ass to the grass

Om man har bruker på instagram har det vært umulig å unngå trenden som har spredt seg de siste årene. Såkalt “fitspo”. Squats. Benkpress. Hele pakka. Og det er greit nok og fint det, alle vil jo gjerne ha en fin kropp, alle vil jo gjerne ha motivasjonen til å trene. Det er ingen som tenker at de som trener og passer på seg selv er teite, for i bunn og grunn er de jo dødsflinke. Alt handler om motivasjon, og enhver person kan klare det. Slik er det bare, og jeg er en av de som tror at overvekt ikke er en “sykdom”, men noe man har påkostet seg selv. Såklart er noen større enn andre, og litt kommer med arven også, men det er ingen som spiser sunt hver dag og trener flere ganger i uken som veier 150 kg fett. Og det er jeg ganske sikker på.

Men, nå snakker jeg meg bort her. Jeg er en av de som har vært så heldig å ha ett greit utgangspunkt hvor jeg aldri trener, ikke spiser spessielt sunt men likevel har flat mage, lav fettprosent og grei kondis på tross av mye avslapping i senga. Men jeg har merket meg dette – hva om jeg hadde LATET som om jeg trente hver dag, og spiste sunt, for å så legge ut lettkledde bilder av meg selv på instagram? Med taggene “#fitspo #workout #progress #strongisthenewskinny #squats”. Jeg lover dere det hadde vært sosialt akseptert da, enn om jeg hadde lagt ut samme lettkledde bilde uten noen form for “selvskryt”. For jenter, kjære jenter. Rumpa di har ikke blitt større fra igår. Fettprosenten har ikke blitt mindre. Du legger ut bilde av rumpa di, fordi du vil vise fram rumpa di. Ikke fordi den er så sinnsykt mye strammere fra igår, ikke fordi du vil inspirere andre, men fordi du selv synes du er digg (Eventuelt du vil ha en bekreftelse på det), og det er HELT GREIT.

Det er bra jenter nå har fått en slags form for . . ja, hva skal man si, “luke” hvor man kan dryle ut lettkledde bilder av seg selv, uten å måtte innrømme at man er glad i oppmerksomhet. Men det handler jo om det, i bunn og grunn. Jenter som trener og legger ut lettkledde bilder, gjør det av samme grunn som alle andre. Man vil vise seg fram, og eventuelt få høre at man faktisk er så fin på det bildet som man trodde. Og det er også greit. Jeg skjønner ikke hva problemet er, det har jeg aldri skjønt og kommer neppe til å forstå det heller. Men jeg synes, enten man trener, ligger på sofaen hver dag, veier 40 kg eller 140 kg, så skal man kunne legge ut hvilke som helst bilder man vil uten at det skal føles teit. Fordi det er greit å skryte litt.

Jeg er forresten skråsikker på at trening i 70% av tilfellene ikke handler om å være sunn, men om å se ut på en viss måte. Både for gutter og jenter. Correct me if i’m wrong, men ville man ha trent om man ikke så noen effekt på utsiden, kun innsiden? Tror de færreste kan svare ja på dette, og virkelig mene det. 

Skal jeg skrive #fitspo #legday #asstothegrass her eller #skryt #rumpamierdigg og #asstothebed her eller. .

120 kommentarer
  1. Fantastisk innlegg! Lurer på om du kunne skrevet et innlegg om ditt syn på reservasjonsrett? Hadde vært spennende og lese! Du er utrolig reflektert og talentfull! Stå på 😀

  2. Jeg kan med hånden på hjertet si, at jeg aldri i livet ha villet trent om jeg ikke hadd fåttr fin kropp. Jeg personlig er ikke så nøye med helsa mi. Jeg røyker, jeg er på hardfylla omtrent annenhver helg og har tatt dop her og der. Mine kjære bestevenner er ikke akkurat partyløver, men de spiser drittmat hver dag, godteri og generelt ting som ikke er bra for en person, og de hadde heller ikke trent om de ikke hadde fått fin rompe o.l. Vi har diskutert det så mange ganger, at de som sier de trener for å være sunn osv, de lyver så sjela blør.

  3. Helt enig! Når man legger ut lettkledde bilder iform av at man trener er det helt greit men om man legger ut lettkledde bilder uten forbindelse at man trener så er det helt no-no! og slutty..fikk til og med en melding på facebook av en jente om at slike bilder legger man ikke ut med mindre man er veltrent jeg bare wtf?! Hu skrev også jeg var hore som la it slike bilder Jeg har rimelig slank kropp med store bryster(silikon) i tilegg og jeg liker kroppen min sånn nogenlunde ihvertfall men skal ikke få lov å legge ut slike bilder uten å bli kalt hore fordi bildene ikke har noe med trening å gjøre..det er jo helt absurd…

  4. Jeg trener for å se bra ut og se bedre ut 😉 Selv om jeg ikke har skrevet det så er det klart at det meste jeg legger ut på min blogg er fordi jeg LIKER å vise det frem, jeg skryter så hetta ryker!! Og jeg elsker det, fordi jeg selv gradvis SELV synes jeg ser flottere og flottere ut! Jeg er heller ikke redd for å si det, fordi jeg faktisk jobber ræva av meg for å se bra ut 🙂 Det at jeg blir sunn på innsiden og alt det der er bare et stort mega pluss!
   Hehe, ja, jeg er megafornøyd over meg selv om dagen!

  5. Du skriver så utrolig bra! Og det er så gøy å se at du kan være en supergirly jente som er litt overfladisk til tider, men faktisk er utrolig smart! Man trenger ikke velge enten eller. Man kan være jentete og smart samtidig! 🙂 føler det er mange som ikke har skjønt det.
   Og i tillegg irriterer det meg hvordan folk egentlig ikke forventer at jenter er smarte. Som når man lurer på noe på skolen, hvem spør man først? Gutter eller jenter? Hvem er det man automatisk tenker at er smartest og vet svaret på det man lurer på? Det er ikke helt svart hvitt selvfølgelig, bare noe jeg har tenkt på 🙂

  6. BESTE innlegget noensinne! Der fikk du endelig ord på det jeg tenker. Jeg kan fint like bilder av folk som vil vise seg frem, men ikke på den måten. Du er i det minste ærlig, tusen takk! Mer av dette!

  7. Hei! Kjempeenig i det du sier! Syns også det er rart at om man legger ut et bilde av seg selv i bikini så er det helt greit, men legger man ut bilde i bh og truse så er man plutselig ei hore?? for noen normer!?
   Bare en liiiten tilleggskommentar; Det er faktisk enkelte genfeil og syndrom som feks gjør at du ikke får en metthetsfølelse når du spiser og dermed spiser for mye og har lettere for å bli “feit” 🙂 Finner man ut av dette kan man ta virkemidler mot dette, men å finne ut av det er det ikke alltid like lett. Det er også tilfeller hvor kroppen lagrer fett mye lettere enn normalt, eller at man rett og slett vokser konstant mye mer enn “vanlige” mennesker 😛 Dette er ikke så veldig vanlig, men kjekt å ha hørt om om noen skulle begynne å kverulere på det 😛
   -Malene

  8. Det er helt sant det du sier, jeg hadde aldri trent hadde det ikke vært for at jeg vil se slik og sånn ut.

  9. Du skriv superbra! e eni i 99,9% av det du skriv 🙂 æ vil bare påpeke at fedme kan komme om man lev en sunn livstill. Fordi det finnes ulike medisina som fremkalle det, sånn som dæm som tar en transplantasjon. De kan leve sunt men de vil se og være ekstremt overvektig. (dæm tar forresten de medisinan fori kroppen ikke skal støte ut det nye organet). Det finnes andre ulike grunna til koffer nån e overvektig selv om dæm lev sunt. Tenkte at det va viktig at du har dettan i hoden siden du e toppblogger 😀

  10. Bra skrevet, og utrolig enig! Jeg går på dans hovedsakelig fordi det er gøy, men må innrømme det også er for utsiden skyld, i tillegg at jeg skal starte å trene på treningssenter. Ja, innrømmer jeg vil ha drømmekroppen og tommel opp til alle de som har klart det av egen vilje og viser seg fram. En dag vil jeg gjøre det samme 😉

  11. jeg syntes personlig ikke at jenter skal legge ut lettkledde bilder av seg på sosiale mediaer uansett. Greit å legge ut syden bilde av seg i bikini, men å legge ut nær bilde av rompa, pupper å seg selv i undertøy mens de poserer i en sexy pose syntes jeg ikke. Men alle har forskjellig syn på ting. Noen ser opp til dem som legger ut lettkledde bilder, men noen ser på det som horete eller null selvrespekt. Jeg kunne aldri lagt ut lettkledde bilder av meg, men for all del, om jenter vil det får de gjøre det! Jeg skal innrømme at jeg ser på jenter som gjør det som oppmerksomsyke jenter med null selvrespekt, men det er bare mitt syn! Mange beundrer jenter som gjør det.
   Jeg er ganske feminist å er lei av at jenter blir sett på som sexsymboler, å føler ikke jenter gjør det noe bedre når de legger ut lettkledde bilder på nettet, som gutter elsker. Men vi er alle forskjellige med forskjellige syn.

  12. Helt enig med deg!
   Det nye designet ditt er kjempefint, og headeren er så herlig 🙂
   Elsker at du oppdaterer bloggen ofte, og at du viser at du er interessert i det du gjør, noe jeg synes er veldig bra! Du er motiverende og du er – til tross for at du går under kategorien rosablogger – en av de bloggerne som blogger om mer enn bare dyre designervesker og annet tull. Det er fint å kunne lese litt av alt, og det er fint at du blogger og reklamerer for klær som folk faktisk har råd til! 🙂
   Stå på, Sophie! Du er skjønn!

  13. Nederste påstand er ikke helt riktig vil jeg si, selv holder jeg på med idrett utelukkende på grunn av prestasjon, ikke utseende. Har aldri trent en treningsøkt i mitt liv for å få bedre rumpe eller flatere mage. Jeg trener for løpe fortere og med dette vinne i friidrett, punktum.
   Jeg kan imidlertid være enig at det ikke er veldig mange ungdommer som trener utelukken for helsa. Men at det er mange som trener for prestasjon, det er det. Tenk på alle som driver med idrett på ett eller annet nivå, det er en del. Og her er det prestasjonsrettet trening det går i, ikke squatsprogrammer. (i min verden heter det knebøy, hihihi).
   Men ellers et bra innlegg! 🙂

  14. Jeg trener poledance og klatring, og jogger 2-3 ganger i uka for å forbrenne fett. Hadde jeg aldti fått et synlig resultat hadde jeg nok droppa jogginga, men poledance og klatring driver jeg på med fordi det er gøy, og ikke fordi kroppen blir så spesielt digg ut av det (:

  15. du mener altså overvekt ikke er en sykdom? så hva er da mennesker som er syltynne? anoreksi er ikke en sykdom altså? tror du burde tenkt litt lenger. overvekt er akkurat en sykdom, like ille som anoreksi og bulimi. de fleste vil nok ikke være overvektige, og å være overvektig er ikke normalt eller behagelig, det er sykdom som går ut på overspising, og er livsfarlig.

  16. Jeg er slank fra naturens side og har trent fast i 5 år. Jeg ser ikke noe annerledes ut nå enn da jeg startet, men jeg føler meg 10000 ganger bedre! Så jeg trener faktisk ikke for å føle meg bra pp utsiden, men på innsiden

  17. Trening og sunt kosthold handler om så mye mer enn bare utseende. Det handler om å få mer energi i hverdagen, føle seg frisk og sunn, være sterk og utholdende slik at alt du gjør bli mye lettere! Det handler også om å ta vare på seg selv slik at man kan leve et godt liv fritt fra livsstilssykdommer og trettsomhet. For meg handler sunt kosthold og trening om å ta vare på den ene kroppen jeg har fått tildelt her i livet 🙂 Et bra utseende er bare et pluss – og det er en grunn til at en sunn og trent kropp ansees som pen: fordi det er et tegn på friskhet, fruktbarhet og lang levetid 😀

  18. Overvekt kan være både arvelig og en livsstilssykdom, det kan også komme av forskjellige medisiner som nevnt over. Anoreksi er en sykdomm som ligger psykisk, men går utover både den psykiske og fysiskhelsen.. Tror ikke du over her har skjønt helt hva sophie mente med det hun sa om overvektige. Overvekt har blitt en veldig vanlig livsstilssykdom også her i Norge, men det er ikke alle tilfeller det kommer av livsstil, selfølgelig, noen kan ikke noe for at de er overvektige. Synest folk burde slutte å lete etter noe å kritisere Sophie for i så og si alle innlegg. Sophie er en smart og veldig reflektert jente, og meningen med dette inlegget var ikke akkurat å henge ut overvektige?

  19. Har samme type kroppsbygning som deg og er enig i det du sier. Jeg føler ikke det er sosialt akseptert å “vise” seg fram med mindre man har trent seg til det.. fucked up

  20. Jeg hadde trent uansett om jeg ikke hadde sett forandringer på utsiden. Utrolig godt å få ut frustrasjon o.l via trening:) iallefall for meg

  21. Er så utrolig enig i at overvekt er ikke en sykdom slik mange vil si det, selv er jeg ikke overvektig, men jeg kjenner en: hun var på størrelse med meg, så fikk hun barn, noe som klusset til hormonene hennes slik at hun gikk fra 60kg til 100kg så det er jo uutrolig kjipt når da faktisk er en sykdom og man ikke spiser mye

  22. Dette må være et av de beste innleggene du har skrevet! Jeg er så utrolig enig med deg! Har ingenting imot at folk velger å legge ut bilder av seg selv hvor de viser fram kroppen sin, men det er ingen tvil om at det er kun akseptert hvis man trener regelmessig. Synd er det, men det er dagens samfunn.
   Så en liten hilsen til deg. Jeg har fulgt bloggen din i flere år, og det er først det siste året jeg har fått virkelig sansen for deg. Endelig gir du mer av deg selv, og det er fryktelig moro å se bilder hvor du smiler! Jeg personlig føler at etter Afrikaturen din, har du landet litt, og det er godt å se. Du er en flink og rutinert blogger, og du gjør jobben din på en utrolig god måte. Håper du leser denne kommentaren og tar den til deg!
   Stor klem til deg 🙂

  23. Amen to that! Haha egentlig latterlig at de som gjør det ikke tror andre forstår den virkelige grunnen til at de legger ut bilder. Men det finnes selvsagt unntak for det meste.

  24. Uansett hva som er hensikten bak å trene slik som veldig mange ungdom gjør i dag, så er det jo fantastisk at trenden er slik. Du får utrolig mange helsegevinster med å trene, også på lengre sikt, og at man får et penere utseende er jo bare et pluss. Hvis man er “naturlig tynn” slik som du beskriver det så trenger det ikke å bety at man har så god helse. #stronisthenewskinny synes jeg er fantastisk bra!

  25. Nå kommer du med sånne innlegg igjen. Du hadde en periode hvor bloggen din handlet litt om ting som ga mening, men dette er bare helt unødvendig hysteri! Ja, alle vet at sånn fitspo-shit er teit, men du trenger ikke ta det opp. Du virker litt over hodet hysterisk på alt som handler om utseende. Skjerp deg, å slutt å heng rundt på cyberspacen

  26. Ja, eg trena delvis for å se bra ut, men det er mykje viktigare for meg å være i god form kondisjonsmessig osv.

  27. Det er den sykelige jakta på bekreftelse via likes og kommentarer som er galt, ikke om det er under unnskyldning av trening eller ei.
   Avkledde jenter og gutter som er så oppmerksomhetssyke at det omtrent lyser “ELSK MEG, ELSK KROPPEN MIN PLIIS” ut av kåtblikket og pornoposen er hva som gjør så jeg vegrer meg for å sette barn ut i denne verdenen. Hvordan skal jeg forklare at hva denne generasjonen gjør “sosialt akseptert” egentlig er en vederstyggelighet som får meg til å spy litt i munnen hver gang jeg går på blogg.no?
   Og før noen lavpanna groupies kommenterer tilbake, vennligst ikke parker denne kommentaren i kategorien “sjalu hater”, for tro meg – de fleste som kommenterer som dette oppsøker nok bloggen for sosial eksperimentering og lettbent underholdning. La meg også si med det samme at dette er en velskrevet blogg, og at Sophie Elise aldri legger sjul på hvem hun er eller intensjonene hennes, som er fantastisk. Det er deilig med litt flere “i don’t give a fuck what you think”-folk så janteloven ikke får regjere som den vil, men når det kommer uttalselser som kropp, skjønnhetsbilder etc, så bikker det bort fra “ok, kult” over til “holy shits that’s dumb”… For her har du (og mange andre) virkelig surra deg noe så jævlig bort i forhold til hva som eg opp og ned her i verden, og bør for alle lettpåvirkelige unge jenter og gutters skyld holde deg så langt unna temaet som overhodet mulig! Værsåsnill, jeg ser du prøver å komme med noen gode og reflekterte poeng, men come on! Spørsmålet bør jo for faen ikke være hva som er “verst” av fitspo og pornspo, men hvorfor i faen det er akseptert i det hele tatt! Hvorfor ikke være litt tøff og skrive om hvordan jenter og gutter som denne rosabloggen representerer fremmer et så sykelig usunt bilde i forhold til hva som er normalt i forhold til kropp og selvbilde?

  28. Fy søren Sophie, det her er akkurat som om jeg skulle sagt det selv!
   Jeg VET at jeg som naturlig tynn jente som _aldri_ trener ville blitt sett skikkelig ned på om jeg la ut bilde av kroppen min og sa at jeg var stolt av den.
   Så utrolig glad for at det faktisk er en fornuftig toppblogger der ute som kan skrive sånne ting så folk faktisk kan lese det og forhåpentligvis lære av det.

  29. æsj kle på deg. er det rart kjærsten din tviler på deg?
   hvem vil ha en dame som bretter ut ræva og puppa og gud vet på nettet for en hver og alle.
   allle skal få? hahah æsj..

  30. Så utroolig bra skrevet sophie!! Flere burde drite langt i janteloven og den slags opplegg og heller skryte av seg selv og bygge opp sin egen selvtillitt! Jeg har selv brukt flere år av livet mitt på å se ned på meg selv å formisle den lille selvtillitten min enda mer. Alt jeg tenkte på var de små puppene mine, mens jeg nå heller har valgt å være stolt av at jeg har en flat mage som kler det aller meste! Skryt påvirker heelt klart selvtillitten, uansett om det kommer fra deg selv eller andre! Stå på sophie, jeg digger deg mer enn alle andre jenter i bloggnorge!! Bloggen din er den eneste jeg leser, hvor jeg kan finne viktige, ærlige innlegg og tanker, ikke baare hvilken selvbruning som er finest. Din blanding av rosa babe og dritsmart jente funker bare så sykt bra her på bloggen! Du er råå!

  31. Helt enig med deg. Har nettopp begynt å trene og jeg gjør jo det får å få bedre kondis og mer muskler og en bedre livsstil. Men og for å faktisk se bedre ut og få mindre fett på kroppen. Jeg vil kunne legge ut bilde av rompa mi og faktisk være stolt, om jeg noen gang finner på å gjøre det.

  32. eg trena ikkje for kroppen min, kunn fordi eg elska å trene, og det er lidenskapen min, så vise seg vel at eg er ein av dei færraste da! 🙂 heh, men er heilt enig med deg!

  33. Er uenig med deg, du kan ikke påstå at i de fleste tilfeller handler det om utseende. Har du forsket på det, liksom? Jeg trener fast nesten hver dag, og har alltid gjort det. Jeg er vokst opp med regelmessig trening, fjellturer og å ha det gøy på trening. Det handler for meg om å føle meg bedre, jeg blir mer opplagt, får mer energi, mer livslyst og følelsen når jeg presterer bedre. For meg handler trening om at det er utrolig gøy å nå målene mine, overraske meg selv med hva jeg kan klare og det er sosialt og gøy å trene med venner og å motivere hverandre. At kroppen blir vakker er bare et pluss.Jeg kunne aldri legge ut lettkledd bilde av meg selv, rett og slett fordi jeg trenger ikke bekreftelse på at jeg er flink, det vet jeg ut i fra prestasjonene mine. Syns ikke noe om at alle på internett skal kunne se kroppen min, uansett om jeg elsker eller hater den.

  34. Veldig fint innlegg! men mange folk som er overvektige har faktiskt en sykdom, jeg kjenner flere som er sykisk avhengi av stoffet som blir sluppet ut I kroppen når de f.eks spiser en sjokolade, eller noe annet sucker og på den måten vil man jo blo overvektig, så det blir litt dumt og si det.

  35. må bare si pass opp !!!!!!!!!!!!!!!! , mange er kjempe tynn til de bikker 25 ca år å oppover. mange kan spise hva de vil når man er ung, så plutselig kabooooommm drit feit!!! jepp helt sant. !!!!!!!!!!!

  36. Hysteri.. Folk burde bruke mindre tid på internett og mindre tid på å tenke over slike små bagateller..
   Dra på en ukes hyttetur eller noe.
   Jeg trodde Afrika-turen ville gi deg litt mer perspektiv, og slutte å bruke tid og energi på noe så dumt som kroppsbilder på sosiale medier..

  37. Men hvis du synest det er helt greit at vi jenter skal få skryte litt med bilder av hvordan man ser ut, hva var da greia med innlegget du skrev om det fotballfrue la ut? Hun hadde jo virkelig noe å være stolt over!
   Så må du heller ikke glemme at man ikke kan dra alle under samme kam, ikke alle tilfeller er slik du påpeker her 🙂

  38. KAN jeg spørre hvorfor du er født med et greit utgangspunkt mens de på den “andre siden” ikke er det ?
   Selvpåført ? DE KAN JO UMULIG være født med et dårlig utgangspunkt, selvom du ble født med et greit et. Right ? Går ikke begge veier dette her! 😛 Makes totally sense.
   For noen er det enklere å legge på seg enn andre.
   Du er på den heldige siden hvor konsekvensene av å spise feil ikke viser like raskt. Det betyr ikke at de som får raskere konsekvenser, spiser mer enn deg ? Det har bare med forbrenningen å gjøre. Vi er alle forskjellige.
   Du sier: ” det er ingen som spiser sunt hver dag og trener flere ganger i uken som veier 150 kg fett. Og det er jeg ganske sikker på.”
   Da svarer jeg; selvom du er sikker på noe, så betyr det ikke at du har rett. 🙂

  39. Hvis det er så lett som du sier for noen å spise hva de vil ,dytte i seg så mye godterier de vil og likevel ha flat mage -så kan også noen faktisk trene og bli feit. Det spørs på hva slags type trening og hva slags type mat.
   Gubben har spist sunnere enn deg og trent mye mer enn deg siden han var 4 år alikevel endte han opp med fedme problem -fordi han trente feil og spiste feil mat i forhold til hans forbrenning og hans kroppstype etc.
   da han lærte hvordan -til tross for å ha løpt på fjellet og trent aktivt alpint siden han var 4 år ( sluttet med det da han var 20 pga kneskade, men fortsatte å trene) Så ble han en jojoslanker og hans problem var at ingen tok ham seriøst når han ville ned i vekt fordi han hadde for mye muskler til at folk trodde han var overvektig.
   Ultralyd og sånt viste alvorlig fettprosent INNI kroppen og at han var insulinresistent.
   Så ikkje fortell meg at kun late folk blir feite -i så fall faller ditt resonnement på sin egen urimelighet -hvorfor er ikkje du feit? Det heter gener og anlegg ikkje sant.
   Så aktive mennsker som trener mye, kan trene og spise feil OG bli overvektig.
   Og noen kan faktisk trene sykt mye og ha en fett% på 9 og ha 8pack og alikevel veien over 110 kg -så kg spiller ingen rolle. Kroppsfasong, anlegg, gener, treningsmengde kontra mat og hvordan du bygger muskler og hvor fettet fordeler seg -DET er det som viser sannheten:)
   Alt er ikkje sort/kvitt:)
   ha en flott helg 🙂

  40. Er ganske enig med deg, men jeg synes også at det kan føre til kroppspress når man legger ut bilde. Noen har bredere kroppsbygning og har ikke mulighet til å se ut som jenter på we heart it og de jentene med nok selvtillit til å legge ut bilde på insta!

  41. Jeg har trent jevnt ca 5 dager i uka siden sommeren 2012 og har aldri lagt ut et trenings bilde noen som helts plass. Og ja jeg er fornøyd med kroppen min, ja jeg liker å se min egen fremgang, jeg liker å se andres fremgang på instagram hvor jeg følger mange fitspo greier selv om de har mye bedre kropp men meg, jeg liker å spise sunt fordi jeg merker kroppen fungere bedre, jeg skjenner ingen kroppspress.
   Jeg vet ikke helt hva jeg ville få frem her. Men en blanding av at jeg synes kroppspress er noe tull og at jeg synes alle er fine slik dem er og alle må bare godta slik dem er, for så lenge man liker seg selv så bryr man seg ikke særlig mye hva andre synes. Og at jeg liker sunn mat (spiser også usunn mat flere ganger i uka). Jeg liker å ta vare på kroppen min, så jeg hadde fortsatt å trent om det ikke hadde gjort noe forskjell på utsende fordi jeg blir glad av det. MEN det finnes viktiger ting en å trene hele tiden!!
   Uanett bra skrevet Sophie! Gleder meg til å se deg God Kveld Norge 🙂

  42. Jeg har veldig høy forbrenning, og har alltid kunnet spist hva jeg ville uten å legge på meg. Men jeg trener mye fordi jeg syns det er fint og “rått” med muskler på jenter! Jeg syns man ser mye sunnere ut som tynn med muskler, enn “bare” tynn=) Jeg har alltid likt å vise frem den tynne kroppen min, men nå som den er velltrent i tillegg er det ekstra gøy;) Jeg får også mer lyst til å spise sunnere når jeg trener, så jeg føler meg enkelt å greit utrolig bra både på utsiden og innsiden.

  43. Du har så fin kropp 🙂 Du skriver utrolig bra, og jeg er helt enig 🙂 Hvor har du kjøpt trusa? Den var fin 🙂 og hvor er singletten fra?

  44. Blir litt feil å dra alle under en kam og si at mange trener utelukkende for utseendet. Jeg er forøvrig enig med deg at det ER mange som gjør det, nettopp fordi trening handler ikke bare om helse og livsstil lenger, det handler om å se bra ut.
   Synes det er flott at ungdom generelt blir mer bevist på kosthold og helse, men synd at det er så mye fokus på kropp.
   Når det er sagt og som allerede flere har nevnt, så tror jeg prestasjon er veldig viktig å ta med her. Tror nok ikke topp idrettsutøvere trener for å se bra ut (selv om det selvfølgelig ikke er en ulempe), men for å være BEST i sin sport. Utrolig mye arbeid som ligger bak det også 😉

  45. Neste gang du skriver et slikt innlegg som faktisk skal inneholde litt fakta (som fedme og overvekt) er det viktig at du vet at det du skriver er 100% riktig. Det du sier med at fedme/overvekt er noe man påkoster seg selv er helt feil. Vi er alle født ekstremt ulike, med HELT forskjellige gener og forskjellig arv. Selvfølgelig finnes det mange tilfeller der personer har påkostet seg selv fedme og det kan man ikke se bort i fra. Men inni alt dette har arven og genene dine så ekstremt mye og si. Noen personer trener forgjeves, spiser rikig og er sunne – men kommer ingen vei. Hvordan kroppen din utvikler seg og hvordan du blir seende ut er ganske så bestemt på forhånd. Men igjen, så er det selvfølgelig noen som greier å “overvinne” dette og bli akuratt slik de ønsker.
   Det jeg vil frem til er at vi er så ekstremt forskjellige – utseende messig, hvilke gener vi har arvet og hvordan vi oppfører oss. Noen mennesker kan rett og slett ikke noe for at de overvektige, akuratt det samme som at andre mennesker ikke kan noe for at de er tynne. Men alt handler heller ikke om hvor mye eller lite fett på kroppen du har, eller hvordan kroppsbygningen din er generelt. Vi lever i 2014, alle burde bli akseptert uansett. Man kan ikke rømme fra de genene man har arvet, det er slik DU er – men har man viljestyrke nok kan man endre på det. Men dette er noe som handler mer om din psyke enn din fysiske motivasjon.
   (jeg vet at dette her ikke var poenget med innlegget ditt… men neste gang må du komme med litt mer holdbare fakta, for dette her var for tynt, og enkeltpersoner kan faktisk ta det du skrev innpå seg.)

  46. Jeg er litt usikker på hva du vil fram til med dette innlegget, det virker nesten som om du prøver å sette dem som trener i et dårlig lys. Dersom du prøver å si at det er ålreit å legge ut lettkledde bilder av seg selv fordi man syns man er fin, trent eller ikke, så har du kanskje ikke tenkt den tanken helt ferdig.
   Du er heldig som er naturlig smal, og du har ingen ting å skamme deg over (bortsett fra silikon, etc), men det betyr jo ikke at du må kle av deg å legge ut bilder på nettet? Småjentene som leser bloggen din tror det er slik det skal være, dessverre, og hermer, med de konsekvensene det kan få.
   Jeg vet ikke hva som skal til for å endre synet både hos dem og hos deg, det virker ganske så forskrudd og livsfjernt “her inne”, med fokus på utseende og overfladiske betraktninger om dyrevelferd og mat. Jeg er i alle fall glad jeg ikke er mamma til en tenåring som lar seg lokke til rosabloggernes freakshow.
   Det er synd tabloidpressen hekter seg på og gir deg enda mer oppmerksomhet, for det virker ikke som du er moden for å takle det. I TV-serien framsto du som ganske bitchy og høy på deg selv (“fansen” syns det var kult, et bevis på både hvor usunt det er med denne typen idolisering og at ikke alle som har fylt atten skjønner hva de har sagt ja til å være med på), men det var forhåpentligvis kynisk klipping og ikke en sannhet.
   Lykke til! Det trenger du.
   PS: Enten skjønner du ikke hva ordet “påkostet” betyr, eller så var du hysterisk morsom 🙂

  47. Hei:)
   Begynte å lese bloggen din etter jeg så deg på “bloggerne” på Bliss:)
   Jeg er helt enig med deg! Det er nok slik at mesteparten som legger ut bilder av seg selv med #tags som; fitspo,trening,boothey og lignende er ute etter å vise seg frem:) Jeg gjør det selv, og det er fordi jeg vil vise at jeg KAN og jeg har virkelig jobba for den RÆVA jeg har hehe. ser jo at alle tenner på plugga når du skriver slike innlegg på bloggen, og det er jo bare bra det:P Folk må få mene det de vil, så lenge det ikke er på bekostningen av andre hvor de er frekke osv! 🙂
   Stå på videre frøken!
   – Anita

  48. Hahahaha! Dette var litt av et forsøk på å legitimere sine egne liksom-pornobilder. Det blir ikke mindre trashy om du sammenligner dine bilder med fitnessbilder. Forskjellen er bare at du hermer pornokjerringenes ansiktsuttrykk med kom-og-ta meg-blikk og halvåpen munn. Uansett, det lyser “se så deilig jeg er” av bildene og det får meg til å lure på hva det er du skal bevise eller hevne deg for.

  49. Altså selvfølgelig trener jeg fordi jeg vil se bra ut. Men hovedgrunnen til at jeg drar på trening hver dag er faktisk den enorme gleden jeg får etterpå. Jeg er i så mye bedre humør på en dag hvor jeg får tren.

  50. Skjermen din er betydelig mørkere enn andre sin, tipper jeg. Bildet er veldig forskjellig fra lys til mørk skjerm.

  51. Disse jævla hashtaggene, og instagram generelt, fikk meg til å utvikle spiseforstyrrelser. Før kunne jeg spise hva jeg ville uten at jeg tenkte over det noe særlig, men når alle jeg fulgte plutselig begynte å bli så opphengt i kropp og kosthold, smittet det over på meg.
   Det begynte ganske uskyldig. Jeg gikk meg en tur hver dag. Det var ikke lange turene. Jeg kuttet ned på brus og søtsaker til helgene, og prøvde å spise mer frukt og grønt. I begynnelsen gikk det helt greit – jeg spiste nok, men følte meg bedre og sunnere.
   La oss spole 5 måneder fram i tid. De små turene hadde blitt byttet ut med en to timer lang joggetur hver jævla dag. Kostholdet mitt besto av risbrød med agurker, fettfri yoghurt og små porsjoner med middag. Jeg raste ned i vekt. Hele 15 kg. Fettprosenten min var så lav at jeg var uten mensen i et halvt år. Men allikevel hadde jeg ikke nådd den vekten jeg ønsket. Jeg følte meg tykk. Alle andre sa at jeg var for tynn, men jeg nektet å høre på de.
   Et par måneder senere innså jeg at jeg trengte hjelp. Jeg gikk til fastlegen min som veide meg og tok masse blodprøver. Svarene på de var ikke så bra. Han fortalte meg også at jeg hadde forbrent alt av fett i kroppen og at jeg var i ferd med å begynne å forbrenne muskler. “Det er ikke så ofte jeg sier dette, men kolestrolet ditt er for lavt. Du MÅ spise mer fett.” Sakte, men sikkert begynte jeg å spise større porsjoner, og etterhvert også litt søtsaker og brus som jeg hadde kuttet helt ut. Jeg begynte etterhvert å spise normalt igjen.
   Nå har jeg lagt på meg 8 kg. Jeg har fått tilbake mensen. Men jeg har også fått et tilbakefall. Denne uken har jeg så og si sultet meg selv. Og jeg hater det. Jeg veier meg selv hver eneste dag og får helt panikk om jeg har gått opp 200 gram. Det er helt sykt. Jeg vil jo ikke leve sånn. Men jeg er også redd for å bli overvektig.
   Så ja, jeg hater disse fitspo greiene. Taggen er full av folk som er stolte av kroppene sine. Og her sitter jeg… og hater min.

  52. Kjære Sofie Elise. Hva vil du hen med dette innlegget? Du sier det selv “jeg er heldig fordi jeg kan spise hva jeg vil uten og bli feit”, altså, du skriver mellom linjene at du har gode gener. Har det slått deg noen gang, at disse genene kan være omvendt på andre? At noen som fortsatt kan spise sunt, fortsatt legger på seg? Og det bildet du la ut, nei, jeg gruer meg til den dagen jeg får barn. Det er slike som deg, som har fått jenter til å ha førstemann til å ha sex, enn å være ute å leke boksen går. Det er helt absurd slik verden vi lever i, og jeg blamer DEG og alle de andre jentene som har følgere etter seg, for dette. Deres generasjon, og de generasjonene etter dere er virkelig helt på trynet. Dere snakker om “yolo” og “fuck hva andre mener”, men så gjør dere jo akuratt det motsatte! Dere streber etter å bli akseptert, og dere gir virkelig ikke faen i hva andre mener. Yolo er et utrykk som er helt absurd, det er litt sånn no shit lissom at man lever kun en gang. Dere bruker yolo til å være en unnskyldning til å røyke hasj, være helt på jordet! I skrivende stund har jeg ikke lyst på barn i det hele tatt, nettopp på grunn av de som er som deg. Fordi dere påvirker mye mer enn dere tror. Og det hjelper ikke å skylde på foreldrene til barna. Virkelig, det får dere bare ikke lov til. Hvor lett er det å holde styr på en tenåring? Ser jo bare det på moren og faren din, hvor “bra” det gikk med deg, og hvor langt du har kommet her i livet. Og om jeg så får barn en dag, skal jeg bannlyse alt av internett, instagram og andre ting som kan gjøre mitt barn som de som deg. Ja, du skal få lov til å være deg selv, men kom faen ikke her å si at “fuck haters, fuck hva alle andre mener”, for den stilen du har, den har du nettopp kopiert fra ett eller annet absurd forbilde. Hvor ellers skulle du fått det fra, at du ikke var bra nok slik du er? Når du sitter å gråter på tv, og sier at du er så usikker på deg selv, noe som faktisk lyser lang vei, blir du ikke litt forbanna en gang, på de forbildene som er nå til dags? De som har fått deg til å føle deg slik? De som har fått deg til å være opphengt i at utseendet er så utrolig viktig at man må utsette seg selv og kroppen sin for noe som i utgangspunktet ikke er nødvendig? Javel, så føler du at kanskje utseendet ditt er bedre, men hva så? Hva skjer den dagen du ikke har mer å fikse på? Tror du livet ditt vil bli perfekt, uten en jævla bekymring for nå har du fikset på alt du ville fikset på? Det er utrolig trist for meg å se barn i dagens samfunn, jeg lekte med barbie helt til var 14 år. Jeg tenkte ikke tanken engang på å ha sex, eller komme i en situasjon med en gutt som jeg måtte vise meg frem på. Det var ikke i mine tanker i det hele tatt! Jeg hadde småforelsker såklart, men det var aldri en gang jeg tenkte at jeg hadde lyst til å ha sex med den gutten. Det er bare helt sykt, helt sykt hvordan samfunnet er blitt. Og jeg skylder på deg, jeg skylder på dere som vrir og vender på alt, som skal virke som fredskjempere, men samtidig bryter ned andres selvbilde. Og du kan gi faen i å skylde på at det ikke er ditt problem, fordi det rører ikke deg på noen måte. Men jeg gleder meg til den dagen du kanskje en dag får barn, og se hva du selv har startet. Jeg gruer meg til tantebarnet mitt på hele 4 år skal bli stor jente, for jeg vet hva hun vil ha i møte. Og det er utrolig vondt for meg å tenke på.

  53. I og med at det eneste jeg gjør er å jogge/løpe så vil jeg tro at jeg kan si at jeg ikke bryr meg om hva slags effekt jeg får på utsiden. Jeg er akkurat som deg og kan spise hva jeg vil og late meg de 6 dagene etter trening, der 4 gjerne består i å være kjempe støl uten, å legge på meg. Det eneste jeg egentlig bryr meg om er å ha akseptabel kondis, orker ikke å trene mer til at jeg kan se noen fysisk fremgang.
   Forresten så er smilet ditt på bildet til venstre på headeren din kjempe fint. 🙂
   Og for Marita her, hvis Sofie Elise har gjort alt det du sier så burde det vel egentlig i følge din logikk, vært flere vegetarianere og dyreforkjempere blant barn.

  54. Desverre Stian så er ikke “barn” så reflekterte enda, de ser ikke verdiene som er verdt å holde på. For de, så er utseendet viktigere enn hva de “gode” tingene Sofie Elise står for desverre. Hun legger ikke ut bilder hver dag av slaketede dyr og ting som er verdt å kjempe for, de tingene skriver hun om en gang i blandt, men bilder av henne selv er å se i hvert innlegg.

  55. Huff… Du har ikke trent kropp Sophie… Du har flat mage ja, men det er fordi du spiser for lite… Rumpa de er der ja, den har ikke noe sprett i det hele tatt… du må POSERE for å få den til å se bra ut, mens andre kan se naturlige ut å ha digg sprettrumpe.. Mye forskjell på det… Så på det der blogge programmet ditt, ser du hadde hatt godt av litt trening; holdningen din er dårlig, du ser slapp ut og du “henger” med ryggen når du står..

  56. Jeg trener ca 30 % for og være sunn og flink på mat veien og 70 % for og ha en smashing kropp 🙂 man vil jo gjerne se bra ut, er jo ikke bare for og være sunn som de fleste kanskje sier att det er… Sophie gjør det kanskje fordi hun er sånn, vil gjøre det.. Det er jo henne som styrer hva hun selv gjør, dere skal jo ikke hakke ned på henne for det.. Hvis dere hadde gjort akkurat det samme og masse folk hadde kritisert dere for det, så hadde sikkert dere reagert på samme måte, man skal ikke gjøre som andre sier.. Hun er myndig og bestemmer selv hva hun skal gjøre og ikke gjøre ! 🙂 begynner og bli dritt lei av folk som bare må kritisere andre for og føle seg bedre selv :p usj, for noen folk…

  57. Hei Sophie! Jeg lurer bare på hvordan kan jeg få flere bilder på et innlegg og hvordan kan jeg
   Legge ut reklame?? Versåsnill å ta med spørsmålet mitt i neste spørsmål runde! 😉

  58. Hei,
   Har aldri lest noe særlig på bloggen din før, men etter å ha sett bloggerne har jeg fått et helt annet bilde av deg enn det jeg hadde av det lille jeg hadde sett av deg før. Positivt!
   Vil kommentere på litt på det du skrev om trening. Jeg for min del trener ikke for å være sunn eller få en bra kropp, men for å få bedre kondis slik at jeg orker litt mer. Kan ikke nekte for at jeg hadde likt at kroppen ble strammere og at jeg gikk ned noen kilo pga treningen, men det har altså ikke skjedd i løpet av de årene jeg har trent. Så det jeg ville si er at jeg trener fordi det gir en god følelse og fordi jeg faktisk orker å gå opp en bakke, ikke fordi jeg ser noen effekt på utsiden.

  59. Overvekt kan være en sykdom og en spiseforstyrrelse det også, som anoreksi, bulimi, og andre uspesifiserte typer. Det er selvsagt “selvforskyldt”, men det blir å se det i et ekstremt svart/hvitt-perspektiv. Overvektige kan ha psykiske lidelser som alle andre.
   Det jeg derimot er helt enig med deg i, er at de aller fleste trener for å se bra ut. Hvis du snakker med en lege, vil han/hun si at det å gå seg noen turer hver dag (30 minutter) og kanskje trene litt kardio/stryketrening et par ganger i uken er godt for helsen. Men i samfunnet har vi nå den oppfatning at synlige muskler og ekstremt lav fettprosent er definisjonen av sunnhet. Dersom man er ganske aktiv hver dag og er helsemessig sunne innen medisinens verden, men ikke har synlige muskler, og kanskje har litt ekstra fett her og der, er det lett for andre å si at vedkommende er usunn og burde trene mer. Kanskje er han/hun fantastisk sunn innvendig, med den riktige balansen mellom fett og muskler. Men fordi man ikke har six pack eller sprettrumpe, ser man ikke “sunn” ut i “samfunnets” øyne.
   Det er STOR forskjell på hva leger og de fleste ernæringsfysiologer (som egentlig er de med mest forståelse og peiling på kroppens oppbygning, anatomi og behov) og hva diverse treningsfreaker i samfunnet mener er sunt. En kvinne har normalt et sted mellom 20 og 25% kroppsfett, som innen medisinen er det aller sunneste. Men hvem i dag vil egentlig ha “så mye” fett på kroppen? Ikke jeg i hvert fall. Hvorfor? Jo, fordi den generelle oppfatning er at mennesket skal være “ripped” i dag.
   Jeg synes ikke denne “strong is the new skinny” er en bedre tendens enn pro-ana sider, skal jeg være ærlig. Det er selvsagt mye sunnere å spise godt og trene regelmessig, men dette har også blitt dratt ut i det ekstreme, der kvinner og menn skal ha en viss fasong på mage, rumpe og lår, og minimalt med fettprosent. Særlig for kvinner er dette enda vanskeligere å oppnå enn sykelig tynnhet, da man må vite til minste detalj hva man skal få i seg av mat (mat er 70%, trening er bare 30%), når man skal få det i seg, og hvor mye. Menn har 20 ganger mer testosteron i kroppen enn kvinner har, hvilket betyr at det tar vesentlig lengre tid og krever enda hardere arbeid fra vår side for å bli “ripped”. Mange vil i dag se på dette som en umulighet, da man må ofre mye sosialt liv for å klare å oppnå dette. Ja, noen ofrer til og med skole og jobb. Jeg tror nederlaget er enda større enn ved sulting, for denne definerte “perfekte” kroppen med sprettrumpe, smal midje, muskuløse lår og six pack er så utrolig mye vanskeligere å oppnå enn sykelig tynnhet.
   Jeg trener også fordi jeg vil se bra ut, men vet samtidig at jeg ikke vil vie hele mitt liv til treningen. Jeg har ikke mål om å bli ekstremt definert i kroppen, men skulle på mange måter ønske jeg hadde viljen til det. Men det er klart jeg går på treningssenteret fordi jeg ikke vil føle meg “tynnfeit”, som jeg tror jeg er, og vil bli LITT strammere i fisken. For utseendets skyld.

  60. Grunnen til at du ikke er så feit er fordi du er under de kaloriene du trenger i løpet av en dag:) heller har du ikke lav fettprosent, for da hadde kroppen din vært definert. Noe den ikke er. Du har fettprosent på hvertfall over 20(noe damer skal ha!:) ). Jeg hadde fettprosent på 22 før, og var slankere enn deg. Drev på på akkurat samme måte som deg. Orket ikke trene, var lat og lot kroppen råtne bort:) nå trener jeg hver dag, og aldri følt meg bedre:)

  61. Jeg er enig i at det ikke skal ha noe å si om du legger ut “fitspo” bilder eller generelt bare lettkledde klær, folk får gjøre akkurat som de vil uten å få hets for det. Må være lov å skryte av seg selv 🙂
   Selv trener jeg både for utseende og helsa. Merker på kroppen at hvis det går ett par uker uten trening, blir jeg helt slapp og dårlig, orker nesten ikke gå ut av døra, og da har det ikke så veldig mye å si hvor bra rumpa er, eller hvor flat magen er. For meg er helsa viktigere enn utseende mtp trening.

  62. http://www.psychologytoday.com/basics/narcissism
   “Think of your friendly neighborhood narcissist. Status-seeking, grandiose, loud-mouthed, brash, and flamboyant. Have you ever noticed how he (or she) brags all the time, not only about his astronomical I.Q. and bulging pectoral muscles, but also about the fact that he is narcissistic? It’s as if he is proud of it.”
   Spot on!
   Det skumleste med å bli forelsket i seg selv etter å ha fikset så mye på utseendet, er at man ALLTID vet at man ikke er den man ser i speilet. En slik type dobbelthet sliter på psyken etter hvert …
   De etiske prinsippene til diverse “skjønnhetssalonger” og plastiske kirurger er tvilsomme, der er det cashen som råder. Om kundene/pasientene får senskader gir de blanke i, og kundene/pasientene er selv allerede så virkelighetsfjerne at de ikke er i stand til å se hva de driver med.

  63. Nå har det seg sånn at noen må trene for å holde seg frisk. Jeg har flere i familien som har dødd pga. dårlig hjerte eller andre karsykdommer. Den siste var broren min på 26. Jeg MÅ trene for å unngå sånt. Jeg bryr meg minimalt om utseendet. Jeg vil bare se sønnen min vokse opp…

  64. Vil bare si at jeg likte dette innlegget og gjerne vil se mer av denne typen “tema”innlegg av deg! Stå på!

  65. Hva sier foreldrene dine om dette? hva faen føler du når du legger ut dette bildet og vet at hele familien din ser det? blir du stolt? nei, fy faen så sint jeg blir. ikke fordi du har fin rumpe, for ja. du har det.- men fordi du er så latterlig dum og legger det ut. Ganske ille å si det, men jeg håper i senere tid at fremtiden din blir HARDT påvirket av dette. Jeg håper for guds skyld at den familien din innser hvordan de har oppdratt deg. Jeg er 20 år med vett i huet til å ikke legge ut slike bilder. Det hadde blitt måneslyst hjemme hvis jeg hadde lagt ut et sånt bilde. Hva tror du folk tenker om dere som en familie? jeg hadde skammet meg og håpet på at jeg aldri hadde født deg. du er alt for drøy. du har nesten bare yngre lesere, men tenker du såpass? Du har ingen sperre i hodet ditt. Det er er jævlig stort problem. Er hele familien din like “smarte”? Jeg håper både far og mor leser det her og jeg håper dere innser hvordan oppdragelse dere har gitt denne jenta. Hun oppfører seg som ei hore. Er dere stolte nå? Hva sier faren din? “kom igjen jenta mi, fortsett…- du har så deilig kropp som alle vil se og jeg er så stolt av at vi har skapt deg fordi du har den diggeste rumpa”. Er det sånn det er hjemme hos deg? Har dere noen sperrer oppi hodet som sier “neinei, dette er helt feil”? Jeg forstår meg ikke på deg sophie elise, men jeg håper en dag at karma smeller deg så jævlig hardt i trynet at du ville gjort hva som helst for å endre den personen du er. Dette er det siste jeg skriver på denne bloggen. Jeg kommer heller ikke til å lese bloggen din lenger, for JO. Man kan miste respekten for en menneske på grunn av bilder som kun skal provosere. Og gratulerer Sophie elise, du har klart og provosert meg igjennom alle år så nå orker jeg ikke å se deg mer. Jeg blir sint, kvalm og helt jævlig irritert bare jeg ser ansiktet ditt. Great job! Håper du innser at du mister flere lesere etterhvert med å provosere

  66. Kan du skrive et innlegg om hva som fikk deg til å gå fra AUF til Unge Høyre? Litt spesielt å bytte parti helt plutselig, hadde vært interessant å lese hvorfor 🙂
   Digger deg!

  67. Hei! et veldig fint og bra innlegg du kom med der. .
   men jeg lurte på om du kunne skrive litt mer om Gambia turen? og hvordan man kan bli med på en slik tur til Gambia/Senegal? Har virkelig lyst til å oppleve dette som du var på så hadde vært fint om du kunne skrive noe om dette. Hva det koster og hvordan man kan bli med på en sli reise. Det hadde jeg satt veldig pris på.
   Blås i de haters kommentarene, du er ei fantastisk jente Sophie Elise, stå på videre! Ha en fin helg videre. Håper på et svar <3

  68. Trener mest fordi det gir meg overskudd i hverdagen og fordi det er deilig å få bevegd seg litt etter en stillesittende dag. Er ikke alle som er like opptatt av utseendet sitt og det ytre som visse andre.. Hehe neida. Du innrømmer det jo selv at du er veldig opptatt av sånt, og det skal du få lov til, men syntes det virker som du prøver å “gjemme deg litt” bak andre jenter når du skriver innlegg som dette. Spesielt når du sier at ” alle andre jenter er sånn også, de bare innrømmer det ikke”, for det stemmer ikke. Du er etter min mening ekstremt utseendefokusert, men du har også veldig mange gode verdier jeg setter pris på som leser. Syntes du skal fortsette som du gjør og stå for det du mener istedetfor å skrive innlegg som dette 🙂 Du er så herlig på mange måter, men dette syntes jeg bare blir teit.

  69. hvorfor i alle dager må du angripe andre personer? Du er så sinnsykt usikker på deg selv.. La nå folk gjøre akkurat som dem vil. Hvis du ikke bryr deg om hva andre synes om deg, hvorfor i alle dager angriper du andre personer og prøver å “beskytte” deg på en måte, i annen hvert innlegg du lager?

  70. Du må ikke glemme alle de som trener for å bli god i en idrett eller fordi de bare elsker å trene og har stor treningsglede. Det er flere av disse enn folk tror. Man legger ikke masse tid og arbeid i noe hvis man synes det er helt forferdelig å holde på med, uansett hvor fin kropp man får av det. Svømmere får brede skuldre av treninga si. Kanskje de ikke er veldig fornøyd med dette utseendemessig, men bryr seg ikke om det fordi denne kroppsformen er positiv for idretten. Slik er det i veldig mange andre tilfeller også. Så det å si at de fleste trener kun med tanke på å oppnå en perfekt kropp, blir helt feil. Trening er en hobby, og jeg tror mange trener fordi de har lyst til det og trives med det.

  71. dette var et bra skrevet innlegg, men jeg er ikke helt enig i det du skriver. Overvekt er en sykdom, og ja det er selvpåført, men noen av de jeg kjenner er både overvektige og sunne, de trener, men det har med at når man først har fått flere fettceller forsvinner de aldri, ja de kan bli mendre, men de vil aldr forsvinne helt. de fører til at man lettere legger på seg igjen, og har vanskelig for å gå ned i vekt, dette er noe jeg selv har eraring med, har gått opp og ned i vekt de siste tre årene. så jeg snakker av erfaring

  72. I utgangspunktet har jeg alltid sett på deg som en veldig fornuftig person, men under oppholdet ditt i senegal virket du bare så utrolig ignorant, og dette bekrefter bare dette mer. Du sier selv at du aldri har vært i en posisjon hvor du har slitt med å være overvektig, så du kan rett og slett ikke si noe om det. Hittil har forskere funnet 7 gen som har mye å si på om man ender opp som overvektig eller ikke. Du er sikkert en av de heldige som ikke har fått tildelt disse genene, men andre kan sikkert ha 7 av dem. Noe annet som kan ha noe å si er depresjon. Mange mister energien når man er deprimert, noe som vil si at man ikke orker å trene.(Hvis du ikke vet det er depresjon at hjernen automatisk heller tenker negativt enn positivt, og dermed produserer stresshormoner over lange perioder som tømmer deg for energi. Det hjelper ikke å be en deprimert person om å tenke positivt) Mange tyr til trøstespising, en ukontrollerbar situasjon. Uansett hvor mye man prøver, så stresser man så mye at man til slutt bare må ha noe å spise. Om det hadde vært så enkelt som du gir utrykk for, hadde ingen vært overvektige.
   Legger til at jeg ikke skriver dette for at jeg skal angripe deg som person, men heller gi deg et større perspektiv. Er utrolig vondt når folk ikke forstår dette. Å være avhengig av mat kan være som å være avhengig av alkohol, og det er en utrolig vanskelig situasjon å komme ut av. Håper du ser med litt større perspektiv på saken nå. Du er HELDIG som ikke har noe problemer med overvekt. Hjelp heller andre med å komme ut av det enn å angripe overvektige og si at de bare er drittsekker som bruker opp ressurser. Ikke forbann de tingene du ikke forstår.

  73. Jeg har alltid vært den tynne jenta. På barne og ungdomskolen trodde lærerne jeg hadde anoreksi, for det var hverken tegn på former eller fett på denne kroppen.
   Jeg har alltid kunne spist hva jeg ville og late meg i senga gjennom hele ungdomstiden.
   Når jeg kom i 20åra tok all sløvheta meg igjen. Begynte å legge på meg litt på lår og mage. Ganske normalt når man begynner å bli ferdigutviklet..
   Synes derfor det nå er godt at det er akseptert for jenter også å trene på treningsstudio, legge ut inspirasjon på nettet o.l. Det gjør meg motivert! Ikke til å bli superfit! For jeg har aldri eller er ikke feit. Men til å bli strammere og mer aktiv! Trening skader ingen. Det gir bare en mer energirik hverdag. Også godt å kjenne at jeg kan prestere mer i hverdagen uten å bli supersliten.

  74. Helt ærlig synes jeg det å legge ut undertøysbilder eller liknende er tragisk uansett “tag”. Jeg hadde utrolig god selvtillit og så veldig bra ut for omtrent 2 år siden, og jeg er ikke akkurat feit og stygg nå heller. Tanken på å måtte skryte av hvor deilig jeg tror jeg er derimot ved å legge ut slike bilder har jeg aldri kunne tenkt meg da jeg synes det viser stor mangel på selvrespekt.
   Den eneste type undertøysbilde jeg synes er “akseptabelt” er bilder av mennesker som har gått ned eller opp bemerkelsesverdig og har nådd en sunn vekt. Det syned jeg er inspirerende og bra! Da er det mere “Se så mye jeg har gått ned!” i stedet for “Se så SINNSSYKT deilig jeg er!”. Jeg trener jevlig, skal snart ta silikon og har en fin brunfarge, men jeg føler ikke behovet for å måtte vise meg fra en løs-aktig side av den grunn. Jeg kan få bekreftelse av at jeg ser bra ut av folk jeg møter, eller via blikk på stranda fks. I tillegg må det jo være dødskleint i familieselskapet uka etter at bilde av deg i sexy undertøy er lagt ut på facebook hvor alle har sett det.

  75. du bare legger ut drøyere og drøyere bilder. snart skal du vel vise frem fitta di også? ærlig talt, du er et kvalmt menneske!!!!

  76. Utrolig bra skrevet sophie:)
   Caroline: pass munnen din..jenter som snakker som deg er bare ekle! Pass på ditt eget underliv du;)

  77. Du kan skrive akkurat hva du vil, de bildene du legger ut sier alt. Kvalmt og drøyt. Men dere gjør kanskje slik alle sammen i din familie?

  78. “og jeg er en av de som tror at overvekt ikke er en “sykdom”, men noe man har påkostet seg selv.”
   man kan faktisk bli overvektige av sykdom. jeg selv hadde en type spiseforstyrrelse som gjorde meg overvektig så..

  79. Har aldri hatt ett problem med kroppen min, verken i perioder eg trener, eller i perioder eg berre slasker på sofaen.
   Dei gangene eg velger å trene er ENE OG ALENE for å få opp humøret, få meir overskudd og for å forebygge stygge sykdommer som kan komme av immobilisering (til dømes blodpropp). Så eg er nok veldig uenig med deg i den 🙂 men for all del, lov å ha sin mening.

  80. Her må jeg bare kommentere det du sier innledningsvis. Jeg synes det er totalt fell av deg å si at overvektige ikke har en sykdom! Det er akkurat det samme som å si at de som har anoreksi, bulimi osv ikke har en sykdom.. Orker ikke å lange ut i evigheter om dette, men synes virkelig du bør få sjekket opp de fordommene dine om at ekstremt overvektige bare er late. For utrolig mange er det psykisk. Fks ting som har hendt, i stedet for å reagere på et dødsfall ved å sulte seg, overspiser man. Finnes uttalige scenarioer. Syns hvertfall ikke du skal skrive slike påstander på bloggen din, syns utrolig synd på alle de “feite” som leste den sårende setningen.

  81. Kan fortelle deg at jeg trener utelukkende for å ha en sunn livsstil. For å føle meg frisk og sterk. Spiser relativt sunt i hverdagen, men kan i tillegg unne meg noe godt hvis jeg vil. Jeg trener ofte seks ganger i uken, men bare fordi jeg liker det, ikke fordi jeg må. Syns det er helt greit, med tanke på at en beveger seg så lite ellers.
   Trening gjør meg glad. Får selvfølgelig resultater av trening i form av stram rumpe og fin mage, men har ingen mål på hvordan kroppen min skal bli eller se ut. Å styre fokuset vekk fra utseendet er noe jeg har gjort bevisst, fordi jeg tidligere har vært som alle andre. Jeg måtte slutte å følge alle fitnesskontoer på instagram, fordi det i en periode tok helt av, og jeg følte meg aldri bra nok og fikk et helt skrudd syn på kropp og utseendet.
   Nå derimot, klarer jeg å akseptere at jeg ikke alltid trenger å være på topp, og det er fint 🙂 Jeg har en fin kropp, men det er fordi jeg lar den være som den er, jeg tvinger den ikke ned i fettprosent for å få frem muskler, jeg ser fin, trent og kvinnelig ut, og jeg elsker det 🙂 Jeg kan endelig bare være meg, jeg prøver ikke lenger å passe inn i et forskrudd ideal. Og ja, jeg legger selvfølgelig ut bilder av meg selv, fordi jeg syns jeg er fin, men ser ikke noe galt i det.
   – Postet dette på feil innlegg først

  82. Ikke alle er like opptatt av utseende som deg Sophie, så jo der finnes folk som trener bare for å være sunne 🙂 Utseende er ikke alt her i verden. Disser deg ikke for å være utseendefiksert, men det sier jo litt om hvor dypt inne du er i trangen om å se bra ut, når du tror at alt alle andre gjør, gjør de fordi de vil se bra ut.
   Og ja, selvfølgelig får man flat mage når man nesten ikke spiser, eller spiser bare godteri. 🙂 Pass på kroppen din Sophie, skader ikke med litt ekstra fett/muskler 🙂

  83. Så lenge det handler om å bli best i en idrett, så har ikke effekten på utsiden noe å si på grunnen til at man trener. For min egen del så trener jeg for å bli bedre i konkurranser, ikke for at kroppen skal se bedre ut. For det er en ting som er sikkert, trening for min del har nå heller gjort det motsatte i forhold til kropp. Ski er min absolutte favorittidrett, og det gir ikke akkurat finere pupper, slanke armer eller en “perfekt kropp”.
   Det viktigste for min del, og som jeg skulle ønske var det viktigste for alle andre, er at man aksepterer og trives med seg selv. Det er løgn å si at utseende ikke spiller noen rolle, men personlighet spiller en mye større rolle 🙂
   Ha en ellers flott kveld! :))

  84. Ikke alle trener for å se bedre ut. Mange som sliter med div sykdommer trener for å få det bedre i hverdagen. Folk som har foreldre med feks diabetes tenker på kosthold og trening for å unngå å selv bli syk osv…

  85. Jeg har aldri lest bloggen din, for den har aldri helt vært i min interresse. Men igår la en fb venn ut link til dette innlegget. Det så veldig bra skrevet ut, slik vi alle tenker men ikke sier høyt? Inntil, jeg faktisk gikk inn nå å leste det. Overvekt er ikke en sykdom sier du ? Da har det seg slik at det å frotse på seg fler foldige kilo pga psykiske problemer er en sykdom på lik linje som anoreksia. Du vet, finnes ikke bare en typ spiseforsryrrelse. DU burde ikke synse å mene om hva som er sykfommer eller ei, du burde lære deg fakta.

  86. Litt sort hvitt og kanskje skråsikkert påstå at de fleste ungdommer trener for å se bra ut.. jeg tror ikke det er tilfellet for mange, som det og er bekreftet utifra mange av kommentarene her ser jeg. Men skjønner hva du prøver å si. Er enig med deg i mye i dette innlegget. Men jeg synes også at å legge ut nesten nakenbilder av seg selv og nærbilder av rumpe og pupper kan føre til mer kroppspress og ikke minst sexifisering av kvinner. Jeg skjønner ikke hvorfor man bare ikke kan vise seg med klær på, strålende av selvtillig med et smil og glimt i øyet og bli sett på som like sexy som en halvnaken jente ?
   Greit at de som faktisk sliter ræva av seg og er stolt av kroppen sin etter de har trent har lyst å vise den fram, men da mener jeg fullt ut ærlige folk som ikke viser seg fram pga seksualitet men for å vise hvor stolr de er over framgangen sin, det synes jeg ikke er like dumt men da burde det gjøres på en respektabel måte isåfall. Er jo ikke rart at kvinner stadig blir gjort til sexobjekter når vi bidrar til det selv på den måten. Å hele tiden legge ut bilder av seg selv nesten naken er jo ikke bra det heller, det tyder jo på at noe er litt galt.. Ikke noe kritikk mot deg altså. Jeg synes du er en av de bedre rosabloggerne der ute, og du har faktisk noe bra å si innimellom alle de materialistiske innleggene, du virker som ei reflektert jente 🙂
   Men skulle likevel ønske det kunne være litt mindre fokus på det ytre (kropp og utseende, kanskje bedre med stilfokus) og mer på viktige ting og litt annet som er i livet ditt også. Du har en flott kropp og jeg skjønner at du sikkert er stolt av den, men man bør være litt ettertenksom på hva man legger ut osv. Jeg har også alltid vært tynn, og høy. Da jeg var 12-13 år, før jeg begynte å utvikle meg pubertetesmessig ble jeg til og med kalt for skjelett og fyrstikk på skolen, jeg ble mobbet fordi jeg ikke utviklet meg så fort som de andre jentene i klassen, og jeg fikk det som kan kalles pupper og former sent.. Så jeg vet hvordan det er å bli mobbet for kropp. Men heldigvis, da jeg kom opp i 15-16 årsalderen begynte jeg å få mer kvinnelige former (rundere hofter og rumpe og litt mer “sunt” fett. Var en periode der jeg var litt lubben, føler jeg. Kanskje ikke sånn merkbart for andre, men jeg har hatt en periode der jeg la på meg sikkert pga lite trening, usunn mat og at forbrenningen min var litt kluss vil jeg tro.. fikk mer fett på mage og lår som jeg enda har bittelitt av, men jeg ser ikek feit eller lubben ut synes jeg, jeg ser sunn og kvinnelig ut og jeg er stolt over kroppen min sånn som den er. Synes det er så utrolig viktig å sette pris på den kroppen man har om den er fungerende og frisk. Jeg synes kroppen min minner om et renessansemaleri, haha.. klassisk kvinnekropp (dog litt mindre fete lår kanskje, hehe) og er ikke redd for å si det. Skulle ønske vi kunne gå tilbake i tid å ha et sunnere kroppsbilde og skjønnhetsideal, nemlig sunne og naturlige, kvinner med litt skavanker her og der. Jeg har veldig små pupper og vil tro at jeg har en ganske atletisk kroppstype, har ikke så tynn midje, litt runde hofter, brede skuldre, og det er fantastisk hvor forskjellige kvinnekropper er!
   (Forresten, hadde vært litt spennende å vite dine synspunkter på melkeindustrien i dag, siden du er vegetarianer men drikker melk.. melkeproduksjon er jo enda mer unaturlig enn å spise kjøtt da kua kun produserer melk til avkommet sitt kalven og at vi mennesker kun er ment å drikke melk (og fra egen art) i ammeperoden, er det ikke litt rart at vi drikker melken av mødre til andre dyr etter vi er avvent fra puppen ? kun noe å tenke over og det finnes enda bedre alterantiver til melk der ute, sånn som mandelmelk eller soya 😉

  87. Tror ikke jeg har kommentert en blogg på flere år, men nå følte jeg det var på tide! Kanskje fordi jeg følte meg litt truffet, men også fordi jeg føler jeg i rett posisjon til å motsi deg litt. Ikke misforstå, jeg er HELT enig. Selvfølgelig handler det om oppmerksomhet. Jeg har selv vært igjennom en tid hvor jeg ikke var særlig fornøyd med meg selv og kroppen min, og det er nok dette som motiverte meg til å begynne å trene i første omgang. Men hva med nå? Jeg trener hver dag. Jeg elsker de timene jeg tilbringer på treningssenteret, fordi det er noe jeg gjør for meg. Jeg synes det er gøy å trene, og jeg elsker effekten et sunt kosthold har på kroppen. Det er ingen tvil om at et fint resultat utvendig er et stort bonus og ikke minst en stor motivasjon, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har møtt en livsstil som jeg ville fortsatt med uavhengig av om jeg ser bra ut i speilet eller ikke, og dette tror jeg ikke jeg er alene om – for jeg er ganske sikker på at jeg ikke er den eneste som gjør dette på grunn av det enorme overskuddet det gir deg! 🙂 Trening og kosthold gir så mye mer enn bare en fin kropp, og i hvert fall håper jeg at dette er noe folk verdsetter mer enn “sk14”

  88. Jeg trener først og fremst pågrunn av helsegevinstene dette gir. Jeg får mye energi, jeg blir sterkere og lærer mye om min egne kropp og hvor hardt den kan yte.
   Jeg er veldig, veldig glad i mat. Jeg har ikke sånn slank muskelkropp man vanligvis ser på sosiale medier, men for meg gjør det ikke noe. Jeg er fornøyd med meg selv.
   Jeg skjønner godt at de som har vært overvektige vil skryte når de har trent seg slanke. Hvorfor skulle de ikke det? Det er ikke barebare for alle å gå ned i fettprosent og trene seg opp fra et dårlig utgangspunkt.
   Og dessuten synes jeg at det er til stor inspirasjon å se hvilke resultater godt arbeid gir!:)

  89. Ååå så fantastisk bra skrevet! Blir så sint når folk ikke ser deg for annet enn utseendet ditt, for det er jo så mye mere! Du fikk meg virkelig til å tenke, selv om jeg ikke er en av de som legger ut lettkledde bilder. Jeg er en av de som faktisk trener for å bli friskere da, men jeg kan ikke utelukke at jeg ikke hadde trent like mye hadde det ikke vært for at jeg så resultater.

  90. Du skriver sykt bra! Jeg synes det er så teit at folk skriver så mye stygt til deg, om de har noe i mot hva du skriver så er det så dårlig gjort å skrive lange tekster og skjelle deg ut!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg