Sophie Elise

Sophie
Elise

oktober 2017

noen ting jeg har lært om alt og ingenting

Om to måneder fyller jeg 23 år, og om jeg skal være realistisk betyr det at jeg har levd 1/3 av mitt liv. Og når du har levd 1/3 av livet ditt, begynner du å gjøre ting som å lese igjennom gamle dagbøker, samt tenke over hva jeg har oppnådd så langt, og ikke minst stalke venner fra ungdomsskolen og videregående for å se hva de har oppnådd så langt. Og sammenligne seg. 

Jeg har fått veldig mange spørsmål på hva jeg ville ha fortalt den yngre versjonen av meg selv. Jeg har ikke levd så  lenge, selv om 1/3 kan virke som for mye. Jeg har likevel lært et par ting på mine korte 23 år på jorden som jeg ville ha fortalt den yngre versjonen av meg selv, som forhåpentligvis ville gjort at jeg pustet litt mer med magen. Her kommer en liste, i ikke noen spesiell rekkefølge:

♥ Cellulitter kommer til å føles helt jævlig den første dagen du oppdager dem, men så blir du vandt og det vil på ingen måte ødelegge livet ditt. Strekkmerkene også. Du kommer etterhvert til å referere til dem som "mine strekkmerker" og ikke "de jævla strekkmerkene".

♥ Du kommer til å date mange psykopat før du finner den personen som lærer deg hvordan kjærlighet faktisk skal føles og være. Og når du vet, så vet du.

♥ Jobb er jobb, og mennesker som tjener penger på deg kommer aldri til å bry seg på samme måte som venner og familie. Ta vare på dem, og rådfør deg med dem - og ikke de som tar en % av inntekten din. Dette gjelder også de som får noe ut av å være venn med deg, enten det er følgere, goodiebags, klatre over deg for å komme dit de selv vil, osv. Venner du har hatt fra start er gull verdt. 

♥ Du er kanskje besatt av barbie og alt som er rosa akkurat nå, men det kommer til å byttes ut med å bare ville stå i naturen å se på trærne. Slapp av, du kommer enda til å elske alt som er girly og glam - men bare litt lengre bak i rekken av alt det fantastiske på jorden. 

♥ Karrieren din kommer til å være noe du er stolt over, og ser tilbake på med kjærlighet. Forhåpentligvis klarer du å fortsette å være rettferdig, og lære videre tingene du har plukket opp på veien.

♥ Mediter. Masse. Det kommer til å redde deg, og jo før du begynner, jo bedre. Du kommer over den fasen hvor du sovner midt inni etterhvert, og så snart du kommer i kontakt med sjelen din, vil ingenting kunne stoppe deg. 

♥ Du kommer til å møte på en utfordring som knekker deg, nemlig at du ikke kan få barn like enkelt som "alle andre". Men, bare sånn at du vet det; alt håp er ikke ute, selv om det virker sånn i starten. Du finner ut av det tidlig og livet ditt vil balansere seg ut. Hva så om du ikke får barn? Og, hva så om du må adoptere etterhvert? Det kommer til å ta noen måneder, men du finner styrken dypt inni deg et sted. Du kommer deg igjennom dette også.

♥ Foreldrene dine er gull verdt, og du må være snille mot dem. Man velger ikke familien sin, så tenk på hvor heldig du er som fikk akkurat din.


Ah, det var bare noen av mange ting jeg har tenkt på i kveld. Jeg håper dere alle har det bra! 

endelig ute av sykehuset

Tre sesonger sex and the city senere, og sikker femti runder med blomkålsuppe er jeg endelig ute av sykehuset. På en måte er det deilig å ha en unnskyldning til å ikke gjøre noen ting, skjønner dere hva jeg mener? At jeg bare kan ligge inne i sengen uten å føle på dårlig samvittighet for å ikke være sosial. Jeg har enda en sesong igjen med sex and the city som jeg skal pløye meg igjennom fra min egen seng, og så skal jeg drikke mye smoothie - og kanskje spise litt most banan. Jeg merker jeg savner farmor ganske mye nå, hun pleide å mose all maten min sammen i små biter da jeg var liten, og noe slikt hadde jeg trengt. Fiskeboller most med karri og hvit saus, har dere smakt det? ITS FAB!  

På vei ut av sykehuset, enda i de jævla klærne jeg sjekket inn i, haha. Begynner nesten å se normal ut! 

Dette kommer sikkert til å høres veldig rart ut, men jeg har tidligere operert nesen og hadde såpass "flaks" med resultatet og hevelsene etterpå at jeg i senere tid har tenkt at kirurgi i ansiktet ikke er noen "stor sak". Men OM jeg har tatt det tilbake nå! Jeg skal aldri i mitt liv tukle med noe som har med ansiktet å gjøre igjen - for det ubehaget, og ikke minst de hevelsene jeg har gått igjennom den siste tiden er ikke verdt noe annet enn om man absolutt MÅ. Kirurgen har som sagt fortalt meg at resultatet ble bra men jeg nekter å tro på det, nå som alt er så jævlig. I går måtte jeg få veldig sterke smertestillende kalt oxynorm (?), og til og med det var til liten hjelp. Alle har tydeligvis veldig ulike oppfatninger av smertene fra denne operasjonen, jeg synes hverken silikon eller neseoperasjon var noe vondt, men DETTE.. Au :( 

Og så blomster har jeg fått, en fra Joakim og en fra Kasper♥ Jeg tror jeg har funnet mennene i mitt liv! 

Og så - noe helt annet! Jeg slipper en låt med den svenske, store artisten og youtuberen Joakim Lundell den 10. november. Hvor kult!? Jeg er så glad for at jeg ble spurt, da jeg har fulgt hans karriere i et par år. Låten er i tillegg fin og jeg fikk vist et bredere spekter av stemmen min. Gleder meg til dere får høre!

 

skal jeg le eller gråte

Jeg er ferdig operert, og det er hverken bedre eller verre enn jeg hadde trodd - faktisk er det akkurat som forventet. Smertene er helt OK, men jeg har totalt mistet følelsen i underleppa og haken. Når jeg spiser suppe, som er det eneste jeg kan spise, søler jeg over alt. Det er suppe, yoghurt og smoothie jeg skal leve på de neste 6 ukene og jeg håper følelsen kommer tilbake etterhvert, om ikke kan dette bli en grisete affære. Jeg har til og med markert i kalenderen hvilken dato jeg endelig kan ha et normalt måltid, og begynner å planlegge hva jeg skal få i meg den dagen.. Jeg tenker pizza! MASSE pizza.

Leppene mine.. Jeg ser ut som noen hentet ut fra programmet "kirurgiske katastrofer". 

HAHAHAHA...

Disse bildene ble tatt i går. Jeg er, tro det eller ei, mye verre i dag. Ansiktet ser ut som en ballong og leppene kan vi ikke engang snakke om. Det er heldigvis midlertidig og jeg har det litt gøy med å titte meg selv i speilet, nå og da. Men hehe.. aldri igjen kirurgi i ansiktet, håper jeg. Faen så ekkelt det er. Resultatet er det vanskelig å si noe om for min egen del, men kirurgen sa det ble veldig fint. Jeg tror ikke på han, det er UMULIG slik jeg ser ut nå. 

Nå blir det sex and the city! Jeg har sett en hel sesong siden jeg ble lagt inn.. Jeg streamer via HBO Nordic :-) 

jeg ble skikkelig redd

annonselenke

Tidligere skulle jeg ta blodprøver og snakke med en sykepleier om operasjonen i morgen, og kort fortalt: jeg skal få små metallplater inn i kjeven som skal bli boret inn, knekke hele kjeven fremover, og så kan jeg ikke spise fast føde på 6 uker. Den informasjonen var tydeligvis vanskelig for meg å takle, og av en eller annen grunn følte jeg meg plutselig veldig liten, alene og svak. Jeg satt med tårer i øynene og prøvde så hardt jeg kunne å holde gråten inne, jeg ønsker å være sterk og takle dette som en voksen person..I ettertid av mitt lille sammenbrudd har sykepleierene vært helt magiske, de kommer inn på rommet mitt relativt ofte og sjekker at jeg har det bra, slår av en prat og passer på meg. Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for det norske helsevesenet akkurat nå! Ja, det har vært kjipt å stå flere måneder på venteliste, men etterhvert har jeg fått hjelp og nå skal jeg endelig operere. Ah, Norge ass. ♥

Om det skulle være av interesse for noen, så er genseren min fra River Island / Nelly, og jeg elsker den. 

Jeg har begynt å grue meg mer og mer, kanskje spesielt til narkosen. Jeg har tidligere hatt en uheldig opplevelse med oppvåkning fra narkose, hvor hele kroppen min var lam i 10-15 sekunder og jeg heller ikke klarte å prate ordentlig samtidig som jeg var fullt tilstede i hodet og hadde massive smerter. Jeg tror ikke det kommer til å skje igjen, men man vet jo aldri. Akkurat nå er jeg fysisk kvalm fordi jeg gruer meg så mye til akkurat det, og ikke minst smertene etter. Men jeg kan ikke kontrollere det, og enn så lenge ser jeg på serier, prøver å slappe av og så får jeg sovepille i kveld. Da slukner jeg forhåpentligvis og sover frem til operasjonen i morgen klokken 07:30.. Ah, ønsk meg lykke til dere.

PS: Det er tydeligvis folk som ringer sykehuset og utgir seg for å være venner av meg. Slutt med det, jeg har nok å tenke på + det er slitsomt for de som jobber her, vil jeg tro. 

PS 2: Jeg har nå funnet et par aktuelle kandidater for assistent-jobben hos meg, men takk til alle som har meldt interesse. Jeg skal ha intervjurunde om en uke og gleder meg veldig! 

INNLAGT PÅ SYKEHUS

Jeg kan nesten ikke tro det, men plutselig ble det oktober og jeg er innlagt på sykehus for å få operert kjeven. Nå skal jeg ikke lengre ha overbitt! Det har vært en lang prosess og jeg har enda en lang bit å gå, men jeg er et stort steg nærmere å være ferdig. Jeg opererer ikke før i morgen men sjekket inn på sykehuset tidligere i dag, det er egentlig litt deilig å bare sitte her i sengen, og samtidig vite at folk er rundt meg om jeg trenger dem.

 

Enn så lenge har det ikke skjedd så mye. Jeg har fått sett en en animasjon som viser hvordan ansiktet mitt kommer til å se ut etter operasjon, og det blir så fint! Selv om operasjonen er medisinsk kommer den også til å påvirke ansiktet mitt sett i profil, jeg har ikke hatt noen forventinger til det men oj - det blir jo faktisk veldig fint i tillegg, om animasjonen viser sannheten. 

Da jeg kom hit måtte jeg sitte å vente på rommet mitt i tre timer, noe jeg så klart ble litt "irritert" over først ettersom jeg er nervøs nok fra før av. Men, på venterommet ble jeg kjent med en fantastisk gammel dame, som dessverre ble lam fra hoftene og ned sist uke. Det hun elsket mest av alt var å gå turer på fjellet, og nå er hun innlagt her med et liv som totalt har forandret seg.. Det satt virkelig ting i perspektiv, og selv om jeg hater å "bruke" andres sorger for å føle meg bedre selv, kan man lære av å virkelig forstå hvor heldig man er. Nå som jeg er i en periode hvor jeg føler meg litt ensom og alene var det en enormt viktig og fin samtale for meg å ha, med hun gamle damen. Hun sa hun satt pris på å snakke med meg også, det blir jeg glad for.

 

Operasjonen min er klokken 07:30 i morgen og tar cirka to timer. Etter det får jeg morfin og kommer sikkert til å være slått ut et par timer.. Jeg er så spent på hvordan smertene kommer til å bli. Jeg har også fått beskjed om at jeg vil miste litt av nervene i hakepartiet over en periode, wææh. Skummelt, men også litt gøy samtidig, mest fordi jeg ikke aner hva som venter. Jeg skal fortelle dere underveis, sett at dere vil høre da :-) 

det er et mirakel!

annonse

God søndag, mine fine lesere ♥ 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å poste en update på hvordan det går med hårveksten min før om.. kanskje et par måneder? Jeg er jo vandt til at det går så jævlig treigt. Helt siden jeg var liten har det vært sånn, håret mitt vokser bare ikke. Lillesøsteren min hadde alltid det lengste og tykkeste håret som vokste et par cm i måneden, men for min del holdt det å ta etterveksten hver tredje måned, og egentlig ikke da heller. Jeg kunne sikkert ha gått ett år uten å ta etterveksten, haha.

Men - nå er det tre uker siden jeg farget de mørke røttene mine sist gang, og se på dette!! Man burde kanskje ikke bli så glad for ettervekst, men JEG er det. Herregud som håret mitt vokser om dagen! 

Jeg bruker som dere vet HairCare, det tok to måneder (eller noe sånt) med fast bruk før det plutselig sa PANG! Pillene inneholder blant annet biotin, som er kjent for å styrke hår, hud og negler. Legen min sa faktisk at biotin er det eneste stoffet som funker for hårveksten! Ikke bare vokser håret mitt fortere, men jeg har også fått mer hår, altså det vokser ut nytt hår langs hele hårfestet mitt. Nå har jeg babyhår som jeg aldri har hatt før. Det funker som bare det! 

Jeg har aldri hatt babyhår før, og jeg er så glad det endelig begynner å komme. Tenk å få så mye ekstra hår! 

Det er anbefalt å ta to piller daglig, jeg startet slik men har gått ned til en pille nå som resultatene virkelig har begynt å komme. 

Du kan bestille HairCare her - jeg lover du ikke vil angre! 

ANGST

Hei dere! Jeg hadde en veldig dårlig dag i går og hadde ikke noe lyst til å blogge - og istedenfor å klage og skrive triste innlegg holder jeg kjeft til jeg føler meg bedre. Well, det viser seg at i dag også ble skikkelig dritt haha.. Burde man holde seg unna blogg da, eller vil man lese om alt som er litt vanskelig også? Jeg aner jo ikke hva som er problemet, kanskje jeg bare gruer meg til å bli innlagt på sykehuset i morgen. Man føler seg sjeldent så alene i verden som da, når man ligger på sykehuset og stirrer i taket med smerter. Og jeg føler meg kanskje litt alene i verden generelt selv om jeg er omgitt av mennesker, delvis fordi jeg har blitt skikkelig plaget med eksistensiell angst igjen, og jeg kjenner ikke noen som er plaget av det samme. Gleder meg til det går over, for jeg håper virkelig ikke dette er noe jeg må ha av-og-på hele livet. Da kommer jeg til å bli gæren på ekte, haha.. Det eneste som funker per nå er faktisk å puste dypt ned i magen og se for seg hvordan pusten går inn i kroppen og fyller lungene. Da blir jeg rolig, der og da. 

Ellers har jeg vært i studio for å spille inn musikk i dag, og nå er jeg på Dajana sitt kontor for å legge litt sminke. Hun kommer ut med bok til uken så vi lager litt morsomme videoer sammen :-) Gøy med så flinke venner!


JEG ER SÅ SINT

Talen jeg holdt under fakkeltog mot pels i fjor. 

Jeg har ikke klart å blogge om dette før nå, rett og slett fordi jeg ikke ville tro på at det er sant.. Vi har nå en sittende regjering som har valgt å kutte all støtte til frivillige dyrevernsorganisasjoner, og i samme slengen gir 2 millioner kroner til pelsdyrnæringen. Det vil si, 2 millioner kroner til dette:Bilder: NOAH. Jeg klarer ikke dele de verste bildene, det er for tungt å se på..

Jeg vet at de færreste av dere kjøper pels, og det er jeg glad for. Dessverre har den sittende regjeringen en veldig dårlig politikk når det kommer til dyrevern, og jeg er så sint og lei meg at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Annet enn å selvfølgelig oppfordre dere til å kjøpe årets jakke uten pels, og ikke minst gå i fakkeltog mot pels 21 oktober. Dere finner arrangementet her. Dette fakkeltoget er nå viktigere enn noen sinne. Seriøst! 

Det er ingen som fortjener det livet disse dyrene har. Folkens, dette er i Norge. Det finnes INGEN dyr i pelsindustrien som lever verdige liv.  Jeg har kjempet denne kampen i mange år, og jeg kommer ikke til å gi meg. Jeg nekter, rett og slett! Jeg håper vi er MANGE som stiller opp på fakkeltog mot pels (jeg kan dessverre ikke holde tale, da jeg er nylig operert på dette tidspunktet, men jeg stiller så klart opp med fakkel og en haug venner). 

er det rart man blir fucka i hodet?

inneholder annonselenke

♥ Jeg har ofte fått høre at jeg som er så operert og har så mye dritt presset inn i kroppen sikkert flyter når jeg er i vann, og siden jeg har selvironien på plass bestemte jeg meg for å poste et bilde av min egen kropp og skrive "visse du at havet kommer til å ha mer plast enn fisk før 2050? Jeg gjør min del for miljøet og putter det i kroppen". Og så forstår ikke folk hvor jeg vil med teksten. Den er morsom, og jeg er nødt å tulle med min egen kropp på den måten fordi jeg har dysmorfofobi, og veien å gå ved å akseptere seg selv og ikke minst akseptere tvangstanker om å fikse på utseendet etc er for meg vanskelig. Det er jo åpenbart noe galt med meg, det kan jo alle se, haha. Jeg takler det på min måte og det er ved å for det første tulle om min psykiske tilstand og ikke minst finne små, kanskje rare ting ved meg selv som blir vakkert nettopp fordi det er særegent. Jeg er et resultat av vår tid, tragisk nok. Heldigvis har jeg fantastiske folk rundt meg som hjelper meg å se det vakre i meg som gjør meg unik, og i mellomtiden kan de alle bruke meg som livbøyle om vi synker på en båt og silikonet mitt holder oss flytende. 

♥ Jeg trenger personlig assistent. Om du kunne passet, send meg melding på instagram! Må bo i Oslo og ikke ha annen jobb eller studie, da det er en fulltidsjobb. LOL jeg er så nørd, haha. Men jeg trenger det skikkelig. 

♥ For litt siden var jeg hos en kompis som hadde malt et bilde helt selv, resultatet ble veldig bra og maleriet henger nå hjemme hos han. Kanskje ikke noe spesielt ved det, men dette er en mann som er relativt aktiv på sosiale medier, men likevel hadde han ikke postet et eneste bilde av at han malte eller hvordan bildet til slutt endte opp. Det fikk meg til å tenke på alt man gjør "bare" for å kunne poste om det eller legge det ut noe sted, og hvor viktig det er å gjøre kreative og selvutviklende ting for sin egen del, som man ikke minst holder for seg selv. Det er jo da man faktisk får noe ut av det. Sitter du på gulvet og maler med et glass vin fordi du elsker det eller fordi du vil legge det ut på sosiale medier? 

♥ I morges da jeg våknet var jeg enda full fra kvelden før. Jeg måtte le av meg selv da jeg sjanglet meg ut av sengen klokken 07:00 i morges og knapt klarte å møte mitt eget speilbilde uten å få en eksistensiell krise. Hele rommet snurret rundt, jeg hadde dundrende hodepine og lurte på hvorfor i helvete jeg har begynt å drikke igjen. En gang i måneden holder for meg, og da blir jeg helt knekt etterpå. Enten må jeg slutte å drikke helt, eller så må jeg drikke mer for å bli vandt til dette. Jeg ble sittende på det varme badegulvet i to timer før jeg klarte å komme meg noe sted, med tanker som "jeg er fortsatt full og mest sannsynlig kommer jeg alltid til å være det", for slik føltes formen. Dessuten har jeg vært litt smådeppa i hele dag, men må bare minne meg på om at det er alkoholen som enda sitter igjen. Jeg så forøvrig slik ut:

♥ Jeg gikk tur i dag, ikke for å forbrenne kalorier eller jogge slik man vanligvis gjør, men for å se på trærne og ta på dem. Det høres sikkert fryktelig rart ut men det har en virkelig beroligende effekt på meg, å være i kontakt med trær og planter. Bare se på dem uten å egentlig tenke over hva man ser på, og uten å sette merkelapper på det man ser som "fint" eller "stygt". Bare observere og være tilstede. Så knipset jeg dette bildet av trærne, så jeg var vel ikke helt tilstede likevel.

♥ Jeg så nettopp på facebook at en litt fjern venninne skal ha barn, og plutselig føles det som om "alle" rundt meg etablerer seg og stifter familie. Eller, ikke alle, for de aller fleste lever jo ganske lignende liv som meg - men Tinashe skal ha barn nummer to, nå en gammel klassevenninne, en av mine nærmeste venninner i Harstad er gravid osv. Akkurat nå er jeg eldre enn mamma var da hun fikk meg, det er sinnsykt å tenke på. Mamma var 12 da hun fikk meg. Neida, hun var 22. Uansett: all denne eksponeringen for barn og graviditet gjør at jeg blir litt trist over at min egen situasjon er så vanskelig og at jeg kommer til å slite så mye med å få barn en eller annen gang - det er absolutt ikke noe jeg ønsker meg nå, og jeg kan gjerne vente 10-15 år til med egne barn, men jeg har som sagt kun en fungerende eggstokk og den fungerer sånn halvveis og jeg er 22 år gammel, det kommer bare til å bli vanskeligere og verre og det stresser meg litt. Så ja, det har jeg tenkt mye på de siste dagene og ikke minst vært ganske trist for. Irriterende, for det er jo ikke noe poeng å "grue" seg på forskudd over noe jeg uansett ikke kan kontrollere. 

♥ Til å elske rosa som farge eier jeg svært få rosa plagg. Jeg synes ikke rosa klær er noe fint, og ikke minst ser jeg stygg ut med rosa klær fordi det får frem en slags.. rosa tone i ansiktet mitt, haha. Men denne genseren er en favoritt! Jeg har brukt den i hele dag, og jeg skal bruke den i morgen også (slik det alltid blir når jeg får favorittplagg). Du finner den her, og nå er den på 60% avslag. 

♥ På snakk om rosa, nye negler har jeg også. Jeg ordner dem på Lashroom! På bildet holder jeg rundt den mest unødvendige, dyre tingen jeg eier, nemlig en nøkkelring fra Prada. Jeg husker ikke hvor mye den kostet men jeg husker at pappa ristet på hodet.

♥ Jeg har skaffet meg Jodel og leste nettopp at jeg er stygg i virkeligheten. Er det fuckings rart man har dysmorfofobi lurer nå jeg på, haha. TENK DERE SELV! Tenk dere hvordan det er å gå ut døren, usminket og sløv, for å så lese en anonym kommentar fra noen som har sett deg om hvor stygg du er. Enda verre, noen skrev at jeg var stygg MED sminke også. Her står man en time på badet og kjemper med utseendet og så hjelper det ikke. LOL! Sånn bortsett fra det synes jeg Jodel er ganske koselig, folk skriver fine ting om fremmede og kommer med masse gode tips, men stygge ting om meg, da. Barneskolen all over again, jo.

VI FEIRER OPERASJONEN MIN

I dag feirer jeg at overbittet mitt ryker på Tirsdag! Det er hengt opp bilder, bestilt kake og kjøpt inn masse alkohol til totalt 20 gjester som kommer innom i kveld. Og, så har jo Joakim bursdag - men han feirer vi videre igjennom helgen, etter hans eget ønske. Om ikke ville denne kvelden handlet kun om ham, ofc :-) 


Bilder av overbittet, haha..

Fetisha har ordnet håret mitt, kjolen er gammel fra Zara. Nå har de første gjestene ankommet (jeg skrev omkommet først, men det blir ikke før senere i kveld lol), og jeg må kjappe meg litt her. SMASK! 

 

sommerfugler i magen på ekte

annonselenker

Hallo mine venner! Hvordan har dere det i dag? 😊 Jeg har det fint! Jeg holder på å fikse og ordne litt hjemme for i kveld skal jeg ha fest av to anledninger: dette er siste helgen min med overbitt (på tirsdag opererer jeg!) og Joakim fyller 25 år. Gratulerer til min beste venn ❤ Så, i kveld er det party, og jeg er for første gang på et par dager helt uthvilt. 

Jeg har alltid vært en tenker, og bekymrer meg derfor mye over ting jeg ikke kan kontrollere. Som hva andre mener om meg, døden, hvordan de jeg er glad i har det, osv. På natten er det verst. De plagene har avtatt litt etter jeg begynte å meditere og har klart å distansere meg litt fra tankene mine (tips: prøv appen "headspace" om du vil lære deg å meditere, det krever faktisk litt), men det er likevel dager hvor klumpen i magen tar overhånd. Dette holder meg ofte våken og i perioder sliter meg med søvn. Når jeg har kjæresten min i samme seng og ikke flere tusen kilometer unna sovner jeg med en gang, men når jeg er alene blir det verre. MEN! I går fikk jeg ikke sove av en helt annen grunn. Jeg hadde ville sommerfugler i magen på grunn av alt som skjer for tiden..Den følelsen har jeg ikke hatt på lenge. Altså, mine største drømmer går i oppfyllelse! Og alt slippes i Januar :-) 

Jeg måtte bare skrive litt fra meg før vi setter i gang med innlegget på "ordentlig". Dere ser ut til å like "min dag i bilder" så da kjører vi på med en miniversjon av det! Bildet over er knipset nå nettopp. Oslo er så jævlig bra, jeg elsker byen jeg bor i. Om noen snakker stygt om Oslo tar jeg det personlig, haha.. Og skjorten er forresten et skikkelig kupp. Jeg har brukt den i flere måneder og den er av lik kvalitet som en dyr skjorte (da sammenligner jeg med de jeg har fra Acne som koster over 1000 kr). Du finner den HER. Buksen er Vero Moda. 
 

Jeg og Fetisha møttes på Steam tidligere i formiddag, en cafe jeg alltid ender opp på når alt annet er stengt. Spiser alltid glutenfri muffins med bringebær, drikker smoothien "bring meg bær" og en kaffemocha på siden. 😍

Seriøst, prøv denne muffinsen om du liker bringebær. Jeg elsker det, og denne er best av alle. 

Min kjære Fetisha. Vi snakket om alt mellom himmel og jord, som endte med at vi lo så mye at Fetisha tisset på seg. Typisk, haha.. 

Jakken min er utsolgt i akkurat denne fargen, men du finner den i sort HER. Den er ganske varm, og i tillegg helt nydelig - jeg fikk til og med et kompliment for den på bussen! Jeg skulle ønske jeg turte å gjøre sånn mot fremmede, bare gi komplimenter uten grunn. Jeg tenker så mye fint om folk jeg ser rundt meg, men jeg klarer ikke si noe fordi jeg ikke tør. Hva er jeg redd for..? Så klart blir ingen sinte for komplimenter. 

I anledning at jeg opererer underkjeven på tirsdag har jeg vært to turer innom tannlegen. Jeg går til Tannlege Svein Høimyr, og kunne virkelig ikke vært mer fornøyd! Hele prosessen med regulering har nesten blitt enkelt, grunnet hvor flinke de er der. Nå er jeg halvveis, på tirsdag er som sagt operasjonen og så er det bare 6 måneder igjen..

Nå skal jeg beundre Oslo litt fra verandaen - jeg har to leiligheter, denne har dere ikke sett før, men mest fordi jeg vil holde gale stalkers unna (som jeg dessverre har i den andre). Vi snakkes senere! 

min dag i bilder

Herregud, takk for fine tilbakemeldinger på sist innlegg. Det rørte meg virkelig at dere ser hva jeg prøver å vise - nemlig det vakre i oss alle, det som bare er der, uten å nødvendigvis måtte påpeke såkalte "feil" for å vise at man er bra nok. Vanskelig å formulere, enklere å vise. Takk for at dere forstår meg. 

Dere ser ut til å like når jeg deler dagen min i bilder og litt kort tekst, så here we go! :-) 

Jeg, Charlotte og Joakim dro innom Push Wagner for å kjøpe et nytt bilde til meg. Jeg har lånt et fra samme kunstner av Odd Magnus og Tinashe i et par måneder, men de skal ha visning på leiligheten sin og trengte det igjen. Jeg har blitt så glad i det bildet at jeg rett og slett måtte ha et som bare mitt. 

.. Og slik ble det! Jeg klarte faktisk å henge det opp selve, det er nesten for godt til å være sant og jeg er derfor konstant redd det skal falle av hengslene. Det skjer sikkert hvert sekund, haha. Det hadde vært så typisk meg at dere aner ikke engang.. En gang falt et stort bilde ned fra veggene her og traff meg i hodet og knuste over alt. Faller det, må det så klart falle i hodet mitt.

Jeg og Joakim dro på Millas Boutique, favoritten min på interiør i Oslo. Der kjøpte vi bursdagsgave til J som fyller hele 25 år i morgen! Litt kjedelig at han for det første fikk velge sin egen gave og at han ikke fikk den pakket inn, men han ble glad likevel. 

Jeg fikk også siklet litt over denne boken som jeg ønsker meg skikkelig.. Kim, ass. Hun er så vakker. Burdagsgaveønske for min egen del, selv om det enda er et par måneder til.

Vi har gått litt rundt i Oslo, og i dag var faktisk høsten ganske grei. Fine farger, fin luft, vonde minner som man gjemmer og legger lokk på og drar opp igjen de kveldene man er alene og vil gråte. You know, life.

Turen gikk videre til Pascal hvor jeg bestilte en kake til en fest jeg skal ha i helgen. Jeg skal faktisk feire at jeg ikke skal ha overbitt lengre, haha. På tirsdag operer jeg, og i den anledning blir det et "no more overbitt"-party for meg og et knippe av nære venner.

.. Nå sitter jeg her og spiser godteri. Og samtidig, halvveis ned i godteriposen tenkte jeg.. Om så mange først skal snakke om hva jeg gjør og bry seg om tingene jeg driver med, så burde jeg gjøre kule ting. Det er greit å la seg irritere over folk som har en stor stemme og en plattform som når ut til mange, men bruker den kun til sin egen fordel for å tjene penger. Og jeg forstår at man må ta visse steg for å komme seg opp og frem, og for å holde seg aktuell. Men jeg føler genuint at mennesker som når ut til mange og bruker plattformen sin på bare tull, er egoistiske og grunne mennesker. There, I said it. Og all denne filosoferingen som et resultat av godteri? Wow.

Nå skal jeg faktisk sove. Faen det blir digg! 

JEG ER

Jeg er sårbar,
sterk,
overfladisk,
dyp,
kjærlig, 
svak.Jeg er takknemlig, 
såret, 
preget,
undrende, 
kompleks. 


Jeg er søster,
datter, 
barnebarn,
forbilde, 
hatet,
elsket.


Jeg er kjæreste, 
nabo, 
hore,
bimbo,
dum,
vakker,
skjør,
stygg.


Jeg er kvinne,
ung,
naiv,
mislikt, 
nedverdiget,
oppløftet,
usikker, 
uendelig.Jeg er,
perfekt. 

et psykisk fengsel

På mange måter har jeg skapt mitt eget fengsel. Jeg har hatt extensions, løsvipper, løsnegler og hele pakken i flere år. Det innebærer at ting som å hoppe i bassenget når man er på ferie utgår, for da ødelegger man jo håret som koster flere tusen kroner. Ta det av? Ikke aktuelt. Kjøre bil uten taket på? Nei, det går heller ikke, håret kan falle av. Gnikke seg i øynene? Løsvippene kommer i veien. Spise griste mat? Nei, kan ødelegge sminken. Ligge med noen og bli dratt i håret? Nope. Så, da sitter man der, i sitt eget psykiske fengsel. Stivpyntet og deprimert, fordi man egentlig liker å hoppe i bassenget men er for opptatt med å gre håret. 

Mange kan nok være både begge deler. Pyntet noen ganger, og litt mer spontane andre ganger. Slik har ikke jeg vært. Jeg har vært så redd for at noen skal se meg på mitt "styggeste" - som da i mitt hode har vært uten sminke og uten extensions, og dømme meg utifra det. Slutte å lese bloggen min, kanskje? Slutte å følge meg om man ser hvordan jeg "egentlig" ser ut? Du rister kanskje på hodet nå og tenker "skjerp deg, jente". Og det tenker jeg også, bare at det ikke alltid har vært så lett.

Helt til nå. For første gang i mitt liv klarer jeg å være begge deler. Og ikke bare klarer jeg - jeg elsker det. Jeg elsker å pynte meg, men jeg elsker også å være uten. Jeg gleder meg til å fjerne sminken og jeg gleder meg til å ta på.


Jeg har nå et menneske i livet mitt som bryter ned veggene i hodet mitt og løfter opp de tingene jeg hatet ved meg selv. De blir plutselig ting jeg liker, ja - kanskje til og med elsker - fordi en annen person liker dem så godt. De rare tankene mine. Uvanene mine. Delene av kroppen min jeg ikke er så fornøyd med. Kjærlighet.

Et menneske som røsker så grådig hardt i følelsene mine som ingen andre kan, et menneske som er så nysgjerrig på meg og tankene mine og den sårbare siden av meg, et menneske som ser meg, et menneske som synes jeg er like nydelig uten sminke som med, et menneske som jeg faktisk stoler på og tror på, et menneske som får meg til å elske meg, et menneske som får meg til å tro at jeg kan klare alt og dette mennesket er mitt menneske, og det føles så sykt rart og bra og det får meg til å like meg selv og alle feilene jeg har, som plutselig ikke er feil lengre - de er perfekte.

Forelsket, da. 

gi slipp på alt det vonde

Jeg har en mistanke om at alle som sier de elsker høsten lyver og kun ønsker å framstå som dypere og mer "torturerte" sjeler - du vet, sitte i vinduskarmen og se på bladene som faller fra trærne og natten som senker seg, samtidig som man er.. dype og triste. Vel, sånn er faen ikke jeg. Høsten er gøy og "inspirerende" i nøyaktig to sekunder, når man kjenner den kalde lufta treffe lungene for første gang og blir minnet på "snart jul!" og de få dagene hvor høsten gir oss sol - da er den fin. Man glemmer visst at i 99% av tilfellene er det slik som nå, regn og kaldt. Da jeg gikk hjem i sta med regnet piskende i ansiktet var det ikke mye i meg som minnet om en inspirerende kollasje full av strikkagensere, kakao og filmkvelder, for å si det sånn.

Dessuten minner høsten meg om første skoledag etter sommerferien, en dag som alltid var veldig vanskelig for meg. Nå er det riktignok oktober og ikke august, men august i Harstad minner meg om oktober her. Temperaturen er den samme, og luften føles lik i lungene. Høsten har pleid å sende meg tilbake til en tid jeg vil legge bak meg, men så lenge jeg lar høsten få ha "makt" over meg, nettopp ved å minne meg på disse vonde tingene, så kommer jeg aldri over det heller. Nå prøver jeg å akseptere, og ikke minst huske på at det ikke er en del av meg lenge. Det er fortiden, og jeg kom meg igjennom det fysisk - på tide å gi slipp psykisk også.

Et par bilder fra tidligere i dag, lunsj med Joakim og Fetisha. I regnet.


 tilbake på gamle veier og hater overskrifter

Finnes det noe som er verre enn å være kvalm? (bortsett fra krig, sult, død, global oppvarming, mobbing, dere skjønner tegninga). De siste dagene har jeg vært så dårlig at jeg ikke har klart noe som helst, annet enn å ligge i sjøstjerne-formasjon i sengen og bedt til Gud om å ta vekk smertene, haha. Jeg er så takknemlig for at jeg vanligvis er frisk og rask. 

Lol jeg har på caps i dag, det kler jeg ikke i det hele tatt innså jeg nå.. Haha. Sånn er det å ha gigantisk hode. Jeg passer ikke noen ting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uansett. De siste dagene da jeg har vært syk var kostholdet litt så som så, derfor må jeg prøve å legge om nå (igjen). Jeg orker ikke fortsette med godteri til alle måltider, det går ikke, jeg merker at kroppen nesten skriker etter å spise sunt. Min tanke om sunt er da altså tydeligvis å drikke juice 😜 Så, jeg nyter dette til en episode med Kardashian, endelig har det kommet nye!! Du kan kjøpe episoder på iTunes forresten, det gjør jeg - men om du er en liten luring og ser ulovlig, funker også ventlyfe.com. 

Kasper dro i morges, og etter å ha vært sammen i 12 dager sammenlagt var det en stor kontrast å plutselig være alene. Jeg hater å sove alene for tiden, før var det dagens høydepunkt - tenk at man kan bli så avhengig av noen, haha.. Og nå er det bare savn. Men, sånn er det med avstandsforhold. Nå er det lenge til vi ses igjen og jeg skal bruke tiden på å jobbe masse og komme inn i litt bedre rutiner med trening og mat i samme slengen! Føler meg som en gris akkurat nå. 

SUPERSALG PÅ ROSA FAVORITTER HOS COVERBRANDS!

//annonse

Oktober er rosa måned 💘  Det kan man jo ikke annet enn å være glad for! Coverbrands har satt sammen en rekke av deres mest populære rosa produkter som man får 25% rabatt på i hele Oktober. (NB! Ingen rabatt på Rosa Sløyfe produkter). Jeg har selv valgt ut noen av mine rosa favoritter som er på tilbud - hurra! Og dere, husk at Coverbrands alltid har gratis frakt og 365 dagers åpent kjøp. Det er - med god grunn - min favorittnettside for sminke. 
La oss starte med noe av det fineste, nemlig Lilly lashes lush faux lashes. Disse er nesten aldri på tilbud, men nå får du 25% rabatt! Jeg har ikke vippeextensions lengre, og er helt avhengig av å finne gode vipper som ser bra ut og naturlige, samtidig som de gir en glamorøs look. Et skikkelig pluss er at vippene har dødsbra kvalitet og holder i lang tid om du er forsiktig med dem. Absolutt verdt pengene! Og bare sjekk hvor fine de blir;Dådyrøyne deluxe!!! Lilly lashes, folkens. Det er virkelig mitt favorittmerke på vipper om dagen.. 


Hvem elsker ikke highlight? I know I do.. Jeg har valgt ut to favoritter å vise dere i anledning rosa måned. Den ene er Pashion Highlight kit som jeg faktisk har brukt til øyenskygge i dag, under øyenbrynet,  og litt langs neseryggen. Den er seriøst dritbra å bruke til spesielt contouring av nese, uten at jeg helt klarer å peke på hva som gjør den så god akkurat der. Kanskje den fine gløden? 

Den andre favoritten er så klart theBalm Mary- Lou Manizer Den trenger vel knapt en introduksjon da jeg har mast om den i flere år, men ikke uten grunn - for sjekk hvor fint det blir, og den er faktisk på hele 53% rabatt nå: 


OMG! Highlight on fleeeeeeeek. Her kan dere da se theBalm Mary- Lou Manizer på kinnbein, og Pashion Highlight kit under øyenbryn og litt som øyenskygge. Her kan man også se hvor fine vippene er!

Dette bildet er direkte fra dusjen, rett og slett fordi dette er produkter jeg bruker i dusjen hver eneste dag. EOS pomegranate shave gel har jeg brukt i flere år, da jeg var på utkikk etter en krem til barbering som ikke tester på dyr, men samtidig etterlater huden full av fuktighet og ikke minst - skåner deg under barbering. Denne er perfekt! Første gang jeg blogget om denne var i 2011, og siden har jeg brukt den fast. Cocoa Brown Tough stuff er "hemmeligheten" bak en fin og jevn brunfarge om du skal ta selvbruning - noe jeg gjør fra tid til annen. Derfor har jeg den stående i dusjen til enhver tid og gjør det til en rutine å skrubbe meg kjapt hver gang jeg dusjer. Da blir også min egen brunfarge finere. Den fjerner døde hudceller og gjør at fargen sitter lengre.


FAVORITT! 💘 Blogget om den et par ganger før, samt vist den frem på snapchat, nemlig; InstaPlumper gir naturlig fyldigere lepper som holder opptil 8 timer. Den er laget med seks naturlige ingredienser som gir en forstørrende effekt til leppene dine. OBS! Det svir litt i starten, men det er ikke farlig og du vender deg kjapt til det. Til sammenligning er jo Restylane hundre ganger vondere, dette er det naturlige alternativet. Det gir faktisk like gode resultater, bare at InstaPlumper kun varer for en begrenset periode.

Jeg bruker også Burts Bees Pink Grapefruit Lip Balm og EOS strawberry Lip Balm som gir masse pleie og næring til leppene nå som det begynner å bli kaldere i været. :) 

Det er faktisk også rabatt på noen rosa produkter fra GHD denne måneden! Det er skikkelig bra, da GHD nesten aldri er på tilbud. Forøvrig finner du alle rosa favoritter her! 

kjærlighet


En god blanding av mobilbilder fra verdens beste ferie med verdens beste menneske. Alt var virkelig helt perfekt, bortsett fra at jeg ble veldig syk de to siste dagene. Heldigvis ble jeg godt passet på av Kasper, han var en ENGEL. Jeg måtte reise hjem med omgangssyke og var sikkert ikke helt enkel å ha med å gjøre, jeg kastet opp i taxien på vei til flyplassen (3t kjøretur..) og gråt en del på flyplassen i Sri Lanka. Det var så varmt der, fullt av folk, null system og vi bare "yes hello we have business class where is the business class line??" og vaktene bare "you go with all the others", haha.. Men reisen gikk fint til tross, jeg sov som en stein. 

Dere er kanskje lei av å høre om hvor fint vi har hatt det, så da kan jeg bare trøste dere med at jeg har vært i store smerter siden jeg kom hjem og hatt det helt _jævlig_. Og at Kasper reiser hjem i dag og at vi ikke ser hverandre på et par måneder... Men jeg får leve på minnene en stund. 

Men tusen takk til Lapoint for verdens beste uke!!! 

PARADISE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Føler meg som en skikkelig kvalm person som absolutt skal legge frem hvor fint jeg har det - men, husk på at livet mitt har vært en del jævlig også, hehe. Jeg føler meg nesten slem som legger ut bilder fra fantastiske Sri Lanka som dere i kalde Norge må se på.. Men jeg klarer selvfølgelig ikke dy meg. I dag regner det, og vi henger rundt på et hotell kun et steinkast unna villaen til Lapoint. Det er skikkelig fint her! Solseng, basseng og strand + litt god mat og drikke. Men jeg savner faktisk litt å bli banket i bølgene under surfingen.. Nå har vi ikke mer igjen av det, så jeg kan ikke si annet enn: jeg må tilbake, men da kanskje til California. En ting er sikkert, Lapoint har mange fine destinasjoner! 

Nå regner det litt, så vi tenker å dra på spa - frem til nå har vi stilt hverandre dilemma-spørsmål fra denne twitteren for å få tiden til å gå. Det er skikkelig gøy og anbefales å gjøre med venner eller kjæreste :) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

når du mister løshåret i bølgene

I dag da vi surfet hadde jeg på meg en sånn clip on hestehale med løshår. Kan jo ikke surfe uten løshår, lol. Uansett, jeg ble tatt av en relativt kraftig bølge og tror dere ikke hestehalen ble dratt med i dragsuget og jeg kom opp fra bølgen med kort hår?! Haha, min første tanke var hvor barbarisk det må se ut for de som eventuelt finner den senere, for det gjorde ikke jeg uansett hvor hardt jeg lette, jeg dykket til og med etter det... Da var det rett og slett bare å tenke "fuck it" og fortsette med surfingen. Jeg driter forøvrig i om jeg må surfe med mitt korte hår, det er faktisk for bildene sin del (siden en fotograf er med hele tiden og jeg vet selv hvilke bilder jeg liker). Nå er jeg dog uten løshår og bildene er derfor også uten.

Uansett så klarte jeg å utfordre meg selv, og kom meg ut til de litt større bølgene i dag. De er forresten sjeldent så stor som de ser ut. Lærte å svinge gjorde jeg også! Nå har vi ikke mer surfing, vi reiser hjem natt til søndag.. Frem til den tid henger vi rundt som turister og slapper av på et hotell vi har forelsket oss helt i, The Fortress. Her betaler man 250 kr per person og får slappe av ved bassenget hele dagen. 

meg uten sminke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med en gang jeg får litt farge i ansiktet (betakaroten, thank yooou) føler jeg meg komfortabel med å gå uten sminke. Hele tiden. Og da følger liksom håret med på kjøpet, jeg gidder ikke style det heller og føler meg som en ekte surfer fra dag to, haha. Jeg føler meg så fresh og fin her. All den sunne maten, all treningen, all kjærligheten og tid med den fineste gutten jeg vet om.. Kunne man hatt det bedre? Jeg burde egentlig ikke ha det bra nå, det er mange ting som ligger å skurrer i hodet men jeg klarer å overdøve det med all lykken. Haha, jeg føler meg som Kasper,han er i så godt humør hele tiden og jeg tenker bare hvordan faen er det mulig. Det har smittet over! 

Det har vært nok en fantastisk dag på Sri Lanka. Jeg her forelsket i dette stedet. Seriøst, dra hit!!! Enten på surfecamp eller bare ferie. Stedet er utrolig og alle er så snille ♥ I morgen er det surfefri og vi skal ha en dag som turister. Cant wait! 

ser jeg virkelig sånn ut

reklame

Jeg skal love dere at jeg har ledd (og nesten grått, "ser jeg virkelig sånn ut!?") når jeg har bladd igjennom bildene fra surfetimene.. Man ser langt ifra så deilig eller kul ut som man tror, der man febrilsk prøver å holde balansen samtidig som det renner saltvann ut av nesa. Men, noen bilder får likevel se dagens lys, og disse fra GoPro ble veldig kule. Vi har forresten vært på Level 1 hele veien, men hadde vi hatt flere surfeleksjoner kunne vi gått over på level 2. På level 1 får man god hjelp og har en instruktør som passer på at du ligger riktig, treffer bølgene når du skal, og forteller deg når du skal reise deg opp. 


Dere finner all informasjon om Lapoint på deres hjemmeside her, og akkurat Sri Lanka kan du lese om her. Jeg har to kategorier på bloggen som heter "Portugal" og "Marokko", der kan du lese om de andre gangene jeg har vært på surfekurs. Liker Sri Lanka best, faktisk! 

Jeg har fått mange spørsmål fra dere om surfekurs og lapoint, jeg kan ikke si stort mer enn at opplegget, campen og instruktørene får en varm anbefaling fra meg. I fjor hadde jeg også en venninne som dro på surfecamp alene og hadde den beste opplevelsen i sitt liv, man blir kjent med folk og man trenger ikke å være atletisk eller god på surfing fra før av. Jeg er til og med ganske redd for bølger, likevel funker det. Det er sykt billig å være her, å bo på campen er ikke alt for dyrt heller (måltidene er inkludert). Vi har spist middag på et veldig fint hotell de siste dagene og betaler aldri mer enn 400 kr for middag, dessert og drikke for to personer. FANTASTISK! ♥ Tuk Tuk (som man kjører rundt i) koster som regel rundt 20 kr, og da venter sjåføren på deg mens du gjør det du skal. 

Nå skal jeg gå igjennom mailen, samt gjøre klart et par innlegg <3 

en helt perfekt dag

I går hadde jeg en av de fineste dagene jeg har hatt så langt i mitt liv. Altså, virkelig. De små tingene som å sitte i stillhet på stranden og betrakte krabbene som går bortover stranden uten en eneste forstyrrelse fra omverdenen. Å ligge på rygg i tropenatten og se opp mot stjernehimmelen som plutselig er så klar. Å ha all tid i verden, for ingen forventer noe av deg. Det er så fint at jeg nesten vil gråte litt.

Uansett. Etter å ha surfet et par timer i går, dro vi til stranden rett nedenfor huset. Jeg surfer alltid i treningstights og t-skjorte, som jeg fikk anbefalt i forkant (våtdrakt hadde blitt for varmt), men jeg hadde likevel ikke fått særlig til farge. Derfor kjørte jeg på nedenfor huset og nå er jeg rød som en tomat, haha.. Lenge leve den evige frasen "nei, jeg blir aldri solbrent" og så ender jeg opp med verste sort. Jeg bruker solfaktor 50 og det gjør de aller fleste her, men er likevel knallbrune. Solen her er så sterk. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellers litt om prisene her.. Haha, vi tok ut 10 000 rupees hver, noe jeg egentlig tenkte var litt mye ettersom jeg hadde hørt om hvor billig det var her. Det viste seg altså at jeg har tatt ut 500-600 kr? Eller noe sånt. MEN likevel, det er nå tre dager siden og jeg har enda penger igjen etter å ha spist ute to ganger, handlet inn ekstra solkrem og tatt tuk tuk her og der. Man lever absolutt fint og billig her, og alle måltider er inkludert på campen sånn ellers, så egentlig kan man leve helt gratis. 

Forresten, nå er remix ute på youtube, så får de som ikke har spotify hørt! :) 

THEN RIDE IT WITH MY SURFBOARD

reklame

Å surfe er som følger: mye enklere enn man hadde trodd, men samtidig veldig vanskelig. Det gir ikke mening før du har prøvd det, da forstår du akkurat hva jeg mener. Hver gang jeg har prøvd surfing blir jeg like sjokkert i starten over hvor greit alt går. Jeg står på brettet, tar bølger på egenhånd.. og så stopper det liksom litt opp, kanskje fordi jeg ikke helt tør å kjøre på, uten at jeg helt vet hva jeg er redd for. Jeg jobber med saken og blir tøffere for hver dag. Men det er SÅ gøy! 

Vi har surfet både klokken 05:30 på morgenen og klokken 09:00, jeg likte faktisk best å stå opp tidlig. Da fikk man med seg den nydelige solnedgangen, det var nesten så jeg måtte klype jeg i armen for å forstå at jeg faktisk er her. Jeg gleder meg sånn til å fortsette de kommende dagene! Her kommer litt bilder..

Meg og den herlige instruktøren vår! Han er utrolig flink og kommer med gode tilbakemeldinger hele tiden, og så er han glad som en sol. 
My man and I! Han er forøvrig tusen ganger flinkere enn meg på det her, haha.. 


Vi har heldigvis fått hjelp av en fotograf til å ta bildene, så slipper jeg å tenke på det. Takk til Lapoint som styrer i stand et så fint opplegg for meg! 

Klokken er knapt 15 her på Sri Lanka, men vi har allerede rukket å surfe, spise lunsj og dratt på spahotell - hvor vi er nå, og jeg blogger til dere fra resepsjonen. Vi blir her et par timer, som sikkert kommer til å bestå av å sove på hver vår solseng. Og en spabehandling, masse mat, drinker.. You know! :-) 

jeg har det så fint!

reklame

Beklager at en oppdatering kommer først nå, jeg har rett og slett ikke hatt internett siden vi kom hit (for to dager siden). Nå har jeg plutselig litt dekning enn så lenge, så da passer jeg på å si hei til dere før jeg gjør noe som helst annet. 

Siden jeg ikke har snakket ordentlig med dere enda, starter jeg på starten. Bilturen frem til huset var passe skummel, det var som å sitte i et videospill helt blottet for normale trafikkregler. Da vi kom frem var jeg bare takknemlig for å være i live, det tok jeg ikke for gitt da jeg satt i bilen og holdt fast i sikkerhetsbeltet. Trafikken her er helt crazy, og at bilturen var på tre timer hjalp vel ikke akkurat på dødsangsten - men vi er her, jippi! Og så langt er det uten overdrivelse en av de beste feriene jeg har hatt.


Rommet vi har er helt nydelig. Huset til Lapoint ligger helt ved vannet, og utsikten vår.. Altså, den må nesten bare oppleves. Lyseblått hav så langt jeg kan se, og i tillegg har vi et stort og fint bad. Om du har mulighet å reise hit så bør du, enten alene eller sammen med noen. Jeg har vært på surfecamp med venninne to ganger, en gang med kjæreste og kunne gjerne gjort det i eget selskap også. 

I dag skal vi surfe for andre dag på rad, det går bedre enn forventet og jeg har enda litt av teknikken inne fra sist gang. Men, mer om det senere - nå må jeg rekke frokosten før enda en dag med surfing setter i gang! :-) 

endelig fremme!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fra Sri Lanka! Jeg kom frem til huset jeg skal bo i for en stund siden, men ble liggende å se i taket for å samle krefter, og bare utsatte å åpne pcen. Reisen har vært lang, faktisk tok det 16 timer fra vi gikk ut døren hjemme til vi kom frem hit, men jeg tror det blir verdt det. Eller.. Det er jo egentlig allerede verdt det, utsikten er helt magisk men jeg skal vise dere bilder av den senere. Hele reisen gikk fint, flyturen var behagelig og føltes raskere enn den faktisk var. Jeg har sett film, spist helt OK flymat, sovet og snakket litt med Kasper når vi begge har vært våkne samtidig. Qatar Airways er veldig bra, og spesielt når man flyr business. Høy standard og snille folk som jobber der :-) 

Som jeg nevnte for litt siden skulle jeg slutte å drikke alkohol og - forhåpentligvis - ikke drikke mer før 2017 var over. Det har altså ikke skjedd, jeg var et par måneder totalt uten en eneste dråpe og nå drikker jeg litt ved spesielle anledninger. Som på flyet på vei hit, for å roe nervene litt. Vet at noen kommer til å påpeke det, så derfor ville jeg bare si ifra først. 

Vi ligger et par timer foran dere, og på skjemaet i dag står det ikke noe spesielt. Jeg vil gå ned til vannet som ser helt magisk ut! ♥ 

kan hele verden holde kjeft ett minutt

 

Er det en ting som provoserer meg noe jævlig så er det at man ikke lengre kan uttale seg om noe viktig og bra uten å bli tatt for alle de tingene man IKKE gjør. La oss bli enige om en ting: hverken jeg eller du som leser dette er perfekte. Les videre og ha den innstillingen i bakhodet. Jeg personlig er vegetarianer, jeg bruker ikke pels, jeg gir mye penger til veldedighet, jeg uttaler meg om nettmobbing, mobbing og psykisk helse ved enhver anledning anser meg selv som en god person, og LIKEVEL får jeg alltid motsvar som "hvorfor har du vesker av skinn om du bryr deg om dyr, hvorfor flyr du så mye om du bryr deg om miljø, hvorfor legger du ut bilder av kroppen din om du bryr deg om ungdoms psyke, hvordan kan du si at du er trist i dag når du påstår du har et bra liv, hvorfor donerer du ikke mer penger til veldedighet" osv osv osv.

 

Og vet dere hva? Jeg aner ikke hvorfor jeg ikke engasjerer meg i alt som skjer i verden. Jeg er vel et egoistisk menneske som fysisk ikke klarer å engasjere meg for alt, jeg hadde knekt helt sammen da, men har funnet mine saker jeg brenner for - og det vil garantert komme flere, håper jeg. Jeg OG du kunne alle ha levd mye bedre liv og jeg strever med enormt mye dårlig samvittighet for alt jeg ikke gjør. Jeg vil være så flink jeg kan, men samtidig.. vil jeg det egentlig nok, eller vil jeg noen ganger børste verdens elendigheter bort å se ting litt naivt og egoistisk? Det er mulig, og det kan virke sånn.

 

Jeg skal innrømme at når jeg ser bloggere skrive om at pels er feil, men likevel spiser kjøtt hver dag så tenker jeg "oj så dobbeltmoralsk". Da jeg var på middag med noen fra miljøpartiet og de spiste kjøtt (skadelig for miljø) tenkte jeg "fy faen de har ikke peiling". Men hvem er det som har tenkt feil? Jo, MEG. Det er så mange mennesker der ute, både privatpersoner men også offentlige, som ikke engasjerer seg for en damn shit. Jeg måtte faktisk ta meg selv i nakken og heller tenke, så BRA at de faktisk gjør NOE! Det krever mot, uansett om man ikke lever livet sitt perfekt. Jeg vil mye heller ha bloggere som tør å uttale seg og tør å si feil, enn det kjedelige og politisk korrekte vi alle er på vei inn i.

 

For vet dere.. jeg kom til et punkt der jeg veide alle ord jeg skrev i tilfelle noe ble feil. Om jeg skrev noe så simpelt som at jeg har det bra for tiden, men et par dager senere var trist, så ble det feil. Om jeg skrev at jeg håper alle husker å pante flasker men likevel drar på ferie, så blir det feil. Om jeg sier at jeg ikke vil ha barn men ombestemte meg, da blir det feil - for, brydde ikke jeg meg om miljø?

 

Jeg ser hvordan så mange unge mennesket prøver å engasjere seg men blir møtt med direkte kjeft for alt de ikke gjør. Ta vegetarsamfunnet for eksempel. Veldig fint miljø, men også til tider veldig ekskluderende, for er du vegetarianer men ikke veganer er det feil, osv.. noen feminister kan være like, altså du får ikke lov å uttale deg om like rettigheter mellom kjønn om du også liker at menn holder åpen døren for deg - ja, den har jeg faktisk fått kjeft for. det ender opp med at flere gir opp, for det virker slitsomt å engasjere seg. Kan vi ikke heie på at man bryr seg istedenfor? Da er jeg sikker på at man kommer til å bry seg mer. Så ja, det er mye jeg kunne ha gjort bedre og annerledes, men jeg kommer mye raskere dit om jeg får skryt for det jeg faktisk gjør og det gjelder nok de aller fleste. Jeg er bare så lei av at det evige fokuset ligger på å finne FEIL. Jeg er 22 år gammel, hallo. Jeg SKAL gjøre feil! Og INGEN av oss mener de rette tingene hele tiden og isåfall er du nok - beklager å si det - ett ganske kjedelig menneske blottet for personlighet.

Og - jeg SKAL bli bedre. Men det kommer til å gå så mye saktere om det ikke er rom for å vokse. Jeg kan ikke bli den beste versjonen av meg selv med mindre jeg snubler litt på veien dit.

neste stopp - Sri Lanka

annonse / bloggposten inneholder en annonselenke

Herregud, i dag reiser jeg til Sri Lanka for aller første gang i mitt liv! Jeg gleder meg til en uke på et så magisk sted, sammen med en magisk person (kjæresten min da, altså).Kofferten ble akkurat ferdig pakket, i siste liten som vanlig, og jeg kan ikke fatte å begripe hvordan en person som reiser så mye kan være så dårlig på å pakke. Det er alltid noe som blir glemt igjen hjemme, og alltid noe jeg tar med for mye av. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(annonselenke) Den fine jakken min finner du HER. Jeg har hatt den i to år og den er enda like fin, men obs - den varmer ikke noe særlig, så passer best til høst og vår. Og på reiser, slik jeg skal nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forresten, hvordan stiller du deg til å høre på XXXTENTACION? Jeg elsker musikken hans og hører albumet på repeat, men får en del kritikk for det siden han er anmeldt (og dømt?) for grov mishandling mot sin gravide exkjæreste, for å nevne noe. Helt ærlig, jeg klarer ikke ta stilling til det på et slikt nivå at jeg boikotter musikken hans. Men det er kanskje feil av meg igjen. Jeg ville bare nevne det siden jeg uten overdrivelse har fått 30 meldinger om det siden jeg la ut en av låtene hans på snapchat i går - ærlig sak, elsker musikken og kanskje mindre fan av hva han gjør på privaten, og ville nok neppe dratt på konsert men tillater meg å høre på musikken. Så får folk ta stilling til det som de selv ønsker :-) 

hits