fra og med i dag – vegetarianer!

Jeg har tenkt litt, og det er feil at jeg skal være så opptatt av dyr og fremme den saken mens jeg samtidig spiser masse kjøtt hver dag. Så i dag bestemte jeg og Lisa oss for at vi skal bli vegetarianere! Vi begge har prøvd å være det tidligere men nå som vi er eldre og har litt mer kontroll over hva vi spiser så tror jeg det kan gå bra. Vi kan spise fisk og bruke meieriprodukter som smør og slike ting som man bruker når man lager mat, men jeg skal ikke drikke melk som før og naturligvis ikke kjøtt, kylling, egg osv. Vi har blitt enig om at vi kan spise kjøtt når det er kjøtt som er villt, altså at noen vi kjenner har vært på for eksempel rypejakt fordi da vet vi at dyrene har levd i det fri og det er den eneste humane måten å gjøre dette på. Dere må ikke missforstå og tro dette er en oppfordring til dere slik at dere skal bli vegetarianere, fordi det er ikke alle som vil, klarer, har livstil osv til å gjøre dette. Dette er et valg jeg har tatt for min egen del, rett og slett fordi jeg ikke klarer å spise noe som har blitt drept på inhumane måter bare slik at jeg skal få et måltid.

Dette er ikke en blogg som handler om dyr, så bloggen min er enda den samme! Men jeg må bare få ut tankene mine. Jeg føler meg rett og slett litt råtten og ekkel som har masse døde dyr inne i kroppen min. Så i dag var altså mitt siste måltid hvor jeg spiser kjøtt, ettersom jeg spiste kylling i dag. 

Eneste jeg er redd for er at jeg skal gå mye ned i vekt, miste muskler og lignende, så jeg lurer – er noen av dere vegetarianere? Hva spiser dere, hvordan funker det? Og sist men ikke minst så håper jeg at dere kan komme med tanker rundt dette, er det bra eller dårlig at jeg blogger om dette, og støtter dere meg i mitt valg?

Slik ser kroppen min ut nå, dere skjønner vel at jeg ikke KAN gå ned i vekt fordi da kommer jeg ikke til å se frisk ut. Så det er veldig viktig! 
Mitt siste måltid med kjøtt!

415 kommentarer
  1. eg spiser kjøtt, har tenkt FØR og bli veggtarianer, men hva hjelper det ? Ja jeg blir veggterianer, men ALLE ANDRE folk spiser kjøtt forde! MANGE MILLIONER! EN fra eller til, hva her det og si? jeg tenker sånn: samme om jeg har 49kr eller 50kr, care liksom ? Samme om det er 80 millioner som spiser kjøtt eller 79 millioner limsom? 😛 <3 Men det er ditt valg, ofc;-**

  2. Jeg hadde aldri klart det, haha.
   Jeg er ikke vegitarianer, men jeg har ei veninne som er det! Hun spiser fisk og grønnsaker + hun drikker melk… Men nei, hun er ikke for tynn, hun har en helt normal kropp 🙂

  3. Er du gæren, du kan ikke leve uten KJØTT, vedder på at du ikke kommer til å klare deg (dessverre) siden du både drikker melk hele tiden og liker taco (kjøttdeig) 😉 goood luck baby!

  4. Du maa finne ut hvilke proteiner og vitaminer som er i kjøtt, Saa finner du ut hva som kan erstatte de 🙂

  5. Egg går det ann å spise, det er ikke et dyr. Det er et ubefruktet egg, altså det hadde aldri vært levende uansett. Det er det samme som at du har mensen, det er et ubefruktet egg som aldri hadde blitt en unge.
   Melk er også noe som produseres fra kua som ikke er skadelig for kua at vi tar. Den trenger å bli melket, hvis ikke går den med melke spreng og det er vondt!
   Du må spise bønner sånn at du får i deg nok proteiner nå som du ikke spiser kjøtt.

  6. Få i deg mye proteiner fra andre ting enn kjøtt, og tren styrke slik du pleier. Ta deg heller en proteinshake, enn et biffstykke feks ?

  7. Du må tenke på hvilke vitaminer du går glipp av og sånn. Finn en annen kilde der du kan få det fra eller ta vitamin tabletter. Men det høres litt kokko loco ut egentlig. 😛

  8. Jeg skal bli grisebonde! og om noen år skal jeg ta over familiegården. Og jeg kan forsikre deg om at dyrene som kommer fra Norske fjøs har det godt. I Norge så er det ikke noe store dyrevellferdsproblemer som det er ellers i EU og i USA. feks bedøvelse under kasturering, løsdrift og at de får beholde ører og haler som de ikke får i feks. vårt naboland Danmark. viss du har noe spørsmål om landbruk bare send meg mail: [email protected]

  9. en venninne av meg var vegetarianer i 1år og hun ble veldig sliten og trøtt og orket nesten ingenting, å hun fikk jernmangel og hvis du kanskje har det siden du blir fort svimmel når du reiser deg og slikt så bør du passe litt på. Dette skriver jeg fordi jeg ikke vil at du skal ta skade av det ( ikke at jeg tror det )

  10. Jeg er vegetarianer! Før jeg begynte veide jeg 65 og nå veier jeg 49! IKKE bli vegetarianer om du er redd for å gå ned i vekt! (jeg trener ikke)

  11. Om du ikke spiser kjøtt så gjør det ingen forskjell på hvor mange dyr som blir slaktet rundt om her i verden…. Kroppen din trenger kjøtt for å få de viktige vitaminene og du kommer nok til å gi opp å ikke spise kjøtt om en liten stund….

  12. Det gjelder å få i seg proteiner, fett og sånne ting som du vaneligvis får i deg fra kjøtt menmå erstattes med noe annet som bønner, spinat og spirer osv.

  13. Jeg kjenner noen som er det, så lenge man spiser og drikker nok går man ikke ned i vekt! Jeg synes at det er bra at du skal bli vegetarianer at du tenker så mye på dyr. Men jeg tror ikke at det kommer til å bli lett. Men hvor lenge har du egentlig tenkt til å være vegetarianer? Du kan liksom være vegetarianer annen vær uke eks? Eller annen vær måned?

  14. Få deg en time hos ernæringsfysiolog. Koster sikkert litt, men er en veldig god investering! Da kan du får vite hva du må spise for å få i deg nok proteiner. Det er ihvertfall viktig å spise mye linser, bønner etc. Det å være vegetarianer er egentlig helt problemfritt, hvis du får i deg nok næringsstoffer!! Så ta kontak med noen som har peiling :))

  15. Lykke til ! Husk å ikke spis Gelatin !Det er stivelsen eller gelen brukt i godteri/ sjokolade som feks. Bamsemums og Troika sjokolade. Gelatin er laget av dyre knoker og hud.

  16. støtter deg i det! jeg er hallveis-vegeterianer, hahaha hørtes teit ut, jaffal jeg spiser nesten ingenting kjøtt, av og til i veldig små mengder. jeg er naturlig tynn og ble aldri tynnere eller noe sånt etter at jeg sluttet å spise kjøtt 😉

  17. Er faktisk farligere for dyrene når folk er vegitarianere. For hvilke mat skal dere spise? Jo, dyrene sine. Da kan de dø av sult .. Og det er vel ikke bra?

  18. stilt av deg sophie! jeg syntes dette er bra. jeg har hørt att hvertfall veganere pleier og spise tofu, men jeg vet egentelig ikke helt hva det er. noe jeg også har hørt rykter om er att det er litt oksekjøtt ellerno i gummigodteri, så hvis du vil være helt vegetarianer, bør du kansje skjekke det opp 🙂 men jeg syntes dette er var en veldig god ide og jeg håper du ikke går ned i vekt da 🙂

  19. Jeg har en venninne som er vegetarianer, hun ble det i mai i fjord, så det er nå litt over ett år siden. Hun har ikke gått noe spesielt ned i vekt, men hun har alltid hatt noen kilo ekstra..

  20. Jeg har en bror som er veganer da.
   * Spiser ikke ting som blir produsert eller laget av dyr, ikke melk, honning( kommer fra bier ) o.l
   * Han spiser en kjøtterstatter som kalles Tofu. Og han drikker soyamelk. Fortsatt ganske mye man kan spise.
   * Han spiser heller ikke fisk, men tar vitaminer slik at han får de proteinene han da trenger 🙂

  21. jeg har kun spis kjøtt fra fisk i over et år nå 🙂 du går mest sansynlig ikke noe særlig ned i vekt pga at du lett bytter ut kjøtt med mye korn produkter osv, og det inneholder jo mye kalorier og karbohydrater 🙂 bare sørg for å passe på at du får i deg proteiner ! jeg har vært utrolig dårlig på den biten og ble veldig trett og slapp i kroppen av det etter en stund. Nultrilett barer osv er en grei ting for å få i seg noe av det du trenger 🙂 eller bare kjøp deg proteinpulver og kosttilskudd 🙂

  22. tror du virkelig det hjelper at to jenter blir vegetarianere? De som slakter dyrene slutter jo selvfølgelig å slakte dyr pga dere så det er ganske unødvendig. Ja det fins mange vegetarianere, men tenk så mange andre som spiser kjøtt i verden, de folka kommer aldri til å slutte å slakte dyr pga folk som boikotter kjøtt!

  23. Dette er jo en stor forandring for kroppen din hvis det varer så i begynnelsen kommer til muligens til å bli uvel og gå ned i vekt, men etter hvert så kroppen din blir vandt med den nye livsstilen kommer det ikke til å være et problem lengre 🙂

  24. Dersom du fortsetter å spise fisk, så er du ikke vegetarianer, men Pescetarianer(?). Er litt usikker på stavemåte, men men! Dersom du er redd for å gå ned i vekt, så bør du skaffe deg soyaprodukter (veggis-kyliing, hotdogs, ”kjøtt”deig osv.). Jeg har vært vegetarianer i litt over 1 år nå, og jeg lover deg at det overhode ikke er vanskelig. Det er mye proteiner i bønner også. Jeg spiser hva enn jeg har lyst på, så lenge det ikke inneholder noe fra fisk eller dyr. Deriblant gelatin. Utrolig nok inneholder selv iskrem (f.eks. sandwich) gelatin, og jeg gikk nesten i den fella her om dagen. Vær også obs på at det er kjøtt i selv simple ting som Toro ertesuppe. Les bakpå ting du kjøper. Det er bare en vanesak, så dette klarer du med glans vil jeg tro. Jeg støtter valget ditt, det gjør jeg virkelig. Jeg blir glad når andre blir vegetarianere, for nå begynner jeg nesten å føle meg ensom. Så lenge du spiser sunt og variabelt, så går det bra. Personlig tenker jeg ikke på om jeg får i meg nok av ditt og datt, nemlig fordi soyaproduktene inneholder alt jeg trenger! 🙂 Og ja, det er bra at du blogger om dette!

  25. Det er jo ikke uhumant og drikke melk eller spise egg. Disse to har ingenting med dyrevern og gjøre. Jeg skjønner at du ikke vil spise dyr, fordi de blir foret opp for å bli drept, men å legge egg eller å produsere melk er to naturlige ting i et dyrs liv.

  26. Bra at du står opp for dyrene!
   har du tenkt til å kun bruke sminke og produkter som ikke er testet på dyr også?
   Fordi hva de gjør med dyrene er helt forferdelig!
   Jeg selv har boikottet alle produkter som er testet på dyr;P Håper du og mange andre begynner med det og:)
   Digger bloggen din, Sophie;)

  27. herlig =D jeg er selv vegetarianer, og jeg spiser en del soya produkter, og laktosefri produkter :-)) Det finnes veg.pølser osv på helsekosten :-))

  28. Nøttestek, risotto med spinat, spis MASSE spinat!
   Nøttestek og nøttebiff er NYDELIG! Vegetarlasagne med nøttekjøtt er supergodt, smaker vanlig lasagne. Nøttekjøtt kan du bruke i alt, som erstatning for f.eks kjøttdeig! 🙂 Du går ikke ned i vekt om du spiser dette, for det er fortsatt ost med fett i, brød med frø i, og hvete. Men jeg anbefaler virkelig nøttestek med pom’fri og barnaisesaus 🙂

  29. Jeg har vært vegetarianer i en periode tidligere, det er ikke farlig, så lenge du tar vitaminer/tran og sånnt. Noe du må/burde spise hvis du ikke skal spise kjøtt er bønner og linser! Som erstatning av kjøtt. Jeg spiste masse av det, og fallafler (kjøttboller som ikke er laget av kjøtt). Og ble aldri dårlig eller gikk ned i vekt. Lykke til!

  30. så bra at du har funnet ut av at du vil slutte å spise kjøtt. støtter deg på det, er så flott at du bryr deg så mye om dyrene. Jeg selv er helt enig med deg i absolutt alt du skriver på bloggen din om dyr. har selv hatt lyst til å slutte å spise kjøtt men da jeg er så tynn og underernært er jeg nødt til å spise det for å ikke bli mer sjuk. Men du får vel prøve å finne noe som kan erstatte proteinene slik at du får i deg det du behøver og ikke går ned i vekt 🙂

  31. Jeg er vegeterianer og veldig tynn! men det er ikke på grunn av at jeg ikke spiser kjøtt. har gått opp i vekt etter jeg ble det, og det er fordi jeg trener mye og har fått større muskler, og jeg spiser MYE. Så ikke bekymre deg, om du ikke kutter ned på maten, kommer du til å holde vekten din.
   Elsker smilet ditt, Sophie.

  32. jaaa, du må blogge om dette:) og om dyr osv. Syns det er kjempe bra at du engasjerer deg så masse, så stå på sophie !!! 🙂 men hvorfor kan du ikke drikke melk, lurer jeg på?

  33. Forresten, til alle negative kommentarene; Det er noe som heter: “be the change you wanna see!” Synes det er kjempebra at hun tar tak i ting!

  34. Herregud! jeg ELSKER bloggen din! Du har fått så mye respekt fra meg.. jeg er veldig dyrevenn og hater å spise kjøtt og jeg går aldri med pels eller skinn, ikke en gang uekte..
   Jeg støtter deg så klart! <3 <3

  35. Jeg er 15 og er en gammel vegitarianer.. Altså jeg er ikke det lengre. Jeg fikk beskjed om å kjøpe noe som heter linser, det er noe som smaker kjøtt og har alle proteiinene karbohydratene og blablabla som ett vanlig uhumant slaktet dyr hadde i seg.. Det skulle smake det samme også.. Gadd aldri å kjøpe det x) bare ett tips! Støtter deg Sophie! :))

  36. synes det er kjempe bra at du er blitt vegetarianer!! jeg var det i 2 måneder men kunne ikke fortsette pga. jeg ble syk av det. men kan du forklare hvorfor du ikke drikker melk?

  37. Er du dom eller ? Du kan jo drikke melt og spise egg og sånt, men vest du sier at du skal bli vegetariener spiser du ikke KJØTT. alt annet er loft. Du kommer til å miste muskler og gå ned i vekt, du blir ikke å få i deg nok proteiner. siden du prøver å gå opp i vekt, spis masse drittmat. men det er bare lattelig at du skal slutte å spise kjøtt fordi du er imot dyremishandling. Spis hva du vil sier jeg bare !! Det gjør jeg, er slank og fin, spiser mye dritt og trener aldri :))

  38. Meny har mange varianter “veggiskjøtt” altså urteburgere og slike ting. Er faktisk utrolig godt og inneholder masse proteiner og andre nyttige stoffer.

  39. Kjempeflott! Men jeg tror ikke det er egg og melk som du spiser og drikker “utenom maten” som er det verste, for da kan du i det minste kontrollere at det er økologisk.

  40. Du kommer til å trenge mer tilskudd av jern og protiner + andre vitaminer 🙂
   Hvorfor er mange så negative? Synes det kun viser at Sophie er et godt menneske, og tenker på andre enn seg selv 🙂

  41. Hos vegitærianer så er det mange som spiser egg, kylling, fisk osv.. De spiser bare ikke rødt kjøtt. Men det er også noe som heter veganer, det er de som ikke spiser noe som kommer fra et levende vesen, skal utvikles til et levende vesen slik som egg, melk og dyrefett, men melk? det går da ann å drikke, husk at melkekuer lever ganske bra, værtfal de i norge, de går mye på store områder, å selve melkeprosessen er ikke vondt eller plaget for kua, men ja selfølgelig det er sikkert noen melkekuer som lever under lidelser, men det gjelder jo alt! Lykke til det er sykt vanskelig <3 Haha du er så omtenksom å tenker så mye på alt som skjer "der ute" snart kommer du vel til å slutte å kjøpe klær og ting som er produsert i utlandet, fordi der er det nesten bare barnearbeidere der ute, å det er jo misshandling! Du har en så varm å god sjel Sophie <3

  42. nå må folk slutte å si at det er tragisk det hun gjør. jeg har hatt denne diskusjonen mange ganger med veninna mi og jo, det utgjør en forskjell om det er 10 millioner eller 11 millioner som ikke spiser kjøtt. jo fler som ikke spiser jo bedre, da må de få tak i mindre kjøtt som vil si mindre slakting. dere kan virkelig ikke være så trangsynte å ikke forstå dette. om alle hadde samme tankegang som dere og tenkte at gjør jo ikke noe om jeg spiser kjøtt så ville jo ingen vært vegetarianer. men om man tenker:ja jeg utgjør faktisk en forskjell så hvorfor ikke bli vegetarianer så har det masse å si. som jeg sa: jo fler jo bedre og du kan være med på å utjgør en forskjell. så IKKE si at det ikke har noe å si om hun er veggis eller ikke.

  43. Greit at du gjør dette, litt rart å bare bestemme seg på dagen, kanskje, men uansett… Du kan vel fortsatt drikke melk og spise egg? Melken du kjøper i butikken er da bare melket fra vanlig norske bønder. Det er ikke noe mishandling inne i bilde der, heller tvert imot. Kuer må melkes, og tenk så mange matvarer det er melk i.. Så akkurat det syns jeg ikke du skal kutte ut. Du er vel også veldig glad i melk? Samme med egg. Ellers… ja, du går nok ned i vekt, så jeg vil anbefale deg å ikke gjøre det. Du kan heller bare redusere det litt, for din egen del. Men ikke tro at det hjelper dyrene, maten blir fortsatt produsert, selvom du slutter å spise det. Uansett, godt tiltak. Du er søt! 🙂

  44. Jeg har faktisk tenkt lenge på å bli det, og jeg skal klare det en eller annen gang.. Har lyst å bli det fordi man føler seg bedre etter det, både utvendig og innvendig har jeg hørt.
   + jeg trenger å gå ned i vekt.

  45. Selv om du er glad i dyr, trenger du ikke ta helt av. Vi mennesker trenger kjøtt. Vi er jo “rovdyr”. Det er helt naturlig.
   Det er en forskjell på å spise kjøtt & gå med pels. Før i tiden når folk måtte holde varmen, måtte de bruke pelsen til dyrene. Men nå til dags har vi andre ting til å holde varmen, så vi trenger absolutt ikke drepe dyr KUN for pels.
   Det har seg også slik at når vi dreper dyr for kjøttet, og da er det bare bra å ta i bruk det andre på dyret så vi ikke sløser bort dyret. Så et program hvor de b.l.a tar i bruk ting fra dyra for å ikke sløse. De brukte innvollene til skummet brannmenna bruker i slangene, porselen, tennisrekkerter osv. MEN, kun fordi de først blir drept for kjøttet.
   Men det å spise kjøtt, har ALLTID vært det samme. Kroppen trenger det. Kroppen trenger også varme når det er kaldt, men som sagt, i dag har vi andre ting enn pels. Men det er ikke noe som kan erstatte ekte kjøtt. Hjelper lite med organiske (?) saker.
   Melk har ingenting med å drepe dyr og gjøre. Du trenger proteiner, du kan bli veldig syk. Og du som snakker om at du er syk ofte, hjelper IVERTFALL ikke å slutte å spise og drikke det vi ALLE trenger. Tenk på taco da a? Kan du ikke spise det?
   Vegetarianer kan si hva de vill, vi mennesker trenger det! Klart man overlever. Men sunt er det ikke.

  46. Til alle som sier Sophie ikke kan spise taco med kjøtt tar på en måte veldig feil, fins mat som erstatter kjøtt. Kjøttdeig lignende greier, smaker kjøtt, men er ikke kjøtt, min tante spiser alltid dette til kjøttdeig middager, hun er vegetarianer! Ikke alle spisesteder eller restauranter er vegetarvennlige, men finn de stedene som selger vegetarmat 🙂 Spis mye salat, frukt og grønt, og vær kreativ med matlagingen! 🙂

  47. For dere som sier “slutt på taco” o.l… Tror dere at hele måltidet ‘taco’ er basert på at man må ha kjøttdeig? Er jo som regel mest grønnsaker i taco!

  48. I frysedisken finnes det pizza med bare grønnsaker, ikke kjøtt. Husker ikke hva den het men den er i alle fall sykt god! 🙂

  49. En i klassen er vegetarianer og hun tar sånne tabletter tror jeg, hun tar med fisk siden det må kroppen ha for å fungere, med kjøtt vet jeg ikke, men tror det skal finnes sånne tabletter med sånne ting som er i kjøtt!
   Var vegetarianer i en uke og det jeg merket var at jeg trengte en god natts søvn for å fungere!
   Dårlig forklart, men håper du forstår!
   Lykke til ;]

  50. Støtter Sophie fullt og helt her!
   Og til dere som sier at det ikke har noe og si ; Selvfølgelig har det noe og si!
   Jeg har ofte tenkt på å bli vegetarianer, men jeg vet bare ikke om jeg hadde klart det..

  51. Dette er det mest absurde jeg noen gang har lest, lite gjennomtenkt, vil jeg si. De fleste gårder i landet er moderne, seriøse, fine gårder som gjør alt de kan for at dyrene skal ha det bra den tiden de går der. Jeg bor på gård selv, og vil ikke si at dyrene her lider. Vi er glade i dem alle, og de får mat, stell, utegang og alt de måtte trenge. Hvis vi ikke skulle hatt husdyr i fjøs osv. hvordan ville de klart seg i det fri? Om sommeren kommer sauer gående hjem med innvollene på slep fordi de har blitt angrepet av rovdyr. Tenk om vi ikke hadde brydd oss om dem, og vært der for å avlive sauen? Tenk om vi ikke hadde fulgt med, og tatt vare på dyrene slik vi gjør. MELK, lider kua av melkinga? Nope. Blir ikke kua melka, lider den. Kalven skal ha melka sier du. Kalven får melka, men kua produserer så mye, hver dag, selv om den ikke har kalv, DERFOR må den melkes. EGG, skjønner ikke helt hva du tenker om det heller.. Egg som ikke er befruktet, er det heller ikke noe kylling i, og det er de eggene vi spiser. Eggene bør befruktes tenker du sikkert? Jah, hvor skulle vi gjort av alle de kyllingene? Det hadde blitt for mange, uhygenisk, de ville blitt trampet ihjel av hverandre, og vi var nødt til å avlive dem uansett for å redusere antallet. Dette var jo bare noen FÅ fakta når det gjelder dette, kan nevne 10000000 fler. Slik naturen fungerer, blir det født nye dyr, og dyr dør. Hadde ikke vi menneskene vært her for å redusere antallet dyr, ville det blitt for mange, for lite mat, for få til å ta vare på dem, for fullt og rett og slett helt jævlig. Slik fungerer det med jakt også, f.eks. elg skytes for å redusere antallet elg i skogen. Hadde det vært for mange, ville de sultet ihjel. Det at vi menneskene kan hjelpe til å holde antall dyr under kontroll, sørge for at de har det bra, og i tillegg få noe nyttig ut av det(mat), er jo bare positivt. Jeg er derimot i mot alt som heter pelsoppdrett osv. der snakker vi om pelsen til dyrene, pelsen vi egentlig IKKE har bruk for! Da mener jeg at det rett og slett er unødvendig. Det samme med sirkus, å holde dyrene der i fangenskap er unødvendig, det kommer ikke noe som helst nødvendig ut av det. Husdyr som kuer osv. mener jeg er ok, for mat er noe vi alle trenger. Og dyr trenger at vi tar vare på dem, og at vi passer på så de er verken for få eller for mange for i disse dager er det noe vi rett og slett ikke kan unngå. Nå er dyrene tamme og de har ikke sjans til å klare seg selv. Å foræsstn, dyra e allerede dau så æ vil itj si at du hjelpe dæm stort ved å itj spis dæm.

  52. Har selv vært vegetarianer i snart to år (jeg spiser fisk en gang i mellom). Først må du huske på at det er ikke så lett den første tiden, husker jeg glemte helt at jeg hadde lagt om livsstilen min i førsten. Dermed endte jeg opp med å spise kylling ubevisst to uker etter jeg offisielt ble vegetarianer. Da er det bare å spytte det ut, og begynne på nytt.
   Når det er sagt er det er veldig viktig at du får i deg nok proteiner, og vitaminer. Slik som jern osv. Et tips til jern er forresten jordbærd.
   Jeg annbefaler også å kjøpe soya produkter! altså produkter laget for se ut og smake akkurat som kjøtt, uten at et eneste dyr er blitt drept eller skadet. Det har hjulpet meg veldig, jeg kan grille soya ”pøsler” på grill fesster slik at jeg slipper å sitte der uten mat. Du får kjøpt slike på de fleste helsekost butikker, og i sverige. Virkelig verdt å prøve ut! Hvis du søker litt rundt på nettet også finner du mange gode oppskrifter til supergode matretter.
   Men en ting jeg ikke skjønner er at du ikke kan drikke melk? Kuene blir ikke drept eller skadet under melking. De hadde hatt mer vondt hvis man ikke hadde melket de, da de hadde fått melkespreng.
   Men synstes det er kjempe flott av deg å bli vegetarianer. Du må uansett regne med at folk dømmer deg, og prøver å få deg til å gå tilbake til kjøtt ganske ofte. Selv får jeg ganske mange kommentarer angående dette. Ofte med folk som begrunner seg meg ”hvorfor er du det, det hjelper ikke hvis BARE du slutter å spise kjøtt. Verden endres ikke forde!”. Stå på, og husk at du gjør dette kun for degselv!

  53. Kjenner en som er vegetarianer, og hun spiser linser vet jeg i hvert fall. Det innholder proteiner, som det også er i kjøtt, så det burde du passe på. Sjekk hva som inneholder proteiner og andre ting (vitaminer, mineraler osv.. ) som det er i kjøtt, og spis det 😀 Da skal du nok klare å trene normalt osv. Håper det var til hjelp 🙂

  54. Heihei! Jeg syntes det er flott det du gjør for saken du brenner for. Selv hadde jeg aldri klart å la være å spise kjøtt og kylling. Jeg kjenner selv en jente som er vegitarianer og har vært det i ca 4 år nå, så det er bare viljestyrken det går på. Selvom det kanskje ikke hjelper så mye at dere to stopper å spise kjøtt, hjelper det nok for deres samvittighet at dere hvertfall gjør noe. Men en ting vil jeg si til dere og alle andre vegitarianere! Drikk melk og spis egg! Melken er ikke som kjøtt…det gjør ikke kuen noe vondt å bli melket. At kuen blir melket er egentlig en veldig bra ting! Om den ikke hadde blitt det hadde det vært dyreplageri og den hadde kanskje til og med dødd, så se heller på det som at dere gjør kuen en tjeneste på å drikke den. Egg er ikke som mange tror døde baby høner. Disse kommer veldig sjeldendt, ala menneske babyer, mens egg kommer hver dag om jeg ikke tar feil. Jeg er ikke noen bonde eller lignende, så jeg kan ikke ta dette opp til noen kilde, men tro meg..ikke vær redd for å spise egg og å drikke melk. Dessuten, om melk er forbudt i din verden nå, betyr det at du ikke kan spise yogurt, ost, fløte, smør, krem ect. Jeg ville bare sette dette litt i perspektiv..om du skal slutte med hovedingrediensen, bør du nesten slutte med det andre og ettersom at det praktisk talt er laget av melk!
   Jeg håper du leser dette, tenker deg om og at du hvertfall begynner å drikke melk igjen. Både for din og kuen si skyld. Vær så snill ikke ta dette noe vondt ment elns.

  55. Jeg er vegetarianer, ble det for ikke så alt for lenge siden. Har grått så utrolig mye av diverse tv-programmer, og etter det siste programmet jeg så om dette bestemte jeg meg for å bli vegetarianer. Kroppen min har ikke forandret seg, tror du klarer dette 🙂

  56. jeg var vegetarianer når jeg var liten, og nektet fult og helt å spise kjøtt, fisk, egg osv. jeg gjorde det av samme grunn som deg!
   men i førsten ble jeg litt syk, så det er lurt å ta tabeletter for å opprettholde nødvendig næringsinntak. eller spise nøtter med nok proteiner osv c:

  57. Noen av dere er utrolig negative til at Sophie skal bli vegetarianer. Og f.eks, hvis alle skal tenke “gjør det en forskjell at jeg blir vegetarianer liksom?” Da gjør det hvertfall ingen forskjell. Men hvis alle tenker “jeg kan prøve” da gjør det jo mye forskjell. Litt sånn som at hvis alle tenker “gjør det noe at jeg kaster søppel der?” Da blir det jo fult av søppel i verden! Og dessuten, så kan man la henne prøve. Kanskje lykkes hun, kanskje ikke. Det er hennes valg, ikke deres.

  58. Jeg respekterer deg for valgene du taR, men ærlig talt den rosa shortsen din begynner å bli litt skitten, på tide å vaske den eller?

  59. Jeg er vegetarianer! Det funker supert! Men jeg spiser egg (fra de frittgående hønene til besteforeldrene mine! vil si at de hønene har det fantastisk, de går fritt og får mye mat og drikke!!) jeg drikker også melk fra de frittgående kuene til besteforeldrene mine! De kuene har det også supert! jeg spiser mye salat og brød! Salat er mettendes og så går det mye i youghurter! fisk spiser jeg også! forresten!!!!!: Her jeg bor så finnest det en type kjøtt (det er ikke kjøtt, det er bønner og andre grønnsaker som er knadd til en deig! men det smaker AKKURATT som kjøtt!!) Så jeg lager lasange, pizza, og spagetti! Du finner det sikkert i nærmeste matbutikk! bare å spørre de i kassen 🙂 Lykke til! håper du greier det! 😀

  60. at dere skriver at folk spiser jo kjøtt utansett, lol, dere skjønner det jo tydeligvis ikke. så man skal bare gjøre som alle andre da? Mange som gjør det fordi de IKKE vil være med på det eller støtte det. og til de av dere som mener at norske gårder osv ikke behandler dyrene på noe nedverdig måte osv, de mater jo opp dyrene for så å drepe/spise? Å har da hørt forskjellige ting som har skjedd i norge jo, selv om jeg ikke liker å vite slike ting. Som foreksempel at de lastet en henger som var festet til bil med masse,masse sauer som sto tett i tett å måtte stå slik en HEL NATT før de skulle drepe de, de har det jo ikke bra da? og det var bare en fisesak i forhold til hva som skjer der ute i verden, vil ikke tenke på det engang.
   “Men hvor lenge har du egentlig tenkt til å være vegetarianer? Du kan liksom være vegetarianer annen vær uke eks? Eller annen vær måned?” haha, lol, hva forskjell gjør det da? :p Håper du holder ut og klarer dette da, Sophie:) Jeg hadde lyst til å bli veggis selv da jeg var yngre men hadde desverre ikke en mor som tok meg seriøs, å nå vet jeg at det blir for vanskelig for meg, fordi jeg er så glad i mat og kjøtt er noe jeg spiser hver dag. Og folk spør hva hun skal gjøre siden hun liker taco så godt, og pizza osv? det går jo ant å lage slikt fordet om, bare kutte ut kjøtt og erstatte med noe annet. RIS er foresten kjempe godt i taco, det må du prøve!! du kan jo ta en wok med saus å ha inni også 😀 nam. Men uansett, du må lese nøye på alt, chips og forskjellig kan inneholde forskjellig som veggiser ikke spiser.
   Og at dere spør på julafteeen. jaa, pinnekjøtt er godt, men er man vegeterianer så tar man ikke untak, altså. og uansett, er det en dag man kan la være å spise ANDRE så synst jeg faktisk det er julaften. Tenk på Gud da som titter ned på oss og ser at vi dreper for å ha et festmåltid, vi spiser et vesen gud har skapt. lol
   lololol

  61. Broren min er veggis, men han spiser fisk og meieriprodukter. Spis masse fisk! Der får du masse bra proteiner som hjelper deg å bygge muskler! Og tofu. og veggis produkter! Skal minne deg på at du må være forsiktig med hva slags godteri du spiser for sånn gummi godteri har gelatin i seg, som er griseknokler eller noe slikt. Det er ihvertfall fra dyr! Lykke til, dette går nok så bra så!:)

  62. Fy sören så TÅPELIG. Det handler ikke om å gå ned i vekt eller noe slikt, men kjött er det en av de störste protein kildene kroppen har, og er egentlig svärt avhengi av. Syns det er dumt av degå gjöre det mot din kropp, når det EGENTLIG ikke er noe grunn. Moren min er ernärings fysiolog så jeg kan en del om emnet. Hilsen meg

  63. jeg er vegitarianer og starten kommer til å være en skikkelig utfordring. Du kommer til å få mye mindre proteiner enn det kroppen din er vandt med og dette kommer du til å merke! Du kommer nok til å ha litt vodt i hodet og ganske sliten generelt. Så det er viktig at du spiser ting som inneholder mye proteiner som erstatning, som bønner osv….men etter en to ukers tid så blir du vandt til det og etterhvert vil ikke lukten osv friste deg like mye 🙂 stå på!!

  64. Støtter deg i valget ditt med å bli vegetarianer og respekterer det. Men det jeg lurer på er hvorfor du ikke kan drikke melk/spise egg? Kua tar ikke skade av å få ut melk ut av jurene sine og kroppen har veldig godt av melk. Samme med egg. Hønene tar ikke skade å bli tatt fra egget som brukes til noe nyttig, nemlig mat.
   Det med kjøttslakting varier EKSTREMT mye. Du finner steder der dyrene lever i trange fjøs med møkk til knærne og lite mat og drikke. De får aldri se lyset og blir avlivd på en dårlig måte. Derreter brukt til mat.
   Og så finner fjøs og slaktebyråer der dyrene først lever et godt liv og bli avlivet på en ordentlig måte. Hva er farlig med å spise dette? Husk at et dødt dyr lider ikke Sophie. Et dødt dyr merker ingen forskjell på om det blir gravlagt eller brukt til mat.
   Det er rett og slett naturens gang. For når dyret dør(enten det er slakt/sykdom/alderdom osv) så er det jo bedre å bruke det til noe nyttig som mat enn å bruke det til ingenting. Og så tilbake til fisken. Fisken blir jo dratt opp av en fiskestang med en fiskesnor, så blir de knekt nakken på (noe som jeg regner med ikke er så godt) eller så kommer de i masser i fiskenett der de blir “slaktet” for å bli brukt til mat. Så du kan spise fisk som er blitt dratt opp med fiskesnor/fiskenett og knekt nakken på men ikke drikke melk som har blitt melket ut av jurene på en frisk ku som ikke har lidd noen nød? Den skjønner jeg virkelig ikke.
   Fisken blir knekt nakken på, grisen blir boltet. De føler ingenting etter dette og de lider ikke fordi de er døde, derreter blir det renset og resten av slaktprosedyren fortsetter og tilslutt kjøttet/fisken kommer ut i forskjellige slag. Allikevel kan du bare spise en av delene enda begge har lidd nød for maten de skal bli? Hmm.. de får meg til å undre litt over tankegangen til den type vegetarianeren som du er.
   Det står jo ikke på kjøttpakningen hvordan dyret er blitt slaktet eller hvordan den hadde det før den ble til mat men det er bare og finne kjøttprodusenter og gå litt “undercover” og finne ut selv hvordan det blir behandlet før slakt og velge ut kjøttprodukter fra den produsenten. Med tanke på alle medier rundt om kring og internett skal ikke dette være så vanskelig å finne ut:)
   Viktig at du finner ut proteiner og vitaminer du må ha i deg uten kjøttet og få i deg dette;) Lykke til!

  65. Skjønner ikke helt hvorfor du kan spise smør men ikke melk? Å melke kua er jo ikke noe som skader den. Faktisk så får den vondt vist den ikke blir melket!
   Men jeg synst det er bra at du bryr deg om dyrene! Stå på 🙂

  66. Vegetarianere spiser
   IKKE FISK
   men egg og melk fordi
   egg er bare noe som kommer ut av høna
   uten at den er befruktet, og melk er som
   det du får når du blir født, det er ignenting galt.

  67. Go for it. Mamma er vegetarianer, og har vært det i 8 år. Hun har samme synspunkter som deg, og for henne blir det helt feil å spise kjøtt når hun kjemper så hardt for dyrebeskyttelse! Selv om alle andre spiser kjøtt rundt henne utgjør det mye for hennes egen del og mange dyr at faktisk HUN ikke spiser kjøtt. SÅ, stå på Sophie. Og mamma spiser mye soyaprodukter, og tar kosttilskudd i tillegg. Derfor ikke underernært på noen måte. tilslutt blir dette en normal rutine, så håper virkelig du klarer dette, lykke til!

  68. Er enda tynnere enn deg til vanlig, og jeg prøvde ut å være vegetarianer i en uke. Jeg gik ned nesten en hel kg.. Du får ikke i deg nok jern osv, litt skummelt for oss som er… ja litt undervektige.. Så oppfordrer deg til å snakke med legen om hvordan beholde vekten selvom du kutter ut kjøtt :)Jeg selv greier ikke være helt vegetarianer.. Men jeg spiser ikke koteleter, biff o.l fordi jeg blir kvalm av det.. Ser liksom at det er kjøtt så godt å da bare mister jeg matlysten..
   Kleeem 🙂

  69. du e så fette rååå vegeterianer skal æ åsså bli, hihi, se før dæ overskrifta i VG liksom ” frida ditlefsen fra harstad has suddenly become an vegeterianer” haha you go sophie, you go <3:p

  70. Du har tydeligvis ikke “researcha” dette bra nok når du tror at melking av kyr er dyremishandling e.l! Som flere har skrevet er også egg et ubefruktet egg, så du kan jo spise det uten å uroe deg, haha. Tror dere skal sjekke litt mer på google osv. hvis dere vil finne mer informasjon for det med at du ikke skal spise egg og drikke melk, blir for drøyt! 🙂

  71. Storfe osv. er jo skapt til å gi oss mat. Det er dems plass i næringskilden, og vår plass i næringskilden er å spise dem:::)))))

  72. Heisann Sophie Elise! Så flott at du vil ta skrittet og bli vegetarianer, det står det respekt av! Vil bare gi deg et tips: ikke si at du er vegetarianer, si du er demivegetarianer – siden du spiser fisk og litt kjøtt av og til 🙂 Greit å få det riktig, så slipper du kritikk senere 😉 I tillegg burde du ta jernstilskudd – uten kjøtt -> lite jern -> lite overskudd -> mer trøtt. Du sliter jo litt med dette, tenkte bare det burde nevnes:) lykke til videre!

  73. Jeg spiser nesten ikke kjøtt, bare kjøttdeig og kylling og så får ikke da nåkk proteiner i meg så jeg har fått B12 mangel så nå må jeg gå på tabeletter for resten av mitt liv..

  74. tøft gjort! Jeg har en venninne som har vært vegetarian. Hun har vært det hele livet. Men de spiser mase soya produkter og det funker veldig bra for dem, det gir næring og.er på en måte erstattning fir kjøtt.Du har sikkert hørt om det 🙂

  75. HER ER MIN MENING:
   Okei, SKAL du få muskler, så må du nesten spise egg, fisk og drikke melk. Det går an å være vegetarianer selv om man spiser dette. Spiser du ikke dette over lang tid kommer du til å få vitaminmangel og du trenger jo kjøtt. Det er bra å ikke spise så mye kjøtt, alle mennesker burde spise mindre av det. Men man må spise det en gang i blant for å få protiner, du ville jo ha muskler? jeg synes du heller burde spise kjøtt du VET hvor kommer fra. Du burde spise økolågisk, fordi da har ikke dyrene spist sprøytet mat. Du burde kutte ned på kjøttdeig, og annet småkjøtt du får f.eks. på pizza ogsåvidere, der du ikke vet hvor kommer fra. Du kan også slutte å spise kjøtt, for så å spise mere fisk. Men jeg synes det er teit av deg å ikke spise egg å melk, det er ingen dyr som har dødd for det og det er så sykt mye proteiner og mineraler kroppen trenger fra det, skjønner ikke hvorfor du ska kutte det ut?
   Jajja, jeg synes du heller burde spise kjøtt som du vet hvor kommer fra, og spise egg og melk. Så får du kutte ned på kjøtteig og sånnt kjøtt.

  76. Dere som sier at man ikke får i seg nok jern uten kjøtt; det er feil! Man kan lett erstatte kjøtt med for eksempel linser, bønner og andre grønnsaker. Dessuten, hvis du fortsatt mangler jern etter å gå på det der, så kan du skaffe deg jernekstrakt, vanskeligere enn det er det ikke. Mange som spiser kjøtt har fortsatt stor mangel på jern, det er jeg selv vitne til – min storesøster og storebror. De spiser utrolig mye kjøtt, men mangler fortsatt jern. Det er masse flere næringstoffer å finne i vegetarisk mat enn i kjøtt.
   Det var forresten en dokumentar på NRK nettopp om en folkegruppe i Japan som lever mye lenger enn oss. Gjennomsnittsalderen var på godt over 100 der, og vanlige 90-åringer oppførte seg som 50-60-åringer. Dette var på grunn av en kombinasjon av mye sunn mosjon, samt et kosthold som utelukket både kjøtt og alkohol. Bare sunne ferske grønnsaker, som ikke har blitt sprøyta til døde. Dette er altså et folkeslag som ikke har hatt noe tilgang til våre “moderne” helseprodukter, type helsekost, og så videre.. Ganske utrolig, i grunn..
   Og til sist Sophie, ikke gidd å spørre leserne dine om hva de synes om hva du blogger om. Blogg gjerne mer om sånne viktige ting som opptar deg, det vil vekke flere lesere ettersom meningene og interessene dine rekker ut til flere folk som deler samme meninger og interesser med deg. Blogg om hva du vil, det er din blogg, drit i hva leserne vil ha. De har kommet for å lese om deg, så la det være slik.

  77. Viktig at du passer på at du spiser mye grønnsaker, med tanke på vitaminer, proteiner, osv. men mange trenger også å gå på forskjellige tabeletter med nødvendige stoffer kroppen trenger, og ikke får i seg, i og med at kjøtt er det som, i hovedsak, er det som tilfører kroppen de mest nødvendige næringsstoffene. Og når man blir vegetarianer er det vanlig å gå mye ned i vekt, så det er også viktig å trene/hode seg i sunn form. På den måten vil ikke kroppen forfalle, og muskler vil fortsette å bygges opp.
   Håper du trives som vegetarianer 🙂 støtter virkelig valget ditt!

  78. Storparten av alle jentene som blir vegtarianere, gjør det for å gå ned i vekt, egentlig bryr de seg faen i dyreene, så lenge de holde vekten. De vet det ikke selv, men det er sannheten. Ikke la deg rive med i vegehysteriet. De er ikke så dyregalade når det.kommer til sannheten.

  79. Du må kjøpe deg protein shaker, siden du ikke skal spise noe kjøtt kommer du ikke til og få i deg nok proteiner. Du burde også kjøpe mere vitaminer, så du er sikker du får i deg all næringen du trenger. Drikker du proteinshaker mister du ikke muskler heller.

  80. Hei! Visste du at over 50% av jordas befolkning er vegeterianere? Det er faktisk sant. Jeg har selv vært det i over ti år (er 22 år nå) og har ikke hatt noe problemer med det. Samboeren min spiser kjøtt og jeg er kokk av yrke så å behandle kjøtt er ikke noe problem for meg. Det er når man skal putte det i munnen det stopper opp, og er rett og slett bare noe dødt som kunne vært en del av min egen kropp iogmed at det er bygd opp av det samme. Men det er min mening rundt det andre må få ha sin:-) til hverdags spiser jeg helt vanlig mat. F.eks Taco, pizza og potetmiddag.. Kjøtt er bare en liten del av måltidet og det kan lett erstattes av ekstra grønt istedet. Er ikke slapp, blek eller tynn som de fleste tror at man blir. Eneste tilskuddet jeg tar er helt naturlige chia frø pga høyt omega 3 innhold. (spiser ikke fisk). Det eneste jeg kan komme på som er negativt ved å være “veggis” er alle fordommene. Kommentarer som; “spiser du bare salat?”, ” er du sånn redd-verden-freak?” og “tar maten fra dyra du da!” kan være artige i begynnelsen, men blir fort lei av å måtte forklare seg… Det å være vegeterianer er helt normalt. Det er miljøvennlig. Det er sunt og man blir bedre kjent med kroppen sin fordi man er mer oppmerksom på signalene den gir fra seg ved mangel på vitaminer o.l… Spis det du vil fordi du selv vil det. Det er det viktigste!

  81. Dette er noe du klarer! Men man legger mye fortere på seg siden man ikke får de proteinene man trenger som er i kjøtt!

  82. Sophie! Du overdriver nå! Viss du kjøper økologisk og spiser kjøtt fra sauer (lam) som har gått ute hele sommeren er det jo noe helt annet. Jeg spiser ikke industikylling eller egg jeg heller. Men jeg spiser kjøtt der jeg vet at dyret har hatt det bra

  83. Og en ting til: Ikke bekymre deg for musklene dine Sophie, de greier seg fint uten kjøtt hvis du bare får i deg riktige næringstoffer nå som erstatter kjøtt.
   Linser, kikerter og bønner funker utrolig bra!
   Istedenfor egg kan du bruke No Egg eggerstatter Ikke bare i bakst, men i alle de andre retter der du er vant til å bruke egg.
   Og det vanlige, grovbrød som inneholder masse fiber og spis heller mye mer brun ris enn hvit ris.

  84. Jeg er vegetarianer selv og har vært det i langt over et år. P.s du kan drikke melk selv om du er vegetarianer siden de dreper ikke kua for og få melken…..
   OG DU ER JO IKKE EKTE VEGETARIANER VIS DU SPISER KJØTT SOM VENNENE DINE HAR FANGET? Å VÆRE VEGETARIANER ER OG HOLDE SEG BORTE FRA KJØTT.. LOL
   rebecca: jo man kan det fordi man trenger ikke og ha kjøttdeigen i tacoen vettu … LOL

  85. http://livingnatural-vegan.com
   Du burde virkelig sjekke ut denne bloggen! Er ikke min, men kjenner hun som skriver den (skriver ikke dette for reklame, hun blogger nemlig ikke for å få mange lesere) Hun er veganer, noe som vil si at hun ikke spiser NOE som har med dyr å gjøre. Hun spiser kun planter og slike ting. Etter det jeg har lest på bloggen din, så tror jeg virkelig at du kommer til å syntes det er veldig interessant å lese mye av det hun skriver, ettersom hun forteller om sitt liv som veganer og kommer med MANGE GODE ARGUMENTER for å bli det. Selv er jeg veldig vanskelig å overtale og har alltid stått på mitt om at mennesker er “rovdyr” og trenger kjøtt for å kunne leve et sunt og bra liv og få i seg det man trenger, men jeg ble virkelig skikkelig i tvil etter å ha lest det som står der. Hun kan ordentlig mye om hva hun skal bytte ut kjøtt med for å kunne ha et ordentlig bra og sunt kosthold. Hun kommer også med skikkelig bra argumenter for hvorfor man skal bli veganer, det er helt sykt å lese!
   Du burde virkelig ta turen innom, du kommer til å få øynene opp for masse du ikke har engang hørt om før, lære mye om hva kjøtt og meieriprodukter faktisk gjør med kroppen; Jeg fikk helt sjokk!
   Anbefaler dette veldig, spesielt for deg som er så interessert i slikt! 🙂

  86. du må ta kosttilskudd, drikke sånn jern drikk, spis mye ris , bønner, linser, og soya f.eks tofu, soyabønner osv veldig viktig at du spiser mye fisk og grønnsaker og fiber. du burde ta en time hos en spesialist for å vite hva kroppen din trenger siden du ikke spiser kjøtt lenger. mamma har vært vegetarianer siden hun var 14 år og hun er ikke undervektig, siden hun får i seg de samme proteinene som i kjøtt ved å spise variert. personlig synes jeg ikke at du burde bli det før du blir ca 18 for da er du ferdig utvokst. det kommer til å bli vansklig siden du må spise så mye forskjellig mat. lykke til <3

  87. Skal du begynne å gi hunden din salat også da eller? Dette blir for dumt. Akkurat som hunden din trenger kjøtt (som er i alt av hundefôr) så trenger du det også. Jeg er selv utrolig opptatt av dyrevelferd og donerer penger til bl.a. dyrebeskyttelsen og Noah. Dette er ting som gjør en forskjell. Jeg bruker heller ikke sminke som er testet på dyr, og selvfølgelig ikke pels. Men kjøtt, det spiser jeg fordi det er naturlig for oss, akkurat som det er naturlig for alle rovdyr på jorda. Syns dette virket veldig fjortis om jeg får lov til å si det slik..

  88. Hei sophie! Ikke hør på de andre som ikke støtter deg, eller sier at det ikke hjelper når bare du er vegeterianer. De tar feil. For det første er det tusenvis av veganere og vegeterianere der ute. Og for det andre, vanligvis spiser en vanlig litt kjøtt hver dag. Tenk da hvor mye kjøtt man spiser i året. Og viss du ganger det med så mange år du kommer til å leve vil du få et veldig høyt tall. Altså, hver og en kan gjøre en forskjell og det betyr utrolig mye. Selv har jeg to stykker i familien min som er veganere og de har klart seg kjempeflott. http://undulin.blogspot.no/ Dette er bloggen til en veganer, hun blogger om dyr og vegansk mat, sjekk den ut! 🙂 Støtter deg utrolig mye Sophie 🙂

  89. Det vil være superduper viktig for deg å få proteiner fra andre, gode kilder enn kjøtt dersom du ikke vil miste muskelmasse. For “tynnfeit” vil man jo ikke være 🙂 Gode kilder er linser, bønner og meieriprodukter. Kesam f.eks, melk, ost, cc.

  90. Respekterer valget ditt med å bli vegeterianer, og det er ikke rett sånn som dyr blir behandlet på. Men altså mennesker er et slaks “rov dyr” selv. Dyr spiser dyr. Livets sirkel. Det gjør ikke deg til et bedre menneske visst du slutter å spise kjøtt. Tror ikke det hjelper så mye, Men er helt enig at måten de behandler dyr på,det er helt ubeskrivelig og uakseptabelt.

  91. Nei, dette synes jeg ikke var noen god ide. Som oftest blir ikke dyr mishandlet, men dør momentant. Mennesker er skapt til å spise kjøtt, og det er helt absurdt og ikke spise det, og ikke minst dårlig for kroppen. Det er veldig mye unødvendig styr og ikke spise kjøtt. Du kommer til å gå ned i vekt og miste muskler, du får ikke i deg nok proteiner og andre viktige næringsstoffer som er i kjøtt.. Garantert at du går ned i vekt, og da mister du muskler (ikke fett) -> noe som absolutt ikke vil se pent ut på deg! Nei ikke gjør dette, Sophie!! 🙂
   Håper du tenker deg litt om å ikke gjør dette..

  92. Dette er ikke for å være slem, men jeg sier bare mi mening.
   Synes det er teit at folk kaller seg for vegiterianere nå de spiser fisk. Det finnes jo nestem ingen værre måte å drepe et dyr på, enn å henge det etter en krok i kjeften. Mange sier at fisken ikke har følelser, med hvordan kan de vite det?! Så hvis du vil være veggis fordi du ikke synes dyrene skal dø for at du skal få mat i magen. så ikke spis fisk heller. Den har liv og følelser den også vett du. Så hvis du spiser fisk er du ikke vegiterianer, så da kan du like godt bare spise kjøtt. (Ikke bli sint p.g.a. denne kommentaren, du spørr jo etter vår mening) : )

  93. Til vanlig får man i seg for det meste det man trenger av proteiner gjennom kjøtt. Og proteiner er VELIG viktig, det er det som vedlikeholder muskelene dine. Så du må spise soyabønner og bønner og andre ting som ikke er kjøtt men som inneholder mye proteiner!

  94. Neiii, dette er ikke dumt i det hele tatt. Dette er ditt valg Sophie, ikke la alle andre påvirke valget ditt. Det er viktig at du står for det du mener! Og mange over sier det vil bli vanskelig å spise taco, pizza. Det er jo bare å ikke drysse kjøtt over pizzaen? Og kanskje droppe kjøttet i tacoen? Selvsagt, det blir ikke det samme, men det er ikke akkurat noe du kan forvente heller 🙂

  95. Så fint at du har bestemt deg for å bli vegitarianer! Jeg har selv prøvd og være vegitarianer, men jeg måtte avslutte pga jernmangel. Kjøtt er en av hovedkildene til jern(og protein)Jernmangel er noe veldig mange unge jenter har så jeg anbefaler deg å sjekke jernlagret ditt hos legen! For å få i deg nok proteiner burte du spise mere grovt brød, bønner, linser og masse grønnsaker! Det fins også ”kjøtt” som er laget av soya, dette smaker ok og inneholder proteiner. Husk også regelmessige legebesøk for å sjekke at alle verdiene dine er riktige. Mens jeg var vegitarianer var jeg ofte svimmel, sliten, og slapp. Blir du det må du være flinkere til å spise riktig 🙂

  96. Å så bra! Jeg har vært vegetarianer HELE mitt liv, fra jeg ble født altdå… (er 17 år), og jeg klarer meg helt fint, har aldri gått skikkelig ned i vekt noen gang. du må spise masse “erstatninger”, altså soya og annet vegetarmat for å få nok protein og sånt, ellers er det masse vegetarmat som er laget sånn at det smaker som kjøtt, men det er det ikke kjøtt i på en måte. Lykke til 🙂

  97. Jeg er veldig for dyrs rettigheter, men husk at det går Ann å spise kjøtt samtidig å tenke på dyrene, jeg spiser utrolig lite kjøtt, dessuten handler jeg bare frittgående på ordentlig kjøttbutikker, ikke det lissom frittgående i butikken, der det står at frittgående er tyve kyllinger på ett kvadrat. Tenk deg om og søk ordentlig fakta, vet du intereserer deg for dette, men man kan ikke få nok fakta. Du vet tydligvis veldig lite om vegetariansk kosthold, du er underærmert fra før, da må du hvertfall lære deg ordentlig om mat og kosthold. Det virker så dumt å bli vegeterianer ved å bare plukke bort kjøtt fra alle måltider, mange uvitende gjør det, det blir bare for dumt.

  98. Til dere som skriver at hun er teit fordi hun gjør dette og overdriver og ditten og daten. Det er greit at dere har disse meningene om dette men dere treinger ikke å si det på så stygge måter.”Dette er det teiteste jeg har lest og du overdriver blablabla!” det er nesten som dere beskylder henne for noe som ikke er galt i det hele tatt. dette er sophies valg og noe hun ønsker å gjøre. det går ant å si at dere ikke ville gjort det selv, istede for å være så kjeftete. hvem er det som er teit da??
   Også til dere som sir at 1 av 100 ikke utgjør noen forskjell. ha dere tengt på at det kanskje utgjør en forskjell for sopgie selv? at hun føler seg bedre av å gjøre dette. å det er ikke noe galt i det + det skader ingen. Jeg støtter hennes valg.
   Så sophie jeg respekterer ditt valg og synes det er bra du gjør dette både for deg selv og dyrene! : )

  99. Hei! Kjempeglad for at du har valgt å kutte ut kjøtt fra menyen! 🙂 Du burde sjekke ut sunkost på rema 1000 i Harstad. Jeg bruker å handle der, og de har både pølser, “kylling” (min favoritt), “kjøttdeig”, falafel osv. for vegetarianere 🙂
   We are all animals

  100. jeg lurer bare på om du har pels, eller har tenkt til å kjøpe deg det. For det er mye værre enn å spise kjøtt. Jeg bor selv på en gård, hvor dyrene får den rette behandlingen og kunne ikke ha hatt det bedre. Og sminke som også blir testet ut på dyr, har du tenkt til å bare bruke sminke som ikke er testet ut på dyr? Har du virkelig tenkt gjennom dette, og har du tenkt til å være vegeterianer resten av ditt liv?

  101. YES! Fantastisk valg, og flott å se dette innlegget på en “rosablogg” høyt på topplisten. Ditt engasjement for dyrevern er faktisk en av grunnene til at jeg liker bloggen din så godt! Selv har jeg vært vegetarianer i siden jeg var 13, nå er jeg snart 22, og har aldri hatt noen problemer med mangler. Bønner, kikerter, soya osv. gjør susen, og personlig mener jeg at man kan lage mist like god mat uten kjøtt. Jeg har omtrent samme kroppsfasong som deg, og “bygger” muskler like lett som andre som spiser kjøtt.
   Håper dette varer! Jeg har ikke angret en dag, og selv om det bare er “en dråpe i havet” gjør man likevel en forskjell! Gammel(dags?) som jeg er slenger jeg på dette ordtaket også: “Mange bekker små gjør en stor å.”
   Heia!

  102. kjempe bra, sophie 😀 er vegetarianer selv, og etter å ha vært det noen år, tenker jeg egentlig ikke noe særlig over det lenger! og må først bare si, DU KAN FORTSATT SPISE TACO TIL DU SPREKKER!! haha 😀 det finnes vegetarfarse som ser ut som kjøttdeig, som smaker helt likt som tacokjøttdeig når du tar krydder i! det går an å kjøpe det på forskjellige helsekost butikker som sikkert er i harstad og! det er også noe som heter falafler som er ganske greit. Desverre smaker både vegetar pølsene og baconet gammel skinkedrit så ville ikke kjøpt det… finnes også selvfølgelig vegetarburgere som er ganske gode!
   Når det kommer til beskymringene dine om å gå ned i vekt tror jeg ikke det er noe å beskymre seg for. De fleste går faktisk heller litt OPP I VEKT fordi man spiser mer av tilbehør som pasta, ris, brød osv som inneholder masse kalorier.
   Det er veldig veldig viktig og spise mye egg og bønner før å få i seg proteiner! Du burde heller ikke slutte å drikke melk, da ødelegger du grunnlaget for hvordan skjelletet kommer til å være resten av livet. Du har kanskje heller ikke tenkt på at det er melk i omtrent alle bakeverk, mange brød, i ost og ekstremt mange andre produkter!
   Lykke til da! 😀

  103. Selvfølgelig støtter jeg deg! Jeg synes det er kjempebra at du blogger om dyreplageri etc. da dette er noe du er imot og noe folk trenger å høre om. Stå på, Sophie, og lykke til!

  104. Så utrolig bra!
   Jeg er vegetarianer og har vært det i snart 1 år nå 🙂 Det var litt vanskelig de første ukene, men etter det var det kjempelett. Nå blir jeg kvalm av tanken på å spise kjøtt, så det er ikke noe problem å være vegetarianer.
   Og siden du spiser fisk er det lettere(det gjør jeg og). Du kommer mest sannsynlig ikke til å gå ned noe om du fortsetter å spise som normalt, minus kjøttet. Jeg spiser f.eks taco uten kjøtt og synes det er minst like godt(man kan også bruke soya).
   Det blir enklere og enklere etterhvert som du kommer inn i det. Når jeg har vært på byen spiser jeg f.eks falafelrull, chips eller løkringer til nattmat, man trenger ikke hamburger.
   Jeg har derimot lagt på meg 6(!!!!) kilo etter jeg vart vegitarianer. Det har helt klart mest med at jeg bodde i Nicaragua da jeg vart veggis, og det gikk ekstremt mye i kake og pizza til middag.
   Men sett bort i fra det er det mange som spiser mye mere karbo når de er vegetarianere. Mange hater det, og det finnes mange veier å ikke spise karbo på når du er vegetarianer, men for din del som ikke vil gå ned i vekt er det jo bare bra!
   Tenkte jeg kunne gi deg noen tips på kjempegod vegetarmat(inkludert fisk):-) Så her er noen jeg elsker:
   -Laks med agurksalat!! Blitt storfan etter jeg sluttet med kjøtt.
   – Tacosalat. Alt annet enn tacokjøttet. Masse grønnsaker, masse rømme, guacemole, salsa og nachos. Fantastisk!
   – Pai
   – Scampi
   – Pasta med ostesaus
   – Falafel. Det er rågodt!
   – Fiskeburger(litt rart i begynnelsen, men man blir vant med det).
   – Linseburger ( tar tid å lage, men er rågodt!).
   Også har du jo tusenvis av supper bl.a. med nystekte rundtstykker til.
   Finnes MYE godt du kan spise som ikke har kjøtt i seg! Og wow, dette ble langt. Håper det hjalp litt!
   Lykke til! Håper du får det til 🙂
   Og til de som sier det ikke er noe vits i å bli vegetarianer fordi andre spiser kjøtt. Det tror jeg er det teiteste jeg har hørt. Om en slutter, så slutter kanskje to, og kanskje de påvirker noen andre. Og sånn fortsetter det 🙂
   Lykke til Sophie! 🙂

  105. mamma har vært veggis helt siden jeg ble født, og jeg var veggis da jeg var liten. du kan spise soyakjøtt, det er ikke like godt- men det gjør til at du ikke går ned i vekt osv. spis mye ris med saus med mais, agurk, paprika og det du liker 🙂 det er vanskelig å finne seg noe på resturant da, men håper du klarer deg! kjøp deg vegetarkokebok 😀 lykke til!

  106. latterlig. sånt som det her sa æ da æ va i 10 års alderen faktisk, og du kommer med det når du har levd hele 17 år med å spise kjøtt og lignende. e så masse folk her i verden som e i mot dyremisshandling, men alle e ikke vegitarianera for den grunn. sånn som mæ, æ e heilt i mot dyremisshandling, men spis fordeom det som kommer fra dyra. du får det bare til å høres ut som at dem som e i mot dyremisshandling men fordeom spis kjøtt, e forferdelige menneska. Men det har du jo påpekt før når det gjell dyr, at vi menneska e det styggeste “dyre” på jord osv..(veldig godt å lese..) og det du skreiv i et tidligere innlegg “ka har dyran gjort oss menneska?”. jo, du veit at flere, masse menneska miste livet sitt pga farlige dyr, som foreksempel hai, løve og lignende.. det syns æ e trist. men fordeom skjønne æ ka du meine.
   æ like bloggen din veldig godt, men når du begynne å skriv sånn som det her så blir det for det første kjedelig å lese og bare helt dumt. glede mæ til du kommer tilbake sånn som du blogga før. alt det her kom bare så veldig plutselig.

  107. altså ikke ta dette så frekt,for jeg syntes det er bra at du bryr deg om dyra. Men litt langt med å ikke spise kjøtt osv, men for all del. Lykketil 🙂

  108. Du sier du ikke skal drikke melk. Hva med klær som er laget av ull? Det er like synd i kua som i sauen da? Du må også tenke på at det er forskjellige kaker du ikke kan spise om du skal være vegetarianer og ikke spise egg. Det er masse egg i kaker.
   Uansett, kjøtt er viktig. Det er masse proteiner og fett i kjøttet som man trenger.
   Du skal ikke syntes synd på dyr som du spiser. Mennesker har gjort det i mange tusen år, ingen kan snu på det. Det er verre om du går på McDonald’s å spiser, der blir kyllinger drept på en ikke humanisk måte. DET er helt forferdelig.
   Fisk er like mye dyr som alle andre dyr. Think about it!

  109. Jeg har aldri vært vegitarianer og kan nok aldri bli det heller, er alt for tynn, har alt for mange mangler og liten matlyst. Men jeg støtter deg dette valget, ikke bare hjelper du dyr men også sultproblemer og forrurensningsproblemer 🙂 Et supert tiltak!
   Jeg hadde ei kjempenær veninne som var veggis. Det er vesentlig er at du får i deg kosttilskudd som erstatter mangler i kostholdet ved en slik diett for at kroppen din skal fortsette å være sunn frisk, og fungere optimalt. Det er lurt drar å snakker med legen din sånn at han kan veilede deg ift. hva som er best for din kropp, kanskje du får tatt noen blodprøver og får kartlakt hva som er viktig at du tenker på. Vi er jo tross alt kjøttetere, så det kan være vanskelig for kroppen og omstille seg.
   Jeg vil også tipse deg om kjøtterstatning, faktisk overraskende godt! Fisketaco er også noe du kan prøve ut, er virkelig ikke glad i fisk men det er godt synes jeg.
   Er også enig med noen over her som nevner uetiske produkter, pels osv, skal du først være vegitarianer bør du også tenke på slike ting for ikke å fremstå som en svært hyklerisk perosn.
   Lykke til! 😀

  110. Jeg er opptatt av dyrevernssaker akkurat som deg, vell kanskje i litt mindre grad, men det betyr like mye for meg som menneskerettigheter. Jeg forstår det du sier når det kommer til å spise kjøtt som er drept på uhumane måter. Feks. ALDRI spis kyllibng eller for den saks skyld kjøtt på burgerking, mcdonalds eller kfc osv. i utlandet. Det de gjør med dyrene er helt forferdelig. kan sikkert google det opp.. kylling feks. er ikke engang kylling. de har sprøyta steroider (for å gjøre dem større) og gir dem sprøyter for at de skal fødes uten fjær, øyne nebb, bein osv. Blir bare en kjøttklump. Det er akkurat som om de har laget et helt nytt dyr. Det får også mat(næring) gjennom nåler som bare er festet i dem og de sitter i mørke rom fra de er født til de dør. Tror det er noe av det ekleste jeg har hørt!!!! I England klarte de å fremme kugalskap for mennesker. Dette er egentlig en sykdom kun kuer kan få, men som menneskene har fått av å spise kuer som har blitt foret ANDRE DØDE kuer, altså de har gjort kuene til kanibaler. (sykdommen:”Kugalskap” går ut på at hjernen gradvis blir spist opp til man er hjernedød) Menneskeskapt sykdom av å spise på mcdonalds i England. Norge er virkelig ikke værstingene når det kommer til dyrebehandling. Men forstår hva du mener, har selv vurdert å bare spise økologisk. Da får feks jeg mat fra dyr som har beitet på en mark uten sprøytemidler, frukt og grønt uten sprøytemidler og dyrene har på en måte levd fritt. Ikke helt, men de har fått beitet på store områder osv. Kanskje en mer lettvindt måte, enn å vente på at noen du kjenner skal på rypejakt?

  111. Med tanke på at du er ganske slank, så vil jeg nok ikke anbefale det. Hvis du skal begynne å trene så trenger du jo veldig mye mat i deg, inkl kjøtt liksom. Det er ditt valg hva du gjør, men det ligger i vår natur å spise dyr..

  112. Hvis du bestemmer deg for å bli vegitanianer så kan du ikke spise NOE kjøtt! Vilt eller ei. Kroppen din kommer ikke til å takle kjøttbakteriene! Men for all del, prøv å se hva som skjer;)

  113. Litt teit aa kunne spise fisk, men ikke kjott? Fisk er jo dyr det ogsaa, saa her blir det vel litt “diskriminering” innenfor dyreriket? Skjonner meg ikke paa det, hvorfor er en gris eller en okse mer verdt enn en fisk? Hva er greia med aa ikke “kunne” drikke melk, egentlig? Kua blir jo ikke drept, og melka er jo for aa gis bort.
   Skjonner meg virkelig ikke paa den vegetariangreia til folk i det hele tatt. Verden er bare skapt slik; noen er produsenter, andre er naturlige vegetatianere og andre er forbrukere, som oss naturlig.
   Det blir ikke noe mindre slakting eller drap av dyr selvom DU (og forholdsvis andre) blir vegetarianer, og dyrene faar det ikke noe bedre av den grunn, men dersom det faar deg til aa fole deg bedre er vel det en bra nok grunn 🙂 Lykke til!

  114. Du er så flott! Du viser gang på gang at du ikke er den overflatiske barbien man kanskje dømmer deg for å være ved første øyekast.
   Du er på mange måter en god rollemodell som viser refleksjon rundt mer enn bare sminke og sko, og det er faktisk utrolig fint å se.
   Lykke til med kampen for dyrene – du gjør allerede en super jobb! 🙂

  115. Så du mener mennesker skal slutte å drikke melk? Skal kua få melkespreng å dø da mente du? Og meieriprodukter er jo laget av melk….. Men elsker deg fremdeles! Og til en over her: sauene setter pris på å få klipt av ulla (jeg bor på en sauegård)

  116. Du er så jævlig rar, Sophie! du overdriver med denne greia, skjerp deg sånn helt seriøst. Du må seriøst gi deg, du er den mest patetiske jenta jeg vet. Når man blir veggis er det ikke sånn “oi hei nå slutter jeg å spise kjøtt, nå er jeg vegetarianer”, du blir veggis tidlig i alder.. Du blir ikke det sånn plutselig når du er 17 år. Gi deg.

  117. jeg er selv vegetarianer men jeg er noe som kalles demivegetarianer, altså jeg spiser fisk, kylling, meieriprodukter, melk og egg. dette er egentlig kun fordi jeg bor i en familie på fire og det blir veldig vanskelig med middager osv hvis jeg ikke skal spise kylling og fisk. har vært det i ett og ett halvt år og jeg har ikke merket noen vektnedgang, så lenge du får i deg erstatning og spiser bønner osv så går det nok fint 🙂 ja det er ikke noe godt, men noe må man ofre.

  118. Bra at du virkelig går inn for dette, men jeg er også enig i at det blir feil å kunne spise fisk. Dette er for å få næring, regner jeg med, men mennesker velger bort fisk fordi den ikke går innenfor de “søte standardene” akkurat som at mennesker som har nulltoleranse for å plage dyr, derimot skader insekter uten å nøle.
   Men fisker har nerver, kropp, hode, kjøtt, bein, organer som alle andre dyr. Og måten fisker blir fanget på er langt verre enn hva f.eks okser eller griser må gå gjennom. Fisker blir dratt opp i en skarp krok etter munnen, eventuelt fanget i et garn og klemt sammen med tusen andre av sin art, de blir kastet ned på et gulv eller i en bås, for så å gå gjennom ulike maskiner, eller bli skåret av hodet på for hånd. Skjønner? Men mennesker føler mer omsorg for dyr med pels, som vi omgås med. Det betyr på ingen måte at et fiskeliv er mindre verdt enn et kyllingliv.
   Og det du sier om at du skal slutte å drikke melk. Melkekyr tror jeg ikke du trenger å bekymre deg for. Kyr flest i Norge lever under akseptable tilstander. Melkebøndene i Norge er godkjente, og Tine har et system på dette. Friske kyr som har tilgang til beite på sommeren er helt nødvendig for at en ku skal produsere god og sunn melk, derfor lever de aller fleste melkekuer i Norge under disse omstendighetene, for ellers vil ikke melkebonden tjene penger. Jeg har selv bodd i en liten periode på en gård med en melkebonde, som da var min stefar, og jeg vet at han tar utrolig godt vare på kyrne sine, har navn på alle og stor omsorg for dem. Det hjelper ikke at du slutter å drikke melk, for kyrne må tømmes for melka si likevel, ellers er det vondt for dem og de blir syke. Så om du drikker melka, eller melka tømmes i do, er foråvidt det samme – ut må den uansett :))

  119. Hei, jeg har vært vegetarianer i 2 år og 8 måneder. Men jeg spiste fisk og egg. Og drakk melk.
   For 2 uker siden fikk jeg ikke lov hos min mor å være vegetarianer lengre pga. jeg hadde gått så mye ned i vekt og mistet nesten all muskelmassen i kroppen. Grunnen til dette var at jeg hadde fått i meg for lite proteiner og at jeg trente for mye. Slik at maten jeg spiste ble forbrent med en gang. og jeg klarte ikke fordoble inntaket av proteiner.
   Når du ikke spiser kjøtt får ikke kroppen så mye proteiner som ellers. Og du som har bestemt deg for å verken spise kjøtt, melk eller egg burde virkelig passe på. Jeg kan love deg at du kommer til å gå ned i vekt pga tap av muskelmasse.

  120. lol, de fleste dyr som kommer i fra Norge(jeg regner med at du ikke bestiller kjøtt fra Japan..?) er godt behandlet. “kyllingproduksjonen” kunne vel ha “jekket” seg et par hakk opp, men det ligger likevel i vår natur å spise kjøtt.. ;-). dette er vel ikke nytt for deg (håper jeg…) men jeg tror bare at du er liiiittegrann på bærtur atm.. vedder på at du ler av dette om 20 år for å si det sånn. og det at du er så jæævla redd for å gå ned i vekt fordi da kommer du ikke til å se frisk ut? vel, jeg kjenner maaaange som er tynnere en deg. de ser helt normale ut sånn som deg ;-)bare se på fotballfrue, hun er myyyye tynnere enn deg, og hun ser fantastisk ut. og det med at du ikke skal drikke melk (som før? lol)og ikke spise egg, vet du egentlig noe i det hele tatt om melkeggproduksjon? det skjer like naturlig som melproduksjon(dålig sammenligning, but still).
   men dette er bare min mening, det er jo forsåvidt bra at du bryr deg om dyr. innenfor en viss grense 😉 anyways, dette er bare konstruktivt, og once again; bare min mening! u go girl!
   ps. du fortjener virkelig plassen på topplista, oppdaterer sånn tre ganger mer enn feks. tcmn! 😀

  121. det finnes noe som kalles “vegetarkjøtt”, og det finner du i frysedisken. det inneholder de samme proteinene som vanlig kjøtt. jeg syntes det smaker omtrent det samme som vanlig kjøtt, bare litt annerledes konsistens. det kan du fint bruke i tacoen din 🙂 søsteren min er forresten vegetarianer, og hun klarer seg veldig bra. hun har vært det i ca. 6 år tror jeg. men hun spiser fisk og drikker melk.

  122. Dette er kanskje ditt valg men du må virkelig vere forbredt at kroppen din forandrer seg og vist du trener mye, noe eg tror du gjør etter det eg har lest på bloggen din er ikke dette sundt. Etter trening er det viktig og få i seg proteiner ALTSO KJØTT! Og når du ikke får i deg dette vill musklene din slite seg ned og det er vanskelig og bygge dei opp igjenn. Eg skjønner sefølgelig at dette er ditt valg og eg har all respekt for det men ville bare dele min kunnskap:))

  123. Sophieee, da e ingenting galt me kroppen din! syns du e heilt passe. skjønne ikkje ka som e problemet ;D

  124. OMGG, vi kan greit spise taco uten kjøtt, og det er faktisk bedre (men husk at om man spiser fisk, så heter det pescetarianer, ikke vegetarianer). Det går an å bruke soyafarse som man får kjøpt i butikken, eller man kan lage en enkel variant hjemme!
   Oppskrift på hjemmelag “tacokjøtt”:
   Det høres rart ut, men tro meg, det er godt
   2-3 gulrøtter
   tacopulver
   litt olje
   1-2 dl vann (litt sånn pluss, minus)
   Først skreller du gulrøttene dine og rasper dem i et sånt råkostjern. Så steker du dem på ganske høy varme med litt olje i panna. Det som er viktig er at det er så mye olje at de ikke blir harde og tørre.. Etter at du har latt dem surre litt, og de har blitt litt gyldne, så tilsetter du posen med tacopulver (kanskje ikke hele, det spørs hvor mye raspet gulrot du får ut av det) og vannet. Så lar du det steke til vannet er trekt inn, slik at de ikke er helt bløte, men samtidig ikke tørre. Du ser det på dem når de er ferdige. Og voilá!
   Det smaker som kjøtt og konsistensen er ikke rar. Har mange venner som ikke er veggiser som elsker denne varianten!
   lykke til Sophie, bare spørr om det er noe du lurer på, haha 😀 Stolt av deg <3

  125. Oki, dette er rett og slett bare tull! Jeg respekterer dine valg, men dette går ikke bra! Du kommer til å miste alt for mye i vekt og kanskje til og med bli syk av det! Dette er ikke ett av dine lureste valg. Om du skal bli vegeterianer MÅ du nesten spise fisk, melk og egg! Alle tre er viktige næringsstoffer som kroppen din trenger. Kanskje dette funker, men mest sannsynlig ikke. Håper du leser alle disse kommentarene og tar i deg litt sunn fornuft! Om ikke håper jeg foreldrene dine gjør det! Ikke ta dette frekt opp, men face the truth, dette ender ikke sånn som du kanskje trodde!!

  126. du er ikke unaturlig tynn til kroppen din, haha. høyden og sånt liksom, du kunne vært tynnere uten å se syk ut. mormoren min var 1.79, og veide 28 kilo, dagen hun døde, da så hun syk ut. se på deg selv. du er ikke utrolig tynn, du er normal!

  127. Sophie…..du kommer mest til å gå ned i vekt og du kommer til å få problemer med proteinmangel! og det er rett og slett ikke bra for deg, du som er så ofte syk…..
   Etter min mening så trenger man ikke droppe ut melkeprodukter eller egg hvis man absolutt skal bli vegetarianere, ettersom dette er de eneste proteintilskuddene man kan få bortsett fra kjøtt.
   Uansett, så for at du ikke skal gå ned i vekt anbefaler jeg deg å spise mye brød og brødmat og kornprodukter! Det metter ikke så mye og gjør deg fortere sulten igjen (med mindre du velger ekstra grovt brød).
   Hvis du ikke skal kutte ut det OGSÅ kan du jo prøve å spise hvitost på brødskiva og smøreost ettersom dette inneholder mye proteiner…
   Bare noen tips, jeg kan ganske mye om dette siden jeg er veldig interessert i kosthold osv. 😉
   Men jeg er som sagt ganske bekymret over deg, hvis du har tenkt å kutte ut egg og melkeprodukter!

  128. Ikke frekt ment, men SKJER med å skryte over hvor tynn du er? Skikkelig lame! “ånei, jeg er SÅ tynn, jeg må gå opp i vekt! TIPS?!?!??! ” bitch please, du er ikke SÅ tynn. Du har litt fett på kroppen, som mange andre! Du er ikke feit, men har dett MANGE som er tynnere enn deg og fremdeles er pene, ta tcmn for eksempel?

  129. vet at det er lurt å spise forskjellige bønner også videre for å få i seg de stoffene du trenger som du vanligvis får fra kjøtt:) søk det opp!

  130. Jeg skulle egentlig også si at du trenger ikke kutte ut eller ned melk iallefall, for melk er det jo meningen at vi skal få, og bøndene gjør ikke kuene noe vondt med å melke dem. De hadde derimot gjort dem vondt hvis de ikke skulle melke dem, fordi melka kommer automatisk uansett, og hvis ikke kuene ble melka, hadde de nok blitt syke…

  131. Det er en fin ting å prøve ut,men det er noen ting som er viktig.
   – De vitaminene, som vi får i kjøtt trenger vi. Derfor, så tror jeg man må ta en sprøyte hos legen, hver måned. Slik at du får i deg, de vitaminene som du får i kjøtt. Kusinen ble ble vegetarianer. Hun gikk veldig ned i vekt, og ble innlagt. Derfor, så råder jeg deg og finne ut litt mer.
   – Ellers, vil jeg si lykke til sophie!!<33

  132. Du overfor Amalie. Dust… TCMN vil jo også gå opp i vekt, og TCMN er ganske undervektig. Når det er sagt, trenger du ikke å sammenligne dem. Og uansett så er Sophie tynn, det er lett å se, og hun mener det selv også, og hun har helt rett i at hun ikke trenger å gå med ned i vekt. Jeg skjønner henne godt som spør om tips til det, jeg.

  133. Synes dette er bra Sophie! Spis fersk fisk (ikke oppdrettsfisk, og spis vilt kjøtt 🙂 Synes heller ikke det er galt om du spiser ku eller gris, de har det som oftest veldig bra her i Norge. Men for all del, spis ikke kylling. Har du vært i et kyllingfjøs, skjønner du hvorfor. Selv spiser jeg kylling, først fordi det er veldig godt, og også sunt. Likevel skulle jeg ønske jeg var sterk nok til ikke å gjøre det. Du er et flott menneske Sophie, jeg beundrer deg virkelig 🙂 Meen vegetarianer ser jeg ingen vits i å bli, det er naturlig for oss å spise dyr, bare vi lar dem være fri!

  134. ditt valg, men kroppen treng neringa fra kjøtt og dyr. det e sånn det fungere, dyr leve jo av andre syr dem og? 😉 men for all del, du bestemme <3 lykke te

  135. Støtter de felste tingene du er bestemte på å kutte ut, men melk stusser jeg litt over. Melkeproduksjonen i norge er stødig. De fleste (les: ikke alle) kuene i norge får fôr imens de blir melket. Fôr med mineraler, naturlig dyrkde ingredienser og såkalt “mel”.
   Melkingen skjer på en human måte. Jurene blir vasket med lunkede kluter, melken blir sjekket i et slags “skillerør” som skiller ut en spesiell farge om kuen og melken ikke er i tipp topp shape, to ganger daglig vaskede “rør” og viktigst av alt; de tar aldri kalvemelken vekk fra kalven. FOR, når en ku har født en kalv skilles de med en gang eller etter et døgn. For at kuen skal ha det regelmessig og ikke ha for stor forandring går de igjennom melkekaskinen som de alltid har gjort. Der melkes kua og melken tømmes rett over i bøtter som fraktes direkte til kalven. Det er jobben min, dette kan jeg.
   Dessuten er melk viktig for kroppen. Det kan jeg med hånden på hjertet si, fordi jeg tar 4 forskjellige piller morgen og kveld fordi jeg ikke drikker melk pga. intoleranse. Hvorfor vil du slutte med melk?

  136. veldig lurt å blogge om det ja, slik at folka som ser opp til deg også skal bli det? syk, svak og dårlig bak.

  137. Sophie, du vil antagelig ikke lese dette men jeg må bare si att jeg elsker deg, bloggen din og at du er en av de som alltid kommer med meningene dine, og att du gjør det beste for mange dyr. Du er en av de få bloggerne som faktisk bryr seg om sånt og faktisk tenker på dyr og hva vi mennesker gjør mot dem! Du er ett herlig meneske og jeg beundrer deg så mye! Elsker bloggen din og håper virjelig du fortsetter med den 🙂 lykke til, hilsen en stoor beundrer!

  138. Har sjølv vore veggis i godt over to år (er 16 no), og det har overall gått veldig bra:) Bakgrunnen for det var vel egentlig det at dyra har det jævligt, men noko som gjorde det mykje lettare, var at eg fann kjøtsmaken vanvittig ekkel (noko eg har gjort i mange år, men har likevel spist fordi det er det som stod på middagsbordet). Kanskje det er tanken på kva eg faktisk har i magen som gjer meg kvalm? Trur det blir vanskelig å få til dersom ein er så glad i kjøt at ein et det kvar dag, men med rett innstilling er ingenting umulig. Eg tek tilskudd av jern (fikk anemi av å bli veggis, men har ikkje vore noko problem etter eg begynte med tilskudd). Proteinmessig er det vanskelig å få i seg nok. Eg takler _virkelig_ ikkje konsistesen av bønner/kikerter, erter osv, så det er uaktuelt. Har ikkje sjølv prøvd proteinshakes og slikt, men kanskje det kunne vere aktuelt? Einaste problemet eg har hatt med den her livsstilen er vel at når eg har dratt på besøk til folk og dei serverer pizza o.l med kjøt og eg seier eg er vegetarianer, får dei eit veldig merkelig uttrykk i ansiktet og funderer på kva dei kan lage til meg, når tilbehøret er meir enn nok, hehe:) Men lykke til! Med rett innstilling går alt, og eg kan love deg at det er veldig givande å vere vegetarianer, både for magen og samvittigheten:)

  139. Jeg er vegetarianer, og har vært det i ett år. Selv har jeg en mor som har vært det hele livet, på grunn av allergi, hun tåler rett og slett ikke kjøtt, fisk eller egg. Det er en del du må passe på når du skal unngå å spise kjøtt, fisk og egg. Du kan få mangel på B12. Mamma måtte gå til legen for å ta sprøyter, en gang i uken, kjempelenge på grunn av dette. Men det er ikke alle som får mangel på det, så etter du har vært vegetarianer en stund, ta en helsesjekk for å være på den sikre siden. Omega 3, som finnes i fisk, kan du lett få i deg via raps olje når du lager mat, i tillegg er det den sunneste (og billigste) ojlen.
   I starten da jeg var vegetarianer var kroppen min veldig sliten og utmattet. Næringen og energien jeg før fikk av kjøtt osv, fikk jeg ikke nå. Kroppen min måtte venne seg på det, og jeg sov nesten hele tiden, ikke at det var noe galt i det, siden jeg selv ELSKER å sove og slappe av.
   Nå trives kroppen min mye bedre enn da jeg spiste kjøtt. Jeg har en helt annen energi. Kroppen min elsker den nye livsstilen min!
   Nå kommer det “vanskelige” som mange tror. “Hva spiser du da? Gress?” Yeah right.. Det finnes TUSENVIS av oppskrifter på supergod vegetarmat. Google litt rundt, så finner du mye. Hvis du ønsker har jeg mange gode oppskrifter selv. Erstatning til taco for eksempel, kjempegodt! Ingen i min familie spiser kjøtt til taco nå, etter erstatningen. Men så klart er alt smak og behag.
   Jeg vil ønske deg lykke til meg din nye livsstil, fordi det er jo det det er. Dette kommer til å gå kjempebra, men gi kroppen din tid til å venne seg på det : ) Elsker bloggen din forresten, har vært fast leser fra start ; )Kan vel ærlig si at du er et forbilde, hehe ; )
   – Amanda Elise

  140. Utrolig bra at du har bestemt deg for dette! Håper du klarer å holde deg unna kjøtt, det blir nok vanskelig de første ukene. Så en kommentar lengre oppe som sa “Hvilken forskjell gjør det vel om én person bestemmer seg for å bli vegetarianer? Jeg gidder ikke bli det fordi det gjør faktisk ingen forskjell.” Tenk om alle hadde tenkt slik? Det gjør faktisk en forskjell, en veldig liten, men allikevel. Jo flere, jo bedre. Men en annen ting du kanskje har lyst til å ta opp nå som du er så engasjert innenfor dyr og behandlingen av dem rundt om i verden: testing av sminke på dyr. Du er jo utrolig interessert i sminke, så jeg håper virkelig at du er nøye med at produktene du bruker ikke er testet på dyr. Føler at det også hadde hjulpet mange lesere med å finne sminke som ikke er testet på dyr visst du hadde lagd et innlegg om dette på bloggen, med informasjon om hvor de kunne fått tak i det, hvilke merker de burde bruke, osv. Med så mange lesere som du har så kunne du kanskje fått gjort en liten forskjell her i Norge når det gjelder kjøp av produkter testet på dyr, for den bransjen er like forferdelig som slaktingen av dem. Håper du kan gjøre dette!

  141. Blir alltid så glad når folk bestemmer seg for å bli vegetarianere 🙂
   Jeg har vært vegetarianer i 4 år, jeg er nå 17. Trives utrolig godt med det! Spiser egg, ost, melk, men ikke fisk og annen kjøtt.
   Det første året jeg var vegetarianer gikk jeg ned noen kilo, men så var ikke jeg så veldig tynn fra før av. Nå spiser jeg mye frukt og grønt, og det finnes erstatningsprodukter, som “quorn”, finnes i mange matvarebutikker!
   Håper du lyktes. 🙂

  142. LOL, Sophie!:p det er selvfølgelig strålende at du vil bli veggis, men du kan overhodet ikke kalle deg det om du spiser kjøtt – vilt eller ikke. Om du faktisk hadde lest til info på dyrevernalliansen sine sider, så holder de på å få slutt på rypeskyting.
   Er du medlem i noah – dyrs rettigheter eller dyrevernalliansen? Om du ikke er det blir det veldig feil av deg å være så engasjert, men ikke støtter noe som medlem. Minimums pris er 50 kr i månden til noah og minimums pris til dyrevernalliansen er 250 kr i året. Er jo nesten ingenting 🙂
   Jeg selv velger ikke å bli vegetarianer på dagen, for det blir for voldsomt endring for kroppen. Jeg spiser minimalt med kjøtt nå, og det har pågått i litt over en måned.
   Jeg velger å ikke spise noe kjøtt, altså ku, svin, kylling, lam osv, men kommer til å spise fisk og egg. Kan kanskje ikke kalle meg veggis da, men er bedre enn å spise dyr jeg er så glade i.
   Så håper du tar dette til deg, og tenker litt mer på hvordan du skal gå frem 🙂
   Du er en super blogger! Endelig noen toppbloggere som virkelig setter fokus på dyrene. Men kan du tenke deg å blogge om dyretesting også?;)

  143. “Er du medlem i noah – dyrs rettigheter eller dyrevernalliansen? Om du ikke er det blir det veldig feil av deg å være så engasjert, men ikke støtter noe som medlem. Minimums pris er 50 kr i månden til noah og minimums pris til dyrevernalliansen er 250 kr i året. Er jo nesten ingenting :)”
   Feil Tanja! hvordan kan du si noe sånt?? er ikke feil å være engasjert uten å støtte en organisasjon med penger, haha! All slags engasjement er bra! Men, Sophie, hvorfor spiser du ikke egg og melk? 🙂

  144. Det folk skriver om at du kommer til å gå ned i vekt er helt feil. God venninne av meg er vegan. Har kuttet ut alt som har med dyr og gjøre. Jeg hadde aldri klart det, men all respekt til de som prøver dette.
   Det som er viktig er at du erstatter de vitaminene og proteinene du mister, ved at du får det i deg på andre måter. Dette gjøres ved at man spiser mye frukt og grønt. Venninna mi jobber også som instruktør på treningssenter og har ikke kjent noe negativ innvirkning på kroppen, heller det motsatte.
   Om du kutter ut kjøtt og egg så kan man jo spise fet fisk. Men i feks taco kan man ha forskjellige typer bønner ( som forøvrig er den mexicanske måten å lage taco på, vi i norden som spiser den med kjøttdeig 😛 ) Du bør spise soya og tofu framtilt kjøtt i tillegg. Kunstig framstilt, men smaker så og si det samme. Prøv deg fram med forskjellige varianter og forskjellig kryddertyper. Søk på “veggismat til inspirasjon” på fb, så vil du få opp matoppskrifter i alle varianter.
   Lykke til 🙂

  145. Det er utrolig mye viktige proteiner og vitaminer i kjøtt som du ikke får tak i ellers, så det er lurt med et vitamintilskudd når du er vegetarianer.
   Stå på 😉

  146. Ikke for å være slem eller noe, men jeg vil bare si min mening:
   Bare fordi du blir vegetarianer betyr det ikke at de slutter å drepe dyr. Og de dyrene som blir drept på et vanlig slakteri blir drept på en okei måte: de skyter dyret i hodet så de dør med en gang. Og at det ikke er humant synes jeg blir feil fordi å drepe dyr for å få mat har menneskene gjort siden stenalderen.
   Og det du sier med ville dyr som feks rype osv: en elg og en rype har en mye mer smertefull død enn det en okse og en gris har. Jeg har selv vært med på slakt av villt dyr og av tamme dyr.
   No hate 🙂

  147. Støtter deg veldig mye!! Jeg synes du er tøff og modig som gjør dette, og som står opp for den du er og det du mener! LYKKE TIL

  148. har faktisk aldri kommentert her før! men nå må jeg det. synes det er kjempebra at du har valgt å bli vegetarianer! vet du det, at hvis alle i verden spiser mindre kjøtt ville det faktisk blitt nok mat til alle i verden? det er fordi man brukers å utrolig mye mat til f.eks kyrene som må fetes opp før de slaktes. den maten kunne blitt tilberedt anderledes og blitt spist av mennesker som faktisk trenger det. det er også foresten utrooolig forurensende med hele kjøttproduksjonen! det slipper ut så mye gasser… du går fram som et godt eksempel. du har viktige saker, og det er utrolig beundringsverdig. det som er viktig når du er vegetarianer er at du får i deg nok jern og proteiner, og det trenger du aboslutt ikke bare få fra kjøtt 🙂 lykke til.
   mvh fast leser.

  149. Som vegetarianer passer jeg alltid på å spise enten kikerter, linser eller bønner hver dag, jeg pleier å lage suppe med det i til kvelds, kjempegodt! Hempfrø, nøtter, solsikkefrø og masse andre frø.. Masse frukt og grønt! Quorn-produkter! Ris, bulgur, risotto, brød, avokado, sopp. Fetaost. Ost. Linseburger, vegetarpizza med masse digg! Tror ikke du skal bekymre deg for å gå ned i vekt! Om det ikke er naturlig for deg å være på den tynnere siden da, da kan det være enkelt å gå ned i vekt.. For vegetarianere spiser generelt sunnere, det blir mindre av ferdigmat o.l… LYKKE TIL! Har selv nettopp blitt veggis igjen, har vært av og på siden jeg var 16 😉

  150. Aså har veldig dårlig trua på deg som veggis. Du overdriver så jævlig når du først begynner med det ene, så kommer det andre. At du er så flink med det ogh det og det og det. Det er noe annet hvis du faktisk greier det. Da fremstår du som en ærlig og person som faktisk mener det man sier. Men tipper dette er bare skryte innlegg, så er du fortsatt en kjøtteter. Typisk or huh?

  151. Jeg er vegetarianer, bestemte meg for å bli det når jeg var 10, og nå er jeg 16. Grunnen er fordi jeg elsker dyr, ble fysisk kvalm av å spise kjøtt og vite at middagsmaten vår hadde en gang gresset på et grønt jorde (forhåpentligvis) eller svømt i havet. Enda verre om de har vært buret inne fra fødsel til slakteriet. Jeg nekter å være en del av en slik industri! Du har vært favorittbloggeren min lenge, men fikk enda større respekt for deg nå. Er så mange som sier ting som: “åå jeg elsker alle dyr” også setter de tenna i en biff. Ihvertfall, jeg spiser verken kjøtt, fisk, eller gelantin og løpe (i f.eks gulost for å få stivelse, er et stoff fra kalvemage). Jeg drikker melk og spiser egg, men bare om jeg vet at kuene går på store grøntarealer og har der godt, og hønene ikke er innesperret i 1x1meter bur med 20 andre høner, men også har god plass og stell. Ang vekt tror jeg det går helt fint, bare du får i deg alt av proteiner osv. Jeg tar planteolje i tillegg ettersom jeg ikke kan ta tran da det er fiskeolje. Lykke til, jeg har troen på at du klarer dette! Utrolig bra valg! 😀

  152. Jeg synes det er kjempeflott at du vil bli vegetarianer. Men når det kommer til storfekjøtt vet jeg at de fleste kyr har det veldig bra før de blir vår mat. Når det kommer til kylling er det ikke det samme, fordi de lever under helt andre kår enn hva kyr gjør. Jeg spiser ikke kylling, men storfekjøtt.
   Men lykke til:)

  153. Du burde virkelig ikke begynne og bli vegetarianer .. i kjøtt er det noe som kroppen trenger . jeg råder deg til og bli vegetarianer..

  154. Det går ann å kjøpe sånne egg med tegn på at kyllingene kan gå fritt og legge egg, men de frist price osv.. De er i bur. Kjøp de med bilde av sånne kyllinger som går glade rundt. Er det noe med vegetar ting da?
   Ooog, du trenger mye av dette i kroppen din! Alt!
   Er det ikke vegetar avdelinger i matbutikken der du bor?
   Ja, nå syntes ikke jeg at jeg skal styre deg. Dette var bare et “tips”!

  155. Jeg har vært vegetariaer i snart 10 måneder nå, og i startet gikk vekten min rett ned, men etterhvert som jeg fant ut av flere ting å spise så har den hold seg veldig stabil. Jeg trente veldig mye før, men det påvirket ikke vekten min så mye at det gjorde noe.
   Men om du ikke går på kosttillskudd annet enn Super Tan, burde du begynne med det. Det er vanskelig å få i seg nok proteiner og du vil nok merke at du er sløv om du ikke gjør det 🙂

  156. jeg har vært vegitarianer i 2 år nå : ) Jeg gikk ikke noe ned i vekt, det eneste jeg trengte var å få i meg jerntabletter slik at jeg fikk i meg det ekstra man får i seg via kjøtt! Det er ingenting i veien med å være vegitarianer, det eneste er at man kanskje ikke har like mye lyst til å dra ut å spise, for det er ikke så mange resturanger som har så god vegitarianer-mat.. Lykke til, Sophie <3

  157. Wow, kjempebra valg av deg! Jeg lese vanligvis ikke “rosablogger”, men du har virkelig noe mellom ørene, Sophie:) All respekt til deg. I begynnelsen kan det være greit å ty til “overgangsprodukter” som soya og kjøtterstatning der du vanligvis ville brukt kjøtt. Les vegetarblogger og få masse tips! Både til oppskrifter og generell vegetarisk livsstil! Jeg tror det er bra hvis du gjør gradvis små endringer, da er det mye lettere å opprettholde det nye kostholdet:)

  158. Kjempe bra! Jeg hadde aldri klart det… men jeg lurte på om noen kunne si hva slags størrelse det er best å ha på headeren? hadde blitt utrolig glad for svar 🙂

  159. Det finnes alt for mange som blir vegeterianere men som fortsatt velger å spise fisk. Fordi fisk er jo ikke kjøtt? Fisk ER kjøtt, og sannheten er at verdens hav er utsatt for en ekstrem ødeleggende overrfiske. Fordi havet er åpent for alle tror man at man bare kan gå ut å fiske opp alt som fins. Det er jo gratis, og det koster jo mye mindre enn å brødfø en ku som senere skal slaktes? Folk tar og tar fra havet uten å gi tilbake. Dersom du virkelig vil gjøre en forskjell, noe dine tidligere innlegg om haifinning og the Cove viser, så burde du avstå fra å spise fisk.
   Kopierer dette fra WWF Danmark sine hjemmesider.
   “WWF arbejder vi for havet og fiskene. For hvis ikke vi gør noget, vil mange af de fiskearter, vi spiser i dag, være på grænsen til kollaps om 40 år. Det arbejder vi for at ændre.
   I følge FN er 85 procent af alle verdens fiskearter enten fuldt udnyttede, overfiskede eller fisket på grænsen til kollaps. Alene i EU er 75 procent af fiskebestandene overfiskede, og der foregår et enormt udsmid.
   Hva’ for en fisk er WWFs guide til alle, der ønsker at være med til at redde verdens have og fiskebestande. Guiden giver konkrete anvisninger om, hvilke fisk, du kan købe og spise med god samvittighed. Klik videre til hvaforenfisk.dk her. “

  160. Søsteren min har vært vegetarianer i snart to år, og det jeg har oppfattet er at det er lurt å kjøpe vitamintilskudd på helsebutikker slik at du får i deg vitaminene kroppen din trenger som finnes i kjøtt. Du kan også få kjøpt vegetar produkter på helsebutikker eller meny, f.eks soyakjøttdeig (smaker akkurat det samme som vanlig kjøttdeig) Håper det går bra! Lykke til.

  161. Man er ikke vegetarianer om man spiser fisk. Det har et annet navn, tror det heter pescetarianer eller noe sånt. Men lurer på hvorfor du ikke spiser egg og drikker melk? Du kan jo spise egg fra frittgående høns? Du kan jo drikke soya melk istedenfor vanlig melk.
   Har vært vegetarianer så kan komme mef tips :)) du må spise mye alle typer nøtter, foreksempel pekannøtter. bønner og poteter er også veldig bra!! I nøtter er det ,ye proteiner. Hvis du spiser mye nøtter foreksempel så vil du ikke gå ned i vekt.
   I nøtter er det også mye sunnere fett en hva det er i kjøtt.
   De sunneste / viktigste nøttene: mandler, valnøtter, pekannøtter, paranøtter….
   taurine, gelantin og keratine kommer fra dyr.
   Taurine finnes i: energi drikker
   Gelantin finnes i: godteri, desserer, sminke+++
   Keratin finnes i: shampoo, balsam og såper
   ——
   Hva som er bra å spise:
   -Nøtter
   -Poteter
   -Bønner
   -Linser
   -Gresskarkjerner
   Her er tips til mat du kan lage (veganer) :
   http://veganyumyum.com/

  162. JEG ELSKER DEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 Når jeg så dette innlegge så ble jeg så sinnsykt glad!! nå blir jeg virkelig fast leser!! og til dere som sier: hvorfor, det gjør jo ikke noe om at du spiser kjøtt når alle andre gjør det det gjør ikke noe om to til spiser kjøtt. JO! det gjør det!! jo flere som slutter å spise kjøtt jo mindre dyr blir drept! Elsker deg sophie!! <3

  163. Jeg har aldri likt kjøtt eller fisk, eneste jeg liker er Gilde kjøttdeigen men da må det vær til taco med tacokrydder i:) Spiser både usunt å sunne ting, men har lenge hatt helt vanlig kroppsform/slank. Ikke kjempe tynn altså!
   Men hvorfor ikke kan du spise egg? Eggene er jo fra vanlige høner som lever godt i Norge.. høner blir drept når de ikke klarer å lage egg lengre, eller om de får sykdommer/smitte eller lignende. Men stå på!:)

  164. JEG ELSKER DEG, SOPHIE!! Jeg har vært vegetarianer i tre år nå og det er det beste valget jeg noen gang har tatt! Men jeg vil bare informere deg om at hvis du spiser fisk heter det pescetarianer. Hvis du skal være veldig nøye, må du også holde deg unna alle oster (inneholder løpe fra kalvemage), det meste av godteri, kaker og egentlig nesten alt av ferdigprodukter fra matbutikker (inneholder mysepulver fra kalvemage eller gelatin som er fra knokler). Du kan heller ikke spise kjøtt uansett om det er fra viltdyr eller ikke.
   Dette var ikke ment negativt eller noe som helst. Jeg ville bare informere deg om det i tilfelle du ikke visste det. :-):-) Og fordi at siden så utrolig mange som spiser fisk kaller seg for vegetarianere, gjør det at utrolig mange tror at vi som er vegetarianere spiser fisk, og serverer oss det…
   Men creds til deg, Sophie, for at du kutter ut kjøtt!!! <3<3<3<3
   Anbefaler deg å spise soyakjøtt og bønner og linser for å få i deg proteiner. Det kan også være lurt å ta jerntabletter! Lykke til!

  165. jeg er vegetarianer selv og det går kjempe fint! jeg også elsker taco! så jeg lurte på hvordan jeg kunne spise det uten å spise kjøtt og så kom jeg på den geniale løsningen! jeg bruker paprika i steden for! hvis du ikke liker stekt paprikka bruk noen andre grønsaker. Jeg steker paprika og har det i stedenfor! smaker like godt!! <3 støtter deg! <3

  166. du kan jo spise egg? det er bare kyllinger inni egget hvis det er hane i gården, og selvfølgelig selger jo ikke folk egg med kylling inni.. tror dere at eggeplomma er en død kylling dere eller? og hvis dere ikke kan spise egg fordi det blir tatt i fra høna kan dere ikke drikke melk heller for da tar dere fra kua. ikke smør eller noe liknene! dere burde virkelig finne på noe annet.. og hvis dere for det første skal være vegeterianere så SKAL dere være det, og ikke spise kjøtt hvis det er villt kjøtt. Dere kan heller ikke spise godteri, kaker ost og alt annent ferdig fra matbutikker.. så tenk dere om før dere blir så ”vegeterianere” som dere tror, for dere er ikke det hvis dere spiser noe som helst kjøtt!

  167. Jeg var vegetarianer i to år, jeg ble faktisk syk av det. Jeg måtte begynne men medisin, å gå ofte til legen. Det er masse vitaminer i kjøttet som du MÅ ha i deg, som jeg ikke fikk i meg. Så jeg annbefaler at du går til en helsekostbutikk å hører meg de. De gir deg helt sikkert råd og noen tabeletter som det er vitaminer i. Det er de samme vitaminene som er i kjøttet som vi spiser daglig. I noen dagligvarebutikker får du kjøpt vegetarkjøtt. Det er ikke vanlig kjøtt, det er laget av soya.
   Lykke til! Elsker bloggen din Sophie!!! <3

  168. omgf du kan vere glad i dyr selv om du spiser kjøtt! i mangen 1000 år har vi levd på det naturen har og gi oss. uten jakt og nedfelling av dyr blir det et for stort mangfold av arten og det kan igjen vere negativt for arten. jeg er en jente på 17 jakter selv, på allt villt men jeg elsker dyr forde, har 3 hunder og 2 hester , og fotograferer allt vakkert vilt alle andre tider på året men når høsten kjem jakter me på ein human måte og får gode middagar på bordet. og viss grunner du ikkje vil spise kjøtt på er at du elsker dyr kvifor ikkje spise egg? du veit jo alle eggene hønene legger når de ikkje er befrukta blir ikje kyllinger uansett.

  169. jeg spiser ikke kjøtt, men spiser fisk, melk og egg (i alle fall økologiske egg, da går jo høna fritt ute), jeg ville ikke kalt meg vegetarianer fordi jeg spiser noe kjøtt innimellom (grunnen til at jeg ikke spiser kjøtt er fordi jeg rett og slett ikke liker det, det har ikke noe med fordi jeg synes SYND på dyra..) men for noen år tilbake prøvde jeg å være helt vegetarianer, klarte det 1 år, men så fikk jeg så mye mangler på proteiner osv (siden jeg heller nesten ikke spiste bønner osv). hvis du ikke skal spise kjøtt er det veldig viktig at du spiser andre ting for å få opp det du mister av å ikke spise kjøtt liksom 🙂 jeg synes det er fint at du tenker så mye på dyr, lykke til! håper du klarer det! og det er faktisk veldig sunt å være vegetarianer også! såklart hvis man klarer å spise litt flere grønnsaker og frukt, søk litt rundt på google etter mange fine oppskrifter 🙂

  170. Du kan spise pizza, feks resturante ellerno. :p <3 Syns du velger klokt, og det viser virkelig hvor glad du er i dyr! Elsker deg og bloggen, stå på! <3<3<3

  171. Jeg tror ikke jeg hadde klart å bli vegetarianer, men prøver å spise minst mulig kjøtt. Det hjelper jo det også! Så viss de som vil bli vegetarianere, men ikke tror de klarer det, kutter ned på kjøtt inntaket så hjelper det også 🙂
   Er veldig gla for at du ikke prøver å presse oss lesere til å bli vegetarianere. Er noen som mener at alle burde vere det.
   Det er noen ting jeg vet at jeg aldri kommer til å spise (f.eks. gåselever) fordi jeg vet at dyrene har det forferdelig og det er ikke akkurat noe som er nødvendig for oss mennesker å spise.
   Spiser leverpostei, men der er ikke dyret tvangsforet og de blir ikke drept fordi det skal lages leverpostei, de bruker hele dyret.
   Tror jeg kommer til å prøve å bli vegetarianer senere, men må lære mer om det først! Er redd for å få i meg for lite av nødvendige ting.
   Men det er vertfall veldig bra av deg Sophie! Jeg håper du klarer det:)

  172. Hei, Sophie 🙂 Jeg har ingenting i mot at du har blitt vegitarianer. Men siden du er glad i dyrene, hva med sminke og skjønnhets produkter som er tester på dyr.. Nå vet ikke jeg hvilke sminkeprodukter du bruker.. Men jeg er ganske sikker på at du har noe som er tester på dyr. Merker som Loreal, Maybelline, Max Factor, MAC, Nivea, Veet tester på dyr. Tenk på hvor mange dyr som lider for at vi skal se penere ut..

  173. Du bør begynne å sjekke opp i ting du skriver før du skriver det. Alle dyr som blir brukt som mat eller pels o.l. har ikke hatt det vondt, mest sannsynlig ikke. Det er ikke noe galt i måten blir behandlet på her i Norge. Dere byfolk har faktisk ikke peiling på noe som har med dyrehold å gjøre. Og du sier du skal slutte å drikke melk. Vet du, Det gjør vondt for kua det!!
   Eg har ingenting i mot at du blir vegetarianer, men du må seriøst bli flinkere til å sjekke opp i ting du skriver om, for det er SÅÅÅ lett å se om du har peiling på hva du sier, eller om du er helt på bærtur…

  174. Velger å være anonym.
   Jeg ble vegetarianer for ca. 3 år siden, å det har sånn passe fint, men tror det kommer til å gå fint med deg, lykke til!
   Det eneste veldig dumme tingen med det er at jeg har gått ned for mange kilo. Jeg og legen min hadde planer for 2 år siden om at jeg skulle gå opp 6 kilo, men det skjedde aldri. Som vegetarianer har jeg aldri spist kjøtt eller gummi snop, for de har dyreskjelett i seg, i de 3 siste årene. Dette har ikke endet bra, jeg har tatt av 8 (!!) kilo, som jeg er veldig lei meg for, var så spinkel fra før av! Nå er jeg jo 8 kilo mindre, har mistet en del hår, går på tabletter og må spise masse av en type vitaminer, må også spise mer proteiner en før. Jeg liker ikke kjøtt, syns det smaker ekkelt, til og med vegetarianisk kjøtt. Har en venn som har en kusine som døde av å være vegetarianer, men det var fordi hun kom fra et land som de ikke kunne leve uten kjøtt, å trengte de stoffene i blodet sitt. Selvfølgelig skjer det ikke deg da. Kunne fortalt mer men hadde blitt alt for lang, så jeg sier takk for meg.
   Du klarer deg toppen!

  175. Hej! Jeg har også tenkt på dette en stund, og på fredag gjorde jeg an avtale med meg selv: Over helga, altså på Mandag er jeg vegetarianer. Etter å ha surfet på NOAH,SAVETHEWHALESAGAIN og alt det der, tok jeg beslutningen. Nå er jeg vegetarianer og kunne ikke vært stoltere! Blir glad for svar!

  176. Du ser så utrolig lykkelig ut om dagen! Jeg misunner deg så mye, håper du faktisk har det bra og at du fortsetter å ha det sånn 🙂

  177. du kan ikke kalle deg vegetarianer hvis du skal spise kjøtt som folk du kjenner har skutt og drept på gøy? det er kjøtt, uansett om dyret har levd i det fri eller ikke.
   men må bare ønske deg masse lykke til ! 🙂 jeg er selv vegetarianer, og har vært det hele livet mitt. har alltid blitt fysisk kvalm av å se andre spise kjøtt. Når du har et sånt forhold til dyr som det du har, så synes jeg det er rart at du ikke har sluttet å spise kjøtt for lenge siden!

  178. Hei!
   Jeg har vært vegetarianer i lang tid nå, og tenkte jeg kunne tipse om hvordan jeg lager taco. Vet at du er glad i det, og taco var en av rettene jeg trodde jeg kom til å savne mest når jeg kuttet ut kjøttet.
   Kjøp en pakke linser og en pakke kikerter (eller kidneybønner). Skyld linsene og kikertene og ha dem i en stekepanne. Mos alt med en stapper (som du lager potetmos med). Fyll på med tacokrydder og vann. Jeg trenger ofte mer vann enn det som står på krydderposen.
   Ønsker du mer tygge-motstand kan du kutte to gulrøtter i skiver, og ha i blandingen. Det gjør alltid jeg!

  179. Når du skal bli vegetarianer er det viktig at du spiser mat med proteiner i som erstatning for kjøttet. Mange vegetarianere spiser mye bønner og linser fordi de inneholder nødvendige nærtingsstoff man går glipp av når man ikke spiser kjøtt. Tofu er også vanlig å bruke i retter som erstatning for kjøtt, så hvem vet, kanskje du kan greie å lage en god vegetartaco?
   Lykke til 🙂

  180. Synes det er kjempe bra at du velger å slutte å spise kjøtt siden det er noe du brenner for. Men det er en ting jeg lurer litt på, ang dette med melk. Det er jo ikke dyreplageri og melke kuene, det ville heller vært dyreplageri å ikke melke de.
   Men i og med at de fleste kyrne lever i fjøs og ikke ute i det fri, så regner jeg med at de fleste skjønner det. Hvis de ikke bare er ute etter å finne noe å hetse deg på da 😉

  181. uff.. synes det er helt tragisk med dere som skriver at hun ikke kommer til å overleve, at hun kommer til å få vitaminmangel, jernmangel osv. Dette er veldig individuelt. Jeg har vært vegetarianer i mange år, spiser INGEN grønnsaker, IKKE fisk, og ikke bønner, linser osv. Tar heller ikke noe kosttilskudd. Mine foreldre tenker det samme som mange av dere, at jeg må ha mangel på diverse nødvendige vitaminer. Men det har jeg da altså ikke. Har vært hos legen for å ta blodprøver, og ALT er heeelt normalt, mangler naada!! så ikke si at det er umulig å leve uten kjøtt.. I mitt tilfelle hadde det vært umulig å leve MED kjøtt, fordi jeg hadde hatet meg selv og kastet opp etter hvert måltid.

  182. Jeg spiser ikke kylling eller egg fordi jeg ikke klarer kylling industrien. Men jeg vet av erfaring på flere gårder (+ at mamma er veterinær) at sauer, kyr, griser faktisk har det veldig bra! Så det kjøttet har jeg ikke lengre noe problem med å spise. Før var jeg jo hel hysterisk osv. Men jeg er helt SYKT vitig på at sminkekostene mine ikke er av dyr, at sminken jeg bruker ikke er testet på dyr! Det syns jeg kanskje du heller kan tenke på kanskje. Kylling spiser jeg ikke fordi alle vet jo hvordan de har det, men jeg kan spise egg fra frittgående høns. hvis jeg ikke er sikker på om de er frittgående -0 egg. Men jeg syns det er bortkastet og ikke spise kjøtt, så lenge det ikke er kylling. Heller bynn å forsikre deg om at du ikke kjøper pels, at sminken din ikke er dyretesta, at du kun spiser egg fra frittgående høns, ikke spis kylling, og tar ansvar om du ser noen som plager dyr. PLUSS AT (den her er litt vanskelig fordi det er så stor forskjell, + at det er livsviktig), men FISKEN har det fakisk ikke bra i det hele tatt. De store båtene tenker ikke på å drepe en og en fisk, så di ligger i store dunger på båten, og ikke har tilgang til vann- MENS de lever. Derfor spiser vi i familien KUN selvfiska fisk faktisk! DA har du gjort eg god jobb da, for det er de dyrene som faktisk lider. Men bra at bloggen din når frem, å at du vrikelig støtter og snakker for dyrene! Digger måten du driver bloggen!! Melk er jo btw noe som MÅ ut av kua, eller så dør den. Om det er en melkeku, haha:-)

  183. Når du spiser kjøtt får du i deg jern og b-vitaminer som er viktig for deg.
   B-vitaminer får du i kjøtt og bananer. Så da burde du vel kanskje begynne å spise endel bananer? hehe
   Jeg spiser ikke så mye kjøtt selv og har fått anbefalt av legen min å spise avokado og nøtter, fordi det er (sunt) fett i det.
   Du burde også finne en annen kilde til jern, eller ev. ta jerntilskudd.
   Sålenge du drikker melk (ihvertfall i den mengden du drikker nå) så får du sikkert nok jern da 🙂
   Det er også mye jern i egg (som aldri har hatt puls).
   Tenker du forresten på sminken og hudproduktene du bruker? Om noen av de tester på dyr?
   Det finnes uutrolig mange der ute som gjør det.
   Her har du en liste over de som IKKE tester på dyr: http://www.dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/ikke_testet_pa_dyr/
   Og det er jo kjempemye der å velge imellom! 🙂
   Før du legger ut noe innlegg om dyretesting burde du sette deg GODT inn i temaet. Det er jo fks. dyretesting når man skal finne livsviktige medisiner, og viktige forskningsprosjekter.
   Så go for it ! 🙂
   Du er sterk, du klarer det nok! 🙂
   Jeg anbefaler deg forresten sterkt å gå til legen din og få tips om hva du kan spise for å “erstatte” det du får fra kjøtt. Du må ikke være redd for å gjøre det, for ene legen min prøvde nesten å overtale meg til å bli vegitarianer, siden hun var det, haha. Men om du finner en lege som stritter imot, så er det bare å bytte lege! 🙂
   Og ikke tenk på alle de som sier at du ikke kommer til å klare det pga. tacoen. Du kan jo bare bruke tofu med tacokrydder vet du! 🙂
   Lykke til Sophie, dette klarer du 🙂

  184. Forresten så vet jeg om mange som spiser fks. nøtteting (nøttegryte, nøttekjøtt, e.l) til julemiddag osv :))
   Eller så kan du jo bare spør familien din om de kan skaffe vilt kjøtt av en jeger til sånne middager! 🙂

  185. OBS: Kommentaren min var forresten ikke for å kommentere DIN måte å gjøre dette på, vi har jo mange forskjellige meninger, jeg bare mener dette er noe å tenke over, om man ikke har tenkt over det fra før!:-)

  186. Hei Sophie!
   Jeg har ei venninne som har vært vegetarianer et par år nå, og hun har fått B12 mangel pga det. Hun må derfor til legen regelmessig for å sette sprøyter med vitaminet, og hun får faktisk ikke lov av legen til å begynne å spise kjøtt igjen før kroppen har fått i seg nok av vitaminet. Jeg vet ikke helt hvorfor hun ikke får lov til det, men hun har fått beskjed om at hun smått skal begynne å spise fisk og kylling for å holde vitaminnivået oppe.
   Å bli vegetarianer er noe vi alle kan klare om vi virkelig vil, men pass på at kroppen din får det den trenger! Er ikke sikkert at kroppen din vil ha godt av det, men det vil jo tiden vise 🙂
   Lykke til!

  187. Om jeg skal blande meg inn i valget ditt (noe jeg ærlig talt egentlig ikke har noe med) vil jeg anbefale deg å handle med fornuft istedet for å gå så langt som å bli vegetarianer. Dette fordi dette valget ikke kommer til å påvirke kjøttindustrien, og fisken du spiser vil fortsatt komme fra reservater o.s.v. Derfor vil jeg anbefale deg å gjøre som familien min;
   Vi handler kun fra nærområdet, og velger økologiske gårder som har spesialisert seg på dette. Her går dyrene ute døgnet rundt, får økologisk fôr og slaktes på human måte etter et lykkelig liv. Egg kun fra frittgående høner, og alltid velge kortreist og økologisk fra gårder du kjenner. Nå skal det sies at mamma jobber med mat og servering, og hun har serier gode kunnskaper innenfor dette, og da vi bor på landet er det lettere for oss å skaffe. Du må også være obs på at dette er mer kostbart, og kanskje litt mer tungvint, men maten er tusen tangere renere og sunnere, dyrene du spiser har levd et lykkelig liv og fått en verdig avslutning OG på denne måten kan du påvirke kjøtt – og matindustrien på en helt annen måte. Snakk med folk og gårder i nærområdet ditt, søk på nettet og finn mer info om det. Jeg lover deg at det er verdt det!
   Jeg var vegetarianer i fjor, før mamma satte foten ned hehe. Jeg fikk raskt “bivirkninger” av jernmangelen, og ble slapp, sliten, svimmel o.s.v. Det gikk seg opp etter at legen skrev ut noen vitaminer til meg, blodsukkeret ble bedre og jeg fikk energi igjen. Etter dette ble jeg flinkerre, spiste bønner minst en gang om dagen, og prøvde ut tofu kjøtt o.s.v., utover det var jeg bare nøye med å spise mye grønnsaker, særlig brokkoli og kål. Jeg gikk ned litt i denne perioden, så det bør du være obs på.
   Som sagt vil jeg heller anbefale deg “løsningen” ovenfor, og være med å hjelpe matindustrien på rett vei. Uansett ønsker jeg deg lykke til:)

  188. jeg prøvde en gang å være vegeterianer,jeg spiste ikke noe kjøtt men fisk og meieriprodukter. Jeg støtter deg i valget å det er greit at du skrev det på bloggen,for det er jo din blogg og du bestemer. Lykke til!!! PS. Jeg elsker deg og bloggen din!!! Jeg kommer fra en liten kommune som heter Kvæfjord,den grenser med harstad!!!

  189. Jeg er pescetarianer, dvs jeg spiser sjømat, men ikke kjøtt. Tåler ikke kjøtt, hehe. Men det går veldig greit! Melk og egg kan du helt trygt spise og drikke! 🙂 Kroppen din kommer ikke til å endre seg, annet enn at du kan bli enda sunnere! Det finner tusenvis av kokebøker for vegetarianere og pescetarianere, og maaange oppskrifter på nettet! Du kan lage alt fra vegetarlasagne til vegetarburger (og mange merker ikke forskjell)! Squash er noe jeg bruker mye. Mange tror det bare er kaninfor og salat, det er bare tull 😉 Flott avgjørelse du har tatt, og drit i de tåpelige kommentarene om at det er lite gjennomtenkt, at det å være vegetarianer bare er tull osv. Du får så mye drittkommentarer hele tiden, latterlige greier. Om du ombestemmer deg er det greit, man gjør som man vil! 🙂 Lykke til!

  190. Hei! Jeg er oppvokst vegetarianer av den enkle grunn at mamma ville vi ikke skulle bli for avhengig av kjøtt da vi ble eldre. Noen av venneparrene til mamma og pappa er vegetarianere, og hvis vi da kom på besøk til dem og BARE var vandt med kjøtt ville vi kanskje ikke spist vegetarisk osv. Du skjønner poenget. Pappa har alltid spist kjøtt, og mamma har spist litt hun også. Vi har spist fisk, men ikke oppvokst med noe annet. Melkeprodukter, egg osv spiser vi, for vegetarianere spiser bare ikke KJØTT. Veganere derimot spiser ingenting som kommer fra dyr. Oppvokst med fisk da, så vil ikke si jeg er heeelt vegetarianer. Nå når jeg har blitt eldre har vi jo begynt å spis mere kjøtt, og nå kan vi spise begge deler. Utrolig deilig å ikke være heeelt oppslukt i kjøtt. For jeg kjenner fler som feks er på leir uten kjøtt en uke, og at de så vidt klarer det liksom. Men lykke til!!

  191. Man skal IKKE bli vegetarianer når man vet så lite om det. Dessute ligger det i vår natur å spise kjøtt – kroppen vår er vandt til det og trenger det. Det har alltid vært sånn, fra våre forfedre. Å spise kjøtt betyr ikke at du ikke er glad i dyr. Å spise kjøtt er sunn fornuft. Du skal være utrolig forsiktig med alle mangler osv du kan få av disse endringene. Jeg syntes det hørest utrolig dumt ut og at du gjør det for oppmerksomhet, uten at jeg vet det for sikkert. Hr du forresten hørt om unge jenter som blir vegetarianere bare fordi da er det flere ting de slipper å spise så de går ned i vekt? spiseforstyrret kalles det. Jeg håper ikke du faller unner denne kategorien, men jeg har en misstanke. Ikke noe hat, bare mine tanker og litt kritikk.

  192. Jeg skjønner ikke alt det snakket om at du er så tynn, du er da helt normal! Du er hvertfall ikke for tynn

  193. Jeg har vært vegeterianer i 2 år nå, startet da jeg var ti år, og søstera mi har vært det i 8år, hun startet da hun var 8.. Synes det er superbra, men vi spiser egg,fisk og drikker melk, men vi spiser aldri kjøtt, ikke engang om det er drept på rypejakt osv.. Synes det er kjempebra du ble det!! Ikke bry deg om det de andre sier! Jeg og søstera mi er naturlig tynne, før vi ble vegeterianere, sånn på nivå med deg, det endret seg ikke noe merkbart etter at vi ble vegeterianere, men du må huske å spise litt mer enn før, litt mer brødskiver ogsånt! Hvis du får vondt i hodet etter du har blitt vegeterianer kan det være lurt å ta vitamin tabletter, d-vitamin pleier jeg å ta! Vårruller er kjempegodt hvis du bytter ut kjøtt med glassnudler, og du kan jo spise soyakjøtt, elsker soyakjøtt!! Lykke til

  194. Jeg støtter deg!
   Synes det er bra at du blogger om slikt og ikke bare om mote og skjønnhet,for det er ganske viktig å dele ut følsene sine spesielt når du er en kjent blogger og har fans,for alt det du har inni deg skal du egentlig dele ut med dine blogglesere.Synes i så fall det er ganske viktig jeg. Liker at bloggen din ikke bare handler om 2,3! Mange bloggere blogger bare om det de har gjort (eventuelt kommer til å gjøre), mote, og skjønnhet. Men du blogger om så mye annet som hvordan du er samtidig du skriver om hva du har gjort og kommer til å gjøre 😉 Digger deg Sophie <3

  195. Støtter det fult og helt. Er vegitarianer selv. Spis vegitar kjøtt. Det smaker veldig likt bare at det ikke er skøtt i det hele tatt. Lykke til Sophie <3

  196. Hei, jeg har en mamma som har/er vegeterianer. Jeg har også lyst til og bli vegeterianer og jeg har prøvd det, men jeg sprakk. Jeg har veldig lyst til og bli det. Jeg så noen hadde kommentert noe angående taco, jeg kan si det det at på noen spesielle butikker kan du kjøpe taco blading til vegeterianere som det er kjøtt i. Jeg har spist det og du kjenner ikke forsell på ekte og ikke ekte kjøtt. Så jeg anbefaler deg det. Produkte heter: VEGETERIAN TACO MIX WHIT SOY PROTEIN. Vil du vite mer om det kan jeg skrive en mail til deg med også bilde av det så du ser hvordan det sjer ut 🙂

  197. Enig med Tonje over her. Jeg støtter deg, men jeg er ikke så sikker på om dette er så veldig lurt av deg. Du er tynn nok fra før av, og disse tingene du skal kutte trenger du for å bygge muskler og legge på deg. Mye av dette trenger du også for å få den næringen du skal ha i deg.
   Min mening om dette er at du ikke skal bli vegetarianer 🙂

  198. Jeg er ei jente på 17 og har vært vegetarianer i 4 år. Du må ha proteiner!!!! Bønner, fisk,cottage cheese, linser, tofu….. det smaker ikke vondt hvis du tilbereder det riktig! om nødvendig – drikk en proteinshake, den vil passe på at musklene ikke forsvinner, men at de holder seg der. På helsekost kan du få tak i burgere og pølser som er laget av soyaprotein, og SMAKER HELT LIKT SOM KJØTT!!!! HÅPER DETTE VAR TIL HJELP 😀 å være vegetarianer er IKKE noe problem, så lenge man vet hvordan

  199. oh, holy mascara! koffer i alle land ska du ikke spis ægg? d e da fillernmæ ikke nå dyreplageri. da kan du iallefall ikke bruk extensions fra hestehår, d e jo og dyreplageri isåfall.

  200. Jeg er vegetarianer, og har vært det i 1 år nå. Bønner er en god erstatter for kjøtt, her fins det mye proteiner. Soyakjøtt er også en god erstatter. Det smaker nesten helt likt som vanlig kjøtt, men er laget av planter. 😉

  201. dette er kanskje litt random, men du likner utrolig på en bratz! 😀 du har liksom den samme hodeformen, sminken, øynbrynene,klesstien, håret og personligheten ;** btw det er ikke vondt ment, syns du er søt, jeg ;))

  202. Har en bror som VAR det, men han ga egentlig opp etter et år! Han ble lei av vegetarburgere, vegetarkjøttdeig osv. Han ble også veldig sur, og negativ – ikke at alle blir det, men han har en sykdom og derfor ble det slik! Han ga opp, om jeg kan si det sånn! LYKKE TIL, BESTE BLOGGERN

  203. Jeg har vært vegetarianer i ca. et halvt år nå, og det funker kjempefint! Spiser ikke kjøtt, men fisk. Drikker kun økologisk melk.
   Jeg bruker ikke ekstra vitaminer eller noe sånt, og går ikke ned i vekt. den første måneden følte jeg et sug etter kjøtt (særlig når de andre i familien spiste det), men nå blir jeg faktisk bare uvel ved tanken på at jeg skal putte lik inn i munnen min. Ser det er mange her som lurer på hvordan du kan holde ut uten taco! Jeg lover deg, det går kjempefint. Du kan jo spise taco uten kjøtt, det smaker nesten helt likt!
   Vegetarburgere er dessuten MYE bedre enn sånne fettete kjøttberg!
   LYKKE TIL, så utrolig bra at du lar være å ete opp dine medvandrere i hytt og pine! Synes det er kjempebra å blogge om dette, viktig at folk skjønner hvordan dagens kjøttindustri faktisk foregår.

  204. Hei<3 Jeg var vegetarianer, anbefaler det virkelig ikke, men hvis det er noe du virkelig føler du må eller vil, så skal jeg ikke tvinge deg til noe annet, jeg ble forferdelig syk fordi jeg gikk på grønnsaker og vann og lignenes, mamma var redd for at jeg skulle få anorexia.. Men du burde spise mye fisk og bananer, noe som jeg ikke gjorde -.- Anbefaler også tofu som er en liten erstatning til kjøtt, gir proteiner, smaker kanskje ikke helt vidundelig, men det er vel bedre enn ingenting?
   Så må du spise sopp og brød, ting med karbo i:)
   og noe som er veldig viktig er å DRIKKE MYE!
   Lykke til!

  205. Veldig fint at du finner ut selv hva du vil spise og ikke spise, og tenker over hva du vil putte i kroppen din, Sophie! MEN:
   Å kategorisere deg selv som vegetarianer etter disse “reglene” er feil. Om du absolutt vil kategorisere deg som noe, så får du finne noe annet enn vegetarianer. Du kan nemlig ikke være vegetarianer og spise noen som HELST form for kjøtt (slik som du skal spise det du kaller “vilt”). Det er hele definisjonen av vegetarianer, at man ikke spiser kjøtt.
   At du spiser fisk har ikke noe å si, det er valgfritt og vegetarianere velger både å spise og ikke spise fisk.
   Du føler deg råtten og ekkel som “har så mange døde dyr inni kroppen din”. Men det er fortsatt greit for deg å spise dette såkalte “vilt” kjøttet? RIGHT.
   Om du føler deg ekkel når du tenker på alle de døde dyrene du får i deg, så hvorfor er det greit for deg å spise døde dyr som dine venner og bekjente har skutt i det fri? De er da vel like døde og drept som alle andre dyr!
   Du burde også tenke på dette i forhold til egg også, ikke glem hønene! Om du skal spise egg og følge dine regler kan du bar kjøpe egg fra frittgående høner da de er “frie” og ikke alt opp i bur.
   Du trenger jo heller ikke lyve å skrive at i dag var ditt siste måltid med kjøtt, i og med at du har tenkt å spise “vilt”.
   Orker ikke forklare hvorfor dette er ulogisk, regner med du skjønner det.
   Jeg vil også påpeke at det virker ganske meningsløst at du skal spise meieriprodukter, men ikke melk? Vet ikke om du er klar over dette, men alle meieriprodukter er laget AV MELK.
   Hilsen en oppgitt og litt fornærmet, ORDENTLIG vegetarianer, dyreelsker/entusiast.

  206. Endelig! Kjempebra at du ble vegetarianer, det er noe av det viktigste man kan gjøre for miljøet og dyr. Jeg har vært vegetarianer siden jeg var 8 år, og nå er jeg 17, og selv syns jeg det er kjempelett. I starten var det litt vanskelig, men etter så mange år er det utenkelig for meg å spise kjøtt, og jeg blir heller aldri fristet av det.
   Man trenger faktisk ikke kjøtt, det er ikke så sunt som folk sier! Leste en gang i et ukeblad at det var en undersøkelse som viste at kjøttspisende mennesker fikk mest kreft, folk som spiste fisk, hadde minst og fullstendige vegetarianere hadde midt i mellom med kreft:P
   Håper du klarer dette, det tror jeg også du gjør.:) Lykke til! 🙂

  207. Jeg går på en skole der mange er vegetarianere. Det betyr at all mat vi fikk var uten kjøtt, og vi lærte å lage veggis mat i mat og helse. Om du er glad i taco så kan du finne kjempe god oppskrift på noe som du kan bruke isteden for kjøtt! Jeg vet ikke helt hva som er i den gryta som skal forestille kjøttet, men det er en god tomatsaus og soya mat. ( det som skal forestille kjøttet).
   Har vert vegetarianer i 2 uker nå, pga jeg er på mallorca og der torturerer de dyrene før / mens de blir slaktet, men det går kjempe fint! Jeg fikk litt lysten på kjøtt idag, siden jeg tanterød på besøk, så jeg blir svimmel osv om jeg ikke får i meg jern, men jeg klarer meg kjempe fint! Litt snacks og en toast gjor susen, så ble jeg bra igjen, og vanligvis må jeg ha kjøtt.
   Men til poenget, du kan få kjøpt soya mat på en måte, og det er kjempe godt! Det er jo soyakjøtteig som er himmelsk, og en slaks sopp som er kokt i soya elns. Hater sopp, men når jeg spiste det der, smaket det og himmelsk, haha.
   Jeg har aldri sett eller hørt om kuer som lever i fangenskap her i norge. Kuene får gå løst og spise grønt gress og kjempe god plass til å springe og kose seg før de går inn i fjoset og får kraftfòr og frisk høy. Kuene blir også vasket om de trenger en vask, så jeg ser ingen problem med å drikke melk eller spise kjøtt, men kyllig er noe jeg ikke liker å spise med tanken på hvordan flesteparten i norge har det! Kyllingene kan leve i fangenskap med mange andre kyllinger, i 1 bur eller på 1 gulv, som er stappfult med andre høns. Om jeg skal ha egg, vil jeg heller ha egg fra frittgående høns eller økologiske egg… Det samme med kyllingkjøttet.

  208. hvorfor kan du ikke gå ned i vekt? Du er ikke supertynn.. og med den digre rumpa og gigastore puppene ser du nok ikke utmagra ut med det første, hehe. dont you worry!

  209. Kjempe kjekt å lese at du er så glad i dyr og til og med vil slutte å spise de! Du ble nettopp yndlings bloggeren min!:D <3 Til alle dere som skriver at man blir dårlig og slapp og at det ikke er helt bra osv; bare tull, det er faktisk like mye variert mat man kan spise fordet om man kutter ut kjøtt. Kikerter, linser og bønner feks er full i proteiner, spis en falafel i stedenfor kebab lism.. Jeg har det helt fint og har vært vegetarianer siden jeg var liten, spiser det samme som alle andre bare at jeg tar bort og bytter ut kjøttet med noe annet. Er utroli mye god vegetarmat en kan lage og uanz så er det ikke bra for kroppen å få i seg kjøtt, kun proteiner den trenger derfra og siden man kan få det fra andre ting så ser ikke jeg vitsen.

  210. JEG ER VEGETARIANER, og har vært det i 2 år, spiser IKKE FISK, og har ikke gått ned i vekt, fordi jeg passer på å få i meg det jeg trenger. Kosttilskudd er en god idè!
   Men om du spiser fisk og har tenkt å spise villtkjøtt, så er du jo ikke vegetarianer. Du gjør noe kjempebra, men det betyr ikke at du kan kalle deg veggis, liksom, når du ikke er det?

  211. Shit!!! Går det an og ligge så høyt oppe på lista og være så dum?? Det blir som og si når man våkner fyllesjuke på søndagen..SKAL ALDRI DRIKKE IGJEN!! Og du,det er ikke høna du skal spise,men den som den prumper ut,egg er ikke dyr da vet du! Tror du kommer til og bli feit og spise mye godteri!

  212. du kan lage mat med mye olje:D da går du ikke ned i vekt så mye 🙂 mandler og kornblandinger er også veldi bra om du ikke spiser kjøtt:D

  213. Det er litt dumt det du gjør nå. Vennina mi er muslim og i tillegg spiser ingenting kjøtt, selvom hun kan spise noe, men hun er vegetarianer. Hun skulle ta blindtermen operasjon ( er det sånn det heter? whatever ) også lege hadde problemer med henne fordi det var noe med blodet hennes, tror at de skulle ta blodprøve men så hadde hu veldig lite blod fordi hun spiser ikke kjøtt og legen sa til henne at hun må begynne med det fordi hun trenger vitaminer fra kjøttet og blodet, men hun valgte fortsatt og ikke spise det. Nå som hun er frisk, har de alltid problemer med å ta blodprøve fra henne. Men det er ditt valg 🙂

  214. Så bra at du har tenkt til å bli vegetarianer, skal bli det selv! Du er virkelig et forbilde for meg <3

  215. Hva er poenget med å legge ut bilder av magen din, skjønner ikke hvorfor det skal være noen sammenheng med å bli vegetarianer og at du avslutter med å si at du spiser ditt siste måltid med kjøtt. Holder med at du sier at du vil helst unngå å gå ned i vekt, i stedet for å ha tre bilder av magen din 😛

  216. Du kommer til å miste masse næring og kommer til å bli syk av det, det ble søsteren min. + at kjøtt som selges i butikken er ikke fra dyr som pines, da brukes hele dyret også, og ikke bare pelsen. Dyr blir slaktet også fordi at det er for mange på et område.

  217. Å være vegetarianer betyr ikke at du trenger å gå ned i vekt, så lenge du passer på å få i deg de riktige næringsstoffene. Når dus lutter å spise kjøtt vil du miste en viktig proteinkilde. Noen ting du da bør spise er f.eks. linser og bønner.

  218. I kjøtt er det mye vitaminer vi mennesker må ha, og når du da ikke spiser kjøtt må du få i deg dette på en annnen måte. Du kan få det via vitaminkapsler eller annen mat! Lykke til 🙂

  219. Kjempe bra tiltak! Selv er jeg ei jente på 14, som har vært vegetarianer fra jeg var åtte, altså i6år! Dette med vekt burde vel egentlig gå veldig greit så lenge du er nøye med å få i deg alt du trenger! Selv har jeg ikke vært det, å det synes! Anbefaler deg å kjøpe soyapølser&burgere, som du får kjøpt på helsekostforetninger som life osv.. Vet også at de selger en slags erstatning av taco kjøtt på coop! Smaker så godt som heelt likt!

  220. Kjempebra! Jeg liker egentlig ikke kjøtt, og jeg liker ikke tanken på det heller. Liksom noe som har vært inni et dyr, urghh. En gang var jeg i en sånn ordentlig middag, og vi fikk servert noe kjøttgreier. Jeg ville egentlig ikke spise det fordi det så ekkelt ut, så jeg pirket litt i maten og spiste en skje. Men da onkelen min sa at det var hjortekjøtt ble jeg helt ifra meg. Så jeg er en liten mini-vegeretianer egentlig. Men når du er vegiterianer får du ikke i deg de proteinene du trenger, så da er det viktig å spise proteinrik mat, som nøtter. Lykke til!

  221. jeg er vegeterianer og har vært det så og si hele livet. at jeg er det er ikke selvvalgteller frivillig, men jeg klarer ikke spise det eller svelge det, og det kommer opp igjen.. Det har ikke noe med at jeg syns synd på dyrene, jeg bare klarer det ikke. Men når du er vegeterianer er det veldig viktig at du får i deg nok proteiner, som du ellers ville fått av kjøtt. jeg sliter veldig med dette. jeg får ikke i meg nok proteiner, og det ødelegger veldig for meg. jeg er utrolig lav, og har vanskelig for å gå ned i vekt. det sies at man får dårligere fettforbrenning av å få for lite proteiner. Dette må jo ikke være grunnen da selvfølgelig, men jeg tror det. Du burde begynne å spise bønner og linser, det er det mye proteiner i. men likevel må du spise mye av det for at det skal kunne erstatte proteinet i kjøttet. Mamma regnte ut at for å få i meg nok proteiner, må jeg spise hvertfall 600gram bønner om dagen. det kan jo bli litt vanskelig.. Jeg vil ikke si det er helt verdt det, for det er egentlig mer stress. Hvis jeg kunne velgt selv, ville jeg spist kjøtt, men det går ikke, og det blir helt unaturlig for meg å spise kjøtt når jeg ikke har gjort det siden jeg var 2 år. Men på en annen side, kan jo du gå tilbake til å spise kjøtt når du vil, så hvis du merker noen endringer osv, kan du jo bare gå tilbake til å spise det ;-D lykke til hvertfall!

  222. Good luck! Tror du kommer til å savne den deilige smaken av kjøtt, selv om det er dyr som kanskje ikke har død på den måten du mener er “bra”. Men melk er jo ikke farlig når man melker kua får den jo ikke noe vondt av det. Og egg skjønner jeg litt, men altså de stakkars eggene blir nok aldri fulg uansett hvor mange vegitarianere det er i verden. De blir fortsatt produsert på økologiske måter av frittgående høns. ( som altså ikke er innestengt i bur) hønsa har det godt selv om du spiser egg. og eggene har heller ikke blitt dyr når vi mennesker spiser dem, men ja. jeg skjønner deg har også tenkt tanken om å bli vegitarianer, men er nok dessverre alt for glad i kjøtt til å bli det. Håper du klarer det da siden du har et så stort ønske om det, lykke til!! Hehe.

  223. Så bra, lykke til! 🙂 Håper du ikke går ned i vekt, men det tror jeg nok du må regne med, for husk, det er MASSE proteiner i kjøtt 🙂 du burde gå på vitamintilskudd eller noe lignende for å opprettholde proteinnivået ditt 😀

  224. Hvis du ikke skal spise egg og melk, så kan du jo heller ikke spise vanlig brød/ og kaker/boller osv. Mye styr

  225. Jeg er vegetarianer, har vært det i 5 år nå. Beste valget jeg noensinne hat tatt, har aldri levd med bedre samvittighet, og jaggu meg har jeg fått bedre immunforsvar også. Det krever en del research om næringsstoffer og den slags før du kommer deg inn i det, men etterhvert vil du lære å sette sammen måltid som gir deg alle de nødvendige næringsstoffene. Mye vitaminer og mineraler vil troligvis gi deg mer energi, og du vil sikkert også utvikle en større interesse for å lage mat etterhvert. Jeg spiser ennå egg til tider og ost ikke minst (jeg er avhengig av ost), men sett bort i fra det lever jeg uten animalske produkter stort sett. Har ikke mistet vekt nei, men vet ikke hvordan din kropp vil komme til å reagere på det. Uansett så er det bare tull at mennesker er avhengige av mat av animalsk opprinnelse for å leve sunt, jeg kan helt fint avkrefte det. Protein og jern finnes det massevis av i grønnsaker. Belgfrukter er best, bønner og den slags. Lykke til! Håper du trives med valget 🙂 Kanskje litt vanskelig å lykkes om du ikke er glad i grønnsaker. Men stå på, kan garantere deg et liv med bedre samvittighet i alle fall.

  226. Du føler deg råtten og ekkel som “har så mange døde dyr inni kroppen din”. Men du skal fortsette å spise vilt kjøtt? Hahaha. Og alle meieri produkter er laget av melk 🙂

  227. Broren min har vært vegetarianer i over fire år, og klarer seg utmerket. Det finnes så utrolig mye soya-baserte produkter på markedet, deriblandt en slags tacoblanding med bønner og soya (Santa Maria har denne på pose) som du blander med en boks hakkede tomater. Den er veldig god! Har smakt mye av maten han har laget seg, på juleaften lager han seg en slags “nøttestek”, den er supergod. Google masse rundt, så finner du mye tips. Lykke til!

  228. Hei sophie! Jeg ble faktisk vegetearianer når jeg var 13 måneder, mamma, pappa, bestemor osv,osv hele familien er vegeterianere! Jeg spiser egg og drikker melk men spiser ingen form for kjøtt! Jeg har mange venner som har blitt det gjennom årene og de forteller at som oftest er det første året hardest! De sier at pizza og slikt virker veldig fristende, men ikke la deg friste! Det blir litt vanskelig til jul og slikt sier de fleste venninnene mine, men jeg har bare vegeterianer familie så.. Vi spiser grøt istedenfor ribbe liksom. Vi spiser forresten fisk, masse av det! Prøv og ta kosttilskudd så får du de nødvendige mineralene,vitaminene og jern og slikt du trenger, det tar jeg! Lykke til, og håper du klarer deg !

  229. Ehh, ja, jeg skjønner at du ikke skal spise kjøtt, osv. Men hvorfor skal du ikke drikke melk og spise egg? :L Det er jo ikke slaktet eller drept, det er jo bare vanlige ting. Døde nesten av latter når jeg hørte at du ikke spiser egg og ikke drikker melk heller.
   Lykke til med dietten!

  230. dere er ikke veggiss vist du spiser kjøtt !!
   er du veggiss så spiser di ikke kjøtt , sellom det er vilt så ER det KJØTT !!!

  231. hahahah dør!!
   “jeg tenker sånn: samme om jeg har 49kr eller 50kr, care liksom ? Samme om det er 80 millioner som spiser kjøtt eller 79 millioner limsom”
   om EN person slutter å spise kjøtt blir det ikke en million minder, men EN person! Haha, made my day!

  232. hahahahha seriøst sophie?? Gi meg 1 god forklaring på hvorfor man ikke skal drikke melk? Mener du det er dyremisshandling å melke kuer? seriøst? HVA TROR DU SKJER OM KUENE IKKE BLIR MELKET, SMARTA?;-) Kommet til å spist ku-kjøtt om kua har levd et “fritt”liv? Tror kuene har det VELDIG FINT på norske gårder!!DU har så teite grunnlag at jeg blir irriterd. HVA ER FORSKJELEN PÅ Å DREPE ET DYR SOM GÅR FRITT FOR AT DU SKAL FÅ ET MÅLTID, OG PÅ Å DREPE ET DYR SOM HAR BODD PÅ EN GÅRD FOR Å FÅ ET MÅLTID?? Greit nok om du vil bli vegetarianer fordi du ikke vil spise et dyr fordi det måtte dø for at du skulle bli mett, skjønner bare ikke greia med at det er greit å drepe det på fjellet når noen er på jakt, men man kan ikke drepe en ku som har hatt et langt og godt liv på en gård… Kansje du burde besøke noen gårder og se at dyr har det veldig bra på gårdene sine, de hadde faktisk ikke overlevd i “et fritt liv” som du kaller det.

  233. Hei! Jeg har vært vegetarianer i tre år nå og det går kjempebra! Jeg spiser alt utenom kjøtt, altså spiser jeg fisk, egg, melk osv. Det er ikke så vanskelig som alle skal ha det til, for du kan blant annet spise pizza uten kjøtt(margarita er veldig godt!) og du kan spise taco med soya”kjøtt”(smaker likt). I starten telte jeg antall proteiner og annet jeg måtte passe på å få i meg hver dag, men etterhvert spiste jeg bare det jeg ville. Noe du kan gjøre for å forsikre deg om at du får i deg nok er å ta vitamintilskudd og jerntabletter. Jeg har heller ikke gått ned i vekt(isåfall ikke mange kilo), og jeg har ikke blitt mer slapp og svimmel nå enn før, da jeg spiste kjøtt.
   Alt som trengs er en god innstilling, så går det bra! 🙂

  234. Så fint at du vil bli vegitarianer <3 Det er mye enkere å være vegitarianer enn mange tror, vegitarburger feks er utrolig godt. + salat. Og vegetarpizza? Det er mulig, men man må nok være litt sterk! Jeg husker jeg ofte var på nippet til å gi etter i bursdager ogsånn, iogmed at man ofte får pølser, taco og slike ting. Men du virker som en sterk jente, så det skal du nok klare.
   Jeg ønsker deg masse lykke til <3 DETTE KLARER DU! 😀

  235. Hei Sophie! Synes dette er et flott tiltak, spesielt med tanke på at du har så mange lesere. Du setter søkelys på mange viktige temaer.
   Jeg var vegetarianer i ett år, og jeg trivdes veldig bra! Jeg ELSKER kjøtt. Grunnen til at det gikk fint for meg, er at jeg kjøpte geniale kjøtterstatninger. Disse selges i vanlige matvarebutikker, vertfall her jeg bor. Det selges ”naturtro” erstatninger som smaker så likt kjøtt at det kan være vanskelig å skille. Det finnes kjøttdeig (veldig god i taco), kyllingbiter (også veldig veldig god i taco), kyllingfilet, hamburger, pølser, kjøttboller, nuggets, snitzel and so on! Kjente merker for disse er Halsans Kök og Quorn. Sistnevnte er best.
   Til og med en kjøttelsker som meg kjøper av og til disse produktene, spesielt ”kyllingbiter” og ”kjøtt”deig. Litt dyrere enn vanlig kjøtt, men ikke ille i pris. Noen inneholder økologisk egg (frittgående fra gård), andre er 100% vegan.
   Jeg ble ikke slapp, jeg gikk ikke ned i vekt, men følte meg mye ”lettere”.
   Jeg skal garantert bli vegetarianer igjen, men akuratt nå bryr meg meg ikke så mye som deg om dyrene, som jeg pleide. Cred til deg!
   Hold oss oppdatert, og post mattips, gjerne med kjøtterstatninger osv! Sinnsykt mange tenåringer leser bloggen din, mange vil gjerne kutte ned på ting som kjøtt, men vet ikke hvordan de skal erstatte kjøttet. Kjøtt er ikke alltid kjøtt 🙂
   Og om du så gir opp dette.. Å kutte ned på kjøtt med feks en kjøttfri dag i uka er et fint tiltak!

  236. Syns det er fint at du gjør et tiltak visst det er noe som er viktig for deg : ) Jeg er ikke vegetarianer selv, men broren min er, han hadde en kokebok med mange vegetarretter, tror det var snakk om mye nøtter, bønner og linser, og andre varer som inneholder mye protein, er jo det du mister når du kutter ut kjøtt ; ) Men det finner du sikkert mer om på nettet : )

  237. Teknisk sett så er man ikke vegetarianer hvis man spiser fisk, det heter pescetarianer. Jeg har vært det før, I should know. Stoppet etter ca. 3 eller 4 måneder, fordi foreldrene mine ble bekymret. Jeg ble slapp og så hele tiden trøtt ut, og både foreldrene mine og søsteren min påpekte at hudfargen min begynte å bli gul. I denne perioden gikk jeg ikke noe særlig ned i vekt, kanskje 2-3 kg.
   Når det er sagt sier jeg ikke noe av dette for å skremme deg, faktisk tvert imot! Jeg synes det er flott, og hadde det ikke vært for foreldrene mine hadde jeg fortsatt vært pescetarianer i dag. Og ja, en ting til, endringer i forhold til slapphet, tretthet og hudfarge skal du nok ikke bekymre deg for. Jeg fikk i meg det meste av næringsstoffer (har en snill mor som lagde egen middag til meg hver dag, med andre ord sunn og godt sammensatt måltid), men jeg hater alt av piller, tabletter og kapsler, så det var helt utelukket å ta noe kosttilskudd. Jeg er nesten 100% sikker på at min situasjon skyldtes for lite jern, så bare pass på å få i deg nok jern! 🙂
   PS: Jeg synes ikke det bør være et problem å drikke melk som vanlig. Du kommer til å få i deg melk i en eller annen form uansett, f. eks i kaker, ost, sjokolade, smør og rømme. Derfør synes jeg du like godt kan drikke det. Melk er melk, selv i ulik form!

  238. Man må vel begynne å ta masse piller med vitaminer osv om man slutter å spise kjøtt for å få i seg det man trenger.
   Jeg skjønner heller ikke hvorfor du ikke kan drikke melk? Har jo ikke noe med kjøtt å gjøre? 🙂
   Man får veggis”kjøtt” og veggispølse, så det går nok bra, for dere som lurer på det med taco. Og og man ikke spiser fisk eller egg osv, så tror jeg det heter veganer og ikke vegetarianer 🙂

  239. Sjekk ut ei dame på youtube, hun heter dashama og har vært vegiterianer siden hun var fjorten, hun er ganske muskuløs siden hun driver med yoga osv. hun har peiling på hva hun driver med

  240. Synes det er fint at du tenker på dyr osv, men vi er mennesker og det ligger i naturen å spise kjøtt.. Det er mye viktig mennesker får av kjøttet også, så det å slutte helt er nok ikke så sunt for kroppen din.

  241. Det er ikke så veldig sunt for kroppen din å bli vegetarianer, jeg har vært det selv men sluttet.. Kroppen trenger masse proteiner som man får i kjøtt.. Jeg fikk ikke lov å holde på lenger fordi jeg mistet masse muskler og var konstant trøtt, tror også det vil bli en stor overgang hvis du virkelig ikke har tenkt til å spise kjøtt i det hele tatt… men hvis du virkelig vil det så må du huske på å skaffe deg masse proteiner på andre måter.

  242. Hei Sophie Elise!
   Først må jeg si at det er flott at du tar steget ut og blir vegetarianer. Deretter må jeg opplyse deg om at du ikke er ”skikkelig” vegetarianer hvis du enda spiser fisk- det kalles pesketarianer. Dette synes jeg er viktig å passe på ettersom det går ut over oss som ikke spiser fisk men fortsatt blir servert det, nettopp siden folk som spiser fiskeprodukter/sjømat kalles seg veggiser. Jeg synes også det er merkelig at du legger så mye vekt på hvalfangst e.l men ikke også boikotter denne industrien. Jeg er femten år og ble vegetarianer for ett og et halvt år siden. Det har gått smertefritt. Men, det finnes stunder der du vil tvile på om du virkelig utgjør en forskjell – da er det viktig å være prinsippfast og minne seg selv på HVORFOR er jeg egentlig veggis?(i ditt tilfelle pesketarianer). Ang. trening og muskelmasse osv skal ikke det være noe problem. Så lenge du husker på å spise nok proteiner og trene regelmessig. Husk at det er viktig å spise sunt som vegetarianer. Heldigvis for deg blir det lettere med tanke på stoffene du får i deg gjennom fisk(som er kjempesunt). Har litt dårlig tid, men synes det er beundringsverdig av deg som sagt å ta steget ut og bli PESKIS. Masse lykke til!
   PS: Pesketarianer: Spiser ikke rødt kjøtt/kylling.
   Lakto-Ovo-vegetarianer: Ikke kjøtt, kylling, fisk.
   Lakto-vegetarianer: Spiser ikke egg.
   Ovo-vegetarianer: Spiser ikke meieriprodukter.
   Veganer: Spiser overhodet ikke animalske produkter.

  243. jeg har prøvd men klarte ikke mere en ei uke. så flink du er:) og bra du ikke snakker om å gå ned i vekt som mange andre bloggere blogger om som ikke trenger det 🙂

  244. det gjør ikke noe om du mister enda flere kilo, du vil fortsatt se sund ut,da. du har fett å ta av på magen, og ikke minst på lårene!

  245. Så du skal ikkje ete produkt med melk og egg i? Så kaker, pålegg, ost skal du slutte heilt med? Det verka veldig tøfft og vanskeleg, men du får ha lykke til ! 🙂

  246. Om du spiser fisk er du peskitarianer, sånn som meg 🙂 Om du faktisk skal være vegetarianer/peskitarianer, kan du ikke spise kjøtt i det hele tatt – uansett hvem som jaktet osv. Å spise kjøtt er å spise kjøtt…

  247. Eg spiser vegetarburger,isbergsalat og vegetarpizza.
   Eg er vegetarianer.
   Ps:elsker bloggen din og deg

  248. Jeg har vært vegetarianer helt siden jeg var veldig liten, fordi at mine foreldre var forskere å forsket på kjøtt. De kom fram til at det ikke var så sunt allikevel, og dessuten er de dyreelskere. Så derfor er min bror og jeg vegetarianere idag.
   Og, til dere som sier at vi bare blir tynn, usunn og alt det andre drittet, så blir vi faktisk ikke det hvis vi spiser RIKTIG.

  249. Jeg vurderer også å bli vegetarianer, og støtter deg fullt! Er bare å passe på at du får i deg nok vitaminer,proteiner og andre ting kroppen din trenger så går det bra!
   Lykke til!

  250. Vegeterianere spiser ikke rødt kjøtt. De kan fint spise kylling og fisk, og slike ting.
   Kroppen trenger (rødt) kjøtt for å få i seg de livsviktige proteinene og jernet som finnes i maten, så i såfall, skaff deg jerntabletter om du skal kutte ut rødt kjøtt! 🙂
   Og forresten, de fleste vegeterianere spiser egg..

  251. Mange av dere er sykt kverulerende! Dere vrir og vender jo på ALT. Hvorfor tror dere ikke hun klarer dette? Selv om hun liker taco, trenger hun ikke dette for å overleve. Hvis du virkelig har gått inn for å bli vegetarianer, så klarer hun nok å slutte å spise taco! Det går an å ha f.eks. fisk i taco også, så jeg tror det skal gå fint. Tenk hvor mye annet godt man kan spise? Pasta, poteter, salater, supper, grønnsaker… De proteinene hun eventuelt vil mangle, kan hun få i seg på andre måter for eksempel ved hjelp av tabletter. Saken er at dere må tenke gjennom noe før dere skriver det, og dere trenger ikke å gjøre absolutt alle ting Sophie skriver helt UMULIG, og uoverkommelig. Og forresten: Jeg mener IKKE alle som har kommentert.
   Stå på Sophie, så lenge du har troen på deg selv vil det gå fint! 🙂

  252. Du kan spise egg selv om du er vegitarianer 🙂 jeg kjenner i alle fall ei som er vegitarianer, og hun spiser egg

  253. Spiser du ikke egg eller at du ikke får i deg protiner eller kalisium som det er i kjøtt og melk, Da får du dårlig med muskler. Du må huske det at protiner er bygge matriale for og bygge muskler.
   Du må ikke tenke det på den måten at du har døde dyr i deg!
   JEG HAR IKKE NOE IMOT VEGITARIANERE!!
   Bare husk at kjøtt, melk og egg er viktig for kroppen!:D
   Men det er ditt valg;-);-)

  254. Hei!:)
   Jeg er selv vegetarianer og har vært det i ca 6 år. Grunnen til at jeg tok dette valget var den samme som din, jeg syntes synd på dyrene. Jeg har egentlig aldri vært så veldig begeistret for kjøtt, så for meg var det ikke så vanskelig å slutte å spise det. Jeg gikk litt ned i vekt i begynnelsen, men om man endrer kosthold vil det automatisk skje litt endringer. Heldigvis vender kroppen seg til den nye ”livsstilen” og vekten tilpasses. Men om man slutter å spise kjøtt så er det viktig å erstatte det med noe annet, som f.eks bønner, linser, kikerter eller soyaprodukter. I disse produktene er det mye proteiner, som er et av de viktigste næringsstoffene når man er vegetarianer.Og det med å miste muskler: Jeg tror ikke du vil komme til å miste muskler hvis du slutter å spise kjøtt!;) De eneste endringene jeg merka etter jeg sluttet å spise kjøtt var positive! Kroppen føles på en måte ”lettere”, hvis du skjønner hva jeg mener. Og også det med samvittighet ovenfor dyrene. Jeg anbefaler å lese/kjøpe en vegetarkokebok. Der finner man nyttige tips og får i tillegg mer motivasjon:) Jeg tror du vil klare dette kjempe fint, Sophie! Lykke til! 🙂

  255. Sorry meg, men hva er galt med å spise egg og drikke melk?? Hønsene dør ikke selv om man spiser eggene, og kyrne dør ikke om vi drikker melka.. Greit nok at du ikke vil spise kjøtt og slikt, men du bør også tenge på at dyrene ikke kan leve evig uansett.

  256. Jeg synes det er utrolig bra at du som toppblogger er samfunnsinteressert og skriver om dette på bloggen din. Mange lesere har deg som forbilde og etter det jeg har lest på bloggen din, virker du som ei super jente. Lykke til med prosjektet, tipper du klarer det fint. 🙂

  257. Forstår deg helt! Når jeg tenker over det, så blir jeg helt kvalm av meg selv av at jeg faktisk har spist dyr som er drept på en helt forferdelig måte for at jeg skal få et lite måltid som er “ekstra godt” når jeg bare kan spise grønnsaker, salater osv. Jeg skal prøve å være vegetarianer, får se hvordan det går:) lykke til sophie<3

  258. Jeg synes det å bli vegetarianer er en flott ting. For et og et halvt år siden begynte jeg selv som vegetarianer, men etter et år ble jeg syk pga det. Jeg sier ikke dette fordi jeg ikke vil at du skal bli vegetarianer, men fordi jeg vil du skal vite at det krever mye innsats. Du må få i deg alt du trenger av proteiner, mineraler og vitaminer. Det er utrolig viktig. Derfor anbefaler jeg deg å spise kosttilskudd, kjøtterstatning (finnes på noen vanlig matbutikker (bare spør) og på helsekostforetninger). I starten når jeg begynte spurte alle: “Hva kan du egentlig spise?” Men du finner ut etter hvert at du kan spise masse. Det er også blitt veldig populært å være vegetarianer, så det finnes stort sett alltid noe å spise hvis du skal spise ute. Jeg var også vegetarianer mens vi var i syden, og det finnes overraskende mye man kan spise. Men jeg anbefaler deg å dra på en helsekostforetning og spørre om råd og tips. De kan fortelle mye nyttig. Lykke til 😀 Stå på! Dette klarer du! Flott at du vil skrive om dyrevern.

  259. Du kan spise masse tofu da 🙂 Hvis du spiser kjøtterstatninger, så får du i deg næringsstoffer og da slipper du også å gå ned mer i vekt.
   Og de som blir syke av å være vegetarianere gir ikke nok innsats. Det finnes så mye annet man kan spise utenom kjøtt og man trenger heller ikke å bli syk. Spis masse grønt, frukt, bær, belgfrukter (METTENDE OG NÆRINGSRIKT), bønner og som sagt tofu.
   Dette går nok fint. Du er et flott forbilde og en taler for dyrene!

  260. Kan du spise fisk, så er det ikke noe stort problem. Der er det mye godt fett og ikke minst mye proteiner, som er sunt og gir en bra figur. Bønner, linser og lignende er også bra, og billig.

  261. Jeg er “nesten vegetarianer” kan man si ( det har jeg vært hele livet ), det eneste kjøttet jeg spiser er pølse, fårepølse og kylling. Men jeg er ikke stolt over det, skulle ønske jeg var ei jente som spiste mye forskjellig. Alikevel så har jeg alltid hatt mye energi, trener mye fotball osv og folk rundt meg lurer ofte på hvor jeg får all den energien fra. men den energien forsvinner ofte fort, og kommer igjen. – veldig ubehagelig.
   Jeg synes det er en kjempebra tanke at du vil bli vegetarianer pga av det du sier, men jeg råder deg til å ikke bli det… du er heldig som liker forskjellig mat, og blir du vegetarianer vil du ikke få i deg de vitaminene, jern osv som kroppen din må ha.
   Fin blogg forresten! 🙂

  262. hei, er vegetarianer, men jeg spiser fisk, egg og drikker melk:)
   tipset mitt er å spise tran hver dag!! veldig viktig for proteiner og slikt:) linser og bønner er et veldig godt alternativ til kjøtt og kylling, du kan også prøve tofu, selv er jeg ikke så glad i det, men det er mange som liker det! soyamelk burde du også prøve hvis du ikke skal drikke vanlig melk:) fordi du er jente mister du mye blod pga mensen(hvis ikke du går på p-piller) og da er jernabletter lurt for hvis du får for lite jern er det kjempelett å få hodepine o.l.
   Et kjempegodt måltid er lasagne med gulrøtter isteden for kjøtt! høres kanskje litt rart ut, men det er kjempegodt!
   Håper du fikk litt noen nyttige tips, lykke til<3

  263. Jeg vet veldig lite angående dette, men jeg har en tremening som er vegetarianer. Hun spiser mye bønner, kjerner (f.eks pinjekjerner som man kan ha i salat). Har desverre ikke mer å bidra med, men jeg vil si at du er en av de mest omtenksomme og snille personene jeg vet om!

  264. Du er en Pescetarianer(siden du fortatt spiser fisk) 🙂
   vanlig feil 🙂
   en vegeterianer spiser ikke noen form for kjøtt(ikke noe levende vesen).
   🙂

  265. Hei Sophie! Jeg har vært vegetarianer i snart to år, og vet du hva, jeg lever fortsatt! Da jeg først kikket innom bloggen din tenkte jeg at du var som alle andre rosa-bloggere… Men du er så mye mer! Herregud så glad jeg er for at en blogger tar opp dette med dyrevern. Det er det ikke mange bloggere som gjør, så at noen faktisk bryr seg nok om dyr til å skrive om, det tror jeg mange setter STOR pris på. Dyrene kan ikke tale, så nå er du med på å være en talsmann for dem. Du når ut til så mange, og kan gjøre en stor forskjell! Stå på! Jeg synes det er flott at du har bestemt deg for å bli vegetarianer. Og jeg blir så provosert av folk som sier at det ikke hjelper.. Ja, like mange dyr blir fortsatt slaktet, men man føler seg bedre av å vite at de ikke blir slaktet for DIN skyld og at man ikke spiser noe som en gang levde og hadde et nokså grusomt liv. Om alle tenker “jaja, det hjelper ikke om bare jeg slutter”… Da kommer vi ihvertfall ingen vei! Taco kan du spise så mye du vil av, det finnes massevis av kjøtterstattninger… Selv spiser jeg taco og alt annet, men med soya produkter. Det smaker omtrent akkurat det samme, og jeg tror ikke en vanlig person ville merket noe forskjell. Og nei, man blir ikke tynn av å ikke spise kjøtt.. Så lenge man spiser brød og poteter går man ikke noe ned i vekt. Og folk som sier: nå spiser du jo maten til dyra, faen så lei jeg er av å høre det. Om ingen hadde spise kjøtt så hadde vi ikke hatt så mange kyllinger, griser osv. Og det finnes ikke nok vegetarianere til å spise opp “maten” til dyra… Selvfølgelig er det utfordringer når man er vegetarianer det er ikke bare bare. Men vil man virkelig så klarer man det. Selv har jeg aldri hatt tanken om å begynne å spise kjøtt og det er utrolig lett for meg å avstå fra det. Man har jo ikke like stort utvalg om man skal ut å spise, det finnes ikke så mye vegetar mat og velge mellom. Men det er alltids noe, og det som faktisk finnes på restauranter er utrolig godt! Men fordi du fortsatt kommer til å spiser fisk og vilt synes ikke jeg du burde kalle deg vegetarianer. En vegetarianer spiser ikke noe form for kjøtt eller fisk. Jeg har ikke noe imot at du vil spise vilt, selv synes jeg ikke det er så ille. Dyret har jo levd ute i det fri og blir drept på en human måte.
   Jeg håper du klarer å være “vegetarianer” så lenge som mulig! 🙂 Og for min del må du bare fortsett og skrive om dyr! Vi har nok av rosa-bloggere! 😉

  266. Hvorfor fisk? Du vet at av alle dyr, så er det de som blir mest torturert på måten de blir behandlet på? Mange blir sløyet levende på kjøkkenbordet hos kokker, hummere blir kokt levende og fiskene blir kvalt over vann. Har du sett hvordan de fanger fisken og hva de gjør med den når den kommer på båten? Selvfølgelig, fisk lever i det fri men….

  267. så bra at du gjør det, sophie! jeg er vegitarianer, og det går kjempefint, er ikke sååå fælt uten kjøtt som alle tror liksom!
   jeg spiser mye bønner, linser, supper, spinat, paier, grøt, pasta, salat, grønnsaker som squash, aubergin, sopp, og så kan du jo spise masse fisk! jeg klarer meg hvertfall helt fint uten kjøtt, savner det ikke i det hele tatt, så du klarer det sikert fint du også;)

  268. Jeg har ingenting i mot vegetarianere og ingenting i mot ikke-vegetarianere, jeg har venner som er begge deler, men jeg har noe i mot folk som kaller seg vegatarianere, men som ikke går inn for det hundre prosent. Jeg tenkte derfor at jeg bare skulle nevne for deg at når du velger å bli vegatarianere (eller pesketarianer)så må du gi opp alt av godteri som inneholder gelatin også siden det inneholder 90 prosent dyreknokler, sener og hud av dyr. dvs alt av gummigodteri, gelé osv…Jeg bare nevner dette med godteri fordi ikke så veldig mange som er klar over hva gelatin er laget av. Ellers så ønsker jeg deg lykke til med valget ditt:)

  269. veg-veg.no har utrolig mye god informasjon om både veganisme og vegetarisme, sjekk ut siden, bestill hjem hefter, bøker, kokebøker osv. Det er viktig å lese seg opp før man begynner, kan være kjøtt i de merkeligste ting, som i norvegia ost (løpe) potetgull (myse) seigmenn (gelatin) osv. Anbefaler alle og se dokumentarfilmen: Smaken av hund, kan ses på youtube. Ellers ønsker jeg deg lykke til, veldig smart valg. Kan garantere at du ikke vil angre om du gjør det riktig. Og får du i deg de riktige proteinene osv trenger du ikke å være redd for å gå ned i vekt.

  270. fisk er et dyr det også da smarta! du trur du er så JÆWLIG kul når du skriver om sånt på bloggen din og slikt, og uannsett hardu tenkt på å bli strippedanser???=??

  271. Jeg er veggis, spiste aldri mye kjøtt når jeg var liten, rett og slett fordi jeg aldri har likt det spesielt, så i tiende (begynner i andre til høsten) slutta jeg vel egentlig helt (spiste mor mi sine kjøttkaker bare, haha).
   Synes ikke det er noe problematisk, bare litt dumt når man er hos andre og ikke kan spise det samme som de.. Jeg fikk jernmangelanemi før jul mye pga det, men det fikses med tabletter, så er ikke noe farlig.
   Lykke til c:

  272. du er klar over at egg er uberfrukta ved mindre en hane har parret seg med høna for å få kyllinger? det vil si at de eggene du får kjøpt i butikken er helt naturlig IKKE noe kyllingunge foster ellernoe? og melk er ikke kjøtt…. ikke egg heller..
   melk og egg er naturens “proteiner” og er helt trygt og greit å spise om man er vegetarianer..

  273. du kan spise egg fra frittgående høner, de har det bra, og legger egg uten tvang, det samme med kuer, de er til for å gi melk 🙂 ingen gårdstyr som gir naturlig fra seg “gaver” lider… slik som egg, melk ull osv.

  274. Du vet at hvis du spiser fisk så er du IKKE en vegetarianer?
   Det er et eget navn for folk som bare spiser fisk: pesketarianer.

  275. På wikipedia om vegetaranisme:
   1 Typer av vegetarianisme
   1.1 Lakto-ovo-vegetarianere
   1.2 Veganere
   1.3 Demivegetarianere
   1.4 Tilhengere av «levende mat»-prinsippet
   1.5 Frugivorer
   1.6 Makrobiotikere
   1.7 Ayurvedikere
   2 Begrunnelser for vegetarianisme
   2.1 Helse
   2.2 Miljøvern
   2.3 Dyrevern
   3 Ernæring
   3.1 Vitaminguide
   3.2 Mineralguide

  276. Det store norske leksikon – vegetarianer:
   vegetar (til vegetabilsk), person som utelukkende eller delvis lever av vegetabilsk føde (plantekost). Den som utelukkende spiser plantekost, kalles veganer, den som i tillegg til plantekost kan spise animalske næringsmidler som ikke krever at dyret blir drept, kalles f.eks. ovo-vegetarianer dersom egg inngår i kosten, eller lakto-vegetarianer hvis melkeprodukter er tillatt. De som i tillegg til plantekost spiser både egg og melkeprodukter, kalles lakto-ovo-vegetarianere. Den som kan spise fisk i tillegg til vegetabilske produkter, kalles pesco-vegetarianer. En mer spesiell undergruppe av veganere er de såkalte fruktianere (eng. fruitarians), som utelukkende spiser vegetabilsk kost som kan fremskaffes uten å drepe eller ødelegge planten, det vil stort sett si moden frukt og frø.
   Flere religioner inneholder påbud om vegetarisk eller delvis vegetarisk livsstil, enten for alle trosutøvere eller bare for prester/munker. Bakgrunnen for påbudet kan være forbud mot å ta liv eller oppfatning av bestemte matsorter som urene.
   Ordet vegetarianer stammer fra 1850-årene, da kostlæren vegetarismen oppstod i Storbritannia. Vegetarismen går ut på at mennesket er skapt som planteeter og derfor bør leve av plantekost, og læren tar også i stor grad avstand fra bruk av rusmidler. Mange vegetarianere har valgt livsstilen sin av helsemessige grunner. En stor del er også vegetarianere av prinsipielle politiske eller filosofiske grunner, ofte ut fra en dyrevernstankegang som ser det som moralsk galt å drepe dyr for å spise dem, eller ut fra resursøkonomiske grunner.
   Det finnes ikke klare beviser for at det er spesielt gunstig for mennesket å bare leve av vegetabilsk føde, og dersom man ikke spiser kjøtt eller andre animalske matvarer, må man være svært nøye med sammensetningen av det man spiser for å være sikker på å få i seg nok næringsstoffer, f.eks. jern og proteiner. Med et riktig sammensatt vegetarisk kosthold kan man imidlertid leve like sunt som om man spiser animalske produkter.

  277. Hvorfor vegetarianer?
   I dagens forbrukersamfunn tenker stadig flere over hvor maten deres kommer fra, og hvilke konsekvenser kostholdet vårt har for mennesker, dyr og miljø. Stadig flere velger å gå over til vegetarkost.
   Hvert år fôrer, slakter og spiser vi over 60 millioner dyr i Norge, mer enn et dyr hvert annet sekund. Bak hvert kjøttstykke ligger et liv i fangenskap, et uverdig liv i forhold til dyrenes egenverd og potensial for glede.
   Dyrene lever størsteparten, eller også hele livet sperret inne i trange bur og båser, fratatt mulighet til naturlig utfoldelse. Grunnet tvilsomme transportforhold dør titusener av fjærkre og andre husdyr hvert år på vei til slakteren. Alt fordi vi kjøper og spiser kroppene deres, og fordi matbransjen krever profitt og effektivitet.
   Det er forbrukernes etterspørsel som fører til at dyr blir innesperret og drept. Hadde ingen kjøpt kjøttvarer, ville ikke dyr blitt avlet opp for slakt. Som vegetarianer sparer du i løpet av noen år livet til flere titalls dyr – okser, griser, høns og sau som ellers hadde blitt slaktet.
   Det er en myte at hudyr nødvendigvis “har det bra” i Norge. Om industriellt husdyrhold på mange måter er verre i andre land, så betyr ikke det at norsk husdyrhold er godt nok. Årlig avdekkes en rekke grove brudd på reglene for dyrehold som mangel på stell, utsulting og grov mishandling.
   Samtidig er lovverket på mange punkter så svakt at det legitimerer og systematiserer dyremishandling. Tror du for eksempel at ei verpehøne får utløp for sin naturlige adferd når hun lever i et metallbur med gulvareal på litt over et A4-ark per høne? Det tror tydeligvis de som har utarbeidet dyrevernsloven.
   Også miljøet tar skade av husdyrholdet. Fra siloer og gjødselbinger siver skadelige stoffer ut i omgivelsene. En stor andel av norskprodusert korn brukes som fôr i stedet for som menneskemat. Det gjør at vi blir avhengige av en altfor høy import fra utlandet- noe som igjen kan bety miljøskadelig frakt og uttæring av matfattige områder andre steder i verden.
   Matvarekrisen er menneskeskapt. Selv om det er mat nok til alle velger vi å fôre opp husdyr, i stedet for å fordele ressurssene jevnt blant trengende mennesker. Tidligere ble kjøtt sett på som en luksusvare, i dag er det nærmest blitt en selvfølge å spise kjøttmat til frokost, lunsj, middags og kvelds. Dette medfører en enorm sløsing med jordaeraler (til beiting og fôrproduksjon), vann, sprøytemidler og andre kjemikalier.
   Kjøttindustrien legger beslag på en betydelig andel av all olje- og energibruk på verdensbasis. Halvparten av alt nedhugd regnskogsområde brukes som beitemark. Etter noen få år er jorda fullstendig utarmet for mange hundre år fremover. Kjøtt herfra selges i vestlige land. En gjennomsnittlig costaricaner spiser i dag mindre kjøtt en en huskatt i USA.
   Om ikke hensynet til dyr og miljø alene er grunn nok til å bli vegetarianer, er det også en rekke helsemessige argumenter som taler for å utelate animalsk mat fra kostholdet vårt. Det er en myte at vi “trenger kjøtt for å bli sterke”. Heller tvert imot – animalske produkter inneholder for mye fett og proteiner, samtidig som de er blottet for fiber. Kjøttmat inneholder dessuten ofte skadelige stoffer og bakterier som kan forårsake sykdommer, og egg inneholder store mengder kolestrol. Hjertesykdommer, kreft og fedme er noen av de sykdommene som forekommer sjeldnere hos vegetarianere enn andre.
   Alle nødvendige vitaminer, fettstoffer, aminosyrer, mineraler, sporstoffer vi trenger forekommer i rikt utvalg i vegetabliske matvarer. Folk tror gjerne at vegetarianere bare “spiser gress”, mens de i virkeligheten kan ta for seg blant hundretalls forskjellige slags grønnsaker, frukt, nøtter, korn, rotfrukter, frø og bær fra hele verden – enten man velger å spise dem i tørket, fersk, kokt, stekt eller bakt tilstand. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage. Vegetarmat er både godt og billig – og det er enkelt å tilberede.
   Rundt om i verden er det mange hundre millioner vegetarianere som er med på å vise at det går an å leve sunt og godt samtidig som man tar hensyn til dyr, mennesker og miljø uten store personlige forsakelser. Enten man velger å spise vegetarisk av helsemessige, religiøse, moralske, politiske, solidariske, estetiske eller miljømessige grunner, bidrar man til å skape en bedre jord for oss alle.
   Prøv å leve vegetarisk noen dager, eller forsøk deg på noen kjøttfri måltider innimellom. Du vil antakelig oppdage at det er mye lettere enn du kanskje trodde! Forsøk deg på en vegetarrett neste gang du er ute og spiser, og du vil bli overrasket over hvor godt det smaker. Eller stikk innom en helsekostforhandler og prøv noen av deres mange ferdiglagede vegetarretter. Du vil garantert bli en smaksopplevelse rikere!
   Basert på en løpeseddel utgitt av Norsk Vegetarforening, NOAH – for dyrs rettigheter og Dyrebeskyttelsen.

  278. Kostråd for vegetarianere
   Vegetarisk kosthold har økende popularitet i den vestlige verden. Dette er gunstig både i samfunnsmessig og helsemessig perspektiv, men det forutsetter god kunnskap om ernæring. Uten riktig sammensatt kost er vegetarianere utsatt for å utvikle næringsmangler.
   Mange helsemessige fordeler
   De fleste vegetarianere har et sunt kosthold som inneholder mer kostfiber, antioksidanter, folat, magnesium og vitamin C, samt mindre mettet fett og kolesterol enn hva befolkningen inntar forøvrig. Dette medfører redusert risiko for hjerte-karsykdommer, diabetes, høyt blodtrykk, gallestein, kreft og revmatisme. Slike helsemessige fordeler forutsetter et velbalansert vegetarisk kosthold, der næringsstoffene fra ekskluderte matvaregrupper erstattes med tilsvarende gode vegetabilske kilder. Til tross for gode kunnskaper om kost og ernæring vil de med mest restriktivt kosthold være avhengig av tilskudd av enkelte næringsstoffer.
   Ulike typer vegetarisk kosthold
   Det finnes flere varianter av vegetarisk kosthold, avhengig av hvor mange matvarer som ekskluderes. Hovedgruppene er:
   Veganere
   Dette er vegetarianere i ordets strengeste forstand, der all mat fra animalske kilder ekskluderes. Kosten baserer seg på alle former for planteføde; frukt og grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø, samt produkter avledet fra disse.
   Lakto-vegetarianere
   Laktovegetarianere spiser det samme som veganere, men inkluderer også melk og melkeprodukter.
   Lakto-ovo-vegetarianere
   Disse inkluderer både melkeprodukter og egg i sitt kosthold, men spiser ikke kjøtt, fisk eller fugl.
   (Semi-vegetarianere
   Dette er personer som vanligvis ikke spiser rødt kjøtt, men som inkluderer både melkeprodukter, egg samt fisk eller fugl i sitt kosthold. Disse regnes strengt tatt ikke som vegetarianere)
   Å kutte ut kjøtt alene medfører ingen risiko
   Hvor mange matvarer man ekskluderer fra kostholdet vil ha stor betydning for ens næringsinntak. Er du semi-vegetarianer, og spiser alt utenom rødt kjøtt, vil dette ha minimalt å si for din ernæringsstatus. Du har da rikelig med kilder til alle næringsstoffer, og kan samtidig oppnå en helsemessig gevinst ved redusert inntaket av mettet (animalsk) fett. Det eneste du skal være påpasselig med å få i deg tilstrekkelig med jern.
   Lavere jernstatus hos vegetarianere
   Rødt kjøtt inneholder heme-jern, som opptas svært godt i menneskets tarm. Selv om jern også finnes i grove kornprodukter og mørk grønne bladgrønnsaker, vil absorpsjonen være lavere enn for animalsk jern, siden vegetabilsk mat inneholder mange komponenter som kan hemme jernopptaket. Vegetarianere har derfor i snitt lavere jernlager enn befolkningen for øvrig, og bør være oppmerksomme på risikoen for å utvikle mangler, spesielt under svangerskap og andre jern-krevende livsfaser.

  279. Belgfrukter – en naturlig del av vegetarisk koshold
   Som lakto-ovo-vegetarianer har du gode proteinkilder i kosten gjennom egg og melk. Når alle animalske proteinkilder fjernes bør disse imidlertid erstattes med andre matvarer som gir protein av høy biologisk verdi. Slike finner du i bønner, linser, kikerter og andre belgfrukter. Når disse inntas sammen med kornprodukter, økes samtidig utnyttelsesgraden av proteinene fra kornvarene.
   Omega-3 fra planteriket ≠ omega-3 fra fisk
   Fet fisk og tran er våre viktigste kilder til vitamin D og de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Selv om omega-3 også finnes i enkelt vegetabilske matvarer, som linfrøolje, har disse ikke vist seg å gi samme helsegevinsten som EPA og DHA. Fiskeoljekapsler med vitamin D er derfor å anbefale for vegetarianere som kan akseptere dette. Hvis ikke vil ekstra tilførsel av linfrøolje være et alternativ, samt vitamin D-tilskudd i vinterhalvåret.
   Uten melk kreves andre kalsiumkilder
   De fleste vegetarianere bruker melkeprodukter og får derfor i seg tilstrekkelig med kalsium på denne måten. Veganere bør imidlertid sørge for å benytte melkealternativer som er beriket med kalsium, samt benytte alternative kalsiumkilder som mandler, hasselnøtter og grønnkål. Kalsiumtilskudd er aktuelt for de som ikke får nok gjennom kosten.
   Veganere bør ta vitamin B12-tilskudd
   Vitamin B12 er et vitamin som utelukkende finnes i animalske matvarer. Vegetarianere som benytter enkelte animalske matvarer, som melk, vil stort sett få dekket sitt vitamin B12-behov. Veganere har imidlertid ingen vitamin B12-kilder i sitt kosthold. Dette må derfor inntas som kosttilskudd, evt. som regelmessige injeksjoner. Spesielt under svangerskapet er det viktig at mor er påpasselig med sitt vitamin B12-inntak for å unngå nevrologiske skader hos fosteret.
   Folat og fytat hemmer jern og sink-opptak
   Sink er et sporstoff som finnes i kjøtt, fisk, fugl, kornprodukter og grønnsaker. Vegetarianere har generelt et lavere inntak av sink, samtidig som deres kosthold er rikt på hemmere av sinkopptak (folat og fytat). Inntak av melk eller yoghurt i dietten øker imidlertid tilgjengeligheten av sink.
   Dette bør du være spesielt oppmerksom på som vegetarianer:
   Veganere bør ta tilskudd av vitamin B12
   Dersom du ikke inntar melkeprodukter må du få i deg kalsium fra andre kilder
   Dersom du ikke spiser fisk, må du finne alternative kilder til langkjedet omega-3 og vitamin-D
   Jern og sink-status kan bli lav fordi komponenter i vegetarisk kosthold hemmer opptak av disse sporstoffene fra tarmen

  280. Synes det er kjempe bra av deg å gi dyr ++ oppmerksomhet. Jeg har alltid ønsket å få svømme med delfiner, etter videoen du la ut link til bestemte jeg meg for at jeg aldri skal.
   Det er DIN blogg, du skal skrive hva du er opptatt av, om noen ikke liker det, får de heller bare overse det/de innleggene..
   Fortsett slik! Du hjelper til å få mer fokus på det, så det kan nokk hjelpe også! (forhåpentligvis!!!)

  281. Syns du høres rimelig teit ut no! veggis som spis “vilt” kjøtt.. ka faen?
   Gåran rundt om i lande blir kontrolert av mattilsyne før at dæm skal være sekker på at dyran har d bra!!
   Eggan som sæges e ikkje befrukta, så d e heller ikkje nåkka kylling i dæm!
   Kuen må bli mælka før at dæm ikkje skal ha ont! Smør og div blir laga av mælk! i telleg tel sjokolade!!
   E jo supert at du bryr deg så masse om dyr, nåkka alle sku ha gjort! men å kalle deg før veggis blir før domt!

  282. Du kan kjøpe noe som heter vegetarburgere,de smaker litt mer tørt enn vanlige, men jeg synest de smaker helt greit. Du kan få kjøpt de på mange dagelivarebutikker 😉

  283. Virkelig? Har ikke lyst å si at du er dum, men du er utrolig naiv. For det første SLUTT å legge ut kroppen din på hvert eneste innlegg!! Du er den største selvdiggeren jeg noen gang har møtt. Ikke kom her å syt fordi “uffameg jeg er så tynn blir bare tynnere jeg” “La meg legge ut et bilde av kroppen min IGJEN”
   “Nå skal jeg bli vegetarianer fordi jeg plutselig har bestemt meg for å ta fatt i dyrevern”
   Dette er seriøse greier ikke lek og morro. DU sjekker ikke kildene dine. Du undersøker INGENTING du bare bestemmer deg for ting uten å vite hva du skal spise engang. Tror du det bare er å starte på dagen?? Hvordan vet du om dyrenes slaktemåte I Norge??
   Dette er dumt as. Liker ikke kalle mennesker dumme, men er like før. Unnskyld meg altså

  284. Vi er rovdyr og vi spiser dyr, og hunden din? Er det mange i Norge som spiser hund? Mennesker trenger kjøtt for å “overleve”. Vi er rovdyr som nevnt. Dyr spiser også dyr? Vi er alle organismer i en stor sirkulasjon for at ting skal gå rundt.

  285. herregud, la jenta være vegeterianer hvis hun vil. det er ikke sånn at verden vil gå under bare fordi at hun slutter og spise kjøtt. hun må få gjøre hva hun vil, og hvis hun ikke vil spise kjøtt hjelper det ikke å kommentere at det er feil. folk har forskjellige meninger og trosretninger, og selv om de er forskjellige fortjener alle respekt.
   støtter deg, sophie. <3

  286. Jeg var vegetarianer i tre år, fra jeg var 12-15 år. Jeg spiste mye frukt, potet, nøtter, og fisk. Hvis du trenger proteiner kan du alltids drikke proteinshakes eller spise bønner.
   Har ikke lest hva de andre har skrevet, men fisk blir jo også holdt fanget. De blir laget for å dø, så spiser du fisk fra oppdrett f.eks. oppdrettslaks så kommer du jo like langt med prosjekt vegetarianer :p Skjønner heller ikke helt hvorfor du ikke kan drikke melk (?) Lykke til, synes det er flott at du engasjerer deg sånn!

  287. Jeg ville bare si at det er flott at du blir vegeterianer.
   MÅ DU HUSKE: Det er mange ting som pomefrits er faktisk stekt i grisefett. Så du må holde deg unna MYE om du skal holde deg som vegeterianer lenge.

  288. jeg synes det er bra at du bryr deg såpass mye! kjempeflott! men kanskje du burde liksom ikke ta alt på en gang. det blir veeeeldig sjokk opå kroppen din om du bare stopper å spise 75% av det du spiste til nå. om jeg var deg ville jeg først redusert, så stoppet å spise en ting om gangen.
   ikke missforstå! jeg støtter valget ditt! men tror dette er kanskje litt for drastisk…

  289. Jeg syntes ikke ideen om å bli vegitarianer er så smart 🙁 det er bra du støtter ting som har med dyr å gjøre å er imot dyremisshandling osv! Men vi mennesker trenger faktisk kjøtt for å leve et sundt liv. Det er ikke sundt å være vegitarianer, selvom du kan få i deg næring fra andre ting, så blir det ikke det samme. Så det er faktisk ikke bra for menneske kroppen å ikke spise kjøtt, det er ikke sundt. Og mennesker og dyr har jo spist kjøtt for allltid, det er sånn vi lever, helt fra mennesker ble skapt har vi spist kjøtt. Du kan tenke til å med dyrene dreper jo hverandre for å få kjøtt og mat, hvis du ser på dyre programer ser du jo hvordan det og det dyret dreper et annet dyr for å få mat. det er naturens gang og det er sånn det er : ) syntes du burde revurdere det og tenke over at det kanskje ikke er så bra for kroppen og bli vegitarianer! 🙂

  290. haha det kommer ikke til å fungere. Vegetarianisme er hovedsakelig et kosthold uten produkter laget av dyr, og du elsker melk og mat du ikke tenker over som er laget av dyr. good luck

  291. Ser at det e mange som skriv her at det ikke e nokka vits i at du slutte å spise kjøtt når det e milliona av folk som spis kjøtt kvær dag. Men det vise bare ka du står for! æ synes du e et stort forbilde før mæ! Ikke før måten du kler dæ på eller førdi du ligg på toppen av blogglista, eller førdi at du e ekstremt pen, eller førdi at du bruke sminke (ikke tru at æ syns du e stygg, før det e du ikke). Men førdi at du skriv masse bra å god fakta. Sånn som detta. Det vise ka du står for å kor mye du e villig tel å jobbe før det. Æ har åsså prøvd å bli vegatarianer, men det e vanskeli sia æ e så ung og forsatt bor heime der det ikke e æ som lage middag.. Men tel dæ som har bestemt dæ før å bli det så må du stå på! Tren som du bruke, du kan godt drikke melk da kua treng å bli melka eller så får ho melkespreng som e smertefult. selvom det ikke e heilt naturli før kua så gjør du ho en tjenste. Men æ ser tegninga. + at du treng de vitaminan og mineralan som e i melka (feks. kalk). du kan åsså spise egg. Før det e bare et egg som aldri ville bli nokka fuggel av. Før høna har ikke vært befrukta å da har ho ikke kunna ha laga kyllinga. så det e et heilt reint egg uten kylling i, så det e null drap 🙂 men sia du går glipp av mange vitamina o.l når du ikke spis kjøtt så får du kjøpt kalk tabeletta å multivitamin tabeletta på butikken eller apoteket 🙂 snakk med legen din om det å ka han anbefale dæ å spise. Spis mat med mye fiber og vitamina i. Men spis du ingen ting som erstatte alle vitaminan å mineralan i kjøtte, vil du gå ned i vekt å da kan du møste mye av rompe,lår og puppa. Men du skal vite æ støtte dæ i kampen mot dyrevern før det har æ gjort store dela av live mett! 🙂

  292. Uten å komme med et helt innlegg fra wikipedia så kan jeg fortelle deg dette:
   Du er IKKE vegetarianer hvis du spiser fisk.
   Vegetarianere kan spise egg, men det gjør ikke veganere.
   Hvis du virkelig er så engasjert så burde du jo faktisk sjekke det grundig opp først.
   Ellers så kan du jo spise hva du vil, men ikke kall deg for noe du ikke er. 🙂
   Mvh: en kjøttspisende kverulant som har hatt en utdypende eksamensoppgave i veganisme.

  293. Hei!
   Det å bli vegetarianer er ikke noe problem! 🙂
   I stedet for kjøtt så kan du spise bønner, det inneholder det samme som kjøtt 🙂 Røde bønner er vell det beste…
   Om du bestemmer deg for å ikke spise fisk så må du jo ta kosttilskudd som Tran eller omega 3 tabeletter.
   Kroppen din vil nok føles litt slapp i begnnelsen med det går over når kroppen venner seg til at den ikke får kjøtt 🙂
   du må også ta noe som heter multivitamin (annbefales) for at koppen skal fungere best som mulig.
   Så det med hverdagen.
   Vell jeg merker vell ikke noe serlig til det at jeg er vegetarianer..
   Jeg står opp å tar de kosttilskuddene jeg skal ha og resten går som normalt.
   Det blir nesten litt sånn som at når du er på byen og de andre bestiller et glass brus å du velger heller et glass med vann 😉
   Men om du virkelig VIL bli vegetarianer så ville jeg gått å snakket med legen din å hørt hva du trenger av kosttilskudd så du kan fungere best som mulig! <3
   Elsker bloggen din ;O<3
   - vegetarianeren

  294. ehh, det er greit at du bryr deg om dyr, og ikke synes det er bra og ete kjøtt… Men i kjøtt så finnes det noe sånn greier så du faktisk trenger… Så du burde få i deg litt kjøtt i hvertfall!! Etter mange år så kan du få konsekvenser. Bare til og spørr legen din 😉

  295. Bare lurte på en liten ting, du er så opptatt av rettigheter til både mennesker og dyr. Du blir vegeterianer fordi ikke støtter “dyremisshandling” som du kaller det. Da lurer jeg på en ting, hvordan kan du da bestille EKTE hår – fra India (som du foressten sier at ekte hår er best.) Du lager blogginnlegg om hvor bra extension håret ditt er. Som kommer fra hodet til en indisk kvinne. Som går rundt i India og tror at når hun har spart håret sitt helt ned til rumpen, stiller seg i køen, blir barbert av alt håret, at hun da kommer til himmelen. Dette er noe de store extension bedriftene får kvinnene i India til å gjøre. De må til og med betale for å bli barbert. Kvinnene der nede sparer håret sitt i mange år, betaler en eller kanskje to månedes lønn for å kunne ta bussen for å få barbert av håret, slik at det kan ligge i din postkasse, slik at du kan ta på den det “nye” håret som har vært på hodet til en fattig kvinne i mange mange år, hun har spart håret sitt slik at hun skal komme til “himmelen”. Det som egentlig skjer i praksis, er at kvinnene sparer til langt hår, betaler masse panger for å få barbert av seg håret og etter noen uker ligger det i postkassen din, slik at du kan føle seg pen. Det som skjer hos kvinnen i India er at hun betaler masse penger for å sette seg på bussen hjem igjen, uten hår. Og begynner og spare håret igjen. For også barbere det av igjen etter noen år. Jeg tenker, du er ganske engasjert hvis du blir vegeterianer for å avstå fra dyremishandling. Men menneskemishandling støtter du, altså?
   Håper på svar.

  296. hallo kjære du!
   Støtter ditt valg om å bli vegitarianer, men synes det er vikig å få fram dette:
   jeg er oppvokst på gård hvor vi har melkekyr og jeg kan forsikkre deg om at det ikke foregår dyremisshandlig i norske fjøs! i fjøset både vasker å børster jeg alle kuene om de blir skittene eller om de bare vil ha kos! stadig vekk får de gå ut av fjøset for å lufte seg å få frisk luft og nå på sommeren får de til og med 1måned sommerferie fra melkingen hvor de går ute i marka og spiser grønnt friskt gress døgnet runnt:-) Jeg steller med dem og sørger for at de allid har det så bra som mulig, og de er selfølgelig frittgående i fjøset med god plass og egen soveplass for hver ku med gummimatter og strø på så det blir mykt og varmt for dem!
   JEg mener du ikke bør omtale melk og melkeprodukt produskjon som dyremisshandlig, får som jeg ser det kunne ikke kyrne hadt det bedre enn de har det i fjøset. Jeg kjenner hver ku og er glad i dem på samme måte som folk er glad i hunder og katter.
   Så ver så snill, ikke omtal meg og andre norske bønder som dyremisshandlere. For tvert imot, vi er glad i dyra våre og gjør allt for at de skal ha det bra i fjøsene:-)

  297. du har tenkt til å bli vegetarianer og ikke spise kjøtt o.l
   har du også kanskje tenkt å slutte å se filmer med dyr? tenkt på hvordan de dyrene har det? kan du skrive litt om det og kanskje???

  298. Er dere helt kokko i huet? Det heter da ikke vegetarianer når du spiser fisk, bruker melkeprodukter osv. Lær deg hva det handler om å være vegetarianer før du begynner med det!

  299. det du er heter pescatarianer siden du fortsatt spiser fisk bare for å oppklare det. hvis du lurer på hvordan du skal få i deg alle næringsstoffene du trenger så kan jeg trygt si at det er kjempelett. har vært veganer i 8 måneder nå (rettere sagt raw food) og alt har gått kjempefint. bare spis masse frukt og grønnsaker om dagen! jeg vil også oppfordre deg og alle andre til å se “EARTHLINGS” en film som handler om dyr og dyrmisbruk. det er en setning i den filmen som alltid kommer frem i diskusjoner om kjøtt og lignende og den går omtrent som dette: “når det kommer til hvordan vi mennesker behandler dyr, så er alle mennesker nazister” Ikke vær en speciesist (altså en som behandler andre arter (species)som om de var mindre verdt enn andre. dette går under kategorien diskriminering som også rasisme og sexisme står under)kjøtt skaper fordommer fordi det lærer folk at det er ok å behandle andre arter, raser og alle som er annerledes enn oss selv som mindre verdt nettopp fordi de er annerledes. selvfølgelig er dyr forskjellig fra oss, men kan vi mennesker fly uten å sitte innestengt i en blikkboks høyt opp i lufta? kan vi lukte og høre i lik grad som hunder og katter kan? kan vi overleve under vann og trives uten å bli skrukkete som en inntørka drue slik som fisker kan? og kan vi bli slått og mishandlet hver dag og fortsatt behandle de samme personene med respekt? tenk på det, vi biter virkelig hånda på den som gir oss føde og klær. disse dyra kunne virkelig en vakker dag få nok og drepe oss fordi de er dobbelt så store og MYE sterkere, men gjør de det? nei, fordi DE er smarte nok til å forstå hva som er rett og hva som er galt. vi er kansje den mest intelligente arten på jorda, men vi er definitivt ikke den smarteste, kanskje til og med den dummeste i noen tilfeller. takk for at det hvertfall finnes noen forbilder i verden som ikke er redd for å se sannheten i øynene, det er så mange som fortsatt ikke tørr!

  300. Jeg var veggis i 5 år, hvis du virkelig er redd for å gå ned i vekt, da må du spise MYE! Og du må virkelig sette deg mer inn i det enn du tror. Du må lære deg om alle slags bønnetyper så du kan bruke det i stedet for kjøtt, og proteiner som erstatter alt annet du normalt ville spist. Jeg gikk ned 5 kilo som veggis og det var ikke det jeg ville for å si det sånn, etter alle de årene fikk jeg beskjed av legen at jeg ikke kunne være det mer fordi det ikke var sunt. Så virkelig lykke til, det er hard arbeid hvis du skal virkelig lykkes. 🙂

  301. Kjempe bra at flere blir vegetarianere. Jeg har to søstre som har vært det lenge, men aldri jeg. Jeg fikk selv opp øynene da klassen ble dratt med på en åpen gård og vi alle ble tvunget til å se på en gris som ble slaktet. Det var forferdelig, men lærerne sa vi skulle “lære” i forbindelse med mat og helse.
   Vi måtte stå og se på at den søte levende grisen fikk på seg en slags maske og se den dø. Vi måtte se da de tok av skinnet og helt til det bare var stykker med kjøtt igjen av det som hadde vært et levende vesen.
   Siden den høstdagen, har jeg aldri spist mer kjøtt. Det er ikke snakk om så lenge enda (9 måneder) men jeg kommer aldri(tror jeg) til å orke å spise kjøtt igjen. Den opplevelsen gjør meg så kvalm at jeg virkelig ikke orker tanken en gang.
   Jeg elsker dyr, og det ble rett og slett for mye for meg. Jeg tror ikke jeg tenkte så veldig over hvor kjøttet jeg spiste kom fra før, men nå kan jeg virkelig ikke la tanken ligge.
   Jeg spiser fisk. Så jeg er jo ikke helt veggis riktignok, men jeg fikk ikke lov til å slutte å spise fisk av foreldrene mine. De sa at de ble for vanskelig å lage mat til meg da..

  302. Jeg er vegetarianer, og har vært det en liten stund nå. Det er virkelig ikke så vanskelig som man skulle tro!
   Du kan kjøpe soja-pølser, burgere, kjøttfarse, taco-kjøttfarse(!), facon osv i noen av de store matbutikkene i Norge. Du har flere merker, blant annet Qorn, hvor du kan kjøpe pytt i panne osv, kjempegenialt! Og du kan kjøpe pizza ristorantes mozzarella-pizza, vegansk og supergod 🙂
   Ellers så er det faktisk litt mer kalorier i soja-kjøtt enn i vanlig kjøttfarse. Jeg blir mye fortere mett nå enn det jeg ble før, men det er fordi kroppen bruker så kort tid på å fordøye grønnsakene jeg nå spiser kjempemasse av, men jeg tror ikke du går ned i vekt eller mister muskler, det er jo ikke verre enn å følge opp det! 🙂
   Jeg støtter deg 100%! Du kommer til å klare det fint! Forresten så har du kjempefin kropp som den er nå, så jeg håper ikke du går ned i vekt av å legge om livsstilen din!

  303. Leste flere kommentarer ovenfor, og folk er virkelig på villspor. Det er kanskje dumt at jeg skal rette på andre, men om de hadde undersøkt litt bedre, lest en bok eller noe, ville de forstått at man får i seg alle næringsstoffene som er i kjøtt, selv om man er vegetarianer. Det er mange som har klart det før deg, Sophie, hvorfor skulle ikke du?
   Ingen kan påstå at du går ned i vekt, kroppene reagerer jo helt forskjellig! Les litt mer om det Sophie, så finner du nok ut av det! 🙂

  304. Har vært vegetarianer en god stund (2 år trur jeg) og det funker veldig bra for meg, føler meg lettere enn da jeg spiste kjøtt! noen perioder har jeg vært slapp, trøtt osv grunnet jernmangel, men om du passer på hva du spiser går det helt fint. Anbefaler deg å spise mye linser og bønner, og ikke bare kjøttertstatningene. Gikk ned ca 5-7 kg helt i begynnelsen, men de komtilbake etter en liten stund. Stå på videre!:-)

  305. har selv vert vegitarianer i en måned! men møtte begynne å spise kjøtt igjen fordi jeg raste fort ned i vekt!

  306. Hei! Jeg er veganer og har vært det i over et halvt år, og før det var jeg vegetarianer i 5 år. For å unngå å gå ned i vekt, så er det lurt å spise litt nøtter og avokado hver dag. Bruk også oljer (for eksempel rapsolje eller kokosolje) når du steker mat, og bland inn i salater osv. Det med proteiner er ikke noe problem, bare spis bønner, linser og grove kornprodukter. Slenger med en link der det står litt om helse og ernæring. http://veg-veg.no/vegetar/helseguide/

  307. du går ikke ned i vekt når du er vegetarianer, men du gjør det hvis du blir veganer fordi da får du ikke i deg melk og andre meieriprodukter som inneholder fett.

  308. Syns det er veldig fint og hensynsfullt av deg å ta dette valget! I tillegg er du jo en utrolig inspirasjon og et forbilde for mange unge der ute. Du sier du kan spise fisk, men fisk blir gjerne fisket med garn. Fisken setter seg altså fast i garnet og spreller i flere timer til det dør. Ikke alltid er det sånn, men for det meste. Så klart er det ditt valg, men nå er du klar over det 🙂

  309. Veldig bra! Respekt til deg! Men det du er når du spiser fisk er pescetarianer, ikke vegetarianer. 🙂
   Du går ikke ned i vekt av å bli vegetarianer. Du må bare sørge for å ha et variert og sunt kosthold, eller hvis du vil gå opp i vekt så kan du spise vegetarjunkfood, ja det finnes!
   Kjøtt har ingenting å si for om du går opp eller ned i vekt.
   Jeg er vegetarianer og har lest vanvittig mye om dette, så hvis du lurer på noe kan du jo bare sende en mail, regner med du ser mailadressen min. Eller bruke google!
   En bra blogg der jenta avkrefter masse myter om veganisme/vegetarisme: http://undulin.blogspot.no/search/label/argumentknusern
   Må si jeg fikk et helt annet inntrykk av deg nå, selv om jeg synes du bør kutte fisken også. 😉
   Lykke til! Håper ikke du blir en av dem som gir opp. Jeg begynte i februar, og det har gått aldeles strålende.
   Har kjøpt meg to produkter som hjelper meg utrolig mye. Erstatning for kjøttdeig som smaker helt som kjøttdeig når du krydrer, og noen biter som liksom kan være erstatning for kylling som er ganske gode om du krydrer dem mye og tar på soyasaus.
   Produktene er fra Quorn.
   http://www.quorn.no
   Du finner produktene på Coop, Ica eller Meny. Hvis de ikke har dem kan du få dem til å bestille dem inn.
   Det er et genialt produkt som jeg synes er must for en vegetarianer.

  310. Må bare si en ting til: JÆVLIG mange uvitende som har postet kommentarer her. Merker jeg blir sykt provosert. Håper IKKE du hører på dem, for de har rett og slett ikke peiling!

  311. mennesket har jo spist kjøtt siden tidenes morgen :p er jo bare seinere når “masseproduseringa” starta at det har tatt litt av med åssen kjøttvarene havner i disken på butikken. er jo ikke nødvendig å bli vegetarianer bare fordi du er uendelig glad i dyr.. men men :p er ikke min business. kjøtt er kjøtt. om det er slakta humant eller ikke. 🙂
   My opinion

  312. Jeg er vegetarianer, og har vært det i ett og et halvt år. Jeg spiser egg og meieriprodukter, da dette ikke er noe som skader dyrene. Jeg har ikke gått spesielt mye ned i vekt av å slutte å spise kjøtt, heller litt opp, så lenge du passer på å få i deg mat som erstatter det du får i deg av kjøttet så går det bra. Jeg spiser for eksempel mye soya, som man kan lage til alt fra lasagne til taco”kjøtt” og burgere. Det fungerer kjempebra så lenge du får i det masse proteiner og ikke spiser bare salatblader, liksom. 🙂

  313. Jeg har vært vegetarianer i 2 år og er utrolig fornøyd med det! 😀 Har ikke savnet kjøtt en eneste gang, og føler meg mye bedre fordi maten ikke er så tung fordøyelig. Jeg er også mye mindre syk enn før. Det er masse man kan spise, og det finnes jo til og med vegetar-kjøttdeig, vegetar-pølser og burgere, nuggets og alt mulig ^^ No problem 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg