dag 1 i Istanbul

Først må jeg si, desverre har mange av dere missforstått innlegget igår. Jeg er fornøyd med hvordan jeg ser ut! Poenget var, jeg mener ikke at jeg selv er perfekt, og det er jeg OK med – fordi jeg er fornøyd med personligheten min., Jeg har vært på bloggene til mange av de som har kommenter, og dere er nydelige – alle som en. Det er lettere å se andre sin skjønnhet enn sin egen, og selv om jeg tidevis har komplekser for hvordan jeg har sett ut, så ser jeg klart og tydelig det fine i andre.

Nå er det en sliten jente som blogger for dere, men jeg og kjæresten min har det likevel helt supert her i Istanbul! Vi kom fram for et par timer siden, det er jo fryktelig mye forsinkelser i flytrafikken nå for tiden. . Vi hadde mange timer på gardemoen men de brukte jeg godt – jeg kjøpte nytt speilreflekskamera! Mitt forige begynte mildt sagt å bli litt slitt, det ble CANON70D på meg. Vi hadde riktignok en grei flytur på rundt 3 timer fra vår hovedstad og ned hit. Jeg liker at det er gratis mat på turkish airlines, og faktisk god mat, utrolig nok. . 

Etter å ha kommet fram på hotellet (Eresin Taxim) slappet vi av litt og tok oss litt tid til å ta bilder i speilet, kose og skifte klær. Mathias ville gjerne ut og spise, jeg personlig kunne ha levd lenge på roomservice men mannen i huset bestemmer alltid her, hehe. Det er forresten nydelig her i Istanbul! Jeg har ikke sett så alt for mye, men masse gamle bygg, mye shopping, snø (!) og julepynt over alt. Utenfor hotelltet har de både julenisse, snøman og juletrær. Det er 4 + her, men ingen vind eller regn. 

På bildet under demonstrerer jeg godt den enorme høydeforskjellen vi har, hele 35 cm skiller oss. Genseren jeg har på meg har jeg vist dere tidligere, men den dukker sikkert opp her titt og ofte framover. I love! Den kan kjøpes HER

Som sagt fikk Mathias bestemme i kveld, så da var det bare for meg å rette litt på sminken og henge med. Vi havnet på en italiensk resturant bare 20 meter bort fra hotellet, der hadde de en helt sinnsykt god pizza! Det var en utrolig god følelse å endelig innse at jeg faktisk er på ferie med min kjære igjen, han er så fin, vi har det så bra, jeg elsker oss og jeg elsker han. Det er ekte fuckings kjærlighet.

Jeg er glad vi er her nå som det ikke er høysesong, vinteren er faktisk veldig fin her. De har pyntet så masse, og det er ikke “Jalla-jalla” som man gjerne forbinner med resten av Tyrkia. Det er rolig, ingen slitsomme selgere og de er gode i engelsk. Vi har som sagt ikke sett så mye enda, vi tok oss bare en liten spasertur i nabolaget (hotellet ligger jo midt i en handlegate), men jeg er utrolig spent på morgendagen allerede! Jeg har fått masse gode tips fra dere, og de blir notert ned fra super-planleggeren selv (meg). Tusen takk for det, dere redder oss på hver ferie! 

Jakke fra sheinside.com, topp og bukse fra BIKBOK 

Nå sitter vi på hotellrommet og ser på BBC news, vi er begge trette etter en lang dag med reising (Mathias har reist siden klokken 05 i morges!), så jeg tenker vi slukker lysene ganske snart. I morgen skal jeg opp tidlig for å sjekke ut treningsrommet her, og vi har ellers planer om den blå moske, bruen mellom Europa og Asia, og grand bazaar. Det er også innendørs basseng og spa på hotellet, jeg håper vi får tid til det! God natt ♥


I’m finally in Istanbul with my love, after a looong day of traveling. We had to wait at oslo airport for so long, but I used my time well. Now I have a brand new camera, canon 70D! My old one was well used, to say the least. . It was on high time that I got myself a brand new baby. 

We’re having a relaxing first day, that’s well needed after today. My man has been traveling since 05 AM! That’s insane, I feel bad for him. We’ve been walking around, eating Italian and now we are watching BBC news like some old couple, haha. But we kind of are, or at least getting there in high speed. God I love this boy so much it hurts – the best kind of pain.

Tomorrow we have a lot planned, and I will keep you posted during the day! We actually have a good internet connection in our room, lemme hear a HALLELUUUJA! Good night!


70 kommentarer
  1. Søte dere er 🙂 dere er heldige som kan dra så ofte på sånne kjæresteturer 🙂 skulle jeg gjerne ha gjort med min kjæreste. Tok oss 5 år før vi tok oss råd til en ordentlig ferie sammen 😛 kos dere videre og gleder meg til å se flere bilder 🙂

  2. Har en challange til dere begge nå som dere er på ferie hvis dere tør (hehe..)!!
   At dere spiser ett måltid når dere er der nede som er Tyrkisk eller noe annet enn det dere pleier å spise i Norge haha 🙂 ha en fin ferie.

  3. så søte dere er! :* må bare si at du likner veldig på julia nyland etter operasjonen! et absolutt kompliment 😀 du ser også mye bedre ut uten så mye fyll i leppene. kos dere!!

  4. Haha fikk meg en god nord-norsk latter når jeg leste “jalla-jalla” og jeg bare sa det inni meg en million ganger, fyyyy faen assa Sophie, du får sagt det:’)

  5. Har virkelig ingenting i mot deg og har lest bloggen din utrolig lenge … men det faktumet at du brukte ordet “jalla jalla” for å beskrive “harry og bråkete ” tyrkia synes jeg var rett og slett respektløs .. du vet tydeligvis ikke hva ordet betyr engang så ikke sleng det her og der … spesielt når du skal beskrive noe du ikke er så glad i . herregud og her trodde jeg vi hadde en blogger som respekterte alle … du vet mye om dyr men tydeligvis ikke mennesker , nå ble jeg virkelig irritert ! tenk før du skriver neste gang du

  6. Hei, søte deg. Synes det er veldig viktig med respekt, jeg!:) det vet du også. Men når en toppblogger bruker ‘jalla jalla’ for å beskrive noe om andre steder/personer, mister jeg absolutt all respekten. Du var i Tyrkia for ikke så lenge siden, og du reiste ned dit, igjen. Tyder litt på at du trives, fint om du respekterer også.

  7. Kjære anonyme kommentator som klager på ordet JALLA! Hallo, er du fryktelig hårsår eller bare liker du å klage på alt?? Du VIL jo bli provosert, ta deg sammen! Takk for dagens beste latter.
   Også troor jeg ikke “on high time” er noe man kan si Sophie, men jeg skjønner at det lett kan bli litt norskengelsk iblant:)

  8. Ahhahah, e det nåkka de fuckings læseran ikje reager på? Her oppe i nord sei vi teng som de hårsåre sleske sørlændingan ikje tåle. Sånn som kjærringe, det e stygt dær nede mens her oppe sei vi det i positiv retning. Ordet jalla e også en betegnelse vi bruke mykje oppi nord. Ka e det næste de ska perk på? Fysj faen før sleipe idiota. I det eine øyeblekke e leppen dine før stor, og nu når de har fått det som de vil, så ska dæm perk på andre teng? Folk bør peike på deg mæ reine hender if u know what i mean. Hallelujah skrytpeisa heile gjængen. Klikke vinkel… puh

  9. Kunne ikke Mathias fått sæ blogg? Han e dritkjekk og det virke som han har en veldig fin klesstil og! Hvis ikke, kunne du lagt ut flere bilda av han og skrevve kor klærne hannes e fra? 😀 <3

  10. Jeg har selv 70D og det er det beste kameraet jeg har tatt i! Har ikke tatt et eneste dårlig bilde med det. Jeg går media og kommunikasjon og det kameraet er bedre enn de kameraene som skolen har. Så hvordan er det da mulig at du får kornete og dårlige bilder? Jeg skjønner det ikke! Legger du på noe filter eller noe sånn? hvis du gjør det så plis slutt med det, for det hadde løftet bloggen din så mye høyere opp!
   Ikke missforstå! Jeg digger deg og bloggen din. Håper ikke du tar det personlig 🙂

  11. Kos dere! Jeg personlig likte ikke byen så veldig godt, men alle andre elsket Istanbul. Folkene er i allefall herlige. Haha.

  12. I love that you write translates in english now! Before I just watched all your pictures but now I can really understand something. Keep it up girl!! <3

  13. Du er en utrolig god blogger Sophie! Du oppdaterer samme hvor du er i verden og samme hvor sliten du er. Superwoman, kos deg i Istanbul 🙂

  14. for grand bazar bør du legge av en hel dag fordi det er utrolig stort!! så dere rekker nok ikke gå gjennom alt på en dag

  15. Enda en anonym person! Du som reagerte oppe! I dette tilfellet bruker hun jalla jalla for å beskrive de ¨dårlige´ sidene ved landet. Legg merke til at hun skrev ´de kan bra engelsk her´ (eller noe sånt). Nei, kjære deg, ikke alle har de mulighetene du har, ikke alle har muligheten til å gå på skole, ikke alle nei. Er de dårlig i engelsk, er det kanskje fordi de ikke har fått muligheten til å lære det. Tenk litt mer på det du ser, og slutt å provosere folk du ikke har en dritt peiling på.

  16. Hei!
   J vet du er veldig opptatt av og ikke bruke produkter som er testet på dyr, eller som er laget av dyr. Men hva tenker du om feks H&M som lar barn jobbe fra dag til natt med en lønn på 2-3 kroner i timen?

  17. Hei Sophie, jeg kommer innom bloggen faktisk flere ganger og jeg har alltid tenkt fint om deg, m’en det at du skriver “” jalla jalla” syntes jeg var meget respektlost av deg. Det kan du nesten beklage for. Veldig enig med anonym oppe som skriver trodde vi hadde n blogger som respekterte alle. Var faktisk litt synd at du skrev det slik.

  18. Linn, naa foler jeg at jeg maa blande meg inn i det du skriver, det er tydeligvis at du ogsaa ikke forstaar hva “jalla” Betyr det er faktisk et sprak og det skal ikke bety at det er noe daarlig. Og sophie skriver jo ikke Noé stygt om landet eller hva som er daarlig? Hun har jo selv bestemt aa dra dit og er klar over selv at det er et utlandsk land. Poengt her er at “jalla” blir nesten brukt som om det skulle kanskje vaert noe daarlig.. Hvis flere en en syntes at det var litt sleipt saa skal man faa lov til aa si ifra. Det betyr ikke at man er haarsaar det viser bare at mange synes det er respektlos og ingen har skrevet det paa en frekk maate til sophie, m’en det er slik jeg syntes du bor vite sophie.

  19. Først må jeg si at dere er kjempe søte ilag, og jeg søtt å se den høydeforskjellen 😉 så må jeg si meg helt enig med Kristine: er det noe vi sir nordpå så er det mye som de fra sør vil si frekt, men vi nordpå sier det ofte og tar det positivt. Så må si dere sørfra er bra hårsåre når dere virkelig blir sur for at hun skriver “jalla jalla”. Haha jaja man ser faktisk hvor mye de i sør tåler. Der er vell nå jeg skal si at jeg er glad jeg er fra nord 😀

  20. Hvilken farge har du i extensionsene dine nå? Jeg har så og si akkurat likt, og har veldig lyst til å bestille nå som det er salg! Hadde satt stor pris på svar.

  21. åå Sophie, du hadde vært så mye penere med en mer klassisk og mindre ‘hore’ stil! du trenger ikke å vise fram kløfta for å være pen, bare se fotballfrue. Tror en sånn stil hadde passet mye bedre til deg en den du har nå 🙂

  22. “35 cm skiller oss” Betyr det at du er bare 155 cm ? Det er jo lavere enn en gjennomsnittlig tiåring.

  23. Jeg ler av at folk hisser seg over at du skrev “jallajalla”, hahaha.. Herregud dere, ta dere sammen! Maken til hårsåre folk! Om dere skal miste respekten for henne over det, så er det ikke mye som skal til før dere blir fornærmet. Ikke ta deg nær av det Sophie, og det er ihvertfall ikke noe du skal beklage deg for! Haha noen folk er latterlige

  24. Det er ikke resten av Tyrkia som er “jalla-jalla” som du skriver.. Det er bare du som bare har vært på de typiske turiststedene, som etter min mening ikke er noe mer “jalla-jalla” enn Puerto Rico, Gran Canaria.

  25. Stina: Gøy å mobbe folk over nettet? finnes ikke noe feigere: ) Det er mange voksne folk som er rundt 155-160. Men det har visst alltid vært grei å påpeke at folk er lave. Vedder på at du har veldig dårlig selvtillit når du må rakke ned på andre på den måten. Høyde er ikke noe man får gjort noe med, men det går med personlighet, så jeg anbefaler at du tenker deg om og kanskje endrer den kvalme oppførselen din? Finnes ikke noe mindre attraktivt 😉

  26. Det at jeg sa ifra lenger oppe at jeg IKKE synes at det er greit at hun bruker orde “jalla jalla” for å beskrive noe DÅRLIG er noe helt annet enn BARE HÅRSÅR ! JEG HAR ALDRI kommentert noe stygt om verken utseende til sophie eller hva hun gjør , men dette reagerte jeg på fordi hun brukte ordet for å beskrive noe dårlig , det er ikke hårsår det er respektløs rett og slett og jeg foreslår at hun faktisk finner ut hva ORDET BETYR før hun skriver det på en blogg som ikke BARE nordlendinger leser for de tydeligvis tolker det på noe annet. uansett hvordan DERE tolker ordet har det EN SPESIELL MENING som er ikke skapt for å brukes om noe dårlig . Sophie er en blogger med IKKE BARE lesere fra norge men fra HELE verden . da for hun jammen meg ta seg sammmen og skjekke hva hun skriver før hun publiserer det og gjør NARR av andres menneskers religion . Hun er den som alltid sier at hun respekterer andre meningen osv. og hun vil bli respektert … men da må hun vise RESPEKTEN!

  27. Hahah, åå herreGUD, jeg er SÅ dum! Har hele tiden trodd du var i Russia (enda en fail, haha), fordi jeg så for meg at Istanbul lå i Russland (vet jo eegentlig at det ikke er slik, men..) også skjønte jeg ikke hvorfor du ville reise til Russland av alle steder.. haha, javel, men Tyrkia er vel noe bedre enn Russland. Kos dere massemasse 😀

  28. Så, jasså, du ser skjønnheten til andre? Håper det betyr at du trekker tilbake tidligere kommentarer som f.eks.: “Fat is not a size” o.l.?? Håper også at du innser at snille, gode, positive mennesker er de som virkelig er vakre 🙂 God helg..

  29. Dere “jalla jalla-kritikere”, vet dere egentlig hva jalla jalla betyr?? Det betyr fort fort på arabisk. Og alle vet da hva man mener når man sier jalla jalla, det er vel at det er litt sydenaktig, kanskje ikke ekte burberryvesker eller dior. Men det er jo ikke noe negativt, bare at det er billigkopier og sånt man får kjøpt i syden. Tenk å klage på at Sophie brukte akkurat de ordene, dere har virkelig lite å klage på. Ellers syns jeg at å klage på høyden til folk, er patetisk, skal hu legge seg i strekkbenk for å bli noen cm lengre?? Indre verdier betyr da mer enn høyden til folk!

  30. Ja, alle vet jo at Puerto Rico er “jalla-jalla”. Poenget mitt var bare å påpeke at du skriver at “resten av Tyrkia er jalla-jalla”, og det stemmer ikke, når du bare har vært i turistbregede byer som Alanya. Det er ikke vanlig i Tyrkia at kelnere osv. er masete, det er bare i turistbyene. Aner du hvor stort Tyrkia er? Bare Istanbul har større areal enn hele Norge..

  31. Dere er så søte sammen, elsker høyde forskjellen ^^ Og bare så jeg har sagt det, så bryr jeg meg ikke om du kaller ett land Jalla Jalla 🙂 Men så tar jeg mye med humor også da, det er det jo ikke alle som gjør 🙂

  32. Hei hei 🙂 skal bestille samme jakke som deg fra sheinside og lurer på om den er varm? Og hvilken str du har slik at jeg kan bruke det som utgangspunkt 🙂 hvor lang var leverungstiden?
   Takk og klem fra trofast leser <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg