jeg bryr meg – gjør du?

Som dere vet er jeg en sterk motstander av sirkus, og hver sommer når sirkuset kommer hit tar jeg meg en runde i nabolaget og resten av byen for å rive ned plakater – sirkus er dyreplageri som ikke er forsvarlig på NOEN som helst måte, og at det enda er lovlig i norge er ganske sykt! Håper dere blogglesere med et dyrehjerte som meg gjør det samme, og dere kan godt sende meg bilder på mail og fortelle litt! Det er sååå godt å inspirere andre på den måten. . . 

529807_10200550339464816_971930822_n_large

Jeg bryr meg så mye om dyr, dere aner ikke. Jeg gjør det enda selv om jeg ikke skriver så alt for mye om det på bloggen, mye fordi det er alt for mye jeg tenker på, det er alt for mye i dyreverden som er feil og jeg aner ikke hvor jeg skal skal begynne engang – men også fordi jeg vil at dere skal kunne ta selvstending valg og ikke bli for påvirket av det jeg gjør – det som funker for meg, funker ikke for alle. Dere må huske på at jeg har god økonomi og en familie som støtter meg VELDIG mye, og jeg forstår at ikke alle er i samme situasjon og kan gjøre det. Det bryr meg ikke når jeg får høre at jeg er et dårlig forbilde eller et dårlig menneske, fordi jeg vet det ikke er sant. Jeg er enda vegetarianer, jeg bruker ingen dyretestet sminke, jeg går aldri i dyreparker eller seaworld, jeg gir masse penger i måneden til dyrevelferd, jeg har jobbet masse frivillig på dyrebeskyttelsen og jeg bruker ikke pels. Om noen av dere bare gjør EN av disse tingene, så hjelper det uendelig mye!

Tumblr_mjckuxdhzm1rpoeddo1_500_large

Tumblr_mixxukieem1qzzrydo1_500_large

Tumblr_mif07imgnh1s3w2eso1_500_large

Jeg blir ofte rørt til tårer av hvor mye dere har gjort fordi dere har blitt inspirert av meg – jeg får ofte lange, fine mailer fra dere, og jeg aner ikke hva jeg skal svare. Det betyr så uendelig mye for meg, men også for dyr. Jeg koste med hunden min her om dagen, og hun hoppet rundt, logret med halen og var full av personlighet. Jeg tenkte at dette kunne vært min lille hund:

556611_10151019197074586_1392650555_n_large

Jeg lover dere at en slik personlighet finnes også i en ku, en gris, en delfin. . Tenk slik. Hva er egentlig forskjellen på om du spiser en hest eller en hund, en ku eller en katt? Ikke så mye.

Nå ble det et litt mer personlig innlegg her, og jeg fikk skrevet litt fra meg. Jeg respekterer alle sine valg, men jeg respekterer ikke de som er trangsynte og ikke gjør sin research, de som lukker øynene og snur hodet andre veien – mennesker er alt for avhengige av å bli underholdt, så vi tyr til og med til uskyldige dyr. Jeg skal gjøre alt JEG kan, for at det blir litt bedre i framtiden. Håper dere er med meg!

6qadrm_large

Penelopepeta_us72_large

Peta_crop-1_ff322275_36934_large

Full_ink_not_mink_steve_o_large

Main-logo_large

  

186 kommentarer
  1. Utrolig enig med deg! Jeg bruker aldri pels og prøver mest mulig å holde meg unna dyretestet sminke 🙂

  2. Er så utrolig ening med deg!
   Og et er så utrolig irriterende at så vet om hva dyr blir utsatt for. Lurer på hvor mange ganger jeg har har hørt “”spiller det noe rolle om sminken er testa på dyr? er jo bare mus uansett”. JEg blir så utrolig irritert av sånne ting. Skulle øsnke jeg kunne går dunt på skoler og informere om ting f.eks dyrtesting og sirkus!

  3. Du er ett utrolig godt forbilde og bloggen din har ført til så mye positivt for dyrevelferd på mange måter;
   1. du er flink til å få fram dine meninger som kan få med andre
   2. pengene du får på bloggen bruker du til dyrevelferd og heller dyrere sminke som ikke er dyretestet enn billige merker som tester på de søte små.
   så bloggen din fører til kjempe mye bra. i tillegg er du ett utrolig flott forbilde! Kanskje du burde stilt modell for PETA engang 🙂

  4. Jeg prøver veldig mye. Men klarer ikke være vegiss, elsker kjøtt ALTFOR mye..dessverre. Og man blir jo også lurt av disse sminkemerkene. De sier at det ikke er dyr-testet men så er de det ( mange ivertfall ) såå det er jo ganske vanskelig å holde seg unna noe som ikke er misshandling for dyr når man rett og lett ikke aner hva som er oppi ting, hva som er testet, hva som er fake eller real. For meg

  5. bra innlegg! e så sykt enig me dæ i det du mene, æ e dessverre ikke vegetarianer og æ bruke dyretesta sminke, men sistnevnte ska æ prøv mitt bæste å slutt med! så ka du skrev på twitter om sirkusplakatan og æ ska riv ned alle æ ser i Trondheim, haha <3 kjæmpe bra tiltak, sirkus e så fryktlig at æ skjønne ikke koss i hellvete det e lovlig i Norge!! syns det e så bra at du skriv sånne innlegg Sophie, det e få andre bloggera som bryr sæ om dyrans rettigheta.. det e 1 av mange grunna te at du e den bæste bloggeren i Norge <3

  6. Du er jaggu meg ei flott jente Sophie ! Som bryr seg og er villig til å gjøre så masse :)Må helt ærlig sei at eg tenker ikkje så veldig masse på det, men når det kommer til dyremisshandling og pels, SÅ! Men dette var ein tankevekker og bra skrivd ! Stå på 😉

  7. Jeg er så utrolig enig med deg søta!
   Dyr fortjener virkelig ikke annet enn å bare ha det godt. Sirkus syns jeg er dyreplageri. At dyr skal sitte innelåst i et bur er helt grusomt! Får vondt i magen bare av tanken.
   Du er mitt forbilde, Uansett! <3
   Å det har jeg sagt mange ganger!
   Du er en person jeg faktisk tenker på hverdag. Hverdag når jeg er på bloggen, så er jeg inne å titter på profilen din.
   Mitt ønske er faktisk å treffe deg!

  8. Det var faktisk en gang jeg så en mann slå hunden sin, og ingen brydde seg. Så jeg gikk bort og slo mannen. Han ble ildsint og snudde seg, og sa: “Hva gjorde du det for?!”
   “Skal jeg ikke få slå deg når du slår hunden din? Det er jo så og si det samme”
   Etterpå hentet jeg vekter som tok i fra han hunden, og saken gikk videre og det endte heldigvis opp med at hunden ble vår, og at han aldri fikk lov til å ha dyr igjen.

  9. Fantastisk innlegg, inspirerende at du brenner så mye for noe! Du hadde nok eksplodert om du hadde dratt til lokalt marked i Kina, da jeg var der i november så jeg både katter og hunder henge som slakt, det var ikke lov å ta bilder der – men jeg fikk tatt noen allikevek. Helt forferdelig! En schæfer stod iskald og død med hodet nedi en rød bøtte, og bak den så jeg en annen grå, ustelt hund med store, mørke livredde øyne – som om den skjønte hva som kom til å skje next. Det er det jævligste…!

  10. Eg e heilt enig i du seie men noen ganger må vi nesten ta å kjøpe pelsjakker pga dei e dei med ordentlig kvalitet.. Ganske så synd det berre e jakker med ekte pels som har ordentlig god kvalitet men ja, dei burde virkelig ta å fikse på det med å få fleire andre merker som kan lage like bra kvalitet på jakkene berre med “fake” pels elr fuske pels som det å heite, eg e veldig takknemlig at vi i norge ikkje bruke samme måten som dei i kina drepe dyr får å få pels te dei kleda,teppa osv.. Beklager dialekta håpe det går ann å lese:) Stå på sophie du e virkelig et forbilde med å lage detta innlegget på bloggen, bra du bruka bloggen te viktige ting som detta å seie dine meninga! Synes alle topp bloggare burde lage et innlegg som detta unnasett om di bruka pels elr ikkje.. Håpe dette inspirere andre bloggera te å spre detta vidare:))

  11. Spiser kjøtt hver dag jeg, har aldri dårlig samvittighet for det. I morgen skal jeg spise ekstra mye kjøtt, både fra svin og kylling, siden du maser så fælt, haha.

  12. Er det noen som fortjener å være på 1. Plass på blogg.no, så er det deg. Ikke bare fordi du er pen, har fint hår, pupper osv, MEN du er utrolig vakker på innsiden også, sophie. Du har faktisk noe oppi hodet.. Selv om du bryr deg mye om utseende ditt, og sikkert bruker en del tid og energi på det, er det veldig tydelig at du virkelig ikke setter deg selv først. Du er et utrolig godt menneske og du inspirerer meg(og sikkert maange flere) til å bli et litt bedre menneske selv 🙂 du er et stort forbilde for meg og mange flere, og jeg håper virkelig ikke at du lar de stygge kommentarene ødelegge for deg eller gå inn på deg, for du fortjener virkelig så mye bedre! 🙂 du er et kjempegodt menneske!!
   Håper du leser kommentaren min.. 🙂
   Digger deg

  13. Bra innlegg,fullstendig enig! Jeg blir bare så sint og lei meg når jeg hører om fæle ting som har skjedd med dyr! Og du er et godt forbilde:-)

  14. Åh, sirkus er noe av det grusomste jeg vet! Du burde se Water for Elephants, hvis du ikke allerede har sett den (jeg har både lest og sett den), den er virkelig superbra, men også uendelig trist (hvertfall for min del, de viser jo dyreplageri på et omreisende sirkus – selv tror jeg enkelte sirkus er enda verre). Husker fremdeles da vi ble tvunget til å gå på sirkus i barnehagen, første og siste gang jeg har vært på sirkus, og en ung jente (18-20 år gammel?) som jobbet i barnehagen satt og gråt fordi hun syntes så synd på dyrene. Jeg husker det jo fremdeles, kanskje 15 år senere, så det gjorde inntrykk!
   Og ikke få meg til å begynne å snakke om pels, huff. Greier ikke å forstå hvordan man kan ha så liten empati for dyr at man får seg selv til å gå med pels..

  15. Du sier det ikke er forskjelø på katt og ku.
   Hvorfor er dubså forkjemper for delfiner når du spiser fisk? Hvor er forskjellen der?

  16. Du er kjempe inspirerende!!!! Jeg HATER dyreskinn, og dyreplaging, men jeg har aldri tenkt på sirkus. Da de kommer neste gang til Haugesund skal jeg ta vekk alle plakatene jeg ser!!!! 😀 😀 😀

  17. Utrolig dumt alt sammen! Når jeg var liten elsket jeg å dra på sirkus, men etter hvert jeg har blitt eldre har jeg likt det mindre og mindre. Grunnen er nok at jeg har sett så mange filmer og bilder der dyrene er låst inn i et bur og har det slett ikke bra! Nesten hver gang jeg ser på slike bilder starter jeg nesten å gråte!

  18. Kan ikke du lage et innlegg om hva som er dyretestet sminke og ikke??
   Digger bloggen din og er helt enig med deg <3

  19. Jeg er også vegetarianer, jeg bruker aldri dyretestet sminke (de har jo sluttet med det nå, men gjorde det ikke før heller) og jeg kjøper aldri ekte pels. Jeg tror på mange måter at jeg har blitt veldig inspirert av deg 😀

  20. Åh! Sophie jeg blir så utrolig glad når du poster slike innlegg! Jeg elsker at du brenner for noe å kan poste det på bloggen uten å bry deg om hva folk tenker. og dyremishandling er noe jeg også gjør alt jeg kan for å forhindre. Jeg føler meg nesten litt stolt av deg haha:) du er forbildet mitt

  21. Utrolig enig med deg. Mange tenker nok at denne bloggeren bare bryr seg om seg selv, utseende osv. Men det er helt feil. Jeg synes du gjør absulutt alt for å ikke skade dyrene, fortsett slik!

  22. Sophie! Å alle andre, dere må laste ned appen dom heter “dyretestet” (bilde av en kanin på appen) den har en oversikt oven nesten alle merker, å sier om de er testa eller ikke:) veldig grei hvis du står i butikken å plutselig lurer på om det er dyretesta;) visste dere eks. at always OG libresse er testa på dyr?
   Sophie du bør lage et innlegg å tipse folk om appen å snakke litt om dyre testing for å få folk mer oppmerksomme:)

  23. Jeg syns du er veldig flink!!!!:D
   Jeg er helt enig med deg <3<3<3<33<3<3<<3 Det er så domt det dem gjør med dyra 🙁 🙁 🙁 🙁

  24. JEG BRYR MEG, bruker ingenting om er dyretestet, verken sminke eller shampoo… Bryr du deg å mye sophie?

  25. hei, jeg er ikke helt sikker på om du har skrevet et innlegg om dette før, men om du ikke har det,kan du skrive et innlegg om sminkemerker som ikke tester sminken deres på dyr?

  26. Åå du e bare best Sophie! Elske når du skriv sånne innlegg for du e den eneste av bloggeran som faktisk skriv sånne innlegg om dyr! Syns det e så utrolig bra at du bryr dæ så my om dyr! Æ e å STERK motstander av pels å sirkus ska aldri dit!

  27. HVIS DU HADDE BRYDD DEG HADDE DU FAEN MÆ IKKE HATT ALL DEN DRITTEN I LEPPA OM ER TESTA PÅ KANINER!!!!

  28. Tenk litt over søppelet du hiver, hvor du hiver det og hvordan. Transportveien til klær, ting og tang du bestiller så alt for mye av hver uke. Klærne du da plutselig ikke har bruk for lenger. Alt du kaster fra deg kan til slutt vere våpenet du morder et uskyldig dyr med, om det nå er en hval eller en fugl, eller et annet uskyldig dyr. Jeg forlanger ingenting og skjønner at du gjør utrolig mye for dyr og natur, jeg vil bare fortelle at vi morder/torturerer dyr på andre måter. Ødelegger du natur, ødelegger du dyr også.

  29. Altså, jeg er helt enig i det du sier, MEN det må også sies at det er stor forskjell på sirkusene i Norge, og de i utlandet. Derfor synes jeg det blir for barnslig å rive ned plakatene til sirkuset – heng heller opp din egen lapp, som forteller om det. Selvfølgelig, sirkusene i Norge er nok ikke helt som de burde være de heller, men vi har et noenlunde godt system her i Norge, som sørger for at dyrene i hvert fall ikke lider i den grad som de man kan se på bildene.
   Og før noen kan anklage meg for å tro at jeg er for dyreplaging; Jeg er vegetarianer, jeg har aldri brukt, og kommer heller aldri til å bruke noe som er laget av pels/testet på dyr, og jeg har kun vært på sirkus en gang, når jeg var liten (3 år gammel), ettersom jeg vet at det er mulig at dyrene blir mishandlet. Så nei, jeg er ikke for dyreplaging, jeg bare poengterer at man må se saken fra forskjellige synsvinkler.

  30. Siden du skrev at du ikke bruker ekte pels, hva er ditt forhold til skinn? Bruker du ekt, eller går du for fake/ingenting?

  31. Familien min har tatt til oss en hund som ikke har hatt det særlig bra… Men hun er en fantastisk søt hund! Vi er ganske sikkre på at hun har blitt slått for hvis man plukker opp F.eks. En fluesmekker blir hun drit redd! Hun har blitt mye bedre enn det hun var før, og jeg skjønner ikke at noen kan gjøre slemme ting mot dyr, det er nok noe de mangler oppe i huet sitt!

  32. Tragisk at du skiver om dette når du ikke står inne for det selv. Du skiver at det ikke er forskjell på om vi spiser ku eller hund. Du spiser jo fisk!! Fortell meg da hva forskjellen på fisk og delfin?!?

  33. “Jeg er for glad i kjøtt” er ikke en god nok unnskyldning. “Jeg bryr meg ikke nok” er en bedre. Til dere som sier dere prøver, men får ikke til.

  34. Når du bryr deg så mye som du gjør, ikke vær medlem i høyre lengre da… De er jo for pelsindustri.. Jeg har ikke hatt noen spesielle meninger om hvilket politisk parti jeg skal velge, men jeg har alltid hatt en hånd på høyre, helt til jeg fant ut at de støtter pelsindustrien.

  35. Du bør lese og blogge om sejegharblogg.blogg.no. Det er tidenes morsomste blogg. Han som har den,altså meg, er awesome.

  36. Du er den eneste bloggeren jeg følger som tør å utdype deg på bloggen om slike ting. Du burde være stolt av deg selv! Stå på, du er en utrolig fantastisk person!

  37. Jeg håper du får muligheten til å stille opp i en slik anti-fur photoshoot neste gang du skal på en. Jeg så en dokumentar her om dagen som het “Project Nim”, veldig trist og rørende historie om noen som prøer å lære en chimp å bruke tegnspråk – men så går det galt for ham når han vokser opp fordi de tenker ikke over at det faktisk er et sterkt, villt dyr. Verdt å se.

  38. Så enig Sophie!
   Jeg bryr meg utrolig mye om dyr. Det er så mye forferdelig dom blir gjort med uskyldige dyr. Jeg går heller aldri på sirkus og er en sterk motstander av sirkus og har alltid vært det. Synes mest synd på elefantene. De hører ikke hjemme her i det hele tatt, pluss at de må ha på seg masse “pynteting”. Kan heller ikke fodra folk som bruker pels!
   Jeg synes at flere folk skal få øynene opp for slike ting og bry seg mer<33

  39. Du er så inspirerende, Sophie! Ble vegetarianer samtidig som deg, og det er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt! Forbilde, sier jeg bare:-)

  40. jeg har lyst til å begynne å donere penger jeg å, men jeg vet ikke til hvilken organisasjon.. kan du komme med forslag, eller si hvilke(n) du gir til? 🙂

  41. Hei du har helt sykt fin blogg!,det er noe jeg må anbefale deg! Du bør lese instajosse.blogg.no
   Jeg liker den bloggen, men ikke like mye som din. Det er ei jente som vil komme på topplista! Vil du hjelpe henne?
   Du er den peneste dama/jenta i verden. Foresten hvis kjøper du hår

  42. Du som kaller deg imko, tror du virkelig ikke at det finnes jakker uten pels som er av god kvalitet? Syntes det var veldig dumt skrevet av deg! Det har vell INGENTING å si om pelsen er på eller ikke?! Pelsen gjør oss ikke varmere. Jeg hadde heller fryst ihjel istedet for å bruke pels…
   Kunne ikke vært mer enig med deg sophie 🙂 Skjønner ikke hva folk mener med at du er dårlig forbilde.
   Du har inspirert meg så mye 😀 Takk

  43. Jeg bryr meg mer enn noe annet! Dette er interessen min og jeg elsker det. Du skulle bare visst hvor mye jeg har gjort de 2 sista åra, og jeg er bare 15. Har skrevet under masse kampanjer, gått på møter, jobbet i dyrevennelige parker, jobbet i dyrevernet, jobbet med dyr, er i imot sirkus(dyreparker etc.)og har ikke vært på sirkus siden jeg begynnte å bry meg veldig om dyr( når jeg var rundt 8-9 år), har støttet mange truende arter og andre organisasjoner og mer. Har lenge vært vegetarianer og har aldri eid et plagg av dyr. Sminke og andre produkter som blir testet på dyr, kan jeg ikke huske sist jeg kjøpte.
   Elsker hvordan du tenker på dyr, for det er ganske lik måten jeg gjør. Du har blitt et stort forbilde innen dette for meg, og jeg elsker at du bryr deg sånn!

  44. Sophie! Du er mitt forbilde, virkelig. Jeg får tårer i øynene bare jeg ser på bilder av dyr som ikke har det bra. Jeg har hatt lyst til å bli vegetarianer i 3 år nå, men jeg får ikke lov av mamma, siden hun sier at jeg må være flink til å spise mat som kan erstatte kjøtt, og at jeg ikke kommer til å klare å få i meg nok mat og proteiner. Helt ærlig så liker jeg kjøtt, men jeg tenker ofte på dyret som har blitt drept for at jeg skal kunne spise det. Det er så forferdelig å tenke på! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vil ikke spise kjøtt og jeg vil ikke støtte noe som har med dyremishandling å gjøre heller. Kan du skrive et innlegg eller skrive en mail til meg om hva du spiser for å erstatte kjøtt? Det hadde hjulpet mye! Dyr fortjener frihet, og det burde ha vært ulovlig å behandle dem på den måten 🙁 Du er fantastisk Sophie, og du er nok forbildet til mange her ute! Det er helt utrolig hvor mye du faktisk gjør for dyra! Du inspirerer meg veldig mye, tusen takk <3 du er herlig!

  45. Jeg er enig med deg, Sophie! Men jeg er litt uenig i at vi mennesker ikke skal spise kjøtt.
   Jeg bor på en gård, og har dyr som jeg ikke ville ha byttet ut mot noe! Det er så utrolig hvor glad man blir i de! Jeg kan sitte en hel dag og bare kose med kattene og lammene, de er jo så nydelige!
   Men dessverre er det slik, at lammene jeg koser med ikke alltid vil være lam. En dag blir de voksne, og da, enten jeg liker det eller ikke, så må disse sendes til slakt. Det jeg prøver å si er at disse dyrene vi spiser har levd helt normale liv ute i det fri, og de blir på ingen måte plagd. Når dagen kommer, og de skal sendes til slakt, blir de sendt i en bil til slakteriene, der de blir GODT behandlet, fordi dyr må nemlig ikke være stresset når de dør, da hadde de vært uspiselige, det gjør noe med kjøttet dersom dyrene er stresset. De får kjempegod behandling fra de blir født til de dør. Vi har alltid spist kjøtt, og det kommer vi nok aldri til å slutte med heller. Vi har en overflod av dyr i verden. Hadde vi ikke slaktet noen, hadde det vrimlet av dyr over hele landet nå. Hadde vi ikke bruke noe fra dyrene, hadde vi aldri hørt om meieriprodukter, og maten vi lager av det.
   Vi trenger dyrene, og det er IKKE galt av oss å spise kjøtt. Det virker som om du syns at vi gjør noe galt. Selvfølgelig er det kjempeflott at du er vegetarianer, men alle kan ikke være det. Det er faktisk umulig for noen, de som spiser sammen med familien har ikke alltid rå til å kjøpe og lage ekstra mat for at en skal være vegetarianer.

  46. jeg bryr utrolig mye! Jeg skjønte ikke slikt når jeg var mindre da skjønte jeg ikke hvordan dyrene hadde det men idag når jeg er 13 fant ut av det for noen dager siden. Men jeg synes alle som er imot dyreplageri burde tenke litt om de blir satt ut i det fri nå kommer de aldri til og klare seg.. Mange dyr blir tatt som små og da er de som regel uerfarne med jakt og slikt, så om de blir satt ut i det fri nå tror jeg ikke de hadde klart seg, verken med og forsvare seg, eller finne mat.Men ja jeg er enig i at det ikke er så veldig ålreit og bruke dyr som underholdning. jeg har veldig lyst til å starte min egen lille villa ved australia om et par år der jeg skal ta imot syke dyr, som delfiner koaler kenguruer,ja alle slags syke dyr! Dette har vært en drøm jeg har hatt i flere år og den jeg jeg prøve og gjøre så ekte som mulig etterhvert. Stå på sophie du må ha flere slike innlegg! jeg bare elsker det. Glad i deg <3

  47. Hei, vakre, fine, søte, og inspirerende Sophie Elise! Først vil jeg bare si at du er et supert forbilde for så mange, og iallfall meg! Du ofrer så mye, for blogg, og så mange andre fornuftige ting! Du gjør så mye for at verden skal ha det godt, og når jeg blir like stor som deg, vil jeg bli som deg!! Jeg og en venninne av meg har blogg, og der har vi fått kommentarer fra L0ve og Tcmn, om at vi er fjortizzer, og jeg vil si tusen takk til deg for de fine innleggene du har skrevet om at man ikke skal bry seg om stygge kommentarer, du er bare best!! Du er et så bra forbilde, fortsett med det og stå på! Håper du fortsetter med blogg i en god tid fremover! Jeg bare elsker deg!
   Håper på et svar tilbake, om det er på e-mail, eller et blogginnlegg gjør ingenting, det ville betydd mer enn du aner! Jeg bare elsker deg og bloggen din! Fortsett med det, stå på Sophie! Klem♡♥

  48. jeg bryr meg utrolig mye! Jeg skjønte ikke slikt når jeg var mindre da skjønte jeg ikke hvordan dyrene hadde det men idag når jeg er 13 fant ut av det for noen dager siden. Men jeg synes alle som er imot dyreplageri burde tenke litt om de blir satt ut i det fri nå kommer de aldri til og klare seg.. Mange dyr blir tatt som små og da er de som regel uerfarne med jakt og slikt, så om de blir satt ut i det fri nå tror jeg ikke de hadde klart seg, verken med og forsvare seg, eller finne mat.Men ja jeg er enig i at det ikke er så veldig ålreit og bruke dyr som underholdning. jeg har veldig lyst til å starte min egen lille villa ved australia om et par år der jeg skal ta imot syke dyr, som delfiner koaler kenguruer,ja alle slags syke dyr! Dette har vært en drøm jeg har hatt i flere år og den jeg jeg prøve og gjøre så ekte som mulig etterhvert. Stå på sophie du må ha flere slike innlegg! jeg bare elsker det. Glad i deg <3

  49. Hei! Jeg bruker selv ikke dyretestet sminke, bruker ikke pels, går ikke på sirkus eller i dyreparker, hjelper til hos dyrebeskyttelsen, og har kuttet betydelig ned på kjøtt. Det er fortsatt en lang vei å gå for meg om jeg skal komme meg dit jeg vil, men det er så utrolig verdt det. Jeg kutter mer og mer ned på kjøtt, men kjøtt fra jakt/fiske som hjelper forvaltningen kommer jeg ikke til å slutte å spise.
   Jeg er også medlem av flere organisasjoner og underskriftskampanjer, men har ikke råd til å betale et fast månedlig beløp. Jeg bare lurte på om du kunne skrevet en liste over ting som kan være aktuelt å gjøre for dyrene? Slutte med pels, sminke osv. Men litt mer inngående hva som kan gjøres 🙂 Jeg gjør allerede noe, men vil gjerne gjøre mer! Det hadde vært utrolig hjelpsomt. Husk at om ikke flertallet er med deg, så kan allikevel vi andre utgjøre en stoor forskjell, sammen!
   Jeg er med!

  50. Hva med sofa da? Den er jo laget av masse skinn den, med mindre dere har en stoff-sofa. Og bil da (der er det skinnseter)? Og jeg vedder på at du har støvletter, eller høyhæler av skinn.

  51. Kan ikke du skriv ett innlægg om ka du bruka å spis sia du e vegetarianer da? Eg syntes det e så vanskeli å finn andre altærnativ på daglivarebutikkan hær uten att det bli masse av det samme heile tia, leve jo på yoghurt og frokostblanding liksom x)

  52. Viktig å bry seg! Ikke for å kritisere, men jeg lurer, gjør du noe for å hjelpe mennesker?
   Jeg kunne tenkte meg å være vegetarianer, men familien er litt imot det og alt jeg fikk sist jeg prøvde det var kritikk. Jeg vil lese meg opp og få mer informasjon, for så å kanskje prøve det. Jeg er litt i mot dyreparker, men trenger nok å lese meg opp mer der! Sea parker er jeg i mot, tror ikke delfinene syns det er morsomt å ha flere show daglig i et svømmebasseng! Og endelig er all dyretetestet sminke forbudt i Europa!!! (inkl. Norge..)

  53. Bryr meg veldig om dette med dyreplageri,og slikt! Synes det er vannvittig å være så hjerteløse å gjøre dette mot dyr, teste sminke og sånn på dem, ta pelsen, fangenskap, misshandling ! Det er så slemt!!

  54. Du har virkelig inspirert meg, selv har jeg en kanin fra dyrebeskyttelsen som har hatt det helt forferdelig, men som nå har fått et drømmeliv for en kanin! Jeg har skrevet leserinnlegg i avisen også i støtte for dyrebeskyttelsen i Tromsø.
   Hvis jeg ser en sirkus plakat skal jeg rive den ned med en gang.

  55. Sophie! Jeg må bare få si at du virkelig er forbilde mitt! Du skriver akkuratt det jeg går rundt å tenker på, men jeg hadde aldri klart å skrive det, i hvert fall ikke på den måten du utrykker følelsene dine i dette innlegge. Du er bare helt fantastisk!
   Jeg fikk tårer! Og det er uutrooolig skjeldent jeg får! I hvert fall av å lese noe. Du er virkelig det man kan kalle et forbilde! Åhjeeesus så jeg elsker deg! Du har bare værdens beste personlighet, som jeg har oppfattet av bloggen din, videoene dine og vennene dine!
   Jeg håper du får en utolig bra dag i dag! Og jeg ønsker deg det aller beste, å forsett med alt det gode!
   Gi meg en lyd eller to om du drar til Bergen en gang! Det hadde vært helt utrolig å få møte deg, mitt forbilde!

  56. Først og fremst må jeg takke deg for at du bryr deg så mye som jeg gjør om dette. Altså dyremisshandlig er jo forferdelig, jeg har vært imot sirkus helt siden jeg var liten. Jeg har vært på sirkus kun et par ganger i hele mitt liv. Når du skriver sånne innlegg som dette så påvirker dette andre ettersom at du er kjent og mange ser opp til deg. Flere og flere blir opptatt av å ikke bruke pels og dra på sirkus. Dette er faktisk en av grunnene til at jeg leser bloggen din, du bryr deg virkelig om dyremisshandlig og det ser man når du skriver, du skriver det ikke bare for å virke “kul”. Jeg får tårer i øynene når jeg leser innlegg som dette, og det er derfor jeg bruker så lang tid så å skrive dette til deg, det er fordi jeg bryr meg. Uansett om det er en hund, katt eller om så en mus, så er det fortsatt misshandlig. Jeg synes det er feil at dyr skal bli behandlet slik, de har ikke gjort noe. Tenk om du hadde vært det dyret som ble slått til døden.
   En gang så var den en katt som fulgte etter meg til skolen. Den hadde fulgt etter meg en lang vei, tok jeg den opp og satte den i sekken med glidelåsen åpen, når jeg kom til skolen var jeg ca en halv time for sen. Det var en dame som sto på parkerinsplassen, hun spurte hvorfor jeg hadde en katt i sekken, og da svarte jeg; jeg fant han, han har fulgt etter meg lenge. Dama sa at hun kunne ta med katten til dyrebeskyttelsen, og da takket jeg selfølgelig ja. Noen dager etter kom jeg i avisen og greier.
   Tusen takk Sophie for at du er så støttende og bryr deg om dette!

  57. Jeg er helt enig med deg. Det er helt forferdelig hva mennesker gjør med dyr. Jeg går aldri på sirkus, jeg bruker heller ikke dyre testet sminke.

  58. Du er så flink til å skrive og ordlegge deg! Er helt enig i alt du skriver, og du er virkelig en stor inspirasjon. Jeg er med deg! STÅ PÅ

  59. HELT enig!
   Jeg skjønner virkelig ikke hvordan folk har hjerte til å gå med pels o.l!
   Altså, jeg synes at pels bak på kragen blir brukt som et slags statussymbol. En ekte pels-krage som bare henger bak på hetten, og det eneste den gjør er å forklare andre at denne personen hater dyr og er for pelsoppdrett.
   Fantastisk at du gjør så mye for dyrene, Sophie!<3 🙂

  60. Jeg har virkelig savnet slike innlegg av deg sophie! Dette er en av mange grunner til at nettop din blogg er favoritten! Du er så fantastisk og jeg blir så glad når flere deler av personligheten din lyser frem!:D

  61. Begynner å lure om jeg begynner å bli litt vegetarianer , siden jeg ikke spiser så mye kjøtt.. Det er bare visse ting jeg spiser, og når vi har hatt elg ( kjøtt) på i en suppe ellerno , så står jeg over . Jeg tenker alltid ”tenk at dette her har vært en elg, men folk skyter de for å få mat”

  62. Utrulig bra innlegg og du e fantastisk!! Så bra at du rette oppmerksomheten din på dyrevelferd, for det er så veldig viktig! Eg og elsker dyr og er vegetarianer, veldig glad for at eg er det! Stå på! Like at du har slike innlegg av og til for det er viktig!<3

  63. Tenk at i EU e de ulovlig med sminke testet på dyr! Mens i Norge som er et av de få landene i Europa som forsatt er lovelig med sminke testet på dyr ! Skulle vert ulovlig i alle land i hele verden!

  64. Det finnes en side som heter Dyrepoliti i Norge nå på facebook som man kan like. Produkter som sminke,kremer osv. på Body Shop er ikke testet på dyr 🙂 Vi burde sende inn en søknad til de folka som bestemmer og si at de burde gjøre sann at tivoli ikker er lov i Norge !

  65. Jeg er helt enig med deg, Sophie! Det er slike innlegg som dette som gjør nettopp DEG til min favorittblogger! Har savnet slike innlegg som dette.
   At sirkus fortsatt er lov i Norge, ja – det er sykt! Hvorfor må Norge alltid henge så langt etter når det gjelder dyrevelferd? Det irriterer meg grenseløst. Man skulle trodd at Norge, som er kåret til verdens beste land å bo i – hadde kommet lengre enn dette. Selv tror jeg at det er pengene det står i – penger nå til dags er viktigere enn noens liv. Man får jo høyere straff for å rane en bank enn å utøve vold/misbruke noen seksuelt i flere år. Norge i et nøtteskall.
   Dessuten er jo denne pelsen på hetta et slags statussymbol – som også noen ovenfor her nevnte. Det er jo ikke fordi at jakken er noe varmere enn jakker med uekte pels, men nettopp fordi at det er “in”. Selv synes jeg bare det er ekkelt, og jeg kan ikke skjønne at folk har så lite under topplokket.
   Og èn ting til: Disse fjortisene som ligger på topplista nå for tiden. 13-14 år gamle jenter med pelsjakker til rundt ÅTTE TUSEN kroner stykket. Det er jo helt på trynet, om jeg får si det mildt.

  66. Enig med deg når det gjelder bruk sv pels, syntes det faktis ikke er noe pent på klær i det hele tatt, pels skal være på dyr! Lager vi vesker av menneskehud kanskje? Nei gjør nok ikke det, vi lager det med pels for vi er større,sterkere og smartere enn dyr. Men skjønner ikke hvorfor visse mennesker vil bruke denne makten..
   Men å bli vegetarianer er feil syntes JEG. Pga det er naturens gang. Vi skal spise kjøtt det er både naturlig og kroppen trenger det. Ja det finnes matvarer som erstatter kjøttet men blir aldri helt det samme uansett. Om du eller jeg og et annet dyr hadde sultet og du/jeg hadde vært vegetarianer, da hadde du blitt spist av dette dyret, fakta og sannheten. Men er flere slakter måter jeg er så veldig uenig med at de menneskene skulle blitt slaktet selv! ..

  67. Jeg er helt enig med deg. For noen uker siden såg jeg en video som handlet om de dyrene som levde i fangenskap og til slutt ble drept. Jeg skalv og hadde ingen ord etter jeg hadde sett videoen. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan gjøre sånn? Jeg synst dette må slutte, slutt å kjøp pels.
   Jeg synst det er utrolig bra at du bryr deg sophie elise, forsett! 🙂

  68. Syns det er kjempeflott at folk engasjerer seg i kampen mot dyremishandling. Selv må jeg ærlig innrømme at jeg ikke gjør noe særlig, annet enn å være utrolig glad i katten min og andre dyr. Jeg er ikke vegetarianer, verken for eller i mot pels og engasjerer meg ikke i dyrevernorganisasjoner.
   Selv om jeg synes engasjementet til alle her er flott, så vil jeg gjerne spørre, drar dere ikke ofte alle over en kam? Når man ser disse filmene fra pelsoppdrett der dyr blir mishandlet, så er det selvsagt grusomt. Men hvordan kan man vite at dette gjelder alle pelsoppdrett? Det samme gjelder sirkus. Hvordan kan vi vite at mishandlingen tar sted på alle sirkus?
   For meg virker det som det er noen verstinger i begge bransjer som ødelegger for alle. Jeg ser for eksempel ikke noe galt i verken sirkus eller pelsoppdrett der dyr blir behandlet på en skikkelig måte fra fødsel til død.
   Som sagt kan jeg ikke så mye om dyrebevegelsen fra før av, og blir veldig glad dersom noen vil svare på spørsmålene mine på en saklig og ordentlig måte 🙂

  69. Det er så ufattelig grusomt hva de gjør med disse dyrene.
   Det er en ting om man driver oppdrett av dyr, og er avhengig av dem som mat og klær samt handel for å overleve.. Men for forfengelighetens skyld synes jeg at dette har gått for langt…!
   Vi er den overlegne rasen som har mest rett til å være her? Psh! Vi er alle avhengig av hverandre for en balanse i livet. Det gir oss iallefall ikke rett til å behandle disse stakkars små på en så grotesk måte.. Jeg kan ikke skjønne at de som driver med dette kan legge seg å sove med god samvittighet og gode drømmer…

  70. Dette var et utrolig bra innlegg, Sophie! Når det kommer til dette temaet, så vil jeg absolutt si at du gir en god påvirkning til dine lesere, og det er ikke noen tvil om at dette er noe du virkelig brenner for!
   Jeg er ikke enig i at du er et dårlig menneske, men du har veldig mange unge lesere som blir påvirket og gjerne vil være akkurat som deg (you know, silikon, restylane, røyking, drikking osv). Det gjør at de blir påvirket på negative måter sometimes, men altså – det er jo du som eier bloggen, og du skriver hva faen du vil om! Det er jo ikke din feil at du har fått så mange unge lesere, haha 😛

  71. Kan ikke du gjøre nåt for å hjelpe menneska? Tenk kor mange som har det helt jævlig over alt i verden? Du sir at man ikke elsker hunden sin om man spiser kjøtt fordi alle dyr er like verdt og alt det tullet der? Så da gjeld vel det menneska og fordi du e så moralsk? Kæm villet du hjulpe om mora di og en random hang fra en klippe? Såklart ville du valgt mora di. Vil det si at du ikke elske menneska? Det e samme greia. Greit at du e veganer, men vær så vennlig å ikke tru du e et bedre menneske enn andre. Hate folk som skal presse meninga si over hode på andre. Tenk på ongan som les det her? Dem må føle sæ ganske dårlig som e glad i dyran sine. Tenk litt over ka du står for, før du skal komme å være høy på pæra. Det e så rart at du får så mange kommentara om at dem e enig, for alle æ møte syns bare synd i dæ som ikke ane ka du prate om. Du har mange gode poeng og du e flink å skrive, men det du sir e helt ute av sammenheng anngående dyr og pels osv.. Håpe når du får litt mer erfaring at du skjønne det sjøl 🙂 ha en fin dag

  72. Jeg er HELT enig med deg. Aner ikke hva jeg skal skrive. Er så vanskelig å få fram følelsene ved å skrive, klarer det ikke! Jeg har bestemt meg for å bli vegetarianer den dag jeg blir 18 år, håper jeg har samme mening om det da <3

  73. Du har inspirert meg mye Sophie og det er du som har åpnet øynene mine når det kommer til alt dette. Jeg kan ikke bidra på like høyt nivå som deg grunnet økonomi osv. Jeg har begynt å kjøpe sminken min på bodyshop fordi jeg har hørt de ikke tester på dyr, i tillegg til at jeg ikke under noen omstendigheter går med pels, verken på jakker, luer osv. Jeg går heller aldri på cirkus, dyreparker eller seaworld nå som jeg kan bestemme slike ting selv. Er ikke vegetarianer, men jeg kjøper alltid egg som er fra frittgående høns. Noe jeg vet om den industrien er at det skal veldig lite til for å merke noe med “frittgående” høns, så jeg vet det ikke er hundre prosent sikkert allikevel. Jeg har tre katter, og har hele livet elsket dyr. Jeg håper virkelig jeg blir inspirert nok til å en dag kutte ut kjøtt helt.

  74. Jeg hater dyre sirkus jeg også, og syntes det er helt forferdelig! Håper virkelig en dag at det blir ulovlig med dyr på sikrus. De får helt feil behandling. En elefant som skal leve i det fri, må leve i en “sirkusvogn”, bare det er grusomt. Også får de helt feil næring. Jeg gjør akkurat det samme som deg, river ned alle plakater jeg kan finne, og advarer alle om å gå. utrolig bra at du tar deg tid til å skrive om et så viktig tema. Du er utrolig flink til å blogg, stå på videre!

  75. Sophie du burde vite mer om dette temaet før du skrive om det! De fleste steder er det langt fra så ille som du sier. Og ja vet at så ille dyreplageri skjer mange plasser, men det er faktisk noen som bryr seg om å avlive et dyr humant.
   Jeg f.esk. går jegerkurs akkurat nå og det er utrolig mye sikkerhet og fokus på at dyret ikke skal lide

  76. Du er virkelig inspirerende, jeg gjør faktisk en del av det du nevner, hvis jeg ser en sirkusplakat så river jeg den ned og jeg synes det er helt idiotisk å gå med pels for eks på jakken ( hetten ) den pelsen er der for pynt ikke for varme noe vi trengte for flere hundre år siden, siden da var det ikke annet, men dag finnes det klær så det å drepe dyr for å pynte på klærne sine .. uff …kunne skrevet så ufattelig mye mer …
   Elsker bloggen din og det at du engasjerer deg sånn er veldig inspirerende.

  77. Jeg bryr meg utrolig mye, siden jeg har faktisk en katt og er kjempe glad i henne!! Og du har faktisk gjort sånn at jeg HATER sirkus!! Det er fordi jeg leste på HJERTESAKER, og det gjorde at jeg hater sirkus! Jeg skjønner hvordan dyrene har det. De burde tenke litt over hva de gjør me de stakkarslige dyrene! De har egentlig ingenting og gjøre med de dyrene. Dyrene burde holdes til der de egentlig skal være! Jeg skjønner hvordan dyrene har pga bildene og teksten.

  78. Hei, jeg er en jente på elleve, snart tolv. Jeg ser gjennom bloggen din 2 – 3 ganger i døgnet for å se om du har noe nytt på bloggen, men over til det jeg ville spørre om.
   Jeg ELSKER dyr. Men ikke nok, jeg spiser kjøtt osv…har lyst til å slutte, men jeg er jo bare 12 så er ikke det litt tidlig. Vente noen år til? Jeg har sluttet å gå på sirkus, dyrepark osv. Hva synes du jeg bør gjøre vente noen år eller begynne nå?
   Takk, om du svarer Sophie. 🙂

  79. Elsker når du skriver slike innlegg som det her.
   Jeg er selv vegetarianer, og det irriterer meg utrolig mye når vennene mine sier: Vi bryr oss jo like mye om dyr som deg, men kjøtt er bare for godt til å la være å spise det….
   Synes det er kjempe bra av deg og skrive om dyrerettigheter.
   Du er veldig flink til å formulere deg og når ut til mange.
   Skjønner virkelig ikke meg på folk som sier at du bare er en dum rosablogger, for det er ganske tydelig at du er den eneste av toppbloggerne som er smart nok til å skrive om litt andre ting enn mote og sminke.
   Respekt til deg for det, og håper du fortsetter å ta opp viktige temaer <3

  80. Jeg har kommentert dette en gang tidligere. At jeg er Utrolig enig med deg i alt unntatt det med å være vegetarianer. Mennesker er jo også dyr, hvis du skjønner. Og dyr spiser andre dyr, det er sånn verden er. Man kan ikke få en løve til å slutte å spise kjøtt, det blir feil. Derfor mener jeg at mennesker også skal ha rett til å spise kjøtt. Ellers er jeg enig i alt. Synes det er så utrolig ekkelt med foreksempel Canada Goose og lignende. Tenk om vi skulle gått rundt med en jakke laget av menneskehud, det er ikke så lang ifra.

  81. Jeg synest så synd på de dyra de blir bare utnyttet og når de er stygge å gamle blir de avlivet eller satt på veien og dør det er så styggt gjort! Og urettferdigt! Hvofor ? De har også personelighet,reddsel,føleser! Og de blir behandlet så stygt!!! Ofte 5-15 dyr i et bitte lite bur der det minst er plass til 2 hunder!
   Jeg begynner å gråte viss jeg ser sånn!
   Og ja jeg bryr meg veldigt når det gjelder sånn
   God påske:)
   Hadde vært hyggeligt om du hadde lagt igjen en liten kommantar hos meg:)

  82. ikke gre alle under samme kammen her.. sirkus zorba tar hensyn til dyrene og bruker bare norske kjæledyr, jeg kjenner hun ene som eiger det hun er i 20 årene fra norge og en dyreelsker! på bloggen hennes på hest.no kan du se hennes hverdag med sirkus dyrene! de bruker ingen eksotiske dyr som ikke tåler det norske klimaet, som ikke hører hjemme her i norge! de har gjeiter, hester, katter, hunder, griser, esel osv. og hver gang de er i haugesund så ser vi dem koser seg i skyggen med vannbøtter og i store innheininger! så det er ikke alle sirkus som er stygge med dyrene men veldig mange.. sirkus zorba burde du støtte da de er snille med dyrene!

  83. jeg leste på bloggen din om det med sirkus en gang, jeg ante ikke før det at det var dyreplageri. Jeg og en vennine hadde vært hos noen andre og da vi var på vei hjem så vi plakater om sirkus, kom på at du pleide og rive de ned og valgte og gjøre det samme 🙂

  84. Er enig i mye av det du sier, men før man sier at det er dumt å gå med pelsjakker og andre ting er det mye annet man bør tenke over. Olabukser er like ille som pels. De menneskene som lager olabukser blir alvorlig skadet på grunn av de giftige kjemikalene som skal til i en olabukse. Så hvis man skal være imot sånne ting som dette, burde man heller ikke bruke olabukser! Det er like ille!

  85. Det beste med deg er at du bryr deg så mye om dyr, og det er noe jeg virkelig ser opp til. Jeg elsker dyr over alt i verden, og jeg ville selv gjort alt for stoppe alt av dyremisshandling her i verden – og jeg skal fortsette og kjempe. Dessverre spiser jeg kjøtt, men det er fordi det er proteiner i det og det er noe kroppen trenger. Jeg har aldri brukt ekte pels, dyretestet sminke prøver jeg holde meg unna ettersom jeg ikke vet helt riktig hva som er dyretestet og hva som ikke er. Jeg river også ned plakater om sirkus hver gang det kommer. Har skrevet mange stiler om mishandlig, og sirkus generelt i norsk på skolen. Det er så trist og se hvordan dyr blir behandlet, og jeg synes like synd på dem som fattige mennesker. Om ikke mer. Jeg er kun femten år, men når jeg blir eldre skal jeg sende masse penger å hjelpe dyr. Jeg og min bestevenninde har bestemt oss for å gjøre alt for å stoppe alt av misshandlig, og bruke mye penger for å hjelpe dyrene. Vi skal også hente hjemløse hunder fra gatene i Romania eller Spania. Det er så mange som ikke skjønner hvordan dyrene har det, som tror de ikke har følelser. Det er så forferdelig, og jeg er så glad for at det finnes folk som tenker likt som meg – nemlig deg!

  86. Jeg kjøper ikke dyretestet sminke, det lille jeg har er det jeg har fått, bruker heller ikke noe jakker eller annet med ekte pels, når sirkuset kommer hit jeg bor, så skal jeg og venninna mi dra og rive de ned.
   har tenkt til og bli vegetarianer når jeg selv får bestemme mitt kosthold, altså om 1 år c.a.. du inspirerer meg så mye, og jeg er så glad for at du bryr deg så mye om dyr. – de har også følelser.
   stolt over deg sophy!

  87. Syns det er kjempe bra at du skriver om dette! Er så mange jeg kjenner som går på sirkus fordi “det har ikke noe å si om de gjør det når så mange andre gjør det”
   Viss alle gjorde noen små ting i hverdagen sin som kan forhindre dyremishandling og å hjelpe dyrene til et bedre liv, så hadde det gjort en veldig stor forskjell.
   Er så glad for at det nå er blitt forbudt å teste kosmetikk på dyr i Europa! Selv om ting som tidligere har blitt testet på dyr fortsatt blir solgt, så er jo det viktigeste å forhindre at det skjer igjen!

  88. Skulle ønske det fantes mange flere mennesker som deg her i verden! Der er supert at du faktisk skriver slike ting på bloggen din, hvor mange kan se det! Og alt det du gjør for dyrene! Du gjør en STOR forskjell<3 Bare fortsett med det du gjør!

  89. Håper du leser dette!
   Du er en fantastisk person og du har vært forbildet mitt lenge nå. Jeg er påenmåte kjempestolt over deg om det går ann å si, hehe. Jeg har aldri brukt pels og kommer aldri til å gjøre det. Nå er jeg bare 13, men når jeg blir 18 skal jeg bli vegetarianer! Den ideen hadde jeg aldri kommet på om det ikke var for deg. Har alltid vært imot pels, men når du skrev om det blir jeg bare enda mer imot. Skal være med på noe sånn dyrevern pels greier!
   har du sett filmen “Vann til elefantene”? Der får du se hvordan de behandler dyra på sirkus. Dette er for veldig mange år siden og skjønnliteratur, men det er forsatt sånn.. Begynte å grine av den noen steder… 🙁
   I sommer vil jeg jobbe frivillig for hustilpus i bergen, men vet ikke om jeg er gammel nokk 🙁

  90. Bryr meg mye om dyr, har sett at det skulle være sirkus ikke så langt unna her, men har foreløpig ikke sett noen plakater. Har hørt at de dyrene som er på sirkus har det bedre der fordi de aldri har vært vant til å være fri. Men uansett. Synes synd på de.. :/
   God påske, og ha en fin dag videre 🙂

  91. Line:
   Du skriver du vil gjøre alt i hele verden for at dyr skal få det bedre: hva med å begynne med deg selv? Les deg opp på hva som er dyretestet og ikke. Det at du “prøver å holde deg unna” er ikke godt nok. Og du spiser kjøtt pga. proteiner, fordi du trenger det? Hvordan tror du vegetarianere overlever?? Det er RIKELIG med proteiner i mat som ikke er kjøtt. Så det argumentet holder ikke.

  92. Herregud ! For et bra innlegg ! Det du skriver er akkurat slik jeg tenker, er selv vegetarianer å har vært det i to år nå, å har tenkt å holde det slik. Setter stor pris på det du gjør for dyrene ! River selv ned plakater av sirkus selv, hehe uansett hvor dumt et må se ut 😛

  93. All respekt til dæ som står så sterkt for en utrulig viktig sak. Sett pris på at du skriv om det her på bloggen, takk! Skulle ønske flere kunne tenke sånn.

  94. Hater hvordan di dreper dyrene på! Greier ikke å se på videoer! Og når jeg leser sånne ting får jeg tårer i øynene! Jeg bruker ikke pels,og forstår ikke hvorfor di bare kunne laget fake pels når di først kan det en å bruke et ekte stakkars dyr! Har også lyst å bli mer nøye på hva sminke jeg bruker! Så neste gang jeg skal kjøpe noe sminke skal jeg kjekke først! Sophie du inspirerer meg kjempe mye! Er så glad du forstår ting!Og bryr deg! Er bare 14 år men har så lyst til og bli vegetarianer! Men kan du ha et innlegg om hvilken sminke og mat som ikke er dyretestet og hvor man kan få kjøpt mat som ikke er laget av ekte dyr? Målet mit i live er å endre dyreverden! Har så lyst og starte en eller aen gruppe,noe stort som kan stoppe dette her!Vett også om en hund som bor litt nærmed meg,eieren er narko og går ALDRI tur med den,jeg spørte om jeg kunne gå tur med den,så fikk jeg lovt så tok jeg den med på fjellet! Den var kjempe snill,men tror den var døv? hørte ivertfall ingenting når vi ropte på den! han bor også bare inne i et sånn gjerngjerder,men ingen tak han har bare et lite hus,har så lyst og hjelpe den! Og narkoen har sikkert bare hunden fordi han får 1000 kr ekstra i månden på og egentlig bruke på hunden som han sikkert bruker på drikke..Har så lyst og hjelpe!
   Håper du leser kommentaren min,hadde satt stor pris på det!

  95. Hei, jeg bare lurte på en ting, om det att du er vegetarianer, er det sånn att du er i mot all form for annskaffelse av kjøtt, som hjortejakt og lignende, eller er det de store selskapene du er i mot…som foreks, kjøttet til McDonalds…der ingen (virker det som) vet hvor eller hvordan “kjøttet” har kommet seg dit (æsj) …og hvor det kommer fra… ( ææææsj!!! )
   Eller er det sånn att hadde du selv tatt jegerprøven så hadde du spist kjøttet om du selv felte dyret? da vet du jo selv att dyret ikke led unødig…(ja, jeg vet att det er “jegere” der ute som ALDRI burde hatt tillattelse til felling! BRENN!)
   Jeg bare lurer 🙂

  96. Å et slikt innlegg har jeg ventet lenge på! 🙂 det er så inspirerende. Jeg bryr meg jeg også! Men synes av og til det blir litt vanskelig til tider, jeg er så glad for at de har Isadora i de vanlige butikkene! Det vanskeligste er å finne såpe og shampoo, synes jeg. Siden det er så mye dyrere, enn det som tester, har du noen tips til shampoo og såpe? Jeg trodde den shampooen fra Dikson testet på dyr, den du nettopp blogget om, gjør den ikke det?
   Jeg blir kvalm av å se hvor mange som går med ekte pels og faktisk bruker penger på det!
   Når du skriver slike innlegg, er det så motiverende til å gjøre litt ekstra for å unngå det!:)

  97. Er så enig i det du skriver! Mange er for at sminke, medidsin og alt skal testes på dyr. Jeg er veldig uenig! Og at vi må spise kjøtt fordi det hadde blitt overflod av dyr om vi ikke hadde det er bare tull. Isåfall kan man si at det er alt for mange mennesker her i verden også. Skal vi liksom begynne å drepe mennesker? Tror ikke det.. Og jeg er en sånn person som synes dyr er like mye verdt som mennesker. At noen kan være så kalde og ikke bry seg er helt utrolig. Og det som skjer i Kina… Det gjør meg FORBANNA! Kunne ha slaktet hver eneste person som gjør sånt mot dyr. Rett og slett fordi det er galt!
   Jeg er ikke vegetarianer, har prøvd to ganger. Har dessverre ikke råd til å finne erstatninger for kjøtt slik som ting er nå, men jeg bryr meg fortsatt! Jeg bryr meg kjempe mye. Mitt største ønske er å kunne åpne et omplasseringssenter for hjemløse dyr i utlandet, ettersom det er mest av hjemløse dyr der. Dessverre er det ikke mye penger i dette, men hadde det vært det hadde jeg gjort det!
   Bruker heller ikke pels.
   Fortsett å skrive sånne innlegg og inspirer andre til å bli dyreelskere 🙂

  98. Hvor dum er du egentlig Sophie? Skriver at du er så mye imot dyremishandling og at du er godt menneske som velger å ikke spise kjøtt fordi det er fra dyr.Du har helt sikkert en dundyne hjemme eller vesker,tilbehør eller møbler i skinn å skinn kommer fra dyr,samme gjør dundyne. Du har restylane ikke sant? Viste du det er restylane er testet på dyr? Jeg syntes det du skriver blir for dumt.Selvfølgelig så er dyremishandeling dumt og man vil ha slutt på det,men det går ikke.Alle dyr blir ikke drept på en vond måte å dyr har blitt brukt til forskjellige ting i flere tusener av år så man skal ikke stoppe med det. Vi lever på dyr å sånn er det bare. Du har sikkert drept en orm,flue eller maur en eller annen gang,men du har sikkert ikke verdens dårligste samvittighet for det fordi de har ikke stor betydning.

  99. Jeg står så mye med deg!! Mennesker er dyr vi å, vi har bare tatt over verden egentlig. Vi hadde ikke likt om noen rev av oss håret eller huden. Er så enig, sirkus og pels er noe ….

  100. Utrolig bra innlegg Sophie!♥ Ifjor var jeg på sirkus med typen og datteren min. Det var siste gangen jeg noen gang kommer til å dra på sirkus. Fy søren som dyrene så ut, det var flekkete over alt, hadde store flekker der de ikke hadde hår. Pelsen var flokete og alt. Det var på Sirkus Arnardo. Fy faen så dårlig de behandler dyrene! Fikk så utrolig vondt av meg å se på det, så jeg skal aldri mer på sirus igjen. Og heller starte som deg, med å rive ned sirkus plakater når de kommer.

  101. Jeg bruker ikke pels og ikke sminke som er testet på dyr. Jeg har prøvd og ikke spise kjøtt, men får det dessverre ikke til. Jeg har en hest og rir den horsemanship, uten pisk, bitt og sporer. Sist gang jeg var på sirkus Arnardo ble ponniene pisket masse og det så ut som en av dem haltet, den løp langt bak de andre og dradde bakbeinet etter seg. Uff! Etter det har jeg ikke vært på sirkus. Du er en fantastisk person Sophie! Stå på videre:)

  102. Dette er et så fantastisk og inspirerende innlegg! Endelig en blogger som faktisk står opp for dyrene. Som velger å ikke bruke pels (canada goose), selvom alle andre toppbloggere gjør det. Som er i mot sirkus med dyr. Som velger å ikke spise kjøtt. Som sier nei til dyretestet sminke. Som gir penger til dyr i nød. Som ikke går på dyreparker. Er så stolt i dette øyeblikk. Du er en så inspirasjon for mange unge jenter og gutter! Følte bare å fortelle seg dette. Vet ikke om du ser denne kommentaren i det hele tatt. Du er en jente med ett stort hjerte. Stå på, sophie! Aldri gi opp!!

  103. Jeg også er VIRKELIG i MOT dyremishandling, pels, og testing av produkter på dyr! Håper du har lyst til å lese et innlegg som jeg skrev om kosmetikktesting på dyr! Innlegget finner du under katogorien: Dyremishandling på bloggen min 😉

  104. Hei Sophie Elise!
   Jeg veldig opp til deg innenfor dette temaet med dyr, dyremisshandling og vegetarkost. Jeg syntes du er en stor inspirasjon, og jeg syntes det er bra at du står for dine egne meninger! Jeg ønsker selv å bli vegetarianer, men får ikke lov da jeg bare er 16 år.. Så jeg lurte på om du kan skrive et innlegg om hvordan du gikk frem for å bli vegetarianer, hva du spister i begynnelsen, hva du spiser nå og rett og slett hvordan du “gjør det” og hvordan det går. Lager du din egen mat til middag, eller kan du spise det samme som resten av familien, bare at du dropper kjøttet? Hadde satt veldig stor pris på et sånt innlegg her på bloggen, og det tror jeg det er flere som også hadde!!

  105. Blir så glad av folk som deg Sophie! Du er fantastisk! Er også veldig i mot dyreplageri, men kan ikke gjøre så mye når jeg er 12 år! Går ikke med pels, spiser ikke mye kjøtt, mest vegetabilsk kjøtt. Jaja det er jo noe det å:D U go girl!

  106. godt å se at noen bryr seg og tar tak 🙂
   men tenker du på produktene du bruker, og at de er dyretesta? eller er det noe du ikke er imot?

  107. Hei sophie Elise! Jeg håper du leser dette! Jeg er så enig! Jeg kunne ikke vært mere enig! Jeg synes dette er så bra skrevet at jeg håper det var greit for deg at jeg kopierte det til min blogg! Jeg synes også at det er så bra at en så fin topp-blogger skriver det de mener! Og du er forbilde for mange som leser bloggen din, som meg! 🙂 Det er så bra fordi at alle som du er forbilde for begynner og se sannheten som deg! du er et fantastisk menneske! Jeg håper jeg får svar! 🙂

  108. Jeg står for alt det samme som du gjør, aldri dyre testet produkter, ikke sirkus og ikke pels.
   Det er bare en ting som virkelig provoserer meg når det gjelds deg å det er det store forbruket ditt.
   Bryr du deg ikke noe om barnearbeid og underbetalte arbeidere? Når du kjøper ting fra fra de fleste butikkene i Norge, støtter du denne industrien.
   Så klart skal man jo kjøpe seg de klærne man trenger, men du shopper veldig ofte.
   I tillegg kommer transporten og produksjonen, dette går utover miljøet, noe som igjen skader vår kjære jord, og alt som lever der.
   Er det sånn at du bare bryr deg når det gagner deg, eller gidder du bare ikke å gjøre noe for vår egen rase, for vår jord? Så lenge dyra har det bra, så gir du faen i alt barnearbeidet som er i u-land. Du får jo kledd deg fint, så da har vel ikke det noe å si for deg?
   Jeg støtter veldig mye av det du sier og gjør, men dette er noe som virkelig provoserer meg.

  109. Hei!
   Er veldig enig i det du skriver her Sophie, jeg er også imot pels og produkter som er testet på dyr, og at dyr ikke skal leve i fangenskap. Men har et spørsmål ang. hva du synes om hestesport og ridning generelt? Vet mange mener at dette ikke er bra for dyrene, da dette ikke er deres “naturlige liv”.
   Jeg personlig har holdt på med ridning i flere år, og ser ikke på dette som dyremishandlig i seg selv, men er fult klar over at alt for mange hester ikke har det bra der de er i dag. Er mange som prøver å ha et hestehold som er mest mulig “naturlig”, dvs. hestene går ute hele døgnet, uten sko, fri tilgang til for, og de rir gjerne uten bitt i munnen til hesten.
   Nå vet jeg jo ikke hvor mye peiling du har på hest, mem jeg regner likevel med at du har et eller annen formening om dette, og den vil jeg gjerne 🙂 Du kan godt svare meg på mail eller eventuelt lage et innlegg om det, da jeg tror det er mange som lurer på det samme 🙂
   Du er rå!! klem <3

  110. Jeg tenker akkurat som deg, hater at folk skal mishandle dyr, for di har jo følelser di også! Blir så irritert vist folk er så,domme å slår dyr, eller mishandler dem på andre måter! Di fortjener jo det ikke! Di har også et hjerte, det må faktisk folk begynne å tenke på. og behandle dyr med respekt! Di fortjener IKKE å bli trakassert! På noen som helst måte! Di er akkurat som oss, di har også følelser, akkurat som oss!

  111. Jeg blir bare mere og mere glad i deg 🙂 Jeg er såååå enig med deg, og støtter deg 100%. Lover deg. Jeg bruker aldri pels og hater å se folk disse rundt i disse dyre pelsjakkene sine som nesten ALLE bruker nå + gamliser. Søstra mi har en lue med kanin pels som jeg bruker til fotball og skyter rundt ute og river av lua og hivern i snøen. Liker den bare ikke!! Har venner som sier at de driter i om det er pels eller ikke for dyret er uansett død fra før av. Ja men det kunne vært unngått hvis man ikke kjøpte den da. Tenk litt da for hælvete. Vi bor i verdens rikeste land og det eneste mange tenker på er seg selv og hvordan de skal kle seg og disse ned på de som står utenfor. Til og med barna i Afrika kan ha det gøyere en oss. Jeg har elsket dyr siden jeg var liten, har selv hatt katt og har nå hund og marsvin og elsker de. Er også medlem av NOAH og gir penger dit vær måned. Holder meg også unna enkelt kjøtt som hest siden hester en mine beste venner og man spiser liksom ikke dem. Men du 🙂 jeg elsker bloggen din og stå på vidre du er fantastisk 🙂 har også sendt meldig til Høyre leder Erna og at hvis hun kommer til retten så må hun se å få gjort noe med denne dyre mishandlingen.

  112. Gjør akkurat det samme når det gjelder plakatene for sirkus. Jeg blir sint og irritert (høres kanskje dumt ut) når jeg ser slike plakater. Jeg var på sirkus en gang da jeg var mindre. Har aldri hvert der siden. Man kan se det på øynene til elefantene mens de har en eller annen dum kjerring i stiletthæler stående på pannen. Latterlig at det fortsatt sees på som underholdning. Vi er i 2013. Burde vi ikke vært litt mer utviklet nå? Går heller ikke på seaworld. Synes veldig synd i delfinene som må være med på show etter show og etterpå svømme med mennesker som betaler for det. Men jeg må jo innrømme at dyreparker går jeg i. Kanksje jeg er litt for uviten? Men var ihvertfall i en apepark og mange av apene der var utrydningstruede og så ut til å bli veldig godt tatt vare på. De hadde en jungel for seg selv, men noen var også bak glass. Disse hadde veldig stor plass med jungel også da.

  113. hvis du er så jævlig opptatt av dyr og alt det der, hvorfor i helvette spiser du fisk da? haha, jævlig fail

  114. Hei, Sophie!
   Jeg er veldig enig med deg mange steder. Jeg er stolt MOTSTANDER av pelsdyroppdrett. Jeg er også vegetarianer.
   MEN jeg tror du missforstår litt. IKKE ALLE MISSHANDLER dyrene de bruker på circus. Noen mennesker har samvittighet og tar godt var på dyrene sine. det gjelder bare å finne ut HVEM som er på den rette siden av loven.

  115. Jeg leser ikke bloggen din, men nå ble jeg glad! Stå på, du aner ikke hvor stor innflytelse du har. Jeg håper leserne dine forstår hvor viktig denne saken er!
   Hilsen Janne, veganer og NOAH-aktiv

  116. Skal jeg være helt ærlig? Jeg er ikke akkurat din beste leser og er ikke akkurat den som liker veldig bloggen din. MEN, du er i allefall forståelig! Du har et hjerte som gull! Og det beste ved deg, er at du ikke lar det gullet lukke seg men skinne! Jeg er en dyreelsker og vurderer på å bli 100% vegetarianer. Jeg er veldig glad du skriver om dette, at du åpner de utlukkende øyene til folket som da kjøper/bruker pels og drar på sirkus osv. Fortsett sånn fordi jeg vill alltid være med deg og støtte deg! Jeg er så lei av at folk gir blaffen i hva som skjer! Jeg har venninner og venner som går med pels og alt, men når jeg prøver å vise dem videoer av hva og hvordan dyra blir drept for at folk skal vise seg med pels, ja da så rygger de unna og tør ikke se slike videoer. Det er da de våkner noen sekunder, men likevell gir blaffen fy as! En eller annen dag så vil verden slukne pga mangel på dyra og den dagen vil jeg dø lykkelig, fordi det er da folk vil reagere. Etter alt vi gjør for å overbevise dem, men nei. Det vil bli forsent en eller annen gang og da vil folk angre. Så jeg håper med mitt hele hjerte at folk vil skjønne og slutte å kjøpe disse unødvendige tingene. Vær så snill og våkne opp alle sammen. La oss bli ett og kjempe. Og for dere som nå er imot som sier dyret spiser mennesket og vet dere hva jeg sier? HAHAHA! La oss dra tilbake i tid litt der det var disse kalde krigene, der folk ikke hadde noe å spise jo da så spiste mennesker hverandre så ikke kom her og si at dyr ville spist eieren. Alt for ofte er dyr for snille mot oss og ofrer livene deres for oss og hva gjør vi?

  117. Er ikke så veldig “rosa” av meg og datt nærmest innom ved ett uhell, men nå må jeg si jeg er veldig imponert og ikke så rent lite overrasket. Shame on me som bare forventa noe hodeløst pjatt og så feil kan man altså ta! Dette var ett veldig bra innlegg:)

  118. Åå, elske deg ! For at du bryr deg og faktisk kan bruke bloggen til å spre ditta viktige temaet vidare! Utrulig inspirerande:)

  119. Hei jeg er helt enig jeg ELSKER dyr og HATER sirkus, fra jeg var 6 og ett halt år gammel har jeg HATET sirkus dyr skall ikke piskes,skades eller bli brukt til produkt testing det er idiotiske !
   Med å tenke på hvor mange ” kaniner” og andre dyr blir behandlet er det sånn at det bare skulle blitt ULÅVELIG !

  120. Bare forsett med dette sophie, det er utroli bra av deg! du får flere og flere til å innse at dyrene fortjener det mye bere.STÅ PÅ

  121. Jeg synes det er sykt bra at du bryr deg så mye om dyrene! du får meg til bry meg ENDA mer en jeg gjorde før, og jeg får lyst til å melde meg inn i slike ting som du er med i!

  122. Snille, søte, vakre, fantastiske deg! Jeg er heelt enig med alt du sier! Jeg elsker dyr over alt, jeg liker dyr f.eks bedre enn andre mennesker, haha det høres rart ut men det er helt sant! Jeg ville bare si at du er den eneste toppbloggeren som ikke har pels og som faktisk står for noe i det hele tatt! Og det at du står for dyr, som ikke kan stå opp for seg selv er helt fantastisk! JEG ELSKER DEG <3<3 Du er mitt forbilde! Stå på videre, jeg heier på deg og ønsker deg alt godt! <3 :*
   Btw... "Strong people stand up for themselves, but stronger people stand up for others"

  123. Jeg syns det er så bra at du tar opp dette! Det er meningene dine som skiller deg fra alle andre rosabloggere, du står virkelig for det du mener! Men tenk på at ikke alle sirkus bruker dyr, prøv å ikke ødelegg for dem. Men det er dødsbra at du gjør sånne ting! Kan du skrive et innlegg om ting “vanlige” tenåringer kan gjøre for å protestere?

  124. Bra innlegg, og jeg er helt enig! Men det er jo ikke dyreplageri med dyreparker, de blir jo tatt godt vare på der og får mat 😉

  125. elsker at jeg slipper å føle meg alene når det gjelder å elske dyr! <3 jeg går aldri på sirkus med dyr i, jeg har aldri og da mener jeg aldri hatt på meg pels, jeg abonnerer på dyrebeskytelsen og jeg er utrolig glad for at du også bryr deg! <3

  126. Kan du legge ut et innlegg om hvilken sminke du bruker? Jeg, er også sånn som deg, men vet ikke hvordan sminke jeg skal bruke eller ikke, så please, hjelp meg!
   Elsker bloggen din!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg