hvordan komme i gang med trening om du er lat

Jeg har alltid hatt perioder hvor jeg ikke rører på meg i det hele tatt, og perioder hvor jeg trener ekstra mye.. De periodene blir jeg fort lei av, fordi det finnes liksom ingen mellomvei. Alt eller ingenting. De periodene hvor jeg ikke trener blir jeg litt deprimert og ikke minst ekstremt lat, bare det å gå fra sofaen til kjøkkenet kan bli slitsomt. Ja, det sier jo litt om nivået jeg har vært på, haha.. Og om jeg trener for mye strekker jeg alltid en eller annen muskel, blir for støl og alt for sliten fordi overgangen er brå, og da er jeg tilbake på sofaen før jeg vet ord av det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etterhvert bestemte jeg meg for å ikke være for hard mot meg selv, og heller trene bare litt. Hver eneste dag. Så, da begynte jeg med å gå turer på 30 minutter hver morgen, uansett om det regner og uansett om jeg ikke føler meg bra. Det er nok en av de beste avgjørelsene jeg har tatt, for det gjør en enorm forskjell for humøret og hva man orker igjennom hele dagen. Etterhvert ble gåtur til joggetur, og så er man i gang med treningen i et behagelig tempo uten å bli lei 🙂 

Et annet tips er å laste ned appen “7 minutes workout”, og så kjøre 7 minutter per dag i en uke, så øke til 14, så til 21.. Plutselig gjør man en times styrketrening per dag uten å ha lagt merke til overgangen, da føles det også enklere å ta turen til treningsstudio også, om man ønsker det. 

Å bare gjøre litt kan gjøre en enorm forskjell på hvordan man føler seg. Det føles kjedelig og unødvendig når du våkner om morgenen og tenker at du heller ville ha ligget 30 minutter ekstra i sengen, men følelsen etterpå er fantastisk! Du kommer hjem, dusjer og spiser en god frokost, og så føler du deg bra. 30 minutter av dagen din er nesten alt som trengs. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg