når ble det feil?

Nå skal jeg være helt ærlig med dere, å fortelle dere om noe jeg har tenkt på veldig, veldig lenge. Det er vanskelig for meg å dele meninger om hvordan det er å ha bli satt i bås som såkalt “barbie” og meninger jeg har om for eksempel plastisk kirurgi. Fordi jeg vet hvordan folk kan være, jeg vet hvordan mange moralkjerringer kommer til å sitte forann pcen sin å fortelle meg at det jeg mener er feil. Jeg har forståelse for at det kan være vanskelig å akseptere at ikke alle er like – desverre.

Jeg kan ikke forstå hvorfor folk som velger å ta plastisk kirurgi kan få så mye kritkk om det, for eksempel silikon eller neseoperasjon som er de mest vanlige i dag. Er bhstørrelse automatisk koblet opp mot hvor høy IQ man har? Om man har endret litt på nesen, er man dum da? Overfladisk? Selvsentrert? La oss si at du er helt fornøyd med alt på deg selv – bortsett fra nesa. Noe så lite blir plutselig veldig stort, og alt du kan fokuserer på når du ser deg  i speilet er hvor stygg du synes nesa di er. Du har hatt komplekset så lenge du kan huske, og du klarer bare ikke akseptere det ved deg selv. Du prøver å tenke at ” den duger” og “ingen er perfekt” og venner forteller deg at ” det er ingenting feil på den, du har en kjempesøt nese!”. Men noen ting klarer man bare ikke akseptere, det som spiller noen rolle er hvordan du ser deg selv i speilet, og hva du synes om deg selv. Har man mulighet til å fikse på noe slik at man skal føle seg bedre, synes jeg selvsagt man får gjøre det!
Mange ungdommer og voksne sparer penger i flere år slik at de skal ha råd til den ene operasjonen, tenk å da møtes av masse kritikk fra venner og ikke minst familie? 

Det er ikke så big deal. Et lite kirurgisk inngrep tar i underkant av en time, og når man våkner føler man seg sikkert veldig bra. Som en ny person, nesten. Det er ikke farlig, ikke i norge i dag. Dere må bare tenke at folk som gjør dette, gjør det fordi de er missfornøyde med en ting ved seg selv. Jeg tror ikke et par nye pupper, større lepper eller en rak nese fikser på alle problemer man har, langt ifra! Men om man er så og si fornøyd med seg selv, men har en liten ting som drar ned hele selvtilitten – hvorfor ikke fikse på det? Hva er problemet? Kan noen helt ærlig fortelle meg det? Nå må dere ikke snu på ordene jeg sier å få det til å bli at jeg oppfordrer til plastisk kirurgi – for det gjør jeg ikke. Er man fornøyd, så er det greit, og vil man ikke operere seg, så er det også greit. Her snakker jeg til de som faktisk vil operere seg, eller de som kritiserer de som vil. 

Er forresten veldig irritert på alle dere som kaller megan fox for verdens peneste, “naturlig” pen osv. Ja hun er dødsfin, men hun har operert seg som bare pokker(ingenting galt i det, riktignok). Men da må dere også fatte at det dere kaller for verdens peneste er skapt mer eller mindre av kirurger, så når venninna di med litt bulkete nese sier hun også skal fikse på det – IKKE fortell henne at naturlig er finest mens du sitter der med pcen dekorert av Megan Fox-kollasjer, og du for 10 minutter snakket om hvor utrolig fin hun er. . Det har jeg opplevd, haha. Man må enten mene det ene eller det andre å i bunn og grunn er det ikke forskjell på en kjendis og nettopp DEG 🙂

Holly Madison fra the playboy mansion

Heidi Montag

Stephanie Pratt

Kim Kardashian, nesen. 

Kunne ramset opp mange fler som har operert seg, f.eks Rihanna, Lindsay Lohan og Zac Efron (!!!). Og for meg er det all-okay! Alle skal få gjøre som de selv vil med sitt eget utseende, uten å måtte få kritikk fra andre. 

 

 


186 kommentarer
  1. Enig! Folk må jo gjøre slik som de vil! Folk som ikke liker det kan bare holde kjeft å passe på sine egne saker. De ”moralfolkene” er ikke så gode som de skal ha det til hvis ingen kan ha sin egen stil å gjøre som de vil. Som du sier, ingen kan være like å det vil det aldri bli til heller. Da hadde verden vært utrolig kjedelig spør du meg!

  2. Jeg så sinnsykt enig med deg, Sophie! Jeg unner alle den selvtillitten de fortjener, og hvis det skal en liten operasjon til for å få den, så go for it! 🙂

  3. Tja alle vil se bra ut så hvorfor ikke gjøre det man kan for å se bra ut!
   Og de som sier de er 100% fornøyd med kroppen og utsendet sitt tror jeg lyver til seg selv. Vi har alle våre små komplekser, noen bryr seg mer om det enn andre. Å se bra ut er utrolig viktig for de fleste tror jeg fordi alle vet at å se bra ut følger med så utrolig mange goder gjennom livet og the ytre har omtrent like mye å si som det indre. Overfladisk? Jeg? Call it what u want, i just call it as i see it.

  4. syntes alle kjendisene på bildene var finere før operasjonene! Untatt lady gaga.
   Det kan faktisk være farlig å operere i norge…… dumma. Men er enig med deg, man burde få lov til å endre på noe uten å bli sett på som ei hore!

  5. Så bra skrevet Sophie! Jeg er helt enig, synes det er tragisk av å rakke ned på og kritisere folk for det de har lyst til å gjøre med seg selv. I bunn og grunn er vel det opp til hver enkelt. Og selvtillit er utrolig viktig så jeg ser ingen grunn til ikke å fikse på problemene sine! ha en fin kveld 🙂

  6. Jeg skjønner hvor du kommer fra, men det fins andre ting man kan endre på også. Nettopp hvordan man ser på seg selv. Det krever ingen kirurgi. Jeg ble mobbet og hadde tidenes komplekser, spesielt for nesa, men med årene har jeg skjønt at det var ikke meg det var noe galt med. Jeg hadde fortsatt dårlig selvtillit pga nesa, det er en hoppbakke med en liten oppstopper, og masse fregner på, men med tiden har jeg lært meg og like den og alt annet ved meg selv, selv om jeg ikke er perfekt, og det kommer jeg aldri til å bli uansett hvor mange ganger jeg skulle lagt meg under kniven. Jeg har ikke noe i mot plastiske inngrep, men jeg tror veldig mange legger seg under kniven uten at problemet deres egentlig ligger i hvordan de ser ut, men hvordan de føler det inni seg. Mange av de før og etterbildene man finner av kjendiser er dessuten veldig misvisende, da før-bildene gjerne er mindre sminket, mindre redigert og aller helst tatt i et litt uheldig øyeblikk.

  7. Sykt bra innlegg, elsker sånne! 😀
   Men jeg synes noen av de kunne spart seg fra å operere, men lady Gaga heeelt okay! haha 🙂 <3 du er sååå peen sophie!<3

  8. jeg misliker ikke folk noe mere hvis de har fikset seg litt på nesen eller puppene, og jeg har mye komplekser selv, men for min del ville jeg aldri turt å fikse på noe som helst. om man fikser på en ting, og syns det ble fint, så finner man nye komplekser og får lyst til å fikse litt på det også. sånn er vi bare. Jeg ville ikke mislikt deg noe mer om du fikset på deg, men for min del sysn jeg det bare er skummelt :

  9. Agreed.
   kritikere må la alle mennesker gjøre AKKURAT det de vil, det er ikke ditt liv, du lever det ikke, du vet ikke hvordan det er å ha en kompleks som har fulgt deg hele livet.
   Så det jeg vil si er KRITIKERE HOLD KJEFT, AND MIND YOUR OWN DAMN BUSINESS, det er ikke ditt liv 🙂
   RETT OG SLETT. uugh

  10. Du er dum. Ufattelig dum!
   Selv om jeg tener mine egne penger, så kunne jeg ALDRI brukt så mye, på sånt tull! Tenk hvor mye man heller kunne såtte inn på en sparekonto til barnet ditt, gitt mora di en ny bil, hjulpet barn som sulter, eller dyr som blir misshandlet.

  11. altså, jeg er imot plastisk kirurgi,for det er så mange som opererer seg for å få en “ideal” kroppen, noe som i bunn å grunn ikke finnes, det kommer av alle blader vi jenter leser, men der er bildene selvsagt redigert, noe ikke alle tenker på 🙂 og noen av de som tar det er langt ifra modne nok til å ta en slik operasjon, for når du er i tenårene, er kroppen ikke ferdig utviklet 🙂

  12. Hei Sophie 🙂
   Verken Megan Fox, Kim Kardashian eller Rihanna har tatt plastisk kirurgi.
   De/makeupartistene highlighter kinnbena, konturerer ansiktet, nesen, kinna og former brynene. Bare det kan gjøre stor forskjell. Anbefaler deg å gjøre ordentlig research og ane mer om sminke før du publiseres slike innlegg 😉

  13. fortsetter vi slik ender det opp med at mødre gir ungene på 10 nosejob til julegave, “hva ønsker du deg vennen, ny nese eller større lepper?”

  14. Ja helt enig med Frida, har du egentlig peil på hva du snakker om eller frøken barbie sophie? HERREGUD eeehhh zaf efron har ikke tatt kirurgi, eller feks kim kardashian, it´s called makeup honey, det kalles å kontuere nesen for å fremheve nesebeinet, og rihanna har hell ikke tatt plastisk kirurgi, get your facts right 😉 ikke tro alt du leser på lille jente!

  15. jeg skjønner det du sier, og er egentlig relativt enig. det jeg ikke skjønner er derimot når eksempel heidi montag, som allerede hadde hatt en neseoperasjon om jeg ikke tar feil, i en alder av 22 velger å endre på “alt” ved seg selv. hun som allerede var veldig fin. hvilket kroppsbilde kan en 22-åring ha, som synes hun er så fæl at hun må fikse på alt? Det synes jeg er trist.
   men selv om jeg ikke ville tatt en operasjon selv, er jeg enig i det du sier: at alle må få velge selv. det er et fritt land, og folk har rett til å velge og bestemme selv. det er bare trist når unge mennesker som er helt naturlig fin, har så store komplekser at de føler eneste utvei er å operere seg .

  16. Vet du hva? Alle på det øverste bildet unntatt Lady Gaga hadde helt normale og fine neser som passet ansiktsformen deres naturlig, det var ikke bruk for å fikse dem. Og Rihanna har ikke tatt noen operasjon. Men er enig med deg, jeg hater nesen min noe så grusomt og får lyst til å gråte ved tanken på at jeg må bli 18 før jeg får gjort noe med, og selv da kommer jeg ikke til å ha nok penger uansett. Hver dag ser jeg med i speilet og forbanner nesen min, den er så stor og har knekk på midten den ødelegger alt! Men jeg skjønner ikke hvorfor du vil fikse på nesa di?! Den er jo fin og fasselig til ansiktet ditt, den ødelegger ikke noe som helst. Problemet ditt er nok at du tror den skal være annerledes pgr.av barbie greiene dine, for den nesa er det ingenting galt med.

  17. Er virkelig enig med deg sophie! Man burde gjøre hva man selv vill, uten at alle andre skal dømme deg for det. Hvis man opererer for eksempel nesen så gjør man det for en grunn. Nemlig at man selv ikke er fornøyd med den og da er det siste man trenger å bli dømt av alle andre..
   Så lenge man gjør det av de rette grunnene, og man er sikker på sitt valg så bure andre respektere at det er din kropp og ditt valg.
   Jeg er selv en jente på 17 og har lenge tenkt på nese operasjon, nemlig fordi jeg selv ikke er fornøyd med den. Jeg har ganske liten og smal nese, men den er formet som en hoppbakke og det har jeg liksom aldrig klart å akseptere. Kan kanskje høres litt domt ut, men for meg så er det altså ett problem.. Og jeg har hørt mange ganger at vennene mine har sakt at den er “søt” osv. Mn de vet jo at jeg ikke er fornøyd med den så jeg føler at de sier det for å være snill.
   Men det er en ting jeg har tenkt på som egentlig er den grunnen til at jeg har lakt tanken om operasjon litt på is. Og det er at jeg skal jo ha barn en gang, og det er jo stor sjangse for at de kommer til å arve mine trekk. Og hva skal jeg si da? “mamma var så missfornøyd med sine trekk som DU har arvet, men du er kjempe pen og og skal være fornøyd med ditt utseende. Og jeg synes ikke at du skal ta opperasjon” jeg er sikkerpå at mine barn kommer til å bli nydelige uansett, og jeg hadde uansett kommet til å elske mine barn uansett hvordan de hadde sett ut. også tiltross for sykdommer osv. Jeg kommer til å elske minr barn like høyt. Og jeg mener ikke at jeg er redd for at barnet mitt skal bli stykt pga mine trekk, for det vet jeg ikke kommer til å skje. Men hva skal jeg si den dagen mitt barn kommer til meg og spørr meg hvorfor jeg har tatt operasjon? Vanskeligt..

  18. Så sykt enig! Selvom det kan være farlig og er risikabelt da, men går jo fint med de aller fleste! you go girl

  19. Jeg tror det handler om å akseptere seg selv som det er, med alle feil og mangler man har. Jeg har også vært innom tanken på operasjon, men slått det fra meg med en gang jeg tenkte på at jeg faktisk kommer til å få barn som kanskje vil ha trekk jeg opererte bort.

  20. Kim har faktisk ikke operert nesen. Grunnen til at ansiktet hennes ser veldig annerledes ut idag er pga threading (samme teknikk som brukes på å forme øyenbryn. Hun har løftet hårfestet noen cm) og conturing. Dette inrømmer hun at hun er totalt avhengig av. Conturing består av at man bruker conselear til å endre på trekkene i ansiktet. hun bruker dette sinnsykt mye, og spesielt på nesen. Du kan selv finne masse bilder av henne hvor du ser step by step hvordan de legger sminken hennes. Du kan også finne tutorials om dette på nettet, som du kan prøve, inntil du selv operer deg. Eller gå til en proffesionell makeup artist neste gang du er i Oslo, for å virkelig merke hvor mye forskjell konturlegging i ansiktet kan gjøre. 🙂

  21. Det jeg tror er grunnen til at folk mener det er “feil” at folk operer seg, er fordi da viser du at utseendet ditt har så utrolig mye å si. Du sier at man kan få dårlig selvtillit hvis man ikke føler nesen er så fin osv. Det er viktig å respektere seg selv og hvordan man faktisk ser ut. Da viser du at du faktisk driter i om du ikke ser helt perfekt ut, og velger å ikke fikse på seg selv. Mange synes sikkert det viser at man har dårlig selvtillit(hvis man operer seg). Vet ikke om du skjønte helt hva jeg mente, men det er det jeg tror hvertfall! Jeg må bare si at jeg er ganske så enig med deg, og folk må gjøre AKKURAT SLIK DE VIL. Det er så sant! Stå på med meningene dine 🙂

  22. Så enig! Folk skal få lov til å se ut som de vil 🙂
   Men angående Megan Fox. Kunne ikke vært mer enig. Alle syns at hun er sååå naturlig pen. Men det er ikke noe naturlig med henne!

  23. Hei! Jeg Elsker bloggen din <3
   Den er sykt fin også liker jeg bildene dine sånn kjempe godt! <3
   -Hadde blitt glad med kommentar på bloggen min <3 Har lizzom ikke så mange lesere osv ingen vil lee bloggen min :/ <3

  24. Eneste triste er jo at de var finere før operasjonen da. Playboyjenta hadde nok bare ett uheldig førbilde der tenker jeg. Men vakre Fox, hun var jo så utrolig flott før, og etter operasjoner var hun også utrolig vakker, men blitt litt for mye av det gode nå synes jeg. Operert seg ett par år eldre.. Menmen, fortsatt vakker da 🙂

  25. Folk får operere ka dem vil, men å si at operasjon (uansett type i grunn) e ufarlig, tror æ ikke du skal uttale dæ så mye om med mindre du har peiling på anestesi. Kirurgiske ingrep medføre alltid en risiko, da spesielt narkosen. ..til og med i Norge.

  26. Kjempe pen blogg, håper jeg får en like bra blogg som deg. Jeg blogger for det meste om hverdagen og outfit, men jeg leser din blogg hver dag, bare for og få inspirasjon. Stå på!!
   Håper på kommentar tilbake <3

  27. Kunne virkelig ikke sagt meg mer enig! Jeg er 25år og er stadig vekk innom og leser bloggen din.. Synes du er ei flott og reflektert jente.. Tror generelt at det er mye misunnelse og går, når det kommer til plastisk kirurgi.. Jeg har tenkt utrolig lenge på å operere nesen min jeg også.. Har en skikkelig kul oppå neseryggen og det er bare så stygt.. Og samme hva andre sier, som f.eks at, åh den kulen så jeg ikke før du sa det! Og hva så, jeg ser den hver j….. Dag i speilet… Det viktigeste er jo at vi selv er fornøyd! Synes du er ei tøff jente jeg Sophie:)
   Stå på.
   Klem fra I

  28. Jeg syns det er helt greit bare det ikke overdrives og ser unaturlig ut. Som f.eks det Heidi Montag har gjort er unødvendig, for hun var virkelig naturlig nydelig

  29. er faktisk helt enig med deg. jeg har utrolig store komplekser med min egen nese og har lenge hatt lyst til å operere.. eneste som stopper meg er vel at jeg er redd det kanskje skal bli enda værre, eller at det ikke blir på den måten jeg hadde tenkt og jeg ender opp med ENDA dårligere selvtillit..

  30. Jeg aksepterer at det er din mening, men må bare komme med en kommentar her.
   Selv om vi lever i 2012 der vi har teknologi til å gjøre det vi vil, syntes ikke jeg vi bare kan ta oss retten til å “fikse” litt på utseende fordi vi er litt misfornøyd. En ting er hvis man har vært med i en ulykke slik at ansiktet er forvrengt. Da syntes jeg det blir riktig. Men om en person som er blitt født med en nese, og som er misfornøyd med den, hvorfor skal den gå inn for å opperere den mindre/større?
   Alle har noe de er misfornøyd med. Om det skulle vært slik at alle oppererte bort det de ikke er fornøyd med, hadde det ikke vært et naturlig menneske igjen på jorda, og det syntes jeg ville vært veldig trist. Vi er født på denne kloden slik som vi er, og med mindre vi har alvorlige feil i ansiktet/kropp syntes ikke jeg det er riktig å opperere.
   Dessuten, om 10% av Norges befolkning velger en eller annen type for opperasjon for å se bedre ut, blir dem som ikke har opperert automatisk mye styggere. Man gjør ikke bare seg selv penere, men man setter også press på at andre må holde seg pene.
   Du sier det ikke er forskjell mellom kjendiser og oss “vanlige” mennesker, men det syntes jeg også er feil, for det er det. Kjendiser, og sånne som deg, møter et enormt press hver eneste dag – de må ALLTID se bra ut! For papz, osv. Om de er uheldig med et bilde kan de få en enorm negative respons. Mens vi vanlige mennesker er ikke utsatt for det samme presset, og har derfor ikke samme behovet for å opperere mener jeg.¨
   I bunn og grunn syntes jeg at vi skal være fornøyde med slik vi er født og slik noen (gud, big bang eller hva faen) har skapt oss.

  31. Min mening generelt:
   -Jeg tenker at mange tror de automatisk blir penere etter en plastisk operasjon. Kan det skje at man kanskje ikke blir noe penere. Kanskje til og med man synes man blir styggere.
   -Det er også ingen garanti for at man blir lykkeligere etter at man har fjernet et kompleks man har… Jeg er redd for at de som tar plastisk operasjon kan bli skuffet…
   Min mening om at du skal ta operasjoner:
   Jeg synes nesen din er middels stor. Men etter at du fikset på leppene ser nesen din mindre ut. Jeg synes nesen din har en sterk og karakteristisk form.
   Du har sterk beinbygning generelt i ansiktet og nesen din passer godt inn. Jeg synes ansiktet ditt er nydelig, Sophie! Jeg håper at du bare gjør en liten endring hvis du velger å fikse på nesen.
   Jeg synes kroppen din er veldig fin. Du har en sjelden kroppsform. Du er veldig tynn og har lange bein. Men du har faktisk rumpe og pupper i tillegg! Jeg synes du er heldig! Og jeg synes du har god grunn til å være stolt av den naturlige kroppen din!
   Stå på Sophie! Fortsett å si til deg selv at du er vakker! I tilfelle operasjonen går galt(lite sannsynlig) er det viktig at du skjønner at det er din indre skjønnhet som er det viktigste. Og selv om jeg ikke skjenner deg har jeg inntrykk av at du har et vakkert indre.

  32. Ville bare si i fra om at Kim kardashian inne går operer nesen! Det er Sminken hennes som gjør at den ser mindre ut( de har tatt mørkt skolpudder på sidene som lager en illusjon om at den er mindre:))
   Er stor fan av henne så jeg vet at det jeg sier er korrekt:)

  33. utrolig bra skrevet 🙂 hadde egentlig et mer negativt syn enn et positivt syn på dette temaet, men du har fått frem veldig mange gode poeng her at når bikker det mer over til det positivet! 🙂
   Det forgje innlegget ditt: Jeg fikk iphone 5 idag og når simkortet mitt kommer i posten så skal jeg ha snapchat, så da hadde det vært utrolig kult om du hadde snappet meg 😀 skriver brukernavnet mitt på et innlegg når jeg har fått lastet det ned 🙂

  34. De som har veldig lyst til å ta plastikk operasjon for sin EGEN del er helt ok, dems valg.
   Men det er mange som føler seg presset av “idealer” og “samfunnet”. Og å ta plastikk operasjoner på det grunnlaget, og å heller ikke bli noe finere er jo dumt.. Og det er desverre mange som gjør det derfor.
   For meg er det ikke viktig hva folk gjør, men HVORFOR man gjør det. har det plaget deg lenge og du gjør det for DIN del er det helt topp!

  35. Du får det sagt! Jeg skal operere nesen min ved Budapestklinikken, så det sparer jeg til nå, og det er ikke pinlig å si i det hele tatt. Hører også fra venner og familie at det bare er tull, men da ler jeg av dem og sier at de kan si hva de vil :p
   Mennesker bruker tusenvis av penger på dyre og mange klær for å føle seg bedre og penere – hvorfor ikke bruke penger på en ny nese, nye pupper, nye lepper eller hva man måtte ønske og føle seg bedre og penere?
   Et flertall mangler grunnleggende logikk.

  36. liker bloggen din, sophie! men noe som er litt morsomt er at kim kardashian har aldri fikset på nesen eller noe annet, det eneste hun har gjort er botox ved kinnbena 🙂 kanskje du har sett på keeping up with the kardashians? så ser man at hun tar botox der:) hun har aldri gjort noe annet.

  37. Jeg kunne ikke vært mere enig med deg, Sophie! Som foreksempel meg selv. Jeg har planer om å ta restylane i leppene, så fort jeg har muligheten til det. Rett og slett fordi jeg ikke er fornøyd med leppene mine og de irriterer meg. Du forklarer det på en så god måte også, og jeg kan ikke skjønne hvorfor folk ikke syntes det er greit at andre tar platisk kirurgi. Det er dems valg allikevel og det er de som selv velger å legge seg under kniven.

  38. hei, helt enig, men har et spørsmål, kan du lage en video om hvordan du putter på deg løsvipper, får det ikke til!,

  39. Enig med deg. Jeg har ingenting imot plastisk kirurgi. Men operasjon er operasjon, det er alltid en risiko. Selv om det er i Norge. Finnes jo hauger av folk som er misfornøyd med resultatet også. Men om det er det man vil så bør folk respektere det. 🙂

  40. frida
   02.11.2012, 20:17
   Hei Sophie 🙂
   Verken Megan Fox, Kim Kardashian eller Rihanna har tatt plastisk kirurgi.
   De/makeupartistene highlighter kinnbena, konturerer ansiktet, nesen, kinna og former brynene. Bare det kan gjøre stor forskjell. Anbefaler deg å gjøre ordentlig research og ane mer om sminke før du publiseres slike innlegg 😉
   haha, kjære deg, hvor gammel er du? du kan umulig være mer enn 14, så lettlurt og naiv som du er. megan fox er en av de hun nevner her som har gjort mest! at du ikke ser det er jo helt fantastisk, hun er jo ikke til å kjenne igjen på de nyeste bildene. det lure hun har gjort er å gjøre litt og litt, slik at det ikke blir en hard overgang. rihanna aner jeg ikke om har operert seg, og kim er jeg også litt usikker på, selv om jeg tror de fleste over 22 år i hollywood har tatt botox, dessverre…

  41. Jeg er absolutt helt enig i det du skriver. Jeg er egentlig ganske fornøyd med meg selv, men nesen min- den klarer jeg ikke å like, og har slitt med dette siden jeg var 12 år. Jeg er 17 nå, og har helt ærlig tenkt til å fikse på den når jeg blir 18-19 år og har penger til det. Jeg kan med hånden på hjertet si at nesen min er stor, den er ikke en gjennomsnittlig størrelse, og med min ganske lille munn, ser den ekstra stor ut. Jeg føler med meg selv at med en mindre nese, hadde jeg hatt det utrolig mye bedre med meg selv 🙂 Mitt valg, og jeg står for det! Bra skrevet 🙂

  42. Hei.
   Du har virkelig en fin blogg. Jeg driver fotobransje Fotoservice Norge privat, og lurte på om du kunne tenkt deg å jobbe frivillg for bransjen?

  43. Heeelt enig med deg sopie elise!! Men må bare fortelle deg at Kim Kardashian er 100% ekte. Hun har aldrti tatt en eneste sprøyte på kroppen, just so u know 🙂 hun har naturlig stor rumpe, store lepper og store pupper. folk må bare akseptere at ikke alle må ta sprøyte for å kunne se sånn ut. hun er hundre prosent ekete vare!! elsker hu, og er stor fan så jeg vet alt om hu, tro meg!

  44. Utrolig bra skrevet, Sophie! Jeg er helt enig i det du skriver, og jeg teller ned dager til jeg er gammel nok til å ta silikon! Jeg er en liten jente på rundt 160 cm, veier 40 kg og er rett og slett veldig tynn. Jeg har vært tynn hele livet, og har aldri hatt så store pupper. Det er noe som virkelig plager meg! Jeg er utrolig glad for at jeg er naturlig tynn, og kan spise hva jeg vil og hvor mye jeg vil uten å legge på meg ett gram, og slippe å tenke på å slanke meg osv.. Men det som er negativt med å være naturlig tynn er at man ikke har pupper. Det er det som stopper meg fra å ha god selvtillit. Jeg har rett og slett dårlig selvtillit pga puppene mine! Jeg kan ikke gå i utringet kjoler eller topper fordi det er så flaut å ikke ha noe å vise frem. Jeg kjøper bombshell bh for at de skal se litt større ut, men det gir ingen forskjell når jeg tar den av.
   Så jeg gleder meg bare utrolig mye til jeg endelig kan få lov til å ta silikon, og kunne gå i undertøy foran andre, være stolt av kroppen min i bikini på stranden, og å kunne gå i utringet kjole! Du aner ikke hvor fryktelig det er å se en nydelig kjole på nelly, men jeg vet at jeg ikke kan bruke den pga puppene mine!
   Huff, dette ble en lang kommentar, men det var deilig å få skrevet det ordentlig. Det er noe jeg virkelig tenker masse på, men jeg deler det bare med en person i hele verden, min bestevenn. Jeg vet at jeg må fortelle det til resten av familien min den dagen jeg skal gjøre det, men jeg kan si deg at jeg gruer meg! Jeg gruer meg veldig, nettopp pga det du skriver om i dette innlegget. Folk dømmer. Ja, jeg har en veldig fin familie, så de fleste kommer nok til å forstå, men noen kommer sikkert til å være litt dømmende. Siden jeg er liten, tynn, har blondt hår og extensions, ganske naturlig lys stemme, og nå vil ha pupper. Men den største grunnen er at jeg vil rett og slett føle meg sexy, og vakker! Jeg vil føle meg som en ordentlig jente, og derfor trenger jeg denne operasjonen!

  45. Helt enig. Å føle seg bra om seg selv er virkelig noe av det aller viktigste i livet spør du meg !

  46. Skjønner, er enig med deg i noen punkter. Men så må man faktisk lære seg å skjønne at ingen er perfekte. Åsså er det ikke alle som har muligheten til det heller. Å hvis det hadde vært så enkelt å “bare” fikse på nesen, puppene, størrelsen. Tenk deg alt det fokuset på utseende da, hvis alle skulle ha gjort det. Åsså er det jo litt skjarm å ikke være helt “perfekt” heller.
   Åsså er det jo kanskje mye man har skulle forandret på før man velger å forandre utseende!;-))

  47. SÅÅÅÅ UENIG!!!! ALLE har noe en ikke liker ved seg selv, burde ALLE ta operasjon på grunn av det?? Jeg syntes plastisk kirurgi burde vere for folk som har skadet seg, ikke for å bli finere!! Det er utrolig egoistisk når mange dør i verden fordi de ikke har nok penger til mat osv, og så skal vi “fikse” på oss selv for å få bedre selvtillit…

  48. Jeg er enig i alle dine meninger om plastisk kirurgi. Jeg har veldig lyst på neseoperasjon, silikonimplanter og leppeimplanter(naturlige størrelser), fordi dette er komplekser jeg har som har ødelagt veldig mye for meg i livet og når jeg endelig får sjansen til å rette opp noe som er så negativt for meg så vil jeg gjerne det! Jeg går på den beste skolen der jeg bor, jeg er en veldig smart og skoleflink jente med mange mål i livet. Jeg er absolutt ingen “barbie” eller hva enn folk måtte tro jeg er utifra at jeg vil operere meg, jeg er en vanlig og naturlig søt jente fra før med noen komplekser her og der. Dette gjør meg ikke overfladisk, jeg vil bare føle meg OK i min egen kropp – dette har så utrolig mye å si for livskvaliteten! Jeg snakker ikke om at jeg vil se ut som verdens peneste eller et “ideelt” ansikt, jeg vil bare rette litt opp på noen ting og føle meg bra med meg selv. Jeg har en del selvtillit fra før og jeg kunne nok levd livet greit uten de operasjonene, men jeg ville aldri ha følt meg helt komfortabel i min egen hud. De operasjonene er noe jeg gjør for MEG, ingen andre. Jeg gjør det ikke for å se ut som noen andre enn en “bedre” utgave av meg selv. Jeg synes det blir helt feil å kritisere folk som velger å operere seg for man vet aldri hva slags vond historie som kanskje ligger bak – alle har sine hensikter som må respekteres på lik linje med andre menneskers valg her i livet, enten det har noe med plastisk kirurgi å gjøre eller ikke.
   Det eneste jeg stusser over i dette innlegget er de kjendisene som troligvis har hatt en operasjon eller to. Megan Fox kan man tydelig se har IKKE hatt en operasjon(i fjeset hvert fall). Grunnen til at hun ser en del annerledes ut nå enn hun gjorde før er rett og slett magien bak sminke og hår! Sminken er veldig annerledes og fremhever trekkene hennes på en bedre og finere måte, noe som endrer ansiktet hennes til et penere ett, men samtidig er trekkene hennes det samme, altså operasjonsfrie. Det samme gjelder med Kim Kardashian! Hun har HVERT FALL IKKE hatt noe neseoperasjon, det er KUN contouring av nesen på sidene av neseryggen hennes som ga den en litt annen kontrast, men selve formen og alt er helt likt som det alltid har vært.
   Stolt av deg for at du har skrevet et slikt innlegg og dine meninger om det.

  49. Kim kardashian har aldri tatt nese oprasjon, det er er sminke på nesa sånn at det ligner på at man får smallere ( midre) nese. husker ikke hva det heter. hun har sagt flere ganger at hun ikke har tatt nese oprasjon. Det er bare rykter. sjekk opplysningene dine før du sier sånt 😉

  50. Hei Sophie,
   Du har absolutt noe for deg med dine ærlige meninger. Og på mange måter er jeg enig med deg, det spiller vel ingen rolle om vi gjør kirurgiske inngrep eller overfladiske inngrep (=sminkink, hold-in, push-up) – vi er og blir opptatt av hvordan vi tar oss ut. Nå viser det seg at man med årene ofte liker sine egne særegenheter, men det er vel “bestemormeninger”…
   Jeg er litt eldre enn deg, men har tittet innom bloggen din nå og da. Synes du er artig, nettopp fordi du er så ærlig. Jeg lurer på hva det er med andre mennesker som gjør at DU liker dem? Jeg selv synes nemlig folks misfornøydhet med detaljer i utseende er veldig uinteressant..
   Lykke til videre! Hadde vært kult med et blogginnelgg om hva DU syns er fascinerende og interessant med andre mennesker.

  51. Jo flere som operer seg, jo vanskeligere kommer det til å bli å akseptere sitt naturlige utseende. Om folk slutter å operere seg, kommer det kanskje ikke til å være et problem om 100 år.

  52. “Det er ikke farlig, ikke i norge i dag” – Oh, so wrong. Selvsagt er det farlig! Er det en operasjon som krever narkose, kan bare narkosen ta livet av deg, om du er riktig uheldig. Om selve operasjonen går bra, har du alltids infeksjoner å bekymre deg for, og de kan også drepe. Igjen, om du er riktig uheldig. Det skjer kanskje sjeldent, men det er ikke det samme som å si at “det er ikke farlig”, for det er det.

  53. Det faktum at du ikke klarer å se problemet med de meningene du har, forteller hvor lite moden du er. Husk på at prefrontal cortex i hjernen ikke er helt utviklet før du er rumdt tjue år. Derfor ser du det ikke.
   Du er ikke fornøyd med deg selv fordi du sammenlikner deg selv med disse kjendisene som HAR operert seg. Hvis de hadde sett normale og menneskelige ut,hadde DU akseptert deg selv som du er.
   Dine bastante meninger rundt dette er altså et resultat av at du måler deg selv opp mot opererte kjendiser.
   Enkelt og greit. Men jeg forstår godt atdet må være kjipt å gå rundt å føle seg utilstrekkelig.

  54. Holly Madison fra the playboy mansion, der er det mest sminke og hår.
   De fleste her har gjort ting med måte. De ser naturlige ut. Men når det kommer til Heidi Montag og Stephanie Pratt, så er de jo proppet fulle av alt mulig. De ser IKKE bra ut. Du kommer til å bli som Heidi, du har et helt annet bilde av deg selv og hva som er “vakkert” for alle andre.
   Gleder meg til å se hvordan du ser ut om 10 år, eller, ikke ser ut XD

  55. herregud, det er som om jeg skulle ha sagt det selv jo faen!
   nesa mi er dritlang, og jeg mener det!
   alle vennene mine sier sånn “nei den er kjempesøt og du er søt som du er og ikke endre noe”. så hvorfor elsker de folk som har operert seg da?
   L O V E Y O U <3

  56. Vel, jeg kan si meg både uenig og enig med deg, Sophie Elise. Det er sant som du sier, at ingen har noe med hva andre foretar seg, det har ingen andre noe med, absolutt ikke..
   Men her kommer jeg med min mening, kun min mening..
   Når det er sagt, tror jeg både du og alle andre som er misfornøyde med både det ene og det andre, kunne lagt seg under kniven x antall ganger, uten å bli fornøyd.. Du har kanskje hørt om folk som ikke får nok, og opererer seg… Tja, hva skal man si? Ikke attraktivt i alle fall.. Den dårlige selvtillitten kommer innenfra, og da hjelper det ikke å fikse på puppene, leppene, nesen eller hva enn det måtte være. Da må man jobbe med seg selv, forandre tankemønster, og faktisk bli fornøyd med den man er.. 🙂
   Dette var min mening, men alle har rett til å gjøre det de vil med kroppen og pengene side, dersom man er over myndighetsalderen vel og merke..

  57. helt enig med deg Sophie, men jeg tror at når man har gjennomført en vellykket operasjon vil noen få en slags avhengighet, noe som fører til mange flere inngrep og tilslutt ser personen falsk ut.
   Jeg er helt for plastisk kirurgi, men det må se naturlig ut når man er ferdig 🙂
   Elsker bloggen din <3

  58. Heelt enig med deg! Om man har komplekser som ødelegger selvtilliten din, så har man all rett på sin side om man vil gjøre noe med det, uten å være redd for å bli dømt av noe slag. Ligger her hjemme i senga med nyoperert kjeve og hake, pga. overbitt, noe jeg har hatt komplekser for så lenge jeg kan huske..Operasjonen var helt frivillig og mange vil si unødvendig, men jeg vet med meg selv at jeg kommer til å føle meg SÅ mye bedre når jeg er “bra” igjen etter behandlingstiden er over!

  59. alle dere som sier at megan fox ikke har tatt plastisk kirugi… Dere tar litt feil… Søk da opp på nette da!! Hu har toke plastik kirugi 😉

  60. Det er fortsatt feil å gjøre det, synes jeg. Det er i mot naturen! Og det er så dumt å være SÅ opptatt av utseendet! Mamma tatt plastikk kirurgi da jeg gikk i fjerde, og det er den verste tiden jeg kan huske! Hun så ut som et monster! Og tenk om man ikke blir fornøyd da? Hva gjør man da?! Og det er så ekkelt å tenke på at mennesker står å skjærer oppi ansiktet ditt, bare for at du skal bli “perfekt”

  61. Hvis man tror at bare litt større pupper vil gjøre deg lykkelig, vil du sannsynligvis aldri bli det heller

  62. Det er veldig veldig mange som tenker at det bare er en ting som er galt, f.eks. nesa som du nemnte, men når de får operasjonen, tar det ikke lang tid før de føler at det er noe annet som er galt, og følelsen blir gjerne værre, fordi de vil så gjerne nå det perfekte men de får det ikke til. Det kan bli et veldig farlig begjær.
   Og Heidi Montag, som du synes er så fin, har sagt selv at hun angrer veldig på at hun begynte å ta plastiske operasjoner, og skulle ønske hun hadde dratt til en terapaut i steden.

  63. Skal ikke dømme folk som gjør det, men synes bare det er patetisk. Å bruke kosmetikk og operasjoner for å kunne føle seg vakker, tyder kun på store psykiske problemer, etter min mening.
   Mener ikke å angripe noen, jeg synes bare det er så forbanna lavmål.

  64. Ja, jeg syns det kanskje går greit hvis man har tenkt på det HELE livet, spart opp penger og er HELT sikker.. Men det er jo ikke de kjendisene der? de hadde sikkert ikke tenkt på p.kirurgi, men når de ble kjente så er det jo nesten en selvfølge at nå fikser jeg på alt som kan fikses.
   Men i “bunn og grunn” liker jeg ikke plastisk kirurgi.

  65. Det er noe helt annet å fikse litt på seg, enn å ødelegge seg. Tror du glemte å legge ut bildene av de det har gått galt med, eller har tatt litt for mye:-)

  66. Silikon pupper er det svært få av oss gutter som liker. Muligens kan det for det sikkert være fint å se på og du vil sikkert føle deg lettet over å ha større. Men når det gjelder når man skal begynne å ta på dem og slikt, så foretrekker vi gutter naturlig, fremfor harde ballonger. Dere jenter er fine som dere er <3

  67. Folk som ikke kjenner til noe annet enn å se på seg selv i speilet hele tiden og finne feil ved seg selv ER dumme! Med operasjoner tar du vekk en del av deg selv, den naturlige deg, tenk på det da!
   Det verste er at de av dem som forandrer utseendet sitt ved operasjoner ikke trenger det. Folk i verden er såå mye opptatt av ting de ikke trenger, som sophieelise, enn ting de faktisk trenger. Hadde alle fulgt Buddhas, profeten Muhammeds eller Mahatma Ghandis lære, hadde værden vært et mye bedre sted. Hva med å leve et enklere liv, med deg selv, og ikke deg selv med silikonpupper eller plastikknese?

  68. Kan du prøve å ha litt mer varierte bilder osv?:-) Det er liksom bare innlegg av deg på rommet ditt i dårlig lys, bilder som egentlig ikke er noe fine men hvor du syns extensionsene dine eller roma di ser fin(e) ut, og et og annet hvor du skriver om dine hjertesaker eller hate fra lesere.
   Du har veldig fin personlighet, men bloggen har blitt så enformig, kn du ikke prøve åt a med kamera ut litt mer, ta litt ordentlige bilder osv??:-)
   Du skriver selvdagt det du vil, det er jo din blogg, men jeg har lyst til å få tilbake interessen av å lese den, så tenkte at om det er noe du vil også skader det jo ikke å legge igjen en kommentar!
   Ha en fin helg!

  69. Enig med deg sophie! Jeg vet hvordan du har det, det er tøft å få kritikk for den man er! Aner ikke hvorfor mennesker har begynt i det siste å si at alle er “fake” og klage fordi vi er forskjellige. Ikke bry deg om alle de stygge kommentarene! Du er deg selv, å det er derfor du er på topplista! Stå på jente!

  70. enig med deg, men synes faktisk at mange av de har gått litt for langt. Det kommer til et punkt hvor det ikke er pent lenger. Ta Megan Fox som et eksempel. Hun var utrolig pen før hun endret på noe, enda penere når hun fikset ltt, men ble faktisk styggere når hun fikset enda mer. Syntes hun så best ut når hun spilte i transformers filmen, da hadde hun bare fikset på puppene og litt på nesa.

  71. du burde sjekke ut det du skriver om så du skriver fakta og ikke dine teorier – blir litt meningsløst hehe
   som du ser og så er det fleste enige med deg, vil en person endre på noe så herregud, be my guest!!
   om folk vil endre på hele trynet sitt – ja go for it! så lenge det får personen som gjør det til å føle seg bedre.
   men igjen, nå må du lese litt rundt før du poster ting – det ER farlig i Norge og, å bli lagt i narkose! narkose ER farlig, og leger kan ALDRI garantere 100% for at du våkner, sjansen er stor for at det går bra, men under narkose kan så meget skjer også.
   har flere venninner som har silikon eller endret på ting her og der, noe de gjorde da de var 18/19 – men som de den dag idag hadde tenkt seg om to ganger før de velvillig la seg i narkose igjen.

  72. Enig i det du sier. Alle skal kunne velge selv, men selv syns jeg at naturlig er best og hvorfor skal man forandre på det gud har gitt deg?
   Skjønner at noe mennesker “må” det fordi de føler at det er viktig, og har ingenting i mot som gjør det.
   Men selv likte jeg Heidi Montag bedre når hun var naturlig enn når hun forandret på utsende. 🙂

  73. hva med å bare godta seg selv?? det er GRATIS. Det å sammenligne seg med andre er det som virkelig ødelegger selvtilitten.

  74. Jeg er helt enig med deg. Jeg tror grunnen til at folk “dømmer” de som opererer seg og sier at de er “dumme”. Det er nok fordi de ikke har nok info om selve operasjonen. De vet nok ikke hvor trygt det er. De tenker sikkert: så dumme de må være når de risikerer helsen sin for store pupper osv.

  75. D er ikke mitt problem at andre setter inn plastik både her og der. MEN, som regel blir d bare styggere.. at det ser falskt ut. Det synes jeg!
   Jeg synes ikke man skal legge seg under kniven uten grunn. Å påsette segselv så mye smerte. Tenk om det skjer en feil? At trynet blir seende ut som ei ku(what?). Tror ikke man tenker at det er verd det da. Har sett mange som har misslykkede opprasjoner.. Uff, fælt. Menmen, må si det er deres feil. Tenkte kanskje ikke godt nok gjennom hva konsekvensene kunne være?
   Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det for at du skal forstå min mening. Men tenk på dem som MÅ opperere bort et bryst pga. kreft? Synes bare det er litt urettferdig..
   Søsteren min skal føde i dag( vet ikke om hun har fått den ut enda, hun bor i Harstad(hehe), mange mil unna meg.) men hun har kreft, og må derfor oppereres i neste uke.
   Jeg hater nesten hver en minste bit av megselv. Men tror jeg hadde blitt styggere om jeg hadde opperert meg. D ser liksom så falskt ut, om du skjønner hva jeg mener.. Også liker jeg ikke dukker:)

  76. Enig med deg i at folk må få velge å gjøre som de vil, men ikke si at et slikt inngrep ikke er farlig! Selve inngrepet i seg selv er ikke kjempestort, men man vet aldri når det oppstår komplikasjoner, og det er ikke alle som tåler narkosen like godt. I verste fall kan man faktisk dø av et slikt “enkelt” inngrep. Ting kan også gå galt i ettertid, så det er mange ting man bør være klar over før man lar seg operere.
   Om folk vil fikse på feks nesen sin må de selvfølgelig få lov til det, men det er faktisk en del ting man bør tenke over først. Synes det er viktig at man ikke ser på dette som en lett utvei for kompleksene sine, har hørt om alt for mange skrekkhistorier hvor ting går galt.

  77. Grunnen til at de ser så forandret ut er ikke grunnet operasjoner, men sminke og hår. Blir litt feil å legge ut bilder av dem så og si sminkefrie, og så “forandringen” etter operasjonen med to tonn sminke og stylet hår.

  78. Utrolig fint innlegg! Er helt enig! Har tenkt i 3år på neseoperasjon fordi det er det eneste som trekker ned selvtilliten min, jeg syns den er skikkelig stygg fra siden og heller ikke passer med resten av fjeset mitt..Men jeg har sykehus/lege/sprøyteskrekk så det kan bli vanskelig å gjennomføre det(jeg besvimer) Og jeg er forsatt bare i 10.klasse så kanskje nesen vokser seg til♥

  79. Enig! Det er så lett for andre å si ”vær fornøyd med deg selv”, men er man ikke det-så er man ikke det. Er det noe som plager deg, enten det er puppene eller nesen, vil det alltid plage deg. Kanskje ikke alltid like mye, men det vil være der. Så hvorfor ikke forandre på det man er ufornøyd med?!

  80. God selvtillit trenger ikke plastisk kirurgi. Hvorfor skal vi se så perfekte ut? Jeg vil heller bruke flere år på å bygge opp selvtilliten min enn å legge meg under kniven. Jeg er ikke perfekt, det er ikke meningen heller.
   Det er personens valg om en ønsker å gjøre noe med utseende sitt, naturligvis. Egentlig ser jeg ikke forskjell på om nesa til vedkommende har blitt litt mindre eller fått litt større lepper. Bare fordi at media vil ha det til at det bare finnes én type penhet, betyr det ikke at alle andre er stygge. Perfekte kjendiser som har operert hele seg, får jo en til å tenke. Det finnes så mange måter å være vakker på! Ikke bare én. Vi er alle vakre, på hver vår måte. Personlig syns jeg folk som oser av selvtillit er veldig vakre. Bare fordi nesa di ikke er heeeeelt perfekt, so what?

  81. Helt enig. Jeg har ofte snakket om akkurat det samme, men da ser folk på meg som overfladisk. Jeg skal ta silikon i puppene, for MIN skyld, fordi JEG syns det er fint med litt mer former enn det jeg har selv. Og jeg må si jeg gruer meg litt til å forklare hvorfor osv. Folk er så dømmende.

  82. Jeg er så enig med deg! Har slitt med komplekser over nesen min siden jeg var 11-12 år. Nå er jeg 20, og kommer til å operere så fort jeg har penger. Søsteren min fikset nesen sin for et par år siden, hun ble kjempefin, og man kan se på hele henne at hun har det bedre med seg selv! you go girl

  83. Jeg skjønner hva du mener og personlig så mener jeg også at man skal få velge selv, men samtidig synes jeg det er noe utrolig dumt. Det er en grunn til at vi ser ut som vi gjør og at Gud har skapt oss sånn? Vi er et resultat av foreldrene våre og det er jo fint å ha noe man har arvet fra foreldrene, f.eks at moren din har lik nese som deg og du liker den ikke og velger å ta plastisk operasjon. Hvorfor alle reagerer så negativt på det er fordi de ser på de som vil ta det, som perfeksjonister som bare bryr seg om utseende og ikke klarer å akseptere at ingen er perfekte.. dette er ikke min mening, men jeg tror det er sånn andre tenker.

  84. Jeg syns virkelig det skal være lov til å gjøre som man vil, men dersom jeg hadde følt meg bedre av å endre noe med utseendet mitt, hadde jeg heller fokusert på personligheten. Jeg mener, mine verdier er IKKE i utseendet 🙂
   ♥ Lizbethosnes – Min hverdag med mine interesser, og lidelsene spiseforstyrrelse og angst. Lizbethosnes.com

  85. Det trenger ikke nødvendigvis være farlig, eller stygt. Min side av saken er sånn at jeg blir skuffa om jeg syns noen er skikkelig fine, så får jeg vite at dem har opperert seg. For meg er det egentlig bare snakk om skuffelse 🙂

  86. Jeg syns det er helt greit å gjøre hva man vil med utseendet sitt. Vil du opererer hele fjestet, så gjør det da. Det er du som bestemmer over deg selv. Folk kan tenke og baksnakke så mye de vil om deg, men bare du føler deg vell, er det det som teller!

  87. Er det ikkje enklere ( og billigere) å forandre korleis man ser på seg sjølv? Er det ikkje lettere å jobbe med sjølvbiletet ditt isteden for å operere seg? Det er utrolig naivt å tru at viss du opererer nesa, vil du bli fornøyd med deg sjølv- det er det motsatte som vil skje. Du vil bli meir pirkete- når nesa di er perfekt, vil du sjå på andre kroppsdeler som du før var fornøyd med og være misfornøyd med dei. Brått er du inni ein ond sirkel der det eineste ønsket ditt er å perfeksjonere, perfeksjonere og perfeksjonere.
   Å forandre kroppen din vil IKKJE forandre synet ditt på deg sjølv. Korleis kan man tru det?

  88. Sjønner godt hva du sier, det er bare det at plastisk kirurgi blir noen ganger misbrukt av menesker som ikke er fornøyd med utseende deres! Det kan bli en sykisk ting inni hodet! Mange blir avhengig, visst det ikke er nødvendig så trengs det ikke gjøres! Plastisk kirurgi var en ny type vitenskap som ble opfunnet for soldater med brannsår, mesesker som har mistet biter av fjeset! Ikke for jeneter som synes at nesen deres er litt krokete! Så klart det tilfeller der plastisk kirurgi trengs, som her om dagen så jeg et program om en jente som hadde en så krokete nese at du kunne ikke se de to fortennene hennes når hun smilte! Det er et annet tilfelle! Men når du har et helt fint fjes hvorfor skal du forandre det? Men det er bare min mening! Sjønner hvor du kommer fra så klart! Det lille løftet eller det litt puffet av leppene kan gjøre en kjempe forsjell for en person! Forresten så skøle jeg bare si at alle operasjner har en risiko! Skal helst ikke opfordres hvis det ikke er nødvendig! 🙂 digger bloggen din du bringer opp mange gode argumenter å saker osm er veldig interesange xxx

  89. Neida, det er ikke feil. Det er bare synd når folk først begynner med noen små fiksninger, og så blir det ikke helt som planlagt, og så finner man noe mer og tenker hvor lett det var forrige gang, og før man vet ordet av det ser man ut som catwoman.
   Jeg kunne ikke brydd meg mindre om noen har fikset på noe, men man ser veldig godt når det er for mye. Og man kritiserer ikke andre for deres naturlige, medfødte neser eller ører, men når det er fikset på, så kommenterer man. Da er selvgjort velgjort, og da må man tåle at folk kritiserer det når det blir for mye.
   http://www.funnyops.com/pic/Why-So-Many-Cute-Girls-Try-To-Ruin-Their-Faces.html

  90. Problemet er at det tar de ressursene og legene vi har. For mange vil rette på en bitteliten ting som egentlig bare syntes for dem selv. Man burde tenke på de som virkelig trenger hjelp. Ikke lage dette til en ting som er heelt vanlig å gjøre. det er annerledes når kjendiser fikser på ting, de er jo i rampelyset, men når folk som ikke er det, fikser på sånne småting som ingen legger merke til, blir det for teit.

  91. Det bidrar jo til å gjøre samfunnet enda mer utseendefiksert. Dersom man velger å ta plastisk kirurgi må man tåle at andre er i mot det og kritikk. Det er et valg man har tatt selv, og det er helt lovt, men da er det også lov for andre å mene det er dumt og være i mot det.

  92. Helt enig med deg Sophie!
   Jeg mener selv at mine ører er utstående. Så jeg hater å gå i hestehale, eller å vise ørene mine fordi jeg hater de. Venninnene mine sier at det ikke synes og at de synes de er søte. Men nå skal jeg ta en øreoperasjon, og geder meg veeldig til å endelig føle meg fin, selv om jeg går i hestehale.
   Veldig bra skrevet 🙂

  93. EN ting bare: greit nok at de fleste kosmetiske operasjoner kun tar rundt en time og at det ikke er direkte farlige(dog det kan oppstå komplikasjoner); MEN man føler seg helt JÆVLIG når man våker opp. Man føler seg IKKE bra eller som en ny person. Det er et smertehelvette og man lurer på hvorfor i all verden man ville utsette seg selv for dette. Man blir livredd for kompikasjoner, begynner å bli usikker på resultatet osv. Jeg har selv tatt en brystforstørrelse og tro meg, jeg trodde jeg skulle dø etterpå. Tok under muskelen og så mye det var plass til og det er det vondeste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg gråt etterpå og angret som faen, og jeg har flere veninner som sier det samme. Nå er jeg fornøyd da, og det var jo “verdt” det, men ville bare utsette på den delen hvor du sier at man føler seg bra når man våkner, for det gjør man IKKE. Hilsen en som har erfaring og vet om flere med samme opplevelse. Dessuten tror jeg andre typer kosmetisk kirurgi er verre med tanke på smerte, har hørt at brystforstørrelse er relativt “mildt”

  94. Så utrolig enig med deg! Du er kjempeflink som skriver om dette, det er viktig å ikke bare rakke ned på alt, og å bare se ting fra sin egen side.
   Folk skal få gjøre som de vil, også innen dette!

  95. Ehh Rihanna er naturlig.. Henne har ikke operert seg noen steder som jeg vet?? du brurde se fakta vennen min før du skriver sånt. Zach afron uskikker?? “!!!

  96. Hva i alle dager…. Så mange av de jentene var så mye finere… Jeg har ikke noe imot det, men Stephanie Pratt VAR jo så søt… Nå ser hun ut som en and, en stygg and, Heidi Montag huff……… Greit nok med hun fra playboy mansion men jaja.. Not my life

  97. Det morsomste er at alle sammen så penere ut før operasjonene. De bildene du legger frem er alle fult sminket osv. Har du tenkt over hvordan et operert fjes ser ut, uten sminke? Jeg har selv sett det… Det ser verken naturlig ut eller pent. Er hundre prosent sikker på at Megan Fox så bedre ut uten sminke før, enn det hun gjør nå. Alle kan se flotte ut med masse sminke og fotoredigering…

  98. Hvis man starter med å operere f.eks. nesen fordi man er ufornøyd med den, så har du det gående. Det går noen dager og så er du ufornøyd med leppene dine. Etter noen fler dager så er du ufornøyd med masse andre ting. Sånn kan det gå. Riktig nok så skjer ikke dette i alle tilfeller, men det skjer i en del. jeg respekterer dine meninger, men, som du vet så er vi ikke like! Jeg syns det er mye bedre å godta seg selv. Selv om det er vanskelig så er det fullt mulig. Å lære og like seg selv er en fantastisk følelse!

  99. Lady Gaga har ikke operert nesen, som noen av dere sier. 😉 Hun har faktisk ikke tatt noen plastiske operasjoner.

  100. Når folk blir så selvsentrerte at “oppstopper-nesa” deres er det største verdensproblemet de står ovenfor, ja da burde man virkelig ta et skritt tilbake og se seg om. Synes det er helt på jordet at folk bruker argumenter som “jeg er 100 % fornøyd, men nesa trekker ned selvtillitten min 1000 hakk”, da burde man heller jobbe med seg selv for da er det ikke nesa som er det egentlige problemet.

  101. Om det er noe man virkelig er misfornøyd med og noe som gjjør at du faktisk har dårlig selvtillit, syns jeg det er greit. Men jeg syns fortsatt det er for stor fokus på skjønnhet og hvordan man skal se ut.

  102. Helt enig.
   Det er det at jeg er ikke helt fornøyd med meg selv og har vurdert og begynne med sminke. Uten føler jeg meg stygg.

  103. Ingen er penere enn Holly Madison, operert eller ei.. Tror ikke hun har fikset så mye på seg utenom silikon og nesen 🙂

  104. Hmm, er ikke helt enig med deg. Jeg kan selvfølgelig skjønne at det er vanskelig å være misfornøyd med f. eks. nesen eller leppene sine og at det er fristende å endre på det hvis man har muligheten. Men, det er så mye fokus på utseende i dag, noe jeg mener har svært mange negative konsekvenser som depresjoner og generelt dårligere livskvalitet. Dette gjelder særlig blant de unge. Ved å si at plastiske operasjoner er helt greit, bidrar vi bare til denne utviklingen, og gjør at presset blir større og større. Herregud, det er ikke et bra utseende som gjør deg lykkelig, og du får det ikke automatisk bedre med deg selv dersom du opererer nesen. Hvorfor er vår generasjon så trist? På grunn av disse syke holdningene til kropp og utseende.

  105. Jeg synes plastisk kirurgi er tåpelig, fordi det må da gå ann å være fornøyd med sånn man er født!! Men media er jo helt skutt når det gjelder åssen kropper skal være.

  106. For det første var Megan Fox MYE søtere før opperasjonen. Hun ser utrolig snill ut der, mens nå ser hun ut som om hun er ond. I tillegg så har de jo tatt det styggeste “før” bildet av Kim og Holly. Jeg er sikker på at om du hadde tatt et fint bilde av dem slik som de så ut før, så hadde de vært mye finere.
   Jeg synes man bør tørre å være seg selv. Bare tenk på alle som ikke er sååå fine, eller ikke har råd til en slik opperasjon. De vil jo føle seg som et null. Synes det er dumt at folk skal forandre så mye på seg selv. Tror ikke gutter er så stor fan av det heller. De får jo fader meg aldri vite hvordan kjæresten egentlig ser ut. Du/dere bør heller lære dere å være fornøyde med dere selv. De fleste av folk som tar slike opperasjoner er over gjennomsnittet pene. Så alle vi som synes den personen er nydelig fra før, vil bare sitte som et spørsmålstegn når de begynner å snakke om opperasjoner. “Hvorfor i all verden skal jenter (og gutter) som er fine som de er, bruke masse penger på noe som de ikke er????”

  107. Jeg er enig med deg, man får gjøre som man vil og man kan ha stor glede av en operasjon hvis man har et problem. Men når du sier at en operasjon tar en time og at man våkner opp og føler seg fantastisk, så er jeg litt usikker på hvor du tar det fra? Jeg har blitt operert mange ganger av medisinske årsaker, og det er virkelig ikke sånn at man våkner opp og så er man ferdig. Å legges i narkose er noe man helst bør unngå fordi det er som å ha en fot i graven. Det er umulig å vite hvordan man reagerer på narkosen, og det er en sjanse for at man dør. Det finnes heller ikke arrløse operasjoner til tross for hva noen påstår. Når jeg har våknet fra narkose har det vært ekstremt ubehag og smerte involvert. Dessuten har jeg måttet ligge innlagt på sykehuset i minst en uke etterpå. Den uken spyr man konstant som reaksjon på narkosen. Dessuten må man ha sterke smertestillende for å takle smerten. De har faktisk kuttet opp huden og muligens lagt inn et fremmedlegeme. Dette gjør vondt. Man må bytte bandasjer hver dag i mange uker etterpå, og det klør intenst når såret gror. Dette er ingen kort prosess. Jeg synes det er helt greit å operere seg, men man må være klar over hva man begir seg ut på. Det er også utrolig viktig å velge riktig kirurg, selv om vi er i Norge.

  108. Ikke tru på alt du leser om på nettet, for alle de kjendisene du nevner i dette innlegget har faktisk ikke tatt noe slags form for operasjon.

  109. Alle er fine på kvar sin måte, og dersom de velger å gjøre noe, må de bare få lov til det, fordi det er deirans kropper, annsikt og liv…

  110. er helt enig med deg! Har veldig lyst på silikon men det øket sansynligheten for å få brystkreft, og det er jeg redd for :/

  111. Kan ikke annet enn å synes veldig synd på lillesøsteren din. Hun fikk en hel hau av kommentarer om nesen sin. Som da er ser større ut, en hva de fleste andre har. Men jeg synes den var skjønn, for all del. Også sitter du å skriver om at du har slike komplekser for nesen din, som er bitte liten. Og at du vil gå å endre på den, ved plastikk kirurgi… Kan bare ikke helt forestille meg hvordan hun har det oppe i denne situasjonen.

  112. TAKK! Jeg har selv operert nesen min og trengte å få høre dette:) Du er fantastisk, jente!! Jeg digger deg.

  113. Du har jo lagt ut bilde av folk med og uten sminke jo. Holly ser jo helt lik ut på begge bilder, bare med og uten sminke. I tillegg til stor aldersforskjell på enkelte bilder. Men ja, opp til hver enkelt. Men for mye er ikke bra.

  114. Jeg er enig viss det var en jente/gutt som hadde vært i en ulykke, eller brekt nesen å nesen ikke så bra ut i det hele tatt, da mener jeg at det er helt greit å ta en operasjon.
   Men når noen har komplekser for at nesa er litt bred, lang eller for stor da føler jeg at det blir feil, siden grunnen til at de fleste har komplekser for nesa er på grunn av de som bruker en del penger for å ta operasjon. Jeg må at innrømme at jeg også har komplekser for nesen min, men jeg ville aldri lagt meg unner kniven, og det er på grunn av at jeg for det første ikke ville ha brukt så mye penger på det, for det andre så er det jo en sjanse for at noe går galt, og for det tredje så hadde jeg ikke følt meg helt som meg selv etterpå.

  115. Du har ingen sikre kilder over hvem som har opperert seg og ikke. Synes det blir alt for dumt å sitte å påpeke hvor mange kjendiser som har vært under kniven, når du sitter med NULL dokumentasjon, eller sikre kilder over om de faktisk har det eller ikke. Greit nok at det er et faktum at mange har gjort det, men ikke sitt å sleng ut navn på oppererte kjendiser som om du skulle vært deltakende under operasjonen. Blir for dumt. Kall meg gjerne en av de “moralkjerringene” Men seriøst, sleng ut noe som er fakta før du åpner kjeften.

  116. Synes megan fox hadde mye finere nese før jeg da :)Men for all del, ta den risken det er og legg deg under kniven om dette er noe du trenger for å føle deg bra…

  117. Jeg synst det er helt greit å ta operasjon for å få bedre selvtilit og se bedre ut. jeg kan godt gjøre det, men jeg er litt for ung ennå.
   visst man ikke er fornøyd med seg selv, er det vell ikke galt å gjøre det.

  118. Synes det er helt greit, jeg, dersom det er noe man er veldig misfornøyd med. Men samtidig kan jeg ikke fordra det uoppnåelige perfekte “målet” det drar med seg -for man kan jo ikke bli slik som man vil på en naturlig måte, hvis du skjønner hva jeg mener..
   Og samtidig tenker jeg litt sånn “oi, hun var pen, men hun er operert så da tells det ikke”. Synes på en måte det er.. vakrere (?) å være naturlig pen, uten å ha “gjort” noe med utseendet. 🙂

  119. Folk må selv bestemme hva de vil gjøre med kroppen og ikke, men personlig hadde jeg aldri hatt samvittighet nok til å fikse på kroppen. Tenk om jeg hadde brukt 20-30000 på mye pupper, da hadde jeg aldri hatt samvittighet til å gå til Afrika og fortelle de små utspilte barnene at jeg syntes pengene var verdt større pupper fordi jeg var flau over små pupper.

  120. HELT SANT! Men hvorfor har du da så angst for å fortelle leserne hva du har gjort med leppene dine – hvis det ikke er noe galt i det? Du motsier deg selv litt, skjønner du.

  121. Har ikke noe imot plastisk kirurgi, men når unge menneske legger seg under kniven for å stramme inn ansiktet og lignende synes jeg det blir for mye. Sånn som Heidi Montag, hun har jo operert mye i ansiktet, og jeg synes ikke det var pent.. Men nese og pupper er det ikke noe galt med å fikse litt på, bare det ikke blir altfor stor forskjell! 🙂

  122. En operasjon er en ting, men når du skal endre hele utseende ditt, det blir feil i mine øyne. Vi blir alle lært at vi skal akseptere oss selv, men desverre begynner barn på barneskolen med sminke alt for tidlig og mange tyr til plastisk operasjon før de engang er ferdig utvokst. Når det går så langt som Heidi Montag og Megan Fox, DA blir det feil.

  123. altså de kjendisene du har vist bilde av her har faktisk ikke bare fikset på en spesifik ting. de har tatt utallige operasjoner for å se bra ut.

  124. Jeg synes du burde lese litt mer før du går ut på bloggen din om enkelte kjendiser har operert seg. Foreksempel Rihanna har ikke operert seg, og det vet jeg. Det blir liksom litt feil å skrive det da. Ikke ment som noe kritikk, men jeg synes det er viktig og gi ut korrekt informasjon til så mange lesere!

  125. Jeg kjenner meg igjen i alt du skriver! I en alder av 15 har jeg allerede tenkt på å operere nesen min i tre år. Jeg har ikke noen store komplekser med noen andre ting på kroppen min eller i ansiktet, men nesen er det eneste jeg ser når jeg ser i speilet. Vennene mine sier alltid at den er fin og liten, noe jeg vet den ikke er! Har begynt å spare, og har til nå spart opp 20 000kr. Har lest mye om hvordan det har gått med andre som har gjort det. Har les både positive og negative opplevelser som folk har delt på nettet.
   Jeg vil bare takke deg for at du skrev dette innlegget! <3
   Men hvem er hun på de første bildene på bilderekken? 🙂

  126. har ventet i evigheter på et sånt innlegg! har vurdert å operere nesen min flere ganger, nettopp fordi jeg synes den er litt for stor. men både venner og familie ungår å snakke om det når jeg tar det opp, og sier “du er perfekt som du er”. du kunne ikke sakt det bedre, ingen er perfekt, kritikere kan alltid finne en feil. men hvis du får et bedre selvbilde og bedre selvtilit av å operere nesen, munne, puppene osv burde man få lov til å endre på sitt naturlige jeg. uten at noen skal få snakke driit. forbildene til alle jenter, er som regel veldig pene og har operert minst en gang, så hvorfor kan ikke vi andre også operere? er så enig med deg, kjenner en jente som nettopp tok silikon på 18 årsdagen sin. det var det første hun gjorde som myndig, mot foreldrenes vilje. hun hadde grudd seg til å gå på skolen helt siden 8. klasse, fordi hun var flat. når hun startet på vidregående var fortsatt A 75 for lite. nå er hun 18 og har hatt silikon i et år, og har størelse C 75. de ser ikke unaturlige ut i det hele tatt, og hvis du ikke viste om ingrepet hadde du ikke lagt merke til det. men hun har fått hard kretikk både fra familie og venner. du blir ikke dum, hore, billig, harry, stygg, desperat osv fordi du endrer på kroppen din. du har bare et liv, så jeg synes man skal gjøre det som gjør deg lykkeig uansett hva det er.
   stå på elise, du klarer å ta opp viktige temaer på en ordtentlig og moden måte! det er helt herlig å lese en blogg som ikke bare innholder outfits.
   Du er best!

  127. Veldig bra skrevet, er enig i mye av det du sier! Men Kim Kardashian har nok ikke operert nesen, hun har bare en sinnsyk sminkerutine med MASSE contouring, det har hun lagt ut bilde av selv på instagram 🙂

  128. Jeg pleier egentlig aldri å kommentere, men akkurat nå så vil jeg komme med en 🙂 alle har jo forskjellige meninger og tak Gud for det! Men er ganske enig av noe du sier, men mye synes jeg også blir feil! Synes ikke at man skal operere seg bare fordi man er misfornøyd med utseende sitt for det blir helt feil, for nesten hele Norge har noe dem ikke liker å vist alle skulle gjort noe med det hvordan skulle vi alle sett ut da?! En venninne av meg hun badet aldri sammens med oss, gikk aldri i kjoler osv fordi hun følte at hun hadde så små pupper å dette var noe som har plaget henne siden all evig tid å hun ble da operert å fikk silikon å jeg synes dette var helt riktig valg da dette plaget henne så ekstremt at hun ikke levde livet for å si det på den måten!
   Men synes det er feil å operere seg bare for å gjøre det, enn når det er noe som virkelig plager deg! Ser du skriver om Heidi Montag, hun tok var det 11 operasjoner på en dag, det er jo unormalt! Så henne er fake hele veien å hvor pen kommer henne til å være når hun er 40 år? Må også få si at dem bildene av Heidi Montag begge bildene er fra når henne har operert seg så man får ikke helt den før å etter feelingen som man gjør på det første du la ut :)) men synes det er bra at du sier din mening, men håper bare at vist du vil fikse noe på deg selv så er det fordi at det plager deg ekstremt ikke bare for at du er misfornøyd akkurat der å da! Er mye penere å være naturlig ikke ren fake! Men dette er noe som du sikkert vet ganske godt selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg