hits

Sophie Elise

Sophie
Elise

juli 2017

jeg blir rørt

Kommenter her

Jeg merker at fellesferien er over, for å si det sånn. De siste ukene har jeg gått mer eller mindre alene rundt i nabolaget på morgenen, men i dag sa det PANG og folk løper rundt i gatene på vei fra A til B, trikken var stappfull klokken 07:00 og "blåmandag" var sikkert ordet jeg hørte mest i forbifarten. MEN, så glad jeg blir av å se alle de spente ungdommene som er i Oslo for norway cup! Over alt er det fotballlag som går rundt med store smil om munnen og sikkert har deres livs beste uke akkurat nå, å kunne observere sånt gjør meg rørt, haha..  ♥ ♥ 

Jeg er også ute av feriemodus, og i går kveld spratt jeg plutselig opp av senga og fikk følelse av at det snart er julaften, noe det åpenbart ikke er, jeg bare gleder meg så mye til fredag når *** **** ****** endelig skal avsløres for offentligheten. Jeg har blitt påvirket av folket rundt og har hatt høy puls i hele dag, og tok derfor et par timer med telefon i flymodus nå på kvelden, sovnet av på sofaen, og nå ligger jeg i sengen med verdens rareste sokker på beina som jeg ikke kan forstå blir kalt "mote". Nå får jeg vel sikkert en mail fra en eller annen fyr med fot-fetish, det pleier å være en klassiker hver gang jeg poster bilder av beina mine. Det går greit da, folk må få holde på som de vil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God natt, smask! 

om jeg kunne endre en ting

Kommenter her

Jeg legger sjeldent ut bilder av antrekk, og det er helt ærlig fordi jeg er så lav og ser - om mulig - enda lavere ut på bilder. Ikke at det gjør noe å være liten, men om jeg kunne endre EN ting på meg selv så ville det ha vært høyden. Den følelsen når blogglesere på 12 år kommer bort til meg for å ta bilde, og jeg ender opp i froskeperspektiv å må stå på tå slik at vi alle skal få plass i en selfie, haha.. Og jeg gidder ikke høye hæler hele tiden, i Oslo er det så mye brostein og å halte seg bortover der for å kompensere for høyden er ikke verdt det.

Uansett, i dag har jeg sett ut som jeg alltid gjør: kledd i sort, og med sneakers på. Kjolen er mormor sin og over 30 år gammel, jeg er skikkelig glad for at jeg får plukke fritt fra hennes gamle klær når jeg besøker. Jeg skal definitivt ta vare på mine mer "spesielle" antrekk, som ting jeg har båret på rød løper, slik at mine barn kan få glede av dem en dag. Da skal jeg fortelle at "mammaen din var kul en gang skjønner du" og så kan de himle med øynene og bli flaue. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg startet dagen med sminke hos Dajana, løp noen ærender og møtte min venn Henrik for en spontan kaffe i solen (og vinden). Det var godt å snakke med denne solstrålen av et menneske igjen, som jeg møtte under overfladiske omstendigheter (vixen blogawards), men som har blitt en god venn på et dypt nivå. Det er sikkert kjedelig å høre meg repetere det hele tiden, men vi snakket generelt sett bare om hvor bra livet er. Hvor langt nede man har vært, men hvor sterkt man kommer ut av det. At man aldri sluttet å drømme, og at man fant til slutt. Jeg er så heldig som får se gode venner gjøre det bra, og ha mennesker rundt meg som inspirerer til å gjøre det bedre for meg selv, og de rundt meg. Den største gaven man kan gi til noen er å være tilstede, følge med på hva folk sier og gi en ordentlig respons - synes jeg. Og det har jeg så mange som gjør for meg, takk Gud for det. Mine venner er mitt alt <3 Jeg har vokst opp periodevis uten venner, og setter kanskje ekstra stor pris på sosial omgang med folk, men ja.. Point being: jeg vet hvordan det er å være på begge sider, og ting kan alltid snu, så ikke gi opp. Aldri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi satt på Steam (ligger på egertorget) som egentlig ikke er et sted å applaudere sånn vilt over, men smoothien deres Bring Meg Bær er helt fantastisk. Smak den og du blir avhengig.

OJ SHIT POMMES FRITES nå tordnet det nettopp enormt utenfor og jeg ble redd, så jeg runder av dette blogginnlegget og gjemmer meg under dynen. Vi snakkes! 

day vs night sminkelook

Kommenter her

annonse

 

Å ha en sminkelook på dagen og så en annen på kvelden kan virke komplisert, spesielt nå på sommeren hvor de fleste bruker litt mindre sminke på dagtid. Men, det trenger ikke å være hverken vanskelig eller innebære mange ulike produkter! Likevel er det greit å variere litt, i mørket kan man kjøre på med litt mer sminke og en litt mer "mystisk" look, og på dagtid foretrekker i alle fall jeg litt mer rosa, lys brunt og glød. Jeg skal vise dere mine favoritter, med en rabattkode nederst i innlegget! 

 


DAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som nevnt over liker jeg å bruke litt lettere produkter på dagtid, og det skal gjerne ta kort tid å sette sammen looken. Jeg synes jeg ser ganske søt og uskyldig ut her? Hehe ;-)

 

💋 På dagtid elsker jeg å ha glød i kinnene, og da gjerne litt rosa. Men, ikke FOR rosa! Det skal se naturlig ut, som om man har vært ute en dag i litt frisk luft. Milani Illuminating face powder kan brukes til så mye, blant annet highlighter, markere kinnbeinene og som blush, og den er så fin! Lett på huden, og ser naturlig ut som er et MUST for min del. Bonus! Den er faktisk også fin å bruke rett over leppene, da ser de større ut.

 

💋 Jeg bruker NYX  3-in 1 Brow Pencil, fargen Espresso på brynene. Dette er en nyhet og jeg har derfor ikke brukt den så lenge, men OM jeg er fornøyd! Den funker jo like greit både dag og natt. Stort pluss for å være enkel å bruke, i tillegg til en farge som passer meg perfekt. Det er så vanskelig å finne brynsprodukter som ikke er for varme i tonen, synes jeg. Denne passer enten du er mørk eller lys, også midt i mellom som jeg er nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

💋 På lepper har jeg falt skikkelig for merket Burts Bees, alle leppeproduktene jeg har fra dem gjør leppene myke og gir en fin farge i tillegg. Selv om den ser naturlig ut er det ett av få leppeprodukter hvor jeg ikke føler for å bruke lipliner under, den legger seg fint uansett. Denne leppestiften har også 8 timers holdbarhet, og det kan jeg faktisk skrive under på. Holder hele dagen! Fargen jeg bruker heter Blush Basin. Anbefaler dette merket på det varmeste.

 

💋 Jeg bruker faktisk kun disse produktene i tillegg til foundation (den jeg bruker finner du HER, men jeg har valgt å ikke inkludere den i innlegget siden jeg har skrevet om den så mange ganger før). 

øyenskygge dag & natt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

💋 For øyenskygge bruker jeg samme palett både dag og natt, nemlig BH - Cosmetics Eyeshadow Palette. Det er så digg å ha funnet en palett som kan brukes til så mye! Det virker kanskje "unødvendig" å ha en stor palett med mange farger som ligner på hverandre, men tro meg - det er viktig å ha nyanser med bare litt ulik tone for å kunne bygge opp en fin look på øyenskygger om man skal gå litt mer drastisk til verks. Sjekk ut enhver youtuber og du vil forstå hva jeg mener! Den er perfekt for naturlige toner, men også litt mer dramatisk etterhvert.


 

NATT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

På kveldstid liker jeg å ta litt mørkere skygger samt lepper. De to fungerer godt i kombinasjon selv om mange velger å kjøre enten eller, så lenge fargene er i litt samme nyanse. Jeg liker også mer highlight som virkelig popper frem på dansegulvet, hehe. Og mer markerte kinnbein!

 

 

💋 Leppestiften jeg har brukt er Winky Lux, LIP VELOUR MATTE LIPSTICK, og fargen heter Dirty Love. Dette er også en leppestift som er skikkelig myk og deilig på leppene, og stort pluss - den smitter ikke så enkelt av, så da kan du fint drikke, kline eller hva enn du velger å gjøre på kveldstid med leppestift på, hehe. Den holder også utover hele kvelden, og ser matt ut selv om den gir fuktighet.

 

💋 Som highlighter har jeg brukt Maybelline Master Strobing Stick. Den er så bra! Altså, skikkelig en favoritt. Jeg likte den ikke så godt i starten men har nå vendt meg til hvor "intens" den er, som egentlig bare er et pluss. Den blender seg også fint inn med all annen sminke og blir ikke liggende som et lag oppå huden, det synes jeg ikke er noe fint uansett om highlighter skal stikke seg frem.

💋 theBalm schwing black liquied eyeliner har jeg nevnt før, men jeg sier det gjerne igjen. Om du ikke er så stødig på hendene og vil legge en fin våt liner er dette den du må gå for, også om du er stødig når jeg tenker meg om - for det enkleste er vel det beste? Perfekt om du trenger å øve deg, eller er proff og vil gjøre jobben på halvparten av tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

💋 Bahama mama.. Blir jeg noen sinne lei av dette pudderet? Min favoritt over flere år, og likevel blir jeg aldri ferdig. Det er et matt pudder som funker perfekt om du vil ha markerte kinnbein, jeg liker også å bruke det for å gjøre nesen smalere, som øyenskygge.. Ja, mulighetene er rett og slett mange. En bestselger, og med god grunn. I tillegg er det SYKT drøyt i bruk og jeg hadde mitt første i nesten ett helt år.

 


RABATTKODE! 

Jeg har så klart en rabattkode til dere! «SESM20»  gir hele 20% rabatt på all sminke ut 02.august NB! (Gjelder ikke salgsvarer, Nyx og Jeffree Star).

Coverbrands har rask leveringstid og det beste utvalget av sminke i Norge, så jeg anbefaler at dere titter litt rundt der generelt, siden rabattkoden gjelder for så mye mer enn bare det jeg tipset om. Du finner hele utvalget HER!

endelig får dere vite alt!

Kommenter her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndag! Koseklærne er på, og denne fra Hollister er min favoritt. Fakta: jeg har den alltid liggende ved siden av senga, slik at den er lett tilgjengelig både morgen og kveld når jeg ikke skal møte noen å være ufresh i mitt eget selskap. Jeg planlegger nemlig det: å være ufresh, men kanskje jeg ringer over en venninne som kan overnatte slik at jeg får lettet på trykket i hodet. Det hadde vært koselig å skravle til jeg sovner, for jeg har så mye på hjertet, og så mye jeg trenger å få snakket om. Jeg har nesten for mye som skjer i livet mitt om dagen.. Alt jeg har jobbet for i hele år skal liksom eskalere nå i august, og dere får endelig ta del i noe av det. Jeg er dritnervøs og samtidig glad, og ydmyk for den fantastiske muligheten jeg har blitt gitt. Det siste halve året har jeg jobbet beinhardt og det har vært vanskelig ettersom jeg ikke kan fortelle dere hva noe dreier seg om, og samtidig har jeg heller ikke hatt noe særlig til hverdag. Jeg har bare jobbet, reist på jobbreiser, kommet hjem, vært sliten, lei, ikke sett lyset i enden av tunellen.. Dere skjønner tegninga. Litt som en evig eksamensperiode hvor sosialt liv og eget utseende kollapser, men det blir verdt det til slutt. OMG PÅ FREDAG SKJER DET!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellers dro jeg faktisk til Tromsø i går kveld, og nå er jeg hjemme i Oslo. Hele reisen skjedde spontant og før jeg visste ordet av det satt jeg på flyet - som en psykopat, for han jeg skulle besøke ante ikke at jeg kom. Jeg hadde blitt invitert men hadde bare svart "nei jeg er veldig opptatt", når jeg egentlig kunne - jeg elsker jo å overrasske folk! Jeg var faktisk ganske nervøs først for man aner jo ikke hvordan et uanmeldt besøk vil bli mottatt, men det endte opp med å bli en av de hyggeligste kveldene jeg har hatt i 2017. Det er så digg å like noen så godt som liker meg tilbake! Haha, ok der hørtes jeg ut som verdens største nørd, men.. det er bare så ukomplisert og bra. Uansett, nå er jeg hjemme og uten noen bilder fra kvelden, men jeg har bildene i hodet og det er nok enn så lenge. 

Her sitter jeg akkurat nå, glad og sliten! Og ja, jeg har meg selv som bakgrunn på pcen hehe. Why not.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

de små tingene

Kommenter her

bilde: dazed summer 

I det siste har musikken til Lana del Rey fått en veldig spesiell rolle i livet mitt. Jeg har alltid elsket henne (hvordan man man la være), men jeg knytter så mange fantastiske minner opp mot de siste låtene at jeg sikkert alltid kommer til å bli dratt tilbake til denne perioden av livet mitt hver gang musikken spilles. Da kan jeg sitte på gamlehjemmet i en gyngestol og tenke tilbake på den nydelige tiden hvor jeg var så ung, naiv, håpefull, forelsket og full av drømmer. Det er så rart hvordan de helt små tingene får en enormt stor betydning når man tenker tilbake på dem, en dag i mai endret livet mitt seg og jeg ante det ikke da. Det er vakkert! 

Det er godt å tenke på, at jeg enda har det beste foran meg. Dette er forresten min favoritt fra det nye albumet, selv om det endrer seg hele tiden. Gleder meg så mye til å se henne på Øya! 

du skal kunne gå alene

Kommenter her

Her om dagen gikk jeg til bensinstasjonen sent på kvelden for å handle et par ting jeg trengte hjemme før leggetid. Jeg bruker rundt 5 minutter på å gå dit, og det er en rute jeg tar veldig ofte alene uansett hvilken tid på døgnet uten problem. Regnet høljet ned og jeg gikk min egen verden med hette over hodet og musikk i ørene, da en mann - helt uprovosert - ropte noe til meg fra andre siden av veien. Jeg fjernet ørepluggene for å signalisere at jeg ikke hørte hva han sa, og da ropte han "hva faen stirrer du på?" og jeg mumlet "øh, ingenting?" for meg selv og gikk videre. Da krysset han veien og begynte å gå bak meg. Og jeg gikk raskere. Han gikk raskere. Jeg begynte å jogge, så begynte han å jogge. Så løp jeg alt jeg hadde, uten å se meg tilbake. Det var en ubeskrivelig ekkel følelse å stresse med å finne nøklene i lomma og planlegge hvordan jeg skulle rekke å låse opp døren raskest mulig, om jeg eventuelt skulle ta en omvei slik at han ikke skulle se hvor jeg bodde, om jeg i det hele tatt kom til å rekke frem, og at jeg samtidig håpte på å møte noen på veien slik at jeg ikke skulle bli overfalt. Ingenting skjedde og jeg kom meg trygt hjem, heldigvis, men det føltes nære på. 


 

I går kveld hadde jeg egentlig behov for å gå til bensinstasjonen igjen for å kjøpe noe jeg manglet, men valgte å bli sittende inne istedenfor. Det er så jævlig at det må være sånn. Man skal kunne gå alene uten å føle seg utrygg. Jeg har opplevd et par lignende episoder tidligere men dette var første gang jeg ble skikkelig, skikkelig redd.. Det slang meg rett tilbake til hele den perioden hvor jeg måtte anmelde så mange for drapstrusler og jeg ikke turte å gå ut i det hele tatt, måtte ha voldsalarm etc. Faen, håper ikke noe sånt skjer igjen. :( 

Well well. Im still alive!  🙌🏼

uredigert om livet

Kommenter her

Jeg har hatt noen superfine dager i Paris. Såpass fine at jeg gjerne skulle ha flyttet dit, nesten på sekundet om jeg hadde hatt mulighet. Folkene dere er så annerledes enn her, ethvert menneske du observerer på gatehjørnene har en unik stil, holdning og personlighet du ikke ser maken til her hjemme. I tillegg til arkitekturen som er så storslått og eksklusiv. Paris er uten tvil min favorittby i hele Europa, og Frankrike er nok det landet jeg liker best av de jeg har besøkt - uten at jeg egentlig kan forklare det, jeg hører bare hjemme der. Nå stikker jeg til Nice i slutten av august for å utforske litt mer av landet, samt et snarbesøk innom Cannes, som jeg ser frem til. Og jeg har hatt det veldig romantisk også. Jeg skal fortelle dere mer om alt det når tiden er inne, men det kommer altså. Det er ikke en del av livet mitt jeg ønsker å ekskludere fra dere, og det er heller ikke for å være vanskelig, men ofte må man lande i ting litt selv først for å kunne fortelle på en ordentlig måte. Jeg er iallfall veldig glad og spent på alt livet har å komme med etterhvert. Herregud, det er den beste følelsen i verden, å møte noen man liker godt. 

Her har dere forøvrig et bilde av meg akkurat NUH. Null sminke, null extensions og på plass i sengen klar for å se en eller annen film. Eller, kanskje "before the flood" av Leonardo Dicaprio, som ligger på NRK sine nettsider, som er en dokumentar. Sett den før, men elsker den! Livet uten hard festing, dere.. Slik ender man opp, haha. Deilig nok, for øvrig.


 

dette har jeg på telefonen!

Kommenter her

Jeg tenkte å gi dere et "personlig" innblikk i telefonen min, etter ønske fra flere lesere. I tilfelle noen skulle lure: jeg har iPhone 7 og er veldig fornøyd med den!

Låst skjerm og startside:

Telefonen min er ganske ryddig, og jeg har sortert alt inn i mapper etter kategori. Jeg har heller ingen uleste sms-er eller eposter, men på Messenger er det et sant helvete med over 600 uleste til enhver tid. Underholdning: 🍍 Som dere kanskje ser har jeg appene til alle i Kardashian-familien, utenom Kim (som er rart, for hun er favoritten min). Appene koster rundt 30 kr i mnd per stk, og om dere vurderer å kjøpe og lurer på om det er verdt det: nei. Jeg må huske å avslutte disse, for jeg sjekker de sjeldent / aldri. Det er egentlig bare en oppsummering av alt de gjør på andre sosiale medier, som du kan se gratis.

🍍 D-play og Netflix bruker jeg for å se på serier. Netflix er favoritten fordi man kan gjøre serier og filmer offline, og det tar veldig kort tid. Anbefales! D-play lastet jeg mest ned for å se 71 grader nord da Henrik Thodesen og Sandra Lyng var med, og nå bruker jeg den aldri (men betaler, herregud). 

🍍 Foursquare er den beste appen når du reiser! Litt som en mer "hip" tripadvisor. Jeg og Joakim brukte denne flittig i Praha, jeg bruker den nå i Paris og skal bruke den igjen på neste ferie. Du får tips om spisesteder, nattklubber, ting å gjøre +++ i området nærme deg. Been er også en reiseapp hvor du skriver inn hver gang du har vært i et land, så regner den ut hvor mange % av verden du har besøkt. Jeg er på 11%.

🍍 Ellers bruker jeg Soundcloud og Spotify til musikk, og podcast-appen benytter jeg meg en del av. Der er mine favoritter Tusvik & Tønne, Pia & Psyken, Psykologen, Hva er greia med, Philosophize this, Filosofiska rummet og Uillustrert vitenskap.


Bilde og video:🍍 Jeg redigerer alle bildene på instagram med appen VSCO. Den er gratis, og så kan du kjøpe filter underveis - noe jeg har gjort. Favorittfilteret er F2, og så skrur jeg "grain" ganske høyt på bildet. Giphy cam er også gøy for å redigere bilder, da får man en animert look slik som jeg har gjort på blant annet DETTE bildet. 

🍍 iMovie på telefonen er genialt om du vil redigere kjappe snutter til instagram, og rotate & flip er perfekt om du har filmet noe du vil legge ut som havner feil vei (åpenbart). 


Trening og meditasjon🍍 Relax and sleep well var den første appen jeg begynte å bruke for meditasjon, men egentlig funker den best for soving. Jeg _elsker_ å sovne til denne appen og blir nesten litt trist når men session tar slutt, haha. Headspace er den jeg bruker daglig nå for tiden, og den vil jeg anbefale på det varmeste. I starten gjør du 3 minutter guidet meditasjon per dag, og så bygger det seg videre derfra. Helt perfekt om du vil komme inn i meditasjon!

🍍 Til trening bruker jeg appene Yoga Girl og Seven mest. Sistenevnte er favoritten, og om du har den appen er det aldri en unnskyldning å droppe trening. Øvelsene er varierte, motiverende og det er enkelt å henge med. 

🍍 De øvrige appene bruker jeg ikke så mye, og "olympus share" skal egentlig ikke ligge i denne mappen, den har bare havnet feil. Den skal åpenbart ligge på foto / video, for det er appen jeg bruker som selvutløser til kameraet mitt. Jeg flyttet på den nå! 


Praktisk


 

🍍 Til transport bruker jeg Uber (anbefales som faen), Ruter Billett og Flytoget sin app. Og mer er det vel egentlig ikke å si om saken, haha. Jeg håper ikke Uber blir lagt ned forresten, det hadde vært krise. Det er jo snakk om å gjøre det 100% ulovlig i Norge, og da må man begynne å ta taxi igjen, som suger :( 

🍍 Appen til BIK BOK er ganske grei å ha, ettersom man ofte får ganske store avslag på kjøpene man gjør der. Sist gang fikk jeg vel 50% avslag på et helt kjøp, det er jo ikke helt feil. Appen er gratis!

🍍 Rescue Djuice bruker jeg for å finne ut hvor jeg kan bytte inn ladestasjonen til iphonen min, for å få en ny. Dette er gratis! 

🍍 Kolonial er en online matbutikk slik at du slipper å gå på butikken selv men får varene levert rett på døren. Jeg handler derfra kanskje en gang i måneden om jeg skal ha skikkelig storhandel. 

🍍 Pollenvarsel bruker jeg for å sjekke når det er mest pollen i området jeg befinner meg i (jeg er allergisk), Brun og Blid er åpenbart for solarium (selv om jeg ikke har tatt det på en god stund), og Tromsø Parkering er for å betale parkering i Tromsø, haha.. Men jeg er jo ofte der, så greit å ha liksom. 
 


Sånn! Thats it, kom gjerne med flere ønskeinnlegg :) 

Her er sannheten

Kommenter her

Her om dagen fikk jeg en kommentar som provoserte meg. Kommentaren var som følger. "Du burde være mer åpen om drama som skjer i livet mitt på bloggen, for det er noe man må gjøre om man er toppblogger". Vel, jeg beklager at blogglesere har fått et så forvridd syn på hva blogging handler om, men jeg forstår det jo også. Det fungerer dessverre slik at jo verre drama man klarer å lage rundt seg selv som person, jo flere klikk får man, og jo mer penger tjener man - i det korte løp. Det virker som om mange ikke helt har forstått at man en dag skal bli 30 år gammel, 40 år gammel, osv osv. Og hva skal man finne på da? 

Det skjer så klart mye spennende i mitt liv også som ikke handler om jobb. Jeg som alle andre har problemer med folk i omgivelsene mine, og jeg kunne ha skrevet masse overskrifter og laget drama rundt meg selv for å få klikk på bloggen. Men hvorfor gjør jeg det ikke? Fordi jeg er 22 år gammel, jeg er VOKSEN. Jeg, og de fleste andre bloggere i Norge er voksne mennesker som har et visst ansvar ovenfor både oss selv, men også eventuelle fremtidige barn, øvrig familie, venner etc. Jeg setter en veldig tydelig strek når det kommer til å dra andre inn i det jeg har skapt her.

Om jeg har et problem med noen, så tar jeg det opp med dem og prøver å finne en løsning. Jeg skriver ikke et blogginnlegg for å provosere eller skape oppmerksomhet - for HVA vil man med det? Om jeg er forelsket i noen eller har en greie med dem, så holder jeg det også mellom oss helt til man er sikker på situasjonen - for det tross alt finnes et annet menneske i det regnestykket, noen som kanskje ikke har et ønske om å være offentlig, og da respekterer jeg det. Jeg vil forøvrig ikke ha en kjæreste som ønsker å være på bloggen, det har jeg hatt før, og vi så jo alle hvordan det gikk. Det er poenget: ALLE SÅ HVORDAN DET GIKK. "Alle" ble dratt inn i mitt private, sårbare kjærlighetsdrama hvor jeg endte opp som en tapende part, fordi 1. jeg var den som ble såret, 2. alle fikk det med seg, 3. det var noe for folk å snakke om, samtidig som jeg satt hjemme alene og var lei meg. Ja, det var klikk på bloggen og drama rundt meg som person, men var det verdt noe i lengden? Absolutt ikke. Da exen min havnet i fengsel for å ha slått bestevenninna mi for eksempel, så nevnte jeg det aldri på bloggen selv om det sto skrevet om i media. Jeg visste at det ville vært en kortsiktig "gullgruve" for meg, hvor hvem vil ikke lese om hvordan det er å være i rettsak mot exen sin? Men det var vel da jeg begynte å ta noen steg tilbake og innse - på ekte - at ting på internett ikke forsvinner, og enkelte ting er bedre å takle på privaten med de man er glad i. 


Random bilde av meg og Dajana. 

Grunnen til at jeg ikke skriver om rumpa mi på bloggen for eksempel, er fordi det er MIN sak. Jeg vet ikke helt hva som er rett å gjøre, men det er uansett noe jeg ønsker å finne ut av på egenhånd. Hvilke komplekser jeg eventuelt har hatt, og hva jeg eventuelt sliter med nå, er min greie. Det er kanskje provoserende for noen, men det er ikke mitt ønske - hadde jeg ville provosere kunne jeg gjort det hundre ganger verre enn det jeg gjør nå. Istedenfor å bry seg om hvor stor rumpa mi er, så kan man vel for faen bry seg om litt viktigere ting - men nei, beklagelig vis, i denne Kardashian og sosiale-medier generasjonen er det viktigere å snakke om rumpa til folk enn å fokusere på seg selv og hvordan man selv kan ha det bra. Og det vet jeg jo, for åpenbart blir jeg påvirket også.  Det er viktigere å peke finger på at jeg - som tross alt er en normal person - også kan føle på presset og bikke under for det. Og så vil man jo gjerne klandre noen for alle sine problemer, og da er det greit å peke finger. Når har det noen sinne hjulpet noen? Om du føler deg dritt med ditt eget utseende og sier "ja, men det er fordi Sophie Elise ser ut på en viss måte", så ok: hvor fikk det deg å klandre noen andre for at DU føler deg kjip? Hva hjalp det? Man må fokusere på hvordan man skal hjelpe seg selv, og hvordan man skal klare å distansere seg fra det presset sosiale medier, andre personer osv legger på deg. For la oss si at jeg dør i morgen - hvem skal man da klandre? Da finner man noen andre. Og så noen andre igjen. 

Jeg føler det sier mer om andre enn om meg, for uansett hvor mye bra jeg gjør, og uansett hvor mye jeg skaper, ender jeg opp med å måtte snakke om de samme fuckings tingene: utseende. Og hva forteller DET unge jenter? Det forteller at du kan jobbe hardt som faen og stå på, men det har ingenting å si, for det er utseendet ditt som er spennende, tydeligvis. Om du har komplekser og har fikset på det, så er det hva du skal måtte konfronteres med til evig tid. Da jeg skrev bok, som forøvrig solgte 45 000, var på førsteplass i flere uker og fikk gode anmeldelser, hva måtte jeg snakke om i intervjuer? Silikon. Det er ikke silikonet mitt som skrev boka, det er meg. Det er ikke rumpa mi, puppene mine, leppene mine eller hva det nå måtte være som har fått meg dit jeg er nå, selv om det kanskje kan være enkelt for noen å påstå det. Det finnes tusenvis av jenter i Norge som har operert seg og ser ut på en viss måte, om det var oppskriften på suksess hadde vel alle hatt suksess. Sånn er det jo ikke.

Jeg er på et mye bedre sted enn jeg har vært noen sinne og føler absolutt at jeg er på rett vei, men har også mange helt forferdelige dager hvor jeg hater meg selv, og ikke minst utseendet mitt. Som dere alle vet, så har jeg slitt veldig mye med komplekser over eget utseende og enkelte dager og perioder er verre enn andre. Jeg har hatt perioder hvor jeg føler meg helt tipp topp, hvor det føles helt fantastisk å for eksempel ha gått opp i vekt, ikke bry seg så mye om utseendet osv, og så kommer det en knekk hvor jeg føler meg ekkel og jævlig. Slik er det for alle, regner jeg med. Jeg er et menneske i utvikling og takk Gud for det, men  jeg har lært at alle disse problemene mine er mye enklere å løse om jeg dealer med det på privaten, og ikke tar det med hele Norge, kun for å få et par klikk på bloggen i bytte mot å hore ut sjelen sin på internett. 

Ah, dette ble sikkert veldig rotete og teit, og jeg fikk ikke frem noen poenger. Sannheten: jeg blir mye mer lei meg av kritikk og stygge kommentarer nå, enn hva jeg ble før. Egentlig skulle jeg ønske folk aldri tok meg seriøst, da hadde det vært så mye enklere. Da alle andre hadde lave forventinger til meg, så følte jeg at jeg måtte bevise noe. Nå er det mer sånn.. folk vet at jeg er relativt oppegående og det plager meg litt, for da MÅ jeg si de rette tingene hele tiden. Og alt jeg har skrevet her nå er sikkert veldig feil, men det får bare være. 

BYYYYE. 

Dokumentarer du burde se

Kommenter her

Jeg er - som dere vet - skikkelig glad i dokumentarer og ser flere i uken. Jeg har derfor samlet meg opp en solid bunke av favoritter som jeg tenkte å tipse dere om, lagt i kategori etter hvor de er å finne. Jeg kjøper også en del dokumentarer på iTunes, så de som står oppført uten kategori er enten å finne der, eller på HBO. 


Netflix:

♥ Minimalism: en fin dokumentar som tar utgangspunkt i to menn og en bok de har skrevet om å leve med færre eiendeler. Man får følge dem på bokturne, men møter også andre mennesker på veien og får høre deres historier og stilt spørsmålstegn ved hva lykke egentlig handler om. 

♥ Blackfish: en forferdelig, men viktig dokumentar om hvaler holdt i fangenskap. Tar utgangspunkt i en hval som drepte treneren sin i seaworld. Det seaworld, og andre lignende parker gjør er så galt, og jeg er takknemlig for at sannheten blir vist på en så filmatisk god måte. 

♥ Chasing Coral: denne dokumentaren ga meg sjokk. Handler om ødeleggelsen av koralrevene i verden, hvor massivt det er, hvor fort alt skjer, og hvor viktig det er at vi handler nå. Om ikke vil det påvirke millioner av mennesker og dyr. 

♥ What the health: dette er en "must see" for absolutt alle. Den handler om hvordan maten vi spiser i dagens samfunn påvirker helsen vår, og hvorfor en plantebasert diett er så mye bedre. Denne er både personlig og politisk. Den er godt laget, og veldig opplysende. 

♥ Betting on zero: en dokumentar om herbal life og hvilken svindel det er. Godt laget, og fikk til og med meg engasjert, som egentlig ikke bryr meg om "sånt". Endte med at jeg googlet i flere timer og ble interessert i aksjer, haha. 

♥ Cowspiracy: En helt fantastisk dokumentar om kjøtt og meieri industrien. Denne burde vært pensum på alle skoler. Bonus! Den inneholder ingen veldig ubehagelige scener, og er derfor en film du kan se om du ikke tåler å få dyreplageri presset opp i ansiktet. Den er informerende, og jeg lærte masse. 

♥ Cosmos: ikke en film, men en serie. Min favorittserie dessuten! Bryter ned alle essensene av universet og eksistens, på en lett måte. 

♥ Hot girls wanted: denne handler om hvordan unge jenter får sitt innpass i pornoverden, og hvordan det egentlig fungerer. Den handler også om familiene til unge jenter i porno, kjærestene deres, og livet etterpå. Ubehagelig, men bra. 

♥ Happy: en koselig dokumentar som handler om hva det vil si å være lykkelig. Du møter folk fra alle verdensdeler i alle mulige yrkesgrupper. Godt laget, og med masse info jeg har fått bruk for i ettertid. 

♥ I am not your Guru: denne dokumentaren handler om det årlige seminaret til Tony Robbins, som er verdenskjent for sine motiverende taler og bestselgende bøker. En vellaget (og veldig amerikansk) dokumentar med noen gode poenger. 

♥ Chefs Table: noe helt annet enn hva jeg tidligere har anbefalt. En serie som handler om noen av de beste kokkene i verden, enkelt og greit. Veldig grei underholdning, jeg elsker å ha denne serien på i bakgrunnen når jeg er hjemme og ikke gjør så mye. 


NRK:

♥ Before the Flood: En dokumentar med Leonardo Dicaprio som tar for seg klimaendringene, og hva vi som samfunn kan gjøre. Altså, Leonardo er jo god nok grunn i seg selv til å se denne, men den er også veldig informativ og spennende. 

♥ Historien om Jimmy Savile: han var en kjent tv-personlighet i Storbritania, men etter hans død ble han avslørt for en rekke seksuelle overgrep mot barn. Louis Therox (som er en av mine favoritter) møter flere av ofrene, snakker med tidligere kollegaer og gransker historien på en dypere måte. 

♥ O.J SIMPSON - made in America. En av de beste dokumentarseriene jeg har sett i hele mitt liv. Jeg slukte den på en dag! O.J Simpson er en amerikansk sportshelt som endte med å drepe sin fraseparerte kone og hennes venn, uten å bli dømt. Dokumentaren handler om hans liv, rettsaken, tiden etterpå, men ikke minst rasisme i USA. Disse temaene er flettet sammen på en så elegant og uanstrengt måte at man ikke kan gjøre annet enn å ta av seg hatten for et ekstremt godt utført arbeid. Se den! 

♥ Scientologi - troens fengsel. Åtte tidligere scientologer kaster lys over hvordan kirken fremelsker troen hos sine tilhengere. De forteller også om hvordan kirken systematisk utnytter og svikter medlemmene sine. Veldig spennende! 


 

♥ Trumped: Hvordan kunne Trump bli president? Vel, denne dokumentaren setter lys på nettopp det. Et filmteam fikk følge presidentkandidatene daglig fra januar til november i en politisk valgkamp uten sidestykke i moderne amerikansk historie. 

♥ Legens dødelige eksperimenter. Denne har jeg nesten ikke ord for engang. Utrolig ubehagelig dokumentar, hvor egentlig titellen er selvforklarende. Se den! 

♥ Helene sjekker inn. Norsk dokumentarserie om Helene som sjekker inn på gamlehjem, asylmottak, rusbehandling etc. En serie jeg skulle ønske jeg laget selv. 

♥ Live redder verden litt. Søt dokumentarserie som følger norges mest joviale person, Live, i søken på hvordan hun selv kan redde verden - litt. 

♥ Geishaer i miniskjørt: "Unge kvinnelige popgrupper er et kulturelt fenomen i Japan. Møt det håpefulle idolet Rio, hennes godt voksne mannlige superfans og deres besettelse for unge kvinners seksualitet i et hypermoderne samfunn." Teksten er hentet fra nettsiden til NRK, og forklarer hele konseptet godt. Jeg likte denne. 


ANDRE FAVORITTER:  

♥ The Cove. Dokumentaren som endret mitt liv. Jeg sluttes å spise kjøtt etter å ha sett denne, selv om den ikke handler om kjøttindustrien. Denne dokumentaren er så vellaget, og har faktisk funnet oscar. Spennende, trist, lærerrik og vakker om delfiner og hvordan de blir fanget for å leve resten av sitt liv hos Seaworld. 

♥ Bowling for Columbine: den første dokumentaren jeg så, noen sinne. Handler om våpenlloven i USA og tar utgangspunkt i en skoleskyting på Columbine. Favoritten i hele dokumentaren er intervjuet med Marilyn Manson. Shit, for en klok mann! 

 

livet uten alkohol - oppdatering!

Kommenter her

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere på hvordan livet uten alkohol er så langt! Jeg har nå vært uten et par uker hvor jeg ikke har tatt en eneste drink, ikke øl, ikke vin.. Ingenting. Jeg kan gjerne oppdatere dere underveis også i prosessen, om dere vil? Forhåpentligvis motiverer jeg andre i samme slengen! 

💃🏽 Det mest krevende er uten tvil hvordan andre rundt meg takler det. Jeg merker at venner og bekjente holder mer tilbake rundt meg, og ikke inviterer meg til ting på samme måte som før. Dette er jo ikke for å være kjip fra deres side, jeg forstår det skikkelig godt, man blir automatisk en "festbrems" i andres øyne når man ikke drikker. Men det går helt fint, det kommer nok en balanse på det etterhvert.

💃🏽 Jeg har fått mye mer tid til ting jeg liker å gjøre, som for eksempel trene, lese, være i mitt eget selskap, sove godt.. Det er så fint! Om man fester et par ganger i uken går det ekstremt mye tid til forberedelser, selve festingen, å føle seg dritt dagen etter etc. Timer man kan bruke på så mye annet - så jeg prøver heller å tenke på alt jeg får, istedenfor alt jeg "mister". 


 

💃🏽 Så langt har jeg vært både DJ, vært på festival, på konsert og på fest uten å drikke, og jeg har det akkurat like gøy som før. Pluss jeg våkner opp dagen etter og føler meg helt tipp topp. Jeg har allerede mistet veldig mye vann i kroppen og ser derfor slankere ut, selv om jeg ikke tror jeg har gått ned i vekt siden jeg sluttet, det var heller ikke poenget med å slutte. Men man blir litt "blubbete" i kroppen av å drikke alkohol, og spesielt rundt magen for min del (oppblåst). Jeg spiser også sunnere, fordi dagen derpå eller som nattmat er det fort gjort å spise pommes frites, burger (vegetar for min del, relax) eller godteri. For ikke å snakke om det økonomiske! Nå tar jeg beina fatt og går, eller hopper på bussen. Da jeg festet ble det alltid taxi eller uber. Kanskje jeg skal regne over hvor mye penger jeg har spart når året er over? Jeg tør nesten ikke tenke på hvor mye jeg har brukt. 

💃🏽 Jeg savner ikke alkohol i det hele tatt, og har ingen tanker som "nå gleder jeg meg til å begynne igjen". Jo lengre jeg går uten, jo fjernere blir det å skulle starte. Enn så lenge er det jo bare en "midlertidig" greie, men man skal ikke se bort ifra at den kommer til å vare en stund. De unntakene jeg kan se for meg å gjøre i fremtiden er på ferie, men å drikke her hjemme har jeg hverken lyst eller behov for. Jeg forstår likevel at andre gjør det, og synes bare det er hyggelig om folk koser seg. 

💃🏽 Det er helt fantastisk å ikke ha så mye angst over alt mulig. Det er jo vitenskapelig bevist, alkohol bygger opp under angst og spesielt dagene etter. Om man generelt sliter med angst er det ikke bra å drikke, og det gjør jo jeg. Eller, jeg er i alle fall veldig i faresonen for å slite mye med det, med mindre jeg tar steg for å passe på meg selv. Og det gjør jeg nå! 

Takk for at dere er så snille om denne avgjørelsen, det setter jeg skikkelig stor pris på :) 

10 spørsmål og 10 svar

Kommenter her

Hva er egenskapen du setter mest pris på ved deg selv? 
At jeg er så uredd. Jeg tør å ta sjanser og om jeg får en mulighet (som føles rett for meg og karrieren min) så tar jeg den, uten å tenke på hva andre kanskje mener. Jeg gir rett og slett ganske faen, på de punktene hvor det er greit å gi faen. Jeg tror ikke jeg får så mange flere muligheter enn andre, men jeg bare griper de jeg får og går inn 100% hver gang. Jeg har gjort mye jeg tenker tilbake på som kleint og unødvendig (for eksempel Masterchef, hehe) og det er noe jeg ikke ville ha gjort om, fordi det ikke får meg noen vei. Så der har jeg absolutt utviklet meg å et par år, jeg tør å si ifra og vet å følge magefølelsen. Noe jeg også setter pris på!

Bade i havet, eller plaske i basseng? 
Jeg er veldig fascinert over og glad i havet og alt livet som finnes der, men samtidig livredd for det. Jeg er ikke redd for hai eller andre fisker, men jeg er redd for å tråkke på noe ubehagelig eller plutselig oppdage Gud vet hva.. Så uten tvil basseng, selv om jeg egentlig ikke er så glad i å bade generelt sett. Jeg har vært på flere ferier til utlandet i år, men faktisk ikke badet en eneste gang, så vidt jeg husker. Jeg holder meg på land.


 

Hvem snakket du med sist på tlf?
Jeg er jo i Paris akkurat nå alene, men i kveld får jeg besøk av en gutt. Som for ærlighetens skyld er en gutt jeg har en greie med, og liker godt. Så vi snakket i telefonen fordi han er i leiligheten min akkurat nå, og måtte huske å ta med et par ting jeg hadde glemt. Speaking of så har jeg kjempenoia for å ha noen i leiligheten min når jeg ikke er der, håper jeg har klart å gjemme alle spor for hvor jævlig jeg faktisk er, hehe. 

Hvor mange puter har du i sengen? 
6! Men jeg har kun en pute jeg faktisk bruker, de andre liker jeg ikke. Så de står egentlig kun der til pynt, eller fordi jeg ikke har noen andre steder å legge dem. 

Foretrekker du å ringe eller sende sms? 
Jeg liker i teorien best å sende meldinger, men jeg får alltid en bedre følelse inni meg av å snakke i telefonen. Man får frem poenget sitt på en bedre måte, bedre flyt i samtalen, man kan sitte igjen med noe etterpå, osv osv. Men jeg ender alltid opp med å sende melding likevel, og er ikke den type person som snakker i timevis med venninner. Jeg og Joakim snakker for eksempel helt EKSTREMT mye over melding, og om det går en halv dag uten å høre fra han blir jeg nesten bekymret, så glad er jeg altså i det mennesket.

Hvilken dessert er din avoritt?
Jeg er som nevnt tidligere avhengig av Creme Brulee (og klarte sikkert ikke skrive det riktig nå engang?), men det som er så rart, jeg liker ikke topplokket på den desserten, kun innholdet. Jeg spiser det cirka hver dag. Nå må jeg jammen ut å spise det en gang til, lol. Brownies og is er jo den soleklare favoritten igjennom mange år, så når min rare avhengighet for Creme Brule (?) går over, så er nok dette klassikeren.

Hva er planen din for dagen?
Jeg skal dra på L´avenue, et spisested i Paris som jeg liker godt for å få i meg noe mat. Etter det tenker jeg å vandre bort til Eifeltårnet alene og sette meg der en stund (om været tillater det), så videre på Sephora og shoppe litt sminke. Det er obligatorisk når jeg er i utlandet! Så tenker jeg å dra til Peninsula Paris, et hotell som også har veldig god mat. Det er skikkelig deilig å være alene, selv om jeg gleder meg til å få besøk så klart.

Øl, vin eller drinker?
Jeg drikker jo ikke for øyeblikket, men tidligere drakk jeg mest bare vin - rød eller hvit, det spiller egentlig ikke så stor rolle, det kommer an på anledningen og eventuelt hva man spiser. Men rødvin er definitivt mest kos og litt mer "romantisk" på ett vis, og hvitvin ble mer om jeg skulle feste. Øl lærte jeg meg nylig å drikke men da bare raper jeg hele tiden og får oppblåst mage, hehe. Og drinker er jeg heller ikke så stor fan av, det blir for mye "greier" for min smak.

Hvor sosial er du?
Jeg liker å være med folk, men jeg henter energi av å være alene. Jeg er en sosial introvert med andre ord, haha. Jeg kan også bli stresset om det er mange folk som "kjemper" om oppmerksomheten, da trekker jeg meg litt tilbake og blir ukomfortabel. Jeg er med andre ord ikke den som skriker høyest eller vil ha mest oppmerksomhet, derfor kan enkelte gjenger være litt slitsomme. 

Hva er ditt drømmereisemål? 
Etter at jeg så dokumentarfilmen "chasing coral" fikk jeg veldig lyst til å reise til Australia å dykke ved The Great Barrier Reef, for å forhåpentligvis kunne sette mer lys på tematikken (som er så alvorlig og rammer oss alle). Jeg satte pappa på saken og forhåpentligvis får jeg til en tur med han, det er ikke noen jeg heller vil oppleve det med. :) Ironisk fordi jeg er redd for havet, men når man dykker kan man jo faktisk se, og da går det liksom greit. 

Sist gang jeg snorklet, looooool!!!! I Florida. 
Jeg fant denne listen på bloggen til Stina, så takk for at jeg fikk "låne" den 💗

 

 

 

 

avvist ved eiffeltårnet

Kommenter her

Jeg er tilbake på hotellrommet etter en fantastisk formiddag alene i Paris. Jeg shoppet for et par tusenlapper på Sephora (den som ligger på Champs-Élysées er litt for bra!), etterfulgt av lunsj på L´avenue. Det stedet er dyrt, men perfekt om du ønsker å observere folk. "Se og bli sett" er viben, og om man lunsjer alene er det underholdning nok i seg selv. Restauranten ligger midt i shoppinggaten som har eksklusive merker som Chanel, YSL, Givency +++, og klientellet er deretter. For to dager siden var Lana del Rey der, mitt idoooooool. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skoene er fra Pretty Little Things, shortsen er gammel fra Nelly, skjorte Malene Birger, veske Chanel 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg gikk videre til Eiffeltårnet, og tenkte at jeg skulle gå ut av komfortzonen å spørre noen om å ta bilde av meg. Valget falt på to britiske jenter, og samtalen gikk cirka sånn her.. 

Meg: Hi, im so sorry to bother you, but would you mind taking a picture of me in front of the Eiffeltower?
Britisk jente: no.
Meg: oh, okay.. Why? Hehe. (aner ikke hvorfor jeg sa "why", som om det ville endre noe) 
Britisk jente: I just dont want too. 

.. Og så ble vi stående ved siden av hverandre i en veldig klein stillhet, helt til jeg fikk somlet meg vekk derfra. Jeg ble så satt ut av hele opplevelsen at jeg ALDRI kommer til å spørre noen ukjente om tjenester igjen, haha. Jeg var sikkert bare uheldig, hvem gjør sånt liksom. Til sist, her kommer et bilde av meg som er trist på grunnet avvisningen: 
 
Nå blir det middag på Miss Ko! Men først, jeg kan ikke TRO at ingen har tipset meg om bloggen "bloggomtoppbloggere" før? Haha, det er jo så fantastisk gøy. Dere finner den HER. Vet man kanskje egentlig ikke skal linke til sånt men who the fuck cares, jeg elsker å lese om meg selv og om andre. 

GLAD

Kommenter her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har akkurat bestilt en Uber og burde vel løpe ned i resepsjonen, men jeg ville titte innom å si hei først. Så, hei! Jeg er evig tidsopptimist og har vært våken siden klokken 08, uten at noe merkbart egentlig har skjedd. Men det er det som er så digg med å være på ferie alene! Seriøst, det anbefaler jeg alle å gjøre, om så bare en dag eller to. Når jeg reiser med folk pleier jeg å dra til destinasjonen en dag eller to i forveien, om det er mulig, bare for å sjekke ut byen på egenhånd. 

 

Ellers er jeg forelsket & glad, så jeg gleder meg til besøket mitt kommer. Hadde ikke trodd det var mulig å ha det sånn her, men det er det visst. Wow, noe sånt har jeg ikke delt på lenge, men sånn har jeg følt det en stund og det var egentlig godt å ha det sagt. Det er en fin tid! 

sånt skjer kun med meg

Kommenter her

I dag skjedde det noe veeeeeeldig uheldig som i ettertid er veeeeeeldig komisk. Jeg ble nemlig fanget i denne døren på Gardermoen:

OSLO GARDERMOEN, NORWAY - NOVEMBER 3:Interior of Duty Free Shop at Oslo Gardermoen International Airport on november 3, 2014 in Oslo. The airport has biggest passenger flow in Norway.
 

Ikke spør meg hvordan, men døren lukket seg akkurat da jeg skulle gå igjennom og så ble jeg sittende i klem samtidig som alarmen ulte og jeg måtte få hjelp ut.. Haha. Jeg har alltid vært redd for at slike dører bare skal lukke seg når jeg er midt i mellom, og nå skjedde det altså. Det er altså mulig!

Og gjett hva.. DET SAMME SKJEDDE I PARIS da jeg landet her! Er-det-mulig. Bare at da ble jeg fanget midt i mellom to dører, altså se for deg at det er en dør bak deg og en dør foran, og samtidig som du er midt i mellom lukker begge seg og du blir stående i midten, som om du er i et bur. Jeg gikk altså ikke i klem slik jeg gjorde på Gardermoen, her var det mer fysisk behagelig og mer psykisk klaustrofobisk. Og en alarm uler samtidig. Og du skaper kø. Og franske vakter må hjelpe deg. Jesus christ, komisk nå i ettertid men der og da var det bare pinlig, spesielt siden jeg ikke hadde noen å snu meg til å le sammen med. Jeg ble stående som et spørsmålstegn og unnskylde meg, selv om jeg teknisk sett ikke gjorde noe galt, hehe. 

Uansett så er jeg fremme nå. Og så klart regner det, men det går fint. det er alltid noe spesielt ved å kjøre inn til byen og se eifeltårnet i det fjerne. Litt uvirkelig, på en måte. T-skjorta mi tilsier at jeg er i Hotline-bling humør men heller det motsatte, jeg skal legge meg med en gang og "gripe dagen" i morgen. Da blir det lunsj på et av mine favorittsteder, blant annet. Gleder meg! Hotellrommet er digg, forresten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

next up - PARIS!

Kommenter her

I dag setter jeg kurs mot Paris, "kjærlighetens by", og det gjør jeg faktisk alene. Jeg skriver bok om forelskelse for tiden, og har vært litt tom for "inspirasjon" på den fronten. Det er enklest å skrive når man har det kjipt, i alle fall for meg. Jeg kan skrive å gråte om hverandre liksom. Nå er alt bra, og det er jo fint for min del, men verre for skrivingen hehe. Det er bra å skrive om de fine tingene også, og det gjør jeg absolutt, men det blir enklere om jeg kommer meg bort litt og ikke sitter hjemme med mange distraksjoner. 


 

Jeg skal være alene i Paris en stund før jeg får selskap, man kan jo ikke være i kjærlighetens by helt alene. Vi har booket en fin suite med to etasjer, og det kostet faktisk ikke mye i det hele tatt 😍 Jeg anbefaler alle å sjekke ut en nettside som heter Secret Escapes, jeg sjekker alltid innom der før jeg booker ferier. Hvem takker vel nei til 5-stjerners hoteller til gode priser? I sure as hell dont! Dette er ikke reklame, i tilfelle noen skulle tro det 😄

Nå skal jeg pakke. Om jeg rekker blogger jeg før avreise, om ikke snakkes vi i kveld fra Paris! 

jeg har kjøpt drone!

Kommenter her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har kjøpt drone! Samtidig som den fløy rundt omkring i nabolaget (og sikkert irriterte alle naboene) lurte jeg på hva jeg egentlig skal med den, annet enn å leke litt rundt omkring i nabolaget. Faktisk skal jeg fly den ut av vinduet nå straks, og se på meg selv utenfra, det blir nok.. interessant, haha. MEN - jeg reiser til Paris i morgen og skal være alene en stund der, da vil nok dronen være grei å ha som selskap. Meg og dronen på romantisk ferie, lol ♥♥ Gleder meg til å ta den med på flere ferier, det er sååå gøy å følge med på mobilskjermen samtidig som dronen flyr langt over bakken, jeg fikk sett nabolaget mitt på en helt annen måte nå og oppdaget masse steder jeg ikke visste om engang, rett i nærheten. 


Toppen jeg har på meg er fra NLY one, skjørt fra Urban. Nå stikker jeg til Moss! Sees der ⚡️ ⚡️ 

man vet aldri

Kommenter her

Herregud, livet er så merkelig. I dag gikk jeg på Birkelunden på samme tidspunkt som skuddvekslingen - uten at jeg merket noe til det, egentlig. Jeg fikk det først med meg da jeg kom hjem, jeg hadde akkurat sagt farvel til en kompis og gikk opp mot Birkelunden alene, så han sendte meg melding og spurte om jeg var trygt inne. Jeg er jo det, og for min del er det jo null stress og jeg opplevde ingenting personlig, men ting blir likevel satt i perspektiv. Man vet virkelig aldri hva som skjer eller når livet kan forandre seg fullstendig. Håper det ordner seg for alle!! ♥​


 

I dag har jeg spist med en kompis fra nord-norge, dratt innom 22. juli senteret, lest ute i solen, hatt en kjapp treningsøkt og nå skal jeg muligens sove litt. I kveld reiser jeg til Moss for å være DJ! Stedet er LUX, og jeg spiller fra 00:30. Jeg tar med meg min venninne Fetisha, jeg elsker når venner er med meg på jobb. Jeg har spilt på Lux en gang før og da var det gøy, så vidt jeg husker, og i dag er det så fint vær at jeg håper mange er ute og fester litt. :) 

sommerfugler i magen

Kommenter her

inneholder annonselenke

Snart skjer det store ting for meg. Forhåpentligvis kommer dere til å like det, men det viktigste av alt er hvor stolt jeg er selv. Karrieren min vil ta en litt ny retning og jeg blir både glad, rørt, kvalm og nervøs når jeg tenker på det. Jeg har så store drømmer, men har dessverre tvilt på meg sel litt for mange ganger. Jeg vet jo så godt hvor jeg vil, og barnet i meg vet det nok enda bedre. 4. august, da skjer det. Enn så lenge er det forberedelser med photoshoots, møter, sommerfugler i magen og hele den pakken. I dag var det første-nevnte, som gikk fint. Jeg trengte litt nye pressebilder, sist jeg tok det var i fjor. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(annonselenke) Dagens. T-skjorte finner du HER (jeg brukte den både frem og bak, like fin uansett), øredobbene er vintage og kjøpt på Robot,  Dajana gjorde sminke og Fetisha gjorde hår. Flinke jentene mine! 


Ellers fikk jeg tilbake prøveresultatene mine fra legen i dag - jeg sjekker med jevne mellomrom om jeg mangler noe siden jeg ikke spiser kjøtt, det burde man vel egentlig gjøre uansett hva man spiser. Uansett: jeg mangler absolutt ingenting, og jeg tar null tilskudd som jern, b12 osv. Resultatet var egentlig som forventet, jeg vet jo at kostholdet mitt er ganske greit. Nå skal jeg spise lasagne (på snakk om "godt kosthold", haha)! Vi snx.

skrekkopplevelser på fly

Kommenter her

For et par år siden var jeg i et fly hvor motoren begynte å brenne og det brøyt ut panikk, til og med flyvertinnene ble redde og småløp opp og ned midtgangen uten noe svar på hva som skjedde. Jeg overlevde åpenbart, det gjorde alle andre også, men det var absolutt skremmende. Noen år senere var jeg i et fly som ble truffet av lynet og ble mørklagt og så droppet det et par hundre (?) meter ned mot bakken før det stabiliserte seg, og ett år etter skjedde det samme igjen. For ikke å snakke om nå nylig, da jeg fikk allergisk anfall og måtte ha førstehjelp på vei fra Los Angeles. 

Jeg har med andre ord vært litt uheldig, og har som følge av dette hatt intens flyskrekk lenge. Frem til nå nylig, plutselig merket jeg at jeg ikke lengre er redd! På et eller annet mirakuløst vis har skrekken forsvunnet, faktisk elsker jeg å fly for tiden. Jeg vil alltid ha vindusplass, slik at jeg kan se på verden som krymper under meg. Jeg synes det er så heftig og jeg blir veldig fascinert av hvordan verden ser ut fra himmelen. Skyene ser ut som en annen virkelighet, det er nesten som man forventer å se en drage eller en enhjørning når som helst haha. 

Uansett - jeg er endelig hjemme etter masse forsinkelser på flyplassen i Molde. 8 timer måtte jeg vente på den lille drittflyplassen som ikke hadde annet å by på enn godteri og gamle magasiner..  Nå skal jeg se ferdig OJ Simpson - made in America før jeg sovner. Home sweet home 😍 

virkelig forstå det

Kommenter her

Jeg så en dokumentar her om dagen hvor det ble sagt, "alle er født menneske, men ikke alle lever som menneske. Jeg tolker det slik: vi mennesker har enormt potensiale til å føle på så mye, reflektere over det meste, og ikke minst være bevisst på at vi eksisterer og utnytte det til det fulle. Istedenfor går vi med hodet ned i hver vår skjerm, og så hadde det plutselig gått en dag, og så en til. 

Jeg er så utrolig takknemlig for å være i live, og hver eneste morgen - uansett hvor dritt den dagen føles - så er jeg glad for at jeg våknet opp og får ha enda en dag på denne jorden. Om du tenker over døden, og at den en dag kommer for deg også, og virkelig forstår det.. Da blir det så ubetydelig å være lei seg. Det er så klart lov å ha dårlige dager, de har jeg en del av, men jeg tillater meg å føle på de følelsene. Kjenne på klumpen i magen og gjøre den så stor at den til slutt forsvinner. Jeg kan banne, slå i bordet og hate deler av meg selv, men jeg hater IKKE livet. Det er jeg så utrolig takknemlig for. Det er magisk å leve. Og dette er store ord, for jeg har slitt så mye med alt mulig. Kan jeg, kan dere. 

Gjør meg en tjeneste. I kveld før du legger deg, skriver du ned hva en god dag innebærer for deg. For meg er det noe så enkelt som å tilbringe dagen med noen jeg er glad i, se en god dokumentar, jogge meg en tur, meditere, spise en god lunsj og ha det ryddig rundt meg. Det står jo ingenting i veien for at hver dag skal være fin, i alle fall deler av den, når en fin dag er skapt av slike små øyeblikk satt sammen. Jeg er ikke lykkelig hver dag hele tiden, men jeg er litt lykkelig litt hver dag, og de øyeblikkene tar jeg vare på. 


 

Uansett - jeg ska spille på Kompagniet i Molde! Fra 00:30. Jeg gleder meg masse, det er fantastisk deilig vær her i dag - bedre enn Oslo! Molde er en så fin by, selv om det er dialekten jeg har vanskeligst for å forstå. Men jeg lærer meg. 😜

det betyr ikke usikkerhet

Kommenter her

(annonselenke) 

Dette vil kanskje høres dumt ut for de som ikke forstår, men jeg sier det likevel. Det er jo tross alt noen av dere som kan relatere, og om ikke - så kanskje det kan hjelpe dere å forstå andre bedre.

Det siste året har jeg ikke orket å pynte meg så mye som jeg har pleid å gjøre, med sminke, fine klær, ordne håret.. Hele den pakken. Jeg har stått opp fem minutter før jeg skal ut døren, og så følt meg som dritt hele dagen. Nå har endelig lysten og gleden over å pynte seg kommet tilbake, og det er så deilig! Det er utrolig behagelig for meg å sitte foran speilet, prøve nye ting med sminken, og så føle meg fin. Det reflekterer hvordan jeg har det på innsiden: når jeg har det dritt, ser jeg ut som dritt. Jeg tror veldig mange jenter (og gutter) bruker sminke og klær som en flukt fra virkeligheten de lever i, men ikke nødvendigvis seg selv. Det betyr ikke at man ikke er tro mot den man er, snarere tvert imot. Det betyr heller ikke at man er usikker. Vi har alle ulike stiler, la nå folk få se ut som de ønsker. Er så lei av sånne "du kommer aldri til å få deg kjæreste siden du sminker deg så mye / folk tar deg ikke seriøst", jeg er veldig søt uten sminke også, men jeg liker bare å holde på med det. Slik som mange andre 😄 

(annonselenke) Ordnet neglene gjorde jeg også i dag. Jeg går på lashroom! Og nei, behandlingen er ikke sponset, jeg dekker mine skjønnhetsbehandlinger selv, med mindre jeg opplyser om noe annet. Kjolen så plutselig litt rar ut på bildene, hehe, men den er dødsfin og behagelig! Du finner den her. 


Uansett. Next stopp, MOLDE! Om jeg kommer meg dit. Vi måtte lande i Ålesund på grunn av noe teknisk feil, og sitter nå fanget i flyet. Jeg spiller på Kompagniet fra 00:30, og det rekker jeg fint uansett - vi sees der 💃🏻

fuck you

Kommenter her

(annonselenke) 

Herregud jeg er helt ør i hodet, jeg hadde så høy musikk i headsetet på vei hjem at det suser i ørene. Altså, jeg sleit med en mild versjon av øresus i flere måneder og det hadde jeg tydeligvis glemt for HER viser man ingen respekt for egen hørsel nei. Haha, jeg håper det går over snart, akkurat nå hører jeg svært lite. Men hva ellers skal man gjøre når Lana del Rey har sluppet ny musikk? (anonselenke) Kjolen min finner du HER. Akkurat nå er den på halv pris! Er samme kjole som jeg viste på snapchat @sophizzleyo


 

Jeg har vært på middag hos min venn Jan og kjæresten hans, det var hyggelig som vanlig. Nå har jeg og Jan vært venner i nøyaktig ett år, og det er et vennskap jeg er sikker på kommer til å vare i mange år fremover. Så behagelig og enkelt :) Jan har forresten malt et stort bilde som er inspirert av meg og bokcoveret mitt, jeg har så lyst på dette bilder selv men han nekter å gi det fra seg. Det er så enormt mye følelser i det bildet for oss som vet historien, og det betyr nok veldig mye for oss begge. Jeg har prøvd alt for å få det, både bestikkelser og penger, men jeg får vel bare finne meg i at slaget er tapt og det blir hengende oss han, hehe. 


Det kuleste med bildet er alle ordene som er skrevet bak, ord som ofte forbindes med meg. Forbilde, knulledukke, osv. Slik som det er på boken.  

DAGENS SHOPPING!

Kommenter her

Denne kjøpte jeg i dag, en liten veske fra Louis Vuitton! Jeg liker den såå godt, og det føles bra å ha fått den til en litt rimeligere pris 😍 LV må være mitt favorittmerke, nå har jeg nesten for mye derfra. Eller, "låjs vittåjs" som jeg uttaler det når jeg tuller. Men mye av det er kjøpt brukt, og det kan gå i arv til mine barn, barnebarn etc.. Om de nå vil det, da. Om ikke havner de i enda en bruktbutikk, så kan andre få glede av dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Burde vaske støv av speilet ser jeg nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellers kjøpte jeg en oversized t-skjorte med print av bandet Nirvana. Den første CDen jeg kjøpte for egne penger var en Nirvana samleplate, og jeg hører enda mye på musikken deres den dag i dag. De kommer alltid til å være spesiell for meg, litt sånn som mange andre på min alder føler for Spice Girls. Da jeg var 11 år gikk jeg forresten alltid rundt med en svææær Nirvana t-skjorte, de som var på leirskole med meg en gang i tiden husker meg nok best sånn. Og med caps på hodet i tillegg 😜 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forresten, så sliter jeg med å finne ut av selvutløseren på mitt nye kamera.. Jeg skal fikse det, og da blir bildene bedre! Holder på å lære meg, og det tar tid med helt nytt system. Takk for tålmodigheten, riktignok!

det er ikke såå morsomt

Kommenter her
//annonselenke

I dag dro jeg og Anne-Sofie på litt vintageshopping på Velouria! Det er så mye gøyere enn å shoppe "normalt", man vet aldri hva man finner og må lete rundt i butikken en stund. Jeg kjøpte to ting som jeg skal vise dere etterpå! Herregud, nå holdte jeg på å skrive "to ting fikk bli med meg hjem", jeg synes det er så neeeeerd når folk formulerer seg på den måten. Som om de lager unnskyldninger for sitt uansvarlige økonomiske forbruk. Det er jo aldri noe som får bli med deg hjem, du velger å bruke penger og drar kortet og da får man heller bare stå for det. Kanskje rart at jeg henger meg opp i slike ting, men jeg er over gjennomsnittet opptatt av hvordan folk ordlegger seg og ikke minst lager unnskyldninger for seg selv i samtaler. Noe annet jeg hater er når folk sier "kødda" etter å ha sagt en setning, når det for det første ikke er en spøk, og for det andre er det ikke morsomt. Hva skal man respondere, liksom? Jeg velger på trass å ikke svare når folk sier det, lol. Alt blir mye morsommere når man ikke må påpeke "morsomheten", om dere skjønner hva jeg prøver å si.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA(annonselenke) Kjolen jeg har på meg er fra Glamorous / sko HER.

Etterpå gikk vi til Aker Brygge hvor jeg brukte halve turen på å forbanna skoene mine nord og ned, haha. OM jeg alltid angrer etter å ha tatt på meg høye hæler! Nå var disse over gjennomsnittet behagelige, men direkte deilig er det jo aldri uansett. Men jeg er jo så lav at jeg likevel trives best i høye hæler om jeg har på meg kjole, for eksempel. Vi gikk til vår venninne Marte sin jobb, hun er servitør på en restaurant der. Vi spiste og drakk hver vår pepsi, før Anne-Sofie disiplinert nok kom seg på trening. Nå sitter jeg hjemme og hører på litt Jazz (som har blitt en greie) og tenker på om jeg skal dra på trening, jeg også. Jeg trente Cardio og mage i går, så er egentlig litt sliten enda (haha.. det sier vel sitt), men jeg trenger den ekstra energien trening gir meg. Nei faen heller, trening blir det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

avhengighet, lære nye ting og eget selskap

Kommenter her

I dag har vært min første dag alene på kjempelenge, og herregud så deilig det har jeg vært. Jeg la meg rundt klokken 20 i går, og har sovet i 14 timer (!!), noe som egentlig er alt for mye, men jeg trengte det. Jeg våknet av meg selv uten alarm, fikk unnagjort litt jobb, gikk på biblioteket for å skrive og ellers har jeg bare vært i leiligheten. Alene. Ikke sminket meg, ikke ordnet håret, og hatt på meg den deiligste kjolen. Den er fra nelly, men utsolgt nå. 

Jeg har begynt på en ny bok, den første jeg leser på nynorsk om jeg ikke husker helt feil. Jeg liker den veldig godt! Og så elsker jeg nynorsk, det er så vakkert. På skolen hatet jeg det, men gikk likevel ut med 5 i faget. Jeg så vel bare på det som et unødvendig fag, men jeg er glad jeg kan det nå. 


Og så har jeg spist tre sånne her.. Fy faen, jeg har blitt avhengig. Det er ikke særlig godt engang, men det er noe med konsistensen og ettersmaken som gjør at jeg craver den hele tiden. Litt sånn stygt-godt, om dere forstår hva jeg mener. Jeg spiser et par sånne her hver dag, lol :( 


Nå har jeg gjort det helt mørkt på soverommet, og skal legge meg for å se på denne dokumentaren før jeg sovner. "The Family" handler om en sekt, hvor barna fikk LSD istedenfor mat, blant annet. Jeg spurte dere om tips på dokumentarer tidligere i dag og veldig mange anbefalte serien "the keepers", så den skal jeg begynne på i morgen tenker jeg. 

Leo Ajkic sa noe smart til meg, han kan veldig mye om alt mulig rart, og det er visstnok fordi han ser dokumentarer om ting han ikke egentlig interesserer seg for, men tvinger seg igjennom det. Plutselig en dag får man bruk for informasjonen. Så, siden jeg ikke har utdannelse tvinger jeg meg selv til å se dokumentarer om alt fra matlaging til spirituell oppvåkning, jeg hører på podcaster om alt fra aksjer og økonomi til universet og filosofi, jeg leser bøker om alt fra politikk i USA til koranen, liksom. Det er mye jeg ikke synes er så spennende men jeg lærer MASSE. Jeg kan for eksempel alt, og da mener jeg alt, om 11. september og terrorangrepet, og nå kan jeg helt sjukt mye om å "shorte" aksjer også, haha. Doktor Mengele er også en person jeg kan skummelt mye om etter de siste ukene på dokumentar-kjøret. Vel vel.. 

God natt, folkens! 

jeg klipte av håret med kjøkkensaks!

Kommenter her

//annonse

Som 14-åring klipte jeg av det halvlange håret mitt (med kjøkkensaks!) til fordel for en kortere frisyre, og siden den gang har det aldri blitt hverken friskt eller langt. Mye fordi jeg da også begynte å bleke det for fullt, og jeg har også hatt extensions i flere år. Rundt jul var håret mitt så kort at det knapt nådde ørene mine, og jeg bestemte meg på flekken for å slutte med extensions og ta ordentlig vare på det. Triksene har vært som følger: ikke føne håret eller bruke annen varmebehandling, ta hårtabeletter og ikke MINST en god hårmaske. Her er min favoritt:

Håret mitt har blitt lengre, men det bærer enda preg av slitasje. Som sagt, jeg føner ikke håret lengre og da får jeg masse små krøller og splitta tupper, om jeg ikke bruker kur nå og da. Denne kuren har jeg brukt de siste månedene (cirka hver tredje uke), men tok nå en pause i nesten to måneder da jeg hadde glemt å bestille flere - for ja, selv om dette er et sponset produkt har jeg selv gått inn og kjøpt det i etterkant, da jeg liker det så godt. Etter en stund uten behandling ser håret mitt slik ut, noe som er helt krise. Så tørt og jævlig, og i tillegg ser det mye kortere ut enn hva det er:Men det går heldigvis fint å redde, også hjemme! Hårmasken til May Beauty har innpakningshette, noe jeg syntes var veldig interessant første gang - nå er jeg vandt, og synes det er den mest geniale måten å behandle håret på. Da holder man på varmen og fuktighet (som forsterker effekten), jeg forstår ikke hvorfor ingen andre masker man kan bruke hjemme er på denne måten! 

Hårmasken er enkel å bruke, du bare vasker håret med de produktene du vanligvis bruker (jeg skipper balsam når jeg bruker kur, men vet ikke om det er å anbefale fra eksperter?), og så tørker jeg lett igjennom med et håndkle før jeg tar på hetten.

Jeg masserer så litt oppå masken for å få produktet fordelt jevnt i håret, deretter fester jeg teipen og lar den virke i cirka 30 minutter. Jeg har også latt den virke kortere når jeg har dårlig tid (10-15 minutter) og det funker, det også. 

Når du skyller ut, er det som å få et helt annet hår! Tuppene mine er totalforvandlet. Du trenger kun å bruke masken en gang, og så får du effekt. Om du bruker den jevnt holder håret seg godt, det er kun naturlige ingredienser og heller ikke testet på dyr.

Den fjerner også krusete hår, gjør håret mykt og lett å børste, gir næring og sterker håret og pleier! 
Hvis du også har lyst til å teste hårmasen har jeg fått lov til å gi dere en rabatt på 30% for en begrenset periode. Bruk koden miraclesophie eller kjøp ved å trykke på linken HER

hvorfor jeg ikke skal drikke alkohol ut året

Kommenter her

Jeg har aldri vært en person som drikker alkohol alene, jeg kunne ikke funnet på å ta et glass vin i mitt eget selskap fordi jeg har så sinnsykt lyst på alkohol, og jeg har heller aldri vært en person som skal være lengst ute, drikke mest og ikke kan gå glipp av en fest. Jeg har aldri tenkt at jeg har et akutt behov for alkohol eller kjent noen avhengighet til det, og frem til jeg ble 20 hadde jeg faktisk kun vært på byen et par ganger, og aldri på etterfest. Men, for litt over ett år siden - da jeg ble singel - endret drikkevanene mine seg fra å være alkohol et par ganger i året, til å bli flere ganger i uken. Dette kom av at jeg ble med ut på eventer, middager og fester som jeg ellers ville ha droppet, og hver eneste dag var det noe nytt å gjøre. Jeg fortsatte å være den personen som gjerne dro hjem først, men jeg elsker å være sosial og ble likevel med på noe hver dag. Om du har et høyt tempo med mye jobb og tidlige morgener, og da i tillegg skulle feste flere ganger i uken.. Det sier seg selv at det ikke er noe særlig for kropp og sinn. 

Jeg trodde kanskje at fest, og et veldig bredt sosialt liv var det som skulle til for meg. Det var hva jeg trengte for å føle meg hel. Å bli kjent ga meg jo ikke den "helhetlige" følelsen jeg hadde trodd, som om jeg jaktet på noe som ikke fantes, da var kanskje et bredt sosialt liv og å være litt "yolo" løsningen? Og jeg skal ikke legge skjul på, jeg er introvert og den ekstra selvtilitten man får av alkohol har vært digg. Men da kompenserer man for noe som absolutt går ant å løse, men ikke ved å skjule det under alkohol. Det siste året har jeg vært på en litt annen type reise for å finne meg selv: meditasjon, mindfullness, utforske mitt eget sinn og min egen kropp på en annen måte. Jo dypere jeg har kommet inn i det, jo mindre lyst har jeg hatt på alkohol. Plutselig en kveld tenkte jeg bare "nå vil jeg faktisk ikke ha mer". Kroppen min føles så utrolig mye bedre nå, og ikke minst sinnet mitt, og dette er etter en veldig kort periode. 

Jeg har ikke satt noen tidsperiode for hvor lenge jeg skal være uten alkohol. Dette er ikke noe "tvang" jeg legger på meg selv og jeg kan forøvrig drikke når jeg vil, men jeg er også lei av å tenke at jeg KAN slutte, uten å gjøre det. Jeg har tenkt ut 2017 i første omgang, så får jeg se etter det. Jeg vil gjerne feste og er mer enn gjerne med på det sosiale, selv om jeg allerede merker at det er ubehagelig når jeg sier "jeg drikker ikke i kveld" og folk bare "men hva FAEN hvorfor ikke!" og så er det som om jeg setter en brems på hele festen. Jeg forstår dem, da. Jeg liker heller ikke å drikke når andre er edru rundt meg. Men da kan jeg heller stille som sjåfør / passe på andre / danse uansett, hva enn. Sosialt liv vil jeg jo ikke gi opp, hehe. 

Dette er noe jeg ikke helt har klart å se tidligere men som har blitt veldig klart nå: jeg kjenner veldig mange "funksjonerende alkoholikere". Det vil si, folk som drikker 5-7 dager i uken, gjerne full flere av dem, men likevel kommer seg på jobb og har et normalt liv. Denne livsstilen funker kanskje for mange, men den funker ikke for meg. Det var egentlig litt hardt å innse, jeg er i en bransje som er veldig gøy og mye som skjer, og å observere andre sitt liv fikk meg til å tenke "hvordan klarer de alt det der, og ikke jeg? Feste hver dag, men likevel jobbe, trene, lage middag og se freshe ut?" Jeg har alltid klart å gå på jobb og gjøre det jeg skal, men jeg har ikke vært i kontakt med meg selv, ikke fått trent slik jeg ønsker, ikke hatt de matvanene jeg ønsker, osv osv. Jeg vet jeg er smart, engasjert, lidenskapelig og drømmende, men alt det blir svekket når man fjerner seg fra seg selv. Om dere skjønner? Og det er det ingen fest som er verdt. 

Jeg begynte å sette regler for meg selv, som for eksempel "jeg skal kun drikke når det skjer noe spesielt", men "noe spesielt" skjer jo SÅ ofte! Eller "jeg skal kun drikke på middager", men det er jo også en del. Eller "jeg skal kun drikke når jeg er DJ" og da tenker man sånn "åja men nå er det jo en bursdag / innflyttningsfest / jeg har gjort noe bra, så da kan man ta seg ett glass" og slik fortsetter det. Som sagt, jeg kan godt begynne å drikke igjen men da tror jeg livet mitt må være en del roligere og uten så mye gøy som skjer, eller eventuelt at jeg lærer meg å bare si ja noen ganger og ikke hele tiden. Og akkurat nå er det greit å være 100% uten. 

Jeg merker at jeg føler meg som en nerd som skriver dette og at jeg er livredd for å ikke bli invitert på ting lengre, men det håper jeg ikke skjer. Uansett, jeg ville bare fortelle dere og forhåpentligvis mister jeg ingen venner på veien, haha. Da får vi heller møtes om en stund. Så NEI jeg er altså ikke gravid som noen trodde, jeg er bare på et fint sted i livet og jeg har aldri vært så trygg og rolig i meg selv før. På ekte. Og det føles bra :) 

ikke kast bort tiden

Kommenter her

Vanligvis når jeg kommer hjem lander jeg rett i sofaen og blir sittende å stirre ut i luften før jeg får noe gjort. Dere vet når man har så mye å gjøre at man ender opp med å gjøre ingenting? Well, not today! Så mye av det vi mennesker gjør handler kun om vaner, og jeg har altså for vane å bare bli sittende. For å endre på det må jeg bare gjøre annerledes hver gang, så sekundet jeg kom inn døren hjemme vasket jeg klær, alle speilene i leiligheten, sorterte smykkene mine og nå skal jeg gå i gang med å sortere klesskapet. 

Nå satt jeg meg riktignok i sofaen for å skrive dette innlegget og merker at det frister så utrolig å bare bli her. Jeg har allerede falt av sporet litt, jeg skulle sjekke været på yr.no og der har jeg trykket feil en gang jeg skulle søke Bergen, og heller søkt Bergeggi. Derfor får jeg opp værvarsel for Bergeggi hver eneste dag, og ble nå nysgjerrig på hva slags sted dette måtte være. Italia. En liten del av meg tenkte "da reiser jeg dit da", og så begynte jeg å se på hoteller, hva faen haha. Jeg vil jo ikke reise dit. Tilbake til organiseringen! 


Et godt, gammeldags webkamera bilde av meg akkurat NÅ. 
 

Ps: dokumentaren jeg så i går, extraordinary: the stan romanek story var veldig dårlig. For en idiotisk fyr, ikke kast bort tid på den filmen! Men jeg er alltid på jakt etter en god dokumentar, og i sta så jeg halvparten av Humano, den virker bedre! Handler om meningen av eksistens, og en ung manns reise i Andesfjellene på leting etter svar. Finnes på Netflix. 

bedre enn jeg hadde trodd

Kommenter her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På disse bildene var vi skikkelig fine, synes jeg. Ser ut som enten et kjærestepar, eller søsken som er på vei i en dåp. Uansett - jeg er ferdig med dagens jobb, begge deler gikk bra. Under dj-jobben begynte det å regne veldig etterhvert, noe som stresset meg litt siden det var utendørs. Men arrangørene var kjapp på banen og satte opp et telt, så festen fikk fortsette uansett. Tommel opp! De andre er på vei ut for å få med seg Allan Walker, men jeg ligger alene på hotellrommet. Dette er første spillejobben jeg har hatt uten å drikke alkohol, det betyr ikke at jeg blir full på jobb men et par øl eller to glass vin går alltid ned (man får det jo gratis, hehe). Jeg har sluttet å drikke for en god stund (jeg skal fortelle mer om det i morgen) og det har faktisk gått helt greit å være edru med masse fulle mennesker rundt meg. Jeg hater når folk sier "jeg kan ha det gøy uten å drikke!" for ja, alle har det jo gøy edru men det er som regel litt gøyere med alkohol i blodet, det er jo et faktum (dessverre), om ikke hadde jo alle bare vært edru hele tiden. Men jeg hadde det mye gøyere enn jeg hadde trodd jeg skulle ha det. 

Så ja, ingen fest på meg i kveld, og det føles bra. Nå skal jeg se på film, og så sove! Jeg fant forresten en dokumentar på Netflix jeg ville se, extraordinary: the stan romanek story. Tror den er veldig bra og helt i min gate. Vi blogges! 

VI GÅSSÆR OSS

Kommenter her

Denne ettermiddagen tilbringer meg på den nydelige festivalen Tysnesfest. Jeg hadde som sagt ikke peiling på hva Tysnes var før jeg kom hit, og fikk høre to ting: 1. det er dritbra, og 2. folk elsker å feste her. Jeg har ikke funnet ut så mye enda for jeg sov i bilen, sov på båten, gjorde intervjuet jeg skulle ha, og så sovnet jeg jammen meg igjen. Utsikten fra hotellrommet mitt er upåklagelig da, med nydelig natur! Men hvem vil vel høre om den slags, hehe.. Det var veldig hyggelig å møte dere sammen med Vegard tidligere i dag, folkene her er søte. Jeg gjør meg opp så mange tanker når jeg møter lesere, men først og fremst, fy faen så pene unge jenter er nå for tiden. Jeg blir helt satt ut! Da jeg var 11-12 hadde jeg sort hår og en svett pannelugg, kombinert med buttons over alt og eyeliner herfra til månen. Haha! Men dere har jo sminketutoooorials, sånne fancy greier hadde vi ikke da.. Jeg får skylde på det :-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk kjørt en privat båt ut hit, som vist på bildet over. Jeg sovnet etter en liten stund og da jeg våknet skjønte jeg ikke hvor jeg var, og trodde jeg enda var i bilen et eller annet sted i Lofoten og så begynte jeg å se etter Dajana (makeupartisten min), haha. Vel, sånn kan det gå. Skal bli godt med ferie kjenner jeeeg! 

Nå rumler det veldig i magen min her. Jeg bor på et hotell som er helt unikt alt annet jeg har bodd på (det føles som å være på besøk hos en bestemor) og her lukter det digg mat HELE tiden. Jeg skulle egentlig ha sovet enda (må lade opp før jeg er DJ etterpå), men jeg våknet av den gode lukten og tenkte bare MAT. Og mat skal det bli, akkurat NUH! 

Overskriften til dette innlegget ble forresten til på følgende måte:
Meg: Jeg trenger hjelp med overskriften til et innlegg. Hva som helst, bare si det første du tenker på.
Vegard: VI GÅSSÆR OSS.
Meg: Ja, vel. 

LATE NIGHT

Kommenter her

Dere har sagt at dere savner mer hyppig blogging fra min side, og gjerne litt spontane innlegg som ikke "betyr så mye", og det tar jeg så klart til meg. Starting now! Jeg sitter for øyeblikket i sofaen og prøver å finne ut hvilken dokumentar jeg skal se på før jeg legger meg, noe som ikke er så lett. Jeg føler jeg har sett alt på Neflix som er av interesse (sist så jeg "betting on zero, anbefales), men om jeg finner noe bra skal jeg gi dere beskjed. Har forstått at jeg har flere dokumentar-elskende lesere der ute :) 

Eller kanskje jeg bare skal sove, det er opp klokken 05 i natt for å reise til Tysnesfest.. Akkurat DET gleder jeg meg ikke til, men det blir godt når jeg først er der. Jeg fikk akkurat melding av kusinen min også som faktisk er der med mannen sin, så forhåpentligvis rekker jeg middag med dem eller noe i løpet av dagen når jeg har fri. Det var skikkelig gøy å få melding fra henne som jeg ser alt for sjeldent, jeg var skikkelig negativ da jeg kom hjem i sta og ville bare sove i tre døgn, men den beskjeden løftet humøret mange hakk. 

Siste bildet jeg deler fra Lofoten enn så lenge. Mitt fine "glamsquad" i en liten rorbu, haha. 

ITS A WRAAAAAAP!

Kommenter her

AAAAND ITS A WRAP! Eller tacowrap som Dajana sa, før hun lo seg halvt ihjel og vi alle bare så på henne og "ok hva faen", haha.. Nå ser jeg frem til å legge meg i min egen seng i kveld, lese en god bok og kanskje spise litt is i eget selskap. Det er sånn jeg samler energi, selv om jeg er sosial trenger jeg mine øyeblikk alene for å være den beste jeg kan. Anyways - hold av 4. august! Da smeller det med noe gøy:) 

dager som kommer og går

Kommenter her

Dagene her i Lofoten går sakte, selv om de likevel går fort. Skjønner dere hva jeg mener? Vi kom hit i går morges og det føles som for flere dager siden, samtidig som en dag swisher forbi uten at man helt klarer å henge med. Nok en gang: jeg er så heldig som får drive med det jeg elsker mest, og MED mine beste venner. I dag skal vi filme litt oppe i fjellet, og skal jobbe til langt på natt. Jeg blogger fra bilen akkurat nå og prøver å få presset inn litt mail innimellom, men det er ikke så lett når hele gjengen sitter rundt meg og snakker om ting jeg gjerne også vil snakke om, haha. I morgen reiser vi hjem! 

Vi var på stranden til rundt 03 i natt og fikk med oss en helt lys rosa himmel, som var nytt for Fetisha, hun hadde aldri sett midnattssol før. Det gledet mitt hjerte å se henne så glad over noe sånt :) Planeten vår er amazing. 
Jentene varmer meg litt i mellom opptak. Jeg måtte være i vannet en stund, og det var ikke direkte varmt midt på natten. Sikkert ikke på dagen heller.. Nå må jeg slenge i meg en banan, og ta bena fatt opp mot fjellet. Dette klarer vi! 

TIPS: Sommershopping <3

Kommenter her


//Inneholder annonselenker


Sommer er salgstid! Med fem timer i bil i går fikk jeg masse tid til å småshoppe litt rundt på nettet fra mobilen. Tenkte først at det ville være dumt å shoppe i ferien siden jeg ikke får produktene før om lenge, men så kom jeg på at jeg bare kan bestille det til der jeg er på ferie. Mange vet ikke at Tights.no også har ting til gutter og et kjempeutvalg av sunnere mat (lavkarbo/sukkerfrie produkter) eksempelvis. 

Uansett har de nå over 500 produkter på salg =)

Her er noen av mine favoritter fra salget:Bonustips: Vil du kjøpe en gave typen din kommer til å elske, sjekk ut DETTE

norge er så vakkert!

Kommenter her

I morges gikk turen til Lofoten, med usminket ansikt og håret i fletter reiste jeg mot Harstad/Narvik-lufthavn, og videre derfra fem timer i bil. Hele bilturen ble jeg sittende å stirre ut av vinduet på all den fantastiske naturen vi har her i nord, og vannet over alt er virkelig krystallklart. "Nesten som å være i syden" sa noen i bilen, jeg føler det er bedre. Vakrere. Jeg har sagt det tusen ganger, men det føles nesten for godt til å være sant at jeg får jobbe med mine beste venner. Nå har jeg Joakim på behind the scenes-foto, Fetisha på hår og Dajana på sminke, i tillegg til et filmteam. At vi alle er her for å skape noe for meg, tror jeg i alle fall ikke på. Men det er realiteten, og sånn er livet mitt. Helt vilt.


Fra første stopp i dag. Dette var rett bak en bensinstasjon - EN BENSINSTASJON!!! Jeg spilte håndball i mine yngre dager og har sånn sett turnert nord-norge rundt, men jeg klarer å sette mer pris på det nå som jeg er eldre. Jeg ble sittende å se på en foss som rant fra fjellet i sta og ble helt rørt liksom. Og her bor vi i natt! Så fint. 

Nå begynner klokken å nærme seg middagstid (en sen middag), så jeg skal avslutte innlegget her og komme meg over til de andre sin rorbu. Jeg har fått ta en liten hvil i dag, som var veldig populært fra min side hehe. Vi begynner å filme i natt, og kommer nok til å holde på til rundt 04. Det er bare å bite tennene sammen og kjøre på. Hva jeg jobber med får dere vite allerede i august. :-) 

KOM OG FEST MED OSS!

Kommenter her
//annonse

Den 15. juli, altså nå på fredag reiser jeg og en liten gjeng til Tysnes for å delta på Tysnesfest! Jeg hadde aldri hørt om festivalen før, men googlet litt tidligere og wow.. Det virker jo helt sykt bra! Rart at jeg ikke har fått det med meg før, men nå ser jeg frem til å oppleve festivalen for første gang i så nydelige omgivelser. :) Jeg, Joakim og Vegard Harm skal bli intervjuet live på scenen i Bermudateltet klokken 12:00, hvor det blir selfies og signering etterpå. Kom kom, vi gleder oss til å se dere! 


Jeg er DJ på kvelden også, klokken 19:00 på taket, Mandalshuset. Det blir jo alltid en fest, og jeg skal spille slik jeg alltid gjør - masse gamle slagere som alle kan synge med til og danse. Når jeg har med meg venner blir det ekstra gøy, og jeg ender alltid opp med å feste sammen med folkene, haha. Etter meg spiller blant annet Cezinando, Allan Walker og Kjartan Lauritzen (mange flere også), men det er de tre jeg gleder meg mest til å se. :) 

Nå kan dere vinne billetter til festivalen på deres facebookside som jeg trekker vinneren av! Det er en vinner som får billetter til seg og en venn, pluss hotellovernatting for to. Konkurransen finner du HER. Lykke til, og vi sees!! ♥♥ 


Foto:  Camilla Korsnes 

jeg er takknemlig for..

Kommenter her

Hei dere! Jeg håper alle sammen har det fint. Jeg har hatt noen ekstremt hektiske dager med reising hit og dit, jeg telte faktisk over kalenderen min i sta og innså at jeg nå snart har flydd 70 ganger (!!) bare i 2017. Det er mye, det! Jeg kom akkurat fra et par dager på farten og skal bare "lande" litt psykisk, før jeg i morgen tidlig setter meg på flyet mot Lofoten. Der skal jeg filme noe greier som kommer ut i August, før jeg må reise videre til Tysnes og en festival der i helgen.. Pjuh. Heldigvis reiser jeg med gode venner til Lofoten som skal jobbe med hår og sminke på meg, pluss Joakim tar behind the scenes bilde og video, da blir det jo nesten som å reise på vennetur selv om det er jobb. Mamma og pappa kommer også til Lofoten for å heie på meg, noe jeg setter pris på. Så heldig jeg er som har støttende foreldre. Det er det ikke alle som har! 

Når man er mye på farten eller generelt sett har en teknisk hverdag funker det fint å ha rutiner så godt det lar seg gjøre, i alle fall for min del. Noe jeg har begynt med i det siste er å skrive ned 10 ting hver morgen og kveld som jeg er takknemlig for, alt fra de store tingene til de veldig små. Det anbefaler jeg dere alle å gjøre! Om du synes 10 ting er mye, kan det også holde med 5, eller bare 3 om så. Etter en liten stund med dette kommer man inn i en automatisk mer positivt sinnstilstand, som i alle fall jeg setter veldig pris på :) For å kicke dere i gang, her kommer 5 ting jeg er takknemlig for akkurat nå:

♥  Sofaen min i leiligheten, hvor jeg sitter akkurat nå, er så SJUKT digg! Herregud så deilig det er å ha en sofa etter en evig lang periode uten møbler. Jeg er så takknemlig for at jeg trives hjemme! 
♥  Som nevnt over, jeg har støttende foreldre som ikke akkurat har hatt verdens enkleste barn å forholde seg til (meg). At de støtter meg i den rare jobben og hverdagen jeg har, betyr så mye.
♥ Jeg og mormor lo veldig mye sammen sist gang jeg var på besøk, jeg setter pris på at hun (sånn halvveis) deler min humor og jeg er takknemlig for at hun er frisk i hodet (og i kroppen, haha). 
♥  Etterpå kommer Fetisha på overnatting. Hun er en solstråle i mitt liv og sprer alltid så godt humør, jeg er takknemlig for at vi har hverandre og at jeg har en venninne jeg er så glad i. 
♥  Jeg har is i fryseren, og skal spise det nå etterpå. Jeg er takknemlig for det, jeg. 
♥ .. selv om vi er på 6 nå, må jeg bare nevne at jeg er takknemlig for dere, og alle de fine meldingene og ordene jeg får fra dere hver dag. Jeg ble lei meg av en kommentar nå i sta, men en fin jeg fikk rett etterpå overrumplet den. Det er helt normalt å reagere på stygge kommentarer og jeg aksepterer at jeg blir lei meg (uh, hør på frøken mindfull, haha) men da er det viktig å huske på, og ikke minst sette pris på all kjærligheten man får. 

Nå skal jeg spise is, som nevnt over, og så skal jeg pakke. Vi høres litt senere dere! Jeg er stygg som et udyr i dag og hatet meg selv i sta, det føltes automatisk bedre etter å ha skrevet ned punktene over. Try it! 

jeg angrer på det!

Kommenter her

Jeg har 11 tatoveringer, og ingen av dem tenker jeg noe særlig over til hverdags. Jeg mener, de blir jo en del av deg likt som alt annet. Det siste jeg ønsker akkurat nå er likevel flere tatoveringer, og om jeg hadde hatt valget i dag ville jeg ikke hatt en eneste. Jeg synes det er så mye finere med en helt "ren" kropp enn masse blekk.. Men nå er det sånn, og ikke vits å angre, selv om jeg angrer likevel - i alle fall på at det ble så mange. 

Alle tatoveringene mine er fine, og synes det er så teit når folk sier " ta kun tatoveringer som betyr noe for deg". Man endrer jo meninger like ofte som man endrer smak, så det er like greit å ta noe man bare synes er fint. Det må ikke være så dypt, liksom.

Og det argumentet med "tenk når du blir 80 år og ser på alle tatoveringene dine, DET er ikke fint", nei men HVEM ser fresh ut når de er 80 egentlig? Haha. Det er heller NÅ jeg skulle hatt en "blank" kropp for jeg synes det er estetisk finere, når jeg er 80 kan jeg være full av tatoveringer for alt jeg bryr meg. :) 

BRUNT HÅR!

Kommenter her

Selv om jeg er vandt til å skifte hårfarger føles det ikke sånn, for hver gang jeg ser meg i speilet blir jeg litt overrasket - jeg har farget håret brunt. Jeg ble så lei av å få ettervekst, så da gikk jeg etter en farge som er mest mulig lik min naturlige farge. Jeg trives jo best som blond, men det er best for håret mitt å være mørk (sett at jeg klarer å holde meg til denne fargen og ikke går tilbake til blond igjen, da er håret mitt ille ute). Det er flinke Inga Stina Gomez på Hendrix Hair som har farget meg denne gangen! Dere finner instagrammen hennes HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg er forresten på vei til Grimstad! Derfor alle bildene fra bil, hehe. Jeg spiller på Café Galleri i kveld, fra klokken 00:00! Det blir gøy. Jeg skulle jo egentlig være her i fjor også, men ble innlagt på sykehus dagen før og måtte avlyse mange jobber.. Derfor er denne jobben litt ekstra spesiell, jeg merker så stor kontrast på livet mitt fra i fjor til i år. Jeg ble innlagt fordi jeg stresset alt for mye og ikke hadde det noe bra, da sier kroppen ifra til slutt. Nå føler jeg meg skikkelig bra, og er på et fint sted i livet og å få være her i år med den følelsen hadde jeg ikke forventet. Alt ordner seg :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og ja, nå har altså JEG OGSÅ havnet på dette spinner-kjøret. Jeg er ikke et barn og jeg har ikke konsentrasjonsvansker men likevel er det noe merkelig tilfredstillende ved å spinne rundt på denne saken. Så tilfredstillende faktisk at jeg holder på å sovne når jeg gjør det, haha. Fra nå av finner dere meg sovende, med spinner. 

Vi snakkes litt etterpå folkens! :) 

ny hverdag

Kommenter her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Endelig har jeg fått mitt nye kamera! Jeg har brukt Canon i flere år, men da jeg var på tv-innspilling sist uke fikk jeg skikkelig lyst på samme kamera som en av de i produksjonen hadde. Så nå er jeg en Olympus-jente! Dette har også en justerbar skjerm slik at jeg enkelt kan se meg selv når jeg tar bilder. Ikke akkurat nå da, for jeg har vært på bootcamp for første gang i mitt liv og det kan man se, for å si det sånn. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om jeg ser stygg ut akkurat nå måtte jeg teste meg litt frem, og knipset rundt i leiligheten. Blant annet av boken jeg leser akkurat nå, som jeg ble tipset om av Triana. Jeg har ikke kommet så langt, men den virker veldig bra. Jeg bestiller de fleste av bøkene mine fra Amazon, det anbefales. De kommer raskt og de selger virkelig ALT mulig der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Og dette har jeg på meg akkurat nå! Jeg kjøpte kjolen på Bik Bok i dag. Veldig fin! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå må jeg stikke, jeg skal nemlig farge håret.. I en helt annen farge. Spennende! Gleder meg til å vise dere. :) 

private bilder fra telefonen min - #3

Kommenter her

Dere har likt slike innlegg tidligere, så da kjører vi på en gang til med private bilder fra telefonen min! Det føles litt mer personlig også, enn masse oppstilte bilder. :) 

Sist gang Dajana sminket meg, og jeg ble så fin :) I Praha gjorde ikke jeg og Joakim stort annet enn å sove, sove, sove, sove.. Jeg har sikkert 20 bilder av oss som ligger i senga, haha. Og han har noen mindre heldige bilder av meg som sover, og ikke poserer for å si det sånn...


Her har jeg skrevet "alltid best selfielys på fly", og det er fakta! Sjekk det ut, hehe. 


På snakk om fly, her sitter jeg svett og jævlig på vei fra Moska - Korea da jeg lagde tv med NRK sist uke. Det var mye stress og fra det ene flyet til det andre, i ulike tidszoner uten mulighet til å freshe seg opp. Det bærer man preg av, og spesielt håret. Til slutt var jeg så sliten at jeg av en eller annen grunn kjøpte en parfyme på flyet fordi jeg trodde det skulle hjelpe, men parfymen luktet gammel alkoholiker og jeg kommer nok aldri til å bruke den. 


"På eventyr med en random uber-sjåfør" på vei hjem fra Universal-festen, haha. Jeg og en sjåfør fikk god kontakt og endte med å dra innom en bensinstasjon, kjøpe noe å spise, og så sitte sammen i bilen og snakke med hver vår bolle. Her er jeg på do på bensinstasjonen. 


I en rød badedrakt fra Triana sin kolleksjon. Dette bildet legger jeg ut kun fordi jeg ser digg ut. 


Oppe i fjellene i Kirgisistan! Tenk at jeg fikk oppleve det magiske landet og den nydelige naturen. Jeg kommer sikkert aldri til å se noe lignende igjen - bortsett fra når det hele kommer på tv og jeg får se alt enda en gang, haha :-) 


Dette bildet gjorde meg seriøst LIVREDD da jeg var i Barcelona. Jeg lå alene i sengen, men ser dere den lille hånden? Jeg skvatt så mye da jeg skulle se på bildet etter, men det var heldigvis bare en pute med noe motiv jeg ikke hadde lagt merke til. Verre var det altså ikke, haha.. 


Da jeg kom til Barcelona ble jeg kjent med et Nederlandsk fotballag, jeg var altså eneste jente med veldig mange menn. Det var gøy, og jeg har flere av dem på snap nå i ettertid og utveksler noen ord nå og da. Han som viser "peace" var den jeg ble best kjent med, vi dro ut sammen på kvelden og hang sammen dagen eter også. 


Joakim, meg og Jan i parken for et par måneder siden. Mine to beste venner som jeg er veldig glad i! 


En kveld jeg hadde besøk av nydelige Inti. Vi drakk vin, satt på gulvet og spiste cheesedoodles i matchende klær. 

Holder en paraply over homofobiske Russland. :) 


.. Og blir velsignet i Russland. 


Backstage med fine jenter før Lemaitre-konsert i Santa Monica! En fin kveld som fikk meg til å like Los Angeles litt bedre.


Og så til sist.. Et bilde av meg som nøyaktig viser hvordan jeg følte meg den morgenen. Jeg våknet opp med null minner fra gårsdagen, sett bort fra en redningsaksjon hjemme i leiligheten min hvor en livredd Joakim, storebroren hans (som er politi) og Fetisha stormet inn døren og trodde jeg var død. Jeg hadde altså bare sovnet på badegulvet og slått av telefonen, men det siste noen hørte fra meg var at jeg var heeeeeeeeeeelt i min egen verden og snakket om at jeg hadde hatt en FORFERDELIG dag og virket skikkelig deprimert. Jeg hadde bare drukket for mye alkohol på en middag og sovnet klokken 23, men det virket ganske dramatisk sett utenfra hehe. Dårlig samvittighet ON FLEEK. 


Jeg har faktisk en privat instagram hvor kun folk jeg kjenner godt får følge, de fleste av vennene mine har også en hemmelig konto. Det er ikke for å virke "kul" eller hva man nå måtte tenke, men fordi det er sjeldent man deler bilder med KUN de man kjenner godt, det deles jo alltid med flere hundre følgere, uansett hvem man er. Jeg får ofte forespørsler fra blogglesere som vil følge min private, men det blir aldri godtatt. Folk jeg har møtt flere ganger men som jeg ikke kjenner noe særlig får heller ikke følge, den er som sagt kun for de jeg kjenner veldig godt. :) 

 

siste farvel

Kommenter her

Jeg har vært på dagstur til Harstad for å følge min kjære venn Henrik til siste hvilested. Jeg har allerede åpnet litt opp om dette på bloggen, og tenkte dere skulle få vite dette også. Flere av dere har sendt meg fine meldinger, også mange som kjente Henrik og har møtt han rundt om i landet. Det varmer, og jeg skal sørge for å få sendt det videre til familien hans når jeg får samlet sammen alt. 

Jeg holdt tale i begravelsen, og er utrolig takknemlig for at jeg fikk gjøre det. Jeg håper han så på, selv om man aldri kan vite. Det at Henrik valgte å forlate oss har vært vanskelig for meg, og jeg har vært litt fraværende her og ellers. Fra og med i morgen går bloggen og øvrig tilbake til normalt, i alle fall utad. 

Livet er så mystisk, vakkert og fælt på samme tid. 

Små bestevenner <3


 

å være forelsket i en jente

Kommenter her

//annonse

Det er svært sjeldent jeg ser en film jeg har lyst til å tipse dere om. Dette gjelder forøvrig også når jeg ser filmer på privaten, det skal MYE til for at jeg liker en film. Jeg er den type jente som kun ser filmer med over 8.0 i score på imdb og synes det er totalt bortkastet om en film ikke "gir" meg noe.

For litt siden var jeg på forhåndsvisning av filmen Thelma som kommer på kino 15. september. Det er en norsk film lage av Joachim Trier, og jeg var - som alltid - skeptisk før jeg så den. Men HERREGUD så bra den var! Den handler kort fortalt om Thelma som er oppvokst i en kristen, konservativ familie. Hun flytter til Oslo for å studere og blir dratt i ulike retninger når det kommer til verdiene hun er vokst opp med, sine nye venner, forelskelse og festing.
 

Etter å ha sett filmen snakket jeg non-stop om den til venner i flere dager etterpå, den er både trist, spennende og litt skummel samtidig som den tar opp mange viktige temaer som homofili, religion (i en norsk, kristen familie), ensomhet, å ikke passe inn, festing ++. Det var så mye jeg kunne kjenne meg igjen i, og da filmen var over ville jeg bare se den en gang til. Det skal jeg jo faktisk gjøre også, på premieren den 15. :-) 

Etter å ha sett filmen hadde jeg en liten prat om hva jeg mente generelt om tematikken, som dere kan se i klippet under her. I tillegg er det også klipp fra filmen: 

Jeg gleder meg SÅ mye til å se den igjen! Jeg skal ta med meg mange venner på premieren. Jeg anbefaler dere seriøst å se Thelma når den kommer på kino, jeg garanterer gode samtaler rundt middagsbordet etterpå. En film jeg lett kunne ha sett sikkert fem ganger til, det her. 

nesten ikke noe tid

Kommenter her

Denne ferien har vært helt perfekt, akkurat slik en ferie skal være om man reiser med sin beste venn. Takk for en behagelig og rolig tur, Joakim! Jeg elsker at vi både har det sinnsykt morsomt men også kan holde kjeft i hverandres selskap. Ekte kjærlighet. Jeg anbefaler forresten Praha på det varmeste! Bra shopping, fin by, god mat og ikke minst billig. Vi har bodd på Alveo Suites som har sykt bra beliggenhet og helt greit i pris. Jeg reiser gjerne tilbake hit! 
Nå er jeg på vei mot flyplassen, flyet til Oslo går rundt klokken 20. Shit som jeg gleder meg til å se leiligheten min igjen! Der har jeg ikke vært på snart to uker, og jeg har nesten glemt hvordan den ser ut. Jeg har kun fem dager hjemme i leiligheten resten av måneden, og de skal jeg virkelig NYTE. Da mener jeg sitte i sofaen alene og ikke gjøre noe som helst. Spise brødskiver og lese en bok liksom. Danse rundt naken. 

tross alt ferie

Kommenter her

T-skjorten er fra eBay, shortsen husker jeg ikke hvor er fra. Flere av dere har spurt meg om den, og det forstår jeg godt - det er min favoritt! Det har jeg hatt i mange år, helt siden jeg bodde i Harstad. De fleste klærne fra den tiden har jeg solgt, men denne shortsen har jeg aldri helt klart å skille lag med. :-) 


I går startet vi dagen med å dra til Franz Kafka monumentet, han var altså en kjent forfatter som døde for snart 100 år siden. Hans verk ble utgitt nesten mot hans vilje, men er regnet som noe av den viktigste litteraturen i vestlig kultur. Jeg har selv lest boken hans "the metamorphosis" som anbefales! Forøvrig anbefaler jeg å dra til monumentet hans også om du er i Praha, det var et fint sted å ta bilder på, hehe. I området var det også en del shopping, pluss masse restauranter. Vi endte opp på spisestedet som lå helt nærmest monumentet, og bestilte inn alt for mye dessert - eller, for mye for vanlige mennesker kanskje. Vi spiste alt og kunne sikkert fått ned enda mer.

Nå ligger jeg i sengen og venter på frokost // lunsj, vi sover for lenge.. Men det er jo tross alt ferie. 

den intense følelsen

Kommenter her

I natt da jeg skulle sove lå jeg i stillheten og hørte på regnet som slo hardt mot vinduet. Etterhvert kom det også lyn. Sist gang jeg slå lynet slo det ned rett ved siden av bilen vår i Russland, bare et par uker tidligere. Været er skummelt. Den sterke vinden, alt regnet, lynet. Uansett hvor mange følgere du har på sosiale medier eller hvor mye penger du har i banken, det spiller ingen rolle når jorden bestemmer. Det spiller ingen rolle hvem du er, lyner det så lyner det. Det er egentlig litt fint og tenke på, vi betyr alle like lite. At vi alle skal dø en dag burde egentlig vært god nok grunn til å være snille mot hverandre. Dessverre er egoet vårt så stort, at døden ikke virker ekte. Den er ekte, og alle du er glad i skal en dag dø. Noen av dem før deg. Jeg har vært full av anger de siste ukene over ting jeg ikke sa og ikke gjorde, før vennen min bestemte seg for å forlate oss, og ta sitt eget liv. Ikke at jeg kunne ha gjort noe annerledes sånn egentlig, men de tankene kommer. De tankene vil jeg aldri gjenoppleve, den intense følelsen av anger og skyld. Og nå er det for sent.

Jeg ligger i sengen og lurer på om jeg burde finne meg en vanlig jobb. Fra morgen til ettermiddag. Noe fast. Jeg vet at det ikke går, jeg klarer ikke legge fra meg alt dette og alle ordene jeg vil formidle, og jeg kan ikke jobbe på en vanlig jobb og klare alt dette i tillegg. Jeg liker å ha makt i ord. Det er godt og det er vondt, det at mange vet hvem jeg er. Fine ord kan lyse opp en grå dag, og rådene deres har ofte hjulpet meg i tunge perioder. Vonde kommentarer blir vanskeligere å takle etterhvert som årene går, man skulle kanskje tro det var motsatt men det føles verre nå enn da jeg var 16. Men jeg liker å provosere, så lenge det kommer noe godt ut av det. Det er uansett bare grusomt å leve et liv hvor man streber etter godkjennelse fra alle, vi er ulike mennesker og det er få av oss som tør å leve ut det man føler på innsiden. Jeg er glad jeg - om ikke annet - tør å føle på det som skjer inni meg. Alle oppturer, og alle nedturer. 


Det er vel både en forbannelse og en glede, å føle alt så dypt. 

lag en meningsløs plan

Kommenter her


Er det ikke hyggelig når man snakker om å gjøre noe - litt spontant og uten mening - men så fullfører man faktisk planen? I livet er det alt for mye snakk om "ja, vi gjør det" men så skjer det aldri noen ting. Min type mennesker = de som faktisk realiserer de meningsløse planene. Det krevde bare noen setninger på chat til hverandre, og så bestilte jeg og Joakim billetter til Praha. Ingen av oss vet noe om denne byen, eller landet Tjekkia for den saks skyld. Vi bare dro, egentlig mest for å ha besøkt et nytt land (jeg har nå vært i 29 land og prøver å komme opp i 100 før jeg dør). Vi gjør ingenting her. Vandrer rundt, shopper og er tilstedeværende, det får jeg aldri nok av. 


 

Jeg er glad jeg har en så god venn som er ærlig med meg og genuint vil mitt aller beste. Uansett hva det måtte innebære. Her vet jeg at likes, og den jeg er sett utenfra ikke betyr noe.


Jeg har vært litt tung i hodet det siste døgnet, som jeg har prøvd å fikse med masse vann og for mye mat. Hodet har sagt natta litt for tidlig og det har blitt mange timer i senga. Men i dag skal vi få sett å tilbringe litt tid sammen utenfor hotellet også. De kommende ukene er det ekstremt mye stress og ting jeg må ta tak i, men enn så lenge er jeg her, og da trenger jeg ikke tenke på det. Nå skal vi sjekke ut litt turist-ting. Dra ned til elven, se på noen monumenter, spise en god lunsj. Jeg anbefaler dere å laste ned appen "four square", da får dere tips på ting å gjøre i deres nærområde når man er på ferie. Elsker den appen og bruker den alltid på reise :-) 

VIDEOBLOGG - DET ER SLUTT

Kommenter her

jeg fikk anfall på flyet

Kommenter her

I går skjedde det noe som var ganske kjipt der og da.. Nå er det heldigvis bare morsomt, hehe. Jeg tok flyet alene fra Oslo - Praha, og lang historie kort, jeg fikk et slags anfall på flyet som mest sannsynlig var en allergisk reaksjon på mat, hele spiserøret mitt hovnet opp, jeg fikk vanskelig for å puste, deretter panikk, ble svimmel, svimte av og måtte så ha på meg en maske med oksygen hele reisen. Det var skikkelig skummelt å ikke få puste samtidig som man sitter på et fly og ikke har sjans til å komme seg av eller få hjelp, annet enn fra flyvertinnene som var der. Jeg følte meg helt alene i verden og måtte gråte litt da jeg satt i setet med masken på, jeg følte meg så utrolig dum og plagsom for alle rundt (dette var midt på natten og den oksygen-tanken bråkte noe jævlig, så ingen rundt meg fikk sove heller) men når jeg ser på bildene i ettertid og bare tenker på hele det tragi-komiske scenarioet må jeg le. Det er så typisk meg og jeg havner på en eller annen måte ALLTID i slike situasjoner.

Meg med masken på, og den svære oksygen-tanken jeg måtte ha ved meg hele reisen. Lyden den lagde var helt lik Darth Vader.... HerreGUD så irriterende jeg følte meg da. Beklager dårlige bilder forresten, det var ikke så lett haha. 

Bortsett fra "anfallet"  var reisen et eneste kaos. Jeg hadde et kansellert fly, neste fly var forsinket med 5 timer, jeg mistet neste fly, fikk booket nytt, og så var det også forsinket med tre timer. Det ble en helvetes lang reise men jeg kom meg frem til Praha etterhvert, 10 timer senere enn jeg egentlig skulle. Nå er jeg her med min bestevenn Joakim som har ME-light og sover ved siden av meg i sengen, haha.. Vi har ikke gjort så mye enda, spist god lunsj og vandret litt rundt i gatene. Jeg har shoppet! Og så videoblogger vi for dere, så klart :-) 


 

en fantastisk dag

Kommenter her
I går hadde jeg en fantastisk fin dag på Venice Beach sammen med hele produksjonsteamet. Kjolen jeg hadde på meg fikk jeg mange spørsmål om fra forbipasserende på stranden og da regner jeg med dere også kommer til å lure på hvor den er fra - Ebay! HER kan dere lete rundt i lignende kjoler for å se om dere finner samme, men er riktignok et halvt år siden jeg kjøpte den. Nå fant jeg mange andre fine der også som jeg vil bestille! Og striper som går vannrett forstørrer, det vil si at pupper / rumpe etc ser større ut om du har på deg slike klær. Og nå venter jeg bare på alle hat-kommentarene som vil komme om rumpa mi, haha.. Eller, jeg har jo sperret kommentarfelt så jeg slipper det heldigvis, men folk blir veldig provoserte og pleier å MAILE meg for å fortelle at kroppen min burde ha sett annerledes ut. Vel vel, jeg synes jeg er fin og forstår ikke hvordan andres utseende kan provosere så mye :-) 

 

Ellers håper jeg alle mine venner har hatt en fin dag med feiring av Pride!! Dette er årets fineste dag, og størst av alt er kjærligheten. ♥♥ Jeg skulle egentlig spille på Elsker i dag, men fordi jeg er i LA på jobb kan jeg ikke det likevel. Det er dumt, for jeg hadde gledet meg masse.. Men NESTE ÅR!