svar: hvilket kamera bruker jeg?

Mange spør hvilket kamera jeg bruker, og ettersom noen ganger er bildene veldig bra, andre ganger uklare osv. Og selv om jeg har skrevet det sikkert 50 ganger i bloggen skader det vel ikke å ta det en gang til..

Jeg bruker Canon 550D. Og jeg synes det funger bra, og vel så det! Men har desverre fått noe dugg inn på linsen, så om jeg zoomer inn er ikke bildene så bra som de kunne ha vært, desverre. 

Men det viktigste for å få bra bilder er jo redigering. Vi lærer om photoshop på skolen og det er muligens mitt svakeste fag, så der kan jeg ikke lære dere noe desverre! Til tross for at jeg har brukt utallige timer på youtube for å lære meg det, haha. Eneste jeg kan er å klippe meg selv inn i bilder, og det har jeg gjort 3-4 ganger her på bloggen.

Her er et eksempel hvor jeg har brukt photoshop. 

Til vanlig bruker jeg Picasa 3, synes det er et veldig lett program å bruke! Jeg får “desverre” aldri helt til med å redigere nesen mindre, leppene større osv, så slike ting kommer dere ikke til å se her på bloggen. Har en gang prøvd å redigere nesa mindre å legge det ut på bloggen, og da måtte jeg bare slette det etterpå ettersom dere la merke til det. Flaut! Så det jeg redigerer er kontraster og lysstyrker. Kan vise dere et eksempel. 

Før, uten noe redigering. 

Etter, beskjert, lysstyrke og litt glød.

Ellers er det veldig forståelig at folk redigerer seg tynnere og penere på bilder de legger ut på blogg og facebook, tenk så mange som ser det og dømmer det..? Skulle ønske jeg også fikk til å redigere, men samtidig så er redigering en uting. Jeg vil jo ikke få en skrekkreaksjon om dere eventuelt møter meg i virkeligheten eller ser videoblogger, hehe!  

37 kommentarer

Siste innlegg