straff for å være flink

Det er en ting jeg har merket sykt godt etter at jeg begynte å tjene egne penger, og det er hvor latterlig systemet i norge er på nettopp dette. Jeg er for at vi skal betale skatt fordi det er viktig at vi alle bidrar slik at vi kan få et fungerende samfunn, men det er akkurat som om man blir straffet for å være flink eller gjøre det bra. For eksempel, så betaler jeg mye mer skatt enn venninner av meg, fordi jeg tjener mer penger. Jeg må spare 40% til skatt, hvor sykt er ikke det? Mens venninner av meg kan ha 17%. Dere forstår neppe dette om dere er for ung til å jobbe, men hvor kommer det rettferdige inn, at om man tjener mer skal man også betale mer? Jeg mener ikke at jeg skal betale for eksempel 20 000 kr i skatt og så skal alle andre betale 20 000 kr i skatt, men jeg mener at alle bør betale en like stor PROSENT av hva man tjener. Det er det som er rettferdig, i følge meg. Da driter jeg i om det er 60, 20 eller 2% skatt.

Hvor gøy er det å jobbe hardt og så forsvinner alle pengene bort i skatt? Hvor gøy er det å arve masse penger, og så må man betale masse av DET i skatt? Det er helt sinnsykt hvordan systemet er i dag, og vil dere vite det aller verste? Staten støtter pelsdyrnæringen med 50 millioner kroner hvert år, som kommer fra skattepenger. For meg som er så imot den næringen føles det helt grusomt. . 

Jeg tror at, før man begynner å tjene penger selv så er man for høy skatt og vil at alle skal bidra med masse til fellessamfunnet, men der tar folk feil – norge er et rikt land, og vi trenger ikke betale av ALT man tjener og alt man oppnår hele tiden for at landet skal gå rundt økonomisk. Dette er bare tall jeg slenger ut i luften, men la oss si at hver familie betaler rundt 30% av hva man tjener i måneden. . AHRG blir så frustrert av norge noen ganger, nå er det virkelig på høy tid med en NY REGJERING!

 

317 kommentarer
  1. HELT enig! Skatt må betales, er også for det, men at man har prosenter er jo teit! Får man en million å betaler 100000 i skatt, da er det jo helt teit at de med 20000 betaler en femtilapp. da kan man like gjerne slutte å tjene store penger!

  2. enig i den, alle burde betale like mye skatt, samme hvor mye eller lite, syns det er utrolig dårlig til de som faktsk jobber rævva av seg for å tjene penger, og så går det bare bort på skatt

  3. Jeg betaler og tjener ingenting bortsett fra fra mamma da, men så klart. Ingen skatt der! Skjønte ihvertfall fortsatt hvor på tryne det er og kan si jeg er ganske så enig!;)

  4. det at du kaller jobben din for å lese mail, også klage på at du må betale sååå mye i skatt. hadde det ikke vært for at vi betalte skatt, måtte vi ha betalt for helsetjenesten, skole og ALT. Tenk om du ble så syk at du holdt på å dø, men nei du har ikke penger til å betale dette så derfor får du ikke hjelp, se på USA feks. Hvor bra har de som tjener mindre der?

  5. Jeg er enig i at alle bør betale samme prosentandel, men Norge er faktisk ikke så “bra” økonomisk, hadde det ikke vært for oljen hadde nok de aller fleste av godene vi tar for gitt aldri vært her. Så jeg regner i grunn med at det ikke går rundt om alle betaler samme prosent…ikke at jeg vet sikkert! Men det hadde jo i alle fall vært rettferdig, jeg hadde blitt veldig oppgitt om nesten alt jeg tjente forsvant i skatt. Om man har jobbet seg oppover for å få en godt betalt jobb bør man jo også ende opp med mer penger enn de andre, ellers kan man like så godt bare ta den enkleste utdannelsen…

  6. Det er fordi de som ikke er like heldig som deg eller andre med større formue, skal slippe å måtte betale så mye slik at de faktisk sitter igjenn med noe selv……
   Hvordan kan du i det hele tatt påstå at en som tjener halvparten som deg, men allikevel jobber rævva av seg skal betale like mye. Og sitte igjen med mye mindre? Hvor er logikken i det?….
   Det er jo ikke sånn at de som tjener mindre nødvendigvis JOBBER mindre… Du tjener sikkert mere enn dine foreldre/andres foreldre. Og da syns du det er greit at de skal jobet rævva av seg, men du utfører en jobb som mest sannsynligvis er mye mindre krevende.
   Jeg skjønner det at jobben din kan være krevende til tider, men ikke på et slikt plan som andre litt mere fysiske jobber.
   Men det er nå bare min mening da.

  7. Unnskyld meg, men om dere leser så mener hun ikke at man skal ikke skal betale skatt, men alle skal betale like mye prosent skatt. så om man fx tjener 10000 og betaler 5% skatt, skal de som tjener 10000000 også betale 5% skatt, om dere skjønner!

  8. Må si jeg er meget uenig. Synst det er bra at vi betaler skatt slik som vi gjør! Du klager på at du betaler mye i skatt, men alikavell går du rundt med dyre fine klær, shopper veldig ofte, har mye mer enn du trenger (som folk flest i norge), og fester en helg iblandt, som da vil si at du klarer deg MEGET bra. Tenk litt på de som trenger penger fra staten til mat, fordi de ikke har noe jobb? eller deg selv som går på skole gratis. I USA betaler de nesten ikke skatt, og jeg vil si at vist du er arbeidsløs og ikke tjener penger, og ikke har forsikring, og plutselig kommer i en alvorig ulykke, så er du ikke i en veldig bra posisjon. Vi skal være kjempe glad for at vi betaler så mye i skatt, for vi tjener så utrolig mye igjen på det seinere i livet vist noe uheldig kommer opp!! 🙂 tenk på det! men for all del Sophie, alle har sine meninger, og jeg respekterer din fullt ut! er bare uenig 😉 stå på!

  9. Altså.. Du vet at du velger selv hvor mye skatt du vil betale i måneden?? Enten så får du baksmell, eller så får du ikke baksmell.. Tenk deg hvordan det blir hvis du f.eks i senere tid får KREFT.. Og ikke har råd til alle dyre behandlinger, skal du bare legges for å dø? Dette er det skatten går til.. Men en annen sak er det kjipt å betale skatt for folk som ikke gjør noe nyttig i livet.

  10. Det med at de støtter pelsdyrnæringen med 50 millioner gjør meg så sykt kvalm. Takk for at du sier fra Sophie, vi trenger flere som deg!

  11. Jeg er så enig!!! Det eneste jeg synes er værre er formueskatt! Hvorfor skal man måtte betale for å SPARE penger? Hele systemet er latterlig

  12. Standard skatt på inntekt i Norge er på 28%. Så legges det til toppskatt på 9 eller 12 % etter hvor mye man tjener..i Tillegg betaler vi 7,8% i trygdeavgift.. Men så trekkes det fra fradrag etter hvilken skatteklasse man er i..

  13. Synes egentlig det er på trynet at enkelte skal betale masse skatt, pappa er gårdbruker skal ikke skryte av at tjener flere millioner for sånn er det ikke. Han har gården og utstyr og vedlikeholder pluss hus og familie men masse av det går til skatt som blir brukt på masse dritt. Synes Norge bør senke skatten til de som ikke tjener grovt og har ting de skal vedlikeholde.

  14. Er forsåvidt enig i det du skriver, spesielt når det gjelder høyere utdannig osv, for pga skatt så lønner det seg nesten ikke med høyere utdanning. Faren min betaler nesten 50% i skatt, helt sykt! Når det er sagt så kan man jo tenke seg hvorfor det er slik. I mange land har de som tjener mest ofte like mye eller litt mindre skatt, og det gjør at det blir store forskjeller mellom rike og fattige, noe som jo ikke er så bra!

  15. Jeg tror faktisk at Høyre vinner neste valgkamp. Det ser iallefall slik ut. Har jobbet med Høyre i et prosjekt på skolen i lang tid nå, og har fått vite at Høyre er virkelig et parti jeg liker. Heia Erna!

  16. kjenner jeg blir irritert når jeg leser enkelte av kommentarene her, så klart skal det ikke være en sum, la oss si 15 tusen i skatt hver måned, er jo ikke alle som har råd til det da idioter!

  17. Jeg er 16, og tjener godt på et tilsetningsprodukt jeg har tatt patent på. Er altså entrepenør. JEG BETALER JÆVLA 55% I SKATT!!!

  18. Ja du har ganske rett… mamma trekkes utrolig mye på skatt! hun tjener 32 men etter skatt osv så er det ikke igjen så mye så veldig trist det der :/ Håper høyre vinner neste valg! Men sånn en ting er at du burde ikke klage så på skatt syntes jeg fordi du blogger bare, mamma jobber hver eneste dag og sliter ræva av seg mens du blogger litt og får mer enn henne så ikke klag

  19. Hva med de som har mye mindre lønn enn deg og må betale like mye i skatt da? F. eks (tar en liten jobb) hvis en får 5000 i måneden og må betale 25% skatt har hun/han KUN 3750kr igjen mens en som må betale samme prosen i skatt med har høyere lønn f.eks 20000 så får han/hun 15000.
   “nå er det virkelig på høy tid med en NY REGJERING!”
   Calm your fake tits down! NY REGJERING, ohhh! rebelicous! Kan da faen meg ikke bytte ut heile regjeringa pgr.av noen små problem som tydeligvis er ganske store for deg. Det er ikke alle som syntes den ordninga er like fæl som du syntes, det er mangen forskjellige innspill og derfor er det vanskelig å få det sånn som alle vil.
   Kanskjer jeg ikke er så flink til å forklare men hun Hentriette over var veldig flink. Helt enig med henne. “Hvordan kan du i det hele tatt påstå at en som tjener halvparten som deg, men allikevel jobber rævva av seg skal betale like mye. Og sitte igjen med mye mindre? Hvor er logikken i det?….
   Det er jo ikke sånn at de som tjener mindre nødvendigvis JOBBER mindre”

  20. jeg er helt sinnsykt enig. jeg betaler 36% i saktt og det er så utrolig kjedelig. pappa betaler 50% i skatt. det er jo helt sykt at halve lønnen hans forsvinner.

  21. forstår deg kjempegodt, og er egentlig enig i din mening, ,bare det at om det da hadde vært for eksempel 60% skatt, og du tjente minstelønn, ville det jo blitt mye for dem som allerede har lite fra før av!
   jeg har også en idé, at man har lik prosent i skatt, etter nivåer! for eksempel at de som tjener under 100 000 i året betaler en så stor skatt, de fra 100 000 til 400 000 en så mye prosent skatt, u get it, det hadde også vært en bra løsning tenker jeg 🙂

  22. For det er veldig rettferdig at en person som jobber hver dag med minstelønn, skal skatte like mye som deg. Uff, du har det forferdelig.

  23. jeg er enig der. Moren min må betale 1,7 mill i skatt … pga de folka mente at hun betalte mindre skatt enn det hun egentlig skulle, men hun betalte som hun skulle. Nå må vi selge huset vårt eller så må vi betale 1,7 mill :/

  24. Altså, nå må jeg si meg helt uenig. Jeg tror nok du klarer deg helt fint i merkeklærene dine, veskene dine og det andre du har råd til. De fleste av oss klarer oss veldig veldig fint i forhold til andre folk, og selv om jeg skjønner at du synes det er surt og betale skatt, skal du faen ikke klage på at du faktisk tjener så mye på å BLOGGE. Ja, jeg vet at det kan være slitsomt å ha blogg, men du har da mye lettere jobb enn andre voksne folk som kanskje tjener mye mindre ? Det er faktisk ikke sånn at de som tjener mindre jobber mindre. Og unnskyld meg, men når du kan ta deg en bloggfri kveld innimellom fordi du er i dårlig humør, skal du ikke si at du sliter ræva av deg. Skjønner at du har bygget bloggen opp selv fra bunnen av og har slitt for å komme til der du er idag, men hvorfor skal du klage nå? Sier som Henriette over: “hvordan kan du i det hele tatt påstå at en som tjener halvparten som deg, men allikevel jobber rævva av seg skal betale like mye og sitte igjen med mye mindre? hvor er logikken i det?” Respekterer meningene dine men nå ble jeg rett og slett sint her, det virker ikke som om du ser hvor godt du har det

  25. Skatter 36%, og er fornøyd med det, for til sommeren kan jeg kanskje få nærmere 5000-6000 kr som jeg legger til sparing. Er ikke så dumt det, og tenk på hvor “lett” jobben din er. Den dagen du må betale telefon, strøm, klær, bilforsikring (som jeg betaler sjøl), og har et hus du må vedlikeholde og ta vare på, da skal jeg si meg enig i innlegget ditt.

  26. Helt enig!
   Stem høyre 🙂 Når høyre og frp kommer til styringen blir det mye bedre. Ikke for mye av frp, men litt av det også!
   Hvis alle betaler lik prosent i skatt, betaler de som tjener mest mer enn de som tjener lite. Men det er HELT ok! Så lenge vi betaler LIK prosent 🙂
   Men er ikke du for arbeiderpartiet? Bommer jeg helt hvis jeg har trodd det?

  27. fyfaen jeg er så enig! faens norge og deres lover når det gjelder den helvettes skatten :p greit og kanskje skatte “for mye” å få igjen på skatten. men når skatten øker jo mer du tjener syntes jeg det er noe feil. Noen andre burde ta litt mer over styringen i landet ja. Tenker på dere bloggere som feks. tjener penger på noe dere er utrolig flinke til så skal de snyte penger av “talentet” deres? Helt sjukt. Bra innlegg Sophie!

  28. Synes det er rettferdig som det er. Og 40% er ikke max. Kan du ikke for en gangs skyld se på deg selv som priviligiert istedet for et offer, det du driver med er ikke akkurat nevrokorurgi.
   Og: spesielt ukult å stjele fra andre bloggere, spesielt en som er i en helt annen liga (altså.. Oppover.)

  29. Det er flaut a du skal klage på noe som dette. La meg sitere FrPs Christian Tybring Gjedde, som ser ut til å dele tankegangen din: «Jeg aksepterer ikke premisset om at den som har, er forpliktet til å dele med den som ikke har. » Er du klar over hvor kvalmt det er når du, som du stadig understreker, tjener nok til å kjøpe hva du vil, allikevel bruker tid på å klage over luksusproblemene dine. Kom igjen, Sophie Elise, du er oppegående og smart. Ikke la deg henge opp i rikmannsegoismen.
   Og regjeringsskifte er kanskje ikke en dårlig ide, men om du er i mot pelsdyrnæringen, så jobber dagens regjering med å avvikle den. Høyre støtter pelsdyrhold og kommer garantert til å gi mer enn 50 mill kr. Om det er dyr og etikk du brenner for har du havnet i feil parti. Men om skattekutt blir din nye kampsak, så… ehm, gratulerer.

  30. Oja, for du jobber ræva av deg? Jeg tror at en annen hadde blitt mer enn glad om h*n kunne tjent like mye som deg for å poste innlegg om sminke o.l. og vedkommende hadde ikke hatt problemer med skatten. Du er så jævla stygg i hodet, det er ikke bare bare med ny regjering. Mye annet som følger med. Og skal en som tjener ca 5000, bli trukket fra like mye som og sitte igjen med så og si ingenting, bare fordi du synes det er rettferdig. Vær så snill, sleng deg i veggen. Tenk før du snakker.

  31. jeg er bare 15 år og vet egentlig ikke så mye om dette, men jeg tror det er slik at når man skatter høyt så får man mer i pensjonspenger altså du får det igjen når du blir gammel og vist du da ikke har skattet mye i ditt liv så får du heller ikke så mye igjen seinere i livet

  32. Mamma tjener rundt 12 000 kr i måneden, og må betale føkkings 42% i skatt. Skulle ikke vært mulig.. Hun tjener jo ikke mye engang.. jeez
   Skjønner at skatt er viktig, men å trekke 42% av 12 000 kr er sykt.

  33. Lattelig med alle som snakker om ” godene” vi har fordi vi betaler såmye skatt…. Og som nevner USA som et eksempel på hvor ille det ville vært uten. JA, men vet dere hvor mye man også må betale for diverse forsikringer her i Norge? Nei tydeligvis ikke. JA man får dekket diverse fra staten om man blir syk, og gjennom NAV osv, men på langt nær nok, så har duikke forsikring er du faen meg ille ute. Skal jeg love dere. Hun snakker forresten om prosentandel, ikke samme sum idioter…

  34. Nå er det bare Senterpartiet i Regjeringen som støtter pelsdyrfarmene. SV og AP vil legge dem ned.
   Høyre og FrP ønsker å fortsette med farmene.
   SV, AP og Venstre vil avvikle næringen.
   Litt greit å vite hva slags politikk partiet “ditt” fører Sophie Elise ;P

  35. Trodde ikke du var FRPer.. hmm.. Egoistisk tankegang. Altså, er utrolig glad for at vi har skatt får vi får det tilbake i form av skole, veier, sykehus osv

  36. ikke ta noe av dette personelig da, du tjener jo masse penger på å ikke gjøre så mye, men det er jo ikke din feil at vi keser bloggen din å hvem sier nei til litt ekstra penger?? Men er helt enig i at alle burde tjene like stor % del skatt. Hvis ikke kunne det jo helde at de som tjener mye har bare litt mere penger enn de som tjener lite fordi de me høy lønn må betaler myeee i skatt. 🙂

  37. Ring blir ikke bedre av at privatiseres skjønner du.. Da må du bare også betale helt sykt mye til alt annet, som lege osv.. Det er jo bare enda dyrere!

  38. Så det du sier er at du ikke er for universal helseforsikring?
   At du heller vil betale din andel av kostnadene som kommer per sykebesøk? For all del, gjør det.
   Men alle har nemlig ikke penger til det.
   Systemet vi har i Norge er slik det er, med at de ”rikeste”(de som tjener mest penger) betaler mer enn de ”fattigste”(de som tjener mindre), fordi grensen mellom de to gruppene skal komme nærmere. Mindre forskjell på ”rike og fattige” med andre ord.

  39. Da du bleket håret, bleket du hjernecellene i samme slengen da?
   Altså, om du betaler meg enn venninnene dine i skatt, hva har det å si? Du får jo igjen på skatten, mens de kanskje får en baksmell (LIKESTILLING). Dumbass!

  40. Klager seriøst DU på at du må betale for mye skatt? HERREGUD. Du som liksom bryr deg så sykt mye, hva med fattige mennesker? Du bader i vesker, klær, sko, sminke, EXTENSIONS, også klager du på at du må betale skatt. Ja, livet ditt er forferdelig. Jeg er fan av deg Sophie, men dette irriterte meg.

  41. Helt enig!! at vi må jobbe såå hardt, så må gi bort nesten alle pengene i “skatt”, lizzomm?? hva er det for slags tull??!!
   Elsker bloggen di forresten<3

  42. Jeg kan vel mildt sagt si at jeg er uenig der Sophie. Jeg kan forstå at det er surt å måtte betale mer enn andre i skatt, men hvis du har muligheten til å hjelpe andre så hvorfor klage? Du er heldig som har denne jobben, og som tjener mye. Du sier at hvis alle hadde lik prosent skatt så hadde Norge vært rettferdig. Men hvis alle skal ha lik prosent i skatt vil det bli alt for mye skatt for de som tjener mindre. Og Norge vil vel fremme de mindre rike vil vi ikke? Så for at de som er mindre rike skal komme på mer økonomisk stødig grunn, så må de som er rike bære mer av byrden. Hvis alle skal ha lik prosent skatt er det vel og bra for de rike, men det betyr skatteøkning for de mindre rike. Selvom det går på prosent vil ikke alle klare dette. Så hvorfor ikke hjelpe de man kan?

  43. Grunnen til at alle betaler like stor prosent er jo at det ikke skal bli så ekstreme forskjeller i samfunnet mellom de som tjener mye og lite.

  44. ikke enige i dine meninger! da blir det altfor store forksjeller mellom rike og fattige i Norge. Du har uansett mye bedre råd enn de som betaler lite i skatt, vær takknemlig for at du har ekstra penger. Jeg har mye penger jeg og, så jeg vet hva jeg snakker om 🙂
   Men det er lov å være uenige,men tenk på de fattige( motsatt side) da ville du nok ikke ment det,tror jeg 🙂

  45. Skjønner deg så syykt godt! Jeg er 17 og har jobb selv, og for en stund siden var det så lite jobbing på meg en måned at jeg bare tjente 3000… Av de 3000 betale jeg 36% skatt, så fikk omtrent 2000… mens venninner av meg betaler 13% liksom…
   Er dessuten skikkelig imot pels, og fant ut her om dagen at staten faktisk gir så mye penger som du skriver her! Ble mildt sagt JÆVLIG forbanna da jeg fant ut hva sksttepenga mine går til! helvette…..

  46. Helt enig..
   de lar oss ikke beholde en stor sum av penger i mens skatte pengene vi betaler går til ting vi sikkert ikke vet hva er engang…

  47. unnskyld meg, men det er så utrolig irriterende å lese om klager på skatt. vi lever i et samfunn hvor alle bidrar med litt. du betaler skatt, staten bygger skoler og sykehus. noen blir syke, kanskje til og med dødssyke. de blir lagt inn på sykehuset gratis. er det ikke godt å vite at man hjelper til? tenk at det kan være deg som trenger en ny nyre en gang. da vil du være takknemlig for alle i hele norge som bidrar med en prosentandel av sin lønn, bare for at du skal bli frisk.

  48. Okei, så du mener at en som knapt tjener 40 000 skal betale samme skatt i antall % som en som tjener 400 000? Den med 40 000,- vil få en langt større utfordring innen økonomi fremfor den andre som tjener 400 000,-. Hvorfor det? Enkelt, den med høyest lønn vil sitte med et langt høyere innskudd enn den andre etter skatten er trekt. Er dette rettferdig for deg? Ønsker du at det skal bli større klasseskille i Norge?
   Syns du rett og slett argumenterer dårlig for deg i denne saken.

  49. du velger skjøl kor mye skatt du skal betale, vist du ikke har frikort da:) vist du har det så må du betale 50% når du tjener over frikortet

  50. Det er med god grunn at du betaler med skatt enn dine venninner, dersom du tjener mer. Og sånn vil skattesystemet alltid fungere, uansett hvilket parti som er i regjering. Velferd for meg er “yt etter evne og få etter behov”. I Norge har vi gode velferdsordninger som skaffer oss legehjelp, skole, stipend og masse andre goder. Når du betaler skatt så bidrar du til fellesskapet. DU gjør en forskjell for han stakkaren på hjørnet som ikke en gang har råd til en bolle. Å betale skatt er noe av det fineste man kan gjøre. Skolen du går på (med mindre det er offentlig) er bygget på grunnlag av skattepenger og avgiftspenger. Norge er ikke så rikt. Dersom forbruket våres vil fortsette vil vi være fattige innen 20 år. Skattepenger er en viktig viktig del av Norges BNP. Les opp litt fakta først, ikke tro på alt du hører i UH. Skattelettelser vil ikke komme deg til gode, du er ikke rik nok. Det vil være snakk om de som ikke merker om en million på kontoen blir borte.

  51. Kunne ikke vært mer enig. Hvorfor skal de som jobber hardere betale mer skatt. Tenk på leger og andre yrker hvor man bruker mer enn 5 år på å utdanne seg, så skal man skatte av nesten halve av lønnen. Skal det liksom lønne seg å velge yrker hvor det tar få år å utdanne seg som. Det er helt sant,det burde finnet en hvis prosent som alle skattet av.

  52. Haha, tusen takk for støttet litt lengre opp “go henriette”. Flott å se at det finnes andre mennesker som kan se lengre en nesetippen!

  53. De rike vil alltid forbli rike, så du kan bare puste rolig.
   Norge trenger en viss mengde skatt for å få systemet til å gå rundt. Det du mener er altså at det er urettferdig slik systemet er nå, og at en større andel av skatten skal veltes over på de som har minst ressurser. En flat skattestruktur vil i dag føre til at de rikeste får en skattelette og at de fattigste får en skatteøkning. At du faktisk synes det er rettferdig er jo en ærlig sak…
   (og en opplysning til enkelte av dere som kommenterer: nei, vi kan ikke bare bruke oljepenger, noe folk med et SNEV av makroøkonomisk fornuft vil forstå)
   Hvis du synes du betaler så fryktelig mye skatt (eventuelt at skatt ødelegger det som er “gøy” med å få arv, som du sier), så foreslår jeg at du kanskje investerer i en leilighet fremfor klær, så får du faktisk ganske mye fradrag på skatten.

  54. Tull å skrive at noen betaler 50 prosent skatt. Det er INGEN i Norge som gjør det. Foreldre kan tro de betaler det, men deler man alle pengene som går til skatt, folketrygd osv på 12 mnd, er det ca 28 prosent skatt. Om man tjener mer enn en viss sum, litt over 500 000, må man betale toppskatt1 på den summen som er over det. toppskatt 2 kommer når du tjener mer enn 829 000. At noen tror de skatter mer enn 28 prosent, er fordi man får halv skatt i desember og ikke skatter av feriepenger. Derfor blir skatteprosenten høyere de resterende mnd.
   PS: Du har absolutt ikke noe å klage på. Du er HELDIG som har den “jobben” du har. Du trenger ikke slite deg ut fysisk i en jobb hver dag. Og du får praktisk talt kastet penger og andre goder etter deg.

  55. det er slik samfunnet fungerer. de som får lite i lønn betaler lite i skatt, de som får en normal lønn betaler passe og de som tjener masse og får høyere lønn enn det som er “normalt” må betale toppskatt. mye skatt. det kommer ikke til å forandre seg selv med en ny regjering. det er bra vi har det sånn i norge. slik at det ikke blir så stor forskjell på fattig og rik. det er ikke noe synd på deg når du må betale så mye skatt, sa tjener jo masse og mye mer enn en familie til sammen. det blir bare overfladisk av deg å klage. Du leser mail, lager trutemunn, skriver innlegg og legger utbilder av deg selv på nettet. Det kaller du å være flink? hvem som helst kan klare det. Hadde du vært kirurg hadde du hatt rett til å kalle deg flink.

  56. Jeg er veldig enig med Henriette,og Go Henriette. Det blir for dumt at alle skal betale lik prosentanndel i skatt. Som allerede skrevet..en med lavere lønn vil såvidt sitte igjen med matpenger hvis det skal være sånn. Husk også at skatten går jo tilbake til deg via alle de gode tilbudene vi har i Norge. Sykehus,aldershjem,skole++++++++++

  57. Kan se hva du mener her, og vil si meg delvis enig. Skatten i Norge er ganske høy, MEN jeg vil ikke se det på som rettferdig at alle skal betale f.eks. 25% av det de tjener. Det er nemlig stor forskjell på å tjene 400 000 i året, og “miste” 100 000, så man står igjen med 300 000, og å tjene 1 mill. og stå igjen med 750 000. Som du sikkert forstår har “tapet” i det første regnetstykket en mye større verdi enn i det andre. Når enkeltpersoner tjener svært høye summer MÅ de betale mer for å holde på det gode samfunnet vi har. At de med høy inntekt må betale drøyt mye skatt er jeg delvis enig i, selv om jeg forstår hva poltikerne ønskeer å oppnå. Er ikke samfunnet adskillig viktigere enn at enkeltpersoner skal tjene seg feite? (satt på spissen). Og at du ønsker en ny regjering kan jeg bare ikke fatte; høyre ønskede å privatisere mye mer og fjerne skatten, og da vil ikke de med dårlig råd stille på lik linje med oss som tjener bedre i f.eks. utdanning, alderspleie og legehjelp. Kan ikke tjene meg et dårligere, mer egoistisk samfunn! Og som du sikker vet har høyre INGEN intensjoner om å stoppe pelsdrift, eller la vær å støtte denne grusomme bedriften, dessverre. Høyre (og i særdeleshet FrP, som de da evt. vil sitte i en regjering med) har ekstremt ufin miljøpolitikk og viser svært lite intereesse for dyrevelferd, og mennesker med dårligere økonomiske forutsetninger. Hvordan dette kan være en fordel for brorparten av Norge kan jeg virkelig ikke se, det er da kun kapitalister og svært selvsentrerte mennesker som ønsker å bygge landet vårt på denne ideologien?

  58. Her motsnakker du deg selv, Sophie. Du har alltid sagt at du elsker å hjelpe andre. Støtte både det ene og det andre, spesielt innen dyrevernet. Men snu det på den andre måten – ang. skatt, så betaler du det for å hjelpe blant annet de som er mindre heldige enn deg. Selv om du betaler en del i skatt, så sitter du igjen med MYE mer enn mange andre. Når du betaler mye i skatt – så kan det være takket være din andel at en familie rundt omkring her i landet får råd til middag på bordet. Forstår det kan være irriterende, men trodde helt ærlig du av alle skulle forstå dette – du som har gått ut gang på gang med dette at “det er så viktig å hjelpe”.
   Ble mildt sagt litt sjokkert.

  59. Er så enig med at man kan betale like stor skatteprosent! Sunset det er utrulig urettferdig og skjønner ikke hvorfor noen må betale så mye mer en andre. Er så enig med deg i denne saken her! Jeg er under 14 og tjener under 40 000 i året, da slipper jeg å betale skatt, dersom jeg hadde tjent over dette måtte pappaen min betalt skatten min. Og i å med at han allerede betaler rundt 50% tipper jeg er helt utrolig og urettferdig? Har ikke ord lengre, alle burde betale like stor prosent!

  60. Jeg er så sykt enig med deg! Synes ikke at f.eks. ungdommer som har deltidsjobb mens de går på skole skal betale like stor prosent skatt som en voksen med fulltidsjobb, men ellers er jeg enig.
   Jeg har ingenting i mot at deler av skatten jeg betaler går til trygd til folk ikke klarer å jobbe, men jeg vet om så alt for mange som lever på nav fordi de ikke GIDDER å løfte ræva ut av sofaen! Blir så sykt irritert over at mennesker som jobber ræva av seg med mange år på skole og får en god jobb skal betale ekstra til de som ikke gidder å gjøre noe…

  61. jeg blir flau på dine vegne. Jeg leser bloggen din hver dag, og er en “fan”. Ved å ha lik prosent for alle, så vil det bli store forskjeller i landet mellom folk. vi er et land som er stolt over at forskjellene er så små, slik regjeringen vår har fått det til. Du har også feil syn på skatt. Det er aldeles ikke en straff, men en forsikring for at landet vårt dekker det vi har behov for. Jeg ser tydlig at unge høyre har gått alt for inn på deg, og jeg ville tenkt meg om to ganger, og se saken fra andre sine sider, som ikke tjener halvparten så mye som deg. Du som 17åring tjener masse penger, uten utdanning, vurderer å kjøpe bil og leilighet. Dette er noe flere nordmenn kan drømme om å ha råd til, til og med som 30-åring. Og at du vil at de skal betale lik sum som deg i skatt, er latterlig egoistisk. Det er kun de “rike” som tjener på dette, og vil føre til et stort skille. Jeg har alltid vært begeistret over din omtanke for andre, men jeg forstår nå at penger har gått for mye inn på deg. Du burde skjemmes.

  62. Alle skal betale like mye skatt. Unnskyd mæ, æ e 21 år og ferdig utdanna sykepleier. Spring ræva av mæ på sykehuset, og har ikke halvparten i lønn at det du har i mnd! På å blogge om ditt nye hår, nye leppe og nye klær. Blir kvalm. Ungdommen nu til dags! Huske du en gang skreiv av du ikke ønska en slitsom jobb, men tjente godt. Æ e redd for fremtida. BOKSTAVELIG TALT!

  63. Hvis du ikke liker å betale skatt så burde du vurdere å ta deg jobb som hore i Oslo, da slipper du å betale skatt. Du trenger ikke føre selvangivelse engang. Vil du ikke jobbe med prostitusjon, så kan du heller selge knark i gatene der, da betaler du heller ikke skatt. det er bare vanlige arbeidsfolk som må betale skatt i dette jævla landet.

  64. HELT ENIG MED KOMMENTAREN TIL “Go Henriette”. Ny regjering pga det der? Og bare for litt siden støttet du AP, så meningene dine er jo tydeligvis vinglete. Du er etter dette innlegget i mine øyne en snobb, og virker som du velger parti etter de som tenker mest på de med lommeboka full, altså slike som deg selv. Du fremstiller deg selv som utrolig overfladisk og uvitende etter dette innlegget. Kan ikke basere alt på oljefondet om noe skulle gå galt, der rike betaler like mye prosent skatt som de mindre velstående.

  65. Og en etterfølger av forrige kommentar! Æ kunne også laga en blogg, me mitt blonde hår. Lagt mæ i bare trusa og hettegenser å rulla i senga, og tatt bilde av det å lagt på nett! Men æ velge Å HJELPE ANDRE i form av utdannelse som sykepleier. Og betale gjerne skatt av pengan æ spring ræva av mæ på jobb for. 5-6 daga i uka.

  66. Er sånn høvelig enig i hva du skriver. Men en ting jeg lurer på, hvordan kunne du plutselig bytte fra AUF til unge høyre? Når jeg leste det så ble jeg skuffet.. Var så glad når jeg så du var med i AUF, da tenkte jeg at du var en klok jente 🙂 Men for all del, du kan skifte parti om du vil. Norge kommer jo til og bli et såå mye bedre land om vi bytte regjering 🙂 Så kjør på! Veiene kommer til og bli så mye bedre, mindre skatt, bedre helsevesen, osv. Gratulerer, der mistet du en leser

  67. Nei nå må du faen meg gi deg her… De viktigste jobbene i Norge er som regel de som er lavest lønnet. F.eks. Førskolelærere og sykepleiere. Om du virkelig mener at du som blogger fortjener å skatte like “lite” som oss (34%) som har tatt 200 000 i studielån for å arbeide i et lavt lønnet yrke for å hjelpe andre tror jeg du er forskrudd i hodet. Førskolelærere former fremtidens barn, du sitter og formulerer tankene dine på en datamaskin. Om alle skulle skattet likt hadde vi hatt et jævlig usunt og urettferdig samfunn!!!! Om man hadde hatt 60 % skatt hadde man aldri klart å skaffe folk til disse viktige lavt lønnede yrkene rett og slett fordi man ikke engang hadde hatt råd til å leie en leilighet i Oslo engang på det man hadde sittet igjen med, og skulle alle betalt 20% hadde ikke staten hatt nok penger til å gi oss alle viktige goder som gratis helsetjenester som operasjoner, sykehusknnleggelse og mye mer. Dette innlegget var ikke særlig gjennomtenkt av deg Sophie!!!

  68. Du er så jævla dum. Det sier seg selv at de som tjener mer skal skatte mer. Tenk om de som tjente lite skulle skatte like mye som deg!!! Da hadde jo ikke jorden gått rundt. og….jobbe mye? DU?! JOBBE MYE OG HARDT?! HAHA HA HA HA HAHA AHAHAHAH. Dagens gullkorn! Kom deg i ORDENTLIG arbeid så får du kjenne på hvordan det er å JOBBE.

  69. Det blir ganske barnslig å komme med sånne utsagn som dette. Du vet ikke selv hvor heldig du er, og du fremstår som uvitende når du skriver sånne ting. Det å si at regjeringen må skiftes ut, uten å komme med virkelige argumenter er også bare umodent. Samme hvem som styrer landet vil alltid noen idioter være misfornøyde. Synes du skal tenke deg litt om der du sitter i senga di og spiser godteri, og se ting litt mer i perspektiv. Bloggere er så jævla bortskjemte at jeg blir kvalm

  70. Sett deg litt inn i korleis skattesystemet fungerer før du skriv om det.
   Kort sagt betala ein 28% skatt av det ein tena etter 39.000 kr. Har ein pengar på BSU-kontoen betalar ein mindre skatt ettersom den er positivt å spare pengar til bolig så ein slepp å ta opp så stort lån når ein skal kjøpe bolig i framtida.
   Skatt er her for ein grunn. Og vi lever i eit land som har ganske positiv erfaring med skatt. USA for eksempel betala mykje meir skatt. Du har det forferdelig godt.

  71. Uenig. Synes man skal betale sin skatt med glede! Skatten du betaler hjelper de som ikke tjener så mye, og jevner ut forskjellene mellom fattig og rik. Du virker veldig grådig og tanketom med slike uttalelser som de der. Trodde du var smartere.

  72. jaaa, for du jobber KJEMPEHARD for pengene dine. blogging er ikke en jobb. det er en hobby som en kan tjene penger på. Jobb er HARDT arbeid. prøv å jobb på et sykehjem 6 dager i uken. Det er jobb. Det som er urettferdig er at DU tjener mere enn meg. Hvem synes du fortjener mest penger? Du som sitter på ræva de hjemme å skriver på pcen, eller jeg som jobber ræva av meg på ett sykehjem?

  73. Jeg foreslår at du i hvertfall ikke begynner med økonomi en gang i tiden, for dette er så på trynet at det nesten ikke fins ord. De godene du nyter godt av hver eneste dag, består hovedsaklig fordi de som har mye Norge, bidrar med mer enn de som har lite. Om du tjener 2 millioner kr og skatter toppskatt på 50 % så sitter du fremdeles igjen med 1 million kroner, noe som er langt mer enn en med 350 000 kr i årslønn og som for den sakens skyld kan ha en mer “krevende jobb” enn deg, har igjen etter skatt.
   Med et slikt system som du gir uttrykk for i innlegget ditt, så hadde antall fattige i Norge eksplodert i tillegg til at man måtte ha kuttet stort i velferdsordninger. Dette er så egoistisk og snevert at jeg har ikke ord.

  74. For et ureflektert, useriøst og flaut innlegg. Du har tydeligvis ikke satt deg inn i det du snakker om i det hele tatt.
   Mine foreldre kom til Norge som flyktninger for mange år siden, og så fort de hadde lært seg språket begynte de å arbeide. I dag er de begge i godt betalte yrker, og betaler skatt med ingenting mindre enn glede. De vet hvordan det er å bo i et land hvor forskjellene mellom folk er store, hvor de som står øverst stadig sparker de som ligger nederst, og hvor HELDIGE vi er som er rikere enn 75% av verden. I mitt hjem sto arbeidsmoralen alltid høyt, og fra jeg fikk min første jobb som 15-åring har jeg bidratt til fellesskapet – noe som gir meg glede, mening og stolthet. Det er veldig synd at det ikke gjør det samme for deg. Det er du som har tapt
   Er det virkelig slik at det er dette du stemmer ut ifra? Hjelp sier bare jeg. At vi ikke har større ting å krangle over, og at dette er et så enormt tema gjør meg direkte flau. Har skamma meg over mye rart i livet, men har faktisk aldri skamma meg over å være menneske. Menmen; there’s a first for everything.
   Les en bok?

  75. Hei!
   Jeg synes du skal lese deg litt mer opp på det som har med skatt å gjøre før du skriver et slikt innlegg.
   Jeg regner med du betaler 36% av din inntekt, ikke 40.
   Det er ikke bare de som har høy inntekt som betaler 36% i skatt. Det er mange som ikke kan jobbe og må motta stønad fra NAV- som feks meg, jeg tjener ca 12.000 kr i mnd før skatt og må likevel betale 36%.
   Det er ikke urettferdig at du skal betale 36%, jeg vil heller si det er urettferdig for de som er i samme situasjon som meg og må vende på hver en krone.
   Det er også mange som jobbe rævva av seg på en 8-16 jobb og tjener mye-mye mindre enn mange toppbloggere. Mange må også ta seg en ekstra jobb for å forsørge familien sin. Fortjener de da å å bli fratatt like stor del som du gjør? NEI! de jobber hardt for å få penge til å rekke til.
   Norge er et rikt land, men tro meg, det er så MANGE som er fattig i dette landet.
   Robin Hood. “De rike gir til de fattige” Synes det er forkastelig av deg å klage på måte du gjør. Man betaler skatt i ulik grad for at folk skal klare å leve normalt og ha rett til et bra liv. Velferd!
   Herlighet. mener du at de som er rike skal ha skattelette og de som er fattige får skatteøkning? Det mener du er rettferdig? makan!!
   skjerp deg jente!! Tenk velferd. tenk på de som havner i ulykker. osv
   Jeg må le hver gang jeg ser konklusjonen som det der. “Ny regjering!” sett deg inn i politikken!! Systemet for de rike veier de til det gode uansett!!

  76. “Hvor gøy er det å jobbe hardt og så forsvinner alle pengene bort i skatt? ”
   HVA FAEN. jobber DU hardt? tror du har misforstått definisonen på hard jobbing, tror ikke det finnes en eklere jobb en den dere bortskjemte drittunge bloggere har. Prøv å jobbe 12 timer hver dag, stående, løfte tunge ting, holde ut med fæle kollegaer og sjefer, jobbe ute i -10 grader osv.
   du sitter komfotabelt i sengen din og skriver “nå sitter jeg komfortabelt i sengen min” og plutselig så tjener du hva…5000 på det? hard jobbing aner du ikke hva er kjære deg. så hold nebbet ditt (bokstavlig talt, “leppene” dine ser helt på trynet ut) igjen, og kom deg ut i verden og se hva hard jobbing faktisk er før du utaler deg om det.

  77. Du vet at det er sånn fordi de nettopp de som har mer penger enn andre faktisk har RÅD til å dele av sin formue? Og Norge hadde ikke vært et særlig rikt land hadde det ikke vært for at vi er flinke til å SPARE på oljepengene. Hadde vi ikke betalt skatt og bare brukt oljepengene hadde ikke Norge hatt noe igjen om 50-100 år. Du sitter går på vgs og skriver en blogg om livet ditt og tjener mer penger enn moren min som jobber 100% og har 5 år utdannelse.. Tror ikke det er du som skal begynne å snakke om urettferdig behandling her.

  78. Jeg skjønner poenget ditt, men jeg er ikke enig. Hvis alle betaler like stor prosentandel skatt vil vi få et mye større klasseskille enn det vi allerede har. Velferdsstaten Norge er bygd opp slik at alle skal bidra til at samfunnet skal fungere. Vi har bygd opp systemet vårt på en annen måte enn for eksempel USA hvor man ikke betaler like mye skatt, men må jobbe for sin egen lykke. Der er det utrolig vanskelig å klare seg bedre enn foreldrene. Det blir på en måte litt som at om du er født fattig, så dør du fattig, og det er ikke rettferdig.

  79. Stemmer også høyre, men det på grunn av skolepolitikken. Ja til mer realfag inn i skolen. Mange som trenger mer matteundervisning ser jeg. Kanskje ha personlig økonomi som eget fag, så kanskje bloggforfatter og kommentatorer hadde lært seg å regne ut sin egen skatt. 😉

  80. VISSTE IKKE AT DE STØTTET PELSDYRNÆRINGEN JEG ER OGSÅ IMOT DEN NÆRINGEN. TENK Å BETALE POENGER SÅ GÅR DET TIL EN NÆRING MAN HATER
   FORFERDELIG!

  81. Herregud folk må jo lese hele innlegget. Hun sier at hun synes alle skal betale samme PROSENTANDEL i skatt, noe som gjør at folk fortsatt betaler forskjellige mengder, men det er jo latterlig at hvis man tjener 1000 kr mer enn en som tjener 20000 så skal man ha betale flere prosent mer. Når en som tjener 20000 må betale 17% i skatt (20000/100*17=3400) og en som tjener 30000 må betale 25% (30000/100*25=7500) så er jo det feil. Det hadde vært mye mer rettferdig om den som tjente 30000 også skulle betale 17% (30000/100*17=5100). Det blir jo forskjellige summer uansett. Følg med i mattetimen folkens.

  82. VISSTE IKKE AT DE STØTTET PELSDYRNÆRINGEN JEG ER OGSÅ IMOT DEN NÆRINGEN. TENK Å BETALE POENGER SÅ GÅR DET TIL EN NÆRING MAN HATER

  83. Det som er idiotisk i Norge, er det faktum at jo mer man tjener jo høyere prosentsats får man i skatt. I USA er denne satsen fast, noe jeg mener er et godt system! Satsen er heller ikke umåtelig høy, slik som i Norge… Velferdsstaten, med sine høye, økende skatter og lettaklig trygder, begynner å gå på tryne… Hvor er da motivasjonen til å skape noe? Hva skal da drive oss fremover? Latterlig, ja….
   Regjeringsskifte? Ja, TAKK (kan heldigvis stemme neste høst, takk og lov)

  84. Alle som jobbe, og tjene over 40k må betale skatt, æ har 36% skatt, uansett kordan jobb æ har, omså æ bare tjene 1000kr på en mnd, har æ likevel 36%skatt. Nu bevise du jo bare kor bortskjemt du faktisk e. Eneste du gjør, e å skrive bullshitt på bloggen, om den rosa hverdagen din, kor flott du har det med alle produkta du får sponsa, kor dårlig hårdag du har å kordan klea du aldri har på dæ generelt – åsså syt du over at du må betale så sinnsykt mye skatt. æ jobba 12,5 time hver dag i et halvt år å aldri at æ klaga på kor mye skatt æ måtte betale. Neste gang du ska uttale dæ om skattn her i Norge, ta å få litt mer info om koffør vi betale skatt. Nu skjemmes æ over å bo i samme by som dæ, det her e så ille.

  85. Og jaa. Du jobber sikkert mye hardere enn alle andre folk, frå folk som jobber i kontoret til fabrikken. Men rart at du har tid til skolen også. Hmm, du jobber sikkert like hardt som tungt arbeidende folk i fabrikken, som blir syke av jobben. Ver litt takknemmlig for at du tener så mye, og likevel nesten ikke jobber. Jeg er kanskje ung og uvitende, men jeg har likevel en mening. Men om alt går etter din vilje blir de fattige, fattigere og de rike, rikere. Det blir også mer kriminalitet i Norge (mest sannsynlig). Kan ikke du bare flytte til Amerika? Der er jo alt bedre, eller hva? ;*******

  86. Har alltid trodd du brydde deg om samfunnet og de som ikke har det like fantastisk lett som deg i livet. Gratulerer, med denne sytingen bekrefter du det du alltid avkrefter.

  87. Skjønner ikkje helt ka du klager for. Din jobb er å blogge, som du tjener flesk for (som eg ikkje skjønner hvorfor). Mens eg jobber på en sykehjem og sliter meg ihjel der. Dom er du viss du mener man skal betale like masse skatt. Man skatte ut i fra kor masse man tjene sånn er det bare. Mest vanlige å skatte for alle er frå 35-40% skatt. Viss man ikkje tjene mindre eller meir.

  88. #For eksempel, så betaler jeg mye mer skatt enn venninner av meg, fordi jeg tjener mer penger. ”
   – Det kalles velferdsstat.

  89. Jeg er helt ueing med deg! Man skal gi etter mulighet og få etter behov. du har mulighet til å gi mye slik at andre som har behov for penger kan få. Denne ordningen kan du ha mye glede av når du blir eldre!

  90. Verden ville ikke funka om alle skulle betalt like mye skatt, man betaler skatt i forhold til hva man tjener sånn at man skal ha noe å leve av også. Om alle skulle betalt like mye,haddedet vært så mange som hadde kommet til å slite økonomisk fordi skatten måtte blitt høyere.synes det er kjipt og betale skatt jeg også, men hvis du tenker litt over det så taper du ikke så mye mer penger enn vennene dine, fordi du får mye mer..sånn fungerer norge, og du kan vel tenke litt på hva vi får igjen for det også…

  91. Hvorfor er du ikke med i FrP? Er jo eneste partiet som vil ha færre “skatte-trinn” i prosenter, og er imot pelsnæringa?

  92. Hadde du nå blitt veldig syk, og måttet ligge på sykehus i flere måneder, tatt masse medisiner for å bli frisk, operasjoner kanskje, så tror jeg du hadde vært ganske glad for at du betaler skatt. I USA foreksempel sparer de hele livet tilfelle noe sånt skulle skje, noen får ikke engang råd til en operasjon, og dør pga det. Det er så mange utgifter du slipper ved å betale skatt. Ja, det føles jævlig der og da, men du skal være sykt glad for alle de andre utgiftene du slipper.

  93. Jeg er enig! Jeg er jo 14 og hvis jeg tjener over 40 000 i året på jobben min så må jeg betale skatt.. Hva om jeg vil spare pengene til for eks. førerkortet eller en fin bil når jeg
   vokser opp, jeg gidder ikke å drive lån fordi lønna mi forsvinner i skatten! Greit at jeg kan betale skatt, men ikke slik at jeg ikke kan betale for leiligheten min..

  94. Hvorfor blogger du ikke dine egne innlegg isteden for å kopiere andre sine? Dette innlegget er kliss likt Kristina Andersen sitt (bare hennes er mye bedre skrevet da). lol

  95. Her er jeg faktisk ganske uenig. For at landet vårt skal fungere må vi faktisk ha det på den måten der.Ta USA for eksempel de går snart konkurs pluss de må betale for sjukehusopphold osv. Du betaler mer skatt fordi du tjener mer enn andre slik er det bare, å slik vil det alltid være hvis vi vil ha det så godt som vi har det nå.

  96. Enig! Alle burde betale en lik prosent med skatt noen skatter jo nesten mere en de får selv! Håper dette blir endret på! Selv betaler jeg ikke skatt men familien min skatter veldig mye! Så skjønner virkelig hva du mener!

  97. Du har bare godt av å betale så mye skatt, du har den mest lettvinte jobben man kan tenke seg! Blogging er oppskrytt, og det er bedre å bruke penger på en pelsforening enn bloggere!

  98. Så du mener det er rettferdig at unge mennesker som har tatt opp flere hundretusen i studielån og jobber første året som sykepleier på et sykehus, skal skatte like mye som deg som sitter på rommet ditt og blogger om det viktige livet ditt?! Likevel tjener sykepleiere lite, selv om de har en så utrolig viktig jobb og jobber hardt! Ja, for vet du hva? Sykepleiere kan også jobbe hardt (vel, de jobber hardere enn deg for og si det sånn) selv om de ikke tjener like bra som deg! Blir fysisk kvalm av hvordan du oppfører deg i dette innlegget. Om du heller vil ha et styre som i USA, ja, da får du værsågod havne på sykehus og betale 30.000 kr per DAG du ligger der, for du har jo så mye penger!
   På tide at du kanskje får deg en ordentlig jobb og ser hvordan det virkelig fungerer. Trodde faktisk ikke du var sånn, men penger har visst gått i hodet ditt. Trist, det finnes så mye viktigere ting.
   Tenk litt før du skriver sånne ting som det her, er ikke slikt et RETTFERDIG samfunn skal fungere.
   Håper faktisk du kan svare på noen av de mange uenige kommentarene som har blitt skrevet i dette innlegget..

  99. SÅ ENIG! Pappa tjener ca 2 millioner i året og skatter 50 %, det vil altså si at han gir bort halve lønna si (EN MILLION KRONER) til staten, hvert år! Kriminelt!

  100. du har tydeligvis ikke lest nok om dette før du skrev innlegget….dette ble litt morsomt og man skjønner du ikke helt vet hva du skriver om. det er så mange sider av denne saken, jeg skjønner tankegangen din, men det gjør ikke 9 /10 åringene som leser bloggen din;)

  101. Jeg betaler 30% i skatt hver mnd. Men jeg bruker å få igjen på skatten når det blir sommer, og det er veldig høvelig, for da har jeg ekstra inntekt. Lønn, feriepenger og det jeg får igjen på skatten. skjønner at mange misliker å betale mye i skatt.. men det er mye som spiller inn.. hvordan skatteklasse du ligger i osv… er sikker på at du ikke vil ha baksmel på skatten, men heller få de pengene igjen i en annen annledning.. 🙂

  102. Hm hvis folk skulle betale like mye skatt, hadde jo det vært helt borti veggene fordi folk tjener jo ikke like mye. Hvis en person tjener 5000 og du tjener 20000 og dere skal betale like mye skatt så forsvinner alle pengene til den som tjener 5000.Og kansjke den personen tilogmed kommer i minus fordi dere skal betale like mye skatt. TENKT PÅ DET ELLER!!! Og uansett går jo skatten til samfunnnet som er veldig bra hvis ike hadde samfunnet vårt kansjke vært som i Afrika. Så du bør egentlig tenke litt mer igjennom neste gang.
   håper du leser dette!!!!

  103. Heeelt enig. Det er virkelig feil fordeling. Og alle tror at hvis man betaler mindre skatt så vil ingen ha sykehusplass og alle som ikke har så mye penger vil dø på gaten, det er feil og arrogant. Mesteparten av det vi betaler i skatt går til alslags offentlig virksomhet. Nesten alle store bedrifter i Norge er eid/ delevis eid av staten som f.eks. Statoil eller Vinmonopolet. VELFERD ER IKKE AT ALLE PENGER SKAL GÅ TIL STATENS PENGESEKK, DET ER I FAMILIEN OG NÆRMILJØET. Folk sier at Norge er verdens rikeste land, men det er bare sånn staten opplever det. Middel og overklassen i Norge lever mye værre en det i andre land, hvor alt fra mat til hus er billigere. Der folk kan kose seg med ett cafe besøk uten å bli ruinert. Der hvor man kan arve penger fra sin egen familie uten at STATEN SKAL TJENE PÅ ANDRE SIN DØD. Dessutten klarer ikke det rød/grønne regjeringen å putte penger i det som er viktig. Nesten halvparten av alle som går på vidregående i Norge dropper ut, vi har ingen universiteter som er på verdensorienterte topplister, og det er sagt at karaktersystemet i Norge er urettferdig. Hva gjør staten? Ingenting. På AUF landsmøte sist helg ba høyre om at de skulle forbedre sin skolepolitikk. AUF gikk inn for å vedta leksefri skole og gratis melk. Det er en grunn til at høyre sitt mottto er muligheter for alle, for det betyr at uansett hem du er i samfuinnet rik eller fattig skal du ha muligheten til å gjøre det bra på skolen, få en god jobb, starte din egen bedrift, arve penger, tjene penger, UTEN at staten skal stjele alt fra deg.

  104. Skatt er skatt uansett, la oss kutte ned prosenten og dele den likt. Helt enig med deg! Og i tillegg er eiendomsskatt bare tull! Er så glad du er med i Unge Høyre, og jeg skal absolutt gjøre min jobb for å få ny regjering til høsten igjen!!

  105. FY FAEN kordan tenke du, du e stokk dum akkurat sånn som Kristina Andersen og hele den gjengen. dere spiller på at dere er pene og stemmer på høyre og FRP fordi det eneste dere tenker på er penger og dere sjæl. Du bør lese mye mere om ka dette handler om, du veit ikke et gram engang om dette. Det eneste dere tenker ut ifra er deres foreldre og deres eget beste.
   Jeg lurer på hvordan du hadde hatt det hvis du hadde hatt en fryktlig sykdom. Du hadde ikke hatt en eneste leser fordi du så ikke pem ut. Du spiller så på utseende.

  106. Uææææh, jeg tjener bare 50 tusen i måneden, jeg vil ha meeeer… Buhu, samfunnet er så urettferdig :(:(:(:(:(
   -det var alt jeg greide å få ut av den teksten

  107. At vi skatter såpass mye skal vi være glad for. Jeg skulle ønske folk kom seg ut av Norge for en liten stund og fikk bena ned på jorden. Mange har nevnt USA, men det er virkelig mye verre tilfeller rundt om i verden.
   Har du noen gang følt virkelig sult? får du hjelp om du blir syk? Får du gratis utdanning? Har du fått skolepc, skole-bøker, tilgang til fritidsaktiviteter, et velfungerende klasserom etc? Har du et politi som passer på deg, og som ikke er korrupt? Har du tilgang til helsesøster? Får du fri tilgang til informasjon om politiske partier, inkludert vår statsministers parti som du er så kritisk til? Har du rett til fri rettshjelp om du skulle komme opp i en situasjon med seksuell trakkasering, brudd på arbeidsmiljøloven, tyveri, voldtekt? Har du tilgang til en domstol som er noelunde nøytral? Dersom du hadde vært lesbisk eller bifil hadde du hatt tilgang til en interesseorganisasjon? Jeg kan fortsette i evigheter. Hvis man svarer ja på mer eller minde alle disse spørsmålene syntes jeg ikke så veldig synd på oss selv for å være ærlig.
   Jeg skatter med glede til Norge fordi jeg ser verdien av det. Mine skattepenger har allerede kommet meg så til gode enn jeg noen gang ville fått glede av i andre land.
   Spiller det uansett så stor rolle? Har du ikke dine viktigste behov dekket? Hva ville de ekstra pengene dine gått til? en ekstra chanel veske? wake up and smell the coffee!!!!! Pengene dine gåt til så mye viktigere ting, og takk for det!

  108. trist og egoistisk tankegang. Du blir heller ikke “straffet” for å være flink,du får hjelpe andre,du hjelper deg selv(med tanke på fremtidige utgifter staten dekker) Jeg kan IKKE forstå hvordan noen skal forvente at de som har en inntekt halvparten så stor skal betale like mye i prosent..beklager men dette var trist å lese. Folk kan også jobbe hardere bare for en mindre lønn vet du,betyr ikke at de ikke strever for pengene de og

  109. Hahaha. DEtte viser bare hvor lite du forstår av hvordan velferdsstaten fungerer. Du burde lese litt om Olav Thon og Johan H. Andresen, de er blant norges største skatteytere, og de gjør det med et smil om munnen begge to.

  110. Ok, der forsvant en leser av bloggen.. Du skulle holdt deg til mote etc.. Forståelse av økonomi er tydeligvis ikke helt på topp.. Ikke bare av deg, men en STOR del av dine lesere..
   Å dere er Norges fremtid.. Å du er russ.. :/ hjelp!

  111. Jeg er så enig med alle de som forstår at du er helt bort i veggene og ja du har det finitift mista mange leser nå og ja nå kommer du til å skrive et innlegg om buhuhu jeg sa min mening deal with liksom.

  112. Agnes bye vi elsker ikke skatten vi bruker det til noe nyttig og ikke altid oss selv sånn som alle dere tullinger der ute i verden.

  113. Åherregud. Har vanligvis stor respekt for deg og meningene dine, men nå oppfører du deg som en rikmannsegoist.
   Jobben din er LANGT IFRA så slitsom som andre fysiske tunge jobber. Hva med brannmenn? Sykepleiere? Politi? De redder liv hver eneste dag, men de tjener ikke på langt nær like mye som deg, som sitter og tar bilder av seg selv og skriver om hvilken brunkrem du bruker. Det du tjener har ikke nødvendigvis noen sammenheng med hvor hardt du jobber. Vaskedamer da? Vaske 8 timer sammenhengende og få minstepensjon? Er det da rettferdig at de skal betale like mye i skatt som (for eksempel) en tilfeldigvis er født inn i en rikmannsfamilie? Du har så du klarer deg OG VEL SÅ DET. Du har merkeklær, dyre vesker og har økonomi til å kjøpe din egen leilighet i en alder av 17 år. Du har det faen meg ikke fælt.

  114. Ååhh, GJETT om jeg har tenkt det samme mange ganger! Man burde virkelig betale lik prosent, gjerne lavere ettersom mye av skatten går til det jeg mener er unødvendig (visste du at femti millioner kroner HVERT ÅR går til norske pelsfarmer?). Syns man skulle ha fått noe obligatorisk (sykehus, barnehage, eldresenter, veiarbeid og slike viktige ting), og noe valgfritt (om man vil støtte pelsfarmer, feks) på papiret. Det hadde gjort det så utrolig mye bedre å vite hva akkurat dine skattepenger går til spør du meg!
   ♥ Lizbeth Osnes – Behind the scenes. Min hverdag med mine interesser, spiseforstyrrelse, angst – og alt imellom.
   Lizbethosnes.com

  115. egentlig veldig uenig i dette jeg… jobber du hardt? i forhold til mange andre som har både familie, hus osv man må betale? og tjener kansje mindre enn deg? I Norge er det ofte tilfelle at de kjedligste og hardeste jobbene er dårligst betalt. Mener du at folk som sliter økonomisk, som kansje jobber maange timer om ukene og har mindre betalt enn deg skal betale like mye som deg i skatt? å ha en blogg er såå mye lettere en å jobbe fra 6 til kl 5, ha utgifter på barn, bil, hus osv, og kansje sliter veldig økonomisk. egoistisk innlegg i følge meg, JA mange mener kansje det er teit. men om du har vært en hardt arbeidede alene mor med veldig dårlig økonomi, sliter med å finne deg en bedre jobb, har ikke råd til å ta utdanning, har ikke råd til å gji barna dine det de vil har, sliter psykisk fordi hun strever med å få beholde både hus og bil (litt overedrevent, men det er MYE mer av dette i Norge enn noen er klar over), ville du vært så takknemmlig:-) Om alle i Norge skulle betalt like mye i skatt hadde ikke levestandaren i Norge vært like god, å sist jeg sjekket hadde Norge den beste levestanderen i verden:-)

  116. Du jobber kjempe hardt, må jo være kjempe slitsomt å sitte på rumpa og skrive 1-3 innlegg om dagen der du forteller kort om dagen og legger ut bilder i undertøy ;)?

  117. sykt hvordan du oppfører deg å ser på dette, veldig egoistisk!! du som skal være så snill å flink til alt, så har du kansje den teiteste meningen om dette. Du sitter på jævla rommet ditt dagen lang og tar bilde av deg selv i korte kjoler og shortser og skriver om hvor blondt hår du har, DET ER HELT RETTFERDIG AT DU BETALER MYE MER SKATT EN DEM SOM JOBBER NETTER ETTER NETTER PÅ ET SYKEHUS, kjære deg, du har ingen aning… Du burde blitt sett i en av de mest vanlige situasjonene i Norge, være hardtarbeidende med dårlig lønn og mye ugifter: du burde være glad for at ting er som de er i Norge.

  118. ”Hvor gøy er det å jobbe hardt og så forsvinner alle pengene bort i skatt?”
   Snakker du om at DU jobber hardt nå? Ja, det er sikkert hardt å spise godteri, ligge i sengen og blogge hele dagen, gjennomføre litt reklamering og slikt. HARDT ARBEID ALTSÅ. Du kommer til å få sjokk i det EKTE jobblivet! Moren min må opp klokken 5 hver morgen hun, og jobbe UTE. Uansett vær! Tenk litt med den blonde skallen din, plz..

  119. Vist du synes at det er galt å betale så mye i skatt, da regner jeg med at du er i mot gratis skole og gratis sykehus? Greit nok vi betaler jo en liten andel, men d er faktisk veldig dyrt i utgangspunktet. En hjerteoperasjon i Norge koster egentlig 2 millioner kroner. Stemmer du høyre stemmer du for helseordningen USA opererer med…

  120. Har egentlig aldri tenkt over det, betaler selv ganske lite i skatt… Men jeg er helt enig – man bør mye heller betale like mange prosent! Blir utrolig lei meg at de faktisk støtter pelsdyrnæringen, i hvert fall med så mye penger.

  121. Vet ikke helt om du har tenkt helt over dette. Men blir det lik prosent i skatt så vil de som allerede sliter, slite ennda mer. Og du tenker at det gjerne vil gå greit om det er lav prosent? Men da vil ikke samfunnet kunne gå rundt, vi vil ikke ha nok penger til det vi trenger i skatt. Som helsevesen, skolegang, støtte til de som trenger det osv. Det er så klart noen punkter der skatten går til som vi kan være uenige i. Selv er jeg vegetarianer (spiser man fisk er man ikke vegetarianer, men pescaterianer punktum. For da er man bare vegetarianer på deltid.) og synes det er trist at pelsdyrfarmer ennå er å finne i vårt land, men det betyr ikke at jeg ikke skal betale skatt.*
   Det er vel trist å måtte skatte på alt du tjener, men vær klar over at du overhodet ikke jobber så mye som du skal ha det til. For eksempel å jobbe som bonde er svært hardt arbeid. Likevel må bøndene somoftest ha en ekstra jobb fordi de ikke tjener nok til å forsørge seg og familien. Dette er et eksempel på folk som har en langt vanskeligere arbeidsdag enn deg, og du sliter mildt sagt ingen nød i likhet med de fleste andre i dette landet. Derfor er det gjerne vanskelig å forestille seg noe annet. Faktisk tørr jeg påstå at de som jobber hardest er langt ifra å være de som tjener mest. Om regjeringen skal endres har du grunn nok til å argumentere rundt dette, men føler ikke at du tenkte helt igjennom de ulike partene dette kan gå utover i vårt land om skattesystemet endres.

  122. Merkelig at dette innlegget kom rett etter Kristina Andersen postet et helt likt innlegg, med samme argumentene.
   Forbli orginal Sophie Elise, og ikke kopier av andre toppbloggere.

  123. Såå enig med deg!
   Jeg hadde faktisk ett foredrag for klassen om Dyrebeskyttelsen – hva de gjør og hva de er i mot, som sirkus, pelsopdrett, dyretesting, osv.. – på sist mandag. Ikke det at noen i klassen min brydde seg, det er bare meg som liker dyr der..
   Senterpartiet er visst det partiet som er mest for pelsoppdrett – etter hva jeg har funne ut. Og mange andre også, de fleste :/
   – hest.no, det er en side der temaet er hest og dyr. Jeg er skikkelig, skikkelig imot alle sirkus med dyr, og jeg skriver om det. Alle sammen klikker og kjefter, fordi jeg visstnok er en dårlig person fordi jeg er i mot sirkus. De synest at sirkus er noe som er bra for dyrene. Helt ærlig, så.. uff, mennesker. Visse(mange) mennesker.. :s
   Heldigvis er det noen som bryr seg, iallefall.. 🙂
   Elsker bloggen din<3 🙂

  124. La oss si at en person har jobbet hardt gjennom hele skolegangen sin, og gått ut med over 5 i snitt, for dermed å ta opp store studielån for å ha råd til å betale høyere utdanning(dvs. universitet). Denne personen vil være veldig ettertraktet for gode jobber, og vil trolig ha en årslønn på godt over 2millioner. Denne personen, som har jobbet så hardt gjennom hele livet sitt, skal dermed betale for alle de andre menneskene som ikke gadd å legge i en like stor innsats i sin egen fremtid? I Norge kan man bare seile gjennom livet og gi faen i alt, og fortsatt leve godt, fordi alle de andre som jobber hardt betaler for deg. Meget rettferdig dette ja, dere er jo helt blinde for hvordan dette landet fungerer.

  125. Enig med Andrea: utrolig teit å skrive akkurat det samme som Kristina Andersen gjorde for noen dager siden! Finn på noe nytt!

  126. Nesten akkurat slik innlegg leste jeg på kristinaandersen.no. Vil også si at Frp og Høyre støtter pelsoppdrett!!!!! SV og Arbeiderpartiet jobber med å stoppe dette.

  127. Hvis alle skulle hatt lik prosent andel i skatt ville du fått mer skatt du har. Det er faktisk sånn at de som tjener minst har høyest skatt og det er ikke rettferdig.

  128. Jeg anbefaler deg boka “skatterett” av Fredrik Zimmer, samt grunnkurs i samfunnsøkonomi.
   Skatteprosentene kan virke tilfeldige og ugrunnede før man forstår hvordan regnestykket må gå opp på et mest bidrags- fordelingsrettferdig vis.

  129. Er ikke noe feil med skattesystemet i Norge. Det er helt riktig etter min mening, er mange andre land toppskatt er høyere en i Norge eks Danmark, men det som er problemet i Norge er avgiftsystemet.
   Så slutt å syt og betal skatt som alle andre, eller skaff deg et firma og flagg til Kypros om du vil betale 10% skatt fast.

  130. Neineinei, du misforstår hele systemet. Det er nettopp dette som er rettferdig.
   Synd at en med mange lesere gir feil informasjon til folk. Regner med at du stemmer FrP?

  131. Helt enig med deg! Vil ha flat skatt, altså at alle (uansett inntekt, formue o.l) betaler den samme skatteprosenten. Den bør heller ikke være skyhøy, kanskje 15%.
   Folk får jo ikke lov til å være rike i Norge, derfor flytter milliardærene til f.eks England pga. lavere skatt og ikke moms på matvarer + kosmetikkavgift o.l
   Den rødgrønne regjeringen(Den regjeringen vi har nå):
   -Har økt matmomsen og andre avgifter på mat og drikke.
   -Har økt drivstoffavgiftene.(!)
   -Har økt skatten på jobbtelefon.
   -Har ikke fjernet formuesskatten, noe som var en forutsetning for skattereformen.
   -Har økt ligningsverdiene på bolig hvert år siden de kom til makten, med 25 prosent det første året og 10 prosent de andre årene. Dette øker formueskatten for mange.
   -Har redusert toppskatten for de høyeste inntektene. ?Mer til de som har mest fra før? var altså bare argumentasjonsteknikk.
   -Har økt formuesskatten og arveavgiften for næringsdrivende ved inngangen til en nedgangsperiode (høsten 2008).
   Frp vil f.eks dette:
   -Innføre et flatere skattesystem og lavere skattenivå med høyt bunnfradrag.
   -Fjerne formuesskatten, arveavgiften og dokumentavgiften.
   -Fjerne muligheten til å kreve inn eiendomsskatt.
   -Redusere bilrelaterte avgifter.
   -Redusere toll og avgifter på mat og drikke.
   -Øke skattemessige avskrivningssatser.
   (fundet på http://www.frp.no/no/Vi_mener/Andre_temaer/Skatte-_og_avgiftspolitikk/).
   Hva høres mest gunstig ut? BLÅ REGJERING NESTE ÅR!!:)
   “De blå” vil også kutte ned på bistandsbudsjettet, noe som også er gunstig med tanke på at over 80 000 barn i Norge lever under det vi kaller fattigdomsgrensen. En kan jo ikke hjelpe andre om en ikke har hjulpet seg selv først? Vi er et rikt land, så hvorfor kan vi ikke ha det aller beste (de beste sykehusene, sykehjemmene, attraksjonene) når vi har råd til det? Vi lever bare en gang, og med tanke på en bærekraftig utvikling for de som kommer etter oss, så why not?
   Jeg selv liker best Høyre btw:)

  132. Og dere som snakker om at dere ikke liker denne tanken, dere liker jo helt sikkert å handle på Tax Free? Hvis vi ikke hadde hatt moms (tax) på varer, hadde ALT hatt samme pris som på Tax Free..det hadde jo vært fin det da:)

  133. Fulstendig ENIG med deg! 🙂
   Bra skrevet! PS: på facebook på jens stoletenberg sin side (ikke eeegentlig han sin da, men du skjønner) der er det en gutt på 12år som skriver at han må betale skatt for de pengene han fikk da faren døde da han var liten, de pengene som han skulle bruke på utdannelse osv siden moren er aleneforsørger ”tar” bare staten.. skriv gjerne flere sånne innlegg som dette og ha med EKSEMPLER, ordentlige eksempler 😉

  134. Du kan jo tenke deg hvordan det hadde vært om alle skulle betalt like mye skatt. Dette er jo for at det skal bli mindre forskjell på fattige og rike i dette landet. Du kan jo tenke deg hvor kjedelig det hadde vært å skulle gi all formuen sin inn til skatteetaten, fordi de ikke tjener like mye penger som alle andre.

  135. Er det noe som er feil i dette landet er det at bloggere som deg og en del andre kan tjene mye penger på å blogge om hår, sminke, og fokusere på å presse puppene opp i kamera. De som virkelig fortjener pengene er de som er med å gjøre en forskjell for andre mennesker og samfunnet, eks, leger, sykepleiere, politi, brannmenn, og mange flere.

  136. Det e skremmanes at du snart kan stemme. Og nei, bare fordi æ sir mæ uenig med dæ betyr det ikke at æ e sjalu på dæ.

  137. ehm, tror det er mange her som ikke la merke til helt nøyaktig hva du skrev. og jeg er helt enig med deg.
   om du tjener 400 000 i året og jeg tjener 200 000 så skatter vi 30% f.eks, så vil jo du fremdeles skatte mer enn meg. for 30% av 400 000 er mer enn 30% av 200 000.
   men nå er jeg på høyre siden, frp 😀

  138. Skjønner godt at du blir sint når du må betale så mye i skatt. Hadde skattepengene gått til gode formål kunne jeg ha forstått det, men pengene går til alt annet enn de fattige dessverre.
   Håper regjeringen ryker ut neste år og aldri mer kommer tilbake..
   Stoltenberg og Co er ikke annet enn tyver.

  139. Jeg er ikke enig. Hvis alle skal betale like stor prosentandel, vil enten de som tjener lite sitte igjen med nesten INGENTING, eller så må skatten reduseres til f. eks 15 %. Altså; de som allerede sliter økonomisk, vil slite enda mer. Og hvis skatten reduseres, vil vi nesten ikke få noe igjen for det senere. Norge trenger en viss mengde skatt for å få systemet til å gå rundt, med tanke på sykehus, skolegang osv. Det er en grunn til at Norge kalles velferdsstaten. Og nei, vi kan ikke bruke alle oljepengene på offentlige budsjetter. Om noen år er det ikke mye olje igjen, og hvis det da oppstår en finanskrise ligger vi ikke bra an. Pluss at flere generasjoner skal kunne “oppleve” rikdommen, vi kan ikke sløse bort pengene. Men jeg skjønner at du synes at det er urettferdig å betale så mye skatt, men at alle skal betale like stor prosentandel er mer urettferdig. Du burde lære å se på en sak i flere perspektiver.

  140. enig, men de som tjener mindre kan jo ikke akkurat betale like mye som de som har en bedre jobb. Eller at de som får trygd fra nav skal betale like mye som de som jobber. det er ikke helt rett ferdig. De som går til nav har jo knapt nok penger ti å klare å betale alle regninger og mat for mnd. Ellers så skjønner jeg på en måte hva du mener.

  141. Dette er en av de mest provoserende innleggene jeg har lest på LENGE! skattesystemet i norget er rettferdig og det er naturlig at du må betale mer skatt enn veninnene din, dersom du tjener bedre. Dette sier seg selv. Skjønner at du kanskje ikke er enig i alt skattepengene går til, men det er folk her i norge som støtter f.eks. pelsindustrien, og det er bare noe du må akseptere. Skjønner at du kan ha vanskeligheter for å skjønne hvorfor vi trenger å betale skatt her i norge, men der er p.g.a at du ikke har behov for noe som helst støtte fra staten, er ikke uteligger og har ingen alvorlige funksjonshemmninger. Så du klarer ikke å sette deg inn i situasjonen til disse menneskene. Men viss du hadde hatt det, så hadde du vell med glede betalt disse 40% av inntekten din! Egoisme og uvitenhet er to ord som jeg assosierer dette patetiske innlegget med!

  142. Meningen om skatt kommer nok veldig an på hvordan man ser på ting. Selv betaler jeg 30% skatt og er 18 år (trenger ikke å betale så mye, men vil helst være på “den sikre siden”.) Jeg for min del synes at det er fair at “de med sterkest rygg skal bære de tyngste sekkene”, men dette er jo bare min mening. Jeg velger å se på skatt som en positiv investering fek.s vet jeg at mennesker som ikke har store økonomiske ressurser kan få sykebehandling og det er noe av det viktigste for meg. Jeg skjønner godt at du som er i mot pelsdyrnæring synes det er fælt at så mye av skatten går til denne næringen. Det kommer jo an på om man ser på de positive eller negative sidene, jeg for min del velger å se på det positive ved skatten.
   Ut i fra det jeg ser i mediene av de rike kjendisene ser det heller ikke ut som om de lider noen nød ved å betale så mye skatt. De har fortsatt råd til å kjøpe seg akkurat det de vil.
   Men, dette blir som sagt en debatt om verdier og holdninger, men for min del er det klart at om jeg har sterkest rygg, skal jeg bære den tyngste sekken.

  143. Skatten din går jo sånn du får gratis skole, sykehus osv.. du er sykt egoistisk! Du har jo nok penger til å kjøpe fake hår, sminke osv! Tenk på de i Hellas, de får nesten ingen penger. Og mange foreldre må gi vekk barna sine, fordi de ikke har nok penger til mat osv.. og de jobber mer enn deg!! Utrolig skuffet over deg! Vi lever i et rikt land, og du har jo nok penger til å leve et liv over gjennomsnittet! Jeg ble sykt kvalm av deg!

  144. Utrolig deilig at du endelig har forstått noe! Ble utrolig irritert på deg da du støttet AP. Go Høyre 🙂

  145. Du jobbe hardt, ja:P Sitter der på den feite bestemorræva di og blogger litt her og der. Så du syns det å sitte der og bli feit er hardt arbeid:ppppp

  146. Eg skal være enig me deg at d e kjift å betale skatt førdi pængan blir ikje brukt tel d de skal gåd tel!
   men faen eg blir førbanna av å lære at du e flinik tel å jobbe!! du sett før faen på ræva å skriv innlegg om live dett! d kan være arti tel tider å læse om live dett før all del. men at du e FLINK tel å jobbe!
   Kjære lille vænn, hut deg ut av jente romme å få deg en skikkelig jobb og vær flink i den!!! så kan du få oppleve korsjn d e å jobbe!

  147. Egoisme kaller jeg dette! Straff for å være flink? Skjerp deg, og tenk fellesskap i stedet. Det er derfor Norge er så bra som det er!!

  148. kunne ikke vært mer uenig med deg. du klager på at du betaler så mye i skatt, men betaler du så mye at du ikke har råd til ting? du går jo rundt i nye klær, sko og du shopper helt sinnsykt mye. Du har mye mer enn det du trenger, og når du må gi i fra deg litt så klager du? herregud, kjenner at jeg blir provosert. Det er ikke de som er flinke som tjener mest penger, det er de som er heldige. Folk kan jobbe 3 jobber og jobbe raua av seg hver dag, og likevell ikke tjene mye på det. Kaller du de late da? Du betaler skatt, for å bidra til fellesskapet. bare TENK på hvor mye du får igjen for det! gratis helsevesen, gratis utdanning, og gode velferdsordninger. Likevell klager du på at du ikke har nok. Blir det slik som du tydligvis vil, blir de som deg som har for mye penger i utgangspunktet bare enda rikere, mens de som allerede har for lite (selv om de jobber raua av seg, eller ikke kan jobbe) blir enda fattigere. Synes du virkelig at det er rettferdig?

  149. Idioter, prøv å les hva hun skriver da. Hun skriver ikke at ANDRE må ha samme skattprosent som henne, hun mener at alle skal ha likt – uansett hva de tjener. At hun tjener mye penger og fortsatt har råd til ting etter skatt spiller ingen rolle, det er fortsatt mye i skatt! :- ) Om jeg så tjente en million kroner i mnd og etter skatt bare fikk utbetalt en halv million og hadde klagd, hadde ikke det spilt noen rolle, halvparten av pengene jeg hadde tjent hadde fortsatt forsvunnet. Prøv å tenk litt, retards. Kjenner jeg blir irritert…

  150. Du fester flere ganger i måneden, kjøper sminke, hårprodukter, vesker, klær og smykker til store priser. Du har det ganske godt. Jeg synes det er greit at vi betaler skatt slik det er nå med prosentandelen og alt, for hvis du virkelig vil leve i et rikt land som Norge så må du nesten regne med å betale en del i skatt. Tenk på alle de gode tingene skatten går til. Støtter prosjekter med gode formål som f. eks hvordan vi kan redusere global oppvarming, eller prosjekter som jobber med å skaffe utdanning til små jenter i Afrika istedenfor at de skal giftes bort til en 50 år gammel mann når barna selv er 13 år.
   Slutt å klag og vær fornøyd med livet!

  151. Hadde man ikke betalt noe skatt eller mindre skatt enn det folk betaler nå, hadde folk brukt mye mer på ting de ikke trenger. Det hadde vært veldig skadelig for miljøet og ikke minst mer arbeid på småjentene i Kina som skal jobber for å lage noe du ikke trenger så du kan gå rundt med et smil om munnen. Skatten holder oss i balanse.
   Altså, jo mer du tjener, jo mer skatt må du betale. Du tjener veldig mye, og selv etter at du har betalt skatten sitter du igjen med en haug med penger som dekker akkurat det du trenger, og en del penger til det du ikke trenger. For sånne som Sophies del så kjøper de mer av ting de ikke trenger enn ting de trenger, eller så veit de rett og slett ikke forskjellen mellom hva de trenger eller ikke trenger lenger.

  152. Ser at det er mange av de som kommenterer som ikke leser teksten nøye! Hun sier ikke at man ikke skal betale skatt eller at man skal betale like mye, men hun mener vi skal betale like mange prosent, og der er jeg så sykt enig med deg Sophie, for at de som jobber hardt og kansje har tatt mange år utdanning for å få en godt betalt jobb må bettale bort masse av pengene sine.

  153. TONJE: Hvis alle skulle betalt samme prosentandel ville de som allerede skliter økonomisk slite enda mer. Og hvis vi skulle redusert skatten ville vi ikke fått igjen for det senere (skole, helse osv). Du burde lære deg om skattesystemet før du kommenterer det. 🙂

  154. LATTERLIG av deig å lage blogginnlegg om akkurat det samme som Kristina Andersen. Toppskatt og pelsindustrien…. Du er jaggu meg kreativ du!! Er ikke dette fy blant bloggere??

  155. Til alle dere som sier at vi burde være glade for å betale skatt fordi HVIS det skjer noe senere i livet får vi hjelp: hvis våre skattepenger går til helsevesenet og Norge har et såkalt bra helsevesen, hvorfor må jeg da betale 370kr for å gå til legen, selv om jeg bare skal sjekke om jeg reagerer på gluten for eks? Og hva med alle bompengene vi betaler som skal gå til veivesenet og bedre veier? Når skal de begynne å fikse på veien?
   Når Sophie Elise synes alle burde betale like mange % (legg merke til % folkens!) betyr det ikke at en som tjener 100.000 i mnd og en som tjener 30.000 begge skal betale 20.000 i skatt. Det betyr at de begge for eks. skal betale 20% av SIN lønn. Altså må den med 100.000 i lønn betale 20.000 i skatt og den med 30.000 betale 6.000 i skatt. Og her er jeg helt enig med Sophie Elise. Da betaler nemlig alle likt.
   En siste ting: hvis dere klager på at Sophie Elise tjener lettjente penger og ikke jobber for de: hver dag utleverer hun seg selv, og i verste fall risikerer hun kanskje at hun ikke får jobb eller får dra til et land senere fordi hun har gjort ting noen ikke liker. Dessuten er det DERE som kommenterer, DERE som leser bloggen og DERE som sørger for at hun ligger på topplista og tjener penger.
   Stå på videre Sophie, enkelte folk tenker seg ikke om to ganger før de kommenterer. Jobben din som toppblogger hadde aldri jeg klart, for å ta imot så mye dritt hver dag som mange får hadde knekt de fleste, selv om de ikke vil innrømme det. Du er sterkere enn mange. <3

  156. er du klar over hvor store klasseforskeller det ville ha blitt i samfunnet dersom de rike ble enda rikere, og de fattige ble enda fattigere?

  157. Ja, det er kjipt å betale mye i skatt, men vi bor i et velferdssamfunn. I USA har de som er rike et fantastisk skattesystem. Men samtidig lever over halvparten under fattigdomsgrensen. Det er helt forferdelig. For å gjenta personen over meg her, det blir helt vilt store klasseforskjeller mellom rik og fattig, og et slikt land ønsker ihvertfall ikke jeg å bo i. De som går på trygd her i landet, har akkurat så de klarer seg, de lever ikke i noen overflod. Men uansett hvilken grunn de har til å gå på trygd så er det alltid slik i et samfunn at noen er mer heldig stilt, eller tjener mer penger (kanskje jobber hardere også?) og noen er fattig, eller har mindre penger. Og hvis vi ikke betaler mye i skatt vil de som har lite å rutte med fra før, få enda mindre. Slik vil ihvertfall ikke jeg ha det 🙂
   Men er veldig enig med det med pelsdyrnæringa. Det er et sted jeg helst ikke vil at skattepengene mine skal gå.

  158. Nå er det jo IKKE sånn at en som tjener f.eks. 20.000 betaler 10% i skatt, mens en som tjener 30.000 betaler 15% av hele lønnen. Altså:
   La oss si at person 1 tjener 20.000.
   Person 2 tjener 30.000, altså 10.000 kr mer enn person 1.
   Både person 1 og 2 skatter da 10% av de første 20.000 de tjener, men for de 10.000 kronene person 2 tjener mer enn person 1, må person 2 betale 15% skatt. Person 2 betaler altså IKKE 15% skatt av hele lønnen, bare DELER av den, så skattesystemet er slett ikke så ille som de fleste her ser ut til å tro! 🙂

  159. Du må kanskje sette deg litt mer inn i dette først..? 😛 Uansett da så syntes jeg virkelig ikke synd på deg, du kan sitte på rumpa di og få 60 000 kroner (+++) i MÅNEDEN, og det eneste du trenger å gjøre er faktisk å få produkter sendt til deg, lage trutemunn og dra på cafe-besøk mens andre jobber ræva av seg i tøffe jobber og tjener en brøkdel.. Jeg mener ikke å være slem eller noe, men det er vel heller dette jeg vil kalle urettferdighet og et “ræva system”.

  160. ALLE mennesker i Norge betaler lik skatt av alminnelig inntekt, så lenge det ikke er ulovlig arbeid. Da betaler man jo ikke skatt av åpenbare årsaker. Men av alminnelig inntekt (altså det som er igjen etter eks. personfradrag, foreldrefradrag, “pendlerfradrag” osv.) betaler man 28% skatt. Tillagt en avgift til folketrygden som er 7.8%, bortsett fra ENK som betaler ca. 11%. Så betaler de fleste mennesker en marginalskatt på 35.8% ofte gjort om til 36% skatt på folkemunne. Et ENK (enkeltpersonsforetak betaler altså 28+11 = 39% marginalskatt. Ved siden av dette har man også toppskatt, for de som tjener et høyere beløp enn 471.200,- (2011-tall).
   JEG synes det er veldig riktig at alle bidrar til felleskapet med LIK skattePROSENT. Dermed blir ikke de fattigere fattigere, og de rikere rikere pga. skatten iallefall, men i forhold til egen evne til å skape en verdi for samfunnet.
   Hvis alle skulle betalt lik PENGESUM av sin egen inntekt, ville ikke Norge gått rundt. Av X kroner som omsettes i landet (BNP) er det nødvendig at “Norge AS” får en del av denne omsetningen som skatt fra borgerne, eller så kan man glemme alt som heter VELFERD. Og tenk dere gamle menneskers pensjonsubetalinger. En pensjonist jobber ikke, og skaper ei heller noen verdi for landet.. Men pensjonisten har jo antakeligvis gjort det tidligere i sin jobb. Pga. inflasjon øker en pensjonists utgifter, og han er dermed avhengig av å få en høyere pensjon etterhvert som han lever lenger og lenger (for å kunne følge med på utgiftsnivået).
   Dersom ikke velstående mennesker hadde betalt mer i skatt, ville eks. dette ikke vært mulig.
   Og en ting som jeg synes er rart at du ikke kommenterer i innlegget ditt, når du er så i mot skatter og avgifter, er MVA! MOMS – Merverdiavgift. Her har staten lagt til en EKSTRA-SKATT på absolutt ALT som selges i Norge, slik at din og min utgift for en vare har økt med 25% i forhold til original-pris. Dette er bare en utgift INGEN tjener på, bortsett fra staten. Men MVA er kanskje ikke så viktig?
   Litt mindre rosa, litt mer samfunnsbevisst 😉

  161. Kjære vene..
   Høyre og Frp lover at ALT skal bli så jævlig mye bedre, og i tillegg skal de senke skattene. Hvor i helvette skal de finne de ekstra pengene som må til for å få sååå mye bedre skoler, helsetjeneste osv. når de kutter i en så stor del av inntektskilden til nettopp VELFERD? Hvordan skal de klare å ha penger til SÅ mye bedre veier, om de kutter i skatt? Du har virkelig ikke skjønt noen ting, og det er VELDIG tydelig at du har blitt “overbevis” av noen om hvor bra høyre er på måten du skriver på. Stakars deg som tjener masse penger, og må skatte litt av det. Synes virkelig synd på deg. Bu motherfuckings hu. Fokuser heller på hva du faktisk får IGJEN for de pengene du betaler inn, og jobb videre med det, enn å sitte der å bare klage.

  162. HUN SIER JO FOR FAEN IKKE AT ALLE SKAL BETALE LIKE MYE!! Alle skal betale like stor prosent, så en med 700 000 i årslønn vil uansett betale mye mye mer enn en med 200 000. Fy faen, det overrasker meg ikke at det er så mange som ikke skjønner dette. Det er vanlig prosentregning og logikk?
   Du rett over her, skatte LITT? Hun skatter 40 %, nesten halvparten!! Og nei, blogging er vel ikke den mest slitsomme jobben, men nå har det seg sånn at folk som deg leser den, og hun må da gjøre noe bra for at du besøker bloggen?
   Lille kjære AUFer (vill gjetting, men jeg har vel rett?), vær så snill å tenk gjennom ting før du skriver det

  163. Emilie: Hvis alle hadde betalt like stor prosentandel, ville de som allerede har problemer økonomisk, slite mer. De fattige vil bli fattigere og de rike vil bli rikere. Da blir det et alt for stort klassesystem, og hvor rett er det?

  164. enig og uenig
   Jeg er enig i det med pelsdyrnæringen, men det at hvis man tjener mer så må man betale mer skatt det er jeg uenig med deg i. Vi gjør dette for å ikke skape skiller i landet, vi gjør dette for at de som tjener lite skal greie å klare seg. Hvis alle skulle betalt en like stor prosentdel så måtte faktisk alle tjent likt for at det skulle bli en lik standar på alle. Hvis man foreksempel har en jobb der man tjener en tjener mindre og en annen tjener mer, og hvis dem da skal skattelikt (alså samme prosentdel) så vil jo den fattige bli fattigere og den rike bli rikere.. dette skaper klasseskille. Vi har det så godt i dette landet, og det har vist seg at dette systemet som vi har funker veldig mer, og verden blir aldri rettferdig.. mer rettferdig at det ikke blir klasseskille..

  165. Er ikke enig i det heletatt 🙂 Systemet er bra som det er, om alle skulle betale lik prosentandel av lønna si hadde klasseskillet her i norge blitt gigantisk mye større. Etter min mening er noe av det beste med Norge den “lille” forskjellen det er fra fattig til rik. For deg som har mye penger hadde det jo selvsagt vært en fordel. Men de fattigste i samfunnet hadde blitt enda fattigere i forrhold til resten. Men noen er selvfølgelig ikke i stand til å se mer enn sin egen lønn da.

  166. Hei! Jeg tenkte bare at jeg skulle si en ting. Jeg er ei jente på 17 år, og jeg har hatt kreft siden jeg var 7. For at jeg skal overleve, får jeg medisiner for rundt 200 000 kr i året. Får jeg ikke disse medisinene, dør jeg. Takket være skattesystemet, får jeg derfor fungere som andre på min alder, og ikke bare ligge på sykehuset og vente på å dø. Jeg fikk behandling i Sverige, som ikke tilbys i Norge fordi det var den eneste muligheten jeg hadde – den kostet 1 million. Skattepengene DU betaler, redder liv. Jeg håper du velger å tenke på det på den måten istedetfor. Så jeg takker for at du betaler skatt, slik at jeg kan leve.

  167. Nå må du sette deg inn i skattesystemet før du legger ut et innlegg som dette. SKattesatsen i Norge er 28% med en trygdeavgift på 7,8%
   Tjener du over 471200 betaler du i tillegg en toppskatt på 9% på all inntekt OVER denne summen altså IKKE på din totale inntekt. DVs hvis du tjener 471400 betaler du 9% skatt på kunn 200kr
   Slutt å syt og vær glad du betaler skatt. Det å betale skatt betyr så og si alltid at du har tjent penger!

  168. Så man er ikke flink om man skal studere i seks år, får stipend og “bare” betaler 10% i skatt fordi man ikke har tid til å jobbe mer?

  169. btw.Snakka med ein venn av meg frå Brasil forleden, han betala 500 euro i månen for å gå på universitet der nede, medan vi får gratis skulegang. Syns du skal gange dette med alle åra du har plana å gå på universitet. Så syns du ikkje skal klage over at du har for lite pengar iallfall.
   Og forresten, i sverige har dei høgrestyre: 20% av den fattigaste delen av sverige har fått redusert inntekta si med 1 %, og dei rikare i sverige har blitt 10% rikare sidan 80-talet.
   Så om du vil ha den utviklinga, så stem i veg.

  170. Du Enmma over meg her snakker tull. den skjeve utviklingen har gått mye lenger her i Norge enn i Sverige, vi har langt flere milionærer i forold til folketallet. Og hvem andre enn sosialistene AP har skylda tror du?
   Skattepengene våre går til alt annet enn de fattige.

  171. Pengene brukes til å hjelpe pelsindustrien å fortsette driften. Norge hjelpe stort sett forskjellige Bedrifter. Pelsindustrien har fått mye kritikk,de stopper jo aldri med misshandling av dyr. Dessuten er pels såå ut av moten. Jeg liker at du skriver om dette, det er det som gjør bloggen din så meningsfull!

  172. Det er jo sånn at pengene går til sykehus, skoler, nye veier og diverse. Viss alle skulle betalt 50 kr hver hadde det kanskje vert dårlig sykehus, eller hverfall verre sykehus, 1200 kr for å gå på skole i tilleg med bøker, eller helt ødelagte veier.
   Og viss alle skulle betalt 10 tusen hver hadde noen budd på gata sammen med resten av familien.
   Og andre jobber mer enn andre og tjener mer men skulle en 16 åring som nettopp flytta hjemmefra betalt 10 tusen? Jeg vet at som 12 åring burde jeg kanskje ikke skrive noe. Men du har litt rett det med pelsdiynæringen, jeg er veldig imot.

  173. du har helt rett i det du sier… regjeringen er en gjeng selvopptatte aper!
   men trudde du var helt forelska i jens stoltenberg jeg?

  174. Emma skriver over her at vi får gratis skolegang, og ja, vi er så heldige. Men hun trekker fram at en hun kjenner i Brasil betaler 500 euro i mnd. for å gå på universitet. Det er 4000kr,og det er vanlig å betale det samme i mnd for å gå på universitet her i Norge også. Å gå på universitet i Norge er IKKE gratis, og mange sliter med studielånet til de er gamle.
   Det er veldig bra at grunnskolen og vgs er gratis i Norge, men mange bryr seg ikke og dropper ut. Kanskje er det sløsing å la alle få gratis skolegang? At de som dropper ut og velger å gi faen senere ikke får jobb og sliter økonomisk er jo deres egen skyld. Staten tjener dessuten på å gi gratis utdanning, for den utdanninga dere jobber for og får dere en jobb for, får de skattepengene deres fra senere.
   Dette med skatt og skattepenger er en evig diskusjon. De som trenger skattepengene våre er de gamle som skal på sykehjem og de som er syke og trenger livsviktig medisiner og behandling (som “lillesøster” skrev over her). En dag er det dine besteforeldre som trenger det, og da tror jeg vi skal være glade for at våre skattepenger kan hjelpe de. Samtidig er jo eldreomsorgen elendig i forhold til alt staten har av skattepenger. Jeg tror det er vanskelig å forstå for oss som er unge og friske hvorfor vi betaler skatt, men den dagen vi blir syke eller dødssyke vil vi være takknemlige for de skattepengene vi har betalt. Selv om skatten kunne vært mye bedre brukt og fordelt, hjelper vi jo tross alt mange andre mennesker, og det må da føles bra å bidra?

  175. Stakkars deg. Gruomt å måtte betale mer skatt enn den personen som tjener langt under halvparten, og jobber ræva av seg! Du gjør meg seriøst flau med enkelte innspill du kommer med, du er klar over at du shopper klær og andre ting ukentlig, som ikke andre har penger til på et helt år, eller? Klart du skal betale mer skatt! Sette inn bilder med trutmunn og reise på photoshoots landet rundt, ja du jobber virkelig grusomt hardt!

  176. Dette innlegget viser litt lite kunnskap syns jeg, og var ikke helt gjennomtenkt. Dersom en person tjener 20000kr før skatt, og betaler like mye i skatt som meg,så utgjør det en utbetaling på 13200kr. La oss si du tjener 50000kr i mnd, og betaler samme summen kjære deg, utgjør det en utbaling på 33000kr!! det er klart at det går ikke an å fø en familie,betale lån på huset, fritidsaktiviteter, strøm, mobilregninger, bensin, forsikringer osv, på 13200kr i mnd her i Norge!

  177. Skjønner du ikke det at en slik skattlegging som du foreslår ikke vil fungere? Det handler om hva som er best for fellesskapet. Selv om du betaler mer i skatt enn venninnene dine, så har vel du mer penger å rutte med sånn egentlig? Du har det bedre. Du er rikere. En familie, som av en eller annen grunn tjener kun 20 000 kr i mnd, vil med 30 % skatt for alle kun ha 14 000 kr igjen. Det holder ikke for å kunne leve et ok liv med tanke på husleie, mat, regninger for fire personer. Med en slik skattlegging som vi allerede har, kan de leve ok. De vil ikke ha råd til så mye klær som du, eller å reise til Oslo så ofte som du, eller til en plutselig ferie som du. Du tjener mer og har det bedre uansett.
   Og mye av det du spiser, godteri, jus, osv., inneholder e-stoffer. Mange e-stoffer er testet ut på dyr.

  178. Helt ening, det skulle ikke ha vært sånn! Jeg mener at man ikke burde bli straffet for å ha tatt en bra utdanning og fått en god jobb. Det faktum at en butikkarbeider f .eks må betale mindre i skatt er latterlig.. Alle burde i utgangspunktet ha like store sjanser til å lykkes, derfor burde undervisning og lekser bare foregå under skoletiden slik at barna ikke trenger å være avhengige av foreldrenes kunnskaper- sånn er det ikke i norge.. uansett kan de som ikke gidder å gå på skole skylde seg selv!! Dette gjelder også de som naver! Om de er syke, utviklingshemmede eller noe så er det jo greit, men dette blir noe annet, det faktum at folk som ikke vet hva de skal bli eller er ?redde? for å jobbe skal få flere tusen i måneden er latterlig!! De burde rett og slett bli kastet ut på gata når de er så late at de ikke gidder å gjøre en innsats for sitt eget land, alle andre gjør det jo selv om mange av oss også sliter!! Vår regjering suger i rettferdighet ta f .eks eiendomsskatt, det skal ikke være nødvendig å betale for noe du eier! Dessuten dersom du var fattig og du hadde arvet en stor eiendom av en rik slektning ville du ikke ha mulighet til å beholde eiendommen ettersom det ville gitt for store utgifter.. i tilegg ser jeg ikke hva som er vitsen for å betale flere tusen kroner for at en person dør.. hva skjer med norge?! Ap burde for lengst vært ute av regjering. De har vist seg å ikke klare å styre norge som et land og takler ikke krisesituasjoner , som blant annet førte til at flere uskyldige AUFere døde i fjor sommer. Er utrolig skuffet over regjeringen!

  179. Jeg er uenig i at alle skal betale like stor prosentandel av hva de tjener da si 10% av 100 000 er mer enn hva 10% av 1 million…. Men alle skal få mene akkurat det de vil og det er klart at mange mener det som er til fordel til dem selv som er riktig.

  180. det beste partiet er venstre! de er for det sosiale, men også for individuell-frihet! pluss at de IKKE støtter pelsnæringen! tidligere mente jeg frp, men er redd for at norge etterhvert vil bli akkurat som usa. er bedre med en mellomting etter min mening:))
   stem venstre!!

  181. Jeg er både enig og uenig! Jeg vil at vi skal betale skatt, JA, men det får også være grenser.. Jeg betaler skatt for at jeg selv skal ha en fordel (som hun over her skrev) når det kommer til å bli syk osv. Det jeg IKKE vil være med på å støtte er pelsdyrnæringen og at asylsøkere skal få gratis førerkort og dagpenger som de faktisk gjør i dag.. Norge hadde ikke fungert uten skatt, men det er for jævlig at en student som skal starte et liv uten sine foreldre kanskje tjener 11500 kroner i mnd. bare skal sitte igjen med 6000 av dem og såvidt overleve måneden.. Og formueskatt, hva i alle dager er det fornoe? dersom jeg hadde vært DRITFLINK og spart masse penger ( noe jeg ikke kan se for meg gjøre, men uansett.. ), så måtte jeg betalt skatt av disse oppsparte pengene som jeg allerede har betalt skatt av fra lønninger. Helt på trynet! Men igjen.. Landet vårt hadde ikke fungert uten.

  182. Enig og uenig, jeg vil IKKE ha regjeringsskifte (pga jeg misliker både Høyre og FrP sin politikk), men at man skal betale høyere prosent fordi man tjener mer, virker så idiotisk på meg som det går an.. en slags diskriminering mot de rike? det høres kanskje teit ut, men jeg blir også irritert når feks min egen mor må betale nesten halvparten av det hun virkelig jobber drithardt for, mens mennesker med halvparten av hennes arbeidstid må kun betale en fjerdedel…
   Men kan du skrive noe om hvorfor du har tatt slik en helomvending fra å være medlem i AUF, til å gå over til Unge Høyre (synes du skrev om det, eller?)
   Jeg synes det er ganske trist at du formulerer deg slik du gjør, men skjønner jo frustrasjonen din, helt klart..

  183. Hei !
   Dette er kanskje et av de ekle temaene å ta opp. Siden det virker som du ikke har fullstendig kontroll på hva du egentlig skriver. For den prosenten som du snakker om kommer faktisk av hvor mye penger du har stående på konto og hvis det at du mener at dette er feil bør du ta kontakt med skattetaten og du vil evt. få det du har betalt for mye tilbake som restskatt til neste år.
   Jeg har personlig gått fra å betalte 60 % i skatt til 7 % fordi jeg hadde en periode med mye penger på konto fra arv så kjøpte jeg leilighet og måtte ta opp lån og da slipper jeg å betale så mye i skatt.
   Men som mange andre sier det vil faktisk ikke hjelpe å skrifte regjering. OG de som har mest penger bør faktisk skatte mest!

  184. O M G! Dette bør vel du vite siden du vist nok er så med i politikken. En ny regjering vil jo ikke endre pelsinustrien. Det er en lov! Hele stortinget er med å skrive en lov så om Jens Stoltenberg er i mot eller for det så spiller det ikke noen rolle for det skal være flertall og uansett så er vell Frp for pelsindustrien? Og skatt.. Greit at det kjedelig å måtte gi bort mye av pengene dine, men hvis høyresiden skal få makten neste år så vil du eller dine foreldre ikke få EN DRITT i pensjon, det er vell ikke så deilig? Og vil du måtte betale flere 1000 kr for hver gang du måtte reist til legen fordi det ikke dekkes av staten? Nei det vil du vell ikke, så skatt er MYE bedre.
   Ikke fortell meg at jeg ikke kan dette, jeg går i 3. klasse og har politikk og menneskerettigheter som fag.
   Og siden du er så opptatt av dyr, burde du ikke være litt opptatt av mennesker også? Du skjønner kanskje ikke hvor helt for jævli høyresiden er mot utlendinger og kommer til å behandle dem for dyr hvis du får makten. Sjokkerer meg ikke at mange nordmenn kun tenker på seg selv og gir faen i alle andre som ikke er fra samme sted som dem 😉

  185. De som tror at de som tjener mest er de som jobber hardest er en gjeng med idioter!!
   Lærere, førskolelærere, sykepleiere, fysioterapeuter er alle yrker der man har tatt en bachelor eller mer, har et relativt høyt studielån, jobber ræva av seg for å hjelpe andre og gi barn og unge viktige kunnskaper og verdier, men likevel tjener dårlig!
   Utrolig å lese hvor mange mennesker som faktisk har kommentert på dette innlegget uten å engang prøve å ha et objektivt syn!! Griske og gjerrige mennesker som vil ha alt for dere selv uten å gi til de som faktisk trenger det, samt at dere får nyte samfunnets goder selv, som gratis helsetjenester osv. Jeg har selv stort studielån, tjener relativt dårlig, har to jobber på til sammen 110% og jobber rævva av meg med kun 6 fridager på en hel måned og likevel har jeg faktisk ingenting imot å betale 34 % i skatt.

  186. Alle kan jo ikke betale like mye skatt!
   De som har liten lønn kan ikke betale like mye skatt som en som tjener mye. Da vill jo den som tjener lite, ha veldig lite igjen for kjøp av nyttige ting. De som tjener mye må betale mer, det er jo det som er rettferdig.
   Meeen skatten er for høy, mener jeg!

  187. Vet, dette er sykt urettferdig! Og ikke bare det da, de som har flinke foreldre som tjener en del blir strafet ved å nesten ikke få noe stipend, mens andre får faen meg 30 000 og sånt! HELT SYKT URETTFERDIG!

  188. Hvordan skal de fattige i norge klare å overleve om de må betale like mye skatt som de som tjener flere millioner i året? Norge kjemper for et likestillt og lite klassedelt samfunn. Og det du gjør, vil ikke klassifiseres som en jobb, det er en hobby. Den dagen du får deg en ekte jobb så kan du klage.
   That´s life, Barbie…

  189. JEG ER SÅ ENIG MED DEG! De som tjener mye gjør jo det av en grunn, fordi de har jobbet hardt og sannsynligvis har en god utdanning. Hvorfor skal de skatte nesten halvparten av lønnen sin? Sånn at unnasluntrerne og latsabbene med kun VGS skal kunne få nyte av godene? Helt sløkket system. Alle bør betale en lik prosentandel skatt mener jeg også!

  190. Du er så utrolig dum du! Grunnen til at ikke alle betaler like mye skatt er fordi ikke alle tjener like mye. DET burde du vell skjønne.

  191. For noe dritt, de må heller gi det til barn i andre land som trenger det , i stedet for og drepe dyr.

  192. Synes du er fordummende og direkte kvalm. Straffet for og være flink ?? Unnskyld meg, men hva gjør du egentlig for samfunnet? Du sitter på ræva og skriver om livet ditt, det er noe enhver idiot som har lært seg og skrive kan. Og att du skal få betalt for og og sitte i senga og klø deg i ræva er vel strengt talt mer enn latterlig. Og når du da igjen kommer og klager på att du som ikke gjør en dritt er såå flink og betaler for mye skatt, det bllir det bare alt for dumt. Du får pakker i posten og penger på konto for og gjøre intet. Jobbet hardt, fortell hva du jobber så hardt med?? Noe du ikke har fortalt , springer du ræva av deg på sykehuset kanskje, nei se til og rull kraftig inn frøken.
   Att du ønsker klassesskille og mer fattigdom får jo være opp til deg. Men synes du har lite du skulle sagt før du har fått deg skikkelig jobb, for egentlig vet ikke du hva det vil si og jobbe og yte. Den dagen du er sykepleier, politi, lærer så kan du heller få åpne andegapet ditt, frem til da synes jeg egentlig du kan klappe igjen. Du fremstår som en bortskjemt, umoden drittunge som ikke ønsker bidra i samfunnet. Du har vel mer enn nok selv om du betaler litt skatt. Du snakker om og kjøpe deg leilighet og du er 18 år så hva i alle dager er det og klage på, hva med og være takknememelig. Hadde det ikke vært for dine flinke trofaste fjortisser hadde du ikke hatt ei krone, prøv og sett ting litt i perspektiv frøken.
   Camilla : når jobbet sophie hardt og tok en lang utdannelse?? , allikevel tjener hun mer en bra, til tross for ingen kontruktive bidrag til samfunnet gjennom jobb. Dem som tjener minst er faktisk dem som ofte bidrar mest ( sykepleiere, politi etc) eller mener du att denne patestiske bloggen til blondien er viktigere. Men du har helt rett, sophie er jo nettopp en av latsabbene som tjener bra men som klager ( typisk) Hun har mer penger enn de fleste men ønsker allikval ikke bidra til ett godt fellesskap, hun viser her grådighet og att gapet mellom fattig / rik blir større ikke gjør henne noe, alstå en svært egoistisk jente.

  193. du får droppe å betale skatt da, veitu – så får du se hva du får ut av det 🙂
   jeg jobber i den dårligst lønnede bransjen i hele verden – hotell og restaurant, vi jobber ræva av oss, sitter i 30 minutter i løpet av 8 timer, går på heler i 8 timer, stresser i 8 timer, yter service i 8 timer oooosv. jeg vil tro jeg tjener 1/4 av hva du tjener på å sitte på ræva i 8 timer, være uten stram uniformsbukse i 8 timer, so on, so on. fy faen, du har det fælt :

  194. Som Ano og enkelte andre her skriver, Høyre [som jeg mener å huske du er medlem av? Unge Høyre altså] støtter pelsdyrnæringen. Så selv om du støtter Høyres partilinje med hensyn til skatt o.l., håper jeg du tar en god titt på hvordan dyr faktisk vil få det med et regjeringsskifte. Jeg tviler på at det blir noe bedre.
   Skal ikke feie under et teppe at FrP er de eneste som vil ha Dyrepoliti, og det er jo et godt initiativ. Men resten av politikken de og de andre høyrevridde partiene fører kan ikke akkurat beskyldes for å være dyrevenning.

  195. Usj, dette var litt trist å lese. Flat skatt vil kun føre til større forskjeller, og det tror jeg ikke vi ønsker oss. Jeg har brukt 5 år på universitet for å kunne bli lærer f.eks for deg, og har derfor stort studielån. Alikevel tjener jeg mindre penger enn deg. Jeg har ikke råd til å kjøpe meg hverken leilighet eller bil, noe du sier du har.
   Samtidig har jeg fått 5 års utdanning gratis, i tillegg til stipend. Det er noe av det som gjør at Norge er verdens beste land. Du får gratis utdanning, uavhengig av hva du vil bli. Er du klar over hvor mye penger du koster som vgs-elev?

  196. Er så enig! Det er jo ikke vits å ta en god utdanning og tjene bra om man må betale nesten alt i skatt! Godt at det ser ut som vi får en høyre regjering til neste år!

  197. Jeg tipper at de fleste som er enig med deg i denne saken her, er de som ikke er gamle nok til å skatte. Dere forstår ikke hvordan samfunnet ville ha blitt om skattesystemet hadde vært annerledes enn det det er i dag. Skattesystemet vårt gjør at Norge er et av verdens beste land og leve i. Ja, det er mye penger som betales inn, og det føles kanskje urettferdig. Men i det lange løp, så ville du aldri kunne gått på skole gratis, gått til tannlege gratis, hatt gratis skolebuss etc.
   Dette handler også om at de som dessverre er dårligere stilt i samfunnet skal få muligheten til å benytte seg av de samme godene som alle andre. Ved å betale skatt så bidrar man til likhet og rettferdighet i samfunnet!
   Har du tenkt over det Sophie Elise?

  198. Helt UENIG. Det er en stor forskjell på 10% av 10 kroner og 10% av 10 000 kroner. Du bestemmer selv hvor mye av inntekten din du vil skatte, så om du skattter 40% høres det litt rart ut. Det er nemlig det en jeg kjenner som tjener 200 000 kroner i måneden skatter. Klart det er urettferdig, men det hadde vært mye mer urettferdig om mennesker som ikke hadde råd til sykehus, eller om en fattig familie skulle skatta vekk all inntekten sin fordi de som tjener mye synes det er urettferdig at bare de skatter mye.

  199. Kan ikke du melde deg inn i poliktikken , håper du blirstatsminister. hadde ihvertfall semt på deg =)

  200. Du må tenke litt her. Jeg forsvarer ikke det sinnssyke skattesystemet her i Norge, i den forstand at pengene brukes ikke fornuftig allikevel, med tanke på både skoler, veier, eldresentre og sykehus som faller sammen.
   Men, jeg vil problematisere LOGIKKEN din her. Du tjener såpas mye at hvis du blir skattet 40% (som er MYE, og da tjener man MYE), så har du fortsatt kjempe god råd til absolutt alt annet i hverdagen, pluss litt til.
   Venninnene dine skatter bare 17% av en grunn; de tjener lite. Skatter de samme sum som deg, 40%, vil ikke de bli sittende igjen med en dritt til overs.
   Om du mener at du skulle skattet like lite som dem, er det en ting. Men mener du at alle andre burde skatte like mye som deg, så er det feil. For da blir mange mennesker sittende med lite penger igjen.
   Jeg er enig med budskapet ditt; at det er typisk staten å karre til seg mer jo mer man tjener. På grunn av systemet vårt nyter vi goder som mange andre land kan se langt etter. Det skal ikke glemmes. Husk på gratis skolegang og sykehusopphold – vi trenger ikke forsikring og må ikke betale 3000 kr for ett røngtenbilde.
   MEN, når eldresentre, sykehus, skoler, veier og kollektivsystem raser sammen fordi politikerne ikke GIDDER å bevilge nok penger til å holde det gående, da er det surt å gi bort så mye penger. Det er mange unødvendigheter som IKKE skal finne sted i Norge, uansett hvor godt vi har det.
   Forresten, fattigdomsstatistikken har gått betydelig OPP de siste årene (se SSB) etter at de rødgrønne tok over. Skal ikke sosialister gjøre forskjellen på fattig og rik mindre? Hmmmmmmmmmmmmmmmm!

  201. Du ønsker å betale mindre skatt, og heller pakke det meste av pengene du tjener i din egen lomme? Du som (mest sannsynlig) tjener flere hundre tusen i året, merker vel ikke om at du må betale en 1000-lapp for å dra til lege istedet for en 100-lapp, eller at du må betale for egne skolebøker og skoleplass. Vet du at staten betaler ca 66 000 kroner hvert år for èn elev skal gå på skolen. Tenk om du måtte ha betalt for det selv. Tenk også på de “fattige” i Norge..
   Faren min har alltid vært bonde, og han har alltid tjent rundt 100 000 i året. Han har også måttet betale skatt.
   Jeg mener at regjeringen i Norge i dag gjør en super jobb! Gjør de noe feil? Vi har det kjempebra i Norge. Vi i Norge er alt for egoistiske. Vi klager på absolutt alt. Tror du at en annen regjering ville gjort alt mye bedre?
   Mindre skatt til de som tjener masse – mere penger du kan bruke på deg selv – og mindre penger til felleskassa. Etter min mening er det veldig egoistisk.

  202. Som så mange andre velger du å bare se det negative som er at pengene fine forsvinner til “ingenting”. Grunnen til at Norge er ett så godt land å bo i er nettopp pga. skattesystemet vårt.
   Dere som mener at alle skal betale like mye skatt er jo helt på bærtur! Skal en frisørlærling med såvidt 100.000 i året betale like mye som en lege for eks?! Hater å være nedlatende, men det viser rett og slett hvor unge og lite informert dere er.

  203. Herregud, hun sa ikke at vi skulle slutte å betale skatt, eller at alle skal betale akkurat samme sum, men at vi alle burde betale samme prosent! Les grundig å få med dere hva hun mener, før dere begynner å gå i mot da.
   Kunne ikke vært mere enig sophie!
   Unge Høyre <3

  204. Jeg mener definitivt at de som har mest også skal betale mest. Dette er et viktig virkemiddel for å unngå ekstreme klasseskiller som de har i mange andre land.
   Det er dessuten ikke slik at det nødvendigvis er en sammenheng mellom hardt arbeid og lønn. Lavtlønnede yrker kan være minst like arbeidskrevende som godt betalte yrker.

  205. Dette er et veldig kontroversiell sak. Majoriteten av befolkningen i Norge lever bra. Materialistiske goder er noe nordmenn trenger mindre av. Om du må betale mer enn andre i skatt, burde du ta deg til takke med det. Ja, litt av skattepengene går kanskje til idiotiske saker, men de fleste av skattepengene går faktisk til at du skal ha en trygghet. En trygghet innenfor utdannelse, trygd, medisinsk støtte etc. Det er ikke alle som har den tryggheten. Jeg vil heller betale mye i skatt, og ha den tryggheten, enn å betale mindre i skatt og miste den tryggheten.
   Ja, Norge er kanskje et rikt land. Men det betyr ikke at vi er sikret for hele fremtiden. Hva skal skje når oljen tar slutt? Se for deg dette scenarioet: Regjeringen fjerner mye av skatten, de fleste får mer penger og deretter et “bedre liv”. Dette er da flott og godt, helt til oljen begynner å ta slutt. Da vil der være veldig essensielt for nordmenn, vis man da fortsatt vil ha denne tryggheten, at man hever skattene igjen. Det er her det går gale. Har man først fått smaken av noe godt, er det vanskelig å slutte med det. Menneske vil alltid ha det de ikke kan få.
   Har enda ikke skjønt hvorfor folk ikke utdanner seg innen interesser? Det har da ingenting å si hvor mye du får i lønn, så lenge du jobber innen det som interesserer deg.

  206. Merkelig at du velger å kritisere norsk politikk på ett av de få områdene hvor det fungerer jævlig bra. Altså, resten av verden opplevde en finansiell krise for ikke så lenge siden og Norge merket ikke noe til den nettopp pga dette systemet. Ja, vi er en velferdsstat med masse friheter med det at vi skal ha stor frihet på skatt syns jeg ikke vi behøver. Det kreves noe for at velferdsstaten skal holde seg ved like. Også i et demokrati fremmes likestilling på det økonomiske og slik er det. Det kan aldri bli ett fritt demokratisk samfunn dersom forskjellene på det sosiale, politiske og økonomiske er for store. Du tjener jævlig godt, uavhengig av hvor mye som går til skatt, hvis du skal se på arbeidet du legger i det og samtidig tenke på andre yrker og personer som har andre ting å ta hensyn til i forhold til sin lønn.

  207. Kunne ikke vært mer enig! det er du som har jobbet for pengene og da er det dine! Lik prosent er mye mer rettferdig!

  208. Sara: Og si at Norge ikke merket noe til finans krisen, sier litt om hvor lite du følger med.
   Norge merket dette ganske mye, og det har gått ut over mange mennesker, spesielt da privat firmaer som ikke får støtte fra staten.
   Til dere andre som sier at FRP er FOR pelsdyrstøtte, les denne artikkelen før dere uttaler dere om noe dere ikke har peiling på.
   http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8376038

  209. Hvor gøy er det å jobbe hardt, og se alle pengene forsvinne? For deg er dette et luksusproblem, du har så mye penger at du må klage på at du ikke har nok. Hvis vi alle skulle hatt like mye i skatt, hadde de som ikke har like bra inntekt som deg lidd mest. Du snakker om at du mister 20 000 av omlag 50 000, som gir deg nok penger til å overleve (og vell så mye). Men for en gjennomsnittlig tenåring med en lønn på kanskje 8000 kr mnd, og som kanskje jobber enda mere enn deg og er flinkere i sin jobb enn du kanskje er i din, også må betale 40 prosent i skatt, sitter denne personen bare igjen med 4800. Greit nok at dette er en grei lønn, men hvis denne personen også skulle forsørget et annet menneske hadde det blitt alt for lite. Grunnen til at vi har forskjellig skatt, er fordi vi alle skal ha nok å leve av. Det gir mening at de som tjener bedre også burde gi litt mer enn de som ikke tjener så godt, slik at vi alle sammen kan leve et liv som ikke blir plaget av mangel av penger. For lik skatt for alle rammer de fattige mest, men kommer til fordel for de rike.
   I de fleste tilfellene syns jeg du setter ting i perspektiv og skriver gode innlegg, men dette innlegget var dårlig av deg. Du burde sjekke hva som er realiteten før du slenger ut slike innlegg på en såpass stor blogg. Og ikke bare høre på dine Høyre-medlemmer.

  210. Må le litt.. Jeg har et hardt fysisk krevende yrke. Du tjener nok dobbelt av meg hvis ikke mer. Ved å gjøre det andre har som hobby og bruker fritiden sin på. Lurer på hva som er så urettferdig jeg? Helt sykt at i 2012 går det å ha en side på Internett hvor man poster bilder og forteller hva man skal gjøre og har gjort, under kategorien jobb. Lurer på den dagen dere ikke har bloggen lenger å virkelig må JOBBE.

  211. Ka skjedde med ditt glødende engasjement for AUF? Kordan at du bytta til Høyre, som e heeeelt på andre sia??

  212. “Yt etter evne, få etter behov.” Du tjener utvilsomt mer en dine venninner og kan dermed betale mer også.

  213. >altså vi har en velferdsstat, masse penger, kan vi ikke slutte å betale skatt?
   Olja varer ikke evig, enig med deg at skatteprosenten er litt skjevt fordelt, men det at du kaller det en ”straff for å være flink” er utrolig provoserende.
   Dette blir for dumt.

  214. Jeg syntes det er veldig bra du engasjerer deg i politikken, og ser helt klart hva du mener og hvorfor du står får det! Ser mange her kommenterer ting som at de trudde du var smart som meldte deg inn i AUF, men så bytta du til høyre, og andre ting som at de har mistet respekt for deg, eller mistet en leser. HVOR DØMMENDE ER IKKE DET? Det er dine meninger, og det du står for, og det burde alle respektere, uansett om de er enig eller ikke. Det å gå til personangrep på deg for at du mener dette, er rett og slett mangel på toleranse ovenfor andre mennesker. Noe det igrunn bare er synn i dem for. Men jeg kjenner jeg blir så provosert! Politikk handler om å se ting fra flere sider for å så finne den siden som er VIKTIGST for DEG. Jeg er helt sikker på at du er reflektert nok til å se dette tema fra flere sider, og har kommet fram til at dette er det DU står for. Og da er det rett og slett respetløst og umodent og kritisere deg på en slik måte!
   skam dere.

  215. litt enig. men litt uenig. Jeg har en jobb der ejg jobber gjennomsnittlig 1 gang i uken. Og her sitter jeg såvidt. Blogger selv, seer at det også er litt av en jobb. men hadde fortsatt vært urettferdig å betale samme skatt som eks deg som tjener flere 1000 av kroner på å legge ut bilder av deg selv. Jeg hadde selvfølgelig blitt irritert, men de pengene du får i brutto til slutt skal du bre være fornøyd med at du har… tenk over hvilken jobb du gjør for pengene her

  216. nå må du tenke litt på det at hvis du betaler f.eks 30% skatt, av det du tjener, så er det kanskje mye for deg, men hva med de som tjener bare halvparten av deg igjen da? og du mener dem skal betale 30% dem også? da har ikke de stort igjen etterpå.. derfor er det ganske rettferdig at de som tjener mer, betaler mer skatt, enn de som ikke tjener så bra.. Staten, samfunnet osv, alle som har med det å gjøre, tenker såpass mye på det at alle skal ha nok til å klare seg.. derfor er det slik at de som tjener bra, betaler mer skatt. Men man burde bare være evig takknemlig for hva man betaler! GRATIS skolegang først på grunnskole, så videregående, GRATIS helsehjelp, GRATIS pcer på skolene, GRATIS samfunnstjenester for oss, og dette takket være at alle betaler skatt. Så egentlig er det ingenting å klage over, mener jeg da:) Vi lever i ett ufattelig rikt og BRA land,vi får det meste levert på “sølvfat”, så det å betale en viss sum på skatt, burde ikke være noe problem 😉

  217. Hva man tjener har ofte veldig lite med hvor mye man jobber.. De jobbene som kanskje er de mest krevende og samfunnsdyrkende, er ofte de med lavest lønn. Og du mener da at disse menneskene skal betale en likestor prosent av det de tjener, som de som jobber like mye, men tjener mye mer???

  218. Enig med Øyunn! Hvis de som tjener mindre skal betale like stor prosent i skatt som de som tjener bedre, sitter jo de igjen med mye mindre. Du klarer jo åpenbart ganske fint å leve på lønnen selv om du må betale mye skatt! ikke alle som kan det.

  219. og du stemmer arbeiderpartiet? Dette er vel en av de viktigste tingene arbeiderpartiet står får, mens du har et meget høyre-syn på dette. Kanskje sjekke hva du og partiet står for, før du velger parti?

  220. Men hvis en som tjener mange millioner i året betaler 30% skatt, akkurat som en som tjener 600 000 kr i året, blir ikke det rettferdig? De 30% av millionæren, det blir jo veldig mye penger ut av det, siden personen tjener rått? Blir nesten litt for dumt at hardtarbeidene mennesker som min egen far blir lesset på med formue skatt, vanlig skatt, eiendomsskatt og alt mulig faenskap hvert år, fordi staten skal ha sitt, og det skal være likt for alle.
   AUF har gått rundt og reklamert over hvor flinke de har vært med å sette ned prisen på bussmånedskortene og kinobilletter. Men det har jo bare gått utover de som betaler skatt, at de må betale enda mer. Nei, nå burde Høyre komme til makten snart!

  221. HELT ENIG!!!! Det lønner seg ikke pengemessig å ta en hard og lang utdanning pga at man nesten ikke merker forskjell på en inntekt på 400 000 å en på 1 000 000, det burde blitt satt EN prosent av inntekten til ALLE i Norge, punktum!

  222. Haha, seriøst?
   De som tjener mere penger enn andre har også råa til å betalt mere i skatt. Norge er et herlig land: likt for alle.
   Det finnes jo veldig rike og velstående personer i norge som har dyre biler, hus osv. Disse tjener mere enn andre og må også betale veldig mye i skatt men de har likevel rå til å kjøpe seg dyre ting.
   Tenk deg litt om da. Som flere andre er jeg en fan og leser bloggen din veldig ofte, men herlighet!
   Jeg er 17 år og tjener rundt 70 000 i året og betaler masse i skatt, akkurat hvor mye vet jeg ikke, kanskje rundt 20-30%. Dette syns jeg er helt greit, skatteetaten gjør ikke at du må betale mer skatt enn du greier vettu!
   Du som har skrevet overfor at det ikke er noe poeng i å ta en høy utdanning å få mye i lønn fordi du må betale mere i skatt: de som tjener godt er de som har fine biler, disse har de rå til fordi DE TJENER BEDRE enn andre. Hadde alle endt opp med samme sum etter de har betalt skatt så hadde eg skjønt det, MEN DET GJØR DE IKKE!!!

  223. Nå må du tenke. Hvis en som betalte halvparten så mye som deg skulle betale det samme som deg, ville ikke det vært litt urettferdig for den andre da? Man må ta hele situasjonen i betraktning. Det er ingen straff å betale skatt. Du bidrar til Norges gode system, noe som alle burde være fornøyde med. Vi har ingenting å klage på.

  224. Om alle skulle betalt like høy prosent i skatt hadde de som ikke har mulighet til å tjene mye vært fattigere og de som er så rike vært enda rikere.
   Synes du virkelig at det er greit? Og at vi ikke trenger å betale så mye skatt fordi vi er så rike – tror du ikke at det er en grunn til at Norge regnes som verdens beste land å bo i ?
   Du bør gjerne sette deg litt inn i hvordan ting er i verden rundt deg før du skriver slike innlegg om ting du tydeligvis ikke har noen som hels kunnskap om.
   Egoistisk tankegang.

  225. Merker jeg mister troen på Norges fremtid når jeg leser ting som dette.. Og da mener jeg ikke bare innlegget, men også mange av kommentarene som støtter denne jenta som tydeligvis ikke har noen peiling på hvordan verden fungerer.

  226. Hvis man ikke hadde betalt skatt, hadde det kostet penger å ligge på sykehuset og å gå på grunnskolen. så enkelt er det. Så da hadde Norge vært som mange andre fattige land, der de ikke kan dra på sykehus å bli friske, og mange hadde ikke kunnet gått på skole, pga pengemangel.

  227. Jeg forstår at mange blir frustrerte pga. høy skattenivå, men det at du skriver at de som jobber hardest må betale mest skatt, mener jeg egentlig blir litt for naivistisk og feil. De som virkelig jobber hardest, er de som jobber med vasking og innen serviceyrket, ikke de som jobber i kontor.De som sliter rævva av seg for å tjene 20.000 kroner FØR skatt, er de som jobber hardest. Ikke de som tjener 800 kroner i timen. Jeg sier ikke det at de ikke har jobbet hardt for å få den jobben de har, men du må ikke glemme de som har flere småjobber som vaskere fordi de knapt har penger til å betale husleie. Ikke glem at vi har en del av disse i Norge og.
   Og det at noen sier at de er “studenter som jobber deltid og betaler like mye som sine medarbeidere som jobber fulltid i skatt”, well that’s bullshit. Punkt 1: du tjener mye mindre, og jobber mye mindre enn din medarbeider som jobber fulltid. Punkt 2: jeg tror neppe at dere betaler like mye skatt. Hvis dere da gjør det, må grunnen være at dere tjente sånn ca like mye året før.
   Selv jobber jeg deltid, og betaler en god del skatt, men jeg klager ikke. Hvorfor klage på noe som blir ytret som den velferdsstaten Norge er?

  228. Hvis du hadde betalt f.eks 3000 kr mindre i skatt i måneden, hva hadde disse pengene gått til?
   En ny chanelveske eller en ny mac kanskje?
   Er det ikke da bedre om de som ikke tjener 50 000 i mnd på å posere med trutemunn, altså de som jobber hardt uten å tjene masse penger, kan få en litt enklere hverdag?
   Tror heller ikke at du er klar over hvor mye vi får igjen fra skattepengene som vi betaler.. Gratis skolegang, rimelig sykehjelp, osv, osv.

  229. Jeg synes det er så morsomt at folk som synes det å “flytte” fra AUF til UH er en helomvending. Ap og Høyre er jo partier som går hånd i hånd, med kun småting som er forskjellige. Ap beveger seg mer og mer til høyre, dessverre.

  230. Joda, selvfølgelig er det kjipt å måtte betale av pengene du tjener. Men den sikkerheten du får av å skatte, den synes jeg det er verdt å betale for.
   Som noen andre også har trukket frem, så vil f.eks. 25% skatt merkes mye bedre for de som tjener typ 400 000, enn for de som tjener 1 000 000. Skattespørsmålet er veldig vanskelig, men jeg tror det beste vi kan gjøre er å finne oss i at det er slik, og heller stemme borgerlig om det er noe vi vil endre.

  231. Dette er jeg så absolutt ikke enig i. I år har jeg betalt 19% av det jeg tjener som skatt, og jeg sitter igjen med under 10 000 kroner stort sett hver måned. En som tjener 25 000 kroner i måneden før skatt skal ikke måtte skatte like mye som en som tjener 50 000 kroner i måneden. Det er ikke rettferdig, rett og slett fordi prosentandelen av 25 000 kroner er større enn for 50 000 kroner. Det sier seg selv at man skatter mer når man tjener mer, og det er likt for alle. Det du skatter, nyter du godt av den dagen du eventuelt skulle bli alvorlig yk, den dagen dine barn starter på skolen og den dagen du begynner å motta pensjon. Så synes ikke du skal klage, du tjener mest sannsynlig godt over en gjennomsnittelig månedslønn selv etter skatt.

  232. jobber du hardt da? .. skulle gjerne hatt din jobb å skattet slik istedenfor å jobbe 100% stilling og skatte lite….

  233. Du burde kanskje undersøkt litt emr hva folk tjener i penger, skrevet kilder osv. Ser ikke ut som du kunne nok om dette. Mamma var i en veldig hard situasjon selv, der hun var hjelpepleier, hun satt igjen aleine med meg og broren min, jobbet dågnet rundt, måtte stresse for harde livet, hun tjente dårlig og dette er en jobb som krever kjempe masse, Hun ble sykemeldt i flere år pga dette, hun taklet det ikke, hun er forsatt syk .Syns du forsatt folk skulle betalt like mye skatt? Hvor urettferdig og TRAGISKT hadde ikke det vært? Slutt å sipp, du er forsatt ung og ikke fått deg en skikkelig jobb ennå. Mamma var 35+ og KLAGDE ikke et sekund.

  234. La oss ta eit svært forenkla døme på dagens skattlegging i Noreg, og så sjå kva som skjer om vi innfører flat skatt.
   Vi tenker oss at det bur 5 millionar lønnstakarar i Noreg. Av desse har 2 millionar ei årslønn på 200 000 kr, 2 millionar har ei årslønn på 500 000 kr og 1 million har ei årslønn på 1 million kr. Dette gir ei snittlønn på 480 000 kr, ikkje så langt unna over det reelle talet for 2012 (no er det riktignok ikkje så mange lønnstakarar i Noreg, men la oss ikkje henge oss opp i det). Vi tenker oss vidare at alle desse har skatteklasse 1, og ingen særfrådrag utover botnfrådraget. Med dagens system skal då dei som tener 200 000 betala 37 622 kr i skatt (18,8 % av inntekta), dei som tener 500 000 skal betala 145 320 kr i skatt (29,1 % av inntekta), og dei som tenner 1 million skal betala 375 428 kr i skatt (37,5 % av inntekta) (tala er reikna ut i Skatteetaten si applikasjon for enkel utreikning av skatt i 2012, http://www.skatteetaten.no/applikasjoner/enkel2012_20120605.htm). Dei totale skatteinntektene for staten Noreg blir då 7,41*10^11 kroner (eller 741 milliarder kroner, om du vil).
   La oss vidare tenke oss at vi helst vil halde på det same velferdsnivået som før, og ikkje senke skatteinntektene, men at vi altså innfører flat skatt med ein prosentsats som er lik for alle. For at staten skal få inn like mykje pengar som før må alle no betala 30,9 % av inntekta i skatt. Dei som tener 200 000 må betala 61 800 kroner i skatt. Det nærmar seg ei dobling av skatten for dei som alt har lite å rutte med. Vidare får dei redusert nettoinntekta si etter betaling av skatt med 15 % samanlikna med situasjonen ovenfor. Dei som tener 500 000 må ut med litt meir i skatt enn tidlegare, nemleg 154 500 kr. Det vil seie ei auke i skatten på ca. 9000 kr, men nettoinntekta etter betaling av skatt blir berre redusert med 2,6 % samanlikna med ovenfor. Til slutt har vil dei som tener 1 million. Dei får redusert skatten sin med over 66 000 kr. Vidare aukar nettoinntekta deira med over 10 % – sikkert eit kjærkomment bidrag for dei som har mest frå før.
   Dette er eit svært forenkla og hypotetisk døme, men det skildrar likevel ganske greitt at flat skatt er ein ganske grei ting å innføre – om du er rik og over hovud ikkje bryr deg om at dei som ikkje har fullt så mykje pengar òg skal ha råd til å leva. For oss som eig litt meir solidaritetskjensle følast det kanskje litt meir riktig å halde på dagens system med botnfrådrag og toppskatt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg