diett

I det siste har jeg tenkt mye på at jeg skal bli skikkelig trent og fin, rett og slett fordi jeg er slank naturlig og får fort muskler – derfor er det jo ganske idiotisk å ikke utnytte den muligheten jeg har, mange må jo slite lenge for å få litt muskler mens jeg får det ca med en gang. Flaks har jeg der, kan man trygt si!

Jeg trener ikke for å bli sunn, fordi jeg elsker junkfood og kommer aldri til å stoppe med å spise det. Derfor ble jeg ganske glad når jeg hørte om en diett som går ut på at man skal kun spise mellom 12:00-20:00 på kvelden, og så ha en pause fram til 12:00 neste dag . Man kan spise hva man vil imellom der, uansett hva! En jeg kjenner gikk ned 5 kg på den dietten, så det er jo kanskje noe å prøve for dere som vil gå ned litt? 

Men såklart, det beste er vel å spise generelt sunt og trene jevnt, men det er ikke alltid like lett når man bor hjemme og foreldrene stort sett bestemmer kostholdet ditt. .

Tumblr_mgdzdzmds01rkgr6ro1_1280_large

Tumblr_mgld5zea8e1qzqm4io1_500_large

406106_225649327571005_1700528165_n_large

Screenshot2012-04-06at65035pm_large

 

83 kommentarer
  1. haha samme her, kunne du kanskje lage ett inlegg med masse treningstips og ting å gjøre for å f.eks. få: fin rumpe, fine armer, fine bein osv.? er utrolig bra å starte nå i vinteren slik at man ikke stresser rett før sommer 🙂

  2. Haha! Sorry, men det er det teiteste jeg har lest i hele mitt liv… Du kan virkelig ikke spise hva du vil mellom klokka 12 og 20, og tro at du dermed går ned i vekt?! Dersom du propper i deg 4000 kcal på denne tiden, vil du fortsatt fort legge på deg. Det er også veldig dumt og skrive at dette er sant, og lure mange tusen unge jenter trill rundt, når det overhodet ikke er fakta!!

  3. det nederste opplegget er bra om du vil ha skjev kroppsbygning. pushups uten ryggtrening er dårlig butikk!

  4. Som Birgitte sa: Om du proppe i deg mange kcal på denne tiden, også slutter å spise etter klokken 20, vil du ikke gå ned i vekt. Og skal du bare droppe frokost? Det er noe av det dummeste man kan gjøre om man skal ned i vekt. Frokosten er veldig viktig for forbrenningen din for resten av dagen!

  5. Hvis du skal bygge muskler ordentlig så må du spise. det å sulte seg selv i 18 timer er sannsynligvis ikke det smarteste. Men bare det å trene er jo bra, vil du bli fit trenger du ikke verdens beste kosthold eller treningsprogram. Du trenger jo heller ikke gå ned eller gå pe en diett. Men smart tenkt av deg å nyte det at du lett bygger muskler , for jeg er av de som bygger sakte muskler, og jeg skal love deg det er ikke morsomt!
   Kos deg, å ha det gøy med treningen! 😀

  6. er jo om morgenen du skal spise mye calorier. De forbrenner hele dagen. Du bør ikke spise etter kl 7 🙂

  7. First of all: dette er ingen diett 🙂 Det kalles periodisk faste og brukes av mange som trener styrke (som meg).
   Jeg bruker denne, spiser akkurat så mye jeg forbrenner, trener hardt, og jeg går ned i fettprosent men opp i muskler 🙂 så jeg har ikke gått ned i vekt, men har blitt slankere. http://fitnessbloggen.no/periodisk-faste/
   Les gjerne denne for å få vite mer om det!

  8. kan virkelig ikke se hvordan det hjelper, haha 😛 ja det blir sagt at man ikke bør spise sent på kvelden fordi det ikke er sunt eller for da legger man på seg mer eller noe sånt, menne man kan da absolutt ikke bare spise MASSE junkfood og tro man er sunn bare fordi man gjøre det på et viss klokkeslett…..

  9. Tror du har misforstått litt.. Den dietten kalles periodisk faste, noe som betyr at man kan spise mer de timene man spiser for å dekke kaloribehovet, men man kan ikke trykke trynet i hva man vil for det.. Skal du bli fitt, altså bygge mer muskler så må man tenke litt over hva man spiser.. Svært få som får en fit sterk kropp på å spise goderti og fastfood i de 8 timene man kan spise…Så enkelt er det desverre ikke

  10. Uff, sophie.. når du skal uttale deg om noe så viktig og påvirkende må du sjekke fakta.. det er nok ikke så lett, spiser du 3000kcal så gjør du det, uavhengigbav når på dagen. Diett i kombinasjon med dette, som er periodisk faste, vil gi raskere resultater, thats it. Jeg blir bare provosert når offentlige personer uttaler seg utenå tenke seg om….

  11. Periodisk Faste tror jeg det kalles, har lest mye bra om det! Er jo ikke meningen å trykke i seg 4000 kalorier på disse timene, men å spise nogenlunde sunt.

  12. Periodisk faste vil ikke si at man kan spise akkurat hva man vil og ikke legge på seg. Det må da du også forstå. Det er 3500kcal i et halv kilo, så om du spiser det så vil du også legge på deg det. Sånn er det bare, så sorry – om du vil ha muskler så må du nok spise skikkelig og ikke bare dritt som du gjør nå.

  13. Ojj her sprøytet du ut en del broscience sophyyy.
   Å gå ned i vekt er det enkleste noen sinne. Calorier inn vs Calorier ut. Å bli fit er da hakket vanskeligere, ta deg en tur på simplyshredded.com og les deg litt opp.

  14. No offence, men det å oppfordre folk til å gå på en diett som er farlig er jo helt forjævlig sykt Sophie!! Du er toppblogger, utrolig mange unge jenter leser bloggen din, og unge jenter skal ikke på noen diett, særlig ikke der man slutter å spise! Dette kan til og med føre til spiseforstyrrelser… Dette er ikke noe hat mot deg, men å oppfordre noen til å gå på diett er utrolig dumt gjort. Hvis man vil ta av, gjelder det å spise sunt og trene, og ikke minst spise jevnlig!! De som har greie på sånne ting sier jo at man skal spise lite om gangen, men ofte! Dette er jo stikk motsatt! I tillegg er frokost det viktigste måltidet til dagen, og det skal komme før kl. 12..

  15. Bra du utnytter det, men jeg tror det kan være lurt og heller snakke med foreldrene dine om at de kan kjøpe inn litt mat etter hva du tenker å spise. Det gjorde jeg med mine foreldre, og nå spiser hele familien mer variert og sunt! Så burde du kanskje spise mindre, men oftere! Da må kroppen hele tiden jobbe med det du spiser. Så kan du ha (no)en dag(er) der du kan spise ca hva du vil, da det er greit å unne seg noe godt noen ganger. Kroppen har generelt ikke godt av alt det usunne som er i junkfood og snacks, så for helsa de og kroppen din vil jeg nok tenke litt på det om du spiser det ca hver dag:) Men stå på, dette går nok fint!

  16. har kun skrevet koselige kommentarer her tidligere, men dette blir for dumt sophie 🙁 du som toppblogger skal ikke anbefale tenåringer å gå 16 timer uten mat! dumt gjort.

  17. hahah, hvor dum er du? du kan aldri gå ned i vekt på den måten, har du ikke hørt at man blir ikke sunn tynn av å sulte, man må trene jevnlig og trene for å være sunn..
   Når man skal trene og bygge muskler så må man ha så og så mye proteiner i kroppen for dagen, og masse grønnsaker, så lykke til med den…
   og du trenger ikke å tro heller at du trenger så vidt og gjøre noe, greit at du har ikke noe fett og få vekk, men du har ikke så mye fett og bytte om til muskler..

  18. Tror det er bedre å spise hver 3 time i små sunne posjoner om man skal gå ned. Å kun spise etter 12 blir jo litt jo-jo slanking. Kroppen senker forbrenningen når den først får mat, for å ikke bruke opp alt når den vet det er lenge til enste gang, og da når du putter i deg mye mat etter klokken 12, så har kroppen så treg forbrenning at at bare blir fett.

  19. BRA AT DU VIL BYNNE Å TRENE, MEN DET DU SKRIV HER HØRES BARE HELT TEIT UT!
   For det første! Så tynn som du e fra før, e det ingen vits at du prøve å slanke dæ nåkka mer. Det du burde fokusere på e å spise proteinrik og sunn mat i tillegg til å trene.
   For det andre, så kalles det periodisk faste, ikke en slags diett. Og poenget med det e ikke at du kan spise ka du vil mellom de to klokkeslettan, tvert imot! hvis du proppe i dæ burger og masse anna junkfood har det ikke så mye å si om du trene.
   Hvis du vil få ordntlige resultata, prøv å spis sunt og heller unn dæ litt usunt i helgen.
   Syns virkelig du burde sjekke ut litt fakta om det her, og ikke gi treningstips og spisetips til alle leseran dine når du ikke ha spesielt peiling på det sjøl.
   Men stå på! Hvis detta e nåkka du vil, så får du sikkert til! 🙂

  20. Hej fin blogg, lurte bare på om du bor på Trondenes og har en rosa bil ? Hehe, håper du kan svare 🙂

  21. Du skal overhode IKKE slutte og spise så tidlig på dagen, dette er tiden for DAGENS VIKTIGSTE MÅLTID og det SKAL IKKE KUTTES BORT. Du har vel hørt ordtaket “uten mat og drikk duger helten ikke”?
   Det som du heller kan gjøre er å spise små måltider ofte. eks 1 brødskive jevlig istede for 7 en gang om dagen liksom.

  22. Herregud det her må du trekke tilbake, eller informere mer om! Stakkars alle de unge jentene som går på dette her nå. Får å gå på en slik diett skal du trene vanvittig latterlig mye, hvis du skal spise hva du vil. Og ved å hoppe over frokosten så ødelegger det for forbrenningen din, det er en grunn til at man sier at frokost er det viktigste måltidet gjennom hele dagen! Det her var bare for latterlig. Ikke uttal deg om ting du ikke kan. Det kan du la leger og ernæringsfysiologer ta seg hånd om.

  23. Det er dette som er med å skape spiseforstyrrelser blandt unge mennesker. Du har en enorm påvirkning på mange av de unge jentene som leser bloggen din og du burde tenke over dette før du skriver slike innlegg. Du burde ikke reklamere for en diett som du ikke har gode kunnskaper om. Ved å ikke spise på mange timer synker blodsukkeret for så å stige voldsomt igjen når man spiser. Det beste er å spise sunt og variert med jevne mellomrom slik at blodsukkeret holder seg stabilt gjennom dagen. Bare et lite tips!

  24. Jeg hater diett og å trene, så kanskje jeg må prøve ut det.
   Haha, ser forresten at Kissie hele tiden kopierer bildene dine. Som f.eks. fra dette innlegget.

  25. Idiotisk diett. For det første kan du ikke stå opp klokken seks, og leve livet frem til 12 uten å spise. For deretter å proppe i deg masse mat. Tviler sterkt på at du går ned med den dietten. MAn skal spise sunne , små måltider, MANGE måltider om dagen. Og trene. Det er da man går ned i vekt og får fit kropp

  26. Hehe det her er nesten flaut. Man kan selvfølgelig ikke spise hva man vil og forvente å gå ned i vekt/bygge muskler. Hadde jeg vært deg ville jeg slettet dette innlegget før det latterliggjøres på de store nettavisene.

  27. Frokost er dagens viktigste måltid. Uten blir det vanskelig å konsentrere seg (skole kommer umulig til å gå veldig bra) ..og du kommer til å bli så slapp..blablabla.. Bare spis frokost!

  28. Hei Sophie! jeg vet det er lett å tro på dietter som er raske og “effektive” på vekta. desverre fungerer mange dietter slik at man går ned i bårde muskler og fett, og i og med at du er slank ville jeg ikke tenke så mye på bare vekt, men heller fokusert på muskeldefinisjon og spse sunt og trene regelmessig. å bli “trent” handler i hovedsak ikke om dietter over et gitt tidspunkt, men en livsstilsendring. jo senere kroppen forandrer seg, og jo lengre du klarer å “holde deg på matta”, jo lettere vil det være å fortsette i samme dur etter hvert. Er også svært mange som har vrangforestillinger om hvordan man blir sunn og trent, så kan være lurt å få en “kickstart” med en god personlig trener som kan veilede deg med både kosthold og trening 🙂

  29. Det heter periodisk faste.
   Tja, du kan vel spise hva du vil, men da blir du ikke mye sunn innvendig. Men uansett hva du spiser – du må bruke mer kalorier enn du spiser for å forbrenne fett, enkelt og greit. Så ja, du kan spise hva du vil, men det må ligge under for eksempel 1200 kalorier for å ha effekt. da kan du på en dag spise 5 freia påskeegg, men ingenting annet, hvis du vil gå ned i fett.
   Det er også bra for fettforbrenning (hvis det er det du vil, du vil vel egentlig bygge muskler?) å spise fett og proteiner på morgenen, og karbohydrater mot ettermiddagen/kvelden. Altså ikke frokostblanding, men kjøtt og salat til frokost.
   du kan spise f.eks. 150g kjøtt + salat + 1/2 avokado til frokost, skyr, CC, knekkebrød med makrell og salat til lunsjer, og havregrøt/taco til middag.

  30. og grønnsaker til frokost. nå er jo du vegetarianer, vet ikke hvordan proteiner er i soyakjøtt, men jeg spiser ca 35g proteiner til frokost, og så mellom 20-40 til 3 andre måltider i løpet av dagen.
   Og, styrketrening er det du vil, ikke ligge og ta situps og gå en powerwalk.
   Kom deg til styrkeapparatene og frivektene på treningssenteret. Det er når du løfter mot gravitasjonen at kroppen og rumpa vil løfte seg!

  31. Ah samme her..får ikke spist akkurat det jeg vil siden jeg ikke får røre komfyren hjemme/lage ordentlig mat selv -.- gleder meg til å flytte!

  32. Men kjære deg, du trenger jo ikke å gå ned i vekt! Det er også viktig å starte dagen med et næringsrikt måltid slik at man har energi på starten av dagen. Synes ikke denne dietten hørtes så bra ut, dessverre.

  33. Endelig en blogger som er litt “normal” 🙂 De fleste store bloggere er jo totalt nazi på kosthold, og jeg synes det fort blir press på oss andre også ved å lese om banan, eple, nøtter og protein til frukost, middag og kvelds.. Synes det er mye mer avslappende å lese bloggen din, og liker deg veldig godt for at du ikke kaster deg på denne trenden, men er deg selv 😀 Helt kanon! You go girl!

  34. Det beste er jo igrunn å ete skikkelig mat kortid som helst på dagen når du er i aktivitet – sånn som når du kjem heim frå skulen og veit du ikkje skal så masse meir, så er jo ikkje de så lurt å stappe i seg jævlig masse rett før du legge deg..

  35. Den venninna di som gikk ned i vekt med denne “dietten” mista nok bare muskelmasse, og det vil man jo ikke. Syns du skal redigere dette innlegget, det er mange unge jenter som leser dette som sikkert kommer til å ville prøve det og dette er ikke et god kostholdsråd

  36. Håper ingen følger dette. Det er det dummeste. Jenta har ikke lest seg opp i dette og periodisk fasting en eneste plass. Blir syke konsekvenser om folk som ikke har peiling på hva en spiseramme og kosthold er skal begynne med dette. Jævligste jeg har lest.

  37. Hvorfor kommenterer dere folk stygge ting, skaff dere et liv istedet for å sitte hær å kommentere dritt. Herregud….

  38. Om poenget ditt er å bygge muskler funker ikke denne faste-greia. Dette er mere for folk som vil slanke seg og gå ned i vekt. Om du skal bli fit må du spise masse proteiner og trene riktig, ikke proppe i deg det du vil.

  39. Du bør virkelig tenke over ka du skrive på bloggen din.. Du veit kor mykje lesarane dine (gjerne veldig unge lesara) kan bli påvirka av det du skrive. Og at du då skrive om den “dietten”, og at folk kanskje bør prøve den dersom dei vil gå ned i vekt er utrulig dumt.
   Og ja, folk velge sjølvsagt om dei vil lese bloggen din osv, men ein kan ikkje velge ka ein lar seg påvirke av. Du bør tenke godt igjennom sånne ting før du posta innlegg.

  40. Du må tenke på at det er 70% kosthold og 30% trening. Abs are made in the kitchen. Om du er vegetarianer så tviler jeg på at du kommer til å klare å bygge muskler. For som sagt, så er du allerede tynn, du burde ikke gå mer ned i fettprosent, da tar kroppen næring fra musklene dine istedenfor å bygge dem. For å bygge muskler må du spise like mye som du forbrenner, men det vil si helst i form av proteiner, umettet fett og langsomme karbohydrater. Det er ikke lett å bli fit søte deg 😉

  41. Mange sier at du ligner på en Barbie osv… en bimo osv… ja, men jeg Sophie som er gutt er imot dem siden du ligner ikke på en barbie kanskje litt… men det er på en positiv måte du er ikke redd for og vise hvem du egentlig er! Jeg er en liten fan av deg! 🙂 Stå på så kommer du deg sikkert opp på 1.plass på blogglista. 🙂

  42. Hei! Tror ikke dette er den beste dietten for å gå ned i vekt. Frokost på morgenen før skolen starter er faktisk det viktigste måltidet fordi det setter kroppen i gang. Den smarteste måten er å kutte ut småspising på kjeks og alt mulig, spesielt rett før middag. Lag heller oppskjært frukt eller smoothie som mellommåltid å spis jevnt. Når man spiser de “større” måltidene skal man heller ikke spise seg stsppmett, men sånn passe mett slik at man klarer et nytt måltid om 3-4 timer!

  43. Den måten å gå ned på vekt er veldig lik ”bingin” som er noe Bulimia folk gjør. Det er veldig usunn måte å gå ned i vekt på. :/

  44. Men kjære deg, SophieElise.. Hvorfor oppfordrer du dine unge, og lett påvirkelige, lesere å legge på seg og bli usunne? Å spise søppelmat med et kaloriinnhold på mer enn det dobbelte av det normale dagsinntaket for voksne kvinner, vil kun gjøre dere syke og, unnskyld uttrykket, bælfeite…
   Man bygger IKKE muskler med søppel.

  45. Hei! Jeg er ei jente på 14år som trener hver dag og elsker trening. Jeg leser en god del om trening for å finna ut hvordan heng skal trene og spise for å holde meg i god form. Det med å spise bare fra 12.00-20.00 høres absolutt ikke bra ut! Det viktigste måltide er frokost, noe som på vanlige hverdager spises før 12. Der er viktig å spise regelmessig og ikke for mye hver gang, men sånn at du har noe å trene på. Det å bare spise mellom 12.00-20.00 er ikke bra for kroppen uansett om du tror det hjelper siden du går ned i vekt. Det ødelegger innsiden av kroppen noe som er mye viktigere enn utsiden. Ville bare gi et lite tips før du ødelegger kroppen og psyken din 🙂

  46. Sophie Elise; Du har en blogg som er mye lest. Det betyr at du har mange lesere, mange UNGE og lettpåvirkelige jenter som leser bloggen din. Du har ett ANSVAR for hva du skriver her, og dette er helt feil. Den dietten du har hørt om heter periodisk faste, og er ingen diett, men ett levemønster. Du kan ikke spise hva du vil, du skal spise din tilmåte energi innenfor ett gitt tidsrom for så å faste i 14 timer. Teorien bak er at magesekken er tom etter 12 timer, og da har man to timer hvor kroppen tærer på fettet.
   Du skal vite at dette er ikke optimal diett fordi om mange lever slik og trives med det. Proteinmengden bør fordeles i flere måltider enn du klarer å spise innenfor 8 timer, og hyppigere proteiniinntak er mer optimalt enn innefor 8 timerstaket. (det har absolutt ingenting med forbrenning å gjøre da kroppen ikke skilner på 2 eller ti måltider i døgnet). En slik faste kan også virke negativt på jenter, da hormonene våre kan bli i ubalanse av dette. Vi kan bla miste menstruasjon med slike faster.
   Når du skal skrive om ting har du ett ansvar for at det du skriver er korrekt og at du har satt deg inn i hva det går ut på før du formidler det videre.

  47. Dette blir for dumt. Slutt å spre falsk informasjon ! Den dietten du sikter til er PF, den fungerer bra. MEN det betyr ikke at du kan spise HVA du vil i enorme mengder av den grunn….

  48. Det er flott å se at vi har så villt mange oppgeående mennesker som vet hva de snakker om når de poster ett innlegg på en blogg. Blir nesten litt stolt!
   Og ja! For de som ikke skjønte det så var dette sarkasme! -.-
   Dette er grunnen til at folk ikke blir smartere av det de leser om kosthold og hva som er bra for kroppen på nettet – Folk som uttaler seg om ting de absolutt ikke har peiling på…
   Periodisk faste er noe jeg virkelig ikke håper at den 12-årige jenta som leser dette innlegget begynner å spise etter.
   Du har “followers” helt ned til kanskje 8-årsalderen som ser opp til deg! Husk på det! De skal spise sunt og variert, og ikke minst like viktig, de skal da spise frokost!

  49. kjære sophieelise, må bare si at jeg digger bloggen din! og dersom du går lei av bloggideer kan du alltids blogge om trening slik som i innlegget over her. Etter at jeg leste innlegget har jeg faktisk trent hver dag og fikk faktisk litt inspo og lyst til å forsette å trene, så TUSEN TAKK! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg