sykdom perfeksjon

 

Som dere vet leste jeg nylig boken “evig søndag” av Linnea Myhre. Boken handler om hvordan det er å ha en spiseforsyrrelse, og skremmende nok kjente jeg meg alt for mye igjen. Ikke på det med å ha en spiseforstyrrelse, men det med å føle at det alltid må være noe nytt med mitt eget utseende. Jeg var, i en lang periode, avhengig av den der “wow”faktoren. Jeg ble avhengig av at folk skulle se noe nytt på meg hele tiden, omså det var en dypere brunfarge, ny hårfarge, større lepper, nye vipper, nye klær, alt mulig. 

 

Jeg har tenkt mye på dette, men om man, som meg, føler en trang til å operere seg å finner nye komplekser hele tiden, så er det en sykdom. Noe man blir avhengig av. Jeg måtte virkelig ta meg selv sammen da jeg begynte å se på mulighetene for flere operasjoner, ikke fordi jeg trenger det, men fordi jeg ville ha enda en operasjon å “se fram til”. Følelsen av at det alltid må være noe nytt, det blir en avhengighet og noe man ikke skal ta lett på. Jeg har tatt en virkelig gjennomgang med meg selv og funnet ut at uansett hva det er, så skal jeg ikke fikse på noe mer. Nå har jeg gjort det jeg skal gjøre, og aldri noe mer. 

 

Det jeg mente var, man kan nesten sammenligne det med en spiseforstyrrelse, fordi det er en tanke som sprer seg i kroppen om at man ikke er god nok. Man bruker nok like mange timer i speilet på å studere feil, og tenke over hva man kan gjøre for å forbedre det. Planlegge. Hele livet handler om hvordan man skal bli bedre å leve opp til et urealistisk ideal som man aldri kommer til å nå uansett, og plutselig går det for langt. Man blir hjernevasket, og om noen sier “du ser naturlig fin ut”, så er det ikke et kompliment, men en fornærmelse. Naturlig? Betyr ikke det stygg? Kjedelig? Grå? Når folk fortalte meg at jeg hadde for store lepper eller var for brun tok jeg det som et stort kompliment. Eller om jeg så plastisk og barbie ut. Da er man syk, ingen tvil om det. Heldigvis har jeg revet meg bort fra det nå, og derfor går det greit å snakke om.

 

Jeg brukte timer på å studere kjendiser, så studere meg selv. Kanskje jeg trengte å løfte øyenbrynene litt? Farge håret? Begynne på melanotan igjen? Slanke meg? Få større rumpe? Kan man i det hele tatt få rumpeimplanter i norge, eller må jeg til USA? Skal jeg gjøre puppene mindre? Større? Hvordan får jeg smalere midje? Kan man operere det i Europa? Hmm, hvem kan jeg få med meg til ett annet land å passe på meg mens jeg gjør operasjonen? Man blir helt SYK i hodet.

 

Jeg hater riktignok når folk sier “du er fin, men egentlig ikke, for det er bare fake”. Neivel. Det er dødsslemt å si, fordi det gjør bare vondt verre. Man kan ikke trekke tilbake en operasjon man har gjort, og man føler da bare en trang for å “forbedre” seg enda mer. Jeg ble så forbanna da Linnea Myhre, forfatteren av “evig søndag” ble kåret til norges mest sexy og var på forsiden av “MANN” uten at noen heiset ett øyenbryn engang. Hun er syk. Spiseforstyrrelse. Men ett godt forbilde fordi hun er åpen om det..? Da jeg leste boken hennes lå jeg å strøyk meg selv på ribbeina, slik hun gjorde, mens jeg begynte å planlegge kostholdet framover. Kanskje jeg også skulle begynne å spise en lompe om dagen. Og jeg har aldri følt at jeg må slanke meg før dette! Mens når jeg var på forsiden av FHM, så var det helt sinnsykt at de kunne ta meg på forsiden fordi jeg hadde silikon og restylane. Hvor er logikken? Hva slags verden er dette? Er det mer “akseptert” å ha en spiseforstyrrelse, enn å operere litt på utseendet? Nå setter jeg den på spissen, men det er slik det virker. . 

 

Det jeg mener er, det finnes en hårfin grense på alt. Både med operasjoner, slanking, trening og alt mulig. Ofte så kan man havne på feil side og grense over til hvor det er usunt. Nå føler jeg selv at naturlig fin er et kompliment, og jeg er så glad neseoperasjonen ikke gjorde de store endringene. Jeg er nå fornøyd med mitt eget utseende, og snart har jeg ikke mer restylane i leppene heller og synes selv jeg ligner på hvordan jeg så ut før jeg fiklet på noe. Jeg angrer ikke operasjonene fordi jeg klarte å holde meg fast når jeg egentlig bare ville endre alt, så jeg står for det jeg har gjort 100%. Jeg tenkte bare dere skulle vite dette, jeg er hverken naiv eller fjern, og er klar over hvor nært jeg var den grensa over til det ekstreme.

 

Jeg synes enda det er helt greit å fikse på sitt eget utseende, og jeg elsker å pynte meg. Men man må vite at man gjør det av rett grunn! Det må forbedre livskvaliteten din, ikke styre livet ditt. 

 

 

 

  1. Har ikke lest bloggen din lenge, men du har faktisk mye mer mellom ørene enn hva det ser ut for ved første øyekast. Kjempebra skrevet.

  2. Du er bare helt fantastisk Sophie! Har selv vært gjennom spiseforstyrelse og slik som du sier, trangen for å være “perfekt”. Har selv vurdert lenge om å ta Silikon, ikke for alle andre sin skyld, men for min egen. Ikke la noen rakke ned på deg Sophie!
   Jeg beundrer deg så utrolig mye som tør å skrive dette. Du fortjener ikke annet enn en stor medalje!
   Klem fra meg 🙂

  3. Du er like stygg uansett. Gjør noe med sminken på øynene dine, så kanskje du blir pen. Nesen din ser værre ut nå enn noen sinne.

  4. de som slenger dritt og sier mye stygt er bare misunnelige. Du er et nydelig menneske både innen på og utenpå!

  5. Veldig bra skrevet! Jeg synes du er perfekt akkurat som du er! Før syntes jeg å ta silikon i puppene var en dum ting å gjøre, men nå når jeg selv ser hvordan idealet for hvordan man “skal” se ut er og kjenner selvtilliten falle enda ett par hakk fordi jeg ikke har så store pupper man skal ha, ikke tynn nok, ikke pen nok.. Jeg kjenner at silikon i puppene er en ting jeg også kunne gjort bare for å rette opp den “feilen”.. Og du som er en offentlig person som folk følger med på hver dag, jeg skjønner så utrolig godt den følelsen å ikke føle seg god nok.. Du bør være stolt over hvordan du ser ut nå fordi du er så utrolig pen akkurat som du er 🙂 Elsker deg Sophie, stå på videre! <3 Du får meg til å også vil kjempe, selv på dager jeg føler alt bare er dritt.
   - Maria

  6. Bra skrevet! Du vet, at uansett hvor mye du styrer med utseende ditt, så er det tankene dine som er interessante for min del, grunnen til at jeg leser bloggen din iallefall 🙂

  7. Jeg kjenner meg alt for godt igjen.
   Og det finnes en “diagnose” for denne “sykdommen”, dysmorfofobi, denne gjelder for både ansikt og utseende, men også på kroppen generelt. Been there done that for å si det sånn. Ville operere nesa mi and so on. Bra du merket det og tok tak :)Selv har jeg ikke operert noe enda, men hadde jeg hatt penger, ville jeg nok gjort det. Jeg elsker å forandre på hår osv før jeg skal møte noen jeg ikke har sett på en stund… :/

  8. Leste en kommentar her om dagen som traff meg midt i magen.., Tenk hvis alle jenter aksepterte den utseende de var født med, så haddde mange bedrifter gått konkurs:) Det er noen som styrer hva som skal være mote, og nå er det på tide at vi jenter skal få være naturlige og ikke vær så opptatt av utsiden. Nå og for alltid skal det handle om innsiden, tenk så mye bedre verden hadde blitt;)

  9. Ville gjort alt for å se ut som deg!
   Du er helt nydelig, nesen din, øynene dine, munnen din alt er perfekt! Uansett hva ikke gi opp!!

  10. Hanne, du kunne hvertfall late som du ikke var sjalu..
   Det gjør meg trist å lese dette, men det er bra du ikke gjorde noe du angrer på nå:) men det er fremdeles mye Restylane igjen, alt trenger du ikke ta ut, men det har til tider vært litt mye

  11. Dette var virkelig bra skrevet! Følte meg faktisk ganske igjen på det du sa med å fikse på ting eller fikse på seg selv. Det eneste som ligger i hodet mitt er penger, penger så jeg kan kjøpe meg selv ting som kan få meg til å se bra ut. Nye klær,sminke,hårfarge,øyenvipper,alt! Har blitt store konflikter hjemme, fordi dem mener at jeg er avhengig av penger og at det er det eneste som ligger i hodet mitt. Kan bli ganske drøyt til slutt.

  12. Så utrolig godt skrevet! Jeg er helt enig med deg. En spiseforsyrrelse er ikke bare det å være for tynn, det finnes mange forskjellige spiseforstyrrelser. Både det å spise for lite, spise for mye og det å være sykelig opptatt av utseende. Er ingenting i veien å være opptatt av utseende, men som du sier, det du forklarer nå er ikke langt unna en type spiseforstyrrelse.

  13. Du kan ikke sammenligne det med spiseforstyrrelser. Der tar du litt hardt i du frøken! Fisker du etter litt oppmerksomhet å sympati kanskje? Å du er jo åpenbart fornøyd med deg selv sånn som du legger ut diverse bilder i hytt å pine

  14. Det blir helt feil av deg å sammenligne operasjoner med spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelse kan komme av mye annet enn at man selv ikke liker kroppen sin. Nå er ikke jeg en person som har noe som helst i mot deg, og synes du er pen osv, men når du sammenligner slike ting kjenner jeg at jeg blir provosert! Linnea stilte neppe opp for å vise kroppen og utseende sitt på den måten du gjorde.

  15. Hej Sophie! <3
   Rigtig godt og flot skrevet. Du er smuk som du er, og du har en fantastisk personlighed og er utrolig klog.
   Det er dig, der har fået mig afsky pels, hvor jeg før elskede det og indset hvor forfærdeligt dyrene har haft det. Før lukkede jeg bare øjnene, som mange andre sikkert også gjorde eller stadig gør.
   Jeg elsker bloggen din og har snart fulgt dig i 2,5 år.
   Knus fra Danmark <3

  16. Hej Sophie! <3
   Rigtig godt og flot skrevet. Du er dejlig som du er, og du har en fantastisk personlighed. Det er dig, der har fået mig afsky pels, hvor jeg før elskede det.
   Jeg elsker bloggen din og har snart fulgt dig i 2,5 år.
   Knus fra Danmark <3

  17. Snart ikke mer restylane igjen? Se gamle bilder fra før restylane…tro meg..du har LANGT ifra de ekte leppene dine. Men ja, ikke fyll på mer! Glad du har innsett det

  18. Sånn som leppene dine er nå er utrolig pent, du ka bare la de være sånn egentlig 🙂 det har jo til tider vært litt mye. Jeg skjønner veldig veldig godt hva du mener med at å bli sammenlignet med barbie ikke er en negativ ting, men et kompliment. Har selv langt, blondt hår, naturlig store pupper og liker å bruke mye sminke. Har ingen problemer med å ta på meg en rosa minikjole og høye heler f eks 🙂 men likevel, 90 % av tiden gidder jeg ikke gjøre noe som helst med utseendet når jeg skal gjøre småærend, reise, møte ei venninne eller noenting sånn. Gjelder bare å finne en balanse, så tipper man ikke over! Får ofte høre at jeg ser bra ut selv om jeg går på butikken uten sminke og driter i om jeg ser stygg ut til tider. Folk bryr seg som oftes ikke, de legger bare merke til deg når du ser bra ut, og det er jo ganske greit å kunne slippe oppmerksomhet av og til å 🙂
   Du spurte hvorfor jeg begynte å lese bloggen din? Det var, ærlig, pga utseendet ditt, jeg så opp til deg og ditt utseende, på en måte… Og det gjør jeg fortsatt! Men det er nå mange andre grunner til at jeg leser bloggen din, men du er fortsatt en nydelig jente som inspirerer meg til å ta bedre vare på utseendet 🙂 er forresten ganske lettet over å høre at du vet hvor du setter grensen på slike ting, du var ganske på grensen som du sa. Elsker bloggen din sophie, stå på 🙂

  19. Ja, det er sant det, du er syk, men bare syk ved at du aldri er fornøyd med deg selv. Endelig en innrømmelse fra deg om at alt ikke er helt bra, og at egentlig så kan det hende du er på vei til å se hvor falskt det egentlig er alt du fikser på!

  20. Sophie! Du er verdens peneste, og du er min favoritt blogger! du har de beste innleggene, og du bør vere fornøgd med deg selv! ver stolt over deg selv <3 Håper du har det bra med kjæresten din på ferie! Stå på <3

  21. Know that feeling, har gjennomgodt akkurat det samme som deg, bare flere og mer omfattende operasjoner. Savner virkelig å se frem til noe nytt, den følelsen å fa komplemanger fordi at folk syntes du er blitt kjempefin og man får skryt. Bare planleggingen og forventlingen er en lykkerus. Jeg føler meg tom etter at plastiskkirurgen sa at operasjonene var ferdig. Jeg tenker bare på at kanskje man skal få forstørret leppene, fikset litt på nesen eller få litt silikon i puppene slik at de ble som før etter at jeg gikk ned 10 kg. Og få fikset tennene enda mer. Hvitere farge? Fasetter? Krone på tennene? Slik at de ser ut som en perle på en snor. Ja den følelsen at noe er borte, noe som ikke er riktig. Det tyder på at hjernen forventer noe “positivt” , ja du er langt fra alene. Men hvordan skal man få en slutt på dette? Ja det vil ta sin tid.

  22. blir imponert over deg dag for dag, trodde du var bare en dum barbie som hørte på My boobs are OK 24/7, men etter jeg har lest bloggen din ca 1 mnd så syntes jeg du er så tøff og tar opp forskjellige temaer som andre bloggere ikke tørr å gjøre. Gleder meg forresten til å lese om reisen til Japan! 🙂 STÅ PÅ SOPHIE!

  23. Utrolig bra innlegg Sophie! Du er helt nydelig! Og det er så godt å lese at du er fornøyd med deg selv, for det burde du virkelig! 🙂

  24. det var det beste jeg noen gang har lest. selv har jeg inge spisefortysselse eller andre “forstyrrelser”. er tross alt bare 14 år, men jeg gleder meg til den dagen du bestemmer deg for å gi ut en bok om disse følelsene

  25. Vet du egentlig hvor godt du skriver? Det der var fantastisk skrevet, blir bare mere og mere innpå deg. Du er ei helt fantastisk jente!

  26. Jeg syntes vel ikke det er helt riktig å sammenligne spiseforstyrrelser og selvdigging,men på den annen side er begge deler en psykisk lidelse:)
   Å joda til dere som protesterer villt nå,- det ER sykt når en ung jente ikke kan stikke på butikken uten full “krigsmaling”! Det som mange glemmer tror jeg er at folk flest gir fullstendig blaffen i hvordan du ser ut:)De fleste har nok med sitt og kunne ikke ha brydd seg mindre om hvordan du ser ut.
   Denne redselen for at noen skal se deg på en dårlig hårdag( og hvor latterlig er ikke det) tror jeg skyldes et altfor stort ego.Hvem søren bryr seg liksom?
   Du er et helt vanlig menneske.Hverken mer eller mindre.

  27. Synes det var eit bra og ærlig innleg! Men Sophie… Hvordan kan du kritisere Linnea for ikke å vere et bra forbilder for jenter når du selv ikke er det…?! Du har jo fiksa på pupper, lepper, hår, vipper osv, men du skal få lov til å vere på forsida av eit manneblad, for du er bedre enn Linnea? Unnskyld meg, men det blir for dumt! Hun har en sjukdom.. Tror du ikke jenter tenker sånn ting når de ser deg? De tenker også at de må se slik ut som du, være tynnere, ha større pupper, lengre hår, større lepper! Det var slemt og patetisk sagt av deg. Det er en STOR forskjell på å vere SYK med en spiseforstyrrelse enn å fikse på utseendet og ha problemer med utseendet! Skjerp deg! Det kan ikke sammenlignes!

  28. Enig med den over her som sa at du burde skrive bok. Du er så flink å formulere tankene dine, elsker sånne innlegg som det her! du er en stor inspirasjon sophie, elsker deg
   -jente, 15 år

  29. jeg kjenner jeg blir kraftig irritert når du kaller dette en “sykdom” . du vet ingenting om hvordan det er å leve med en sykdom, det der er bare luksusproblemer, som oss med ordentlig sykdommer ikke kan drømme om og tenke på engang fordi vi må tenke på og klare livet isteden. herregud er det mulig, stakkars deg som vil være perfekt, det er noe alle vil. skjerp deg a

  30. du tror tydligvis folk er veldig dumme i hodet når du tror at vi skal tro på at du ikke er fornøyd med deg selv, du skal vise frem kroppen din overalt hvor du har muligheten til det jo! hvis du ikke hadde vært fornøyd med deg selv – hadde du ikke stilt opp på babeadventures eller FHM.. herregud. mulig og være mer EGO en deg? tenk på andre som faktisk sliter på EKTE

  31. Jeg er enig med deg, men jeg syntes det er feil av deg å rettferdiggjøre dine valg med å sammenligne det med spiseforsyrrelser.. Spiseforstyrrelser er en ufrivillig sykdom, å fikse på seg selv er en bevisst handling. Jeg skjønner at du vil være den beste versjonen av deg selv, men du støtter et utrolig sykt bilde! og det er naivt av deg å ikke forstå det 🙂 Er ikke mennesker fine som de er? Du burde heller oppfordre lesere til å jobbe med seg selv og godta at sånn er jeg og det er greit. Du eier tydeligvis ikke mye selvfølese i og med at du pynter istedetfor å godta 😉

  32. Det blir helt feil å sammenligne operasjoner med en spiseforstyrrelse, jeg blir rett og slett provosert. Og Linnea er og forblir en ekte helt.

  33. SÅ bra skrevet! har sittet nå og tenkt i 20min og tenkt på ” det er et så bra innlegg, æ må skrive et drit bra “svar” ” men finner ikke ord på å forklare hvor bra du har ytrykket deg selv! Kan med hånden på hjerte si at du er så jævla pen og kjønner virkelig ikke hva DU kan være så deppa over?

  34. Det du beskriver har ett navn.. Det er Body Dysmorphic Disorder eller på norsk Kropps Dysmorfofobi. Jeg har denne sykdommen selv, og selv om jeg ikke tror at du har av det mest alvorlige tilfellet, så tror jeg at du har det. Det er det som gjør at du vil ‘fikse’ på ting, at du bruker litt ekstra sminke, at du tar operasjoner osv.
   Og dette skal du vite – du tilfredstiller ALDRI sykdommen med å ta en operasjon eller gjøre andre kosmetiske inngrep, det gjør det bare enda verre.
   Som sagt tror ikke jeg at du har et ekstremt ille tilfelle av det, for da ville du aldri ha lagt ut bilder av deg selv på en blogg og kunne sagt at du “er fornøyd med utseende” og lignende. Du ville også isolert deg fra verden.. Men det som er med deg er at du har pengene og resursene til å forandre på utseende ditt! Det er der problemet ligger.

  35. Veldig mye fornuftig du skriver her, bra innlegg! Du er fin nok som du er, bra du har bestemt deg for å slutte med operasjoner o.l. for å “se bedre ut”. 🙂

  36. Dypt, ekte og skremmende på en og samme tid. Det er skremmende fordi jeg har hatt lignende tanker selv. Jeg tror forresten at en form for “tankesvulst” ikke er helt unormalt hos unge i dag, selv om jeg tror at de kommer i ulike utgaver. Utrolig bra at det er noen som setter ord på det. Respekt!

  37. Hei! Jeg så at du skrev en setning om Fakkeltoget mot pels på et annet innlegg, men hva med å dedikere et helt innlegg til det? Helst så raskt som mulig slik at flest folk får sjansen til å være med – og ikke bare ett par dager før – for vi trenger så mange som overhodet mulig. Stå på, Sophie, du er et stort forbilde for mange når det kommer til dyrevern, så jeg håper du sprer budskapet mer og gjør noe ut av det faktum at du er toppblogger for det kan faktisk være til hjelp for dyrene.

  38. forfengelighet kan ikke sammenlignes med en spiseforstyrrelse. du provoserer så til de grader med å utale deg om noe sånt, som om du har peiling. Du har virkelig ingen grenser for hvor langt du vil gå for oppmerksomhet. Og at du kan si noe sånt om Linnea etter å ha lest den boken, det sier litt om deg.

  39. Dette er så fornuftig og bra skrevet. Jeg skal ærlig si at jeg tenkte ganske mye nå og jeg ble nesten skremt om jeg kan få si det på den måten. Jeg har ikke fylt 18 enda, men jeg sitter å planlegger hva jeg skal gjøre med utseende mitt. Skal ta restylane, sillikon og vil veldig operere nesa mi, men om jeg gjør dette så er jeg redd for at jeg skal finne enda noe mere jeg vil endre på. Men nå vet jo jeg at økonomien kommer til å stoppe meg på grunn av at alt dette er ekstremt dyrt. Men allikevel ble jeg skremt og jeg må si tusen takk for innlegget og for at du skriver dette. Kan hende flere får opp øynene sine. Jeg skal ikke si at jeg ikke skal operere meg for det, men jeg skal virkelig gå inn for at jeg ikke skal bli helt desperat og nå vet jeg ihvertfall at det kan være fare for at jeg kan begynne å tenke på å endre på noe mere, men da må jeg bare ta meg selv i nakken. Så tusen hjertelig takk. Du er så reflektert og en godhjertet jente. Dette innlegget tror jeg hjelper mange 🙂

  40. Kjære Sophie Elise!
   Værsåsnill å våkne opp. Det å være naturlig pen er det fineste av alt!
   Det å ikke trenge å bruke så mye sminke, eller endre seg generelt er det som er pent!
   DU er naturlig pen, Sophie! Noe du burde være utrolig stolt over. Du har det alle kunne ønske deg!
   Greit at de operasjonene ikke er noe du kan gå tilbake til, men jeg håper du nå forstår at det ikke hadde vært nødvendig!
   Det å endre seg slik burde ikke være nødvending. Det er veldig sjeldent at man faktisk føler seg noe bedre, men at man istedenfor har lyst til å endre enda mer!
   Jeg håper du er klok nok til å forstå at dette ikke sant. For hvis man endrer seg for mye, så er man jo ikke lenger den samme personen?
   Hva er poenget med “natural beauty” fokuset da?
   Hvorfor ikke bare være som man er, og være fornøyd med det?
   OG DU AV ALLE MENNESKER BURDE IALLEFALL VÆRE DØDS FORNØYD MED DEG SELV! Du er virkelig naturlig pen, og for å være HELT ærlig syns jeg du var mye penere når du var naturlig og ikke hadde gjort noe med utseende ditt, spesielt ansiktet. (Brystoperasjonen har jeg ikke sett før og etter bilde.)
   Jeg kunne så inderleg ønske at du så utsiden av deg selv. Hvor fantastisk fin du var, og er selvfølgelig!
   Men at du ikke trenger slike operasjoner overhodet.
   Det blir jo bare unaturlig, og ikke deg.
   Neseopersjonen er ikke så tydelig, men jeg syns helt ærlig at du hadde en kjempe elegant og fin nese fra førav! DU ER ELEGANT PEN!
   Du klar all mulig slags hårfarge, både mørkt, mellom mørkt og blondt! Du er så fin som du er.
   Ikke la presset ødelegge deg! Du er så mye bedre enn det, og vis leserene dine den sterke deg! Og ikke oppfordre andre til å gjøre slike ting.
   Det vil bare gjøre en mer usikker på seg selv. Det å finne de positive tingene ved seg selv er så utrolig viktig! For det å være en perfeksjon finnes ikke, iallefall ikke når man hele tiden prøver på det!
   Selvfølgelig har man verdens guleste tenner, så skjønner jeg at man vil bleke tennene. Eller hvis man faktisk ikke har noe som helst fett på puppene, men bare en brystvorte, så forstår jeg at man vil ta litt silikon.
   Men jeg syns bare alt er så overdrivelse. det at man skal se så “fake” ut.
   Noe jeg syns er utrolig trist.
   Det jeg vil frem til er iallefall at jeg har vært en fast leser for deg i rundt 2 år! Og jeg syns det er veldig spennende å lese bloggen din, spesielt når du skriver spesielle saker.
   Du har ikke bare ditt naturlige utsende, men du har en så stor personlighet! En utrolig verdifull personlighet! Du er reflektert og en smart jente.
   Noe du burde være stolt over 🙂 Du har noe utrolig mange andre ikke har!!
   Du står for dine ting, og dine meninger. Sånn sett er du et utrolig godt forbilde.
   Sist og ikke minst så elsker jeg å lese innleggene dine. Sophie, fortsett å være sterk som du alltid er! Og håper du tar til deg all komplimentene du får!
   Stor hilsen Mathilde

  41. Jeg er enig med flere om at du ikke er et så bra forbilde utseende messig, for du har fiksa på så mye forskjellig med deg selv, du “oppfordrer jo på Ingen måte at unge jenter burde akseptere og være fornøyd med seg selv. en ting er å fikse på en ting man ikke liker med seg selv, men du er jo nesten rene fakhet :/ Naturlig skjønnhet vil alltid være det vakreste. Når jeg ser på deg og f. Eks brystene dine blir jeg, og har Aldri blitt misunnelig fordig jeg vet og tenker at de er ikke ekte. Men jenter med ekte store bryster, uten silikon implantater derimot, da kan jeg bli misunnelig. Men uansett, ikke la deg knekke av alle negative kommentarer, du virker å være en sterk person, og jeg synes du hadde en spesiell og skjønn utstråling før du begynte å fikse på alt.

  42. Elsker at du har slike dype og personlige innlegg av og til. Det er det som gjør deg til Norges beste blogger i mine øyne! + alt det andre du og skriver om og da, men du virker så ekte og det skiller deg fra andre.
   elsker bloggen din, stå på Sophie!

  43. Du skal bare vite det Sophie, at du e en FANTASTISK jenta. Du e et forbilde til mange! Husk at det e innsia som telles mest, og du e både smart, snill, omsorgsfull og intelligent. Tenk på alle forskjellan du gjør! Ka vi skulle gjort uten folk som dæ? Æ har møtt dæ en gang, du e så nydelig <3 stå på!

  44. du kommer fortsatt ikke til å se ut som før bare fordi du fjerner restylanen. ansiktet ditt er ganske annerledes enn hvordan det var før. leppene dine kommer til å se veldig annerledes ut når du fjerner restylanen, i og med at du har injisert restylane over lang tid. det sier seg litt selv. man ødelegger leppene sin kontur og form når man har injisert restylane over tid.

  45. Fantastisk bra skrevet! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og har ofte gått å tenkt “Er jeg bra nok?”, “Er jeg fin nok?”, “Hva synes den og den om meg?”. Måten du skriver på er så ekte, og treffer virkelig leserne dine, det traff hvertfall meg! Dette her er en av grunnene til at jeg leser bloggen din! Du er fin du, både på utsiden og på innsiden! 🙂 Stå på videre:)

  46. Ååh, er så enig med alt du skrev her !
   Du er nydelig <3
   Håper du går gjennom mailene dine igjen snart, har sendt deg bildet vi tok sammen på selena gomez konserten <3

  47. Det som gjør Linnèa Myhre til et forbilde, er ikke det at hun har hatt/har spiseforstyrrelser og er åpen om det, det er det at hun bruker sin status til å informere andre om hva spiseforstyrrelser faktisk gjør med en. Om du begynner å stryke deg over ribbeina og tenke på at du kanskje burde begynne på en diett, så har du allerede tanken inne. Da har du allerede litt av den samme tankegangen Linnèa sliter med. Det burde du faktisk ta alvorlig, siden du allerede er ganske tynn. Du er, i mine øyne, ikke for tynn, men du har en veldig fin kropp, og du burde så absolutt ikke slanke deg. Da vil du ende opp med å få en altfor tynn kropp.
   Jeg personlig synes at magasiner som FHM burde bruke jenter som er naturlige på sine forsider, nettopp fordi det sitter tusenvis av jenter rundt omkring som ser på kroppene til jentene på forsiden og ønsker at det var deres kropp. Hvis det da er ei jente med silikon i puppene, restylane i leppene og nesa operert, hva slags forbilde blir det? Hva slags signaler sender det til den jenta som ser den forsida? At “fake” er penere enn naturlig? At for å få den fine kroppen og det fine ansiktet på forsiden, så må man operere? Så for meg handler det om signalene magasinene sender når de velger ei jente med silikon i puppene, fremfor ei jente som er naturlig. Det naturlige kan man iallefall se opp til og jobbe for å få, i og med at det kan man lett få ved hjelp av kosthold og trening.

  48. Jeg pleier aldri å kommentere blogger, men på akkurat dette innlegget skal jeg gjøre det. Wow,sier jeg bare! Et kjempefint innlegg. Du virker som en veldig god og reflektert person.

  49. Spseforstyrelse har også opphav fra media, blader, tvprogrammmer osv. Samme når du fikser på deg selv, det er en og samme ting. Beggedeler er ufrivillig sykdom skapt av media, tvprogrammer osv.

  50. Det er så mye verre å ha spiseforstyrrelser enn å være “avhengig” av å fikse på seg selv. Men ellers veldig bra skrevet! Du forandrer deg og blir mer og mer voksen og mindre opptatt av utseende. Gleder meg til du skal ta ut restylanen 🙂

  51. Veldig bra skrevet sophie! Sånn som jeg skjønner det er det en bra sammenlikning du gjør med spiseforstyrrelser. Begge er en sykdom, selv om spiseforstyrrelse er langt mer kjent. Selvfølgelig finnes det forskjellige grader av begge sykdommer, og selv om det er mange flere som lider og dør av spiseforstyrrelser, betyr ikke det at det ikke er like alvorlig for de som faktisk sliter med dysmorfofobi. Jeg oppfattet heller ikke at du kritiserte linnea, men heller sier at det ikke er noe bedre å være et forbilde med anoreksi (som syltynne catwalkmodeller eller linnea) enn å være et forbilde som har tatt noen plastiske opperasjoner. Begge deler gir et usunt bilde av hvordan kropper burde se ut. Jeg synes dette var et bra, innsiktitsfullt og refelektert innlegg. Du er bra sophie, husk at det er mange som støtter deg der ute;)

  52. Lene alexandra sa at selv om hun viste mye hud hadde hu dårlig selvtillit. Hun søkte etter bekreftelser på feil måte.
   Spiseforstyrelser detter ikke ned fra himmel,de har jo blitt påvirket fra et hold! Samme er med skjønnhetsoperasjoner.

  53. Men gjør det ikke vondt å vite at du aldri kan være naturlig pen igjen, fordi du har operert deg? Hvis noen sier at du er naturlig pen vet du jo at det ikke er sant

  54. Utrolig bra skrevet og jeg har tenkt mye av det samme! Endelig en som sier det rett ut. Jeg syns ikke man er helt klar over hva slags “sykdommer” det finnes i dag. Det er ikke bare spiseforstyrrelser, det er også som du sier dette med å oppnå noe som er helt urealistisk. Et urealistisk ideal. Jeg kjenner meg mye igjen i dine beskrivelser. Takk <3 Elsker bloggen din 🙂 <3 <3

  55. Utrolig bra skrevet, Sophie! Forstår hva du mener, og elsker at du tør å skrive så personlige ting på bloggen!

  56. Du er nydelig, Sophie. Jeg sliter veldig selv for tiden, men å lese innleggene dine gjør alltid godt. Du er vakker som få, både utenpå og inni!

  57. det er mye jeg kan si men alle har allerede skrevet ned alt nesten<3 du blir bare mer verdt ó lese <3

  58. Hei!
   Jeg kommenterer egentlig ikke så mye på blogger jeg kikker gjennom, men det lille avsnittet du skrev på begynnelsen av innlegget var virkelig bra! Det fikk meg liksom til å se litt inn i tankene dine, og jeg synes det var kult, og det ga meg litt mer innsikt på en måte!

  59. Helt enig, Sophie! Utrolig bra skrevet. Men du? Dette tror jeg at jeg har kommentert før; har du tenkt på å gå til en terapeut? Man trenger ikke være gal, men bare for å få snakket litt ut og eventuelt få hjelp med det å akseptere at du er god nok som du er! Jeg vet jo at du sliter med nettopp det. Vær så snill og tenk på det! Har på en måte blitt litt glad i deg.

  60. Dette var bare fantastisk bra skrevet – DETTE er hvordan er toppblogger skriver ett innlegg. Med mening, et poeng og generelt god skriving. DETTE LIKTE JEG SOPHIE! 😀

  61. bra skrevet, men å sammenligne å være avhengig av plastiske operasjonerog spiseforstyrrelser er langt over grensa. spiseforstyrrelser er ekstremt helsefarlig, og i mange tilfeller dødelig. å sammenligne en slik forstyrrelse med operasjonavhengighetviser du at du ikke har evnen til å forstå alvoret av en slik situasjon. Samtidig er det utrolig egoistisk og rett og slett slemt. du er ikke smart bare fordi du har meninger, det handler om å vite hva man snakker om, og ikke komme med usakelige sammenligninger

  62. Det er jammen et stort press idag. Verden er så sinnsyk. Ikke rart spiseforstyrreleser og deprisjon oppstår nå tildags sier jeg bare!
   Jeg syntes det er helt greit å fikse på seg selv. Et par ting, men som du sier så finnes det en grense. Ingenting er bra når det blir for mye av det, eller omvendt, for lite.. Det er jo ikke bra med for mye treing eller for lite mat for eksempel. Hvis jeg hadde hatt muligheten ville jeg endret mye med meg selv. For det er jo vanskeligere å skulle lære seg til å godta at man er som man er. Leve med kompleksene sine.
   Før brukte jeg mye tid på at jeg ikke skulle se ut som meg selv. hehe, helt sykt. jeg brukte løsvipper, extensions, farget håret helt til det knakk av, brukte percinger osv osv. Jeg fikk alltid høre at ” Har du på deg løsvipper idag også” og en typisk komentar ” Fake hår, fake vipper, fake hudfarge” -hmmm. Men om jeg ikke hadde brukt noe av dette hadde de anklaget meg for å være stygg. Jeg følte meg jo mye bedre med alt dette. det var slitsom ja hehe..men hva gjør man ikke. Problemet var bare når jeg skulle ta av alt dette heheh…tenker på om natten.
   Nå derimot har jeg lært meg til å gå uten alt håret og bruker ikke løsvipper eller piercinger lengere…
   Hvis jeg skulle gjøre noe og hadde hatt råd hadde det jo vært en mere naturlig look. som vippe extensions og andre behandlinger. føler det liksom er en bedre unnksyldning enn å lime på hver dag! Som Demi Lovato sier ” love is louder than the pressure to be perfect”
   Sophie en ting er viktig å tenke på…folk er så jævlig fake på innsiden at jeg blir kvalm. folk er så fake oppførsel. En dag kan man smile og si hei til hverandre, neste dag får du en bitchy attitude…skjønner du..
   Du liker å pynte deg, men du ser bare dødsbra ut og du har en rå personlighet med gode meninger!
   Du er ikke “fake” på innsiden og det teller så mye.Utsiden er ikke alt, right?
   Det er bare så synd det ikke går ann å fikse på innsiden….for noen kunne virkelig trengt det.
   Har kjøpt meg boken jeg også, så håper jeg klarer å lese den. da blir det hvertfall den første!

  63. Jeg komenterer sjelden blogger, men det Sophie beskriver er interessant. Til dere som skriver at det ikke kan sammenlignes med spiseforstyrrelser så har dere forsåvidt rett i det, men psykiske tankemønsteret kan fint sammenlignes og er slik Sophie beskriver : ” Aldri bra nok ” Det er jo slik vi tenker vi som har spiseforstyrrelser av en eller annen art. Vi leter etter måter å unngå mat, Sophie leter etter måter å fikse på utseende og hva som må fikses. Same shit spør du meg bortsett fra at Sophie må ut med mere penger. Voksent av Sophie å snakke/ skrive om dette. Vi som har lest bloggen en stund skjønner at hun har hatt en ” hang up” .

  64. Hei!Vet dette ikke har noe med inlegget å gjöre, men siden du bryr deg om dyr, syns jeg du burde ta en kikk på dette. Det handler om nökkelring-trenden i kina, hvor skilpadder, fisker och andre små dyr som lever opp til 2 måneder inne i en liten plastboble med noen form av vetske. Dette er helt grusomt, og tortur.
   Det har blitt lagd en underskriftskampanje mot dette, og det hadde sikkert hjelpt veldig mye om du delte dette på bloggen.
   Her er linken til underskriftskampanjen: https://secure.avaaz.org/en/petition/Petition_contre_les_amulettes_danimaux_vivants_en_Chine/

  65. Du spurte om det var mer akseptabel å ha en spiseforstyrrelse enn det var å operere, ett ganske dumt spørsmål. Og du sier selv at du er smartere enn du ser ut til og liksom er klok. Spiseforstyrrelse er enn sykdom som tar full kontroll over skole, familie,venner, fritid og selve personen. Det er en SYKDOM Sophie, det er farlig. Mennesker som sliter med dette har en historie som har ført til den tilstanden de er i, de har masse ting som skjer oppe i hodet. Bare en liten matbit er en større krig enn du kan forestille deg. Problemet ditt var vel at du hadde (og har) ett uvanlig stort behov for oppmerksomhet. Hormoner og trangen til å vise at du er deiligere enn de andre jentene i ungdomsårene dine, forkjellen var at du hadde penger til å gjøre de endringene. Det er perioder ganske mangen går gjennom, men du gjør en big deal ut av noe ganske så allminnelig. Ikke prøv å rettferdiggjøre alt det falske ved deg i sammenheng med spiseforstyrrelser. Det er virkelig ikke ett tema du kan snakka om uten å vite noe om den. Lykke til videre i livet.
   Vet den siste setningen der virker nedlatende, men det var ærlig ment. Håper du får ett fint liv, alle fortjener å vere lykkelige

  66. Sophie Elise💕💜💕
   Nå skjønner jeg hvorfor du er på topplisten. Uansett hva du gjør eller sier er det DEG. Når vi går inn på bloggen din, gjør vi det på grunn av deg. Ikke noen andre. Men sophie, ikke kom til meg og si at du er stygg! Når jeg ser på deg, tenker jeg perfekt. Når jeg ser meg selv i speilet, ser jeg ei usikker, sjevøyd jente med kort krusete hår, kviser og ser på meg selv som feit. Det første jeg hører når jeg våkner er søstera mi som sier: du e shtøgg. Når jeg kommer på skolen hører jeg kallenavnet mitt grise grynt, propp perfekt. Jeg er best i klassen i alle fag, så jeg er altså en nerd som de sier. Uansett sophie, ingen kan skade deg selv mer enn deg selv når det gjelder selvtillit. Når jeg ser meg selv i speilet og tenker om meg selv og begynner og gråte. Men ingen bryr seg vell om hva jeg sier vell? Jeg er jo bare ei lita jente på 11 år fra en liten by ikke langt unna Trondheim. God natt, Sophie Elise.

  67. Jeg ble så forbanna da Linnea Myhre, forfatteren av “evig søndag” ble kåret til norges mest sexy og var på forsiden av “MANN” uten at noen heiset ett øyenbryn engang. Hun er syk. Spiseforstyrrelse. Men ett godt forbilde fordi hun er åpen om det..?
   ———————————–
   Ja, hun var/er ett godt forbilde, FORDI hun er åpen om det, hva om hun hadde blitt kåret til norges mest sexy uten å ha stått frem med spiseforstyrrelsen? da tror ikke jeg folk hadde vært like enige, fordi det var temmelig synlig att hun VAR syk, det gjorde henne “sexy” om du vil, fordi hun var brutalt ærlig om det.
   ———————————-
   Mens når jeg var på forsiden av FHM, så var det helt sinnsykt at de kunne ta meg på forsiden fordi jeg hadde silikon og restylane. Hvor er logikken? Hva slags verden er dette? Er det mer “akseptert” å ha en spiseforstyrrelse, enn å operere litt på utseendet? Nå setter jeg den på spissen, men det er slik det virker. .
   ———————————-
   Hvorfor skriver du att det var sinnsykt å ha deg på forsiden av MANN siden du hadde restylane og silikon??? Den ser jeg ikke, sånn ca “alle” jentene på forsiden av MANN har fikset på seg, eller så har photoshop gjort jobben..
   ———————————
   Ellers så regner jeg litt med att å operere seg “litt” er som å si att en bare skal ta Èn tatovering, det er nok litt avhengighetsskapende begge deler tror jeg.. ikke det att jeg har følt behovet for å operere noe på meg selv, men jeg har En tatovering..som kanskje snart blir 2.. osv osv..

  68. Ser det er mange som skriver “dette er det beste innlegget du noen gang har skrevet” osv. Vel, jeg mener tvert imot. Dette er derimot det dummeste du noen gang har skrevet. Du kan virkelig ikke sammenligne spiseforstyrrelsen med å operere seg selv pen. Spiseforstyrrelse er en av de mest dødelige psykiske sykdommene. Spiseforstyrrelsen handler ikke bare om utseende og det å være tynnest. Det ligger som oftest SÅ mye annet bak. Dette er bare et skrik etter oppmerksomhet fra din side virker det som. Vær så snill og slett innlegget, dette blir for sykt og for dumt.

  69. Første gangen jeg leste bloggen din, var etter en venninne av meg viste en video av deg mens du gråter fordi du var ikke fornøyd med håret etter du hadde vært til frisøren..Haha…
   Elsker bloggen din, du er et godt forbilde for mange! hilsen fast leser av bloggen din!;)

  70. Okei for det første ikke hør på hva Andrine skrev, dette var virkelig et fint og dypt innlegg! Du er en så inspirerende person, utseende messig og ikke minst og kanskje mest tanke messig. Du er så utrolig nydelig, slik du var før og nå. Ikke la haterne rive deg ned, det er de satser på.. Du er unik Sophie

  71. dette innlegget fikk deg bare til å bli enda vakrere, om mulig! du er så flott, og å se hvordan du har vokst i løpet av årene gjør nesten at jeg blir litt stolt. du står for så mye bra og er absolutt et bra forbilde, og du må aldri tenke noe annet. stå på!
   – hilsen en ikke-creeper , ehehe

  72. At andre mennesker kan komme med stygge kommentarer til dette innlegget, eller noen som helst innlegg du skriver, er for meg et stort mysterium! Du er ei utrolig flott, smart og fornuftig jente. Ikke la noen ta fra deg det, Sophie. Stå på!

  73. Lene, sliter du med spiseforstyrrelser? Visst ikke så burde du virkelig ikke uttale deg, det er et helvete uten like som ikke kan beskrives på samme måte som å operere seg. Google “marenviks.blogg.no anoreksi”, og se hva det virkelig er. Du forstår det ikke, tydeligvis. Spiseforstyrrelser er dødelig. Det er ikke å fylle puppene med silikon. No offence mot Sophie, men dette ble for sårt for oss som faktisk sliter med sykdommen.

  74. Jeg er så stolt av deg <3 Jeg kan ikke engang beskrive hvor glad jeg er på dine vegne Sophie <3 🙂

  75. Tror ikke Sophie forsøkte å bagatellisere spiseforstyrrelser, men å bagatellisere andre psykiske lidelser er jo akkurat det dere gjør selv ved å si at anoreksia er verre enn for eksempel BDD. Dette er en sykdom man fortsatt vet lite om og som faktisk har menge fellestrekk med spiseforstyrrelser. Hvem har rett til å si at noe er verre enn den andre? Dette oppleves helt subjektivt og det er ingen her som er tankelesere. Nå sier jeg ikke nødvendigvis at Sophie har BDD, men det er det flere i kommentarfeltet her som har og hensyn kan faktisk gå begge veier:)

  76. Jeg ble oppriktig glad av dette innlegget. For det om det kanskje går imot sin hensikt, har jeg, som mange andre, prøvd å fortalt deg at du ikke burde gjøre mer, og at leppene dine har blitt for store. Det er en så stor lettelse at du faktisk klarer å se på deg selv i et realistisk syn og innse at du absolutt ikke trenger alt dette for å være vakker. Jeg har lenge følt at du var på vei til å ødelegge deg selv, og jeg kunne se at du gikk ned en “dangerous road”, og det at du ser det selv er så utrolig herlig å lese. Du er nydelig, bare husk det!

  77. Utrolig bra innlegg! Forstår godt hva du mener, på begge sider. Spiseforstyrrelse styrte livet mitt en lang periode, og nå er listen så lang med operasjoner jeg ønsker å ta, at jeg selv har innsett at det er umulig!
   Jeg elsker virkelig når du skriver denne typen inlegg, når vi får vite mer om tankene til “Bloggeren” Det at du tør å åpne deg for oss, la oss dele dine problemer i hverdagen, og lar oss prøve å forstå deg bedre.
   Jeg tror du er et godt forbilde for mange unge jenter i Norge. Reflektert er du, styrke og pågangsmot har du, og du sier i fra når du føler deg nedfor og trenger en dag for deg selv. Dette viser at du er en ekte person under sminken, håret og de pene klærne. <3
   Stå på! Fortsett å dele dine tanker med oss! Fortsett å være den du er! Ikke for oss, men for deg selv! 🙂

  78. Bagatelliserer jo ikke andre sykdommer, men i og med at anoreksi er påvist å være en av de mest dødelige psykiske sykdommene så synes jeg det blir feil å sammenligne det med plastisk kirurgi.

  79. Utrolige fine og reflekterte tanker Sophie. Jeg er i hvert fall helt med på tankestrømmen din; alt som blir en besettelse blir til slutt en sykdom som styrer livet ditt og kontrollerer deg. Det er ikke sunt. Selv om det (som Andrine litt lenger opp her påpeker) mest sannsynlig ikke hadde drept deg som anoreksi (kan gjøre) er det vel ikke noe liv når man ikke er tilfreds nok med å leve sitt eget…? Det er vel det man kaller en zombie.
   Du er bra nok som du er! Med og uten neseoperasjon og silikon.
   Fortsett med det gode arbeidet ditt når det gjelder bevissthet rundt dyreplageri. Du inspirerer meg, og det hadde jeg skammelig nok aldri trodd.
   Stå på og fortsett med disse fine tankestrømmene.

  80. Fantastisk innlegg du har gitt ut, og du har forbedret skriveferdighetene dine og ikke minst vokst utrolig mye! Du er en tøff jente!, og selvsagt når alle mennesker i norge har forskjellige meninger,så er det alltid noen som mener noe helt annet enn deg – så mitt tips, som jeg gjorde nå, var å scrolle over kommentarene til de som ikke er relevant for meg, (haterne)
   Ønsker deg masse lykke til framover:-)

  81. Syns du er et veldig godt forbilde som klarer å se skillet og hva som er bra for deg selv. Du setter et veldig bra eksempel og det står veldig stor respekt ut av det. Kan tenke meg at det er mange som mener det motsatte nettopp fordi du har gjort disse endringene, og ja, ville bare si at du er rå! Kan ærlig inrømme at jeg først bare trodde du var en av de rosabloggerne som bare fløyt med strømmen, men det tok jeg virkelig feil av! Du kommer med mange tanker som kan åpne øynene for andre, og mange tanker som de som ser opp til deg og det du gjør, også burde tenke igjennom. Syns du virker som en veldig reflektert jente og at det er supert at du har dine meninger! Burde vært flere bloggere som deg på topplisten 🙂 Stå på!

  82. Du er utrolig flink til å skrive, og jeg er helt enig med deg! Jeg gledet meg til å lese boken “Evig søndag”, fordi jeg hadde hørt mye bra om den og at den passet til jenter på min alder (14-16 år). Jeg har ikke en spisefortyrrelse, men er veeeldig opptatt av hva jeg skal spise og ikke, og boken gjorde det ikke noe bedre. Jeg begynte også tenke på det du skriver, kanskje bare spise en lompe om dagen, løpe flere kilometer hver dag, og bare holde meg inne uten noe kontakt med omverden. Jeg ble nok nesten mer deprimert av å lese den boken, og jeg kan virkelig ikke skjønne hvordan den kan få så god kritikk, når den faktisk kan ødelegge jentenes liv enda mer.

  83. Håper for alt i verden at du leser det jeg skriver nå! For du, som alle andre toppbloggere får vel sikkertl mye dritt slengt mot dere. Og kan ikke forstå at det er bare enkelt å motta det bestandig…… Håper at DU er klar over at all dritten som blir slengt, er kunn av REN sjalusi?! Håper virkelig at du vet det og at du ikke tar deg nært av det.. Det er sikkert veldig vanskelig, men jeg har bare en ting å si; du er helt fantastisk nydelig AKKURAT som du ER!! Du trenger ikke å pakke deg inn i dyre klær en gang. Stå på, du er DEG!!!

  84. Hei Sophie!!
   Liker bloggen din veldig godt, og synes du skriver mye bra, ikke bare tomme ord skrevet svart på hvitt! 🙂
   Støtter deg og bloggen din på det sterkeste, og ikke la deg bli nedtrykt av alle de negative kommentarene..
   Folk kan ta litt av når de kan kommentere uten å se personen de skriver til.
   Så jeg ber deg om å tilgi dem som sårer deg mest, siden jeg tror det er de som tilgir og viser sårbarhet, er de som er sterkest 🙂
   Kjør på videre!! :))

  85. du e så sinnsykt bra sophieelise 🙂 hadde heller ville møtt dæ enn justin beiber. du klar å sætt ord på ting du prata før fler. du e fantasisk. aldri gi opp 🙂

  86. Å sammenligne spiseforstyrrelser med operasjoner blir helt feil av deg! Det å bestemme seg for å endre på ting på kroppen sin fordi man ikke er fornøyd, er noe helt annet enn å ha en spiseforstyrrelse. Spiseforstyrrelser trenger ikke å være at man ikke er fornøyd med seg selv og vil slanke seg, det kan være at man har et vrangt syn på mat. Kanskje noen har hatt en opplevelse som gjør at man ikke tør å spise, pga. at man tidligere har hatt smerter når man har spist eller noe lignende.

  87. Det har tatt meg flere år for å se gjennom all sminken og det fine utseende ditt, og bli overbevist om at du faktisk har mer enn “barbie” i hodet, men du imponerer mer og mer for hver dag.

  88. Jeg er helt enig med deg, men tror ikke MANN ville ha henne med i bladet fordi hun var så veldig tynn. Hun er jo også veldig sexy, spesielt ansiktet hennes. Men uansett, nok et klokt og tankevekkende innlegg! Jeg elsker evig søndag, men er enig i at den kan virke triggende.

  89. jammen det er jo sant, Sophie. Du er jo fake. Du oppererer jo inn implanter og nese og what so ever, og nesten spiser restylane. Du må da skjønne at det ikke finnes naturlig skjønnhet i deg. Hadde det gjort det så hadde du ikke opperert deg og holdt på med det tullet

  90. VELDIG enig det med FMH, og fokuset på operasjoner VS spiseforstyrrelser. Du er en klok jente på tross av barbie-imaget, og det er det ikke ofte man ser! Verden trenger flere av de som tør å være seg selv fullt ut, selv om det kanskje gjør at man da oppfattes som “mindre smart”. Så lenge man faktisk vet selv at man så absolutt ikke er det! Kjempebra at du tør å være deg selv, og ikke skremmes til å tilpasses alle andre.

  91. Utrolig bra skrevet, Sophie.
   Det er trist å høre at du aldri føler deg bra nok, og at du alltid må endre på noe ved utseendet ditt. Jeg har vært fast leser av bloggen din i snart 2 år nå og du er fortsatt like vakker 🙂
   Ikke la andre si at de valgene du gjør er feil, ikke la de si at du ikke er bra nok, for vet du hva? Du er bra nok, de valgene du tar gjør ikke deg til en stygg person.
   Jeg synes det er helt sykt å lese alle de negative kommentarene på bloggen din, det er sykt at et menneske kan ha så mye hat mot en person og vil gjøre alt for å ødelegge selvtilliten. Du har all grunn til å ha selvtillit og føle deg bra nok, ikke la noen endre på det.
   Du har aldri trengt å endre på utseendet for min del, heller ikke forandre deg og det trenger du ikke for andre personer heller.
   Husk Sophie at du har både indre og ytre skjønnhet, det er det få som har.
   Elsker deg.

  92. “””Er det mer “akseptert” å ha en spiseforstyrrelse, enn å operere litt på utseendet? Nå setter jeg den på spissen, men det er slik det virker.”””
   Bare føler for å kommentere dette, selv om det sikkert ikke var det du mente!
   Men å føle du må fikse på seg selv, å ta plastiske operasjoner er SELVVALGT, det er noe du vil selv. Kan jo godt være fordi du får kommentarer, men det er du som bestemmer det.
   Det kan absolutt ikke sammenlignes med spiseforstyrrelser! Det er ikke noe du velger at du skal få selv. Tankene dine sier det til deg at du må slutte å spise, evt. spy eller hva du nå enn må. Det er ikke noe du klarer å stoppe selv. Da hadde det jo egentlig ikke vært noe problem.

  93. Det er skremmende at du kritiserer urealistiske idealer, jeg må bare spørre, mener du selv at du er et realistisk ideal unge jenter bør ha?
   Og når du sier at du strøk deg over magen og vurderte å spise ei lompe om dagen, skjønner du nå hvilken påvirkningskraft, og aller viktigst, for et ansvar du har? Du skjønner vel hvor mange unge jenter som har sett på puppene sine i speilet og tenkt at det var jo ikke stort å tenke på. Som Linneah Myhre skrev på bloggen sin en gang, “alle de velmenende rådende blir til en skummel, og farlig oppskrifter i hodet mitt”. Du har vært en faktor i mine skumle, farlige oppskrifter. Du har et ansvar, sånn er det å leve i et samfunn.

  94. Synes du skal være litt forsiktig med å sammenligne spiseforstyrrelser med dette. Anoreksi er en alvorlig psykisk lidelse som ødelegger kroppens indre organer og som er dødlig. Den fører ofte med seg en rekke andre psykiske lidelser.
   Jeg har jo ikke denne oprasjonstrangen som du skriver om selv, folk flest har ikke råd til 50 000 der og 30 000 der til operasjoner, men jeg har spiseforstyrrelser og følte du kanskje bagatelliserte det å leve med anoreksi litt her?
   Det er sikkert ikke noe bra følelse å føle seg avhengig av andres annerkjennelse på den måten du beskriver, men å sammenligne det med anoreksi synes jeg er drøyt. Du kan heller sammenligne det med en avhengighet eller en type angst, for det er vel det det handler om?

  95. Syns du at du selv kan kalle deg naturlig pen, med tanke på at du har operert brystene og nesen, tatt restylane, fake øyevipper, falsk brunfarge og farget hår?

  96. Dette er noe av det beste jeg har lest! Støtter deg 100%! wow ! Bra innlegg og guuuud så fin du var på håret nå! Så det på instagram ! 🙂

  97. vet at dette gjelder mange der ute og det er utrolig bra du skriver om dette! Beste måten å løse et problem på er først å innrømme at du har et problem, noe jeg syns du har gjort utrolig bra i dette innlegget og synes det var utrolig sterkt gjort av deg å skrive om det på denne måten! <3

  98. Du er så jordnær! Det virker som om når du holder på å “lose the grip” om du skjønner, så tramper du alltid med føttene dine ned på jorden igjen, og det er så ufattelig sterkt av deg, Sophie!

  99. Synes det er veldig synd at du sammenligner dette med en spiseforstyrresle, og at så mange kommenterer at de er enige osv. Du burde tenke deg veldig godt om når du poster slike innlegg. Du har noen bra poeng i disse “dype” tekstene dine, men du må skjønne at du selv er et urealistisk ideal for svært mange unge jenter. Sannsynligvis vil de fleste jentene som leser dette innlegget ende opp med å få lyst til å bli penere selv, istedet for å forebygge det.

  100. Dette innlegget var rart og flott å lese. Surfet tilfeldig innom bloggen din for første gang og jammen kunne jeg ikke blitt mer rørt. Endelig er det noe som har skjønt at det handler egentlig ikke om maten som man spiser og kaster opp igjen etterpå, eller restylanen man fyller på hver mnd. Det handler om selvfølelsen og å aldri være god nok. Flott skrevet! Fint at du setter fokuset på dette. Du skal vite at du ikke er alene her i verden:)
   Hilsen en med både spiseforstyrrelser og Restylane i leppene m. mer.

  101. linnea sin kropp er ekte, selvom hun er syk, hun er EKTE, problemene hennes er EKTE og hun har ikke skaffet dem selv.
   din kropp er falsk, du er ikke syk, du har valgt alt selv og du har til og med betalt for det. så plis.. er du seriøs med dette?
   linnea er såklart et mye bedre forbilde enn deg nettopp fordi hun er EKTE. skjønn det a

  102. Dette var et nydelig innlegg. Vondt at du har slitt, men godt at du fant veien ut og deler dette på bloggen din! For mange veldig unge jenter er du et forbilde, og at du er åpen om dette gjør at de kanskje kan tenke at de ikke trenger å fikse på seg selv. Dette innlegget viser refleksjon og selvinnsikt. Kjempeflott at du deler!

  103. Jeg leste kommentarene på innlegget ditt, og må legge til litt mer. Man kan være enig eller uenig i om det kan sammenlignes med spiseforstyrrelser. Jeg har hatt spiseforstyrrelser i mange år. Både anoreksia, bulimi og overspising. Og jeg synes, ut i fra mitt ståsted, at det handler om noe av det samme. Nemlig grunnfølelsen “Jeg er ikke bra nok som jeg er”. Og bak den setningen er det MANGE følelser, tanker og opplevelser i et liv. Veien dit har blitt tråkket opp gjennom de årene man har levd. Jeg tror ikke man ønsker å bli hektet på operasjoner. Jeg tror heller på at man ikke ser at man er bra nok som man er. Å si at det er selvvalgt å ta alle disse operajonene er i mine øyne en sannhet med modifikasjoner. Ja, kanskje i starten. Også tar det av for noen. Det samme kan skje med spiseforstyrrelser. “Bare noen kilo ned nå”. “Bare litt mindre mat” kan over tid utvikle seg til “Ikke spis”. For meg ble ikke innlegget ditt viktig fordi du sammenlignet spiseforstyrrelser med behov for å endre på seg selv med operasjoner. Det var ærligheten din over at det hadde tatt av for deg, og at du forhåpentligvis er kommet et skritt videre.
   Lykke til, Sophie!

  104. Hei, Sophie!
   Jeg er en ti år eldre Sofie enn deg, og antageligvis ganske langt fra målgruppa til bloggen din. Skal innrømme at jeg surfer innom noen ganger, kun for et slags “underholdende innblikk” i en helt annen generasjon og hverdag enn min egen. Når jeg så velger å kommentere er det for å gi deg kred for at du er mye mer enn jeg først tok deg for å være; både det du har delt om politisk engasjement og selvinnsikt (eller kanskje egentlig generasjonsinnsikt – for jeg tror avmakten ved å kjenne på perfeksjonsjaget er noe som mange, mange sliter med) imponerer meg noen ganger. Og jeg er enig med deg: det å alltid strebe etter å bli en annen og “bedre” versjon av seg selv er en like kjip og vanskelig sykdom som spiseforstyrrelser. Det bunner nok ofte i de samme grunnene, og selv om spiseforstyrrelsene kan få større fysiske konsekvenser, skal man absolutt ikke kimse av de psykiske konsekvensene av sykelig dårlig selvtillit og dets følger. Jeg gleder meg over at du ser ut til å ha innsett ting ift til deg selv, og lykke til med å bli et godt forbilde! 🙂

  105. Et av de mest idiotiske blogginnleggene jeg har lest på lenge. Du bør være forsiktig med å uttale deg om ting du ikke har peiling på. Å lide av spiseforstyrrelser er noe helt annet, og verre, enn å være avhengig av forfengelighet. Så du påstår at du er et mye bedre forbilde enn Linnea Myhre? Hun bruker sin posisjon på å informere andre som psykiske lidelser, mens du ikke gjør annet enn å påvirke dagens unge jenter til å pynte på utseendet, selv om de ikke trenger det. Våkn opp.

  106. Dette var veldig bra skrevet, er ikke alltid like lett å se forbi slike “syker”. At du selv ser er jo bare super bra, da er du i hvertfall klar over hva du gjør og bare så det er sagt.. du er pen med og uten restylane, ikke fordi du fikser på deg eller er en vakker jente uansett.. men personligheten “slik du fremstår som på bloggen” er en søt og sexy, men sterk jente som står for det hun gjør, sier og mener. Litt hakkete kommentar dette, men du skjønner hva jeg mener. Lykke til med alt 🙂

  107. 1. Det er IKKE en sykdom å finne feil på seg selv, sånn som du.
   2. Folk reagerte ikke når du var med i FHM fordi du har silikon og restylane. Folk reagerte fordi det var DU som var med..oh lord

  108. Jeg syns du bør revudere dette innlegget ditt litt Sophie. Som mange sier, så ja, det er bra skrevet, på noen punkt, men andre steder bør du virkelig skaffe deg litt mer erfaring før du uttaler deg om noe så alvorlig som en spiseforstyrrelse. Plastiske operasjoner og en spiseforstyrrelse kan sammelignes på NOEN områder, begge vil være “bra nok” og føler et press ang. utseende, men en spiseforstyrrelse er faktisk en PSYKISK sykdom og de som sliter med det har som regel en historie bak seg som gjorde at det ble slik. Man bestemmer seg ikke bare en morgen å sier “åh, jeg vil ha en spiseforstyrrelse”.
   Alt i alt, så handler det om FØLELSER, som man må jobbe med, men denne sammenligningen syns jeg ble litt dum.
   – L

  109. Bra skrevet, og godt du har en slik selvinnsikt. Men husk på at spiseforstyrrelse ikke nødvendigvis handler om utseendet.

  110. “Er det mer “akseptert” å ha en spiseforstyrrelse, enn å operere litt på utseendet?”
   Jada Sophie. Vel, først kan du jo se på hvor mange som dør årlig av “trangen til forandre seg/oppere seg”-sykdommen, så se på dødstallene til spiseforestyrrede årlig. Så kan du tenke deg hvem som er det største sosiale problemet i dag.
   Kjære Sophie-ta dette fra en med spiseforstyrrelse: Hvor mye smerte går du igjennom under slike operasjoner? Vel, forestill deg å gå rundt sulten hele tiden, hver måned for årevis. Forestill deg å bli svimmel av de fleste aktiviteter. Generelt: Forestill seg å leve i konstant fysisk smerte. Dette er sannsynligvis hovedforskjellen mellom sykdommen du tydeligvis lider av, og en spiseforstyrrelse. Jeg skjønner tankegangen din. Jeg vet at slike som deg også har det vanskelig med utseende og selvbilde. Men alvorlig talt: Vet hvor mange som dør av denne sykdommen din? Spiseforstyrrelser er den tredje største dødsårsaken blant tenåringsjenter i Europa. Jeg skjønner hvorfor du sammenligner de, men helt ærlig så er det en forskjell. Begynner å bli litt lei av å lese om det jeg vil kalle dine “forskrudde” samfunns-ideer. Om du hadde hatt spiseforstyrrelse hadde du sett forskjellen, om du hadde åpnet tankegangen din hadde du sett hvem av de som er et sosialt problem, og hvem som er et rikmanns problem (Det finnes folk med body dismorfic disorder- men det er noe annet en slik du framstiller det her.) Tror du bør være litt mer forsiktig med hva du sier på bloggen-du er et forbilde, og noen av disse refleksjonene dine bør du ikke dele her (som for eksempel innlegget om kroppspress- siden du ikke visste hva kroppspress er, men prata heller om selvbilde. sigh)
   Please? Ikke prat så høyt om ting du ikke vet noe om- som spiseforstyrrelser (og igjen- kropspress.)

  111. vil bare si at jeg fra første gang jeg så deg fikk det intrykket du sikkert har blitt møtt med mye, at du var helt blåst og at det bare var sykt og trist at det var en slik jente kunne være nr 1 på bloggtoppen, men da jeg litt om litt faktisk satt meg inn i noe av det du hadde å si ble fordommene mine (ja, motvillig) satt på prøve. jeg er ikke en person som leser blogger, det har vært noe jeg har sett på en gang i blant mest for å se hvor mongo og hjernedøde folk kan prestere å være i dag, og for å uffe meg over hva dagens ungdom prioriterer over alt annet i dag, nemlig kun utseende. Nå som jeg føler at jeg “kjenner” deg litt bedre virker du så overraskende reflektert, en ung jente uten selvtillitten på topp slik som alle på din alder (meg selv inkludert for noen år siden), i et samfunn der man konstant blir fortalt hva som er det pene. Jeg husker bare meg selv på din alder, helt fra jeg var 15 (tiden der jeg gikk over fra barndommens lykkelige likegyldighet til den hvor utseende faktisk fikk en betydning), og hvertfall 4-5 år fremover ville jeg endre på nærmest alt med ansiktet mitt. Nesen og leppene spesielt. Tilog med øyelokkene. Det var en tanke som surret i hodet mitt konstant gjennom hver bidige dag, hver gang noen så på meg skammet jeg meg og liksom prøvde å skjule meg litt bak håret osv. Og det hjalp spesielt ikke at jeg slet veldig med uren hud i tillegg. Jeg kjenner følelsen av å føle seg stygg så sykt godt. Kanskje ikke direkte stygg, men at man ikke passer inn i den perfekte malen som “er det pene”. At nesen måtte være pitteliten og leppene store for at man i det hele tatt kunne våge å tro at man var pen. Nå som jeg ser tilbake har jeg skjønt at media helt klart hadde skylden, de fastsatte sannhetene om hva som er vakkert. Media har fucket med hodet vårt og har valgt ut FOR OSS det ENE og ALENE som kan regnes som pent. Det er jo bare helt sykt. Og jeg blir egentlig utrolig frustrert og sint over at vi har latt det skje! Bare tenkt tilbake da man var barn og utseende ikke spilte noen rolle. Man så at mennesker var annerledes, men det spilte ingen rolle, alle var pene på sin måte og man måtte ikke ha spesielle trekk for at man kunne få lov til å være og føle seg pen.

  112. Nå som jeg er eldre og har innsett at det er så sykt mye i verden det er verdt å bry seg om, som menneske- og dyrerettigheter, miljøet og hva vi faktisk gjør med denne planeten, medmenenskelighet og kjærlighet, verden trenger det så desperat, og det er bare så sykt at UTSEENDE skal ha så SINNSYKT mye å si for så mange mennesker. At vi skal bruke så mye energi og tid på å prøve å oppnå et ideal som MEDIA har skapt for å kunne selge plater, blader, klær, osv. Jeg syns det sier mye om hvor kort menneskeheten egentlig har kommet. Livet handler om så sykt mye mer, og verden trenger virkelig at vi bryr oss om de tingene som er verdt å bry seg om! Det å utfolde seg som person, finne SEGSELV, bli trygg på hvem du er (og det innebærer så SYKT mye mer enn hvordan du ser ut), du må ha interesser, brenne for noe, oppnå det du drømmer og brenner for! Det er det som virkelig realiserer deg som person, og til slutt det eneste som kan gjøre det lykkelig. En person med et “perfekt” utseende som mangler noe som helst form for dybde, interesser, lidenskap, er bare et pent tomt skall. Man kan aldri bli lykkelig kun pga sitt utseende. Jeg ville mye heller vært veldig ordinært/mindre pen og helt trygg på meg selv, enn å være noe mange anser som dritpen men å slite sykt innvendig og aldri bli helt fornøyd eller perfeksjonert.
   En wakeupcall jeg har fått var nettopp nå i sommer da jeg bodde i et land der jeg var på stranden og i havet hver eneste dag, og dermed aldri sminket meg lenger. Jeg har vært avhengig av sminke siden jeg var 13/14 og har siden den tid aldri følt meg pen uten. Det at jeg fikk tid til å bli “kjent” med mitt usminkede utseende førte til at jeg nå nesten ikke synes jeg er noe penere nå med sminke engang, og dette kommer fra en person som har sminket seg MYE hver dag i mange år. Det er så utrolig befriende, og noe jeg anbefaler alle. Jeg gikk ikke bevisst inn for å prøve å gå uten sminke, det ble bare sånn utifra livsstilen min i sommer. Ekstremt befriende. dette ble i overkant langt ser jeg, men jeg vil som sagt bare si at jeg er skikkelig positivt imponert over at det virker som om du bare blir mer og mer reflektert, og jeg er så glad når jeg leser at du endelig føler deg fornøyd og at du ikke har lyst til å gjøre noe mer. Det er det punktet man må nå for å kunne føle seg tilfreds og lykkelig, for å få fred innvendig på en måte. Det er også utrolig fint å se at du brenner sånn som dyrs rettigheter, det viser at du virkelig har en dybde i deg og at det er noe som driver deg, på et spirituelt plan. Du er fortsatt ung, jeg vet bare hvor mye jeg har forandret meg årene etter videregående, der jeg har brukt tid på å reise, følge drømmene og leve ut interessene mine. Jeg anbefaler deg virkelig å gjøre det samme. Se på verden som det havet av muligheter det er, og bruk dem for hva de er verdt! Ikke la noe holde deg tilbake, Det vil gjøre så utrolig mye med deg. Ønsker deg alt det beste. Hilsen en som var veldig skeptisk først, men nå ser en herlig ung jente som har potensiale til å utrette mye godt!

  113. Fy faen så bra skrevet, elsker deg. De stakkarsene som faktisk gidder å ta seg tid til å slenge dritt til deg, er jo ikke noe annet enn misunnlige jævler. stå på!

  114. Utrolig bra skrevet! Fin sammenligning. Det handler mye om det samme. Du skriver så fint og bra, du har så fint syn på så mye. Og nydelig er du uansett!

  115. Jeg har alltid vært skeptisk til rosabloggere, sett på dere med et kritisk øye og humret for meg selv over hvor overfladiske og dumme dere må være. Men jeg kan bare skamme meg over min egen ignoranse, for innsikten og ærligheten du skriver med beviser det motsatte, i alle fall i ditt tilfelle.
   Jeg setter pris på å lese et innlegg som går litt dypere enn hvor mye solarium/operasjonen kostet, men om ditt synspunkt om saken. Og det er ikke til å komme fra, uansett hvor mye jeg benekter det, så hadde jeg kanskje gjort det samme som deg hadde jeg hatt pengene og muligheten. Selv de som går rundt med hat for rosabloggere bryr seg i bunn og grunn også om utseende, og selv om deres skjønnhetsideal ikke er det samme, okkuperer det nok likevel ganske mye av tiden deres. (Spesielt siden så mye energi og tid går med til å dømme dere for deres utseende)
   Jeg synes dette var et modent innlegg, og jeg synes du er tøff som tør å skrive om temaet på denne måten. For meg hever det deg over flokken og hjelper meg med å forstå en livsstil som er totalt annerledes enn min egen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg