way” å bli 100% veganer, 100% anti-skinn/pels/animalske produkter, da går verdens dyrevelferd glipp av “alle bekker små”…
   Med “alle bekker små” så mener jeg at hvis ALLE gjør LITT for dyrenes velferd, så blir mange små bekker til en stor strøm som kan endre mye! Ja, noen ganger gjør man “feil” slik som Sophie Elise tildels gjorde ved å “støtte” en dyrebutikk. Samtidig så skriver hun Norges mest leste dyrevennlige blogg, og hun var tydlig i innlegget sitt om negative sider ved dyrebutikkdriften, noe som bidrar til bevisstgjøring! Og nå skriver VG/Nettavisen osv om Sophie Elises “gale” valg mht kattene, og flere unge blir bevisst at det var kanskje ikke det smarteste… En annen ting; Sophie Elise’s blogg har garantert påvirket mange unge til å ta bedre valg i livet mht å vurdere å kutte ut kjøtt, å bli mer bevisst på dyretesting, hvordan dyr behandles osv…
   Hvis du leser dette S.E, så vil jeg bare si at jeg støtter deg, og forstår valget ditt. Jeg bor selv i et land i mellom-Europa hvor katter/hunder selges i dyrebutikker. Jeg har selv gått fordi én spesiell hundevalp hver uke i 3-4 måneder, og sett prisen settes ned fra 600 ? til 400 ? til 200 ?…ingen ville kjøpe akkurat den valpen, kanskje fordi den ikke var like “rasemessig perfekt” og ikke like liten/ung som de andre valpene butikken solgte… Hjertet mitt blødde, og jeg vurderte SÅ sterkt å gå inn og “redde” den. Men, jeg vet jo det at – redder jeg den ene valpen, så bestiller dyrbutikkeieren inn en ny valp for å fylle det tomme buret… Én dag var denne hundevalpen borte, kanskje ble det solgt, kanskje ble den avlivet eller solgt til en random person som bare ville ha den billigste hunden i butikken uten tanke for annet enn prisen… *Grøss* Dette var i desember, og jeg tenker fortsatt på denne hunden, får den faktisk ikke ut av hodet!
   Så Sophie Elise, jeg forstår valget ditt, det var ikke “rett” valgt i henhold til PETA/Dyrebeskyttelsen/”moralpolitiet”, men der og da var det rett valg for deg, og ja, kattene får et bedre liv hos deg som har mye kjærliget og god økonomi, sammenlignet med en random kunde som bare vil ha de to kattene med gunstigst mulig pris (mht at du skrev at de var “på tilbud”)…. Jeg kommer til å klikke meg innom bloggen din og Instagrammen din ofte nå for å se på oppdateringer om kattene dine, jeg krysser fingrene for deg! Håper du legger ut mange bilder på Instagram av kattene, og viser hvor godt de får det og hvor mye tid du setter av til dem, og MOTBEVISER alle som skriver stygge kommentarer til deg nå om at du ikke har tid til å ta deg av kattene…. Lykke til med kattene! <3

  34. Syns du gjorde det rette. Jeg var selv i en dyrebutikk i utlandet og så en hund som var så nydelig men døende. Hadde lyst til å kjøpe den med meg, men visste ikke hvordan jeg skulle få den med meg til Norge. Så kjære Sophie E, hvordan gjør du det for å få nurka til Norge?

  35. Hadde ikke klart å gå i fra de selv! Fantastisk fint gjort, stå på !!! 🙂
   Er helt eni i det du skriver, er så sykt imot slike ting.

  36. Jeg vet at du får veldig mange spørsmål, men jeg håper du kan svare på dette spørsmålet.
   Vet du hvilken ” rase” de kattene er? Kattene er utrolig herlige<3

  37. Rett og slett fantastisk gjort 🙂 Eneste jeg synes er sykt her,er at du faktisk må unnskylde deg. Du,jeg og maaaaange andre som har sånn lidenskap for dyr hadde gjort det samme. Thumps up for deg,dette var knall fint gjort! 🙂 Disse to søte små vil nok få det fantastisk!

  38. støtter deg helt og fult, hadde gjort akkurat det samme i din situasjon! stå på <3 forbilde nr 1!!!

  39. HVA MED DEN VESKA FRA MK DU HAR KJØPT? I EKTE SKINN? SKAL DU IKKE NEVNE NOE OM DET? MANGE HAR KOMMENTERT DET INNLEGGET OG VENTER PÅ SVAR

  40. Er HELT enig med deg, Sophie! Åh, du er et fantastisk menneske og et utrolig stort forbilde for mange!
   Stå på videre!

  41. Jeg var også i Spania i en dyrebutikk, dette var i fjor sommer. Da så jeg to små valper ligge i vert sitt pitte lille AKVARIUM, og jeg var på gråten da jeg viste jeg ikke kunne gjøre noe. Riktignok så fikk butikkeieren høre det fra meg, sto å skjelte han ut til tross for min dårlige engelsk, men fikk vertfall mannen til å gi disse to stakkarene noe mat og drikke mens jeg var der. To små valper, som ikke hadde energi til å reise seg opp engang. Har aldri sett en valp med så lite livsglede.
   Hadde jeg dratt ned dit nå, hadde jeg tatt de med meg på flekken, til tross for at de kostet 10 000 norske kroner pær stykk, noe som sier seg selv at de aldri kommer til å bli solgt der nede… Har fortdatt utrolig dårlig samvittighet.
   At du reddet disse to stakkars kattungene er noe du skal være utrolig stolt over, du har ikke gjort en dritt gale! Det er faktisk helt sykt fantastisk av deg at du faktisk gjorde det, og jeg elsker deg for at du gjorde det uansett hvor de pengene går!
   Du har reddet to liv, og som sagt over her: Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe NOEN, og det er akkurat det du har gjort 🙂

  42. Synes det var rett valg, siden du var i den situasjonen.. det er bedre og redde 2 uskyldige katter, enn og ikke redde noen:) å du som kommenterte det med veska, har du virkelig så lite liv at du henger deg opp i om hun kjøpte en veske? Kanskje hun har sjekket opp om MK mishandler dyrene for og få skinnet, eller om de venter til dyre faktisk ikke lever når de tar skinnet. Jeg blir oppgitt av og se at folk gidder å lete etter feil du gjør bare for du er en kjent person. Så alle dere haters, ta dere sammen å pass på at dere er perfekte før dere klager/ser ned på andre! Stå på sophie! Jeg er stolt over deg å at du prøver så godt du kan 🙂

  43. “Visste dere at kattene og hundene vi avliver i Norge og utland, er en del av foret som kuer, griser osv på industrianlegg faktisk spiser?”. Forstår IKKE hva du mener med det! Latterlig! HVOR ER KILDEN?!
   Det er ulovelig å ha kjøtt mel, bein mel, og andre dyreprodukter i fôret til kyr..rett og slett fordi de IKKE TÅLER DET! De dør! Eneste dyreproduktet kyr får er melk i ung alder. Griser kan bare spise FISK, ikke noe annet kjøtt. Kylling kan også bare spise FISK. Hundene og kattene vi avliver i Norge blir sendt til krematoriet…SJEKK FAKTA!

  44. Du kan skrive hundre sider om hvorfor du mener dette var riktig gjort av deg men til syvende og sist så støtter du dyremishandling og det er noe DU må leve med 🙂 Men lykke til med kattene da!

  45. Kattene var så søte<3 Umuligt å seie nei til dem(haha) Synes det er bra at folk kan se det på den siden(med den siden mener eg at dyr ikkje burde bli drept sånn og osv) Er selv ein dyre elsker, men ikkje dei rundt meg:( Men har alltid sakt at nor eg blir stor så skal eg hjelpe dyr altså dei som er hos dyre beskyttelsen og sånt. Gratulera med to små kattungar og lykke til videre. God tanke(kjøpe ein katt til i norge hos dyrebeskyttelsen) Ha ein god kveld;)

  46. Hei Sophie. Jeg kommenterer vanligvis aldri på bloggen din selv om jeg leser den jevnlig, men denne gangen følte jeg faktisk at jeg måtte det. Det du gjorde var kanskje ikke helt uproblematisk, men som du sier selv så er hele greia hyklerisk uansett hvordan man snur og vender på det. (OG DETTE VIL JEG FAKTISK AT FOLK SKAL LESE:) Hvis du hadde skrevet på bloggen din at du var innom en dyrebutikk der du så hvor grusomt de behandlet dyrene og likevel gikk din vei – Ja, da hadde du fått pepper for det og! For “du skal jo liksom være en dyrevenn” og “du skal liksom være en som bryr deg om dyr” og “du har jo penger til å ta vare på dem” osv osv.. Jeg forstår ikke hvorfor folk spyr rundt seg så mye dritt. Det at du kjøpte kattene hjelper ikke akkurat verden eller dyreindustrien, men det hjelper dem, og det betyr noe! Og det viser at du er et godt menneske som bryr deg. Jeg syns du er tøff som klarer å stå i mot så mye dritt som du gjør. Du e klok og smart og absolutt en god person. Stå på og kos deg med dine nydelige små puser 🙂

  47. Hei Sophie!
   Har lest bloggen din sia 2011, men har vel aldri tatt mæ tida til å faktisk kommentere! Æ har bestandig likt bloggen din fordi du e annerledes og faktisk gjør en forskjell, og det står det stor respekt av. Tydeligvis har du et hjerte av gull åsså! 🙂 Håpe du fortsette som du gjør, å bare e dæ sjøl fullt ut, til tross for alle som ska komme med negative kommentara. MEN, no oppi alt det her korr du skriv at du ikke bruke pels osv, så lure æ bare på ka som va greia med Michael Kors veska som e i skinn?

  48. Men hvor skal kattene være imes du er hjemme da? Skal du ned å hente dem etter 2juli? Stoler du på at noen bare skal passe på de for deg mens du er hjemme? Skjønner ikke helt hvordan du skal løse dette.
   Er kjempe glad i katter selv,så fint om du vil gi dem et trygt hjem. Men håper bare du klarer å få dem hjem i god behold..

  49. Jeg synes du er utrolig tøff som, til tross for all den kritikken du får, klarer å stå oppreist og stå for det du mener. Det plager meg at flertallet av mennesker, som faktisk er kjøttetere, absolutt må finne feil med det å være vegetarianer og dyrevenn. For meg er dette helt absurd.
   Jeg vil heller rose deg for det du klarer å oppnå, og for de små og store tiltakene du utfører for dyr. Ikke la deg provosere av mennesker som prøver å stille deg i dårlig lys for det du ‘ikke’ gjør eller for det du gjør ‘feil’. Slike mennesker er som regel de som ikke gjøre noe selv.
   Hvis vi mennesker klarer å bidra til en så stor kjøttproduksjon og ‘dyreproduksjon’ som vi har i dag, klarer vi også å redusere den. Alt dette er menneskeskapt, så slik som det ser ut i dag synes jeg vi heller burde se på oss selv i speilet og finne ut hva VI kan gjøre for å forbedre nåværende situasjon, istedenfor å kritisere de som faktisk gjør noe.
   Stå på videre, Sophie Elise. Du er en stor inspirasjon for meg.

  50. Ikke hør på hva andre sier, eller ikke bry deg om hva andre skriver. Jeg har selv kjøpt meg en hund som kommer fra valpefabrikk og føler selv jeg har hjulpet hunden min. Heller hos meg enn i søppeldunken, tenker jeg. Gjør ingenting at du har kjøpt kattene og tror nok de har en lysere framtig hos dere. Jeg hadde nok gjort akkurat det samme, og det hadde nok andre og! Kattene var forresten nydelig 🙂

  51. Jeg kommenterer nesten aldri blogger, men du skal vite det at du virkelig er en god person Sophie. Jeg har så sinnsykt stor respekt for deg, og for alle valgene du tar for at dyrene skal få det enda bedre enn det de har i dag. Kanskje det var et feil valg, men om du ikke hadde kjøpt de kattene, så hadde de uansett blitt byttet ut senere når de avliver dem. Nå er det jo ikke sånn at du har kjøpt hele butikken heller, og jeg synes det er dumt at du får så mye kritikk fordi du rett og slett har så stort engasjement for dyr at du ikke klarte å se de lide. Det er heller ikke opp til DEG å legge ned disse dyrebutikkene. Det virker som om folk tror at du er et utenomjordisk vesen som vifter med tryllestaven og så er alt greit. Kanskje du ikke burde kjøpt de dyrene, fordi ja, det støtter bransjen. Men du har faktisk reddet to liv, til to unge katter som jeg vet kommer til å få det veldig bra.

  52. Nyydelige katter! Jeg syns du gjorde det rette. Bare tenk at din handling betyr et helt liv med sikkerhet og kjærlighet for disse to kattene. Det at du skal pepres for det store bildet synes jeg blir for urettferdig. Du er et menneske med menneskelige impulser for å gjøre det du føler er rett (forskjellen er at du faktisk fulgte disse impulsene dine, noe som mange ikke gjør).

  53. Du er så smart og reflektert! Du gjør utrolig mye, og du må huske at du ikke kan kjempe alle kamper 🙂 Ingen kan det. Du gjør mer enn de fleste, og det bør du være stolt over!

  54. Jeg har vært ofte i Spania, og flere ganger funnet meg selv i omtrent samme situasjon, med lidende dyr, tårer i øynene og klump i halsen.. Jeg VET også at man ikke må støtte denne grusomme næringen men forstår fryktelig godt at det var vanskelig å la være! Vi klaget engang til arrangørene på et marked og fikk mange turister til å gjøre det samme, tilslutt ble det forbudt å selge levende dyr der.. Det viktigste man kan gjøre er å protestere og si i fra, men for akkurat disse to kattene ble du redningen og det er jeg glad for 🙂 jeg forsøker å styre livet mitt i en retning hvor færrest mulig dyr må lide.. Det jeg har å si til alle dere som kritiserer om man har EN SKINNVESKE, eller enda bruker hårfarge som ikke er spesiellt for veganere : alt er vel bedre enn ingenting?? Roma ble ikke bygget på en dag folkens, hadde alle gjort alt som denne jenta gjør hadde verden allerede vært et mye bedre sted….

  55. Kjempefint at du ville kjøpe de to kattene 🙂
   Men kan du svare meg på dette? Hvorfor kjøpte du en veske av ekte skinn? 🙂

  56. Man kan ikke hjelpe alle, men man kan hjelpe noen! Å selv om det er å støtte en fæl industri vil jeg ikke si at det er feil å kjøpe katter som skal avlives, når det ikke er nødvendig… Men igjen, det er ikke ment negativt, men du kan ikke sitte å kalle de som spiser kjøtt for dum, naiv, egoistisk osv… For som du selv nevnte i en kommentar: det er ikke alle som er medlem i NOAH som er vegetarianer heller! Og jeg skjønner at du heller vil ta medisin som er 100% Sikker enn og dø, men da er det medisiner. Du kan jo like så greit jobbe med l’oreal, når du drar og fyller på Restylane og botox sånn som du gjør. Det er verre enn og spise kjøtt, vi spiser det for å overleve, å det er mange som har prøvd å bli veggis, men de blir syke å dålig av det… Men å sitte å mene det ikke er noe galt i å fylle seg med produkter som er laget av dyr OG testet på de, da må du jo skjønne du å at det passer seg ikke å sitte å skryte seg selv opp i skyene å presse kjøttetere så langt ned i gjørma som du greier? Jeg skjønner at det er en fæl industri, men det er ikke en overfladisk industri som kosmetikk industrien… Jeg skjønner at det er få som greier å ha alt på stell med det der, for det er jo vanskelig! Men det er jo mange som spiser kjøtt, som styrer unna alt de kan for å ikke støtte en industri hvor dyrene har det enda værre. Å jeg syns ikke det er rett av NOAH å samarbeide med deg, for å sitte me nåla i leppa er så utrolig mye mindre humant gjort! Så hva med å slutte å prøve å stille deg i et bedre lys ved å tråkke på andre? Du sier det selv, du har gråsoner du og… Så la hvem som helst få spise kjøtt å støtte kjøttindustrien, så lenge du støtter det å ta livet av uskyldige dyr bare fordi du ikke er fornøyd med deg selv? 🙂

  57. Syns det var utrolig fint gjort, selvom det kanskje støtter disse fæle fabrikkene. Men jeg skjønner deg utrolig godt, ville nok gjort akuratt det samme selv om jeg hadde vært i din posisjon. Liker også at du er en såkalt “rosablogger”, men du er nok den mest omtenksomme og hjertlige bloggeren jeg vet om. Ingen typisk rosablogger! Elsker det!

  58. Jaja, jeg forstår.. De fleste av oss har samme moral og tankegang som deg når det kommer til både mennesker og dyr, men da må man faktisk lukke øynene, bite tennene sammen og ikke gå inn i butikken..

  59. Synes du er så utrolig sterk, flott og BRA! Ikke bry deg om negative tilbakemeldinger, for det vil det være uansett hva du gjør, dessverre. Du har et hjerte av gull du, og de to søte pusekattene der vil få det så utrolig fint hos deg. Tenk, du har reddet to liv <3 Jeg ser opp til deg! 🙂

  60. Hei!
   Jeg har lest bloggen din i snart 4 år, men tror aldri jeg har kommentert før.
   Vil bare si at jeg er enig i at det er dumt å støtte en slik næring, men HERREGUD, jeg SKJØNNER jo at det var det som var det rette der og da! Det handler ikke bare om hva som skjer i det lange løp, det handler også om de to stakkars livene du reddet. Det ville ikke hjulpet akkurat dem om du lot være å kjøpe dem. Så jeg støtter deg i den avgjørelsen, og enhver oppegående sjel forstår jo at dette bare var gjort i beste mening. Jeg skal love deg at jeg hadde nok tatt samme avgjørelse om jeg var i dine sko!
   Takk for at du gjør så godt du kan, og takk for at du motiverer andre unge til å bli opptatt av dyrevern. Jeg har selv blitt påvirket av det du sier, og selv om jeg ikke er vegetarianer, så tenker jeg i hvert fall på å unngå pelsindustrien og produkter testet på dyr. Jeg elsker engasjementet og håper virkelig at du fortsetter med disse innleggene og bevise for oss at man kan gjøre en forskjell, om ikke for alle, så i hvert fall for noen.
   Kanskje man ikke alltid kan bruke hjernen først, i blant tar hjertet og samvittigheten over, – og det er ok. Vi er bare mennesker, og jeg syns fremdeles du gjør de rette valgene. Takk for at du står på!
   *Be the change*
   Klem fra en veldig støttende leser!

  61. Jeg orker ikke engang lese kommentarene på forrige innlegg. Men jeg blir så jævla irritert når folk hakker på deg ang dette! Som du skrev i dette innlegget, så styrer du unna så mye! Mer enn meg, som nå er 21 år og har vært dyreverner siden jeg var 14. De som tar seg til rette med å kommentere (har ikke lest kommentarene, men bare vet at slike er der) at du støtter feil blablabla. Assa, fy fader i helvete for noen idioter. Vedder hele neste lønningen min på at alle de som kommenterte imot, kan ikke ramse opp 5 ting som gjør livet til dyr bedre. Du gjorde en kjempe fantastisk ting med å kjøpe de to små! Du reddet de jo, rett og slett! All respekt til deg, Sophie – rosabloggeren med vett i hodet!

  62. DET VAR FANTASTISK BRA GJORT AV DEG, SOPHIE!!! Og det var rett, ikke la noen si noe annet! Det er klart at det ikke er feil å redde to forsvarsløse kattunger. Du må jo ha et hjerte av RENT gull!! Det er få som hadde gjort det der. De er forresten helt syyyyykt vakre!!! Jeg er selv katteeier (og kattegal) og kan forsikre deg om at katter er verdens beste kjæledyr, så disse to små nøstene får du masse glede av -og de er heldige som har kommet til et så snilt menneske som deg 🙂 Kos deg med dine søte små 🙂

  63. Kjempe bra skrevet, du har kommet langt med dine unge år:) lykke til videre på ferden din, du er en gave på mange måter for denne verden. Ikke enkelt å være forutt sin tid, men du har stå på vilje til de tusen!:) klem

  64. så fine puser! ble helt rørt av hva du gjorde, det er så flott å se noen hvertfall tar aksjon, ikke bare kommer med ord. Du er fantastisk!

  65. Det er veldig fint at du tenker over disse tingene, vi trenger forbilder og b-kjendiser som gjør det, men noen av påstandene du kommer med er utdaterte. Sjekk informasjonen din! Dette med McDonalds, for eksempel, de holder på med et program for å stoppe den massive tappingen av regnskogens ressurser. Hvis det er noe man virkelig skal sette fingeren på hos store bedrifter, er der palmeoljeindustien. Den er strengt tatt knyttet til hugging av regnskogen, men samtidig er den mye verre, for både miljø og mennesker.

  66. Du er et fantastisk forbilde. Vi trenger flere personer som deg! Du prøver å gjøre verden til et bedre sted for mennesker og dyr. Alle som kommenterer negativt gjør sikkert ikke en brøkdel gode ting for miljøet, dyr eller mennesker i motsetning til deg som prøver ihvertfall 🙂 Stå på videre!

  67. Trist å se at de fleste her støtter valget ditt helt ukritisk. Det er nettopp det som er grunnen til at en slik industri finnes. Naive jenter går inn i butikken, tenker ” søte stakkars katter, de vil jeg redde” så blir kattene erstattet med nye. Om dere reflekterer litt over det, skjønner dere at det beste faktisk ville vært å ikke kjøpe de. Finnes nok av katter her i Norge som også trenger et hjem

  68. Virker som at folk bare har sittet klare for å kritisere deg, nettopp fordi du snakker så mye om dyrevern.
   ¨Det var vel ikke akkurat slik at du undersøkte i forkant av turen hvordan det stod til der nede i forhold til det som blir sagt om dyremishandling og fabrikker. Så hvordan kunne du vite dette? er vel ikke akkurat allmennkunnskap.
   Så du gjorde dette fordi du så hvordan de hadde det, det beviser at man har et godt hjerte, de aller fleste ville bare snudd ryggen, og disse som uttrykker at de vet godt at dette er en dum handling, hva ville disse menneskene ha gjort i samme tilfelle? de ville vel bare tenkt som mange sier her at det ikke ville være riktig å kjøpe disse kattene fordi noen andre ville bare byttet plass med de.
   Igjen som noen andre sier, dette ville mest sannsynlig ha skjedd uansett og da ville bare disse to mistet livet uansett.
   Hvis man skal snakke om at folk støtter opp mot dyremishandling, så gjør vel de aller fleste mennesker dette uansett, på ett eller annet nivå. Så ta dere selv litt i skinnet og tenk etter hva dere selv gjør.
   Forskjellen mellom mennesker vil være de som er vitende om at de støtter opp mot dyremishandling og de som er uvitende.
   Denne saken er jo nokså paradoksal: Kjøper man kattene så bidrar man til videre avling, med katter i samme livssituasjon, men mest sannsynlig vil dette skje uansett.
   Kjøper man ikke kattene vil bare flere lide samme skjebne.
   Det er ikke soleklart hva som er riktig eller galt her, ting er ikke enten svart eller hvitt.
   Man kan si at valget til Sophie var BÅDE riktig OG galt, ting er ikke alltid det ene eller det andre, men begge deler. Da må man selv velge om det var mer riktig enn galt.
   At noen henviser til at 70% av leserne dine er umodne er en veldig bra hersketeknikk.
   Da undergraver vedkommende meningene til de fleste, altså bryter ned grunnlaget for alt de sier.
   Greit nok at du sikkert har mange unge lesere, men jeg personlig syns det blir for lavmål å kritisere de, når vedkommende selv sier at de er umodne, da kan vel ikke dette menneske forvente noe annet da?
   Takk for meg! 🙂

  69. Jeg synes du gjorde det rette! Selvom det kanskje ikke er det for mange.. Men du har i hvertfall prøvd og prøver enda, det er bedre enn å la være å prøve. Det betyr nok mye for de lille kattene å få et hjem, kjærlighet, mat og omsorg! Noe jeg er sikker på at de får hos dere! Du er herlig, elsker det du gjør for dyrene. Bare helt fantastisk, et stort forbilde! Blir så glad når jeg ser mennesker som deg, er en grunn for at jeg har lest bloggen din så lenge! Mye meninger her inne, og du minner meg veldig om meg selv. Ikke gi opp, jeg vet du kan gjøre mye stort, du har allerede kommet kjempe langt! Du er min motivasjon!
   Suss og klem, ps: gi kattungene to kyss fra meg og si til de at de skal få det bra, mest takket være deg!

  70. Hei Sophie Elise. Som Veterinær så må jeg hvertfall informere deg om at verken hunder ELLER katter blir brukt i fór her hjemme i Norge. Utlandet kan jeg ikke uttale meg om. Lykke til med kattene.

  71. Er du klar over at katter og hunder som avlives i Norge blir kremert? De brukes IKKE i fôret til matproduserende dyr. Synes du har en fin innstilling til pels, kjæledyr og hele pakka. Men anbefaler det å høre med Mattilsynet om du kan få ha noe praksis/sommerjobb eller noe der.

  72. “Visste dere at kattene og hundene vi avliver i Norge og utland, er en del av foret som kuer, griser osv på industrianlegg faktisk spiser?”. Forstår IKKE hva du mener med det! Latterlig! HVOR ER KILDEN?!
   Det er ulovelig å ha kjøtt mel, bein mel, og andre dyreprodukter i fôret til kyr..rett og slett fordi de IKKE TÅLER DET! De dør! Eneste dyreproduktet kyr får er melk i ung alder. Griser kan bare spise FISK, ikke noe annet kjøtt. Kylling kan også bare spise FISK. Hundene og kattene vi avliver i Norge blir sendt til krematoriet…SJEKK FAKTA!

  73. DU KAN SKRIVE HUNDRE SIDER OM HVORFOR DU MENER DETTE VAR RIKTIG GJORT AV DEG, MEN TIL SYVENDE OG SIST SÅ STØTTER DU DYREMISHANDLING OG DET ER NOE DU MÅ LEVE MED.

  74. Du må sjekke litt kildene dine Sophie! Det stemmer ikke det du sier om dyre for! Blir irritert over slike uttalelser! Du har jo nettopp selv støttet en helt forferdelig oppdrett business. Blir kvalm av deg!

  75. Jeg skjønner deg urolig godt! Og jeg skjønner meg ikke på folk som klager! Hun gjør SÅ mye bra, og dere forventer at hun skal gjøre mer! Bare fordi man hjelper noen betyr det ikke at man har sagt ja til å hjelpe hele verden som det virker at mange her tror! Vær heller glad for det henne gjør, istedenfor å si at hun burde ha gjort noe annet! Du er flink, fin og jordnær på alle måter, Sophie og du er heldig som har fått gjort så mye ut av livet ditt allerede!

  76. Jeg forstår at man ikke burde støtte dyrebutikker, men hvor lett er det å si når man står face to face med disse små nydelige skapningene!?! Jeg hadde selv dødd!! Bare tanken på de små stakkars valpene/kattene som ikke får nok mat og vann og som sitter i bur skjærer meg i hjertet!!!
   Helt grusomt! Det å si at du støtter dyremishandling blir jo totalt feil, det er jo akkurat det du ikke gjør. Grunnen til at du kjøpte disse små var for å redde livet deres og gi dem et godt hjem, akkurat for at de skulle slippe mishandling.. Uansett så blir dette et dilemma, men jeg forstår deg så godt!! Håper det går bra å få dem med hjem og at de kommer til å trives i Oslo med dere <3

  77. Om du liker dyr og dyreværn er det første man lærer rescue or adopt. Gå på you tube og søk, så ser du litt hvordan moren til de kattene har hatt det….NAIV….

  78. Der som sier dere vil ha kilder har dere ikke google.no? Heheh, utroligt. Sophie, leste kommentarer fra folk på side2.no.. Uff eg ler så eg griner av folk som skriver så stygt! De mener de er bedre mennesker enn dg? Heh de e jo helt på jordet;) husk at du er så mye bedre enn de på så mange måter. De e kun fokusert på leppene dine og å finne skjellsord på det, hehhe så umodent:) de skjønner ikke at bak silikonpattene så har du ett hjerte og bak leppene fylt med restylane så har du en stemme og under hairextensions så har du en hjerne.. Dessuten er du bare atten år og er det slik man snakker til en ung dame? Håper virkelig de ikke er foreldere!;)

  79. Jeg kommenterer veeeldig sjelden blogger, men nå må jeg bare si at det er utrolig bra av deg Sophie å svare på kritikken du fikk i forrige innlegg, og se saken fra begge sider! Fortsett med det!
   Gratulerer med to små, og ta godt vare på de;-)
   Og det at du nå også svarer på at du ikke var vegetarianer, men at du stort sett spiste vegetarisk, og nå prøver å bli det, viser at du har mye “oppi hodet”. Du er tøff som tørr å innrømme det!
   Jeg er enig med noen kommentarer over her; du er en rosablogger med vett i hodet!
   Og TIL ALLE DERE SOM SIER AT det er for vanskelig å bli vegetarianere; start med å kutte litt. Alt hjelper – du trenger ikke ha både ost OG skinke på skiva hver dag, det holder med kun ost. Dropp kylling i salaten en gang i blant, utelat kjøttdeig på pizzaen og fokuser heller på en god pizzasaus (du trenger hvertfall ikke både skinke, kjøttdeig og bacon!!). Pannekaker kan fint spises uten bacon iblant, og drikk heller 1 glass melk og et glass juice/vann, enn 2 glass melk. Kjøttfri mandag er et annet bra tiltak.
   Osv osv osv….
   Boikott alle varer med palmeolje – og kjøp heller tilsvarende produkt med god samvittighet. Det skal så lite til og sammen kan vi gjøre stor forskjell.

  80. Synes det var såååå bra gjordt av deg å kjøpe de kattene. ville nok gjordt det samme selv, så skjønner hva du mener med at du ikke klarte å gå ifra dem. Å hellandussen så søte de var😍
   Lykke til videre💖

  81. Ville også anbefalt deg og adoptert en katt til i Norge så fort du kommer hjem hvis du uansett skal ha en til. skal. Fordi det kan bli veldig mye styr og sjalusi når det kommer enda en katt når de er blitt voksne, så jeg ville adoptert så fort jeg kunne. Fordi de går bedre sammen når de først vokser opp sammen.
   Jeg trodde ikke på at noe sjalusi ville oppstå da jeg valgte og skaffe meg enda en katt, men jeg har ikke sett noe til den første katten. Min siden..

  82. Syns det er godt det du gjør for dyrene, de har disse dyrebutikkene overalt i Spania, og jeg har sett dyr stått i glassbur i uker vis. Men jeg lurer hvordan går det med å ha kattene på hotellet ? Har du spurt de som eier det eller gjør du det uten lov. Og hvordan oppfører de seg på hotellet ?
   Stå på du er et godt menneske og er et forbilde for den neste generasjonen.

  83. De er helt nydelige, håper at de er friske og at det går bra med importen.
   Selv om dette prinsipielt ikke var så lurt så har iaf to små forsvarslöse skapninger fått et godt hjem. Det hender man må vike på prinsippene sine for å redde noen som trenger det!

  84. Det er nå sendt flere bekymringsmeldinger til Mattilsynet. I tillegg flere anmeldelser angående de personene som her anbefaler deg og andre å bryte loven. Deres manglende etikk og forståelse av faren de utsetter seg, dyrene og andre er nesten ikke til å tro. Disse mennesker gjør arbeidet ned dyrevern til en tapt sak.
   Det er ingen god handling å kjøpe dyr, uansett, og verst er det å kjøpe dyr i land der det bokstavelig talt kryr av hjemløse og mishandlede dyr. For hvert dyr man kjøper, produseres minst ti til, og industrien fortsetter. Industrien er faktisk basert på “søte” innavlede dyr som selges til ignorante mennesker.
   Min anbefaling til deg er at du finner straks et trygt hjem til de kattene lokalt, at du betaler for kastrasjon, id merking, antiparasitt behandlinger, vaksiner og videre helsesjekker. I tillegg er det fint om du kanskje donerer noe til Igualdad Animal, og kanskje gjør frivillig arbeid ved et av de mange “shelters” i Spania.
   Jeg ser med forferdelse at slike handlinger som det å kjøpe dyr på impuls, på en dyrebutikk, på ferie, skal påvirke andre likesinnede.
   Jeg håper virkelig at du tar til fornuft, finner et egnet lokal hjem der kattene hører til og sjekker nøye konsekvensene før dine handlinger påvirker andre levende, følende vesener i fremtiden.
   Med vennlig hilsen
   Cordelia Bracht
   Veterinær, MDNV,
   Veganer

  85. stå på, Sophie Elise!! jeg synes valget du gjorde var helt riktig! gratulerer med to nusslige fine katter, som nå vil få et godt liv på grunn av deg <3

  86. Jeg syntes det er helt utrolig at du i det heletatt må unnskylde deg selv. Uansett en gang i live så kjøper man noe som har med dyremisshandlig å gjøre. Det er fortsatt så mye vi ikke vet, at det nesten er umulig å komme unna noe som er dyretestet eller what so ever!
   Dette var ditt valg. Om noen ikke liker det, så kan de vare gi blanke f. Selv om du kanskje støttet dyremisshandlig ved å kjøpe de to kattene, så har du også reddet dem fra å bli mishandlet. Jeg skjønner poenge ditt!
   Stå på videre. Du er ennydelig jente. Ikke bry deg om de som rakker ned, du er så mye ops på dyremisshandling,du må også få lov til å gjøre en “feil”!

  87. Ikkje bry deg om dei, Sophie.. Dei som kommenterer slikt, gjer nok ikkje eingong halvparten av det du gjer for dyr, so kvifor skal dei verte sure for at du ikkje gjer alt? Mest sannsynleg sitt dei heime og et kyllingvinger, og går på sirkus når dei får rabattbillettar på den lokale butikken… Nei, ikkje bry deg. Det har eg lært meg å ikkje gjere. Kvar einaste gong ein framand person får høyre at eg er vegetarianar osv, då er det i gong med spørsmål som “Kvifor er du ikkje veganar då? Kvifor går du med klede? Hæ, hæ?”
   Taparar, rett og slett.

  88. Nå har du 2 nye bestevenner for maaaaaaaange år fremover. så koselig <3 skal du ha rigmor i leiligheten og da?

  89. Kjære Sophie Elise!
   Eg e ei jenta på 36, eg er fra nord som deg og også bosatt i Oslo. Tross aldersforskjellen og sikkert mange andre forskjella så har eg stor respekt for deg.
   Du er meir reflektert og har mer selvinnsikt enn eg på langt nær hadde da eg var på din alder. De valgan du har gjort har ført deg dit du e i dag, og du står for de uten bortforklaringe. Du er ærlig, nåkka det kan være veldig vanskelig å være med alt som skjer rundt deg. Eg håpe ikke den negative kritikken tar motet fra deg, for du representere nåkka veldig viktig med din måte å se verden på. Det e en storm av alle som skal meine nåkka, eg synes du e beintøff!
   Eg ønsker deg alt godt, hjertet ditt er ekte! Eg håpe du har gode menneska med ærlige hensikter rundt deg, man treng det uansett alder. Eg heie på deg (og musikken og katten dine)!!!
   Nå når du har lest denna meldinga, så håper eg du tar et orntlig magedrag og les den en gang til, med et lite smil!
   God klem fra Ingeborg!

  90. Du har ikke gjort noe feil kjære Sophie! Det er som med fattige mennesker, man kan ikke redde alle men man redder de man kan. Du reddet to liv i går og det skal du være stolt av. Alle liv er like mye verdt. Det må noe større til for å knekke hele industrien.

  91. Vet du hva, jeg kjenner med så utrolig godt igjen i det du sier! Føler at hver gang man gjør noe rett, noe som er med på å gjøre verden litt bedre og prøver å være et godt menneske så skal andre alltid fortelle hvorfor det ikke er bra NOK. Er så dritt lei av å få komentarer på at jeg ikke gjør nok, fra mennesker som ikke gjør en dritt. Er så dritt lei av å få kritikk for å prøve å være et godt menneske. Jeg fatter og begriper bare ikke hvorfor de absolutt skal komme med disse idiotiske kommentarene om at vi ikke gjør nok, ikke kommer til å få til å forandre verden uansett, at vi er naive som tror vi gjør en forskjell. Nei, vi får det kanskje ikke alltid til og ja vi kunne helt sikkert gjort mer, men vi gjør NOE, og det er faen meg bedre enn ingenting. Jeg er lei av å sitte på middager med venner og skulle forklare hvorfor jeg ikke vil ha kjøtt til noen som bare kommer med idiot kommentarer, og jeg er lei av å få dritt for å prøve å være et bedre menneske. Er ganske lei av mennesker egentlig… (Frustrasjonsutbrudd*)

  92. Ny blogger i utlandet:
   Du er imot all jakt, men spiser hvitt kjøtt. Hallo?? Er temmelig mye verre å drive oppdrett av kylling ennå skyte et dyr som lever i sitt rette element og som har hatt et godt liv. Det du sier der henger ikke helt sammen;)

  93. Ragna: Problemet er vel kanskje at hun ikke har bidratt med å gjøre verden litt bedre, hun har faktisk bidratt med å gjøre den verre. Men hun og alle disse andre fjortissene som kommenterer og sier ÅÅÅ DU HAR ET SÅ GODT HJERTE tror det er sannhet fordi pusene er jo sååå søte ikke sant? Dere ser ikke lengre enn til nesetippen deres, hun har gitt penger som går til dyremishandling!!! Hvordan er det å gjøre verden til et bedre sted? Skjerp dere og få opp øya.

  94. Skjønner godt hva du mener, hadde jeg hatt penger så hadde jeg nok kjøpt alle dyr jeg hadde sett i en dyrebutikk i utlandet (dem som ikke behandler dyrene godt). Jeg støtter deg fult ut! De er jo dødskjønne, jeg hadde gjort det samme som deg. Du burde også få si hva du mener og ha ditt eget synspunkt uten at folk skal komme og dømme deg og trakassere deg. Dessverre er det sånn at veldig mange folk ikke liker at andre har sin egen mening. F.eks meg, jeg kan så vidt si hei til min klasse fordi de ikke liker meg og mine meninger. Sånn er verden… Du er veldig sterk som står for det du mener!

  95. Du skriver dette innlegget, men samtidig linket du til en michael kors eske laget av ekte skinn? Skjønner ikke helt dette?
   Når kommer det et utfyllende innlegg om hvordan det er i Spania?

  96. Okei, du klarte ikke å gå fra disse. Og du innser at du har støttet en industri som er dyrevernsmessig helt på tryne. OG risikerer å utsette den norske dyrepopulasjonen OG mennesker for farlig smitte.
   Men hva med alle de andre dyrene i butikken? Så de ut til å ha det helt fint, de? Og hva forventet du å se inni butikken?
   Og hvis du innser at dette var dumt, hvorfor i alle dager må du publisere det til uttallige andre, og risikere at andre gjør det samme? Med påfølgende ytterligere produksjon av miserable dyreskjebner?
   Jeg bare lurer…

  97. Latterlig at folk skriver de ville gjort det samme unnskyld meg ville du gitt penger til ekle groteske dyremishandlere slik at de kan fortsette business’en sin og ler bak ryggen din mens de koser seg med pengebunken du nettopp ga dem? Er det mulig å bli mer blålyd og naiv..men ja bare fortsett å gjøre det så vil garantert businesse’n vokse og flere dyr må komme til å lide… det er dessvere fakta :/

  98. Mennesker spiser ikke andre rovdyr, altså, hunder, katter, osv, og derfor spiser vi heller ikke andre mennesker..

  99. du kan ikke redde hele verden, men du har nettopp reddet to liv. Selv om det støttet en fæl industri, har du likevel reddet to, uskyldige liv som kom til å dø. Men de kommer nå til å få føle kjærlighet, bli mette med tak over hodet, føle seg sikre, bli sunne, friske og være frie.

  100. Du virker som en helt fantastisk person , dyr er heldig som har en person som deg i verden 🙂 er nok desverre sånn at om du hadde kjøpt dem eller ikke vil de forsette å selge dyr sånn , så da er det bra at man kan redde noen av dem !

  101. Herregud for et oppstyr. Jeg tror kattene kommer til å kose seg masse hos deg! Du reddet to liv som allerede har kommet til verden, uansett på hvilken umoralske måte 🙂

  102. Synes det er kjempe fltt det du gjør! Ikke hør på de andre. Du er kjempe forståelsesfull og et fantastisk menneske. Du bil forandre livet til disse to kattene. Du har reddet to liv. Uasnett er det utrolig. ‘det er ikke alle som har ets så fint og stort hjerte som deg 🙂
   Stå på videre!

  103. Tror faktisk aldri jeg har kommentert bloggen din før selv om jeg har lest i alle år – og selv om du sikkert får flere hundre kommentarer på dette innlegget vil jeg også skrive noe til deg som jeg håper du leser. Synes dette er det beste innlegget du har skrevet (og jeg synes det har vært mye bra i det siste), jeg blir stolt på en rar måte selv om jeg ikke kjenner deg. Vet ikke hvordan jeg kan si “stå på, du er tøff” osv uten at det blir så klisjé og høres teit ut, men det er det jeg prøver å få frem – jeg beundrer deg. Og mest av alt inspirerer du meg når det gjelder disse tingene du skriver om nå, og det håper jeg du blir glad for å høre! Om jeg noen gang ser deg her i Oslo skal jeg gå bort til deg og si til deg hvor godt jeg liker deg, selv om jeg egentlig ikke tør det, haha. STOR klem!

  104. De kattungene var noe av det søteste jeg har sett! Du gjorde det rette, du reddet jo faktisk to liv. Tenk så fantastisk de to kattene får det! Jeg kan tenke meg det var helt grusomt og stå der og se på disse dyrene, uten og gjøre noe som helst. Jeg hadde ihvertfall aldri klart å gå derfra uten å gjøre det som du gjorde. Fælt å tenke på hvor grusom verden er, og hvor fæle mennesker kan bli…men da er det godt det finnes så godhjertet mennesker som deg, skulle virkelig vært flere som deg!

  105. Men hvorfor ikke slutte med Restylane, botox og alt det der? Det gjør du jo kun for utseendet sin del(som du forresten er mye penere uten) og medisiner tar man jo ikke så ofte. Men du går rundt med dyretestede ting operert og sprøytet inn i kroppen din hver bidige dag..
   Medisiner er heller ikke noe man må ta på sykehuset. Narkose og slike ting for operasjon, ja, men ikke smertestillende o.l. Jeg nektet å få smertestillende på sykehuset, og da kunne dem ikke gjøre noe med det. Måtte bare godta det:)

  106. Jeg ville mye heller dratt på et kattepensjonat i Norge. Adoptert en snill, voksen katt som ingen andre vil ha fordi den ikke er “liten og søt”. Disse kattene vil også bli avlivet om ingen adopterer dem. Katter i Norge trenger akkurat som katter i syden, et godt hjem.
   Må også si jeg syns litt synd i kattene. Når du endelig får dem til Oslo, så bor dem i en liten leilighet, midt i byen. De kommer aldri til å kunne være ute og leke og jakte, noe de fleste katter trenger.

  107. Man kan ikke redde alle, men disse to små idividene reddet du, og for de betyr det alt! Så selv om du kanskje kunne gjort ting annerledes, så har du allikevel gjort noe veldig fint. Som erfaren katteeier kan jeg gi noen gode råd på veien.
   – Husk å kastrere, selv om de evt skal være innepuser.
   – Ikke slipp de ut før de er minst 10 mnd, før det har de dårlig retningssans.
   – Vurder om de skal bli innepuser mtp at du bor sentralt i Oslo, man kan lettere lære en innepus å bli utepus ved evt flytting til et mer landelig sted i fremtiden enn omvendt.
   – Det finnes kattepassere i Oslo om man ikke har noen man kjenner til å passe ved eventuelle reiser.
   – Det finnes også en rekke kattepensjonater i Oslo og omegn.
   Til slutt vil jeg si gratulerer med to små nøster som jeg er sikker på at kommer til å få det topp.

  108. Håper virkelig du har lest deg opp på kattehold!!! Og HUSK å kastrere/sterilisere, om ikke kommer de til å få misfostrede barn! Husk at de trenger leker, kos, kjærlighet og riktig mat.

  109. Synes det er fint at du har reddet de to kattene.
   Det jeg stusser litt over, siden jeg selv bor på gård, er at du uttaler deg om noe som du åpenbart ikke har fått all informasjon om. Som nevnt ovenfor et par ganger, tåler ikke kuer og griser annet kjøtt enn fisk. Heller ikke kylling tåler annet enn fisk. De er vegetarianere og dør om de får annet kjøtt enn fisk, og jeg tviler på at det er mange som mater dyrene sine med fisk. I Norge er det faktisk veldig strengt når det kommer til dyr og matproduksjon, og det burde du egentlig skryte over. Selvsagt skjer det ting som ikke burde skjedd her i Norge også, men det er ikke mye i forhold til mange andre plasser i verden. Jeg vet om folk som er vegetarianere (i utlandet) pga dyrene får ekstreme mengder med antibiotika i seg, og derfor kan dette være farlig for mennesket, med tanke på at antibiotikaen ikke vil hjelpe om en trenger sterk medisin.

  110. Man kan ikke redde hele verden, men du har hjulpet to vakre små pusekatter. Det betyr alt. Så til alle som hetser og slenger dritt; å være menneskelig betyr ikke alltid ta de rette valgene, sett fra et logisk og overordnet perspektiv. Det handler om å være ydmyk og hjelpe de man kan på veien.
   Så tusen takk kjære deg! Disse to får et godt liv hos deg.
   P.S: Angående å frakte de til Norge. De må steriliseres/kastreres, vaksineres og få pass (kan hende de må noen dager i karantene for å bekrefte at de ikke har noen sykdommer). Men jeg har tatt med en katt fra spania tidligere, og det gikk veldig fint (i og med at den var kattunge).
   Lykke til, du er helt fantastisk!!

  111. Ærh, jeg prøver å komme på en god og grei måte og få fram det jeg mener på, men det går bare ikke. Du har reddet to liv, men du har satt to nye i fare. Det er lett å synes synd på de to små som du faktisk så, men hvorfor er deres liv verdt mer enn de to som de blir erstattet med? Tanken var god, men realiteten er en annen. Det er synd. Det kan liksom aldri gå bra uten at det gir negative konsekvenser for noen andre i denne bransjen. Håper hele næringen blir ulovliggjort snarest mulig!

  112. Det fins desverre alt for få mennesker som er som deg Sophie, du er en fantastisk person. Fra innsiden og ut <3

  113. Utrolig bra skrevet Sophie! Du er virkelig en god person! Det vil alltid være de som føler at de MÅ henge seg opp i og påpeke den ene tingen de mener du gjør feil (uavhengig av om de har rett eller galt) selvom du gjør 1000 ting riktig! Stå på videre med det du brenner for! jeg syns alt du gjør, står for og har oppnådd er utrolig beundringsverdig!
   Din blogg er den eneste jeg besøker daglig, men kommenterer nesten aldri, så følte det var på tide å skrive noe i og med at de fleste som bare kommenterer en skjelden gang gjør det kun når de har noe å kritisere eller feil og påpeke 🙂

  114. Det var et galt valg. Så enkelt er det. At du blir støttet av 90.000 fjortisser har ingenting å si.

  115. Nå synes jeg du får mye unødvendig kritikk. Kanskje var det dumt av deg å kjøpe to katter i Spania; jeg tenkte også mitt da jeg leste innlegget om kattene du hadde kjøpt. Å kjøpe dyr i utlandet synes jeg sjelden er en god idé – både pga industrien med oppdrett som finnes i typiske turist-land og pga av alle de ukjente bakteriene og sykdommene disse dyrene kan ta med seg inn i Norge.
   Men jeg synes det er unødvendig at du skal få så mye kritikk som du nå har fått. Du skriver jo selv i innlegget her at det kanskje ikke var kjempelurt å falle for fristelsen, men du er bare et menneske du også. Du er i tillegg ung og når man er ung tar man ofte litt forhastede beslutninger.
   Når det gjelder de som klager på deg fordi du er “for” dyrestesting når det kommer til medisiner, så håper jeg at disse menneskene kun bruker homeopatiske midler og at de aldri blir alvorlig syke. Vi mennesker trenger i noen tilfeller medisin for å overleve, og hadde vi ikke kunne testet de på dyr hadde vi fremdeles vært ganske fucked hvis vi engang skulle få lungebetennelse – eller noe så enkelt som en litt kraftig influensa. Ting vi i dag tar for gitt å bli friske fra, kan vi takke dyrene for. Medisinene som kurer disse sykdommene (antibiotika, penicillin etc) er alle testet på dyrene før vi mennesker begynte å ta de i bruk. Jeg er også i mot dyretesting når det gjelder kosmetikk, men synes det er greit å bruke dyr til å teste ut nye medisiner som en dag vil utgjøre forskjellen på om vi skal overleve eller dø. Husk på at mange av medisinene vi mennesker også bruker, kan bli gitt til dyrene våre også hvis de blir syke.

  116. Hadde jeg stått i den situasjonen hadde jeg gjort akkurat det samme! Skjønner deg sykt godt!<3 det kommer nok til å gå bra til slutt uansett!

  117. Ååååååhhh! Elsker deg! Du er en man virkelig kan se opp til. Man vet liksom automatisk at du klarer og ta av deg dyr 😉 du fortjener all kjærlighet i verden skjønne deg!!

  118. Du er bare et godt menneske. Tror de aller fleste dyreglade mennesker hadde hatt problemer med å snu seg fra det synet du møtte. Bra jobbet <3 Jeg har et spørsmål; er Rigmor fra Leslie? Har en veninne som har en "chihuahua" fra han og han ligner mye på Rigmor altså 😛

  119. Jeg hadde nok gjort det samme som deg. Synes det var en veldig fin ting å gjøre for de to kattene. <3

  120. Jeg syntes du gjorde et godt valg, med tanke på disse to som du sa. For dem gjorde det så ekstrem stor forskjell. Får en god følelse i magen da jeg så du reddet disse to. Stå på videre og tenk heller på alle oss som er med deg og ikke hater <3

  121. Syns det er best å redde fra dyrebeskyttelsen da det er så mange forlatte som trenger hjem, men de trengte jo et godt hjem disse 2 her også, så syns det var kjempebra at du reddet de 🙂 🙂 Heilt nydelige hjelpeløse skjønne 2 som eg håper og tror får et kjempegodt hjem 🙂 Håper så inderlig at du følger de opp, å at det ik kommer et nytt innlegg om at det blei “praktisk umulig å få de med hjem” Håper det går bra, å masse masse lykke til!! Har ikke “mistet trua” på deg, men har hatt så masse “venner” opp igjennom som skaffer seg hund eller katt mm. å alt er så stas å så går de lei etter ei stund å driter i hvordan det går med dyra. Det har gjort meg så forferdelig opprørt. Men tror IKKE du er sånn, av det inntrykket eg har fått av deg 🙂 Tror tvert imot de er heldige de 2 her 🙂

  122. Hvordan skal de få det hjemme i Norge når du er så lite hjemme? Hvor skal de være i ferier? Håper ikke de blir nødt til å være innekatter, fordi det må være et kjipt liv for en katt som elsker å være ute å utforske. Men likevel kan det da ikke egne seg å ha katt midt i tjukkeste Oslo?

  123. Mari; tror nok ikke folk klager på at hun bruker medisiner, men at hun bruker Restylane, botox, silikon.. For det har ingenting med forbedring av helsa å gjøre. Tvert i mot. Ødelegger sin egen kropp – og synes det er ok å teste akkurat DÉT på dyr, fordi hun er mer opptatt av utseendet sitt enn dyrene.

  124. Fornuft og følelser. Du uttaler deg ofte med tyngde om ting du åpenbart ikke kan nok om, og du er ofte krass i kritikken av andre som ikke mener det samme som deg. Her lot du følelsene bestemme, mens all fornuft tilsa at dette var feil. Dermed ga du næring til den industrien du tilsynelatende vil til livs. Du la deg flat og ydmyk, som du skrev, men valgte likevel å forsvare handlingen med spekulative påstander om foring av norske husdyr, og at du ihvertfall hjalp disse to kattungene. I tillegg skrev du noe om å spise mennesker med lav IQ, pluss at du kan se på dyr, og føle en ro, fordi du vet at du ikke lengre spiser dem og deres likesinnede, hva nå enn det betyr. Så hva anbefaler du andre å gjøre i samme situasjon? Skal en kjøpe disse stakkars kattene og dermed støtte industrien, eller skal en la være å kjøpe disse kattene og dermed bidra til å “fjerne” markedet?

  125. Jeg synes at det var veldig bra gjort av deg! Uansett hva folk mener så får de to kattene et supert liv hjemme hos deg, det er jeg sikker på! Og det at du kjøpte to katter i steden for en er jo også veldig bra, så slipper den ene av dem å være med på en så stor reise alene 🙂
   Forresten, så fant jeg noen veldig sterke videoer på en side om dyreindustri som jeg tenkte kanskje du interesserer deg for. Hver av dem er bare på rundt et minutt, men oppsummerer veldig godt hvordan ulike dyreindustrier i verden fungerer i dag. Kom over dem for litt siden, og synes de var veldig sterke å se på, men åpnet øynene mine veldig opp samtidig. Legger ved linken under om det skulle vekke interesse 🙂
   http://www.peta.org/features/60-seconds-change-your-life/?loggedin=1401220138

  126. Ser ikke noe galt i at du kjøpte de to stakkars kattene. Bedre å gjøre en forskjell for to dyreliv enn ingen mener nå jeg, og du bidrar der du kan bidra og det er bedre enn ingenting. Av og til står man ovenfor vanskelige valg der det er “feil” uansett hva man gjør, og da mener nå jeg at man skal følge hjertet. Klart du tar imot medisiner. Står det mellom ditt liv og et dyrs liv, så er det ganske naturlig at du har lyst til å overleve. Viktig å ikke dra det for langt heller.

  127. Jeg syntes det du har jort er helt rørendes, sitter her med tårer i øynene mens jeg ser på de to fantastisk nydelige skapningene. Dette er noe du burde være fornøyd med, du er virkelig en godhjertet person og fortjener mye respekt for det!
   De to kattene kommer til og ha en fantastisk fremtid takket være deg, ikke glem det!

  128. Virker det som at kattene har blitt gladere? Har de noe energi, leker de med deg eller er de bare redde?
   Kan du være så snill å svare på dette på slutten av ett innlegg eller noe, siden jeg glemmer å se om du har svart på i kommentarfeltet? Btw, jeg synes det var veldig veldig fint gjort av deg, selv om det sikkert koster en formue å få tatt de med hjem. Og sånn at du vet det, så er nesa di fin, håret ditt er superfint og brunfargen din er hothothot. Kos deg masse med mammaen din 🙂

  129. Veldig bra skrevet Sophie, og det er bra du gjør så godt du kan – vi er alle mennesker og gjør feil. Men bra du likevel fortsetter og gjør ditt beste for å nå ditt mål om å være 100% dyrevenn for alle dyr. Likevel vil jeg igjen påpeke at du skrev i et tidligere innlegg under at du har kjøpt en veske fra MK som er laget av EKTE SKINN. Dette synes jeg er rart, med tanke på alt annet godt du gjør for dyr. Hvorfor kjøpte du denne vesken?? Er du for bruk av skinn??? Virker litt rart. Men uansett: Veldig bra innlegg Sophie! Stå på videre 🙂

  130. Du er så godhjertet person! Jeg ville gjort det samme som deg! Det er mye bedre at du tar de med deg til Norge slik at de får mat og få er ordentlig liv istedenfor å la dem bli innesperret i et bur og nesten ikke får leve. Du er en dyrevenn! Får nesten tårer i øynene for det du har gjort! Synes det blir for dumt når du fikk så masse hates slik at du måtte unnskylde deg på et inlegg. Det skal ikke være slik! Elsker deg <3

  131. Måtte bare kommentere på en av kommentarene her inne, da det er så mange useriøse utsagn!
   Silje, du sier at “Tror nok ikke du får noe katt fra Dyrebeskyttelsen når du bor i en leielighet i sentrum hvor katten ikke kan gå fritt ut og inn”
   Hvorfor skulle hun ikke få det? Det finnes da innekatter! Har selv en katt, som bor inne i en leilighet på 70kvm, da jeg bor midt i Drammen sentrum. Hadde jeg sluppen han ut, ville det endt med påkjøring slik som desverre nok skjer med mange andre utekattene i området her. Og ja, jeg har ved flere anledninger sett og vært tilstede selv da det har skjedd.
   Katter er svært tilpassningsdyktige dyr, og har ingen problemer med å bo inne i en leilighet.
   Ja, vet det er mange som sier ” kattene får det bedre om de går fritt ute” og bla bla bla. Og ja, det optimale fra naturens side er vel at en katt får muligheten til å gå ute i naturen og jakte selv. MEN det betyr IKKE at de ikke får et like bra hjem som en innekatt. Eieren må derfor være flink til å stimulere katten med lek hver_dag, minst 15 minutter, slik at de holder seg aktive de også.
   Såklart skal man aldri (!) stenge inne en katt som normalt sett har vært vant med å gå fritt i naturen, men det er mange kattunger og innekatter også hos dyrebeskyttelsen, som trenger et hjem. Så hvorfor du mener Sophie Elise ikke ville ha fått en katt derfra, skjønner jeg ikke helt.
   Tror heller ikke Sophie Elise har tenkt å bo i en leilighet i 10-15 og kanskje 20 år til, hvor kattene faktisk kan bli så gamle. Når jeg kjøper meg hus, selvfølgelig skal de få kunne være utekatter da, men hadde jeg sluppen katten min ut nå, hadde det vært det samme som å sende den rett i døden. Det er noe jeg aldri ville ha tatt sjangsen på! Tenk litt på det du, før du kommer med slike kommentarer 😉

  132. Hei Sophie!
   Måtte bare fortelle deg at jeg er 100% enig i det du skriver. Hvorfor skal man spise en gris, men ikke en hund? Hvorfor skal husdyrene vi har beskyttes, mens kuene og grisene slaktes slik at vi kan meske oss med kjøtt? Make no sense.. Har møtt så utrolig mye motstand, slik som deg, i måten jeg har fortalt dette til folk på. Det er så frustrerende at så mange mennesker ikke skjønner dette! Men så begynner jeg å tenke at det kanskje er meg selv som har nådd en større forsåelse for dette temaet, og at de bare ikke “er” der enda?? Tar meg mange ganger i å bli lei meg i f.eks familiesammenhenger, der jeg føler jeg blir “tråkket” på grunnet at jeg til vanlig er veganer. Hvorfor skal du ikke spise ost liksom? Er så frustrerende å skulle forsvare seg hele tiden! Men det er godt å høre at vi er flere, og når man står sammen og står fast med sitt valg så blir alt plutselig så mye lettere 🙂 Håper reisen din mot et mer “veganvennlig” kosthold vil oppløfte deg!! 🙂 For min egen del kjenner jeg det ikke bare styrker meg selv fysisk, men også psykisk.. Det gir meg så mye!! Hvis du trenger litt inspirasjon til kosthold og endring av det, så titt gjerne innom min instagram @elisanilsen – kanskje det kan være litt til hjelp <3 stor klem!

  133. Hei Sophie Elise!
   Synes det er helt fantastisk at du kjøper disse kattene, tar de med deg hjem til Norge – og kan gi ihvertfall disse to et bedre liv. Selv om vi ikke kan redde og befri alle dyrene i verden, er det utrulig bra at livet kan bli bedre for noen – som disse to heldige krabatene.
   Hadde jeg vært i din situasjon, hadde jeg nok gjort akkurat det samme. Om ikke, hadde jeg nok forlatt dyrebutikken med stikkende dårlig samvittighet, vel viten om at jeg KUNNE kjøpe kattungene hvis jeg ville.
   Den følelsen hadde vært fryktelig vond.
   Alt i alt, vil jeg si at mitt syn på deg er totalt forandret. Har fulgt bloggen din i 2-3 år, hvor jeg før hadde inntrykk av at du var en slags “barbie” (haha, vet du er lei av den kommentaren), men i senere tid har jeg fått en helt ny tolkning av deg.
   Du virker som en samfunnsengasjert, voksen og fornuftig blogger! Elsker at du belyser temaet rundt dette med testing på dyr, dyr i fangenskap og dyreplageri generelt. Og dette med industrien, da. Synes det er grusomt at dyr skal ales opp i kummerlige forhold, kun for å bli slaktet kort tid etterpå. Håper mange av leserne dine også har fått øynene opp for dette – og at enda flere fatter budskapet i fremtiden.
   Stå på Sophie!

  134. Du er fantastisk Sophie, fortsett å stå for det du mener! Jeg blir i alle fall inspirert av det. Også synst jeg det var utrolig gjort av deg å adoptere de to søte små❤️

  135. Håper virkelig du har snakket med mattilsynet før du la ut disse innleggene.
   Husk at det garantert er flere (herunder mange veterinærer) som har sendt bekymringsmeldinger nå. I forrige post kommenterte en veterinær, og ovenfor, en ny. Mattilsynet vil ta betraktning til at du har flere tusen lesere. UNGE lesere, og kan ende opp med å lage et eksempel ut av deg ved å nekte innførsel.
   Dette hender stadig vekk, at unge jenter faller pladask for kattepuser og ignorant røsker dem med seg i god tro om at det ordner seg. Dette er et reelt problem, og ihvertfall nå, så nært sommeren hvor folk reiser utenlands. Jeg støtter kommentaren om at du må forberede et lokalt hjem dersom dette ikke går din vei. Håper det ordner seg.

  136. Det er helt fantastisk det du har gjort, ser virkelig opp til deg som gjør så mye som du gjør.
   Jeg syns ikke det du gjorde var feil, som du sier ville de blitt gasset ihjel og det hadde kommet nye dyr i butikken. At du tok disse kattene inn, reddet og endret livet deres er en fantastisk god ting.
   Problemet til nordmenn er at de skal kritisere alt og alle uansett. Hadde du ikke tatt de med hadde du fått hat for det også.
   Så, kjære Sophie, jeg vil beklage på vegne av alle nordmenn som slenger dritt til deg på nettet og får deg til å føle deg dårlig, og jeg vil beklage på vegne av alle som slenger dritt om alt det gode du gjør, når de selv (i hvertfall 99% av dem) ikke gjør en dritt selv. BEKLAGER.
   Jeg håper (og tror) du vet at det du gjør er en fantastisk ting og at du fortsetter, uansett hvor mye dritt folk vil si.
   Deilig å se at i hvertfall én toppblogger bruker pengene sine på andre ting enn seg selv;)
   OG ikke glemt, for hver hater har du 40 som støtter 🙂
   STÅ PÅ!

  137. Du er en fantastisk person! Og det var helt rett av deg å kjøpe kattene. De kommer til å få det supert! Å de var jo bare helt nydlige! Hadde heller ikke gått ut butikken uten å ha brukt penger.
   Stakkars dyr. De har ikke valgt dette livet og hvor umenneskelig går det and å bli. Har de ikke samvittighet? Det er jo det samme med sirkus, dyr blir pisket, mishandlet og det er rett og slett umennskelig. Hva om mennesker skulle bli behandlet på samme måte? Da hadde det vert en mye mer snakket om sak. Hvorfor gjør vi ikke mer for å hjelpe disse stakkars dyrene? Noen synest vell at mennesker er mer verdt enn dyr å det er helt feil. Uten dyra hadde vi ikke levd! De er alle levende vesener. De har følelser og de kan tenke.. Det er bare helt ufattelig..

  138. Er utrolig enig med deg!
   Jeg er vegetarianer og folk rakker ned på meg for det! Hvor sykt er ikke det at folk slenger stygge kommentarer til meg fordi jeg nekter å støtte dyremisshandling? De sender hele tiden bilder av kjøtt og godteri ogsånt, men jeg skal være vegetarianer hele livet! Uansett hva som skjer! 🙂
   Kjøtt er verken nødvendig eller sundt

  139. Nå skjønner jeg situasjonen din mer når det kommer tll kattene.. Igjen,
   Super fint gjort! Glad for at du tok kjærringa i dyrebutikken også. Stå
   På, søte deg!

  140. Førstår mæ på alt det du skriv og folk bør ikje hate dæ pga dette hær… d e faen syyykt… :-S

  141. Det er faktisk svært viktig å oppgi kilder når en kommer med påstander. Det er spesielt viktig for deg, at du som dyrevelferdsforkjemper fremstår troverdig. Hvis du ønsker at folket skal stole på deg (ta deg seriøst), MÅ du vise til gode, pålitelige kilder.
   Anbefaler deg å lese deg litt opp på journalistikk, i og med at du har en av Norges mest leste blogger, er det greit å lære seg litt om blant annet kilder og kildekritikk 🙂 Håper du tar dette til deg, for du har enorme ressurser (og potensiale) til å utgjøre store forskjeller – men en del av det avhenger også av din troverdighet. Lykke til! 🙂

  142. Det er interessant å følge med hvordan du har utviklet deg til å bli ei veldig smart og reflektert jente! Stå på, Sophie.

  143. Synst meningene dine er interresante, men når du skal skrive påstander om hva som skjer med dyr vi avliver er det kanskje greit å referere til en kilde. Da virker du mye mer troverdig, kontra desperat og de som er interessert kan lese mer om nettopp det på den kilden du oppgir i innlegget ditt. Referer gjerne til en kilde med en artikkel om det du nettopp skrev, sånn skaper du troverdighet.

  144. For så vidt er det veldig positivt at du skaper debatt rundt alt som skjer i verden med dyr. Hvis du gjør alt perfekt hadde det blitt lite debatt og da har vi lett for å se i gjennom fingrene på alt som skjer. Hvis vi alle hadde gjort alt perfekt hadde vi lett mistet tråden på hvordan vi egentlig skal utnytte livet vi har fått og endt opp med å bare bli hysteriske. Du har mange flotte meninger og jeg tror du ville hatt stor nytte av å referere til kilder når du skriver om ting relatert til dyrevelferd. Få inn flere synspunkter, det er den letteste måten å få folk til å våkne på. Troverdigheten din er alt og du har et stort talent for skriving og et bredt publikum du kan påvirke.

  145. ‘Det er bare en dråpe i havet, men hva er havet uten dråper?!’ 😉
   Beundrer deg for at du er så bevist på alt som har med dyr å gjøre!
   (Mer du like bevist på hvor klærne dine kommer fra og hvem som har laget dem?)
   Stå på videre, å fortsett å inspirere oss! 🙂

  146. Greit nok, du støttet denne industrien da du kjøpte kattene. Men når du har skrevet hele tre innlegg på bloggen om det, har du opplyst og inspirert alle dine tusenvis av lesere angående dette temaet, som de kanskje aldri har en gang hørt om før. Jeg vil definitvt si at du har gjort mer nytte enn skade, for å si det sånn 🙂

  147. Veldig bra skrevet! Du har et så stort hjerte og et så åpent sinn når det kommer til dyr og hjelpe andre. Det er det jeg elsker ved deg! Du er så fantastisk, på innsiden og utsiden. Det du gjorde var ikke i det hele tatt feil, men noe enhver burde (og ville gjort) om de var i samme situasjon. Det hadde iallefall jeg gjort. Stå på, du er en stor inspirasjon til meg og tusen andre der ute!❤️❤️

  148. Jeg elsker deg virkelig! Du har et så stort hjerte og jeg skjønner godt hvorfor du gjorde det, jeg ville gjort det samme om jeg hadde hadd muligheten til det. Du gjorde ingenting “feil” med å kjøpe de 2, du reddet faktisk livet demes og jeg er sikker på at de bli å få det veldig fint hos deg 😉 <3

  149. Jeg begynte å gråte av dette innlegget. Du har et så vanvittig stort hjerte og det er helt sykt hva du gjør for dyrene. Sykt bra selvfølgelig. Herregud jeg er helt målløs

  150. Utrolig flott gjort av deg, kjempe nydelige kattepuser ^^
   Og til alle dere som mener dette er feil fordi det “støttet” de som solgte kattene.. Dere er ikke akkurat noe gohjerta på dette området! Se for deg noen foreldre som hater ungen sin og slår barnet sitt og skulle ønske de aldri fikk den drittungen.. Også når barnet trenger adopsjon så skal man si “NEI” For da “støtter” jeg foreldrene som ville bli kvitt ungen og “hjelper” dem så jeg vil ikke ha ungen” … Det går ikke må dere skjønne, samme blir det med kattene til sophie! De trengte hjelp, og Sophie hjalp dem. De bryr seg ikke om hvor de kom fra eller hva de kosta, de trenger bare omsorg og mat!
   Digger deg Sophie 😀

  151. Jeg er så enig som det går an med deg! Uansett om hvor forferdelig denne industrien er så er jo katten noe levende, de har ett liv med følelser de og! Uansett om du velger å “støtte” eller ikke denne industrien så går jo det fortsatt utover kattene!
   Stå på videre, ikke la deg knekke! Du er ett så utrolig bra og ett fantastisk menneske, folk som deg som gjør forskjeller her i verden, som tør å være seg selv 100%!! Jeg ser opp til deg som faen:) Og skulle virkelig ønske jeg var like sterk og modig som deg. You go girl!

  152. Kjøpte du utstyret fra en annen butikk hvertfall? Vær så snill og si at du gjorde det… Ellers støtte du behandingen de gir dyrene.

  153. du har virkelig et hjerte av gull når det kommer til dyr, ser virkelig opp til deg på denne fronten, du gjør en forskjell her i verden. Elsker dyr jeg også, å har virkelig lyst til at det skal kommer dyre politi til Norge snart. Får helt vondt inni meg når jeg vet det er så mye vondt verden over når det kommer til dyr.. Eller at mennesker som er slemme, ikke tar vare på dyr osv får akkurat samme straffen tilbake, det hadde vært helt fair synes jeg!
   Skulle ønske alle hadde det samme synet på dyr som du og jeg har, da hadde ikke mange dyr måtte lide.
   Vært på ferie i Spania mange ganger, å har hatt så lyst til å tatt med meg hjem alle dyrene jeg har sett. Fikk god kontakt med en pusekatt som vi døpte Gismo engang for mange år side, han var mest sannsynlig innavl eller hadde en sykdom, men han hadde et stooooort hjerte og var full av kjærlighet, vi matet og koste med han hver dag, til vi måtte hjem, det var så sykt trist.. Så andre mennesker gikk stor bue rundt han og sa “æsj” fordi han så spesiell ut.. Forstår ikke, det er akkurat som man skal si æsj til et funksjonshemmet menneske. Blir kvalm av sånne folk! Ingen dyr er stygge eller slemme, det slemme som finnes her i verden, det er det kun VI mennesker som kan noe for. Er det noe som burde bli utryddet så er det menneskeheten.

  154. Synes du gjør en helt utrolig jobb, stå på og ikke la deg knekke av kritikken! Du er et helt utrolig forbilde, selv prøver jeg å spise vegant iblandt, og kjøper aldri dyretestet kosmetikk.
   Siden du er veldig opptatt av dyrs rettigheter, er det to dokumentarer du bør sjekke ut, om du ikke allerede har sett de; “Blackfish” og “The Cove” som handler om spekkhoggere og delfiners behandling i både SeaWorld og i Japan. Utrolig bra, jeg ble rørt til tårer.
   Stå på, jeg er stolt av deg!

  155. Hei Sophie! Jeg har bare Noen korte spørsmål jeg håper så gjerne du svarer på..
   Har du funnet navn til dine søte små?
   Er de tam? (Blir de redde når du koser med de,osv)
   Ville også bare si at det du gjør er fantastisk:) du er drit rå! Stå på!

  156. Er veldig enig i det du skriver. Men i bunn og grund er jo dette livet på jorden. Og dyreslakting er jo grunnen til at vi mennesker er kommet så langt som vi er i dag. Med alt. Hvis du tenker tilbake på steinalderen, de overlevde jo på å slakte dyr og kappe trær. Hadde de ikke gjort det, hadde livet på jorden dødd ut for lenge siden. Så om du sier nå at du tar antiobiotika istedet for å dø, så hadde du gjort det. Men hadde ikke steinaldermenneskene slaktet dyrene, hadde du ikke vært til i det hele tatt. Så jeg ser ikke helt forskjellen der.

  157. skjønner veldig godt at du gjorde som du gjorde, jeg ville gjort akkurat det samme!
   men om du skal adoptere en katt når du kommer hjem bør du vell kanksje sørge for at det er en inne katt, sånn i og med at du bor midt i oslo? det er nok ikke så trygt for kattene å gå fritt ute mitt i gatene i oslo, det finnes mange rare mennesker som ikke har noe imot å skade en liten katt 🙁

  158. Syns du gjorde en god gjerning for de søte små
   Det er alt for mye grusomt dyr skal måtte gå igjennom på grunn
   av menneskenes egoisme. Det knuser hjertet mitt. 🙁 Så jeg støtter deg, og ville helt klart
   gjort det samme som deg. Jeg har selv 4 katter, noen av dem har jeg
   hjulpet på lik linje som deg.
   Kos litt på kattene for meg oxo 😉
   <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  159. Jeg ser opp til deg og har stor respekt for der du gjør, Sophie!<3 jeg synst du er tøff! Men jeg lurer på en ting, melk og egg? Dyrene lider jo om de IKKE får lagt eggene sine eller blir melket. Melk og egg blir det jo uansett. Og de har det jo ikke vondt heller... Eller vertfall ikke de frittgående hønene. Og melken kommer jo fra gårder rundt om kring, som man selv kan se at dyrene har det bra. Kan du plis skrive litt om det? Du har sikkert en grunn til å ikke spise det, siden du vet sikkert dette allerede:)

  160. Hei Sophie! Jeg synes du skal lese over kommentaren fra Cordelia Bracht (skrevet i dette kommentarfeltet datert 11.06.2014 kl.20:52) to-tre ganger og tenke deg om! Oppriktig talt!
   Det er fint at du er dyrevenn, kjempebra, men tenk også på dyr og mennesker hjemme i Norge. Du er kanskje et forbilde (?) for mange, og jeg synes dette er helt feil signal å sende ut. En ting er å hjelpe dyr, en annen ting – og medaljens bakside ved å ta dyr fra andre land inn til Norge – er at man da er med på å spre sykdom. Gjør som den oppegående personen sier, og jeg siterer:
   “Min anbefaling til deg er at du finner straks et trygt hjem til de kattene lokalt, at du betaler for kastrasjon, id merking, antiparasitt behandlinger, vaksiner og videre helsesjekker. I tillegg er det fint om du kanskje donerer noe til Igualdad Animal, og kanskje gjør frivillig arbeid ved et av de mange “shelters” i Spania.”
   På den måten gjør du noe BRA for dyrene OG du setter et godt eksempel, nå som du allerede har vært med på å gjøre den feilen (i mine øyne) å støtte en horribel industri..

  161. støtter deg fullt ut, du er kjempe modig! ):)Hadde gjort akkurat det samme om jeg var deg. Du er forbildet mitt!♥

  162. Jeg er så glad for at du som topp blogger har disse flotte verdiene. Det har mye å si for fremtiden til mange liv, det må du vite. Jeg er selv veganer og vet det kan være vanskelig med all motstanden man får i blant, noen ganger er det så utrolig frustrerende og man vil bare grave seg et hull og dø i det, haha… Spesielt når det er de nærmeste som støtter industrier som du selv missliker så sterkt. Men jeg tror ikke det er fordi de er slemme at de velger å overse ondskapen, det er heller fordi de er hjernevasket av samfunnet de har oppvokst i. En dag vil verden forstå, vi er på rett vei.
   Stå på Sophie Elise, du er rå!!

  163. Det er faktisk helt sykt at du kan sammenligne et funksjonshemmet menneske eller en “grønnsak” som du kaller det, med en gris.Noe så respektløst. Tenk på oss som har familiemedlemmer som ikke fungerer mentalt.
   Kanskje er det like feil å spise en gris for deg, men herregud, tenk deg litt om hva du skriver på en så offentlig blogg. Jeg fant dette svært usmakelig og rett og slett respektløst. Du bruker dyretestede medesiner, men for deg hadde det vært det samme om det var et marsvin eller et mentalt tilbakestående menneske som ble torturert? Det var slik jeg tolket det hvertfall.. Og dette hadde du ikke uttalt hvis du hadde kjent eller vært svært glad i en person i en slik situasjon, det skal jeg love deg.

  164. Så heldige de var at du adopterte de. Stakkars dyr som selges på den dyrebutikken som du snakkerom, eg vet ikkje ka dyrebutikk det er, men eg håper mattilsynet kan gjøre noe med dette (om de ikkje allerede har gjort det). Men eg stoler ikkje på matilsynet, ikkje etter at de bestemte seg for å gi to hunder tilbake til en sann dyremishandler som de har mange bevis for at den personen ikkje klarer å ta vare på dyr. Eg er selv som deg en dyrelsker, men eg gjør mindre. Eg bruker også sminke som ikkje er brukt på dyr og holder meg langt unna ekte pels og skin. men eg er ingen vegetarianer. Grunnen er at eg rett og slett er for glad i kjøtt, og at eg ville helt sikkert slitet med jernmangel. Men bortsett fra det så kunne eg godt ha blitt en vegetarianer.
   Men selv om eg slutter å spise kjøtt, så vil jo lite skje med at dyrene får det bedre, kjøttproduksjonen og pelsproduksjonen vil fortsette. Eg har selv to kaniner som eg er glad i, og tanken på at de også ville fått en forferdelig skjebne om eg ikkje hadde kjøpt dem er ubeskrivelig vond. Eg vil no bare løpe til dyrebutikken og kjøpe alle dyrene der, men det kan eg ikkje.
   Eg skal bli en dyrelege når eg blir “stor”, det har eg bestemt meg for. Eg er 16 no da, så eg begynner på veien til å bli dyrelege til høsten, og det vil vare i nærmere 10 år.
   Eg har nett begynt å lese bloggen din, og eg synest den er ganske bra og du har stor fortjeneste for at det er nr.1.
   Vet kommentaren ble lang, men eg er glad eg fant en som står for mye av det eg gjør. Du er en god person som tenker og handler sånn, skulle vært flere slike 🙂
   Klem malin :3

  165. Dine meninger og handlinger er helt fantastiske!! Ikke la deg knekke av folk som vil gjøre deg usikker på hva du står for.

  166. HhAH ^^ måtte le litt når jeg så det med at du kunne kjøpt den grisen ^^ Du er søt Sofie! Er så stolt over at noen står så frem med slik et budskap som dette! Er enig i omtrent alt du skriver! 🙂 Må bare takke for at du står frem med dette på bloggen som er kjent!

  167. Du e så fin Sophie! Du har drømmekroppen, har et nydelig ansikt og kjempepent hår, tilogmed uten extensions, men det fineste med dæ e at du har så stort hjerte og e så glad i dyr. Det e så godt at du tar vare på de svakeste i samfunnet. Stå på videre!

  168. Jeg syntes det var utrlig bra gjort! Kattene vil helt sikkert få det helt fantastisk hos deg! 🙂
   Det er kanskje litt tidlig å svare på men jeg lurte på om du merker noe til at de er litt menneske-sky? For kattunger som ikke blir kost med de første ukene blir fort veldig redd for mennesker og er ikke så glad i kos som de kanskje egentlig bør..:)

  169. Sophie, du er et utrolig godt menneske som velger å ta vare på disse søte små kattungene. Jeg skjønner deg veldig godt og respekterer deg utrolig mye!

  170. Jeg har fått veldig stor respekt for deg Sophie i det siste! Mange tror at du er en av de rosabloggerene som ikke bryr seg om noe annet enn seg selv, mendler er du ikke! Du har et hjerte av rent gull, og alt du kjemper for viser bare at de som tror noe annet tar feil. Stå på!

  171. Jeg lurer på hva du spiser når du har kuttet ut kjøtt, fisk, egg og snart ost og melk. Whats left? Haha
   Bra jobba med kattene 🙂

  172. Denne setningen likte jeg ikke: “Uansett, om det sto på IQ – da kunne vi jo like gjerne spist mennesker som er helt grønnsak, hadde det vært rett? For hva er da egentlig forksjellen? Skulle de ha blitt pint? Nei, de får et verdig liv så godt som det lar seg gjøre, og en verdig død.”
   Dyr er dyr, og ja de bør behandles bra, men ikke sammenlign dyr med mennesker, og heller ikke mennesker som i følge din uttalelse er såkalte “grønnsaker”. Et menneske liv er like mye verd som et annet menneskes liv, uavhengig den kognitive funksjonen (altså IQ).
   Jeg prøver ikke å “disse” deg på noen måte, og opplever deg som en svært reflektert person med gode verdier og holdninger. Akkurat denne sammenligningen spanderte du ikke nok refleksjoner på, og jeg forstår du ikke mente noe vondt med det. Du har ganske stor makt i forhold til formidling av ulike tema i media via denne bloggen, og når du legger vekt på slike sentrale budskap bør du også tenke på hvordan du uttaler deg. Hvordan skal man få folk til å forstå at denne gruppen mennesker som man anser som “unormale” i forhold til resten av befolkningen, er unike individer som gir farger og lek til denne verden, når man bruker begreper som “grønnsak” og omtaler de som mindreverdige?
   Jeg forstår det er vanskelig å tilfredstille alle leserne angående deres ønsker og meninger, men dette omhandler faktisk hele verdensbefolkningen og deres holdninger til mennesker som er noe anderledes enn dem selv. Jeg virker kanskje pirkete, men dette er noe jeg brenner for på samme måte som du brenner for beskyttelse og god behandling av dyr.
   Stå på og fortsett den gode formidlingen og det gode budskapet, bare legg noe mer tanke og refleksjoner over hva du skriver i disse spesifikke innleggene (dagens outfit behøver vel nødvendigvis ikke særlig mange refleksjoner). 🙂

  173. Du er virkelig et forbilde! Det var utrolig modig av deg å kjøpe de kattene. Mest sannsynlig reddet du to liv <3 Stå på 😀

  174. åå jeg ble sååå glad nå når jeg leste at du kjøpte disse kattene!! så utrolig skjønne, nå får de et godt hjem 🙂 ikke lenge til 2.Juli :))

  175. så fine kattunger!!
   Du må fortsette med å legge ut slike innlegg. slik at vi husker hva vi egenlig gjør i vår gale verden.
   dyr har også følelser og de trenger å bli behandlet med respekt.

  176. Etter hva jeg har lest hva du har å uttrykke deg om dyr generelt så må jeg si at jeg er helt enig med deg på alt du har skrevet. Jeg elsker dyr og jeg vil at dyrene fortjener å bli behandlet på en HELT ANNEN MÅTE enn som de blir behandlet på i dag. Det er helt grusomt hva folk kan finne på å gjøre i noen land og jeg kunne ønske at flere kunne åpne øynene for hva som faktisk skjer i verden. Syns det du gjør for å åpne øynene til folk er kjempe bra! du bruker den makten du har i media til å gjøre en forskjell ! Om vi alle hadde stoppet å spise kjøtt foreksempel hadde dette blitt et kjempebra skritt for hele befolkningen. Kroppene våres hadde blitt sunnere, og dyrene hadde blitt gladere og sikkert svært takknemlig for at vi ikke spiser opp ett familiemedlem fra demmes ståsted.
   Syns du har gode hensikter så fortsett med det du gjør !
   Hilsen en glad NY leser 🙂

  177. Du er like smart som en silikon pose.
   Hunder og katter i fôret som kuer og griser osv spiser?? Nei da du, jeg tror du må slutte med Botox og silikon for den dritten har TYDELIG gått inn i hode på deg.

   Til dere som er blinde og ikke greier og tenke selv og følger blindt og elsker det så har jeg dette og si:

   Det hun sier om hunder og katter er så langt ut på jorde at hun må nokk komme seg tilbake til Mosjøen!!

   Sannheten er at hunder og katter blir gitt gift, dem får først beroligende før dem får gift sprøytet i seg, i Norge blir ikke gass brukt!! Dessuten, etter at en hund eller katt er død, så blir dem lagt i en forseglet pose som blir sendt til et forbrenningsanlegg, der blir dyrene brent til aske og blir da sprett sammen med jord for nering for planter.

   Når det kommer til hva dyrene spiser som Kuer og griser så spiser dem dette:

   Kuer spiser ikke bare gress og høy men og kraftfôr som inneholder for det meste KORN, som hvete, havre..

   Griser spiser som regel maten vi ikke vil ha, som rotten frukt, hvete, mais, insekter, havre, brød, innvoller fra andre dyr som ikke er skadelige og som har blitt varmebehandlet og ja av og til sine egne (grise kjøtt)

   Andre dyr som høns osv spiser for det meste mais, bær, insekter, nøtter hvete..

   Ikke alle dyr på gårdene er kjøtt spiser, dem fleste er vegetarianer med andre ord (ikke kjøtt spisere) det er ikke naturlig og dermed ville fått alvorlige konsekvenser, som blant annet for eksempel kuer.. kuer som er rolige dyr.. hadde ikke vært rolige snille dyr lenger, dem hadde vært hissig, voldelig, utrolig..

   Når det kommer til dyrene på gården.. så er det kun grisen som en er så kalt kannibal: på grund av at den spiser sine egne..

   En annen ting dere kan tenke på er at hadde det vært fakta.. med så streng norske lover og regler som vi har, så hadde ting som inneholdt katter og hunder blitt stoppet og sendt tilbake eller sendt til forbrenningen.. akkurat som blir gjort hvis vi har blitt stoppet i tollen fra Sverige hvor vi har handlet lit før mye, en annen ting er at mattilsynet og tv2 hjelper deg osv har hatt en reportasje om saken.. så hvor er da reportasjen som sier dette?

   Jeg har ikke sett det, har dere?
   Neppe, for da hadde det allerede vært en slutt på det, som videre betyr at det hun sier ikke er sant.. bare dritt tatt rett i fra ræva på seg selv.

   Og når det kommer til deg “sophie”.. prøv og ta kontakt med mattilsynet og få fakta før du sprer dritt ang dyrefôr eller mat i det store og det hele.

   Mat er ikke din sterke side, og neste gang tror jeg du må skrive AT DU MENER eller AT DU TROR eller AT DU SYNS istedenfor og si at det er fakta for det er det altså ikke.

   Neste gang blir du anmeldt for løgn og bedrag.

   Hva du sier ang sminke og silikon og Botox og fashion og hudpleie og helsekost og hva annet du interessere deg for er dine synspunkt på ting, og skulle du komme med noe fakta som er løgner der så for de som holder på med det eventuelt anmelde deg for bedrag.

   Du for ha en fortsatt fin fremtid

  178. P.S.

   rett gjort ang kattene, dem var veldig pene og fortjener å få et verdig liv.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg