hva er din unnskyldning?

Det er en ting som irriterer meg noe så utrolig mye, og det er folk som påstår de mener noe, men ikke gjør en dritt med det. Vi bor i norge. De som har penger til å ha en pc, til å surfe på internett og har tid og overskudd til å lese blogger, har også mulighet til å gjøre noe for andre. Om så det er miljøet, dyr, eller mennesker. Det finnes folk som for eksempel Justin Bieber, eller bare kjente bloggere, som har masse makt men ikke gjør en dritt. Og det hater jeg, virkelig.

Det finnes ingen unnskyldning, bortsett fra at man er lat. Eller egoistisk. For meg er det ingen louis vuitton veske som kan varme like mye som å hjelpe andre, og jeg har valgt å hjelpe dyr. Dyr blir redd, nervøse, glad, spente, triste. . Og folk bryr seg liksom ikke, det blir sett på som underholdning. Skjønner dere virkelig ikke at dyr ikke er en forbruksvare, det er ett LIV? Og jeg sier IKKE at alle skal bli vegetarianere. Bare ikke la dyr lide hele livet sitt, for at folk skal få cheeseburger på mcdonalds. Om vi alle gikk på jakt, som for eksempel løver, ulver og haier gjør i det fri, så hadde det vært OK. Hvem bryr seg om en hai spiser et menneske? IKKE JEG! Fordi vi dreper dyr hver eneste dag, for å se fin ut, fordi vi vil, for underholdning. Et menneskeliv er, i mine øyne, ikke mer verdt. 

Så om du vil hjelpe kan du se en av disse filmene, og vise dem til andre, og faktisk ta til deg det som blir sagt. Ingen av filmene har så grusomme scener at man ikke klarer å se på. 

Blackfish

 The cove 

Earthlings

Og om du ikke tror dette skjer i norge –  så tar du veldig feil. Tror du at baconet kom på tallerkenen din etter at grisen hadde levd hele livet sitt på en blomster-eng? Tror du det er slik alle butikker, resturanter og alle hjem får nok kjøtt? Na-a.

Eller, du kan se på noen av disse nettsidene for å finne ut hva DU kan gjøre. Så, hva er din unnskyldning?

http://www.dyrebeskyttelsen.no/

http://www.dyrsrettigheter.no/

http://www.peta.org/

 

 

331 kommentarer
  1. Jeg er så utrolig enig i det du sier. Mennesker er ikke verd en dritt i mine øyne. Skulle en rase dødd ut skulle det vært mennesker, ikke dyrene. De lever i en slags sirkel på hvordan de skal få mat og overleve. Med mennesker som dreper i tillegg til dyrene blir jo mange dyrearter og plantearter utrydningstruet, og det er så trist.
   Når jeg flytter ut for meg selv skal jeg droppe så utrolig mye kjøtt jeg bare klarer, bli WWF fadder og bare prøve å hjelpe dyrene på best mulig måte.
   De burde ikke dø ut på grunn av menneskenes egoisme.

  2. Vedig bra innlegg! Det du skriver er veldig interessant, fordi vi kan ikke holde på sånn som vi gjør nå, med å drepe alle disse dyrene. En av grunnene er at det ikke er miljøvennlig og det andre er at det ikke er bærekraftig for jorda vår. Å være vegetarianer er sunt eksempel på hvordan man kan leve, og det er bra at du går i den retningen! 🙂

  3. “Et menneskeliv er, i mine øyne, ikke mer verdt. ”
   Så…dersom du fikk velge en som fikk overleve av vennene dine & en ku, så hadde det vært det samme for deg?

  4. Jeg er utrolig enig i det du sier, men at du drar Justin Bieber inn i det skjønner jeg ikke! Han e jo faktisk en av få kjendiser som donerer penger og tar seg tid til å dra å besøke sykehus, skoler osv.
   men jeg skjønner poenget ditt 🙂 Flere skulle brydd seg mer!

  5. For ett fantastisk innlegg! Er enig i alt du sier, skal sette meg ned å se de filmene nå, for en fantastisk inspirasjon du er!
   Kan du ha ett innlegg om hvor man kan kjøpe sminke som ikke er dyretestet og kanskje du kan vise de produktene du bruker, som ikke er dyretestet? Det hadde nok gjort en forskjell!
   Stå på Sophie, du er best!

  6. jeg synes det er fint at du bruker populariten din og makten din på viktige ting som engasjerer deg !:) Og jeg synes at det er veldig bra gjort av deg å snakke om slike viktige ting ! stå på sophie 🙂

  7. Sier jeg og til kommentaren over her. Å sette mennesker på linje med dyr blir feil sånn sett. Dyr har følelser, selvfølgelig, men mennesker er mye mer komplisert satt sammen og for ikke å glemme på toppen av nærningskjeden. Så teknisk sett er et menneskeliv verdt MYE mer.

  8. Endelig en blogger som virkelig tar seg tid til dyrene! Forstår at så mange vil hjelpe barn i nød, men jeg vil hjelpe de som ikke kan snakke selv, de som trenger en talsperson. Takk Sophie!

  9. Justin Bieber har mye makt og han bruker den. Han bruker kanskje ikke makten sin på dyr, men han gjør mye positivt og bra for barn og unge som ikke er like heldige. Visste du at hver dollar pr. Billett til konsertene går til en organisasjon som han støtter. Dermed har billettpengene bygget flere skoler i USA! :). Men veldig bra det du gjør Sophie, flere burde vært som deg:D stå på videre!

  10. Jeg mener ikke noe slemt med denne kommentaren, men du blir litt dobbelt moralsk! Hva med all den restylanen du har i ansiktet som er dyretestet? Som du akkuratt skrev om at du hadde tatt..

  11. Er så utrolig enig i det du sier!! Dette er virkelig noe av det beste med deg!Det at du virkelig bryr deg om dyr! Går rundt å sier til folk akkurat det som du sier, at et mennekeliv ikke er verdt mer enn et dyreliv. Et liv er et liv og selvom vi har mer makt en dyrene, har vi ingen rett til å mishandle de!De fortjener så mye mye mer. Forstår ikke hvordan noen har hjerte til å drive med peloppdrett, hoppy jakting, være slakter, mishandle dyrene sine. Det er rett og slett grusomt. De fleste mennesker er egoister og åpner ikke øynene, og innser ikke virkeligheten! Blir så trist, sint og frustrert hver gang jeg leser om eiere som har dumpet kjæledyrene sine i veikanten fordi de skal på ferie, eller det at hvis en bonde ser en bjørn i skogen, er det full alarm og mange jegere springer ut bare for å skyte den, til om meg når han ikke har gjort noe. Det er så sykt urettferdig…..
   Og anonym: Det var et veldig dårlig eksempel, det der med en venn og en ku. Selfølgelig er det litt forskjell på hvilket forhold man har til folk. Man er mer gald i vennene sine enn en fremmed person man aldri har møtt. Man er mer glad i sin egne katt en katten til naboen, det er naturlig. Tror det Sophie vill ha frem er at menneskeliv ikke er noe mer verdt en dyreliv, vi har ikke mer rett til å leve enn det de har.

  12. kunne kje sakt da bedre sjøl! sku trudd da va tatt rett ut fra munnen min! sjønner kje at folk trur at dyra kommer til å leve for alltid… og det at me ikkje har dyrepoliti i norge, det er heilt på trynet! viss eg vinner i lotto elns, så skal eg gjøre alt eg kan for at det kommer dyrepoliti her til landet!

  13. Dumt at du trekker inn at Justin Bieber har mye makt! For han hjelper faktisk masse og bruker masse tid å penger på å hjelpe fattige hjemløse barn, han møter syke barn på sylehuset! Det er det samme, han hjelper mennesker, bare ikke dyr. Dårlig gjort av deg

  14. Åherreguuuud stakkars dyr har sykt lyst å gjøre d samme de gjør mot dem ! hate sånneufølsomme folk! :@

  15. Herregud som jeg gråt når jeg så traileren til Earthlings! Og jeg gråter fortsatt, det er helt sykt att folk kan gjøre sånn mot disse uskyldige dyrene, som ikke har gjort den dritt mot mennesker, hva i helvette er galt med oss?! her sitter jeg med tårer nedover kinnene, menst disse jævla menneskene gjør dette mot ett dyr i dette øyeblikk, det får meg virkelig til å tenke! IKKE FAEN OM JEG SKAL KJØPE EKTE SKINN/PELS og heller ikke støtte sirkus og annet på noen måte!
   TUSEN TAKK SOPHIE FOR DETTE INNLEGGET!<3

  16. Nr.1 Du er en jævla idiot, bare fordi du donerer penger og er vegetarianer betyr det ikke at du er dyrenes superhelt. du blogger og blogger om det men du kunne jo brukt tida di på og hjelpe alle dyra i verden? Hvorfor blogger du? Penger, du drar på dyre reiser hele tiden og kjøper dyre klær. Hvorfor kunne du ikke brukt den energien på og hjelpe alle dyra du er så glad i? Syns ikke du skal slenge så mye med leppa lille frøken. Du er ingen helt, de som virkelig hjelper dyra har ikke tid til og sitte og blogge som deg eller sitte på facebook eller dra på reiser og festivaler og svippturer til storbyer. De hjelper nemlig dyrene!!! Faens jævla bimbo, du tar silikon,restylane,reiser hele tiden og shopper. klapp igjen!!!

  17. Offda, du vet virkelig ikke hvor mye andre “kjendiser” faktisk gjør. Det er bare det at de ikke har en blogg dermed blir det ikke SKREVET om det, slik du gjør.

  18. jeg skal ikke si jeg ikke er enig med deg. ja dyr har et eget liv, og er levende vesener.
   men
   innenfor næringskjeden er menneskene høyest. og det er nesten som om du setter dyr fremfor mennesker.

  19. hei, jeg liker bloggen din og ha ikke noe imot deg!og jeg er helt enig, men dt va bare en ting så plaget meg litt…du skrev justin bieber i innlegge!nå tenker du sikker en sinna belieber, men sko bare si at justin bieber gjør mye sånne ting han donerer til folk som trenger dt å sånt!som pencils of promise…og han plukket til og med søppel opp fra bakken!!jah..ville bare si dt!men elsker bloggen diin ville ikke såre deg eller noe sånt!men han masse bra, han besøker ofte syke barn på sykehus!love u<3

  20. Restylane er jo testet på dyr jo! :-/ Vil det si at du er dyrevenn så langt det ikke går ut over ditt eget utseende? No offence altså, men det virker litt rart. Likevel er det fint at du setter fokus på det.
   Men til dere andre, sjekk ut http://www.hildechristina.com om produkter/sminke etc. som er testet på dyr, hun har en liste som er veldig nyttig. Hun har listet opp alle slags merker uansett om det er sminke, hårprodukter og hudpleieprodukter som blir dyretestet. Denne dama vet hva hun snakker om, hun er utdannet hudpleier og har masse kunnskap! 🙂

  21. Jeg er i mot tortur av dyr, jeg bruker ikke sminke for det blir testet på dyr, hva bruker du? Jo, mye sminke.. Ett dyr lider ikke mer av å bli en burger på mcdonalds enn å bli brukt som prøvedyr for sminke.

  22. Som om du bruker makta de på en riktig måte. Ja. Fint at du bryr deg om dyra og fint at du donerer penger eller hva nå enn du gjør. En ting som provoserer meg er at du hjernevasker mange av disse 13 åringene som leser bloggen din. Du gir så mange et utrolig usunt forhold til dyr. Og da mener jeg dette med at ” det er feil å spise dyr”. For en gang skyld.. Skjerp deg, grow up og bruk “makta” de på en ordentlig måte.

  23. At du har en kjempe stor interesse for å hjelpe dyr er veldig bra, og andre har andre interesser som å hjelpe fattige barn osv. Å si at Justin Bieber ikke bryr seg sier veldig mye hvor mye du vet om han, med tanke på at han har gitt sykt mye penger til skoler med elever som lider av fattige kår. Alle bryr seg. Men ikke om de samme tingene alltid.

  24. Utrolig enig i hva du sier. De fleste kunne i et blunk ha reddet et menneske over et dyr, for meg kunne jeg virkelig ha gjort det motsatte. Faktisk så bryr jeg meg ikke at et menneske dør over et angrep av dyr, for dyrene må faktisk ha en måte å overleve på, og det er akkurat det de gjør. Mennesker dreper flere dyr til unødvendige ting, og dyr dreper mennesker og det er som oftest nødvendig for å overleve for dem. De ville dyrene er redd for mennesker, men egentlig så er vi mer redd dem.
   På filmer , gråter jeg kun om dyr dør, og om et menneske dør, rører det ikke noe i meg. Marley&Me er en utrolig god eksempel på det, og det var den første filmen som fikk meg til å hylgråte.

  25. Har du tenkt på konsekvensene dersom så mange som du ønsker, skulle blitt vegeterianere? Alt for mange dyr, ingen ville tjent på å passe på de, gi de mat, eller behandle de pent. Ikke nok med det, så ville det i lengden økt arbeidsledigheten ganske så katastrofalt. Etter dønningene av å skulle normalisere det å være vegetarianer ville blitt fatale. Det ville ogå gått ut over dyrene. De ville dødd på en mer pinefull måte enn det de fleste dyrene gjør i dag.
   Ser godt den med sirkus og diverse, det er grufullt. Støtter deg i at dyr ikke skal være underholdning.

  26. justin bieber er kristen å ber til gud før en konsert og han ber til gud nest hver dag!ville bare si hvor mye han faktisk gjør!jeg tror han gjør mer va du tror!dette er ikke noe frekt!når han hva på et hotel så kjøpte han pizza til alle belieberne så sto utforbi der gikk dt noe tror dt hva rundt 2000 dollar eller noe sånt!og han gidde gratis meet and greet til fansen så sto utforbi!og dt koster ca.3000 kr!jah…for å si dt sånn han bryr seg!elsker bloggen din!

  27. du skrev sikkert justin bieber mest som et eksempel fordi at du visste at folk ville bli aktive i kommentarfeltet, men det blir litt spess og dra han frem som en som ikke bruker makten sin på noe godt når han faktisk er en av de kjendisene som bruker mest tid på penger på å hjelpe andre… så å si alle produktene han selgere som feks parfymer og bøker og cd’er går overskuddet til veldedige organisasjoner og alle billetter til hans konserter gir en liten sum til veldedighet. han er også den kjendisen som har møtt flest folk fra make a wish. helt enig i det du skriver om at mange ikke bruker makten sin, men justin bieber var et dårlig eksempel.

  28. Jeg tror du skal droppe Restylane og sjekke hva dine jakker og vesker er laget av… For ikke å nevne all sminken og hårfargen som er testet på dyr….. Det et naturens gang at vi spiser kjøtt. Gå på slakteren å kjøp kjøtt . Der finner man økologisk kjøtt der dyrene har hatt et fint liv.

  29. Enig i noe av det du sier, men jeg bor på gård og vi slakter ofte kyr. Men de har hatt de godt så lenge de levde, og det samme tror jeg gjelder griser! Og Justin Bieber var et utrolig dårlig eksempel! Han er en av de få som faktisk bruker utrolig mye penger og makt på andre ting! Han bruker de kanskje ikke til dyr, men alle er ikke som deg heller, så du må nok bare begynne å respektere andre sine valg 😉
   Dette er ikke ment som hat mot deg, jeg respekterer deg fullt og helt, men du overdriver kanskje litt 🙂

  30. Vi mennesker har nok av andre ting å leve på, vi har intelligens til å tenke på hva vi kan spise. Dyr lever av å drepe, de har det inne med morsmelka at de må drepe for å overleve. Men vi har utviklet oss videre til å forstå at vi ikke trenger å drepe for å overleve.

  31. Er forsåvidt enig i det du sier, men så tenker jeg, hvor mye kunne vel du gjort for de pengene du bruker på ti ferier i året? Du lever på ett gullfat, i motsetning til andre på din alder, så den dagen du sier at du har donert månedslønnen din til veldedighet kan jeg si meg enig i at du virkelig bryr deg om annet enn deg selv og egen vinning.

  32. Elsker bloggen din, og er enig med mye av det du skriver, MEN: Vi har utviklet oss og formert oss veldig de siste hundretusen årene, og om vi alle sammen skulle jaktet på mat som andre dyr, så ville det ikke vært flere dyr igjen!
   Pga. vår utvikling innen medisin og kunnskap, så har menneskearten vokst seg større, og for å fø oss alle, så må noen faktisk drive oppdrett av dyr. Alle kan ikke være bønder og jegere!
   Trist at så mange dyr er nødt til å lide for oss, og jeg velger derfor selv å kjøpe så mye merkede og økologiske produkter, men hadde det ikke vært for denne utviklingen jeg har snakket om, så hadde vi heller ikke hatt muligheten til ting som medisiner, blogging og silikonpupper. Ikke vondt ment mot deg, bare noe å tenke på 😉
   Husk at mennesket også er en dyreart i dyreriket, så ikke la den bli glemt blandt alle de andre dyrene… mange mennesker som også lider her i verden…

  33. Er utrolig enig i det du sier! Har utrolig lyst til å se Blackfish, men finner den ingen steder. Har du tips til hvor man kan se den eller kjøpe den?

  34. Syns ikke det er greit at folk dreper dyr, men syns heller ikke det er greit at mennesker blitt drept av dyr. Og i sommer var det en 15 år gammel jente som ble drept av hai rett ved stranden på en ferieøy i Frankrike når hun dykket med venninnen, så jeg håper virkelig ikke at du mener at du ikke bryr deg om enkelte mennesker som blir drept av dyr. For uansett hvordan et uskyldig barn dør, av dyr eller ikke, syns jeg det er forferdelig, og det tror jeg du også syns.

  35. Stå på Sophie.
   Det er viktig at folk her husker på, det er en forskjell på å spise kjøtt fra for eksempel norsk lovlig REGULERT jakt og det å misshandle dyrene til fordel for menneskers bruk og kast politikk. Mennesker er ignorante, selvgode, og de av oss som ikke utfører dyremisshandlingen selv lukker øyne og ører for den og later som det ikke er der. IKKE la misshandling bli et ord du bare skummleser. Les det igjen. MIS (Altså FEIL) HANDLING. Se den siste filmen. Eller traileren om du er for lat. Nå, gå å spis kukjøtt. hver så god, takk for maten. NEI TAKK

  36. Huff, ja, jeg er glad jeg ikke spiser dyr så. Synes det er kjempebra du skriver om dette, stå på! Hadde slakteriene hatt glassvegger så hadde vi nok neppe godtatt mishandlingen av dyrene. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan være så slemme og ikke forstå de dreper et dyr, som har samme følelser som en selv. Noen folk har bare ikke hjerne.
   Jeg mener ikke at alle skal slutte å spise dyr, det må en velge selv. Men de som spiser kjøtt spiser mer mat fra dyrene enn vi veggiser, om man kan bruke ordet mat. Takk for at du skriver slike innlegg.

  37. Den siste videoen mått eg stopp på etter 40 sekunda. Fyfaen, altså kor førbanna stugg folk e. Har aldri brydd meg nå spesielt om pels, kjøtt etc. Går jo skjøl med dyrtesta sminke og pels og spis kjøtt kvær dag. Det e en tankevekker, det e det.

  38. Mariann: vi har drept dyr fra starten av. Dyr dreper dyr, vi dreper dyr og noen ganger dreper dyr oss. Vi trenger mat, de trenger mat. Naturen er ikke pen, men det er normalt. Og ikke spise kjøtt er ikke sunt og vi mennesker får ikke i oss det vi trenger om vi ikke spiser kjøtt. Det er ikke meningen at vi skal leve på medisiner bare pga dyra.

  39. Enig!! Den dagen jeg kan tjene egne penger selv så skal jeg bli vegetarianer. Meeen bare fordi Justin Bieber ikke gir til dyreorginasasjoner betyr ikke at han ikke bryr seg. Han bruker masse penger, han er kjendisen som har oppfylt flest Make A Wish ønsker, og han har gitt en dollar fra konsertbilletter til å bygge skoler siden 2010. Alikevel ser folk som deg bare på det dumme han gjør og antar at han ikke bryr seg.

  40. “Mariann: vi har drept dyr fra starten av. Dyr dreper dyr, vi dreper dyr og noen ganger dreper dyr oss. Vi trenger mat, de trenger mat. Naturen er ikke pen, men det er normalt. Og ikke spise kjøtt er ikke sunt og vi mennesker får ikke i oss det vi trenger om vi ikke spiser kjøtt. Det er ikke meningen at vi skal leve på medisiner bare pga dyra.”
   IGJEN! Forskjellen ligger i hva slags drift av kjøttindustrien du støtter. Jeg spiser kjøtt, men jeg vil ikke være en del av den kjøttindustrien som nå drives, så da vil jeg heller støtte norsk jakt og fiske industri av private jegere. mye dyrere, men også mye mer skånsomt for alle parter

  41. Hahaha, kan ikke annet enn å le nå. Mye av kjøttet som selges i Norge er importert fra Sverige og andre land. Det at dyr sendes til slakteri er rett og slett positivt. For det første trenger vi mat, vi trenger næringen som er i kjøttet, og for det andre hindrer det overflod av dyr. Når dyrene sendes til slakteriet blir de ikke skutt eller stukket for å blø ihjel – de får støt i hjernen som de ikke engang kjenner. Jeg har et hjerte for dyr, jeg bor på gård, men det er lett å skjønne at byjenter og slike som deg ikke skjønner rundgangen i det. Bare en påminnelse om at vi bønder vet med erfaring mere enn deg med teoretisk informasjon 😉

  42. Altså, det er veldig bra at du formidler dette budskapet, men jeg syns det er litt dårlig gjort at du på e måte hinter til at alle som spiser kjøtt er mordere (det er ihvertfall sånn jeg oppfatter det, selv om du ikke har skrevet det ordrett), kan hende jeg overreagerer, men jeg føler meg ihvertfall ikke noe bra etter du har skrevet det, og jeg får rett og slett ikke lov å bli vegetarianer før jeg blir 18 av foreldrene mine… før du ble vegetarianer spiste du ofte på maccern, og spiste kjøtt. Det er bra at du har gjort en forandring, men noen MÅ ha kjøtt, og da er det ikke gøy å føle seg som en morder. Bare sier det

  43. Jeg er så utrolig enig med deg i dette!
   Jeg er veldig imot dyretesting og derfor bruker jeg aldri lenger sminke, krem eller noe annet enn mat som har noe med dyr å gjøre. Jeg er medlemmer på noen nettsider og har sterkt imot circus, derfor tar jeg ned plakater i byen jeg bor på. Og alt dette har jeg startet med etter at du har skrevet innleggene dine på bloggen om dette, tusen takk for at du viste et annet syn for hvordan det egentlig er 🙂

  44. Takk sohpie…kjempe bra innlegg!HELT UTROLIG! hvordan kan mennesker gjøre sånt???FORBANNE DEM!!
   spesielt den siste filmen var helt grusom!!!!Tenk om en ku,en Hund eller et annet dyr hadde kommet og kastet oss inn i maskiner for å dø osv…BLIR UTROLIG OPPRØRT OG IKKE MINST SINT!!!!!!!AV Å SE DETTE!

  45. Litt morsomt at du for noen måneder siden skrev et innlegg der du blandt annet skrev at det ikke var noen som hadde en unnskyldning til å ikke være vegetarianere… ja, jeg har lest bloggen din en stund. Og jeg liker det du skriver om og det du står for, men dette var et innlegg som bare provoserte meg en del.
   Og som en del over her har nevnt, hva med restylanet du tar i leppene og kinnene, da? Det er jo du som henger deg opp i alt mulig som er dyretestet…
   Og selv om jeg ikke er noen stor Belieber så synes jeg at det var litt lavmål av deg å dra inn han i dette innlegget, når han faktisk er en av de få kjendisene som GJØR noe bra for samfunnet. Han har bare en annen hjertesak enn deg, og så skal liksom det være ille? Mente ikke å “hate” som dere bloggere så fint kaller det når noen faktisk kommer med ett poeng, men dette var bare noen observasjoner fra min side.

  46. Jeg er helt enig med deg at vi ikke er mere verdt enn dyr! <3 Jeg spiser mindre å minde kjøtt hver dag forde jeg får dorlig følelse av å spise kjøtt.

  47. Alle dyr som bli det kjøtt har ikke et fælt liv, Sophie, du tar jo helt feil.
   Æ går på landbruksskole, vi har grisa, høns, kyr, saua ,kanina, hesta, ja, you name it.
   Dyran på gården der har det så utrolig fint, masse eleva og folk som kose og tar godt vare på all dyran, hver og èn!
   Vi menneska må jo ha mat vi og, og det e naturlig å fôre opp dyr og slakt dem for å lag mat te oss. Det e jo vi som gir dyran mat og.
   Så dyran som bli sendt på slakteri for å bli te en cheesburger på mc donalds som du si, har ikke naturligvis hadd et grusomt liv.
   Må sjå en sak fra flere sida vettu, lille 🙂

  48. Mange dyr i verden har det forferdelig, og jeg er kjempe enig i hva du skriver om at mange ikke gjør en dritt for å hjelpe, men alikevell sitter og klager. Men verden er bygget opp som en næringskjede. Hvis ingen skulle spist dyr så hadde vi hatt alt for mange av hver dyresort, og det går ikke. Tenk deg at alle kuene får 2 barn hver, hvis ingen blir slaktet så ja det går ikke. Itillegg kan du bli syk av å være vegeterianer uten å gå på tilskudd i tabeletter. Tingen er at alt kan forbedres, hvorfor kan ikke dyrene gå på store beiter helt til de skal slaktes, å da bli slaktet på en human måte der de ikke lider? Det hadde vært såååå mye bedre. Jeg spiser ikke kjøtt av den grunn at jeg ikke liker det. Dyretesting av sminke er mega unødvendig, det er ikke vits overhode i dagens samfunner. Cirkus dyr, dyreparker som ikke er for å redde skadde dyr, burde forsvinne for ALLTID. HATER dyreparker og akvarier osv. Var på Miami sea aqvarium for en god stund tilbake, fyfaeeen stakkar spekkhoggeren lolita, når hun hopper opp i det lille bassenge hun har, så må hun krølle seg når hun lander for det er for lite, helt grusomt.
   Men noe som virkelig irriterer meg er når folk begynner å snakke om pelsen til dyr som blir brukt uten å faktisk vite hva det går i. Da snakker jeg om canada goose. Jeg har selv en canada goose, men før jeg kjøpte den gjorde jeg alle resarch jeg klarte og har sendt på mailer til dem osv. Og tingen er at disse coyotene som pelsen blir lager av lever i Canada. Det er alt for mange coyoter og disse tar da sauene. Så de må drepes uansett. Og da er det jo bedre at pelsen blir brukt? Men ja jeg vet at de bruker sånn fot greie de tråkker oppi, men de går så ofte de kan å skyter dem momentant så de skal lide så lite som mulig. Canada goose donerer også mye penger til dyrehjelp som kjemper for å bli bukt med pelsdyrfarmer som er helt forferdelig. Så når du kjøper en canada goose så går en del av pengene til bekjempelse av pelsdyrfarmer. Canada er dessuten et av de landene som er strengest på jakt på dyr.
   Selv donerer jeg månedlig penger til to forskjellige dyrebeskyttelser for å hjelpe, er kjempe glad i dyr! Veldig bra med innlegg som dette, du har mange som ser opp til deg og du var den som fikk meg til å starte å gi penger til folk som hjelper med dyr, og ikke minst fikk meg obs på det, så tusentakk:-)

  49. er enig i mye av det du sier, men det er mange ting jeg kan argumentere mot her.
   1) Planter har også liv. De puster, spiser, vokser, reproduserer og de føler smerte.UANSETT hva du popper i deg er det noe som har vært levende eller som har kommet fra noe levende. Tenk på solsikken. Ingen mennesker kan se på en solsikke og si at den ikke er et levende organisme. Den føler solen, og snur seg mot den. Bare fordi de har færre sanser enn oss, betyr det ikke at det er rett å spise de. Men hvorfor spiser vi de da? Er det ikke du som sa “alt liv er verdt like mye?” klart det. Men vi må spise for å leve. Naturen er bygd slik.
   * for kosmetiske grunner er jeg enig med deg, at det blir veldig feil å la dyr lide for slike grunner, og også for underholdning.
   * Men du må slutte å være litt hypocrite, å se ned på mennesker som spiser kjøtt/driver med slike fryktelige ting. Kan du si med hånda på hjertet at du aldri har drept en edderkopp før, med vilje? Jeg skal ikke si at de som gjør slike ting mot dyr, ikke er menneskelige. det er jobben deres, og det er det de må gjøre for å fore barna og kona si. Det er en never ending cycle alt i alt. Naturen er vakker, men samtidig noe av det frykteligste og voldeligste du kan komme borti, noe menneskene er en del av. De sterkeste vinner, og vi er sterke fordi vi har hjernen og er i flertall. Thats life.
   Uansett, jeg prøver ikke å legge skygge over livsstilen til en vegeterianer, jeg prøver heller ikke å si at hva som skjer i enkelte bransjer er riktig. Bare se på det fra et annet synspunkt! Du er ikke et godt menneske bare fordi du er vegetarianer. Uansett, fin blogg! Liker dette!

  50. FOR ALLE SOM ER IMOT DYREMISSHANDLING : gå inn på facebook og søk på PETA (people for the etical treatment of animals) folk flesT ser på dem som noen sykopater som brenner ned byggninger og slik MEN NEI de gjør bokstaveligtalt VONDT mot seg selv for å vise verden hva dyremisshandling er! kjempe bra organisasjon allså, verdt å ta en titt i det minste! de har reddet maange tusen uskyldige dyr der ute i verden, alt fra valpe-kjøp til kylling fabrikker og seaworld osv osv! de går OFTE undercover for å få slutt på egoisme.. eller ondskap. som blir rette ordet.

  51. Enig i det du skriver. Men du motsier deg selv ganske mye når du sier at du ikke bryr deg om en hai spiser ett menneske. Men du mener at alle liv er like mye verdt. Hvorfor mener du at det er greit at ett menneske skal lide, fordi en hai angriper ett menneske? ( Og ja det er ett angrep fordi haier har vanligvis ingen interesse av å spise mennesker) Jeg er enig i det du sier, dyr fortjener ikke å lide, og det er ett stor problem som vi må gjøre noe med. Men VÆR SÅ SNILL. Og tenk litt mer over hva du skriver! Hvis du skal motivere framfor å provesere, bør du jobbe litt mer med hvordan du ordlegger deg.

  52. Justin Bieber gir faktisk utrolig mye til veldedighet og bygde faktisk en skole på en natt pga alle pengene han donerer til Pencil of Promise. Søk det opp du så skal du nok få se hvor mye han bryr seg.

  53. Jeg forstår tankene dine veldig godt. Men for å være ærlig, i mine øyne er faktisk mennesker mer verdt. Hvorfor det? Fordi vi mennesker trenger faktisk kjøtt for å overleve, for å vokse og for å holde oss sunne. Jeg er klar over at dette høres dumt ut, men det er min mening. Vi er alle ulike, og jeg er utrolig stolt over at det finnes slike som deg som kjemper for sin egen tro. For jeg er VELDIG imot at dyr skal lide. Jeg mener; Skal et dyr slaktes for å bli mat, så kan man like godt utnytte pelsen også. MEN, dyrene skal IKKE lide. Nei, det er forferdelig. Men stå på, Sophie!

  54. Oida! Du burde virkelig tatt en titt i speilet. Du er veldig pen, unaturlig pen though. Du kunne heller tatt en titt i sminkehylla di, og gått for en noe mer naturlig look, om du ønsker å bli kjent som noe annet enn det å være pen bimbo. I tilleg, som tidligere nevnt er du ofte på flytur, som er ekstremt skadelig for ozonlaget. Å tjener mye penger. Ikke har jeg hørt noe prat om veldedighet tidligere heller. Det holder ikke å gomle soyapølse, og se en youtubevidea, og så plutselig er du mye bedre enn resten..

  55. Hva er din unnskylding sier jeg?! Du bruker restylane, du har tatt silikon, og du skylder på et bedre selvbilde? Aner du hvor mye disse stoffene har blitt dyretestet? Jeg spiser selv kjøtt fra økologiske farmer, der de lever verdige liv, i frittgående terreng og med humane slaktemetoder på GÅRDEN. Jeg er så pisse lei av at du bruker at du ikke spiser kjøtt som argument i alt, du spiser tross alt fisk, og aner du hvordan de fanges, eller? Du er ikke vegitarianer engang, og alikevell blir du helt i ståhei om at andre har ingenting de skulle sagt fordi de spiser kjøtt når de kommenterer dyreholdet ditt f.eks. DET ER TEIT! Hykleri lenge leve.

  56. Det å dra Justin Bieber inni dette er helt feil, for han er en av de kjendisene som gjør mest for andre! Research litt før du sier at han ikke gjør noe 🙂

  57. Kjenner jeg blir dritforbanna av folk som komenterer: ”Vi mennesker må ha mat vi og”. Unnskyld meg, men fikk dere ikke en wake up call av å se de videone?! Vi mennesker torturerer dyrene før vi spiser dem 😉 Har dere ikke ett snev av fantasi? Forestill dere de dyrene vi slakter, slakter oss. Forestill dere en gris som tar ut invollene av ett menneske. Det er sånn det er for dem. Vi er forferdelige!!

  58. Er helt enig med deg om alt du har skreve! Men du som tjener opp til 10 000 kr og bruker det på sminke, silikon, klær, sko, smykke, vesker osv ikkje heller donerer pengene til dyr.. Eg sier ikke at du bruker alle pengene til det, men du bruker ganske mye til det.. Så du trenger ikkje å klage på oss som bruker penger på pc for å lese blogger og ha internett, for du er like gale! Og hvist vi ikkje hadde brukt penger på pc for å lese blogger, hadde ikkje du hatt alle pengene du får!
   Men koffor drar du Justln Bieber inn i dette? Han er faktisk en av dei få kjendisene som bruker flere millioner penger på å hjelpe folk! Han fekk 60 millioner penger av den dere girlfriend parfymene, men dei beholdt han ikkje. Han donerte ALT vekk til fattige folk!

  59. du sier at du handler veldig mye på http://www.sheinside.com kan du si litt om siden, som hvordan klærne er, pris, service osv…?
   For det er veldig mange som ikke liker siden og sier at det er en siden vi må holde oss borte ifra for de er forferdelig dårlig på service å på frakt.
   kan du si din mening om dette Sophie?
   Jeg liker bloggen din veldig mye, ser på den vær dag 🙂 du er en av de bloggerene jeg faktisk liker, du bryr deg om andre og ikke bare om deg selv!

  60. Ting du sier om justin bieber er jo helt feil, enig i mye av det som står i innlegget ditt, men ta no en person som ikke gjør noe med makten sin. Jusitn Bieber gjør mye for å gjøre verden til et bedre sted, research før du sier noe.

  61. AMEN TO THAT! Forsett med slike innlegg, dyr og mennesker er like mye verdt! Skriv gjerne et innlegg om hvilke oranisasjoner du støtter 🙂

  62. ikke frekt ment til dæ !
   men vet du i dehode kordan dyr blir slakta ?
   æ bor delvis på går me kjæresten utfør harstad. ( bor litt iharstad å )
   kuen går fritt nesten hele åre . botset fra påvinnteren sia dem ikke finn mat da. dem leve et helt fantasti liv. slaktinga går lettfør sæ. dem får nå bedøvanes sånn at dem såvne inn. i alle fall vorres kue. fra dag en dem blir føtthar dem det kjempe gått !
   har ett spørmål, siden du e vegatarianer. drikk du melk da ? med tanke på dem kommerfra kua ?;)
   di kuen har det ikke like gått som kjøttkue. melke kuefår ikke gå fritt dem må være nert fjøsen heletiden.

  63. HELT enig med deg Sophie !:) Mennesker kan fint leve et normalt liv uten kjøtt. Men jeg spiser kjøtt, så jeg er en synder:( Men til gjengjeld så gir jeg masse penger i måndeden og i året til Dyrebeskytelsen og Dyrevernaliansen 🙂 Det er ihvertfall noe! Selvom jeg egentlig burde bli vegitarianer, har prøvd men er ikke så glad i vergetar mat 🙁 Huff, jeg er så egostisk! Skjønner godt hva du mener med at du ikke bryr deg om et menneske blir spist av en hai, dyr blir jo spist hver dag de også!

  64. Fisk er dyr de også. Har du tenkt på hvordan de har det når de fanges?
   “Fisk føler smerte. Fisk føler stress og frykt. De har hukommelse og læreevne. (…) Millioner av fisk kveles til døde eller klemmes i hjel i nett – millioner som hver og en føler smerte og frykt. Ytterligere millioner fisker blir alet opp i oppdrettsanlegg hvor de står tusenvis i trange merder med skader som store kjøttsår eller blottede bukorganer. (…) Også fisken er et dyr som føler smerte.” ~Kilde: http://www.dyrsrettigheter.no/infosenter/kjottindustri/fiskeindustri/
   Og hva med alle fluene, myggene, edderkoppene og andre pittesmå dyr som blir drept med vilje av oss mennesker? Kan du med hånda på hjertet si at du aldri har drept med vilje mygger som er irriterende?
   Og hva med all restylanen du tar i leppene dine og i kinnbeina dine? Det er testet på dyr. Hva er din unnskyldning?

  65. Takk for at du delte disse videoene! Jeg og faren min diskuterer dette ofte, og han ler bare av alt jeg sier og mener at vi som faktisk bryr oss om dyrene er latterlige. Han vil ikke at jeg skal bli vegetarianer og sier at alle dyr har det bra i fangenskap. Han bruker katten vår som eksempel. Han sier “se på katten din, du holder jo han i fangenskap, og han har det jo bra”. Så er han helt umulig å diskutere med, så nå har jeg noe å vise han. Kanskje det får han til å forstå hvorfor jeg bryr meg så mye om dyrs rettigheter. Du har fått mange av leserne dine, inkludert meg, til å bry seg, og det vil jeg også takke deg for.

  66. Veldig enig i det du sier, men bare som info så gir justin 1 dollar per billett fra vær konsert han har til fattige barn 😉 og han donerte 3 milioner kroner til Haiti, 7 milioner til Japan og 500 000 $ til kreftsyke barn, hehe.

  67. Jeg er helt enig me deg i nesten alt du sier, men jeg må bare spørre:
   Hvis du ser en 3 år gammel gutt og en katt springer ut i veien, og du ser de kommer til å bli kjørt på, du har bare sjansen til å redde en av dem, hvem ville du valgt?

  68. Jeg bor på gård, og har gjort det hele livet, hvor vi har drevet med gris, ku og sau. Kuene og sauene går faktisk ute lenge om gangen, det er lover for dette. De har et godt liv og er veldig trofaste og snille 🙂 De har ikke vondt når man melker dem, de får godt med mat og stell.
   Grisene går inne. Av den enkle grunn at de får hjertestans og dør hvis de går ute fordi de blir stresset. De har det også godt og er snille og gode dyr. De får masse mat, stell hver dag, har det rent og pent, og de har til og med egen dusj som går på hvert 20. minutt om sommeren! Dette er det også regler for.
   Akkurat slaktingen er et annet kapittel, men så lenge de lever har de det faktisk godt! iallefall i Norge. Selvsagt er det unntak, det vil det alltid være, men de aller fleste gårder i Norge i dag steller godt med dyrene sine, det har jeg sett med egne øyne! Og jeg er også dyreelsker!

  69. Morsomt at du skulle nevne at Justin Bieber ikke gjør noe og at vi bruker penger på merkevesker når du selv splæsher trynet ditt med dyr sminke (som sikkert er testet på dyr) og bruker jævlig mye penger på silikon.
   Og btw, Justin fikk nettopp som greie hvor han var den som hadde hjulpet og donert mest til syke barn osv, og han har hjulpet millioner av kroner flere ganger. Så get your facts straight før du skriver masse bullshit neste gang.
   Kunne ikke du heller brukt de pengene som gikk til silikon, på å hjelpe dyr eller?
   “If you wanna make the world a better place, take a look at YOURSELF and then make a change” – Michael Jackson.

  70. Jeg MÅ ha kjøtt… :/ er glad i dyr osv men ser selv på meg som et rovdyr ofc fordi kroppen min trenger kjøtt… har også to barn som også må ha kjøtt i sin kost, derfor spiser jeg også det, barn må ha litt av alt, ikke bare grøntfor ^^ det er min unnskyldning for å ikke være vegan… hørte om hu mora som var det å drepte barnet sitt så si fordi hu amma babyen sin og den døde pga hu ikke spiste kjøtt osv :s ikke egg engang, er jo to forskjellige typer vegans, det er jo de som holder seg unna kjøtt men spiser egg osv og melk også har vi de som holder seg unna alt som kommer av dyr selvom det er melk og liksom Oo

  71. Er så enig 🙂 jeg vil bli vegetarianer.. Men jeg er ikke voksen og utvikler meg fortsatt! Så man må jo ha i seg proteiner og alt sånt..kan du skrive tips til oss som VIRKELIG VIL BLI vegetarianer? Som hva du pleier å spise for å få i deg det du trenger og ja.. 🙂 middagstips,frokosttips,mat vanene dine og hvordan du klarer det:) som f.eks i bursdager..hvis du ikke vet du er vegetarianer,hva gjør du da:)? Du er min rollemodell og du er så pen 🙂 blir kjempe glad om du skriver ett slikt innlegg!!

  72. Er vedig glad du konstant minner oss på dette, sophie. At mange dyr i verden lider grusomt. En ting du også bør tenke på er at alt dette vi ser på den siste videoen skjer faktisk med mennesker i virkeligheten også. Det finnes mye grusomheter, mye mer enn du aner..
   En ting jeg også vil påpeke er at du selv bruker masse tid på skjønnhet, ja du er glad i dyr, men når det kommer til ditt eget utsende virker du egoistisk. Restylane og silikon, hårfarging og extensios, som faktisk er testet på stakkars små uskyldige dyr, og dette VET DU. Men når det kommer til din egen skjønnet og velvære, så driter du rett og slett i det. For ja, du må jo få føle deg bra utseendemessig?
   Syns dette er latterlig Sophie, hairextensions har en annen grusomhet igjen, men det gidder jeg ikke gå inn på for dt er du nok fullstendig klar over selv, men igjen, alt for sophie elises skjønnhet og utseende, ikke sant?

  73. enig i mye av det du sier, men det med at kjendiser som justin bieber ikke gjør en dritt er HELT FEIL! Justin bieber, og andre kjendiser gjør masse, men går bare ikke nødvendigvis rundt å skryter av det! Uansett, det er supert at du gjør et tiltak 😉

  74. Er utrolig enig i det du sier, men det å nevne Justin Bieber blir ganske feil. Han er en av få kjendiser som faktisk bruker en del penger på veldedighet, så jeg skjønner ikke hvorfor du gadd å nevne han i det hele tatt. Selvom han ikke bruker penger på dyr og dyrevern o.l betyr ikke det at han ikke bruker det på veldedighet og andre viktige ting.

  75. unskyld meg men hvor dom i hode er du? du har problemer fordi du sitter å gir folk som eksempel uten å vite en dritt om de, har ikke du lært att man ikke sitter å snakker om ting man ikke vet om eller om folk man ikke kjenner? justin bieber er en av nåtidens mest gavmilde mennesker som har donert millioner av kr til sykehus for att de skal prøve å finne kur mot kreft, han har donert mange millioner til en skole som det bor barn på som nesten ikke har leker eller mat, han donerte bort 5o milloner kr til haiti og 18 millioner til japan, han har donert så jævli mye penger så finn på noe anne enn å sitt å snakk sånn, finn ut ting å les om ting før du skriver ting! jeg har aldri hatt blogg å tilog med JEG har lært å ikke si negative ting før jeg finner utav hva som er sant, å jeg er ikke en 13 år gammel jente som sitter å klager, er 18 år gammel å jeg vet litt! ell o ell, bare fordi justin har mye fine ting, stort hus og 20 biler å allt betyr ikke det att han ikke gir bort penger, da kunne man jo sagt att du heller aldri gjør det fordi du er ute å reiser så mye å opererer deg istedenfor å gi bort pengene ;))))

  76. Det er kjempeflott at du er vegetarianer. Men å være vegetarianer Sophie, er ikke det samme som å “kutte ut kjøtt”. Det er mange små ingredienser i dagligvarer som inneholder animalske produkter, da dyra har blitt drept for å lage det produktet. Og du spiser jo fisk. Hvorfor mener du at det er mindre synd i fisken enn kyr osv? At mennesker fisker de som en aktivitet, noe “gøy”, og plutselig setter fast en krok i øyet deres, og slår de til døde. Hvorfor er det ikke synd i de?
   Og du drikker melk, spiser smør, ost og egg. Synes du virkelig den industrien er noe bedre? Det er jo de samme dyrene der som blir slaktet, så når du drar på butikken og kjøper melk, støtter du også at dyret blir slaktet. Dyret blir allikevel holdt mot dets vilje og slaktet selv om ikke akkurat melka kommet fra det døde dyret. Og egg. Skal jeg i det hele tatt nevne den industrien?
   Bare søk det opp, så vil du finne ut at den industrien heller ikke er så rosenrød…
   Jeg synes det er bra at du støtter dyrene, men du må ikke være dobbeltmoralsk. Ikke diss andre når du ikke engang selv har satt deg inn i situasjonen. Vær så snill.
   (Og ja, jeg er veganer, så sier ikke dette for å forsvare kjøtteterne, heller tvert imot! Vil bare at du skal tenke over før du kritiserer andre, når du selv ikke er helt oppdatert)

  77. UHM HVA SØREN??JUSTIN BIEBER DONERTE FLERE TUSENER DOLLAR TIL JAPAN OG HAITI!!!HAN BESØKER SYKEHUSER OG SKOLER HELE TIDEN OG DONERER PENGER DER!!så spar deg for å skrive “justin bieber”

  78. Hahah ”Justin bieber ikke gjør en dritt”. Særriøst bi førbannæ, han e jo kåræ tel den artisn som har brukt MÆST pængæ å mæst tid på å hjølp andre menneskar å folk som slit. I tilleg donere han pængar tel skolar, ett fonn som gir ut gratis mat tel di som træng dæ og ikke minst ”Make a wish”, dar han oppfylle ønskan telsyke ongar på sykehus å gjær alt di vil før å bi førnøyd. Du må fanme vet ke du utal deg om,før du veit jo tydlivis ikke ke du snakkæ om.

  79. LOL. Jeg tror ikke Sophie klager over gårder der dyr blir stelt pent med 😉 Hun kjemper for de stedene her i verden (og også i Norge) hvor de ikke blir stelt noe særlig bra med. Mest av alt er det vel slaktingsmetodene hun (og både jeg) blir provosert av. Eller slakting i det hele tatt, siden det i seg selv er ganske forferdelig. Fyttirakkern jeg blir provosert av dere som komenterer bare for å argumentere. Dere informerer dere ikke så innmari godt før dere slenger ut dritt dere heller 😉 Ja, Justin Bieber er nok en flott kar han, tror ikke hun mente noe slemt mot han kjære beliebers ;)))

  80. jeg klarte faktisk ikke se den siste videoen. Jeg leste noen av kommentarene over her, og de sier at restylane er testet på dyr. Kan ikke du som er så sinnsykt i mot all dyreplaging og ting som er testet på dyr osv forklare hvorfor du har tatt restylane og fortsetter å ta det når du er såpass i mot det at du blir irritert over at andre ikke bryr seg like mye?

  81. Anonym: “Et menneske er mye mer komplisert satt sammen”: Isåfall, har det noe å si? Vi lever like mye som dyr! Kanskje dyr ikke kan regne, men hva så? De har like mye rett til et liv som du har. De er født på jorden akkurat som du. De bare har ikke makt, men vi har. Hvorfor bruker ikke vi det til noe positivt isteden for å argumentere mot at de som ikke er født i en menneskekropp skal ha det like bra som oss? Og hvordan vet du hvordan et dyr er bygd opp og tenker, har du noen ganger vært et dyr?

  82. Haier spiser ikke mennesker, de lukter blod, biter, og innser at kjøttet (mennesket) ikke var spisende for dem. Så der gikk et menneskeliv bort til INGEN nytte. ble ikke spist engang.

  83. Jeg støtter deg fullt og helt i dette med dyreplageri, det er noe av det verste. Å se hunder og heste som har aldri i det hele tatt har fått smaken av kraftfor, det er trist, det er vondt å se på.
   Men det med å drepe dyr for å spise de.. det er sånn verden alltid har vært og sånn kommer den til å fortsette i all evighet. Og det er fordi det er verdens gang. “The circal of life” hehe, dypt… Dyr dreper også dyr, og det er for å overleve. Vi trenger kjøtt. Husk at vi også stammer fra dyreverdenen.
   Men synes det er bra du støtter dyrene er ikke så mange som gjør det, det er leit :/
   En ting alle rikinger kan hjelpe til med og forandre (vi som lever i iland), det er å slutte å spise så VELDIG mye kjøtt, ikke slutte helt med det, men vi trenger ikke så mye som vi spiser. Spiser vi litt mindre kjøtt vil flere mennesker i uland få kjøtt og det vil kanskje overleve enda flere mennesker der.
   -Lisa 🙂

  84. Så utrolig flott gjort av deg Sophie, du er virkelig et godt menneske og gjør det rette! Jeg prøver også så godt jeg kan, jeg er vegetarianer, er isbjørn- og nesehornfadder og jeg bruker ikke pels! Blir så utrolig glad for at du utnytter muligheten til å nå ut til så utrolig mange mennesker!

  85. En ting jeg lurer på,
   du spiser fisk? Den har lidd like mye som f.eks en gris. Det er et liv det også?

  86. “Hvem bryr seg om en hai spiser et menneske? IKKE JEG!”
   Haha, høres ut som dyrevernsaken har gått deg på hjernen. Jo mer du liker dyr, jo mer hater du mennesker. Det er dyreleskerenen i ett nøtteskall. Bare se på Birgitte Bardot, engang så elsket skuespillerinne, nå freser hun bare hun ser et menneske 😀

  87. Enig i det du sier! Og har altid hvært STERKT i mot dyretesting/plaging, og å bruke dyr for å underholde! I mine øyne er dyr MERE vert her på jorden enn det vi mennesker er, de var her trossalt før oss. Dyr er uskyldige, de har ikke gjort oss noen ting. Og de skal behandles med respekt( jeg behandler hunden min som en kongelig..) og vi skal heller hjelpe dem så godt vi kan, enn å misshandle dem! Jeg klarer ikke tenke på det uten å begynne å grine, de er jo så uskyldige..Jeg tror egentlig ikke at det var meningen at det skulle være mennesker på denne jorden.
   PS: alle pengene Justin Bieber tjente på girlfriend og someday parfymen(altså flere millioner) donerte han bort til kreftforeningen, + at han OFTE gir bort masse penger og mat til fattige, kreftforeningen, og flere orginasasjoner.Han er faktisk en av de popstjernene som gir bort mest til slike orginasasjoner++. Sier det bare fordi jeg følte det ble HELT feil å nevne han. Det er ingen som trenger å nekte på dette heller, for tro meg, jeg har peiling på dette!

  88. Jeg er veldig opptatt av dyr og dyrs rettigheter. Men jeg klarte bare ikke å se gjennom hele den nederste videoen. Jeg får så utrolig vondt inni meg, og jeg kjenner virkelig at tårene presser på. Dette er virkelig helt grusomt, og jeg skulle ønske at alle dyr fikk leve et godt liv. At de kunne være frie til å gjøre alt det som dyr egentlig skal gjøre. Jakte, spise gress, løpe, lokte og rett og slett bare leve. Jeg er medlem av NOAH, og om jeg ser underskriftskampanjer på nettet så skriver jeg under med en gang. Jeg prøver å gjøre små ting hele tiden og håper at det kanskje er til hjelp. Har også prøvd å være vegetarianer, men det er noe jeg ikke tror jeg kommer til å klare. Har stor respekt for vegetarianere og veganere. Jeg skal absolutt prøve å gjøre mer for dyrs velferd, det kommer jeg garantert til å gjøre resten av livet. Jeg prøver også å fortelle familie og venner mer om alle dyrene som har det vondt, og jeg håper at jeg har nådd ut til noen. Til slutt: Tusen takk for at du skriver slike innlegg som dette, jeg er helt sikker på at mange kan lære av dette!

  89. kunne ikke ha vært mer enig, skal bli vegetarianer når jeg er klar for det. du er virkelig en godhjertet person, sophie elise!

  90. Veldig bra at du bryr deg om dyrene, men å bringe inn Justin Bieber i dette innlegget bble veldig dårlig! Han gjør mer enn du tror! Du fokuserer sikkert bare på alt det dårlige som blir sagt om han, mens vi BELIEBERS faktisk følger med på alt det gode han gjør! Han gir penger til skoler som trenger det! Han besøker syke barn på sykehus! Og hvis du ikke har fått det med deg lille frøken “perfekt med duck lips” så tilbringte Justin Bieber mye tid sammen med en kreft syk jente ved navn Avalanna, hun døde i fjor! Han var ikke seg selv etter hun døde! Så han bryr seg ikke nei! Han har gitt masse penger til kreft syke barn for han vil ikke at flere skal dø sånn som lille Avalanna! Han kjøpte også pizza til Belieberne som sto uta for hotellet hans veldig lenge! HAn brukte rundt 2000 dollar på og kjøpe pizza til dem! Så du kan komme og fortelle meg når tar til deg en del dyr og gir dem penger til mat og et godt hjem! Du er egentlig bare en blogg hore for å si det sånn! Drar til mange steder i utlandet, bruker pengene til på det og masse sminke som er testet på dyr! Justin Bieber er hundre ganger bedere en det du er!

  91. Takk før at du bryr dæ om viktige ting. Ho sier jo ikke at alle skal bli vegetarianera, men tenke over kor maten kommer fra. Dagens ungdomma vet jo sikkert ikke at kjøtt kommer fra dyr engang!

  92. Det blir litt(veldig dumt)og si at Justin ikke gjør en dritt. Han har gjort masse! Kanskje ikke med dyr, men masse med mennesker!
   Ellers digger jeg bloggen din, Sophie! 🙂 Elsker at du bryr deg om sanne viktige ting!

  93. Er innom bloggen din hver dag, syns det er en fin blogg. Men dette innlegget ble i overkant barnslig! Ja, det er mange onde mennesker her i verden, som ikke behandler dyr med respekt. Men det betyr ikke at man er et dårlig menneske fordi at man spiser kjøtt,dyreprodukter. Dette har mennesker gjort i flere årtusener, og det er slik naturen fungerer. Bare fordi vi er i 2013, trenger vi ikke slutte å spise kjøtt – det handler mer om at vi har mer informasjon om dyr og hvordan de skal få et best mulig liv – ikke at vi skal slutte med all drift bare fordi vi har andre alternativer whatsoever. Vi har selv dyr, og det gjør vondt å tenke på at jeg spiser kjøtt når jeg ser de små lammene, men det er bare tull å tenke slik. Det ER stor forskjell mellom dyr og mennesker, og det høres veldig overfladisk ut at du ikke bryr deg om at menneskeliv går tapt pga dyr. Den barnslige “dyreelsker” holdningen som de mange småbarn har. Det kun ha vært du som ble drept, venner, familie – og husk at andre som blir drept også har venner og familie som får det utrolig vondt etterpå. Dyr har ikke den samme sorgen når familiemedlemmer dør, fordi det er mye mer vanlig i deres natur. Prøv å sett deg litt inn i den situasjonen. Men man skal alltid ha respekt for dyr, livet deres og hvor farlig de kan være. Vet ikke om du skrev dette innlegget for å provosere eller, syns det er veldig rare meninger du har om hva menneskeliv er verdt.

  94. Jeg er helt enig.
   Bare fordi dyr ikke har en stemme og ikke kan snakke for seg selv, så fortjener de liksom ikke mer enn å være et produkt? Det er så feil, og jeg hater at menneskeheten har utviklet seg SÅ mye på alle andre områder, men når det kommer til dyr så skjønner “vi” ikke alvoret. Dyr har følelser, tanker og personligheter, akkurat som oss! Vi er ikke huleboere lenger, og vi trenger faktisk ikke pels, skinn, dyresirkus osv.
   Dyrene var her før menneskene, vi har ingen rett til å utnytte de på denne måten.

  95. Det er fint at du bryr deg. Jeg er også imot sirkus, pels og den slags. Men jakt og det å spise kjøtt har jeg ingenting imot. Det har mennesker gjort for å overleve i alle år. Dyr dreper andre dyr de også for å få mat, så hvorfor kan ikke vi gjøre det samme? Å sende en ku, gris eller sau til slakteriet er ikke dyreplageri. Dyret lider ikke, det dør uten pining. Det samme gjelder med jakt, vi skyter hjorten/elgen/rådyret. Det er naturlig. Jeg vil ikke kalle det dyreplageri.

  96. Jeg jobber med Ric Obarry i Taiji. I november blir 4. tur til Taiji med save Japan dolphins. Kanskje du ville blitt med en tur?

  97. “Hvis du ser en 3 år gammel gutt og en katt springer ut i veien, og du ser de kommer til å bli kjørt på, du har bare sjansen til å redde en av dem, hvem ville du valgt?”
   – MAN SKAL IKKE VELGE MELLOM DYR OG MENNESKE, DET ER POENGET. DE ER LIKE MYE VERDT. ET LIV ER ET LIV.

  98. Jeg er enig i det du sier. Jeg blir så lei meg hvis jeg ser en stakkars sau bli drept og slaktet 🙁
   Men vi trenger kjøtt! Kjøtt er noe av det viktigste som finnes på jord. Det er full av proteiner, mineraler, næringstoffer, blablabla … Det er derfor dyrene ble skapt. Gud skapte dyrene for at vi skal spise dem, ikke for at de skal “stå” der. Og hvis ikke folk at drevet med slakting så hadde det vært over 1 000 000 dyr i verden, og det høres litt komplisert ut, eller hva?

  99. hva gjør du for dyrene da sophie? bortsett fra å rive ned noen sirkusplakater som stopper kanskje 10 mennesker fra å dra på sirkus, hva annet gjør DU?

  100. Meee:
   Kjøtt inneholder bakterier og medfører sykdommer, og det finnes uendelig med grønnsaker som inneholder proteiner, mineraler, næringsstoffer osv. som kan være en sunnere erstatter for kjøtt.
   Ingen vet hva meningen med livet er, men du har bestemt at meningen til dyrs liv er å bli slaktet og spist?
   Om mennesker ikke hadde spist kjøtt, så hadde det heller ikke fantes like mange dyr. Det er tross alt vi som avler de.

  101. Helt, enig i det du sier. Selv har jeg jobbet frivillig på FOD-gården som også er en orginisasjon som hjelper hjemmløse dyr.

  102. Du har brukt vippeextension, Restylane og hairextension. Det er ditt valg, men det er også noe du ikke trenger. Så de pengene kunne du brukt på dyr/ mennesker som trenger hjelp. Tenk på at hairextension foreksempel er fra mennesker.

  103. Så hvis noen du kjenner blir spist av en hai bryr du deg ikke? Er bra alt det andre du skriver. Men det at du ikke bryr deg om at mennesker dør er ekkelt. Hai spiser vanligvis ikke mennesker men kan misstolke skikkelsen og tro at det er sel. For å så bare ta en “smakebit” for å sjekke. Det er jo tilfeller der mennesker blir helt spist opp også. Nylig var det en jente på ferie i afrika som faktisk ble tatt av en hai. Haien kom og glefset seg fast i en kropsdel og drog henne ut i havet med seg. Rett forran øynene på veninnen… Hvis du ikke synes det er fælt at ett menneske blir angrepet av dyr eller spist av hai men er så krakilsk når det gjelder dyr. Vet du hva? Det blir litt for dumt i mine øyne. Mennesker er ett slags dyr det også. Vet du det? Vi er pattedyr. Men vi ligger ca på toppen av næringskjeden. Det er ikke akkurat dyr som torturerer oss på samme måten noen mennesker gjør med dyr. Men det finnes noe som heter næringskjede. Spis eller bli spist. Det er naturlig at dyr spiser andre dyr, at mennesker spiser dyr og at dyr spiser mennesker hvis dyret er stort nok. Det er forferdelig selfølgelig men sånn er verden. Synes det er jævlig groteskt og motbydelig at du sier at du ikke bryr deg om et menneske blir spist opp. Blir kvalm. Der satt du det virkelig ut på kanten sophie..
   Mennesker er kjent for å tukle med naturen, både med seg selv og i dyreriket. Her har du noen eksempler: mennesker som skyter ulv for å redde sauene og bondegården sin. Og temmer dyr for å så ta dem inn som kjæledyr når alt som lever på denne planeten egentlig var ment for å leve fritt ute. OG ikke minst kunstig befrukting og det å opperere på trynet og kroppen sin. Nå skal jeg si deg noe morsomt. Jeg vet ikke om du er kristen eller hva du er. Jeg er ikke kristen. Men i bibelen står det at mennesket ikke skulle forandre på kroppen sin, gud hadde lagd hver og en person sånn som der var ment for å vere og se ut. Jeg vet ikke om det er en “synd” å gjøre noe annet. Men det står noe i den duren. Og det står faktisk skrevet at dyrene er til for mat for menneskene. Ikke akkuratt ordrett. Men det står noe sånt.. det var det jeg hadde på hjertet..

  104. Elisabeth?! Hun er vegetarianer, bruker ikke sminke som er testet på dyr, gir penger til dyrevernalliansen. Ting som gjør forskjell.
   Dette er den største grunnen til at jeg leser bloggen din, du gjør noe med det du bryr deg om. Skulle ønske du skrev fler innlegg om dette. Men skjønner du ikke kun kan skrive om det da. Men blir alltid så glad når det står noe om dyrevern!<3 Jeg blar som oftes rett forbi det som har med silikon og restylan. Men når dine meninger rundt kropp osv kommer, så er jeg enig. stå på videre! Du fortjene 1.plass! :))

  105. Det er utrolig fascinerende å se hvordan “bloggverden” fungerer. Sophie tjener jo penger på hvert klikk, inkludert mitt. Jo flere kommentarer hun får, jo høyere opp i ranking og Google osv kommer hun. Og alle dere er med å drive dette apparatet! Hun kommenterer jo ikke nedover i feltet her og leser nok ikke kommentarene heller. Hun starter et bål og heller bensin på det.
   Alle dere som mener hun er et godt forbilde, hva har dere sett/hørt at hun har gjort for dyr uten at hun har tjent penger på det? Hadde det ikke vært for alle dere lesere, så hadde hun jo ikke hatt noen ting…
   Hva om alle dere som leser bloggen og bryr dere om dyr, slutter å lese den så Sophie tjener mindre penger? Da kan hun ikke bruke så mye penger på sminke, Restylane, reiser osv. Og det ville jo vært bedre for både miljøet og dyrene.. Jeg følger bloggen fordi jeg syns hun er utrolig sexy, men det er jo mye pga all sminken osv, hadde hun ikke hatt råd til dette, så kan det hende hun ikke så så bra ut og da ville jeg og sikkert mange andre droppet å fulgt henne. Ser dere ikke at vi alle er med i en stor båldans?
   Og dere som mener at dyr er mer verd enn mennesker, kanskje dere skulle droppet å leve for å gjøre plass til dem? Overbefolkningen er jo med på å skade dyrene, og de trenger jo all den plassen de kan få? Virke dette logisk? Hvis “DU” er en av de som nå vurderer å ta ditt eget liv, oppsøk PROFFESJONELL HJELP snarest!

  106. at DU kommer å klager på at folk har en Louis vuitton veske også vet du faen ikke hvor mye dyre testet restylan du har stappet opp i tryne. æsj..

  107. Jeg er så enig med deg! Det er helt forferdelig det mennesker gjør mot dyr. Dyr er også like mye verdt som oss, de har et liv de å.

  108. Nå går du meg på nervene, Sophie. Jeg digger deg, men nå vil du bare provosere. Noe som funker. Jeg BOR på gård, og siden norsk mat er så “in” så kommer mye kjøtt fra norske gårder! Mattilsynet kontrollerer, og de pengene du bruker på flere ferier og silikon og restylane kunne du heller gjort noe annet med:) selv reiser vi nesten aldri på ferie, fordi pappa er hjemme og tar vare på dyra sine slik man skal ♥. Hva er din unnskyldning nå?
   Og extensions, som du bruker. Du må tenke på menneskene også. Du vet ikke hvordan håret du bruker for litt ekstra glede påvirker personer i andre land..
   Ikke glem mennesket, Sophie… ♥
   Men dette skal du ha – Du er ei unik jente og for å ikke evne blogger! Andre bloggere kunne ikke brydd seg mindre. takk for at du blogger og for at du viser andre at du må stå for deg selv!

  109. Vet du? Jo mer og mer du nevner dette temaet, jo mer irritert blir jeg. Du motsier deg selv hele tiden! Skal du ha en mening om noe, må du mene det hundre prosent også! Det virker som om du ikke forstår så mye av dette her. Ting er litt mer komplisert enn du tror! Å når du itillegg skriver at du ikke bryr deg om et menneske blir drept av en hai går du særdeles for langt. Du er blitt så sinnsykt irriterende i det siste at jeg mister seriøst helt smaken på å fortsette å lese denne bloggen..

  110. du har så rett! det er alt for mange som mener at dyr er “kun dyr, mennesker burde heller leve” men dyr er levende skapninger de også! har sett fler av de filmene! har en link her jeg synes du burde se på, dette viser hvor jævelig noen hester har det!
   http://www.bt.dk/krimi/kendt-dansk-hesteopdraetter-i-grov-vanroegtsag-i-polen
   Dessverre så er det sånn at det er ganske mange hester som et utsatt i norge, da fler tror de klarer og ta vare på de på egen hånd, men det gjør de ikke. stallene er i utrolig dårlig stand, og norge gjør lite med saken for å fikse det! Hester blir brukt for det de er værdt, uten at de nødvendigvis har det noe bra! SELVSAGT har mange det bra, og mange fantastiske steder, jeg er selv hestejente og veit godt hvilke staller jeg forholder meg til og hvilke ikke! Desverre, så er det mange staller man ønsker og holde avstand fra, men eneste grunnen til at de ennå blir brukt er fordi “det er billig”! har du skaffet deg et dyr, får du sørge for at du har penger, sier jeg! .. nå skriver jeg meg kanskje bort, men tenkte bare å vise deg linken og gir deg en ADVARSEL på sterke bilder på videoen, sitter her med tårer i øynene, fyfaen.. (sorry språk)

  111. Det at du drar inn Justin Bieber som er en av de med mye makt og som faktisk bruker det, blir for dumt. Han hjelper så utrolig mange mennesker og er en person som virkelig bryr seg. Han fortjener virkelig ikke at du forteller andre at han ikke bruker det, når det er AKKURAT det han gjør. Jeg skjønner godt hva du prøver å si og jeg er 100% enig, men neste gang kan du heller ta med personer som passer til det du snakker om, for dette ble på en måte veldig urettferdig på hans vegne som gjør så mye..
   GET YOUR FACT’S RIGHT.

  112. Hvorfor klager noen her i kommentarfeltet på at Sophie må tenke på mennesket også?! Sophie er en av få toppbloggere som faktisk skriver om dette. Det er for få mennesker som bryr seg om dyrs rettigheter, også skal noen klage på at vi må huske på mennesker? Alvorlig talt.
   Jeg er helt enig med deg Sophie!!

  113. Alle sammen, noe dere også kan gjøre er og gå inn her:
   http://www.thepetitionsite.com
   Helt gratis kan du signere under på program som vil gjøre en forskjell i verden hvis de har nok underskrifter! Det er enkelt gratis og belønnende for de det påvirker.
   Du kan gi et rent glass vann til et trengende barn helt gratis for deg med et museklikk!

  114. Hvorfor bryr alle seg om de små tingene hun skriver ? Poenget er jo at hun vil vise hvordan menneskene misshandler dyr , hadde det ikke vært for dyrene hadde aldri mennskene finnes !
   Hvis noen virkelig kan si at man ikke bryr seg etter å ha sett de videoene , da er det noe virkelig galt med den personen …. støtter kanske ikke alt på denne bloggen , men sophie viser faktisk at hun bryr seg om dyr 🙂

  115. Absolutt 100% enig i det du skriver her! Men som mange andre har sagt før meg, å dra Justin Bieber inn i dette blir bare alt for dumt. Er ikke verdens største fan av han, og liker ikke den personen han ser ut til å bli, men et stort hjerte, det har han jammen med!
   Han er en av de største kjendisene som bruker utrolig mye tid på å hjelpe andre, donerer penger, besøker syke barn på sykehus og det gjør han av egen fri vilje.

  116. Så da lurer jeg på.. siden du er så veldig opptatt av dyr og er vegitarianer og hele pakka, burde du ikke vært vegan for det første, og for det andre, hvorfor kjøper du masse produkter som er testet på dyr og inneholder ingredienser fra dyr? tenke litt lenger enn nesa di er lang vettu 😉

  117. Det blir rett og slett teit å blande inn Justin Bieber i dette når han faktisk er en av de få som GJØR NOE. Overskuddet av alke produktene hans går til veldedighet, han donerer penger til organisasjoner, hjelper folk med fattige kår, believetour penger har gått til å bygge mange nye skoler i USA. han behandler fansene hans med utrolig mye kjærlighet, han gidde all fansen som sto utfor hotellet pizza, han deler ut gratis meet and greet billetter og konsertbilletter og generelt er en godhjertet person. SÅ, du hjelper dyrene? Ved å donere penger? Wow klapp på skuldra til deg! Ok, bra at du donerer penger, men at du hjelper dyrene? NEI. Du støtter derimot dyreplageri ved alt du presser inn i kroppen din( lepper, pupper og gudene vet hvor) og bruker mer sminke på en dag enn en vanlig jente gjennomsnittelig gjør iløpet av et år

  118. Utrolig flott innlegg, Sophie! Ved å være vegetarianer og brennende opptatt av dyrevelferd er du et forbilde for mange.
   Det du skriver om dyr og deres rettigheter er så riktig! Selvfølgelig mange protester her, men vet du er for bra til å bry deg! Du har god moral og har god kunnskap om emnet.
   Stå på, Sophie!
   Klemmer fra meg og kaninene mine 🙂

  119. JUSTIN BIEBER GJØR JO SINNSYKT MYE FOR MENNESKER DA!!! hva med alt han gjør for kreftrammede og folk som ikke kan gå på skole? I tillegg til å overraske fansen (senest i går, hun han sang til og tok med i privatflyet, ordiinary fan – just saying).
   Haters gonna hate

  120. dette her er så dårlig respekt forran alle de menneskene som har blir drept/spist av et dyt… eks, hai, slanger osv… da mener jeg til de som har kommentert over her og deg! enn å mene at et dyr er mer verdt enn et menneske? og noen kommenterte at den personen hadde valgt å redde livet til dyre og ikke et menneske? herregud….dette er virkelig til å overdrive..
   er det noen som vet hvor mye et menneske liv er verdt? tror ingen skjønner det selv før man har vært alvorlig syk og døden nær….

  121. Den siste filmen fikk meg til og grine skikkelig.. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan folk kan gjøre sånt! Selv er jeg veldig i mot dyremishandling, og skulle virkelig ønske jeg kunne gjort mye mer for og forhindre det.. Jeg har veldig lyst til og bli vegetarianer, men jeg vet liksom ikke hva annet jeg kan spise. Trenger tips!
   Hunden vi har bodde først hos et ektepar som var både alkoholikere og narkomane. De slo hun med alt mulig og kvelte hun med halsbåndet ogsånn. Mannen var sånn skogmann så han gikk ofte i sånn gul uniform, hvis du skjønner hva jeg mener?
   Etterhvert ga de hu bort til ei annen dame. Hun var aldri hjemme, hun lot hunden være alene og gjorde aldri noe sånn at traumene som den nydelige hunden hadde ble borte. Da vi fikk hun var hu livredd alt mulig. I starten brukte vi over 30 minutter på og få på hun båndet så vi kunne gå tur, hun var livredd støvsugeren, bråe lyder osv.. Hun var redd for nesten alt. Hun viftet aldri med halen og spiste nesten ikke.. Det tok en stund før hun stolte ordentlig på oss.
   Men hun har blitt så utrolig mye bedre nå! Hun elsker og gå turer, er ikke redd for støvsugere i det hele tatt! Hun viser at hun er glad og har blitt kjempe glad i mennesker! Det eneste hun fortsatt ikke liker er menn i uniform og folk som drikker alkohol med hun i nærheten.
   Hver gang jeg tenker på hva hun har vært gjennom, blir jeg utrolig lei meg. Hun er seriøst verdens nydeligste hund. Hvordan klarer folk og se alle disse nydelige dyrene i øynene og skade dem?
   Mange ser på deg som bare en dum rosa blogger. Og jeg skjønner helt ærlig ikke hvor de får det fra.. Du er den enste som blogger om både overfladiske ting og ting som faktisk betyr noe for alle! Din blogg er den eneste jeg leser. Elsker den virkelig!
   Stå på, Sophie Elise!

  122. Er enig med deg, men å blande inn Justin Bieber blir helt feil. Han har gjort MYE. Han gir mye penger bort i veldelighet,han ga pizza til fansen, han er en bra person. Du kan ikke komme her å si at han ikke gjør noe, det bli helt feil!

  123. Jeg vet ikke helt om du kanskje har helt oversikt over alle sminkeprodukter som er testet på dyr, og isåfall så forstår jeg det veldig godt for det er utrolig mange! Men jeg synes bare det er litt dobbeltmoralskt når du har alle disse meningene om dyr og hvordan de blir behandlet, pelsindustrien, du er vegeterianer++ når du allikevel velger å bruke sminke som er testet på dyr. F.eks. så jeg på bildet over innkjøpet ditt fra Paris – der hadde du gått til innkjøp av sminke fra merket Benefit som tester på dyr, og så vidt jeg vet blir også restylane testet på dyr, og jeg har også sett andre dyretestede produkter på bloggen din. Selvfølgelig skal du selv få velge hva slags sminke du ønsker å bruke, men som sagt så synes jeg det blir litt dobbeltmoralsk, spesielt med tanke på hvordan du til tider snakker om hvor sløve vi andre kan være når det kommer til disse sakene. Det finnes ett å hav av gode produkter som ikke er testet på dyr, og hvis du er usikker så finnes det masse lister på nettet, det finnes tilogmed en app som gir deg enkel tiljengelighet hvis du f.eks. er ute å shopper og er usikker.
   Håper virkelig ikke at du tar deg nær av dette, for det er ikke vondt ment, men det er en ting som er lurt å tenke på ettersom du virkelig brenner for dette 🙂

  124. Super godt indlæg!! Jeg er 100% enig og jeg er selv medlem af dyrenes beskyttelse i Danmark hvor de hver måned automatisk trækker en sum penge fra min konto og bruger dem på at hjælpe uskyldige dyr. Respekt til dig Sophie – det er flot at du opfordrer til dette 🙂

  125. håpa mathias blir spist av en hai en dag, så får vis e kor fantastisk gøy de e og kor lite du bryr dæ:)

  126. fyfan, irriterer meg grenseløst over at du skriver at Justin ikke gjør noe for andre.. Det finnes faktisk bedre ting å gjøre for andre enn å spise en soyapølse når man stapper restylane og hårfarge i seg, i tillegg bruker du mange dyretestede sminke- og velværeprodukter (feks. dove, depend)… Ikke hate JB uten research a (mistenker at du skrev Justin for å provosere, utrolig teit.. redd dyr istedenfor å sippe på bloggen og å sminke deg)

  127. haha, justin bieber “gjør jo en dritt” han da… Han donerer flere millioner, besøker barnesykehus UTEN å kontakte media for å vise at han gjør det and so on… Sjekk kildene dine først.

  128. Kan ikke si jeg er spesielt ofte på bloggen din, men jeg må ærlig si jeg ikke kunne vært mer enig! Dyra har det IKKE bra som de store selskapene prøver å overbevise oss om.
   Men en ting mange heller ikke tenker på, er dyretesting.

  129. Dette var helt utrolig trist å se. Nå innser jeg virkelig hva jeg putter i munn, og jeg er en stor dyreelsker. Jeg bare føler at jeg har sviktet dyrene, altså. Tårene faller.

  130. 1. Du skryter aaaaaaltfor mye om hvor mye du kjemper for / donerer bort til dyrevelferd…. 2. Bli ihvertfall veganer om du skal skryte som du gjør…

  131. Unnskyld meg, men jeg syns det er tragisk av deg og skrive om og redde dyr. Når du selv bruker sminke og andre produkter som har blitt testet på dyr.. Du drar på mange forskjellige plasser og bruker penger som DU kunne ha gitt til og hjelpe dyr. Såå. Hva er din unnskyldning?

  132. ikke for å virke som en gal belieber som støtter justin i alt,men å si at justin har masse makt men ikke gjør en dritt blir feil,justin gir masse penger,bare fordi han ikke hjelper til med dyr hele tiden så betyr ikke det at han “ikke gjør en dritt” som du sier. gutten er veldig sjenerøs,å de tror jeg de fleste vet. men i at folk kan bry seg mer om dyr,er jeg enig i:)

  133. Veldig bra det du får frem her 🙂 men husk å sjekk opp kildene dine, Justin Bieber bruker kanskje ikke mye penger på dyr osv, men han støtter unge folk med sykdommer og masse mer! Det er litt opp til en selv hva en velger å støtte, og Justin har faktisk gitt over 2 millioner bare til Haiti, og han støtter flere organisasjoner! Unasett poenget er ikke Bieber, men det er veldig bra at du oppfordrer folk til å gjøre noe nyttig!

  134. 3. Du har dritt i lepper, kinn og pupper som er testet på dyr. 4. DU ER IKKE VEGANER, OG DU SPISER FISK. 5. Du er en hykler. 6. BLI VEGANER!!!!!!!

  135. syntes det var veldig unødvendig å legge ut den siste videoen, vist et barn som leser bloggen din hadde sett den ville h*n nok få varimen. jeg synes det er veldig bra at du står for dette og vil at resten av verden skal vite om det, men jeg greier ikke slutte grine etter jeg så den siste filmen og tror jeg må spy.. greide ikke en gang å se ferdig hele.

  136. Disse videoene fikk meg til og gråte. Det gjør utrolig vondt og se på de stakkars dyrene som pines av smerte.
   Jeg husker jeg så på en helt forferdelig video av noen menn som mishandlet en hund. La den i en “pose” eller hva jeg skal kalle det og kokte den, men den var ikke dø. Etter det hang de den opp og rev av pelsskinnet og fortsatt overlevde. Skal ikke fortelle mer for det er så grusomt. Men jeg husket at den natten eller den uken, klarte jeg ikke og tenke på noe annet en den stakkars hunden som lå på bakken og ikke viste hva som skjedde.
   Hva er det som feiler folket?(de som holder på med slik altså) Er de helt syke i hode eller?
   Men Sophie, kan ikke du lage en videoblogg der du snakker om dyremishandling eller ha en
   spørsmålsrunde om dyremishandling? 🙂
   Jeg har noe jeg lurer på også:
   Er det virkelig sånn de slakter dyr i Norge?
   Altså kyrne, sauene osv?
   Skjer ikke det mest i utlandet?
   Er du vegetarianer?

  137. Kjempe bra at du vil gjøre noe annet for andre, når det er mange med mulighet som ikke gidder. Men du kan ikke komme her å peke fingre på andre! Justin Bieber som du brukte som et eksempel, vet du hvor mye av sin egen tid og og sine egne penger han bruker på andre? Ganke mye! Han bruker masse av sin fritid for å besøke syke barn og mange av sine fans, også gir han veldig mye penger til veldedig arbeid. (Og nei jeg er ikke en belieber, men jeg synes han virker som et veldig godt menneske som ikke fortjener drittsnakk om seg selv.) Synes du burde formulere deg bedre, for sånn som du skriver her kommer det ut som forhondsdømmende og du drar gankse mange mennesker under samme kam.
   Er ikke meningen å få deg til å virke som en dårlig person, for det er jeg ganske sikker på at du ikke er! Jeg er selv veldig glad i dyr og synes det er kjempe bra at du vil gjøre så mye bra for dyrene!!

  138. Jeg er veldig enig i det du sier. Jeg har alltid vært i mot pelsoppdrett og sirkus.
   Fant en instagram for litt siden av en mann som hatet hester og hunder. Han gjorde virkelig fæle ting med dem. SKRIV JA OM DERE VIL VITE HVA INSTAGRAM KONTOEN HETER.

  139. Dere! Hun skrev for eksempel,og det betyr IKKE AT HUN ABSOLUTT MENER JUSTIN BIEBER! For eksempel..betyr et for eksempel.

  140. Jeg måtte bare kommentere etter å ha lest dette innlegget. Jeg pleier aldri å kommentere blogger men klarte ikke å la være. Jeg må si at det er lenge siden jeg har lest noe så verdirikt og fantastisk av en ung blogger som så knapt har startet livet for fullt! jeg er 29 år men har enorm respekt for deg nå. Den harde sannheten er faktisk de videoene enten om folk vil spy eller ei men sånn er verden. Vi lever i et land med alle goder, og vi er så utrolig utakknemlige. Vi blir aldri fornøyd! Jeg tror faktisk jævlig mange folk her ser på dyr som tja…en ting? noe som ikke lever! Fortsett sånn Sophie, vi trenger sånne som deg i samfunnet. Og jeg kunne ikke sagt det bedre selv ang rike folk som har plenty med råd til å kjøpe seg 3-4 biler, 2 hus med luxus standard, merkeklær hver uke som ikke kaster en liten samvittighet til noe dem burde hjelpe. Denne verden handler om å få få få og desverre glemme å GI. Beundrer deg og din sterke motivasjon for det du brenner for!

  141. Skjønner ikke folk at Justin Bieber IKKE er poenget med dette innlegget? Herregud! Og til dere som “forsvarer” han: Han kunne gjort mye mer for verden, i tillegg til skolene han donerer penger til. Det har han mer enn råd til.
   Kjære Sophie, jeg digger disse innleggene dine, og vil gjerne ha flere av dem om det er mulig. Neste gang synes jeg absolutt du burde skrive om ØKOLOGISK MAT i tillegg. Den ikke-økologiske egg-industrien er like ille som kjøttindustrien. Oppfordrer deg sterkt til å ta opp det temaet, og ber om at du leser denne kommentaren.

  142. Hvorfor dra inn Justin skjønner ikke! Han har gjort masse positivt. han gir mye av de pengene han har til de fattige. Og han oppfyller drømmer til folk. Og han gjort utrolig mye!! så vær så snill hvorfor blandet du inn justin bieber?

  143. Så når du sier at et menneskeliv ikke er mer verdt enn et dyreliv, ville du da hatt problemer med å ta valget mellom å redde f.eks et barn eller en hund? Hvis det stod på det da.

  144. Jeg er absolutt helt enig. Du er en av de få toppbloggerne jeg leser, for jeg beynner å bli sykt lei av de bloggerene som bare sitter der og kjøper det vi andre ikke har rå til. De som bare sitter der og er nytteløs! Du er en god stemme for dyr! Du er et godt forbilde for oss. (Men jeg bare lurte, driver ikke Justin Bieber med å gi bort penger til veldedighet… Det er det jeg har forstått..)

  145. umm… Justin e faktisk en av de som gjør en stor forskjell i verden. Han har faktisk vært med på å bygge over 300 skoler til fattige barn. Men..Bra innlegg! 🙂

  146. Jeg er så enig i hva du skriver! Jeg forstår virkelig ikke hvordan noen kan behandle de stakkars dyrene på en å respektløs måte! De har jo ikke gjort oss noe så hvorfor skal vi missbruke de på den måten! Det jeg virkelig ikke skjønner er hvordan menneskene som gjør dette har hjerte til å gjøre noe så grusomt mot en uskyldig levende skapninng…

  147. Jeg vil ikke skape en diskusjon om religion eller noe sånt. Men er ikke sikker om hvordan andre religioner gjør det. Hinduer er som oftest vegetarianere. Og Islam, sier vi kan spise visse dyr, men det folk ikke forståe med Halal kjøtt er at de fleste ser f.eks en okse, først skyter de oksen, oksen lider, så begynner de å skjære mebs oksen kab føle smertene. I Islam er det ikke sånn. Meningen med Halal slakting er å gjøre dyret minst mulig vondt. Først kjæler man dyret, mater den, gir den mat, vasker den og gir kjærlighet til den. Så i Guds navn, skjærer de ved strupen så dyret dør md en gang uten å lide. Alt blodet går ut også begynner man å søakte dyret. Så det er ikke nødvendigvis å bli vegetarianer. Kjøtt er rikt på proteiner og vi trenger det iblant. Jeg vil heller be folk kjøpe Halal kjøtt om de bryr seg så mye om dyr. Noen dyr er faktisk skapt for at vi skal spise dem. Og det er så rart når man sitter uviten om mange ting men vil hjelpe dyr fordi de har et liv. Alle som har et liv, det er en grunb til hcorfor. Skal man si planter har eget liv de er i naturen vi må ik ødelegge osv da ender man opp md å ikke spise noe. Vil bare nevne at vitenskap har sammenheng md de tre største religionene spesielt islam. Så hvorfor ikke se på det positive ved religion der man kan virkelig få gjort en stor forskjell i verden enn å kutte ut å spise kjøtt pga dyremisbehandling.

  148. Du aner ikke hvor mye justin gjør, han gjør så mye godt og positivt som å møte og hjelpe kreftsyke barn. Men media skriver dessverre bare om det negative. Du kunde nok valgt et bedre eksempel enn Justin..

  149. Jeg kunne ikke vært mer enig! Jeg liker Justin Bieber, men jeg har flere ganger tenkt på at han som “eier verden” kunne gjort noe! Han må da se hva som foregår i verden, hvordan dyr blir sett på som “rask” og hvor jævlig mennesker kan være. Samme med rosabloggerne, er det så vanskelig å skrive et fornuftig innlegg?! Aaah! Takk Sophie, for at du iallefall gjør det. Takk!

  150. Alle dere som sier at vi mennesker er skapt til å spise kjøtt? Altså det dere sier er at vi er kjøttetere, og ikke planteetere. Men der tar dere kraftig feil, kroppen vår er bygd opp som en planteeter ikke kjøtteter! Tror du ikke meg? Søk litt selv, invollene våre er ikke laget for å fordøye kjøtt. Når vi spiser kjøtt forgifter vi kroppen vår. Vegetarianere har en 50% mindre sjanse for å få hjerte- og karssykdommenr og diabetes (blant annet). Dette er fordi vegetarianere IKKE forgifter kroppen deres. NATUREN sier vi ikke skal spise kjøtt, en løve er kjøtteter, og det ligger i deres natur, men ikke mennesket. LES alle dere som sier det er farlig å være vegrtarianer, det er ikke det. Tro meg. Jeg er blitt mye friskere det siste året jeg har vært vegetarianer. SUSS

  151. Vil bare si at det å være vegetarianer er feil, det er ikke sunt for kroppen. MEN hvordan vi slakter/holder dyrene fanget/frakter dyrene osv. Er absolutt feil og blir helt kvalm av å se hva vi mennesker gjør. Men for å ha sagt det, så er det naturens gang å spise kjøtt for mennesker, hva trodde du de gjorde for mange år siden? Jo selvfølgelig har vi andre matvarer og velge mellom, men kroppen trenger kjøtt og er laget for å spise kjøtt. Så feil å oppfordre andre til å bli vegetarianere..
   Men støtt dyreorganisjoner og hjelp til å stopp det forferdelige dyrene gjennomgår på grunn av “oss”.

  152. The cove er en utrolig dokumentar! Jeg beundrer de som har jobbet så hardt for å få frem fakta om hvordan delfinene blir behandlet. Det er massedrap…

  153. Tusen takk for et veldig bra innlegg!! Veldig veldig bra skrevet. Jeg synes earthlings var helt forferdelig, det der er virkelighet og det skjer hver dag. Vold mot dyr er det verste jeg hører om, skjønner virkelig ikke hvordan noen klarer å skade et uskyldig vesen. Jeg blir så forbanna, hvordan kan vi forandre på det når vold mot dyr skjer hver eneste dag? Earthlings var virkelig verdt å se, tårene renner virkelig.

  154. fantastisk at du skriver om slikt, sophie! dette er et tema som trenger å komme mer frem i lyset slik at det blir allmennkunnskap hva som skjedde med dyrene som pelskåpa ble laget av. jo mer kunnskap vi har, jo mer vil bli gjort. folk vil forstå hvor galt dette er, og sammen kan vi klare å avskaffe pelsindustrien, sirkus med dyr osv.
   men det er så fantastisk mye dobbeltmoral blant kommentarene her. “menneskene som gjør dette fortjener å dø!!”, også støtter så og si alle sammen disse syke handlingene, uansett om vi vet det eller ikke. jeg er også en del av dette, og det er jeg ikke stolt over. derfor prøver jeg så godt jeg klarer å støtte selskaper jobber for dyr på alle måter. hvis vi prøver å engasjere oss for disse sakene i mer enn 20 sekunder kan vi klare å forandre industrien som jobber med dyremishandling.
   og å bry seg om den lille detaljen som ble nevnt om justin bieber, er jo direkte latterlig. oi, justin bieber plukket opp søppel fra bakken!!! wow nå ble jeg imponert, han oppførte seg som et alminnelig menneske i 1/2 sekund

  155. Tenker vi litt fornuftig og smart, er vi mennesker mer verdt enn andre levende organismer. Vi har jaktet hele livet, og vi gjør det fortsatt. Det er bare en helt naturlig greie at vi mennesker dreper dyr for å få kjøtt. Vi kan ikke bare leve på bær og frukt.. Det er en grunn til at diverse produkter blir testet på dyr og ikke mennesker. Vi mennesker er mer verdifulle. Du kan til og med finne det i læreboka i vgs, religionsboken mener jeg.
   Jeg blir ikke særlig overrasket over at de fleste her er enig med deg. Tenker meg det er en haug med 13-14 åringer som kommenterer, i bunn og grunn vet de ikke enda hvordan verden fungerer, tydeligvis. De vil nok kanskje forandre mening når de blir litt eldre. Vi er ikke skapt for å være vegetarianer, enkelte er blitt det i senere tid.

  156. eg trur kje du heller gjøre så mye når det komme til dyrebeskyttelsen ogsånt , tippe du og bare sitte å mase om kor fælt dyra har det , men gjøre kje så mye med det

  157. Synes det er veldig merkelig å dra inn en av de kjendisene som faktisk bruker en god del av “makten” og pengene sine på noe godt. Justin bieber er en av de kjendisene som bruker mye av makten sin på de tingene/sakene han støtter og kjemper for. Så synes det blir feil av deg å dra han inn i dette, kun fordi han ikke har samme hjertesak som deg.
   Ellers synes jeg det er fint at du bruker “makten” din på noe godt og det DU brenner for!

  158. Vi kan da vel spise kjøtt! Men vi trenger da vel ikke å plage og torturere dem før vi tar livet av dem? Hallo, det er ikke humant i det hele tatt. Tror du ville blitt forbanna om jeg satte fyr på katta de mens du så på, men me komentaren din å bedømme virker det som om du kansje bare ville syns det var helt greit. For, de er ikke verd noe for deg…

  159. Jeg er veldig enig i deg. Dette er ikke noe jeg gjør mye med selv, og jeg skal innrømme at jeg spiser kjøtt fra dyr som lider og bruker dyretestet sminke. Jeg spiser kjøtt på tross av at jeg helst vil være vegetarianer, og det skal jeg bli en dag, men akkurat nå har jeg fler grunner til å spise kjøtt enn jeg har til å ikke gjøre det. Jeg prøver å være semi-vegetarianer da, altså prøver å ikke spise rødt kjøtt, som egentlig kommer av at det inneholder usunt fett og kylling, fisk etc inneholder sunt fett. Så det er for helsens skyld. Jeg bruker dyretestet sminke, noe jeg skammer meg over, men sannheten er at det er nesten umulig å ikke gjøre det. Er ikke selve produktet dyretestet, er nok mange av ingrediensene det. Men slik er det, og det er ikke noe jeg kan forandre på så lett, selv om jeg skulle ønske jeg kunne. Jeg føler at skal man først være vegetariener og kjøpte produkter som ikke er dyretestet, bør man gjøre det 110%. Det er ikke vits i å finne en maskara som ikke er dyretestet når ingrendiensene er det. Og det er veldig vanskelig å finne produkter som ikke har gått ut over et eneste dyreliv. Skal man først gjøre det, skal man gjøre det ordentlig.
   Men absolutt Sophie: fortsett med denne oppmuntringen til et bedre liv for dyrene! Du har mange lesere og har nok forandret noens liv når det kommer til dette, åpnet øynene til mange folk. Fortsett, for du har makt og kan gjøre store forskjeller!

  160. Jeg tror nok ikke det er så brutalt som videoene viser i Norge. Dyrene har det fint i fjøsene, med god plass, nokk mat og drikke, og blir behandlet fint. Men pelsindustrien, f.eks. er noe annet. Trenger vi egentlig pels? Ja, for noen tusen år siden gjorde vi det, men ikke i dag! Dyrene som lever i bur, for at du og jeg skal ha pelskrage på jakken vår, har det ikke så bra som kua i fjøset.
   At mange kan gjøre mye mer for å arbeide mot dyremishandling er ingen hemmelighet, og jeg skulle ønske fler gjorde det. Selv om dyrene i Norge ikke er de som lider størst nød, er det ingen tvil om at det foregår helt sjuke ting rundt om i verden. Vi får nok se de verste eksemplene, men det er bare bra! Da får vi oss en tankevekker…
   Stå på Sophie! 🙂

  161. Til dere som påstår at restylane er testet på dyr, så tar dere feil! Restylane blir IKKE testet på dyr, så vet dere det 🙂

  162. Man kan vel ikke helt sammenligne dyretesting og kjøttindustrien? Jeg er veldig enig i at dyr ikke skal missbrukes til vår luksus, som sirkus og testing til sminke/andre produkter.Men det er virkelig en vesentlig forskjell på dette, og det å spise kjøtt. At mennesker dreper dyr for å spise dem er naturens gang. Dette har skjedd helt siden starten. Vi har utviklet nye metoder for slakting, og nei kanskje er det ikke alltid like humant, men det er heller ikke humant når en løve dreper en antilope f.eks. likevel kan vi kalle dette naturlig. Det er akkurat like naturlig at mennesker dreper dyr for å spise dem. Simple as that. Det kalles survival of the fittest.
   Ellers støtter jeg deg, og syns det er kjempefint at du bruker bloggen din for å ytre dine meninger, og gir rom for debatt. 🙂

  163. Dette er bare et spørsmål fordi jeg lurer på det, ikke for å kritisere. Men er du vegetarianer? Synes du sa da du var i Danmark at du spiste fisk? 🙂 Trodde det het pescetarianer eller tar jeg helt feil? 🙂 Synes det er så bra at du tar opp slike ting, har prøvd å blogge litt om det selv. River også ned sirkusplakater som jeg ser og unngår dyretestet sminke 🙂 Bra at noen at toppbloggerne bryr seg 😀

  164. U know what. Den dagen du komme på bloggen og står fram som veganer, slutte med restylane og slutte med hårfarge, sminke, sjampo og balsam, DÅ kan du skriva et sånnet innlegg. Før det: nei
   Greit nok å dela videoane osv og skriva “dette skjer i Norge, dette e synd, dette ska eg gjør någe med”, men å hakka ner på vanlige tradisjona så har eksistert i tusenvis av år og ha et sinna-innlegg om at kem så helst kan DØ av å bli spist av en hai og du hadde ikkje brydd deg. nei vett du ka altså.
   e det mulig, Sophie?.. dette va litt drøyt, syns eg..

  165. Kommentarene ovenfor som er negative, burde du absolutt IKKE bry deg om! Den siste videoen fikk meg til å begynne å gråte. Og de personene som har kommentert negativt og påstår at det her var et “drøyt” innlegg fordi du påstår at menneskeliv ikke er verdt mer enn dyr, kan rett og slett holde kjeft. De som har kommentert at du ikke har noe å si fordi de pengene du bruker på extensions osv kunne du donert bort, burde skjønne at man også kan bruke litt på seg selv?
   Synes bloggen din er utrolig bra og synes du skal fortsette å blogge om dette temaet:) flere burde åpne øynene og forstå at dyr er like mye verdt! 🙂

  166. Gråt SÅ mye da jeg så på den siste videoen. Herregud…. at det går an!
   Helt enig med deg! Alt det du sier er sant! Når jeg ser på TV programer og ser alle de rike forlkene som går rundt med pels, som jakker og luer blr jeg bare så irritert, sur og lei meg. Det er så mange som ikke bryr seg! Ville aldri gjort noe for å skade ett dyr! aldri! Og visst ett menneske blir drept av en løve, så blir det en kjempe sak. Men ingen ville giddet å lage en sak om ett menneske som dreper en løve, for det skjer hele tiden.
   Hunder, katter, osv er dyr mennesker kan ha i huset sitt lære dem opp til å kunne triks og kose med de. Men det er ikke naturlig å ha en delfin på ett show, med mange folk som stirrer og tar bilder, den kan ikke komme seg vekk. Det er ikke naturlig for delfinen, den skal svømme samen ed andre delfiner, jakte etter mat med de andre, være en gruppe, og kan svømme hvor de vill.
   Og jeg liker spessielt ikke Kina. Der flår de dyrene levende og behendler de som dritt, vet du hva DE skal bli behandlett som dritt!! DE som gjør sånt. Jeg kan ikke gjøre annet enn å gråte og tenke på hvordan verden er i dag… Det er så mange syke mennesker der ute. Er det så vanskelig, det er bare til å behandle dyrene godt. og være snill med de, tenke hva du hadde følt om du var ett mishandlet dyr! Gi de det de trenger?? Er det for mye å be om?
   MEn tusen takk for at du skrev dette innlegget <3 🙂 at du bryr deg om dyrene og bruker din popularitet til å skrive sånn. Og hva vi kan gjøre for å hjelpe

  167. Jeg skjønner fortsatt virkelig ikke hvorfor du ikke er veganer. Det er like mye drap i et glass med melk som det er i et kjøttstykke, og bryr du deg nok, så skjønner du at melkekua ikke har det like bra som det vises i sjokoladereklamen. Hun blir tvangsinsimintert for å få en kalv, og alt hun har brydd seg om og gått å bært på i ni måneder blir hun tatt fra. Kalven får erstatning og vi tar melka. Og når hun er “oppbrukt” så blir hun slaktet.
   Det samme med egg. For at man skal få egg, så lager man kyllinger. Kyllinger som aldri får oppleve å være sammen med en mor, kyllinger som aldri får se sollys og vite hva jord er, som vokser og legger egg. Rovdrift, helt til de ikke orker mer og blir slaktet. Hanekyllingene blir sendt i en stor kvern og blir til intetgjort. Og dette er lov. Det er galaskap. Bli veganere (hvis det er flere som leser kommentaren. Har også skrevet mye om det på min blogg) , slutt med misshandling og voks opp!

  168. Jeg er SÅ enig med deg, og det her er grunnen til at jeg leser din blogg og at du er min favoritt blogger. Vi har så like synspunkter. Dyr er virkelig ikke mindre verdt enn mennesker, det er heller tvert om! Når man ser disse klippene du har lagt ut, så forsterker det mine synspunkt om mennesker så sykt. Mennesker som får seg til å gjøre noe slikt mot et uskyldig dyr, fortjener så jævlig å bli satt ned til sultne løver. Det er virkelig en skam å være et menneske, jeg skammer meg virkelig. Dyr er mitt alt, dyr er det jeg lever for. Jeg anbefaler alle til å melde seg inn i dyrebeskyttelsen, SPCA, dyrevern og alt! Jeg er selv frivillig i SPCA, og det er så givende! Om jeg hadde valget mellom et menneske og et dyr, så hadde det valget vært UTROLIG lett. Og det er ingen andre enn menneskets egen skyld. Fy som jeg skammer meg over å være et menneske.. ÆSJ!

  169. En ting som irriterer meg, dere som ser på dyr som mindreverd, mindre smart, mindre utviklet og mindre avansert. Hvorfor mener dere det? Fordi vi bygger veier? Lager kjemiske stoffer? Har ett variert talespråk? Bruker tiden vår på å tjene penge for å kjøpe ting? Vi har andre verdier. Selvom vi ikke forstår språket til dyrene så betyr ikke det at dem ikke har det. Vi er smart? Ja vi er så smart at vi lager atombomber og forpester hele verden med søppel, unødvendig avfalls stoffer osv. Vi er ingen tankelesere så vi kan ikke si at dyr er dumme. Mange kommer med at dyr ikke er selvbevisst. Ja hvordan kan vi si d? Og dere som sier at hvis alle ble vegetarianere så hadde det blitt arbeidsledighet og sult og overpopulasjon av dyr, det blit arbeid fordi man må dyrke grønt. Hvis det blir sult så er vi visst ikke så smart alikavell, for hadde vi vært d så hadde vi funnet en ny matkilde. Overpopulasjon av dyr? Har du/dere gått på skole? Hørt om bæreevne? Tydeligvis ikke.. hvorfor skal dyr avlives om ett problem oppstår? Feks. Dyret har epilepsi, diabetes eller andre sykdommer. Kanskje er dyret døv eller blind. Er det noen grunn til avlivning? Man har jo midlene til å hjelpe. Hvorfor er det så enkelt? Avliver dyr men om det er snakk om syke mennesker så er det fyfy. Man har ikke engang låv til å ende sine egne liv (eller prøve, ingen straffer deg om du klarer det). Jeg skal komme med en sammenligning her, hva er forskjellen på de jødiske fangeleirene og de fleste kufarmene rundt i verden (sett bort ifra norge som har det bedre)? Tortureres ikke dyrene? Blir de ikke behandlet på samme måte? Hvorfor svarer alltid folk når jeg sier det *du kan ikke sammenligne det med enn sånn katastrofe*? Hvorfor ikke? Fordi dt er sant? Fordi du ikke vil vite at det er det samme? En annen ting er de som nektet å tro at de fine skinnhanskene, skinnjakka og skinnveska kommer fra kyr som er mishandlede. Nei det kommer ikke fra de glade kuene som blir slaktet for kjøttet. Det kommer fra de kuene som bor i india og blir tvungen på en lang reise UT av india, der mange dør bare fordi de ikke kan slakted i india. Sjekk det opp dere smartinger som mener kuskinn kommer fra glade kuer. Selvfølgelig gjør noe skinn det.. men mesteparten er ikke d.

  170. Å Justin Bieber har hjulpet å gjort mere bra for værden en det du har gjort, så skjønner ikke hvorfor du nevner han her!..

  171. seriøst? Justin? han som donerte alle pengene sine fra parfymene han har solgt til veldedighet? som donerer 1 dollar til veldedighet fra hver bilett han selger? han som har hjelpet syke, fattige, og skoleløse barn? hmm. Kjære sophie, get your facts straight før du uttaler deg noe mer om han=)

  172. Er enig i det at veldig mange som har “makt” og faktisk kan gjøre en forskjell ikke bruker det riktig. Blir kvalm av toppbloggere som fks Andrea Badendyck og Marthe Borge som begge påstår å være “dyreelskere” men som kjøper skinnvesker og dyretesta sminke i hytt og pine. Viser hvor lite de bryr seg og hvor overfladiske mennesker kan være.
   På en annen side, det er veldig lett for deg å si at vi bor i verdens rikeste land og har råd til og donere penger til dyrevelferd. Du har så mye penger at du sløser dem bort på ferier hver måned og virker som at du ikke helt vet hva du egentlig vil bruke dem på siden du har så mye. Jeg lever slik at jeg akkurat har nok penger til bensin, mat, husleie, strøm, forsikring osv i måneden, så jeg kan med hånden på hjertet si at jeg faktisk IKKE har råd til å donere bort mange hundre kroner. En hundrelapp mindre for meg i måneden er ganske kritisk faktisk. Det virker kanskje sykt, men sånn er det å gå fulltid på skole og ha deltidsjobb på siden når man bor borte. Så ja, synes ikke du burde dømme folk så lett og si at nordmenn har råd til slikt, for det er veldig individuelt.

  173. fyfaen jeg hater bloggen din og det du skriver. Justin gjør ikke noe? Hva er problemet ditt? For pengene han fikk for someday flere millioner dollar ga han til sykehuset for kreftpasienter. Ga millioner på millioner til Haiti og Avalanna? Tenkt på hu? Du er så åååå, jeg blir så irritert! HAN GJØR MYE FOR ANDRE! DU MED DEN STYGGE LOUIS VUITTON VESKA DI OG SILIKONEN I PUPPENE og LEPPENE dine DU BURDE GI MER OG IKKE FIKSE PÅ DEG DA! IDIOT!

  174. I den siste videoen kom tårene for fullt. Da skinnet på det stakkars, hjelpeløse dyret ble revet av, og de vakre øyenvippene blunket. Du kunne se sviket og det tankefulle blikket i de tomme øynene.
   umenneskelig ! Rett og slett.

  175. Herregud. Det er alt som kommer frem hos meg.
   Jeg skal aldri dra på seaworld eller noe lignende, og jeg skal heller aldri kjøpe klær med pels. Aldri. Dette gjorde virkelig inntrykk på meg..

  176. jeg har så mye respekt for deg, du er en perfekt blogger, og det er alltid gøy og intresant og lese bloggen din, i mot setning som f.eks andrea bandendyk som neste bare blogger om alle de dyre veskene hun kjøper og sånt! jeg elsker deg! og det at du er så ærlig og sier det du mener får meg til og elske deg enda mer! du er best! og fortjener og ligge på 1. plass mer enn noen av de andre bloggerne!

  177. ENIG! Men sophie, du burde endre på JB! justin har nettopp blitt blitt kåret til den kjendisen som har gitt mest til MakeAWish og Pencils of Promise. Han har bygget en skole. Han ga 28 millioner dollar til Haiti

  178. Jeg synes det er veldig flott at du setter fokus på disse temaene, Sophie, men husk at skikkelig research (kunnskap) på hvert punkt er makt 🙂 Om man ikke er helt sikker eller kildene man leser fra ikke virker holdbare så bør man heller ikke si noe om saken.

  179. JUSTIN BIEBER GJØR MASSE FOR ANDRE SOPHIE!
   HAN GA ALLE PENGENE HAN FIKK FRA SOMEDAY PARFYMEN SIN TIL FOLK SOM TRENGTE DE, VÆR GANG JUSTIN HAR KONSERT GIR HAN 8 KR PER BILLET TIL PENCILS OF PROMISE OG DET ER MYE PENGER NÅR DU TENKER HVOR MANGE TUSEN SOM ER PÅ KONSERTENE HANS, HAN VAR MED AVALANNA (EI JENTE MED KREFT SOM DØDE) NESTEN ALLE DAGENE FØR HUN DØDE FOR Å GJØRE DE SISTE DAGENE HENNES BRA, HAN ER OFTE PÅ BESØK HOS SYKEHUS, HAR DU HØRT PRAY SANGEN? DER SER DU MASSE BRA, HAN FIKK HUNDEN SIN FRA EN SLAGS DYREBESKYTTELSE I CANADA OG DETTE VAR BARE NOEN FÅ EKSEMPLER.
   JEG BLIR VELDIG SKUFFA NÅR DU SKRIVER SLIKT SOFIE, FOR VISS JUSTIN ER EN AV DE KJENDISENE SOM GJØR MEST FOR DYR OG MENNESKER I NØD.
   Men over til en annen sak så liker jeg bloggen din veldig godt:)

  180. Jeg er helt enig med deg.
   Jeg blir også provosert av bloggere som kjøper parajumperere og andre pelsjakker for så å gå på bloggen sin skryte av jakken, forsvare(!) jakken og sier at det ikke er de som har drept dyret og benekter at de går rundt med et dødt dyr. Sånne bloggere har jeg null respekt for.. Da jeg blir eldre skal jeg melde meg in i dyrebeskyttelsen og bli WWF(?) fadder.
   Det er heller ikke så mye annet jeg kan gjøre nå uten om å rive ned sirkusplakater.. Jeg kunne vell blitt vegetarianer, men jeg er bare 13 år.

  181. Der gråt jeg. Virkelig gråt. Det er ingen tvil om at mer må gjøres. En ting er helt sikkert, jeg skal gjøre mye mye mer!

  182. Du er så omsorgsfull ovenfor dyr og utrolig bra av deg
   At du gjør dette og du er så utrolig pen

  183. skal folk begynne å snakke dritt om Sophie fordi ho dro inn Justin i dette her? Kan vi ikke heller snakke om det ordentlige budskapet?.
   Jeg er helt enig i det du sier Sophie, selv om jeg ikke kan si at jeg er like flink til å gjøre noe med det. Det er viktig at vi har sånne som deg, som gjør noe med det og bidrar, fordi det er maange som er late der(inkludert meg, jeg er ikke stolt av det). Kjempebra skrevet

  184. jeg mener det er helt greit å spise kjøtt og fisk og alt det der. fordi vi trenger det, og det er slik “the circle of life” fungerer, alt hadde gått helt på kjør om alle mennesker skulle blitt vegetarianere, men jeg mener at man kan vere kritisk til hva man kjøper. pass på at du kjøper kjøtt der dyrene har blitt godt behandlet, kjøp økologisk, og støtt den økologiske industien, dropp dyretestet sminke og sirkus og ting du mener er feil. og jeg er enig med at etter de filmene er det feil å si “vi må ha mat” for man har et valg! man kan velge å ikke støtte industrien som misshandler og rett og slett torturer dyr. men gå for en industri der de har blitt behandlet godt.

  185. Bare for å komme med en fakta som jeg tenkte på når jeg leste ordet hai, er at haier har drept max 5 mennesker de siste 5 årene. 2 år hadde de drept 3 mennesker, og 1 året 4 mennesker. Men vi dreper opptil millioner haier i året. Hvem er den virkelige morderen her? Mennesker. Haier er oppskrytt.

  186. Utrulig bra Sophie!!:D du setter fokus på noe veldig viktig! Heilt einig om at eit liv er eit liv og er like mykje verdt! Og til dei som slenge drit fordi de veit ho har rett; skjerp dere egoistiske møkkafolk! Og ho sier ikkje at alle dyr er mer verdt enn vennene men LIKE masse! Les det som står og ikkje tolk det att og fram!

  187. Jeg er delvis enig i det du sier. Jeg synes det er helt feil av oss å sette dyr i fangenskap, plage dem for at vi skal få det gøy, men vi trenger mat vi også! Dyr dreper andre dyr de også! Du har sikkert sett katter som skal spise en mus eller en fugl! De torturerer de før de dreper de. Men hvis en mygg skal til og stikke deg, lar du den bare stikke deg da, eller dreper du den? Tror ikke du lar den stikke deg da akkurat Så er myggen mindre vert den da enn deg og hunden din? Eller hva syntes du?

  188. Joda, er enig.. Men det med at Justin Bieber ikke gjør en DRITT .. Det er ikke sant.. Han donerer flere millioner til sykehus.. Besøker sykehus.. Og masse andre ting ! Så ikke kom og si at han ikke gjør noe..!

  189. bare så du vet det så gjør justin bieber utrolig mye folk, han gir penger til veldeighet, og hjelper så utrolig mange! så ikke engang si at han ikke gjør en dritt for folk.

  190. Du gjør jo alt for å se fin ut, men du failer jo da så xD så ikke si du hater at folk gjør alt for å se fin ut når du gjør det selv

  191. Ser poenget ditt, men forstår ikke hvorfor du drar inn en som faktisk gjør noe for mange mennesker. Sjekk opp fakta før du uttaler deg om noe, er det ikke det man sier? 🙂

  192. Samme kua jeg spiser, er den samme kua du drikker melken til. Ergo vi gjør i såfall like lite begge to. Kuen vi begge nyter goder av har i begge tillfeller vært i fangeskap. Men så er du vel bare selektiv med hvilke dyr du ønsker å hjelpe. Du er ikke bedre enn alle andre bloggere. Det du evt gir til dyrevern er nok bare n liten brøkdel ifht penger du bruker på utseende ditt og reisene dine. Det er også bare en brøkdel av tiden du bruker som dyreforkjemper. Hva med å bruke et år på å faktisk gjøre noe for dyrene istedefor å drive dank nå som du ikke skal gå på skole? men er vel kjekkere å bruke dyrene som statister i de halvnakne bildene dine som det med hesten enn å gjøre noe som ikke fremmer deg selv. Beklager kvasst innlegg, men når du fordømmer alle andre så må du først starte med deg selv og se ka du selv kan gjøre før du kritiserer. Og du, fordiom ikke alle legger ut hva de gjør så er det godt mulig at Kristina Andersen, TCMN, Caroline og andre toppbloggere også gir penger til dyrebeskyttelsen fordiom de ikke skriver det på bloggen for å fortelle hvor fantastsik flinke og snille de er;)

  193. Delvis enig, delvis uenig i innlegget ditt. Men reagerte på at du sa du ikke bryr deg om et menneske blir spist av en hai!! Det er å dra det litt langt! Man kan ikke dra alle msk under en kam! Bra at du er så opptatt av dyrs rettigheter og ve og vel. Siden du er så opptatt av dette, synes jeg du kan dra f. eks et år i utlandet, hvor du kan gjøre noe rent fysisk for dyr, ikke bare skrive om det 🙂

  194. fyfaen. jeg sitter her og skjelver etter de filmene der, men spesielt earthlings. jeg får så vondt av å se på det, og jeg får lyst til å kaste opp. denne verdenen har blitt sykere enn noen sinne. folk får aldri nok. aldri nok skinn og pels og kjøttmat. nå handler alt om penger. penger og penger og atter penger. vi kan ikke fortsette sånn, vi må forandre på dette syke, syke samfunnet. men hvordan? hvorfor skulle dyr kjenne mindre smerte enn det vi mennesker gjør, og hvorfor skulle dyr kjenne mindre frykt, redsel og sorg enn oss? jeg kjenner jeg blir så FORBANNA på folk som er så helsikes dumme og tror de kan behandle dyr som om de var DRITT, og mindre verdt enn mennesker.

  195. Heisann
   Pleier å være innom bloggen din fra tid til annen, for å få tips om klær sminke osv. Synes du virker som er artig jente og ganske reflertktert til å være så ung. Det er derfor jeg stiller et spørsmålstegn med dette innlegget…du har gjort det helt klart at du kjemper for dyrs rettingheter, noe som er meget posetivt, og det det er bra at du opplyser andre om dette. Men slik du fremstiller det i dette innlegget, er du sint fordi at du mener folk burde gjøre mer, videre forteller du at det finnes ikke en louis vuitton veske som varmer like mye som det å hjelpe andre. Da stiller jeg meg spørsmål hva koster alle reisene dine, all restylan din, klærne, sminke, telefon, data, kamera+++ du kunne ha solgt, evntuelt stoppet å bruke så mye penger på deg selv, før du dømmer andre for å ikke gjøre/eller donere mer. Nå vet ikke jeg hvor mye du donerer, men utifra det jeg har sett er du istand til å gi mye mer før du kan sette deg opp på pidestallen, og rakke ned på andre.

  196. Du støtter PETA, en organisasjon som sammenligner slatking av kylling med Holocaust. En organisasjon som har indirekte støttets terroister som har brukt bomber mot forskningssenter.
   Det at du setter menneskeliv på samme nivå som et dyr, gjør deg til et veldig dårlig forbilde for mange av dine lesere.
   Det at du støtter dyrenes rettigheter og ønsker at mennesker gjør mer for andre, er selvsagt positivt.
   Men ditt syn på PETA og slike organisasjoner er veldig naivt av deg.

  197. Eg har blitt vegiterianer begrunn av deg ! Ikkje bere får du som person er det ! Men at du… Ja litt vanskelig og forklare men du er forbilde mitt ! Eg er selv ein veldig god dyre venn ! Eg greier ikkje og drepe ein maur ! Eller edderkopp osv… Men det du gjør det er det eg liker med deg ! Du er ikkje berre fin utenpå men inni og !
   Det er ikkje mange bloggere som tenker på sann ! Alle trur maten bere kommer på bordet og det irriterer meg! Stå på sophie ! Du er forbildet til så mange andre! Eg vart vegiterianer for eit halvt år ! Og eg er stolt av det ! Men ingen i familien min liker det ! Ja nokk om meg ! Du er perfekt du! <3 eg har ikkje ord på kor masse eg ser opp til deg ! Stå på du er ein helt for meg og mangen ! <3<3

  198. Haha ååå…alle de søte, små fjortissene klikker fordi Sophie skrev én negativ ting om Justin Bieber. Så søtt 🙂 Seriøst, ta dere en løpetur. Det pubertale hormonnivået deres er jo helt løpsk

  199. Jeg bare elsker at du sier meningene dine! Jeg er helt enig i hva du sier. Bortsett fra det med Justin. Han donerer penger til skoler og sykehus og besøker syke pasienter og oppfyller drømmen deres.
   Men jeg skjønner hva du mener:-) For en god stund siden sa jeg til mamma at jeg ville bli vegeterianer, men hun lot meg ikke.
   De videoene åpner virkelig opp øynene. Tenk at noen er i stand til å gjøre noe slikt.
   Stå på!

  200. Vi trenger et næringskjede!! Det er en grunn til jakt, jeg synes du går over streken når du sier at et menneskeliv er like mye verdt som dyr?!
   Dyr har ikke sjel, men jeg sier ikke at det er greit med dyremishandling. Jeg har mine begrensninger.. Det finnes måter å slakte dyr på uten at de merker noe. Og da burde du kanskje tenke på den Restylanenen du putter i leppene dine?
   Og selv om du er vegetarianer så er det du spiser noe fra dyr, f.eks melk? Det kan hende den melka er fra en død ku?
   Og si at det ikke er bra å spise kjøtt? Det er viktige næringsstoffer i kjøtt..
   Dyr kan ikke føle som oss mennesker, de har ikke sjel! Når de dør blir de borte? Aldri hørt at det er en hund som går rundt i huset etter at den har dødd?

  201. For å si det sånn så gjør JB veldig mye bra for eksempel han donerte 3 millioner til fattige barn så du trenger ikke å skrive det bare fordi du ikke liker han

  202. Er enig i mye av det du sier, men hvis alle skulle blitt vegetarianere hadde det rett å slett blitt for mange dyr. Det å si at et dyr er like mye verdt som et menneske blir litt feil, syntes jeg da. Det som plager meg mest med dette innlegget er at du drar Justin inn i det. Justin donerer masse penger til veldedighet. En dollar fra alle billettene som blir solgt doneres til Pencil of Promise, en organisasjon som bygger skoler. ALLE pengene fra Someday, den første parfymen hans gikk til veldedighet. Han oppfyller mange av ønskene til barn som ikke har det så godt i organisasjonen make a wish, han besøker sykehus, hjelper kreftsyke barn, dette bare for å nevne noen få ting som han gjør for veldedighet. Så det å bruke han som eksempel blir helt feil.

  203. Fyfaen.. jeg har ikke ord, sitter her å griner som faen! JEG hater mennesker, seriøst. Vi er de verste dyrene på planeten! Hjerteløse!
   Jeg ELSKER dyr og har hatt hund HELE livet, vet ikke hva jeg skulle gjort uten, har også reddet dyr! Jeg kommer alltid til å hjelpe til når det kommer til dyr, dyr skal IKKE lide på denne måten her, det er rett og slett helt for jævlig. De menneskene som driver på med dette skulle blitt torturert, dyr er LIKE mye verdt som mennesker, om ikke mer.. Jeg synest du er et BRA forbilde, Sophie! Elsker at du skriver om sånne ting, det får virkelig folk til å tenke! Stå på <3

  204. Altså, jeg er helt enig i alt det du sier her, mennesker er fæle mot dyr.
   Men det er EN ting jeg ikke er enig med – Justin Bieber. Han betalete 3 millioner til Haiti, 7 millioner til Japan, 100.000 dollar til en skole, 300.000 dollar for behandlig av kreft til sine fans, og besøker syke barn på sykehuset.

  205. Justtin bieber har donert bort masse penger til veldedighet, så ikke kom her å si at han ikke gjør en dritt! Tror du virkelig du har gjort mer forskjeller her i verden ved at du er vegetarianer i forholdt til det Justin har gjort?
   I tillegg vil jeg ikke kalle deg en vegetarianer en gang, en vegetarianer kjøper IKKE mat som er eller indeholder kjøtt for å STOPPE produseringen av det. Det handler ikke bare om å ikke spise det, men også om å ikke støtte det altså ikke kjøpe det! Men du har skrevet at du f.eks kjøpte pizza men “Plukket av kjøttet da”, og det har skjedd flere ganger.. Og vet du hva? Da er du akkurat like ille som alle som spiser kjøtt. så ikke kom her å klag på noen andre, og dette handler ikke bare om at det er Justin du klager på.. Det handler om at du virkelig kan si du utgjør mer for verden enn det andre gjør, når du virkelig ikke gjør en DRITT sjæl. Så stopp å klag og begynn heller å gjør noe som virkelig betyr noe, eller vær en vegetarianer på ordentlig vis.. for det er ikke du!

  206. Hei 😉 jeg er helt enig i alt du har skrevet her.. Bortsett fra en ting! Justin Bieber hjelper kanskje ikke dyr, men han donerer masse masse masse penger, og kanskje mer penger enn noen faktisk tjener hele livet til kreftsyke/syke barn! Han har et så stort hjerte at når du sier han ikke gjør en dritt, begynner jeg å lure.. Tror du at du gjør mer enn han bare fordi du er vegeterianer? Så mye som han gir og det eneste du gjør er bare å Ikke Ta…

  207. Du skriver at “et menneskeliv er i mine øyne ikke mer verdt”. At du ikke bryr deg om et menneske blir drept av et dyr på grunn av handlingene til andre mennesker. Så det er greit at uskyldige blir drept fordi andre av dens rase har gjort fæle ting? Men det regner jeg med bare gjelder mennesker også.
   Jeg vet ikke hvem som er mest grusom av oss for å være ærlig. Jeg som “bare” bryr meg om den 5-år gamle uskyldige gutten som blir drept brutalt av en hai på en badestrand. En gutt som såvidt fikk sett livet og kom uskyldig inn i det. Denne gutten sa du altså at du ikke brydde deg om, fordi andre mennesker har brukt dyr til formål for sin egen skjønnhet. Det er farlig at du tenker slik. Ditt syn på menneskeverd går hånd i hånd med det menneskeverdet mange personer som tar andres liv også sitter inne med. Det er viktig at du snakker med psykolog dersom du mangler grunnleggende empati for andre. Dessverre skal det ikke mer til enn en “krise” før du gjør noe dumt og andres liv går tapt. Håper virkelig du ikke mente det du skrev, i så tilfelle er du å regne som meget ustabil.

  208. Jeg har sett The cove mange ganger etter du la den ut, nå vil jeg gjerne se blackfish. Hvor får du sett den?

  209. Vedder på at et jævla dyr hadde gitt faen i om du brydde seg om den eller hjalp den og heller spist deg opp. Mennesker og dyr er helt forskjellige ting. Riktig at man skal behandle dem bra osv, men du overdriver. Føler du er syk i hodet

  210. “Det finnes folk som for eksempel Justin Bieber, eller bare kjente bloggere, som har masse makt men ikke gjør en dritt. Og det hater jeg, virkelig.”
   Virkelig? Du tuller med rumpa mi nå, ikke sant? Hva faen feiler det deg?
   Vet du hva Justin Bieber har gjort?! Ikke?! Da skal jeg fortelle deg det!
   1. Han har donert 500,00$ til Children’s Wish Foundation!
   2. Han hjelper fans med å donere 7,000,000 til veldedighet!
   3. Han støtter veldig mange veldedigheter!
   4. Han brukte MILLIONER av dollar på Haiti!
   5. Han brukte MILLIONER av dollar på Japan da det var jordrystelse!
   Du skal faen meg ikke komme med et dårlig eksempel og si Justin Bieber, det er faen meg DU som er det dårlige eksempelet her!
   Du sitter sikkert nok inne på rommet ditt og tjener tusenvis av kroner bare for å skrive noen innlegg på macen din som du har brukte 10,000 på!
   Hvorfor ikke kjøpe en vanlig PC og gi resten av pengene til veldedighet, hæ?
   Tipper at du sitter inne og ikke gjør en drit og rakker ned på de som ikke er vegetarianere. Du gjør sikkert ingenting anna enn å ikke spise kjøtt og rive ned sirkus plakater.
   “Hvem bryr seg om et hai spiser et menneske? Ikke jeg.” -Wow, du er jævlig syk i hodet, Sophie. Jævlig!
   Skjerp deg, sann seriøst, jeg ser faktisk ned på deg, for MANGE grunner. Skjønner ikke at folk ser opp til deg, egentlig.
   Det gjør meg kvalm at du bruker tusenvis av kroner på en jævla veske, et par sko eller kle, extensions eller hvafaen, og deretter sitter og klager.
   Altså, det går an å kjøpe billigere ting og bruke resten på veldedighet eller noe sant da!
   Du vil at alle andre gjør det, men gjør ikke en drit selv. Du er en jævla egoistisk person.
   Ja, jeg er en Belieber, og jeg tok litt av da du sa det om Justin Bieber, fordi det du sa er absolutt IKKE sant! Du skulle bare ha visst hvor mye mer han gjør enn deg.
   Takk for meg.

  211. Dette innlegget var utrolig bra skrevet Sophie! Er heeelt enig med det du skriver 🙂
   Skjønner meg virkelig ikke på folk som sier “det er bare et dyr”! Herregud, dyr er like mye verdt som oss mennesker. Det er ikke noe vondt i de, og eneste grunnen til at de dreper er for å få mat. Mennesker dreper dyr for så mange unødvendige grunner! Som pels.. Hva trenger vi det til?? Det tilhører dyrene, ikke oss! Nå er det på tide at vi får en regjering som legger ned disse pelsfarmene og som skaffer et dyre politi! Altfor mange skaffer seg dyr de ikke klarer å ta vare på..
   Utrolig trist å tenke på hvordan verden er! 🙁 Håper på forandringer!
   Stå på søta 🙂

  212. KJempe bra skrevet! Jeg ser virkelig opp til deg! VIKTIG : VIKTIG : Jeg er selv veldig opptatt av dyrs rettigheter og elsker virkelig det du driver med <3 Men kan du være så snill å prøve å formidle om hvor dårlig tyrefekting er? det er helt barbarisk og det irrterer meg at lille meg ikke kan gjøre noe for å stoppe det, kanskje du som topp blogger kan få det bedre ut?

  213. Altså du er virkelig sjuk i hodet. Det at du sitter der å skrive at mennesker og andre dyr er like mye verdt, er rett og slett det dummeste jeg har hørt! Du sier det at du ikke gidder å lese hva “haters” skriver, men for faen, noen gang må også frøken duck-lips ta i mot noe kritikk. Du sitter der å skriver at andre mennesker er fæle, du er likeså fæl du også! Hadde du virkelig brydd deg hadde du kuttet ut Restylane og sminken din, men det klarer du jo ikke. Fordi utseende ditt kommer både foran andre mennesker og dyr. Men som ei over her skrev, det med den 5 år gamle gutten som var på en badestrand og ble tatt av en hai som bare angrep han, uten formål om å spise han, kan du med hånden på hjerte ærligtalt si at du ikke bryr deg?
   Og de fleste slakterier her i Norge ER mye mer skånsomme mot dyr, hvor dyrene får strøm gjennom hjernen som de ikke engang merker. Og nei, aldri i verden om jeg slutter å spise kjøtt fordi et silikonfylt duckface sier at mennesker er onde, mordere om man spiser kjøtt! Jeg skal ta meg turen over til mcdonalds nå, og kose meg og nyte en jævla cheeseburger mens jeg tenker på deg! Og en ting til, verden hadde aldri kunne aldri ha vært slik den er nå hadde de firbeinte dyrene regjert!
   Når jeg ser filmene du har lagt ut så får jeg enda mer vondt av de dumme unge jentene som bruker deg som rollemodell som ikke får nok proteiner i kroppen, når den ennå utvikles, fordi de tar det litt mer personlig når du forteller dem at mordere spiser kjøtt. Du er noe som mange ser opp til, makten din bruker du på å skjelle ut andre fordi de ikke jobber meg samme sak som deg. Den dagen du klarer å gjøre det som han derre bieberen gjør for andre, så skal du endelig få litt respekt (ikke det at du bryr deg, fordi du bryr deg jo ikke om andre mennesker).
   Men med deg som sitt idol, så har ikke disse 13 år gamle jentene klart å legge fra seg en barbiedukke som rollemodell enda!

  214. Justin Bieber hjelper VELDIG mye til. Han har donert 1 million kroner til Japan, besøker mange syke barn på sykehuset, og hver gang han har konsert donerer han 1$ per billett som blir kjøpt. Så mange nye skoler kan bli bygd.

  215. fyfaen, enn at noen har hjerte til å gjøre no sånt! hvis en rase skulle ha dødd ut så er det mennesker! vi har ødelagt jorda og dyrenes hjem, dyrene kom før oss!

  216. Den siste videoen må være noe av det jævligste jeg har sett. Er selv vegetarianer, og skal forbli det, nettop pågrunn av de stakkar dyrene. Har ikke selv samvittighet til å la dem lide på denne måten..

  217. Kjempebra at du skriver om dette. Kjekt å se at man ikke er alene over å irritere seg 😛 Men jeg må si at vist du har sett earthlings, så vet du at melkeproduksjonen = kjøttproduksjonen. Kuer føder en kalv, kalven går til slakt og mennesker drikker melken. Men det er bra å begynne et sted med små skritt uten og gjøre noe. Håper flere åpner øynene 🙂

  218. Det er bra at du engasjerer deg, men det virker ikke som som du har tenkt så veldig mye over dette temaet. det virker som om du tror du er en dyrehelt som redder masse dyr bare fordi du mener velig sterkt om det og fordi du er vegitarianer. men du er faktisk ikke den eneste som bryr seg, og det er ganske mange mennesker som gjør mye mer enn deg. foreksempel, en som virkelig kjempet for dyrene ville kanskje ikke brukt titusener av kroner på silikon, sminke og klær? du har ikke retten til å kritisere andre når du ikke klarer å gjennomføre det selv.
   vi mennesker er også dyr- det er helt naturlig at vi spiser kjøtt. istedet for å oppmuntre lesere til å bli vegitarianere burde du heller stoppe å reklamere for silikon, extensions etc. jeg er helt enig i at dyr burde bli slaktet på en så smertefri måte som mulig, men jeg syntes det er viktigere at de lever et bra liv før de dør. du må jo tenke over at i naturen dør dyr på grusomme måter der også-uten at menneskene er innblandet. hvis jeg var en gris ville jeg ihvertfall heller dødd av et støt i hodet enn av å bli spist levende av et annet dyr.
   i tillegg er det utrolig teit å si at du ikke bryr deg om at et menneske blir drept av en hai. det er en del av naturen at dyr dreper hverandre- vi mennesker dreper også-men hvis du mener at du ikke BRYR deg om at et barn dør er du jo rett og slett slem. jeg er helt enig i at dyrene også har liv og at de har like stor rett som oss til å leve, men det går faktisk en grense. en kanin har ikke samme hjerne som et menneske- de har føleser men de tenker ikke på samme måte som oss. det sier jeg ikke fordi jeg mener at vi er mer verdt-det er rett og slett en fact. og når det gjelder at et dyreliv og et menneskeliv er like mye verdt er det en personelig mening, men jeg tviler på at hvis måtte velge mellom moren din og en labratoriumsrotte, at du ville reddet rotta.
   mener ikke dette som kritikk til deg, men jeg syntes dette er et interessant tema og det er noe du burde tenke på:)

  219. Vi skal liksom være “at top of the food chain” også forstår nesten ingen av oss at dette er galt. Vi skal liksom være de smarte.. Og komme med kommentarer om at vi alltid har drept dyr får å få mat er lite gjennomtenkt. Vi skal alltid utvikle oss. Før i tiden var det mange ting som var normalt, men som ingen driver med den dag i dag, fordi vi har innsett at det ikke er riktig og fordi vi har UTVIKLET oss 🙂 Vist man kan ha en livsstil som handler om å gjøre så lite skade som mulig på jorden/dyrene som mulig, hvorfor ikke ha den livsstilen? Jeg skjønner ikke folk som kan kritisere de som lever uten å skade noen dyr og bryr seg om miljøet.

  220. Har veldig lyst å bli vegetarianer! Men kan du lage et innlegg med tips på hvilken mat en kan spise da? Og hva som kan erstatte de viktige mineraler ogsånn i kjøttet?

  221. Veldig bra innlegg, sophie! Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor folk skal klage på at du “ikke gjør noen ting” når jeg vedder på di sitter me den late ræva si på mcdonalds hver dag selv.. DU har gjort så utrolig mye bra, mye mer enn mange andre har gjort, å det burde du være stolt over! Du har nok inspirert maange til å gjøre noe, inkludert meg. Jeg holder på å planlegge og når september kommer så skal jeg bli vegetarianer. Jeg og noen venner har også planlagt å ha en demostrasjon eller hvertfall rive ned plakater til sirkuset som kommer hit om litt, og vi skal også prøve å snike oss inn bak teltet for å få et glimt av hva som foregår “bak kulissene” og kansje få en film om vi er heldige. Jeg trykket med en gang inn på nettsiden til dyrebeskyttelsen når jeg leste dette innlegget, og så skal jeg se den nederste filmen etter jeg har skrevet denne kommentaren.. har sett de to andre før og kan innrømme at jeg ikke klarte å holde inne tårene gjennom store deler av filmen! Det er så forferdlig å se hvordan folk kan være.. Å som du sier, hva er din unnskyldning? det finnes ingen andre enn at man er lat eller egoistisk. Hvis man virkelig bryr seg om noe burde man hvertfall prøve å gjøre noe med det også, omså det bare er en liten ting.. Stå på, du gjør en bra jobb og inspirerer sikkert fler tusen. Ikke hør på hva andre sier, du er virkelig et bra forbilde 🙂

  222. Det at du trekker Justin Bieber inn i dette er helt feil. Ja, det er mange kjendiser som ikke gjør en dritt for andre, men Justin er virkelig en av de som gjør noe. Han gir så mye til veldedighet. Han har gitt penger til matbanker i steder i Amerika og Canada, møter mange syke barn, donerer mye penger, donerer penger nok til at de kan bygge skoler ++ så ikke kom her å si at han bare gir blanke faen i andre for det er ikke sant. Han donerer også 1$ per konsert billett som blir solgt og det kan du tenke deg er en del penger pr konsert også må du plusse på at han har over 120 konserter på Believe Tour. Han er ivertfall en av kjendiser som virkelig bryr seg om andre.
   At du som rosablogger sier at folk bør gjøre en forskjell hjelper ikke mye. Jeg skal si deg at Justin Bieber gjør så mye mer enn det du gjør for å si det mildt.
   Visste du at restylane er dyretestet ? Nemlig, for det har jo du i leppene og i kinna. Det er jo å være litt dobbelmorals her. At du vil gjøre det beste for dyr og at andre burde også gjøre noe, men du går jo å tar restalyane som er dyretestet. Dyretesting er jo tortur mot dyr.
   Don’t get me wrong, jeg er fast leser av bloggen din og du er en fantastisk jente, men dette ble litt feil at deg å skrive.

  223. Skjønner hva du mener, og ja flere skulle brydd seg! Men hvorfor drar du Justin Bieber inn i dette? Det skjønner jeg virkelig ikke, for han e jo faktisk en av få kjendiser som donerer penger til veldedighet og tar seg tid til å dra på besøk til folk på sykehus, skoler osv. Han er en av de kjendisene som virkelig bryr seg om andre (og viser det) og slike viktige ting!

  224. Jeg skjønner poenget ditt! Men at du drar Justin Bieber inni dette blir helt feil. Han er faktisk en av de få kjendisene som faktisk donerer penger til veldedighet å tar seg tid til å besøke folk på sykehus, skoler osv.

  225. Liker at du bruker den “makten” og populæriteten du har til å gjøre noe fornuftig, som å oppfordre andre til å hjelpe dyr! Men mange av måtene som hjelper, innebærer penger – og ikke alle tjener like bra som dere toppbloggere. Andre bor alene, har utgifter og andre ting å bruke penger på. Så DET er min unnskyldning, men selvfølgelig. Hvis jeg finner en måte å hjelpe de stakkars dyrene på, ville jeg ikke nølt.

  226. Kom noen tårer gjennom dette innlegget ja! Haha. Blir så sinnsykt trist av å tenke på dette! Har ikke ord egentlig, men er så fantastisk bra at det gir dyrene en stemme.. For med så mange lesere har jeg virkelig troen på at du gjør og kan gjøre en forskjell! Endelig en “rosablogger” men litt andre verdier og mye fornuft i hodet. Fortsett sånn!

  227. synes det er utrolig trist at du drar alle under en kam og kommer med beskyldninger. Forgudskyld, jeg støtter alt du sier og har boikottet japan og sea world. Men se heller framover, gi et budskap om videre hjelp og informasjon. Det du skriver nå er bare “Vi i norge tror vi har det så bra” blablablabla. Kom heller med positiv oppfordring til at folk skal hjelpe, selv om det er vanskelig å se noe positivt i det som skjer med dyr rundt om i verden. Men for all del, om dette er din framgangsmåte, så stå på!

  228. Har lest alt ovenfor og mener dyrevelferd er et veldig viktig tema akkurat slik som du. Må rette en del av kommentarene ovenfor at mennesker er lik grisen og er omnivore, altså kan leve av bare vegetarisk eller kjøttkosthold, men optimalt er en blanding av begge deler.
   Fint at du som blogger belyser dette temaet, der er veldig bra. Men vær forsiktig med å være krass i uttalelsene dine når du ikke har stien helt ren enda (mtp Restylane bruke ).
   Norge er et av landene i verden som har best dyrevelferd, vi har strengere krav enn hva feks EU setter til dyrehold. Vi har klart å unngå alvorlige dyresykdommer som blåtunge og skrapesyke, og holder antibiotikabehandling av dyr lavt iforhold til feks Tyskland hvor det er problem med for mye bruk og resistanse. Vi har ikke gmo mat som vi forer dyrene med og vi bruker heldigvis ikke vekstvormoner. Landbruket har strenge krav til avl, hvor vi avler frem sunne dyr. Feks skal en melkeku i Norge ha godt eksteriør og sunn melkeproduksjon hvor avdråtten ligger godt under hva som utvinnes gjennomsnittlig i året for en europeisk ku.
   Men dyrevelferd kan absolutt bli bedre, særlig med tanke på selskapsdyrene som katt, hund etc. Så om du er over 18 år og vil utgjøre en forskjell, stem på MILJØPARTIET DE GRØNNE ved stortingsvalget! De har dyrevelferd og klimapolitikken som hovedfokus! 🙂

  229. Jeg er helt enig i at folk kan gjøre ting , men ikke bruk JB som eksempel… for han gjør masse for folk. Du burde ta å sjekke instagramen hans. Ps. Stor fan av bloggen din , men ville bare si i fra 😛 <3

  230. jeg innser at du kommer til og være for feig til å svare men jeg ville bare si at du ikke gjør
   mer en noen av oss. du donerer penger ja men hva med alle dine turer til bali ,paris ,spania osv pluss all silikonen som kostet flere tusen kroner, hvor mye av de pengene kunne heller gått til å hjelpe dyr pluss restylanet som en testet på dyr, du synes folk som bruker penger på å se fin ut med merke klær er fæl… så hva med all sminken,restylanet og silikonen du bruker for og se fin ut da? flott at du vil hjelpe, men sett deg ned og tenk

  231. Jeg innser at du er for lite selverkjennende til å kunne innse dette selv, menmen, jeg får prøve. Du donerer kanskje litt penger til dyrene, men du gjør nok ikke jævlig mye mer enn de fleste! De fleste ser at du drar på ferie veldig ofte, og skriver veldig mye om din såkalt “gode” økonomi. Du bruker masse penger hvert eneste år på restylane (som forresten er testet på dyr, trodde du var en dyrevenn….) silikon, reiser, bestiller klær utrolig ofte, og mer enn det de fleste har anledning. Du tror kanskje at du er et godt forbilde angående dyr, men de fleste ser at du bruker de fleste av pengene dine på ditt og datt som slettes ikke er nødvendig, jeg dømmer deg ikke for det selv om mange synes det rett og slett er helt kvalmt og lese om. Nei det jeg dømmer deg for er dette innlegget, når du skriver om “andre” kjente bloggere er det ikke vanskelig å skjønne hvem det er du snakker om. Men når det kommer til f.eks Justin Bieber burde du kanskje vite hva du snakker om, han er litt samme type som deg på noen områder, han er ikke verdens beste forbilde akkurat med andre ord. Du burde kanskje vite at han har brukt utrolig mye energi, tid og penger på å hjelpe fattige mennesker i verden. Du visste kanskje ikke at han ga alle pengene fra den første parfymen han produserte til fattige mennesker. Men nå handlet ikke dette innlegget spesifikt om Bieber da menmen, det var bare ett eksempel. For min del og jeg vet jeg snakker om mange andres også, er ikke du et forbilde som hjelper dyr “mye”. Du hjelper dem litt, men det går ikke opp i regnestykke som er i alle andre ting du bruker penger på.
   Jeg vet at jeg selv er kanskje litt for opptatt av merkeklær og sånt, men jeg har lært meg å begrense meg med andre ord, og det synes jeg du også burde gjøre før du legger ut et sånt innlegg. Jeg vet jeg ikke bestemmer over deg, og jeg vet at du mest sannsynlig altfor lite selverkjennende til at dette kommer til å ligge i deg, men det er verdt et forsøk.
   Takk

  232. Hvis du er så jævla helt som redder dyrene og bryr seg og BLABLABLABLABLA. Hvorfor i helvette bruker du 20 000 på sillikon? Tenk hvor mange dyr det hadde reddet – men du trengte svære pupper. Hvorfor bruker du penger på restylane (som ja – tester på dyr – tror du virkelig legene testet det først på mennesker? nei) når du kan bruke det på å bygge din egen delfin redningshjem i asia. Du har bestilt ett hus i Thailand, du har reist til paris, festivaler, sydenturer – hvis dyr er det viktigste for deg så hadde ikke du brukt pengene på det. Du hadde reist ned å sett på dyra, brukt alle pengene på dem. De virkelige heltene er de som ofrer livene sine for å redde dem, de som driter i alt av produkter og ferier og bruker hvert minutt på få alle verdens dyr til ett bedre liv. Du har faen ikke en dritt å si, Sophie. Du skal bare holde kjeft. Du er ingen helt. Du er en barbie som donerer litt penger til dyr og det er bra det. Men tro meg, du gjør alt for lite iforhold til det du KUNNE ha gjort. Skjønnhet er viktigere enn det dyr er for deg, og det er faen meg sant.

  233. Men er ikke du medlem i Unge Høyre? Regner med du skal stemme til høsten og en stemme til høyre = en stemme for å bevare pelsoppdrett i Norge.

  234. En ting, dyrene som det blir laget cheese og hamburger i Norge har det faktisk ikke så dårlig, jeg bor på gård og vi leverer kjøtt til McDonalds, våre dyr har det ikke dårlig!! Men McDonalds har i hvertfall norskt kjøtt.. I så fall, dyrene våre lever et langt liv, før de blir slaktet, men ja det er ikke bra at vi mennesker dreper så mye dyr. Men ehm HVA ER DIN UNNSKYLDNING til de dyrene som lever et godt liv (for dem selv)?

  235. Jeg har bare tenkt mer og mer på om jeg skal bli vegetarianer. Kan du skrive et innlegg om hvordan det startet, hvordan du gjør det osv? Tenker også at jeg kan blir sånn som kan spise vilt dyr som elg, hjort osv. for de blir ikke sånn skadet

  236. Hei!
   Jeg vil bare si en ting.. Syntes det er teit av deg å si Justin som et eksemplen når han faktisk bruker pengene sine med vett og gir så masse han kan til fattige , skadete dyr,mennesker osv.
   Han gjør sitt beste , akkurat som du gjør for at alle dyr skal ha det bra, og mennesker!

  237. jeg fikk nettopp veldig stor respekt for deg! Dette er veldig viktig og alle mennesker burde vite det! Men den siste filmen var fæl. Du skrev at ingen av filmene var så grusomme at du ikke kunne se på. Men det var den siste! Jeg mener en mann som tråkker på en hund er grusomt

  238. VET DU HVA? DU ER DEN BESTE BLOGGEREN NOENSINNE! ENDELIG EN SOM BRYR SEG OM DYR OG DYRS RETTIGHETER, LIKE MYE SOM SINE EGNE! DU ER FORBILDET MITT!

  239. ja syntes det er bra du tar det opp, men et menneskeliv er faen meg ikke verdt det samme som et dyr? så om enten en gris eller en gutt måtte dø, så hadde du ikke brydd deg? haha fyfaen

  240. Begynte nesten å gråte av den siste videoen..så trist. jeg elsker dyr og det er så bra at du skrev dette innlegget for at noen som ikke visste om dette vet det nå..elsker bloggen din, fortsett med å blogge..kos deg på ferie

  241. Vet ikke helt om jeg skal le eller gråte når jeg leser dette. Det er så dobbeltmoralsk. For det første, skaff deg mer informasjon for du begynner å belære andre. Du vet nesten ikke en brøkdel av hva du snakker om. Greit nok at du syns at dyr er søte og at de ikke fortjener og ha det vondt, jeg er enig med deg i det. Men seriøst, du må ta ting litt i betraktning. Du kan ikke se ned på mennesker som spiser kjøtt, mennesker er kjøttetere. Hva med all restylanen og silikonen du pumper i deg, tror du ikke det er testet på dyr? Tror du de dyrene hadde det godt da, kanskje? Vil påstå man er mer dyrevennlig ved å spise kjøtt enn å ta restylane, just sayin. Dette blir alt for overfladisk for min del. Du aner ikke hvor mange du provoserer, men det er vel akkurat det du vil oppnå. Det er vel derfor fler responderer på slike innlegg som dette, enn de hvor du viser hva du har på deg og hvor det er fra. Lær deg litt mer om det du brenner for, så kanskje fler lys vil gå opp for deg, i retning av hva andre enn deg mener også. Verden kommer aldri til å slutte å produsere kjøtt eller pelsklær, samme for mye du betaler i måneden 😉

  242. Kjære vene, er ikke de inplantatene dine og det du sprøyter i deg testet på dyr? Altså, du er like ille som oss andre, du støtter drap og testing av dyr for at DU skal ha det bra og se bedre ut. Det verste er at du nekter på dette selv for deg selv, du svarer ingen som noen gang har påstått dette og du sikkert ikke bryr deg. Sant nok, så bryr du deg altså like lite om dyr som de værste av oss, så lenge du ser bra ut, så spiller da ikke andre ting noen rolle.
   Det værste er at du går rundt og tror du er vegetarianer. Selv om du ikke spiser ku/okse/gris/sau kjøtt, så spiser du fisk, ost og drikker melk. Er man veg, så spiser man ikke produkter som kommer fra dyr, og om du ikke viste det kommer melk og ost fra kyr, og fisk er et dyr.
   Så slutt å tru at du har gjort noe annet enn det vi andre har gjort, og at du er så mye bedre menneske, for virkelig, det er du ikke.

  243. Åh, jeg blir så irritert av å se hva mennesker faktisk gjør mot slike uskyldige dyr. La dem være i fred!!
   Slike mennesker fortjener ett slag i trynet, minst!

  244. I forhold til å ha jobbet på gård, så må jeg beklage å si at forholdene her i Norge er et av de beste i hele verden. Dyrene har det bra, de er oppsøkende, sosiale og nysgjerrige og har ingen form for psykisk lidelse. Hvis du ante hvor mange restreksjoner som eksisterer i et fjøs eller en pelsfarm for at dyrene skal ha et godt liv, hadde du nok ikke vært medlem av de ekstreme dyrevernsorganisasjonene som virkelig ikke har peiling på hva de snakker om. Det er mennesker som tror de kan noe om dyr, men totalt mistolker dyrs signaler og behandler dem som mennesker. Dyr er virkelig ikke mennesker, og det sier jeg ikke for å virke mindreverdig, men det er bare sånn det er.
   Og dette kommer i fra en dyreelsker som har egen hest, hund og katt, men likevel spiser hestepølse og oksekjøtt med good samvittighet! For jeg vet hvordan dyrene har det her i Norge, ja det er noen avvik som vi MÅ eleminere, men når 99% av fjøs i Norge gir dyrene et godt liv i fra start til slutt er det virkelig ikke noe å syte over. Det som er så synd er at det er bøndene som skaper maten som vet hvordan de skal behandle dyr, har kunnskapen og det som trengs for det i mens dere forbrukere som ikke har peiling på hvordan et husdyrhold foregår som syter og klager over hvor fælt dyra har det. Voks opp folk. Ikke gå og snakk om ting dere ikke har peiling på.
   Min unnskyldning for å spise god biff med god samvittighet!
   (btw. Sikter ikke til spekkhogger eller delfinvideoene, mye av det som skjer i den industrien er forferdelig)

  245. ENDELIG NOEN SOM ER ENIG! Altså katten min tok en mus for noen dager siden og jeg ville løpe og stoppe den men mormor nekta “bare la katten drepe den vi trenger ikke mus” hvorfor har et museliv så lite å si at at vi bare skal drepe de? At Anders Brevik drepte 80 ungdommer hvorfor er det annerledes med at vi dreper 80 hjorter? Ungdommene var uskyldige men det er faen meg hjortene og hva er forskjellen? Hvorfor har dyrenes liv
   Mindre og si?

  246. Du er usaklig. Jeg er heller ikke for at dyr skal lide, men den frekke attituden din mot folk som spiser kjøtt – det får ikke dem til å ville kjempe for din sak. Just sayin. Livets sirkel er at mennesker spiser dyr, sånn har det alltid vært, og sånn kommer det alltid til å være. Og dyr skal på INGEN måter bli behandlet dårlig, men det at du syns det er verre at et menneske blir drept – det er sjukt.

  247. Utrolig godt skrevet og det fikk meg til å tenke! Fikk nesten lyst til å bli vegetarianer. 😉
   Stor inspirasjon!

  248. Vi mennesker er noen store egoister. Og da jeg så disse klippene, ble jeg ganske forbanna- og spesielt den siste. Vi tenker bare på oss selv, mote, mat osv. Tenk hvis vi skulle ha blitt jaktet ned fordi skinne vårt var eksklusivt og passet bra på en veske. Fy fader. En tankevekker ..

  249. hahaha hvordan kan du si at Justin Bieber ikke gjør en dritt??? Han har bygget en skole å gitt flere millioner kroner til fattige. Si ifra til meg når du har gjort det samme 😉

  250. “Hvem bryr seg om et hai spiser et menneske? Ikke jeg.” –
   okei, så hvis en hai spiste noen du kjente ville du ikke brydd deg? greit det. du hadde nok gjort det, men om en hai hadde spist noen av mine bekjente hadde du gitt faen, og det sier bare litt om deg 🙂
   tragisk innlegg. greit og ha meninger, men da må du gjerne slutte med restylan og alt det der selv da før du begynner og snakke om rettigheter og dyr osv. off.
   dyr er dyr og mennesker er mennesker.
   de fleste dyr spiser vi, og hvis du tror det blir mindre av det ved og skrive et enkelt rosa innlegg så har du tatt feil!
   og hvis du tror det hjelper og være vegetarianer, at ferre dyr blir drept da, ja da tar du jævlig feil.

  251. Hei Sophie!
   Alle de over her som sier at du tar feil og er tragisk. Er noen store trangsynte kjøtthuer.
   Alt du sier er 100% riktig. Jeg hadde heller ikke brydd meg om et menneske ble drept av en hai, så lenge det menneske ikke er enn sånn person som du og jeg da, selvfølgelig.
   Dyrene var her før oss, og vi mennesker er de eneste som har ødelagt jorda. Vi ødelegger miljøet, dyreliv, klima og rett og slett hele jorda.
   Jeg jobber kjempe hardt for å bli vegetarianer, men det er vanskelig, jeg skal fortsette å prøve! Du er forbildet mitt.
   Jeg har fått flere av vennenne mine til å slutte med pels og sminke som er testet på dyr, mens andre sier jeg er dum og kynisk, noe de er selv.
   Lykke til videre, jeg er alltid med deg Sophie:)

  252. dette var ufattelig dårlig skrevet av deg! for det første: Justin Bieber er den kjendisen (nest etter Lady Gaga) som har gitt mest penger til å hjelpe folk som ikke har det bra… Så det var ganske teit av deg å sette han opp mot dette. Og for det andre: Du driter i at et uskyldig menneske blir drept av en hai, fordi at menneskene dreper dyr hele tiden? Det er akkuratt det samme som at folk hadde ikke brydd seg om du var blitt drept av en hai, siden du bruker restylane som blir testet på dyr.. så du gjør akkuratt ikke så mye for dyrene du heller

  253. Helt enig! Er flott at du tar standpunkt og viser at bryr deg om andre ting enn bare det overfladiske som de fleste andre toppbloggere virker. Mennesket er det verste rovdyret som finnes og dreper langt flere enn noe annet pattedyr eller fisk. Et menneskeliv er ikke noe mer verdt enn et dyr.

  254. enn alt det dyre testede kosmetikken du stapper opp i tryne ditt da, hva er din unnskyldning? fregner? slutt å prat pliss!!

  255. Justin gjør mye så bare hold munn. Og selv om man har råd til pc og strø og sånt må man ikke gjøre så alle andre har det godt. Er ikke alle som har råd til det når det er skatt, hus lån, strøm og masse annet som man må betale for at man skal ha et sted å bo. Jeg gjør ikke noe og ikke foreldrene mine heller fordi vi har nok med å betale mat og ting til oss og dyrene våre for at vi skal ha det bra. Man må ikke alltid tenke på at det er andre som trenger det, fordi selv om vi har penger så betyr ikke det at vi kan gi masse til andre. Ja, det er bra å hjelpe og sånn, men man burde ha nok penger til seg selv og familie først.

  256. Åååh, lille venn. Du er virkelig virkelig, trangsynt.
   Skal jeg være ærlig, så trodde jeg også at dyrene i Norge hadde det helt forferdelig. Jeg trodde bøndene mishandlet gris,ku,sau osv. Men sannheten er at disse dyrene faktisk har det MYE bedre enn de ville hatt i det ville. Her i Norge tar bøndene godt vare på dyrene sine. Etter å ha gått på jorbruksskole og jobber på gården til kjæresten min så tørr jeg å påstå at de har det bra. Kuene ville ikke overlevd uten av vi melket dem, satte dem inne i ett fjøs osv. Kuene har det fantastisk bra de skal jeg si deg! De får gå ute så og si hele sommeren, de blir fort med masse mat og kraftfor, og de lever ett bra liv 90% av tiden de lever. Tror du bør få opp øynene dine litt. Hvis ikke grisene hadde stått inne i fjøs, og hatt noe å gjøre på, ville de spist hverandre opp. Ja, griser er kanibaler. Får de ikke noe å gjøre på spiser de likeså både ørene og halene til hverandre. Tenk før du åpner den jævla munnen din og rakker ned på alle som spiser kjøtt. Du har nå virkelig sitti å gomla i deg en cheezburger på Mc’donald’s du og, og syntes det er godt vel? Syntes du burde bodd på en gård i et år og hjulpet til deg og sett hvordan folk virkelig behandler dyrene sine her i norge.
   Og når det kommer til delfiner på delfin show :
   På palmitos park i spania lever de ganske godt, de får sild så og si hele tiden, de får mye fritid, og de blir tatt godt vare på og ELSKER oppmerksomhet.
   Så kanskje du bør våkne opp, og slutte å snakke piss? 🙂
   Og btw. Restylane, silikon og de fleste hårproduktene du bruker er dyretestet. Snakker om å være “Dyrebeskytter”. Voks opp og kom deg ut av den forbanna “rosaboblen” din….
   Det er flaut å se hvor mye dritt som kommer ut av kjæften til toppbloggere.

  257. STAKKARS DYR!!!!! Var helt på gråten av den siste videoen… At folk klarer å gjøre noe sånt, drepe uten å bry seg! Er helt enig med deg Sophie!

  258. Hey folkens! Virkelig? Dere drar inn Justin Bieber og sier at han donerer det og det til fattige barn osv. Poenget til Sophie her er at vi skal åpne øynene våres og se hva som skjer med DYRENE våres. Se ossen de blr behadlet.Dyr har faktisk en sjel de også. Om hele samfunnet vårt skulle holde på sånn som disse menneskene her i denne videoen hadde vi vært helt ødelagte. Vi MÅ stanse dette her. jeg mener selvfølgelig heller ikke at alle skal bli vegetarianere. Men måten de dreper dyrene på er helt forferdelig. Vi burde forminske antallet av kjøtt. Spis mere korn og grønt…
   Stå på Sophie! Jeg har troen på deg. Du har påvirket så utrolig mange gjennom dette her <3

  259. Hei hei. Bruker ikke du sminke som er testet på dyr da? Har vertfall sett det på bloggen din før. Synes det blir litt feil når du ber andre om å tenke på hva de kjøper og spiser hvis du selv kjøper og spiser ting som har med dyr som har lidd å gjøre. Ellers synes jeg det er veldig bra at du deler slik informasjon med resten av Norge. Er selv en person som kjemper for dyrerene med å ikke kjøpe pels eller sminke som er testet på dyr. Det hadde vært flott om du hadde tatt en tur innom Notodogmeat.com og delt siden med leserene dine.

  260. Enig i mye av det du sier, men det blir bare galt å si at du ikke bryr deg om at mennesker blir drept av haier.

  261. den nederste videoen, den fikk meg til og hylskrike, kom ikke lengere enn det med han som sto på den stakkard hunden! eg vil skyte folk rett i hode, de tenker ikke på att det kunne vært dem!! jeg har en hund skjøl..jeg elsker han! han er det beste som har skjedd meg! en gang såg jeg en som var ekkel med en hund, og jeg ropte faktisk ” jeg ringer politie viss jeg ser du gjør det en gang til ” jeg var så irritert på han!

  262. Vi mennesker er ikke verdt mer enn dyr, den er jeg helt enig i. Den siste videoen fikk meg til å innse litt mer… tror jeg skal prøve meg som veg i noen uker… fysøren!!!:(

  263. Dyr er så mye snillere enn mennesker, og alikevel blir mange behandlet som dritt! Greit nok, det er trist når mennesker dør osv, men mange mennesker er rett og slett onde.
   Dyr elsker deg for den du er, de dreper bare for å overleve og de gjør oss ingenting vondt! Hvis de angriper mennesker så er det fordi de blir redde eller føler seg truet! Mens mennesker derimot… Helt det motsatte!! Altfor mange dyr blir drept og blir behandlet dårlig. 🙁
   Helt utrolig, at noen mennesker ikke bryr seg om dem bare fordi de ikke kan snakke vårt språk.
   Noen tenker at de er dumme osv, men en valp lærer seg å slutte å tisse inne etter kanskje 6 mnd. Menneske babyer derimot må gå leenge med bleie. Hva sier det?
   Digger deg, Sophie <3
   Stå på!

  264. OI, nå syns jeg du bæsja skikkelig på leggen her! Det er fantastisk at du står på for dyrefelferd og alt det der, men å si at et dyreliv er like mye verd som et menneskeliv er å dra det alt for langt. Det at du ikke bryr deg om at mennesker dør av forferdelige og umennesklige årsaker vær dag? Det gjør deg til en forferdelig person i mine øyne, så enkelt som det.
   Jeg elsker dyr, jeg har selv to hunder som jeg ville gjort nesten hva som helst for. Nesten. Jeg boykotter pels, fastfood, dyretestede produkter, dun og alt av kjøtt og egg og andre produkter fra dyr hvor forholdene ikke er lagt til rette for dyrenes beste.
   MEN. I den verden vi lever i finnes det BARN som lider like mye! BARN. Hva om dette var ditt barn? Eller dine søsken? Eller deg? Eller Mathias? Så når jeg legger av penger hver mnd. for velferd gir jeg det til barn i nød. Jeg gir det til organisasjoner som forkjemper fattigdom, som forkjemper krig, som kjemper for menneskerettighetene. Et barn har et større følelsesspekter enn et dyr og er akkuratt like forsvarsløs mot ondskapen i verden. Synes du det er riktig at de lider bare fordi de er av samme art? Hadde du tatt imot tortur av andre mennesker og tenkt at det var helt greit siden du også er et menneske? Er DITT liv verd like mye som et dyr? Det er lett for deg å sitte på den der høye hesten din å gi penger til dyr i nød, men når alt kommer til alt vet jeg at du verdsetter dit eget liv mest og du hadde nok ikke gitt bort det luksuslivet du lever for dyrevelferd hvis du hadde hatt valget.
   Jeg kan være enig i at et menneske som blir spist av en hai kanskje ikke er en tragedie. Men at et menneske (eller enda værre, et BARN) blir behandlet som skum, torturert og slaktet av andre mennesker, det er en tragedie, en mye større tragedie enn pels og kjøttindustrien.
   Jeg studerer ethologi, jeg kan veldig mye om dyrenes adferdsmønster følelsesliv og generelt mye om hvordan de tenker, spesialområdet mitt er hund. Og det finnes dyr med tilnermet likt følelsesliv som et menneske, men det er enda ikke oppdaget noen art som har en så vellutviklet hukommelse, har et så omfattende følelsesregister og en så stor evne til medfølelse. Vi er pattedyr, men det er noe mer der. Og hvis du ikke er i stand til å føle medfølelse for andre mennesker? Da kanskje det er deg det er noe feil med… Du kan ikke legge menneskets feiltrinn på hele menneskeheten.
   Jeg har aldri lagt en hånd på hundene mine, jeg har bragt de gjennom livene sine med så lite frykt som mulig, med så mye mestring som mulig, jeg har lagt vekt på positvitet og gode tilbakemeldinger og jeg legger opp dagene deres med meningsfylte oppgave og etter hva de takler og ikke takler. Jeg vil si jeg har gitt hundene mine over gjennomsnittet gode liv, uten frykt, uten mestringspress, uten for mye stress, dette fordi de fortjener det beste fra meg og fordi jeg elsker de så utrolig mye. Ville jeg gitt de opp for sikkerheten til et barn? Ja. Kan du påstå at jeg ikke elsker dem eller elsker dyr? Nei.
   For et par år siden hadde jeg en aggresiv hund. Hun var helt vellfungerende, hadde det superbra til vanlig, men hadde en hjernesvikt som noen ganger førte til rullegardinaggresjon. Hun var farlig for omgivelsene og kunne potensielt ha ødelagt livet til et barn. Sånn som du legger fram dette innlegget hadde du støttet å la henne leve mot å sette barn og voksne rundt henne i rissiko fordi hennes liv var like mye verd. Jeg avlivet henne fordi å gå med et skadet barn på sammvittigheten hadde jeg aldri kommet meg over. Kunne du? Er jeg en forferdelig person av den grunn? Elsket jeg henne ikke?

  265. Er så enig!!!! Alt for mange ondskapsfulle mennesker på denne planeten…. Er selv veggis og veldig bevist på div ting. Jobber som frivillig med hjemløse hunder og en ting jeg har lært på veien er at det finnes mange SYKE SYKE mennesker der ute!!! Hunder blir brukt til sexslaver, mishandla, torturert , brent etc…. Folk lever i sin lille boble å tror at dette ikke er vanlig, men de tar feil!!! Det er alt for vanlig.
   At du velger å ikke spise kjøtt er veldig bra… Å kalle seg dyrevennmen likevel spise dyr blir feil for meg….
   A folk sier a ikke alle dyr slakte dyr har det dårlig pga der jeg får på skole eller naboen som har gård eller snill mot sine dyr blir blåst for min del….. Hvis man prøver å ringe gilde, prior, tine etc for å spørre om man kan besøke enav gårdene dens så vil man nok få et nei… Hvorfor??? Fordi dyra ike lever optimalt. Gården man kan dra å besøke som er åpne for folket er de gårdene som har bra dyrevelferds…(ikke i mine øyne) så da kan man tenke seg hvor ille det er på en lukka gård!! Nei fysj… Bra du velger deg bort fra å støtte den fæle industrien…. Å gi blake F i de som skal “hakke” på deg. Man må liksom heletiden forklare seg for hvorfor man velger å være veggis…. Kan liksom ikke forstå hvorfor mennesker ikke bare sier “utrolig bra valg”
   Fortsett den veien du går 🙂

  266. Veldig bra at du kommer med sånne innlegg, Sophie! Jeg er selv mye mer glad i dyr enn mennesker, haha! Og jeg elsker at du bruker “makten din” på sånne viktige temaer, håper flere kan åpne øynene sine litt mer! Tenkte forresten at jeg skulle fortelle deg at du ikke er noe vegetarianer. En vegetarianer spiser ikke noe som har vert levende. Du er like mye skyld i at dyr blir drept du, som de som spiser “cheeseburger fra mac’eren” For du spiser ost, nesten all ost er tilsatt osteløpe. Osteløpe utvinnes fra kumager, den fjerde magen til kua som blir kokt og tilsatt i ost for at den skal bli fast. Som vil si at en ku må dø for at du skal få ost til tacoen, brødskiva eller pizzaen din.. Og du spiser fisk, er ikke de verdt noe? ikke tro at fisken har hatt et godt liv med mindre du fisker den selv..Fisker lever nemmlig i så store stimer oppi små “bur” at de så vidt kan svømme. Så værsåsnill Sophie, slutt og kall deg selv vegetarianer før du kutter ut ost og fisk! Ellers keep up the good work! Misforstå denne kommentaren rett er du snill. Den er ikke vondt ment mot deg, heller bare som en slags “rettelse” Håper du tar det til deg! For jeg digger deg, bloggen din, og alt du gjør for folk og dyr rundt deg! Hadde alle vert som deg hadde jeg ikke vert flau over og være menneske!

  267. Må virkelig si at jeg ser opp til deg på mange mulige måter og dette er en av grunnene. Det du gjør for både mennesker og dyr syns jeg er helt fantastisk, du er unik!
   Stå på.. Håper det går bra med deg etter oprasjonen <3

  268. Tok meg faktisk tid til å sette meg ned å se dokumentaren the cove på grunn av deg. Jeg har alltid visst at delfin industrien ikke var bra og har derfor aldri sett på show av delfiner eller hvaler, men at de ble slaktet, og på denne grusomme måten hadde jeg aldri trodd. Det verste med alt dette er at ingen blir ordentlig opplyst om det. Hadde jeg bestemt hadde jeg satt filmer som dette inn i skolepensumet, dette er mye viktigere å lære om enn når en dikter skrev et spesielt dikt og hva budskapet er. Dette er faktisk noe som kommer til å påvirke verden og den fremtiden den har.

  269. må få si noe, den siste kommentaren på innlegget ditt der du skriver at det ikke er humant å bla bla bla. du mener sikkert at feks. Griser blir behandlet på dårlig vis, den siste filmen var helt jævlig. JA. men i norge er alle bøndene snille med dyrene sine. det fins et fåtall av bønder som misshandler dyra sine, som ikke gjør reint i bingene/båsene. og som dyra står sultne. et fåtall! du har ingen anelse tydligvis om hva som fåregår på et slakteri. der slakter dem dyrene humant. jeg har vært på slakteriet i forbinnelse med utdanningen min. og før dyrene kommer til slakteriet har di levd godt, ikke like godt som de kunne. men så godt som det kan være. mange har grisene ute om sommeren, og luftegårder om vinteren så grisene får beveget seg litt å rote i gjørme. de står ikke innespærret i et betong rom hele livet sitt. Kyrne går ute hele sommmeren å kommer inn for å bli melka. om vinteren er det noen kyr som får være ute. det er det bonden som bestemmer. Sauene går på innmark og utmark fra vår til høst. så blir de sendt til slakt. jeg gjenntar, et fåtall av norske bønder som misshandler dyra sine. og ikke lar dem være dyr. ET FÅTALL… blir skikkelig forbanna når folk tror bøndene ikke er snill med dyra. du drikker sikkert melk. hvor kommer det i fra? Kua vel. hadde det ikke vært for kua hadde vi ikke fått proteiner og kalsium i kroppen. hadde det ikke vært for dyrene hadde vi ikke hatt ett ordentlig måltid til middagen og festmåltid!

  270. Først må jeg bare si at jeg respekterer det du gjør for dyr og det du står for utrolig mye! Den nederste videoen var utrolig grusom, og jeg måtte helt ærlig tvinge meg selv til å se den ferdig, selv om det bare var traileren.. Men det er kansje noe sånt alle trenger å se. Det fikk ivertfall tankene mine til å surre. Det er helt ufattelig at noen har hjerte til å skade dyr på den måten. Det får meg til å føle meg slem som spiser kjøtt. Jeg jobber hardt med å bli vegetarianer, men det blir litt vanskelig siden foreldrene mine og resten av familien min spiser kjøtt, og vi ofte har det til middag..men jeg skal fortsette å prøve. Og en dag skal jeg bli 100% vegetarianer!
   Fortsett med alt det gode arbeidet ditt sophie! Du er ett stort forbilde for utrolig mange!

  271. Eg synst at dyr skal få leve i frihet og ikke folk skal gå rundt å jakte på di bare får å få fin pels eller kjøtt. Heller ikke strenge inne dyr , bare for å få jævla penger.. På ein måte at vi skal stenge inne oss andre folk, for å tjene penger. Alle di dyrene inne har sikkert en stor familie di aldri har sett får så får di aldri se di til di dør. Skal liksom dyrene jakte på oss pga hud, hår eller kjøtt. Eg får bare så vont inni meg når eg ser sånt! Til og med bare når en hund eller et dyr dør på film. Eg synst faktisk ikke litt synd på di menneskene som dør eller blir skadet, sorry men eg gjør faktisk ikke de di gjør jo bare dyrene sinte.!!!! Bra skreve Sophie <3

  272. Masseproduksjon på Kjøttprodukter er svært viktig for dagens samfunn, og til og med når vi har så høy produksjon som vi har for øyeblikket har vi fortsatt hungersnød i verden.

  273. Du har et utrolig godt poeng her, men å si at det ikke hadde gjort noe for deg om en hai hadde spist et menneske, det er vel egentlig ikke helt sant. Du hadde nok blitt utrolig lei deg om det var noen i familien din eller noen av vennene dine? Og hvis du fortsatt sier at det er helt greit, da har vel ikke du på en måte noe i mot at du blir spist av en hai? Men det er bra du tar dette opp, for det er faktisk fælt!
   Tanta mi er vegetarianer, eller var det. Hun var det fordi hun likte ikke måten dyrene ble tatt vare på før de ble slakta på. Men hun og onkelen min kjøper nå økologisk kjøtt, fordi de dyra har fått leve ett liv i “det fri”, f. eks. girsen, den har fått løpe rundt i skogen, ja den var inngjerdet, men den fikk stor plass og løpe på. Men i dagens samfunn bruker vi mye kjøtt, og man kan ikke gjøre sånn, både fordi det er dyrt, tror jeg, og fordi dat må man ha store områder, noe som vi ikke har. Da må vi isåfall hugge ned mye skog, som igjen vil føre til nye og andre problemer.
   Dette med at du drar inn Justin Bieber, blir helt feil føler jeg. Han har mye makt, og han har kanskje ikke brukt det så mye på dyr, men han har brukt det på mange mennesker som ikke har det like bra som oss. Noe som også er bra.Men hva skulle han ha gjort? Jo, han kunne kanskje donert noen penger, men hva ellers? Sagt at alle skal bli vegetarianere? Det går nok ikke.

  274. Hei, jeg er faktisk 17 år og ikke en veldig stor belieber, men det du sier om at Justin Bieber ikke gjør noen ting for andre er feil. Han har hjulpet mange mennesker som ikke har det like bra som oss. Han har bygd flere skoler, og donert over 25 millioner til “Pencils of promise” og “Make a wish”. Har også lest at 5 dollar av hver konsertbillett som blir solgt går direkte til veldedighet, og det blir ganske mye tilsammen. Alle pengene som han fikk for parfymen hans “Someday” gikk også til veldedighet. Så kom ikke hit å fortell meg at Justin Bieber ikke gjør en dritt.

  275. Håper du kan lese denne! Jeg bor på en går, vi har det ikke trangt hos dyra, vi er snille med dem og alt sånn, så det er ikke så overdrevet overalt! Haåper alla som ikke bor på en gård får med seg det, bøndene her i omeråde er veldi snille med dyra sine… Men slaktingen vet jeg ingeting om! Jeg ble mest lei meg når jeg så desse hundene! Forstår ikke hvordan MENNESKER kan vere så frekke som dette! Jeg tror jeg kommer til å bli vegeterianer… Når jeg spiser kjøtt tenker jeg ikke på hvordan det blei slakten, det er jo helt forfardelilt! Nå har jeg vertfall sakt dette og håper dere forstår, mennesker har ikke noe i hode sitt, tenk om det var DU som var ett av desse dyra!? Tenk om det var DEG? MOREN din? FAREN din? DYRE ditt? FAMILIE? BESTEVENN?!?! Husk denne kommentaren!

  276. Å si at Justin Bieber ikke gjør en ting for samfunnet er bare tull! Selv om han ikke gjør noe for dyr, gjør han masse for barn! Han besøker syke barn og gir penger og mat til de ungene som trenger det! Ingen grunn til å trekke Justin Bieber inn i dette med personer som har makt og ikke gjør en dritt.

  277. Selfølgelig har personer forskjellige meninger om dette, men DU er et stort forbilde for mange unge jenter (regner jeg med), og når du tar opp så viktige ting, så seriøst, da står det stor respekt! Bra at du videresender leserene dine til sider som NOAH, WWF Norway osv, slik at de også vet hvordan de kan gjøre en forskjell 🙂

  278. Helt enig med deg, men synes det blir litt dumt å bruke Justin Bieber som eksempel ettersom at han har brukt flere millioner på kreftforskning og andre ting. Og jeg er ganske sikker på at han ga penger for noe som hadde med dyr å gjøre!

  279. Jeg er OVERHODE IKKE enig! Mennesker er de eneste levende vesner som kan utveksle tanker, følelser og ideer med hverandre og ja, vi gjør mye fæle ting, men dyrene dreper HVERANDRE bare så de skal få noe og spise! Ja, mange mennesker er vegetarianere og skåner derfor dyr ved og IKKE spise de døde kroppene deres, men tenk på alle dyrene som IKKE er plantetere! De dreper hverandre for og få spise det DE har lyst på! Skulle vi likestillt oss med dyrene, måtte dyrene drept og spist OSS isteden for og drepe og spise andre dyr! Da blir det på samme måte som vi dreper og spiser dyr! Vi er i det minste kloke nok til og IKKE spise hverandre! Dyr har IKKE følelser, de blir IKKE lei seg og de kan ikke kommunisere annet en med handlinger. Dere kan IKKE sammenligne det at en hai spiser et menneske, med at vi dreper og spiser en ku, fordi for det første så er det langt flere kuer i verden en haier, så vi må drepe dem for og unngå plassmangel! Grunnen til at en hai dreper en fyr, er fordi fyren er dum og uforsiktig så på en måte kan dere si at han fortjente og dø, men uansett så skal fokuset rettes mot ham fordi han er et menneske og mennesker vil bestandig kunne gjøre mer nytte for seg på jorda en det dyrene kan! Enkelte steder er jakt høyst nødvendig for og unngå overbefolkning av raser, og så lenge dyr drepes skånsomt og dør uten at de lider er det helt greit! Dyrene er mye mer brutale en oss, siden de IKKE har språk og kommunisere med, det er enten spis eller bli spist og jeg er sjeleglad for at vi mennesker er et hakk over det.
   Det var det ENE, så over til det andre:
   Når det gjelder folk med makt som ikke gjør ting, Justin Bieber har ikke gjort annet for kreftforskningen en og donere et par joggesko som ble solgt for 1000 dollar på en auksjon. Riktignok har han gjort mye VELDEDIG for kreftsaken, reist rundt på sykehus og besøkt pasientfans, og sånn men han gjør IKKE det fordi han er genuint grei, men fordi han MÅ det som en del av det og være artist! Det gir ham bedre selvbilde og lurer oss og pressen til og sette ham enda høyere fordi vi tenker enda større om ham. Det er bare en del av pakka for og bli bedre kjent selv! Han er ikke noe maktmenneske bare fordi han er veldig populær! Det var ikke Michael Jackson heller.

  280. Jeg så The Cove for ikke veldig lenge siden, og jeg lurer på om de fortsatt driver på med å drepe delfinene? Eller om det har forbedret seg, altså, om det hjalp å vise verden hva som virkelig foregår i “delfinbukta”?

  281. Okey, unnskyld meg. “Det er en ting som irriterer meg noe så utrolig mye, og det er folk som påstår de mener noe, men ikke gjør en dritt med det.” skriver du innledningsvis, mens du selv promoterer produkter som – MAC, L’Oreal, Maybelline, alle merker som tester produktene sine på dyr??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg