rosa, søtt og ingen mening

Bare fordi jeg er en “offentlig” person så skal det være okei å mene, si og dømme meg akkurat som man vil, når man vil. Det er som jeg er et objekt, og ikke et menneske med følelser. Tenker dere over hvem som sitter og mottar dritt på andre side av skjermen? Det er meg. Ikke et objekt, men meg – Sophie Elise, jente 17 år. Kanskje det er vanskelig å skjønne?

Jeg har aldri bedt om å få en stor blogg, det har aldri vært et mål for meg. Men nå er det sånn, og så skal jeg holde ut med masse dritt bare fordi mange liker det jeg skriver? Hvordan kan man snu om på noe som jeg egentlig bør være glad og stolt over, til noe negativt?

Dette er en overfladisk blogg, jeg deler av meg mine overfladiske sider som sminke, hår, negler og alt som er rosa, søtt og som egentlig ikke har en mening overhode. Slik som jeg aller helst vil skrive, det egner seg ikke for de jeg er såkalt “forbilde” for. Her må man passe på, til en hver tid. . Og ja, jeg bryr meg mye om utseende. Det er en av mine interesser, akkurat som bloggen er – en interesse. Men det er ikke livet mitt. 

Jeg er ikke en overfladisk dum jente som ikke bryr seg om annet enn seg selv. Mine gode venninner og min familie vet hvordan jeg er, jeg kunne for eksempel aldri snakket dritt om noen jeg ikke kjenner basert på noe overfladisk som utseende. Såklart kan jeg ha negative meninger om noen, men jeg kunne aldri ha gått bak ryggen på noen, snakke dritt eller ville trykke ned et menneske som aldri har gjort meg noe vondt. Det er det mange av dere gjør, og gossipblogger på internett – trykker meg ned, og jeg har aldri gjort noe galt eller slemt mot noen av dere. Jeg kan ofte være ironisk i bloggen, at folk ikke oppfatter det får være. . ja, deres problem. Man lærer om ironi på skolen, og sarkasme. Jeg har aldri ment at jeg selv er feit (som forresten er “frekt” mot meg, ingen andre – hva er det å bli sur over?) og jeg har heller aldri hengt ut noen. Mens jeg selv blir hengt ut daglig. 

Så ja, dere kan godt dømme meg utifra noen bilder på nettet eller rykter dere har lest på toppsladring. Men at dere legger dere opp i mitt liv, snakker dritt eller tror dere vet nøyaktig hvem jeg er av den grunn, det er feil. Dere kjenner kanskje 30% av meg, men hva er det å dømme etter? Det finnes så mye mer. 
Synd at jeg må være så streng på bloggen nå, men det irriterer meg så sykt at mennesker kan være så overfladiske og dømmende. Det er ikke jeg som er overfladisk her, det er de som rakker ned på meg etter hvor mye extensions jeg bruker som er overfladisk. Nå mener jeg såklart ikke alle, jeg vet at jeg har kjempemange søte og snille lesere såklart! ♥ 

  1. Bra sagt, Sophie! 🙂 Jeg synes du er en nydelig jente, uansett..
   Og du er helt sikkert virkelig snill i virkelig, og jeg synes at det viser på bloggen!

  2. Ehhh, du har jo sagt selv av du liker å bli sett på ett objekt, en ting. Som en barbie du kan gjøre hva du vil med, husker du blondie? Det stod i en artikkeli du var utrolig fornøyd med og som fikk frem den sanne deg sa du.

  3. Når du har noe så bra som gir deg nye og bra muligheter, masse oppmerksomhet, gratis ting og alt for mye (etter min mening da) penger, så må du nesten bare ta konsekvensene også! 🙂 forventer du virkelig bare kos og alt dette gratis?

  4. Du er helt patetisk. La denne kommentaren komme i et innlegg . For det første sitter du å klager over deg selv som du såcut på tvn. Så ser du på de som kriger Osv som er på tvn ser det ut som om de bryr seg om de ser ut som ett JÆVLA duckface? Du legger ut bildet av kroppen din for å høre hvor tynn du er mens du skriver du må gå ned et par kilo eller at treningen må starte. Ser det ut som om alle bak skjermen som du selv sier liker å høre det? Tror du virkelig det? Skjerp deg JÆVLA barbie. Jeg er ikke sjalu, jeg er utrolig fornøyd med meg selv faktisk og har en fin personell het som venna mine liker men å sitte å høre på deg sutre over sånne fille ting å skrive så jævlig mye bullshitt er så irriterendes. Å legge ut bildet av seg selv i gstreng Osv.. Nei vennen . Det er verken finnt eller kult. Det kalles slutty;) akuratt som å legge ut bilder av rompa de. Vell,jeg har finere. Sett finere. Men hør her jeg legger ikke ut bildet av dt å klager over at jeg må trene mere eller legger ut bildene for at gutta skal se det.
   Bloggere sier de tar til seg kritikk,men der håper jeg du gjør. Og nei dette er ikke en sjalu hater. Hater deg ikke.. Du bare irriterer meg Litt over grensa av og til;)

  5. Sophie! Nå skal ikke jeg drive å leke fan og overbeskytte deg osv, men du er verdt mer enn de taperne som rakker ned på deg. INGEN bloggere bør bli rakka ned på sånn, om de er på sisteplass eller første plass. Ignorer dem! 🙂

  6. Tror nok at den Sophie vi leser om på bloggen egentlig ikke finnes. Med det mener jeg at på bloggen virker du så utrolig voksen, provoserende, du legger ut bilder av deg selv i bikini, trusa, at du røyker osv, bilder som provoserer virkelig! Mens etter at jeg så deg på ettermiddagen har jeg fått et annet inntrykk. Jeg så på deg som ei uskyldig jente som faktisk ikke er som voksen! En litt bedre Sophie Elise! 🙂 Så mange missforstår deg nok her på bloggen da de kommer inn og ser deg som barbie.. :/

  7. u go girl!! Skjønner at det blir mye, men du sa jo selv at alt var verdt det? Så hvis det er det, ikke klag over det. Jeg så det laange innlegget på face, og synes det er utrolig tragisk, som du har sagt før – folk klarer ikke å se andre lykkes/gjøre noe bra her i livet. Det er ikke bare sånn i Harstad, det er sånn i hele Norge (håper jeg). Jeg bor selv i Skien, 2 timer til Oslo sånn ca, og det er like mye ryktespreding her, belive me, jeg vet hva jeg snakker om! Men akkurat det med at folk tror de kan gjøre hva de vil siden du er en offentlig person vil jo bare si at de ikke har respekt for andre mennesker. Okei, hva faen? Da tror jeg bare det er noe galt oppi hue dems! Håper du får sett og lest denne kommentaren! Du vil alltid være den bestebloggeren på topplisten.

  8. Skjønner godt at du føler det sånn. MEN, det er nok medaljens bakside med “kjendislivet”. Og jeg synes du er ufattelig SELVMOTSIGENDE! “jeg har så stor dobbelthake, men nåde dere lesere om dere kommenterer det” ” jeg må gå ned minst 5kilo,men nåde dere lesere om dere kommenterer det” osv osv….
   Du syter og klager EKSTREMT mye på ditt eget utseende, hvorfor blir du da så sur om vi er enige med deg? Fisker du etter komplimenter??
   Og du synes så synd på f.eks hun som satt inn kontaktannonse om at hun ville betale noen for selskap på julaften, og du skulle ønske du kunne gjort noe for samfunnet! DU KAN DET!! BRUK BLOGGEN TIL Å FREMME SLIKE SAKER LITT DA, IKKE BARE NEVN DET I EN BI SETNING….

  9. Veldig bra skrevet !
   For de som irriterer seg….Det er ditt valg om du vil/ønsker å leser bloggen.
   Jeg liker deg Sophie 😉

  10. Jeg har følgt bloggen din ganske lenge nå kanskje i to år nå og har alltid syns det var greit nok de bildene du tok da! men herreminhatt det går jo ikke ann å ha den headeren! Du ser ut som en plastikkdukke som har heilt rein hud, offameg du ser bare ekkel ut! Men jeg elsker bloggen!

  11. Dere som ikke liker hun? La vær å trykke dere inn på bloggen! Hva får dere ut av livet deres å skrive dritt til andre? Er det ikke lov å være litt fornød med seg selv heller`? Har blogg selv og kan si at jeg deler alt med leserene! Hun har jo privat liv! Hun kan legge ut bilder av rumpen hennes vist hun vil. Bare hun føler seg komfentabel i det så la henne gjøre det! Elsker deg sophie elise! Du er best!

  12. Du har så forbanna rett Sophie, fy fader altså! Jeg har sett veldig mange kommentarer nå om at de ikke er sjalu og at de klager over at du legger ut sånne og sånne bilder. Ja vel. Men da får du legge ut sånne bilder da, tenker jeg. Fordi jeg liker å høre om hvordan du tenker og har det. Hvis du syntes det, så vil jeg høre det. Det er jo derfor jeg leser bloggen din og at bloggen din er en av mine favoritt blogger.
   Jeg vil også skrive at jeg hørte på intervjuet ditt, du virker så kul for å si det sånn. Og dialekten din, den er bare så søt. Iallefall på deg 😉

  13. Om du mener det den jenta skrev om/til deg på facebook, kunne jeg seriøst ikke vært mer enig med deg, Sophie. Satt å leste gjennom kommentarene, og det nærmest klødde i fingrene mine fordi jeg bare ville kjefte og banke vett inn i hodet på noen av de som kommenterte. Ble utrolig sint av det, og jeg skjønner ikke hvordan noen kan gjøre noe sånt uten å egentlig vite noe som helst.
   Jeg tror ikke de skjønner helt hva de snakker om. Hva så om du legger ut lettkledde bilder og likevel snakker litt negativt om deg selv? Jeg er nesten 99 prosent sikker på at de fleste gjør det samme. Såklart legger ikke alle ut lettkledde bilder, men uansett, de fleste jenter tenker negativt om seg selv en eller annen gang i livet. Jeg blir så irritert, for de som sladrer, vet så lite.
   Det er janteloven alle går etter.
   Du virker som et syykt herlig menneske, snill, omtenksom og ikke minst SMART! Synes du er så utrolig flink og jeg ser absolutt ikke noe negativt med deg. Stå på! :*

  14. jeg syns det blir for dumt å klage over stygge kommentarer når du selv velger å provosere dem frem ved for eksempel å legge ut bilde av det seg i stringtrusa, både alene og med guttebesøk 😛 det er såklart ditt liv, å du skal værsegod få gjøre som du vil, men hvis du tar det valget å legger ut slike bilder, som du må ha klart å forstått til nå provoserer mange av leserne dine,, så kan du ikke komme å klage og sippe over at du og har følelser. hvis du ikke vil ha stygge kommentarer, slutt å provoser med vilje. da får du garantert mindre stygge og frekke kommentarer.

  15. Jeg må si det at jeg blir direkte kvalm av å lese alt dritet som du får! Det er så patetisk at jeg vet ikke hva jeg skal si. Synst rett og slett synd i de stakkars menneskene som sitter hjemme å slenger drit over nettet til en 17år gammel jente, som blogger om livet sitt. Skulle ønske de skjønnte hvor mye du hjelper andre jenter med denne bloggen. Du har faktisk fått meg til å se på meg selv på en helt annen måte en det jeg gjorde før! Bloggen har hjulpet meg masse. Men noen MÅ jo bare være så sjalu at de slenger drit. You go girl <3

  16. bra skrevet. Det er så jæævlig teit at de som skriver dritt, i det hele tatt at de tar seg tiden til det. Pluss at alt de sier er jo bare tull! Du er en herlig jente, og jeg elsker bloggen din og de 30% jeg kjenner av deg 🙂

  17. Hvorfor avslutter du ikke bare bloggen? Dette er ikke tull og ikke ment som “dritt”. Skjønner jo at dette er en av dine interesser, men som du selv sier er det jo ikke livet ditt. Altså om det blir så ille. Bare som et forslag.

  18. Aww, du er såå søt når du er sinna. Akkurat som den lille tassen jeg har sett i frognerparken 😀

  19. Du er nydelig <3 men altså, husker når du hengte ut hun som hadde blitt russepresident og skrev at det ikke ble den du håpet, så jo det har du i hvert fall gjort en gang... Men fortsatt, du er nydelig <3 🙂

  20. Om du ikke forventer at folk skal reagere når du legger ut halvnakne bilder av deg selv, klager på ei dobbelthake her og at du må gå ned 5 kg når du virkelig ikke trenger det, så er du ganske så naiv.
   Leser bloggen din hver dag, og liker den stort sett veldig godt med tips og sånt. Men om du ikke vil ha frekke og slemme kommentarer så bør du slutte å legge ut sånne bilder å skrive sånne ting. forstår at noe av det er ironi, men det er ikke så altfor lett å få med seg det til tider.

  21. Sophie, du er nydelig! Du er bare best, ok? Du gir mange unge jenter inspirasjon til hverdagen. Du blogger bra, har fine bilder og alt det en blogg skal ha. Du deler ikke alt om deg selv, derfor synes også jeg det er urettferdig at folk dømmer deg når dem ikke kjenner deg. Det er så trist at små sjalue drittunger bare dømmer deg ut ifra utsende. For jeg må si, du ser veldig bra ut. Om man kan kanskje da få et litt feil inntrykk av deg før man er blitt en fast leser. Det er så utrolig kjipt, og utrolig urettferdig. Du fortjener ikke det. Jeg bruker ofte og lese gjennom kommentarene dine, og HVER gang jeg ser en stygg kommentar klikker jeg.
   Folk skal alltid pirke, såre og si bare sånne helt dumme ting. Som foreksempel du legger ut et veldig fint bilde av deg selv, du ser veldig bra ut. Også kommenterer en eller annen jævel: du var stygg! på bildet. Det er så jævlig egoistisk og dumt! Folk burde skamme seg. Jeg skammer meg over folk som skriver sånne ting, jeg blir ofte overasket over hvordan folk egentlig kan være!! Du har overhode ikke gjort noe galt, også bare kommenterer de det!
   Også på dette innlegget, når folk kommenterer: Hvorfor slutter du ikke bare på bloggen, hvis det er et så stort problem for deg?
   Nå skal jeg fortelle dere det! Hvis hun hadde sluttet på bloggen fordi noen jævler kommenterer stygge ting, hadde jo hun tapt! Hun elsker bloggen sin, og kan ikke bare slutte fordi noen er så slemme. Hun må stå på, så kan de små drittungene bare ha det så godt. For Sophie Elise er sterk, hun er vakker, og dere kan bare drite i å kommentere stygge ting!
   Sophie, du er et sterkt og så godt menneske. Mange misunner deg fordi du er så nydelig. Du har en så søt personelighet, du er kjempe snill, morsom, nydelig…osv!! Du er så søt.
   Ikke bry deg om de dumme drittungene, du er fantastisk akkurat som du er. Sophie, jeg kjenner deg ikke…men jeg har lest bloggen din så lenge at jeg kjenner deg på en måte. Og for meg er du perfekt, så drit i hva de andre sier.
   Elsker deg og elsker bloggen din. Lykke til videre! <3

  22. Utrolig bra skrevet, Sophie. Men du er så mye bedre enn det. Du fortjener langt bedre enn masse drittslenging, sladder og uthenging. Du er en utrolig flott og pen jente, og jeg tror jeg har fortalt deg SÅ mange ganger at jeg vet det gjemmer seg et godt og selvstendig menneske bak alt det “rosa”. Jeg vet hvor omsorgsfull og snill du er. Jeg ville faktisk sagt jeg kjenner deg mer enn 30%, fordi jeg leser mellom linjene. Det er ikke snakk om så mye mer, men jeg vet sider av deg som andre ikke engang gidder å ta seg tid til å legge merke til. Du er ikke mitt eneste forbilde, men du er ett av dem. Nettopp fordi jeg ser det er noe mer bak det rosa. Jeg begynner å gråte når jeg tenker på hvordan livet mitt hadde vært hvis ikke du hadde begynt å blogge. Du har hjulpet meg gjennom mer enn du aner. Du har påvirket meg – VELDIG. For et par år siden dreit jeg i dyrevern. Jeg brydde meg om dyr, men slik som ekte pels på klær, dyreparker og sirkus dreit jeg rett og slett i. Nå nekter jeg å bli med faren og lilleøsteren min på sirkus. Jeg begynte nesten å gråte i dag, fordi at en i klassen min kom med forslag å jobbe på sirkus for å tjene penger til en klassetur. ALDRI I LIVET om de skal tvinge meg til å jobbe for et sirkus. Er det sirkus uten dyr, er det greit. Men herregud – ja, du skjønner.
   Uansett – Du er så mye mer enn du er på bloggen. De fleste bare leser bloggen din for å ha noe å lese, og dømmer deg ut ifra ett innlegg og ett bilde. “Overfladisk”, ferdig med den saken. Men herregud, du er så mye mer enn det. Du har både positive og negative sider, men hei – nobody’s a picture perfect. But we’re worth it.

  23. Du er helt patetisk. La denne kommentaren komme i et innlegg . For det første sitter du å klager over deg selv som du såcut på tvn. Så ser du på de som kriger Osv som er på tvn ser det ut som om de bryr seg om de ser ut som ett JÆVLA duckface? Du legger ut bildet av kroppen din for å høre hvor tynn du er mens du skriver du må gå ned et par kilo eller at treningen må starte. Ser det ut som om alle bak skjermen som du selv sier liker å høre det? Tror du virkelig det? Skjerp deg JÆVLA barbie. Jeg er ikke sjalu, jeg er utrolig fornøyd med meg selv faktisk og har en fin personell het som venna mine liker men å sitte å høre på deg sutre over sånne fille ting å skrive så jævlig mye bullshitt er så irriterendes. Å legge ut bildet av seg selv i gstreng Osv.. Nei vennen . Det er verken finnt eller kult. Det kalles slutty;) akuratt som å legge ut bilder av rompa de. Vell,jeg har finere. Sett finere. Men hør her jeg legger ikke ut bildet av dt å klager over at jeg må trene mere eller legger ut bildene for at gutta skal se det.
   Bloggere sier de tar til seg kritikk,men der håper jeg du gjør. Og nei dette er ikke en sjalu hater. Hater deg ikke.. Du bare irriterer meg Litt over grensa av og til;)
   LESTE DENNE KOMMETAREN ETTER DEN FORRIGE KOMMENTAREN MIN! Skulle bare fortelle deg det frøken anonym, ikke drit deg ut a! Skulle likt og se deg fortelle det til henne face til face. Men det hadde du sikkert ikke turt. fordi du er sikkert bare en av de sjalue drittungene som sitter bak en skjerm og bare prater piss. Du kjenner ikke Sophie, så du har ingen rett til å si det.

  24. Folk er sjalu! sjalu fordi du er vakker, du er toppblogger og tjener mye på skrive om interessene dine! Men vi kjenner bare den du er her på bloggen, og folk finner feil på alt uansett hvor godt du hadde latt oss bli kjent med den du er.
   Jeg synes du er sterk, og en flott kvinne! og stå på videre, Sophie!

  25. folk skal ikke skrive dritt, det sier mer om dem selv og det er tomme ord uten betydning, de kjenner deg ikke!-
   men jeg synes allikevel du legger litt opp til det selv og,som mange andre her sier og. du klager mye på utseende ditt osv og på en blogg som folk leser – så er det mange som svarer!
   du snakket åpent om mye og det biter deg i rompa senere..du virker som om du glemmer at alt du legger ut lagres, folk kan lagre det,og huskes for alltid. så hver gang du føler at nå er det nok, kan folk grave frem og si: jammen husker du ikke blablabla. nettopp fordi du legger ut bilder og kommer med uttalelser som mange andre ikke ville ha gjort.
   du kan jo kanskje prøve å endre litt på det du skriver om,om du ønsker at folk skal ta deg litt mer seriøst:)
   mange bloggere legger ikke ut ALT på bloggen og klarer å ha et mer privat liv ved siden av, alt avhenger av HVA du legger ut. og du sophie legger ut MYE spess som folk henger seg opp i! og folk der ute er IKKE greie når de blir sinte/provoserte eller sjalu..men dette er nok folk som sliter veldig inni seg og må rakke ned på deg via dataen sin!
   🙂

  26. Bra skrevet Sophie! Jeg blir faktisk direkte sint når jeg leser dømmende kommentarer om deg, føler selv at jeg må snakke med dem, fyfaaen! Stå på :*

  27. Du er så fantastisk, Sophie. Jeg kjenner deg ikke, men jeg vet at du er en veldig snill og omtenksom person. Det at bryr deg slik om dyrevern elsker jeg, det viser hvor mye du bryr deg om andre! Ååh, stå på!

  28. Jeg er helt enig i det du sier Sophie, man skal ikke dømme en person ut ifra hvordan de ser ut eller hvilke meninger de har. Men jeg følger bloggen din, og har lagt merke til at i mange tilfeller får du det til å høres ut som du er feit og at du er sinnsykt missfornøyd med deg selv, at livet ditt suger og at alt bare er feil. Alle vet, og selv du burde vite at du ikke er feit, og den nye headeren din beviser jo det. Men neste gang du skal rakke ned på deg selv, eller livet ditt, tenk litt over at det alltid finnes noen som har det værre enn deg. Selv om du selv ikke syns du er sil tynn, eller perfekt, se litt rundt deg og tenk over alle jentene som sitter å leser det du skriver. Disse jentene kan godt være overvektige jenter, jenter med dårlig selvitllit. Kanskje noe å ta hensyn til neste gang du rakker ned på deg selv 🙂
   Du er sinnsykt nydelig og så å si perfekt, det skal du ha. Og dette er ikke ment som noe “drittslening”, mer som en oppvekker.

  29. Du er en så vakker jente så, Sophie 🙂 Mange som bare er misunnelig på deg! Jeg tror på at du er sterk og ikke lar alt det negative ta overhånd. Hvertfall jeg skjønner at du er veldig ofte ironisk, men eneste som kan være på kanten er at du sier du er fet, for det er du jo absolutt ikke 🙂 I mange jenters øyne er du jo perfekt. Elsker bloggen din og du er en stor inspirasjon. Ikke mange bloggere som er så ærlig og god som deg! Stå på videre <3

  30. Jeg syntes det er veldig fint av deg å ha slike innlegg, der du faktisk snakker direkte ut om hva DU mener. Blogg er overfladisk ja, sånn er den nettdelen av livet vårt. Og vet du hva, det er helt normalt. Alle har ikke noe med deg innerst inne, spesielt ikke når de sitter bak en skjerm å mener at de ”kjenner” deg etter hva de har lest. Det syntes jeg blir feil. Skjønner godt at det er mye ansvar å ha en så stor blogg som du har, å at det kan være slitsomt psykisk, men stå på, dette klarer du!

  31. Det er en kynisk verden vi lever i. Det er ytterst få som tenker at det er et menneske med tanker og følelser som sitter bak en skjerm og mottar dritt. Dette er realiteten, dessverre.
   Som du sier, så er du gjennom bloggen bare et objekt for mange, og slik er det. Du er underholdning, på godt og vondt.
   Ingen kan si hvordan du er i virkeligheten, men gjennom bloggen vil forskjellige mennesker få MANGE ulike inntrykk av deg, dette er ting du ikke kan forandre på, eller styre.
   Du kan ikke ta deg nær av alle disse meningene folk du IKKE kjenner har om deg, dette er MENINGER, ikke virkeligheten. Du må slutte å forsøke og bevise verden hvem du er i virkeligheten, dette vil ta knekken på deg med tid og stund.
   Cluet er å lære seg og gi blanke F i hva mennesker rundt om måtte mene om deg. Du har din sannhet, andre har sin. Slik er det.

  32. Det bilde i svart/hvitt der du ikke har sminke på er helt nydelig! Du er en naturlig skjønnhet, og det er så dumt at du til tider ikke ser dette selv. Og du behøver ikke slanke deg noen kilo som du nevnte i et tidligere innlegg. Du ser knallbra ut!

  33. Som regel skaper folk seg et bilde av hvordan du ser ut. Og etter som du blogger overfladisk vil folk tro du er det. Det er så utrolig dumt å ikke vite hva personene faktisk står for. Jeg er sikker på at om alle haterne fikk vært med deg en dag hadde fått et helt annet syn på deg som menneske, og ikke bare “bloggeren Sophie Elise”
   Slik jeg har laget et bilde rundt deg er at du er en reflektert dame, med bein i nesa. Du tør å holde deg på grensen, og provosere til at det blir underholdende for meg. Å se andre reagere på noe av det du gjør er bare latterlig moro. Jeg ser også for meg at du er veldig lik meg på mange måter, og det er godt å vite at det er fler som har hatt det som meg. Jeg føler også at det virkelig går an å snakke med deg, og da ikke om klær, sko og hår. Men politikk og andre relaterte saker.
   Det skulle ha vært utrolig moro å hatt en samtale med deg, og prøvd å sette meg inn i hvem DU er. For å bevise til andre at du har et hjerte av gull. Ikke av rosa tekster om øyenskygge og maskara.
   Stå på videre Sophie. Du har flere lesere med deg, enn mot deg 🙂

  34. du sa man skulle følge med på sia til makestyle for å vinne krølltang når skal dem liksom trekke en vinner?

  35. Når man plutselig er en “toppblogger” og er så å si “offentlig” person så må man nesten regne med at det kommer negative kommentarer. Ikke er alle enige om at å ha duckface er sexy, noen syns det er stygt. Ikke alle er sikkert enige i dine meninger, og folk kommer til å kommentere, fordi de har en mulighet til det. og når man itillegg velger å provosere de leserne man har med å legge ut bilder av seg selv der man leker en barbie dukke med extentions ned til rompa, vel da får man bare regne med at det kommer et eller annet kommentar om det. Livet er ikke all sunshine, og man får ikke bareee positive kommentarer. Noen kommenterer fordi de selv sliter med sin selvtillit og rakker ned på andre for å føle seg bedre, og noen kommenterer fordi det er rett og slett det dem mener. Sånn er det bare.

  36. Hei!<3
   Stå på Sophie! Skal bare si noe positivt til deg Du er kanskje litt egoistisk mot deg selv noen ganger, men det betyr ikke at andre skal rakke ned på deg! Det er dems skyld at de ¨stikker¨ inn på bloggen din for å se om det er noe du har skrevet som er jævlig håpløst. Og om folk er sjalue og misunderlige på deg for at du er penere og har flere venner enn dem så er det dems problem, ikke ditt! Selv om alle sier at du er selvopptatt og du ikke er fornøyd med utseendet ditt, så bare drit å dra til dem! DETTE ER IKKE MENT SLEMT MOT DEG!!!! Men bare gi faen i dem og lev ditt eget liv fordi du har nok et bedre liv enn dem. De blir sikker mobbet og sånt på skolen har det ikke så bra og da må dem rakke ned på noen for å få tilbake selvtilliten, da gjør de det på deg fordi du er penere!(har sikkert sagt dette før, men men) Håper du ikke tar det de sier til deg veldig personlig. men husk at DU er et BRA FORBILDE for meg og mange mange andre! Stå på Sophie Elise<3 Du er best!!!!

  37. Herregud sophie elise! jeg elsker deg og meningene dine. Jeg vet jeg er noen år yngre en deg men jeg støtter deg helt 100%. For meg er du en helt normal tenårings jente som elsker å være en jente, for hvilken jente vill ikke være pen og fin og likt av gutter,og de som sier at de ikke bryr seg om det må tenke at de kanskje vill alle disse tingene, du gjør det som får deg til å like deg selv og føle deg godt i ditt egent skinn. Du har og så sterke gode og kjempe fine meninger som får meg til å smile hver gang jeg leser. Du er du Sophie elise, og ikke la noen misunnelige lesere som tydeligvis har ikke noe bedre å gjør en å kommentere stygt på bloggen din stoppe deg. Elsker at du er deg selv og forsett sånn. 🙂 <3

  38. Slutt å klag! Dette er vel egentlig din egen skyld. Aldri sett så mye dritt i ett kommentarfelt før. Folk blir provosert over at du klager over filleting som “jeg er for tykk, jeg må gå ned fem kg” – når du er syltynn. Eller “jeg har dobbelthake” “jeg føler meg stygg om dagen” bla bla bla. Og når vi først var i gang, det å legge ut bilder av deg halvnaken i seng med en gutt, eller dra ned trusa så alle blogglesere ser nesten kjønnsleppene dine er trashy!Greit nok, du skulle bare vise skillet ditt, men det trenger man ikke å dra ned trusa for å gjøre. Du har lagt opp til dette selv!
   Du får vise litt mer klasse. Andrea Badendyck er vell like gammel som deg, men hun har en helt annen blogg. Sterke meninger den jenta også, men hun er iallefall ikke så oppmerksomhetssyk at hun legger ut trashy bilder av seg sjøl for å sørge for at hun er på topplisten. For ja, noe av det du legger ut blir sett på som oppmerksomhetssyke ting!
   Håper ikke du er så inngrodd oppi nord der at du ikke ser det sjøl! Kan iallefall ikke skylde på alderen, for mange andre bloggere er totalt annerledes ift deg. 🙂

  39. Hei sophie. Jeg kan skjønne at du blir irritert og frustrert over dette. Mange tenker desverre ikke før de skriver kommentarer om andre. Men kjære søte sophie, du må skjønne at du er en blogger, du er et samtaleemne rundt om i Norge. Det er nok ikke alltid like lett å være blogger, men du må nok bare tåle at alle har ulike meninger og verdier. Du kan ikke endre på det desverre 🙂 jeg syns du gjør en flott jobb med bloggen din og forsett med det. En jobb som tilhører blogging er å kunne overse overfladiske kommentarer. Du er kjendis nå, å d er ikke alltid like lett å være det 🙂 men stay strong å du vil nå langt <3

  40. Sophie, nå synes jeg det er på tide å slutte å basere innleggene dine på alle de negative tilbakemeldingene du får. Det er selvfølgelig kjempebra at du står opp mot mobberne, og du fortjener all støtte for at du tørr å være deg selv. Ikke la den negative oppmerksomheten definere deg, legg fokus på alt det som er bra, og unngå å forsvare deg i hvert innlegg, det hjelper ikke, mobberne vil likevel alltid prøve å knekke deg. Vis at du ikke kan knekkes, ikke vis at du bryr deg om andres meninger engang. Det er din blogg, du styrer, du bestemmer! Vis heller hvor mye du setter pris på de som liker deg, og ikke minst forstår deg, og prøv å gi noe tilbake. Det er jo de gode leserne dine som trekker deg opp, og jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at vi savner positivitet og pågangsmot, for det skinner liksom litt igjennom at du på en absurd måte liker dramaet og samtidig ikke. Innerst inne hater du det, og du vil ha respekt, du vil være lykkelig ikke sant? Så fake it ’til u make it, det funker faktisk! 🙂

  41. Nå syns jeg du skal slutte å syte, for ja, du ER en offentlig person, og akkurat derfor må du rett og slett tåle såpass. Jeg sier ikke herved at de stygge tingene som blir sagt, er sanne, eller at jeg støtter dem, men det blir alt for dumt at du ikke skjønner at dette er noe som følger med statusen. Du er bare en 17 år gammel jente som begynte å blogge for moro skyld, men du har blitt mye mer enn det, ja, du er en person – men du er som sagt en OFFENTLIG person nå. Du kan ikke blomstre på bare positive kommentarer, og rase ned på de negative.

  42. “det er som jeg er et Objekt og ikke et menneske med følelser” ? Så ikke legg deg ut som et objekt da:-) og at du tar meningene som dritt er opp til deg. Tål kritikk når du velger å ha en offentlig nettside hvor du deler hele livet 🙂 alle har lov til å ytre sine meninger uten at du skal se på det som dritt:)

  43. Så flott at du skrev ditt innlegg og viser at det faktisk ikke er greit at noen kommer med de kommentarene du nevner. Kjempefint at du markerer det du mener og setter ting på plass! Det tror jeg mange har godt av å lese. Stå på, du skriver en flott blogg!

  44. Kjempeflott skrevet, og er bare sjalue jævler som slenger drit. De som snakker sånn er i perfekt posisjon for å kysse deg bak!!
   Vær deg selv, og vær fornøyd med det <3 Drit i andre, for er ganske vanskelig å unnslippe alle stygge kommentarer og dritt slenginger når du er en offentlig person desverre..

  45. Vær deg selv og ingen andre! Du er forbildet mitt! Du er den peneste jeg vet om og samtidig virker du supersnill ut på bloggen. Jeg er sikker på at du er det i virkeligheten også <3 Virker som om vi har samme interesser også 😀 Jeg blir lei meg når jeg ser alle som slenger dritt om deg her og der, men du tar deg ikke nær av det. Det beviser hvor positiv og sterk du er! Fortsett med det! Jeg selv har bare en bitteliten blogg, men selv jeg får stygge kommentarer, så alle får nok det iblant...
   Til slutt: Kjempeflott skrevet. Jeg er stolt av deg <3 <3

  46. Se for deg at det er du som sitter bak bloggen til Sophie. Det eneste du gjør er å være deg selv. Dy bruker kanskje litt mye sminke, og du legger stor vekt på utseende. Noe du har fult lov til å gjøre. Det at du noen ganger velger å legge ut et par lettkledde bilder av deg selv, det er din blogg. Du må få lov til å gjøre det. Og jeg lover deg at de fleste jentene på en eller annen måte vil vise fremm kroppen sin, det er hvertfall mitt synspunkt på det.
   Du får daglig stygge kommentarer og blir sett grusomt på. Likevel, tørr du fortsett å være deg selv. Hvor bra er ikke det?.
   Skjønner folk nå hva jeg mener?. Altså det er ikke noe galt, Sophie gjør. Bortsett fra å være seg selv!! Everyone are amazing just the way they are ;). Jeg kan være enig om at noen bilder kan være litt “for lettkledde”. Men det er fortsett dit egent valg, om hva du vil gjøre, Sophie.
   Og ja, det er kanskje noen veldig unge jenter som leser denne bloggen. Men vist foreldrene demmers ikke ønsker at ungene skal lese den, se på bildene, osv. Må de jo bare forby barna sine å gjøre det. Det er ikke noe som skal gå utover blogeren. Synes hvertfall ikke jeg :p.
   Uansett, dette er mine meninger. Stå på videre, Sophie 🙂

  47. jeg elsker bloggen din! føler du gir meg mye inspirasjon! jeg kommer til å lese bloggen din fast(som jeg har gjort når en ganske lang periode) fremover til den dagen du evnt. slutter å blogge!♥
   Stå på og ta innover deg de hyggelige kommentarene, resten er ikke verdt tid og energi♥

  48. Du kan skrive om hva du vil. Du kunne utrykket din kjærlighet til blitzermiljøet eller nynazisme, dyreplageri eller pelskåper, men om du skriver så ekstremt så må du tåle at folk tar til motmæle. Det er en del av ytringsfriheten – kritikk og respons. Det er ikke synd på deg fordi du føler at du ikke kan skrive det du vil, for i sannhet er det ingen som stopper deg.

  49. Sophie, jeg er tretten år gammel og har lest bloggen din siden sist vinter. I alle bildene du legger ut, så ser jeg alltid noe positivt ved deg. Jeg syns du virker som ei SYKT grei jente som vil høre på hva andre har å si. Av en eller annen grunn tror jeg det finnes noe godt i deg, og det at andre dømmer deg over hva du legger ut er utrolig teit.
   La Sophie legge ut hva hun enn nå vil uten at dere skal bry dere og gi negative kommentarer! Ta vare på dere selv istedenfor å krenke folk dere ikke kjenner over nett.
   Jeg har aldri vært en “fan” av bloggere, og jeg har heller aldri skrevet en slik kommentar til noen før. Men det syns jeg at du fortjener, stå på! Du fortjener bedre enn det drittet som blir slengt til deg hver eneste dag.

  50. Du irritere mæ grenselaust. Du sitt å fiske etter positive kommentara som dagen e lang. Samt at du provosere hele Norge med de latterlige bildan du lægg ut av dæ sjøl. Æ har ingenting imot bloggera, eller blonde jente med masse sminke, men du gir jo dæ sjøl ut for å være usansynlig dom. Hadde dattra mi hatt en blogg, og lagt ut bilda av sæ sjøl dær det ose av seksualitet hver dag, så trur æ at æ hadde tatt ho i nakken. Og det bilde dær du ligg atme han gutten i stringen. Herregud Sofie!! Du kunne jo likesågodt skrevve “vi har akkurat hatt sex, se på rompa mi”. Skjønne du ikke at det provosere?! Tenk no på kordan du motsir dæ sjøl stadig vekk. Du veit jo ka det dreie sæ om å ha en blogg – iallefall når man føre den sånnsom du gjør. Og om det e så fælt, koffer tar du ikke bare å slette den?

  51. Helt enig i hva du skriver.
   Bloggen er for deg selv, du skriver hva faen du vil uten å bry deg om hva andre mener, fordi det er din blogg. Du lagde ikke bloggen for at noen skulle ha deg som forbilde, den er ikke til for at du skal begrense deg selv. På bloggen min så skriver jeg hva jeg vil, jeg er ikke redd for hva mine ‘lesere’ syns. Jeg lagde ikke en blogg for at folk skal snakke dritt til meg og om bloggen min, jeg lagde den kun for meg selv, velger folk å lese så får de godta shitten jeg skriver og…
   Liker bloggen din, liker utseende ditt, stå på!

  52. Føler jeg bare må få sagt en ting, uten at det skal være til det vonde. Men som du skrev i begynnelsen av innlegget, så står det: “Jeg har aldri bedt om å få en stor blogg, det har aldri vært et mål for meg.”
   For ikke så lenge siden,etter at du hadde hatt et intervju og senere la det ut, slik at alle blogglesere kunne høre det, nevnte du noe som ikke går på lik linje med det du har sagt over. Du sa at en jente på skolen din snakket om at hun blogget osv. Og du følte da at du kunne gjøre bedre og bli bedre enn henne. Dette må da være et motiv til at du søker om å bli toppblogger? No affence, just sayin.

  53. ikke bry deg om de som ikke liker deg! dem er bare sjalu, du er kjempe pen, greit du ser ut som en barbie dokke på noen av bildene men det er jo bare sykt fint!:) du er ren og pen og du fortjener ikke noe dritt jeg vet åssen det er selv. men hakke fått det på lenge. men du må stå på og jeg støtter deg 100% du er ei pen jente og lever livet sitt og gjør det hu vil. jeg elsker bloggen din og syntes den er spennende:) og kan du lage noen videoer ? ;D
   Klem fra meg Camilla-Natalie <3

  54. DU HAR DEN BESTE BLOGGEN!
   Jeg gikk inn på blogg.no nettop å så du lå på 1.plass! endelig! leser bloggen din hver dag og ser virkelig opp til deg!
   Du har det perfekte designet, perfekte kropp og utseende, beste skrivemåte, best overskifter osv osv, så egentlig fatter jeg ikke at du ikke er kommet på 1.plass før nå ;D Stå på og ikke bry deg om hva andre sier, du har mer “lovers” enn haters (men de som virkelig liker deg kommenterer ikke alltid) og som du sikket vet: haters make you famous 😀 klem

  55. Om jeg var deg så ville jeg ha gjort som Tone Damhli og ikke latt noen få kommentere. Jeg syns det er kult at du tør å skille deg ut og jeg tror det er derfor du har så mange lesere. Du er kjempepen uten sminke, men du er veldig fasinerende med ditt barbie utseende, og det er derfor du får mange elsk og hat dømmere. Ikke la sånne hat tapere få ha ordet i din blogg og ikke la de skitne den til. Du kan jo enten sortere ut alle de sjalue hat taperne og kaste de i søpla og le HØYT av de taperne, for de har ikke oppnådd det du har! Og la fine mennesker få kommentere istedet, eller Gjøre som Tone Damhli og ikke la noen få kommentere i det hele tatt.
   Det er trist å se at det fins så mange dårlige mennesker i Norge som forsøpler Internett verdenen. en de er ikke verdt noe annet enn å le høyt av og bli slettet og glemt!!!!!

  56. Selvfølgelig er det frekt mot andre og ikke bare deg selv når du sier at du er feit. Forstår du ikke det? Jeg sitter jo her med 5-6 kilo ekstra på kroppen, og jeg ser jo det at jeg er større enn deg. Når du sier at du er feit, sier du jo at alle andre som er større enn deg også er feite.

  57. “Jeg har aldri ment at jeg selv er feit (som forresten er “frekt” mot meg, ingen andre – hva er det å bli sur over?)” Kjære, lille deg, nå må du tenke deg litt om. Størrelse på kropp er kanskje noe av dagens samfunn største diskusjonstema, og om du mener at det kun er frekt mot deg selv dersom du selv sier du er feit, viser jo hvor ekstremt lite innsikt du faktisk har i andre menneskers liv, spesielt kanskje de som har litt ekstra på kroppen. Ja, jeg skjønner hva du mener, MEN dersom en jente med liiitt ekstra kilo på kroppen leser det, KAN det faktisk gjøre ganske mye med denne jentas tankegang. DU er et forbilde, og hva du sier og hva du gjør, har STOR innvirkning på unge jenters liv. SPESIELT om det omhandler kropp…

  58. Veldig bra skrevet! Om folk ikke vil lese bloggen din og kun kommer med stygge kommentarer, kan de jo like greit la være å gå inn på bloggen din! Nei, fy. Mennesker altså…

  59. Når du er en offentlig person, må du tåle å få høre det hvis noen har meninger osv om deg. Slik er det bare. DU har valgt å være offentlig. Men DU trenger ikke bry deg om det andre sier om deg/til deg, du kan velge å se forbi det. Dessuten er det DU som får andre til å se på deg på en viss måte. Du fremstiller deg selv på den måten du gjør, og da oppfater vi deg slik. Og får meninger om deg. Og det hjelper ikke akkurat på at vi har sett en reportasje om deg… For du virker jo ikke spesielt smart eller snill på den. Du virket dum og uvitende, og ikke uttaler du ord riktig heller… Du er overfladisk, overlegen og monoton i væremåte og måten du snakker på… Det er synd i grunn, for mange av innleggene du legger ut er ganske bra, med bra innhold osv.. Men det er din skyld at du oppfattes slik du gjør. Og hvis du mener at vi bare får se en liten del av deg, burde du kanskje vurdere å vise oss “hele deg”, slik at vi kanskje får et annet inntrykk av deg. ALT kommer an på hva du sier og gjør, og DU styrer det. En annen ting er det at du sier imot deg selv hele tiden, og snakker drit om deg selv. Slutt med det. Bli voksen.

  60. You go girl!
   Jeg liker bloggen din og deg. For du viser jo noe av ditt sanne jeg vedrørende for eksempel hjertesakene dine og jeg er totalt enig! Nå er jeg antagelig litt eldre enn gjennomsnittet av de som leser bloggen din, men da jeg dumpet over bloggn din greide jeg ikke slutte å lese den. Er nå fast leser på andre året 🙂 som noen av kommentarene over her mener at du er selvmotsigende når du “klager” over ting med deg selv: folkens,alle har noe de ikke liker med seg selv alltid! Noen dager blir man mer opphengt i det enn andre,men d går over etterhvert. Det som skiller oss som ikke blogger fra Sophie er at de dagene hun misliker noe med seg selv så kommer de ut på bloggen hennes iom at det er jobben hennes å fortelle oss om dagen sin,ikke den hele fulle sannhet men det er fortsatt en liten del av henne. Det er flott at hun tør å innrømme hva hun ikke liker med seg selv til så mange tusen lesere. Det gjør ikke andre bloggere.
   Nei jeg sier: Stå på Sophie! Du har en flott blogg og jeg liker deg 🙂

  61. Så et innlegg på facebook som gjorde meg ganske overgitt. En jente som hadde skrevet til Sophie om innlegget der hun skrev negative ting om seg selv. Det første som fanget oppmerksomheten min var at jenten skrev “mener ikke å være frekk” før hun lemper ut en haug med drit, der hun blant annet kalte Soohie duckface. Da er mitt spørsmål, i hvilken sammenheng er duckface “ikke frekt” sagt? Og hvem er det som sier noe sånt uten å MENE å være frekk? En annen ting jeg tenkte på, er det absolutt ingen som skjønner at Sophie legger ut slike innlegg for å få sagt selv de feilene hun så ved seg selv på tv, før de frekke leserne kommenterer det? Vet dere hvordan det er å måtte grue seg til å gå på bloggen etter å ha vært på tv, fordi folk kommenterer alt om utseende hennes? Da er det bedre at hun sier det selv, så blir det litt kleinere for andre å kommentere det. Hvem vil si at noen er feit når de selv nettopp har sagt det? Stakkar jente! Hun prøver bare å forsvare seg selv, slik som alle mennesker gjør når man blir angrepet på den måten. Stakkar jente! Og det som irriterer meg mest er at folk ikke orker å lese andre sine kommentarer, så ingen av de idiotene som slenger drit vil se det her. Hadde alle lagt ut en mailadresse eøler bloggadresse så hadde jeg seriøst tatt kontakt med hver enkelt og forklart noen enkle ting til dere. Stygge stygge mennesker

  62. Åherrejesus Sophie! Virkelig. Den eneste personen som overdriver med hele den greia er jo deg. For nå lager du et innlegg om at ”åh stakkars meg jeg får så mye dritt, dere er så slemme mot meg, og dere må lære om ironi på skolen”. Får ikke du rundt 100 kommentarer hver eneste gang at du burde tenke over innleggene du skriver før du poster dem? Du gjør dette her selv! Er det rart du får slengt dritt når du er under 18 og må vise enten dine bryster, eller kanten trusene på neste alle bildene du legger ut? Jeg forstår godt hvorfor jenter snakker dritt til deg. For de fleste som er innom bloggen din er kåte smågutter og små jenter. Tro meg, det merker man godt fordi folk sier dette selv. Det eneste hun jenta sa til deg tenk litt over hva du skriver for ja du er en dum jente som prøver med sin nakenhet å liksom bli godkjent? Herregdu våkn opp da, trenger ikke drive å kle av deg for å føle deg bra vel? Eller.. det er jo deg det er snakk om.

  63. DERFOR jeg elsker deg! Der kom du frem. Elsker når du skriver fra hjerte. Du er en flott og smart jente:)

  64. Forklar meg?:) [email protected] haha folk er faen meg vittig. Her sitter en 17 åring å blottlegger livet sitt for hele Internett og forventer null negativ reaksjon. Og det at du ikke enda har skjønt hva ytringsfrihet er er jo også ganske trist. At du ser på alle negative kommentarer som dritt slenging er jo også bare ditt problem. Prøv heller å se ting fra andre sitt synspunkt så ser du nok fint selv hvorfor så mange reagerer på hva du legger ut:-) og det med at alle disse “loversene” skriver at man ikke skal dømme eller si noe om fordi man ikke kjenner deg. Kan vedde på at 99% av disse som sitter å pjåter deg full i fryd og positive komentaerer ikke kjenner deg heller. Sånn takk for meg. Da kan ankesak en starte med å spamme mailen min:)

  65. til alle dere som blir så utrolig provosert av bloggen: okay, hva har dere og klage på egentlig, det er DERE som klikker dere inn på bloggen, det er DERE som henger dere opp i alt hun sier og gjør og alltid skal rette på hun. DERE vet også at dette er SOPHIE ELISE sin blogg, så dere vet hva dere har og forvente… Så til alle dere sjalue haters, fuck off! lizzom 😛

  66. Du skriver stadig bort i innlegg av at du “ler” av negative kommentarer du får, men nå tar du det plutselig til deg og sutrer deg ihjel for det? Make up your mind, girl. Alle har alltid visst at du tar deg til av kommentarene, så hvorfor sitte å ljuge i innleggene dine da og skrive ting som at du ler av dem og ikke bryr deg? Og ja, dette er jo åpenbart en innlegg skrevet i forbindelse med det som ble skrevet av en eller annen Tanja på facebook i går, hvor jeg også skrev mye. Dette var KONSTRUKTIV KRITIKK Sophie, og det må du bare lære å ta til deg på en voksen måte, ikke på den fjortissmåten du gjør nå med å skrive “buhu alle hater meg jeg er bare 17 år buhuhuh” på bloggen din. Virkelig. Om dette går så jævlig innpå deg, så slutt med hele blogginga. Alle bloggere får kritikk og dritt etter seg, det må du bare leve med. At du får mer enn andre er ganske åpenbart ettersom du opptrer løst og “slutty” og samtidig rett og slett DUM her. Er ikke uten grunn du har rykte på deg for å være Norges flyfille i en alder av 17 akkurat. Ta til deg kritikken du får, og tenk gjennom hvordan du vil at vi som lesere skal oppfatte deg, så får du kanskje mindre kritikk og blir sett på med respekt i stedet for å bli sett ned på.

  67. Du har blogget lenge nok til å vite hva folk reagerer på, og at du deretter legger ut et lettkledd bilde av deg selv i senga med en gutt er ingen unntak. Det er ikke så uskyldig som du skal ha det til.
   Forstår at du reagerer på at folk kommenterer usaklig ting om utseende og lignende, men du oppfordrer til reaksjoner når du på forhånd vet hvordan folk er bak tastaturet.
   Du har selv sakt at du ikke skriver om ting på bloggen som kan skape store diskusjoner, men om du tror at slike innlegg ikke gjør det, bør du nok tenke deg om en gang eller to.
   Om du viser oss den overfladiske siden eller ei, er det til syvende og sist det du legger ut her på bloggen som gjelder. I flere tilfeller motsier du deg selv, på den ene siden vil du ikke provosere folk, mens på den andre siden legger du ut ting du vet det er flere reaksjoner på!

  68. Har lest og leser flere bloggere som legger ut langt mer utfordrende bilder av seg selv, men det har noe med dobbelmoralen du viser oss som skaper reaksjoner. Du er vel den eneste som får så mye “drittslenging”, enkelt og greit av den grunnen du opptrer

  69. Nå har det seg sånn at mennesker gjør seg opp en mening om hvordan andre mennesker er ut i fra førsteinntrykket. Noen mennesker har stor tillit til det førsteinntrykket de får og setter en dom på at “sånn er den personen”. Andre mennesker tenker at selv om dette er førsteinntrykket kan det hende at personen er helt annerledes enn hva jeg tror, og det må jeg prøve å finne ut før jeg dømmer personen.
   Jeg er av sistnevnte. MEN! Hvis jeg hadde vært av den typen jeg nevnte først, så ville jeg GARANTERT ha dømt deg for å ha vært en overfladisk og dum person. Bildene i headeren din er tatt på en sånn måte og ikke minst reigert på en sånn måte at du ser ut som en reklame for Barbie-dukken. Barbie er for mange (i hvertfall for meg) selve symbolet på overfladisk, dum og blond. Når man velger å fremstille seg selv på den måten, så mener jeg at man ikke kan forvente et annet førsteinntrykk og forhåndsdømming av hvem du er.
   Poenget er at det er du selv som velger å fremstille deg på den måten (også gjennom de overfladiske temaene i bloggen din, som du selv skriver). Det er imaget ditt! Vil du ha et annet image må du rett og slett skrive andre tekster og vise andre bilder. Du har jo valgt det selv.
   Når det er sagt synes jeg bloggen din er både fin og bra! Så dette er ikke for å kaste skitt på måten du blogger på, Sophie Elise. Poenget er at det er ikke leserne dine som ser på deg slik bare fordi de har lyst – det er du som velger hva leserne dine skal tro om deg.

  70. De aller fleste vet jo at dette bare er en del av deg, og ikke HELE deg 🙂 Selv jeg, som blogger åpent og ærlig om alt i livet mitt, hadde ikke klart å dele 100% av meg selv, selv om jeg deler mye mer enn gjennomsnittet. Det er umulig, rett og slett. Jeg håper du bruker ordene som blir “slengt” til deg til noe positivt, til noe som kan styrke deg senere. Ut ifra hjertesakene dine og når du først skriver dype innlegg, ser vi jo at det ikke bare er utseende du har med deg her i livet 🙂
   ♥ Lizbethosnes.com – Mitt liv med mine interesser, og lidelsene angst og anoreksi.

  71. Jeg har ikke noe imot deg, jeg leser bloggen din hver dag. Og er en stor fan!
   Men her er et lite tips…hvis hårfargen din blir litt feil klager du og griner, hvis du synes du ikke ser så bra ut på bilder klager du, du synes du brude slanke deg når du er kjempe tynn…osv!
   Folk burde ikke dømme deg, det er jeg helt ening i. Men du legger noen ganger litt opp til det. Har sett en video der du griner så sinnsykt mye, du sier at du aldri kommer til å få venner eller kjæreste. Du kommer til å ha et helt jævelig liv. Og du syntes UTROLIG synd på deg selv. Det var på grunn av at du synes hårfargen din var stygg. fordi den hadde et oransje skjær i seg ellerno. Unnskyld meg, med det var faktisk litt sykt!
   Jeg synes du er utrolig pen, god blogger og veldig snill..osv! Men du må forstå at det blir en del stygge kommetarer fordi du oppfører deg litt diva. Noe av det de sier kan selfølgelig såre deg, og komme ut feil. Og det synes også jeg er urettferdig. De skulle forklart på en helt fin måte hvorfor de synes du var litt prima donna på det innlegget. Så hadde du forstått og tolket det som tips.
   Men Sophie, bare stå på! Men husk, tenkt litt over hva du legger ut og skriver. Det er ofte det blir tolket feil.
   -Maren

  72. Enig med deg, men du har jo hengt ut heidi alexandra olsen. Selv om hun har STERKE og SPESIELLE meninger, noe du også kan ha(ikke på samme måte, mye mindre ekstremt) så trenger du ikke å henge henne ut…da gjør du jo det du ikke vil at folk skal gjøre mot deg?

  73. Du fortjener virkelig å være på førsteplass på topplisten, har alltid syntes du har jort en bedre jobb enn foreksempel tcmn, når hun lå på førsteplass! digger bloggen din!

  74. Jeg synes det er litt dumt at folk kommenterer oftest på det negative, vi er ikke like flinke til å kommentere på det positive.
   digger bloggen din <3

  75. Nå skal jeg ikke si at jeg aldri har kommentert på bloggen din før, men jeg vet at det er sjelden. De gangene jeg faktisk kommenterer bloggen din, det er når du gjør sånn som nå – står opp for deg selv! Jeg syns det er så rått og bra! 😀 jeg har ingenting i mot deg, siden jeg kjenner deg ikke, og kommer mest sannsynlig til å treffe deg heller, i og med at vi er 2 vilt forskjellige mennesker (jeg bor i sør, du i nord, men for ikke å snakke om at du tørr mye mer enn det jeg gjør). Det lille glimtet jeg “ser” av deg i innlegg som dette gjør meg så glad! 🙂 Du er så flink å si i fra om ting, det er derfor jeg fast leser bloggen din, selv om jeg ikke bruker sminke, er pen eller noe. Du er så tøff, og står for så mange bra ting, bla. at du er mot pels 🙂 det liker jeg med deg! 😀

  76. Du er urolig flink til og få folk til og lese bloggen din og få mange kommentarer. det skal du ha =)

  77. Om jeg får være ærlig, så er jeg ikke så begeistra for noen av dere toppbloggere, rett og slett fordi dere virker så useriøse og høyt oppi skyene… I midlertid er du en av de beste her inne, ettersom du av og til viser frem noe av deg selv som ikke bare er søtt, pent, tynt, blondt, dumt, deilig og perfekt…
   Du har virkelig noen bra innlegg, og jeg skulle så ønske du ville vise oss litt mer av den “seriøse” siden din – om du forstår hva jeg mener?
   Jeg for min del tror ikke du er like barbie i virkeligheten som du vil ha det til på bloggen… men enkelte ganger begynner jeg virkelig å lure, men som du sier,dette er en overfladisk blogg og det syntes godt. Jeg savner bare å se flere bevis på at du ikke virkelig er ei plastikk dokke.. Så fortsett med ditt, og drit i hva de andre mener.. men vis oss gjerne mer av den virkelige deg også 🙂

  78. Hei! Jeg leser bloggen din. Og noen ganger kan det bli formye klaging. Det er ikke meningen å være en hater (og det er jeg ikke) men ikke rakk ned på deg selv. Hvis du sier at du har en dobbelhake..så kan vi si ja det har du! Vi har sånn i klassen at når vi får komplimenter så må man si takk og ikke nei! 😀 men jeg syndes du er pen men ikke skriv hva du hater med deg selv på bloggen din 😉 Du er den du er og sminke å alt det der kan ikke ordne det! Sånn jeg føler at jeg er veldig tykk som veier 52 kilo. Men de rundt meg meg syndes at jeg ikke veier mye! 😀 så da klager ikke jeg ikke. Vær fornøyd med deg selv, så blir det så mye enklere! 😉 Sånn du får lov til å sminke deg så mye du vil, bruke så mye ekstansions du bare vil. Du er kjempe pen så ikke rakk ned på deg selv! Ihvertfall ikke skriv det på bloggen din 😉 Hilsen meg 😉
   (IKKE MENT SOM HAT <3 )

  79. Når man tenker på alt det drittet du har fått slengt mot deg, er det ganske beundringsverdig at du fortsatt har denne bloggen, og at du fortsatt tør å si dine egne meninger. Du er ei sterk jente som tydeligvis ikke lar andre trykke deg ned. DET er et forbilde, det!

  80. Stå på sophie! du inspirere mangen her ute, ivertfall meg! haters gonna hate.. desverre men ikke la dem dra deg ned, we love you

  81. Stå på!! Du er et inspirasjonstre for (nesten) alle leserene dine! Du må ikke bry deg om det de negative sier. De positive er sterkere enn de negative <3

  82. Det er kommentarer som gjerne knekker bloggere i dag, synd er det… Stå i mot, ikke la det påvirke deg! Det er alle som er i mot som følger janteloven, du skal ikke lykkes! Vis dem det motsatte! Fortsett! Eventuelt la en venninne se over kommentarene og slett de som kommer med negativitet. 🙂 Stå på!

  83. Det er alt for lett for folk å kommentere anonymt, og det er det som er problemet. Hadde man vært nødt til å identifisere seg, hadde nok ikke halvparten av drittslengerene vært like “tøffe”..
   Det er greit at Sophie til tider kan skrive veldig provoserende, det synes jeg også, men jeg gidder ikke kommentere dritt av den grunn. Hva er vitsen med å kommentere dritt, når man ikke engang tørr å skrive navnet sitt? Ingen vet at det er dine meninger, og du tjener ingenting på det.. Det eneste du oppnår er å såre ei jente som du ikke engang kjenner! Er det virkelig nødvendig? Nei. Hold meningene dine for seg selv, og la andre få gjøre som de vil!

  84. du er vakker og sterk og jeg ( og mange andre ) er så glade i bloggen din og deg akkuratt sånn som den er, ikke forandre deg eller noen ting for du er fin akkuratt som du er og det du skriver er det du mener og de som ikke skjønner det eller ser det, har ikke noen selvfølelse eller selv respekt så de må slenge dritt til deg siden du er blogger og kjent og at mange vet hvem du er osv.. stå på og bbra skrevet <3

  85. GRATULERER MED FØRSTE PLASS! Har venta på dette lenge. Mange vil sikker anse bloggen din som noe fjasete overfladisk fjortisopplegg, men for oss som har fulgt bloggen lenge er det ingen tvil om at du har mye mellom øra og kan for mange være et flott forbilde :-)! Sistnevnte er det vel en del debatter om, men jeg mener at du har noen svært gode og velreflekterte meninger som fortjener en applaus. Gratulerer så mye! Håper du får beholde plassen så lenge som mulig.

  86. De som mener du er overfladisk kan ikke være fast leser. I starten når jeg begynte å lese bloggen din syntes jeg også du virket litt overfladisk, men det var noe som fikk meg til å fortsette å lese den. Det tok ikke lang tid før du viste at du ikke var overfladisk. Du skriver masse som har hjulpet meg i harde tider ! Du er virkelig ett forbilde. Du er skikkelig pen, engasjerer deg i bla. dyremishandling, politikk og pelsindustrien. Det er også super kult at du er vegetarianer nå !
   Du skriver det du mener og legger ikke skjul på det, det er mange andre som har overfladiske blogger, vi trenger ikke en til. Hold bloggen din slik den er i dag ! Er ikke en dag uten at jeg titter innom bloggen din minst 2 ganger ! Keep on going girl ! <3

  87. Hei!Det var veldig bra skrevet, Sophie. Du er veldig flink å blogge! Elsker den:) Men jeg bare lurer på en ting; Har du tatt silikon noe sted? Hadde blitt glad for svar i kommentarfeltet eller i en spørsmålsrunde :*

  88. du har deg selv å takke når folk syns du er en forbanna falsk dukke, folk leser sikkert bare pga dem skal se hva slags dumheter du komme til å skrive om og hvilket barbie bilder du komme med og kor løs du er osv

  89. Det e jo en del av det å være blogger, så om du ikke takle drittslenging, rykta etc. så må du jo bare legge ned bloggen.

  90. Det er jo litt teit at du må passe på hva du skriver og legger ut bilde av pga at du er et forbilde. For å si det slik, du er deres forbilder. De har deg som forbilde for at DU er den DU er. Så du skal kunne legge ut det du vil, uten at folk skal si at du ikke kan legge det ut pga at du er et forbilde. Du er den du er, og de som har deg som et forbilde vil bli som deg, uansett hva.
   Fikk ikke til å få frem det jeg virkelig mente..

  91. Hei, Sophie 🙂 Når en når stadiet “populær”, enten det er innenfor skolesammenheng, fritidsaktiviteter, på TV eller innenfor blogging kan man umulig unngå å tråkke på noen tær. Dette fører som regel til at folk enten blir fylt av sjalusi eller føler seg provosert av visse grunner. Dette kan igjen føre til dritt-slenging – noe som jeg ser gjentatte ganger her i kommentarfeltet. Men det er ikke kun negative ting som følger av å bli populær, Sophie 🙂
   Jeg syns du er ei herlig jente, og jenter skal da få lov til å være opptatt av både mote og sminke 🙂 Selv om noen føler seg provoserte – kanskje fordi de ikke er like talentfulle som deg til å legge sminken – så syns jeg virkelig ikke at du bør da deg nær av dette! Dritt-slengere finnes det overalt her i verden, en må bare velge å se bort i fra dem og leve livet sitt slik man selv ønsker!
   Stå på! 😀

  92. Nydelig innlegg! Jeg er så enig i det du skriver. Det virker som om folk ikke skjønner at du faktisk bare er en vanlig jente, og at du leser de fleste kommentarer du får på bloggen din. Det er ingen som har rett til å rakke ned på andre på den måten! Jeg bare håper virkelig at drittkommentarene ikke får deg til å slutte å blogge 🙁 For jeg elsker virkelig bloggen din, du har faktisk hjulpet meg gjennom mye!
   Ser det er noen over her som kommenterer at de syns du klager mye, noe jeg ikke er enig i i det hele tatt. Klager du, liksom? Det har i alle fall ikke jeg fått med meg. Greit nok at du sier du ikke har perfekt kropp av og til, men det liker jeg! Liker egentlig ikke når bloggere skryter over kroppen sin, og sier de er fornøyd osv. Det får faktisk selvtilliten min til å stige. Syns det er helt greit, faktisk mer enn greit, at du skriver “Jeg må begynne å trene mer, fordi jeg ikke er fornøyd med magen” enn at du skriver “Åh, jeg har så digg mage, er SUPERFORNØYD, har virkelig den selvtilliten ass, jeg har jo perfekt kropp”. Er ikke flere enige?
   Den eneste kritikken jeg kan komme med, er egentlig at du provoserer leserene dine litt. Og da kan jeg forstå at noen klikker. Slik er det jo tross alt alltid… Når man først velger å legge ut noe som man vet provoserer, så må man regne med å få en del dritt slengt i kommentarfeltet. Er det ikke derfor bloggere provoserer?
   Men uansett, digger bloggen din! <3 Stå på

  93. Jeg synes kanskje at noen ganger så legger du ut litt for “drøye” bilder, men jeg liker bloggen din fordet. Og jeg leser den sånn hver dag!
   Du er kjempepen! Selv uten sminke!
   <3
   Du tar deg tid til innleggene dine og du blogger jevnelig! Det liker jeg !! 🙂
   Et spørsmål: Leser du alle kommentarene dine ?? <3
   ???????
   ?????

  94. Til ‘negativ kommentar’: Syns rett og slett det er sykt å se voksne damer skrive her inne. Du som skrev “hadde datteren min gjort slik, ville jeg dratt henne i nakken”, eneste jeg kan si til deg er; datteren din vil gjøre ting du ikke blir stolt over gjennom sin oppvekst, og stakkar henne som har DEG til mor. Du må være en av de ekleste menneske som fins, som sitter her og rakker ned på en 17 år gammel jente. Hvor mange kjendiser har ikke lagt ut bilder som det “oser seksualitet” av? Og hva faen er annerledes med at Sophie legger ut et bilde der litt av trusen vises, enn at du legger ut et bilde av datteren din i bikini på facebook? ingen beskylder deg for barneporno selv om. At det er mulig at voksne mennesker kan være så ekle å blande seg opp i hva små jenter gjør! Det er faktisk det vi er for sånne som deg, vi er en gjeng med små jenter: Og om det oser sex av alle små jenter i dagens samfunn, så kan du jo bare tenke deg til hvordan samfunnet er når din datter blir eldre. Hun kommer nok til å sitte igjen uten hår hun da til slutt, slik som du innrømmer at du ville mishandlet henne hvis hun oppførte seg slik. idiot menneske altså, koker inni meg når jeg ser slikt, er rett og slett kvalmt. Verste av alt er at det ser ut som du faktisk vet hvem Sophie er, du skriver navnet hennes slik som hun før skrev det, i tillegg til samme dialekt om jeg ikke tar helt feil. Tenk hvor ekkelt det er for henne å ikke vite hvem det er. Hvis du, som er voksen dame, har så masse livserfaring og så sterke kloke meninger at du kan ytre det du syns om andre mennesker på nettet, så syns jeg du kan være stolt nok til å stå for meningene dine og si hvem du er. Hvis ikke så er du alldeles ikke noe bedre enn “ungdommen nå til dags”, og det burde du tenke på når du egentlig er en voksen kvinne…

  95. Jeg er veldig enig. Jeg syns det er bra du deler dette med oss. Det får oss til å innse at alle faktisk kan få litt eller mye dritt i ny og ne. Selv jeg har fått dritt… Bloggen min er jo ikke så stor, men alle mennesker må ha noen å snakke om til en hver tid og jeg irriterer meg grønn over det, men klarer å overse det. Spesielt etter jeg leser tekster som dette!
   Du virker veldig herlig i mine øyne!

  96. Det er en ting jeg ikke skjønner noe av..
   Jeg har FULL forståelse for at du kanskje ikke har den beste selvtilliten, hvem har vel det? Men jeg blir forvirret når du legger ut de utrolig utfortende bildene HELE tiden? På en måte virker det ikke som du har så veldig dårlig selvtillit alikevel?

  97. Jeg syns det er sykt dårlig at folk er slemme og snakker dritt, og du kan godt si at du aldri ville ha gjort noe vondt mot noen du ikke kjente eller som aldri hadde gjort deg noe vondt, men du vet jo selv at dette ikke er sant?
   Den måten du mobbet hun jenta gjør meg bare så sykt kvalm!!! Det at du ble mobbet før gir deg ingen rett til å gjøre noe sånt mot andre!! Og det at det ikke fikk noen konsekvenser er sykt! Skjønner du ikke at den jenta kunne begynt å skade seg selv eller i verste fall tatt selvmord!?
   Det at du angrer deg endrer ingen ting, mordere angrer seg også.. Du har allerede ødelagt for denne jenta, og hun vil sannsynligvis alltid slite med det du/dere har gjort..
   Syns det er så trist at folk kan være så utrolig stygge mot hverandre:?(

  98. Ikke bry deg om dumme rykter og hva andre sier, Sophie! De er bare misunnelig, for du er rett og slett nydelig:) Jeg snakker ikke bare om utseende( selv om både det og kroppen din er perfekt) men jeg snakker også om hvordan det virker som personligheten din er. Skulle ønske jeg kjente deg på ordentlig jeg! Uansett så håper jeg du hever hodet over alle mennesker som absolutt må trykke andre ned, og står på videre!:) Jeg elsker bloggen din, leser den daglig og er utrolig glad for at du endelig ligger på førsteplass på blogglisten! Btw, ELSKER jeg stilen din<3

  99. Ikke meningen å snakke negativt om deg her: Du virker som en kul jente, og ja, du har en killer kropp du burde være stolt av. Men mange som leser bloggen din er tennåringer, og jeg kan skjønne at mange blir fornærmet/usikre på seg selv hvis de føler du omtaler deg selv som feit, og at du bør gå ned osv (noe du selvfølgelig ikke trenger 🙂 ). Jeg kjenner til og med at jeg, som er mer eller mindre voksen og slank, kjenner jeg blir litt usikker når du klager. Men jeg har jo ikke lest hele bloggen, så jeg baserer meg på dette innlegget.
   Du får jo selvfølgelig lov til å skrive hva du vil på bloggen din 🙂 Men når du har så mange lesere, så kommer det desverre til å bli kritikk uansett, og det kommer nok alltid til å være folk som tolker ting feil :/
   Men fortsett å blogge og stå på, liker spesielt når du skriver om dyrevelferd! 🙂

  100. Sophie. Det er din blogg. du gjør som du vil. Folk kan være utrolig trangsynte og naive, men det er ikke din feil.
   jeg elsker deg og bloggen din <3<3<3<3<3<3

  101. ikke bry deg om dem, de som hater bloggen din så mye kan jo bare drite i å se på den da. så dere som kommenterer masse drit FÅ ET LIV! elsker bloggen din, å kjønner jo at du ikke er helt som den

  102. Jeg skal være bånn ærlig. Jeg har aldri spesielt vært inne på bloggen din og har aldri hatt noe imot deg fordi jeg nemlig ikke kjenner deg. MEN jeg skal innrømme at de bildene du har tatt nylig( så deg på tv) og jeg ser de her på bloggen, egner seg ikke for ei på 17. Kan du ikke kjøpe alkohol lovlig så bør du heller ikke legge ut slike bilder. Folk vil dømme utifra sjalusi eller sin egen etikk og moral. Jeg drømmer deg utifra min etikk og moral som baseres på disse bildene fordi handlinger reflekterer folks personlighet. Hvis jeg selv skulle tatt slike bilder så kan jeg ihvertfall si til meg selv jeg er en voksen kvinne på 25 år, dette er mitt valg som en voksen kvinne. Dessverre kan ikke du si det samme. Det var alt jeg hadde å komme med ;)Du får uansett ha lykke til og prøv å ikke fall under berømmelsens hiarki makt ved å ødelegge deg selv slik vi har sett mange andre har gjort.

  103. Godt skrevet! Visst det hadde kommet fra noen som faktisk ble sett opp til på en normal måte. Når du tror du blir sett opp til, så er det pga av tingene dine, utseende ditt, eller fordi du er populær. det er ikke fordi du klager over leppene dine, etter noe du har gjort de om til selv. Eller fordi du har perfekt kropp å er så syk i hode at du tror du må gå ned 15 kg. Kansje det ikke er det du tenker, men tror du må skrive det pga av leserne, så tar du feil! DA ber du om negative tilbakemeldinger.

  104. Hei sophie! det du virkelig må skjønne er at de fleste som lester bloggen din er sikkert mye yngre! og ser på deg som et forbilde! i et inlegg legger du nesten nakenbilder av deg selv ut på bloggen osv, sånn at alle kan se! Så i et annet innlegg, skriver du om hvor deprimert du er, og hvor mange kilo du må ta av, og hvor stygg nesen din osv er! og DET skader folk! for når du, som liksom er så pen og får masse oppmerksomhet skal begynne og si at du selv er stygg når du ikke er det, er bare overdrevet tull! tenk alle de jentene som virkelig har problemer, eller som leser bloggen din og får problemer, fordi de tror at man må ha store pupper, rett mage osv ! og i tilleg så er ikke du fornøyd! SKAM DEG!

  105. hvis du virkelig ikke er et objekt, så burde du slutte å oppføre deg som det da 🙂 tror de fleste ser på deg som en utstillingsperson som poserer med pupper og rumpe her og der, og jeg trur når folk ser deg sånn, at ingen bryr seg om følelsene dine.. alle har ytringsfrihet og alle har rett å si og mene hva faen de vil om deg! du deler jo dine meninger her støtt og stadig, bare fordi du har bloggen er det ikke bare du som har rettigheter… du har sjøl sagt du ikke tar til deg kritikk, så hvorfor winer du? fitte..

  106. du er så falsk blir kvalm av deg bitch alle bloggere får så følgelig sånne kommentarer innimellom du tåler jo ikke en drit gå og heng deg selv faen får lyst til og slå deg ner styggehore

  107. Når du legger ut ting som at du sier du er feit, misfornøyd med utseende ditt os er det ikke bare deg det går ut over da. Det er flere som er større en deg som følger med på bloggen din. Når du sier at du er feit påvirker det andre som kanskje da blir misfornøyd med utseende sitt. Dette kan føre til at man i verste fall sulter seg selv, og får sykdommer som følger av det. Så det handler ikke bare om deg når du legger ut ting som at du er feit.

  108. Du er helt nydelig, å jeg liker sånn du fremstår på bloggen! Jeg syns det virker som at du har en fin personlighet, å de videoene du har er helt herlige! DU er så søt! Du er et av mine forbilder…

  109. Du har såååå mange utrooolig bra måter du uttrykker deg på og de setningene du skriver!:) folk har INGEn rett til å dømme deg bare fordi du kansje SER ut som en barbie, men du er ingen barbie på verken utsiden eller innsiden! <3 du er ett menneske,akkurat som de som dømmer deg. Og det irriterer meg så utrolig mye at, bare fordi de har ett litt dårligere utsende enn deg så skal de ødelegge for deg? det er jo ikke din skyld att de ikke er fornøyde med seg selv?? Da burde folk heller jobbe med å bli litt fornøyde med seg selv!? for ingen er perfekte, men ALLE er nydelige, og UNIKE , bare ikke alle føler seg det,fordi at andre rakker ned på dem, så rakker de ned på andre igjen.og når jeg sier nydelige, så tells ikke bare utsende men også innsiden...! Så slutt å rekke ned på andre fordi du ikke er fornøyd med deg selv!!!(Selv om du er unik)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg