tre ting på hjertet


 

De siste dagene har jeg påbegynt tre innlegg som jeg aldri har fullført av den enkle grunn : ser ut som et lite troll på bilder etter all treningen. Men, jeg kan jo ikke holde totalt kjeft selv om jeg ser ut som et udyr haha, så her kommer uansett en smålig oppdatering i tekstform over hva jeg egentlig har ment å fortelle dere de siste dagene.

1. Jeg har blitt andre verdenskrigs-nerd. Igjen. Kjøpte meg til og med vg + her om dagen bare for å kunne lese en artikkel om tvillinger som ble forsket på av dr. mengele, for å deretter google meg ihjel, se intervjuer med overlevende, se schindlers liste igjen. Nevnte jeg at dette var en lørdag kveld, mens andre nære og kjære var ute og festet? Jepp, slik fungerer altså denne hjernen. Vil gjerne vite om flere gode filmer (gjerne dokumentarer om konsentrasjonsleirer), om dere har noen å abefale! Blir helt kvalm av å lese om det, og å se på filmer, men vil bare ha mer, mer, mer uansett.

2. Yasin lurte meg  på trening i dag og sa at produksjonen har bestemt seg for å bytte ut 70tallstemaet, og at vi nå istedenfor skal ha ulike yrker og at vi har valgt politi. Jeg ble sååå glad og bare “YES, det er jo en bra ting, woho!!!” og så var det ikke sant.. typisk.Jeg har glemt å fortelle dere at jeg har en betennelse i leggen som kom sist uke og jeg sliter en del med det, spessielt når vi står på et bein eller hopper litt rundt. Jeg fikk fysioterapi før jeg skulle på sist fredag, men klarte likevel å mase meg til en massasje ikveld fra min kjære (massasje, taco, milkshake OG jeg fikk velge film. Stakkar bebi sier han, jeg sier ja stakkars meg og så får jeg mer trøst).

3.Jeg og Robin har bestemt oss for å begynne å se på en serie sammen, siden vi alltid diskuterer så lenge om hvilken film vi skal velge. Men å velge en serie viser seg å være TOTALT umulig for oss. Jeg gidder ikke prøve å argumentere mot en som i fullt alvor nevner “one tree hill”. Så, filmdiskusjonen er et evig kapitell her. Jeg har sagt at vi heller kan spille COD, men han tror ikke på at jeg kan og vil heller ikke gi meg en sjangse, men seriøst, husker ikke noen av dere lesere min COD-periode? Jeg gamet jo til og med mot flere av dere lesere!

NÅ har jeg fått sagt alt jeg hadde på hjertet. I morgen er det trening + filming + finne antrekk til blogawards som står planen. Må huske å puste med magen også.

255 kommentarer
    1. Se Kampen om tungtvannet på nrk. Spennede serie om en sentral hendelse under okkupasjonstiden i Norge under 2.verdenskrig.

    2. Trodde ikke du hadde tid til annet enn dansen og at du nesten ikke ser noe til Robin…? Virker som om hverdagen din går til dans og ellers bare sose rundt…

    3. Teen wolf, Arrow, Revenge, Breaking bad, Modern family oooog
      The OC! Så den sammen med eksen min 2 ganger, og jeg tror den serien kan passe de fleste egentlig.

    4. Hahaha, jeg og typen blir heller aldri enig om film.. hver gang vi skal se en film så ender jeg opp med å si “ja greit” fordi jeg gir opp, når jeg velger film så sier han i hvert fall bare nei.. Fikk velge én gang, og vi har vært sammen i over to år. Så vi også har blitt enig om å se en serie som vi kun ser når vi er med hverandre. Ganske greit siden vi er ganske like når det kommer til serier i motsetning til filmer 🙂

    5. Søte Sophie 🙂 Dere kan begynne å se Suits! Veldig bra serie. Ha en fin uke, og lykke til på fredagen! U go girl

    6. Jeg og typen har sett mange serier sammen. På netflix har du: How I met your mother, Friends, Hawaii five o, Prison Break, White Collar osv. Anbefalt

    7. Sjå Fringe! Eg har sett den serien tre gonger, og eg blir ikkje lei! Trur du vil like den 🙂 Delar av den ligg på netflix, og alt ligg på showbox 🙂

    8. Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson 🙂
      anbefaler boken videre, jeg har ikke lest den selv men den er visst veldig bra. Handler om ei som finner ut at morfaren hennes som hun alltid hadde tenkt på som morfar, hadde vært nazist under krigen og gjort masse drøyt. Syns sånt er så spennende! Ellers er jo the reader en film med samme tema, kjempefin. Men hvis du er fascinert av 2. verdenskrig lover jeg deg at du blir fascinert av Knut Hamsun også, få tak i en biografi! Masse lesestoff der ute 🙂

    9. Jeg så en film for leenge siden som heter livet er herlig (la vita e bella), og den handler om andre verdenskrig! Jeg var ganske ung da jeg så den, men mener å huske at den var ganske bra 🙂

    10. sons of anarchy, prison break, white collar, orange is the new black, blue mountain state, american horror story, supernatural

    11. One Tree Hill’s første 4 sesonger er jo kjempebra! Den desidert beste serien som omhandler det å være tenåring i USA.. og den var veldig forut sin tid da den hadde skoleskyte-episoden i sesong 3 som er en fantastisk skrevet episode!
      MEN..serien skulle absolutt ha gitt seg etter 4 sesonger, da den fortsatt hadde kvalitet, nå er den helt på tryne

    12. Se Arrow (det er litt teit til tider men veldig veldig gøy) og Flash når du kommer til sesong 3 (de seriene “hører sammen”).
      Det er lenge siden jeg har kommentert nå, ville bare si at du kjør det kjempebra med dansinga og at jeg heier masse på deg!

    13. Kan du legge ut bildet av den rosa kåpa når du får den, vurdrer å kjøpe den men er litt usikker. Den ser så sykkkt fin ut!

    14. Det finnes mange dokumentarer på netflix fra krigen. Jeg kan annbefale en som handler om den ariske rasen. Og The last nazis. Veldig bra. Handler om jakten på nazistene som fortsatt lever og at de skal stilles for retten. I en alder fra 80-100

    15. Heroes! God blanding av drama og action! Og handler om folk som har overnaturlige evner, men er IKKE sånn Batman eller Avengers typ. Jeg og kjæresten min hadde akkurat det samme problemet som dere, men så fant vi Heroes 🙂 (Den er på Netflix) Det er 4 sesonger med mange episoder, så har dere noe å se på en god stund!

    16. Saras nøkkel e en helt fantastisk film som handle om krigen! Åsså har du; gutten med den stripete pysjamasen!
      To helt fantastiske film om krigen. Æ har sjett dem fler gang å dem e like interessant hver gang!

    17. “Flukten fra Sobibor” er en utrolig bra film! Jeg er kjempe interessert i verdenskrigene og spesielt dette med konsetrasjonsleirer osv. . Coveret på denne filmen ser ut som verdens største drittfilm, den ser bare latterlig kjedelig ut. Men det er en av mine favoritt krigsfilmer, og er absolutt verdt tiden din. Den handler kort om: SS-soldater med et formål; å gasse ihjel flest mulig jøder på kortest mulig tid. Så den er veldig tragisk, lærerrik og “spennende” (blir veldig feil bruk av ord når det gjelder krig, men ja fant liksom ikke helt et annet ord for å dekke poenget mitt.)

    18. På netflix ligger det en serie om Auscwich, utrolig spennede for oss som elsker alt om andre verdenskrig 🙂 Finnes også masse dokumentarer på youtube i helt grei kvalitet 🙂

    19. Jeg og min kjæreste elsker å se Arrow sammen 🙂
      Ellers er criminal minds, bones, chicago fire, new girl og suits gode serier!

    20. Dere kan se serien Nikita. Der får du action, drama, kjærlighet, og alt i en og samme serie! Tror den hadde passet dere bra😚

    21. Dere burde se Revenge 🙂 Veldig bra serie! The Vampire Diaries og Grey’s Anatomy er også gode serier. 🙂

    22. Tidenes beste serie e uten tvil game of thrones! Du vil ikke angre.
      Fra en nordlenning til en anna 😉

    23. Så med andre ord du interesserer deg ikke for 2. verdenskrig, men bare det syke som skjedde med folk/torturen. Mye mer som skjedde i 2.verdenskrig altså..

    24. Definitivt “Flukten fra Sobibor”. Jeg har sett maaange filmer fra 2. verdenskrig, men denne er definitivt den som har gitt mest inntrykk. Anbefales på det sterkeste!

    25. før Robin kommer hjem fra hvor han har vert så må du spille COD og vise han hvor mange du har drept. Kanskje han spiller med deg da… Se på breaking bad (serie) eller Mac and devin go to high school (film).

    26. Anbefaler deg å besøke konsentrasjonsleirene! Du kan feks dra til Krakow i Polen, veldig bra shopping og fin by, så ligger Auschwitz og Birkenau konsentrasjonsleirene like utenfor 🙂 Du kan og besøke Saltgruvene mens du er der. Ellers kan du dra til Berlin og dra i Sachsenhausen der flest norske var fanger, og Ravensbruck som var en kvinneleir. Og du må ta en tur i Stasifengselet. Har selv vært alle de stedene for snart 5 år siden på klassetur og skal uten tvil tilbake igjen nå som jeg er litt eldre. En opplevelse for livet! Og mens du er i Tyskland anbefales Tropical Island, et innendørs syden/badeland der man sover i telt under et gigantisk “solarium”. Hadde vært veldig kjekt å høre om din tur dertil 😀 Selvfølgelig etter du har vunnet hele Mitt Dansecrew hihi 🙂 Klem!

    27. Hvis dere skal se en serie sammen anbefaler jeg scandal! Er så syyykt spennende og litt skummelt. Handler om det hvite hus og en gruppe advokater, konflikter, mord, the government og blabla som jeg egentlig ikke er så interressert i, men denne serien assa. Helt fantastisk

    28. Dokumentaren auschwitz
      Boy with the striped pyjamas
      The last train to auschwitz
      The diary of anne frank
      Playing for time
      Out of the Ashes
      The night porter
      The devil’s Arithmetic.
      Æ har sett alle disse å dæm e å anbefal:)

    29. The boy in the striped pyjamas, Saras nøkkel og Anne Frank e de mest fantastiske filman æ har sett! Vanvittig røranes.Anbefal dæm virkelig på det sterkeste!

    30. Åh, vi er tydeligvis helt like på det å være sykt opphengt i 2. verdenskrig. Faktisk nesten det eneste historiske jeg faktisk kan lese om i evigheter uten å gå lei. Var også på auschwitz med klassen, og vi lærte utrolig mye før reisen, så også filmer.
      Vil anbefale gutten i den stripete pysjamasen (forbered deg på å griiine), pianisten – helt rå, ganske moderne film, og livet er herlig, som nevnt over.
      Alle disse er utrolig bra, og jeg vet du blir å lære enda mer!
      Klem fra fast leser siden starten <3

    31. Et spørsmål til deg, godeste Sophie Elise! Hvordan er det å kysse med all restylanen i leppene? For deg, og for den du kysser? Haha, høres kanskje frekt ut, men jeg lurer fordi jeg lurer. Blir leppene harde, myke eller er det som før? Håper du svarer <3

    32. Meg og typen ser Game of Thrones! Anbefaler sykt at dere ser den i lag! Dere MÅÅÅÅÅÅÅÅ se den serien! Ligger på HBO Nordic 🙂

    33. Har ikke lest kommentarene, men pengemynteriet i Sachenhausen (?) er verdt å få med seg! Generation war (husker ikke hva den heter på norsk, men den er på netflix) er fiction, men så utrolig bra! Er også 2. Verdenskrig nerd, hehe!

    34. Har dere sett imitation game? Hvis ikke kom dere på kino!
      Har du sett pianisten? Eller livet er herlig? Anbefales
      Serier jeg anbefaler: pretty little liars, mentalist, Nikita, Orange is the new black, hotel i særklasse og United states of tara.
      Hvis dere vil game så anbefaler jeg å laste ned steam eller origin. Der kan dere prøve mange gode gratisspill. Tester ut noen som heter Firefall for tia selv. Og det digge med steam og origin er at alt lagrer seg på konton din. Både gratis og kjøpte spill. Så om du brått får ny pc, så trenger du bare å laste ned spillet på nytt isteden for å ta vare cder og installere og drit.
      Håper betenelsen snart går over. Lykke til videre med både dansing og serievalg 🙂

    35. Serietips:
      – The Vampire Diaries
      – Modern Family (!!!)
      – One tree hill
      – The OC
      – Life unexpected
      – Dexter
      – Glee
      – Weeds
      – Suits
      – White Collar
      – Castle
      – The Originals
      – BMS
      – Gossip girl

    36. på NRK så ligger det mange dokumentarer om 2. Vk. Veldig spennende! Har sett så utrolig mange 2 vk filmer og syns det er så spennende! Er glad for at det finnes flere jenter enn meg som syns sånn er spennende! Pearl harbor er også en veldig fin film og som viser angrepet fra Japan. Anbefaler også imitation game. Er litt mer bak fasaden og får ikke se så mye krig men heller hvordan England klarte å minske krigen med 2-4 år og hvordan de reddet 14 millioner mennesker 🙂 jeg kan også en del om 2vk så bare å spørre hvis du lurer på noe 😃
      Serier du og typen kan se på så er det BMS, drop dead diva, hart of dixie( da må du ha amerikansk netflix da) var de jeg kom på nå :p

    37. Dersom du er interessert i krig: Les Unbroken, helt syk bok!
      Og av serier så MÅ du og Robin se Lost sammen! Eeeeeelsker den serien, og jeg tror du har hjerne nok til å “skjønne” den, og elske den. Enkelte liker den ikke fordi de ikke har noen dypere forståelse, men den er altså bare så bra dersm man har det! Ellers så kan dere jo kjøre på med American Horror Story – helt annen sjanger, og litt ekkelt, men råbra. Orange is the new black er sykt bra, men skikkelig jenteserie, så det spørs hvorvidt din kjære gidder det!

    38. Anbefaler deg å se den franske filmen “La rafle”. Fineste filmen jeg har sett om 2. Verdenskrig (og jeg har et lite oppheng selv ). Og “sophies choice” med Meryl Streep. Den er litt annerledes, men sykt bra og fin 🙂

    39. Dexter er nok den desidert beste serien jeg noen gang har sett. Når dere først har sett de første episodene, vil det bli helt umulig å stoppe. Jeg lover. Den er så utrolig spennende og bra, og ikke minst veldig annerledes fra de fleste andre serier! Og samtidig realistisk. Jeg var selv skeptisk i begynnelsen, som jeg er til alle serier, men Dexter var virkelig noe for seg selv… Selv for meg, som er utrolig kresen på serier og filmer! Anbefaler den virkelig.

    40. Vi var på hvite busser-tur på videregående, og så en film med Daniel Craig, “Defiance” tror jeg den het. Veldig bra! Det var også en annen kortfilm om noen som rømte fra en konsentrasjonsleir, men husker ingen skuespillere eller navn dessvere.

    41. Syns selv slike dokumentarer er veldig interessante! Selv anbefaler jeg dokumentaren Auschwitz. En bra serie må være Revenge! Helt sykt bra 🙂

    42. Det med andre verdenskrig er utrolig spennende, så nå må jeg bare nevne at jeg har besøkt 3-4 konsentrasjonsleirer. Dette for litt over et år siden. Det var så utrolig sterkt! Klassetur med 10. klassen jeg gikk i. Vi var i både Polen og Tyskland. Besøkene var virkelig verdt alle pengene, og flinka meg (neida) fikk lese opp et dikt under en seremoni vi hadde i en av leirene. Dette var fordi læreren min elsket diktet (som var en skoleoppgave om krigen) så høyt. Fikk toppkarakter og!

    43. Vil anbefale deg The Piano til 2. verdenskrig film, kjempe sterk men også veldig vakker. Basert på en sann historie 🙂 Har selv sett den flere ganger

    44. jeg og kjæresten min ser på Prison
      Break!! Anbefales:-) beste serien begge har sett før! Andre gangen han ser den og forresten;)

    45. Hvis dere ikke har sett LOST så anbefaler jeg å se det! Jeg og kjæresten min har begynt å se det, selvom han har sett det før. 🙂

    46. Overrasket over at ingen har anbefalt disse to.
      Defiance
      Sophies choice
      De må du rett og slett se. Defiance er basert på en sann historie. Lurer på om den andre også er det.

    47. The Borgias og the Tudors! Historisk, spennende, sexy, krig, vakre kjoler, skinnbukser og intriger.

    48. For å forstå andre verdenskrig kan det være interessant å se litt fra første verdenskrig og mellomkrigstiden 🙂 spennende temaer som viser hvordan nazismen kunne oppstå.

    49. Skal du se EN film om holocaust, så har du “Shoah”, en 8/9 timer lang film med intervjuer av overlevende og andre som opplevde dette.

    50. Om dere miker spenning og at det er mye å følge med på, anbefaler jeg Orphan Black på det steerkeste! Det er sykt, sykt bra, og også ganske skummel, altså perfekt for armkos:) Anbefaler også Lie to me, som handler om en psykolog i FBI som er ekspert på å se på folks kroppspråk om de lyver. Veldig bra, og man kan se enkeltstående episoder. Orphan black er best da, uten tvil!

    51. i sommer møtte æ en mann rundt 90 år som va med i krigen! Han satt som fange i flere konsentrasjonsleire, inkludert de to kjente i polen (som æ ikke vet kordan skrives he he) han kunne fortelle mye spenndandes fra den tida, å fikk tilogmed se nummeret de tatoverte på alle fangan. Det va spessiellt! Han skreiv iallefall en bok som hete fanget, å den vil æ råde dæ til å lese. Fantastisk bok! Han kommer fra son, bare et stykke unna oslo, så om du e helsig kan du jo igså prøve å ta kontakt med han å høre om du kan møte han. Han e ofte med på klassetura på de hvite bussan for å fortelle historien sin. Æ møtte han via bestefar, men han hete iallefall Alt m. Knudsen 🙂

    52. BAND OF BROTHERS! Da får du en skikkelig bra serie sim handler om 2.verdenskrig (konsentrasjonsleirene er også med). Hver episode kostet like mye som en spillefilm. En del kjente skuespillere er med:)

    53. Ser flere har nevnt serien Auswitch som ligger på netflix, men den er kjempebra! Selvfølgelig er den fæl, men den går veldig i dybden og tar hele historien fra a til å! Synes faktisk at det er veldig dumt at den ikke blir brukt i undervisningen før disse skoleturene til Polen 🙂

    54. filmtips: fury, difiance, der undergang, falskmynterne i sachsenhausen, krigens unge hjerter. si fra om du vil ha flere! jeg er helt vill etter krigshistorie og sitter nærmest i transe når jeg ser på film. det er så fælt og skummelt, ekkelt og grusomt – men det facinerer meg så masse at jeg vet ikke hva.
      skulle veldig gjerne likt å bli kjent med deg. du er så bra menneske.

    55. Hei 🙂
      Leste nettopp en bok av Kristin Harmel som heter “så lenge det er stjerner på himmelen”, hvor Hope reiser til Frankrike for å finne ut hva som skjedde med familien til bestemoren under krigen.
      Ellers er Mary Ann Shaffer med “Gurnsey forening for litteratur og potetskrellpai” en veldig søt bok om hvordan krigen var på den lille øya Gurnsey.
      Av filmer så er Falskmynterne i Sachenhausen, der Undergang og Max Manus gode filmer.

    56. Hvis du ikke har sett Band of Brothers er det bare til å glede seg! Dyster, dyp og god serie om en patrulje/tropp under 2.verdenskrig. Den beste serien jeg har sett, og ble nå fristet til å se den enda gang… 😊

    57. Godt vi er to 2.VK-nerds! Det er så utrolig mange spennende historier! I dag er det minnemarkering for holocaust. 70 år er gått siden sovjetiske soldater frigjorde Auswitch (kanskje noe å skrive et innlegg om? 🙂 ). NRK2 sender en dokumentar i kveld om nettopp dette 22.50! Ellers anbefaler jeg å se serien Auswitch. På lørdag gikk det en dokumentar om Winston Chruchill på NRK2, den var også veldig interessant. Også må du se Fury og The imitation game – de var veldig bra på hver sin måte, men ikke så mye konsentrasjonsleir inni bildet…
      Takk for meg og lykke til med dansingen, flinke Sophie 😀

    58. Æ anbefale dæ å se ”The boy in the striped pyjamas”! Helt vanvittig bra film om konsentrasjonsleir og vennskap!

    59. Holaa! Ikke helt temaet til innlegget ditt, men jeg har et spørsmål. Hva heter den klinikken i Spania du hadde tenkt å operere nesa di? Jeg vil også gjøre det og nå har foreldrene mine kjøpt seg leilighet i Malaga.. Så tenkte det var jackpot å ta oppholde der. Men er den klinikken i nærheten av Malaga ?

    60. Jeg vet at du sikkert ikke blir å se denne kommentaren, men jeg vil anbefale den pearl harbor, dette er en film da japanerne ble redd for at USA skulle gå til krig, så de bestemte seg for å styrte kaien(hvis man kan kalle det det). Den er kjempe bra, og et pluss, de som spiller hovedpersonene er ganske kjekk.
      OG ulike serier dere kan se, er The vampire diaries, Grey’s Anatomy og pretty little liars
      OG jeg håper at det går bra med deg, og kos deg videre 🙂

    61. GIRLS. Det er serien sin det 🙂 den er kanskje noe irriterende til tider men en av characterene (Adam Sackler) gjør opp for det, han er bare drømmemannen as!

    62. Vil bare fortelle noe random som skjedde på skolen idag, du vet den gangen du var i afrika tror jeg det var eller var det når du skulle passe løveunger. Da skrev du et innlegg der du skrev sånn “visste dere at mennesker er flinkere til å tilpasse seg forskjeliige steder enn dyr” eller noe sånt. Haha vi hadde noe om det på skolen så rakk jeg opp hånda og sa det pga husket at du hadde skrevet det, også var det riktig og jeg fikk positiv respons fra læreren 🙂 😀 aå takk, lærer/nerd Sophie haha

    63. Jeg tar et emne på UIO nå som omhandler massedrap og politisk massevold. På pensum der har vi en 9(!) timer lang dokumentar om Holocaust som heter SHOAH. Den er fra 80-tallet’ish så den er ikke i topp kvalitet rent billedmessig. Men innholdet er virkelig verdt vær eneste time. Anbefaler deg også å lese “jeg var dr. Mengeles assistent av Miklós Nyiszli. 🙂

    64. Har ikke sett hele dokumentaren selv enda, men har sett halve og Anna Edwin anbefalte den for en stund siden; Auschwitz: Inside the nazi! Virker veldig bra så langt, og spesielt om du er interessert 🙂

    65. Jeg og typen har fått helt dilla på en serie som heter Sons of Anarchy! anbefaler den på det sterkeste!

    66. The pianist og The reader er veeeldig bra filmer som er basert på samme historier fra ww2! Hvis ikke har netflix dokumentarer om 2 verdenskrig, Auschwitz osv 🙂 men anbefaler spesielt The reader!!!

    67. Anbefaler boken “Jeg var Dr.Mengeles assistent”. Har lest den fem ganger nå, og blir aldri lei. Den er rett og slett rett på sak, og grusom..

    68. Sophie, vær så snill å se på bildet i dette innlegget: ser du ikke hvor skeive vippene dine er? Hver gang du har på falske øyenvipper, så sitter de noenlunde riktig på det ene øyet ditt, mens på det andre står de rett ut og henger de bare fast på midten.. Hvorfor gjør du alltid det? Hver eneste gang, og det gjør at du blir helt skeiv i ansiktet. Jeg sier dette for å hjelpe, fordi jeg liker deg. Se på dette bildet og se hva jeg snakker om!!!

    69. Spartacus serien e dritrå underholdning før både deg å typen, den ligg på bla netflix 🙂

    70. Se gutten i den stripete pysjamasen! Det er ikkje en dokumentar, men den viser likevel hvordan noen hadde det under 2. Verdenskrig 🙂

    71. Vess du virkelig intrisser deg før andre verdenskrig å ikke bære selve konsentrasjonsleiran så burde du se “andre verdenskrig i farger” der du lær utrulig mye om mange av angrepan å alt, veldig interessant!!

    72. One tree hill er jo den beste serien som er!! Ellers har vi jo breaking bad, american horror story, frustrerte fruer, prison break, gossip girl, sex and the city, true blood, vampire diaries, game of thrones!!, modern family, greys anatomy. Alle disse seriene er gull verdt!

    73. Se Anne Frank – The Whole Story. Du må ikke nødvendigvis ha en tilknyttning til Annelies, men der får du hele hennes historie samt tiden i Bergen-Belsen (konsentrasjonsleir like ovenfor Auschwitz). Utrolig flott film, dog den varer en stund. Jeg personlig strigråt gjennom den siste timen.
      Ellers finnes Mein Kampf, og den er også veldig bra. Har en god del dokumentarerfilmer fra både 1 og 2 verdenskrig hjemme. Har en serie på 15 filmer, men husker ikke hva de heter akkurat nå.
      Når det kommer til serier ville jeg anbefalt Sons of Anarchy. Gi det en sjanse (typ 1-3 episoder), den er ufattelig bra. Dersom dere er interessert i komedie ville jeg gått for Modern Family.

    74. Hei Sophie. Har prøvd å få kontakt med deg gjennom epost og kommentar feltet, men har ikke lykkes. Prøver en siste gang i håp om at du leser dette og forhåpentligvis kan svare meg.
      Jeg har prøvd å kontakte flere bloggere, men 0 respons. Bestemor(65) har fått diagnosen ALS, og hun er nå lammet i halsen og 0 stemme, hun er også verre til å gå. ALS er den verste nervesykdommen man kan få, og alle musklene i kroppen dør. forventet levetid etter diagnosen er 2-5år.Dessverre er det ganske mange som har denne sykdommen, og det finnes ingen kur:'( Vi trenger hjelp og støtte for at vi skal få forsket på denne sykdommen og finne en kur.Jeg når ikke ut til mange, men det gjør dere bloggere. Alt jeg spør om, er om du kunne skrevet et innlegg om å støtte ALS forskningen i Norge.
      Blir så lei meg over å se alle innleggene om mote og sminke til toppbloggerne, når dere kan nå ut til så mange og virkelig gjøre en forskjell for mennesker som er syke.
      Om du vil lese om ALS kan du gå inn på: http://alsnorge.no/stott-oss/
      Kontonr er 1207.25.02521
      Hilsen bestemors jente <3

    75. “Der untergang” og “Pianisten” er to filmer som er verdt å se når det gjelder 2verdenskrig. Ellers er Prison Break en superbra serie, får ikke nok av den og sett alle sesongene minst 2 ganger hver. Beste serien- Ellers har du jo How i met your mother, Sex and the city osv.

    76. Begynn å se Dexter! Jeg har blitt helt hekta nå! De første episodene var ganske så kjedelige, men når jeg kom til episode 6 ble det plutselig sykt bra! Anbefaler den virkelig 😀

    77. Se Band of Brothers! Virkelig en gripende kortserie fra 2. verdenskrig. Både jeg og kjæresten satt og grein og grein! Beste serien jeg har sitt i mitt liv.

    78. Denne filmen handler ikke om 2.verdenskrig, men om apartheid og er faktisk veldig interessant og kjekk. Den heter goodbye bafana og handler om mandelas opphold på robben island 🙂 verdt å se!

    79. Det ligger en haug med dokumentarer, filmer og intervjuer på YouTube! Bare å søke litt spesifikt om det er et spesielt tema om 2VK du ønsker, så finner du det lekende lett 🙂 Må bare nevne at jeg er så lettet for at jeg ikke er den eneste som er slik – jeg også sitter heller inne og leter etter dokmentarer osv. Og 2VK er jo så uhyre spennende, og jeg elsker å lære mer om… Vel alt (nesten) via dokumentarer osv 🙂
      Dere kan jo kanskje se <> sammen? En seire jeg personlig elsker, og er perfekt for både jenter og gutter! 🙂 Lykke til på trening, gleder meg til fredag!

    80. Dere burde se Stalker! Første gang kjæresten og jeg har klart å følge med på en serie sammen. Er thriller, og sinnsykt spennende.

    81. Hvis du vil ha en serie som funker for både deg og kjæresten anbefaler jeg virkelig Prison Break, White Collar og Suits. Ser det er flere som har skrevet disse, me de passer virkelig perfekt for et kjærestepar 🙂 ANBEFALES!!!!

    82. The Wave er veldig spennende. Det handler ikke direkte om andre verdenskrig, men tar utgangspunkt i et (ekte) eksperiment på en ungdomsskole som viser hvordan folk i det hele tatt kan påvirkes til å bli med f.eks naziorganisasjoner.
      Har sett en kjempegammel versjon fra 80-tallet, som var bra, men det har kommet ut en nyere tysk versjon som jeg ikke har sett. Skal visstnok være veldig bra.

    83. What? han vil se one tree hill men du vil ikke? Det er den beste serien du noensinne kommer til å se, og dette kommer fra en som har sett mange serier. Stakkars deg sier jeg bare, hvis du kommer til å leve livet uten å ha sett den serien

    84. Du burde sjekke ut Night and Fog (1955). Forholdsvis kort dokumentar, men man får se mange av konsentrasjonsleirene og hvordan ting fungerte i disse leirene. Også burde du absolutt begynne å se på Shameless (den amerikanske versjonen er best) Den serien er altfor rå! Og Skins er veldig bra! (da burde du se den engelske versjonen)

    85. Er også veldig interessert i 2. Verdenskrig, og for en stund siden så kjæresten min og jeg en serie om Auschwitz på netflix som var utrolig spennende! Fikk lære ekstremt mye om ting man aldri hører på skolen, feks hvor mange leirer som faktisk fantes og hvilke andre alternativer de brukte for å få drept flest mulig. Sykt, men spennende! Vi besøkte også Sachsenhausen i fjor sommer da vi var i Berlin 🙂

    86. Hei Sophie!
      Lurte på om du har en tannlege/klinikk å anbefale i Oslo med tanke på bleking av tenner? 🙂
      Karoline

    87. Vil anbefale Band of brothers, den e litt langdryg i starten, men en kjempe bra serie. Er en som forteller om krigen, å er bassert på en sann historie😊

    88. Anbefaler virkelig Kampen om tungtvannet. En serie om sabotasjeaksjonen under andre verdenskrig som hadde som mål å stoppe produksjonen og utsendelsen av tungtvann.
      NRK har fått med dyktige skuespillere, og klarer å fortelle historien bra uten for mye unødvendig “amerikansk” action.

    89. Mtp film; Life is beutiful.
      Fineste filmen jeg noen gang har sett. Handler om en jøde som havner i konsentrasjonsleir, og sønnen blir smuglet med inn. Deretter prøver han å gjøre alt om til en “lek” slik at gutten ikke blir redd.
      Helt fantastisk. Scoret 8,6 på imdb 😉

    90. Pianisten med Adrian Brody, Band of Brothers (sett den 10 ganger) og the Passific.
      Holocaust serien fra 70 tallet med Meryl Streep er også kjempe bra!

    91. Så episoden av Oljebarna som kjæresten din er med på, og har bare et ord: FLAUT. Altså, hvor gammel er han? For noen verdier han har 🙂

    92. Hvor i all verden ble det av alt dramaet? Det var jo verdens undergang for en dag eller to siden, så ille at om du hadde kunnet hadde du “flyktet” hjem til mor eller reist ut av landet? og så er alt helt greit likevel, bortsett fra overtrent muskel.

    93. “krigens unge hjerter” (“generation war” på engelsk) – verdens beste, tristaste, sexye, spennande serie om 2. verdskrig. elles vil eg anbefala “pianisten”, “max manus”, “saras nøkkel”, “holocaust”, “the reader” og “kampen om tungtvatnet” på NRK 🙂

    94. Se Orange is the New Black, eller Wentworth. Begge handler om kvinnefengsler, elsker de! Nettopp begynt å se den sistnevnte,

    95. Band of brothers anbefales på det varmeste. Utrolig bra serie. Ikke så mye om konsentrasjonsleirene selv om det er litt om det også, men en veldig spennende historie fra 2.verdenskrig!

    96. Gutten i den stripete pysjamasen anbefaler jeg vis du vil se en film ifra 2. verdenskrig. Det er en veldig rørende film. <3

    97. the last Nazis(utrolig spennende faktisk!), falsmynterne i sachsenhausen, der untergang, the double headed eagle, hitlers G.I death camp, forgiving dr. mengele, the goebbels experiment,no place on earth, the unknown soldier på netflix (både norks og amerikansk netflix da)
      er tidenes andre verdenskrig nerd til tider selv, haha 🙂 Anbefaler deg også å lese Saras nøkkel, den er bra!

    98. Hehe.. glemte en ting.. Du og Robin burde også prøve å se på Castle. Det er en veldig bra serie 😉

    99. DU MÅÅ SE BAND OF BROTHERS- fantastisk serie fra 2. Verdenskrig med FANTASTISKE skuespillere!!!! (Jeg kommenterer aldri blogger, men kan ikke la deg gå glipp av denne serien, så det sier litt..)

    100. Anbefaler virkelig en film om tiden etter andreverdenskrig som heter “Lore”. En av de beste filmene som jeg har sett på lenge.

    101. Har andre yndlingsfilmer, alikavel vil jeg anbefale prison break, en serie med en mer spennende avslutning på hver episode enn den finner du ikke

    102. Hvis kjæresten min hadde foreslått å nerde OTH hadde jeg følt meg heldig!
      Men dersom dere vil nerde en annen serie sammen, anbefaler jeg Breaking Bad. Virkelig verdt å se.

    103. du burde se “krigens unge hjerter”. den ligger på netflix, og er en av de beste seriene jeg har sett!
      I tillegg tror jeg NRK sender en dokumentar om Austwich ikveld, så den ligger sikkert på nettsiden til NRK i morgen.

    104. se The 100! dette er en sykt spennende serie som jeg føler jeg har ventet på og oppdage helt siden jeg var liten. Dette er så og si det eneste av filmer/serier/bøker jeg har kommet over som slukker tørsten etter eventyr! en fantastisk serie! om du likte “Lost” så vil du like denne også, bare enda bedre!

    105. Hei! Jeg lurte litt på om du kunne skrive generelt om tattoveringer, hva man bør tenkte på før man skal ta den osv. Jeg har en idee av hva jeg skal ta, men så er det noen ting jeg er usikker på og hvordan jeg vil ha det. Han/hun som tar tatoveringen, kommer h*n med forslag? Tegner de opp ting som kunne være kult osv? For jeg trenger litt mer forslag til hvordan jeg vil ha den, men jeg klarer bare ikke forklare hvordan jeg vil ha det til noen… hehe, om du skjønte?
      klems

    106. Dere må begynne å se Broen sammen! 2 sesonger, 10 episoder i hver sesong. Kanonbra serie som jeg tror dere ville likt, om dere ikke allerede har sett den! 🙂

    107. The 100!!!
      Herregud, folkens. Det virker som jeg og mine venninner er di første på jorden som har sett serien, og sitter alene med hemmeligheten over hvor fantastisk bra den er !
      Dette er virkelig en actionfylt, lidenskapelig tenåringsserie.. (som etter min mening knuser alt av likenende materiale på tv.) Serien finner tid 3 genereasjoner foran oss (ja, framtiden). Der realistisk nok, planenten har gjennomgått en akokolypse, og er full av radioaktivitet. Derfor bygget menneskeheten en stor romstasjon med det resterende delen av menneskeheten, og lever da i space. Problemet er bare at ressursene begynner å svekkes.. Det er ikke evig tilgang på mat, vann, oksygen osv. Noe må skje! Det ender med at 100 ‘kriminelle’ tenåringer blir sendt ned på jorden for å teste levestandarene. Så skjer det selvfølgelig en heeel masse hær.. Dette er en serie med tårer, svette og en hel masse blod. Litt heftig sex finner alltid sted.. Serien er forøvrig laget først i 2014. Så alt er heeelt nytt, og derfor den ikke har dratt sååå masse publikum (selvom den har slått alle seer-rekorder i CW siden 2010 )?? Det er så innmari rå BRA. Alle må bare hive seg på trenden. Castet er også ufattelig godt gjennomtenkt, nam legger jeg bare til. Ahh.. Det blir bare bedre og bedre jo lenger du ser. Have fun😍

    108. Serier – Person of interest og how to get away with murder 🙂
      Litt mer “voksne” serier med mye spenning.

    109. Først må jeg si at jeg digger bloggen din 😀
      Og jeg sitter å ser på bloggerne og mitt dansecrew! 😀 og du er min favoritt i begge de peogramene, og jeg håper veldig at du vinner på mitt dansecrew <3 Jeg heier på deg Sophie Elise <3 og veldig stor fan av deg 😀

    110. Gutten i den stripete pyjamasen er en av mine favoritter! Anbefales, selvom man allerede har sett den😂

    111. 2.verdenskrig tips!
      -Gutten i den strippede pysjamasen (sykt trist)
      – Imitation game (8 oscar og kom ut for noen uker siden på kino)
      – saving private ryan
      -der undertag
      -max manus
      – krigens unge hjerter
      – falskmyntene i Sachsenhausen (?)
      – defiance
      – the last nazis
      – great rads og wordwar 2

    112. Du påstår du er så nerd og historie-interessert, men du klarer fortsatt ikke å skrive bedre enn en 12-åring. Gidder du virkelig ikke gjøre den minste lille innsats? Tror du bør komme deg tilbake til skolebenken. Skam deg.

    113. du burde se the boy in the striped pysjamas!! Utrolig fin og trist film om en jødisk gutt og tysk gutt som blir venner gjennom gjerdet som skiller konsentrasjonsleiren fra den tyske guttens verden. Virkelig verdt å se!!

    114. Du må se once upon a time ! det er helt fantastisk for deg og RObin!!Fantstisk serie . <3 Bare prøve en episde:D!!!

    115. Anbefaler deg serien Band of Brothers. Kjempe bra serie basert på sann historie fra 2.verdenskrig hvor man følger “easy company” gjennom krig og andre rørende ting som skjedde. Også kan jeg nevne at det er mange kjekke skuespillere med i serien, hehe! Perfekt serie å se sammen med kjæresten :)! Gråt faktisk da vi ble ferdig med serien, hehe.. Ligger på hboNordic.

    116. pleier aldri å kommentere blogger. men siden jeg er super opphengt i 2 verdenskrig syns jeg du skal se livet er herlig!! om du ikke gråter litt av den filmen så vet ikke jeg!;-)

    117. hei, du kan gå inn på imdb.com og se på top 250 films. der er det ekstremt bra filmer. for eksempel inception, frihetens regn også videre.

    118. anbefaler deg å Robin å se “the walking dead”. Den ser jeg og kjæresten sammen, og begge synes den er superbra! Det er god blanding av action, romanse og drama 🙂

    119. hei! er også sykt hengt opp i andre verdenskrig og anbefaler deg å se serien/dokumentaren apokalypse! ekstremt bra!

    120. Jeg har også vært der at jeg vil lese alle artiklene og se alle filmene fra andre verdenskrig. Det er så rart å se tilbake på, at verden var så undervurdert og at en person kunne styre og gjøre så mye jævelskap. Og hvorfor, ikke minst! Veldig morsomt å se på 🙂

    121. Noen av de beste seriene jeg har sett og anbefaler er Falling Skies(den beste av de beste), The 100 og en serie som alle bør se en gang er Battlestar Galactica. Ellers er Band of brothers ett must for 2. Verdenskrig interesserte.

    122. Anbefaler virkelig The Boy in the Striped Pyjamas. Den er ikke veldig actionfylt, men det er en fantastisk historie på godt og vondt, som gir deg andre perspektiver fra 2. verdenskrig.

    123. Anbefaler virkelig “Auswitch: The Nazis and the ‘Final Solution'”. Det er en dokumentarserie (miniserie) fra BBC, noe som gjør at vi vet at den er rimelig troverdig. Det er mye forferdelig som kommer opp, men utrolig interessant og lærerikt. Det er også intervjuer med folk som har vært i konsentrasjonsleirene blant annet. Hver episode har et eget tema som da blir fokuset i den episoden, blant annet mye om Dr. Mengele i den ene. Håper valget faller på denne, for den er som en historietime, bare myye mer interessant!

    124. Dere bør begynne å se på drop dead diva! finnes på netflix. man blir avhengig og passer for begge kjønn 🙂

    125. du burde se Pianisten med Adrian brody 🙂 sann historie, om en jødisk pianist som mistet hele familien sin og må klare seg alene i warzawa, gjennom krigen 🙂 utrolig nydelig og bra film 🙂

    126. Pianisten er en dødsbra film om 2.verdenskrig! Elsker filmer om 2.verdenskrig og dette er desidert en av de beste. Fury er også driiitbra!

    127. Du burde prøve akupunktur for betennelsen i leggen. Hjelpe utrolig mye fortere en fysio.
      Jeg vil anbefale deg å reise ned til konsentrasjonsleirene. Samt lese Anne Franks dagbok, og Max manus. Supergode bøker. Jeg regner med at du alt har sett og/eller lest gutten i den stripete pyjamasen.

    128. Tips til serier: shield, game of thrones, vikings, eureka og white collar☺️ Det er serier jeg og gubben ikke går lei 😉
      Ellers må jeg si at du er jo helt rå på dansegulvet, imponerer stort! Masse lykke til denne uka og på fredag! Heier på deg 😘

    129. Anonym: Jeg skal reise ned! Pappa og lillesøster har vært der på flere runder, men jeg har av en eller annen grunn ikke turt.. Men, jeg skal klare det! Det må være en verdig opplevelse.

    130. Anbefaler sterkt disse seriene for kjærestepar (jeg og kjæresten min ser og har sett på alle disse og jeg vet at det er noe både han og jeg liker):
      – The Walking Dead (drama, horror, thriller)
      – Breaking Bad (drama, thriller, crime)
      – Prison Break (action, drama, crime)
      – Fringe (mystery, sci-fi)
      – Nikita (action, drama, crime)
      – Criminal Minds (crime, drama, mystery)
      – Adventure Time (tegneserie)
      – Orange is the new black (comedy, crime, drama)
      Alle seriene har fått bra rating på imdb.com og er både spennende og morsomme (til tider)

    131. hvis dere ikke har sett orange is the new black, MÅ dere prøve den! det er en blanding av ALT. action, komedie, romantisk, ja u name it! ah love it

    132. Lurte bare på en ting som gjelder dette med robin å under 50 kg på stranda innlegget. Du har jo forsvart han hele tiden og sagt at det ikke var Robin som skrev innlegget og at det ikke var Robin som mente dette men han andre gutten.
      Men da jeg så en episode av oljebarna nettopp sier jo Robin at han var enig i dette innlegget og mente det samme.
      Digger bloggen din og leser hver dag men ble bare litt forvirret da jeg så den episoden.

    133. Trikken til Auschwitz er en veldig god dokumentar om en norsk jødes opphold i Auschwitz. Anbefales på det sterkeste!

    134. Du brude se “the pianist”. Handler om en jødisk pianist under andre verdenskrig som blir murt inn i en ghetto midt i warszawa. utrolig sterk og bra film!

    135. Du burde se på “apocalypse”, tror det skrives sånn(?), ligger på nrk, det er kjempebra for det er bare filming fra 2 verdenskrig, superinteressant og man lærer så mye, og når det kommer til serier så MÅ dere se the vampire diaries eller white collar, det er så bra!

    136. Du bør absolutt lese “The Girl in the Red Coat” av Roma Ligocka. Handler om hennes barndom i tyskokkuperte Polen, og hun er kanskje mest kjent for å ha vært det eneste innslaget med farge i “Schindler’s liste” 🙂

    137. Hej! Har noen av er sett TRUE BLOOD? Når jag mötte min kjære för 5 år sen så visade det säg att vi båda hade sett första sesongen och väntade på den andra😊 sen genom alla åren har den hållit sig👍 (o vi med då😁 “Thanks True blood”😜Veldigt mysigt att ha nått att se på som begge liker👍 Kan ju ge det ett försök iaf😁
      Nu är jag 30-svensk och han 36-norsk, men åldern har ingen betydelse för det
      Så om du liker sånna övernaturliga serier med heta sexscener😎 Så håller serien sig väldigt bra😃 Good luck!

    138. Jeg er akkurat slik som deg bare gjerne enda verre når det gjelder 2. Verdenskrig. Jeg er jo bare 21 år, men føler jeg kan og vet mer om det enn andre ting. Har selv vært i Auschwitz fordi jeg er som sagt i overkant interessert. Nå er jo andre verdenskrig en verdenskrig og ikke bare om Tyskland og jødene, men også amerikanerne og japanerne osv. Den nyeste og en av de beste filmene jeg har sett er Unbroken og det er faktisk Angelina Jolie som har regissert den. Ellers kan jeg anbefale noen gode serier som er basert på sanne hendelser. Krigens unge hjerter og Band of Brothers er fantastiske. Så har vi filmer da er det: The Pianist, the boy in the striped pyjamas, Black book ligger på netflix og mange andre hvis du går inn på imdb. Håper du får en fin kveld 🙂

    139. “Shoah” er en film ikke så mange har hørt om, for den handler om holocaust og er en 9 timer lang film!
      Det er egentlig en dokumentar, men likevel faller ikke filmen helt under den sjangeren. Da den handler mer om f.eks intervjuer med mennesker som på en eller annen måte var involvert i holocaust.
      Jeg har ikke sett filmen selv, men den skal være utrolig bra, så det er helt klart noe jeg skal ta meg tid til!

    140. Oldefaren min ble fengslet under 2. Verdenskrig fordi di trudde han smuglet folk inn i Sverige (noe han ikke gjorde) så han satt i fengsel i mange år og de tattoverte inn fangenummeret hans, så det måtte han gå med resten av livet! Også ransaket tyskerene huset til oldemor og oldefar å snudde det helt på huet..
      Jeg elsker å lese om 2. Verdens krig, å se på filmer om det! Drømmen min er å dra til Polen for å se auschwitz! Har hørt man føler mye energien der å det er tydeligvis helt rart å være der

    141. Filmer som er bra, fra jødeutryddelsen og 2 verdenskrig er blandt annet ” saras nøkkel” , ” utryddelsen” “gutten i den stripete pysjamasen” Dette er filmer som har gått helt inn i marg og ben på meg. Men kan virkelig anbefales!

    142. Kan dere ikke bare bytte annen hver gang. Den ene dagen ser dere en film som du liker, den neste en film som han liker, også omvendt igjen? Da blir begge parter fornøyde, så slipper dere å diskutere.

    143. Grey zone! En film om de som jobbet ved krematoriene (sonderkommandoen??), blant annet om da de forsøkte å sprenge det ene.
      Tror også det handla om assistenten til Dr Mengele om jeg husker riktig?
      Hvis du vil lese bok, så er “jeg var dr mengeles assistent” fantastisk bra og fryktelig. Han som var assistenten til dr mengele skrev denne boka 2 år etter han slapp ut av auschwitz.. hvis han sa seg villig til å være assistenten til mengele, fikk han og familien leve, pluss at han fikk besøke dem. Veldig bra og fæl bok.

    144. Bøkene “Sarah’s Key” og “The Book Theif” er begge gode bøker fra 2.verdenskrig. Begge er blitt gjort om til film om det er mer interessant!
      Anbefaler også Dexter og Prison Break 🙂

    145. Jeg er også helt opphengt!
      Du burde virkelig se pianisten og boktyven! To helt ubeskrivelig bra filmer!

    146. band of brothers e en kjempebra serie om andre verdenskrig, kjempeinteressant og realistisk. første episode e kanskje litt langstrakt og kjedelig, men den e verdt det!

    147. KRIGENS UNGE HJERTER! Ligger på netflix en helt utrolig bra serie på 6 (?) episoder! Har sett dem flere ganger å har “tvingt” flere venninner til å se det fordi jeg syntes det er så bra! 🙂
      + The boy in the striped pyjamas

    148. Jeg anbefaler deg å se “møtet med dødsleirene”. Det er en dokumentar om hvordan de allierte (engelske, sovjetiske og amerikanske soldater) opplevde det å komme til konsentrasjonsleirene. Der viser de reelle klipp, som soldatene filmet fra deres opplevelse med dødsleirene. Grusomt! Dokumentaren ble sendt på TV på tirsdag, men den ligger også ute på NRKs nettside. Jeg synes også 2. Verdenskrig er veldig spennende, og blir føler aldri jeg kan lære nok om emnet. Vil bare vite mer, mer, mer – slik som deg.
      Klem

    149. Jeg og kjæresten har nettopp blitt ferdige med White Collar, som handler om en dude som er HELT SJUK på å stjele kunst og sitter i fengsel. Han har blitt tatt av den eneste FBI agenten som var god nok til å fange han. Tre måneder eller noe før straffen hans på fire år var ferdig rømmer han fra fengselet, blir tatt igjen, og nå overtaler han FBI agenten om å få komme å jobbe for han med fotlenke. Høres ikke veldig spennende ut nå ser jeg, men fy faen så bra den serien er. Helt sykt manus, bra bakgrunnsmusikk, bra story line, og det hjelper selvfølgelig at Neal Caffrey er drop dead gorgeous.
      Vi så en film på ungdomsskolen som heter Pianisten som er om en jøde under 2. Verdenskrig. Det er den eneste filmen fra ungdomsskolen jeg husker, og den gjorde veldig sterkt inntrykk på meg. Så anbefaler den også 🙂

    150. Du må gjerne se filmen “der untergang” (downfall på engelsk). Synes dette er en veldig bra film og vi får se det fra et perspektiv som vi vanligvis ikke ser i 2.verdenskrigfilmer.
      Hilsen en 2.verdenskrignerd som også gjerne kan sitte en lørdagskveld og se på filmer om det.

    151. Film: flukten fra sarajevo, gutten i den stripete pyjamasen
      Bok og film: saras nøkkel
      Serie: frustrerte fruer, om det skulle være av interesse for noen av dere, ellers breaking bad og game of thrones. Trenger selv noe nytt å se på:/

    152. Om du har lyst på ein virkelig sterk WW2 historie, bør du lesa boka “Det angår også deg”! Læraren vår leste den til oss i 10. klasse før me reiste til konsentrasjonsleirane, og tilogmed guttane satt å grein av boka.

    153. Om du er interessert i andre verdenskrig, bør du se “The boy in the striped pyjamas”! Utrolig sterk og gripende historie 🙂

    154. Anbefaler å se serien “Krigens unge hjerter” på netflix! Utrolig god serie som handler om 2. verdenskrig 😀

    155. A beautiful life, Anne Frank (diary and full story), the pianist, the boy in the striped pajamas, Grey Zone, Europa Europa, Solomon Prei, In Darkness, Shoah and so on, lista er lang. Anbefaler å google eller gå på youtube og skriv inn “top ** holocaust movies” da du får sett trailerne samtidig. Dette jeg pleier å gjøre da jeg også har disse kon.leir-fasene.

    156. Anbefaler virkelig “Jeg var dr. Mengeles assistent” og “Sonderkommando – gasskamrenes helvete”
      Har lest Mengele to ganger og og ble så oppslukt av den at jeg skrev fordypningsoppgave/særemne om den i vg3. Sonderkommando leste jeg i sommer og den var enda bedre! Dette er historier som blir fortalt av vitne selv, og du får virkelig et innblikk i hvordan det var innenfor krematoriemurene. Det er mange fæle detaljer, men det er kanskje akkurat derfor bøkene er så bra..

    157. DERE MÅÅÅÅÅ SE PÅ POWER! 50cent har laget denne serien den er groooov. Den ligger ute på HBOnordic. med norsk undertekst. den er helt syk! det er bare 1 sesong ute hittil, neste kommer i Mai=)ANBEFALES! hovedpersonen er en KJEEEKK KAR. se på den!

    158. Life is beautiful er en herlig og en utrolig søt film om andre verdenskrig, den er så klart trist, men det er vedig fin! Du kommer ikke til angre! Finnes på viaplay.

    159. du kan gå inn på en nettside som heter
      documentaryheaven.com
      og søke på f.eks Mengele eller andre verdenskrig! Selv elsker jeg den nettsiden, og blir helt oppslukt av nye temaer hele tiden 🙂

    160. Gøy at du interesserer deg for 2. Verdenskrig og Holocaust!!:) Jeg er snart ferdig med min bachelorgrad i historie, og jeg synes også Holocaust er veldig interessant! Legger en lenke til en dokumentar du burde se. Det er Oprah som er med en overlevende rundt i Auscwitz:) Veldig bra:)
      https://m.youtube.com/watch?v=32RiuaKvFtM

    161. Så en bra dokumentar om 2. verdenskrig på NRK, den ligger på nettsiden:) Anbefaler å se Prison Break på netflix, en av mine favorittserier!!

    162. THE VAMPIRE DIARIES ( Elena møter stefan som er vampyr og som kommer tilbake til mystic falls for å finne Elena som er dobbeltgjengeren til hans tidligere kjærlighet. Stefan og broren Damon blir begge forelsket i Elena og hva skjer videre? Perfekt serie, du vil ikke angre 😉
      GREY’S ANATOMY ( har ikke sett så mye på grey’s, men så langt som jeg har sett så er det en spennende og lærerik serie. Men ikke like bra som “the vampire diaries” og “pretty little liars” )
      PRETTY LITTLE LIARS ( handler om 5 bestevenninner som overnatter ute en kveld, da de våkner på natta og en av de 5 er myrdet og bortført, er hun egentlig død, og hva skjer videre? )
      ONE THREE HILL ( kjempespennende serie om to halvbrødre som hater hverandre pga faren deres. Etterhvert ender de opp på samme skole og de må finne ut av forholdet deres når bestevenninna til han ene blir kjæreste med den andre broren)

    163. Det finnes en dokumentar som heter “forgiving dr Mengele” som handler om de to tvillingene i artikkelen på vg. Den er veldig sterk og vanskelig å se, men utrolig fortellende og opplysende også. Anbefaler deg virkelig å se den.

    164. Åååååååå du burde de på Teen Wolf 😀 Den er mye bedre enn jeg først trodde, hadde liksom ikke noen forventninger, men wooooow! Elsker den serien <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg