hits

Sophie Elise

Sophie
Elise

dyrevern

la ulven leve

Kommenter her

I går var det demonstrasjon foran stortinget for å stoppe utrydningspolitikken. Om du ikke henger med, så er det kort fortalt at vi har cirka 60 ulver i Norge, det mener enkelte politikere, bønder og nordmenn er for mange og derfor skal en stor del av dem skytes. Dette er så sinnsykt at det ikke bare var demonstrasjon i vårt eget land, men flere steder rundt om i verden. Tenk, andre land ser på Norge, rister på hodet og skjønner ikke hva vi holder på med. Det var fint å se at så mange møtte opp også her, og forhåpentligvis er dette også en kamp man kan vinne etterhvert. 

For meg var det en selvfølge å møte opp, jeg føler ikke jeg trenger å begrunne det, men her kommer likevel et par stikkord:

- Til sammenligning med våre cirka 60 ulv er det 2300 - 2500 ulv i Romania. Et land som er langt mindre i areal og likevel er det ikke ansett som et problem.
- Det er over 20 000 ulv i Russland. Faktisk har de aller fleste europeiske land fler ulv enn Norge. Hvorfor da argumentere med at vi må skyte dem, fordi de er for mange..? Hvorfor er det kun et problem her?
- Frykt for ulv som menneske er en helt ulogisk ting. Det har ikke vært et menneske skadd av ulv de siste 200 årene, om noen gang.
- At sauebønder ikke passer på sauene sine er jo ikke ulvens problem. Den gjør det den er designet til å gjøre fra naturens side. Til sammenligning dør svært få sauer fordi de blir drept av ulv, langt flere dør av å falle ned fra skrenter, bli tatt av f.eks ørn, sykdom +++. 
- En av de største lobbyorganisasjonene mot ulv er Jeger og fiskeforeningen. De mener helt seriøst at ulven konkurrerer mot mennesker i forhold til elgjakt. Ulven skal utryddes for at middelalderende menn skal få skutt jaktkvoten sin en gang i året.

Jeg har vært engasjert for dette i et par år og har seriøst ikke fått et argument slengt tilbake en eneste gang som har fått meg til å forstå hvordan man kan være for utrydningspolitikk uten å være egoistisk / naiv.

de søteste øyeblikkene

Kommenter her

Kjeder du deg? Vel, da har vi hatt samme problem ikveld. Kjæresten har vært på jobb, og bortsett fra et raskt besøk og noen treningsøvelser har sosialfaktoren vært lav her i huset. Og hva får absolutt alle til å trekke på smilebåndet? Jo, søte dyr. Og hva enda mer enn søte dyr? Små babydyr som er sammen med foreldrene sine. Så, jeg har funnet fram noen av de søteste bildene jeg har sett, og det beste er jo at man faktisk kjenner seg igjen i mange av disse øyeblikkene fra da man var barn selv. Foreldreinnstinkt er noe vi deler med dyr, selv om noen av dem føler det på en annen måte, elsker man barna sine.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synes du dette var søtt? Lik eller kommenter innlegget, så vet jeg hva jeg skal gjøre mer av :-D 

 stopp en grusom tradisjon!

Kommenter her 
Årlig er det en hundekjøttsfestival i byen Yulin, som ligger i sydøstlige Kina. Her blir årlig 10 000 hunder brutalt slått ihjel for å så spises, og lokale dyrevernsmedarbeidere rapporterer at flere av hundene blir flådd levende. Hundene fanges på gatene eller blir avlet fram på ulovlige oppdrett, og når de transporteres til det såkalte slakteriet foregår det i trange bur, hvor de er uten vann og mat. 

Den danske organisasjonen Anima har tidligere klart å stoppe lignende festivaler ved hjelp av underskriftskampanjer på nettet, og nå prøver de å gjenta den samme suksessen - så, for at det skal kunne bli en stopp på dette, og for at vi i lille Norge skal kunne gjøre en forskjell, skriv under HER HER HER! For meg er det helt sinnsykt å tenke på at ikke flere bloggere eller profilerte mennesker bruker sin stemme til å nå ut med viktige budskap. Så klart skal ikke hele bloggen min handle om å "redde verden", men jeg klarer ikke la dyrevern ligge hundre prosent. . Tenk om alle de store bloggerne oppfordret til slike til? Eller, enda bedre - Justin Bieber? Om han tweetet om dette ville det ha tatt slutt, men det gidder vel ikke folk. Og det gjør meg forbanna, for det skal så lite til. Man kan jo nevne navn i fleng, hva med f.eks hele Kardashian familien, som har så stor makt på sosiale medier? Det er faktisk nok til at jeg mister respekt for folk, at de ikke bruker sin stemme rett på noen som helst måte. 

Skriv gjerne en kommentar om dere skriver under, så får jeg se hvor mange jeg klarer å påvirke! Del gjerne innlegget på facebook også, slik at flere kan få det med seg. 


vi trenger forandring

Kommenter her

Den tyske fotografen Elias Hassos har tatt en fantastisk bildeserie jeg gjerne vil dele med dere, som viser oss livet til dyrene bak gitter, murer og i bur, slik mennesker ofte liker å se dem som underholdning. Kjedsomheten av å tilbringe hele sitt liv på nøyaktig samme sted, de aner ikke hvordan frihet føles. I flere generasjoner har vi buret inne dyr for underholdning, og jeg personlig mener det er helt sinnsykt at vi enda ikke har kommet lengre enn som så. Vi sender folk til månen, vi kurerer sykdommer, men vi bruker dyr som underholdning. Er virkelig dyrehager nødvendig?

 

 Hva er deres meninger? Er det noen som har gode argumenter til hvorfor vi bør bruke dyr på denne måten? Eller hvorfor noen velger å dra i dyrepark? Jeg mener at dyreparker for dyrearter som er i ferd med å dø ut stiller seg litt i gråsonen, men vi mennesker er jo egentlig grunnen til at de i det hele tatt holder på å dø ut. Dessuten, slike dyrehager, eller områder, ser ikke ut som på bildene over. Og at det faktsik drepes dyr i dyrehager for å få plass til nye dyr er sinnsykt. 

Er du også imot dyr som underholdning? Vis det, del innlegget. (og riv ned sirkusplakater).  

sett spørsmålstegn

Kommenter her

Hei dere! I dag har jeg vært så heldig at jeg har fått vært med NOAH (for dyrs rettigheter) og hatt et møte, pluss filmet en del! (Jeg har på meg sko fra nelly HER, topp fra sheinside, skjørt fra nelly HER - reklamelenker) 


Jeg elsker å være rundt mennesker med likt etisk syn som meg, jeg går alltid rundt med masse spørsmål og tanker i hodet som jeg ikke får delt videre fordi jeg kjenner så få som mener det samme. For eksempel; hvorfor spiser folk som er opptatt av å være sunne, kjøtt som er stappet med hormoner og antibiotika? Hvorfor er Mat&helse-boka i norsk skole laget av opplysningskontoret for melk og kjøtt? Hvorfor er tv-bransjen så styrt av penger at de ikke kan sende dokumentarer om hva som faktisk er greia til Gilde, Tine osv - for da trekker de seg ut som annonsører? Nei ass, vi mennesker er så utrolig mye dummere, og mer styrt av penger, latskap og naivitet enn vi kanskje tør å tenke på. Er rimelig glad for at jeg selv reflekterer litt over ting og setter spørsmålstegn istedenfor å gå rundt i den stygge canada goosen og si ting som "vi trenger kjøtt for å leve lissom vi mennesker har alltid spist kjøtt ass dyra hadde tatt over verden hvis ikke". For det er slikt det høres ut i mitt hode - og det er feil. Men, den diskusjonen trenger vi ikke ta enda en gang på bloggen, jeg kommer aldri til å endre mening uansett og gleder meg nesten litt til den dagen alt bikker over kanten fordi vi er noen forbanna idioter hele gjengen.

Nå har vi ialllfall fått satt igang en del planer, dette har vært en givende dag! Gleder meg til å jobbe med med NOAH i tiden som kommer. Dere får gjerne ta en tyr innom dyrsrettigheter.no om dere vil vite mer, eventuelt gjøre en forskjell!

 

ting jeg er lei av

Kommenter her

Som dere vet  er jeg opptatt av dyrevern. Jeg bryr meg helt ærlig mer om dyr enn om mennesker, og jeg er vel neppe den eneste som føler det litt på den måten også. For eksempel om en hund dør i en film. Mye tristere enn om ett menneske dør, ikke sant? Eller om noen sparker en katt. Mye verre enn om noen sparker ett menneske. Men så stopper det liksom litt der, for de fleste. Man kan være vegetarianer uten å være en gal hippie som løper naken i gresset og ikke barberer seg. Derfor tenkte jeg det var på sin plass med en liten liste over ting jeg er ekstremt lei av å få høre som vegetarianer, ting som går igjen og igjen. Her kommer det:

Om du er så glad i dyrene, hvorfor spiser du maten deres da?"
. . . Ja, hva skal man si. Det er så mye feil i denne "påstanden" at jeg blir kvalm. Denne spøken blir som regel tatt av voksne mennesker, da gjerne menn, som skal prøve å være morsomme. Jeg synes ikke det er morsomt. Jeg synes det er teit. For det første, så spiser jeg ikke gress. Det gjør forøvrig ikke 70% av dyrene som blir slaktet heller. De spiser kraftfor, sprøytet med masse rart, i tillegg til at de i ekstreme tilfeller spiser sitt eget avfall eller rester av andre døde dyr. Den lille fantasien om at grisen løper rundt i gresset til den dør, er i 99% av tilfellene ikke reell - men såklart, det hender jo at dyrene får spist litt planter, gress, salat, tørket høy osv. 

 Om vi ikke spiser dyrene, blir de for mange, og kommer til å ta over hele jorden og vi mennesker vil dø.
Først må jeg bare si, de som har tatt over hele jorden og forøvrig gjør slik at vi allle kommer til å dø om ikke så alt for lenge, er jo mennesker. Og grunnen til at det finnes så mange kuer, griser, kyllinger. .? Jo, fordi vi mennesker "produserer" dem i en sinnsyk fart, kun for å få kjøtt. Uansett kommer nok ikke alle til å bli vegetarianere, så ikke vær bekymret for at kyllingene snart skal herske verden. Om flere mennesker blir vegetarianere, vil dette også gjennspeiles i industrien, og færre kuer vil bli tvunget til å være gravide 24/7 . . Dere skjønner tegninga. Det ville ha balansert seg fint ut.

Mennesker er på toppen av næringskjeden, vi er de viktigste og vi har ikke slitt i mange år for å komme på toppen av næringskjeden for å spise planter! Mennesker er best!
Denne får jeg ofte høre av gutter i slutten av tenårene på fest (tipper de har liten pikk). Jeg lurer også på hva som får en gutt i slutten av tenårene til å tro han er på toppen av næringskjeden på noen som helst slags måte. Dette gjelder forøvrig alle mennesker. Ja, det er ingen hemmelighet at vi mennesker har en god del IQ å hente, selv om ikke alle ser ut til å vite hvordan deres egen hjerne fungerer (type gutt i slutten av tenårene som digger DJ broiler). Men uansett hvor smarte vi nå enn er, så er vi også den eneste rasen som nå holder på å drepe den eneste planeten vi vet om som har inneholder liv.  Så hvor smarte vi nå egentlig er, føler jeg kan diskuteres.

Eller er det kanskje fordi vi er så strek at vi er på toppen av næringskjeden? Jeg tror nok elefanter, løver, isbjørner, seler, en tiger og en gorilla kunne ha drept oss, uten at det koster så mye som en kalori for dem. Så fysisk styrke er vi heller ikke best på. Vi er heller ikke de raskeste. For å være helt ærlig, så har vi ikke en liten sjangse mot de fleste dyr som lever ute i det fri. Om man nå omså hadde ett våpen på seg, så har man uansett en liten sjanse. 

Det jeg tror skiller oss fra andre dyr, er at vi utvikler oss og er tilpassningsdyktige. 

VI trenger kjøtt for å overleve.
Jeg er ikke død enda. Jeg spiser ikke kjøtt nå og da, bare for å ikke dø. De vanligste dødsårsakene i vesten idag, er forresten hjertesykdommer og kreft. Disse sykdommene kan i stor grad, i flere tilfeller, komme av å ha spist animalistiske produkter. Spessielt hjertefeil.

Planter føler smerte de også
Gjerne også en spøk tatt av gutter i slutten av tenårene med mest sansynlig liten pikk (aner ikke hvorfor men de føler ofte de må overkompansere med å være ekstra morsomme og høylytte på fest - jenter snakker vet dere). Men for å svare på denne påstanden da, så føler ikke planter smerte om du for eksempel kutter en plante i to, river av et blad eller tygger på den. De har ikke nervesystemer. Ergo, de føler ikke smerte. Og om du bryr deg så utrolig mye om planter og hvordan de har det, kjøttspisere er ansvarlig for "døden" til dobbelt så mange planter enn vegetarianere. Du spiser vel gjerne grønnsaker i tillegg til kjøtt, men kjøttet du spiser måtte virkelig spise masse "planter" for å bli produsert slik at du kan spise det nå.  

Det er meningen at vi skal spise dyr, fordi Gud har jo laget det slik at de smaker såååå godt. 
For det første tror jeg ikke på gud, noe jeg tipper de fleste som kommer med den påstanden ikke gjør heller. Merkelige folk, altså. Men om du nå tror så hardt på Gud, hvorfor gjorde han det slik at dyr også føler smerte, om det er meningen at vi skal spise dem? Eller hvorfor kan de føle frykt? Og hvorfor er det så jævlig for de fleste mennesker å se på at dyr blir drept, at de må bli gjemt bort i slakterier? Hvorfor er vi ikke fysisk sterke nok til å drepe dyr selv, uten masse hjelp fra maskiner, våpen og mental distansering? Spørsmålene er mange. Svarene er få. Eller, du kan vel spørre Gud neste gang du snakker med han.

Uansett hvilken religion du tillhører, er "du skal ikke drepe" en gjenganger. Denne gjelder, i mitt hode, også for dyr. Men jeg kan gjerne innrømme at kjøtt smaker godt. Det smaker veldig godt, og jeg sluttet ikke å spise det fordi jeg mente det var stygt. Men mennesker smaker sikkert også godt, med rett krydder og saus. Jeg har uansett ikke planer om å spise mennesker heller.

 

Ellers er jeg i gjennomsnitt 4 kg lettere enn da jeg spiste kjøtt, jeg føler meg bedre, har renere hud, mer energi og spiser mye mindre junkfood (åpenbart). Jeg oppfordrer uansett alle til å ha en kjøttfri dag i uka, det klarer vi!


 

hvorfor si nei?

Kommenter her

Jeg er, som dere vet, rimelig opptatt av dyrevern. Jeg er ikke "hysterisk", det vil si at jeg takler at mennesker har forskjellige meninger fra meg, og jeg har selv gjort "feil" ved å kjøpe sminke som er testet på dyr, fordi jeg ikke har tenkt meg om. Jeg har full forståelse for at mennesker spiser kjøtt, jeg har også forståelse for at enkelte kjøper sminke som er testet på dyr fordi det er så "fort gjort" og ikke noe man tenker særlig over i hverdagen (desverre).

MEN en ting jeg ikke har forståelse eller respekt for, er mennesker som bevisst bruker dyr som underholdning, når de vet at det går på bekostning av liv. En av disse verstingene for meg, er seaworld. Jeg har selv hatt gleden av å oppleve delfiner i sitt naturlige element, og det blir derfor så tydelig for meg hvorfor disse ikke hører hjemme i fangenskap. Tenk om du måtte leve hele livet ditt i ett badekar? Såklart hadde du fått angst og blitt deprimert, det er det som skjer med disse dyrene. Delfiner og spekkhoggere kan bli over 20 år i det fri, gjennomsnittsalder i fangenskap er 4 år. Når jeg får barn skal de aldri sette foten sin inn i seaworld, jeg skal ikke lære dem at slik oppførsel er greit. Det er ikke greit at andre skal lide for vår underholdning. 

Alt som er i seaworld kommer fra ett sted - nemlig det fri. Som regel er det babyene som blir tatt, resten blir brutalt myrdert. Bildet er fra the cove i Japan, hvor dette skjer ukentlig når det er høysesong.

Tumblr

Man kan ikke styre unna alt det jævlige i verden, det er umulig. Men seaworld er så lett å styre unna. Spre budskapet, se filmen under og gjør en forskjell! Det kreves faktisk så lite som at vi alle slutter å dra på seaworld. Det finnes faktisk ingen unnskyldninger. Og om du du da likevel velger å dra, er det ganske harde fakta at du er mer opptatt av å bli underholdt i 60 minutter, enn livene til disse smarte, vakre skapningene. 

Jeg hører ofte folk si "jeg klarer ikke å se slike filmer, det er så trist". Men, du klarer å gå på seaworld? Det er dobbeltmoral. Jeg blir faktisk litt dårlig av slike holdninger. . 

Blackfish trailer. Miley Cyrus anbefalte den faktisk på twitter her om dagen, da ble jeg så glad! Håper så mange som mulig ser denne.  

Lik gjerne innlegget med facebook-knappen under, så sprer vi budskapet! 

"be the change"

Kommenter her

Nå har vi kommet til den årstiden der alle drar fram vinterjakker og vintersko. Det er vel ikke helt ukjent at canada goose er mye brukt, i likhet med uggs. Enhver fjortiss bærer jo et slikt plagg, desverre. Jeg synes ikke så veldig mye om at folk bruker slike jakker og sko når de vet hvor det kommer ifra, det sier egentlig en del om dem som person, men jeg blir jo ikke uvenn med noen bare fordi de har en slik jakke. Men, da synes jeg heller ikke de har en rett til å mene at dyreplageri er grusomt når de faktisk støtter det selv. Du støtter faktisk misshandling av dyr om du har en slik jakke, og da får du vel egentlig bare godta at du er ett menneske som synes en varm (og faktisk ganske stygg jakke) er viktigere enn at dyr lider på grunn av det. Fake pels er like fint og symboliserer noe bra, nemlig at vi kan se fin ut, uten at noen må lide for det. 

Det verste argumentet jeg vet er "ja, men jakken er jo allerede laget, da. .". Ja men for guds skyld, om noen allerede er død, skal du da legge litt penger på den døde kroppen slik at morderen kan gå å drepe flere? Kanskje drøyt eksempel, men det er det samme. Man støtter opp noe som er grusomt. Det er greit at alle mener forskjellig, men om du mener at pelsbruk er greit, så mener du at om dyr lider, så er det greit. Da må du bare finne deg i at du er for dyreplageri. Enkelt og greit.

Noen arrgumenter jeg hater, og som jeg får høre ofte er : "Om du er vegetarianer, og elsker dyr så mye, hvorfor spiser du opp maten deres da?" Ehh. . Ja. Her viser man både mangel på samfunnsforståelse og IQ. De aller fleste dyr spiser kraftfor, høy eller. . wait for it. . restene av andre døde dyr. Slik funker kjøttindustrien idag. Jeg spiser soyakjøtt, brød, knekkebrød, frukt og salat. Når så du sist gang en gris spise noe av det? Det er grusomt inne på slakteriene og i store fjøser som kun er laget for en ting. 
"Mennesker har alltid spist kjøtt, og har alltid trengt pels for å holde oss varm"-For det første, så har vi ikke alltid spist kjøtt. De aller første menneskene gjorde ikke det, hvorfor tror dere vi ikke fysisk har mulighet til å drepe noen store dyr? Jeg tror, fordi det ikke er meningen. Vi må jo ha hjelp av masse våpen og maskiner. VIsste dere for eksempel at lam i norge blir drept med slåmaskin i slakteriet?
Vi trenger ikke pels lengre for å holde oss varm, det finnes så mange alternativer. Skal jeg begynne med "i 1805 trengte de å spise grus hver dag, så derfor må jeg gjøre det enda". Er dere helt stuck tilbake i tid?

Og ikke kom med den " vi har jo mattilsynet". Er dere virkelig så latterlig naive? Mattilsynet er styrt av PENGER og politiske partier. Tror dere virkelig de bryr seg om hvordan dyrene EGENTLIG har det? Haha. 

Mennesker er så redd for forandringer, og redd for å innse hva som skjer med verden. Jeg er for en kjøttindustri som behandler dyrene bra. Jeg synes det er bra at noen enda har bondegårder, det er jeg HELT for! Men ikke slik som det er nå. Massemord av dyr i et forferdelig tempo. Det slaktes over en halv million dyr i NORGE HVER DAG! Tenk på det, dere. Jeg anbefaler på det varmeste http://tonjekvamme.blogg.no/ som skriver masse om dyr og dyrs rettigheter. Elsker den bloggen! Og igjen anbefaler jeg dere å se filmen earthlings. Hele finnes på youtube! 

Dette er det styggeste jeg vet. Folk som pynter seg med lidelse. 

 

hva er din unnskyldning?

Kommenter her

Det er en ting som irriterer meg noe så utrolig mye, og det er folk som påstår de mener noe, men ikke gjør en dritt med det. Vi bor i norge. De som har penger til å ha en pc, til å surfe på internett og har tid og overskudd til å lese blogger, har også mulighet til å gjøre noe for andre. Om så det er miljøet, dyr, eller mennesker. Det finnes folk som for eksempel Justin Bieber, eller bare kjente bloggere, som har masse makt men ikke gjør en dritt. Og det hater jeg, virkelig.

Det finnes ingen unnskyldning, bortsett fra at man er lat. Eller egoistisk. For meg er det ingen louis vuitton veske som kan varme like mye som å hjelpe andre, og jeg har valgt å hjelpe dyr. Dyr blir redd, nervøse, glad, spente, triste. . Og folk bryr seg liksom ikke, det blir sett på som underholdning. Skjønner dere virkelig ikke at dyr ikke er en forbruksvare, det er ett LIV? Og jeg sier IKKE at alle skal bli vegetarianere. Bare ikke la dyr lide hele livet sitt, for at folk skal få cheeseburger på mcdonalds. Om vi alle gikk på jakt, som for eksempel løver, ulver og haier gjør i det fri, så hadde det vært OK. Hvem bryr seg om en hai spiser et menneske? IKKE JEG! Fordi vi dreper dyr hver eneste dag, for å se fin ut, fordi vi vil, for underholdning. Et menneskeliv er, i mine øyne, ikke mer verdt. 

Så om du vil hjelpe kan du se en av disse filmene, og vise dem til andre, og faktisk ta til deg det som blir sagt. Ingen av filmene har så grusomme scener at man ikke klarer å se på. 

Blackfish

 The cove 

Earthlings

Og om du ikke tror dette skjer i norge -  så tar du veldig feil. Tror du at baconet kom på tallerkenen din etter at grisen hadde levd hele livet sitt på en blomster-eng? Tror du det er slik alle butikker, resturanter og alle hjem får nok kjøtt? Na-a.

Eller, du kan se på noen av disse nettsidene for å finne ut hva DU kan gjøre. Så, hva er din unnskyldning?

http://www.dyrebeskyttelsen.no/

http://www.dyrsrettigheter.no/

http://www.peta.org/

 

 

hvorfor si nei

Kommenter her

Igår var jeg og stine på oppdrag " rive-ned-sirkusplakater". Stine skrev et veldig bra innlegg om dette HER, men jeg tenkte jeg selv skulle skrive noen ord ettersom jeg fikk en mail fra en leser som satt en sterk trykk i meg.

Elefanten på sirkus merano heter Baba, og hun har en utrolig trist historie. Det var en gang de måtte avlyse et show fordi hun nektet å opptre, hun har blitt veldig sint og slår ofte rundt seg med snabelen sin - den skjønner vel at ting ikke er helt slik de bør være, regner jeg med. Elefanter er VELDIG smarte. Elefanten får ekstremt lite vann ettersom de ikke skal tisse på uteområdet, i vognen eller på scenen. Helt, helt sinnsykt. Baba har vært i sirkus siden hun var liten, merano hadde to elefanter før men den ene døde i sirkuset, noe Baba må ha tatt veldig tungt. Elefanter husker mye, og knytter seg ekstremt. Om dere søker baba på youtube kan dere se hvordan frustrasjonen hennes har utviklet seg over tid, og HER kan dere lese en veldig bra blogg om livet til baba.

Jeg er så lei meg. Dyrene får nesten aldri gå ut av vognene, de har ikke plass til å snu seg i vognene og står bare og vugger fram og tilbake. Jeg SKAL gjøre noe md det her. Jeg driter i om de som jobber på sirkuset blir sure, jeg håper nesten de slår meg fordi da kan jeg anmelde så kommer kanskje de latterlige menneskene i fengsel. Om jeg kunne så ville jeg hatt alle de dyrene i bakhagen min omså, bedre det. HVORFOR SKRIVER IKKE MEDIA OM DETTE? HVORFOR ER DET IKKE OM DETTE PÅ NYHETENE? HVORFOR SA LANDBRUKSMINISTEREN NEI TIL SIRKUS UTEN DYR I 2012? Media ringer meg opp hver dag om silikon, restylane,  melanotan og ting som generelt ikke betyr en dritt, men ingen gidder å notere noe engang når jeg begynner å ta opp dyrevern - for det prøver jeg å få inn i hvert eneste intervju. Mennesker er faen meg stygge.

To fulle poser med alt vi rev ned! 

Sliiiten

GOOD GIRL! 

" dumpingsesong"

Kommenter her

. . Og nei, nå snakker jeg ikke om dumping i form av kjærestepar, men at folk forlater dyrene sine om sommeren for å dra på ferie. Noen kjører de ut i skogen, noen kaster dyrene sine i elva, andre bare slipper de løs, noen legger dem i søppelkasser slik at de skal bli tatt av søppelbilen, og jeg har til og med hørt om tilfeller hvor folk kjører over dyrene sine med vilje - alt for å bli kvitt dem fortest mulig. Lista er lang, og mennesker er uten tvil de mest egoistiske skapningene som finnes. For hvem bryr seg om dyr må lide masse, så lenge man får seg en ferie? Det er jo alt for mye styr å finne noen som kan passe på dyrene, tydeligvis. . 

Når man får seg husdyr så får man også et STORT ansvar, klarer man ikke det ansvaret bør man heller ikke ha dyr. Det er jo tross alt levende skapninger med følelser. .Alle som har katter bør steralisere dem, f.eks. Det er et ansvar man har der! Har man dyr og skal bort i en ferie, må man finne noen som kan passe på dyrene. Slike ting er utrolig viktig å tenke på før man får seg husdyr!

Hørte nylig om noen kattunger som ble funnet i en søppelpresse i bodø, og nå jobber dyrebeskyttelsen der med å ta vare på dem (gå inn på hjemmesiden deres HER om dere vil jobbe frivillig med noe!). Utrolig fint - alle kan gjøre noe, så da spør jeg dere. . hva gjør DU? 

Kattungene som ble funnet i en søppelpresse i Bodø. SYKT at noen kan gjøre slikt! 

jeg bryr meg - gjør du?

Kommenter her

Som dere vet er jeg en sterk motstander av sirkus, og hver sommer når sirkuset kommer hit tar jeg meg en runde i nabolaget og resten av byen for å rive ned plakater - sirkus er dyreplageri som ikke er forsvarlig på NOEN som helst måte, og at det enda er lovlig i norge er ganske sykt! Håper dere blogglesere med et dyrehjerte som meg gjør det samme, og dere kan godt sende meg bilder på mail og fortelle litt! Det er sååå godt å inspirere andre på den måten. . . 

529807_10200550339464816_971930822_n_large

Jeg bryr meg så mye om dyr, dere aner ikke. Jeg gjør det enda selv om jeg ikke skriver så alt for mye om det på bloggen, mye fordi det er alt for mye jeg tenker på, det er alt for mye i dyreverden som er feil og jeg aner ikke hvor jeg skal skal begynne engang - men også fordi jeg vil at dere skal kunne ta selvstending valg og ikke bli for påvirket av det jeg gjør - det som funker for meg, funker ikke for alle. Dere må huske på at jeg har god økonomi og en familie som støtter meg VELDIG mye, og jeg forstår at ikke alle er i samme situasjon og kan gjøre det. Det bryr meg ikke når jeg får høre at jeg er et dårlig forbilde eller et dårlig menneske, fordi jeg vet det ikke er sant. Jeg er enda vegetarianer, jeg bruker ingen dyretestet sminke, jeg går aldri i dyreparker eller seaworld, jeg gir masse penger i måneden til dyrevelferd, jeg har jobbet masse frivillig på dyrebeskyttelsen og jeg bruker ikke pels. Om noen av dere bare gjør EN av disse tingene, så hjelper det uendelig mye!

Tumblr_mjckuxdhzm1rpoeddo1_500_large

Tumblr_mixxukieem1qzzrydo1_500_large

Tumblr_mif07imgnh1s3w2eso1_500_large

Jeg blir ofte rørt til tårer av hvor mye dere har gjort fordi dere har blitt inspirert av meg - jeg får ofte lange, fine mailer fra dere, og jeg aner ikke hva jeg skal svare. Det betyr så uendelig mye for meg, men også for dyr. Jeg koste med hunden min her om dagen, og hun hoppet rundt, logret med halen og var full av personlighet. Jeg tenkte at dette kunne vært min lille hund:

556611_10151019197074586_1392650555_n_large

Jeg lover dere at en slik personlighet finnes også i en ku, en gris, en delfin. . Tenk slik. Hva er egentlig forskjellen på om du spiser en hest eller en hund, en ku eller en katt? Ikke så mye.

Nå ble det et litt mer personlig innlegg her, og jeg fikk skrevet litt fra meg. Jeg respekterer alle sine valg, men jeg respekterer ikke de som er trangsynte og ikke gjør sin research, de som lukker øynene og snur hodet andre veien - mennesker er alt for avhengige av å bli underholdt, så vi tyr til og med til uskyldige dyr. Jeg skal gjøre alt JEG kan, for at det blir litt bedre i framtiden. Håper dere er med meg!

6qadrm_large

Penelopepeta_us72_large

Peta_crop-1_ff322275_36934_large

Full_ink_not_mink_steve_o_large

Main-logo_large

  

be the change

Kommenter her

Nå har jeg vært vegetarianer i et halvt år, og grunnen til at jeg ikke skriver så mye om akkurat det på bloggen er fordi jeg vil ikke ha så mye fokus på mat og kosthold her. Jeg regner med de fleste som leser denne bloggen er ganske unge, og da bør man ikke tenke så mye på sånt. Javisst, jeg har tatt et ganske stort valg om å kutte ut kjøtt, egg og godteri som inneholder diverse bein fra dyr (ja, det finnes det mye av!), men slike valg skal man få ta på egenhånd, uten påvirkning fra forbildet sitt, om jeg er det for noen av dere.  Jeg vil heller ikke "skryte" av at jeg er vegetarianer, for hvorfor skal jeg det? Det er ikke noe jeg er slik at dere skal få et bedre inntrykk av meg, det er ikke noe jeg gjør for bloggen sin del eller for å bedre min egen samvittighet. . Det er rett og slett fordi jeg elsker dyr! 

Elsker når kjendiser stiller opp på slike bilder . . Håper jeg får gjort det en gang! 

Pamela-anderson-peta_large

Det som også er fint med å være vegetarianer er at jeg føler jeg har "rett" til å uttale meg om dyremisshandling, fordi jeg gjør ikke forskjell på noen dyr. Jeg bryr meg generelt, ikke bare om min hund eller den ene hunden som ble brent ihjel på tv, de små kattene som ble reddet på animal planet eller den reven som ble laget pelskåpe av. Jeg bryr meg om kua, grisen, fuglen, kyllingen . . Ja, alt mulig! Jeg synes det er dobbeltmoralsk å si man er såå imot dyreplaging og så spiser man kjøtt, går med canada goose eller har kjøpt seg skinnsofa. Da kan du heller si "jeg er imot det ene men ikke det andre, fordi. ." og så begrunne hva du mener. Det er jo mange som synes det er "kult" å ikke bry seg å provosere leserne med sin nye pelsjakke, men det er nesten like ille å late som man bryr seg føler jeg. .

Herregud:( Slik er det ikke bare i pelsindistruen, men kjøtt også! Ikke vær naiv å si det ikke skjer i norge - for det gjør det.

556611_10151019197074586_1392650555_n_large 

Det blir liksom litt dumt å si " jeg elsker dyr, men egentlig bare katten min" fordi det er jo det mange egentlig mener, og da får man stå for at "jeg synes det er grusomt at dyr blir plaget, men jeg bryr meg ikke nok til å kutte ut kjøtt" fordi det er sannheten, en hard sannhet. Man takler ikke å se at dyr blir plaget, men vil helst ikke vite hvordan baconet du har på talerkenen kom dit. Skjønner dere poenget? Jeg har all respekt for at andre ikke er veggis, herregud jeg er jo den eneste jeg kjenner som er det - det er mange som ikke kan bli det også, av helsemessige årsaker! Men man må ikke late som man er frøken prektig og redder verden når man ikke klagerer å begynne med seg selv engang - derfor er jeg så glad i tatoveringen min, "be the change" fordi jeg prøver virkelig å gjøre en endring - men da starter man med seg selv først. 

Såååå sant!!! 

270562_10150255681489586_5647744585_7328479_7566216_n_large

" slikt skjer ikke i norge"

Kommenter her

Er det noe jeg OFTE får høre når jeg snakker om dyreplageri, så er det et par uvitende viktigperer som skal slenge ut " hehe, sånt skjer ikke i Norge så det er bare å drite i det" . Nei, det finnes ikke krig i Norge, ikke hungersnød heller, men betyr det at man skal drite i hva som skjer i resten av verden? Jeg synes ikke det. Og for det andre, så skjer det faktisk dyreplageri i Norge. I mange former. Grovt dyreplageri også! Til dere som ikke tror misshandling på slakterier skjer, anbefaler jeg dere å skjekke ut filmen " smak av hund". Men nå til det jeg egentlig skal snakke om, nemlig Løken Gård, Norges mest forhatte gård.
♦  Løken gård startet sitt salg av dyr til forsøkslabratorier for 20 år siden

♦ Om lag 120 hunder og 50 katter holdes til en hver tid innesperret på Løken Gård for og så bli solgt videre til dyreforsøk. 

♦  De selger dyr til flere europeiske land og planlegger å utvide driften

♦  Løken gård har flere ganger vært i media for anmeldelse og lovbrudd. Etter en rettsak i 2007 ble gården tvunget til å utlevere sju hunder tilbake til sine eiere, etter at de hadde skjult at hundene skulle selges til dyreforsøk. De kjøper altså hunder og katter fra privatpersoner som de selger videre.

Hele poenget er at vi trenger 30 000 underskrifter MOT dette, og vi er ikke langt unna! Så om nettopp DU skriver under og deler videre kan dette bli stoppet. Skriv under HER.
 

 

nesten alle støtter dyremisshandling

Kommenter her

Kall meg gjerne overfølsom, men hele mitt liv har jeg følt at det ikke er noen grunleggende forskjell på mennesker og dyr. Man sier at dyr ikke har tenker, at de kun har innstinkt. Men såfall, er ikke det nok? Dyr føler smerte, svik, skrekk og frykt på samme måte som vi gjør. Dette kan man ikke benekte om man har hatt et husdyr og kjenner det dyret, da vet man at de kan bli redd, glad, trist, ydmyk osv. For meg virker bare dette logisk. 

Jeg har sett en fantastisk dokumentar som heter "earthlings", den har vunnet flere priser og er så verdt å se. Denne dokumentaren viser "behind the scenes" om hva som virkelig skjer bak lukkede dører og høye vegger når det kommer til dyr. Den vanlige nordmann spiser kjøtt, men vil ikke drepe et dyr selv. Den vanlige nordmann prøver sitt beste for å ikke tenke på hvordan det gikk fra å være en levende gris til å bli en liten bit bacon på tallerkenen. Mange går igjennom hele livet uten å vite noe om denne grusomme sannheten. Som Pheonix sier i filmen (oscarbellønet skuespiller som er "fortelleren" i dokumentaren) " om slakterhus hadde hatt glassvegger ville vi alle vært vegetarianere". Og det er dette denne filmen gjør, tar ned veggene.  Den viser også pelsindustrien, kosmetikkindustrien og underholdningsindustri med dyr for hva den virkelig er. 

Picc-quonywnk-403313-475-316_large

Tumblr_m2pd5geab81qc8cijo1_500_large

1bbad7ee_large

Noah_mort_print_thumb_large

3_large

Jeg kan rett og slett ikke forstå hvordan vi kan ignorere disse slakterhusene i vår tid, det får blodet mitt til å koke når jeg ser menneske som jobber på disse stedene, om noen bør dø i smerte så er det menneske som påfører dyrene dette. Jeg skammer meg av å være blandt mennesker når jeg ser at vi er i stand til å gjøre disse syke tingene. SELVFØLGELIG må jeg legge til at ikke ALLE slakterhus oppfører seg grusomt men det er mange og det er totalt lovlig.. Det er sinnsykt!

For å være helt ærlig så blir jeg FORBANNA når jeg ser mennesker som sier " åh jeg elsker dyr over alt på jord, kunne aldri gjort noe galt med dem" men gjett hva. Du gjør noe galt med dem hver gang du spiser middag, hver gang du kjøper deg burger, hver gang du spiser leverpostei til frokost. Da støtter du at millioner av dyr skal dø hvert år. Og ikke kom med at dyr i norge går ute på gresset for slik er det ikke. Hvor mange skal ikke ha kjøtt i Norge? Tror dere virkelig da at det er rom for at alle dyrene blir behandlet bra? Nei,  nettopp. Seks millioner mennesker er vegetarianere i dag, men det MÅ bli fler. Og det finnes ingen unnskyldninger til å ikke bli det bortsett fra at man ikke gidder eller er for glad i kjøtt. For jeg? Jeg elsker å spise kjøtt og junkfood. Men jeg elsker faktisk dyr mer. Jeg har ingenting imot mennesker som velger å spise masseprodusert kjøtt, men da må man også stå for at man støtter en industri som er grusom, og da elsker man faktisk ikke dyr. Man elsker seg selv og matvanene sine mer, i alle fall. 

Tumblr_lxx4w44izl1qhs7gfo1_500_large

5565073415_3edf78d8c5_z_large

Tumblr_lqxafqi2ok1qkcgpwo1_500_large

Tumblr_li8h09xlio1qb2pmwo1_500_large

Tumblr_ldug2knu4e1qeluo0o1_500_large

ja, elefanter gråter og er noen av de mest følsomme dyrene!

166369_188784207817554_161142187248423_578888_5389425_n_large

Tumblr_lbqu5x7tih1qd6i6bo1_r10_400_large

 

Her kan dere se hele filmen earthlings og jeg anbefaler det VIRKELIG! Den har også 8.5 i score på IMDB som er veldig bra. Ingen som har sett den har angret i ettertid, og flere kjente mennesker som Jason Mraz, Ellen Degeneres og Hayden Panettiere har anbefalt den videre. Musikken i filmen er laget av fantastiske Moby, så bare det alene gjør den verdt tiden! Lik innlegget på facebookknappen slik at så mange som mulig kan se det! 

Hele filmen ligger her. Og om du tenker slik " nei fyfaen det her klarer jeg ikke å se på" men går rett tilbake til å spise kjøtt eller bruke dyretestet sminke så er du seriøst et grusomt menneske og det mener jeg. Man bør i alle fall SE, slik at man vet hva man går til. Om du lukker øynene forsvinner det ikke uansett.

"Can't watch but can eat? This is hypocrisy."

spørsmål om dyrevern +++

Kommenter her

Tenkte å svare på noen spørsmål som har kommet de siste dagene med tanke på dyrevern! Tar de fortløpende slik at vi har dette ute av verden for denne gang, forstår jo at ikke alle vil lese om dette. HAR LAGET EN NY KATEGORI, DYREVERN. i løpet av kvelden skal jeg legge alle innlegg om det temaet inn der, slik at vi "slipper" å få så mange innlegg om det hele tiden. Hehe ikke det at det gjør meg noe, jeg kan snakke om det i en evighet.

Om man vil være dyreverner, hvilke basice ting kan man gjøre for å hjelpe om man for eksempel ikke kan slutte å spise kjøtt?
Det handler vel egentlig mest om hva man ikke skal gjøre. Du må ikke dra på sirkus, ikke dra på zoo (med mindre det er et RESERVAT som bevarer utryddnigstruede arter og KUN det) og ikke på seaworld hvor de har delfiner og lignende. Det er den verste formen for dyreplageri og jeg kan sikkert snakke en evighet om hvorfor. Jeg sier dette helt seriøst, om for eksempel kjæresten min hadde dratt til seaworld og tatt bilde sammen med en delfin så ville jeg slått opp, hadde mamma gjort det ville jeg flyttet ut fordi det er så utrolig mangel på respekt ovenfor meg og hva jeg står for. Om du drar på seaworld støtter du forøvrig dette delfinmordet i Japan:

Havet er rødt av blod etter de har valgt ut de fine delfinene som skal til seaworld for å underholde. Resten blir drept. 

Men ellers anbefaler jeg dere å gå inn på
 www.dyrsrettigheter.no/ som er nettsiden til NOAH. En utrolig flott organisasjon som jeg selv er medlem av.
http://www.hvalfangst.info/  Her kan dere lese om hvalfangst - delfin går under kategori hval, men i japan blir de betraktet som vanlig fisk
http://www.kosmetikk.info/ Her kan dere lese om kosmetiske merker som ikke er testet på dyr.
Og HER kan dere se dokumentar om seaworld industrien og hvor all grusomheten skjer, nemlig Tajii i Japan. Filmen er på engelsk men ikke særlig vanskelig å forstå.  Etter at dokumentarfilmen som kom ut (den har forresten vunnet oscar!) har antall delfiner som blir drept i Tajii, Japan halvert seg. Det beviser bare at man kan gjøre en stor forskjell! 
Ellers kan jeg anbefale dere denne siden om dere er spessielt interesserte i delfinmord som skjer i Japan: 
http://savejapandolphins.org  

Hvorfor i all verden vil du ikke spise egg? Det er jo ikke dyreplageri, det er jo bare et egg.
Jo, men et egg kommer fra et sted - høner. Har du lest deg opp om hva som er kravet for å være såkalt "frittgående høns" i norge? Det er IKKE mye, ca like stort som tastaturet på pcen min + litt til. De fleste hønsene i dag i norge ser aldri dagslys, de blir født for å dø rett og slett. De blir behandlet som dritt, enkelt og greit. Om du er interessert i dette kan du besøke peta.com som jevnlig kommer ut med info. 

Hvorfor bestemte du deg for å bli vegetarianer? Blir det ikke hardt uten taco?
Jeg stilte meg selv spørsmålet - elsker jeg dyr, eller elsker jeg bare noen dyr, eller elsker jeg bare dyret mitt? Det tok lang tid før jeg faktisk innså at jeg elsker alt av dyr, men det er fordi man blir så distansert. Man spiser kjøttdeig, men ser ikke bilde av dyret man spiser. Jeg tenker bare på hunden min som har DEN personligheten, ALLE dyr har en personlighet. Og så ender den opp i magen min? Det er ikke rett for meg. Dyreplageri holder meg våken om nettene, jeg skal ikke bidra til det. Dessuten skal man ikke gjøre forskjell på dyrearter mener jeg, et liv er et liv. Man gjør ikke forskjell på et "vanlig" menneske og et menneske med downs når det kommer til om de får leve eller dø, derfor bør man ikke gjøre forskjell på et dyr som er mer intelligent enn et annet. 
Og når det kommer til taco, det finnes masse flotte erstatninger man kan bruke som smaker helt som kjøtt. No problem.  

<3

Sånn, tror det var det viktigste. Setter utrolig stor pris på når dere sender meg mailer og legger igjen kommentarer om at dere også vil endre "dyrevernverden" nå ♥ Men det å spre budskapet videre er det aller viktigste! Jeg lover dere, ta deg en kveld alene å se "the cove", den vil endre synes ditt på dyr for alltid. 

 

fra og med i dag - vegetarianer!

Kommenter her

Jeg har tenkt litt, og det er feil at jeg skal være så opptatt av dyr og fremme den saken mens jeg samtidig spiser masse kjøtt hver dag. Så i dag bestemte jeg og Lisa oss for at vi skal bli vegetarianere! Vi begge har prøvd å være det tidligere men nå som vi er eldre og har litt mer kontroll over hva vi spiser så tror jeg det kan gå bra. Vi kan spise fisk og bruke meieriprodukter som smør og slike ting som man bruker når man lager mat, men jeg skal ikke drikke melk som før og naturligvis ikke kjøtt, kylling, egg osv. Vi har blitt enig om at vi kan spise kjøtt når det er kjøtt som er villt, altså at noen vi kjenner har vært på for eksempel rypejakt fordi da vet vi at dyrene har levd i det fri og det er den eneste humane måten å gjøre dette på. Dere må ikke missforstå og tro dette er en oppfordring til dere slik at dere skal bli vegetarianere, fordi det er ikke alle som vil, klarer, har livstil osv til å gjøre dette. Dette er et valg jeg har tatt for min egen del, rett og slett fordi jeg ikke klarer å spise noe som har blitt drept på inhumane måter bare slik at jeg skal få et måltid.

Dette er ikke en blogg som handler om dyr, så bloggen min er enda den samme! Men jeg må bare få ut tankene mine. Jeg føler meg rett og slett litt råtten og ekkel som har masse døde dyr inne i kroppen min. Så i dag var altså mitt siste måltid hvor jeg spiser kjøtt, ettersom jeg spiste kylling i dag. 

Eneste jeg er redd for er at jeg skal gå mye ned i vekt, miste muskler og lignende, så jeg lurer - er noen av dere vegetarianere? Hva spiser dere, hvordan funker det? Og sist men ikke minst så håper jeg at dere kan komme med tanker rundt dette, er det bra eller dårlig at jeg blogger om dette, og støtter dere meg i mitt valg?

Slik ser kroppen min ut nå, dere skjønner vel at jeg ikke KAN gå ned i vekt fordi da kommer jeg ikke til å se frisk ut. Så det er veldig viktig! 
Mitt siste måltid med kjøtt!
the cove

Kommenter her

Her om dagen fikk jeg en kommentar som gikk noe slik som at det er kjedelig at jeg blogger om dyr og hva som FAKTISK skjer på denne planeten, at jeg heller bør blogge outfits, sminke osv. Først vil jeg bare si - jeg blogger 90% om ting som egentlig ikke betyr noe, ting dere vil lese, ting jeg interesserer meg for. Men dere må nesten akseptere at jeg interesserer meg for flere ting enn hva man kan kjøpe i butikken og hva som er det nyeste på bikbok. Og så fikk jeg også en kommentar at jeg heller bør blogge om hva som skjer angående krig, barn som sulter ++. Og joda, men det er ikke min hjertesak. Jeg er mye mer interessert i dyr sine rettigheter fordi de har INGEN valg. Mennesker har ødelagt hverandre, om dere skjønner? Dyr har aldri gjort oss noe. Derfor er det noe jeg bryr meg om. 

Jeg prøver å ikke blogge for mye om det, men det er noe jeg MÅ ta opp. Denne filmen som jeg legger til trailer av under heter "the cove" og er den beste dokumentaren jeg har sett i mitt liv, og jeg er så sur for at den ikke er pensum på skolen men det skal jeg riktignok snakke med kontaktlæreren min om når skolen starter slik at vi forhåpentligvis får sett den på skolen - det anbefaler jeg alle dere å gjøre også!  Den handler om ulovlig delfinjakt i japan, og det er helt UTROLIG at slikt skjer i verden. Delfiner er de smarteste dyrene i verden, de har et eget språk, de er som mennesker med et unntak - de er snille. I filmen the cove får man blandt annet se et klipp av delfiner som blir slept bak en bil mens de enda lever. SYKT! 

 Dere kjenner sikkert til skuespiller Hayden Panettiere? Hun er veldig interessert i dette og denne filmen under her er UTROLIG sterk. Hun er talsperson for http://savethewhalesagain.org/ - på den siden kan du adoptere en delfin og donere penger. Det hjelper VELDIG!  Og om dere ser på nettsiden, så kan dere også se at Norge er et av landene som er "verstinger " på dette med å drepe hvaler osv. 

Delfinkjøtt er på toppen av det hele giftig, og mange skolebarn spiser dette i japan. Flere har faktisk dødd av det. Så hvorfor skal man fange og drepe de da? Om du liker å spise tunfisk, se etter et merke på tunfiskboksen som sier at ingen delfiner har blitt drept i sammenheng med det. Fordi mange delfiner blir fanget i de nettene som tunfisk også blir fanget i. 

For all del, uansett hva dere gjør, om dere besøker et land hvor man kan dra i en vannpark å se på delfiner, bade med dem, ta bilder osv - IKKE GJØR DET! Da støtter dere en industri som IKKE skal støttes. Som de sier i dokumentaren, at en delfin smiler betyr IKKE at den er glad. Så ta facebookbildet ditt hvor du poserer med en delfin og gjem det fra verden fordi da viser du at du støtter en industri som dreper det fineste dyret vi har. Hard sannhet:-)

Dere kan kjøpe filmen the cove på http://www.dyrsrettigheter.no/.   Traileren kan dere godt se, den viser ingenting ekkelt og er heller ikke skummel. 

mennesker er de verste

Kommenter her

Som dere vet er jeg sterkt imot dyremisshandling og veldig engasjert. I går fikk jeg en mail fra en leser som ville jeg skulle skrive litt om haier og hva som FAKTISK skjer med den arten nå, så det kan jeg gjøre med glede! 

I løpet av de siste 40 årene har haipopulasjonen blitt redusert med 90% , 264 000 haier blir drept HVER DAG og ingen gjør noe med det. De blir hovedsaklig drept fordi visse asiatiske land skal få haifinnesuppen sin. Haien blir fanget, finnene blir skjært av og så blir haien kastet ut i vannet igjen - mens den fortsatt lever. Etter at finnene er skjært av kan haien leve alt fra et par timer til en dag og gjennomgår utrolige smerter. Haien er egentlig utrolig rolige og redde dyr, de er IKKE fienden til oss mennesker. Tenk på hva framtidlige generasjoner kommer til å synes om oss, vi som har utryddet så mange arter? 

Fortsetter dette vil alle haiene i verden være utryddet før jeg fyller 60 år. Alle redder pandaer, men ingen redder haier. Ingen prater om dette, media gir det null fokus, derfor vil nettopp JEG gjøre noe. 

Så her er noe nettopp DU kan gjøre! Skriv under på underskriftskampanje HER (du må skrive inn emailen din der det står "join the movement") og LIK DETTE INNLEGGET med facebookknappen under slik at så mange som mulig ser dette og kan skrive under. 

Trailer til filmen sharkwater. En film som handler om livet til haier. Utrolig vakker og rørende film men veldig trist også. 

Hva synes dere om dette? 

forbanna

Kommenter her

Herregud jeg er så jævlig forbanna nå at jeg ikke tror ord kan dekke det engang. I byen vi bor i (Harstad) så er det en del måser i byen, men det folk ikke skjønner er jo at den måsearten som er i byen faktisk er FREDET!  Så fikk jeg høre at noen hadde skutt og drept en måse som bodde på taket til hovedshoppingsenteret i byen, den måsen hadde to unger. Den ene er nå død, og den andre lever enn så lenge. Men jeg kan ikke ta den inn, faktisk er det ulovlig for meg og ta inn en fredet måse - så det jeg har gjort med min i utgangspungtet er ikke lovlig heller. Poenget var, det irriterer meg så forbanna mye at noen har skutt den måsen på taket der. Hvorfor I FAEN GJØR MAN DET? Var den litt irriterende kanskje? Ja cry me a fuckings river, jævla måse som passet på barna sine. NOT. Mennesker er de styggeste dyrene på jord, uten tvil. Det er KUN vi som dreper for å drepe, fordi man får en slags glede av det. Håper de som dreper dyr fordi det er "morsomt" brenner i helvette. Og politiet driter jo i slike saker fordi politiet i harstad har viktigere ting å drive på med (som å avbryte hjemmefester, se etter folk som kjører 1 km over fartsgrensa og andre livsviktige saker) så derfor driter de i jeg om noen skyter et fredet dyr. . Well well, neste gang jeg ser eller hører om noen som har drept en måse skal jeg anmelde de til helvette, jeg har penger i massevis og kan gjerne "kaste bort litt" på advokat etc. Det hadde jeg gjort med GLEDE. 

Nå skal jeg prøve å roe meg ned, selv om jeg har EKSTREMT dårlig samvittighet for at jeg ikke kan passe på den lille måseungen som er igjen der oppe. . Håper noen andre kan gjøre det! Skal prøve å sove til min fine Mac Miller,  er så forelska i han at det gjør vondt! Vil heller fokusere på min kjærlighetssorg angående han enn det sinne jeg føler angående stygge idioter som plager dyr.

Hva synes dere om dette?


hos dyrebeskyttelsen!

Kommenter her

I dag dro jeg og Lisa til dyrebeskyttelsen i Harstad, har vært der et par ganger før og nå skal vi begynne å jobbe frivillig der en gang i blandt! Det kan alle dere gjøre uansett hvordan by dere bor i, de fleste byer har såkalte "kattehus" hvor katter som ikke har noe hjem eller har blitt misshandlet bor. Jeg synes i alle fall det er utrolig koselig, og det er fint å vite at man faktisk gjør en liten forskjell. Fant meg til og med en liten kattepus som jeg skal passe ekstra godt på når jeg er der, Mac Miller heter han ♥ Så alle dere som sier jeg kun tenker på sminke, hår osv - det er feil.

Noe grusomt er det i alle fall.. Dyrebeskyttelsen i Harstad får ikke kommunal støtte, altså Harstad gir ingen form for støtte for at de skal fortsette med det de driver med. Som vanlig er kommunen lite klok og skal bygge vei akkurat der huset til dyrebeskyttelsen står, så fra og med høsten har de ingen steder å være. De har spurt om de kan flytte "huset" (brakken, blir det vel) litt lengre bort men der er det en såkalt fotballbane som INGEN bruker, så der får de ikke stå. Det er utrolig trist, for da kan det være at alle kattene må bli avlivet. Blir så utrolig lei meg av å høre det! De har så utrolig mange søte kattunger der også nå som virkelig trenger et hjem, jeg skal i alle fall høre hjemme om jeg kan få en! Om dere bor i Harstad eller nærområde og vil jobbe frivillig der eller adoptere er nr : 90653991 og 77075243. Det er også mulig å ha en katt en kort periode for å passe på, så gi den videre eller tilbake. 

Mac Miller som trenger et hjem! 

dyreplageri

Kommenter her

Jeg er så utrolig redd for planeten vår, alle dyrene som dør ut, og hvordan vi ødelegger for oss selv. Jeg er den type person som kan sitte i vinduet å se opp på stjernene å gråte, tenke på alle dyrene som dør ut - vi er i ferd med å miste isbjørnene nå, visste dere det? Flere dyreater har sluttet å få barn og legge egg, det er få tigrer igjen i verden, og nå nettop ble ett av de siste neshornene i verden drept.. Det er mine hjertesaker, jeg klarer ikke å sitte å se på at det skjer.

Det var faktisk når jeg så denne musikkvideoen for første gang jeg fant ut jeg skulle gjøre en forskjell. Trist, men fin. Den anbefaler jeg alle å se! 


Det er to fine organisasjoner dere bør støtte om dere føler det som meg. Viktigst for meg er WWF NORWAY, de jobber blandt annet for bevaring av norske dyreater, skoger, fjell og vassdrag, men også mye mer! Dere kan lese mer HER om dere vil. Selv er jeg isbjørnfadder, for jeg synes det er så grusomt å tenke på at de drukner og dør ut.. Dere kan bli isbjørnfadder HER! 

See, så fine de er! Tenk at de sulter ihjel, drukner... Jeg har sett flere filmer der isbjørnmoren faller igjennom den tynne isen og ungene hennes står og roper etter henne.. 

Den andre er dyrebeskyttelsen Norge. Dere har sikkert hørt om de fra før av, og selv er jeg medlem der - alle har en lokal dyrebeskytter i sin by (nesten alle byer har det i alle fall) og de får ikke kommunal støtte, har ikke innlagt vann eller strøm.. Selv har jeg gjort mye frivillig arbeid i Harstad, det oppfordrer jeg alle til å gjøre! Og om dere skal få en katt, vær så snill og adopter fra dyrebeskyttelsen. Da gir dere virkelig noen som fortjener det et godt hjem! HER kan dere bli medlem. 

Og som dere vet valgte jeg å ikke kjøpe canada goose etter mye nyttig info fra dere. Men et lite tips i framtiden - om dere skal prøve å overtale noen til å ikke kjøpe pels, ikke bruk skjellsord, ikke gå på personangrep og ikke bruk banneord. Vær saklig, rolig og informativ. Da blir man tatt mye mer seriøst!:-)  

En annen ting ; ikke støtt egg og kyllingindustrien. Jeg spiser ingen av delene. Les dere opp om det, det er faen meg grusomt. Jeg har også begynt å passe mer på hvilken sminke jeg bruker, at den ikke er testet på dyr. Body shop folkens, det er tingen! Dyr som blir testet på sminke er blandt annet aper, hunder, rotter, griser og kaniner. 

Og sist men IKKE minst - IKKE dra på sirkus med dyr eller i dyreparker! At det er lovlig i vår tid synes jeg er helt LATTERLIG og jeg kan ikke tro det, gud for et dyreplageri. Jeg blir så sur når jeg ser at sirkus kommer til byen hit.. 

Og dette skjer i Norge, folkens.. Jeg velger å ikke publisere de mest grusomme bildene.

Her kan man se en selbaby som blir drept på isen for å bli laget kåpe av. Ikke særlig humant, og de blir ikke drept ordentlig og mange ganger må de pines i flere timer. Selpels har vi ofte på sko her i Norge, blandt annet. Også på tepper, pledd osv.
Hund og ape som blir testet for sminke. Ja folkens, SMINKE! Kyllingene som vi skal få kyllingvinger av står i knøttsmå bur og får aldri møte moren deres eller se dagens lys. Om dere vil se hvordan de blir drept er det bare å gå på peta.com, for det kan jeg ikke dele her. Alt for grusomt... De blir i alle fall drept med maskin, klippet nebbet av og revet fjerne av. I NORGE! Det viktigste - ikke sitt på rumpa å si "stakkars dem", for det hjelper ikke så mye å bare unngå å kjøpe pels. Dere må engasjere dere! Så bli medlem, og om dere ikke har penger til det - jobb frivillig! ALLE KAN GJØRE EN FORSKJELL!