kroppspress

 

Vil dere vite hva jeg tror er en av de største forskjellene mellom jenter og gutter? At jenter syter og klager på alt mulig rart, og lager et press på oss selv helt uten grunn.

 

Slik som dette kroppspresset. Hvem er det som har sagt at jenter må være størrelse XS, ha store pupper og fast rumpe? Vel, ingen andre enn . . jenter selv. Jenter har fått det for seg oppe i hodet at det er et sånn sinnsykt press, og ja, om du har tenkt å være modell i Paris så er det kanskje et lite press. Men igjen, da har man valgt det yrket, og de færreste av oss er vel i den bransjen? Bare fordi andre jenter er tynne, har store pupper og fast rumpe, betyr det at nettopp DU må ha det? Nei! Det er noe jenter selv koker opp i hodet sitt. Jeg oppfordrer ikke til kroppspress bare fordi jeg selv er tynn og legger ut bilder i bikini. Har dere noen gang hørt en gutt si “å herregud han der Zac Efron er et dårlig forbilde, oppfordrer til kroppspress!”. Det er jo bare latterlig og gir ingen mening. Den eneste som “oppfordrer” til at du må endre deg, og at du ikke er god nok, er  den lille stemmen bak i hodet ditt. 

 

Se for deg at kjæresten din har bakgrunsbilde av Megan Fox. Oddsen er ganske stor for at du ikke føler deg god nok, eller at han heller vil være sammen med henne. Oddsen er nok ganske stor også for at du drar hjem og feller en tåre eller to, ser deg selv i alle mulige vinkler i speilet, samtidig som du klager på alt presset gutter legger på oss jenter. Oddsen er nok også ganske stor for at du på ett eller annet tidspunkt har kommentert utseendet til for eksempel Justin Bieber eller Brad Pitt, og flere av oss har nok hengt opp Zac Efron på rommet. Tror du kjæresten din løper hjem og griner? Nei. Men, han tenker kanskje i ett sekund eller to at han ikke er god nok, han også.

 

Jenter har ikke så utrolig mye press på oss som vi skal ha det, iallfall ikke i forhold til gutter. Jenter snakker ofte om at de liker høye, brune gutter med masse muskler. Gjerne fin rygg, store armer og magemuskler. Tror dere ikke også det setter fram ett visst press? Jeg tror absolutt det. Om gutter skal være såkalt “perfekt” må de trene, legge om hele livvstilen sin og spise helt rett. Jenter setter også ofte krav om at han skal “ha en god jobb, være sykt snill, men ikke for snill, gi meg gaver, men ikke for mange gaver, ha venner, men ikke bruke mer tid på venner enn meg”. Iallfall om de skal oppnå det vi jenter ser på som ett ideal for dem. Hva sier gutter om oss? Oftest får jeg faktisk høre at vi er fine som vi er. At de liker både jenter med former, jenter med store pupper, jenter med små, jenter med stor rumpe og jenter med ikke så stor rumpe. At de er glad, så lenge jenta er fornøyd med seg selv. Jeg synes gutter faktisk er supersnille når det kommer til å løfte oss jenter opp, og ikke ned. Det er vi jenter som ødelegger andre jenter.

 

Jeg får mye oftere høre dritt fra jenter, enn fra gutter. Så – om vi skal endre på kroppspresset, så må vi nok starte med oss selv. Vi er problemet her, og ingen andre. Ikke media, ikke gutter, ikke kjendiser. Men VI. 

 

174 kommentarer
  1. Det føltes veldig rart og FEIL at det er du som snakker om dette.. for du har jo absolutt falt helt under kroppspresset selv..

  2. Har bare lest innleiingen din, leser resten etterpå. For jeg vet allerede at dette er en av dine sykt dobbelmoralske innlegg. Du snakker om at du må ha selvkontroll når du går forbi kaker, at du har gått opp i vekt, at du må trene mer.DU er størrelse xs og har til og med operert for å få gedigre pupper. Syntes ikke at du skal si en dritt jeg. Begynn med deg selv Sophie

  3. JEG ER SÅ ENIG MED DEG SOFIE! DET ER BARE JENTER SELV SOM LAGER KROPPSPRESS! Hvem er det som sitter å drømmer seg bort i tagsene #fitspo og #fitness på weheartit, og poster på insta at de vil se sånn ut? Jo det er jentene. Gutter er enkle, det skal ikke så mye til for å gjøre de fornøyd egentlig! Digger deg Sophie <3

   1. Jeg håper moren din inntar 700ml metanol, blir blind, skriker i smerte og dør på teppet til din avdøde bestemor.

  4. Så sant så sant, enig med mye. Men jeg tror media skaper et stort press fordi man ser perfekte jenter overalt- magasiner, blogger, tv, serier, filmer osv. Og vi jenter sammenligner oss altfor mye med hverandre… Og mange kan føle på at det å se bra ut er den eneste nøkkelen til lykke i livet. Fordi alle har så himla mye fokus på utseende idag, overalt. Alt handler jo om utseende og kropp..

  5. du er et sykt bra forbilde! er enig i en del av dette, men det er ikke noe en enkel jente kan gjøre noe med…presset ligger der likevel 🙁
   elsker deg og bloggen din<3

  6. Synes det er rart at dette kommer fra deg som både har tatt silikon, restylane og operert nesen, i tillegg til å prøve å holde deg tynn (fks når du skrev at du skulle faste mellom åtte på kvelden til tolv om morningen). Du har jo falt for kroppspresset selv.

  7. kjempe bra skrevet, du er flink til å snakke for deg! kunne ikke vært mer enig 🙂 det ser jo veldig pent ut og været tynn ha store pupper osv. sånn som du har, er vel derfor andre også vil det og føler et press for å bli sånn. men det er jo bare deres egen feil som du sier <3 du kan jo ikke gjemme deg hjemme heller så ikke andre skal bli sjalu!

  8. Hærreguuuud så selvmotsigende!!! Er du teit i hodet eller?! Ja, tror virkelig det! DU er jo med på å lage kroppspresset hos jenter. Slutt med bikinibildene og trutmunnen… U are fake!!

  9. Bra innlegg, Sophie! Men du er heldig som ikke hører mye stygge kommentarer på kroppen fra gutter. For hos meg er det motsatt. Jenter har for stort fokus på seg selv og sin kropp at de kan ikke snakke dritt om andres. Isåfall er det “åå,så fin kropp du har! Skulle ønske jeg også hadde det..” Osv.
   Men jeg hører mer fra gutter enn fra jenter ,faktisk, og da snakker jeg om negative kommentarer…

  10. Virker som du har falt for det selv også. Vi jenter MÅ ikke ha flat mage, sprettrumper, og gigantiske pupper vettu. 🙂

  11. Altså, Sophie, du har operert puppene dine, nesa di, og putter masse restylane i leppene dine.. Du er en av mange faktorer for at jenter får dette presset på seg. du er ei nydelig jente, som fremstiller seg nærmest som barbie med den tynne magen, lange håret og store puppene.

  12. Det er sant som du sier at jenter lager dette kroppspresser. For det er og slik at man gjerne sammmenligner seg selv med andre, og da er det lett å få dårlig selvtillit.

  13. Men Sophie? Bare det bildet du la ut her skaper støy. Det vet du. Jeg synes egentlig du motsier deg selv på enkelte ting. Du liker ikke kroppspresset, men fremdeles legger du ut bilder for mange tusen jenter i sosiale medier, tar silikon, restyline sov. Jeg syns du bør tenke deg en smule om før du poster slike innlegg. For det er nettopp DISSE innleggene som forebygger kroppspresset
   Start med deg selv., Sophie. Du trenger ikke å kjøpe nye pupper , ha str. Xs for å føle deg bra nok i andres øyne. Jeg skjønner ikke helt greia.

  14. Verden er stort sett styr av menn, dette er en verden laget hovedsakelig av menn og de har alltid satt oss i den posisjonen at vi skal “underholde” og tilfredsstille.
   Så jo, GENERELT (les generelt, ikke individualistisk) sett er det det systemet vi lever i, altså systemet hvor jenter er under gutter, som har fått oss til å legge press på oss selv.

  15. Rart at akkurat den personen som har operert nesa og puppene og som er syltynn skal snakke om dette.. Jeg skjønner at det er bare noe jenter gjør selv, men se på hva du har gjort.. Hadde det ikke vært kroppspress hadde kanskje ikke du hatt noen problemer med hvordan puppene eller nesa di så ut, og hadde ikke trengt å operere! Jeg synes at du var søtere før..

  16. Det er fullt mulig å falle for kroppspresset selv om man syns det er dumt og at det er skapt av jenter? Bare for det at hun har falt for det selv, betyr vel ikke det at hun ikke kan kommentere det og synst det er dumt at jenter føler det slik. Det er vel faktisk litt slik at da er det letter å uttale seg, for det at den personlige erfaringer gjør at man vet mer om emnet

  17. Jeg er enig med noe du sier, blandt annet at det er jenter som rakker ned på hverandre og ikke så ofte gutter som rakker ned på oss. Men su sier også litt i mot deg selv, du har jo selv snakket om at du ikke var fornøyd med kroppen. Kanskje du er det nå. Du har jo tross alt fikset på nesen, leppene og puppene dine. Som motsier det du skrev innlegget ditt. Men skjønner poenget ditt altså. Og det er et press for både gutter å jenter. Det blir mer vanlig å fikse på ditt og datt. Tror at det ville blitt mindre press om folk sluttet å endre på utsende sine. For andre føler kanskje at så mange har fikset på seg selv at de blir mindre pene av den grunnen. Fordi flere og flere vil være perfekt, som gjør de som ikke har endret på utsende styggere i forhold til de som har gjort det. Ikke nødvendigvis alltid. Men dette er en liten del av min mening, som jeg tror kan være en av årsakene til at noen føler presset på seg.

  18. Jeg er helt enig med deg. Men selv om de er vi selv som må endre noe, øker kjendiser og modeller presset. Vi må bare lære å kontrollere oss selv, dersom vi vet vi ikke tåler det trenger vi ikke se på bilder heller. Du virker som en søt og snill person <3

  19. Helt enig, Sophie. veldig bra skrevet. Er når du skriver slik jeg får ennda større respekt for deg. Du virker som en herlig jente! Stå på <3

  20. Dette var jo bra skrevet. Men som andre skriver så er det bare helt feil at det kommer fra deg, det er jo DU som har tatt silikon og restylane.
   Skal ikke si mer.

  21. Man skaper ikke kroppspress med å ta silikon, restylane osv. Man skaper kroppspress ved å kritisere andre jenter for hvordan de ser ut. Jeg personlig vil vere slank fordi jeg syns det ser bedre ut – og er sunnere. Men det er kun for min egen del. Ikke pga. andre. Og selv om man vil se sånn ut selv, betyr ikke det at man kristiserer andre som ikke ser sånn ut.

  22. Unnskyld meg Sophie, men har ikke du opperert silikon i puppene dine, og går jevnlig for å få restalyne i leppene og i tillegg opperere nesen din for at den skal bli perfekt? Da synes jeg ikke du har så mye å si på akkurat det. Å jo, det er mye media sin skyld pga kroppspresset. Media når ut til utallige mange mennesker. Og du som er en så offentlig person som du er, har du skulle passet på litt va du selv legger ut før du utaler deg om kroppspress. Hva om du hadde hatt litt valker her og litt der, og ikke hadde silikon. Hadde du lagt ut disse bildene da? 😉

  23. Noen som kan si meg hvorfor Sophie ikke er den rette personen til å uttale seg om dette? Hun har akkurat like mye rett til det som alle andre, selv om hun har den dødsfine kroppen, og har vært gjennom flere operasjoner.

  24. Ganske bra skrevet! Og til de som skriver at det er et dobbeltmoralsk innlegg: Så lenge Sophie Elise føler seg bra med seg selv, får hun da faenmeg gjøre som hun vil. Hun sier da ikke at dere må gjøre sånn og sånn for å bli som henne, så blir dere perfekte. Hun har svart på spm. om trening og kosthold til de som spør, ja, slik at de som faktisk VIL gjøre noe med livsstilen sin kan følge i hennes fotspor. Prøv å se POENGET i innlegget, nemlig at vi jenter skal slutte å klandre media og samfunnet for alt som er galt med oss, men heller gå litt i oss selv, og kanskje vurdere om vi overreagerer litt, og om det å være tynn virkelig er så viktig, og om vi isåfall kanskje skal, jeg vet ikke jeg, ENDRE LIVSSTILEN vår? Hvis dere ikke er villige til å trene og spise sunt for å få en fin kropp/sunn kropp så er kroppspresser VIRKELIG ikke så stort som dere liksom skal ha det til. Takk for meg as..

  25. HELT ENIG! Har tenk lenge på å skrive om dette, men har aldri klart å få formulert det riktig. Dette er så perfekt, og jeg er hundre prosent enig! Stå på, du er et virkelig smart menneske.

  26. At hun selv har valgt silikon, neseoperasjon(som var for helsen sin) og tatt restylane er ikke nødvendigvis på grunn av kroppspress. Man skal kunne endre utseende sitt uten at grunnen skal være kroppspress osv. Dere sier vell ikke akkurat det samme til de som utvider ørene sine, tar tattoveringer, piercinger og splitter tunga si og har knæsj lilla hår? For det er akkurat det samme. De VIL se sånn ut og derfor sørger de for å gjøre det også. Det er snakk om hvordan man selv vil se ut og hvordan man selv er tilfreds med seg selv. Noen er mest fornøyd med mer på kroppen og noen med mindre. Sophie kan da vell ha meninger om ting uten at dere skal hver eneste gang skyte de samme kommentarene på henne?. Det er faktisk de samme kommentarene som hun får på dyreverns innleggene sine også, der kritiseres hun for operasjonene osv. Dere har vell ikke lest innlegget? dere gjør jo akkurat det dere ikke burde gjøre. Dere sitter å kritiserer et menneske for deres valg og at dem ikke ser rett ut. Hadde det vært noe annet om hun var tjukk? hadde det vært lettere å godta d hun sier da? eller faktisk lese uten å dømme? Hun skriver noe veldig viktig og alt dere ser er silikon, restyane og en neseoperasjon som var viktig for hennes livskvalitet. Jeg har tilome lyst å operere nesen, fordi den er skjev, og selvfølgeli vil jeg ha tynnere også, men ikke mye, bare litt. For å fremheve resten av fjeset.

  27. du har for så vidt rett i at det er oss jenter som selv skaper det meste av kroppspresset, men du motsier degselv så ekstremt med hele dette innlegget i og med at du er en av de jentene som er verst på å skape press. bare bildet du la ut i dette innlegget motsier hele teksten, haha. SELVFØLGELIG skaper bikinibilder kroppspress, hvertfall etter en som har operert seg til store pupper, operert nesen, fyller på masse restylane i leppene, har fikset på kinnbena, fake hår, fake vipper osv osv… jeg sier ikke at folk som har operert noe på kroppen sin ikke har like mye rett til å legge ut bikinibilder som alle andre, for selvfølgelig har de det, men det skaper jo selvfølgelig kroppspress – hvertfall de bildene du legger ut. for det er liksom ikke snakk om bilder som viser hva du gjør mens du tilfeldigvis er i bikini (bortsett fra det forrige innlegget ditt der fokuset var på aktivitetene dere gjorde på båten, dykking og delfiner osv, men alle andre bikinibildene dine..), men fokuset er BARE på kroppen din når du står/sitter/ligger og gjør deg til og tar bilder fra den beste vinkelen for å få kroppen din til å se best ut. og det er liksom ikke snakk om et bilde eller to, men ALLE, som sagt utenom båt-innlegget. så dette ble bare for dumt. når du legger så mye press på det selv synes jeg ikke du har noen rett til å si disse tingene, for det er du selv som skaper press.

  28. Sophie har ikke en dobbeltmoral i dette innlegget. Hun sier sin mening om hvordan kroppspresset stortsett oppstår, hun sier ingenting om at hun IKKE har falt for dette presset. Hun har tidligere sagt at hun har følt et press om kropp og utseende, men det betyr ikke at hun ikke kan ha en mening om hvordan vi jenter påvirker hverandre og oss selv. Det blir bare for dumt og kalle henne dum fordi hun har en mening om dette.

  29. Gjentar – 90 % av de som skriver negative komentarer er anonyme. Voks opp. Skal du si noe negativt må du vertfall stå for det. Hadde derelest hele innlegget hadde dere kanskje forstått litt mer. Jeg er 100% enig i det Sophie Elise skriver her.
   Jeg er jente, har kjæreste og samboer. Når jeg steller meg for å gå ut med han så liker jeg at han synes jeg er pen. men omjeg går ut uten han, er det ikke for at andre gutter skal se på meg. Men for at jeg skal føle meg like pen – heller bedre enn jentene rundt meg. jeg lager et press på meg selv. Og slik tenker gjerne en annen jente om meg. hun vil se bedre ut, og steller seg deretter. Vi jenter anstrenger oss for å se bedre ut enn hverandre – ikke for å få guttas oppmerksomhet. Det gjør vi vertfall ikke i min vennekrets

  30. Dobbeltmoralsk? Er dere dumme? Hun skaper ikke noe press fordi hun vil være slik. Hvis hun ville vært Xl da, hadde dere tatt dette som press for å bli større? Press er psykisk, det er dere selv som skaper presset i deres hode om ikke Sophie kan si at hun vil være tynn og ha store pupper uten at dere også vil det.

  31. Du har silikon, restylane i både kinn og lepper, og du spiser ikke etter ett vist tidspunkt på kvelden fordi du ikke skal legge på deg?? du sluttet med p-piller fordi du gikk opp i vekt.. Innse det sophie: du skaper så sykt høyt press!

  32. Det som faktisk er utrolig skummelt her, er at DU faktisk ikke ser ironien i at det er du som uttaler deg om dette temaet! Jeg blir sjokert over at unge jenter, og ikke minst deg selv, påstår du er smart og reflektert, når du ikke innser at du er en av de som virkelig har latt seg påvirke av dette kroppspresset du prater om! Du prøver for alt i verden å rettferdiggjøre at du er deg selv, og viser frem kroppen din for den og den grunnen, når det hele handler om at du og alle andre som har behov for å legge ut slike bilder er sykelig opptatt av OPPMERKSOMHET.. Og nei, jeg er ikke sjalu som sier dette.

  33. Hvis du hater kroppspresset så sykt mye, hvorfor er du da den eneste kjente bloggern som har operert flere ting på deg selv?

  34. Lett for deg å si, du har kjæreste og er tynn. Vanskeligere for oss som ikke en gang har vært i et forhold. Tror du ikke det går inn på oss? et tegn på at man ikke er god nok eller pen eller tynn ok?? jeg er 15 år. har ikke vært i et ordetlig forhold. Jeg er livredd for at jeg kommer til å ende opp alene med masse katter! hallo?! folk på min alder får barn nå!!
   Gutter sier at de ikke bryr seg, men du ser ikke den kjekkeste i klassen sammen med den tykkeste jenta. Det skjer ikke.

  35. haha lol , du burde hvertfall kje utale deg så mye om kroppspress , du operere jo alt bare for å prøve å bli finere , du er jp besatt av tynn kropp og svære pupper

  36. Ååååh , jeg blir så irritert på folk over her som sier at du er grunnen til kropspresset osv, og at du ikke trenger å ta silikon Osv for å se bra ut for andre.
   Har de i det hele tatt lest bloggen din,?
   Du har sagt flere ganger at du gjør det for deg selv, ikke for å se bra ut for andre, kan ikke folk skjønne det ?!
   Og liksom, det at du legger ut bikini bilder, folk klikker uten grunn ! Du ligger sikkert å soler deg nesten hele tiden, så om det ikke kommer bikini bilder, hadde vi jo ikke sett bilder av deg fra USA i det hele tatt nesten..
   Du sier også at du elsker godteri og trener ikke så ofte, hvordan er det kropspress når magen din er naturlig tynn ?
   Ville bare at du skulle vite at dine ekta fans er her for deg for alltid, og støtter deg !

  37. sorry men jeg synes det er feil at du skriver om at vi ikke skal bry oss om folk som har større pupper og fastere kropp når du selv tok silikon.. Ironisk at akkurat DU snakker om dette egentlig

  38. Du er vel kanskje ikke rette personen til å snakke om kroppspress som har falske pupper og ellers perfekt kropp.beklager men det blir bare litt falskt,selvom jeg er enig i alt du sier

  39. Din mening i dette saget er ikke så relevant da..ettersom du er en av de som er “påvirket”. Men uansett, grunnen til at jenter blir fort sjalu og måler seg med andre jenter er fordi gutter (IKKE alle) har en tendens til å “cheate” på/dumpe en jente for en som er “bedre”, og når noe så verdifult blit satt på spill kan det bli overveldende.. Gutter måles seg selv i mer status og penger (rikdom), ettersom dette er noe som attrakterer en god del kvinner. Mens kvinner ikke har mer å by på enn utsende, og resten er vel bare pluss poeng.. En mann har som regel utsende som første priotering, og derfor blir det mer press på jenter. Samfunnets rolle når det gjelder det å “objectify” kvinner har hatt en stor påvirkning også.. En kvinne’s måte å gjøre seg merket i verden er først og fremst utsende, i motsetning til menner..
   Og bare som du vet det, en goood del gutter er ekstremt sjalu på Justin Bieber og Zac Efron, men pleier å myke det opp med å si stygge/frekke kommentarer til disse “hotte” guttene.. mens jenter er mer milde, og sier rett ut “så pen hun er”, “er missunnelig”, “blir sjalu”; noe som igjen gjør at vi sier frekke/stygge ting til OSS selv. :/

  40. UTROLIG BRA SKREVET !
   DRIT I ALLE SOM SKRIVER ANONYME NEGATIVE KOMMENTARER <3
   DU ER UTROLIG SMART OG SKRIVER MASSE BRA!
   STÅ PÅ 😉

  41. skjønner ikke hvorfor du skriver om dette når du fremstår som en barbiedukke.. faktisk verre en tcnm.. det er faktisk litt meningsløst at du skriver om kropspress, når du har tatt silikon i puppene og operert i nesen din. sorry sophie, men du er ei barbiedukke, rett og slett..

  42. Kan si meg enig at mange jenter legger opp til kroppspress selv, MEN jeg vil absolutt si at noen gutter gjør det og. Er 14 år og vil si at flertallet av guttene på min alder som jeg kjenner går for jentene med store pupper og bra rumpe!!!

  43. Det er veldig underlig at du skriver at gutten kan ha bilder av megan fox og at jenta ikke skal bry seg fordi hun egentlig bare er sjalu, det er jo det du sier. Hadde kjæresten min hatt bilde av noen andre damer enn meg har jeg virkelig begynt å lure på om det er han det er noe galt med og ikke meg.

  44. Skjønner ikke hvordan du kan si at media ikke har noe med kroppspress å gjøre? Hver dag er det nye saker om hvordan få drømmekroppen, de beste slanketipsene, slik fpr su perfekte pupper og rumpe.. Mener du virkelig at ingenting av dette fører til kroppspress??

  45. helt enig i det du sier, men det er jo litt motstridende at du legger du under kniven for å bli akkurat slik alle vil være også sier at alle er bra nok osv. Uansett du er kjempfin sophie og det var du før vipper, operasjoner og extencions også, ikke glem det.

  46. Dette ble vel en smule selvmotsigende, eller?
   Og du sier du ikke oppfordrer til kroppspress, men det nettopp det du gjør når du legger ut bilder av folk som har oppert seg, og viser hvor “fint” resultatet er. Og når du legge ut nakenbilder av deg selv og skriver at du er feit.. Sjerpings!

  47. Det er mye media som skaper kroppspress, og konstruerer et bilde av en ideal-jente som deretter alle jenter vil bli.
   Dessuten er ikke gutter uskyldige de heller. Har flere ganger hørt gutter snakke om jenter som de mener er stygge, har for små pupper, for liten rumpe og jenter de ikke hadde “liggi med”. Jenter som vet at gutter snakker sånn seg i mellom blir jo også opptatt av å bli godtatt av gutter.

  48. Alle respekt til deg Sophie, men kroppspress klarer du fint å lage selv. Dette var er veldig dobbeltmoralsk innlegg, jeg synes du burde tenke litt mer over hva det er du egentlig synes

  49. Det er sant at jenter skaper mye kroppspress selv, men det er ABSOLUTT ikke sånn at vi er den største grunnen. Når f. eks bik bok selger klær i str. medium som passer folk som kan bruke small i andre butikker sier det litt om kroppsbildet. Dette innlegget ble for galt.

  50. Jeg har fulgt med på denne bloggen i snart et år, og har aldri følt for å legge igjen kommentar i feltet under. Men nå følte jeg for å skrive..
   Kan folk slutte å hate på denne jenta. Vært eneste innlegg skal folk slenge unødvendig sleng kommentarer og kritisere hennes synspunkter. Hvorfor kritiserer folk så sykt på utseende til jenta?
   Altså, det er INGEN som har rett til å blande inn silikonpuppene inn i alt og ingenting.. So what om jenta fikk operert pupper, nesa, og tatt på litt restylane i leppene? I nesten vær eneste innlegg bli operasjonen hun har fullført sammenlignet med hovedtema..
   Visstnok, dere som nevner (operasjonen)i denne sammenhengen, har åpenbart virkelig ikke forstått poenget med budskapet som hun prøver å oppklare.
   Sophie, du er flink! Stå på

  51. Dette syntes jeg ble litt frem og tilbake. Klart jeg er enig i mye av det du skriver, at jenter legger et press på seg selv. Men noen over her sier også at du ikke er helt riktige personen til å snakke om det, siden det virker litt som du har landet under “kroppspress” greia du også. Du har jo tatt silikon, og flere ting for at du skal føle deg “bra nok”. Så, på en måte blir dette litt feil. Du sitter på en måte å beskriver deg selv, “store pupper, str. xs og stor rumpe” det virker som det er dette du prøver på, og det er det du er godt på veien mot. At du har klart å oppnå det, men det ikke er noe vits at alle andre stever etter det? Nei, dette ble litt feil for meg. Men for all del, ikke noe hat – du virker som ei utrolig bra jente. Men akuratt dette ble bare litt rart.

  52. Veit du Sophie, det e helt rett det du skriv – men etter mi meining har du egentlig ikkje nåkka du sku ha sagt. Du veit godt at du e et stort forbilde for masse tusen unge jente her i verden, ergo du e med å påvirke gruppepress/kroppspress.
   Du vil kanskje ikkje det, og du meine kanskje ikkje å gjøre det. Men no har det sæ sånn at du har en kropp som de fleste jente drømme om.
   Æ syns no du ska tenke dæ kraftig om før du skriv sånne her innlegg, du som har fiksa både her og der på dæ sjøl.
   Æ les bloggen din tel vanlig, og æ digge det, æ digge dæ! du har sterke meininge og en fantastisk blogg, men det her blir rett og slett for dumt, ærlig talt Sophie.
   Men det sir jo sæ sjøl når pinade nesten alle kommentaran e negativ. Æ meine ikkje å være negativ, men gi tilbakemeldig og uttrykke mi meining.
   De fleste som sleng dritt (mildt sagt) når du skriv sånn her, e jente som føle sæ utrygg og redd, æ håpe du skjønne det. Og når jente da føle at dem ikkje e fin nok eller har bra nok kropp, e du med på å skape enda meir kroppspress.
   Vær så snill Sophie, ikkje drit dæ ut…

  53. Du har så sykt rett i alt du sier! Det er akkurat som og bare se seg selv i speile. Du er perfekt på den måten du er 🙂 Det er et ord take som sier: Bitch, i don care becaus i am how i am <3

  54. det at jenter vill at gutter skal ha en god jobb, være sykt snill, men ikke for snill, gi meg gaver, men ikke for mange gaver, ha venner, men ikke bruke mer tid på venner enn meg, mens gutta liker jentan hvis den er seg sjøl, viser jo også hvor “pirkete” jentan er, noe som for meg virker som om den går etter de “suksessfulle” guttene, mens guttan går etter de jentene de liker…

  55. jeg er veldig enig i det du skriver! Har selv lurt på hvor den perfekte malen på en jente står?! Den står jo ingen annen plass enn i hodet sitt selv. Jeg tror kanskje mye av presset vi lager oss er pga sjalusi. Slik som f.eks. er man på en fest og en jente for mye oppmerksomhet, så kan man jo begynne å tenke litt sånn “åårh, må jeg se sånn ut for å få oppmerksomhet? Er det det gutta liker?”, eller ser på toppbloggere og tenker litt sånn “må jeg se sånn ut for å lykkes i livet? Må jeg gjøre sånn for at andre skal bli interessert?= ol. Også sammenligner man alle andre med seg selv, og det er slik presset starter.
   Jenter må vel bare lære å se på hva man har, og om man kan se seg selv i speilet å tenke at du er god nokk! Tenk, det er ingen andre som ser ut som deg, som har personligheten din. Alle er egne og unike og det er forksjellene vi har som ikke alle andre har som vi må ta vare på!

  56. Men kjære deg, Sophie Elise, du er jo den av de jentene som føler aller mest kroppspress! Du er jo selveINKARNASJONEN på kroppspress, da du TYDELIGVIS Har fikset på ALT du ikke er fornøyd med! Leppene, kinna, brystene, nese, hair extension, negler, vippextension. Er det noen som virkelig føler kroppspress så er det jo deg /: håper du tenker deg litt om. Jeg skrev ikke dette for å krenke deg, men advare deg om at du latterliggjorde deg selv nå D: håper ikke Nettavisen skriver et innlegg om dette selvmotsigende her. Men synes du ellers virker som ei god jente – ikke glem det. Stå på! Bare tenk deg litt om (:

  57. Utrolig bra det du prøver å få frem! men det blir kanskje litt feil å si når du selv har tatt silikon når du er et såpass stort folbile?
   er ikke noe mot at du gjorde det, men det skaper jo et enormt kropspress når du viser at det er viktig for deg å ha store pupper! men jeg støtter deg 100%<333

  58. Det var en eller annen Vine på Facebook for lenge lenge siden
   “Girls have it hard – I GET IT, but we guys have it hard too. If you’re ugly you’re fucked dude.”
   Du er født som du er født så d er ingen som bør klage egentlig

  59. Jeg liker hva du sier, og de som sier du skaper kropps press skjønner jeg ikke, dette har du selv sagt gjentatte ganger at du er misfornøgd med, men fortsatt så er det ikke folk som skjønner det. jeg syntes du er tøff som tørr å snakke om dette, siden du faktisk har tatt inngrep selv, men det at man gjør det skal ikke alltid ha noe med at du skal være som de i bladene og tv osv.. Du burde være stolt over deg selv. det er lettere sagt en gjort, men at jenter er sjaue og skal trekke deg ned. burde du drite i, ikke ta deg tid til å lese det en gang.

  60. du er så flink, og du skriver så bra. stå på!! elsker bloggen din for tiden, kan ikke få sagt det nok. Dette er en av de beste tekstene jeg har lest om kroppspress, og slike tekster trenger alle å lese! dødsbra

  61. Synes det er teit av deg å si at det er jenters feil, for det et det ikke! En del av det ja, men ikke slik du påstår! Det er samfunnet sitt syke perfeksjons press og mannsdominasjon!

  62. Det handler jo om at du vil passe inn, noe som har vært siden vi begynte med et samfunn. Klær, kropp, hår, sminke – alt for å få “bekreftelse”. Og når var det sist vi så en kraftig dame på forsiden av FHM-bladet? Media, kjendiser, de fleste legger opp til at du skal være slank, ha store pupper og rumpe for å bli akseptert og deilig. Og du sitter i et glasshus og kaster stein.

  63. Bra skrevet! Synes det er kjempe fint at du tar opp dette temaet, men jeg føler du vinkler dette feil. Ikke legg skylden på jentene i samfunnet for anorexia, utsene press og dårlig selvtillig. Ja, det finnes utrolig mange dårlige holdninger blandt unge jenter i dag, men vi er ikke kilden til problemet. Jeg mener media er problemet. Hver eneste dag ser jeg plakater og reklamer hvor enn jeg snur meg – internett, TV, bussen, bygninger, blader, butikker osv – som forteller meg hva jeg kan gjøre for å bli litt bedre og hvilke produkter jeg kan kjøpe for å bli lykkeligere. Jeg ber ikke om å få retusjerte bilder av halvnakne jenter slengt i trynet hver dag, og jeg prøver virkelig å fortelle meg selv at disse jentene ikke ser slik ut i virkeligheten og at jeg er god nok som det er, men det er vanskelig å ikke bli påvirket.
   Jenter blir daglig fortalt at vi skal være sexy, men ikke løs. Sporty, men ikke maskulin. Flink, men ikke for flink. Vi skal være snille og ikke snakke for høyt om meningene våre. Vi skal få gode karakterer slik at vi kan få en god jobb, en flott mann og siden hus og barn og leve lykkelige. Det er helt sinnsykt press, for ikke alle kan være sånn! Alle jenter passer ikke inn i denne rollen, noe som resulterer i at det er lettere å bli påvirket av alle reklamene jeg nevnte tidligere.
   Til slutt vil jeg bare nevne hvor utrolig trist jeg synes det er at du mener at dette er jenter sin feil. Jenter får altfor ofte skylden i situasjoner de stiller hjelpeløse i. For eksempel voldtekt. Jeg skal ikke sammenligne det du snakker om i dette innlegget med voldtekt, men jenter får så altfor ofte skylden for voldtekt i dag. For eksempel så finnes det flere tilfeller hvor jenter så langt nede som 11 år har fått skylden for overgrep av menn som kunne vært faren deres, grunnet at de kler seg og oppfører seg som om de var eldre. DA burde folk skjønne at det er noe alvorlig gale med det samfunnet vi lever i.

  64. Dette er offisielt det latterligste jeg noen gang har lest. Ordet “dobbeltmoralsk” passer bra inn i denne settingen. Peace out.

  65. Silikon, restylane, neseoperasjon, hairextension, vippeextension, bruker str xs.. Hvilket kroppspress sa du????

  66. Innlegget ditt tar opp et veldig viktig tema, men det er bare veldigg feil at du av alle skal ta opp noe slikt, for helt ærlig du er virkelig ikke den rette til å uttale deg om kroppspress.
   Og illustrasjonsbildet er jo bare så malplassert at det gjør vondt. Det jeg fikk ut av innlegget ditt var egentlig: “kroppspress er ille, fysj a meg, alle skal være glade for den kroppen de har. Men se på meg, jeg har en superkropp som alle vil ha. Se på meg, se på meg.”

  67. Helt enig med deg Sophie! 🙂 Jeg tar meg forresten friheten til å kommentere.. at jeg legger merke til at du har begynt å sminke øyenbrynene dine mindre, og de ser veldig fine og mer naturlige ut! Hvis du forresten ønsker å gro dem tykkere for å unngå blyanten helt, sjekk ut youtube etter rogaine on eyebrows, eller minoxidil. Does wonders 🙂

  68. jamen kjære deg, hvordan kan du forvente at folk skal ta noe av det du sier innenfor dette temaet når du ikke engang hører på deg selv? Jeg sier ikke at det du skriver ikke stemmer, for det gjør det, MEN du har jo tross alt falt for dette kroppspresset selv? Du har opperert deg, det er dobbeltmoralsk, du sier at du bestemmer over deg selv, men tenk deg om.. hadde du virkelig opperert deg om du ikke hadde vært blogger og merket dette presset?
   Du er en smart jente, forhåpentlig vis forsår du hva jeg mener. Jeg vet du er sta, men plis se deg selv i speilet.

  69. synes du kan lese deg litt opp på nettopp dette temaet før du kommer med så bombastiske utsagn. Google sosialisering, normer, normsendere, referansegruppe osv så vil du nok forstå at grunnen til at mange føler et press fra samfunnet om hvordan de skal se ut og rett og slett leve ikke bare er noe som sitter i hodet. Hvordan skal du kunne forklare at mer eller mindre alle jenter føler det samme, om det bare sitter i hodet? lider da alle av samme “sykdommen” av ren tilfeldighet?

  70. Greit nok, du har alltid vært tynn, og har hatt problemer med å legge på deg, slik har jeg det også, og alltid hatt. Du hadde store pupper, men valgte å legge deg under kniven, fordi du ville ha større pupper, noe som jeg syntes ble for stort (smak og behag), med tanke på at du egentlig hadde store fra før av, og du fikk det til å se bra ut. Du er XS i klær, og du har alt en jente bare kan drømme om. Du ser fantastisk ut, og jeg skjønner egentlig ikke hva du syntes var så galt, da du hadde gått opp noen kilo.
   Jeg vil gjerne ha større pupper selv, men jeg vil ikke vise til andre at jeg er missfornøyd med meg selv. Jeg prøver så godt jeg kan å fokusere på det som er positivt med kroppen min. Ja, jeg er enig i det du skriver, om at det er oss jenter som lager alt oppstyret med kroppspress (heldigvis bryr ikke jeg meg om det, fordi jeg vil være fornøyd med den jeg er). Men jeg ville sagt at å ta silikon, eller ta brystreduksjon, eller forme brystene slik vi vil ha det, ta restylane i lippene og liknende er med på å lage dette oppstyret om kroppspress. Nå vil jeg ikke at du skal se på dette som en negativ kommentar, for det er det langt ifra. Jeg synes virkelig du er utrolig pen, og det var du før du tok silikon også. Det er virkelig ingenting å klage på med utseendet ditt, eller kroppen din. Du virker som en fantastisk jente, og der er bra. Men kanskje du skulle tenkt litt på at silikon får andre til å føle ett kroppspress, da de har små pupper selv. Selvfølgelig ikke negativt at du tok det, jeg syntes bare at det var litt for mye i mine øyne, men som sagt smak og behag, det er jo ikke opp til meg hvordan du vil ha det 🙂 Håper ikke du tar dette negativt, for det var ikke ment på en negativ måte 🙂

  71. Nåja. Grunnen til at vi tenker negativt om oss selv, er jo tross alt fordi vi har blitt lært slik. Om media hadde sluttet å legge ut om alle kjendisene som er alt for tykke (som de egentlig ikke er), om motemagasiner hadde sluttet å bruke unaturlige tynne (for å si det sånn: Gjennomsnittsstørrelsen til kvinner er 42. Moteblader viser klær i str. 38-26 eller mindre…), om vi hadde sluttet å fat-shame fremmede vi møter (noe som både gutter og jenter gjør), om gutter hadde sluttet å prate negativt om jenters størrelse, om mediabildet hadde sluttet å redigert og retusjert bort naturlige og IKKE-HELSESKADELIGE ting som strekkmerker, celluiter, rynker,osv,om vi (INKLUDERT MENN) hadde sluttet å klagd på hår der vi ikke er vant til at det skal være (??????????) som på legger og armhuler, om media hadde sluttet å retusjert alle kropper som er større enn størrelse 38, om skolen hadde sluttet å lært oss at all fett er galt (SOM DET IKKE ER.), da kunne vi kanskje fått minska skjønnhetspresset. Skjønnhetspresset er skapt av hele samfunnet, inkludert institusjoner som skoler, media, menn og kvinner, hele samfunnet har skapt skjønnhetspresset. Thinspo og fitspo er med på å forverre hele situasjonen. Når du poster at du ikke kan være fornøyd med kroppen din om den ikke er syltynn, kan du jo like så godt sagt . Vet ikke hvor mye du kan om samfunnet under dette temaet, men uansett så tar kropps presset en negativ vei, og du er IKKE en av dem som hjelper. Bare faktum av at du poster tips for å SULTE og likevel sier at du ikke er med på å skape et kroppspress er helt absurd for meg.
   OG PLEASE LES DETTE. DU HAR MISFORSTÅTT. Du pratet om SELVBILDE i innlegget ditt, ikke om KROPPSPRESS. Det er IKKE det samme. Kroppspresset øker når selvbildet blir mer urealistisk og du klager over dette. Dessuten er det umulig å oppfordre til kroppspress, det uttrykket er ukorrekt…
   . PLEASE LÆR DEG HVA DU SNAKKER OM FØR DU SIER DET. For tydeligvis vet du ikke mye om hva kroppspress er, sammenhengen mellom kropspress, selvbilde og selvtilit, og generelt ikke om hvordan samfunnet påvirker åss. Please Sophie.

  72. Slenger meg på majoriteten her og spør: hvorfor kommer dette fra deg?
   Dobbeltmoral deluxe.
   Hvilket press tror du at DU legger på dine unge lesere?

  73. det er et ekstremt press blant gutter også, tro meg! Men det er som du sier og det samme gjelder oss!

  74. Helt ærlig ble jeg litt irretert av dette inlegget.. Jeg føler ærlig talt for det første at du motsier deg selv siden du virker som om du har falt under presset og for det andre blir det feil å sammenligne gutter og jenter med dette temaet! Jenter er for det første mye mer sårbar en gutter og tar lettere på temaet. Følelsene er noe en rett og slett bare IKKE styrer selv! I tilegg vil jeg si det er mye mer press på jentene! Slankekurer i hvert blad, syltynne modeller overalt og hold-in undertøy osv.osv. er bare ikke det samme ass!

  75. Altså jeg skjønner poenget til både Sophie og alle de som synes hun ikke er den rette til å snakke om dette. Jeg synes alle kan snakke og skrive om det de vil og jeg tror på at folk har mange sider og at mennesker kan forandre seg. Hvis noen nå tar silikon og restyle, kan det være de etterhvert ikke blir fornøyd med det. Det viser bare hvor krevne jenter er på seg selv. Vi burde tenke på hva VI sier, ikke drive og slenge dritt om det ANDRE sier. Tenk litt på det før dere begynner å kritisere andre for noe de sier eller skriver eller gjør! Elsker deg Sophie!!!!!!!!

  76. Til alle dere som mener hun motsier seg selv og/eller at innlegget er selvmotsigende og dobbeltmoralsk! Hvis dere leser innlegget en gang til vil dere se at at Sophie aldri sier noe om hvorvidt hun føler presset eller ikke, men hvis dere har litt mellom øra så er det ganske tydelig at hun snakker av erfaring, så Sophie har nok opplevd dette presset akkurat like mye som oss andre! Hvorvidt hun har “falt under for presset” eller ikke spiller vel ingen rolle uansett, for hvem har ikke gjort det enen eller det andre for å bli “penere” ?? jeg kan si jeg har gjort det og absolutt alle jeg kjenner. helt normalt! Så døm mindre og lær mer 🙂

  77. Utrolige kloke og fine ord Sophie! 🙂 Er helt enig med det du skriver.
   Men til alle de som sier at hun er feil person til å snakke om kroppspress, skjønner jeg ikke. Kroppspress OG det å føle seg komfortabel med seg selv, er ikke nødvendigvis det samme. Og om jeg ikke tar feil så har du vel sagt at du tok silikon for din egen del, og ikke for noe annet? Så da er det ditt valg og dine meninger, ikke noen andres. Håper jeg <3

  78. Jammen for faen da! De litt snåle kommentarene oppi her er litt lavmål syns jeg, og det er fra KJÆRRINGER… Nå var det det Sophie akuratt sa, at vi jenter har latt det gå i hodet på vårs!
   Og dere! Hva så om Sophie ser ut som det vi gjør, DET VAR SÅNN HUN VILLE SE UT. Sånn føler henne seg hjemme i egen kropp og sinn! Også skal dere små barn søren meg komme å klage på dette også???
   stolt av deg jeg Sophie, du tørr å være ærlig og du skriver selv at du har falt litt under kroppspresset,syns det er veldig bra at du skriver om dette, noen går det et lys opp for,mens noen andre er litt mere trangsynte og skal klage. det er jo noe som kommer inn i hodet uansett hvor mye man prøver å la være…underbevisstheten vettere,jøkær!

  79. Så hvorfor endrer du alt med deg selv lurer jeg på da?! Rart du uttaler deg om dette som har gått gjennom operasjoner, og faktisk legger et press da. Tenk.

  80. Ja, vi er probleme. Men hvor er egentlig kroppspresset? Jeg kan ikke være den eneste som ikke merket noe til det i sommer? Hvor mye brydde vi oss om den på siden av oss på stranden hadde markerte magemuskler eller ikke? Som du sa det handler kun om å godta seg selv! Har man gjort det bryr man seg ikke om hva andre synes! skal ikke snakke for deg, for jeg vet ikke hvordan det er at så mange ser kroppen din og kommenterer den via bloggen. Men hvis ikke de har noe bedre å tenke over enn din “stygge” kropp så er det dires problem! Jeg trener 6 dager i uka. Ja, jeg vil ha mer markerte muskler, men jeg har godatt meg selv for slik jeg er akkurat nå, og uten trening for jeg så mye mindre energi og føler meg så slapp. Og om noen sier noe stygt om min kropp tror jeg ikke jeg kunne brydd meg mindre. Til slutt må jeg si at kroppen din er veldig fin! 🙂

  81. til dere som sier at hun selv har falt for kroppspresset – om hun selv VIL se sånn ut så er det en helt annen ting enn om hun føler at hun MÅ se sånn ut! Hun gjør det for sin egen del, ikke andre sin.

  82. eg blir kvalm av deg , du operere jo deg selv , istedenfor å heve deg over det og bli fornøyd med deg selv istedenfor

  83. Hvorfor valgte du da å ta silikon for å føle deg bedre i bikini? Det må jo ha hatt noe med kroppspress å gjøre det, hvis ikke ville du jo følt deg bra i bikini uansett.

  84. Unnskyld meg, men jeg blir kvalm av å lese alle disse frekke kommentarene dere skriver. Hvem har sagt at selv om Sophie velger å fikse på utseende, så må du også det? Ingen! Ingen har sagt det, det er hennes eget valg og hun kan ikke slutte å si meningene sine på grunn av noen operasjoner. Jeg synes Sophie virker som en fantastisk person, og ja, jeg kan forstå at folk danner seg sin egen mening om henne, men folkens, prøv og les litt mellom linjene her.
   Det jeg leser i dette innlegget og alle de andre kroppspress/selvtillit-innleggene Sophie har lagt ut, er at hun ønsker at alle skal kunne klare og ikke minst få lov til å være SEG SELV uten å bli tråkket ned på av andre mennesker og deres meninger 🙂 Det dere driver med her er å dømme Sophie ut ifra noen valg som egentlig ikke har en dritt å si. Det er greit med konstruktiv kritikk, men mange av dere er rett og slett slemme.

  85. Dette er jo enkelt for deg å si. Du har alltid vært relativt slank, pen og hatt mange venner. Ikke problemer med å få deg kjæreste heller, antar jeg.
   Selv vokste jeg opp i andre enden. På barne og ungdomskolen var jeg lubben, og det mange kaller “dritstygg”. Som følge av dette ble jeg sparket og slått hver dag. Jeg ble drapstruet, og jeg fikk masse stygge kommentarer på utseendet mitt. I lunsjen stjal de matpakken min og sa at de gjorde meg en tjeneste, fordi jeg var så feit at jeg burde slutte å spise. Jeg hadde ingen venner, og det fantes heller ingen gutter som var interessert i meg. Jeg ble utestengt fra alt av sosiale sammenkomster: ble vi satt i grupper i skoletimene, var jeg den som ikke fikk lov å åpne kjeften og komme med innspill (men som likevel måtte gjøre alt arbeidet fordi de andre “faktisk hadde et liv”). Skulle vi ha overnattinger med skolen, måtte jeg ligge i en krok alene. Skulle vi ha lag i gymtimen var jeg den som ble valgt sist. Og alle sosiale sammenkomster UTENFOR skolen fikk jeg streng beskjed om å holde meg unna fordi ingen likte meg og jeg ikke var ønsket noe sted. En ting jeg husker godt, er en fest i niendeklasse. Alle var invitert, utenom meg. Så jeg gikk frem til jenta som hadde festen, og spurte om jeg også fikk komme. Responsen jeg fikk var noe så ærlig som “du er feit, og ingen har lyst til å feste med feite mennesker”.
   Som du sikkert forstår gikk jeg gjennom mye depresjoner, selvmordstanker og sultekurer for å være “god nok”. Det var den eneste måten å få venner på. Og den eneste måten å “bety noe” på. Jeg lykkes som 19åring i å gå ned 20 kg. Da veide jeg 40 kg, hadde en bmi på 16, og levde på 47 kcal annenhver dag (tilsvarer ett eple). Jeg blødde neseblod om kvelden, og måtte sitte nede i dusjen for å ikke få hjertestans. Men vet du hva? Det gjorde jeg med glede. For endelig ville folk være venner med meg. Endelig sa de at jeg så bra ut. Endelig ble jeg invitert steder, og fikk fine komplimenter på hvor vakker jeg var. Endelig viste gutta interesse for meg. Så joda, selv om jeg visste at jeg i prinsipp kunne dø av hjertestans når som helst, var jeg jævlig lykkelig.
   Du skriver “Bare fordi andre jenter er tynne, har store pupper og fast rumpe, betyr det at nettopp DU må ha det? Nei! Det er noe jenter selv koker opp i hodet sitt”, men i enkelte tilfeller MÅ man faktisk være nøyktig så tynn, ha så store pupper og så fast rumpe som alle andre for å få et verdig liv.

  86. Hvorfor klager dere over at hun skriver om kroppspress. Hvis hun ikke var fornøyd med brystene sine, eller nesen sin så er det ikke opp til dere om hun gjør noe med det. Det er ikke deres valg hva hun gjør med kroppen sin, og som hun har skrevet tidligere har hun selv opplevd ‘mobbing’ og hat fra andre. Hun har dårlig selvtillit, eller har hatt dårlig selvtillit. Hvorfor må dere gni ting inn, hva er gøy med å sende en person hat. Absolutt ingenting, Sophie er som alle andre jenter. Hun trenger ikke bli sett på som en fra en fremmed planet fordi hun har tatt en opperasjon eller to, det er faen meg bullshit. Hun er vakker og fantastisk, hvis dere har så veldig mye imot at hun har opperert seg så er det ikke nødvendig for deg som sender hat å lese bloggen hennes. Ingen tvinger deg til å lese, ingen betaler deg for å lese bloggen hennes og det hjelper virkelig ikke med stygge kommentarer.
   Sophie Elise er fantastisk, så bare hold kjeft om dere føler dere må slenge dritt.

  87. Herregud, jeg har aldri tenkt på det før men du har selvfølgelig helt rett. Jenter er jenter verst.

  88. Liker mange av innleggene dine på bloggen din, og dette var ikke ett unntak. Jeg har selv opplevd mye press, men har innsett nå som jeg har fått meg en kjæreste (som roser meg opp i skyene ) at alt ligger oppe i hodet mitt. Det er sant det du sier om gutter og jenter. Kjæresten min sier ofte at grunnen til at han vil kle seg fint og trene er for å være fornøyd med seg selv, men også for å imponere meg. Mens jeg derimot har tatt meg i å tenke at jeg skal trene og se fin ut for at jenter og gutter rundt meg skal synes et han har en pen kjæreste som ser bra nok ut. Burde det kanskje ikke være nok for meg at han er fornøyd, og at jeg kan jobbe med og synes at jeg er bra nok, slik som han gjør. Og selv om jeg ser over her i kommentarfeltet at mange mener det du skriver er dobbeltmoralsk, kan jeg ikke si meg helt enig. For som du sier selv så vil en jo alltid se best mulig ut, uansett hvilken form eller fasong en har. Det er hverken noe jeg, du eller noen andre kan nekte på vil jeg tro. Så selv om du prøver å gjøre deg til “ditt beste”, betyr det ikke at du prøver og få alle til å se ut som deg, men at du heller støtter at andre kan gjøre valg for å nå “sitt beste”. Det er jo det som er en bra holdning, det å gjøre sitt beste og så være istand til å være stolt over det. Om noen mener at noen ser for bra ut til å kunne føle sympati for andre blir det helt feil i mine øyne. Jeg synes det er fint og kunne være solt over å nå sine egne mål. Uten å skamme seg over at målene er lavere eller høyere enn sine venner og bekjente. Så, You Go Girl, dette var et fint innlegg!

  89. Har lest en del av kommentarene nå, og har gjort meg opp en liten mening. Budskapet og meninga med innlegget var kjempe bra skrevet og ga mye mening, men at det var du, ei jente med den perfekte kroppen og det fine ansiktet skulle legge det ut ble litt feil for meg.
   Når ei med den perfekte kroppen skriver:
   ” Hvem er det som har sagt at jenter må være størrelse XS, ha store pupper og fast rumpe?.. jo jentene selv!”
   også er du selv ei med størrelse XS, store pupper og fast rumpe? Det gir oss leserne som ikke har en slik kropp enda mindre selvtillit og vi begynner å se mer på oss selv som verdigløse..

  90. Det føles heilt feil at du skriver om dette.. Du har jo operert deg pga dårlig selvfølelse og kroppspress?
   Hadde du ikke brydd deg, hadde du ikke gjort noge..
   dobbelmoral dette..

  91. Sier hun som er ekstremt fake og legger ut bikinibilder av sin perfekte kropp og sier “jeg skjønner ikke hvorfor det er så press om kropp???”…..-.- du sophie er den SISTE som skal snakke om dette!!!

  92. jeg skjønner meg virkelig ikke på de jentene som sier at sophie er den som legger opp til kroppspress. selvom hun har vært gjennom opperasjoner for å forandre på utseende så betyr ikke det at hun legger opp til kroppsspress?? hun gjør det for å bli mere fornøyd med seg selv og for at akkurat HUN skal føle seg mer vell og fornøyd med seg selv, det betyr ikke at hun mener at dere andre jenter må gjøre det? Sophie er heldig som har den kroppen hun har og det bør hun virkelig få lov til å være fornøyd med, uten at andre skal dømme hun for det. Bra skrevet sophie, du er perfekt og har så mye bra i deg!

  93. Det å si at det KUN er vår feil synes jeg virkelig er helt på trynet. Modellene som blir brukt har alltid store pupper, flat mage og sprettrumpe. Dette er ikke i noen tilfeller men i omtrent ALLE. itilegg er de fleste modellene retusjert på en pc-skjerm (dette er det mange små barn som ikke vet) – Videre fører dette til at barn og unge for et syn på hva som er perfekt og hvordan idealkroppen skal være. Jeg sier ikke at det bare er deres feil fordi vi lar oss også påvirke av det sosiale media.
   Likevel så synes jeg det blir feil å bruke modeller som ikke har fett på kroppen. Noen sier at alle modeller burde vært større – men det synes jeg også blir feil. Hvis alle modeller hadde vært “feite” så ville de tynne følt seg forferdelig – så midt forslag er at de burde bruke modeller med ALLE typer kropper slik at det ikke blir et syn på hva som er en perfekt kropp.
   Når du utaler deg her og sier at det KUN er vår feil så er det helt latterlig. DET ER SÅ MYE annet som påvirker barn og unge sitt selvbilde og det er lett for deg å stå der og si dette pga du faktisk har store pupper, flat mage og sprettrumpe (IKKE NEGATIVT – BARE KRITISK KRITIKK). Det at folk stiller opp i bikini og legger ut bilde er jeg enig i at er teit å si at det skaper kropsspress. Det blir helt feil. Alle har forskjellige kropper og det finnes ikke en fasit på hva som er perekt og ikke.
   Men det som faktsik skaper kroppspress er alle modellene som er retusjert og sosiale medier som skaper et syn på “den perfekte kropp”. Ellers ville de brukt modeller med varierende kropper.
   Takk for meg.

  94. Hvordan kan du si at dette er noe vi jenter legger opp til selv? Når DU faktisk er en av de som LEGGER OPP TIL DETTE? Du har nok heller gitt mange lesere dårligere selvtillit enn bedre.. Du snakker kun om at vi ikke må bry oss om hva folk mener og hvordan vi ser ut, men hva gjør du? DET STIKK MOTSATTE. Eller hva?

  95. Elsker når du legger ut sånne innlegg!
   Dette var kjempebra skrevet, og jeg kunne ønske jeg tenkte som deg. At det ikke er viktig hvordan man ser ut, at man ikke skal bry seg om hva andre syns, osv. Men det er ganske vanskelig. Jeg er 15 år, og det er vel kanskje den alderen der det er mest press på å være fin. Jeg hører så ofte gutter kommentere andre jenters kropp og utseende, og det blir så feil. De ser selv ikke perfekte ut, men bare fordi de er gutter har de rett til å kommentere feilene til andre jenter?
   Fra 4-6 klasse blei jeg selv mobbet for å være ”tjukk” og det gikk veldig inn på meg, og jeg sliter selv veldig med det å være fornøyd med meg selv.. Nå har jeg hvert fall lagt av meg mye, og har en forsåvidt flat mage, store pupper og en grei rumpe, men kunne fortsatt ønske jeg var mye tynnere.. Og jeg prøver stadig å tenke positivt om meg selv, men det er ikke lett da jeg får høre ”ho er jo så jævlig stygg”, ”ho er feit” og sånn. Vennene mine er tynnere enn meg, eller like og de misunner meg og syns jeg er så fin, fordi jeg har former, men det hjelper egentlig lite at de sier det , da jeg tror de bare sier det siden de er vennene mine. Men, men. Man har den kroppen man har!
   Din kropp er i hvert fall perfekt, og jeg beundrer deg, for du er så utroolig flink til å snakke for deg, og si meningene dine! Ser virkelig opp til personer som deg. Stå på videre, og kom gjerne med flere lignende innlegg! 🙂

  96. Leser bloggen og tenker “hmm, kanskje jeg ikke har så dårlig kropp som jeg selv vil ha det til likevel?”
   Blar ned og ser bildet “..har nok det ja.”

  97. Jeg mener også at mye av kroppspresset kommer av gutter, av ikke fra. Rett og slett fordi vi vil se så bra ut som vi kan for å gjøre gutten fornøyd. Det enste problemet er at vi føler ikke at gutten er fornøyd før vi er fornøyde selv.

  98. Kroppspresset kommer ikke bare fra jenter selv. Sosiale medier, redigerte forsidebilder av modeller er stor grunn til kropsspresset. Og unnskyld meg, men du er ikke den rette til å snakke om dette her. Det blir rett og slett bare for teit.

  99. Greit, så har en del jenter der ute dårlig selvbilde. Men det er ikke sant at det ikke er et kroppspress. Det er ikke gutter som legger dette presset. Det er motebransjen, musikkvideoer, filmer og media generelt. Dette ville vært åpenbart for en hver som har fulgt litt med gjennom tiden. Det er enkelt for en som bruker XS-S å si til en som bruker XL-XXXL, at du er god nok. Men motebransjen derimot, har tydelig sagt at, nei, det er du ikke. Du passer ikke inn i noen av våre klær. Og med motebransjen, mener jeg ikke H&M og Bik Bok. Så jo, det er et kroppspress. Vanskelig for store jenter å ikke la seg presse, når de ikke kommer inn i klærne på butikken. Man kan selvsagt snu presset om til noe positivt. Et press om å ta seg best mulig ut akkurat sånn som man er, kroppslig sett. Ta vare på seg selv rett og slett.

  100. Det der blir faen meg helt feil!! Du er ikke den som skal snakke om slikt! Se på deg selv! Du har tatt restylane, silikon, har extensions, og opperert nesa, du har flat mage og sprettrumpe…DU er noen av de verste som LAGER KROPPSPRESS for unge jenter..!!! Fy faen, dette blitt alt for dumt!! Du burde skjemmes
   SKJERP DEG!

  101. At gutter føler enormt kroppspress, noe de har fått kjenne på kroppen de siste årene med det her ekstreme fitspogreiene, er jo et faktum. Men det vil ikke si at ikke jenter også blir utsatt for et enormt press? Kanskje er det laget av jenter, det kan jeg til dels si meg enig i, men det føles da like jævelig fordi?
   Når det kommer til kroppspress og jenter som skaper det er du nok en skikkelig syndebukk. Ikke fordi du er kjent blogger, ikke fordi du tar lettkledde bilder og eksponerer deg, men fordi du faktisk har tydd til plastiske opperasjoner for å føle deg bra nok, for å akseptere kroppen din; Hvem har fortalt deg at du måtte ha store pupper da? Hvor kommer denne ideen fra? At du da kan skrive på bloggen din at jenters kroppspress er en illusjon blir for meg litt komisk. Du sier i dette innlegget at kjendiser ikke skaper kroppspress, men har tidligere rerttferdiggjort de plastiske ingrepene dine fordi enkelte kjendiser har gjort det samme. Og du er også langt over gjennomsnitt fokusert på ditt eget utseende og hva som er galt med det, er det rart leserne dine blir påvirket av det? Jeg sier ikke at det er din feil at de blir det, men ikke kom å si at det ikke finnes kroppspress. Du er jo et levende eksempel på ei jente som kropp-og-utseendepresset har gått til hodet på. Du streeeeeber jo som en gal etter perfeksjon?
   Hvis du kun har møtt gutter som synes alle jenter er fine som de er, har du møtt et fantastisk, men lite representativt utvalg. Hvor mange dritsekker der ute er det ikke som påpeker feil ved alle jenter de møter? Drittsekkene (ikke alle, men mange 16-20åringer) ønsker jenter som deg sophie, syltynn med helt upropposjonert store pupper, jenter som kun finnes etter en drittdyr opperasjon. Så du får ikke dritt fra gutter nei, men det betyr ikke at det ikke finnes jenter som gjør det? Jeg har hørt SÅ mange ganger at jeg er for tynn, både fra jenter men også en haug av gutter. Det som er synd er at hadde jeg betalt for mugger som deg hadd jeg ikke fått en komentar, det er jeg sikker på. Og jentene som har noen ekstra kilo? Mye kviser? Fettete hår (pga hormoner)? Tror ikke de får høre serlig mye fra gutter om at de er fine som de er. Mest sannsynlig får de ikke høre noe fra gutter i det hele tatt, og i verste fall får de dritt.
   Finnes det kroppspress fra begge sider, jeg mener JA. Jeg er ikke naiv nok til å benekte det. Jeg ha aldri dømt deg for valgene du har tatt, men dette innlegget blir for dumt. Du kan være stolt av kroppen din, men faktumet er at du har KJØPT OG BETALT for deler av den. Jeg er kjempefornøyd med kroppen min, til tross (hva sammfunnet mener er)”feil” (små pupper feks.), og det mener jeg det er grunner for å være stolt av. Vi har begge kommet oss igjennom kroppspresset, jeg ved å akseptere hver minste bit av mitt useende, du ved å “fikse” på ting du ikke var fornøyd med. Hvem vinner? Vi. Hvem taper? Alle jenter og gutter der ute som blir kritisert hver eneste dag og lar det komme innpå seg. Jentene og guttene som aaaaldri har fått interesse fra det motsatte kjønn. Jentene og guttene som ser seg selv i speile og tenker at de er stygge. At de ikke opplever et press? Det er det dummeste jeg har hørt.

  102. ehhmm? har vell ikke så mye å si du da sophie. du har operert nesen, silikon, faster, trener osv. så unnskyld meg, men man kan ikke akuratt si at du har unngått kroppspresset…

  103. Veldig bra skrevet! Mange bra poeng der gitt 🙂
   Er trist at vi jenter føler på dette kroppspresset, og du må nok innrømme at du har kjent nok på det til å ty til operasjon. Jeg er derfor både for/mot dine valg. På en måte bidrar du til kroppspress, ettersom du stadig nærmer deg den ‘idealistiske kvinnekropp’. Men samtidig viser du hvor lang kroppspress kan få en ung jente til å gå..(noe som er trist)
   Uansett, du skriver knallbra – og det viser at du har mye oppe i topplokket, uansett hva folk sier til deg 🙂 <3

  104. Jeg har vært i førstegangstjenesten, har akkurat dimmitert derifra. Og jeg kan LOVE deg at gutter flest snakker om hvordan de mener jenter skal se ut og snakker dritt om og til jenter som IKKE har den perfekte kroppen, som du har. Du får høre dritt fra jenter pga sjalusi, du ser jo ut akkurat slik som du mener man egentlig ikke skal se ut, store pupper, stram rompe, flat mage? Derfor får du ikke høre dritt fra gutter. Hadde du hatt flate pupper og rompe.. Da hadde det vært annerledes, tro meg, snakker fra erfaring. Jeg på min side har ALDRI fått stygge kommentarer om kroppen min av jenter.. Så det sier litt. De som er “perfekte” blir hakket på av jenter, mens de som ikke er helt perfekte, blir hakket på og baksnakket av gutter. Jeg har sittet rundt frokost- lunsj- middags- og kveldsbordet sammen med 95% gutter i et år nå, så jeg har lært litt. Og tro meg, det stikker. De kan sitte å bekrive kroppen til ei jente de hooka opp med på en skikkelig stygg måte, også sitter jeg der og føler at det er MIN kropp de beskriver.. Altså jeg er ikke overvektig eller noe, blir vel heller kalt for en pinne, men det tror jeg du vet hvordan føles, du har vel alltid vært ganske tynn.

  105. Sant! Jenter bør vite at de er nydelige sånn som de er. Naturlige jenter er det vakreste og gutter som like deg for akkurat den du er er en skikkelig gutt mener jeg. Men de guttene som tenker pupper, rumpe, langt extension, falske negler osv. er ikke en skikkelig gutt som liker deg for den du er, og er barre ute etter kroppen og ikke personligheten din. Så vi trenger ikke silikon pupper, falsk hår, og se ut som en barbie dukke for å bli likt! 🙂

  106. Er faktisk helt uenig med deg. Og du sier at du ikke bidrar til kroppspress? Du legger veldig fokus på kropp i bloggen din, legger ut bilder av deg i bikini osv. hele tiden. Når du har fokus på kropp på bloggen din bidrar du til mer kroppsfokus noe som igjen fører til økt kroppspress.
   Og du sier media heller ikke bidrar til økt kroppspress? Så du mener at det ikke har nooe å si for kroppspresset at de kjendisene/modellene som alltid blir kåret til “verdens peneste” alltid har store pupper og operert ansikt f.eks. megan fox? Hvis du med hånden på hjertet kan si at du ærlig mener media ikke fører til økt kroppspress, så skjønner jeg virkelig ikke tankegangen din.
   En annen ting er det med at gutter ikke snakker om hvordan jenter skal se ut osv. Det er bare tull! MANGE og da mener jeg MAANGE gutter snakker om hvordan jenter skal se ut, og rakker ned på jenter som ikke ser perfekte ut.
   Syns det blir litt feil at et innlegg om kroppspress blir skrevet av en jente som har operert både puppene og nesen + tatt restylane i leppene.

  107. Er dette noe du også tenkte på FØR du tok i silikon og endret på utseendet? Jeg føler du kaster stein i glasshus her. Bortsett fra det synes jeg det er et veldig fint og reflektert innlegg, og er til syvende og sist veldig enig i ordene du skriver.

  108. Det er ikke jeg som har silikon pupper, restylane i lepper og kinn, operert nese, og fake hår, negler, vipper, farge. I bikinibilder, bilder av nakenbading osv..
   Det er ikke VI som lager kroppspress. Jeg har det helt fint med meg selv slik jeg er, ala naturel!
   Men kan godt tenke meg at DU lagerkroppspress for de som lese bloggen din og er en smule usikker på seg selv, ja! 🙂

  109. Jeg vil bare si at det du skrev om at det bare er jenter som skaper kroppspress er feil, media har en stor posisjon de og, spesielt i reklamebransjen, hvor mange litt lubne jenter har du sett på reklame? Og det presset for å shave leggene eller annet hår er skapt av et selskap for å tjene penger… Du har mange gode poeng, men det å si at det bare er jenter som skaper dette presset blir feil, dessuten burde du tenke på hvordan du fremstiller det. Sånn som det står skrevet nå, virket det som om det var retta mot leserne, at det var vår feil at det var kroppspress, og du er like mye med på det du også. Og du stigmatiserer også veldig, det finnes tonnevis av jenter der ute som ikke bryr seg om kroppspresset, de er bare ikke like synlige, for de blir ofte sett ned på, ikke bare av jenter, men av gutter også… Så neste gang du skriver om kroppspress, please se det fra flere synspunkter, alt er ikke bare jenters feil, så ikke vær så trangsynt!!

  110. Men kjære deg, du sier jo selv at det er vi jenter som lager dette presset selv. Jeg har små pupper, men klarer fint å leve med det, og kun av prinsipp har jeg valgt å ikke ta silikon eller restylane i leppene. Akkurat på grunn av det du skriver om her. Ta vekk silikonen og slutt å ta mer restylane, og så kan du skrive artikkelen på nytt.

  111. Det skinner selvtillit igjennom dette blogginnlegget.
   Det er så lett å skylde på alle andre. jeg brukte mange år på å klage om hvor forferdelig det var med alle de tynne modellene, de retusjerte bildene av glamour-modeller etc etc.. Men nå så går det ikke så mye inn på meg, fordi jeg er mye mer fornøyd med meg selv, og jeg har absolutt ikke en idealkropp. jeg har ikke noe i mot plastisk kirurgi lengre heller, på grunn av selvtilliten min. jeg tenker at hvis jeg hadde forandra på noe, så hadde det vært fordi jeg hadde lyst, ikke fordi jeg følte jeg måtte for å være vakrere, og det er alltid utgangspunktet mitt nå, så jeg føler ikke dette presset lengre. Man kan heve seg over det, uansett kropp, dette kommer fra ei som har tatt keisersnitt, har bittesmå lepper, og ganske frodig kropp 🙂 Confidence is key! Feel sexy and you’ll be sexy 😀 men må legge til å slutten at dette med godt selvbilde er en lang prosess, og jeg tror faktisk ikke det finnes et mål, fordi vi forandrer oss konstant, og vi skaper oss nye idealer hver dag, og vi kan alltid forbedre oss. Man må starte med å akseptere seg selv der man er, med den kroppen man har. Og vær snill med andre jenter, vi trenger hverandres positivitet <3

  112. Har aldri kommentert noe på bloggen din før, men nå ble jeg provosert. Jeg er en jente som sliter med spiseforstyrrelser og TRO MEG; det er bl.a. bilder du legger ut som gjør det vanskeligere for mange av oss å bli friske. Nå skylder jeg ikke bare på deg, men du er en av ‘røkla’ som legger ut lettkledde bilder av dere selv med syltynne, stramme kropper.
   “Jeg oppfordrer ikke til kroppspress bare fordi jeg selv er tynn og legger ut bilder i bikini” skriver du. Eh, jo, det gjør du. Kroppspress er overalt og du med dine bilder er en del av det.
   Nå lurer du sikkert på hvorfor jeg leser bloggen din? Her er svaret: Jeg leser nesten ingenting av det du skriver, jeg ser bare på bildene. Jeg bruker bloggen din som ‘thinspo’. Jeg blar gjennom din blogg og lignende blogger for å få inspirasjon til å ikke spise. Dette er sannheten. Og, jeg er ikke den eneste. Vanvittig mange jenter sitter daglig og klikker gjennom blogger som dette for å få inspirasjon. “Om jeg ikke spiser noe, så blir jeg til slutt så tynn.”
   Jeg vet det kan virke veldig banalt, men sånn er det å leve med en spiseforstyrrelse.
   Jeg er klar over at du ikke direkte ønsker å fremstå som såkalt ‘thinspo’. Men om du vil eller ikke, det ER det du fremstår som. Så da blir jeg provosert når du skriver noe så dobbeltmoralsk og hyklersk som dette her.
   Jeg syns at du er en helt nydelig jente (under all sminken og silikonen), med smarte ting å si (innimellom) og sterke meninger. Jeg skriver ikke dette for å rakke ned på deg, men du er nødt til å se alvoret. Innse at du faktisk er en del av problemet.

  113. kjære sophie, du har jo lagt hele deg selv under dette kroppspresset, du er et eksempel på hvordan det kan gå hvis man mister kontrollen og latt kroppspresset ta over. leppene, puppene, nesa du har jo fikset på alt det, selvom du var utrolug søt som du var!

  114. Utrolig bra sagt, Sophie♥ Digger deg♥ Drit i og skrvie stygge kommentarer…dere er bare utrolige teite!

  115. Selvmotsigelse DELUXE….og nederst måtte hun selvsagt poste et bikinibilde av seg selv og den flotte kroppen hennes.

  116. Jeg må si meg sterkt uenig i det du sier i dette innlegget. Media har veldig stor innvirkning på kvinners selvbilde. Dette handler om mangel på representasjon. Vi ser hovedsakelig slanke, hvite kvinner med langt tykt hår og store pupper i media. Det er ikke med dette sagt at det er noe galt med den typen kropp, på samme måte som det ikke er noe galt at en selv velger å gjennomgå kosmetiske operasjoner, farge hår eller liknende. Problemet ligger i at en slank kropp med flat mage blir framstilt som det eneste “sunne”, “pene” og “riktige”. Jeg mener du som blogger (og dermed en del av media) bidrar sterkt til kroppspress, ikke på grunn av kroppstypen du har og valgene du tar, men på grunn av måten du forholder deg til kropp, vekt og liknende. Uttalelser som “jeg kunne aldri gått i bikini om jeg ikke hadde silikon” og “jeg vil ikke at folk skal ta bilde hvor jeg bøyer meg slik at magen ikke ser bra ut” (ikke helt ordrett, men det er en stund siden jeg leste det intervjuet) gjør det tydelig at du anser kroppsfett som noe negativt, og dette bidrar naturligvis til slankepress! Selv veier jeg i overkant av 45 kilo og bruker størrelse xs, noe som har fått enkelte til å gå ut fra at jeg er sunn. Faktum er at kroppstype ikke har noe med sunnhet å gjøre. Jeg kjenner mennesker som veier både 10, 20 og 30 kilo mer enn meg, og som også er mer aktive og spiser sunnere. Om disse en dag veide like mye som jeg gjør, ville jeg blitt alvorlig bekymret for helsen deres. Kroppstype er noe man er født med, og det finnes ingen sunn eller ufarlig måte å endre den, man må ta utgangspunkt i det man har. Når det kommer til estetikk, er alt sammen en smakssak. Det finnes ikke “stygge” kropper, bare kropper en personlig ikke er tiltrukket av. Det finnes ingen standaroppskrift på hva som er vakkert eller tiltrekkende. Muskuløse jenter er pene. Store jenter er pene. Små jenter er pene. Jenter med og uten hårete legger, og med naturlige eller unaturlige pupper, lepper, negler og hårfarger. Det handler simpelthen om å være sammen med de riktige menneskene for deg. Samfunnet er nødt til å slutte å glorifisere slanke kropper.
   Rant over.

  117. Det at du, som tilfeldgvis (ikke alle kan noen sinne bli slanke, og ikke alle skal være det heller) passer perfekt inn i medias bilde av “pent”, og som er konvensjonelt attraktiv, sier at kroppspress ikke er et problem, er som om en mann skal si han ikke opplever kvinnediskriminering som et problem, eller at en hvit person mener at rasisme ikke eksisterer.
   Dette virker utrolig ureflektert, og helt ærlig en smule pinlig.

  118. Vet du hva, jeg tror mye av det du skriver faktisk stemmer.. men media har nok litt av skylden likevel, det vil jeg si.

  119. LES DETTE:
   Alle dere som kommenterer at det er ironisk at Sophie skriver om dette, er jo helt på jordet. Hva i alle dager er galt med at hun skriver om det? Hun sier jo ikke at hun ikke faller inn under kroppspresset, hun sier bare at hun har nok selvinnsikt til å se hva det kommer av. Vi alle blir jo påvirket av press om hvordan vi skal se ut, jeg også, men jeg er jo klar over at vi innbiller oss det meste, men det gjør meg ikke mindre påvirket av den grunn. Det er ikke sånn at man bare endrer seg over natten, og plutselig blir man ikke påvirket, bare fordi at vi vet hva det kommer av. Sophie sier ikke at hun ikke føler seg presset, men hun sier hvorfor det er blitt sånn. Og dere sier alltid at hun gir dere et kroppspress osv, men har dere noengang tenkt på at det fins vanlig folk der ute som dere som kanskje gir henne kroppspress? Og hvis en jente med former hadde lagt ut en bikinibilde, er jeg sikker på at det hadde vært ok, og jeg er sikker på at hun hadde fått mye fine kommentarer. Men når man er slank og fin, og har en kropp å være litt stolt av, neida må man ikke vise seg for da er man billig? Sjalusi sier bare jeg.

  120. syntes det kom fra feil person. Bli naturlig SÅ kan du lage ett innlegg om det 🙂 tar meg en cookie.

  121. Altså.. VI er ikke problemet, det blir latterlig av deg å si i det heletatt! Det er jo det synet på drømmekroppen som ALLE har PGA medier at det blir sånn her, og du gjør ikke kroppspresset så mye bedre :)))))

  122. DU er med på å skape dette presset. hvis du ikke hadde lagt ut bilder av kroppen din og fått jenter som er helt gale etter deg til å føle seg uperfekte. men heller skrevet et innlegg om hvordan det å være smart og snill er MYE viktigere. da hadde dette presset vært mye mindre. så ikke kom her å si at det er vi som legger press på oss selv, for vi har ikke noe kontroll over følelsene våres. og vi blir så jævlig påvirket av deg og dine bilder, og selvfølgelig alle andre på sosiale medier;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg