dagens outfit + fundering

 

reklamelenker NELLY

 

Om det var meningen at vi mennesker skulle bodd så langt nord som jeg gjør, da hadde vi nok hatt pels. Det er sykt hvor mye innstinkter vi mennesker egentlig har, som vi bare “overser”. For eksempel blir mange deprimert på vinteren, av mørket og av kulden. Dette tror jeg er fordi vi fra “naturens side” egentlig skal bo i Afrika, hehe. Er det noen av dere som har ett fasitsvar på dette? Hvor vi mennesker hører hjemme, fra naturens side? Man vet jo for eksempel at isbjørn hører til helt nord, samme med pingviner, og at ørkenrotter åpenbart nok hører til i ørkenen. . Men hvor hører vi til?


Jakken er Anne-Sofie sin, fra h&m 


Tights fra voguec.com, genser fra nelly HER og sko fra zalando 

 

Ellers har jeg ikke gjort stort idag, sett lit på Netflix, unnagjort litt jobb, stresset meg ihjel angående Japan og som en følge av det, måtte jeg roe nervene med litt shopping på nelly. De har masse salg der nå, så en del av tingene jeg klikket med meg hjem var superbillig!

 

Kjole 149 kr (!!) HER / vippelimet koster 129 kr HER / varmebeskyttende til håret HER / bukse 299 kr  HER 

 

øverst fra venstre: Blå topp 199 kr HER / Rosa genser HER 

nederst fra venstre : Blå jakke HER / Rød genser HER  

 

 

Min favoritt fra shoppingen idag! 499 kr koster denne kjolen, og kan kjøpes HER 

 

 

55 kommentarer
    1. Jeg har aldri tenkt over det før! Selv føler jeg at jeg passer rett inn hvor jeg bor, og trives med mørket og kulden på lik linje som jeg trives med sommer og varme 🙂

    2. Heldig som har mye penger til klær:( får aldri klær av foreldrene mine siden de har dårlig med penger. Heldig som har så fin stil <3 forbildet mitt du

    3. De første menneskene levde i Afrika. Etter dette utvandret vi videre over hele kloden. Men på grunn av evolusjonen så hadde de som bodde langt nord så mye hår på kroppen at det nesten kunne kalles pels. Etterhvert fikk de mindre og mindre hår fordi de ikke trengte det lenger på grunn av at de hadde funnet opp klær og klimaet ble varmere. Har nettopp lært om dette på skolen:)

    4. Er kanskje ikke så smart som du skal ha det til, dersom du tror pingviner bor i nord? 🙂 Pingvinene lever på sydpolen.

    5. Jeg tror mennesker tilpasser seg miljøet de befinner seg i. Men egentlig tror jeg vi er vandrere. Indianere vandret videre fra en plass når ressursene var brukt opp. Da fikk det område en pause fra mennesker og fikk “bygget” seg opp igjen.

    6. Mette hvis du definerer en person som usmart for en liten uvitenhet, er det nok du som kan kalles lite smart;)

    7. Du har på deg en jakke med fake pels (mest sannsynlig) som er med på å fremkalle ekte pels til mote, dermed pelsdyrnæringen. Gratulerer

    8. Jeg har hørt at alle mennesker stammer fra Afrika (: så er jo riktig det du tenkte, at vi egentlig burde bodd i Afrika (:

    9. Vanligvis kommentere æ aldri på bloggen din, selv om æ les den daglig, men herregud, du ser så fantastisk flott ut på det nederste bildet i nelly-gensern i snøen. Folk får si ka dem vil om dæ, men du e aldeles NYDELIG ut nu! Det må du ikkje tvile på!

    10. Unnskyld, men jeg mener dette for ditt beste. Du ser sliten og rynkete ut på bildet på headeren. Det ser ut som du ikke har sovet, og at du rynker på nesa.
      Det er et ærlig førsteinntrykk.

    11. Lille dumme jente. Du som er så opptatt av dyr burde i det minste vite at Pingviner kommer fra sydpolen og ikke fra nordpolen.

    12. Det med at vi blir deprimerte om vinteren har noe med hormonet melatonin å gjøre. Melatonin er kroppens søvnhormon, og blir sterkt påvirket av solen. Før i tiden jobbet nordmenn som bønder, og ble dermed utsatt for sol og heftig vær og vind. Dette gjorde at vi ble herdet for miljøet her i nord, men slik samfunnet har utartet seg tilpasser vi oss mer og mer etter kunstige forhold. Jeg antar at siden vi nå sitter mer inne, benytter oss av kunstig lys og har snudd mer om på døgnrytmen vår (norske bønder sto gjerne opp i 4-5 tiden for å utnytte dagslyset), har lagt oss til en del dårlige vaner som påvirker hvordan vi tilpasser oss hverdagen. Hvis alle emigrerte til Afrika ville vi bli utsatt for sykdommer kroppen vår ikke takler, solen hadde vært så sterk at vi hadde blit sterkt eksponert for farlige UV stråler, og vi ville nok oppleve et stort kulturclash som kunne resultert i krig. Likevel er det jo forutsetninger til at vi kan leve i Afrika, så du får forske videre på teorien din! 🙂

    13. du er såååå pen, og liker bloggen din veldig godt.
      Men den nye headeren din var virkelig ikke det beste av deg.. jeg har likt alle headerene dine, og skjønner at du ikke skifter bare fordi jeg sier min mening, men jeg syns at du burde skifte til en header som viser hvor pen du er.
      i beste mening, I LOVE YOU <3

    14. Jeg er født og oppvokst i California i “ørkenen”, så for meg er ikke vinteren er ikke en favoritt. Har heller ikke stått noe særlig på snowboard og ski og slikt, så føler jeg ikke får gjort så mye heller om vinteren. He he.

    15. den bló jakken var kjempe fiin!
      og den jakken du har pó deg, det er slik jeg leter etter, men finner ikke her i byen jeg bor :/ eller hvis jeg fant só varden ikke bra eller hadde jeg ikke ród tildet :/ só jeg bestylte pó ebay en, hóper den blir bra :))
      Ikke vár redd for japan:D
      kjersten min só da jeg leste bloggen din og spurte hvem denne barbieface jenta er, og hva jeg kan lese om hun, da var det förste jeg sa at du er kjempe inteligent uansett man ikke ser det med fösrte gang av bilder, at du skriver só bra, og hvor stor dyre beskytter du er og jeg nevnte Japan, det er veldig stort, og jeg gleder meg til det, nor du skal skrive om det :)) gogirl

    16. Å være usmart betyr at selv om du får servert fakta så husker du det ikke igjen noengang. Å være uvitende betyr bare at du ikke visste om en fakta, men når du får opplysninger om det så husker du det. Og alle dere som sier at en person er dum fordi hun trodde pingviner var i nord, ville jeg gjerne møtt og hatt en prøve med.. Vært morsomt å sett omd ere visste om alt iverden:)

    17. Kunne du skrevet litt om fargen på håret ditt? Jeg har bestilt meg frisør-time til farging og litt striping og hårefargen din er vell det nermeste jeg har lyst på ! Takk på forhånd! 🙂

    18. Du må lære deg å like snø, sophie! helt hærlig følelse når jeg ser snøen dale ned på bakken.. skulle ønske jeg kunne bodd i finnmark hos tantene mine på vinteren:((
      det er jo såå gøy å lage snøhule:D om man så er 9 eller 20

    19. Pingviner lever på sørpolen og det finnes også flere pingvinkolonier på vestkysten av afrika (ganske langt sørover)

    20. mennesket er en av de mest tilpasningsdyktige artene som finnes. det vil si at vi gjennom tusener av år tilpasset oss levesettet til der vi bor. vi er like godt tilpasset livet i afrika, som vi er livet i nord. ingen andre arter er spredd over så store områder av jorda som menneskene. tviler på at dette har noe med evolusjonen å gjøre

    21. Vi kommer opprinnelig fra Afrika, Etiopia. Så flyttet da neandertalere og senere homo erectus (mennesker som sto på to ben) og homo sapiens (reflekterende mennesker) videre fra Etiopia til Yemen og mest sannsynlig til Midtøsten for å kunne dyrke korn osv (forfedrene var nomader, men siden de mest sannsynlig “nesten-utryddet” det meste av spiselige dyr måtte da menneskene finne seg i å dyrke jord og bli fastboende). Vi har hatt en del tusen år på å forandre og tilpasse oss, og etterhvert som mennesker har hatt ønske om å utforske og erobre nye land så må vi da også tilpasse oss klimaet der vi vil eie områder! Selvfølgelig hadde de første menneskene i Norge nok litt mer hår på kroppen enn oss, men hvis man ser på feks samene (eller andre urfolk, indianere osv.) såhar de veldig lite ansiktshår. Det er få samer som får helskjegg. Så “vi i nord2 har nok alltid hatt behov for å skaffe klær og varme fra annet enn vår egen kropp for å overleve! 🙂 Haha, ble immari langt, men syns det er så interessant selv! 😀

    22. Homo Sapiens, som er oss, ble til for ca 400 000 å siden, og var “fult utviklet” 120 000 år siden.
      80 000 år siden startet menneskene sin utvandring fra Afrika. De kom først til Midtøsten og så delte de seg og noen dro til Europa, mens andre bosatte seg i Asia og noen vandret helt til Amerika! Dette tok selfølgelig flere tusen år, så menneskene hadde veldig lang tid på å tilpasse seg de nye miljøene. De første menneskene i Afrika var svarte, med mørke øyne og kort, svart brusete hår. Den mørke huden beskytter mot solen og fungerer som “solkrem”, de mørke øynene gjør det lettere å se på solen og fungerer som “solbriller”, og det brusete håret hjalp mot varmen; det beskyttet hodet som var mest utsatt for solen, og siden det var så stort og brusete kunne likevel vinden blåse gjennom og kjøle ned. Når menneskene kom til Europa hvor det var kaldere og mindre sol, begynte arten å tilpasse seg på den måten at de som var mest levedyktig i det området levde lenger og fikk lenger tid til å formere seg og videreføre genene. En person som ble født med en liten mutasjon i genene som gjorde f. eks. huden bittelitt lysere, overlevde lenger og fikk bedre helse, fordi han fikk tak i mer vitamin fra solen. Han/hun fikk flere barn siden han levde lenger, og disse ble også litt lysere pga arv av gener. Så fikk de barn, og så bare spredde det seg.Tilslutt var alle lyse i huden. Noen mener til og med at alle med blå øyne stammer fra den samme personen, og at denne personen bare hadde en liten “feil” eller mutasjon i genene som bestemmer øyenfarge. Og det med pels; siden menneskene i Afrika allerede hadde startet å lage klær fra skinn til feks antilope, fortsatte de som reiste nordover med dette. De fikk selfølgelig mer hår på kroppen, men dyrene de fant i nord som allerede var tilpasset miljøet hadde tykk pels, så de kunne egentlig bare lage klær av det.
      I de andre verdensdelene skjedde det samme, bare at det var i andre omgivelser og derfor andre tilpassninger. Kinesere har f.eks. “sammentrukne” øyne pga at det er så mye vind og været er røft i kina (hvis jeg husker riktig).
      Så ja, mennesker “stammer” fra Afrika, men vi som lever i nord er ikke lenger tilpasset det miljøet og hører nå til i norden. Grunnen til at vi ikke har pels (men vi har faktisk litt mer hår enn afrikanere) er at som sagt visste hvordan lage klær ved bruk av dyre pels, og da kunne menneskene like godt gjøre det, istedet for å vente tusenvis av år i kulda for at håret skulle tilpasse seg kulda og bli lengere. Håret vårt på hodet er lyst og ligger tettere mot hodet så det fungerer som en lue, samtidig som det tar til seg mer vitaminer fra solen.
      Hvis vi drar til Afrika trenger vi “falsk” beskyttelse for solen, som solkrem og solbriller, noe afrikanere ikke trenger.
      Grunnen til at vi blir deprimerte og i dårlig humør når vinteren og kulda kommer, er det sikkert ikke noe fasit svar på, men jeg hørte noe en gang som jeg syntes virket logisk. Det har mest sannsyneligvis ikke noe å gjøre med at vi stammer fra afrika, siden følelser ikke går i arv og vi er jo tilpasset denne delen av verden. I steinalderen (nå snakker vi om i Europa hvor det var kaldt om vinteren), brukte folk så og si hele sommeren på å skaffe nok mat og lage klær osv til vinteren. Om vinteren satt de inne i hulene sine og så nesten aldri solen. Hadde ikke du kjedet deg og blitt deprimert hvis du måtte sitte inne i huset ditt med familien din og masse andre folk, og vente på at våren skulle komme i måneder etter måneder? Nettopp! Det ble på en måte en selfølge at vinter var kjedelig og deprimerende, dette er kanskje videreført?
      Dyr av samme rase har også forskjellige egenskaper som gjør at de er tilpasset miljøet de bor i, men det er mindre tydelig pga de fleste dyr innenfor en rase bor i nesten det samme området, så klimaet de bor i er nesten det samme. Ta pingviner som eksempel: de kommer fra antarktis men noen av dem har fakisk svømt over havet og startet en koloni i sør afrika! De som kommer fra et så kaldt strøk, har greid å tilpasse seg varmen i Afrika, men de er fortsatt samme art!
      Dette ble en lang tekst, men jeg har snart prøve i dette på skolen og grep sjansen til å skrive et slags sammendrag :)) Liker at du skriver sånne “tanker og undringer” ting på bloggen, det gjør den mer spennende og interesant! <3
      PS: til du som sa at hun var dum og lekte smart pga at hun skrev at pingviner (eller hvordan man skriver det) lever i nord, så er det du som er dum. Ingen vet alt, og det er lett å blande sammen. Man leker ikke smart og er dum bare på grunn av at man skriver en liten fakta og den viser seg å ikke stemme. Selv de smarteste kan ta feil, og dessuten synes jeg det er du som leker smart når du retter på henne på den måten.

    23. Har selv vert en del på Madagaskar i Afrika, og der blir det mørkt i 7 tiden om kvelden, og de har tider hvor vi er nede i minusgrader. Har nødvendigvis ikke så mye med det å gjøre…

    24. For ikke så altfor lenge siden hadde vi om dette i timen. Opprinnelig så kommer vi i Norge fra Ukraina, og områdene rundt der. Så ja, du har nok rett i at vi ikke skulle bodd i nord 😉

    25. Originalt hører vi til under vann, faktisk. Å gråte salt, det er det BARE mennesker som gjør. Andre dyr gjør det ikke, siden salt er et “sjeldent” stoff, og svetting er det også bare vi som svetter salt, for herregud så masse vann vi sløser på å svette, ikkesant? Men, siden vi har vært undervannsdyr, er dette naturlig, for da går både svetten og tårene tilbake til sjøen. Og hvis du noen gang (ja det er litt ekkelt) kjenner oppi nesen din, har vi et par slags “flapper” som sannsynligvis ble brukt til å lukke neseinngangen når vi dykker. (Disse er betydelig forminsket nå, men var helt sikkert større før i evolusjonen av menneskearten)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg