hits

Sophie Elise

Sophie
Elise

bali 2018

UKENS SPØRSMÅL - JEG SVARER PÅ KRITIKK

Kommenter her

Hva er den største forskjellen på å bo i en stor og liten by? Siden du kommer fra Harstad. Jeg skal nemlig flytte fra et lite sted til Oslo snart, og er nervøs.
Det meste er ganske ulikt synes jeg, men først og fremst føler jeg meg mer fri i hovedstaden, alt er mulig her. Du har aldri en kjedelig dag om du ikke ønsker det. Jeg føler meg ikke så begrenset i Oslo og jeg får være den jeg vil, kan gå med de klærne jeg vil å bruke så mye eller lite sminke som jeg vil. Det var et problem da jeg bodde i Harstad, jeg skilte meg ut og fikk en del dritt pga det. Men det er typisk for små byer.. Jeg synes du skal glede deg! Oslo er en fantastisk by. Jeg elsker riktignok Harstad også, det er byen min, men kjærligheten der er mer nostalgisk. 

Hva er din favorittblogg?
Isabelles.nu uten tvil! Hun er svensk, ligner litt på meg (haha I wish i det minste), hun er nydelig, har fine klær, tar fine bilder og virker jordnær og kul. De seneste årene har jeg vært så heldig å få henne som venn også, og hun er nok den eneste jeg kun har møtt et par ganger men som jeg likevel kan sitte å savne, haha. Dere burde sjekke ut bloggen hennes! I love it. 

Spørsmål: Hvorfor sa du først at du ikke hadde tatt fillers siden 2015, og nå plutselig sier du at du har tatt fett? Du er så sykt dobbeltmoralsk. 

Etter at jeg skrev på bloggen at jeg hadde fett i leppene, og ikke fillers (selv om jeg riktignok har fillers i leppene fortsatt, restene er nok der enda. Noe av det har også samlet seg over leppene, om man nå skal snakke detaljer), så fikk jeg en haug med kritikk for at jeg tidligere har sagt at jeg ikke har tatt fillers siden 2015. Jeg løy riktignok ikke, jeg har ikke tatt fillers siden 2015, og fett er heller ikke en "permanent forandring". Det er vanskelig å si hvor mye fillers jeg har igjen, og det samme med fett egentlig. Eneste måten å finne ut av det på er å sprøyte inn et stoff i leppene som fjerner restylane, og så sjekke hvor mye det er. Dette har jeg ingen planer om. 

Jeg føler ikke det er så farlig egentlig.. Jeg unnlot å skrive at jeg hadde fett i leppene, for å skjerme foreldrene mine fra noe jeg ikke hadde fortalt dem enda. Selv om man har mange følgere tenker jeg ofte først og fremst på de rundt meg, og hvordan jeg skal fortelle dem om ting. Dette var i en periode hvor jeg hadde fått så mye kritikk for plastisk kirurgi, og jeg ønsket ikke mer av det, samtidig fikk jeg også kritikk om jeg unnlot å svare på spørsmål om f.eks fillers. Så da svarte jeg, men unnlot å fortelle ?alt?. Ikke at jeg forstår hvorfor det egentlig utgjør noen forskjell..? Hva har det å si om jeg har fillers eller fett, den ene er jo like drøy eller umoralsk som den andre, ingen av delene er permanent og resultatet er jo typ det samme. 

Hvorfor løy du i utgangspunktet om at du hadde operert rumpa? 

Rumpa fortalte jeg ikke til NOEN. Altså, ikke en sjel bortsett fra han fyren jeg datet på det tidspunktet, venninna mi som jeg reiste sammen med til Istanbul, og et par andre nære venner. Ikke nærmeste familie, ikke noen av de jeg jobbet med og heller ikke følgerne mine visste om operasjonen. Jeg var ikke flau over å ha gjort det, men jeg visste hvordan det ville bli tatt imot. Jeg var den første jeg kjente som hadde gjort noe sånt, og jeg ante ikke hvordan folk kom til å forholde seg til hele greia. Dessuten orket jeg ikke å dokumentere ?her drar jeg får å operere? på bloggen, og ville heller ta to uker litt fri. Det var i grunn ganske deilig.. 

Så, jeg måtte bare finne ut av hvordan jeg gradvis kunne fortelle det til folk. Til slutt visste de fleste rundt meg om det, og om følgere sendte meg melding privat å spurte svarte jeg der på alle spørsmål de måtte ha. Det gjorde jeg ikke i starten, da ble det for personlig siden mange jeg kjente ikke visste. TIl slutt hadde det gått så lang tid, og jeg begynte å bli redd for hvordan man skulle si noe sånt. Var det noe poeng? Ville det virke som noe jeg skrev om plutselig for å få oppmerksomhet? Det gikk to år, og jeg tenkte at det var like greit om det gikk forbi uten noen offentlig kunngjøring. Den avgjørelsen står jeg for den dag i dag. Det ble snakket om i serien min, ikke på mitt initiativ, men da tenkte jeg at det var "på tide" og "like greit" å si det selv. Svart på hvitt. 

Hvorfor tror du at du er bedre enn andre bloggere?
WOOOW det tror jeg ikke i det hele tatt, haha. Bare fordi man er uenige med noen betyr det ikke at man tenker man er BEDRE enn dem. Jeg er uenig i at man skal krangle over internett, for om man faktisk hadde et problem med hverandre, kan man ikke bare snakke som normale mennesker siden vi er voksne? Om man da likevel velger å krangle på internett, så handler det om to ting: fremme seg selv som et bedre menneske, og å få klikk som igjen betyr penger. Akkurat det synes jeg er kynisk. Jeg forstår at det er leit for de involverte, men.. Man velger på en måte at det skal være leit. Men det gjør meg ikke bedre enn noen, og hvem vet hva jeg hadde gjort selv i samme situasjon.

Er du fornøyd med kameraet ditt? (Leica Q). Tenker siden du først sa at du var fornøyd, og så ikke fornøyd.
Jeg er happy med kameraet, men ble litt skuffet først siden det tross alt koster 40 000 kr. Da forventet jeg meg et slags mirakel, men nå som jeg har lært meg å redigere bildene er jeg fornøyd. Så, etterarbeid har alt å si! Nå som jeg har blitt flink med redigering kunne jeg riktignok vært like fornøyd med et dårligere kamera.

Du skrev nylig i ett innlegg at det for din del ikke er "sunt eller bra og scrolle mye på instagram eller lese blogg" fordi du selv blir påvirket. Du sa også nylig i et intervju med VGTV at du håper at "hvis folk blir påvirket av tingene jeg gjør, at de blir påvirket av de bra tingene jeg gjør". Hvorfor tar du ingen ansvar når det kommer til å påvirke andre? I følge deg må jo alle andre tenke selv. Hvis du i en alder av 23 år fortsatt blir påvirket, hvordan kan du virkelig tro at dine langt yngre lesere bare kan tenke selv og kun bli påvirket av de bra tingene du gjør?

Jeg mente at det ikke er sunt eller bra for meg å scrolle igjennom instagram eller visse blogger av en litt annen grunn enn du tror. Jeg blir ikke påvirket i den grad at om jeg ser noen pene mennesker tenker jeg ?åh, nå hater jeg meg selv?, eller "jeg burde se sånn ut". Derimot siden jeg har angst og skulle ønske jeg klarte å være mer sosial, delta på ting, pushe meg selv, så kan jeg føle enda mer på det om jeg ser at ?alle andre? klarer det. Samme om det er bekjente på instagram eller blogger som jeg ikke kjenner - med blogger kan det stikke fordi vi deler jobb, og jeg kan sammenligne meg på den måten.

Jeg leser et par blogger som inspirerer meg på den RETTE måten. Dette er også mennesker som gjør ting, er med venner, er pene og trener og spiser sunt og what not, typiske ting man kunne blitt påvirket av. Men så har de noe annet ved seg også. God humor, et fint vesen, kule meninger eller et engasjement som gjør at jeg blir glad av å lese bloggen, eller i det minste inspirert. Om så er de gode på sminke eller er pene, det kan inspirere meg også uten at jeg blir trist. Det er jo det jeg håper folk får ut av meg også - at de blir inspirert av det gode, for det er jo fullt mulig. Jeg har jo mange venninner jeg er uenige med, men vi klarer jo å være venner basert på andre ting. Om du skjønner hva jeg mener? At følgerne mine ikke skal svartmale meg totalt pga de tingene jeg gjør feil, og om de vil lese så er det jo mye bra de kan hente ut her også. Det var poenget mitt.


Spørsmål kan stilles til meg i innboks på instagram, eller på facebook! Alle forblir anonyme. 

 

 

MIN GUIDE TIL BALI!

Kommenter her

Jeg har nylig kommet hjem fra en fin uke på Bali (Seminyak) og med meg i bagasjen har jeg masse tips til dere ❤️


REISEN ✈️

Vi flydde med Qatar Airways, som jeg har reist med flere ganger og er veldig fornøyd. Vi fløy first class, men det spiller egentlig ingen rolle for economy class er også sykt bra på dette selskapet. Flere gratis matserveringer på turen, masse GODE filmer og underholdning.. Så lenge det ikke er turbulens så koser jeg meg ihjel på disse reisene alltid. Første flyturen er rett i underkant av 7 timer, du mellomlander i Doha (dødsbra flyplass), og så er neste reise på cirka 11 timer. Jeg booket reisen via momondo, som jeg alltid bruker for å booke lengre reiser. 

HER BODDE VI 🏝

 

Maison at C. Her bodde vi først, og valgte å booke en suite for dette oppholdet (det kostet rundt 1000 kr per natt og hadde inkludert frokost).Hotellet generelt sett er ganske fint, men når du har en "suite" har du god plass, du har eget svømmebasseng og hotellet er veldig sentralt. Da vi bodde her kunne vi gå alle stedene vi skulle. Dette hotellet har også bar i bassenget, i tillegg til at maten her er ganske god. Litt mer "party" stemning, men samtidig relativt rolig. Anbefales spesielt om du reiser med venner. 

Maharaja Villas. Dette stedet elsket jeg! Det lå i et litt roligere område, og her booket vi også en suite som kostet rundt 1000 kr per natt, da hadde du inkludert frokost og lunsj. Servicen på dette hotellet var fantastisk, rommet var nydelig men jeg fikk generelt inntrykk av at de fleste som bodde her, var par. De fokuserer på en litt mer "romantisk" stemning. Spaet her er også veldig bra.

 

FROKOST / LUNSJ 🥝

 

Kynd. Et superkjent og "insta-vennlig" sted som hadde den diggeste frokosten vi spiste på hele turen. Hele stedet er vegansk. Et fint sted hvor maten blir servert og ser ut som et inspo-bilde, og veggene på utsiden er rosa.

Coffee Cartel. Uten tvil den beste smoothien vi drakk på hele reisen! Maten var også god. Dette stedet hadde også en herlig atmosfære.. Ah, hit skulle jeg ønske jeg kunne dra igjen. Lov meg å drikk smoothie der om du skal til Bali!

Cafe Organic. De diggeste, økologiske kakene. Maten var helt grei, de som jobbet der var sure, men jeg likte stedet likevel. Muligens på grunn av kakene.. Kaffen var også god.

 

MIDDAG + FEST 🍸Potato Head. Dette stedet fikk jeg mange tips om i forkant, og det var fint! God mat, bra stemning, masse kult å ta bilder av. 

Ku De Ta. Første stedet vi dro på, også mest "party". Her elsket jeg å spise, maten var fantastisk. 

HotelW. Her tok vi alle de fine bildene av solnedgangen! Det var magisk å være på stranden nedenfor der.. Hotellet har to spisesteder og jeg elsket begge, uten tvil favoritten av de ulike beach-clubsene vi dro på. Hit anbefaler jeg å dra for å henge på dagtid også, selv om vi aldri gjorde det selv.. Haha. Men jeg skulle ønske!

GENERELT 🐒

Husk å ta de blå taxiene, og spør om de har takstometer. Du kan fort bli lurt på mye penger ellers! Om vi kjørte i en "ulovlig" taxi kostet det som regel rundt 100 kr, men i en ordentlig taxi koster det alltid mellom 20-30 kr.

Om du - som meg - er besatt av å se fin ut på håret (haha), burde du dra til Jaz B! En fantastisk frisørsalong hvor det koster rundt 150 kr å få vasket, fønet og stylet håret. Om håret ditt har blitt ekstra tørt av bølgene, vil jeg anbefale å ta kuren som heter Alfapart Hair Therapy. 

Det er mange dyr som har det vondt på Bali, men det er heldigvis noe man kan gjøre. Om du kontakter BAWA i forkant av reisen din, kan du melde deg til å jobbe frivillig. Det innebærer som regel å gå tur med hunder, for å trene dem opp til å gå i bånd. Dette er noe du kan gjøre en gang, eller flere ganger. 

Bali er nydelig men jeg skulle ønske vi tok oss en tur ut av turistfella, og inn i skogen. Det hadde vært noe for meg! Vel, vi får heller ta det neste gang.. 💋

 

jeg har fått en trist nyhet

Kommenter her

Hvor herlig ser ikke dette ut? 🏊🏻‍♀️ 

Bildene er fra vår siste kveld, og natt på Bali. Det var en fantastisk følelse å svømme rundt i bassenget, alt var så stille rundt, dukke opp for en bit pizza og ha kvalitetstid med han jeg er så glad i. Badedrakten er fra Triana Iglesias sitt eget merke, og man skulle nesten tro at jeg bodde i den hver eneste ferie - og sånn er det faktisk også. 
Jeg må le litt når jeg tenker på hvor dårlig samboeren min var på å ta bilder da vi først møttes, jeg måtte finjustere på enhver bevegelse og til og med da ble det ikke bra nok. Jeg ble fortvilet av tanken på at han kanskje aldri kom til å bli bedre, det gjør min jobb vanskeligere og skaper unødvendig stress innad i forholdet også - det høres kanskje sykt ut, men jeg blir jo oppgitt når man står der for femte gang å prøver å få et eneste brukbart bilde, for å ikke snakke om slitsomt for han. Men ut av det blå har det skjedd et mirakel, han har blitt så god med kamera og jeg trenger aldri å gi instrukser lengre. Han ser ut til å like det også, og jeg føler meg aldri pågående eller irriterende om jeg ber han om hjelp. 

Vi har forlatt Bali for denne gang, vi har hatt en flyvning på 10 timer, og nå sitter vi i loungen på Qatar flyplass. Her har vi spist, og nå er det hver vår PC og litt jobb som må bookes av! jeg ble møtt av den triste nyheten at trip advisor har fjernet alle klagene vi har sendt inn på hotellet. HVA POKKER! Det går i mot regelverket deres.. Men, det har i det minste blitt lagt merke til. Jeg skal som sagt lage en bali-guide og da skal jeg inkludere info om hvordan dere kan jobbe frivillig med dyr, for eksempel. Alt hjelper. Og takk til alle som har skrevet! Og ikke minst takk til alle som drar for å besøke apen. Om det varmer hjertet mitt? Ja, så mye at jeg måtte felle en tåre her på flyplassen.. Når jeg kommer hjem skal jeg gråte masse. 

HJELP MEG Å FÅ HENNE FRI - ETTER 8 ÅR I FANGENSKAP!

Kommenter her

Møt Augustina. Det er navnet på apen jeg har blitt så glad i, som jeg tilfeldigvis passerte forbi første dagen av ferien og endte opp med å bruke flere dager på å besøke, mate, og forhåpentligvis redde. Hun har vært i dette buret i 8 år. Hun er nå 15 år gammel. 

Hun er eid av manageren på hotellet Taman Rosani, som ligger i Seminyak, Bali. Han hevder å være glad i henne. Hun har ikke annet enn dette buret som gir turister - glade i dyr eller ei - fritt innsyn til henne. Om de vil stikke henne med pinner eller gi henne mat er opp til tilfeldighetene.

Jeg har prøvd alt. Jeg har vært i kontakt med en rekke organisasjoner, privatpersoner, jeg har prøvd å kjøpe henne fra eieren sin. Alt uten hell. Det som nå har skjedd er at BAWA (frivillig organisasjon) har klart å forhandle frem med eieren at jeg skal finansiere et større bur for henne, samt en plass hun kan sove på. Det var alt vi fikk til. Det er bedre enn ingenting, og jeg betaler med glede (pengene går til organisasjonen, ikke eieren av apen) - men jeg skulle ønske situasjonen var annerledes. Jeg har uansett donert, og vil følge opp situasjonen så godt som det lar seg gjøre fra Norge. 

Augustina er en av flere tusen aper som står i bur på Bali. Hun er "heldig" fordi hun har plass til å gå frem og tilbake, og hun har tak over hodet. Det er det mange som ikke har. Hun er redd, stresset og stum (hun kan ikke lage lyd). Hun er en av mange tusen, nettopp fordi turister synes dette er morsomt. Søtt. Koselig. Det er turistenes feil, lokalbefolkningen følger etter det som gir penger. 

 

HER ER DET VI KAN GJØRE FOR HENNE, OG ANDRE DYR I SAMME SITUASJON. 

- Om du ønsker, kan du skrive til hotellet som eier Augustina. Be om bedre leveforhold for henne. Gi dem dårlig anmeldelse på tripadvisor. Det gjør du her.

- Om du ser noen dyr leve i fangenskap under dårlige forhold på reise, si ifra til de som eier stedet. Det er viktig å gi beskjed!

- Om du har venner på facebook eller på instagram som poserer med dyr som tydelig har det vondt, si ifra. Jeg har ikke telling på hvor mange bilder av venner jeg har måttet kommentere. Det er kanskje ubehagelig, men folk fortjener å høre det. 

- Om du skal til Bali i løpet av året, ta gjerne en tur innom hotellet Taman Rosani for å gi apen vann, litt frukt å se om forholdene hennes har bitt bedre. 
Oppdater meg gjerne. 

- Doner gjerne penger til frivillige organisasjoner. BAWA har vært helt fantastiske. Skal du til Bali kan du kontakte dem i forveien, så får du jobbe frivillig om det er noe du ønsker. 

Sammen kan vi skape en litt finere verden, selv om den er ganske fæl nå. Hjertet mitt gråter for at jeg ikke fikk satt henne fri, men jeg har ikke gitt opp håpet om at hun kan få det bedre. 

 

en siste gang

Kommenter her

Reklame | annonselenke: gucci

Dette er vår siste dag på Bali.. Den siste dagen med å sove lenge, slappe av på hver sin solseng kun avbrutt av en dupp i bassenget nå og da, flere sunne og gode måltider hver dag, en sol som steker og en brunfarge som blir gradvis dypere. Til tross hadde jeg trodd det ville bli godt å reise hjem, jeg hadde faktisk sett litt frem til det. Bali er nydelig, men det har liksom ikke helt falt i smak hos meg - før nå, tydeligvis. Plutselig fikk jeg vondt i magen med tanke på å dra hjem, jeg ville bare at tiden skulle gå sakte i dag. Som alltid når man ønsker at tiden skal gå sakte går den veldig fort, og nå er det plutselig natt hos oss. Men for en fin dag det har vært! En fin slutt på reisen 💕

Vi har ikke gjort så mye annet enn å ta det helt med ro, før vi på kvelden dro til "sentrum" slik at jeg fikk besøkt en optiker, dratt til frisøren og så spiste vi på en mexikansk restaurant. Med litt is på veien.. Om du reiser hit, må du love meg å spise masse is! Jeg er egentlig ikke en is-person men hver eneste kule jeg spiser her smaker himmelsk 😋 

Tskjorte: COS. 
Veske: Gucci. Link HER


På veien hit så jeg filmen Hairspray, og siden da har jeg hatt alle låtene klistret på hjernen. Spesielt "goodmorning Baltimore", så vi hører den på repeat her på rommet og skal nok fortsette med det til vi sovner, haha. Flyet går i morgen tidlig, reisen tar 29 timer (!!!) og jeg burde få litt søvn, men før den tid MÅ jeg få laget et innlegg om apen og alt jeg har funnet ut. Vi snakkes straks med et viktig budskap! 🙊🌸

ukens spørsmål - bilderedigering, healer, fillers +++

Kommenter her

Hva gjorde du med sminke da du gikk på Isotretinoin mot kviser? Siden man blir så tørr i huden.. Jeg får ikke til å sminke meg. 
Jeg husker ikke helt hva jeg gjorde siden det begynner å bli en stund siden, men det lureste er nok å la huden hvile i så stor grad som man klarer. Å gå på ISO er en stor påkjenning i seg selv, og du kan trøste deg med at huden er på vei mot å bli bedre uansett hvor tør og irriterende den føles nå. 

Hvilket redigeringsprogram og kamera bruker du?
Det evige spørsmålet, hehe 😘 Jeg bruker lightroom cc til redigering, og så er kameraet Leica Q. Er veldig fornøyd med begge deler! Jeg bruker lang tid på hvert eneste bilde jeg legger ut, så det er dessverre ikke slik at man bare kan haste på et filter og så ser bildene helt magisk ut (mtp at mange spør hvilket filter jeg bruker). Men om du har en interesse for fotografi vil jeg absolutt anbefale å investere i lightroom! Det koster rundt 100 kr i måneden. 

Kan du legge ut nummeret til helaeren din, og hva har han egentlig hjulpet med? 
Jeg legger ikke ut nummeret til healeren min offentlig på bloggen, ettersom man aldri vet hvem som leser og hva slags intensjoner folk har. Men jeg gir det mer enn gjerne ut til de som skriver til meg privat og jeg merker kunne fått nytte av å gå dit, så flere av følgerne mine har fått nummeret hans. Det er ikke slik at jeg sitter å tar en vurdering på hvem som er ?god nok? til å få dra dit, for alle er så klart velkomne, men du må være ganske åpen for noe annerledes - om ikke vil du aldri få noe utbytte av det.
For min del funker han aller mest som et ?kompass?, i mangel på bedre ord. Han dytter meg mot dit jeg burde være på det spirituelle plan, og han hjelper meg fremover i livet. Men jobben må jeg gjøre selv. Han kan også heale, (så klart), og jeg går derfra med en lett, god følelse i kroppen og full av energi. Vi har også eksperimentert en del med pendel, som jeg synes er superspennende! Og øye-meditasjon, som har vært både spennende og etterhvert litt skummelt. Hvorfor kan jeg gå inn på en annen gang! 🙂 

Hva skjer med apen?
Jeg har seriøst snudd om på hav og himmel for den apen.. Jeg har kontaktet alle organisasjoner, samt tilbudt å donere store summer til dem for å hjelpe - men de sier at apen kun er en av mange som trenger hjelp. Det forstår jeg, men denne apen blir på en måte ?symbolsk? også. Om den settes fri, viser det til et stort publikum at man faktisk kan gjøre en forskjell.. Jeg har også vært i kontakt med en rekke privatpersoner som har hjulpet meg på vei, kontaktet politi, jeg har snakket med eieren og tilbudt meg å kjøpe apen (uten hell) og det jeg har kommet frem til nå er: en organisasjon skal dra ned til apen i løpet av helgen og snakke med eier for å overtale han til å kjøpe et mye større bur til apen + ta bedre vare på den (dette har jeg tilbudt meg å betale for). Man kan ikke tvinge han til å sette den fri dessverre, og jeg synes det er et elendig alternativ men bedre enn ingenting.. 😥  Skal oppdatere dere.

Snuser du eller røyker du enda?
Jeg har sluttet med begge deler, i alle fall snus. Men det kan hende at jeg tar meg en røyk i festlige sammenhenger men det skjer svært sjeldent.. Pluss jeg våkner alltid opp dagen-derpå og både ser, og føler meg hundre ganger mer sliten enn hva jeg hadde trengt å være, nettopp på grunn av røykingen. Tidligere kunne jeg røyke kanskje 20 sigg i uka, men nå er det kanskje 1-2 i måneden maks. MAKS.. Hehe 🤷 Men så har jeg også vært inne i en veldig rolig periode hva angår festing.

Er du lei deg for at du ikke er med I bloggerne lengre?

Nei, for sånn som jeg jobber nå, med Sophie Elises Verden er jo minst like gøy! Men jeg er glad i Bloggerne uansett, jeg liker serien og er stolt av å ha vært med fra start - vi hadde jo fire gode år sammen! Jeg har faktisk hjulpet produksjonen litt i ettertid på å finne karakterer til sesongene som har vært uten meg, noe jeg synes er veldig gøy! Men i min serie kommer man mer under huden og vi har mer tid til å jobbe rundt hver enkelt storyline. Dessuten var det mitt eget valg å ikke være med i Bloggerne lengre, nettopp fordi jeg ønsket å få en egen serie, pluss å gå videre med nye ting. Selv om det kan virke skummelt burde man alltid satse 💪 

Hvordan er det for vennene dine / kjæresten din at du har mye penger? Spanderer du mye, eller hvordan får de råd til å gjøre tingene du gjør?
Jeg er ganske spandabel, ja. Om jeg vil gå ut å spise med noen som ikke kan ta seg råd til det pga studier eller andre årsaker, så kan jeg gjerne spandere (om det er en person jeg stoler på, og da må det også være en person jeg kan gjøre ting med som ikke koster penger). Når det kommer til kjæresten min har vi en balanse på det som funker fint, og vi gjør svært sjeldent ting når vi er hjemme som koster noe særlig penger. Vi slapper bare av i leiligheten liksom. 

Jeg lurer på hvor ofte du tar fillers i leppene? Tidligere tok du vel ganske ofte, men nå påstår du at du ikke tar lengre, jeg forstår ikke.
Jeg tok fillers relativt ofte da jeg startet, kanskje hver 2-3 måned. Da ble leppene for store og det samlet seg også restylane over leppene, det så ikke bra ut! Etter det ble jeg mer forsiktig og tok en gang i halvåret. Men, da jeg opererte nesa forrige gang tok jeg fett fra magen min inn i leppene, og det er altså det jeg har nå. Dette var i 2015, og jeg har ikke hatt behov for å røre på dem siden da. Er veldig fornøyd med hvordan de ser ut nå i grunn, selv om det enda kunne blitt gjort et par finjusteringer (det henger litt på den ene siden etter snus, som er god nok grunn i seg selv til å aldri starte). 

Det varierer hvor ofte fillres forsvinner fra kroppen, noen må ta et par ganger i året, noen kan vente et par år osv. Det er uansett viktig å huske på at man for all del ikke må ovedrive slik jeg gjorde! Da kan det samle seg over leppene, å fjerne er både vondt og dyrt + du kan ødelegge vevet i leppene. Så, om jeg skulle gått tilbake i tid ville jeg definitivt ha roet litt ned.. 


Jeg svarer på spørsmål hver uke, og jeg henter spørsmålene fra innboks på face og instagram 🌸🌸

 

jeg var ikke klar over det

Kommenter her

Reklame | annonselenke: bubbleroom

Jeg vet ikke hvilken dag det er engang. Jeg merker på mailboksen at det er helg siden den står nesten helt tom, og har så klart dobbeltsjekket hvilken dag det er nå, men da vet man at feriemoduset har kommet for fullt. Skikkelig deilig, selv om det var i siste liten 😛 Hodet mitt er litt treigt akkurat nå, jeg dro på apoteket tidligere for å få noe som kan hjelpe mot smertene i kjeven, og det ble blant annet halspastiller som inneholder bedøvelse - noe jeg ikke var klar over før jeg hadde tatt en pastill. Det demper jo smerten, men det er en litt ekkel følelse i munnen som minner meg om å være hos tannlegen. Men det hjelper på smertene, og da kunne jeg nesten gjort hva som helst! Det er så klaustrofobisk å ikke kunne åpne munnen ordentlig 😩 OK nok om det, hehe.. Kunne omdøpt bloggen min til en kjeve-regulerings-klage-blogg. 


Kjole: Bubbleroom - link HER!
Solbriller: Glitter
Veske: Chanel. 

Bildene over er fra da vi spiste på Cafe Organic tidligere i dag, som sagt kommer jeg med en guide etterhvert.  Vi har funnet ut av masse bra og godt på et par feller, men da har jeg i det minte gode tips til dere! Vi begge er glad i å spise organisk og helst vegansk mat til frokost, og til middag skeier man mer ut 🍕 

Det har skjedd noe rart med instagrammen min forresten. Jeg får meldinger fra flere hele tiden som spør hvorfor jeg har blokket dem, og at de aldri har funnet meg på instagram. Det betyr at jeg har blitt usynlig for mange som ikke følger meg, og da kan man heller ikke få flere følgere. Så plagsomt! Jeg mister alltid følgere men pleier å få flere enn jeg mister, men nå er det jo motsatt. Ah, håper det blir ordnet opp i. Det er jo jobben min tross alt 😧

Nå skal jeg lage ferdig et innlegg med "ukas spørsmål" og så snakkes vi! 

dette gjør jeg ikke ofte

Kommenter her

Reklame | annonselenker: asos

Jeg er ikke en av de som viser dere mine siste innkjøp så ofte - rett og slett fordi jeg sjeldent shopper. De fleste klærne jeg bruker er flere år gamle, fordi jeg gjenbruker det samme om og om igjen. Da er det ikke vits å kjøpe nytt! Ellers gir jeg en del til venner, lillesøster og så sparer jeg fordi jeg tenker "en gang kommer jeg kanskje til å elske denne toppen", og som regel har jeg faktisk rett. 

Nå fikk jeg lyst til å unne meg et par nye plagg av ting jeg trenger, så jeg har sett litt rundt på det store internett (for en gangs skyld ikke nelly) og har funnet noen ting jeg ELSKER. Og jeg tror det vil falle i smak hos noen av dere også 💕 Bare trykk på merket eller navn, så kommer du direkte til plagget. 

Denne genseren gleder jeg meg til å gå rundt i hjemme.. Kjøpt på mytheresa, og merket er Calvin Klein. / Koseshortsene er fra samme merke, altså Calvin Klein, og er kjøpt på Asos

Denne kjolen!!! Jeg vil nesten gråte, så fin er den. Og utrolig nok er merket Vero Moda! Ja, jeg elsker den butikken, men jeg ante ikke at de har så fine kjoler. Denne er fantastisk.. Kjøpt på Asos

Det var alt for denne gang! Kan gjerne dele flere innkjøp når det kommer noen, om dere ønsker. 

magisk

Kommenter her

Noen nydelige bilder fra da vi var på stranden i kveld for å få med oss solnedgangen. Den er hva jeg liker best ved å være på Bali.. Hver kveld er det noe nytt. Nye farger, en ny stemning. Glade folk på stranden, som er så blank at den speiler refleksjonene av himmelen.. Jeg skjønner at folk reiser hit for den 💗 Jeg derimot har litt vanskelig for å gå rundt på gatene her, det er så delte følelser. Jeg liker folkene så godt, og har fått en kjærlighet for mange av dem. Samtidig må jeg se ned når jeg går rundt, for nesten over alt ser jeg dyr som ikke har det bra. Hester, kuer, fugler i bittesmå bur, aper.. MIN ape, holdte jeg på å si. Jeg snakker med organisasjoner om den hver dag, og håper jeg kan hjelpe. I morgen vet jeg hva som skjer, og eventuelt hva jeg og dere kan gjøre sammen. Man kan gjøre mye over internett også 🤗 Jeg er lei meg for at jeg ikke har fått oppleve mer av det spirituelle på Bali, det skal visstnok være mye fantastisk å oppleve. Pokker at vi dro midt inn i turist-gryta. 

Våre dager her går mot slutten, nå har vi bare to hele dager igjen før vi setter kurs mot Norge igjen. Det vanlige livet venter. Jeg ser frem til å komme ordentlig i gang med boken igjen, og jobbe skikkelig hardt fremover. Samtidig er jeg fullt klar over at jeg har "rømt fra problemene" mine, altså de psykiske. De følger med meg på tur, så klart, men det er litt enklere å legge til siden når man ikke er fanget i alt man kjenner til. Men jeg har lovet meg selv å ikke ta sorgene på forskudd, å ta hvert øyeblikk som det kommer. Virkelig kjempe for min egen del, og for deres del også 💞 

vi er på honeymoon!

Kommenter her

Jeg var egentlig veldig usikker på om jeg skulle skrive dette på bloggen, mest fordi jeg er redd for å skremme noen av dere som skal ta, eller vurderer å ta kjeveoperasjon. La meg poengtere noe først: at jeg flyttet frem underkjeven for å bli kvitt overbittet er det beste jeg har gjort for egen helse, jeg har aldri vondt lengre og bittet mitt ble perfekt. HEEEELT frem til nå, som vi selvfølgelig er på andre siden av jorden. Jeg ble litt for ivrig for et par dager siden og åpnet munnen veldig brått på vidt gap, og så fikk jeg en krampeligennde følelse i kjeven, og nå.. sitter den bom fast. Jeg får knapt inn to fingre i munnen og det er vanskelig å spise, snakke osv. En veldig klaustrofobisk følelse i grunn, og nå har det vært sånn i et par dager uten å bli bedre, tvert imot blir det bare verre. 

FAEN jeg er så redd jeg må ta operasjonen på nytt igjen, da klikker det for meg 😥 Det var verdt å gå igjennom første gang, og jeg gjør det igjen om jeg må, men jeg håper ikke.. Jeg skal til tannlegen når jeg er tilbake, forhåpentligvis er det ingenting og går seg til av seg selv. Kanskje man kan knekke den opp igjen uten problemer, eller kanskje jeg bare er litt støl.. *Krysser fingrene* 

Badedrakten er gammel fra Nelly 
Shorts gammel fra Bik Bok 

Uansett. Vi har byttet hotell nå! Det var planen hele veien, jeg liker i grunn å bytte litt, da får jeg også bedre oversikt over hva jeg kan anbefale dere. Nå er vi på Maharaja Villas, som også er relativt billig men litt dyrere enn det forrige.. Av den pinlige årsak at jeg booket "honeymoon package" ved et feilgrep. Heldigvis var det ikke så ille som jeg hadde trodd, de hadde bare lagt litt roser i badet, litt dekorasjon er på sengen og vi får et par gratis måltider. I mine verste fantasier så jeg for meg at vi ble møtt med fult orkester, fioliner, magedansere, champagne, og hele pakken. Da hadde jeg blitt så flau at jeg besvimte, men krise avverget.


Denne staselige pynten, haha 😃 Jeg blir både rørt og egentlig litt trist når jeg ser for meg de ansatte som stresser med å sette opp dette og så har vi ikke giftet oss.. Jeg elsker rommet vi har, forresten! Nok en gang eget basseng, men det er mye finere rundt her. Området utenfor hotellet er jo så klart helt jævlig som alle de andre stedene vi har vært, haha. I dag gikk jeg meg vill på vei til frisøren og jeg ble så irritert av alle bilene som tutet og folkene som ropte at jeg måtte holde meg fast for å ikke vise fingeren. La meg skylde på at jeg har forferdelig vondt i munnen. 

En Bali-guide kommer når vi er på norsk jord, da skal jeg gi tips om de beste spisestedene, beach clubs og hoteller. Samt litt veldedig arbeid - til tross for at jeg ikke er helt solgt, er det mange nydelige mennesker her som gjør fantastiske ting for jorden vår og dyrene 💖

 

Dette kan bli kleint

Kommenter her

Reklame | annonselenke: gucci

Kjole: Missguided. 
Veske: Gucci. Link HER!

I kveld spiste vi på potato head, som er på bildene over. Anbefales om dere har lyst til å se nydelig solnedgang, og spise god mat! Vi hadde tre retter + alkohol (for min del) som til sammen ble 350 kr. Jeg skriver "for min del" fordi jeg var den eneste som drakk, og det ligger jo litt skam i den setningen, haha.. Men sånn blir det noen ganger. Uansett, som dere kanskje ser på bildene var det mest "partystemning" der.. I et lite sekund tenkte jeg "jaja, her sitter vi og alle barnefamiliene mens ungdommen er å løper rundt på gresset og drikker". Kjenner det rykker litt i feste-fingrene. Det får bli mot våren, INGENTING er som min kjære hovedstad mot sommeren! Dette er jo partysted deluxe for spesielt australske ungdommer og siden kjæresten min har bodd i Australia har han vært her før, og ja.. Festet. Men vi har en litt annen ferie. 

Nå skal vi sove, haha. Klokken er tross alt 22:00.. I morgen skal vi bytte hotell. Jeg har ved en feiltakelse booket "honeymoon package" og jeg er redd det kommer til å bli forferdelig kleint.. Om jeg skal dømme utifra hva dette hotellet gjorde for de stakkars menneskene som faktisk var på honeymoon (såkalt "romantisk middag" rett ved bassenget samtidig som en mann svømte uanfektet frem og tilbake, pustet og peste og vi gikk forbi midt blant alle telysene) ALTSÅ GOD HELP ME! 

det er ikke verdt det

Kommenter her

Jeg har ikke badet på ferie siden jeg var ganske ung, men begynte igjen i fjor. Det eneste som er kjipt ved å ha de preferansene jeg har for eget utseende er at det er dyrt. Altså, extensions koster jo helt sykt mye og det tar lang tid å ordne, det har liksom ikke vært "verdt det" å kaste seg ut i bassenget. Det har ingenting med utseendet å gjøre, jeg sitter ikke å tenker "åh nei så stygg jeg blir om jeg bader", for jeg synes hele den wetlooken er hot. Det er for all del mye mer sexy å være med på ting enn å sitte på kanten av bassenget som en annen idiot..
 Men nå som jeg likevel skal bytte ut løshåret snart er det bare å hoppe i vannet, og det er så deilig! Jeg tror virkelig vann er mitt "element" og det er der jeg burde være for å koble av. Jeg tenker så ofte at NÅ skal jeg begynne å svømme igjen, ta meg en tur tidlig på dagen før alt av jobb har startet, koble bort verden som er så irriterende. Men det blir aldri noe av.. "Har ikke tid" fordi jeg bruker så mye tid på å sitte å se i veggen hjemme. 

I kveld har jeg en litt trist følelse i kroppen, men hva den kommer av vet jeg ikke. Jeg prøver å grave litt i det, mine egne tanker, nærmest stupe inn i følelsen for å se om jeg kan dra den opp og gjøre den om til ingenting. Om man fokuserer hardt på en følelse istedenfor å skyve den bort, har den en tendens til å forsvinne. Men nå ligger den der å durer i bakgrunnen, kanskje nettopp fordi jeg ikke gir den all oppmerksomheten den "fortjener". På tide å legge bort pcen og bare la det komme, tror jeg. DRITFINE BILDER JEG TOK I DAG, OM IKKE ANNET! Det er faen meg det viktigste i livet. 

jeg tør ikke glede meg enda

Kommenter her

Reklame | annonselenker: browns fashion & Nelly

I dag har vært en rolig dag på Bali, slik som de fleste dager er. Heldigvis, for det er akkurat hva jeg ville ha! Vi spiste frokost på Coffee Cartel som anbefales, spesielt smoothiene der var magiske 😍 Fint lokale var det også, jeg ble inspirert. Hvorfor finnes det ikke noe sånt i Norge? Vi har ingen steder (som jeg vet om) hvor man kan få både smoothie, vegansk mat, kaffe og dessert i freshe lokaler som er hyggelige å sitte i. Alle stedene jeg har vært på må man ta med seg, for lokalene er så-som-så. Det er vel bare et spørsmål om tid før det dukker opp på alle gatehjørner i hovedstaden og jeg tenker "faen at jeg ikke gjorde det selv", haha.. 

Kjole: Sisters point. Link HER
Veske: Gucci. Link HER

 Vi gikk til apen både før og etter vi hadde spist for å gi mat og vann, i dag var det ekstra trist ettersom den var så åpenbart deprimert.. Gikk rundt i ring, slo på seg selv, var aggressiv osv. Knuser hjertet mitt 🙁 Jeg har brukt resten av dagen på å ringe og maile til alle organisasjoner jeg har kommet over, lenge uten hell. Nå har jeg endelig fått tak i noen som kanskje kan hjelpe, takket være en følger som peket meg i riktig retning. Det er fantastisk, men jeg tør ikke ta noen gleder på forskudd. Jeg vil vente til apen er ute før jeg legger ut navnet på hotellet, de må ikke mistenke noe før vi "slår til". Da kan de jo i verste fall fjerne den til et annet bur slik at man ikke får sett tak i den.. Men tro meg, da vet jeg vi står parate og skal ta det hotellet ned.. Hehe.

Nå skal jeg svare på noen mailer, og så gjøre klart flere innlegg for dere. Jeg har masse å dele! 

Det kunne ha vært meg

Kommenter her

Reklame | annonselenke browns fashion

Når jeg møter på noen skandinaviske som bor og jobber her borte, tenker jeg alltid i et lite sekund "det hadde sikkert vært meg", for jeg beundrer de som bare stikker ut i verden uten noe sikkerhet.  Meg, om ikke bloggen hadde ført meg dit jeg er i dag. Egentlig hater jeg å si at bloggen har ført meg steder, for jeg har jo tatt meg dit selv. Jeg har ikke bare satt meg på en buss som har kjørt videre, jeg har gått opp alle stegene og det jeg er mest stolt av i min karriere er alt jeg har banet vei for. Det var ingen såkalt "samfunnsengasjerte-rosabloggere" før jeg kom på banen, og ingen hadde heller gitt ut bok (sett bort fra Linnea Myhre, som på sett og vis banet vei for meg der). Jeg tror ingen av bloggerne som har gitt ut bok i ettertid har skrevet den selv heller. De forsto vel at det var hard jobb, haha.. Og i dag, da VG sendte meg melding for å høre om hva jeg synes angående bloggkrangelen som pågår i disse dager hadde jeg lyst til å le. Jeg valgte å ikke kommentere, for hva er det som skjer? Voksne mennesker, der ene parten er bikket 30, krangler over internett..? Da må man ta en titt i sitt eget anus å innse at man krangler for å virke som et godt menneske og "bedre enn", ikke for å fremme en sak som er viktig for hode. På tide å sprekke bobla man lever i.. (sier hun som nettopp skrøyt av alt hun har "banet vei for", haha). 

Kjole fra Indiska - belte fra Gucci, Browns Fashion. Link HER

Planen min etter videregående var, så vidt jeg husker, å studere markedsføring eller grafisk design samtidig som jeg jobbet. I utlandet. Kanskje det hadde vært Bali, men jeg vurderte Los Angeles da jeg var yngre. Ville egentlig bli stripper eller gold digger eller noe, haha.. Da syntes jeg det hørtes spennende ut. Nå synes jeg det høres kjedelig ut.. Og veldig begrensende. 

Hvem vet hva som kunne vært. Det er sikkert ikke vits å tenke på, som det meste andre jeg tenker. 

 

min ærlige mening om bali

Kommenter her

Jeg er litt delt i to angående Bali. 

Pluss:
De lokale er stort sett i godt humør, og det virker genuint. Hotell er billig og i god standard, uansett om du har en suite eller et vanlig rom. Det er generelt sett billig å leve her, jeg betalte rett under 100 kr for å dra til frisøren å få håret vasket, fønet og stylet, som koster rett under 1000 kr i norge. Om du drar på de fineste spisestedene koster det under 200 kr for mat, nesten uansett hva. Et glass vin koster knappe 20 kroner. Solnedgangen er fantastisk. Jeg har funnet en haug av gode frokoststeder, på bildet over ser dere Kynd, et vegansk sted som er helt fantastisk. Det er også masse beach-clubs som har nydelig utsikt til solnedgangen, på bildene over ser dere Ku De Ta. Begge stedene fikk jeg anbefalt av følgere, og jeg anbefaler dem varmt videre til dere. Jeg er KRESEN, hehe. 

Minus: 
Det er litt som Gran Canaria, bare lengre unna og tusen ganger lengre bort. Med mindre du har noen spesielle ærend her, som for eksempel å surfe eller dra på safari, kan du like gjerne legge ferien til nærmere Norden. Solnedgangen mister sin sjarm når du må løpe om kapp med titalls andre turister som også vil knipse bilde, selv om det på bildene over ser nydelig (og det var det), så koste jeg meg ikke så veldig. Jeg måtte styre kamera unna noen fulle engelskmenn som prøvde å flørte, og Kasper ble sittende på bordet fordi han ikke så poenget i å presse seg frem. Og så har vi den lille apen, da.. Den gjorde meg helt knekt. 

OBS! Vi bor i Seminyak som egentlig er kjent for å være litt jævlig. Jeg valgte dette da det var nærme flyplassen og nærme "alt" av spisesteder, men om jeg noen sinne kommer tilbake vil jeg bo i et annet område. Det er jo mye storslagen natur her, og helt magisk å surfe. Ah, vi får se i morgen.. Kanskje det blir en bedre dag, om jeg klarer å sette fri apen. 

et forferdelig syn - hjelp meg å hjelpe!

Kommenter her

I dag, på vei fra frokost ble vi møtt av et forferdelig syn.. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si. 

En liten ape, ensom i buret sitt som er plassert rett ved hovedveien. Jeg forstår ikke hvordan mennesker kan være så grusomme. Der sitter det uskyldige vesenet dag ut og dag inn samtidig som hvor fulle mennesker stapper pinner inn i buret for å plage, kaster gamle pizzastykker til den, hvor motorsykler durer forbi og bylivet holder konstant kaos. Og der sitter altså den lille apekatten uten noe annet valg. Den hadde ikke engang vann, eller en "seng" å sitte på. Det var kun bur og sprinkler hvor maten jeg ga den gang på gang falt ned gjennom sprinklene og den satt igjen sulten. Jeg måtte altså dra tilbake flere runder bare slik at den fikk spist.. 

Jeg vet ikke hva som er verst. At det faktisk er et HOTELL som eier denne apen og bruker den som "trekkplaster" men likevel ikke klarer å gi den rent vann engang, eller at det har gått hundrevis av gjester forbi den hver dag uten å si ifra. Da jeg gikk inn på hotellet for å snakke med eieren om situasjonen ble jeg møtt av stor forvirring, for det har tydeligvis ingen gjort før - til tross for at apen har stått der hver dag i et par år (i følge de ansatte). Vi mennesker er så sjuke. "Hvorfor står den i bur?" spurte jeg. "Fordi den er sint", var svaret. Så klart er den sint, det hadde jeg også vært om det var mitt liv. Fuck you, ville jeg si da. 

Akkurat nå er alternativene mine som følger:

1. Kjøpe apen fra eieren om han går med på det, for å så sette den ut i det fri. Vil den klare seg alene? Kanskje, kanskje ikke. Men det er uansett bedre enn å dø i bur.

2. Kontakte ulike rescue-sentere og donere pengene jeg hadde tenkt på å bruke til å kjøpe apen, til dem. Dette høres kanskje ut som det beste alternativet, og jeg har funnet flere sentere, men det er usikkert om det finnes plass til apen.


3. Om ingen av disse alternativene går igjennom, så håper jeg alle dere er med meg på å spre elendig informasjon om hotellet som eier apen. Stygge anmeldelser på facebook, tripadvisor, alt vi kan komme på. (Dette skal jeg også true med om han ikke vil selge apen til meg, men jeg tenker å starte med å være snill). Da kan jeg nok en gang gjøre et forsøk på å få kjøpt den ut. 

I morgen går jeg bort til hotellet igjen for å snakke med eieren å se om jeg kan få ordnet noe. Da kan jeg om så kjøpe den til en organisasjon, om mulig, så blir det fortgang i sakene og jeg vet at den blir tatt vare på.

FAEN SÅ FORFERDELIG JÆVLIG DET HER ER!!! Håper ingen av dere er sånne sinnsyke mennesker som kjøper bilder og kos og klemmer fra dyr i fangenskap på ferie. Da er dere så jævlig dumme. 

 

hils på alt jeg frykter

Kommenter her

Jeg kan enda huske en hendelse fra da jeg var veldig liten, jeg hadde ikke engang begynt på skolen. Mammaen min og meg gikk rundt i Harstad sentrum, og istedenfor å gå inn på kjøpsenteret og leketøysbutikken der som alle de andre, gikk vi inn på en sliten, på randen av konkurs lekebutikk i et hjørne av sentrum. Jeg hadde sett butikkeieren fra veien, der han sto i døråpningen og betraktet alle som ikke kom inn på butikken hans.  De triste øynene hans, lettelsen når han trodde noen ville komme inn på hans butikk og skuffelsen da de gikk videre. Jeg visste allerede da at om jeg kjøpte en leke der ville det ikke redde butikkdriften hans, men det ville kanskje hjelpe litt på humøret hans. Forhåpentligvis. Jeg gråt hele veien hjem, og jeg får enda klump i magen når jeg ser for meg ansiktet hans lyse opp i det jeg kommer inn i butikken og bruker unormalt lang tid på å finne leken jeg skal ha, kun for å gi han noe å gjøre.

Den samme følelsen får jeg enda. Nesten hver eneste dag. Enten jeg passerer en tom restaurant og ser kelnerens triste øyne ut mot gaten og jeg må kjempe med meg selv for å ikke gå inn dit å spise selv om jeg er mett, eller om jeg skal på matbutikken og må holde meg selv igjen for å ikke velge den lille kiosken på hjørnet istedenfor den store kjeden kiwi som egentlig selger alt jeg trenger. Jeg kan sitte å spise middag for meg selv, sitte på trikken i mine egne tanker eller ligge i sengen når jeg skal sove og plutselig, ut fra intet, kommer de mest grufulle bilder opp i hodet mitt av griser på trange slakteri, noen som blir mishandlet av foreldrene sine, skog som blir hugget ned i regnskogen, isbjørn som drukner.. Så stopper jeg opp, med store øyne blir jeg lammet av all ondskapen i verden samtidig som jeg skulle ønske jeg kunne være alle steder samtidig, og helst gå tilbake i tid for å hindre alt grusomt fra å skje. 
Dermed kan man si at logikk ikke er noe jeg eier. Det er ikke logisk å åpne en liten lekebutikk i utkanten av Harstad sentrum, det er ikke logisk å ville gå tilbake i tid, det er ikke logisk å legge all ondskap på mine egne skuldre. Det er ikke min feil at folk tar mindre smarte valg, men det er logikken som snakker. Logikk har jeg ikke. Jeg kaster meg inn i følelser, og følelsene drar meg mot dårlig samvittighet.

Det eneste som har forandret seg med årene er måten jeg ser på disse tingene. Selv om det er tidvis helt grusomt å bære på så mange vonde følelser er jeg evig takknemlig for min evne til å se andre, å sette meg inn i deres situasjon. Jeg er dårlig på å åpne armene mine, vise at jeg er her - jeg kan ofte bare bli sittende å se på folk som gråter fordi jeg ikke aner hva jeg skal gjøre, og kan bli så satt ut av folk som er lei seg at jeg bare sier "..det ordner seg" med lav stemme og bøyd hode, for egentlig vil jeg ikke komme med løfter ingen kan holde. Men jeg er god til å skrive om følelsene mine. Den gaven bruker jeg som best jeg kan, ved at andre kan kjenne seg igjen og dermed ha det litt mindre vondt. Da får jeg det litt bedre.

en stor dag for meg

Kommenter her

Reklame | annonselenke applr

Nå har vi kommet oss på hotell her på Bali. Området vi bor i er ikke noe å skryte av, dessverre. Masse trafikk, bråk, og den verste typen turister: folk på fylleferie. Jeg har vært på fylleferie en gang i mitt liv og jeg likte ikke meg selv da engang. Vi var innom surfecampen tidligere og det området var finere, helt rolig og stille - bare masse natur. Men de lokaler så snille, de virker genuine og hotellet vi bor på er hyggelig. Maison At C heter det, og vårt rom har eget basseng og en liten hage for en veldig billig sum hver natt. Da går det liksom fint at området rundt ikke er helt topp, vi kan jo bare være her. 

Alt har vært fint, borsett fra at vi først fikk tildelt feil rom.. Altså, dyner og puter lå over alt, det sto en halvfull flaske med vann midt på gulvet og det var generelt sett veldig skittent. Jeg gikk fra å smile til å si "ØØØØH WHAAAT IS THIS?" til mannen som fulgte med oss inn i løpet av et millisekund, og han brukte like kort tid på å fikse alt. Etter det har alt gått smertefritt og vi har fått vært sånn som vi elsker best - alene, haha😍 

Boken jeg leser nå, Kollektivt Selvmord. Jeg elsker forfatteren Arto Paasilinna, og dette er tredje boken av han jeg leser. Ingen kan skrive om mørke temaer på en så humoristisk måte som han. Så, om du liker galgenhumor, sjekk han ut.

Ah, som jeg elsker denne t-skjorten! Jeg kjøpte den for flere år siden, og husker enda den dagen jeg satt fredelig i sofaen, scrollet på telefonen med t-skjorten på, og kom over et bilde av Kylie Jenner som hadde på seg akkurat samme t-skjorte, samme dag. Haha - et stort øyeblikk for meg.. Merket er Moschino og dere finner det hos Browns Fashion - klikk her for link! Min t-skjorte er utsolgt men de har så mye annet fint! 😍  

Døgnrytmen har vært så rar siden vi kom hit (vi ligger 6 timer før Norge) og det eneste jeg vil er å sove - MEN JEG FÅR IKKE TIL!? Jeg blir helt gal 😩 Håper jeg får sove i natt.. Aller helst vil jeg sove nå, og det er rart å tenke på at det knapt er formiddag i Norge. 

UKENS SPØRSMÅL

Kommenter her

Hvordan synes du livet som samboer går, helt ærlig?

Jeg har ikke bodd så mye alene etter at jeg flyttet ut fra foreldrene mine for fire år siden, så man kunne fort ha sagt at det er normalt for meg. Riktignok er dette en stor kontrast til mine tidligere samboerskap hvor krangling, usikkerhet, å gå hverandre på nervene og irritasjon preget en stor del av hverdagen. Men så holder man ut fordi man tenker det er sånn et forhold skal være, eller at man ikke fortjener noe annet. 
Uansett - jeg hadde 2 år alene i leiligheten før jeg ble samboer med Kasper hvor jeg fikk kjenne ordentlig på singellivet. Den tiden hadde jeg aldri byttet ut mot noe, og jeg opplevde så mye morsomt, rart, crazy og uvirkelig. Jeg vil ikke si at jeg fant meg selv som de fleste leter etter i singeltilværelsen, for helt ærlig mistet jeg meg selv totalt. Jeg gjorde ikke annet enn å feste, feste enda mer, ligge med folk, røyke sigaretter inne i leiligheten, være spontan og helt gal. Men da fikk jeg opplevd det, og jeg slipper å se tilbake på livet å tenke ?faen at jeg ikke var mer psykotisk singel?. 

Til svaret på spørsmålet: jeg er veldig fornøyd med å ha samboer, nesten for fornøyd. Jeg sliter med enorm seperasjonsangst og får ikke sove om Kasper ikke er der. Det er skummelt - og absolutt ikke bra heller - å ha det sånn. Kanskje jeg må ha en lite avvenningsperiode om en stund, men jeg trives jo så godt. 

Hva angrer du aller mest på i livet ditt?

Uendelig mange små ting, men aller mest hvordan jeg har oppført meg mot foreldrene mine. Jeg har aldri vært direkte slem, men jeg kan være litt kort mot dem enda den dag i dag. En hendelse stikker seg spesielt ut, og det var da mamma kjørte meg på besøk da jeg var i Harstad sist og istedenfor å si hadet da jeg gikk ut av bilen lukket jeg bare døren og avbrøt henne midt i en setning. Jeg angret og sendte melding med en gang, men jeg får enda vondt i magen når jeg tenker på det.. Fine mamma, som alltid er så glad. 

Jeg angrer også på at jeg ikke ringte farmor dagen etter at søsteren hennes gikk bort. Dette er bare noen uker siden og det verste av alt var at jeg tenkte ?nå har jeg lyst til å ringe farmor?, men ble sittende med mobilen i hånden. Kanskje jeg tenker at jeg ikke har noe å gi? Eller at jeg ikke klarer å utrykke følelsene mine godt nok? 

Er du fornøyd med deg selv?
Jeg er fornøyd med mennesket jeg kommer til å bli. Akkurat nå er jeg på en humpete vei, men jeg vet den bringer gode ting med seg. Jeg kommer til å bli en fantastisk mor en dag, det kan jeg føle på hele meg. Litt som om det er min skjebne, og at alt har ledet opp til at jeg skal kunne bli en god mor. Høres det rart ut? Det er virkelig helt fjernt for meg å skrive også. Men jeg vet at verdiene mine er gode. Den dagen man dør vil det som var godt ved deg stå igjen, som dine etterkommere skal videreføre. Det jeg kommer til å etterlate meg er jeg fornøyd med og stolt av. 
Derimot er det slitsomt å ha så mange følelser og så mye dårlig samvittighet. Det er litt som om.. Ja, hvordan skal jeg si det? Som om jeg ikke helt passer inn i denne verdenen. Det er for mye ondskap for meg. Enhver trist nyhet i verden river i kroppen min og jeg gråter meg i søvn flere ganger i måneden av årsaker som ikke har noe som helst med meg å gjøre. Det er slitsomt men har gjort meg empatisk, som jeg igjen er glad for. 

Når det kommer til utseendet mitt er jeg både og. Jeg er ikke misfornøyd, det er mange ting jeg liker. Men helt ærlig liker jeg den barbie-looken og vil gjerne fortsette å bruke sminke, extensions, trene, ta solarium og selvbruning, spise sunt og jeg skal ikke slutte å ta botox og fillers. 
Jeg har tatt et valg og det er at jeg gjør det JEG har lyst til, forbilde eller ei. Den dagen du bestemmer deg for at ?nei, det kan jeg ikke gjøre på grunn av hva andre tenker?, da tar du også et annet valg som er: det du selv vil er ikke viktig. Da setter du en standard for ditt eget liv som i alle fall ikke jeg ønsker å ha. 

Øyenbrynene dine liker jeg, de har kommet seg så bra! Hva gjør du med dem?

Takk! Ja, de var virkelig helt grusomme før. Jeg er en av de jentene som barberte bort bryna i ungdomsårene.. Og det tok tid å fikse opp i.
Faktisk gjør jeg ingenting, jeg har sluttet å sminke dem også. Jeg går til Gisken som jobber på Brow Rehab, avdeling Frogner. Der farger jeg og former brynene. Hun er så søt, og jeg ser alltid frem til å komme dit. Ikke bare blir brynene fine men vi hadde super kjemi fra første stund og deler mange gode, interessante samtaler. Gå til henne! Hun er super.

Hva drikker du på byen?

Om jeg egentlig ikke er så keen på å feste men vil være sosial: øl. Det har jeg nylig lært meg å drikke.
Om jeg vil feste å bli passe full å dra hjem passe sent: hvitvin.
Om jeg vil være kjempefull å feste til søndag formiddag: vodka redbull + øl + hvitvin + alt annet jeg får tak i. 

Har du et godt forhold til søsteren din?
Ja, det har jeg. Vi har ikke så mye kontakt da, jeg prøver å respektere at hun har flyttet og har sitt eget liv. Jeg tror dessverre hennes liv i tenårene ble litt preget av å ha vært søsteren min, i alle fall slik som andre så på henne. Så at hun nå kjører på med sin egen greie respekterer jeg, og hun gjør ikke rent lite heller. Hun er helt fantastisk smart, kul og pen - jeg unner henne alt godt i denne verden og det vet jeg hun vil få også. 

Her om natten drømte jeg at hun døde, det var forferdelig og siden da har jeg kun sett henne for meg i hodet mitt som en liten baby, som om jeg ikke kan huske henne som voksen. Grusomt :-( Uansett, da måtte jeg skrive til henne for å forsikre meg om at hun lever og jeg måtte sende tre-fire meldinger før hun i det hele tatt gadd å svare, haha.. Så jeg blir sett på som alle storesøstre: irriterende. 


Om dere har spørsmål, så still dem på innboks via facebooksiden min 🍓

 

touchdown Bali og litt drama

Kommenter her

reklame: annonselenke apprl 

Endelig er vi fremme på Bali, etter en reise som drøyde opp mot 20 timer til sammen. Man skulle kanskje tro at reisen var fin siden vi hadde god plass å boltre oss på, jeg hadde faktisk gledet meg til selve flyturen - noe jeg sjeldent gjør siden jeg er redd for å fly, hver gang kan jeg tydelig se for meg hvordan vi styrter ned i døden og at jeg desperat prøver å få dekning på telefonen for å kunne ringe mine kjære en siste gang, haha. Dramatisk. Men jeg prøver å se det positive i å fly også: det blir litt min ?egentid? der ingen kan nå meg, jeg kan stirre inn i en skjerm i flere timer, se film etter film, lese i en bok eller ta en liten powernap om jeg ønsker. På denne turen fikk sett tre barnefilmer på rappen som ga meg håp om en fantastisk lettvint tur, og så kom turbulensen. Intens, skummel og jævlig turbulens som ikke ga seg før vi var trygt på bakken. Kanskje det er unødvendig å påpeke, men jeg har ikke sovet et sekund.. Nå er jeg så trøtt at det gjør vondt i hvert ledd i kroppen.

Jeg har ikke fått noe inntrykk av Bali enda, vi skal være en dag på surfecamp (bare for å se hvordan den er), og så drar vi på hotell. På det ene hotellet har jeg booket hooneymoon package.. haha. Hva kan nå det være!

Pengeboken min finner du her - YSL / browns. Jeg har brukt den hver dag i to år, og enda er den like fin 🌸 Dessverre finnes den kun igjen i sort, men da er den muligens enda finere synes jeg. 

Og ps! TV2 kom med en surprise til meg, nemlig en bonus-episode av Sophie Elises Verden! Programmet er så populært at det ble sluppet en helt ny episode med masse drama som jeg fikk vondt i magen av å se. Virkelig.. Sjekk ut TV2 Livsstil klokken 21:00 i kveld, eller allerede nå på Sumo! Hvem ønsker seg sesong 2?!