jeg har kjøpt katt!

The girl. 

I dag var vi i en dyrebutikk her i Spania, og vel . . Jeg kan ikke engang forklare hvordan det var. Jeg har vært i mange dyrebutikker i mitt liv, og fra utsiden så det forsåvidt helt greit ut, men fy fader når jeg kom inn. Jeg gikk for å se på to katter, og folk sto å slo i glassburene deres, drev å poket og dyttet i dyrene, og når dyrene ble kjøpt av noen ble de bare stappet ned i vesker og dyttet bort. Så ja, jeg MÅTTE bare ha disse to, fordi jeg merket meg at den ene, den hvite var utrolig underernært, og vi har uansett snakket om å kjøpe en katt. Så, Mathias ble jo glad da! Men, uansett. . Jeg kjøpte begge, det er to søsken og jeg ville ikke la de være alene. Så, nå er de her hos meg på hotellet, og jeg er 4000 kr fattigere med alt utstyret jeg måtte kjøpe. Men, lett verdt det! De dyrene som ikke blir kjøpt på så og så lenge i dyrebutikker blir jo gasset ihjel, og det var disse tydeligvis ganskr nært. . Men nå er de safe! 

Jeg er ikke helt ekspert på reglene med å ta med seg katter under tre måneder til Norge. Jeg har bevis på at de er kjøpt her og er friske, og vaksiner ordner jeg i morgen. Men jeg vet jo at det kan være snakk om en viss tidsperiode. Så, hva skal jeg gjøre nå? Noen dyreleger som vet? Noen som har en pappa, tante, bror eller whatever som er dyrelege, og kan maile meg på [email protected] med alt jeg trenger å vite, eventuelt slik at jeg kan stille spørsmål? Det eneste jeg vet er at jeg skal ordne dette! 

Og her er gutten! Toppen jeg har på meg er fra nelly (annonselenke). 

 

243 kommentarer
  1. du er så fantastisk sophie! håper du er stolt over deg selv, tenk at du har reddet to liv i dag :)!
   håper du finner ut av hvordan du gjør det med kattene, de var helt nydelige

  2. Herregud så skjønne!<3 du har et godt hjerte Sophie! Så godt å se at noen tenker på dyrene slikt:)

  3. hallo, nå ble jeg oppriktig så glad jeg at jeg måtte felle en liten tåre.. velkommen til norge små puser<3

  4. Ågud for noen små søte nurk! Du er virkelig en fantastisk person sophie, jeg ser så utrolig opp til deg! Viss alle hadde vært som deg, hadde verden vært ett mye bedre sted!
   Du er virkelig forbildet mitt!!

  5. Vi adopterte en hund fra Rhodos for to år siden. Den var fra et “dogshelter” der gatehunder osv bor. Vi måtte få legeetklæring, pass og sånn til hunden..:)

  6. Nyyydelige pusekatter <3 Her kommer litt informasjon: Du må begynne ca 6 mnd i forveien med vaksinasjon mot Rabies. Du velger selv om veterinæren skal gi kun én vaksine for deretter å vente 120 dager før blodprøvetaking, eller om du følger det som er vanligst i Norge med 2 vaksiner med 1 mnd mellomrom, for deretter å vente 120 dager og ta blodprøve. Årsaken til at man anbefaler 2 ganger, er at det er større sjanse for at blodprøven blir godkjent der man måler antistoffer mot Rabies. Dersom blodprøven ikke blir godkjent, dvs at det er for lavt antistoffnivå, må katten din få en Rabiesvaksine til og ny blodprøve tas etter nye 120 dager. Det er svært viktig at det går minst 120 dager, men det selvfølgelig ingen hensikt å vente lenger enn man må, fordi antistoffnivået synker over tid.Du trenger dessuten standard flerkomponent vaksine (4 deler) som må være under ett år gammel. Og markkur før og etter ankomst til Norge. Alt må skrives inn i eget pass for dyret ditt. Utfyllingen må gjøres av veterinær.Det kreves ulike regler fra ulike land, ettersom sykdomspresset varierer. Det er alltid anbefalt å kontakte Mattilsynet før man setter i gang å planlegge reise med dyr, slik at du ikke gir mer enn du må eller mangler noe. Tlf nr til Mattilsynet; 06040. Mattillsynet skal alltid være oppdatert på regler om inn- og utførsel av dyr.Tidligere var regelen at dyr som kom fra utlandet, måtte 6 mnd i karantene. Dette gjelder ikke lenger. Eneste sjansen for at katten din blir satt i karantene, er om det mangler noe i passet.Dersom du velger å fly til Norge, gjelder egne regler for størrelse på bur. Dette må sjekkes med det flyselskapet du benytter.

  7. Du har reddet 2 nydelige kattunger! De kommer til å få et fantastisk og god liv, pga. deg <3 Takk for den du er Sophie! Det skal visst være et helvete å få dyr ned hit til Norge, og dyrt, men dette klarer du! Du er god <3

  8. Fantastisk gjort Sophie! Jeg har sendt deg en mail om hva som skal gjøres, er en haug med regler man må følge 🙂

  9. Ååååh dette var så fint gjort, og jeg ble riktig glad inni meg nå. Jeg synes du er et godt menneske 🙂

  10. Jeg beundrer deg så utrolig mye, Sophie!! Sitter faktisk her med tårer i øynene. Synes det er så fantastisk at ei som er like glad i dyr som meg, har så stor mulighet til å spre sannheten og hva vi kan gjøre for å hjelpe til <3
   TAKK, Sophie! Takk for at du bryr deg <3

  11. Fra 1 mars ble det forbudt å innføre katter/valper under 3 måneder inn til Norge. Så da må du nok vente en stund til.

  12. Du har er utrolig stort hjerte! Blir så glad inni meg når jeg ser ting som dette! Vet dessverre ingen ting om hvordan det er å få de med hjem, men håper du finner ut av det!
   Kjempe herlige katter som har fått en fantastisk eier <3

  13. søt du er sophie! <3 du er så god!!
   kan tenke meg d var hardt å måtte forlate alle de andre kattene ... eller å gå forbi hjemløse dyr på gata. gruer meg til jeg skal på ferie utenlands en gang i fremtiden.. kommer til å grine mer enn jeg kommer til å kose meg.. lykke til med kittiene <3

  14. Du er en fantastisk person som gjør noe sånt! Du burde være stolt av deg selv 🙂 Jeg kan desverre ikke noe om overføring av dyr til Norge, men jeg HÅPER du får ordnet det 🙂

  15. Jeg adopterte en hund fra Albir i fjor, jeg fikk ordnet alle vaksinene, pass + at han måtte få en ormkur før han kunne reise til Norge. Kontakt en veterinær, de vil hjelpe deg med alt. Jeg brukte Hospital Veterinario Marina Baixa og veterinæren heter David.
   Håper dette hjelper!

  16. Litt info. Jeg har jobbet på rescue senter i Spania og har importert en sel hunder og to katter.
   Nr 1. Spania er ikke lenger et rabis fritt land, så dyr under 3 mnd går ikke Ann å innføre til Norge. Når katten fyller 3 mnd så må du gi den rabis vaksine og vanlig vaksine. 21 dager etter rabis vaksinen kan du ta med kattene til Norge. De må ha orm kur ca 2 dager før dere skal ut å fly. Må ha chip og pass
   Det triste med at du kjøpte disse kattene er at i morgen så
   Vil det nok være nye katter der. I Spania er det lov med hunde og katte fabrikker. Dyrevernet i Spania jobber hardt for å få slutt på det. Men det er viktig at ingen kjøper dyr fra en Dyrebutikk for da støtter man næringen.
   Jeg vet det er veldig veldig vanskelig å se disse søte dyrene i glassbur. Bodde I Spania i flere år og har sett mye ondskap desverre.
   Håper dette er til hjelp.

  17. Ser at noen skriver om blodprøve og 120 dager ventetid. Dette stemmer ikke siden Spania er et EU land.
   Det er 3 mnd pluss 21 dager. Det er heller ikke behov for 2 rabisvaksiner eller blodprøver

  18. Sjelden jeg kommenterer, men trykker meg ofte innom bloggen din. Overrasket over at det så langt bare er én annen som reagerer på dette av de som har kommentert så langt? Det første jeg tenkte at NEI, nå har du jo gjort det værste du kunne gjort, du støtter denne businessen. Har du ikke tenkt på det?
   Fint at du hjelper denne ene lille søte pusen, men som en nevner over, da blir jo den bare erstattet med en annen katt? Litt naivt av deg å tro at du har gjort en kjempegod gjerning!

  19. Ganske utrolig at du som liksom skal være dyreforkjemper presterte å gjøre noe så tankeløst. Ser det er mange som skryter av at du “redder” to liv, men de tenker ikke over det kullet som blir avlet fram for å dekke det behovet du nå skapte. De blir kanskje gasset ihjel isredet for de to du kjøpte nå, men det spiller vel ikke noe rolle så lenge du ikke er tilstede for å se det. Katter er det allerede alt for mange av i norge, men de er vel ikke søte nok for bloggen din 😉

  20. Bra jobba !:D
   Men sa ikke du at det ikke va låv me dyr i leiligheta der du bor sia du ikke fikk ha rigmor me dæ?:s

  21. Følgende dyrehelsekrav må innfris :
   Dyret skal være identitetsmerket. Kun mikrochip er gyldig for dyr som er merket etter den 3. juli 2011. Tatovering godtas nå bare dersom den er lett lesbar og påført dyret før 3. juli 2011. Dyret skal være ID-merket før det får rabiesvaksinering. Identitetsnummeret skal være oppgitt i veterinærattesten og alle originale dokumenter.
   Dyret skal ledsages av et kjæledyrpass. Her skal det føres inn at dyret har gjennomgått en klinisk undersøkelse av autorisert veterinær i løpet av de siste 24 timer før avsendelse. Denne undersøkelsen skal bekrefte at dyret ikke viste noen tegn på klinisk sykdom, og at det kan tåle transport.
   Dyret skal være vaksinert mot rabies med en godkjent vaksine etter vaksineprodusentens anbefaling, vanligvis tidligst når den er tre måneder gammel. Ved første gangs vaksinering regnes rabiesvaksinasjonen som gyldig først 21 dager etter at vaksinasjonen er utført. Hvis dyret vaksineres igjen regnes vaksinasjonen som gyldig fra datoen vaksinen ble gitt, hvis gyldigheten av forrige vaksinasjon ikke har gått ut da ny vaksine ble gitt. Vaksinasjonene skal være dokumentert i passet.
   Alle hunder (ikke katt og ilder) skal være behandlet mot revens dvergbendelorm 24 ? 120 timer før ankomst til Norge. Dette gjelder ikke for hunder som kommer direkte fra Finland, UK, Malta eller Irland. Behandlingene skal være dokumentert av behandlende veterinær i passet.
   Informasjon om navnet til dyrets eier, dyrets ID-merking, samt bekreftelse på at dyret er klinisk friskt ved undersøkelse foretatt i løpet av de siste 24 timer før avreise, skal være dokumentert i et EU-godkjent veterinærsertifikat som skal undertegnes av offentlig veterinær i avsenderlandet.
   Er enig mer marianne over her. Å kjøpe dyr i sånne land er noe av det dummeste man gjør.. Skal jeg hjelpe dyr senere når jeg har økonomi til det skal jeg ta til meg dyr som Hendrick Boards har reddet for dette er dyr som virkelig trenger gode hjem å man støtter en god sak. Men ja er fint at du har gitt to katter et fint hjem men det kommer dessverre to nye katter i denne butikken som ikke kommer til å få det s bra :/

  22. Jeg håper du skriver et innlegg der du oppfordrer folk til å sterilisere og kastrere kattene sine. Det er så utrolig viktig. Når katter går løs ute, blir det for mange kattunger, som igjen havner i feil hjem eller må misshandles til døde fordi det er for mange. Jeg håper og får all del at du steriliserer/kastrerer kattene dine, det er det beste for dem 🙂

  23. Mirana. Når man kjøper to katter fra Dyrebutikk så lider faktisk tredobbelt så mange!!
   Du burde Google puppy mile catmile etc. Så kan man de hva man støtter!
   I Valencia rescue sitter det til enhver tid 200hjemløse katter! Hvorfor bidra til å produsere flere, når man kan adoptere!

  24. Så søte!
   Det er vel Mattilsynet som ordner med slike ting. Ring de eller les på nettisidene dems 🙂
   Lykke til! <3

  25. Herrigud så teite noen folk er. De kattene der hadde mest sannsynlig ikke noen mor, og dersom hun ikke hadde kjøpt de kattene, hadde de bare gasset dem og fått taki nye uansett. Hun har reddet 2 søte katter, og det er mer enn mange andre klarer å gjøre. Alt er en ond sirkel uansett hva

  26. Åååå!! Så fantastisk <3 Disse to kattene var helt herlige <3 Jeg har alltid vært et kattemenneske selv, men for noen år siden tok jeg en allergitest som viste at jeg var fryktelig alergisk mot dyr med pels, og katter er jo alergibomer.. Så jeg får klare meg uten katt 🙁
   Jeg blir så glad av å lese alle de gode sakene du gjør mot dyr! Slev er jeg veldig opptatt av at dyr skal ha det like godt som oss mennesker. Blir virkelig inspirert av deg!

  27. jeg synes at folk bør slutte å kritisere alt Sophie gjør. Som dere nevner så blir disse kattene erstattet med en annen katt, men hva med at de kattene som Sophie faktisk kjøpte? de vil få et godt og trygt liv 🙂
   Det som skjer i Spania er helt forferdelig, men jeg skulle gjort det samme som Sophie. Jeg har ikke samvittigheten til å se et annet dyr lide.

  28. Hei Sophie.
   Sendte mail nettopp til deg.
   Ville bare si en liten ting, og for all del ikke ta dette som dårlig krittikk mot deg.
   Fakta er at her i Spania så er det egentlig ikke lov å selge dyr i buttiker men de gjør det fremdeles da dette ikke er helt forbutt, rart spørr du meg.
   Men poenget mitt er at alle dere og du ser siden hvor du har reddet disse to kattungene med å kjøpe dem og sett fra den siden så syns jeg at det er kjempe flott og jeg beundrer deg for tanken på å redde dyrene. MEN, den stygge sannheten bak de dyrene som selges i butikkene er at “foreldrene” til dem er utnyttet til tusen av eierne, da mener jeg at det er ikke grense på hvor mange kull et dyr kan få. Ingen regler fins innenfor det som jeg vet om i hvertfall.
   Det jeg vil si med alt dette er at med å kjøpe dyr i butikker så “mater” man de som holder på å ødelegger livet til disse vakre dyrene.
   Derfor er det så mange bevisstgjøringskampanjer om akurrat dette temaet som forebygger at folk flest må begynne å adoptere istedenfor å kjøpe.
   Håper alt går bra videre med de små flotte skapningene og at du forsatt har en fin ferie.
   Hilsen Iris.

  29. Du sier at det dummeste vi kan gjøre er å kjøpe billetter til delfinshow, sirkus osv for da støtter vi opp for mishandling av dyr, men hva er det du har gjort nå da?

  30. Jeg er faktisk ganske enige i de få her som sier at her har du gjort noe ganske feil. Jeg vet du mener det godt. Jeg vet deg ser forferdelig å se disse dyrene i slike omstendigheter. MEN kjære Sophie, jeg trodde ærlig talt ikke at du var så “dum” (unnskyld). Du støtter dette fæle greiene og det glassburet ble nok fylt fort igjen med to nye kattunger. Selv om det frister så må man bare ikke gjøre det. Jo du reddet livet til disse og det vil føles verdt det, men det gjør dessverre ingen forskjell. 🙁

  31. Du sier at det dummeste vi kan gjøre er å kjøpe billetter til delfinshow, sirkus osv for da støtter vi opp for mishandling av dyr, men hva er det du har gjort nå da?

  32. Vet akkurat hvilken dyrebutikk du var i! Vært der et par ganger før! Det de gjør på den butikken er at de kjøper dyr billig (eller helt gratis) og setter dem i burene der! De har det ikke bra i burene av en grunn; folk skal syns synd på dem og kjøpe de! Holdte på å kjøpe verdens søteste hund der, men den ble solgt til noen andre! Noe jeg er veldig glad for! Dyrene byttes nesten ut hver dag forresten!

  33. Syns det er latterlig at dere skal kritisere Sophie. Ja, hun kunne ha valgt en “shelter” med hjemløse katter som bor på gata eller lignende, men at hun kjøpte de i dyrebutikken bidrar like mye til “dyreplageriet (som dere kaller det)” som dere gjør ved å kjøpe en katt fra et kull her i Norge. Om et dyr kjøpes fra “sikre” hjem som oppdrett, dyrebutikker o.l. er det en hund og katt på gata som går glipp av et hjem. Så man skal ikke si at Sophie gjør noe dumt når dere kjøper hund og katt fra oppdrett. OM man skal snakke om dyr som virkelig trenger et hjem er det dyr som bor på gata. Jeg syns det å kjøpe fra dyrebutikk og oppdrett er like ille, fordi man bidrar til at det blir for mange katter og hunder.
   Herregud.

  34. Camilla: kattene som sophie kjøpte hadde aldri blitt gasset ned. Hadde de ikke blitt solgt så Hadde dyrebutikken sendt de tilbake til oppdretter og kattene ville ha blitt brukt i avel.

  35. Nå syntes jeg bare flere oppi kommentarfeltet til sophie er utrolig barnselige ! Så mye som Sophie engasjerer seg når det kommer til dyr, så tror jeg hun virkelig har peiling på hva hun driver med. Sophie er ikke dum heller vettu, hun er faktisk en av de smarte. Du har gjort noe helt fantastisk nå sophie 🙂 du har et hjerte av gull og reddet to småe puser som kommer til å få det fantastisk med deg ! Kos deg masse med nye katter ! <3

  36. Tror du må ringe å kontakte mattilsynet, og fortelle dem at du har kjøpt 2 katter i spania, også når du kommer til norge, må de være inne hos mattilsynet i 2 dager tror jeg. Hvertfall det jeg har hørt om du skal kjøpe f.eks en øgle i sverige så må de inn til mattilsynet først, ring de du å forklar dem! 😉

  37. Det er kommet nye regler, så tror ikke det er mulig å ta inn katter under 3 måneder. Tror det også har litt med vaksiner å gjøre. Da vi skulle hente katt i Danmark måtte katten være mellom 3måneder og 12 uker. Og tror det var pga. av rabies vaksiner.

  38. Pass, vaksiner osv må være i orden! Du får ikke ta den inn til Norge hvis den ikke er vaksinert mot chlamydia, kattepest, kattelopper(evt andre lopper), parasitter etc. Alt du trenger å vite står på mattilsynet sin nettside 🙂 Alle katter er klare å vaksineres fra de er 8-10 uker gammel, som jeg tror dine er i følge størrelsen! Ønsker deg lykke til, og jeg må si at du er virkelig en inspirasjon!!! <3

  39. Før var det sånn at du kunne ta med valper under 3 mnd inn i Norge. Men etter 1.mars ble det ikke lov lengre. Tenker at dette er samme regel når det gjelder katter

  40. Noen ganger lurer jeg virkelig på hvor moden du egentlig er. Ta og sett deg ned og les igjennom kommentarfeltet. Du har ca 70% som skriver: “OMG Sophie så søt, lizm, ikke hør på haters, du er perfekt as <3 sjempesøt katt xD", også har du 30% som (for det meste) formulerer seg klart og tydelig på en voksen måte, med konstruktiv kritikk og tips. Tenk deg aldersgruppen på disse du. Det virker som ca 70% her støtter deg, men hvor gammel er de tror du? Og hva vet de om dette? På mange områder så faller du fint inn i den største gruppen der. En liten tankevekker..

  41. Jeg tror du absolutt gjorde dette av godt hjerte, Sophie.. men som flere nevner her, så er vel spørsmålet om dette egentlig var så lurt. Ja, du reddet to og jeg vedder på at de får det fint hos deg, men om det er slik jeg forstår det så bidrar pengene du brukte på å kjøpe disse kattungene til at denne “produksjonen” kan fortsette. Og det er mange som går i fella, og det er synd.
   Vi gjør alle “feil” valg til tider, men denne avgjørelsen burde kanskje vært hakket mere gjennomtenkt.

  42. Beundrer virkelig det du gjør for å støtte dyrenes rettigheter! Du er en stor inspirasjon, og dette var veldig edelt gjort! <3

  43. Herregud, alle som reagerer så ufattelig sterkt på at dette burde hun visst og at det hun gjorde var idiotisk, vet dere alle fuckings detaljer om alt dere er interessert i, også i andre land?
   Det var med en kjærlig baktanke Sophie Elise gjorde dette, uansett om det etter alt viste seg å være negativt. Hadde jeg vært på samme sted så hadde jeg nok reagert med slik sympati jeg også, jeg ville jo reddet dem så raskt så mulig.
   Kanskje hun burde vært klar over det siden hun er så dyrekjær og opptatt av dyrenes velferd, men om hun tar feil er det ingen grunn å hetse henne til bunnen for det om. Dere tenker jo søren ikke lenger enn nesetippen før dere kommenterer og viser hvor “voksne” og “velvitne” dere er. Hun er faen ikke wikipedia, hun er ei vanlig jente.
   Fortell henne heller på en skikkelig måte hva dette førte til, så vet hun det til neste gang. Ingen vits med personangrep av den grunnen. Voks opp, “voksne” folk. Dere er ikke bedre enn Sophie Elise.

  44. Wow!<3 du har er stort hjerte Sophie! Vært i dyrebutikker i Spania selv, men ville ikke anbefale å gå inn på durebutikkene i Benidorm (er ikke langt unna Albir, vært i Albir flere ganger)! Får vondt bare se i vinduet.. Der sitter dyrene i vinduet i glassbur. Og en annen jeg og en venninne var i, ca 1og 1/2 time unna gikk vi et sted det så ok ut. Jeg måtte bare gå så jeg ikke begynte å grine.. Helt forferdelig.
   Om du skal være i Albir, vil jeg anbefale å besøke gammlebyen i Altea, ca 15 min unna. Det er en opplevelse med flott kirke og fine restauranter! Og en zoo et stykke opp i fjellene hvor du kjører med bil gjennom hvor gamle sirkusdyr har blitt reddet og går fritt!

  45. Hei Sophie Elise! Hvis du faktisk leser kommentarene her så har du sikkert fått med deg at ikke alle syns det bare var supert at du gjor dette..
   Tviler på du kan gå å “bytte inn igjen” kattungene nå, så du får gjøre det beste ut av situasjonen! Du har allerede fått tips om regler om innførsel, så håper du får det til =)
   Jeg er 110% sikker på at du gjor dette av bare edle grunner, men som andre har skrevet så har du egentlig bare gitt 4000kr direkte til valpefabrikkene og kattungefabrikkene?
   Jeg er en ihuga dyreverner selv, så jeg har bare ETT ønske til deg: Kan du være så snill å innrømme at det ikke var så lurt? Og skrive et innlegg om at bloggleserene dine IKKE skal gjøre det samme ??
   DA kan du redde liv da!
   Hvis ingen kjøper kattungene, tjener de ikke penger, og de har ingen grunn til å avle de opp i så stygge omgivelser? Og til slutt vil ikke valpefabrikker og kattungefabrikker eksistere!

  46. Du er så herlig! Lykke til.
   Og dere over.. Synes dere det er bedre at kattene dør og lider enn å gi 4000 til dyrebutikken? Hun REDDET dem og hun reddet dem akkurat like mye som om hun skulle adoptert noen andre fra dyrehjem elns

  47. Hun reddet akkurat de to kattungene ja =) Akkurat de to var de heldige. Men siden de som avlet opp kattunegne nå tjente godt med penger, har de alle grunner til å bare fortsette. Hvis hun og alle andre IKKE hadde kjøpt de søte kattene eller hundene, så hadde ikke det vert noe vits å avle dem og plassere dem i pittesmå bur. Nå har de all grunn til å fortsette …

  48. Æ tar av mæ hatten for dæ Sophie ! Du e fantastisk, skulle ønske mange mange fleir va som dæ. Respekt og beundring til tusen <3

  49. Gang på gang vise du at du e nokka mer enn de fleste rosabloggera. En ære å læse bloggen din når man vet at du støtte gode saka. Stå på!

  50. Ååå, skulle ønske jeg kunne gjort noe slikt! Er veldig fint gjort av deg, å redde de som reddes kan. Men butikken får penger til å forsette med dette da, så det er jo også en veldig dum ting.. Er litt sånn både og med det her, men du fikk iallefall reddet to kjempefine kattunger da! Du er en fin person, med ett godt hjerte Sophie 🙂

  51. slutt å kritiser da folkens…
   du har et hjerte av gull ! flere skulle vert som deg ! lykke til, håper det ordner seg og at du får dem med deg hjem til norge <3

  52. Føler at noen av leserne dine alltid prøver å finne et eller annet å “ta deg på ” uansett hva du gjør. Det skal alltid være noe som ikke er bra nok. Sier mer om dem enn deg spør du meg, stå på!

  53. Veldig bra gjort av deg Sophie! Ikke hør på de som kaller at du støtter det ved å ha reddet disse to nyyyydelige pusene. Du har reddet noen, og det er kjempebra. Håper du klarer å få de med deg hjem, de kommer til å få verdens beste kattemor 🙂

  54. Nå kommer jo bare dyrebutikken til å få inn to nye katter… Og forresten, du må enten kastrere hannen eller (det beste) steralisere hunnen, hvis ikke kommer de til å få unger en eller annen gang. De ungene kommer til å være misformet, og må tas livet av.

  55. Jeg pleier sjeldent å kommentere på bloggen din, men nå var jeg nødt. For du er rett og slett helt fantastisk. Jeg har så stor respekt for deg og det du står for. Har lyst til å gi deg en stor klem, rett og slett!

  56. de gir dem ikke mat slik at folk synes synd på dem. det er rett og slett lureri. du har gjort noe dumt din fjert.lol

  57. Sikkert godt ment fra din side, men jeg skjønner ikke hvorfor du gjorde det. Det ville vært det samme som å se deg gå på sirkus. Hvorfor betalte du for de kattene og dermed støttet dyrebutikken og det de gjør? Omtrent som om du skulle sagt at behandlingen dyrene får i butikkene der er helt ok, og at du støtter dem med penger. Håper du kan svare på det, sikkert flere som lurer 🙂

  58. Jeg er enig med flere her. Det er fantastisk at du har reddet to liv, men det hjelper ikke når mor til disse to må jobbe på spreng for å erstatte de to du har kjøpt. Mødrene til disse kattungene lever i et knøttlite bur hele sitt liv, og det eneste hun gjør er å produsere kattunger, for at grusomme mennesker skal tjene penger på det. Jeg vet at du kun vil det beste, men du burde satt deg litt mer inn i dette. Dette skjer med hunder også. Takk gud for at vi ikke selger hunder og katter i dyrebutikkene i Norge.

  59. Til alle dere som er så negative som sier at hun har støttet dyremisshandlingen og gitt de 4000kr, hva vet dere om at de kjøpte utstyre hos de? Kan jo godt være hun kjøpte katteutstyr på en annen butikk og. Syntes du er kjempe snill Sophie, selv om det kanskje kommer andre katter som blir misshandlet reddet du 2 katter og det er bedre en 0. Flinke deg<3

  60. Når du kjøper dyr som dette fra dyrebutikker, kommer de fra såkalte “puppyfactories”(Google it). Og du støtter direkte dyremishandlingen som foregår der. Det sekundet du kjøper de kattene der, er det to nye som må gjennomgå. For ikke å snakke om de kattene som brukes til avl og må leve i et helvete hele livet fordi folk finansierer livet demmes fordi de vil redde en valp eller kattunge fra butikkvinduet.. Du som annonserer deg selv som dyrevenn, burde ikke kjøpe dyr fra dyrebutikker, men heller ADOPTERE fra shelters. Husk at for hvert dyr du kjøper, er det et dyr som dør i en kennel.

  61. Greit nok at det kanskje ikke var så lurt å kjøpe disse, men jeg lurer på hvilket liv du kan gi dem når du kommer hjem til Norge? Skal de være innekatter? Det må de jo nesten siden du bor midt i sentrum? Hvor skal de være når du og kjæresten drar på de uttallige feriene deres? Selv om katter er selvstendige håper jeg ikke du etterlater dem til seg selv når du er på forskjellige oppdrag og reiser.

  62. Kjempe flott at du oensker a redde disse to! Du har et stort hjerte for dyrene! 🙂 Men i morgen kommer det til a staa to nye der! Du burde heller tatt deg en tur opp paa en av de lokale hundesenterene hvor de har hundrevis av dyrer son har blitt forlatt av sine eiere. http://www.protectoraanimaleslanucia.com/ Paa dette senteret i La Nucia fikk de inn hele 28 nye hunder bare i forrige uke!!! Tenk pa det til en annen gang!! 🙂

  63. Er i mot dyrebutikker og synes det er bedre og adoptere katter fra dyrebeskyttelsen, så man ikke støtter avlsindustrien.. Det ble nok satt inn to nye katter igjen rimelig fort desverre 🙁 Det er en syk verden vi lever i. Men herregud for et stort hjerte du har som tar de med hjem fra Spania og gir de et godt liv. De er to heldige katter <3

  64. Sånne situasjoner er ekstremt vanskelige. På en måte vil man redde alle, men så vet man at de blir erstattet igjen neste dag og sånn går den onde sirkelen. De er to heldige katter, håper du får de trygt med deg hjem til Norge. Håper du leser litt mer om dyrebutikker, avl osv. Det er best og adoptere dyr fra dyrebeskyttelsen, så man får slutt på denne grusomme industrien 🙁

  65. Veldig flott gjort og håper virkelig det ordner seg.
   Samtidig veldig dumt å
   Støtte en sånn næring :-/ men men!
   Håper du tar deg en tur til dyrebutikken før du reiser hjem og tar deg en alvorsprat med de som driver det.

  66. Åååh, du er en helt fantastisk person Sophie!! Sånne som deg skulle vi ha hatt flere av. Kjenner jeg nesten blir rørt av å lese innlegget. Kattungene var utrolige skjønne også, smelter av å se på! Håper du får all info du trenger og at du får dem over til Norge! 🙂

  67. HERREGUD! Takk for at du er deg, og gjør noe så fantastisk! Det står det stor respekt av, og jeg er så glad på disse kattene sine vegne. Tusen takk!

  68. Hellandussen! Korr skjønn dem va! Du e bra nydelig som gjør sånn, å æ krysse fingran for at det ordne sæ å at du får dem med dæ til Norge!:-)

  69. Så utrolig flott gjort av deg, Sophie! Håper virkelig alt ordner seg for kattene <3 blir så rørt hver gang jeg leser om sånne ting! 🙂

  70. Du har et godt hjerte som vil ta deg av dyr!
   Det blir nok mye styr å få med deg dyra hjem, jeg har f.eks. sett programmet “flyplassen”…
   karantenetid osv… Sjekk opp med flyplass, mattilsyn osv… Pass på at du har alle papira i orden så du slipper å måtte la de bli igjen.
   PS! Du har en mye mer spennende blogg enn fotballfrue… hennes blogg er…. boring 🙂 Din er ekte. Ikke overflatisk piss, så keep on blogging 🙂

  71. Du er en så utrolig inspirerende og godhjertet person. Arbeidet du gjør for dyr og andre er utrolig bra gjort av deg. Stå på Sophie!

  72. Så søte! 🙂 Håper dere har hage og natur utenfor leiligheten deres i Oslo så de kan kose seg og jakte i sitt naturlige element 🙂 Eller skal det være innekatter? Da må dere kanskje få større leilighet? Jeg hadde en innekatt i en storby som hadde det relativt greit inne et par år, men så flyttet jeg til landet og hun fikk være ute. Som hun trivdes! Men dessverre tok kroppen (spesielt bena) hennes stor skade av å løpe, klatre og jakte ute på grunn av at musklene hennes overhode ikke var vant til å løpe raskt og få strekt bena skikkelig.. Hun ble ofte tilsett av dyrlege med røntgen o.l, men ingenting kunne gjøres og hun måtte avlives.. Det var grusomt. Håper disse to får det godt i storbyen da 🙂

  73. Hvordan i huleste skal du ha tid til 2 katter? Mange som tenker at katter er sjølstendige osv, men de trenger masse kos, sosialisering og oppmerksomhet. Spesielt nå i starten, da er det så viktig for å knytte bånd. og jeg er helt enig med de over som sier du har nå støtta dyremishandling. Men allikevel var det utrolig fint gjort, men tviler på det var særlig gjennomtenkt. Du som er så mye på farten hele tia burde ikke hatt dyr akkura nå. Da får vi bare håpe du er mye mer hjemme fra nå av, eller at Mathoas hvertfall er hjemme. Er bare velment.

  74. Du “reddet” ikke noen liv. Søte kattunger i dyrebutikker ville mest sannsynlig blitt solgt uansett.
   Om du skulle ha reddet noen liv så hadde du tatt inn noen katter fra gata, som virkelig trenger det.
   Kommer til å være en lang, dyr og stressende prosess for å få dem inn i Norge. Det er ikke bare bare å innnføre dyr i Norge. Håper du har noen i Spania som kan ta vare på de noen måneder framover, får du får de ikke inn med det første. De trenger vaksiner, pass og mye mer.

  75. Har du tenkt over de langsiktige konsekvensene av dine handlinger nå da?
   – du “reddet” ingen. Tvert imot støttet du opp under videre avl av slike kattunger. Hvor tror du de kom fra disse her? Ut av tynn luft?
   – Det sitter hundrevis av kattunger som trenger et hjem et steinkast unna der du bor. Dette er de dyrebeskyttelsen har plass til, de som er valgt ut på dyreklinikker som “omplasserbare” og dermed ikke avlivet fordi noen tror de kan få en ny sjangse. Dine lokale Kattunger er heller ikke smittet av de samme sykdommene som du nå tar med deg på lasset hjem fra Spania. Fint at du importerer katter som med høy sannsynlighet er smittet med FIV, FeLV og Coronavirus. Sykdommer det ikke lar seg gjøre å vaksinere mot hos katt.

  76. Så sykt bra gjort! Har selv katt og syntes det er trist å tenke på at de har det fælt.. Syntes det er bra du gjorde dette for dem:)

  77. Ser at folk reagerer svært negativ til dette. Men selv om det er “feil” å støtte en sånn type næring, kan man faktisk ikke sammenligne dette med sirkus/delfin show. De dyrene er trent opp, ingen mulighet for å bli fri igjen, og rett og slett helt grusomt. Her har man faktisk en mulighet til å sørge for at disse kattene, i dette tilfelle, kan få et godt hjem. Syns det er selv helt grusomt og se de stakkars små dyrene bak glasset. Men det er en realitet, noe som er helt vanlig i andre land. Blant annet USA. Men hvis man virkelig ønsker å gjøre en forskjell, adopter et dyr! Det finnes så mange hunder/katter som trenger gode hjem. Jeg har selv adopter en 3år gammel silky terrier fra Spania. Hans forrige eier ville ikke ha han lenger. Det er forkastelig. Han er en av de snilleste hundene jeg vet om. Så det som må gjøres er og ha alle vaksine i orden, chipe de, og ha ha pass. Ring mattilsynet hvis du lurer på noe!!

  78. Håper du iallefall kjøpte utstyret i en annen butikk så du ikke støttet dem ytterligere til å skaffe seg enda flere katter… Tror det værste man kan gjøre er å faktisk kjøpe dyr fra sånne steder, i værste fall kan de jo holde dyrene underernærte og svake med vilje for å spille på turisters dårlige samvittighet og få dem til å “redde” dyrene.

  79. Nydelige♥ gå inn på mattilsynet sine sider og les hva som er reglene for å ta katter inn i norge 🙂

  80. OG, ser at kattene dine er brachiocephalic (flat nese). Mange tror at det er helt ok, men faktum er at alt som er inni en “vanlig” katts nese er inni nesen til kattene dine, det har bare mindre plass. Dette kan trykke på tårekanalene, og kattene kan få problemer med øynene. Tommelfinger regel er at hver nese skal være ca så lang som lillefingertuppen din 🙂 Pass på at veterinæren sjekker dem grundig ang nese/øyne også når du er der 🙂

  81. Fy søren så tragiske noen av dere er! Tror dere virkelig Sophie Elise hadde betalt 4000,- for å STØTTE dyremishandling? Dette var en god gjerning med ikke noe annet enn gode baktanker. Man kan desverre ikke redde alle dyr her i verden, men Sophie Elise reddet akkurat to små pusekatter fra å bli gasset ihjel! Hadde hun ikke kjøpt kattene ville de uansett dødd og blitt erstattet med nye. Så hva er best? Redde de du kan eller la alle dø? Det er så kvalmt at noen av dere skal finne feil med absolutt alt Sophie Elise gjør. Stå på Sophie, du er skjønn! Kattene vil takket være deg få et langt og godt liv 🙂

  82. Så fint gjort! Håper det ordner seg med å ta de med hjem til Norge! 🙂 de var noen hjerte knusere <3

  83. Så flott gjort, Sophie! Skulle ønske fler hadde den respekten og kjærlighet for dyr som det du har. <3
   Lykke til med å få de med til Norge, dette vet jeg du klarer!

  84. Så utrolig søte 🙂
   Kan være greit å kastrere dem når det går sånn uansett.
   Jeg har selv katt som fikk tre kattunger og hun skjønte ikke
   at hun skulle gi dem mat så etter 3 dager døde de.
   Så vi kastrerte våres.

  85. Som veterinær, må jeg si at dette ikke er veldig smart! Du som blogger har en veldig stor innflytelse på andre! Den katten kan gi deg en god del smitter, som du kan slite med lenge. Noen smittestoffer, slik som rabies (som har blitt funnet hos katteunger i Frankrike og hundevalper i Spania de siste årene), er dødelige.
   Kravene for import er ID-merking, pass, og rabiesvaksine. Deretter må du vente i 3 uker. Du bør du behandle dyret mot vanlige infeksjonser, det som kalles grunnvaksiner; mulig det er noe annet i Spania sammenlignet med Norge. Du bør behandle dyret mot innvollsorm etter avføringsprøve; vær klar over at mange av parasittene kan forårsake sykdommer på deg! Slikking i fjeset er ikke å anbefale. Siden vi ikke har lopper i Norge, burde du behandle mot det. Flåttmiddel er også å anbefale, og vær ansvarlig og snakk med veterinæren om dette, ikke med dyrebutikken! Videre hør med veterinæren lokalt hva slags prøver du burde ta.
   Selv om kravene er oppfylt, så kan dyret ha skjulte sykdommer. Mange av disse vil kunne kreve livslang, og dyr behandling, f.eks. Leishmaniosis. Andre sykdommer vil kunne vise seg plutselig, og gi deg en skikkelig overraskelse (slik som babesiose). Selv om du får vaksine på katten, ikke glem å nevn for veterinæren at den kommer fra Spania ved mistanke om sykdom, da dødelige sykdommer som rabies kan bruke veldig lang tid på å bryte ut, og er ikke på differensial diagnoselisten til veterinærer i Norge; feil håndtering av dyret kan resultere i fataliteter hos mennesker. Tidlig vurdering av sykdomsmistanke er påkrevd!
   Du vil mest sannsynilg ikke få katten vaksinert, når du kommer til Norge, da risikoen for forsikringsselskapet blir for høyet. Skulle du få det er Agria det beste selskapet!
   Kastrering ble nevnt, og jeg slutter meg opp om det. Spesielt siden katten kan ha smittsomme sykdommer som vil vise seg i reproduksjonstrakten.
   Dette er ikke en uttømmende beskrivelse av hva du kan forvente deg, men noen av de viktigste punktene.
   Det er ekstremt uansvarlig!

  86. Viser nok en gang hvor lite du faktisk vet. “nobelt gjort” blabla, men ved å gjøre det du nettopp gjorde så støtter du den forferdelige industrien der nede. Tips: Gjør litt research før du handler.

  87. Du er så innmari uvitende. Hva med Rigmor? Har du ikke en hund fra før av som du ikke har tid til? Bare vent noen uker, så har du ikke tid til disse to kattungene heller. Det burde kanskje ringe en bjelle når du må reise fra de allerede en liten uke etter du kjøpte de, fordi du ikke har tid. Denne er kanskje stygg: men du er bare sinnsykt dum. Du prøver så desperat å overbevise leserene dine om at du er more than just a “pretty” face. Dette er bare et febrilsk, ugjennomtenkt og desperat forsøk på oppmerksomhet for å bevise at du er noe MER. Men du er ikke det. Du er bare ei ihjæloperert og fullsprøyta jente fra bøgda i nord. Du er verken reflektert eller smart. Du er bare oppmerksomhetssyk. Sorry.

  88. Jeg skjønner ikke hvordan disse uvitende fjortissene kan si du er en fantastisk person pga dette. Baktanken er god den, men dette var faktisk helt utrolig dumt gjort av deg, Sophie. ALLE burde vite om den grusomme virksomheten bak dyrebutikkene der nede. Du reddet kanskje to liv, og det er jo bra, men nå har du satt to nye kattunger i fare. Uansvarlig og snartenkt gjort, men jeg er ikke overrasket.

  89. Når du kjøper dyr fra en slik dyrebutikk så er du faktisk med å opprettholder slikt salg. Hvis ingen hadde kjøpt dyr i slike butikker så hadde det ikke vært noen der. Du vet tydeligvis ingenting om slike ting. Se på dyrepolitiet fra USA for eksempel de sier også at folk aldri skal kjøpe dyr slike plasser.

  90. Jeg har aldri hatt noe i mot deg og syns du er en herlig jente. Men akkurat det her syns jeg var utrolig tullete av deg å gjøre. Du støtter denne dyrebutikken og deres salg av slike stakkars dyr. I tillegg så går du ut å spør oss om hva du skal gjøre nå. Du, det burde du tenkt igjennom før du i det hele tatt tenkte at du skulle kjøpe de. Pluss så syns jeg det blir så dumt. Rigmor. Ringer det en bjelle? Du lot den bli foreldrene dine sin. For du stakk og flyttet. Virket så lett for deg å bare overlate den til de. Men hun er jo din. I tillegg, Hva skal du gjøre med disse to når du stikker på disse feriere dine. Pluss du har en ganske liten leilighet og de er da dømt til å bli innekatter. Jeg syns heller at disse fortjener å bli utekatter, med mer frihet enn det du kan gi de i sentrum av Oslo. Jeg regner med at du en eller annen gang legger disse to ut for salg for du ikke har tid til de. Og det syns jeg egentlig du bør gjøre nå før du driter deg ut. Sorry.

  91. Det du gjorde var utrolig fint, synd ikke alle kan se det. Ja, kanskje gjør det at denne næringen opprettholdes, men igjen vil den aldri stoppe på grunn av at en person bestemmer seg for og ikke bidra til den. Det er fortsatt snakk om to liv, og det synes jeg er stort. Hvor mange andre kommer til å stoppe? Veldig få tipper jeg. Før reglene er endret er det ikke mye man kan gjøre da man faktisk ikke kan endre andre til å se det på samme måte.
   Hva med å kjøpe klær fra hm, gina tricot og alle disse kjedene? Jeg tipper NESTEN ALLE av dere gjør dette… Vi har utrolig mange kjedebutikker her i Norge som benytter seg av barnearbeid osv, hvordan kan dere si at dere er noe bedre? Slutt å peke fingre, uheldigvis har ikke verden kommet lengre på enkelte punkter og vi kan ikke derfor unngå alt som er “uetisk”. Jeg mener ikke å skylde på noen her. skjønner bare ikke hvordan dere kan klage på henne når dere mest sannsynligvis ikke er noe bedre selv.
   Alle trenger ikke å være fjortisser for å støtte dette. Vi har ulike syn, noe dere ikke klarer å godta. Men dere må for all del slutte å kjøpe klær fra kjedebutikker med fabrikker i asia, ikke kjøpe dyr i dyrebutikker, ikke bruke sminke fra merker som tester på dyr osv. Da må dere nok slutte å handle mange steder, for det er mange som kan selge varer på grunnlag av uetisk distribusjon, produksjon og slikt.
   Du har hjertet på rette plassen sophie! 🙂 Så lenge du er fornøyd med hva du gjør for andre er det jo alt som teller.

  92. Ikke så smart. Du støtter virksomheten. Kjøp heller fra de som velger å behandle dyr riktig. De fortjener pengene

  93. Er ganske problematisk å ta dyr inn i Norge. Vet at pappa smuglet hunden vår tilbake til Norge, etter at de hadde bodd i USA et år, for at hun skulle slippe å sitte alene i karantene i x antall måneder. Da fløy de henne til Danmark, og kjørte til Sverige, og smuglet henne gjennom grensen. Anbefaler vel egentlig ikke å gjøre det, da.

  94. Hadde tenkt å skrive det samme som Elisabeth. Ro ned med hetsen for det er ikke noe bedre å handle fra feks H&M, og det er visstnok mange av de andre STORE motehusene som ikke er helt stuerene. Når det er sagt så vil om ikke annet denne handlingen gjøre mange flere oppmerksom på hva som skjer i andre land.
   Uansvarlig eller en hverdagshelt. Spiller ingen rolle. Har man ikke noe konstruktivt å komme med bør man holde kjeft. Det var godt ment, ikke alle kan vite alt, og nå får man heller ønske lykke til 🙂 vi har alle gjort ugjennomtenkte ting, og noen ganger er det kanskje en mening med det??

  95. Du er god du Sophie <3
   Verden burde ha flere dyrevenner som deg <3
   Håper du får ordnet med de så du får tatt dem inn i landet 🙂

  96. Folkens, uansett hva Sophie hadde gjort så hadde noen lidd. De to kattungene hadde UANSETT blitt erstattet etterhvert hvis ingen hadde kjøpt dem, da de hadde blitt gasset ned. Da ville det jo uansett kommet inn nye, som sier seg selv. Er det ikke da bedre at hun redder to kattunger når de ville blitt erstattet uansett?

  97. Ønsker til lykke til Sophie, du har et stort hjerte <3 Disse kattene kommer til å få et fint liv! Håper at det ikke blir for mye styr med å få dem hjem til Norge, men uansett så fikser du det...

  98. Æ fikk helt tåra i øyan når æ leste det her Sophie! Du e virkelig en herlig person med et hjerte av gull! <3

  99. Herlig av deg å ta vare disse kattene, men husk at det er ikke bare bare å frakter to katter til norge.. De må gjennom en rekke vaksiner, være i karantene osv. Ta kontakt med en vetrinær som skaffer det til en bra pris

  100. Du må ta kontakt med mattilsynet, har selv tatt med hund hjem fra Mexico,
   Og da fikk vi vaksinasjonsprogram fra dem, og slapp karantene og alt.

  101. Det er en vanskelig situasjon å være i. Å se dyr lide når du har et så empatisk hjerte, så skjønner jeg det er vanskelig å bare snu ryggen til.. Samtidig så vet du at industrien dessverre fortsetter, men du reddet ihvertfall to liv, de kom til et godt menneske.. Ikke alle dyr så får gode eiere, men det har ihvertfall disse to nurkene fått:)

  102. Søknaden (den du legger ved erklæring fra selger+erklæring fra off.godkjent veterinær i Spania) har behandlingstid opptil en måned. Om du har tenkt å reise før det, så får kattene dine oppstallingsplass i påvente av enten godkjent søknad, hjemreise eller avlivning i MAX 10 dager..
   “Kjæledyr kan fremdeles oppstalles midlertidig på de allerede godkjente oppstallingsplassene i påvente av hjemsending, avliving eller til de evt. har fått papirene i orden. Denne midlertidige oppstallingen kan ikke overstige 10 dager, og det er begrensede plasser. ”
   Så, med mindre mattilsynet behandler din søknad ekstraordinært, så ser du selv hvor dette vil ende..
   Dette gjelder altså dersom du tenkte å søke om innførsel av uvaksinerte katter.
   Dersom du tenker på å vaksinere dem, så har du ikke tid;
   “Dyret skal være identitetsmerket med lesbar tatovering eller microchip.
   Dyret skal være vaksinert mot rabies med godkjent, inaktivert vaksine.
   Titertest: Blodprøve for kontroll av antistoffer skal tidligst tas 120 dager etter siste rabiesvaksinasjon og senest den dagen vaksinasjonens gyldighet utløper. Blodprøven skal tas av veterinær, analyseres ved et godkjent laboratorium, og må vise antistofftiter på minimum 0,5 IE/ml. Deretter skal hunden og katten være regelmessig revaksinert etter vaksineprodusentens anbefalinger. Kravet om titertest gjelder ikke for ilder.
   Hunden eller katten skal være behandlet mot Echinococcus multilocularis med godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dagene før innførsel. Denne behandlingen skal gjentas i løpet av de første 7 dager etter innførsel til Norge. Krav om behandlingen mot Echinococcose gjelder ikke for ilder. Kravet gjelder heller ikke for hunder og katter som kommer direkte fra Finland.
   Informasjon om ID-merking, vaksinasjon, resultat av blodprøve og behandling mot bendelorm skal være dokumentert av veterinær i et EU-godkjent kjæledyrpass.
   Ved grensepassering skal dyr og medfølgende dokumenter fremvises for tollvesenet
   Hva er planen din? Titertest får du 3 mnd etter siste rabiesvaksine..

  103. Synes det var utrolig godt tenkt av deg! Håper alt ordner seg hvertfall og dem begge 2 var kjempe nydelige!

  104. Synes bare denne kommentaren ar perfekt, så jeg poster den igjen:
   Charlotte
   10.06.2014 kl.23:17
   Noen ganger lurer jeg virkelig på hvor moden du egentlig er. Ta og sett deg ned og les igjennom kommentarfeltet. Du har ca 70% som skriver: “OMG Sophie så søt, lizm, ikke hør på haters, du er perfekt as <3 sjempesøt katt xD", også har du 30% som (for det meste) formulerer seg klart og tydelig på en voksen måte, med konstruktiv kritikk og tips. Tenk deg aldersgruppen på disse du. Det virker som ca 70% her støtter deg, men hvor gammel er de tror du? Og hva vet de om dette? På mange områder så faller du fint inn i den største gruppen der. En liten tankevekker..

  105. NB! Det kan hende jeg har misforstått, så du bør sjekke med mattilsynet! Jeg skjønner også at det sikkert ikke var lett å se sånne små søte puser. Hadde nok prestert å gjort det samme…Men foreslår at du er veldig åpen om prosessen videre, slik at folk lærer at det ikke er en dans på roser.
   Masse lykke til, og ikke meningen å virke skarp i forrige innlegg.

  106. Åååh nå fikk jeg en sånn trygg følelse i magen av å vite at disse små får et hjem med ro og kjærlighet! Da jeg var i alicante så jeg en liten pusi som lå og sov i en dyrebutikk, det hadde visst vært en chihuahua der tidligere men den ble solgt! Hadde sååå lyst på men i og med at jeg enda bor hjemme, har hund og at det var skoletur kunne jeg ikke kjøpe den 🙁 knuser hjertet mitt

  107. Gratulerer! Du har nå vært med på å støtte den dyremishandlingen som disse to kattungene var utsatte for. I stedet for å gi penger og bidra til at denne butikken kan fortsette med det den gjør, burde du heller ha boikottet den. Du er en idiot.

  108. Ikke bare vaksiner og papirer som skal være i orden, men om du skal fly hjem igjen også, må du snares kontakte flyselskapet for å få tilatelse å ta med kattene på flyet. Ikke alle vet at man må ha spesiell tillatelse for å ha med dyr på flyet, selv om de er så store at de sendes som kargo. Skal de inn i kabinen, må også dette godkjennes. Har du ikke fått disse tillatelsene, kan du risikere at du ikke får være med det flyet du har tenkt? 🙂

  109. “Perserkatter en ganske rolige og de trives best som innekatter.”- wikipedia
   Er jo fint med innekatter i oslo! Katter er jo også bedre for deg å ha i leiligheten iogmed at de kan noenlunde ta vare på seg selv. Nei, Sophie, kjemp!! Dette er en viktig sak vi kan lære mye av! Folk importerer jo dyr i hytt og pine, hvorfor skulle det være annerledes med deg?

  110. Gå inn på Mattilsynets hjemmesider, der skal det meste stå. Men jeg tror dette er en av dine mindre smarte avgjørelser. Hva om du ikke får de til Norge? Hva om de ikke trives i Norge hvis du får dem? Er jo masse andre spørsmål, men dette er ikke godt gjennomtenkt. Just saying.

  111. Skikkelig skuffet av deg. Er du virkelig så brød i huet at du mener du gjorde en bra gjerning nå? Jada, for nettopp de to kattene så får de et bedre liv, men det du har gjort nå er at butikkeieren tenker “Wow disse selger, jeg må skaffe flere, det er jo etterspørsel!” så hva skal du nå gjøre med de kattene du har dømt til å måtte ta over plassen til de to? Du har reddet to liv, og du har ødelagt to liv. Tenk litt over det du gjør… Dyrevenn my ass. Du er en naiv bimbo.

  112. Synes det er unødvendig av dere å skrive slik når dere har slik minimalt med kunnskap om situasjonen. Greit, jeg er ikke naiv og tror at det ikke finnes elendighet i verden. Jeg VET det finnes dyrebutikker og mennesker som selger dyr og behandler de ufattelig dårlig. Hva om de katteungene er 12 uker, og ikke har blitt tatt fra moren fortidlig? Hva om de behandler dyrene sine godt? Hva om dette er kattunger av en hjemløs mor? Hva om dyrene ble avlet frem på den naturlige måten, og ikke ved tvang? Altså, at hunnkatten blir tvunget til å stå stille, mens hankatten slår seg løs.
   Hva vet dere om hva hun har sett og hørt? Kanskje hun har en grunn for hvorfor hun gjorde det?
   Synes det er urettferdig av dere å angripe hun på denne måten når dere vet så lite rundt dette! Hva ville dere gjort om det sto to søte, uskyldige kattunger foran dere, hvor den ene er undeernært, og er bare noen dager unna avliving? Jeg ville gjort AKKURAT det samme som Sophie
   Jeg er så ufattelig smart, og tenker at det alltid er to sider av en sak. Så Sophie, du har en del forklaringer å ta seg av!

  113. Du er et fint menneske! Du har virkelig fått min respekt av å gjøre dette, gi pengene fra klessalget til noen som trenger det, osv. Det er ikke mange av de som eier en del penger, som er så gavmilde og omtenksomme.
   Det er bare forferdelig å tenke på at pengene som noen folk bruker på å redde dyrene, blir brukt til å avle opp enda fler dyr, som får det like tragiskt. Har også hørt om folk som kjøper dyrene, for å ha noe å kose med på ferie, og deretter gjør de til gatekatter når de reiser. Håper du får de trygt med hjem! 🙂
   Hva er galt med dere som hakker ned på henne? Fordi hun er opptatt av utseende, betyr ikke det at hun ikke er et ordentlig, fornuftig og snilt menneske.

  114. Stått i avisene siste dagene om at det er så my avlinger og løse katter på gata som skal nå bli tatt hånd om å avlives når de møter dem, håper ikke dette blogginnlegget har skapt dems interesse i og med de er under 3 mnd og uten vaksine og den slags 🙁 Elsker at du er en dyreforskjemper <3 I'm proud of you!

  115. Noe så utrolig lite gjennomtenkt! Haha, du tenkte ikke på å finne ut av alt dette med å vaksiner og pass FØR du kjøpte dem? I tillegg må du helt sikkert vente lenge før du får tatt dem med hjem. Stakkars deg, du ender opp med å måtte levere dem tilbake

  116. Er du helt hjernedød eller? Jeg har likt bloggen din frem til i dag, dette viser bare hvor inkompetent, uvitende og fryktelig tilbakestående du egentlig er. Du tror du er så smart og har satt deg inni alt av dyremishandling, men faktum er at du beviser gang på gang at du egentlig kan veldig lite! Så jeg er innmari lei av at du liksom skal støtte NOAH, slutte å bruke sminke som er testet på dyr, ikke spise kjøtt osv osv, også gjør du det stikk motsatte hele tiden. Du kan jo ingenting, hvorfor later du som du kan så mye også driter du deg loddrett ut HELE jævla tiden? Hvis du virkelig hadde vært så dyreinteressert som du påstår hadde du satt deg mer inni det før du tok de valgene du faktisk gjør.
   Greit nok at du er glad i dyr, men da sier du det og ikke noe mer for noen dyreekspert og nærmest veterinær som du tillater deg selv å late som du er kan du bare droppe før du faktisk sjekker opp litt mer fakta og informasjon.
   Du reddet to kattunger av hvor mange var det du tok livet av å kjøpe de der nå.. hmmm.. Et par tusen kanskje? Du oppfordret bare til mer dyremishandling. Du ga dyremishandlerne frivillig over 4000 kr for å kunne fortsette den industrien, er du seriøst helt blåst? Du må komme deg ut av den rosa bobla di og begynne å tenke med den lille hjernen du har fått utdelt!!
   Hvis du vil stoppe dyremishandling så må du jo ikke gi de penger! Du må gjøre de konkurs!!

  117. Å kjøpe katter i slike dyrebutikker er rett og slett å gi penger direkte til videre dyremisshandling. Selv om akkurat disse kattene nå får det bra, sørger det for at enda flere katter blir avlet opp under dårlige forhold og tatt fra mødrene sine alt for alt for tidlig. Det første man kan gjøre for å forhindre slik dyremisshandling er å hvertfall ikke støtte dem med å kjøpe dyrene. Er forståelig at du ikke visste bedre, men håper virkelig du innser dette, leser litt mer om det og skriver et innlegg om hvorfor man ikke bør gjøre akkurar det som du gjorde, slik at du ikke oppfordrer andre også til å støtte dyremisshandling.

  118. Beklager, Sophie, jeg blåste meg kanskje litt vel opp. Nå har jeg roet meg og vil beklage et par ord i min forrige kommentar. Jeg mente ikke det, ble bare litt sinna ettersom jeg og er veldig i mot dyremishandling. Du tar kanskje av og til noen feil avgjørelser som kan gjøre ting verre, men du kan jo ikke vite alt heller. Det var sikkert bare ment godt fra din side, men tenk litt nøye igjennom ting neste gang du vurderer noe sånt. Ikke ta noen forhastede beslutninger.

  119. De var kjempe søte <3 Men tror du at du kan gjøre meg en tjeneste å legge ut teksten til "lionheart"<3? 🙂
   du er å flink 😀

  120. At du reddet to katter er kanskje bra, men å støtte opp mot dyremishandling er vel litt i meste laget når du er i mot alt annet som har med dyremishandling å gjøre. Man kan se med en gang at dette mest sannsynligvis er persere, som i seg selv er en katterase med alt for korte neser som fører til pusteproblemer og problemer med tårekanalene. Det er ikke en sunn katterase, men en overavlet katterase… Det er trist at folk gjør dette mot dyr, men det er også trist at du akkurat betalte en haug av penger for å støtte en oppdretter som langt i fra fortjener de pengene og som mest sannsynligvis allerede har 14 andre katter å gi til den dyrebutikken..

  121. Du bürde ikke reise tilbake til dyrebutikken, for det er garantert plassert to nye like kattunger der.

  122. Du redder kanskje to katter, men du støtter denne “industrien” og da har du kanskje lagt grunnlag til at mange flere kattunger blir plasser i glassbur i dyrebutikker.

  123. Kan ikke skjønne at folk sier at du støtter “industrien”… Sier så mye mer om de enn deg! Mange her nevner at det hadde vært bedre om du IKKE hadde kjøpt de. Så ja, det hadde vært bedre for kattungene at de hadde blitt gasset ihjel, isteden for å få en kjærlig eier som vil de sitt beste og troligvis vil få et langt og flott liv? Herregud, nå må dere gi dere. Uansett om kattungene ikke hadde blitt solgt, så ville de troligvis blitt gasset, og eieren av dyrebutikken ville skaffet seg nye kattunger uansett. At Sophie hadde sjansen til å redde 2 små kattunger er fantastisk! Hun reddet faktisk 2 liv.
   Man kan tydeligvis ikke tilfredstille alle parter. Vedder på at dere som skriver negative ting her, selv kjøper sminke testet på dyr eller kjøper klær fra kjedebutikker. Tenker dere ikke over de dårlige forholdene menneskene jobber i for at du nettopp skal få deg en ny kjole eller t-skjorte? Nei vettu hva, dette blir for dårlig! Stå på Sophie, jeg beundrer deg. Du er en fantastisk menneske, og de kattene kommer til å få et flott liv, pga. deg <3

  124. Dette har du nok gjort i beste mening, men som ei skriver over her, ta til deg de “negative” kommentarene, skriv ett innlegg om at dette var kanskje ikke så lurt… du er ett forbilde og jeg får inntrykk av at mange som kommenetere her med hvor fint gjort dette var, er veldig unge jenter/gutter. De ser opp til deg, og det ville vært katastrofe om det nå ble en slags greie at flere ville “redde “disse søte små dyrene som blir plassert i slike type butikker… bak slike butikker er det en råskap og fabrikkprodusjon med dyr.. det hjelper lite å redde 1 eller 10, det gir barepenger til å fortsette produskjonen av dyr.
   Har forstått d slik du er mot sirkus, og anbefaler folk å ikke tøtte opp om det. Det du har gjort nå er i samme sjangeren, bortsett fra at siruksu dyr i Norge har det nok langt bedre enn kattene og hunde på disse fabrikkene i utlandet. De spiller på din og min samvittighet, ønske om å redde. Nå er det sommerferie og de vil tjene tusenvis på å utnytte snille mennesker, slik de kan fortsette dette groteske dyreholdet.
   Du er helt sikkert ei flott jente med gode holdinger som ønsker dyrenes beste, men her har du desverre tråkket feil..

  125. Jeg mener at du gjorde det rette her. Det var forferdelig å lese om hvordan folk behandlet dyrene i butikken, de er fortsatt liv, selv om de kanskje ikke er like intelligente som mennesker. Jeg vet at dette forgår mange steder, og er litt enig i hUrra’s kommentar. MEN: et (i dette tilfellet to) liv reddet, er bedre enn ingen liv reddet. Disse to får en fremtid, og et langt og lykkelig liv som dine kosepuser.
   Hvis kattene er underernærte må du passe på å ikke gi dem for mye mat i starten, men heller øke litt etter litt. Det er det eneste jeg vet at du må passe på;-)

  126. Hei:) syntes tanken virkelig var god det gjør jeg <3
   men må stille ett stort MEN. Nå har du jo støttet også de som driver med slikt i tillegg. ikke for å rakke ned på deg for det er absolutt meningen. Men det er nettopp pga folk syntes synd på de små at en butikk som det overlever. hvis ingen hadde kjøpt så hadde det heller ikke eksistert! sorry og måtte si det.
   det positive er at disse to små får ett langt og fint liv. men bak alt sammen så tror jeg du klarer å tenke 😉

  127. Hei, jeg ser du har fått en del tilbakemeldinger på dette. Men mye av det som blir skrevet er er feil.
   I fjor så skulle samboeren min og jeg flytte til Spania og da dermed ta med kattene våre dit. Det er like krav for og ta men katter dit som og få de tilbake til Norge.
   Jeg er nå inn på mattilsynet sin nettside for å se hva som gjelder pr. dags dato.
   Desverre er det slik at de er under tre mnd så da er det ikke låv til å ta de inn i landet.
   MEN!: Du kan dra rundt til dyrleger og få datert de til å være tre mnd. altså at de blir tre mnd i morgen for eksempel.
   Generelle krav:
   Alle dyr skal ha veterinærsertifikat eller EU-pass.
   Alle dyr skal være vaksinert mot rabies minst 21 dager før de kommer til Norge. (Dette kan også ordnes en annen dato på)
   Alle dyr skal ha identitetsmerking.
   Når du skal reise til Norge
   Du skal vise frem dyr og dokumentasjon for Tollvesenet når du passerer grensen.
   Så om du må ha de med deg hjem nå så må du finne en dyrlege som ordner papirene men de datoene som passer best. Dette er kanskje ikke helt erlig og forskriftmessig riktig måte og gjøre det på, men du redder to små liv.
   Lykke til & håper det ordner seg! 🙂

  128. Idiotien bak hendelsen din har du nok forstått etter alle kommentarene. Jeg håper du tar til deg dette, og lager et nytt innlegg hvor du skriver at du ikke var klar over alle reglene og hvordan kattehandelen foregår i Spania, men at du er glad du gjorde det for disse to pusene.
   Det som er synd, er som nevnt tidligere, er at disse kattene blir produsert i mengder, og du vet ikke noe om bakgrunnen til kattungene. For alt du vet er det “incest”, som ja også foregår blandt katter, og kattene kan bære på skjulte sykdommer og det at du “reddet” dem kan faktisk bare forverre livet deres. Men gjort er gjort, og det er jo en fin tanke – selv om den ikke var gjennomtenkt.

  129. Jaja, snart kommer det en blogg om hvor fæl det norske systemet som avlivde kattungene regner jeg med. Om de er under 3 måneder (fra mattilsynet):
   Det er ikke lenger mulig å innføre hunder og katter yngre enn tre måneder (gjelder ikke Sverige)
   Tidligere kunne du søke om å få innføre uvaksinerte hundevalper og kattunger (yngre enn 3 måneder) fra enkelte land. Fra og med 1. mars 2014 opphører denne muligheten.
   Så nå får du begynne å finne løsninger på problemet….., og siden nå hele Norge vet at du har disse er nok ikke å smugle dem inn det smarteste man kan gjøre!

  130. Herreguuuuuuud hadde ikke sophie kjøpt kattene hadde noen andre gjordt det. skjerp dere!!!!!!!!! Herreguuuuuuud alså for noen idioter.

  131. Omtenksomt men ikke gjennomtenkt . Du støtter dyrebutikkene. Det beste du kunne ha gjort var å ikke kjøpe de. Glassburet hvor du fant de er sikker fylt på igjen med nye katter..

  132. Er utrolig koslig og bra det du har gjort, men allikevel stemmer jeg med det de fleste kritikerne her mener:
   Ved å kjøpe disse to kattungene støtter du den butikken de kommer ifra, noe som bare fører til at de får enda flere katter senere som det samme skjer med. Godt mulig at de bruker dyremishandling som et salgstriks, man vet jo aldri!
   Allikevel, er jo bra at disse to iallefall har fått et godt hjem, og det skal jeg ikke klandre deg for, for jeg forstår at det var godt ment. Jeg bare håper du kjøpte utstyr for 4000 kroner i en annen dyrebutikk 🙂

  133. DRIT I Å KRITISER SOPHIE. HADDE IKKE HUN KJØPT KATTENE HADDE NOEN ANDRE GJORDT DET. Så dere som klager på at hun ikke vet hva hu gjør, tenk lenger enn to mm foran nesa deres. Hvis dere ikke liker bloggen hennes, hvorfor leser dere den? Det er ingen som tvinger dere. Så bare drit i å kommenter stygge ting.

  134. Nå vet jeg ikke hvordan tilbudet var i butikken, men jeg antar at det var katter av alle aldre, og du som en dyre-elsker burde tenkt på hvor mye mer de voksne dyrene trenger et hjem. Alle vil ha kattunger og valper, men de eldre blir bare latt for å dø.

  135. Er det mulig å gjøre noe så ufattelig dumt???? og 4000kr??? Sannelig ikke rart de driver denne businessen om det er så gode penger å hente!! Du bør være stolt.. fy faen!

  136. Vi har mange supernusselige hjemløse kattunger her i Norge også! Og tro det eller ei, noen av disse har også hatt en trist oppvekst, siden dette ser ut til å være en viktig faktor. I tillegg avlives masse kattunger hvert år fordi folk drar på sommerferie! Disse er også supersøte, og ikke minst utrolig mye enklere å få med hjem, uten smitte, og uten å fylle kriminelle folk sine lommebøker!

  137. Hei! Jeg fikk meg hund i Spania i fjor, det jeg trengte får å ta han med meg hjem til Norge var vaskine, papirer og pass. Alt det fikk jeg fikset på EN dag 🙂 så det var ingen problem. Kan være det er litt andre regler på katter da.

  138. Du kan gi de rabis vaksine, vaksine og Chip, etter 21 dager kan du reise hjem men du må vente til de er 3 mnd gamle

  139. Du kan ikke ta med de hjem på en god stund..
   De må ha rabies vaksine, chip, pass osv… Det må du fikse lenge før 🙂
   Håper du blir her en stund ^^
   Er det noen spørsmål så bor jeg rett i nærheten

  140. Er så godt å se at du bryr dæ om dyran <3
   Men veste du at dyran man kjøpe på dyrebutikkam kjæm fra en gård, dær forelderan pines te døde osv. Heil jævlig! Har lest om det.. Derfor man skal adoptere og ikke kjøpe.. Så e det sånn, vest man ikke kjøpe dyran i butikkan går dæm konkurs å slutte å "produsere dyr" greit, dæm blir gassa, men man redde jo fleire av å ikke kjøpe. Skjønne du? 🙂 måtte bare si det, håpe du skriv det på bloggen, e bare å Google nokka om kor dyran kjæm fra dæm som blir solgt på dyrebutikkan..

  141. Lise Marie!!
   At du skriver noe viser bare hvor korttenkt du er!
   Du oppfordrer folk til å jukse med dato på rabiesvaksine????
   Vet du at Norge er fri for rabies? Vet du hvor farlig rabies er? Vet du konsekvensene dette kan føre til?
   Mattilsynet lager ikke slike regler for å være vanskelig!
   De lager de for å beskytte dyr, og ikke minst mennesker!
   Det er en grunn for at det er ULOVLIG å jukse med rabiesdatoen!
   Jeg håper virkelig at ikke dine katter er smittet med sykdommer vi ikke har i Norge, dette er jo godt mulig om du har jukset med alle datoer på alle behandlinger før de dro fra Spania.
   Dette gjør faktisk min jobb som veterinær enda mer risikofyllt! Og ikke minst ditt som katteier.
   For min del, dere må gjerne importere dyr, slik som jeg selv har gjort.
   men følg for all del reglene, slik at vi ikke drar inn alle mulige smitsomme sykdommer til Norge.

  142. “Annete: Tror du må ringe å kontakte mattilsynet, og fortelle dem at du har kjøpt 2 katter i spania, også når du kommer til norge, må de være inne hos mattilsynet i 2 dager tror jeg. Hvertfall det jeg har hørt om du skal kjøpe f.eks en øgle i sverige så må de inn til mattilsynet først, ring de du å forklar dem! ;)”
   Eeh jeg håper at du ALDRI kjøper øgle i sverige! Øgler er ulovelige i Norge så er du dum nok til å gå til mattilsynet med øgla du kjøper så blir den avlivet på flekken men mindre du er heldig nok til at den blir sendt bort til en av parkene i Norge som har reptiler! Og dyr skal ikke innom mattilsynet. Man skal ha alt av vaksiner,rabies sprøyter, pass og chip i orden på alle dyr som skal inn i Norge

  143. Ta bil og båt, og seriøst gjem dem! lat som du ikke har noe å deklarere og selvfølgelig ikke noe bur eller mat, eller noe som helst katteting. Også bare har du kattene under genseren, skulle de lage noe lyd- kvel dem litt eller putt noe foran trynet dems. Hørtes litt brutalt ut, men om de lider har det dårlig i 2 min gjør ikke det noe, når de får det så fint hjemme hos deg! Det er et helvette å ta med dyr inn til norge, noe jeg vet alt om. Det er jævli trist. Er ikke rart mange her i norge er så redde for dyr…

  144. Jeg synes du er en flott person og at du hjelper dyr i nød er kjempe bra! Fortsett og være det personen du er 🙂

  145. KAN ALLE DERE FORBANNA “JEG KAN ALT” FOLK BARE HOLDE KJEFT!!! FOR FAEN DA! VERDEN ER IKKE RETTFERDIG. MEN VIL DERE HELLER AT DE TO SMÅ SKULLE HELLE DØ? ENN OG BLI REDDET?
   DET ER DERE SOM IKKE HAR NOE DYREHJERTE…. Å SUCK IT UP. NOEN DØR, ANDRE DØR IKKE, SÅNN ER BARE VERDEN!!!!!!!

  146. Du burde få med deg episoden Oprah Winfrey hadde om puppy mill.
   Selv hun holder helt avstand til dyr i dyrebutikken. Det er helt sykt hvordan det foregår.

  147. Det værste er egentlig at mange katter blir avlivet i norge fordi ingen vil ha de. Og du bruker penger på å redde to katter og støtte en grusom industri, når du kunne reddet to katter gratis uten å støtte noe form for dyreplageri. Selv om man ibalnt gjør noe spontant, trodde jeg du kunne tenke litt lenger enn til nesetippen din i nuet.

  148. Flott gjort!! Håper du tar til deg flere dyr som trenger et hjem!! Spesielt her hjemme og! Du snakker for dyrene, og det er utrolig bra. Jeg håper virkelig fler av oss begynner og! Dyr trenger VÅR stemme!! Stå på, aldri gi deg!

  149. Samtidig så støttet du jo dyrebutikken med det de gjør. Skjønner det er rimlig vanskelig å gå fra to, heelt uskyldige, stakkarslige katter.. Mennesker er grusegulle!! Jeg blir kvalm….. Vi får alle fortsette å kjempe!!

  150. Fy faen altså. Her redder hun to underenærte katteunger og likevel skal dere kritisere og si at det var dumt og nærmest stygt gjort av henne. Hun REDDET to katteunger for faen, hun skal ta dem med seg hjem til ett trygt sted der kattene skal ha det bra. Jeg skjønner hva dere mener med at de fikk nå litt mer penger å fortsette på og de kommer til å bli erstattet med nye, men faen da. Dette skjer OVERALT. Ta for faen å skjerp dere forbanna idioter!
   Tror aldri jeg har kommentert så hissig før på bloggen din, men herregud. Her gjør du noe så utrolig bra for disse to søte pusene og likevel skal folk dra deg ned. ;@ Du har ett utrolig godt hjerte Sophie! Jeg forstår at mange ser opp til deg, jeg gjør de jo selv! Bare stå på du og ikke bry deg om taperne. :*

  151. Flott gjort. Har selv hunder fra dyrebutikker i Spania, og det er litt drøyt å skrive at de blir “gasset ihjel”. Spania har en dyrebeskyttelse de også og det er ulovlig å gasse de ihjel. Dyremisshandling blir tatt like alvorlig her i Spania som i Norge og dyr dra dyrebutikkene blir satt på fosterhjem også. Jeg vet at dyrebutikkene også gir bort dyrene etter en vis tid hvis de ikke blir solgt, men de dreper dem ikke. Drøyt av deg å skrive sånt. Det er i Rumenia de gjør sånt, men det er ulovlig i Spania.

  152. Åh for noen nydelige katter! Jeg ble helt varm om hjertet når jeg leste innlegget, Sophie. Selv om disse kattene lett blir erstattet med nye i butikken har du iallefall gjort en god gjerning for akkurat disse to. Jeg håper det ordner seg med å få de med til Norge. Folk kan si hva de vil om deg, men et godt menneske er du uten tvil! Og det er derfor jeg leser bloggen din.
   “Do for one what you wish you could do for everyone”

  153. Sofie, jeg må bare beklage deg for all den dritten jeg har påstått om deg. Etter å ha bladd gjennom de siste innleggene dine har jeg fått en annen oppfatning av din person. Du er en søt, barmhjerting og omtenksom jente. Hva sa at du er litt drøy med bildene innimellom, alle er jo litt loca i hodet av og til (ikke slemt ment!), men fy søren, for et godt menneske du er. Kattene var nusselige og jeg, slett og rett, beundrer deg for at du klarer å stå opp for ditt- din mening, livet ditt og nå kattene 🙂 Stor klem fra meg.

  154. Står utrolig stor respekt av deg å det du jobber for med dyrene! Alle skulle vært like omtenksom som deg ovenfor dyrene!!

  155. es lo mejor que he leido en estos blogs que solo pretenden mostrar publicidad y moda
   de verdad te felicito por tener un corazón tan grande. you are so beautiful!!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg