jente eller gutt?

Ja, den følelsen når en gutt er en finere jente enn deg. . Hvorffor er det slik at gutter som prøver å være jenter er så utrolig flinke med sminke  og hår? Jeg er sjalu! Ganske sykt hvor mye man kan gjøre med sminke, men er vel muligens litt plastiske operasjoner ute og går her også ;) Hva kaller man egentlig dette? I Sverige har det jo vært mye snakk om at en blanding mellom jente og gutt blir kalt for “hen”, så er dette da en “hen”? 

Dette er iallfall Carmen Carrera, bare å google så finner dere masse bilder. Elsker å se på slikt! 

Denne collagen er hentet fra isabelles.nu 

32 kommentarer
  1. Hei Sophie 🙂 “hen” er ikke en blanding av gutt og jente, men et kjønnsnøytralt pronomen. Det er vell i bunn og grunn laget for å ta bort fokus fra om man er gutt eller jente. 🙂 håper du har en fin helg! Gleder meg til å høre sangen din.

  2. “Hen” er ikke en blanding av gutt og jente, det er et pronomen for de som ikke identifiserer seg med noen av kjønnene. På nettsiden hennes står det jo “she” så antar det er det hun vil bli kalt 🙂

  3. Dette er en transseksuell kvinne. Hun har da altså alltid vært kvinne, hun ble bare født i en kropp av feil kjønn. Så du kan altså ikke referere til henne som “hen”. Hen er et tredje kjønn, som ikke identifiserer seg med verken jente eller gutt.

  4. Hun er en transeksuell, altså egentlig en mann, men identifisere seg som en kvinne. Og ser ut som en! 🙂

  5. Synes ikke det var så fin sminke jeg, altfor mye highlighter og alt for mye generelt :p men det er min smak, vi er alle forskjellige 😀

  6. det er karrieren hennes. skrive idiotisk dritt på en blogg om utseende sitt og evt andres tydeligvis.
   Bra du tjener penger på det. Hadde vært jævlig flaut hvis du ikke fikk noe for å drite deg ut

  7. Carmen identifiserer seg selv som jente, derfor foretrekker hun sannsynligvis -hun- . Det norske kjønnsnøytrale pronomen er hin, og ikke hen (som du sa, det heter på svensk), men det norske er mindre brukt enn det svenske. På engelsk heter det their/them. Transgender-kvinner er født med en penis (eller er interkjønn) men identifiseres seg selv som kvinne, og blir derfor hun. Hin/hen/their er kjønnsnøytrale og kan brukes på alle uansett kjønn. Om du ikke vet kjønnet på en person, eller ikke vet deres foretrekte pronomen burde du bruke hin/hen/their for å unngå å misgendre noen. Hin/hen/their er ofte brukt hos agender, genderfuck, nonbinary eller andre trangender-mennesker som ikke identifiseres seg helt som enten mann eller kvinne. Det finnes også ande pronomen enn hun/han/hin, men du burde bruke hin om du er usikker.

  8. hei:) husker du skrev et innlegg om dine favorittnettsider å shoppe på eller noe lignende, og der nevnte du batoko.com. finner ikke igjen nettsiden, men tenker å bestille meg noe derfra, men er litt skeptisk til nettsiden. er det trygt å handle der og blir det store kostnader til frakt og toll for eksempel, og ca leveringstid?

  9. Wow….kunne lurt en hel del den personen der…. o.O
   Men ja, jeg har også lurt veldig på hvorfor dei er så flinke med hår og sminke… 😛

  10. Husker jeg var så sjalu på Bill Kaulitz jeg haha, han er jo en gutt og vil være en gutt, MEN for noen år siden da han hadde løvehåret og sminka seg så bra så han bedre ut enn de fleste jenter jeg kjenner ^^ han og hadde faktisk en fotoshoot med PETA 🙂

  11. Det her provoserte meg litt, i grunn.
   Det er ikke vanskelig å google Carmen Carrera før du legger ut på bloggen din om “gutter som prøver å være jenter” og “hva kaller man dette, da?” Jeg vet du ikke har vonde intensjoner, men kjønnsidentitet er ganske sårbare tema for mange, og transkjønnede mennesker (som Carmen Carrera er; altså født som hankjønn, men med en kvinnelig kjønnsidentitet) sliter nok allerede med at folk med viten og vilje omtaler dem som “menn i kjole” og lignende, og når du som toppblogger, en enorm innflytelse på så mange unge mennesker som kanskje også sliter med kjønnsidentitet og lignende selv, ikke en gang gidder å klikke deg på Wikipedia-artikkelen om Carmen Carrera for å se hva hun (ja, hun) identifiserer seg som, da fremstår du som ignorant og trangsynt.
   Hun identifiserer seg som transkjønnet kvinne. Og hvorfor hun er så flink med sminke? Vel, hvorfor er du så flink med sminke? Hvorfor er jeg flink med sminke? Jo, fordi det interesserer oss. “Blanding mellom jente og gutt,” nei, for pokker, det er ikke enten-eller! Kjønnsidentitet er så uendelig mye mer komplekst enn som så. “Hen” er et kjønnsnøytralt pronomen, altså verken hunn- eller hannkjønn.
   Jeg vet du har gode intensjoner, men akkurat her: Skjerpings.

  12. henne er født i feil kropp og dette kalles transexuel, hen er når du føler deg om begge kjønn!, henne har heller ikke opperert noe i fjeset, henne har bare tatt silikone !

  13. Heads up: carmen carrerra er kvinne og bruker pronomenet hun/henne. Å kalle henne for en mann pga hun ble født med penis (og derfor erklært for mann – kjønn og kjønnsidentitet er mye mer mangfoldig enn som så!) er en helt forferdelig ting å gjøre 🙁 hvis du ikke vet pronomenet burde du google om det er en kjent person og spørre personlig om du kjenner dem. Hvis ikke du finner ut hva det er bruk noe kjønnsnøytralt eller kanskje de/dem? Ikke bare anta iallefall… av respekt for carmen burde du endre dette innlegget eller komme med en unnskyldning. Det er mye ignoranse ang transmennesker og for å sitere den fantastiske laverne cox: when you call a trans woman a man, that is an act of violence.

  14. Noe jeg glemte i den forrige kommentaren: mange transkvinner er flinke med sminke på grunn av den sterke interessen som noen andre sier over meg, men også fordi de er nødt. For overlevelse. Å være transkvinne er per i dag livsfarlig. De blir mishandlet og drept for å være seg selv, og det er feks et anerkjent forsvar i retten når en transkvinne blir drept i USA av en heterofil mann at pga han fant en penis der han forventet en vagina ble han gal i gjerningsøyeblikket, fikk panikk og begikk mord. Og da skal de liksom få sympati, eller rettere sagt er det akkurat det de gjør! Slipper unna eller får formildnet straff. Det er forferdelig. Umenneskelig. Så det å sminke seg er noe de liker å gjøre, men det er også viktig for at omverdenen ser dem som kvinner, ikke registrere at de er transkvinner, for da slipper de kanskje unna trakasseringen og volden i hverdagen. Dette ble et veldig USA-preget innlegg, men det er selvfølgelig vanskelig her i Norge også. Er mye som skjer man ikke hører om pga de er en stigmatisert gruppe.

  15. Du skal alltid få fram at folk tar plastiske opperasjoner, særlig hvis de er penere enn deg. Da er det ofte sånn “Jammen man ser jo at det er fake”. Er det for at du er så satans sjalu? Du er jo fake selv og full av plastikk så hvorfor rakke ned på andre?

  16. Hen er ikke en blanding av jente og gutt bokstavelig talt, det er et ord man bruker på både jenter og gutter, når kjønnet ikke er relevant (som det som oftest ikke er). Man kan bruke det i Norge også.

  17. For å få alt på rett linje her, fordi jeg ser det er flere som kommenterer litt rett og litt feil over meg. Og nå sier jeg ikke dette for å virke “bedrevitende”, men jeg har spesialisert meg innenfor temaet, vet godt hvem Carmen Carrera er, og har veldig lyst å ytre sannheten om dette.
   Saken er at Carmen Carrera er født i en guttekropp. Hun vokste opp som en gutt, og begynte å utforske Drag-verdenen. Nå, for å hoppe litt av tema, Drag er en kunstform stort utbredt blant homofile menn. Det fins to typer Drag. “Drag Queen” og “Drag King”. Drag Queen er en mann som kler seg ut som, og opptrer som en kvinne. Altså å selge illusjonen av en kvinne. Mange misforstår konseptet, og mener det er en pervers hobby for å lure heterofile menn for sex. Dette er aldeles ikke sant når det gjelder Drag, og jeg ser helst de som vil vite mer om den typen kjønns-illusjon søker det opp.
   Nå, tilbake til Carmen. Hun begynte da å utforske Drag. Hun ble en profesjonell Drag Queen og meldte seg på Drag Queen-konkurransen/programmet “RuPaul’s Drag Race”. Etter opplevelsen på TV-programmet har Carmen funnet ut at hun er ikke bare en Drag Queen, men en ekte kvinne. Det vil ikke si at Carmen spontant har bestemt seg for å skifte kjønn, men at hun har levd i feil kropp hele livet sitt. Og dette med å være transseksuell, altså å leve i feil kropp, og skifte kjønn, kan ta veldig lang tid før man enten finner ut av det selv eller vil stå fram og utføre det.
   Carmen er nå en ekte kvinne, hun har gått på kvinnelige hormoner (østrogen) over lengre tid, hun har operert silikon-innlegg i brystene, og hun har fylt inn kinnbeinene sine, samt andre feminiserende operasjoner.
   Hun var heller aldri en gutt som kledde seg ut. For selv da hun levde i en gutts kropp, var hun kvinne mentalt.
   Og som svar på dine spørsmål i innlegget, for å gjøre det klart.
   – Det er ingen grunn til at gutter er “mye flinkere” med hår og sminke enn biologiske kvinner. Det krever like mye øvelse og innsats. Det er krevende å drive med kjønns-illusjon, og det ser bare mye vanskeligere ut nettopp fordi dere ikke har lagt nok innsats i det.
   – Det er ikke “gutter som prøver å være jenter”, det er gutter som finner interesse i å selge illusjonen av det motsatte kjønn. Et tips til deg, Sophie, er at du endrer måten å utdype deg på, det kan lett virke trangsynt og ignorant.
   – Hen/hin er valgfritt hva du eller personen det er snakk om foretrekker. Hen er mest utbredt i Norge, men Hin er alternativt. Dette beskriver ikke en blanding, men rett og slett en person som ikke vet hvilket kjønn hen er. (F.eks. Esben Esther Pirelli Benestad. Norsk politiker som foretrekker hen).
   Spør meg gjerne på min private Facebook-profil dersom du har flere spørsmål, jeg svarer dem gjerne. Ingen spørsmål er for dumme, så ikke vær sjenert. Mitt mål er å få alle og enhver til å forstå, akseptere og respektere.
   – Isak Adriansen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg