be the change

Nå har jeg vært vegetarianer i et halvt år, og grunnen til at jeg ikke skriver så mye om akkurat det på bloggen er fordi jeg vil ikke ha så mye fokus på mat og kosthold her. Jeg regner med de fleste som leser denne bloggen er ganske unge, og da bør man ikke tenke så mye på sånt. Javisst, jeg har tatt et ganske stort valg om å kutte ut kjøtt, egg og godteri som inneholder diverse bein fra dyr (ja, det finnes det mye av!), men slike valg skal man få ta på egenhånd, uten påvirkning fra forbildet sitt, om jeg er det for noen av dere.  Jeg vil heller ikke “skryte” av at jeg er vegetarianer, for hvorfor skal jeg det? Det er ikke noe jeg er slik at dere skal få et bedre inntrykk av meg, det er ikke noe jeg gjør for bloggen sin del eller for å bedre min egen samvittighet. . Det er rett og slett fordi jeg elsker dyr! 

Elsker når kjendiser stiller opp på slike bilder . . Håper jeg får gjort det en gang! 

Pamela-anderson-peta_large

Det som også er fint med å være vegetarianer er at jeg føler jeg har “rett” til å uttale meg om dyremisshandling, fordi jeg gjør ikke forskjell på noen dyr. Jeg bryr meg generelt, ikke bare om min hund eller den ene hunden som ble brent ihjel på tv, de små kattene som ble reddet på animal planet eller den reven som ble laget pelskåpe av. Jeg bryr meg om kua, grisen, fuglen, kyllingen . . Ja, alt mulig! Jeg synes det er dobbeltmoralsk å si man er såå imot dyreplaging og så spiser man kjøtt, går med canada goose eller har kjøpt seg skinnsofa. Da kan du heller si “jeg er imot det ene men ikke det andre, fordi. .” og så begrunne hva du mener. Det er jo mange som synes det er “kult” å ikke bry seg å provosere leserne med sin nye pelsjakke, men det er nesten like ille å late som man bryr seg føler jeg. .

Herregud:( Slik er det ikke bare i pelsindistruen, men kjøtt også! Ikke vær naiv å si det ikke skjer i norge – for det gjør det.

556611_10151019197074586_1392650555_n_large 

Det blir liksom litt dumt å si ” jeg elsker dyr, men egentlig bare katten min” fordi det er jo det mange egentlig mener, og da får man stå for at “jeg synes det er grusomt at dyr blir plaget, men jeg bryr meg ikke nok til å kutte ut kjøtt” fordi det er sannheten, en hard sannhet. Man takler ikke å se at dyr blir plaget, men vil helst ikke vite hvordan baconet du har på talerkenen kom dit. Skjønner dere poenget? Jeg har all respekt for at andre ikke er veggis, herregud jeg er jo den eneste jeg kjenner som er det – det er mange som ikke kan bli det også, av helsemessige årsaker! Men man må ikke late som man er frøken prektig og redder verden når man ikke klagerer å begynne med seg selv engang – derfor er jeg så glad i tatoveringen min, “be the change” fordi jeg prøver virkelig å gjøre en endring – men da starter man med seg selv først. 

Såååå sant!!! 

270562_10150255681489586_5647744585_7328479_7566216_n_large

244 kommentarer
  1. jeg bruker ikke dyretestet sminke, ikke pels, men jeg spiser kjøtt fra gris ku, lam osv…men jeg bryr meg om dyr for det? jeg elsker dyr! mener du at jeg ikke er en ordentlig dyreelsker? selfølgelig vil jeg vøre vegiterianer, men det er vanskelig.

  2. Enig i noe av det du sier! Men naturen er jo laget for at mennesker spiser kjøtt, ikke baaare planter?! Dyrene er under oss i næringskjeden, og sånn er det.
   Støtter ikke dyremishandling og pels farmene! Men hva du lever av, altså mat og klærne du går med er forskjellig! Men alle har sine meninger, så jeg bare sier mine:)

  3. du er grunnen til at jeg ble vegitarianer! og det er jeg kjempe glad for, før du skreiv om det på bloggen så spiste jeg kjøtt men du motiverte meg til å ikke gjøre det! <3

  4. Hadde du smakt kjøttkakene til bestemor, hadde nok ikke du vært vegetarianer du heller! Og hadde hunden min smakt som dem, så hadde jeg spist den!

  5. Det med pelsindustrien og skjønnhetsindustrien skjønner jeg, men kjøtt er noe kroppen faktisk trenger. Vi trenger animalsk protein for å styrke alle beina i kroppen. For at det du sier skal høres logisk ut, så må vi kutte ut melk og.

  6. ELSKER DEG SOPHIE! Selv er jeg 19 år nå, ble vegetarinaer når jeg var 11 år gammel, og veganer når jeg var 14, selv om alle i familien min spiser kjøtt. Det var kjempeleit og tungt i begynnelsen, men jeg gav meg ikke, og er kjempeglad for at jeg stod for det jeg mente. Jeg bruker ikke klær og andre ting av pels, dun, skinn, lær og ull, eller dyretestede produkter – det er veldig slitsomt til tider, men faen det er verdt det!
   Føler meg så mye bedre med meg selv, og jeg kan si hva jeg vil om pelsindustrien og generelt alt som har med dyr å gjøre, fordi jeg ikke kjøper eller bruker noe som kommer fra dyr. Men jeg er jo ikke huleboer og spiser salat hver dag selvom, jeg lever akkurat som en normal person.. bare med hjerte 😉
   <3

  7. Utrolig bra at du tar opp dette! Det er mange unge jenter som ikke har peiling på hva som skjer ute i den store verden. Mange kjøper Uggs og Canada Goose, men tenker ikke på hvor pelsen faktisk kommer fra. Tommel opp til deg!

  8. Du er forbildet mitt!
   Jeg er imot dyremishandling, men spiser kjøtt, har lenge hatt tanken om å slutte, men greier det bare ikke, men skal prøve!

  9. Utrolig enig i alt du sier! Jeg er også vegetarianer, og ble det da jeg var 12. Av akkurat samme grunnene som deg, at jeg ikke gjør forskjell på dyr. Jeg elsker hunden min, og ville ALDRI spist henne. Det er jo helt absurd. Men det er jo egentlig det samme å spise kjøtt. De fleste velger å se forbi sannheten, fordi det er så utrolig mye lettere. Men sannheten er jo fortsatt der. Og Norge er ikke noe bedre enn andre land. Er sikkert en del lesere som kanskje leser min kommentar, anbefaler dere på det sterkeste å se på linken under. Det er sannheten, uansett om vi vil det eller ikke.
   http://www.broiler.no/kim/kims_liv.html

  10. Blir faktisk litt provosert når du sier slikt fordi det er faktisk ikke sånn det er. Det ligger i vår og dyrenes natur dette med jakt, hvordan ellers skulle dyrene overleve? Dyrene du IKKE spiser spiser andre dyr, så det du sier er det samme som å si at katten din elsker deg egentlig ikke fordi den spiser fugler, og fugler har de samme delene som deg? Eller spiser kylling hvis den får servert det som også har de samme delene som deg? Det blir det samme du sier, bare fra dyrenes perspektiv. Ellers skjønner jeg deg jo, men det der gjorde meg litt provosert.

  11. Men så må du tenke på at dyr dreper hverandre for å overleve og det samme gjør vi. I tillegg har jakt alltid vært en del av menneskets livsstil. Jeg er enig i at det er helt feil å stenge dyr inne slik at de må lide, men det er forskjell på dyr som blir slaktet på et slakteri og på de som må dø pga av fangenskap, eksperimentering etc. Det å være vegitarianer er en livsstil man velger å leve etter av ulike grunner. En person kan spise kjøtt og allikevel være verdensstørste dyreelsker.

  12. Du veit at Unge Høyre (og Høyre for så vidt) ikkje er i mot pelsdyrnæringen? Dei vil og privatisere den slik at staten får endå mindre kontroll på mishandlingen som foregår. Just sayin’.. siden du er med i Unge Høyre!
   Men bra du er vegetarianer då 🙂

  13. Jeg er student med 3500kr i mnd, har ikke råd til de dyreste produkter (som ikke er testet på dyr) og det er heller ikke lett å finne vegetarmat i Finnmark. Men det blir feil å si at man ikke prøver fordet. Jeg spiser ikke kylling eller egg, jeg kjøper ikke pels og holder meg mest mulig unna dyretestede produkter. Jeg støtter heller ikke delfinsvømming, sirkus osv.
   Så selv om jeg prøver mitt beste, som sikkert mange andre, så bryr jeg meg ikke nok? Dyr blir drept på fæle måter, ja. Men det er en del av menneskets natur å spise kjøtt, så jeg spiser ku og gris. Men ikke kom å fortell meg at jeg ikke bryr meg nok.
   Ellers vil jeg si det er bra du skriver slike innlegg sånn at flere får opp øynene og kutter ut forskjellig dyremsihandling fra livene sine 🙂

  14. Jeg elsker deg og bloggen din. Og digger at det finnes rosabloggere som har så sterke meninger om viktige tema. Det virker som du er en veldig interessant og fornuftig person.
   Det er bare en liten ting jeg lurer på. Kunne du laget et innlegg om hva du spiser nå istedet for kjøtt? Enkelte matvarer du ofte spiser for å få i deg nok næring? Jeg har egentlig veldig lyst å prøve å være vegetarianer jeg og. For jeg synes det er så ubehagelig å tenke på at enkelte av dyrene jeg spiser lider lenge, for at jeg skal ha glede over dem i noen minutter.
   Dette ble en lang kommentar, en håper du leser den. Og håper jeg kan få svar 🙂 Fortsett den bra jobben du gjør

  15. Å spise kjøtt er LANGT ifra dyreplaging. Kroppen trenger faktisk kjøtt. Synes det blir feil av deg å komme her å si at vi ikke er dyre elskere dersom vi velger å spise kjøtt.

  16. Jeg skjønner ikke hvordan du og alle andre vegetarianere klarer dere uten kjøtt! Jeg spiser kjøtt hver eneste dag og alle mine favorittretter har kjøtt i seg. Jeg klarer liksom ikke helt skjønne hva du spiser hvis du ikke spiser kjøtt? Salat og brød??
   Jeg har en lue med reveskinn, en ekte canada goose og jeg tenker egentlig ikke så mye mer om det 🙂

  17. Heisann!
   Siden du skriver din mening, så gjør jeg også det. Jeg synes du overdriver litt. Verden er grusom, og det må du nesten innse. Jeg synes det er kjempe bra at du har blitt vegetarianer! Ikke missforstå. Men alle kan ikke være det, alle kan ikke slutte å spise kjøtt, alle kan ikke være perfekt slik. For jeg mener det er å være perfekt å ikke spise dyr. Det er en slik verden jeg vil ha.
   Hvorfor er ikke du vegetarianer da? Tenker du sikkert… Jo fordi jeg har innsett at uansett hva jeg gjør, uansett hva jeg sier, så kan jeg ikke endre en hel verden uansett.
   Derfor spiser jeg kjøtt, derfor har jeg canada goose. Det eneste jeg bryr meg om er at dyrene iallefall har det bra den tiden de lever! Canada goose sier de skyter dyrene ute i naturen, fordi det er overflod av “ulvehund” i Canada. Vell, man kan tvile på den at de “bare” skyter disse dyrene. Det er det sikkert mange meninger om…
   Det eneste ønske jeg har er at alle dyrene skal få et verdig liv! Helst ute i naturen der de hører til. Og gi de en mist mulig smertefull død, vist du skal drepe de.
   Jeg skammer meg for å være en del av menneskeheten. Men jeg innser at naturen har sin gang, og slik vil det alltid være, dessverre.

  18. Jeg får rett og slett ikke lov av mamma å bli vegeterianer! Å det frustrerer meg veldig! Hva kan jeg gjøre, jeg vil jo gjerne bli vegeterianer<3 kan du si hva jeg burde gjøre??

  19. egentlig merker jeg at jeg blir litt provosert av å lese dette her! skal vi liksom slutte å spise kjøtt fordi en gris måtte dø for det? det er slik verden fungerer. man spiser andre for å overleve og slik har det alltid vært. dyr spiser andre dyr, og vi mennesker er dyr. jeg syns du er tøff som står for det du gjør og gjør det du mener er riktig å gjøre, men syns det blir litt feil å skrive at det ikke går ann å argumere i mot at det å spise kjøtt ikke er dyreplageri. men ja, jeg er helt enig at det å drepe dyr for en canada goose jakke eller en skinnsofa ikke er riktig.

  20. Jeg synes det er kjempefint det du gjør, og det er egentlig inspirerende at du alltid tar tak i deg selv og prøver å få til en forandring! Akkurat til det å bli vegetarianer er jeg egentlig litt uenig. Jeg synes man fint kan si man er imot dyrmisshandling og unngå pels selv om man spiser kjøtt. Akkurat som rovdyr spiser andre dyr for å overleve, spiser vi mennesker også andre dyr, rett og slett fordi vi er rovdyr. Jeg synes det ikke er noe galt i å ha en skinnsofa hjemme. Hvis en sau allerede er blitt slaktet for å spises, er det vel dumt å la både ulla og skinnet ligge å råtne? Jeg synes at hvis man først skal drepe et dyr skal man i allefall bruke alt det har by på ikke bare ta halvparten å kaste resten vekk. Det er sløsing. Onkelen min har en liten gård, men bare som en slags “hobby” ved siden av jobben Han har kun sauer, og en del av dem slaktes om høsten. Men jeg vet jo hvor fint de har det, og alltid om sommeren går de fritt på beite oppi skogen og lia, med masse gress og sannsynligvis så bra de noen gang kan ha d! Så ikke alle dyr som skal slaktes misshandles. Dyremisshandling er at dyr blir behandlet på en helt forferdelig måte. Og det at dyr opprettes for kun å skulle drepes for pelsen synes jeg er kvalmt å forferdelig. Men saken er den at dyr spises som en del av livets sirkel, og hadde ikke vi spist sauen hadde gaupa eller ulven gjort det. Følte bare for å få fram min mening 🙂 synes bloggen din er veldig bra, i hvertfall når du ahr slike innlegg hvor du deler dine synspunkt!

  21. enig i mye av det du sier Sophie:) kjøper ikke dyretestet sminke og støtter heller ikke pelsindustrien. Men når det kommer til kjøtt, så mener jeg at verden er skapt sånn. At mennesker har jaktet på dyr helt siden mange hundre tusen år siden. Også har jeg et spørsmål:
   vil ikke verden bli overfylt med dyr om ingen spiser det?
   men jeg tenker å bli vegetarianer når jeg er rundt 20 år, vil vente til jeg blir litt eldre 🙂 You go girl!

  22. Så sant.. Jeg ble vegetarianer etter jeg få den fæle videoen.. Og nå spiser jeg bare kjøtt de få gangene kjæresten min tvinger det i meg, fordi han mener at jeg burde spise det. Det ER veldig vanskelig når du er på besøk og spiser middag med folk som elsker kjøtt, men nå som jeg spiser det så sjeldent så liker jeg faktisk ikke kjøtt noe serlig mer,syns det er ekkelt å tenke på hva jg spiser rett og slett! du er tøff som uttaler deg om det, er helt enig!

  23. Fint at jeg som regel vet hva som skjer med dyret, hvordan det blir avlivet, og hva det blir gjort med før jeg spiser det. Jakter elg(og er som regel det jeg spiser mest), og da blir dyret på ingen måte misshandlet. Visst man f.eks ikke jakter elg, blir det for mye i forhold til mat og da dør alle ut. Dette er fakta!
   Og bare fordi jeg spiser kjøtt mener du da at jeg ikke er en stor dyreelsker? Det er jeg. Dyr er noe jeg virkelig bryr meg om og hater å se dem misshandlet.
   Jeg spiser kjøtt fordi det er utrolig usunt å ikke spise kjøtt. Man kan få mangel på blant annet B12 som man trenger for å kan ta opp jern. Mangel på jern kan føre til hjertefeil.
   De mest ekstreme dyrevernere har sluppet ut blant annet mink, som ikke hører til i den norske naturen. Og dyr som har blitt holdt i fangenskap er ikke i stand til å klare seg ute naturen, da kan man godt si at de får en smertefull død, pga. mangel på mat.

  24. Veldig bra innlegg. Du er flinkt til å begrunnet hva du mener og det du skriver. Jeg er ikke vegetarianer selv og har ingen ambisjoner om å bli det heller. Jeg er imot pels og dyreplageri, men vi mennesker har levd på kjøtt siden vi kom til denne jorden, så det kommer jeg ikke til å slutte med. Det er mange nødvendige stoffer i kjøtt som kroppen trenger, mens pels er en unødvendig luksus vi ikke behøver på samme måte.
   men.. Den tatoveringen din “Be the change” sier mye. Den er virkelig betydningsfull og motiverende, sikkert mye for deg, men også for oss lesere 🙂

  25. Nå må man/du tenke på at. F.eks selvjaget kjøtt ofte ikke er noe ille med. Dyrene har da ofte fått leve livet sitt normalt og uten plager 😉

  26. Jeg er i mot dyremishandling. Jeg bruker ikke dyretestet sminke, pels eller skinn. En ting jeg gjør er å spise kjøtt og det er fordi jeg ønsker ikke å bli vegetarianer nok. Jeg vet med meg selv at hvis jeg hadde gått inn for det, vile jeg klart å være vegetarianer lenge! Jeg har klrt det i 6 dager, så ble jeg overtalt til å spise kjøtt igjen. Kjøttet smakte fælt da jeg spiste det for første gang igjen.
   Jeg er ikke i mot det å spise kjøtt, men jeg er i mot kjøttbransjen. Så lenge man spiser kjøtt, støtter man bransjen.
   En ting du derimot bør tenke på når DU skriver om dette er:
   Du har mange unge lesere som ikke har nok greie på det kroppen trenger og da blir det for dumt og sette dem i bås for støtte dyremishandling hvis de spiser kjøtt.
   Selv har jeg ikke veldig mye greie på hva kroppen trenger, men jeg har ihvertfall fått vite at BARN/umyndige ikke burde erstatte kjøtt med f.eks mye grønnsaker som inneholder mye proteiner og slikt.
   Det er ikke bare å bli vegetarianer! Man må sette av masse tid til å lage matplan og ha penger til å kjøpe egen mat som man må jobbe for å tjene. Da får man nok ikke mye tid til fritisdaktiviteter og venner. og muligens ikke lekser i løpet av dagen. Dey er fullt mulig å få det til, men krevende.
   Vær stolt av at du er vegetarianer, skriv gjerne matips på bloggen slik at både de som spiser kjøtt kan ha et deilig vegetariansk måltid en dag 🙂

  27. Jeg er enig i alt du sier unntatt det med å være vegetarianer. Mennesker er jo også dyr, og dyr spiser andre dyr. Så det er jo egentlig bare naturlig

  28. Jeg syntes det er tøft av deg å stå for meningene dine, og har all respekt for at du er vegetarianer og alt det. Men du nevnte blant annet skinn sofa i dette innlegget her, og da tenkte jeg med engang på skoene dine! Kan du med hånden på hjertet si at du ikke har noen sko som er laget i skinn, og bare i tekstil og syntetisk materiale?

  29. Nei, jeg elsker ikke dyr fordi jeg spiser kjøtt…
   ØØØHH.. litt dumt å komme med et sånt utsagn?
   Elsker dyr, men verden er dessverre sånn. Mennesker lever naturlig på kjøtt og fisk. Verden er jo lagt opp til det. Kan si det er en forskjell fra å spise kjøtt og det å delta på å pine et dyr.

  30. just sayin… den siden du reklamerte for her om dagen (topping.no). Bruker blant annet ekte kaninpels. FU

  31. Jeg er enig i det du sier, å du uttaler deg på en så sykt bra måte, Sophie!
   Jeg begynner å grine så fort jeg ser dyr blir misshandlet osv, det er helt sykt.. Det er så forferdelig at jeg kan ikke beskrie det med ord.. Men, jeg kommer ikke til å bli vegitariener for det. Vi mennesker er skapt for å spise kjøtt, vi er jo dyr selv.. det er naturlig!

  32. Du kan ikke si vi ikke er glad i dyr fordi vi spiser kjøtt. Mennesker er laget for å spise kjøtt.
   Jeg har hatt hund, 3 hester, kylling (ja, i stua og hagen) og matet alltid nabokatter, tatt meg av en måke og fugler som har flydd på viduet og ikke kan fly en stund pga sjokk. Jeg var ute med kusinene sine kaniner hele dagen og vasket buret fordi de var lei av dem. Jeg var alltid først til å klappe dyr, sitte på kyr og lokke til meg katter. Jeg har aldri plaget dyr og føler alltid en “connection” til dem.
   Jeg spiser kjøtt fordi jeg er kjøttetende og det er det jeg er oppdratt til å gjøre. Kroppen min trenger kjøtt.
   Men ikke kom å si at vi hater dyr. Herregud.

  33. En anonym over her skrev at hun var vegetariener osv. og at hun ikke gikk med pels ++
   Hun var et vanlig menneske.. BARE MED HJERTE?!
   Så vi som spiser kjøtt har ikke hjerter? altså..
   dette er et valg dere tar selv! guud!

  34. jeg skjønner hva du mener. Jeg ville så gjerne bli vegetarianer spesielt etter at jeg så the cove, men jeg klarte rett og slett ikke.. 🙁

  35. Så enig med deg!! Jeg kjenner mange som går rundt og sier at de er i mot dyreplageri, også går de rundt med jakker med ekte pels, masse dyretestet produkter osv..
   Jeg elsker dyr<3

  36. Du sier at det skjer så mye i norge også, kom med noen konkrete bevis på det da! Og jo det e stor forskjell på en hund og en kylling, en hund er et kjæledyr, mens det er ikke ei høne. Det er også noe som kalles for matkjeden, dyr spiser dyr. Så om du har noe hjerne kapasiet så skjønner du at det handler om overlevelse, skal du likksom få ei løve til og bli veggis?

  37. er det bare jeg som husker bilder av deg med en beigi canada goose?
   jeg går i pels og spiser dyr, ja jeg er stolt, MEN jeg er ingen dyremishandler og jeg støtter ikke dem som gjør/er det. Jeg er bare sånn, født sånn. Jeg er glad i for eksempel pelsjakker selv om hvor mye jeg hater pelsindustrier som faktisk inneholder dyremishandlig. Jeg kan gå i så mye dyretestet sminke og giga canada goose, men jeg har så mange andre meninger. Ja vel, så døm meg ut i fra det jeg går i og liker, men det er så mye mer andre ikke vet om. Jeg elsker dyr.

  38. Jeg er i mot dyremisshandling, men igjen så spier jeg kjøtt.. Blir veldig provisert når du snakker om at du er vegetarianer.. Du kan si hvor mye du vil at du ikke ønsker å bli sett på som DEN bra’e personen når du skriver dette.. Men tror nok de fleste skjønner at det er meningen din.. Og tror nok det er flere som føler at du nærmest nedverger de som spiser kjøtt, og kaller de dyremisshandlere? Syntes det er helt feil av deg, Sophie.. Og denne påstanden din om at i Norge har også dyrene det sånn som på bildet? Vet ikke hvordan det er innen pels industrien.. Men innen landbruk som jeg vet utrolig mye om da jeg har fordypet meg i dette temaet på skolen så VET jeg at de ikke har det vondt. Og som jeg ser mange skriver over her, så ligger det faktisk i vår natur å spise kjøtt og ikke minst jakte. Og hundematen du gir hunden din? Tenker du ikke på at det er kjøtt i det? Og at du ikke kan ta det vekk fra hunden din, fordi den nettopp trenger dette..? Syntes du skal sette deg enda litt mer inn i dette og kanskje besøke noen fjøs osv for å se den andre siden bak denne saken.. I stedet for å sitte bak pc skjermen å leke smart barie og snakke om mye du ikke vet noe om.. Liker bloggen din utrolig godt, men syntes du burde slutte med dette ”jeg skriver ikke dette for å virke som noe helt, men jeg skal fortsatt skrive hva JEG gjør for alle dyrene i verden og hvor snill jeg er.. Og dere som spiser kjøtt er dyreplagere”.. Selv om du kanskje ikke ser det selv er det de signalene du sender ut.. Og tenk på alle de små barna som leser bloggen din.. De føler seg sikkert som dyremisshandlere nå fordi nettopp du sitter å sier at de som spiser kjøtt er det.. Tenk deg litt om, Sophie! Og som sagt, ikke slemt ment! Liker bloggen din godt, men når det kommer til slike ting blir jeg lett provisert 😉

  39. Hvordan kan dere si at vi TRENGER kjøtt? Det finnes mennesker som har vært vegetarianere i mange mange år, og de lever da fortsatt…? Hvis man er veganer, så JA, da kan man trenge vitamintilskudd hvis man vil unngå mangelsykdommer. Men å si at vi trenger kjøtt for å leve, det er bare bullshit.
   Herregud. Det hadde vært fint om folk sluttet å uttale seg om ting de åpenbart ikke har peiling på…
   Hilsen ei som har vært vegetarianer i mange år

  40. Heilt enige i det du sier! Blir for dumt å si du er vegeterianer og etterpå springe hjem å legge seg under DUN-DYNA
   Skal du være vegeterianer så gjør det seriøst og heilt ut som du 🙂
   stå på!

  41. Det irritere meg hvordan du oppfører deg nå altså. Tenker du over at du faktisk sårer andre med sånne innlegg? Jeg blir rett og slett lei meg når mennesker som deg påstår at jeg ikke bryr meg nok om dyr siden jeg spiser kjøtt. Jeg er ening i at ekte pels ikke burde være lovlig, at falsk pels kommer i like godt kvalitet. Jeg er enig i at det burde blitt forbudt å ha dyr på sirkus og vise de fram som atraksjoner. Jeg er enig i at all pels industri burde legges ned, og at det rett og slett er galt. Men at du kaller meg en dyreplager fordi jeg spiser kjøtt? Det er faktisk bare domt etter min mening. Vi er skapt for å spise kjøtt, det er naturens gang. Om du velger å ikke spise kjøtt, so er det nobelt av deg, men du trenger ikke presse de jævla idealene over på oss som ikkje gjør akkuratt som deg. Fram til for et halvt år siden spiste du også kjøtt, og du kalte deg enn “dyreelsker”, så jeg skjønner ikke hvorfor du ikke kan sette deg inn i sitvasjonen til oss som blir såra av disse innlegga. Tror ikke du hadde følt deg særlig bra hadde jeg kalt deg enn mennesketortør fordi du bruker ekte menneskehår heller. Jeg vet ikke om du prøve å provosere eller noe, og jeg tviler sterkt på at du i det hele tatt gidder å lese gjennom kommentarene denne gangen, siden de fleste er uenige med deg om kjøtt-saken. Du burde skamme deg, bimbo.

  42. Støtter ikke pelsindustrien, og familien min kjøper BARE kjøtt fra gårder/slakteri der dyrene har levd et fint liv, godt alternativ for de som ikke vil bli vegetarianere 🙂

  43. Det som et litt ironisk med dette er innledningen til dette innlegget. Du skriver du ikke vil ha fokus på kosthold fordi du har flere yngre lesere “og bør ikke tenke så mye på sånt”. Hva når du legger ut bilder av røyking, drikking og vel lettkledde bilder? Er det rette fokuset, når du selv er klar over at du har flere yngre lesere?

  44. Det du vil frem til at alle dyrene i verden lider når de må bli til mat?
   Hvafaen ?. Dyr kan ha et bra og verdig liv selvom de kanskje en dag må dø. Dyret vet jo ikke hva som skjer, dyret der jo også på sekundet. Så nei er ikke synd i alle dyr. Så har vi da de dyrene som ikke har det så bra, ja det er noen, men de aller fleste lever et verdig liv. Bare tull det du egentlig prater om, bruk heller tiden på alle dyrene som HAR det bra.

  45. Og til alle som sier at det er naturens gang og at vi har spist kjøtt i alle år: ok? gjør det det nødvendigvis riktig?
   Vi har også drept mennesker i alle år, er det også riktig, da? 🙂

  46. Æ tenke mye på å bli vegitarianer men har et problem: lav blodprosent. Vanskelig å være veggis med det. 🙁

  47. Spiser sjølv ikkje pølse, bacon, skinke og mye annet men eg på enn måte må det fordi eg har ein slags sjukdom som gjer at eg må ha eit slags stoff som bare finnes i kjøtt og andre kjøttsorter. Det høres sikkert sprøtt ut men det er faktiskt sant!

  48. Jeg er så imot dyremishandling. Jeg har tenkt på det å bli vegetarianer fordi jeg er så imot dyremishandling. Men jeg er same. Jeg lever av reinkjøtt. Reinen lider heller ikke sånn som de der dyra gjør. Så jeg ville ikke kalt oss dyre-mishandlere. Ville du?

  49. Marielle: Er du stokk dom eller noe? Så du mener altså at det ikke er rett av ei løve å spise ei antilope? haha er du retarded eller, prøver du å gjøre løvene til veggiser? VI er dyr vi også, sånn som alt annet på jorda. VI jakter, vi spiser, akkuratt sånn som løvene. Er det galt av ei løve mener du? Skal den sulte? Du kan ikke sammenligne det å få i seg næring, med å drepe et annet menneske. Det er bare sykt 😉

  50. det er faktisk ulovlig i Norge å ikke “drepe” dyret med engang. Det er derfor halalkjøtt (som slaktes slik at alt blodet til dyret renner ut før man slakter det) blir fraktet inn til landet.

  51. Jeg støtter deg veldig i det du sier, men viste du at det er skinn inni dine kjære Jeffrey Campbell sko? Noe DU reklamerer for….

  52. Alle kjære folk;
   MENNESKER TRENGER IKKE KJØTT ELLER NOE SOM HELST MAT FRA ANIMALSK OPPRINNELSE.
   Vi klarer faktisk ikke fordøye kjøtt, vi er opprinnelig planteetere. Matbransjen tjener masse penger på at vi dreper oss selv ved å spise mat av animalsk opprinnelse, for ja, kjøtt/melk/egg/ost er grunnen til at vi får kreft og hjerte- og karsykdommer. Undersøk saken selv istedenfor å tro blindt på opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt.
   Dyr har hele følelsesspekteret, og jo, absolutt alle dyr i matbransjen har det forferdelig, også i Norge. Se gjerne Smaken Av Hund, dokumentar om norsk matproduksjon.
   Én ting til, ved å bidra til kjøttindustrien, meieri-industrien osv, tar man mat fra sultende i Afrika. Igjen, undersøk saken selv. For guds skyld, vær skikkelige mennesker og ta ansvar for handlingene deres, veganmat er faktisk billigere enn animalsk mat. Bruk etikk og moral, kutt ut drittet, hormonene og antibiotika; go vegan.

  53. ALEKSIS: Omtrent alt av vingummi har griseknokler i seg. Google “gelatin” så får du tydeligvis et sjokk. Det gjelder lipgloss og lipsyl og. Digg å smøre leppene med grisebein?
   Sophie: Jeg er enig i mye av det du sier, men jeg mener heller at man bør jakte og spise “frittgående” kjøtt og vilt, enn å ikke spise kjøtt i det hele tatt. Egg fra frittgående høns er OK, mens egg fra burhøns er fyfy. Hadde løvene vært frittgående i Norge, hadde de spist oss fordi vi antagelig hadde vært under dem i næringskjeden. Sånn er det. Hadde alle vært fri, hadde det vært “spis, eller bli spist”.
   Men igjen. Vi kan heller spise kjøtt fra frittgående dyr og nyslaktede dyr som ikke har bodd i bur og innhegninger. DET burde det gjøres noe med. Folk kommer alltid til å spise kjøtt.
   Pelsindustrien er en helt annen sak. Jeg får lyst til å gå helt 102 dalmatinere på de idiotene som bruker pels. Kaste maling på dem og bare… drepe dem. Haha. Pels er SÅ unødvendig. Det finnes MASSE som kan gi den samme varmen som pels.
   Jeg DØØØR av pelsforkjempere som bruker uggs og har skinnjakke. Det finnes SÅÅ mange av dem. Herregud, idioter…
   <3

  54. Tenkte å ikke kommentere ettersom jeg vet at min kommentar bare vil svinne hen blant flere hundre andre, men med en gang jeg snudde meg fra pc’en skjønte jeg at jeg ble alt for provosert til å snu meg vekk. Jeg er 100% enig med deg, Sophie. Spiser man kjøtt, støtter man faktisk en del av dyremisshandlingen. Greit nok at ikke alle dyr i hele verden blir misshandlet, men en stor del av de, også i kjøttproduksjonen blir det! Jeg spør meg selv om igjen om igjen, men finner aldri noe bra svar, hvorfor er det slik at fordi vi mennesker sitter på toppen av næringskjeden tror vi at vi kan undertrykke dyr på den måten? Vi mennesker er ALTETERE, vi kan leve av alt. Kjøtt er faktisk ikke noe viktig for oss. Alle vet jo hvor alt av vitaminer og proteiner i kjøttet kommer fra, nemlig planter! Så det er en unødvendig “bump” i næringskjeden for oss mennesker. Noen dyr er gjerne ikke altetere, men kjøttetere, og slik er naturens gang for dem, og instinktene deres sier at de skal drepe andre dyr for å få mat. Det er sånn verden utvikler seg. Om menneskeheten hadde sluttet å spise kjøtt, NEI, jorden hadde ikke blitt overfylt av dyr. De dyrene vi i dag spiser er dyr som blir FØDT til å dø. Om vi slutter å spise kjøtt, slutter vi å avle opp disse dyrene, det er jo ren logikk. OG nei, vi spiser ikke maten til dyrene når vi spiser grønsaker. Dyr lever på det de finner i naturen, og de grønnsakene etc som vi spiser er også oppavlet på gårder som spesifiserer seg på det, og selger til butikkene hvor vi kjøper det. Om man elsker dyr og påstår det, så er det ikke noe problem å slutte og spise kjøtt. Jeg bestemte meg brått en dag at jeg skulle bli vegetarianer, og det har jeg vært siden du var det, Sophie! Ble virkelig inspirert av deg 🙂
   Og så må jeg bare ta opp noe som jeg også ser er en gjenganger i kommentarfeltet; Kjøper du pels, dyresminkede produkter og går på sirkus, SÅ STØTTER DU DE JÆVLA PRODUSENTENE. Det holder ikke å si at du er helt i mot det, at du ikke støtter pelsindustrien, når du kjøper deg en canada goose jakke til 5000 kroner. Da gir du 5000 kroner til Canada Goose, du gir de til dem slik at de lager en ny jakke til neste år. Du kan ikke kjøpe en rosa sløyfe og gå rundt med den og si at du ikke støtter brystkreft. Skjønner?
   FOLK ER SÅ TRANGSYNTE. Nesten hele norge er dyremishandlere, selv verdens rikeste land er dyremishandlere. Hvordan holder verden seg gående?

  55. Jeg støtter deg i dine meninger Sophie! Jeg selv spiser kjøtt og elsker det, men jeg har ikke lagt meg så godt inn i dette med dyremisshandling, alle har forskjellige interesse områder og organisasjoner de støtter! Jeg har lagt meg mer inn i hvordan vi skader naturen vår, å velger å støtte den! Men kjempefint at du engasjerer deg i noe og drar det helt ut til fingertuppene, du kan som sagt ikke si at du hater dyremishandling når du kjøper en Canada Goose (?) HIhi, elsker deg! <3

  56. Åååååååh blir så sykt irritert.. Dyremisshandling er noe av det verste som finnes..! Blir irritert som faen..!

  57. Er ikke helt enig. Jeg liker ikke at dyr blir behandlet dårlig, og er veldig imot f.eks. pels og sminke og andre produkter som blir testet på dyr.
   Jeg synes disse tingene og kjøtt er veldig forskjellige ting, fordi kjøtt er noe vi trenger. Det er viktige næringsstoffer i kjøtt som vi mennesker trenger, mens sminke og f.eks. canada goose, hvem MÅ ha disse tingene?
   Det er ikke noe galt i å sminke seg, men hvorfor må dyrene lide for at vi skal føle oss fine?
   Og canda goose, du vil ha en fin og varm jakke? Men MÅ du ha akkurat den jakken? Det finnes mange andre, fine jakker uten ekte pels.
   Det er dette jeg ikke forstår. Med dagens teknologi skulle man tro at dette ikke var noen sak. Jeg antar at vi mennesker er alt for selvopptatte til å bry oss, men dette gjelder selvfølgelig ikke alle, heldigvis!

  58. Blant vennene mine er jeg kjent som den som er skikkelig imot dyremishandling. Ingen andre av vennene mine bryr seg like mye som meg, og de syns i grunn jeg er ganske teit som gjør så mye ut av det. Jeg syns de er teite som ikke bruker huet og tenker på hvordan den pelsen kom på jakkene deres eller hvordan sminken deres ble testet. De klager alltid på at jeg er så imot det, og sier “Mira, det er ikke noe du kan gjøre for å stoppe det. Jeg skjønner ikke vitsen med å gjøre så mye ut av det da. Jeg elsker også dyr, men kan du ikke bare godta at det er sånn verden er?”. Be the change liksom… Jeg holder på meningene mine uansett hva vennene mine sier. Jeg tror virkelig ikke på at de elsker dyr så høyt som de sier. Jeg fortalte deg jo om det med at klassen min kanskje skulle jobbe på sirkus og at jeg begynte å gråte. Vennene mine ble altså helt oppgitt. Jeg tror ikke de skjønner hva dyrene betyr for meg. Du har påvirket meg veldig angående det med dyremishandling. Jeg har alltid vært imot det men nå prøver jeg faktisk å gjøre noe med det. Vegetarianer er jeg ikke da, og jeg kan ikke være det heller fordi jeg bare er 14 og får ikke lov. Jeg vokser og trenger kjøttet, men jeg har planer om å bli vegetarianer en gang. Synd, for jeg elsker kylling høyest av alle typer mat, men jeg elsker dyrene mer. SPESIELT hunden og katten min. Og nei, jeg hadde selvfølgelig ikke spist hunden min om hun smakte kylling. Eller katten min, for den slags skyld. Det var så sant, det på det bildet.
   Dette var ikke for å henge ut vennene mine eller baksnakke dem, men rett og slett for å fortelle deg at jeg står alene om dette men prøver likevel.

  59. I tillegg vil jeg si at det er forskjell på pelsindustrien og det å gå med skinnjakke, uggs, saueskinn osvosv. Jeg er helt i mot alt sammen, men jeg irriterer meg grønn over at folk sier at du ikke kan gå med skinn om du er i mot pels. Pels er en helt unødvendig ressurs, hvor resten av dyret rett og slett bare blir kastet og brent. Man dreper ikke dyr bare for å få skinn (noenganger gjør man det, men det meste er skinn fra ku,sau,hjort osv.), men også for å spise kjøttet.
   “Dyr er ikke til for oss mennesker, de er til for sin egen del. På samme måte som at svarte folk ikke er til for hvite folk som slaver, og kvinner ikke er til for å please menn.”
   For oss er det kanskje litt pels på en krage, en biff som vi kan kose oss med en lørdagskveld eller et par med jeffrey campbells i ekte skinn, fordi alle andre har det – men for dyrene er det det mest dyrebare i verden, nemlig livet. Tenk over det!

  60. Det er bra du sier dette. Jeg mener heller ikke at absolutt ALLE skal bli vegetarianer eller veganer. Mitt ønske er å bli veganer. Jeg vil helst ikke bruke noe slik pels eller dun(osv). Og bruker ikke dyretestede produkter(eller jeg vil ikke ha det, for synes det er ekkelt. Og i og med at tannkremen er testet på dyr. Jeg vet jo at de liksom ikke putter det tilbake.. Men æsj..?). Og jeg spiser ikke gelatin. Jeg kan kalle meg selv en bevisst bruker. Jeg har sett litt på veg-veg.no og det er en bra side! Oh på vegatarbloggen.com er det så masse god vegansk/vegetarisk mat! Også liker jeg ikke å spise egg. Stakkars dyr. Jeg synes det er litt vanskelig å snakke med foreldrene mine om dette, men jeg har også tenkt å vente. Begge mine forbilder er veganere, men det er ikke derfor jeg vil bli det! Det er hva jeg har sett og blitt fortalt.. STÅ PÅ! <3

  61. Jeg er veldig enig med deg og elsker det du og mange andre gjør for at dyr skal ha det bra! Jeg har prøvd noen ganger å bli vegetarianer, men problemet er at jeg ikke tåler det! Jeg blir underærnært og dårlig, og jeg vet veldig godt hva som foregår i matprodukjsonen. Jeg kan ikke tenke over hva jeg spiser når jeg spiser kjøtt, for da klarer jeg ikke spise det. Jeg elsker dyr og blir så sint om noen ikke tar vare på dyrene sine. Jeg har hatt mange dyr selv, og vet at hvert dyr har personlighet, og man merker veldig godt når et dyr mistrives. Derfor legger jeg stor kjærlighet i å ta vare på mine og andres dyr. Jeg går på en skole hvor vi produserer forskjellige økologiske produkter. Melk er det som produseres mest av, vi er en av de største økologiske melkegårdene i landet. Men der føler jeg heller ikke at dyrene koser seg akkurat, de er jo inne veldig mye, presset sammen i båser i fjøset… Men de får være ute på sommeren da. Jeg vet de har det bra i forhold til mange andre, men jeg synes fortsatt det er feil for dyrene å være tettpresset og innestengt….. Jeg unngår skinn og pels, og kommer aldri til å kjøpe meg parajumper, cg eller uggs bare fordi det er mainstream

  62. Er selv vegetarianer, og ulikt mange andre vegetarianere (føler jeg), går jeg heller ikke rundt å skryter av det. Det er et svært personlig valg. Om noen spør meg hvorfor jeg ikke spiser, svarer jeg selvsagt. Men det er så jæævla mange som alltid skal si noe tilbake om det, kritisere, osv. Skjønner faen ikke hvorfor, prøver ikke å prakke det på dem eller noe. Jeg spiser det jeg vil, og det gjør alle. Kjøttindustrien er grusom, og det er ikke noe jeg vil være en del av eller støtte. Fint innlegg.

  63. Jeg er veldig glad i bloggen din Sophie. Jeg lurte bare på en ting. Det er om du kunne gjort skriften din noen nøyanser mørkere. Jeg er ikke den eneste som synes det er litt vanskelig å lese den lyse teksten med hvit bakgrunn. Man får litt vondt i hodet, spesielt når du skriver slike lange innlegg. Man må konsentrere seg veldig om lesingen, og det er ikke bra.

  64. Du er virkelig en utrolig stor inspirasjon! Jeg tenker utrolig mye på det, men jeg får ikke lov av mamma helt enda fordi jeg er 13 år, og vokser forsatt. 🙂

  65. Er helt enig med deg! Om noen få uker har jeg selv vært vegeterianer i 5 måneder. Jeg trives veldig godt, og har ingen problemmer med ‘min nye livstil’. Lurer litt på hva jeg skal spise på julaften. Hva tenker du? Har du noen planer? Ser utrolig mye opp til deg, og dine meninger om dyrenes rettigheter. Er også imot pelsindustrien og gikk i fakkeltog for dette. Blir så trist å tenke på at vi bor i et land hvor dette er lov.

  66. Hva med dyrene i havet? Du sier du bryr deg om grisen, kua og hunden til naboen og alt det der. Spiser du fisk? Og hvis du gjør det så må du huske på at de også er dyr, blant annet laks, torsk, krabber osv. De har familier. Og verden er en sirkel, et ord: næringskjeden.

  67. Du er en inspirerende jente som har mange og gode meninger.
   Føler bare at du er en sirkel som bare går rundt og ikke lar all den negative tingene gå innpå deg.
   Du bare står der og stritter imot.Det er en kraft som er helt vedunderlig.
   Elsker at du bestemte deg å bli vegetarianer.Du ville gjøre noe som betydde mye for deg.Det er kjempe bra!!!!Er ikke det selv,men jeg kunne kanskje prøvd det en dag.
   Du bryr det mye om dyrene som er på jorda og det er så bra.
   Håper du leser denne kommentaren og føler at du har mange ved din side som støtter deg.

  68. Det er så mye rart i kommentarene, så jeg må svare på noen, haha! Jeg bare siterer folk, gidder ikke skrive hvem som skrev hva. (For øvrig ligner kommentarfeltet på en pissekonkurranse, der det er om å være mest lik Sophie i holdninger til dyre(miss/be)handing – meget underholdende.)
   > Vi klarer faktisk ikke fordøye kjøtt, vi er opprinnelig planteetere.
   Feil. Mennesker fordøyer kjøtt helt utmerket, og har gjort det veldig, veldig lenge. Mennesker er det som kalles altetere (omnivor), noe som vil si at man spiser både kjøtt og planter (andre eksempler på dyr som er altetere: brunbjørn og gris).
   > Og til alle som sier at det er naturens gang og at vi har spist kjøtt i alle år: ok? gjør det det nødvendigvis riktig?
   Ja, det gjør det riktig.
   > Vi har også drept mennesker i alle år, er det også riktig, da? 🙂
   Du sammenligner epler og appelsiner for å forsøke å få inn et billig poeng.
   > Tenker du over at du faktisk sårer andre med sånne innlegg? Jeg blir rett og slett lei meg når mennesker som deg påstår at jeg ikke bryr meg nok om dyr siden jeg spiser kjøtt.
   Er det ikke enklere å tenke at du er uenig istedenfor å bli støtt av innlegget? Det er bare Sophie sin mening – og du har lov til å mene noe helt annet – men Sophie har all rett til å mene at du er kjip som spiser kjøtt, uansett hvor kjipt du synes det er.
   > Jeg spiser kjøtt fordi jeg er kjøttetende og det er det jeg er oppdratt til å gjøre. Kroppen min trenger kjøtt.
   > Og hadde hunden min smakt som dem, så hadde jeg spist den!
   Dere er genier. Jeg elsker dere. <3
   > Jeg får rett og slett ikke lov av mamma å bli vegeterianer! Å det frustrerer meg veldig! Hva kan jeg gjøre, jeg vil jo gjerne bli vegeterianer<3 kan du si hva jeg burde gjøre??
   Du burde høre på moren din.
   > … jeg føler jeg har “rett” til å uttale meg om dyremisshandling, fordi jeg gjør ikke forskjell på noen dyr.
   Du har verken mer eller mindre rett til å uttale deg om dyre(miss/be)handling enn noen andre. Jeg spiser (mye) kjøtt hver dag, og jeg kan si akkurat det jeg mener om det og samtidig ha like mye legitimitet som deg på emnet. 🙂
   > Jeg vil heller ikke “skryte” av at jeg er vegetarianer, for hvorfor skal jeg det?
   Fordi alle vegetarianere gjør det. Her er en vits med mye sannhet i:
   Hvordan finner du ut at noen er vegetarianer?
   – De forteller deg det.
   <3<3<3<3<3<3<3<3

  69. Faren min jakter elg, så av alt kjøttet jeg spiser utgjør vel det ca 95 % jeg elsker dyr, men jeg synes at det på en måte greit å spise elg, for den kan ja levd et fint fritt liv ute i skogen først… Haha hørtes rart ut men jaja

  70. Er vegetarianer selv, bruker ikke pels eller SKINN heller, men det gjør jo du? Så da støtter du det ikke helt. Jeffrey Campbell er laget av skinn, og det bruker jo du 🙂 Så nå må du ikke være så rask med å si at du ikke bruker noe som kommer fra dyr, for det gjør skinn, vet du. Og mye av godteriet du så ofte legger ut på bloggen kommer også fra dyr. Håper du tar denne kommentaren til deg, og ikke ignorerer den som du så ofte gjør. Dette er ikke for å kritisere deg, men for å hjelpe deg.

  71. Jeg har selv flådd en hund også har jeg sett på noen som lager pelsen til designer jakker! Kjempe gøy 😀 Har også spist hund,katt og kanin <3 er drit godt! Dyreplageri er bare så teit fordi folk hører om det verste. Dumt at folk ikke kan like kommentaren min fordi er sikkert noen som er enig i at dyr er stygge jævler som bare kan henge på en jakke å være glad over det

  72. Jeg spiser ikke kylling, bruker ikke dyretesta sminke og jeg prøver å gjøre små ting som å maile forskjellige partier om at de må få slutt på pelsernæringen. Men jeg spiser kjøtt, jeg er 12 år. Det blir ganske vanskelig å være veggis da.. Kan ikke akkurat si at du ikke har noe imot dem som spiser kjøtt når du skriver før at det blir feil og de ikke kan si at de bryr seg om dyr. Jeg bryr meg så mye om dyr, jeg har tre kaniner og en katt som jeg elsker. Allikevel spiser jeg kjøtt fordi det blir vanskelig å slutte når jeg er så ung. Men tror kanskje jeg kommer til å slutte når jeg blir eldre, bare ikke nå. Men har respekt for at du ikke spiser kjøtt, det er fantastisk 🙂 Skjønner fortsatt ikke hvorfor du har bilder av sminke som er dyretesta, bruker Jeffreys og legger ut bilder av godteri jeg vet er “ulovlig” nårman er veggis men det kan jo selvfølgelig bli vanskelig å unngå alt. Nei uff får så dårlig samvittighet for dyrene når jeg leser sånne innlegg. Og nei, ikke bare mine egne. Alle sammen

  73. Jeg er helt enig! Jeg er også vegetarianer ogvi spiser ikke bare salat for det finnes forskjellige produkter for vegetarianer som f.eks: soyanuggets, soyakjøttdeig, soyapølser, soya alt mulig 😀
   Jeg har en liten konkurranse på bloggen nå, så viss noen vil melde seg på så er det bare til å gjøre det!

  74. Enig i mye av det du skriver, og syns det er viktig!
   Men ganske rart at rett under innlegget ditt om hvorfor man ikke skal spise kjøtt, så reklamerer du for Nordbys tilbud på koteletter? (Billig og dårlig kvalitet, sikkert fra en dårlig kjøttfarm?)
   Kanskje sjekke ut litt bedre hva du godkjenner på bloggen hvis du er så sterkt imot det?

  75. Jeg nektet å spise kjøtt, meleprodukter og alt det der i mange år, men det endte med at stoffskifte mitt ble så lavt at jeg bar på meg en livsstilsykdom. En kjip en. Nå blir jeg tvingt til å ta medisiner hver dag for resten av livet. Store stygge medisiner. Pluss at jeg må spise så så mye kjøtt i løpet av en uke. Er rett og slett helt forferdelig! Krysser virkelig fingrene for deg, og håper på at du klarer å holde helsa på plass! Digger at du har så stor respekt for dyr! 🙂 Stå på!

  76. urolig bra du tar opp dyremishandling og pels på bloggen! slik alle kan lære om det. Er så ufattelig mye av det som skjer både med hvaler delphiner, hunder, katter, min alt.! helt forferdelig;O man elsker dyr like mye selvom man spiser kjøtt det er naturlig for oss mennesker. Men er for all del mot alt av industiren i kina og japan og ikke minst vårt land der vi behandler dyr uten respekt og dreper dem for tortur.

  77. Hva med all sminken, hårsprayen, harfargen, selvbruningen osv som er testet på dyr? Det tenker ikke DU på

  78. “det er mange som ikke kan bli det også, av helsemessige årsaker! Men man må ikke late som man er frøken prektig og redder verden når man ikke klagerer å begynne med seg selv engang!”
   Der motsnakket du nettopp deg selv. Du sier mange ikke kan bli det pga helseårsaker, også fortsetter du med åskrive “ikke late som man er frøken prektig” … hva er det du skal frem til, egentlig? Jeg var vegetarianer i 4 måneder før jeg fikk påvist lavt stoffskifte, og to andre endringer i nervesystemet, der av fikk jeg streng beskjed om at jeg måtte legge det på hylla for en stund, og se om det kom seg.
   Jeg begynte å spise kjøtt igjen så vidt, bare for å se om det kom seg, og vet du hva? To år etter, akkurat den dag i dag, har jeg NULL problemer med kroppen lenger. Jeg er en av de som ikke kan bli vegetarianer pga helseårsaker. Jeg ble rett og slett syk.
   Jeg støtter ikke pelsindustrien, har INGEN ting av skinn i hybelen, bruker ikke sminke testet på dyr, og spiser aldri godteri, igjen, pga helsen. Jeg er glad i dyr, driver blant annet med hester på fritiden og eier både en hund og to katter.
   Jeg er FOR dyrevern, og jeg støtter månedlig med penger. Men når sånne som deg kommer med slike innlegg blir jeg og andre rett og slett provosert. Så du mener vi ikke er glad nok i dyr, TIL TROSS for at vi blir SYKE når vi ikke spiser kjøtt? Jeg prøvde andre varianter av såkalt veggis-kjøtt, men det hjalp ingenting. Så hva skal jeg gjøre da, mener du? Leve livet med en sykdom pga jeg i tankene ikke kan spise det jeg trenger fordi personer som deg mener jeg da er mindre verdt?
   Nei, fyfaen. Og for det andre, se litt på hårsprayen du bruker. Og GODTERIET du spiser. Gelatin. ALT av godteri og kjeks inneholder gelatin. Og hva er det laget av? Dyreknokler.
   Hvorfor skriver du ikke et innlegg om det? Er det fordi du er redd for å bli sett ned på? For om det er tilfellet, så er det nettopp det du har gjort på mange av oss akkurat nå.
   ‘Be the change’ sier du, så ja, da får du virkelig starte med deg selv da, ikke bare halvveis.

  79. Så du mener i bunn og grunn at vi som ikke blir vegetarianere og ikke passer på hva sminke etc vi bruker er dårligere mennesker. Du er utrolig arrogant når du kommer med slike innlegg. Du prøver så utrolig hardt å være et bedre menneske, eller iallfall fremstå som et. Du prøver å skille deg ut ved å se ut som en barbie, MEN vært smart. Sannheten er at du er like dum som alle andre, du er ikke spesiell. Tror du at grunnen til at du er på topp er fordi du har sterke meninger? For obviously kom du hit pga utseende ditt. Du er et produkt av samfunnet vårt idag, og du prøver hardt å ikke være det. Du er ekstremt dobbeltmoralsk, og jeg vet mange andre er enige. Voks opp, det er forferdelig flaut å snart være 18 år og oppføre seg som du gjør.

  80. Bildene fra fotografen er grusomme, jeg blir helt uvel av å gå inn på bloggen din med dette designet. Om du er lettkledd eller ikke bryr jeg meg ingenting om – det er fjeset ditt jeg blir kvalm av. Du må leve i en boble der du redigerer bilder til det (nesten) ugjenkjennelige (og perfekte) og etterhvert faktisk tror at du ser sånn ut. På filmene ser man hvordan du egentlig ser ut, og jeg forstår virkelig ikke at du gjør dette mot deg selv. Ved å orde og fikse på utseendet ditt på bilder og dele de med tusenvis av lesere hver eneste dag setter du en standard for deg selv som du aldri vil nå i det virkelige liv. Du er en nydelig og vakker jente med fantastisk kropp (som for øvrig også hadde vært fin uten en omgang i photoshop), men du kommer til å gå på en smell hvis du fortsetter slik. Jeg er klar over at du ikke stiller deg negativt til plastisk kirurgi eller å ordne litt på ting man er misfornøyd med – og det er ikke jeg heller – men du drar faktisk deg selv ned i gjørma ved å endre på hvordan du egentlig er på denne måten og forteller oss lesere at du faktisk ikke er fornøyd med deg selv i det hele tatt…for hvorfor skulle du i så fall endre så mye på utseendet ditt før du la ut et bilde? For å være helt ærlig synes jeg veldig synd på deg og håper at du er stuck i fjortisfellen fremdeles slik at dette er noe du kan og vil vokse av deg. Utseende vil nok alltid være en hot sak og selvfølgelig noe mange kan bruke som “våpen” ved å kritisere. Men Sophie, den dagen du hever deg over hva de sier og den de kritiserer faktisk er en ekte person, deg, uten blemish tool, blåere øyne og perfekt hud, da er du voksen. Da kan du kalle deg sterk og da er du ekte! Mest sannsynlig vil du ikke komme til å lese dette, og jeg forstår deg godt – jeg hadde heller ikke vært interessert i å lese alle de stygge kommentarene som skrives her, men denne er ærlig, reell, konstruktiv og støttende til det mennesket du egentlig er. Håper ikke du blir mer ødelagt og opphengt i hvordan andre ser ut enn du allerede er slik at du mister deg selv og endrer for mye på utseendet ditt. Det er så trist med de som aldri klarer å elske seg selv slik de er men som lever i en evig kamp om å bli noen andre. Det trenger du ikke, for du er vakker akkurat slik du er. Innerst inne tror jeg du vet dette, og jeg håper jeg en gang får se at du lander på jorda 🙂

  81. Det er faktisk ikke noe bedre å ikke spise kjøtt, fordi at om alle skulle ha sluttet og spist kjøtt så hadde det blitt for mange f.eks kuer osv. Jeg elsker dyr, men spiser kjøtt. Jeg elsker ikke bare katta mi, selv om det er det nærmest meg og sånt. Greit at det er noen som blir slaktet på fæle og pinefulle måter, men de blir faktisk bedøvd før de blir slaktet. Og ikke kom og si til meg at jeg ikke har peiling fordi det har jeg faktisk, Jeg går på restaurant og matfag og har blitt lært akkurat dette… Så jeg er stolt av å elske dyr samtidig som å spise kjøtt. Min mening

  82. Hva er det du skal fram til? Det er beinrester i godteri? Prøver å du skremme de små barna som leser bloggen din? Prøver du til å få oss til å slutte å spise kjøtt og godteri? Fortsetter du med dette så kommer du til å få mye problemer, så pass på hva du sier

  83. HAHAHA! sorry, men enkelte kommentarer var litt artige!syns du er kjempe tøff som er vegetarianer og står for det du vill! “be the change” passe deg kjempe godt! altså ikke negativt ment 🙂

  84. Hallo! det er fullt mulig å være imot dyremishandling og pelsdyroppdrett, men hvis alle skulle kuttet ut kjørr, hadde ikke vi hatt nok mat på planeten! pluss, det er ikke nok mat NÅ heller så jøtt må vi spise!

  85. Du spiser fisk(?!), og da kan du ikke kalle deg en vegetarianer! …du har ingen innsikt i hva det vil si å være vegetarianer, jeg har flere ganger lagt merke til at du har spist både ferdigpizza, og godteri med spor av “dyr”. Det blir for dumt.

  86. Jeg er så enig med deg!!!:) Jeg virkelig AVSKYR dyremishandling, men jeg hadde aldri klart å slutte å spise kjøtt tror jeg. Ikke nå, ikke som 15 åring. Eller hadde klart om jeg var rett innstilt. MEN jeg føler det ikke bra da jeg spiser kylling, nettopp fordi jeg vet hvordan de har det! Og bruker ikke pels, og skinnsofaen vi har er ikke ekte skinn. Men da jeg ser folk bruke ekte pels blir man nesten sur og sjokkert!!:P

  87. Syns du blir dobbeltmoralsk. Du bruker jo masse sminke som er testet på dyr, også fremstiller du deg selv på den måten.

  88. En av de første gangene du legger ut et serriøst innlegg – dette er bra! 🙂 Men må bare påpeke at det blir ganske ødelagt med alle reklamene for svinefile etc. på bloggen din. Kanskje du skulle fjernet dem før du prøver å fremstå smart? 🙂
   Ellers viser du jo ganske dobbeltmoral når du bruker sminke som er testet på dyr osv.. haha

  89. Jeg skjønner poenget ditt, men når man ikke er vegetarianer og spiser kjøtt så har man ikke noe mindre grunn til å si at man er i mot dyreplageri!
   Jeg har gått resturang og matfag i snart tre år. Jeg har vært mye rundt på både meieri og slakteri. Og en god del utplasseringer på forkjellige kjøkken (hotell og resturang). Måten dyrene blir slaktet på er mest mulig humant. Det er ikke noe pining eller groteske hadlinger det er snakk om. Dyrene blir lagt i en slags narkose og bedøvelse. Mens de er bedøvde begynner slakteprossesen så fort som mulig. Man har jo en viss tid det skal skje innen fordi dyret vokner etter så og så lang tid. Den raskeste måten og få det overstått på er jo å kutte over halspulsåra. (dette høres jo litt brutalt ut, men dyret er både bedøvd og ligger i “narkose”). Før i tiden så var jo det ett skudd i skallen. men nå har tiden kommet lengre frem slik de kan sove når dette skjer. Og kjøtt må man ha uansett hvordan man ser det. Proteinene som er i kjøtt som vi igjen må ha i kroppen vår over tid, kan ikke erstattes med noe form av grønnsaker eller kosttilskudd.
   Jeg ville bare poengtere at man er ikke noe mer for dyremisshandling eller later som om man ikke er det fordi man spiser kjøtt. Jeg respekterer jo at du ikke spiser kjøtt for det kan bli tatt som dyre misshandling. Men om du virkelig vil ha en opplevelse over dette slik du virkelig kan uttale deg om hva som skjer når dyrene blir slaktet til mat, så bør du ta deg en rundtur i forskjellige slakteri!
   Ingen slakt i norge går over grensen fra humant til ulovlige lidelser på dyr! Så jeg spiser kjøtt med god samvittighet!

  90. Haha, bra innlegg Sophie. Må bare påpeke at det var sykt upasssende med den kjøtt reklamen for indrefilet under fra Norby, haha.

  91. Skulle ønske jeg kunne vært vegeterianer.. Men kroppen min er ikke helt frisk, å da har jeg fått streng beskjed av legen min om å spise mer kjøtt og fisk. Jeg har ett jernlager som er på 5, og det skal opp til 20, og blodprosenten min er ikke stabil i det hele tatt.. Så hvis jeg vil bli frisk så må jeg spise kjøtt. Det er hardt å si det, men ikke alle kan bli vegeterianere, fordi vi rett og slett trenger kjøtt om vi vil kunne leve. Og det er fordi kjøtt inneholder mye vitaminer og mineraler som er bra for kroppen.. Nytter ikke for meg og ta jerntilskudd eller vitamin tilskudd, fordi kroppen min tar det ikke opp.. sånn er det med jernanemi:/

  92. du vet, du kan spise kjøtt selv om du er imot dyremishandling… jeg har jobbet hos en kjøttleverandør i Norge, dyrene blir IKKE mishandlet.. de blir faktisk behandlet veldig fint! det gjelder bare å velge rett leverandør.. jeg ønsker ikke å kritisere bloggen, leser den ofte.. men dette innlegget ble for dumt

  93. Markus:
   Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg “ikke får lov av mamma å bli vegetarianer”. Jeg er 21 år og bor alene. Jeg kan spise kun sjokolade hvis jeg vil, jeg kan spise kun brokkoli hvis jeg vil. Hva jeg mente med “oppdratt” er at jeg har spist kjøtt siden jeg var liten, og proteinene og jernet er en viktig del av kostholdet. Går jeg en uke uten å spise kjøtt eller ordentlig mat (student, fattig), merker jeg det godt på kroppen, hodet og helsa. Jeg spiser kjøtt fordi kroppen min trenger kjøtt. Enkelt og greit.
   Jeg støtter ikke dyremishandling, jeg kjøper kjøtt av god kvalitet/lokalprodusert så mye som mulig,jeg kjøper lite kylling og kjøper kun egg fra frittgående høns.
   Kill me, jeg hater visst dyr.

  94. Man har ikke dobbel moral fordi man spiser kjøtt og er imot dyreplageri. Kjøtt har mennesket spist så lenge vi har eksistert, og vi er rovdyr. Circle of life heter det. Det finnes humane måter og slakte dyr på, og det sier seg selv at kjøtt er noe vi trenger og alltid vil trenge, siden vegetarianere må ta kosttilskudd for å få de samme vitaminene og mineralene man får fra kjøtt.
   Jeg spiser kjøtt, og bryr meg veldig om dyr. Jeg har ikke en dobbel moral for det om! Så det blir feil av deg og spytte ut slike ord mot oss som spiser kjøtt. Vi er ikke mindre menneskelige, det gjør oss mer menneskelig faktisk. Det er sant at man skal “be the change” men det er jo for din egen del og din egen samvittighet. Bare fordi man er veggis betyr ikke det at man gjør det fordi man elsker dyr, mange synts kjøtt bare er ekkelt. Derfor er de veggisser. Ah det kommer så mye rart fra deg!!

  95. Jeg er selv vegetarianer og har vært det i litt over 3 måneder. Synes det går kjempe og har ingen planer om å slutte med det. Du er forbildet mitt og det var du som inspirerte meg til å bli. Det var vel også endel dokumentarer. Men jeg gjorde det selvfølgelig for min egen skyld, har jo alltid vært opptatt av dyreplageri.
   Du er iallfall kjempeflink som har klart det så lenge 🙂 Stå på Sophie ♥

  96. Du sier at du ikke vil skryte av at du er vegetarianer , men du sier også at fordi du er vegetarianer så har du “rett” til å utale deg om dyremishandling. Mennesker spiser kjøtt, det ligger i naturen..
   Vi kan være imot dyremishandling selvom vi spiser kjøtt.
   Og noe jeg synes du burde tenke over er at du har dun jakker, dun puter/dyne.. Dun får vi fra fugler som blir nappet for fjær imens de lever. Det er like mye dyremishandling!
   Så derfor mener jeg at du har tatt den litt langt, og drar dette helt ut av sammenheng. Tenk før du skriver!

  97. ” Jeg har all respekt for at andre ikke er veggis, herregud jeg er jo den eneste jeg kjenner som er det”
   Hva skjedde med hun venninna du sluttet å spise kjøtt med? Har hun begynt igjen? Derfor hun ikke får være med på bloggen lengre?

  98. Blir utrolig oppgitt over dere som sier at mennesker trenger kjøtt. Jeg er vegitarianer, Sophie er vegitarianer, vi lever jo fremdeles? Jeg har ikke merket noen endringer på kroppen min etter at jeg ble vegitarianer.

  99. Hei Sophie!
   Jeg vet det er en ganske “long shot” å skrive dette her, men jeg prøver å ser om det ikke kanskje blir lagt merke til av deg. Men du kunne ikke tenke deg å skrive et innlegg om Løken Gård?? Tenker at siden du har såppas mange lesere, så er jo du den perfekte til å fortelle folk om denne gården, og få folk til å åpne øynene!

  100. Jeg er imot pelsindustrien, og om jeg skal ha en lærjakke eller lærsko sjekker jeg først at dette er fusk og ikke ekte. Samme med pelskrage på jakker etc. Blir likevel litt for dumt av deg å si at alle som ikke er vegetarianere men som er imot pels og dyremishandling motsier seg selv og at det er ganske ironisk. Dyr som ku, gris, sau og hjort lever i gode vilkår på beiter før de blir slakta, og kan ikke sammenliknes med pelsdyr. Derfor føler jeg ingen dårlig samvittighet ovenfor det at jeg spiser kjøtt.

  101. Slutt og missforstå! Selvfølgelig mener hun ikke at hvis man ikke er vegetarianer så hater man dyr?
   **** dyre misshandling..Tenk om du var det dyret? Dyr har ikke noe mindre følelser enn mennesker, de kom hit jo først! Det er som om mange kriger over dem. Mange dyr har det så fælt ;(

  102. å HEAVYY 😀 når jeg har vært innom en del topp bloggere så tror jeg ikke at jeg aldri har sett såå mange fine kommenatarer fesp på det innlegget du var deprimert over utseende merklig nok og tar likvel bilder av kroppen bar som jeg ikke forstår helt da viss du hadde blitt så lei deg over utseende og kommenatarene. hehe denne tør du vel ikke å svare på 😛
   Syntes du er ei nydelig jente og håper du faktisk ser alle de fine kommenatarene og ikke henger deg opp de Få neagtive. 🙂

  103. Sophie Elise, VÆR SÅ SNILL og svar på dette;
   HVORFOR spiser du fisk? Og leser du alle kommentarer? for jeg har sett 100 andre spurt om det samme og du svarer aldri på det (hvertfall ikke som jeg har sett) Du kan vel egentlig ikke kalle deg vegetarianer om du spiser fisk, det er jo et levende dyr!! De blir fanget opp i båter og dør fordi de ikke får puste, er ikke det brutalt? Skjønner ikke hvorfor du ikke spiser feks. kylling, men kan spise fisk..

  104. ” MEG ”
   fordi kyllinger lever i små små bur sammen, og har et hardt liv, de kan aldri bevege seg rundt, og mange opplever ikke en gang å være uten 1 gang i løpet av livet sitt! Fisker lever godt i havet frem til de blir hentet opp og blir drept, de dør ikke fordi de ikke får puste, de blitt slått i hode slik at de dør momentant..
   Dyr som må lide for at vi skal ha mat er det synd på, men dyr som lever godt før de blir til mat er det ingen synd på, det er naturens gang, de kunne likeså godt blitt spist av en større fisk…

  105. Du er så flink til og forklare ting 🙂 Du burde være stolt av at du har vært veggitarianer så lenge.. 😀

  106. Fy faen! Du har så jævlig rett! Men en ting til; Det er jo noen sminke produkter som er for eks testet på dyr eller som har dyr i seg. . . Så om du ikke visste det, ville jeg bare informere deg om det!

  107. Maiken Andrea:
   Fisker som lever i fiskeoppdrett har det jo trangt de og..
   Og nei, de blir ikke slått i hodet. Fiskerne har ikke tid til å slå ihjel så mange fisker. Fant en tilfeldig video på youtube, og fiskene blir jo drept fordi de ikke får puste: http://www.youtube.com/watch?v=7sqv9Xf8YlA
   Disse fiskene har jo hatt det bra og har levd i havet, men de blir ikke drept momentant. Poenget var egentlig at jeg lurer på hvorfor Sophie spiser fisk, for det er jo kjøtt det og…

  108. Er du seriøs? Det er naturens gang og slakte dyr for å spise de. At noen slakter dyr på en vond måte er stygt og provoserende ja. Men hva kan vi gjøre med det? Vi mennesker er kjøttetere. Blir feil av deg å skrive slikt som du gjør. Jeg elsker dyr, men også kjøtt. Sånn er livet… dyr dreper hverandre hverdag for å overleve. Du trenger ikke spise kjøtt, men ikke påstå at de som spiser kjøtt ikke er glad i dyr.

  109. Alle står for forskjellige ting, noen spiser kjøtt andre ikke! Jeg syntes det er bra alle har noe de står for her i livet <3
   "MEG" Takk for informasjonen, det viste jeg faktisk ikke! 🙂

  110. Utrolig bra skrevet Sophie Elise!! Jeg får nesten dårleg samvittighet, selv om jeg vet at jeg ikke helt ha grunn til det for jeg bare er 12 år. Senere har jeg tenkt å bli vegetarianer. JEg syns mennesker ser ned på dyr, selv om alle er “like mye verdt”. Jeg vet at dyr og menneske er ikke noe vanligt å sammelikne, men uansett. De har et liv. Jeg har ikke akuratt rett til å si dette, for jeg spiser kjøtt og slikt, men at du sier det, som vegetarianer, er utroooolig bra og inspirerende for andre. Jeg takker deg på dyrenes vegne.
   Selv om jeg vet at dere tenker at jeg bare babler i veg om at jeg elsker dyr, men at jeg egentlig ikke gjør det, som Sophie Elise sier, er jeg faktisk glad i dyr. Jeg har er hund og en katt, har hatt kaniner og fisker og fremdeles hater jeg dyrehager. Dyremisshandling!!!
   Da jeg var liten (3-5 år) var jeg og mamma i dyrehagen. Vi var hos pelikanene og mamma snudde seg litt. Jeg gikk nærmere den ene pelikanen, og prøvde på en måte å klappe den, men selfølgelig stokk pelikanen og bet meg i kinnet. Jeg ville få nær-kontakt med dyret. Jeg likte det. Ikke at det er en god nok unnskyldning til å si at jeg elsker alle dyr på jord, men 😀

  111. sjikkelig bra skrevet, og er veldig i mot sånn selv faktisk,nei jeg er nødvendigvis ikke veggtarianer eller noe men støtter og gir penger til dyreorginisasjoner hvert år. MEN det jeg reagerer på er det at du er jo veldig i mot dyre misshandling sant, men så bruker du såå mye sminke, det er ikke sikkert du/dere vet det men sminke inneholder en stor del ingridienser fra dyr (for eks grisefett…) forferdelig jeg vet, men hvorfor bruker du så mye sminke viss du vet at det inneholder dyr, og er så imot når det kommer til dette temaet, bare lurer :)?

  112. jeg ville bare si at det er forskjell på å spise kjøtt fra dyr som har levd et godt liv, og å spise kjøtt fra dyr som har levd under forferdelige forhold. det er også mange oppdretsannlegg som behandler dyrene sine bra!

  113. Hallelujah!
   Har lest litt nedover i kommentarfeltet og vet ikke om jeg skal le eller grine. Jeg er 18 år og veganer og elsker det. Det er det beste valget jeg har tatt noen gang. Og når folk kommer og sier “blaahblah du TRENGER dyreprotein for å styrke bein og være frisk og sånt”. BULLSHIT. Spiser man riktig og variert er det ikke noe problem. Jeg har helt perfekte blodverdier, utrolig mye overskudd og føler meg så mye bedre enn da jeg spiste kjøtt, melk og egg. Å leve vegetarisk er ikke vanskelig, man må bare bruke hodet litt mer enn normalt.
   Også vil jeg si stå på, Sophie! Du burde virkelig være ufattelig stolt av deg selv.

  114. Jeg har vurdert å bli veggis, men er så utrolig glad i kjøtt.. Kunne ikke du laget et innlegg om litt sånt som er kjekt å vite? F.eks. smaker veggis kjøttdeig like godt som vanelig? Hvor kan man kjøpe vegetarmat osv?? Du er et stort forbilde, håper du gidder 🙂

  115. Synes det er et modig valg du gjør! Personlig er jeg alt for glad i kjøtt til at jeg vil bli vegetarianer, det er jo helt naturlig også. I likhet med deg er jeg også veldig imot måten dyrene blir behandlet på før de slaktes…. Derfor unngår jeg masseprodusert kjøtt, spesielt kylling, og jeg prøver aktivt å få politikere til å stoppe all denne dyremisshandlingen. Prøver derfor å holde meg til kjøtt og egg fra lokale gårder der jeg vet at dyrene har det bra, det er selvfølgelig litt dyrere, men det er bedre kvalitet på kjøttet samtidig som at man faktisk støtter noe bra.

  116. Først vil jeg si at jeg forsåvidt er enig i at jeg og er imot all mulig dyremishandling. Jeg mener også det er helt sykt at folk kan og får holde på slik..
   På andre siden så er det noe som heter krinsløp og verden er til for at dyr SKAL spise andre dyr. selvfølgelig, måtene noen dyr blir drept på er unødvendig og grusom, og jeg synst selvfølgelig det kunne blitt gjort på andre måter..
   Prøver bare å si at man skal ikke ha dårlig samvittighet for å spise dyr, og måten du skrev på fikk meg og til å føle at du var litt kvass mot oss som ikke er vegiterianer. “du har mindre rett enn meg til å være imot dyremishandler” liksom..
   Håper du forstår hva jeg prøvde å formidle deg og kanskje tenker over det

  117. Endel som sier at kroppen trenger kjøtt, noe den faktisk ikke trenger. Jeg fikk lov til å bli vegeterianer imot at jeg tok vitaminpiller. Har vært vegeterianer i snart to år, og det er virkelig ikke noe annerledens enn å leve vanlig. Selvfølgelig er det ganske kjipt å ikke spise kjøtt i jula, men det er så verdt det. Du blir automatisk sunnere, og får en bedre livsstil. Men en ting jeg lurer på er om du kan skrive en liste eller gi en link hvor det står hvilket godteri man ikke burde spise hvis man skal være 100% vegeterianer? 🙂 Veldig bra at en kjent person uttaler seg om sånne ting!

  118. Flott at du er vegetarianer, men må du framstille oss andre som mye dårligere enn den? Jeg spiser både kjøtt og har dunjakke, og ja, jeg sier jeg er glad i mine dyr. Er det så jævlig feil? Nei!

  119. Kjempebra at du er vegetarianer og er så opptatt av dyrevern! Men du har ikke vært vegetarianer i et halvt år heelt enda, fortsatt omtrent en og en halv måned igjen 😉

  120. Hva synes du om insekter? Elsker du dem også, og aldri dreper dem? Luerer bare, hadde vært morsomt å vite, siden jeg vet ikke hlt hvordan vegetarianere gjør det.. om du skjønner? 🙂

  121. Dette innlegget har jeg delte meninger om, virkelig. Jeg føler meg både enig og uenig med deg. Først vil jeg bare si at når dyr blir ribbet for pels, skinn, horn osv. fordi folk vil ha det for pengene og klærne sine synes jeg er rett og slett helt forferdelig. Mange av dyrene lever under grusomme omstendigheter som ingen dyr burde gjøre.
   Men…
   Jeg tror du må skille litt bedre på dyrene som blir slakt og dyrene som må ofre sin pels, skinn osv for mote-og møbelbransjen. Mange av dyrene som blir sendt til slakt har det kjempefint i tiden før de blir til mat. De blir ikke mishandlet, de får godt med mat, de får et stort areal å være på. Er det så synd i disse? Nei. For alle dyr blir ikke mishandla selv om dem ender opp på bordet på julaften. Skal jeg bli vegetarianer av den grunn? Fordi dyrene har det kjempebra?
   Det er ikke for ingenting at gårdene med godt kjøtt leverer kjøtt til ulike matvareprodusentene. Kvaliteten på kjøttet utgjøres nemlig litt av hvordan dyrene har det før de blir sendt til slakt. Det er jo ikke slik at Gilde har en stor gård hvor de produserer og slakter i ett sett for at vi skal ha mat på bordet og i butikkene, det vet jo du også. Med en familie som driver gård med sau, ser jeg at dyra har det kjempebra. De har en fin fjøs med god plass i og om sommeren har de et enormt stort beiteareale ute. Noen blir sendt til slakt, men det gjøres ordentlig. Har de det fælt? Driver vi bare for inntektene ved å sende dyra på slakt? Nei, familien driver fordi det er av vår interesse. Vi elsker dyr. Og sauer er noe vi virkelig har sansen for.
   Så jeg kan ikke si at jeg elsker dyr fordi jeg spiser kjøtt? Javel, da vet jeg det. Vi i Norge får kjøtt basically fra gårder i Norge. Vi får ikke tilsendt kjøtt fra Vietnam, Pakistan og Australia. Gårdene som leverer kjøttet har god standard, fordi matvarelevrandørene passer på at gårdene de mottar kjøtt fra holder en viss standard.. I tillegg har vi Mattilsynet osv som skal passe på at dyrene på gårdene i Norge, uavhengig av om de er leverandør eller ikke, har det bra. Kjøttet i butikkene i Norge kommer altså ikke fra mishandla dyr. (Greit nok, det finnes gårder hvor dyr ikke har det like godt som andre. Men ofte får ikke disse levere kjøtt, og de har heller ikke kjøtt som er godt nok til å selges.)
   Om alle i verden hadde blitt vegetarianere, hva hadde skjedd da? At dyrene hadde det bra? Ja, det ville de nok helt sikkert ettersom kjøttprodusentene måtte gitt opp. Men hva hadde skjedd med jorda vår? La meg si evolusjon? For, om alle hadde blitt vegetarianere og vi måtte slutte å jakte og slakte dyr, ville vi fått en overflod av enkelte arter dyr. La meg gi et eksempel (ikke verdens beste kanskje, men det gjelder uansett for flere arter enn bare disse): Vi har rev og mus i skogen. Rev lever på mus. La oss si vi jakter på rev, for å holde bestanden på et greit nivå. Om vi sluttet å jakte på reven, ville det blitt overflod av rev. Overflod av rev fører til at all mus forsvinner, fordi de blir spist opp og ikke får tid til å produsere avkom. Skogen blir fri for mus, reven blir fri for mat. Reven dør også ut, hvis den ikke finner seg nytt beite. Men om reven skulle finne nytt beite, ville bestanden rev vært så høy at reven likevel blir fri for mat til slutt. Reven dør ut. Og sånn fortsetter det vidre. En art påvirker en annen. Hva skal vi gjøre med alle sauene i fjøsen? Bare slippe de fri? Eller beholde dem, få trangt med plass i fjøsen slik at man enten må utvide den (da ville vi måtte stjele område fra dyrene som lever ute i det fri) eller så må vi bare ha alle i samme fjøs og til slutt oppstår det sykdom pga. at forholdene blir så dårlige og smittefaren øker? Jaja, uansett….
   I might be a little wrong, men du har heller ikke 100% i uttalelsene dine heller..
   Så, til nå er jeg litt enig med deg, men også uenig. For jeg synes du er litt for voldsom i uttalelsene dine når du rett og slett sier at vi som dyreelskere ikke kan kalle oss dyreelskere fordi vi spiser kjøtt. Kjøtt fikk forfedrene våre til å klare seg gjennom tida, hadde det ikke vært for at de drev gård med slakt og reproduksjon, men også jakt, hadde kanskje ikke vi mennesker eksistert på jordas overflate lengre.
   Jeg synes man først og fremst kan prøve å unngå å kjøpe varer som pelskåper, Canada Goose osv i første omgang, prøve å legge den bransjen dø før man går løs på kjøttbransjen. Fordi det er nemlig de dyrene som ofres fordi vi mennesker skal føle oss fin, fjong og mer verd fordi vi har dyrere klær, som det er værst med. Ikke de dyrene som lever på gård som ku, sau osv..
   Du, og evnt. andre som leser min kommentar, vil kanskje mene at jeg er både det ene og det andre. At min kommentar på innlegget ditt er feil. Det er kanskje noen ting jeg ikke har 100% rett i, men dine uttalelser i dette innlegget, vil jeg tørre å påstå er nesten mer feil enn mine i såfall.

  122. Ingvild: noen dyr trenger kjøtt for å overleve, mennesker gjør ikke det. så lol til deg.
   og et liv bør være et liv, en rev er ikke mer verdt enn en ku bare fordi du synes den er søtere.
   🙂 🙂 🙂

  123. Bra! Men du burde gått for en vegansk livsstil etter hva du mener. Kutter du alt som har med dyr å gjøre, vil du få en ny og bedre livsstil! Alle vitaminer og proteiner finnes vegetabilsk, utenom vitamin B12 som må tas som tilskudd 🙂 You go girl!

  124. Hei Sophie c:
   Jeg selv er veldig imot pels og eier selv ingen pels ting som jakker eller sofaer og slikt. Jeg er også veldig glad i dyr, jeg virkelig elsker dem 🙂 Jeg har også hatt veldig lyst til å bli veggis, men jeg er bare tolv år og pappa sier jeg trenger alt som jeg kan få i meg av protiner og fiber osv. Jeg vokser enda… Men jeg vet at når jeg slutter og vokse og når jeg har mulighet til å slutte å spise kjøtt, så skal jeg det!
   Jeg har selv en katt, går tur med to hunder fire ganger daglig, jeg ønsker meg hest og hund og gjerne flere dyr!
   Men håper du skjønner at jeg vikelig er imot dette selv og at jeg skulle ønske folk hadde mere følelser for dyr siden de er minst like viktige som oss mennesker! ♥
   – Caroline.

  125. Fikk dårlig samvittighet nå jeg… huff, er virkeli ikke bra at vi spiser kjøtt når man tenker på hva det er og hvordan kjøttet kom seg på fatet ditt. Skal prøve og spise så lite kjøtt som mulig, kanskje greie å bli vegetarianer en dag!!? Du er virkelig flink Sophie, mange som er stolte av deg. <3 stå på 🙂

  126. Du skriver: Jeg synes det er dobbeltmoralsk å si man er såå imot dyreplaging og så spiser man kjøtt, går med canada goose eller har kjøpt seg skinnsofa.
   Dyrene man spiser blir ikke dyreplaget… det blir feil å si det.. haha nesten alle mennesker i verden spiser kjøtt fordi det er livetsirkel.. så da kan liksom ikke folk si at dem er mot dyreplageri.. det er faen ikke dobbeltmoralsk

  127. Først vil jeg bare begynne med å si at dette var mange kloke ord, Sophie Elise! Selv om du kanskje ser dum/barbie ut, er du sannelig smart og bryr deg om verden.
   Du har ikke bare klart å forandret deg selv, men også meg. I neste uke starter nemlig jeg også på vegetarkost, og det er alt takket være deg! Å jeg må bare si tusen takk for det, var virkelig ikke klar over at slakteprosessene i Norge var så ille. I tillegg har du også påvirket meg til å bli neshornfadder, noe jeg vet du også er.
   Håper virkelig du begynner å skrive litt mer om dyremishandling/vegatarianer and so on. Syns det er kjempeinterresant, samtidig veldig fælt da, å lese om. Stå på videre, Sophie! 😉

  128. du kan ikke si at du respekterer folk som ikke er vegeterianere når du skriver ting sånn som dette innlegget. Slik du skriver, virker det som om du synes alle som spiser kjøtt er dyremidhandlere og ikke bryr seg noen ting om dyr. Når du skriver for eksempel:
   “Det blir liksom litt dumt å si ” jeg elsker dyr, men egentlig bare katten min” fordi det er jo det mange egentlig mener, og da får man stå for at “jeg synes det er grusomt at dyr blir plaget, men jeg bryr meg ikke nok til å kutte ut kjøtt” fordi det er sannheten, en hard sannhet. ”
   så respekterer du ikke folk som ikke er vegeterianere, du DØMMER de.
   og en ting til: du skriver at du kuttet ut kjøtt, snop osv.. du spiser jo snop ofte? du har ofte lagt ut bilder av en godteriskål som du sitter og spiser på? bestem deg!
   Greit nok, hvis du vil være vegeterianer så er det ingen som dømmer deg for det, eller skriver dritt om deg, men du skriver dritt på en offentlig, kjent blogg om folk som spiser kjøtt. det kan du ikke nekte for, for du skrev den setningen over, som jeg kopierte. Det er virkelig FREKKT og respektløst av deg å skrive slike ting. og hvis du ikke vill skrive så mye om at du er vegeterianer og ikke påvirke yngre jenter, så feiler du stort! for sånn som du skriver i dette innlegger, påvirker du de ikke bare, du nesten TVINGER de!

  129. jeg elsker ALLE dyr! Ikke bare MINE dyr. Jeg mener at ALLE dyr har rett til å leve et verdig liv- uten dyremisshanling.
   Men den måten du skriver i dette innlegget blir litt feil da du skriver at du bryr deg nok til å kutte ut kjøtt…. det er som om du sier at vi som spiser kjøtt er dyremisshandlere…Tenk ltii mere på hvilket ord du bruker i forskjellige sammenhenger c;
   Ikke ta dette ille opp, er bare ment som et tips ;o
   BTW; Fin blogg!

  130. Jeg velger å begynne med å sitere Marielle som skrev litt lenger oppe: “Herregud. Det hadde vært fint om folk sluttet å uttale seg om ting de åpenbart ikke har peiling på…”
   First thing first: Det er for faen meg ikke jakta det er snakk om her da, og det at mennesker har spist dyr siden de kom til jorda. Det er STORPRODUKSJONEN som er det store problemet. Om et dyr eller to blir drept ute på jakt på en human måte (ja, jeg velger å kalle skyting humant) spiller vel ingen rolle, eller det at vi har holdt på sånn siden vi kom til jorda (hva er det for et argument uansett? ville du hoppet ut for en klippe om dine forfedre gjorde det?) er det ikke det som er saken. Det ble uansett ikke gjort på samme måte før i tiden….
   De propper dyra fulle av veksthormoner, fòrer grisene med griselever og div. involler fra egen rase, mange (merk: mange, IKKE alle) lever under jævlige forhold. De står i lange køer på slakterhusene og venter på å bli drept mens de ser andre fra samme “gjeng” bli drept rett foran dem. Dette velger hverfall ikke jeg å kalle humant. Hva andre gjør bryr meg egentlig ikke, men å uttale seg om ting man overhodet ikke har peiling på og si at: “vi alltid har gjort det”, burde dere kanskje tenke dere om neste gang dere skriver. SJEKK OPP FAKTA.
   Og til deg Sophie Elise, stå på videre. Men vær så snill, lær deg forskjell på vegetarianer og pescetarianer, det er stor forskjell. Og det forvirrer folk veldig.
   Puh.

  131. Hei Sophie <3 allt det du skriver har fått eit inntrykk på meg ( på en god måte ) . Eg har tenkt på det å bli vegetarianer leeeenge <3 meen.. Eg er på gråten kvar gong eg ser eit dyr som blir plaga , som om eg ville slått personen så hardt at han kunne følt seg koss det var å bli misshandla, å du kunne ikkje hjelpa deg skjøl. Som om personen va hjelpaslaus.
   Over til det eg trenge tips om 😉
   Eg vil bli vegetarianer ! Eg er 14 år å har ein familie me sine meiningar . Eg er redd får at dei komme te å le av det å ikkje hjelpa meg på veien. Å at på skulen komme elevane te å reargera på at i går åt du kjøtt, men ikkje i dag ! Koss ska eg gjera detta ?? Føle meg litt " lost " her eg sitte .. å ka skjer viss eg havne tebake i gamle mønster ?? ka vil folk seia ??
   Føle meg verdiful berre ve å tenka på at du lese detta !! Takk <3 satse på at eg får svar ..( blir ikkje skuffa viss ikkje, vett koss mången spørsmål du blir stilt te vanli ) <3

  132. Det irriterer meg ganske kraftig at du tror du er bedre enn andre fordi du ikke spiser kjøtt.
   Det er du IKKE!!! Det er faktisk nødvendig å spise kjøtt. Det er kalt næringskjeden.
   Noen som spiser kjøtt kan være like store dyreelskere som du. Bare så du vet det.
   Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor du røyker, da skader du deg selv. Og mennesker er også dyr. Du kan også skade andre som innhalerer røyken. Og bare fordi en ku har en fot, slik som meg, skal jeg ikke kunne spise den?
   Jeg tror heller ikke denne fasen med å være vergetarianer varer så lenge.

  133. Hei! 🙂 Jeg må bare si meg så enig med deg! eg er også vegetarianer og er imot pels dyr, kjøtt osv!
   Det er helt forferdelig, og eg synes det er så flott at du har noen innlegg om dette på bloggen fordi det kan inspirere andre!
   Og eg liker virkelig bloggen din! du er deg selv og står for det du gjør, helt utrolig bra 😀

  134. Syns i tillegg det er jævlig forkastelig at du skal si hvem som elsker dyr og ikke, ikke still oss som er vegetarianere og veganere i et dårlig lys. Det høres ut som vi er ekle og fordomsfulle hele gjengen.
   Takk.

  135. Bra skrevet Sophie! Men jeg lurer litt på om du kan skrive hvordan du gjør det med f.eks egg. Spiser du ting som inneholder egg, for eksempel kaker, deiger osv, eller kutter du bare ut å spise kokt egg, eggrøre osv?

  136. Syns de burde fokusere mer på tingene vi ikke trenger fra dyrene (pels, skinn, sirkus… Osv.)
   Det er viktig for mennesker å spise kjøtt.

  137. Helt enig i det du skriver!
   Jeg synst det er utrolig ekkelt å tenke på at jeg faktisk spiser noe som en gang var ett levende nydlig vesen! Nå er jeg bare 13 år, og føler kansje at jeg er litt ung til å kutte ut alt kjøtt for det inneholder jo mange viktige vitaminer. Jeg prøver å unngå så mye kjøtt så mulig på pålegg osv, men når mamma lager kjøtt til middag kan jeg vel ikke nekte å spise? Når jeg blir gammel nok til å lage min egen mat og ta mine egne “store” avgjørelser skal jeg deffinitivt slutte med kjøtt!

  138. Du er ett flott menenske, Sophie Elise. Er så “moro” å se folk sier du er dum ,og blond og barbie osvosv. Du gjør en utrolig viktig forskjell på dyrene, selvfølgelg du endrer ikke hevrdagen til alle dyr, men for noen. OG man må starte med seg selv. SKulle ønske jeg ahdde viljestyrken til å holde meg unna kjøtt, en dag kommer den. Er bare så vansklig nå som jeg har kjæreste og sånn for vil ikek at de skal føle de må lage noe spesielt til meg og sånn.. Men tiden hvor jeg blir vegetarianer kommer. Kjøper ikke pels eller dyretestede produkter, har ikke dun puter eller dun dyne. Har ingenting av skinn, eller ull. Hårproduktene mine er heller ikke dyretestet. Det eneste som er dyretetstet er legemidlene jeg bruker og tabletter.
   Du er sterk og åpen. Fordi vet at det er ikke bare de som er for pels osv. som blir “hakket på”, vi som er i mot blir og det. Alle skal kommentere din mening og si det er teit osvosvosv. Du har sikkert hørt alt det samme ejg har fått høre pga mine meninger også. Noe du og er sterk med er at du har fortalt om skjelvingen i hendene dine, jeg har også det, ikke like sterkt som deg så jeg må bruke tabletter, men plagsomt nok! Tror du vet hva jeg mener, når alle stirrer og spør og blir stresset av å se på en… Huff. Men digger deg, du er vakker og du er ett sterkt menneske. Du takler klritikk så godt som man kan gjøre det, er visse ting som går innover og det er noe man forstrå. Men er inno hver dag og leser alt, sett igjennom hele bloggen din og. Du er ett forbilde fordi du er en fantastisk person, nydelig innvendig og utvendig. Er så synd at alle dømmer deg etter leppene dine.

  139. Så flink du er! I 2013 så skal jeg bli vegetarianer, det er jo verdt å prøve 🙂 <3 håper du ikke bruker ting som er testet på dyr osv for da kan du ikke kalle deg det xD

  140. Gir du vegetar mat til hundene dine også? Hvis du kjøper mat som inneholder kjøtt til dem, så vil det vel si at du støtter dyremishandling? Kan ikke hunden din elske deg siden den spiser kjøtt? Eller er det annerledes når det gjelder hunder, katter og alle andre kjøttetende dyr?
   Vi er faktisk et dyr vi også, det ligger i vår natur at vi spiser kjøtt og jakter på dyr. Er helt enig i at pelsdrift og kosmetikk som er testet på dyr er litt makabert, siden det er ting vi ikke trenger, men det er for skjønnhet/utseende, altså en materiell ting.
   Så jeg synes det er litt dumt av deg å si at man ikke kan elske dyr, siden man gjør det som ligger i ens natur!

  141. Kjempebra skrevet. Julie: hunder kan klare seg på vegetarmat, men det er ikkje alle som kan tilpasse seg det og det finnes leverandører som tilbyr ordenlig hundemat der dyr ikke lider. Katter kan forresten ikke klare seg på vegetarkost. Dyr skal jo få den maten de trenger.
   Og husk at litt en person gjør er mye bedre enn ingenting.
   Ja vi er dyr og vist du leser det her forstår du kanskje litt bedre hvorfor vi er bedre egnet til å spise vegetarmat: http://tarensecology.wikispaces.com/file/view/CHART_CHART.jpg/287755234/CHART_CHART.jpg
   + vi lever ikke i steinalderen lengre, vi jakter ikke på dyr. Du går i butikken og plukkr opp en pakke med kjøtt. Jeg regner med du har tv, data, sminke, osv.. ting som ikke var naturlig for ikke så lenge siden, men det betyr ikke at vi ikkje skal bruke tven fordiom. Vi utvikler oss.
   Jeg respekterer de som ikke er veggis, men informer dere før dere uttaler dere 🙂

  142. støtter KJI misshandlig av dyr… men eter kjøtt fra egen gård. eg vet at dyran har dt bra (dt e eg som stelle dem), at dem kji lid nokka og at alt spiselig på dem faktisk bi brukt (heile dyret bi utnytta). eg e vel kji et monster ferdi? har du sjekka koss sminken din bi laga? eller klærne? trur kji du ska værra så snar me å si at å eta kjøtt e å støtt dyremisshandling! menneskan e desuten jægera og kjøttetera fra naturens side…vi har et fordøyelsessystem og tenner som e laga ferr og få i oss kjøtt. ha ein fortsatt fin dag, hilsen meg

  143. Jeg er veldig mye enig i alt det med dyremisshandling og sånt, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke har gjort noe spesielt på det. Noe jeg har planer om å bli mye flinkere til, men da fokusere mest på det med pels og misshandling generelt. Når det kommer til kjøtt, så har jeg to forskjellige meninger. Jeg er altså ikke vegiterianer. Noen ganger vurderer jeg det, men så tenker jeg. Det er jo naturens gang, akkurat som andre dyr spiser andre dyr, så spiser vi mennesker også kjøtt. Det jeg der i mot ikke liker med det er måten vi utnytter “makten” vår ovenfor dyra. Jeg hadde spist kjøtt med større samvittighet om vi jaktet slik som dyret gjorde, for da har i hvert fall dyret fått levd fritt i naturen slik som den hovedsaklig skal. I stedet for at vi feter opp grisen for å slakte den.. Jeg tror også helt ærlig, at kroppen min ikke hadde klart seg uten kjøtt, for jeg er ikke flink til å få i meg næring, pga at jeg spiser såpass lite.
   Du er en inspirerende person når det kommer til dyret, og jeg synes innleggene dine er kjempe bra når du skriver som dette. Og jeg har tenkt til å bli mye mer aktiv når det kommer til dyremisshandling, og WWF og Noah, og alt det med løken gård osv. Og det er deg og så klart andre små kilder jeg kan takke for da! 🙂

  144. Så enig i det du skriver, men stusset litt over noe. Du sier du ikke vil gjøre forskjell på dyr, men hva med fisk? Du spiser jo det, og dessuten kan man ikke per definisjon kalles vegetarianer om man spiser fisk. Dette gjelder også de aller fleste oster, de inneholder løpe, som hentes fra magen til kua. Men selvfølgelig er det kjempebra at du gjør noe for å gjøre en forskjell framfor ingenting! Syns bare noe virket litt selvmotsigende og syns det blir litt feil at du kaller deg vegetarianer når du ikke er det..

  145. Er ikke noe fan av bloggere, men du er en av de jeg liker pga. sånne innlegg! Respekt jente ! Skulle fantes flere som deg 🙂

  146. Dere som utnevner dere om at “sånn er verden”, hva er det forno å si? Det er mennesker som Sophie som utlyser det, og gjør noe med det som kan få en endring på det! Jeg er enig i at jeg ikke forventer at hele befolkningen skal slutte å spise kjøtt! MEN det er stor forskjell på bedrifter som driver med dette. Jeg er ingen ekspert, men jeg vet i hvertfall at Prior ikke behandler dyrene bra, ergo jeg kjøper aldri kjøtt derfra!

  147. Hva med sminken du bruker da? Mesteparten av all sminke er enten dyretestet eller kommer faktisk fra dyr!

  148. Håper virkelig du svarer på denne kommentarer og er ærlig, hvilken merker sminke bruker du da?
   For vis du kan utale deg så sterkt om å spise dyr, så regner jeg med at alt av kosmetikk du bruker (fra kremmer til sminke og såpe) er 100 % utestet på dyr?
   For disse testen er fakitsik mye værre enn kjøttindustrien.

  149. Norge er NØDT til å stoppe pelsindustrien, iallefall her i Norge! Blir så provosert. Det samme med denne gården som sender dyr til andre land for dyretesting. FYSJ

  150. Bra skrevet! Jeg bruker ikke dyretestet sminke å jeg bruker hvertfall ikke pels! jeg synes faktisk det blir ekkelt med pels! Men det er så vanskelig å prøve å bli vegetarianer! Kunne du kanksje hatt en liten “spørsmåls runde” om dyretsting og hvordan det er som vegetarianer osv? Jeg får så dårlig samvitighet når jeg spiser kjøtt! Men det virker så vanskelig å bli vegetarianer, men du er så flink!

  151. Jeg har sett alle filmene du har lagt ut. Både den om delfinene som blir drept nådeløst, og den om forskjellige typer misshandling av dyr. (sirkus, slakteri, tyrefekting osv) Likevel er jeg helt uenig i mye av det du sier. Det er forskjell på at dyr skal lide for vår skjønnhet, og på at vi slakter dyr fordi det ligger i vår natur og behov at vi spiser dem. Jeg er imot plaging av dyr, og mener at flere pelsdyrfarmer må ta seg skikkelig sammen! Likevel kan vi ikke gre alle under en kam. Noen steder har dyrene det bra. Det samme gjelder jo egentlig gårder der de har griser, kyr, høns og sauer. Det vil alltid være steder der dyrene ikke har det bra, men de alle fleste stedene har de det faktisk helt fint. Jeg vet dette, fordi jeg har besteforeldre, tanter og onkler som driver med alle de jeg nevnte over. Mennesker har alltid spist dyr, og vi trenger kjøttet. Det ser jo for pokker ikke særlig behagelig ut når en løve dreper en antilope heller, men det er en del av naturens gang. Slakteri i Norge har mange regler og rutiner de SKAL følge, og dette blir også kontrollert nemlig for å sikre at dyr lider mindst mulig, og at døden intreffer kjapt. Praksisen her i Norge kan faktisk ikke sammenlignes med den de utfører i forskjellige U-land (slik som blir vist på videoen. Og dessuten syns jeg ikke du kan uttale deg før du har sett det selv, og ikke på en eller annen film hvor det hele er tatt ut av sammenheng.

  152. Selv om vi eter kjøtt kan vi vell være mot allslags dyreplageri? Kjøttet gilde lager er f.eks ikke fra dyr som blir mishandlet! At vi ikke kan ete kjøtt hvis vi er mot dyreplageri er helt feil og domt å si etter min mening!

  153. det er DETTE som gjør bloggen din verdt å lese. er selv veggis så jeg vet hva du snakker om.. og elsker begrunnelsene dine. stå på! for alltid.

  154. Hmmm. om du er så forbanna glad i de dyra og ikke vil skade dem på NOEN som helst måte og mener alle oss andre som spiser kjøtt, fugl eller fisk er dyremishandlere, så drar du den ganske langt. da sier jeg med like mye rett som deg, at DU er en dyremishandler også!er alle klærne dine økologiske? har dere møbler hjemme? hvor kommer de møblene fra? åja, er det ressurser som er tatt fra naturen? sier du det? drikker du vann? åja, må man ha det for å overleve? vel kan vel si at du er en dyreplager som HELT sikkert har vært med på å ta ressurser fra naturen som alle oss andre, som igjen ødelegger økosystemer, og flere dyr dør. skjønner ikke helt tankegangen din jeg….

  155. Silje: Det handler ikke om å gjøre alt og være 100% perfekt. Det handler om å gjøre det man kan for å bidra til å gjøre verden til et bedre sted. Hva gjør du? Gjør du noe i det hele tatt? Litt er bedre enn ingenting.
   Jeg blir oppgitt over mange av kommentarene her. Uvitende mennesker som ikke gidder og skaffe seg informasjon før de begynner og hakke ned på andre.
   Stå på Sophie, kjempebra innlegg 🙂

  156. Det der va jævli provoseranes!
   Nr. 1 bare førdi at man spis kjøtt betyr det ikke at man hate dyr.
   Nr. 2 du sir at nån ikke kan bli vegetarianera p.ga helsa å det e helt rett, nån har nokka som hete IBD sykdomma åsså kalt autoimmunsykdomma som gjør at ikke alle takle et kosthold som vegetarianeran. Greit det e sunt men kjøtt hjelpe åsså magen til å holde i gang. Æ f.eks reagere på masse grønnsaker å frukt førdi at æ har en IBD sykdom kalt marbus chron, æ skulle gjerne vært en vegetarianer vis æ hadde tålt det å tru mæ æ prøvde i tre daga å lå syk i 2 uke.
   Nr. 3 det e nokka som hete økologisk.
   Nr. 4 man kan kjøpe kjøtt i fra gårda man vet at dyran blir behandla godt på.
   Nr. 5 dyr som blir slakta blir faktisk slakta på en human måte. Æ vet godt at dyr skjønne mere enn vi trur men det har sæ sånn at enkelte treng kjøtt til å overleve værdagen.
   Å sist men ikke minst nr. 6 Æ e i mot pels æ åsså men sia æ spis kjøtt så mene æ at selskinn, reinskinn, kuskinn OSV e greit før du avle ikke opp et dyr bare før å få pelsen eller skinne du slakte dyret før å få mat.
   Du e en vældig flink blogger det skal du ha. Men man må åsså tenke på at folk har diagnosa eller andre grunna som gjør at dem faktisk må ha kjøtt. Æ synes det e utruli tøft av dem som e vegetarianera førdi det e mangel på lam å kyr f.eks å det spare mye vann.

  157. Må egentlig bare le av en del av kommentarene til folk her. Hun sier klart og tydelig at HUN IKKE HAR NOE IMOT FOLK SOM SPISER KJØTT, og da ser ikke jeg poenget i å kommenter: vi er ikke mindre menneskelig enn deg fordi vi spiser kjøtt, du er ikke bedre enn oss!!! det var jo faen ikke det jenta sa engang. hun sa faktisk det stikk motsatte. les hele innlegget før dere kommenterer 😉 og hun har faktisk rett, det blir dobbeltmoralsk å si at man elsker dyr, men samtidig spiser man det, går på sirkus/ andre steder hvor dyr blir brukt som underholdning bruker produkter som er testet på dyr,og pels/skinn fra dyr. Fordi da STØTTER dere industrien. Og dere trenger heller ikke si: dyret er allerede slakta, jakka er allerede laget, og sminken er allerede produsert. For jo flere folk som boikotter dette, jo mindre får bedriftene solgt – og det smeller tilbake på de, og kanskje de tar til litt sunn fornuft. Hvorfor er det sånn at en hund er et kjæledyr, mens en kalv er middag? kalver, grisunger, lam osv leker akkurat på samme måte som feks. kattunger og valper – hvis de får muligheten. Men nå har det seg jo sånn at det er mange av de som ikke får denne muligheten, den eneste muligheten de får er å leve livet sitt innesperra i en liten bås og vente på og dø. De har ikke et verdig liv. Folk trenger heller ikke å komme med den der: Det skjer ikke i Norge, for det gjør det, dere må åpne opp øynene og slutte å være så jævla naiv. Ser også at mange sier at det er naturlig, circle of life eller hva faen, ja greit nok at mennesker har spist kjøtt og brukt produkter fra dyr det i flere tusen år, men nå lever vi faktisk i 2012. Det fins mange alternativer, og spiser man ikke kjøtt FÅR I SEG ALT MAN TRENGER AV PROTEINER OG VITAMINER UANSETT, så lenge man spiser rett. Altså, hvis man ikke skal spise kjøtt nytter det ikke å bare ta vekk kjøttbollene og bare spise potene og brunsaus liksom, man må spise andre ting, og lage mat på en annen måte. Det er viktig og spise ting som bønner, kik erter, linser osv – og det finnes en hel haug med mat man kan lage, å fortsatt få i seg det man trenger. Og dere trenger faen ikke å begynne å diskutere mot Sophie Elise, hvis dere ikke har bedre argumenter enn det jeg har lest til nå – dere driter dere bare ut. Dette er noe hun brenner for, noe som virkelig betyr noe for henne. Hun har satt seg ordentlig inn i dette, hvordan alt egentlig fungerer, og dette er noe hun KAN.
   Stå på Sophie Elise, du er så flink!! ikke bry deg om kommentarene du får, du gjør det som er rett :))

  158. Syns det er utrolig bra at du bruker bloggen din til å formidle sånne viktige budskap. Jeg syns det er trist at du får så mange usaklige kommentarer fra mennesker som ikke har noe peiling på kjøtt-og pelsindustrien i Norge. Blir så utrolig provosert av alle de latterlige kommentarene.
   Marte: En ting jeg lurer på er; hvorfor er det egentlig pelsfarmer i Norge. Hvorfor skal noen dyr måtte leve på en farm, uavhengig av behandlingen. Hvorfor skal noen dyr måtte leve innelåst og vente på å dø?
   og til deg som sa at Gilde ikke driver med dyreplageri.. “Norturas slakteri på Rudshøgda i Hedmark har fått påpakning fra Mattilsynet. Gjentatte ganger i 2007 har Mattilsynet observert gris med tegn til å våkne under slakting, rapporterer Nrk. Nortura skal nå ha rettet forholdene, men Mattilsynet vil følge utviklingen nøye. I butikkene selges Norturas kjøtt under merkenavnet Gilde.
   Fatland slakteri på Furuset i Akershus er idømt en bot på 450.000 kroner for brudd på dyrevernloven. Høsten 2006 ble det funnet flere selvdøde dyr på slakteriet, og flere lam som led av store smerter på grunn av feil fôring. Det høye boten ble utmålt under henvisning til de mange kritikkverdige forholdene for dyr ved slakteriet. Dette er nemlig ikke første gangen Fatland har vært kritisert av Mattilsynet for alvorlig dyremishandling. I butikkene selges Fatlands kjøtt under merkenavnet Skjeggerød.” Think again sier nå bare jeg!

  159. Menneskets natur og spise kjøtt ?
   Man kan fortsatt få i seg alle de nødvendige proteinene, vitaminene, og mineralene ved alternative andre råvarer og evt kosttilskudd, kan man ikke det ? JO. For guds skyld, folkens, dette er 2012. Menneskene utvikler seg, hvorfor kan ikke kostholdet vårt gjøre det samme?

  160. Jeg spiser kjøtt… Fordi det er sunt og fordi det er noe vi mennesker er laget til. Pels og sminke derimot er noe helt annet. Det er dyremishandling og dyreplageri. Det er verre enn å rett og slett drepe dyret, det lider ikke lenge. Men det å faktisk plage dyr sånn at man ser at de har det vondt er rett og slett uforståelig. Jeg elsker dyr, jeg gjør virkelig det. Derfor er jeg sterkt imot plageriet. Men når det gjelder mat, vi må kunne overleve på ev vanlig måte uten å slumpe i oss piller med vitaminer. Synes det er fint at du er vegetarianer, men du legger litt mer i det enn det er verdt. Verden vil aldri forandre seg.

  161. Vil bare påpeke at det er stor forskjell på pelsindustrien og kjøttindustrien! Viltkjøtt: dersom mennesker ikke skyter en viss mengde hjort blir de lett for mange og dør av stygge pester og sykdommer som gjør at de lider mye og lenge. Når det kommer til storfekjøtt, sauekjøtt osv så lever de lange helt normale liv til de blir drept. Disse dyrene lever lange gode liv helt til de dør. Om du ikke vil spise kjøtt er det helt greit, men du må vite at det er sånn jorda og alt liv på den er oppbygd. Vi lever dessverre av hverandre 🙂

  162. Du vet at i Kina og Mexico så spis dem hunda, og i de arabiske landan så spis dem katt. Der e det jo helt normalt

  163. Hei!
   Jeg ser hvor du kommer fra, men alikvel så blir det litt drøyt å si at man ikke kan være imot dyremishandling og samtidig spise kjøtt. I Norge er det meste kjøttet vi finner i butikken fra Norge. Her er det strenge krav til kjøttindustrien, og man kan ikke sammenligne denne type industri med pelsindustri.
   De to industriene har helt ulike formål. Der pelsindustrien produserer pels som egentlig er helt unødvendig, så produserer kjøttindustrien mat. Du sier at for noen er kjøtt helt nødvendig, men det er faktisk slik at de aller fleste får en bedre helse med kjøtt i kosten enn dersom de ikke har det. Det er viktig å merke seg at vi som er mennesker faktisk er rovdyr – vi er ikke planteetere. Det ligger i vår natur å spise kjøtt, og dersom man kutter ut dette må man være utrolig nøye på hvordan kostholdet videre settes sammen for å ikke svekke mange av kroppens funksjoner, da i hovedsak produksjon av livsviktige proteiner.
   Jeg mener alikevell at Nordmenns forhold til kjøtt kan og bør endres. Det er ikke nødvendig å spise så mye kjøtt som vi gjør i dag. Dette er negativt både for Norge som nasjon og for verden. I den sterkt voksende kjøttproduksjonen går det med ekstreme mengder korn, høy, gress osv for å fore opp dyrene. Disse råstoffene kommer logisk nok fra jordbruket, og mange har kanskje fått med seg at det norske jordbruket er presset allerede. Vi har ikke nok kapasitet til å både forsyne mennesker og dyr med planteprodukter kun fra norske gårder. Derfor importeres det fra utlandet, og da ofte U-land hvor man får de gunstigste prisene. Dette bidrar til at at disse landene selger sine landbruksvarer til oss som er rike for at vi skal klare å opprettholde vår syklig høye kjøttproduksjon. Dette er igjen med på å bidre til at mennesker i den tredje verden går med tom mage hver dag. Jeg vil bare føye til at det ikke kun er Norge som bidrar til denne utvikling, men stort sett alle andre I-land.
   Kanskje dette er noe du kan skrive om Sophie Elise? Det er et viktig tema!
   Hilsen medisinstudenten!

  164. Du som skrev til meg og spurte hva jeg gjorde, om jeg gjorde noe i det hele tatt. Jeg var vegetarianer i 6 mnd, noe som ikke fungerte i det hele tatt, endte opp med svekka immunforsvar og halsbetennelse 2 ganger + lungebetennelse. jeg kjøper økologisk mat, sminke og klær, styrer også unna junk food spisesteder, for å værne regnskogen;)Støtter både natur og ungdom + unge venstre for deres klima/miljøpolitikk. og det at noen mener at jeg ikke kan være like glad i dyr fordi jeg spiser kjøtt ser jeg ikke ideologien bak 😉

  165. Så sier du at jeg ikke liker dyr fordi jeg ikke spiser kjøtt og at jeg er liksom glad i pakke med strimla kjøtt og skal begynne og grine til den?! Og få ut silikonen av leppene du ser ut som donald:-(

  166. Ta deg en tur til bygda, og se hvordan verden fungerer, før du sitter der som ei byjente som skal uttale seg om ting du ikke vet noe om. Alle seriøse bønder som driver med kjøtt- eller pelsproduksjon (også melk, egg osv.) blir fulgt tett opp av mattilsynet, som har strenge regler og krav for gårdene og produksjonen. Dyrene har det godt, klimaet og miljøet i for eksempel et grisefjøs er nøye tilpasset slik at de skal ha det bra. Det er tullete å oppfordre andre til å slutte å spise naturlig mat. Ja – jeg vet du sier at du ikke ønsker å oppfordre unge jenter til å være vegetarianere, men du gjør det jo likevel når du argumenterer så sterkt for det. JA til norsk produksjon av kjøtt, egg og melk, JA til pelsindustri innenfor regelverkets grenser,og JA til jakt! Kjærlighet til norsk mat!

  167. Jeg forstår godt hva du mener, men ærlig talt hvis vi mennesker ikke hadde spist kjøtt hadde verden vært overfylt. Vi kunne jo ikke akkurat hatt over 1 minnion mink springende rundt forbi. Jeg støtter absolutt ikke pelsproduksjon, men kjøtt spiser jeg. Hvis vi tenker på darwins evolusjonsteori, så sier den at den sterkeste overlever, og det er oss mennesker! Jeg forstår kjempe godt va du mener og syns det er fint det du gjør, men jeg tror at for at verden skal gå rundt må vi mennesker spise og utnytte de ressursene vi har 🙂

  168. Silje: Dumt at du ikke klarte deg på vegetarkost. Kjempebra at du velger økologisk 🙂 Men man kan ikke være for å verne regnskogen/miljøet vist man spiser kjøtt. Det er helt sinnsykt hvor mye regnskog som blir borte fordi de store kjøttprodusentene skal ha beite til dyrene.
   Karen: kjøttproduksjon er en av de største strusslene til miljøet i dag. Det går mye ressurser til å produsere 1kg kjøtt, f. eks vann, all skogen som blir hogget ned for beite osv.
   Det er et veldig idiotisk argument du kommer med, verden blir ikke overfylt. Det er ikke sånn at alle blir veggiser over natten, alt skjer gradvis.

  169. jeg skjønner ikke hvordan du får deg selv til å kalle deg en så kalt “vegeterianer” når du tilater deg selv til å spise villtKJØTT. Det irriterer meg, og sikkert ikke bare meg. Og i tillegg så kan du spise veggiskjøtt. Kjøtt er kjøtt uansett! Skaff deg litt selvrespekt!!!! :oo

  170. jeg må bare si det, du er virkelig ett forbilde!! 😀 Jeg ser veldig opp til deg, og kunne bare ønske jeg hadde fått møtt deg en gang! Jeg er 14år(15 i morgen faktisk) og jeg har alltid ville være vegeterianer. Men for en måned siden bestemte jeg meg for å prøve sånn helt seriøst, det gikk super fint og det var en deilig følelse, samvittigheten ble 1000ganger lettere, helt toppen altså:D Og det beste var akkurat som du da, jeg kunne si alt jeg ville om dyremishandlig til folk, uten å få kommentarer om at jeg spiser dem selv! DEt var heelt fantastisk. men haha, etter bare to uker fikk ikke jeg lov til å være det lengre, mamma sier jeg trenger jern og blabla. hun sa at hun selgte hestene mine om jeg ikke begynte å spise det igjen, hun sa jeg kunne bli vegeterianer når jeg flyttet ut. og ikke tro jeg har en slem mor, haha, hun er like glad i dyr som meg og gjøør alt for dyr, men allikavel så tror jeg at for sånne eldre generasjoner så virker det helt unaturlig å kutte ut kjøtt? men ikke vet jeg. men ivertfall jeg fikk henne til at vi skulle ha to vegetardager i uken 🙂 det var ikke så mye, men ivertfall noe. Hvis flere gjør det så sammen hjelper det mye.jeg liker å tenke at det hjelper mye, og det gjør det jo og! men ville bare si at du er et heeelt nydelig menneske! <3 jeg beundrer deg til 1000. du er en av få(om ikke eneste) som faktisk bryr seg om andre og dyr i denne verden:* det er helt fantastisk og betyr så mye! lover deg! har nesten lyst til å gi deg telefonnummeret mitt sånn at hvis det skulle skje noe og hele verden hate deg, så lover jeg å støtte deg. sånn dønn<3 ville bare si det! uansett hvor mye dritt du skulle fåå, jeg eeeelsker deg! Og fortsett med innlegg som dettte, det viser at du bryr deg 😉 Og jeg kjenner meg igjen i så mya av det du skriver, bryr meg og ett hvert dyr i verden, begynner til og med å grine når noen dreper en edderkopp! Tusen takk for at du er deg, det inspirerer meg :*
   men kan jeg spørre deg om noe? Jeg kranglet med en venninne om canada goosen hennes som er jææla stygg, og det ble egentlig en stor diskusjon og mange ble innblandet. men da jeg sa, jeg driter om hun er sur på meg, dyrene betyr alt for meg og jeg sitter dem foran vennskapet vår, så reagerte mange. til og med bestevennen min. Men er det unormalt? å sette dyr høyere enn vennskap? Gjør du det? ville vært fint å få svar og vite at men kansje ikke er helt alen om å bry seg:/

  171. har vurdert og bli det i 2 år men sophie du har fått meg til og åpne øynene mine !! før jul blir jeg vegeterianer !!<<3<3<3<333333

  172. skal ikke vi som spiser kjøtt ha retten til å kalle oss dyreelskere?? du burde lære deg å se ting fra forskjellige perspektiver før du buser ut med de “sterke meningene dine”…. og btw, strippe seg ned til bare undertøy for å få folk til å slutte å spise kjøtt, er bare tragisk.. feil måte å stå fram på, hvis du vil være en “dyreelsker” med verdighet så håper jeg for all del å aldri se den anorekserte kroppen din fri for klær i et blad hvor du ber andre slutte å spise kjøtt, noe mennesker alltid har gjort. dumme tøyte

  173. og det å være imot dyreplaging, og spise kjøtt er ikke dobbeltmoralsk! dyrene som kjøttet kommer fra er ikke misshandlet det grann! men pelskåper og den slags er det annerledes med. ikke kom her og fortell oss som spiser kjøtt at vi ikke har en dritt å si på dyremisshandling fordi vi spiser dyr! er ulven en dyremisshandler fordi den spiser en sau? nei! den hadde vært det hadde den flått sauen og brukt pelsen etterpå, det er groteskt, men det er en viss forskjell… stygge drittkjærring, sånne idiotiske innlegg som dette gjør meg skikkelig forbanna, for du er bare helt, DUM… intetforstående om hva du utaler deg om, greit nok at du vil gjørra en forskjell med å være “dyrevennlig” men å fortelle hele norge på bloggen din, at vi kjøttetere ikke kan sitte å sutre når vi ser noen som misshandler ett dyr, da er det virkelig noe galt oppi den tette skallen din! du børte ha lært litt mer om dette emnet før du forteller alle de rævsleikende dumme leserne dine hva som er rett og galt når det kommer til dette her.

  174. Mari: Tror det er deg det er noe galt med. Vist du tror at dyrene i en masseprodusert kjøttproduksjon ikke blir mishandlet er du naiv. Det er nok du som må lese deg litt mer opp angående dette emnet.
   Veldig mange irriterte kommentarer ser jeg, bra at folk føler seg truffet, det burde de. Dette er en diskusjon som trengs og man kan jo bare håpe at flere mennesker åpner øynene og innser hva denne industrien gjør med dyrene og ikke minst miljøet!

  175. Hei, ville bare påpeke at du er den styggeste og mest dummeste jenta vi har sett i hele vårt liv, vet ikke om vi skal spy eller le! Blir kanskje litt fucka å skrive at du er så forbanna glad i dyr men du legger ut at du støtter produkter som er testet på dyr? det er dyremishandling på grovt nivå, minst like ille som dette. så det at du er vegetarianer fordi du er glad i dyr er det største vrølvet noen noen gang har sagt. Veldig bra, jente! frister for oss alle å knuse trynet ditt. Dumme jente. Karma will get u if we dont 😉

  176. jeg hater bloggen din! hvorfor legger du ut bilde der hvor hunder blir torturert??? sånn at andre skal føle skyld og at de skal være triste????
   jeg gråter hele tiden for grunn av deg siden du legger ut bilder av mennesker som torturerer dyr!
   DU ER GANSKE UFØLSOM!!!!!!!!!

  177. KAN DU SERIØST SLUTTE Å SKRIVE “MISSHANDLING”?!
   SLÅ OPP I ORDBOKA FOR HELVETE!!
   JEG KOMMER TIL Å KJØPE SKAMSLÅTT PELS OG SPISE TORTURERTE DYR HELT TIL DU SLUTTER Å SKRIVE FEIL!!!!!

  178. Helt ærlig syns jeg det er sykt å bli vegeterianer bare fordi man dreper dyr for å få kjøtt i seg. Men det er sånn verden er. Og du over , hva er ditt problem? Skal du toturere dyr fordi en jente skriver litt feil? Har du så store problemer? Helt seriøst er du syk som skriver sånt. Dyr er uskyldige.
   Alikevel, jeg kommer ikke til å bli vegetarianer på grunn av at dyr blir drept for at vi skal ha noe å spise. Men det er meningen min. Vegeterianere blir fortere syke enn de som spiser kjøtt. Er enig og uenig med de over. Er uenig at de skriver drit om deg. Men samtidig, du kjøper produkter som er testet og laget av dyr. :I

  179. Lisa Andrea: undersøk litt før du kommer med argumenter som at de som er vegetarianere blir fortere syke enn de som spiser kjøtt. Noe som ikke er sant i det hele tatt. Animalsk protein er linken til mange typer kreft og nedsatt helse. Der de lever lengst i verden spiser de nesten ikke kjøtt, det er noe de unner seg av og til.
   94 år gammel veganer som fortsatt jobber som kirurg:
   http://www.youtube.com/watch?v=Zp0lguR6z2A

  180. Kjøtt er nok det siste jeg kommer til å kutte ut når det kommer til dagligdagse produkter av dyr der det kan forekomme dyremishandling. Dette fordi kjøtt er en viktig kilde til næring, det er en viktig kilde for småbrukene i distriktene som skal ha inntekt, og det er mulig sløseri å ikke bruke en frisk skrott til mat, av flere grunner. Dog er jeg svært skeptisk til fjørfeindustrien og svineindustrien, der jeg får inntrykk av at forholdene er enten på grensen til eller for mye uholdbare. Kyr vet jeg egentlig ikke så mye om, uten at jeg vet at melkekyrne nå har fått innvilget sommerferie utenfor fjøset, og at mange bønder praktiserer dette. Jeg er ganske interessert i å finne ut hvordan slakting og oppdrett av kjøttfe foregår, håper ikke det blir drevet storskala masseproduksjon. Det er jeg mot. Men man må begynne i en ende – jeg spiser så lite fjørfe som mulig. Når det kommer til sau så har jeg også et godt bilde, da jeg har mye erfaring med sauer og hvordan de lever. Er det noe som er uakseptabelt der må det være transport, ellers har de 20+ gårdene jeg har vært på gode forhold for beite og sauefjøs til disse skjønningene. Men det som er fellen for all kjøttproduksjon er storgårder med effektiv masseproduksjon! Det sier seg selv at jo flere dyr per gårdseier gjør at oppfølging av dyrene ikke blir gjort like nøye som på et småskala, eller middelsskala, småbruk. Jeg mener det er mye vi kan gjøre før vi kutter ut kjøtt helt av kostholdet, som gagner samfunnet på en måte vi har nytte av og som er etisk riktig. Med andre ord er jeg ikke i mot å slakte dyr for kjøtt, men jeg er altså mot dyremisshandling.

  181. B: Godt og reflektert innlegg du kommer med. Kjenner at jeg med en gang får mer respekt for folk som klarer å skrive om to sider av samme sak.
   Du burde vært Norges 4. mest leste blogger istedenfor Sophie Elise!

  182. Må le av alle kommentarene over her. “Vi trenger kjøtt!” Haha! Mennesker er ikke kjøttetere fra naturens side, vi har glidende kjever og tarmer som er for lange, noe som gjør at kjøttet råtner før det er igjennom! Jeg er stolt vegetarianer, og har vært det nå i ca et halv år. Jeg setter dyr like høyt som mennesker, og gir rett og slett faen i de som mener det er feil. Ble så glad da jeg så at du var vegetarianer, for for å være helt ærlig, så jeg for meg at du var like “dum” og uvitende som mange andre unge rosabloggere, men du har tydeligvis mye, MYE mer mellom øra 🙂

  183. Helt enig med Caroline! Jeg er imot dyreplageri, at dyr blir slaktet BARE for mote og greier. Men jeg er ganske sikker på at dyr som blir slaktet for mat, blir brukt til annet også. Det er vel ikke sånn at de tar alt kjøttet og kaster alt annet, ikke sant? Og hvis det er dyreplageri fordi en menneske eter kjøtt, ja, da er det dyreplageri at dyr eter hverandre? Akkurat.
   Vi mennesker TRENGER ikke kjøtt, det er sant. Men så bestemmer vi selv hva vi skal ete og ikke ete, fordi det er våres egens kropp.
   Syns det blir for dumt når mange vegetarianere har den attetuden at alle kjøttetere er dumme og slemme, og kjøtteteres attetude til vegetarianere er at dem er forferdelig idiotiske og bare oppmerksomhetssyke. Hvorfor ikke bare godta andres valg?
   Takk for meg.

  184. Dette fikk meg til å gråte. Jeg har såå lyst til å slutte å spise kjøtt, men det er så vanskelig.. Dyremishandling er det VERSTE jeg vet!!

  185. Synes det er utrolig mange dumme kommentarer her. Ang at det er nødvendig for mennesker å spise kjøtt er bare helt idiotisk. Det er propaganda vi får innprentet av kjøttindustrien og de som tjener penger på det. Hvis vi mennesker faktisk er “rovdyr” så vil jeg stille spørsmålet, når du ser et lam eller en ku, eller hva det måtte være, på et jorde, føler du instinktivt at du vil løpe etter og drepe det? Føler du deg sulten? Det tviler jeg på at de fleste gjør. Vi er de eneste “rovdyrene” som steker kjøttet før vi eter det, ellers dør vi. I tillegg krydrer og salter vi det noe enormt. Kjøttindustrien er i tillegg en mye større miljøversting enn både bil og fly utslippene forårsaker til sammen. Gjør litt reasearch! Verdens eldste maratonløper på over 100 år er veganer. Hvis det var usunt å ikke spise kjøtt, hvorfor lever vegetarianere i gjennomsnitt 5 år lengere enn kjøttetere, og veganere 15 år lengere? Det er mye mer jeg kunne skrevet, men vil avslutte med at det er viktig å tenke selv, ikke blindt stole på at det flertallet gjør er riktig. Det gjelder mange ting menneskeheten kan se tilbake på som kan brukes som bevis for akkurat det utsagnet.
   Utrolig flott blogg!

  186. Hvor er det dobbelt-moralsk å si at man hater dyreplageri men liker kjøtt?
   Dyrene vi spiser er blitt slaktet på en human måte uten noen som helst form for lidelse.
   ___________________________________________________________________________________________
   Mye av pelsoppdrettsnæringen er preget av dårlige vilkår for dyrene, dyremishandling osv, helt klart!
   Men en enda større prosentandel av pelsoppdrett skjer på humane vilkår. Der dyrene lever et godt liv før de blir slaktet på en human måte, uten lidelse.
   I tillegg så har kua vi spiser en egen fastlege, madrasser og mye luksus. Fler tusen kuer lever bedre enn enkelte mennesker. Synes det er mere oppsiktsvekkende enn at jeg går i butikken å kjøper meg en skinnvest (Der skinnet kommer fra kua)
   Det er jo heller ikke sånn at vi nordmenn går på butikken å kjøper hund eller katt.
   Sau, okse, ku, lam osv er de mest spiste kjøtt-typene i Norge. Det er IKKE dyreplageri eller dyremishandling.
   Les noen bøker før du skriver lite gjennomtenkte innlegg på bloggen.

  187. Det er jo forsåvidt greit å være i mot dyremishandling, men det å være vegetarianer på grunn av man synes at dyr er for søte for å spises er ikke akkurat en god grunn for å la være.

  188. Du starter innlegget med at du ikke vil snakke så mye om at du har blitt vegetarianer da det kanskje er mange som har deg som forbilde og du er redd for å gi dem et usunt fokus på mat og kosthold. Så fortsetter du med side opp og side ned om nettopp dette…. Snakk om selvmotsigende! Jeg akter ikke å komme noe inn på de prinsipielle spørsmålene du tar opp, men jeg vet at dette overhode ikke er en blogg for mine tenåringsbarn. Dette var faktisk et meget uheldig innlegg på mange måter. Du virker, til en viss grad, klar over at noen ungdommer kan se opp til deg, men du påtar deg ikke på noen måte det ansvaret du hevder at du påtar deg som følge av dette. Mitt råd til deg; kom deg bort fra pc, kom deg ut i verden og opplev og lær ting. Så kan du heller komme tilbake som en mer reflektert blogger om noen år og faktisk gjøre en forskjell. Intensjonen er helt sikkert den beste, men gjennomføringen blir ikke bra. Trå varsom!!

  189. Du kommer sikkert aldri til å lese dette, men jeg ble dritglad nå. Dyrevern er så viktig! Jeg har vært vegetarianer i 2.5 år, og har nettopp blitt veganer, etter å ha kuttet ut egg, og så meieriprodukter også. Det er utrolig bra at du kan være et sunt forbilde for unge i forhold til dette, jeg blir så forbanna over alle her som skriver at det er naturens gang, sånn det alltid har vært osv.. NEI! Dyrene står i små båser og LIDER. Hadde det vært naturens gang hadde vi fanget dyrene selv, med våre egne hoggtenner og ikke trengt å varme opp kjøttet først.
   Stå på, og ikke gi deg! <3

  190. Veldig bra skrevet, stakkers pelsdyr. Tenk at mennesker som oss gjør noe som det, GRUSOMT, det at folk kjøper sånn pelskåper og sånt når det vet hvordan dyr har det! Forferdelig! Første gang jeg så bilder fra hvordan pelsdyr hadde det begynnte jeg å GRINE! Det er like viktig at dyr har det bra som at mennesker har! Fy- fade, jeg blir skikkelig forbanna! Hvorfor i alle dager kan ikke folk kjøpe fake? Det er jo det samme nesten! Man bør heller fryse! Men kjøtt inneholder viktige ting og næringstoffer vi trenger. Har egentlig også lyst til å bli vegeterianer men dyrene har det heldigvis ikke så fælt som pelsdyra! Jeg elsker jo kjøtt. Og pels saken sjønner jeg ikke at folk ikke bryr seg! Tenk når vi spiser 1 brødskive, så etter noen timer blir vi sultne igjen. Men tenk så lite mat de får!! Jeg har hørt at Canada Goose ikke kjøper pels fra pelsdyrfarmer. Det er bra for jeg elsker de jakkene! Tror de jakter på dyr vilt!

  191. Håper egentlig ikke du leser alle kommentarene her, fordi det er så sinnsykt mye tull, og det håper jeg at du vet. Alle argumentene folk kommer med mot vegetarisme er bare tull, alle som har gjort litt research vet det. Stå på! Håper ikke du gir deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg