Grusomt

Er det et land jeg virkelig ALDRI kommer til å besøke, så er det Japan. I sammenheng med dyr er virkelig ALT lovt der, man kan omså slepe et dyr bak en bil midt i sentrum og ikke få så mye som en krone i bot. Dyr der blir behandlet som et moteobjekt og ikke som et individ som kan føle smerte. Ingenting mot de som kommer fra Japan, men jeg er veldig imot hvordan myndighetene styrer landet i henhold til dyrevern.

I Japan (og mange andre land) selges dyr som katter og hunder i dyrebutikker. Jeg har blandt annet sett dette i Spania også. I japan har det blitt en masseindustri og avle dyr som er minst mulig og får plass i en moteveske. De blir satt ut i en dyrebutikk og om de ikke blir solgt i løpet av en uke blir de gasset ihjel. Det verste er – dette er fullt lovlig og styrt av myndighetene.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si eller hva man skal kunne gjøre for å stoppe dette, kanskje noen av dere har noen tips? Siden jeg selv har en chihuahua så føler jeg STORT engasjemang angående dette, og vil så gjerne gjøre noe i sammenheng med bloggen, og få flere til å åpne øynene for dette! Man må velge sine hjertesaker, og dyr og miljø er virkelig mine. Og folkens – les før dere begynner å kjefte. Jeg har IKKE kjøpt canada goose, og jeg har prøvd å vært vegetarianer mange ganger. Desverre blir jeg syk av det, og skal prøve igjen da jeg flytter for meg selv.

Her kan dere se valper og kattunger i en Japansk dyrebutikk.

Her kan dere se en dødsdømt hund plassert i det såkalte ” drømmekammeret” som snart skal fylles med karbondioksid slik at hunden kveles til døde. Hunden er bare en av flere tusen dette skjer med hele tiden.


Her er de drept, og klare for forbrenning. Det finnes 108 slike sentre i Japan som dreper i gjennomsnitt 505 dyr per dag. Under kan vi se kattelik og hundelikHer kan dere se en liten hund som er klar til å gasses.


Dyr som har vært på senteret i mer enn sju dager får et rødt bånd rundt halsen – som betyr at de skal ende livene sine på dette gulvet.


Katter innelåst som venter på døden.

Jeg har ikke funnet noen organisasjoner som jobber MOT dette enda, og det er veldig vanskelig ettersom dette tross alt er GODKJENT av myndighetene – hvordan skal man gå imot regjeringen til et helt land? Jeg må tillate meg selv å kalle de IDIOTER – selv om japan er et land som er veldig nyskapende innen teknologi henger de tydeligvis noen hundre år tilbake når det kommer til dyrevern.

450 kommentarer
  1. noen folk har lite vett i hodet! dette er jo helt sjukt, dette skulle absolutt ikke vært lov! og jeg har hørt at dem spiser katter + hunder….. Herregud, jeg får helt vondt inni meg..
   hvis du finner et sted som man kan hjelpe med og få det bort eller ja you name it. så legg ut en link på bloggen , detter er vulgært..

  2. så jævelig! seriøst, dyr er så søte og de fortjener ikke det …<3 håper verden klarer å stoppe dette, det er virkelig grusomt 🙁 tenk hvor fantastiske og søte de dyrene kunne blitt hvis de hadde fått vokst opp i en familie som elsket dem! jaja, jeg er glad det ikke skjer i norge da.. :/ du er en varm person sophie elise, det liker jeg

  3. Herregud! Jeg forstår ikke at folk har hjerte til å gjøre sånt mot dyr! Fikk tårer i øynene av å lese det. Det er bra du skriver om slike saker Sophie!

  4. JEG KUNNE IKKE VÆRT MERE ENIG!!!! Det kalles faen meg mangel på respekt, jeg elsker dyr og skjønner ikke hvordan de har hjerte til å gjøre slikt mot harmløse nydelige skapninger..

  5. En ting. Jeg er dyre-elsker og kylling-vegetarianer som jeg kaller meg selv, men jeg elsker Japan pga all teknologien, og animen (viss du vet hva det er). Irriterer meg at du sier at du aldri skal til Japan pga dyreplageri. Det skjer like mye i både Spania og Usa. Altså Europa. Kina er et mye værre land når det kommer til dyreplageri. Gassinga er utrolig fælt, men det skjer humant. Dyra lider ikke, takk og lov for det. Jeg syns også det er galt, men Kina er MYE værre. Der spiser de hund og katt. Og vist du skjekker ut et kinesisk dyreslakteri, da finner du noe enda værre, som om dette ikke er nok. Just sayin… Ikke legg alt på et land.. Men jeg sier ikke at du ikke skal få lov til å ikke dra til Japan. Syns bare du kunne nemnt flere land også. og jeg hater japanere for hvordan de stakkars dyre må være i de små små bura. Forfedelig

  6. DETTE er en av grunnene til at jeg ikke skjønner at du ligger under TCMN på blogglisten. Hun tar det ikke tungt at hun kjøper Canada Goose, og det virker ikke som at hun bryr seg noe særlig, men her kommer du! Du her helt fantastisk når det kommer til å engasjere seg i dyrenes rettigheter! Du kan jo begynne med å starte en orginisasjon for å stoppe dette? Jeg blir lett med i den isåfall! Dette MÅ få en slutt!!!

  7. HERRIGUD! Jeg skjønner ikke at noen greier å gjøre dette mot dyr som faktisk er uskyldige! Jeg syntes egentlig alle i verdennorge burde gi 1 kr pr dag , alle har vel 1 krone ? ja , som man gir til dyr osv. Jeg hater å se dyr lide osv. jeg skjønner ikke at dette kan være LOV! herrigud. dyr har følelser akkurat som mennesker. har nesten ikke mere ord.

  8. Endelig sier jeg bare! Er så fint med en av topp bloggerene som faktisk bryr seg om dyrene og ikke bare ” Wow, en canada goose jakke med pels, so what? De er jo så fine da, og dyrene dør uansett”, NEI,NEI OG NEI! Det finnes mange andre jakker som er fine uten pels og! Ja, dyrene dør, men da dør de av naturen. Ikke gass osv. Er så glad for at det faktisk finnes bloggere som deg! 🙂

  9. Det er nå vi må få laga en organisasjon som går mot dette! Hvis vi får samlet en stor gruppe med folk så kanskje vi kunne klart å stoppe det!
   Vær så snill, jeg ber dere alle om å engasjere dere litt! Jeg blir kvalm å se på de bildene her, å håper mange andre føler det samme som meg. Dette er bare helt jævlig(unnskyld språket). Men dette kan vi bare ikke finne oss i. Siden dette har pågått så lenge, så kan det pågå enda lengre, å før flere dyr blir drept, så må vi gjøre noe med det!
   TAKK for at du skriver om det her! Føler at du er en dyrevenn. Du er helt klart et stort forbilde.

  10. åherregud! virkelig grusomt, så selv dyr som var innesperret i kanskje èn kvadratmeter med rom og med glass på alle kanter, som skulle selges. Dette så jeg i spania i sommer og det var helt forferdelig!

  11. Det er du som fortjener 1.plassen på blogg.no, og ikke TCMN. Det sier alle som jeg kjenner, og leser bloggen din. Noe så forferdelig, jeg liker heller ikke Japan pgr av slikt, hele landet er dyrehatere. Elsker bloggen din, du virker så søt og snill 🙂

  12. LAG EN ORGANISAJON, SNAREST! DETTE ER FAEN MEG FOR JÆVLIG! DE HAR IKKE NOE SOM HETER FØLELSER! DE SER PÅ DYR SOM OM DE ER LEKETØY!
   L-A-G E-N O-R-G-A-N-I-S-A-S-J-O-N!!

  13. Igjen synes jeg det er så dritbra at du skriver om dette, når jeg trodde det ikke gikk ann å like deg mer, så gjør jeg jo det når du skriver sånne innlegg! DU burde være på toppen!!!:) Ikke TCMN som gir faen i om dyr lider og har det vondt..
   Men hva med Kina? Jeg har sverget til meg selv at jeg aldri noensinne skal reise til Kina, fordi der flår dem katter, hunder osv. levende, og der dyreplageri faktisk er myyyye værre enn i Japan. Dette har jeg lest mye om. Men bra du tok opp temaet fordet:)

  14. Jeg banner ikke ofte, men FY FAEN! Jævla idioter! Stakkars dyr, det kan ikke engang forklares hvordan de har de med ord… Tenk at det er mennesker som gjør dette, sykt!

  15. Herregud jeg får helt vondt av dette. man burde behandle dyr med respekt!!!!
   få slutt på all dyreplageri, vi menesker klarer oss uten en pels på de fine jakkene våre.

  16. Så forferdelig! supert at du skriver om dette, er det noe jeg kunne gjort mot dette, hadde jeg gjort det. Du bruker bloggen til noe BRA, utrolig brA! Fantastisk forbilde:) stå på!

  17. Drittsekker! Dyrene fortjener å leve – det gjør ikke de som gjør slikt! Det skulle vært de som satt innelåst der inne!.. Ahh! >:|

  18. DETTE er grunnen til at DU burde ligge på 1.plass!! Endelig en blogg med noe søriøst! En blogg hvor fokus er på å få en bedre verden istedenfor en utseendefiksert en! Dette må stoppes NÅ!

  19. Åååå! Helt forferdelig, blir sykt sint av å se alle de bildene! Og så søte alle var, håper det går ann å stoppe det på en eller annen måte… Da må du isåfall blogge om det!
   Jeg skulle liksom kjøpe Parajumper Long Bear jakke denne uken, men nei kjøper vinterjakke med falsk pels isteden! :S Åå herregud 🙁

  20. Haloo!!! Stakkars dyr, jeg blir dritsint å lei meg av å lese dette 🙁 Jeg hadde gladelig blitt med i en organisasjon mot det
   Bra at du skriver om det Sophie.

  21. Jeg er veldig glad i Japan selv, men de ovenfor her som sier at Japan er et sykt land; Joda, på noen måter, men de er da ikke de eneste. Syke ting skjer overalt vettu!
   Dette med dyremishandling skjer dessverre i flere land, og jeg håper det blir slutt på det en vakker dag! Bare man er sammen mot slike grusomheter går det meste 🙂

  22. fyfaen, nå blir jeg irritert. jeg viste ikke noe om dette, men jeg blir sinna. jeg har hund å katt selv hjemme, jeg har aldri kommt til å slept de med meg. og det at de gasser dyrene til døde er jo helt sinnsykt. og kaster døde katter i en søppelkasse er jo helt utrolig. nå er jeg rett og slett sinna, dette må bli slutt på !

  23. Sattan jævla forpulte japser fyfaen, sko likt å gjort det me de så gjør det me di dyrå, fyfaen asså. Koss i helvte kan någen jørr det me dyrå? de e faen akkorat som menneskår.. Satan, har bare lust te å dreba de japsene så gjørr sånn, fy faen eg e pisst off nå! Du e så jævla awsome så tar det opp sophie! Digge deg faen, folk så behandle dyr sånn e kje menneskelige. Elske bloggen din btw<3

  24. åherreguuuud, så hjerteløst! fyyy jeg hater miljøet vi lever i nå, og at det her skal være lov er jo helt vanvittig!!

  25. Du er virkelig et godt forbilde! Dette her er helt grusomt. Finnes det virkelig ingenting so kan stoppe dette? ah.
   Du er veldig modig som skriver dette, dine egne meninger!

  26. herreguud, begynner å gråte av å se dette.. får lyst til å ta alle dyrene hjem! Og takk for at du linker ulike orginasjoner! er nå blitt isbjørnfadder 🙂

  27. bra at du skriver om viktige hverdagsproblemer sånn at leserene dine også får ett innstikt av hva som skjer i denne verden. i norge føler jeg vi blir litt utsatt for å tro at verden er så jævli perfekt. men det er den jo langt ifra. det du skriver her sykt, helt forferdelig. at dette er lovlig sier jo litt om verden… stå på sohpie 🙂

  28. Man får jo flere års fengsel av å misshandle dyr i Japan. Avling er regulert av profesjonelle organisasjoner som jobber for dyrevern.
   Les deg opp før du setter Japan i ett dårlig lys.

  29. Fy fader ! Att det går ann ! Åååhh, jeg blir så sint og lei meg når jeg ser sånt.. Sitter på tårer i øynene .. Er bildene copyright ? Tar du kontakt vis du finner en organisasjon som er IMOT dette ? Ta kontakt på [email protected] ..

  30. http://www.meatvideo.com
   må ikke sees av folk som ikke tåler blod, videoen her er grusom! jeg synes det er bra at du skriver om dette, og selv synes jeg at det er fryktelig at dyr blir behandlet som leketøy.
   jeg har ofte tenkt på og bli vegetarianer, men det er lurere og kjøpe økologisk mat, pengene går til gårder hvor dyrene får gå fritt i ordentlige omgivelse.
   ellers synes jeg du har en utrolig bra blogg, og du oppdaterer hele tiden, noe som gjør det bedre og lese, du blogger også lange og ordentlige innlegg.
   <3

  31. Herregud, det er grusomt! Jeg gråter faktisk, synes så synd på dyrene! Jeg hater den måten de styrer på jeg og! helt forferdelig, grusomt!

  32. Det er så utrolig bra at du tar det opp. Jeg har ikke vist om det før, men når jeg ser på de stakkars små dyra blir jeg så sint. Vet heller ikke hva vi kan gjøre for å stoppe det. Så jeg håper virkelig du finner en organisasjon eller noe, eller så kan du starte en selv. Isåfall så melder jeg meg inn!

  33. Syns det er bra du tar opp dette! Er så lite folk som bryr seg om dyremishandling og tortur osv.
   Jeg klarer ikke å se på noe av dette uten å nesten felle noen tårer, er helt jævlig å se på uskyldige dyr lider… Har hørt mye om japanerer og dyr. De flår dyr levende osv.
   Uff, har ikke ord! Er såå jævlig dette her.. :/

  34. Dette er helt grusomt!
   Du er et fantastisk menneske som tar opp dette og støtter dette så mye som du gjør!
   Du er et stort forbilde for mange, det må du vite
   Jeg er helt enig med deg i denne saken dette må bli en stopper på!

  35. Er så sinnsykt eni med deg, er helt forferdelig! Skjønner virkelig ikke hva de menneskene har i hode.. Ønsker også veldig gjerne å hjelpe disse stakkars dyrene. Blir rett og slett veldig lei meg av og høre at noen har hjerte til å gjøre sånne fæle ting. Har to små hunder selv, så bryr meg veldig mye om dyr!

  36. FYFAEN ASS!! Stakar de kattene og hundene som blir gasset ihjel! Jeg synes det er utrolig viktig at du skriver om dette, og at vi må faktisk begynne å GJØRE noe med dette, ikke bare sitte å tenkee: “stakars dem, men jeg skal aldri kjøpe ekte pels” Men hva hjelper det liksom!!!??? DET hjelper ikke i det hele tatt! Jeg vet at jeg ikke gjør så mye med det jeg heller, men jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne gjøre det. Så det er bare å fortsette å interresere litt eldre folk i dette også! 🙂

  37. Fikk litt tårer i øynene av å lese det her! Noe så utrolig fælt,og det som gjør det enda verre at det er fullt lovlig der.Helt utrolig,stakkars! Nesten så har jeg lyst å reise ned dit og hente alle sammen,herregud så fælt !

  38. herregud.. er så glad for at du tar opp dette på bloggen! tror folk generelt har for lite kunnskap om dette, og derfor ikke tenker på å engasjere seg. men når du informerer om det er jeg sikker på at det er flere som lukker opp øynene! fortsett med det 🙂
   dette er saker som opptar meg veldig mye også. det er så fælt!

  39. Atter en gang, supert at du tar opp dette med dyremishandling! Det viktigste er å informere folk og hvis alle gjør alt de kan kommer det en gang til å ta slutt.

  40. Harregud! Dette burde vært ulovlig! Jeg synes jo jakker med pels er pene, men jeg vil mye heller ha falske en ekte! Og dyremisshandlig er noe av det verste jeg vet! At de faktisk har motet til å gjøre noe slikt mot noen uskuldige små vesner… jeg fatter ikke at folk kan være sånn!

  41. Jeg blir så frustret å sint når jeg ser dette selv! Syns det er utrolig bra at du tar opp et slikt tema som dette, folk innser faktisk mer hvor mye bedre de bør ta vare på dyrene sine.

  42. Hvorfor viser du disse bildene!! Jeg vet at du bryr deg om de og sån, men du trenger ikke vise det med de grusome bildene!!!!!!!!!!
   Det er andre måter og få folk med til og støtte disse organisasjonene! Du kan vise kjempe friske dyr og si noe som at disse kommer ikke til og leve om 3 år ( hvis det er sant ) huff… jeg ber deg , slutt og vise bildene av de stakkars dyrene,de som er døde er det ikke vits i å legge ut bilde av, for de kan vi ikke hjelpe, men vi kan hjelpe de som lever! ( Ikke bli sint av denne meldigen, men tenk deg om før du viser disse bildene )

  43. herregud, det er helt forferdelig!
   De var jo sykt søte! Fikk bare lyst å kjøpe alle sammen, men man bør jo IKKe gjøre det, for da støtter man jo hele det systemet på en måte…

  44. Jeg fikk tårer i øynene når jeg leste dette å så bildene! Jeg er helt imot dette. Jeg skjønner ikke at folk har hjerte til å gjøre det. Jeg hadde aldri i hele mitt liv klart å se på at de dreper et dyr på en sånn grusom måte! Jeg har selv en hund. Det er greit hvis hunden er syk og den må avlives, men faen heller, du trenger ikke drepe det bare fordi det har vært i butikken en uke!jeg blir så irritert når folk gjør sånn med dyr! DYR HAR FØLELSER,AKKURAT SOM MENNESKER! kanskje ikke alle dyr blir lei seg når et annet dyr dør, men de har fortsatt et liv! De er ikke leker! som veldig mange mishandlere tror! fy faen jeg kjenner at jeg blir utrolig irritert akkurat nå!
   sorry for banninga, jeg er nordlenning 😛
   Men jeg vil så hjerne stoppe alt det her! Jeg er imot pels og dyremishandling!
   Jeg eslker dyr, det vil jeg alltid gjøre! STOPP DYREMISHANDLINGEN ALLE SAMMEN!

  45. Hva ER dette for noe? Det er jo helt forferdelig, skjønner virkelig ikke at det er mulig!!
   Bra at du nevner det på bloggen, forresten.
   🙂

  46. jeg synest du burde vere mer forsiktig om hvilke bilder du legger ut på bloggen, dette er veldig grove og forferdelige bilder, mange kan bli støtes av slikt. synst du kan fjerne bildene av katte og hunde likene. men jeg synst det er bra du tar det opp 🙂

  47. Helt grusomt!! Vil bare putte de folkene oppi “gasskamrene” og la de få skjenne selv! Fy faen, hvor mye jeg hater sånne mennesker, at de har hjerte til det, skjønner jeg ikke .. og at det er LOVLIG (WTF?!?!), må jo være helt skrudd i toppen!

  48. Det er helt forferdelig måten folk kan behandle dyr på!
   De er jo levende vesner som de tar seg rett til å drepe fordi de ikke blir solgt innen en uke !!
   Jeg blir trist og irritert av å lese slike saker men det er veldig bra at du skriver disse innleggene slik at folk blir bevist på hvordan dyr blir behandlet.
   Du burde også se på saker i Norge og hvordan alt kjøtt osv. blir laget og hvordan de stakkars små dyrene blir behandlet !

  49. Fy fan så respektlaust. Stakkars dyr, hærregud.. Kjenne æ koke innvendi.. Har bære løst å redde aille dyran å slå te dæm som jør detta!
   Æ e heilt eni me folk åver her at du førrtjæne førsteplassn.. Tcmn tar d ikje særli tongt på at ho ska kjøpe sæ Canada Goose. Ho drit vel i di stakkars dyran, det einaste ho vil e å få sæ en populær jakke som ho liksom “træng” førr å holde sæ varm.. Som om d ikje finns nok jakka som hold dæ varm utn pæls.. Koffør ikje spare nån dyr når vi kan? Enkelte folk e hjertelause..
   Æ SKA I VÆRT FALL SLUTTE Å GÅ INN PÅ TCMN SIN BLOGG, HÅPE DÅKKER ANDRE SOM LÆS DETTA TÆNKE LITT PÅ D.. HO SOPHIE FØRRTJÆNE PLASSN SÅ UTRULI MASSE MEIR!

  50. Helt utrolig og hjerteløst hvor slemme og kalde mennesker faktisk kan være. Vi lever i 2011 og burde faktisk åpne øynene å begynne å skygge for slike ting som dette!
   Selv har jeg ingen dyr – eller har aldri hatt så jeg er ikke så veldig glad i dyr, men dette er å gå langt over streken, for ingen burde oppleve noe slik som dette! Leste på en nettside at en familie i Japan var så ekstremt etter det å få i seg mat ( de hadde da ikke mulighet til å skaffe seg mat) da de bestemte seg for å drepe fostereret til moren i familien, og fikk noe ut og laget suppe av dette! Dette viste sikkre kilder og var sant. DET ER GRUSOMT!

  51. Det er utrolig trist å høre!! Og Sophie, jeg er så glad for at du er så imot det og påvirker andre til å også bli det, og du er ikke sånn blogger som reklamerer for pels osv, er glad!! 🙂 Du er den beste!

  52. 🙁 jeg klikker snart!! får så lyst til å kjøpe alle de dyra før de blir gassa ned! :(((
   MEN HAR ET ØNSKE! kan du legge ut bilde der du bruker mer mascara på øyenvippene nedenfor øyene enn over? ville bare se hvordan du så ut da 😉

  53. det er helt forferdelig hvordan folk kan behandle dyrene sånn! tenk om dyrene gjorde sånn med oss liksom.. nei, off.. det er helt tragisk. og det værste er jo at det skjer så mange andre plasser en japan i tillegg..

  54. herregud, hvordan kan noen behandle dyr slikt ?! Er utrolig glad for at du tar opp dette er mange bloggere som ikke bryr seg om annet enn seg selv, de er i den fjortiz perioden enda feks. tcmn, du er jo litt der enda men på en positiv måte, du bryr deg mer om hva som skjer rundt deg. Digger deg Sophie !

  55. Lag en gruppe på face, link den på bloggen. Lager du den på engelsk får du kanskje flere som leser det, også om du får nok med på gruppa kan du feks få noen eller prøve å lagre en organisasjon mot det. Det er jo så si det samme som dyremisshandling, og de fleste her i verden er imot dyremisshandling. Så det er bare å prøve div ting.
   Er sjukt teit, idiotisk, tåblig, jævlig, forferdlig at folk gjør sånt. Det som er så idiotisk med folk som driver med sånt er at de tenker ikke over at dyr også har følelser. Behandler de dyrene ordenlig blir de lett dems beste venn. Skulle gjerne latt dem kjenne ossen det er. Fysøren sier jeg bare!
   -silje

  56. Sitter her med tårer i øynene. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan behandle dyr sånn. Har selv verdens nydeligste hund, og det å se for seg noen behandle “babyen” min sånn, gjør meg forbanna !

  57. Utrolig bra innlegg. Visste faktisk ikke dette om Japan! Så forferdelig!
   Jeg er ikke vegis, og kommer aldri til å bli det. Det er naturlig å spise fisk, kylling og annet kjøtt. Vi mennesker har jo overlevd på det siden verden ble til. Det er som en løve trenger mat, den spiser andre dyr.. Men jeg spiser jo ikke hunder og katter osv.. De dyra vi fleste spiser blir skutt på jakt eller lignende.
   Men de som stenger dyra i bur og gasser de og sånn, det er så forferdelig! En venn av meg sa i dag at hun kjøpte jakke med pels. Så sa jeg ”fy fy!” da sa hun : Dyret er jo dødt uansett.
   Men greia er så lenge folk driter i å kjøpe pels, jo mindre av det blir det. Ja, det er alltid noen som velger å kjøpe det – men det er også ganske mange som er imot!

  58. Ja! Plis prøv å gjøre noe med dette via bloggen! Begynte å gråte når jeg så bildene! Tårene mine bare renne!
   Vet ikke hva du kan gjøre…men håper du får inn masse bra forslag!

  59. Herregud jeg gråt nesten da jeg så de bildene. Hvordan kan noen være så kaldhjertede nok til at de dreper dyr uten videre? Herregud, blir bare lei meg av å tenke på det. Det var jo sykt nydelige dyr du viste på bildet der, og å tenke på at 505 dyr dør i gjennomsnitt hver dag er….. Åhh klarer ikke skrive det engang.
   Er helt enig med deg, Sophie… IDIOTER!!!!
   Håper virkelig du kan få til noe med bloggen, fordi ingen dyr fortjener det der. Gud er så trist atm… Huff.

  60. http://en.wikipedia.org/wi​ki/Cruelty_to_animals#Japa​n.
   Japan har lover som forbyr drap, skading eller plaging av dyr uten særskilt grunn. Dyreplageri mot alle pattedyr, fugler og reptiler, både privateide husdyr og ville dyr, er ulovlig i Japan.
   Man får opptil et års fengsel for dyreplageri og bot opptil en million japanske Yen.
   Dette gjelder også for å nekte dyrene mat eller overlate dem til tilfeldighetene.

  61. TÅRENE RENNER.. DETTE ER NOE AV DET VÆRSTE JEG HAR LEST.. FÅR VONDT INNVENDIG, OG HAR LYST TIL Å BRENNE IHJEL DISSE DRITTSEKKENE SOM TILLATER DETTE…. DE FORTJENER Å DØ….

  62. HELT GRUSOMT! ♥♥ Fatter ikke at mennesker kan gjøre noe så sykt! Det er joo DYREMISHANDLING! De lar de sulte i hjel osv..

  63. Man trenger ikke bli vegetarianer. Jeg kan godt bruke pelsen til ettdyr jeg VET blir slaktet fordi det skal bli mat. Da bruker man hele dyret og det burde da være lov. f.eks. så slaktet faren min en sau. Jeg fikk skinnet og mye av kjøttet og hele dyret ble brukt, og dette er det pappa lever av. Da er det mer enn EN grunn til at man dreper dyret. Har også en veske med kaninpels på.Men forsikret meg om at siden pelsen er ekte så kommer det fra ett slakteri som bruker alt av dyret og spiser kjøttet og selger pelsen. Dessuten kan du ikke støtte alt for bruker du dundyne kan mye av fjærene komme fra fulger som er avlet bare pga. det. Kjøper du et teppe kan det hende at det er vevd av små barn. osv osv. Jeg velger å spise kjøtt jeg vet hvor kommer fra og at alt er brukt av dyret. Og jeg velger å jobbe gratis på dyrebeskytteelsen og har en katt som hadde blitt avlivet om jeg ikke hadde tatt den til meg.

  64. Setter utrolig stor pris på at du tar opp dette, Sophie! Dette gjør deg til en ordentlig toppblogger!
   en dag i framtiden skal jeg få meg en godt betalt jobb og gjøre en endring, uten tvil

  65. Ja, det er pga ikke-blandingsprinsippet og basert på suverenitetsprinsippet som gjør at det er litt vanskelig å gripe inn i en annen stat. Kan du se om det finnes en frivillig organisasjon i det internasjonale systemet som jobber i mot slike ting ? 🙂

  66. Ohherregud ! Begynte å grine når jeg så de bildene . Har en hund selv og har tidligere hatt katt , så får helt vondt i hjertet av å se de bildene . Tenkt at folk er så jævla sjuke i huet … Skulle gjerne vært dyrepoliti i disse landa , og hjulpet de alle sammen … Stakars uskyldige små :- ( La de som gjør slik brenne i helvete !

  67. Ååå, det er helt forferdelig!!! :'(
   Sitter her med tårer i øynene! Stakkars dyr!!!
   Ååh, jeg hater dyremisshandlere!!
   Hvorfor skal de behandle dyr på den måten!!! Dyr er minst like mye verdt som mennesker!
   Hvorfor kunne ikke de dyremisshandlerne heller tatt selvmord, og latt seg selv gjennomgå de stygge problemene sine, – og ikke la det gå utover nyelige dyr!!! :’#
   Dyr er bare skjønne og snille <3
   Dyr er best <3 <3
   -----
   Du virker som en veldig snill dyrevenn, Sophie E! Og det er bra <3 :#
   Dyr <3
   Det var modig at du turte å legge ut dette innlegget, og det viser at du er en av de som elsker dyr <3 <3 <3. Det er jeg og!

  68. forferdelig. Uansett om et dyr er søt eller stygg, stor eller liten – ingen fortjener å dø på den måten. For ikke så lenge siden kjøpte jeg en jakke som hadde falsk pels på seg, selv om den ser sykt ekte ut samtidig som den varmer. MYE bedre! Elsker forresten bloggen din.

  69. må du drive å legge ut sanne innlegg hele tiden jeg sitter å griner å det gjor jeg fårje også å ej blir berre lei mej å kan du slutte med det ,, :))) , å ej savnner den gamle sophie , barbie jenta liksom å nå driver du å snakker om dyre plageri å alt san folk blir lei sei av å jeg leser bloggen din får å få en bedre hverdag å berre kose mej men jeg blir berre lei mej

  70. Stakkars! Det er helt forferdelig! Det er bra at du står i mot dette. Håper du finner en orginisasjon som står i mot dette!

  71. Tårene renner. Har ikke ord. Kunne aldri hatt hjerte til å skade et dyr. Bare tanken på at hunden min kunne blitt gassa i hjel får meg til å bli ildsint!

  72. Synes det er helt forferdelig det som foregår i Japan jeg også. Men noen av de ovenfor burde faktisk tenke litt før de kommenterer, det er ikke noe vits i å legge skylden for alt dette på hele den japanske befolkningen, det er sikkert mange der som er i mot det også. Også er det heller ikke bare Japan dette gjelder, så da blir det litt feil å skjelle ut en hel befolkning for det.
   Fint at du tar opp slike ting, og jeg vet at du skjønner at det gjelder flere land enn bare Japan. Det er bare noen av de ovenfor som ikke burde generalisere det veldig mot hele den japanske befolkningen, eller BARE Japan, når det er langt fra riktig.

  73. jeg er så glad for at du skriver om dette!
   jeg leser bloggen din hver dag og prøver selv og være vegeterianer, men det er litt vanskelig når vi spiser f.eks lasagne osv. jeg synes dyreplageri er et kjempeviktig tema og jeg synes det er kjempebra at du som toppblogger tar opp dette sånn at vi som leser bloggen din får hvite litt mer! Takk 🙂

  74. Det er så utrolig bra at du tar slike ting opp Sophie! Jeg er så enig med deg, men må skuffe deg å si at det der er BARNEMAT i forhold til hva som virkelig skjer.
   Du har sikkert sett jentene fra japan og thailand osv som tråkker på dyra med høye hæler osv.
   – jeg er ikke rasistisk mot slike som er født og oppvokst i norge av det slaget, men JA, jeg er rasistisk når det gjelder japan og thailand.

  75. helt grusomt at et land faktisk synes dette er greit. Håper du fortsetter å lete etter en organisasjon som kjemper imot dette og at du evt legger ut et nytt innlegg om du finner det.
   Stå på for dyrevern! 🙂

  76. Elsker alt du blogger om, bortsett fra dette. Jeg synes ikke at det er et tema, det er yngreårige som leser, jeg er ganske nærme en av de. Jeg er 12 år. Og man kan bli ganske redd.
   I det siste synes jeg at du har blogget litt mye om dette, kunne det gått an å endre på ? #Nohate 🙂

  77. Fy faen, får tårer i øynene av dette! Blir så jævelig sur når jeg tenker på de forbanna idiotene som ikke har vett i hodet og gjør slike forferdelige ting! Dette bør virkelig stoppes!! HATER de folkene som gjør slikt..Men det verste er jo at det er lovlig!!..

  78. Jeg er akkurat som deg! Gruet meg nesten til å scrolle nedover for å se bildene, tenkte meg det ville være fæle bilder.
   Jeg har prøvd så mange ganger å få igang grupper for å stoppe dette! VI TRENGER FLER.

  79. Kan jeg linke bloggen din på bloggen min så folk kan ta turen innom bloggen din så folk for øynene opp for denne dyremishandlinga!!
   Jeg ER I MOT DYREMISHANDLING!!! Blir så*****!! :@

  80. Synes dette er helt sykt. At de kan gjøre noe med de lille søte og ikke minst uskyldige dyrene. Sjønner heller ikke offer du ikke ligger på 1.plass, siden Tcmn kjøper Canada Goose, og virker ikke som hun bryr seg. Men du bryr deg jo kjempemye. De burde få sånn gruppe om dette at de skal slutte dette i alle land som gjør det. Du eier Sophie Elise! Stå på!

  81. herre..! begynner å gråte av det jeg! er helt stum! men siden du er en topp blogger kan du lage en gruppe på facebook eller noe som man kan like, men er 100% enig med deg!
   jeg har også prøvd å være vegetarianer men jeg har ikke klart det jeg heller, skal prøve på nytt nå snart! og så pene dyr blir gasset!
   det er jo menneskene som fårusaker dette som burde bli gasset!
   At det finnes sånne mennesker som har så lite respekt for naturen/dyrene ! DU MÅ si i fra hvis du finner en organisasjon som er imot dette her! og all slaks dyreplageri for den slags grunn! Trodde
   Utrolig fint innlegg (men likte ikke det no særlig i seg selv da)
   Det her er et bevis på at utsende ikke har noe å si om personligheten til personen! (ikke det at du er stygg eller no, men du ja, du vet 😉 men syns du er pen! )
   <3

  82. Gud, Sophie Elise endelig en blogger som tar dette seriøst. Det er GRUSOMT det som skjer med dyr overalt i verden.. Skjønner ikke at noen kan være så grusome mot noen vesner som er HELT 100% uskyldige! Har selv en katt og en liten hund.
   Er rart at noen i det hele tatt kjøper fra butikkene der nede..De støtter jo denne behandlingen av dyr. Felte noen tårer for å si det sånn når jeg leste dette innlegget. ALLE før virkelig lese dette innlegget, så man forstår hvordan dyr egentlig blir behandlet.
   Beste bloggen!

  83. åååå, herregud at folk gjør sånt 🙁
   jeg har et spørsmål som du kansje kan svare på: du vet den kalenderen ? hvor mangen dager tar det før jeg får den ?? 🙂

  84. Ps; hvis det er noen som ikke vil lese dette kan du bare skrive i innlegget ; dyre plageri eller no;) så folk som ikke liker det ikke trenger å lese det!

  85. Kjempe bra skrevet! Kan ikke si annent en at jeg er enig i det du skriver. Jeg har to hunder og 1 katt, og jeg får virkelig vondt av å se på andre dyr som lider. Håper det kommer en organisasjon mot denne regjeringen i Japan, for det er virkelig ikke til å tolerere altså!
   Stå på, Sophie! 🙂

  86. Jeg er helt enig at dette her er grusomt, men noen av komentaran skremte meg litt. Dem fortjener ikke samme døden som de stakkarne som lider.

  87. Dyr er jo som mennesker!! Skal man begynne å drepe mennesker etter sju uker også eller?? Blir akkurat det samme. Skulle gjerne dratt å kjøpt alle med rødt bånd!!!!! Jeg ELSKER dyr!!

  88. Tycker såklart det här är HELT FÖRFÄRLIGT! Men samtidigt håller jag med Malin till fullo. Jag älskar Japan men vet även att allt som sker där inte är mirakel. Det händer en hel del hemskheter där precis som i resten av världen. Ni som, precis som jag, tycker att det är jättehemskt, tänk på att det finns bra saker med Japan också! Det är inte alla japaners fel och ni borde ge landet en chans, det är trots allt, rent kulturellt sett, ett helt fantastiskt land! Sen irriterar jag mig också på att alla reagerar så mycket på att man äter hund och katt i Kina, varför är de djuren, bara för att de är sötare eller står oss närmare, mer värda än tex kor och grisar!? Varför avskyr ni kineserna mer än norskarna? Jag vill bara påpeka att både hundar och kor är djur, likaså katter och grisar. BÅDE NORGE OCH KINA ÄTER DJUR.

  89. Sykt bra at du skriver om det og deler det med andre, håper du finner en organisasjon som jobber imot dette!!! ;((

  90. Hei du. Dette er jo helt forferdelig… Hvordan er det mulig?? Jeg synes det er kjempebra at du har prøvd å være vegetarianer, men jeg synes det er dumt at du skriver at du har blitt syk at det. Altså, jeg tror på deg, men jeg nekter å tro at det er selve vegetarismen som gjorde at du ble syk, det må være at du ikke passet på å få i deg det du trengte av næringstoffer, fordi det er veldig viktig å erstatte det som finnes i kjøtt/fisk med andre ting, så kroppen får dekket sine behov. Det er mange fordommer ute å går om vegetarisme/veganisme så at du skriver at du ble syk at det støtter desverre opp noen av folks fordommer rundt det. Og det vil vi jo ikke 🙂 Du som har denne populære bloggen og som er forbilde for så utrolig mange, jeg kan fortelle deg at det finnes måter du kan hjelpe dyr på, bare ved å dele ting på bloggen din. Kanskje ikke akkurat mot dette forferdelige, men mot andre grusomme ting som skjer mot dyr i det forferdelige industrialiserte landbruket, dyreforsøk, selfangst, hvalfangst, pels, underholdningsindustrien osv. Mange tror at i Norge så har dyra det godt. Det er dessverre ikke sant. Generelt har ikke dyra det godt i Norge. Dette er åpenbart noe du vet siden du har prøvd ut vegetarisme. Jeg har selv ikke spist kjøtt på ett år, men spiser fisk pga av mine foreldre som ikke er særlig kreative med vegetarisk middag… og jeg skal bli veganer når jeg flytter ut, altså ikke spise noen animalske produkter. Grunnen(e) til at jeg også vil kutte ut melk, egg osv. er fordi: jeg mener at alle dyr har en egenverdi, de har rett til å leve og til å leve godt, de er ikke laget for at mennesker skal utnytte dem og det de kan gjøre for oss. Selv om mennesker har makt til å bruke dem som vi vil ,er ikke dette rett. Dyra lever for sin egen del. Og melk, melk fra kua, det er jo ikke til mennesker, det er til kalver! Kua produserer morsmelk til kalven sin. Men kalven blir tatt fra kua med en gang, etter moren har bært frem barnet sitt i 9 måneder, tar vi den, plasserer den kalt i en binge, uten at den har kontakt med moren sin. Vi tar melken fra moren, fordi vi tror at det er sunt og livsviktig for oss. Hvordan i huleste kan morsmelken til en KALV være viktig for MENNESKER? Vel, tine lurer oss trill rundt. Reklame, leger og forskere sponset av meieri og kjøttindustrien får oss til å tro på det mest urealistiske og ulogiske. Man sier man blir benskjør av å ikke drikke melk, vel mye tyder på det motsatte, blandt annet at Norge er ett av landene hvor det drikkes og spises mest melk og melkeprodukter. Hvordan henger dette da sammen med at vi også er ett av de landene med mest beinskjørhet? Også egg-produksjon. Hvor blir det av alle hanene som klekkes sammen med hønene? Vel, de blir selvfølgelig drept. De har man ikke bruk for. Hønene lever i nettingbur på størrelse med a4 ark og eller i store haller hvor det er så liten plass at alt de kan se er andre høner på alle sider, overalt, tett i tett. Og, ganske heslig å tenke på at egget er hønens eggcelle, det kan bli et barn liksom. Å det spiser vi. Fysj. Så jeg gleder meg enormt til jeg kan slutte å støtte å gi penger til denne forferdelige industrien. Og det beste er, det er så utrolig my og spennede vegansk mat, du får bedre helse, ettersom kjøtt og animalske produkter er katastrofalt for helsen din. Jeg skal gi deg en del liker hvor du kan lese mer så du ser kilder osv 🙂 Jeg har stor tro på at du kan lese deg opp på dette, finne ut mye om det, spre videre til leserne dine, på en godt og riktig måte, og mange ser opp til deg og vil høre på deg og dermed har du gjordt noe helt fantstisk for dyrene. Du bidrar til at flere slutter å støtte denne korrupte industrien, de blir mer bevisste, de sprer det til sine venner og familier og en god trend vil spre seg sophie elise ^^ Du har makt til å gjøre noe veldig bra her altså. Jeg har troen på deg. På NOAH sine sider finner du utrolig mye nyttig: dyrsrettigheter.no .Dyrevernallianser er også en veldig bra organisasjon: dyrevern.no og veg-veg.no tar for seg en del oppskrifer, om helse, hva som er viktig å passe på i kosten, enkele grep og triks og generelle spørsmål blir besvart.
   Nå synes jeg det er viktig å få fram at jeg prøver ikke å få deg til å bli vegetarianer/veganer på dagen! Jeg vil ikke at du skal føle du fikk veldig mye informasjon nå og at du dermed må slutte å spise animalske prudukter NÅ. Jeg ønsker bare å spre budskapet, som jeg selv brenner så mye for. Og siden du også gjør det og sier du vil hjelpe dyr, og du bryr deg om miljø(kjøtt-produksjon er forferdelig for miljøet) så har du nå mulighet.
   Jeg anbefaler deg at du leser litt her og der, kommer i kontakt med folk med like interesser(vegan-blogger osv.) og at du etterhvert kan kutte gradvis noen produkter fra kosten, men passer på at du ikke blir syk som du har blitt før,og at du kan lære og følge den spennende veien på å forhåpentligvis bli veganer en dag.

  91. herregud, at det går ann! Har alltid likt Japan, men dette visste jeg virkelig ikke om landet. Det er jo helt forferdelig at de gjør dette. Skulle ønske det fantes en organisasjon mot dette! At folk ikke forstår at dyr også er liv! 🙁

  92. Dette er jo helt forferdelig! Jeg er så utrolig imot dyremisshandling og all pelsindustri, men dette topper jo alt.. Jeg er gjerne med om du finner noe som jobber imot dette!

  93. Jeg sitter her med tårene i augene! Hvis du finner en orginasjon mot dette så må si med en gang for da skal jeg vere med!

  94. Det er helt forferdelig. Har hørt om det jeg også, men det går jo alltid an å gjøre noe. Selvom det er vanskelig for en person å få ett land til å endre lovene sine, er det jo mulig. Hvis alle som leser dette, viser det til venna sine osv. så kan man ta det opp i en dyreverns organsiasjon, som da kan ta dette videre?
   Elsker bloggen din!

  95. jeg var uheldig å poste kommentaren uten at jeg hadde fått sett over den og redigert den osv. men iallefall:
   jeg kan skrive det her det jeg tenkte å putte på den andre kommentaren.
   det er viktig at folk tenker over disse spørsmålene:
   hvordan kan vi si vi elsker dyr, mens vi flere ganger for dagen tilbereder måltider av disse vi sier vi elsker?
   Hvordan kan vi elske og behandle hunden og katten vår som vårt eget barn, men støtte og godta at griser, kuer, kyllinger blir avlet opp, genmanipulert, skadet, brutalt håndtert og systematisk drept og partert på slakterier, med et liv bak seg fylt med smerte, tristhet, tomhet, et liv på bås, binge, med enorme smerter som følge av livet deres?
   det er viktig å huske at en gris er minst like smart som en hund(forskning viser dette) og det samme gjelder også høner.
   grisunger og kalver er like verdifulle som en søt kattunge eller hundevalp.
   dyr er ikke mat, eller ting. de er individer som vi deler kloden med, og de fortjener respekt. de valgte ikke dette livet, det gjorde vi for dem. det har vi ingen rett til.
   Du må ikke føl at disse spørmålene og setningene er direkte stilt til deg personlig. Dette er generelle spørsmål jeg spør får å få ut informasjon og mine egne tanker.
   Håper ikke du føler deg truffet, men inspirert til å lære. Antall vegetarianere/veganer vokser for hverdag, så det er tydelig at en god trend sprer sprer jeg, med folk som har respekt og kjærlighet for dyr, og som vil de bare godt.
   Om du ønsker å spørre meg spørsmål om ting du måtte lure på så bare let me know på en kommentar på bloggen din så kan jeg gi seg email eller facebook eller noe så svarer jeg gjerne. Disse kommentarene ble ganske rotete og en del skrivefeil osv, men jeg blir så ivring når jeg skriver/snakker om dette temaet.
   Lykke til <3

  96. Helt grusomt! At folk har hjerte til å gjøre noe sånt, er helt utrolig. Digger deg for at du skriver dette. Det viser at du bryr deg om dyr! Stå på, jeg håper vi greier å sette en stopper for dette!

  97. når jeg ser slike ting får jeg en slags rar og vond følese inni meg, selfølgelig er det sorg jeg føler , men også at jeg må gjøre noe for å stoppe det . jeg får så lyst til å dra dit å kjøpe alle hundene og kattene og alle dyrene og ta de hit til norge.. jeg har selv en katt som jeg er fryktelig glad i. japan er et sted jeg altid har hatt lyst til å dra til , jeg er fan av anime og elsker å tegne har også tengt å vise en av mine egne tenginger og ideer aner ikke hvordan men vil. vart litt anna tema der ja men måtte bare si det , det må være noe galt i hode på de i myndighetne men i bunn og grunn handler alt dette galskapet om penger men en dag håper jeg at alle ser hvor galt det er å skade de uskydige dyrene , karnsje ikke vi er de smarteste på jorden likevel. elsker bloggen din sophiee <3

  98. Synes det er sykt bra at du skriver sånne innlegg som faktisk betyr noe! Det viser at du bryr deg, og det får faktisk meg og flere til å bry seg. Begynte faktisk å gråte av dette, fordi jeg elsker dyr. Fortsett å skriv flere betydningsfulle innlegg! 🙂 Elsker bloggen din!

  99. Har du personlig vert i Japan og sett dette med dine egne øyne, i alle dyrebutikkene? Hvis ikke kan det bare handle om enkelte dyrebutikker. Men de er faktisk mer siviliserte enn kineserne(altså, de som spier dem), og de verdsetter husdyrene de har. Period.

  100. Da e heilt forferdeli !!!!!!!!
   Att folk ikkje kan skjønna att dei har ett liv dei og!
   da nett som att me folk sku ha gått ront om og drept kvarandre heila tie !! dyrene sine liv e lika verdi som våras !

  101. Herregud! Sitter å griner over dette innlegget nå, seriøst. Tusen takk Sophy for at du delte dette på din allerede AWSOME blogg!
   Vil gjerne bli med å en organisjon, men jeg er liten og har derfor ikke jobb. Mamma og pappa bryr seg ikke så mye om dyr, mamma er allergisk og pappa er bare.. Ja.
   Nå skal jeg aldri dra til Japan! Omg.. Dreper dyr? DREPER? HERREGUD. IDIOTER!
   Elsker at du er så engasjert i dette med dyremishandling på alle måter. Du er fantastisk! Elsker de innleggene dine der man leser at du virkelig bryr deg!
   Klem.

  102. ååååh æ skrik.. æ skjønne verkeli ikkje ka som får dem tell å gjør d, kordan kan di ha samvittihet tell d? vess du finn nån organisasjona eller lignanes som jobbe mot dettan, må du dele d me oss!

  103. har bestilt meg en julekalender med bilde av favorittbloggeren min; sophie elise ♥
   digger deg! du er så god 🙂 ♥

  104. Det er forferdelig, grusomt at noen dyr må lide… DETTE er grunnen til at DU burde ligge på 1.plass. Synes det er sykt bra at du skriver slik innlegg som faktisk betyr noe.

  105. det er helt utrolig bra at du skriver om dette. håper vi vil få slutt på det snart… dyrene er jo forsvarsløse og de personene som jobber på slike plasser burde virkelig tenke seg om. har sett hunder som sto i glassbur i spania, men de hadde det ikke like ille som disse. de ble hvertfall tatt hånd om, og folk fikk lov å gå inn til de. men det er jo forferdelig uansett.

  106. Så bra at du snakker om dette alvorlige temaet!
   Jeg bare lurer på om du leser komentarene på gamle innlegg, hvis jeg kommentarer et du la ut i overigår, leser du fortsatt den kommentaren da?

  107. Jeg hater dette selv og derfor blir jeg drit forbanna på deg! Du legger ut inlegg som jeg ikke tåler, som jeg blir drit lei meg av å se på! Tenk før du handler! Jeg skjønner at dette er noe alle menneskene burde se og jeg har sett dette før og jeg elsker dyr og tåler ikke å se slike bilder, så ikke legg ut bildene, du kan heller linke til dem! Jævla dust

  108. det må da finnes en måte og kjempe i mot dette på? bra at i allefall du bruker din blogg til å prøve å bekjempe denne dritten. FY faen at det er lov… Men du som først har så mange lesere. Hva med å anbefale norske folk å kastrere/sterilisere hundene sine? Begynne med oss selv lissom. Finns nok av norske kattunger som blir kjørt i hjel inni en svart søplasekk eller drukna 🙁

  109. bynte å gråte når jeg leste dette. Jeg klare såvidt å se på bildene. Jeg har hund selv, og bynner og gråte bare av tanken på dette.

  110. omg!!!!!!!!
   jeg må seriøst holde tårene inne! jeg visste at apan og kina ikke var snille med dyr men at dyrene ikke for et bra liv uansett er helt forferdelig! liksom enten kjøper noen en hund og plasserer den i en veske viss den er liten nok eller så blir de gasset forde at de muligens ikke er skjønn nok! arhh, jeg hasr virkelig lyst til og torturere de som jobberi myndighetene i japan , jeg blir bare så dritt sint av og vite at de dritt myndighetene der borte gjør dette mot noen stakkars dyr! man ser på hele dyret at det er ulykkelig! stakkars deg sophie som hvirkleig måtte se dette, men fint av deg at du skriver om det på bloggen og at du hvirkelig bryr deg om det, det er det beste man kan gjøre<3
   vet jeg har skrevet noen få dritt kommentarer til det men ikke bry deg om de lenger , nå har jeg sett en helt annen side av deg, som gjør deg så absolutt til mitt forbilde!<3
   klem fra linnea

  111. herregud så fælt. Dette visste jeg ikke. syns det er utrolig bra av deg å gå fram som et godt forbilde på denne måten. Ble utrolig glad når jeg så at du ikke kjøpte canada goose å. Norge trenger flere bloggere som deg 🙂

  112. Ja, det er forferdelig, men syns det er litt dårlig av deg å si at du aldri skal til japan pga dette. De holder på med det i så mange andre land, blandt annet USA. Så du får vel aldri dratt til usa du da? Japan handler ikke bare om det. Jeg elsker japan. Animè, sushi, klærne, naturen, bygningene og sånne ting.

  113. Serriøst! fikk helt frysninger når jeg så det 🙁 Stakkars dyr! Du er en bra person Sophie, som faktisk bryr deg 🙂

  114. elsker virkelig at du er som du er! du får fram ting så utrolig bra. jeg begynte selv å gråte av det her, for det er helt uvirkelig. helt syke mennesker må de som jobber der være.. men stå på Sophie! du er helt klart den beste i denne bloggverdenen:)

  115. For 1 år siden var jeg i usa. Der selger de hundevalper i dyrebutikk ! hundene har kjempe små bur, og det var veldig billig å kjøpe dem.. fælt å se

  116. Herreguud !
   At det går ann å ha så utrolig lite liv i seg !
   stakkars! jeg hater de som gjør sånn derre ting !:(
   Bra at du skriver om det ! <3

  117. herregud! har ikke ord… helt forferdelig! stakkars… at folk ikke tenker lenger enn som så, og bare setter de i små bur, for så å gasses ihjel? hva skjer med verden?..

  118. kjenner jeg blir ekstremt sint når jeg ser disse bildene! helt SYKT at de har det sånn! selv er jeg ikke så glad i dyr men herreguud til og med jeg blir lei meg av å høre noe sånt. dyr er like mye verdt som mennesker og de fortjener ikke å bli innelåst i små bur, gasset ja rett og slett torturert. utrolig trist!

  119. Det er helt forferdelig! klarer ike å se på bildene å lese alt skikkelig for jeg VET hvor grusomt det er, og at kilden ligger på en måte i japan/kina. Det er rett å slett umenneskelig, går ikke ann å skjønne dette! sier igjen, fantastisk at du blogger om dette, stå på jente 🙂 du er etter min mening den mest respekterte bloggeren på topplisten 🙂

  120. begynner å gråte når jeg ser bildene. Fyfaen for noen jævler dem som holder på med det der er! Hvordan kan de ha det godt meg seg selv? Skulle puttet de folka inn i de burene og gasset de ihjel, så kanskje de kunne fått opp øynene sine og sluttet med det!

  121. Herregud, det er netsen ingenting som jeg syns er så grusomt som dyremishandling, de kan ikke si imot, de kan ikke beskytte seg, eller forsvare seg, de er bare små, uskyldige dyr. Enkelte mennesker er så grusomme at jeg ikke har ord. Har enorm respekt for deg Sophie, mange tenker kanskje ”for en hore-bimbo med blondt hår og sminke” men det er få personer som har så stort hjerte som deg Sophie, stor fan, stor fan! 🙂

  122. Herigud ! får tårer av å se å høre på dette, jeg støtter deg fult og helt i dette. vis det bare kunne vert noe man kunne gjøre for å får stoppet dette !

  123. åherregud!!! æ må bare si det, nåkka så jævelig. æ blir så sykt provosert å irritert! æ e så med hvis du finne en kampanje eller nokka mot det sophie <3

  124. De gjør det jo fordi at de spiser hunder og katter til mat, akkurat samme som at vi spiser elg, ku, kylling osv! De bruker de altså til å leve.
   Det vil altså si at det er normalt for dem.
   Selv om det får oss til å gråte, så er det bare sånn det er

  125. hei sofi! <33333 glad i deg vennen! En stund siden sist men jeg har verert optat med ting og ny blogg vet du 🙂 men nå er jeg back on the track haha! <3 nå fikk vi vite det! mamma er gravid! 😀 hun og pappa er fortsatt glad i hverandre! haha nei tulla men hun og fredrik har fått barn nå eller ikke enda men hun er gravid! 🙂 pappa han har ikke fått ny kjøæreste en gang men det fkommer når det kommer! elller da... hvodan har du det? 🙂 kjempebra innleggg digger deg fortsatt... seff bestiss! 🙂 foresten glemte det, linkt il bloggen: tyanictia.blogg.no haha har heltglemt å vise deg den nye men whatever nå må jeg gå!
   blogges <3
   - tyanictia.blogg.no

  126. Sophie du e kanskje blond, da e vi faktisk to haha, men når det kommer t dyr da veit du ka som e rætt å si å ka som e galt! æ Pærsonli ville aldri klart å ta live av et dyr, bære edderkoppa da! + veps å flue, men aldri nåkka som e så flott som en hund eller ei katt! Det e jo førfærrdelig! æ e heilt enig.. 🙂

  127. Begynte nesten å gråte jeg 🙁 Støtter deg absolutt i dette her, hvis det bare kommer en mulighet til å kjempe imot det der, skal jeg det..
   Syns det er UTROLIG bra at du skriver om sånt. Fortsett med det!

  128. Kunne ønske det var noe vi kunne gjøre!! faen assa dette gikk virkelig inn på meg! 🙁 Og se de stakkars dyrene der bare ligge og lide!!!! uten og vite at de snart dør!! blir så jævlig sur og jeg vet at jeg måå gjøre noe med dette! må starte en organisjon eller noe! INGE VALPER ELLER KATTUNGER FORTJENER Å DØ PÅ DEN MÅTEN! DET ER BARE HEL FOR JÆVELIG!!!!!

  129. Helt forferdelig, i januar i år en gang så jeg en film om dyremishandling. Jeg har aldri før grått så mye som da. Jeg synes det eg utrolig bra at du tørr og at du blogger om dette!

  130. Utrolig flott skrevet Sophie! Om du finner noe det går an å gjøre med dette vil jeg gjerne hjelpe til! Hater å se at dyr må lide bare på grunn av menneskers grådighet! Er helt utrolig at noen har samvittighet til å gjøre noe slikt mot et forsvarsløst og uskyldig dyr! Man spør seg om hvorfor de fortsetter å avle fram så mange dyr når flere tusen må drepes daglig. Blir alltid forskrekket når jeg ser at det går an å være så forferdelig fæle mot dyr.
   Som sagt, finner du en mulighet til å hjelpe disse dyrene vil jeg veldig gjerne være med!
   Stå på videre, du er et enormt stort forbilde!

  131. Kjente jeg fikk tårer i øynene! tenkte på mine hunder.
   Om noen hadde gjort noe mot mine hunder, så hadde jeg gått så langt at jeg ville drept! Hundene mine betyr såååå mye for meg. Ingen får lov til å skade dem 🙂 ingen skulle fått lov til å skade et eneste dyr..

  132. Jeg sitter serriøst å griner,og det er andre gangen noensinne jeg har gjort det. Den første gangen var også på bloggen din. Det var når du la ut videoen med en katt som står og slikker på vennen sin i flere timer, men kattevennen er jo død, *snufs* det er fryktelig. Jeg har bestemt meg for å aldri bruke sminke som er testet på dyr, og mange andre ting også.
   #prat4animals

  133. drept de mennesken med en gang for min skyld! dyr og mennesker er like mye vært! faen ta dm
   em

  134. Vet du hva, Sophie Elise? Du er et fantastisk menneske! Blir så glad når populære folk som deg bryr seg om dyr, og faktisk vil gjøre noe for å stoppe dette helvetet! Syns så forferdelig synd i de stakkars dyrene, og vil så gjerne hjelpe dem. Men som du skriver, er det ikke alle som har fått øynene sine opp. Du formidler noe helt fantastisk gjennom bloggen din, og på denne måten kan mye gjøres bedre i dyreverdenen. Stå på Sophie, du er en helt fantastisk person som virkelig fortener å vere på topplisten! Fortsett å lag slike innlegg, tror mange som leser bloggen din får øynene sine opp 🙂

  135. Å herregud.. stakkars dyr! skal aldri reise til japan jeg heller. En ide til deg er at du kanskje kan starte en organisasjon via bloggen din? du har mange tusen lesere,og når du legger ut slike innlegg som dette treffer du virkelig leserene dine. om du hadde startet noe greier mot dette kunne du ha påvirket utrolig mange mennesker til å støtte organisasjonen. Syns det er utrolig bra at du tørr å stå frem med dine meninger! Du viser at blonde jenter faktisk kan ha noe mellom ørene! you go girl! 🙂

  136. off.. om det finnes en slaks organisasjon man kan bli med på, så ska eg så sykt join! E jo heilt førferdelig det her:/

  137. Fy søren noe så forferdelig! Kjenner jeg blir fysisk kvalm, og får helt vondt inni meg. Så utrolig grusomt at dette faktisk er lovlig! Blir rett og slett sint!!

  138. Fy faen så jævlig. At folk kan gjøre noe så grusomt mot stakkars små forsvarsløse dyr.. det er helt umenneskelig, det er ikke sån vi skal behandle bestevennene våre ! Det er så bra du tar det opp Sophie ! Stå på ! Du kan gjøre en forskjell, det vet jeg.

  139. Herregud, det er helt tragisk at det går ann å gjøre noe sånt. At folk har samvittighet til å gjøre det i det hele tatt er helt sykt! Dyr har følelser de også, de kjenner smerte akkurat sånn som oss, helt utrolig at noen får til å gjøre det i det hele tatt. Jeg har selv sett dyr sitte i sånne glass bokser i dyrebutikker før, da har jeg bare hatt lyst til å ta med meg alle sammen hjem. Har holdt på å begynne å gråte flere ganger når jeg har sett de sitte i sånne “bur.” Fikk tårer i øynene av å lese dette, håper virkelig at det blir gjort noe med. Skal hjelpe til å støtte om det går ann.

  140. Herregud! Når jeg leste dette begynte jeg å gråte. Hvem gjør sånt? Jeg har selv en hund og en katt og syntes dette er helt forferdelig. Jeg syntes det er utrolig bra at du skriver om dette. Det er ikke så mange som virkelig bryr seg, og dette er et kjempeviktig tema. Jeg håper at verden forandrer seg med tiden, men når det ser sånn som det ser ut akkurat nå, tror jeg ikke det er så mye håp. Så snart jeg blir 18 og myndig, skal jeg gjøre alt jeg kan for diss lignende temaene. jeg skal gi penger til mennesker som lider av sult og jeg skal reise til Afrika og lignende steder og hjelpe unge barn med å lese og skrive. Jeg vil gjøre en forskjell. Jeg skal støtte oranisjansjoner som er med på å hjelpe samfunnet vårt. Sånn som dyremisbruk, for det er faktsik vi ungdommer som skaper fremtiden!

  141. E heilt fullstendig enig med deg!
   at folk klarer å gjera detta mot så nydlelige å skjønne dyr!! sjå den honden som skal t å gassast då! han e noke av da finaste eg har sett 🙁

  142. Herlighet, så grusomt! det er så bra at du skriver om dette her,hvis mange blir oppmerksomme på det så kanskje det blir mulig å kunne få gjort noe med det, helt forferdelig altså!! bra blogg:):)

  143. DUUU fortjener å være på første plass! Du skriver så bra , og skriver ikke bare masse kjedelig greier om hva du har gjort hver eneste dag! Og en kjedelig videoblogg der du er pissur! Det er derfor jeg bare for mer og mer respekt for deg! Folk må slutte å dømme deg og finne ut at du har en så utrolig sterk og smart personelighet! Det er derfor jeg snakker masse bra om deg til folk jeg kjenner. You go , girl! Du begynner bare mer og mer å bli et forbilde for meg! Håper du leser dette 🙂 Utrolig bra innlegg foressten , jeg har også en utrolig empati for dyr og synes det er grusomt hva de gjør!
   – Martine 🙂

  144. åherregud! jeg elsker dyr, ihvertfall hunder! jeg synest det er så synd at dyr blir behandles på den måten, skulle ønske det var noe som kunne ha stoppet dette! mamma fortalte meg engang at når hun var i Thailand, på en resturang, så kom det en hund løpende ut av kjøkkene, og etter han kom en slags “kok”, det viste seg da at den hunden skulle stekes, fordi noen hadde bestilt hundekjøtt.. Jeg mener det en omtrent det samme som kanibalisme, fysj! Jeg synest så uendeli synd på de stakkars dyrene, hadde det vært opp til meg, skulle de som gjør dette, fått en hard straff.. er så synd at det faktisk er LOV, omg! Etter du har skrevet desse inleggene, har jeg faktisk brydd meg litt mer, jeg skal faktisk gjøre det jeg kan for å hjelpe de stakkars dyrene, hvertfall det de gjør mot dyr her i Noreg.. Jeg blir bare så lei meg når folk gjør sånn! Jeg klarer såvidt å se på att folk skjærer opp fisk, f.esk i matlaging på skolen eller noe.. Er mildt sakt helt jævlig, selvom det bare er “fisk” så har jo det faktisk ett liv, sånn som alle oss andre.. Synest det var utrolig flott skrevet av deg, og håper virkelig det er flere folk som faktisk bryr seg! 🙂

  145. Jeg er selv dyreelsker, og er veldig imot dette.
   Tenk at folk kan behandle dyr på den måten? Det er forferdelig, og det værste er jo det at styremaktene ikke hindrer dette.
   Jeg er enig med deg, Sophie Elise!

  146. Dette er helt forferdelig!!! blir kjempe lei meg i hjerte når eg ser dette!!! Du virker som en veldig bra person, du har dine meninger og virker veldig snill og omsorgs full<3 hvaordan kan vi stoppe dette? for det er det det må STOPPES!

  147. Sykt bra at du engasjerer deg i dette så flere kan få øynene opp! Har også en chihuahua selv, og blir helt fra meg når jeg leser om dette, grusomt!!

  148. det er så trist med dyremisshandling 🙁 men kan jeg få be deg om å hjelpe oss litt? Om 1 mnd skal jeg og min klasse være med på en juleaksjon der vi skal dele ut mat, klær og gaver til barn som ikke har noe. Vi har i dag fått truffe to av disse barna. De stjal 3 bananer og en boks med kjeks fra læreren vår i frykt for å ikke få mat når de gjekk fra huset. Vil du hjelpe oss hjelpe flere barn i Tallinn som bur i slum og opplever omsorgsvikt, og går flere dager uten mat!? vi trenger penger for å få dette til… hjelp gatebarna 😀

  149. SATAN I HELVETTE!!
   DE SATANS JÆVLAN SOM KAN GJØRE NÅ SÅNT MOT DYR, DE SKU FAEN MÆ HA FÅTT SAMME MEDISIN, BARE 500 GANGA MER SMERTE!
   SATAN I HELVETTE STYGGE JÆVLA!

  150. å hærreguud! Jeg ante ikke at det der va lov! hærregud! så forferdelig! bare 7 dager får de stakkars dyrene lov til å leve! Jeg elsker dyr! Begynte nesten å gråte når jeg leste! :'( Håpe VIRKELIG dette tar slutt! De må jo tenke da! Jeg blir så irritert og sint av at folk klarer å gjøre slike ting!
   Men du må ikke bli vegetarianer pga det! Norske dyr har det jo ikke fælt! Og vertfall om du blir syk av det tror jeg ikke det er så lurt! 🙂
   Digger bloggen din! <3

  151. uff, nå fikk jeg tårer i øynene ! :c
   jeg hater å lese om sånt her, men det er utrolig bra at noen tar det opp, så folk ser hvor fælt det er her i verden.

  152. Syns det e utrolig bra at du formidlet denne type budskap og prøve å få flere folk te å åpna øyene å gjør någe me det! Stå på <3
   - Hjelp de hjelpeløse

  153. ååh, nei detta va grusomt! slapp nokon tårer bak skjermen for og sei det slik. eg ELSKER dyr, og har ein søøøøtsøøøt hund sjøl! og tanken på at noko slikt kunne skjedd med hunden min og SKJER med so mangen dyr e.. har ikkje ord ein gong..

  154. Det er grusomt! de hundene har jo et hjerte og liv de også! Jeg er imot dyremishandling. Det er så feil. Hundene på bildene var jo dødsøte…

  155. Kjenner jeg blir kvalm. Dyremisshandling er det aller verste jeg vet om! Jeg får tårer i øynene av å lese dette, har lyst å dra til Japan å bare torturere alle menneskene som holder på med dette på akkurat samme måte som de gjør mot dyrene. Jeg ELSKER dyr, og vil virkelig gjøre alt for å redde de <3 De som klarer å gjøre dette, eier ikke følelser og et hjerte. Helt ubeskrivelig..

  156. Hærregud!! skjønne ikkje at d e mulig. Dyr e ikkje til fer at vi skal gjøre ka vi vil me dæm! De e like mye verd som d vi e!! Synes virkelig du e et godt menneske Sophie 🙂 engasjementet ditt e virkelig inspireranees og røranes. Fortsett me d! du en en stor inspirasjon fer alle 🙂

  157. Elsker når du skriver sånne innlegg. Det er kjempeviktig! du er et sinnsykt bra forbilde! jeg digger deg soph

  158. Jeg hater dyremisshandling, HATER DET! Jeg er nok ikke den eneste som føler at landet med størst dyremisshandling er japan. Det varmer hjerte mitt at mennesker går imot dyremisshandling, spesielt bloggere som har stor påvirkning på andre. Ditt ord kan hjelpe 1000 dyr, uten tvil! Hvis folk blir påvirket kan det skape et oppstyr som gjør at dyremisshandling forsvinner mer og mer. At det vil forsvinne helt, er en drømm, en drømm som kanskje aldri går i oppfyllese.. jeg skal virkelig gjøre ALT jeg kan for å hjelpe til å stoppe det. jeg støtter alle grupper imot pelsindustri, dyremisshandling osv. Dyrene har rett på et liv de også. At mennesker er i stand til å være så syk som å skade et dyr sjokkerer meg. Profesjonelle psykologer sier at veien til å bli en psykopat er dyreplageri/drap feks.. STÅ PÅ SOPHIE! jeg virkelig får tårer i øynene av det du gjør 🙂

  159. Kjempe bra at du tar opp slike emner! Alle burde vite mer om dette! Hvis mange nok er i mot det og vil sette en stopper for slike grusomme handlinger, må så mange som mulig være med! Jeg håper det en gang vil bli slutt på dette. Det er rett og slett bare grusomt…..ikke noe mer å si. Hjerteløse mennesker som kan gjøre noe sånt mot et levende vesen! Jeg hater dyremishandling…

  160. Jeg liker deg enda bedre da du skriver slike tekster, og jeg vet folk reagerer på det. Det er godt at du ikke bruker “toppliste plassen din” bare for å snakke om mote og hva du gjør i hverdagen, men også slike forferdelige saker. Dette får mennesker til å åpne øynene sine mer, og være aktive i samfunnet.
   noah og wwf organisasjonene er flotte organisasjoner som er imot dyremishandling!
   Prøv å kontakt de på en eller annen måte?
   LYKKE TIL, YO GO GIRL.

  161. Kjempebra du skriver om det her! Sånt bør absolutt fram i lyset. Vi har altfor lett for å lukke øya 🙁

  162. Grunnen kan jo være at det er så mange katter og hunder i disse landene. Slik som fisk.. Hadde vi ikke spist fisk hadde det vert alt for mange av dem i havet! Dette er helt grusom, ja jeg vet det.. Men slik er det i verden.

  163. unnskyld ordbruken, men fy faen eg klarer nesten ikkje å sjå på bilda! Eg meinar … SJÅ SÅ SØTE DEI FAKTISK ER?! at en person faktisk kan sjå en sånn hundekvalp inn i deeei søte auga også ta livet av den. Det er grusomt, forferdelig og skulle ikkje ha vore lov. Eg har sjølv en hund (7 år) som eg har blitt ekstremt glad i. Den dagen ho dør berre en naturlig død, så kjem eg til å bli knust! Eg hadde tenkt sjølvmord dersom noken skulle ha gjort noko så fælt med min hund 🙁
   Du er sterk sophie! Og eg beundrar deg for at du er så dyreelskar og gjer alt for å redde dyr frå sånne situasjonar og drå å dø ut. Du er mitt forbilde:)

  164. Ej bgynte å grine når eg las og såg bildene … Stakkars dyr, kahar dem gjort for å fortjene noe sant?
   Får låk av å tenke på at folk kan gjør noe sant med søte små dyr :((( Ej synst folk burde gjør noe med det!!!!

  165. fy fader!!!!!!!! er det mulig å gjøre noe sånt mott dyr? begynnte å gråte når jeg så den lille valpen som skulle drepes. gjør ekstra vondt når jeg har en egen hund selv! blir det noe mott dette skal jeg støtte det!!!

  166. får vondt i hjertet ;( har en slik hund som er på det bildet med de døde lyse hundene som ligger sammen der… Var nesten som å se han, lignet på han som lå fremst ;(

  167. fyfaen digger deg. De fleste bloggerene blogger mest om overfladiske ting, driter i om de bruker pels, og bryr seg ikke noe om at de skriver om sminke som er testet på dyr.MEN så kommer du! Åhh, det gjør meg så glad!!
   Men alikevell ser jeg at folk skriver åh så trist, det var fælt osv. Men jeg vet at over halv parten her, kommer ikke til å bry seg noe mer. Og det provoserer meg! Hvor er medfølelsene til disse personene? Hvor er kjærligheten?
   Men Sophie, stå på. Du er rett og slett best.

  168. omg! nå fikk jeg vont. sitter å griner, nå jeg. hundene på bilde nr. 3 er samme rase som jeg har. det var helt forferdelig!!! herregud, klarer ikke slutte å grine. helt forferdelig, får vont jeg. har ikke ord som beskriver hvor forferdelig dette er… :'(

  169. Jeg syns det var helt bak mål av deg å legge ut disse bildene på bloggen din! Fint at du tar opp slike temaer, ihvertfall så viktig og følsomt som dette, men å legge ut masse bilder av stakkarslige dyr fikk meg til å reagere kraftig! jeg tror ikke det er noen som har noen glede av å se de! men fortsett gjerne å ta opp viktige temaer som angår oss alle:) lykke til videre!

  170. Noe så grusomt.. jeg får rett og slett vondt i meg. Det er der er ikke mennskelig.. så fall så er det et menneske uten hjerte eller samvittighet! Dra du skriver om sånt som dette

  171. Da jeg var i Spania så jeg hunder i dyrebutikken. Så ikke ut som om de hadde det så fint. Hadde lyst til å ta med alle hjem 🙁

  172. Jeg syntes at det er veldig bra at du skriver om dette , når du har såpass mange lesere og kan opplyse dem om dette. Jeg er selv imot alt som har med mishandling av dyr å gjøre og jeg støtter deg 100% i denne saken!

  173. Måtte berre hoppe over det verste, eg blir så utrulig lei meg og rett og slett deprimert når det gjelder sånne ting. Syns det er rett og slett grusomt, og vil sjølv melde meg inn i dyrebeskyttelsen og gi vekk vertfall 100 kroner i måneden, berre synd at så utrulig mykje av det går til skatt. Vondt at det er sånn i Japan, det er så umenneskelig rett og slett. Håpar at det blir gjort drastiske forandringar ganske snart..

  174. FYFAEN! griner og er lei meg, på samme tid som jeg blir ufattelig forbanna.. DE søte hundene. Hadde tatt de hjem med ei gang jeg:)

  175. Fy faen, jeg gråter så sykt nå! Det er så grusomt at de må dø uten noen som helst grunn! Vi trenger ikke ekte pels en gang! Jeg bli så sinna! Som om vi mennesker ville blitt gasset slik liksom… Hvem har et hjerte til å gjøre noe slikt? Hvordan klarer de å se på dyrene og likevell drepe de. SYKE JÆVLER. Elsker at du bryr deg S.E! – TRINE

  176. åå, jeg blir så kvalm av dette! Tanken på at dette skjer hele tiden.. føler meg rett og slett helt hjelpesløs med tanke på at jeg ikke kan redde alle disse dyrene! og hvordan kan mennesker være så hjerteløse? Stakkars dyr 🙁

  177. Jeg er helt enig i at dette er forferdelig, og at de avlives av den enkle grunn at de er for stygge, MEN, er det ikke da greit at de bruker pelsen til disse dyrene til å lage klær ? Det synes nemmelig jeg.. Skal kanskje nevnes at jeg ikke er imot pels fra før av.. Synes det hadde vært flott om de kunne brukt pelsen til noe fornuftig, og med det, kanskje minsket noe av den grusome pelsindustrien.

  178. fyfaen, fikk tårer i øynene jeg nå.
   har lest og sett filmer om dette før da jeg har grått meg ihjel, det er rett og slett helt jævlig at oss mennesker klarer å gjøre noe sånt. Blir så jævlig forbanna! Jeg ELSKER dyr og har hatt hund hele livet, (har ikke nå pga vi måtte omplassere han pga visse ting), men har nå en søt katt.
   Jeg har veldig lysst til å kjempe imot det de holder på med i japan, har NULL respekt for dem. Jeg har også sakt til meg selv at jeg skal verken reise til japan eller kina. I kina spiser de jo hunder og katter.. fyfaen.
   Du skriver forresten SYKT bra og elsker meningene dine og er helt enig i ALT du skriver!
   fortsett sånn!, du er forresten nydelig!

  179. Å herregud, for tårer i øyene av å se på dette!
   Jeg elsker dyr og kan ikke forstå at mennesker har hjerte til å behandle dyr slikt. Blir kvalm. Skulle ønske de menneskene kunne bli tortuert, for det de har gjør mot uskydlig, forsvarløse dyr 🙁
   Helt grusomt:( Grunnen til at myndighetete tilater dette er jo fordi de må jo ha et annet syn på dyr i japan eller kina 🙁 Helt forferdelig!!

  180. Du mistet nettopp en leser. vær litt mer sikker på ting før du skriver, for folk i japan dreper ikke dyr etter en uke hvis de ikke blir adoptert. pass på å være litt mer gruding først kanskje?

  181. Herregud! Begynte å grine nå, fy faen. At folk kan være så hjerteløse! Har skikkelig lyst til slå ned de folkene som dreper de uskyldige søte hundene 🙁

  182. Da jeg så de bildene i nettavisene tenkte jeg med en gang på min egen hund… For den hunden som er på bilde nr. 2 er mest sannsynlig av rasen shiba, og avlet på en spesiell måte for å virke ‘fluffy’ og søt med stort ‘fluffy’ hode, det er hvertfall min teori. Og min hund er en shiba. Shiba er den største rasen i Japan, den er også av japansk opprinnelse. Det er ikke så altfor mange shiba’er i Norge, og vi visste ikke noe om denne rasen før noen uker før vi fikk den. Det er bare så vondt å se alle disse dyrene lide en sånn hjerteløs skjebne… Forhåpentligvis er den human da, det skal de ha.
   Og så noen som tvilte på dette over her, men denne saken har vært oppe i media, der media har gått ut med eksakte tall over hvor mange som blir avlivet osv, så det er sant…

  183. ååå! jeg holder på å spy.. kjenner jeg blir kvalm i magen.. At mennesker kan stå å se dyrene inn i øynene å drepe dem. Jeg skjenner at jeg bare har lyst til å aldri spise noe dyremat igjenn.. Jeg har helt klart bestemt meg for å aldri kjøpe NOE ekte pels. Kjenner at jeg har lyst til å bruke alle pengene jeg har til noe som er imot dette og som vil ha det bort!!!! Kunne du sagt ifra om du fant en sånn gruppe eller hva man skal kalle det som er IMOT dette? 🙂 det hadde vært super! Helt sykt at så mange dyr skal dø på en dag.. og jeg så den filmen når de drepte de ulvene / eller fanga den til Canda goose . JEG SKAL HVERTFALL ALDRI HA EN SÅNN JAKKE. jeg kjenner at jeg nesten mister respekt for folk som går med det, og er såås solt over den.. jaja, men jeg bare føler at jeg sitter igjen her uten at jeg kan gjøre noe med det..

  184. veldig bra at du tar opp dette , du er forbildet mitt og jeg synest det er veldig bra at du bryr deg !
   jeg vil selv bli veggis , men foreldra mine lar meg ikke bli det 🙁 jeg har prøvd flere ganger men de støtter ikke opp …

  185. Fyfaen asso, hata japenesere fra nå av!! Herregud, stakkars dyr 🙁 Jeg griner, seriøst jeg GRINER! jeg er hundeelsker og katteelsker <3 skal reise til Japan og drepe alle menneskene der og redde ALLE dyra! :'(

  186. det kalles dødskammeret. ikke drømmekammeret, fordi da høres det ut som folk og dyr drømmer om å være der.

  187. Huden din kan ikke være reinraset grunnet størrelsen og den ser heller ikke ut som en chihuahua.. Jeg vet dette fordi jeg selv driver med avl av reinrasede chihuahua. Men jeg lurer veldig på hvilken blandig det er ? 🙂

  188. HERREGUD ER JO HELT UAKSEPTABELT! Er det mulig og være så hjernevasket i hue som de japanerne er? (de som syntes at det der er greit generelt). Vi skulle nesten gjort det samme med de som bestemte det, at de som ikke får seg jobb etc. innen en uke, skal bli gasset ihjel!
   Jeg blir så dritt forbanna av å se sånne bilder .. Selv har vi 3 katter, og jeg har store planer om å kjøpe meg en liten hund når jeg flytter for meg selv. Hvem mennesker er det som vil jobbe med å gasse dyr ned bare fordi de ikke ble solgt på 1 uke!?!? Og at det er lov i japan, er jo helt sykt! Har alle de japanerne i myndighetene slått hue ? Blir helt lamslått, og når man ser spnne bilder så begynner man jo å tenke litt grundigere på det, og det er jo helt forjævlig! Har lyst til å gjøre det samme med de menneskene som har hjertet til å gjøre dette, og de som bestemmer at det er lov!
   Bra at du skriver om det, digger deg!

  189. åherregud.. dette er helt forferdelig! hadde aldri hatt mot til og gjøre sånn mot et dyr i det hele tatt! hvordan klarer de og la en liten hund sitte igjen alene, innlåst og bare gasse den igjel? har sett noe på tv engang at de låser dyr inne i en ”vaskemaskin” der de vaskes og tørkes.. jeg selv fikk helt sjokk! det er helt sykt hvordan verden er idag, de burde ikke avle opp så mange dyr at de må drepe dem etter en uke!

  190. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg digger deg for dette her! At du dropper canada gosse og andre ting som inneholder pels er….FANTASTISK! Du er virkelig ikke som andre mennesker eller andre bloggere for å si det sånn. Du er så ærlig, hjertevarm, og- ja! Du fortjener 1.plassen, UTEN TVIL. Du er ikke som anna, therese. tuva og alle de der som kjøper canada goose å alt det der tullet. (canada goose er stygt også)

  191. Stakkars dyr! Begynner nesten å grine, bare når jeg tenker på det… Tenk å kvele dyr, er d mulig å bli så blåst ??

  192. Stakkars dyr! At folk kan gjøre sånt mot stakkars uskyldige dyr! Kjenner at jeg blir sint inni meg nå, får bare lyst å grine når jeg ser disse bildene.
   Har rett og slett ikke ord…

  193. Fyfaen, er så jæveli forbanna nå!!!! går det ant? vil så veldig gjøre noe med det. Sinnsykt bra du skriver om det!! Fortsett sånn, og om du finner noen organisasjon eller noe man kan gjøre for å STOPPE dette-blogg om det!! JEG ER INTERRESERT

  194. Jeg elsker Japan, fint land med fine folk, som respekterer dyrene sine! Kina er mye verre.. men ja, dyremishandlig er uakseptabelt!

  195. Fy søren! Dette er helt forferdelig! Med tanke på at det er så mange dyr som dør hver dag, så har jeg bare lyst til å sette dem inni det gass rommet, å se japan folkene lide. Jeg selv har to pomeranians (hunder) og en katt som jeg er veldig glad i. Jeg vil og skal prøve alt for å få dette stoppet, jeg er en liten person som sikkert ikke får stopp på dette, men tanken på at man prøver gjør det i det minste bedre! Fortsett sånn, det gjør det mye bedre når jeg og sikkert andre ser at du bryr deg 😀

  196. Herregud.. jeg begynte faktisk å grine av å se på disse bildene! Tenk om vi hadde blitt gasset ihjel på den måten! De menneskene er virkelig hjerteløse!

  197. det her e latterlig, du spis nu faen ikke hunda? sia du sir du har prøvd å være vegetarianer. men du spis nu faen ikke hunda og katte

  198. hvorfor gjør folk dette? Jeg blir så trist når jeg ser dette, helt ubeskrivelig at folk kan være så onde!:'(

  199. Jeg er SÅÅ enig!!!
   Skjønner ikke hvordan folk kan være så ufølsomme! 505 dyr per dag, det er helt syyykt!! De er faktisk levende vesen og er verdt like mye som oss! Det er bare noen mennesker som enda ikke har innsett det!
   Jeg blir faktisk SINT av å lese om dette! Skjønner ikke hvordan kan gjøre dette mot noen forsvarsløse dyr! Det er heelt absurd!!!! Hva har de dyra gjort mot oss? INGENTING! da er det heller ikke grunn til å drepe!!

  200. helt forferdelig, har sett det en del ganger før på nett og sånn. Hvorfor er det ingen som gjør noe med det? Jge selv har veldig lyst til å gjøre noe med det. Bra at du bruker din “bloggstatus” til å opplyse om noe så forferdelig. Håper det blir slutt på det!

  201. Å herregud! Jeg klarer virkelig ikke å stoppe å gråte nå! Hvordan er det mulig å være så hjerteløse!? Jeg kan ikke tro at noen vil ha som yrke å gjøre dette mot hjelesløse dyr.
   Tusen takk, Sophie, som viser på bloggen hva du står for! Jeg har lært så utrolig mye av deg den tiden jeg har fulgt deg. Du har fått meg til å virkelig tenke over og skjekke opp hva jeg kjøper og spiser.
   Jeg hørte akkurat på radioen at de ikke vil sperre pelsdyrnæringa i norge.. Jeg får bare helt vondt inni meg av å tenke på det.

  202. ugh grusomt ekkelt. Jeg har alikevell en gang tenkt å besøke japan en gang, men jeg hater det de gjør her, off.

  203. Synes det er utrolig bra at du tar opp sånt. Håper det blir gjort noe med, fortest mulig – selv om det er lite sannsynlig. Grusomt 🙁

  204. værsåsnill og slutt med sånne innlegg,jeg takler det rett og slett ikke….
   jeg ber deg værsåsnilllllll

  205. jeg leste dette innlegget i går, og nå igjen, blir like sur, irritert og lei meg. At noen ikke tenker på dyrene, hvordan hadde de som gjør disse grusomme handlingene følt om det var dem som ble behandlet på den måten, bare ligge i et lite bur, ikke få noe mat, kanskje de får noe gammelt og skittent vann, de skal bare sitte der å vente på å bli gasset i hjel. Uff, håper noen tar denne saken alvorlig og kan få det stoppet umiddelbart.

  206. Støtter deg 100% i denne saken. Folk burde bli mye mer engasjerte, sånn som deg. Er glad du skriver om det. Du har såpass mange lesere, og da engasjerer kanskje flere seg? 😉

  207. Har ikke ord..! Fyfaen, hater de folka!! Stakkars dyr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  208. Synes det er kjempe bra du skriver dette, Sophie!
   Jeg syns du skriver dette her kjempebra, og når jeg leste dette så oppfattet jeg det på en kjempe positiv måte, pga av måten du skriver det på. Det viser at du ikke bare en en dum blondine med store pupper, som du av og til fremstår som. Ikke frekt ment, fordi jeg er innom bloggen din mange ganger om dagen, og jeg synes personlig at du har den beste bloggen på topplisten av mange grunner. Noen av grunnene er fordi du oppdaterer ofte, og blogger om ting som fenger meg. Bare stå på, du er en fantastisk jente! 🙂

  209. FYFAEN! Nå blei jeg så forbanna, at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Hadde jeg møtt de folkene som lot de gjøre sånt, hadde jeg faen meg dratt ballene av de, og gitt de skikkelig bank! Begynte faktsik å gråte når jeg las dette også.
   Jeg skjønner virkelig hvorfor ikke DU ligger på førsteplassen på blogg.no ?! Tcmn er ikke noe så god som du, til å blogge, og ja, alt! Og det hun hadde skrevet at hun ikke brydde seg om dyr blir drept for å bli laget til pynt på klær, gikk helt inn på meg! Imotsetning til du, som faktisk støtter dyreplageri og sånt!
   Sjekker bloggen din fler ganger til dagen, digger deg! <3 Kleem :))

  210. til den personen som skrev at fisker blir spist av større fisker HVER dag. No shit sherlock! akkurat det kan man jo ikke unngå i motsettning til det de driver med i japan. der er det rett og slett idiotiske mennesker, og det skal det være mulig å få slutt på!

  211. Grusomt.JEG BLIR SÅ SUUUUUUUUR! De er så fucka i hodet sitt! Jeg vil kjøpe alle hundene de har i dyrebutikken bare for å redde dem fra å dø. Og det er ikke som at fisk spiser fisk, de i Japan får jo dyra til å lide!!! LIDE! DE SKAL LIDE SEEELV! Dyra fortjener å leve 🙁

  212. HVA FAEN!!!!!!!!!!!!!! Jeg blir så JÆVLIG PISSED..!!! bare synd jeg ikke kan gjøre noe mot de jævla skutte idiotene…Skulle torturere dem så jæævlig langsomt. Det FINS virkelig ikke verre enn det her! Dyr er IKKE mindre verdt enn mennesker….FAEN, SORRY for utbruddet…MEN JEG VIRKLEIG HATER DET HER!!!!! JÆVLA FUCKINGS SKUTTE FITTESKALLER!!
   :'(

  213. fyfaen, hels sykt. får bare lyst til å ta med meg alle hjem når jeg ser dette.. at ikke folk kan ha respekt for dyrene! de er like mye vert som alle oss andre. Jeg blir så trist hver gang jeg ser dette!.

  214. det er så utrolig bra at du legger ut slike innlegg på bloggen! Bloggere har nok mer makt enn mange skulle tro. Enda synd at vi ikke kan påvirke reglene noe annet sted enn i vårt eget land. Flere asiatiske land er jo helt forferdelige når det gjelder dyr, pelsindustri osv. Men hvertfall, kjempebra at du skriver slike innlegg! Får meg til å bli en fast leser!

  215. Herreguuud, helt sjukt! At noen mennesker kan være så kalde! Jeg satt på sangen over her, og leste det! da kom det tårer.. SYKE MENNESKER..

  216. Herregud, det er helt jævlig at folk kan være så ONDSKAPSFULLE, mot uskyldige små dyr 🙁 Får helt vondt inni meg av å se på bildene, jeg blir helt kvalm rett og slett.. kjempebra at du tar dette opp Sophie 🙂

  217. omg. jeg trodde jeg skulle begynne å grine :'( tenk at noen kan være så slemme mot dyr. Dyr har like mye følelser som oss mennesk. Dette må ta slutt, folk kan ikke fortsett pg behandle dyrene slik.

  218. Jeg er 100% enig i det du nettop skrev. Å selge dyr i butikker (spessielt hunder og katter) er forferdelig! Siden du sier at du leser hver eneste kmmentar, håper jeg du leser denne.
   Jeg skjønner frustrasjonen osv, men det betyr jo ikke at man ALDRI må dra til Japan. Det er et vakkert land, med utrolig mange fine natur opplevelser, og det er jo ikke ALLE i Japan som synes at det er greit å spise hunder og katter, at det er greit å slepe de etter en bil, at det er greit å selge de i butikken. Kanskje de på landet ikke har råd til annen mat og da spiser de kanskje hunden sin for å ikke sulte i hjel. Jeg støtter ikke at alt skal vær lov, men jeg bare sier at selvom noen i Japan støtter det, så betyr ikke det at ALLE i Japan gjør det. Jeg synes ikke at det skal skremme bort folk fra å besøke landet. Det er et vakkert land men fin natur, shopping muligheter og god mat. Ikke diskrimener HELE Japan bare fordi kanskje kunn 5% av befolkningen mener en ting.

  219. omg! Jeg trodde jeg skulle begynne å grine :'( tenk at noen kan være så slemme mot dyr. Dyr har like mye følelser som oss mennesker. Dette må ta slutt, folk kan ikke fortsett å behandle dyrene slik.
   jeg er helt i mot pels og alt som heter dyre misshandling! folk aner ikke hva de gjør mot de stakkars dyrene !

  220. værsåsnill å fortsett å skrive om disse sakene! Du forteller meg om ting jeg ikke visste, men som jeg burde vite:) helt idiotisk at dette er lov i japan!!!

  221. Jeg klarer nesten ikke lese sånt… Blir fysisk uvel, og vil rive av meg håret i frustrasjon. Jeg elsker dyr, og klarer ikke forstå hvordan noen kan skade et forsvarsløst lite vesen. Jeg synes det er kjempeflott av deg å skrive om slike viktige og aktuelle saker på din blogg, som har så mange lesere!
   Når det er sagt… Ser at folk syter om at de spiser hunder og katter her og der. Hvorfor er det IKKE greit å spise hunder og katter, men greit å spise alle andre dyr? Fordi hunder og katter er søte, men ikke grisen og kua? Det der irriterer meg så sykt mye! Dumme folk. Det er på ingen måte verre å spise nusselige hunder og katter, enn det er å spise andre dyr. Kuer, griser og sauer føler frykt, sinne og glede, de også.

  222. Seriøst, har du ingenting annet å blogge om? det sårer mange å se sånt. har du lyst på sånn blogg?

  223. hvorfor i helvete skriver du sånne innlegg når du selv sier det er grusomt? det er ikke akkurat så veldig hyggelig og kommeinn på bloggen din som fast leser og ser faktisk 2 innlegg om dette, moe du vil oppnå med det kanskje?

  224. jævla idioter de er jo faen meg så dum. Et lite barn på 3 ser at det der er feil. hvorfor klarer ikke styret i et HELT LAND å se at det der er galt???

  225. kommentaren av fuck deg er den teiteste jeg noen gang har sett i mitt liv, sykt bra du skriver om sånt, jeg vil gjerne hjelpe! om du finner en måte, si ifra !:)

  226. Det er såååå bra att du skriver dette her, dette må tcmn lese, hun som ikke bryr seg! før var tcmn min favoritt blogger,men ikke nå lenger,jeg ble så sur av det innlegge hun skrev om jakka si.. men du har samme meninger som meg om dyremisshandiling, å jeg er så eni i alt du skriver,du er min favortitt blogger sophie!

  227. Jeg er selv utrolig engasjert i dyrevern og slikt og jeg er helt enig i det du skriver. At det går ann å gjøre noe så forferdelig mot små uskyldige dyr. Skjønner ikke at myndighetene gir de lov. Håper det blir slutt på dette i nærmeste fremtid. Det er jo helt jævlig

  228. Har ikke ord. Ord er vel heller ikke det som er det man skal bruke her. Man skulle faktisk brukt grov vold mot sånne mennesker som styrer sånt. Jeg kjenner hodet mitt eksploderer av sinne snart.

  229. Du kan foreksempel gå til media, skrive ett leserinnlegg om dette til en avis som meste åarten leser. Du kan starte en side på facebook osv 😀
   Det kan være en god begynnelse !

  230. Dette er jo fryktelig! Tårene drypper som faen no.
   Fatter ikke at de virkelig greier å ta livet av mange stakkars dyr! Når æ ser på det her har æ egentlig bare lyst til å løpe til min hund å kose med henne. De er jo jævla dyre mordere!

  231. huff, noe så grusomt! forstår ikke at noen har hjerte til og gjøre noe slikt! nå som du har litt “makt”i landet, kan man si – ville det kanskje vært noe smart av deg om du gikk til media med dette, å fikk folk til og åpne øynene! Gråter av å se på di stakkar dyra!

  232. Kan du pliis kutte ut å blogge om ditta der!?
   Fordi det er så jævlig trist, og jeg har så lyst å hjelpe dem, men det er ingenting jeg kan gjøre !

  233. Enig med at dette her er helt grusomt, men jeg skjønner ikke hvorfor du drar opp dette med Canada Goose? Pelsen på de EKTE jakkene er fra Coyoter (prærieulver) og ikke hunder og katter, så jeg ser ikke helt sammenhengen der?

  234. norge og andre land er like ille spør dere meg. ;/
   måten de dreper dyrene på like ille.
   så forstår ikke hvorfor vi skal snakk om japan når vi er like ille seg. 🙁

  235. Nei uff… Dette blir for mye for meg. Jeg greier ikke holde tårene inne. At det går annn! Når jeg leser om sånn kjenner jeg et så stort stikk i hjertet mitt at jeg begynner å grine… Jeg blir så sint og lei! Du skriver virkelig bra, Sophie! Sender VIRKELIG alle mine tanker de stakkars livene. jeg vet de fleste ikke kommer til å lese gjennom dette, en liten 14 åring….
   Men Jeg for min del folkens, syns det er bra Sophie blogger om dette. For de som syns hun er en soss, fjortis, ja du skjønner, her fikk jeg et mye bedre inntrykk av henne! 🙂 dessuten er det bra hun får oss til å tenke på noe annet enn at vi har bad hair day, klær som ikke passer sammen, at ikke stilen ble såå bra, at det ikke er mer mascara and so on. OM JEG HADDE KUNNET, VILLE JEG REDDET ALLE DISSE DYRNE OG TATT DEM MED TIL ET FANTASTISK STED HVOR DE FIKK DET PERFEKT! MEN DET GÅR NOK IKKE, JEG ER INGEN SUPERMANN, IKKE RIK NOK OG BARE 14 ÅR!
   Takk for meg. Go natt!

  236. herregud, dette her er helt forferdelig. får tårer i øynene, jeg er fult og helt imot dyre mishandling.

  237. Har du prøvd å se saken på “dias” side? Folk sulter og er fattige pga de ikke har penger og hvis du stopper dette uten å tenke på “arbeiderene” så er så er jeg sikker på at man ødelegger for dem. Det er japan, jordskjelv, flommer osv ødelegger byen deres og det koster penger å bygge opp dette. Noe ting må gjøres for å at de skal greie å overleve. Synes sjøl at dette er grusomt men, det eneste vi / dere kan gjøre for å få stoppet dette er penger egentlig. og jeg er 100% sikker at 9/10 av de som jobber med dette ikke går rundt å smiler og ler av å drepe dyrene. Skyld, Samvittighet, osv. De lever med det, men de har ikke noe valg hvis de skal få mat på bordet. Så, se det fra dias side, og det eneste man kan gjøre for å stoppe dette er å få sendt de penger, og hvis det er så mangen som driver med dette så er det BARE til å begynne.

  238. Nå må man ikke feie alle under en kam fordi selvom dette er noe helt forferdelig som skjer i Japan betyr ikke at Japan er et helt forferdelig land. Dyrplageri er grusomt og dette burde de få slutt på, men dette er ikke en grunn til å si at man vil aldri dra til Japan, da er det i hvertfall mye en går glipp av 😉
   Pluss at hvis du skal si dette om Japan så kan du vel si det samme om andre land også? Foreksempel at man vil aldri dra til visse stater i USA fordi de ennå har dødsdom, noe som er helt feil og inhumant! Eller så kan man si at man aldri vil dra til Tyskland pga det som skjedde under andre verdenskrig, som også blir helt utrolig feil å si. Poenget mitt er at alle land har sine svakheter og man skal ikke si at hele landet er forferdig bare fordi de har noe grusomt der. Man skal ikke lete lenge før man finner forferdelig ting som skjer i Norge heller og der bor jo vi..

  239. Jeg skjønner godt at folk reagerer på dette, men vi i norge er ikke akkurat bedre, selv om vi ikke selger hunder og katter har vi enda andre dyr som også blir drept når de har vært for lenge til salgs, spesielt hamstere, kaniner osv. Og hvem vet vel hvordan de blir drept? Greit vi ikke kveler dem med forskjellige stoffer, men som sagt vet vi ikke hvordan de blir drept i norge.
   Og jeg må si meg enig med amalie, å feie alle under samme kam er helt feil, og det finnes mye verre land enn Japan når det gjeller dyreplageri. Å når du sier du ALDRI vil dra til Japan pga dyreplageri kan du like godt si at du aldri vil dra ut av Norge, for det er dyreplageri i alle land, uansett om du vil eller ikke og uansett om folk vet om det eller ikke.

  240. Hei. Selv har jeg hatt både 2 katter og sikkert 6 hamstere. Så jeg bryr meg veldig mye dyr og hvordan de blir behandlet, og jeg synes dette er helt forferdelig. Jeg synes ikke det er slik det burde være, og det er helt utrolig at mydighetene tillater dette og at mydighetene får lov til å tillate dette. Men dette skjer jo ikke bare i Japan. Det skjer i mange andre land også og jeg vet at i Norge for eksmpel så avliver de både hamste, fugler, rotter mm. etter at de har vært i butikken i noen månder. Selv om de kankje ikke blir avlivet på en like brutal måte, så er jo det som skjer her i landet nesten like ille.
   Jeg forstår også at det er mange som ikke bruker pels på grunn av vilkårene mange dyr er under i pelsproduksjonen, men noen av de verste pelsprodusentene er også i Norge, eller var i Norge, for mange er nå blitt lagt ned. Det synes jeg er bra, for mishandling av dyr er det verste jeg vet. Selv bruker jeg pels, jeg har canada goose jakke og synes ikke det er noe ille. For de fleste som produserer pels gjør det ikke på ulovelig vis, og det er laget et veldig dålig bilde av pels-industrien på grunn av de produsentene som virkelig har gjort det på et grusomt vis. Så det jeg prøver å si er at man kanskje skal se litt på hva som skjer i Norge før man sier at andre land gjør ting så mye verre!

  241. Nåkka av det dær, e vet før å få ned bestanden av laushunder å katter, di gjør det jo faktisk på en human måte, dær dyrene ikke lid eller pines til døde, så ser egentlig ikkje nåkka “grusomt” med det, kan tenkte deg hvor jævlig det hadder vært, hvis det ville være 20 laushunda gåanes rundt i harstad by?… think i got a point there ^^,

  242. oi, nå renner tårene her! Helt grusomt,håper en gang alt at sånt kan bli forbudt! fyyyyyfaaaen, jeg blir bare så sur å lei meg på en gang!

  243. Ja det er helt GRUSOMT! Jeg hater dyreplageri!! :'( jeg vil gjøre alt for å få slutt på det.og synes det er bra at du bryr deg 🙂

  244. Ærlig talt, er dette ekstraordinært?
   25.000 folk dør av sult hver dag, 4 milliarder lever på 20 kroner om dagen, men om det er unntak av en lov i ett land du ikke har en tilknytning til er det plutselig hands down. Wow. Vær stolt.

  245. Fy faen!… Skulle ønske jeg kunne gjøre noe med dette! Føler meg nesten litt hjelpesløs som ikke har mulighet til å gjøre noe…
   Får så vondt inni meg. Blir rett og slett forbanna

  246. Ah, ENDELIG en toppblogger som faktisk har litt mellom øra! Utrolig flott at du skriver om saker som dette, fortsett med det! 🙂 Det er mye du kan gjøre i den posisjonen du er i, du kan f.eks prøve å inngå samarbeid med dyrevernsorganisasjoner. Også vil jeg bare få påpeke hvor KVALMT det er at folk hyler og griner av at hunder og katter blir behandlet på denne måten, men rev og mink? Det er liksom ikke så farlig.
   Og til dere idioter som bruker barn i Afrika som et slags skjold mot å gidde å bry dere: DET ER FAKTISK FULLSTENDIG MULIG Å STØTTE FLER ENN EN ORGANISASJON, OG BRUKE TIDEN SIN PÅ HJELPE BÅDE MENNESKER OG DYR. Arg, virker som om folk pokker ikke skjønner at man kan engasjere seg og brenne for mer enn èn ting her i verden. Stå på Sofie!!

  247. Kjempebra at du engasjerer deg for dette! Sitter faktisk med tårer nedover kinnene akkurat nå.. At noen har hjerte til å gjøre noe så grusomt og uvirkelig!! At de har en uke på seg før de dør er bare helt SYKT.. Har selv en katt og en hest og har hatt mange andre dyr og skjønner ikke at det går ann og behandle noen dyr sånn..
   Hitler gasset ned mennesker i 1940.. Dette er 2011 og de gasser faen meg ned dyr?!!! Kjenner jeg blir så utrolig irritert, sur og lei meg..
   Håper du virkelig finner en organisasjon av noe slag, for dette går virkelig ikke ann..

  248. FYFAEN! Stakkars små uskyldige dyr!
   Hvis du finner noen organisasjoner som jobber mot dette, kan du skrive om det da og linke til dem?

  249. Dette er helt sykt! Tårene begynte å renne etter å ha lest dette innlegget.. Det at noen i det hele tatt kan ha hjerte til å gjøre noe sånt mot noe så uskyldig er ikke til å tro. Har skrevet under på underskriftskampanjen også, og håper at det kan være en start på slutten av dyremisshandling i verden!

  250. Herreguuuuuud. Ble helt sjokka. Fy faen.
   Ser noen av dere skriver dere “håper dette tar slutt”.. Altså, man skal få lov å håpe, men ingenting vil skje om vi bare håper. Det holder ikke. – Vi må nemmelig også gjøre noe med det. Men hvor skal man begynne?

  251. Hei, vil bare si at du har en kjempe fin blogg men, før du legger ut slike bilder hadde det vært kjempe fint med en advarsel om at bildene kan være litt ekle for enkelte. Du har jo kanskje noen litt små lesere, så da hadde det sikkert vært litt fint at de veit at bildene som kommer kan være litt voldsomme. Er bare et lite tips, ingen klaging 🙂 Synes det er kjempe fint at du blogger om slike ting

  252. Jeg ga penger til dyreforbundet i dag, og de jobber mot dyremishandlingen. Tusen takk, det er du som inspirerte meg til dette! Det er rett og slett grusomt.

  253. Neei! Jeg er helt i mot testing på dyr.
   Hvorfor tester man egentlig ting på dyr det er jo helt
   sykt!
   Jeg elsker dyr<3
   Og jeg har en søt liten hund selv så jeg føler veldig får dette!!!!!

  254. TUSEN TAKK FOR AT DU INFORMERTE MEG OM DETTE!! kommer ALDRI til å dra til japan! støtter dine meniger om dette og syns det er utrolig bra at du bruker bloggen til å skrive noe som dette <3 har nettop meldt meg inn i en organisasjon som er imot pels i Norge, på dyrevern.no, takket være deg <3!

  255. det er det verste jeg har sett!! 😮 inni helvette at folk kan være så jævla forbanna dumme? kafaen då
   og wtf skjer med folk som kommenterer å se dette fra japenerene sin side? ja ok, det var jordskjelv der ogsånt, men ka hjelper det å gasse uskyldige huder og katter? helvette:(

  256. Jeg forstår akkurat hvordan du føler det! Jeg var selv sammen med en annen familie i en dyrebutikk i Spania, og jeg fikk helt sjokk. De hadde valper og kattunger i bitte små glass bur der, og den andre familien synes det var SÅ søtt. Jeg ble fysisk kvalmen, nå boikotter jeg blant annet dyrehager, alt som har med pels å gjøre og sminke som er testet på dyr.
   Jeg klarte ikke se på bildene du la ut engang, men jeg er klar over hvor ille det er. Veldig bra at du setter litt mer fokus på dette altså 🙂

  257. Åh, det er så trist. Nå sitter jeg her og skriker. Jeg syns det er så synd på alle dyrene, hva har egentlig dyrene gjort ? Nei.. ingenting! Stakkars dyr.. <3

  258. Det er veldig synd at de behandler dyr som dette her. Men vi må først tenke på mennesker framfor dyr. Det er tusenvis av mennesker som dør av sult,sykdommer osv osv. Men ja, stakkars dyr,men vi burde legge mer vekt på menneskeheten først.

  259. Er så bra du tar opp dette! Får meg til å gråte å se på dette, men det er viktig å ta opp det for at folk skal innse hvor ille det faktisk er. Setter stor pris på dette!

  260. Ville bare si at jeg synes det er utrolig bra at du tar opp slike ting. Du er ett veldig godt forbilde for leserne dine! Iforhold til Tcmn f.eks. Sier ikke mer om henne.
   Men uansett. Stå på Sophie! Du fortjener virkelig første plassen.

  261. Fyfaen..klarer ikke holde tårene tilbake. Skjønner ikke at folk kan være så hjerteløse og gjøre noe sånt, hadde jeg sett noen gjøre det ville jeg drept de selv. HELT GRUSOMT. jeg blir så lei meg og sur

  262. Huff, helt forferdelig…. :'(
   jeg kunne godt støttet opp en organisasjon om det hadde kommet en..
   De som driver med dette skulle bli satt i seller selv og dyra fri-

  263. Herregud! :'( Serriøst hjerteløse folk! Skjønner de ikke at dyr har følelser akkurat som mennesker, og hvis de først skal drepe dyr så ikke pin dem, hvis de MÅ gjøre det så drep dem fort.. De lider jo, nå har ikke jeg noe lite dyr, men er helt for det du sier! (og imot det ‘de’ sier..!)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg