jeg er en del av nyhetskanalen!

Jeg pleier å lure på hva jeg hadde tenkt om jeg, for ti år siden, fikk mulighet til å spole frem i tid å se et glimt av livet mitt nå. Men jeg hadde blitt fornøyd. Spent kanskje, på hvordan jeg skulle ta meg dit, hva som lå å ventet langs veien. Det er sjeldent jeg klarer å nyte livet mitt her og nå, fordi man alltid er på vei til neste greie. Men når jeg minner meg selv på 14-åringen i meg og pauser litt, da kommer det en bølge av takknemlighet.

Og, så er jeg glad for at jeg hopper i de mulighetene som føles riktig. Som nå, fordi..

.. Jeg er en del av nyhetskanalens valgdekning!

Valg 2019. Sophie Elise
Yvonne Fondenes
Arill Riise Bildene kan kun brukes i av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer.

Dette har jo egentlig ikke vært en hemmelighet, og Sophie Elise Tester Norge er jo en del av nyhetskanalen. Jeg skal derimot være med i et par til valgsendinger på nyhetskanalen (krysser fingrene for en debatt om klima), men jeg skal også reise til Bergen for å gjøre intervjuer under partilederdebatten den 4. september. Jeg skal ikke bli intervjuet, men jeg skal intervjue partilederne på direkten på noe som heter “bakrommet”, som navnet tilsier er det backstage under partilederdebatten.

Å intervjue andre er nytt for meg, men det er så gøy ettersom jeg ikke har noen “journalistiske” føringer på meg. TV2 ønsker at jeg skal være meg selv, og jeg får si hva jeg ønsker, til enhver tid. Det skaper også mye mer ekte samtaler synes jeg!

Og ja, de andre hadde hatt samme stylist.. Ikke jeg, hehe. 

Valg 2019. Bildene kan kun brukes i av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer.
Valg 2019. Sophie Elise
Yvonne Fondenes
Mathias Fischer Bildene kan kun brukes i av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer.

Når jeg ser på nyhetssendinger fra USA er det så gøy at reporterne faktisk får lov til å vise følelser / ha personlige meninger, og jeg har savnet det litt her, men realistisk sett er ikke det mulig å få til. I USA har de en kanal som er veldig venstrestyrt, en annen er veldig høyre, og slik vil vi jo ikke ha det her. Derfor er fint at man har meg, som kan komme inn som en løs kanon å sparke ifra til politikerne.

Om noen av dere skulle ha litt inspirerende innspill til hva jeg bør spørre politikerne våre om, let me know. Dette er jo rett før valget og en fin sjanse til å få svar på hva man skulle lure på. 

59 kommentarer
    1. Sophie Elise kjøp deg Tommy Hil fligher Bikini blå undertøy jobb i kondomeriet karl Johan Trondheim Strømmen Sandnes på valg Stemme Høyre og venstre og Liberalisme spøre om sex 17 år 18 år gutter Jessheim storsenter etterpå på snapchat tattao ulv og Xxvi Manchester United fotball spiller Juan Mata 8 vagina
     Snakke om sex kilitoris vagina pupper nakenhet orgmase legg ut bilder Instagram snapchat vagina pupper uten bikini og undertøy trewking nudes

    2. Sophie Elise ta med YouTube videoer isabelle Eriksen Martine Lunde Kjøp dere Tommy Hil fligher Bikini blå undertøy jobb i kondomeriet karl Johan Trondheim Strømmen Sandnes og spørre om sex 17 år 18 år gutter Jessheim storsenter etterpå på snapchat tattao ulv og Xxvi Manchester United fotball spiller Juan Mata 8 vagina snakke om sex kilitoris vagina pupper nakenhet orgmase legg ut bilder Instagram snapchat vagina nakenhet orgmase uten bikini

  1. har sett på deg på Nyhetskanalen og synes du er så rå å smart skikkelig flotte bilder håper alt er toppers med deg ønsker deg alt godt og en fantastisk ettermiddag og alt godt fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus ☀️🌌🐱🦋♥️

  2. Altså: WOW, WOW og mere WOW! Hva du får til?!?! Dette blir jo bare bedre og bedre, og mer og mer imponerende!!! For en dame du er!!! Hurra for deg! Jeg digger det! Jeg digger deg! <3 Har sett serien din nå i dag!
   Fyyy, sören sååå bra!!! Heier sååå på deg! Har ikke ord! Klem! <3

  3. Gratulerer, du er råflink. Du er blitt mer voksen enn tenåring. Her får du ordentlig fokus på andre ting enn utseende. Visste at du ville klare det, visste og at du har sterke gode meninger. Liker veldig godt å se deg i mer seriøse serier. Lykke til.

    1. Hei. Spør politikerne hva de tenker om AAP saken. Syke folk blir sykere av å gå på nav. De blir kastet ut av AAP fordi det er maks 3 år. Så må de gå på sosial stønad, men de kan ikke det før de har solgt vekk alt de eier først. Eller om mannen har inntekt, så kan de ikke få stønad.
     Dette fører til flere fattige mennesker i Norge. Flere fattige barnefamilier.
     Bare fordi mor eller far er uheldige å bli syke.
     Vi mister sikkerhetsnettet vårt i Norge.
     Jeg er så heldig å jobbe, men jeg er bekymret for at vi kan havne der likevel. Hvem vet hvem kan bli syke?
     I så fall… Rødt, SP, sv støtter reversinger av AAP saken. Folk skal bli utredet mens de går på AAP. Ikke stem høyre, Frp, venstre og KrF. De er de verste.
     Denne regjeringen er den verste man har sett noen sinne.
     Jeg er litt engasjert fordi det kan skje meg. Det kan skje deg.
     Vi er bare heldige som kan jobbe <3

  4. Sophie Elise tester Norge imponerer meg ass!

   MEN håper virkelig du vet at nesten ingen sykehjem er slik som det du besøkte. Jobber selv på et sykehjem, og kjenner meg nesten ikke igjen. Det er SÅ utrolig travelt om morningen. Selv om jeg gjerne vil pynte og dulle med pasientene så er det faktisk ikke tid. Man har tid til å vaske og kle på dem, men ikke noe særlig mer. Hvis man bruker «for lang» tid på en går det utover alle de andre, med stell, frokost og medisiner. DET ER EN SKAM!

   Burde vært så mange flere ansatte på sykehjem (og helsevesenet generelt), slik at man faktisk får tid til å ta ordentlig vare på menneskene som bor der.

   Jeg elsker jobben min, men synes samtidig det er trist slik det er på sykehjem i Norge. Vi er et av verdens rikeste land, men vi glemmer å ta vare på de eldre som har vært med på å bygge velferdslandet vårt!

   All ære til mannen på sykehjemmet i serien, slik det burde være!
   Ps: trodde han var maks 40 år

   1. Tusen takk!

    Ja, jeg er klar over at det er slik de færreste steder, jeg ble tatt med på et sykehjem som var ekstra bra. Det var også noe pleieren jeg tilbragte tid med uttrykte frustrasjon for, at det er alt for dårlig tid med pasientene. Han er fantastisk og gjør så godt han kan, slik som du også sikkert gjør.

    Og ja, jeg vet! Han holder seg sinnsykt bra.

  5. Så bra 🙂 Nå slår du ut i full blomst 🙂❤️. Heier på deg! Så viktig å ha deg med der! Det må gjøres noe drastisk for å få unge til å bruke stemmeretten!

  6. Oi, så spennende! Morsomt å se deg i mer “voksen drakt” for tiden, der alle de fine verdiene og meningene dine kommer frem 🙂
   Håper også det kan bli en debatt om klima, slik at politikerne kunne blitt spurt direkte om hva de f.eks. mener om å kutte kjøttforbruk og om å kutte subsidier til kjøtt- og melkeindustrien og heller subsidiere korn- og grønnsaksproduksjon.

  7. Wow! Dette er selvsagt stort for deg, men det (og politikk programmet ditt) kan jo bli banebrytende i måten vi ser på politikk på! Politikk er på en måte for «de der oppe i systemet», og noe kanskje mange ikke tørr å snakke for høyt om. Kanskje fordi man føler at man må være så voksen og «klok» (?). Kanskje dette er en måte å skape mindre avstand melken menneskene og politikken? Hvertfall sånn i det små 😉
   Kult rett og slett!

  8. Jaaa. Jeg håpte på dette etter å ha sett serien din og debatten med Sylvi Listhaug, så skjer det! Utrolig gøy og ikke minst viktig. Stå på og lykke til <3

  9. Tips til politiske innspill (vet ikke om noen er aktuelle, men skriver dem likevel):-

   – Hvordan stiller politikerne seg til påstanden om at det er for “lett” å få tak i støtteordninger (i form av penger) fra NAV?
   Bakgrunn for spørsmålet: Jeg tror at jeg kan si helt sikkert at vi alle vet om noen som lever av NAV, men som igrunnen kunne ha blitt litt mer “pushet” til å komme seg ut i arbeidslivet. I mindre bygdeplasser er det i hvertfall lett å få med seg en god del som er aktive dagen rundt, er på turer i skogen, sosiale arrangementer og kafeer hver eneste dag men som aldri jobber for de får støtte fra NAV. Er denne støtten for enkelt å få tak i?

   – Hvordan stiller politikerne seg til eldrebølgen og den globale oppvarmingen? Altså, hva slags tiltak er det som gjøres akkurat nå for å forhindre kriser både når eldrebølgen kommer og det samme med når den globale oppvarmingen stadig blir verre.

   – Den nye regelen om at hvis man ikke fullfører en grad (bachelor/master) må du betale tilbake alle penger (altså 100% av lånet) man får av lånekassen – hvordan er dette rettferdig? Hvordan kan man være helt hundre prosent sikker på at den linja man velger på universitetet er helt hundre prosent riktig? Om man velger feil, er jo dette en ganske heavy økonomisk sett. Presset på folk som vil studere, men er usikre om hva de skal studere, blir så ekstrem når de vet at de på en måte må(!) velge riktig. Synes regelen er urimelig og gir ikke plass til at folk kan ta feil valg, som er vanlig.

   – Påstanden om at det er så stor forskjell på tilbuder fra kommune til kommune, er dette rettferdig? Er dette noe politikerne prøver å “gjevne” ut, eller står det i tankene i det hele tatt?

   Ble mye, ups, jaja.

   1. Angående omgjøring fra lån til stipend så stemmer det ikke at man ikke får noe omgjort før graden er fullført. Fra skoleåret 19/20 får man nå 25% omgjort til stipend underveis i studiet årlig, mens 15% er «gradslån» og blir gjort om når graden eventuelt er fullført. Det vil iallfall jeg si er ganske fair og kan føre til at noen kanskje tar en ekstra runde med seg selv før man starter på et studie 🙂

  10. Tv2 kjører «influencere» inn i absolutt alle kriker og kroker for tiden, seff for å treffe ungdom. Om du gjør en fin «figur» eller ikke skal ikke jeg bedømme, kommer ikke til å se på uansett. Valgsendingene til tv2 er allerede et vandrende kaos, og absolutt ikke egnet som hjelp til å ta noe politisk standpunkt. Tv2 kan snart ta hele pakken sin med på YouTube, der kan man spisse og smalne sendingene som man vil….

   1. Jeg ser egentlig ikke problemet med at man ønsker å treffe de unge og påvirke de til å bruke stemmeretten. Det er et smart grep synes jeg, særlig med tanke på at en del unge ikke stemmer.

    Jeg er sikker på at du blir å gjøre en god jobb Sophie! Lykke til 😊

   2. Så utrolig dumt å ha bestemt seg for at du ikke skal se på, og derfor ikke kan bedømme – men så gjør du det likevel. Er det ikke bare positivt at TV2 prøver å nå de unge?

    1. Jeg kan jo bedømme de jeg allerede har sett i starten av valgkampen, ikke sant? Prøvde meg i kveld for å se om jeg tok feil, men, dessverre programleder Linn Wiik lagde kaos igjen, ferdig med tv2-valgkamp. Takk for info om at det er urolig dumt/aka er jeg utrolig dum.

     1. Virker ikke som om hun mente at du var dum. Mere “utrolig dumt”, som i “utrolig leit”. Jo mer man skjermer seg for, jo mindre har man å basere meningene sine på, og det er jo litt leit at man bestemmer seg for å ha færre ting å basere meningene sine på før man vet helt hva det går ut på 🙂 TV2 er tross alt en stor kanal, alle program som går der trenger ikke å ha én underliggende mening.

      1. Enig der Helene 👍🏽 Har aldri sett SE kalle folk for dumme, selv ikke dem som overøser henne med dritt og ufine kommentarer!

  11. For meg i helsevesenet er en av de viktigste sakene nedleggelsen av lokalsykehusene. Vi “spisser kompetansen” når sykehusene sentraliseres sier de. Vel, si det til en føstegangsfødende som må føde i ambulansen fordi det er for langt til nærmeste sykehus!

  12. TUSEN TAKK for at du svarte på kommentaren min det betyr alt for meg håper du blir fort frisk sophie Elise♥️ hilsen Kristian Magnus ☀️😀

  13. Detta e heilt rått Sophie, e så glad på dine vegne! Har noen spørsmål æ vil du skal stille politikeran.
   – Kordan de stille sæ til deltidsstillinger i helsevesenet. Koffer skal det tilbys stillinger på 12,5%, når det e så vanskelig for faste ansatte å få seg 100%? De fleste som jobbe i helsesektoren har som regel 80-85% fast, det e for dårlig.
   – Norge skrik etter sykepleiere, men arbeidsforholdene e for dårlig, det e for dårlig lønn, og det e billigere å ansette en assistent enn enda en sykepleier. Sykehjemmene har ikke råd å lønne to sykepleiere på vakt samtidig, og det går ut over sikkerheten til beboerne.
   -kordan har politikeran tenkt å handtere den eldrebølgen som e på tur å komme? Vi har bedre medisiner, bedre livsvilkår, og leve rett og slett lengre. Det vil si at flere og flere har behov for sykehjemsplasser, og flere kompetente fagfolk for å dekke pasientene sine behov.
   – E bompengeravgift en måte å ruinere folk på, så vi ikke skal kjøre bil, for å spare miljø? Eller e bompenga et nødvendig tiltak for å opprettholde et godt veinett?
   – sukkeravgift, flyseteavgift?? Vil gjerne høre politikerene sine argument.
   -kordan stille politikeran sæ til dyrevelferden i Norge, og kordan tiltak har de tenkt å gjøre for å bedre den?

  14. Ønsker å høre hva politikerene tenker om sentralisering. Kommunesammenslåing med sentralisering av brann, politi og sykehus m.m. fungerer dårlig i bygdenorge. Forstår godt at man ønsker spesialisering og såkalte kunnskapssentre, men å stenge fødeavdelinger, og ha vaktordninger med en helg på hvert tettsted i helgene for brann og politi er ikke en gunstig utvikling.. Virker ikke som bygdenorge blir tatt hensyn til i stor nok grad. Det blir et stort problem når kostnadskutt går ut over innbyggernes sikkerhet!

  15. Haha wow, ler av den stylist-kommentaren din! Bra du ikke tok på deg blått/lilla da Sophie, de ser allerede ut som teletubbies!

  16. Liker serien din utrolig godt så langt! Veldig gøy at du skal være med å dekke valget. Kan gjerne spørre aktuelle politikere om kjøttproduksjon og hvordan de skal få nordmenn til å spise mindre kjøtt (på bakgrunn av bla FNs nyeste rapport), og gjerne andre dyrevelferd punkter. Heier på deg 🙂

  17. Ah JAAA!! Få alle til å stemme! Tenk så mange kvinner som har kjempet for at vi skal få stemme, også er folk for late til å benytte seg av stemmeretten sin..
   Fantastisk måte å engasjere mange på! Særlig unge og de som også kanskje er litt utenfor målgruppen vanligvis. Prøver å formulere meg på en måte som får fram generaliseringen «majoriteten av blogglesere er kanskje ikke det mest representative publikummet til nyhetskanalen» uten at det virker som jeg sier «leserne dine(oss jeg vi?) er dumme og bryr oss ikke» hahah du skjønner hva jeg mener. Jeg elsker dette, det er så viktig at folk engasjerer seg og setter seg inn i politikken. Spør du meg skulle det vært så godt som obligatorisk å stemme, og i tillegg tatt en kjapp valgomat før man fikk stemme, på samme måte som man må ta en kjapp synstest før man tar lappen. Jeg har alt for mange venninner som stemmer partier jeg egentlig vet ikke er i samråd med deres verdier, da de kun følger foreldrenes fotspor. Det største problemet tror jeg er tabuen å snakke om poltikk og normen «hemmelig valg», selvfølgelig er politikk en privatsak men hvordan skal vi kunne utfordre oss selv, meningene våre og hverandre om man ikke kan diskutere politikk? Hvordan skal (særlig unge) lære noe om poltikk om det ikke prates om? Jeg synes den nye serien din belyser viktige politiske tema på en SÅ bra og forståelig måte, som gjør (slik du også sier) at folk forstår at «alt» faktisk er eller kan være politikk. Når det kommer til tema du kan spørre om, synes jeg du skal spørre Høyre og de som sitter i regjering hvorfor de nektet å stille krav(ang Amazonas) under forhandlingene(om frihandelsavtale) med presidenten i Brazil. Moxness og Lysbakken har lagt ut mer utfyllende om dette på Instagram, samt mdg vil jeg tro! Ellers bare vær deg selv, om du ikke forstår begreper de bruker så bare poengter «beklager nå tror jeg du bruker litt sleip politiker-hersketeknikk-retorikk for å ro deg unna og fordumme motparten, og flertallet av seerne falt nok også av, hva mener du egentlig? Kan du forklare det tydeligere?» feks

   Love you dette blir bra xoxo

  18. Tips til en ting som kunne blitt tatt opp er,
   Kvinnesykdommer som endometriose. 1 av 10 kvinner har denne sykdommen. Noen har fått livene sine ødelagt pågrunn av den lange tiden det tar for å få en diagnose, noen får beskjed om at smertene er normale eller at det er psykisk.

   Noen ligger hjemme hver dag å griner og skriker av smerter, fordi de sterke smertestillende dem går på bare tar litt av toppen av smertene. Hver dag får noen beskjed om at det kan være vanskelig for dem å få barn pågrunn av sykdommen eller at sykdommen har øddelagt mangen deres og at livmor og eller eggstokker må fjernes.

   Der det er i gjennomsnitt 7 år før man får en diagnose og i mellom tiden ødelegger sykdommen sjansen til mangen for å kunne få barn. Mangen må gå igjennom assistert befruktning for i hele tatt ha sjans til å kunne bli gravid.

   Mangen blir psykisk syk i form av depresjon pågrunn av denne sykdommen. Mangen har store smerter under samleie og mangen klarer faktisk ikke å ha samleie pågrunn av smertene.

   Assistert befruktning er dyrt. Vist man gjør det på sykehus i Norge kan ett forsøk og medisinene komme på alt fra 9 tusen til 20 tusen. Noen kan ikke bruke eggstokkene sine å dermed må til utlandet, da kan prisen variere fra 80 tusen til 300 tusen. Dette er mye penger for en normalt lønnet, og det er en skam at det er sånn.

   Når skal kvinnehelsen bli tatt på alvor?

   Kunne skrevet i det uendelige om dette, men tenker at vist du ønsker å høre mer så kan du bare svare her så kan jeg evt skrive til deg et annet sted.

   Anbefaler deg også å lese om endometriose og nav. Kvinner som har blitt tvunget til å fjerne livmoren sin for å få hjelp av nav. Kvinner som ikke har noe bedring av å fjerne livmoren sin.

  19. Vær så snill å ta opp hundeloven. Den MÅ endres. Det er alt for lett å velge avlivning kun basert på noe et eneste menneske sier. Det er så mange hunder som har mistet livet «uten grunn». Og mange eiere som sitter igjen uten det viktigste de hadde i livet. Mitt verste mareritt er å havne i den situasjonen, og jeg skjermer hunden min og meg for utrolig mange situasjoner bare for å være på den sikre siden. Hjertet mitt knuses hver gang jeg ser en hund som må avlives for å ha bitt i enten selvforsvar eller usikkerhet. Det går som regel aldri på hunden, men fremmede mennesker som «kaster seg» over en hund de aldri har sett, og hunden reagerer i refleks med å bite, ofte kun til et lite skrapsår, og likevel er det den som straffes. Det MÅ en endring til, og jeg tror du er den eneste i Norge som kan nå frem.

  20. Det er så utrolig gøy og spennende å følge deg for tiden! Du virker tryggere, mer voksen og glad i både deg og livet. Heier på deg, du har en stor og viktig stemme føler jeg. Tror faktisk jeg skal begynne å følge med litt på politikk fremover, så takk.

   Ønsker meg forresten mange bøker til jul nå etter å ha sett boktipsene dine på youtube 😉

  21. Sophie Elise, et oppriktig nysgjerrig spørsmål ang politikken til MDG. Hva gjør de eksakt mtp oss som bor på landet? Som har 1 times kjøring til nærmeste by. Hvor kollektivtrafikken er nærmest fraværende. Et godt tips til hvorfor VI bør stemme på dem?
   Ellers tommel opp for alt du får til, kloke gode medmenneskelige skjønnhet 💞

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg