personligheten min

Jeg vet ikke hvor interesserte dere lesere er i å lese om hvordan mennesker fungerer rent psykologisk? Jeg er veldig interessert i det, og går selv til psykolog (det burde faktisk alle gjøre, helt ærlig!) for å lære meg mer om meg selv, men også mennesker rundt meg. Man kan dele opp mennesker i forskjellige kategorier, og alle faller under ett eller annet. Det er også klare koblinger mellom hvem som tiltrekkes av hverandre. Man kan være for eksempel narsissist, psykopat, sosiopat, empath, perfeksjonist etc. Oem dere leser dere opp kommer dere til å finne noe som passer dere, garantert.

Jeg har selv to personlighets”lidelser”. Den ene er perfeksjonist som dere sikkert vet litt om fra før av, den andre er “empath”, jeg vet ikke om det finnes noe norsk ord for dette. Min psykolog er selv litt utenfor den standard læreboka, fordi å være en empath spiller veldig mye på ikke bare det psykologiske men også litt alternative greier som å føle energier. Jeg vet ikke om en helt normal psykolog ville ha fortalt meg at jeg er en empath.. Så jeg tenkte å fortelle dere hva en empath er, fordi jeg er sikker på at mange av dere lesere faller i samme kategori som meg og kan kjenne dere igjen – og kanskje til og med forstå deg selv litt bedre.

16 kjennetegn på en “empath”.

1. I forhold eller vennskap putter man veldig ofte andre før seg selv, som om lykken til andre er mer viktig enn sin egen.

2. Forhold kan ofte gå for fort fram og bli veldig intense etter kort tid, fordi en empath får en connection på et dypt intimt nivå veldig raskt.

3. En empath tar ofte fullt ansvar for hvordan andre behandler dem, og tar også ansvaret for alt som går galt i et forhold. De har ekstremt mye medfølelse og ser andre menneskers emosjonelle bagasje veldig godt, så de lager unnskyldninger for hvorfor mennesker oppfører seg slik som de gjør, og dette er ofte til svært stor skade for en empath.

4.  Pleier ofte å få en connection med mennesker som har det vanskelig, og vil ofte hjelpe alle og gjøre verden til et bedre sted for dem.

5. Vet med en gang når noen rundt dem ikke er ærlige.

6. Om du er en empath kan du noen gang bare skjønne ting, uten å helt vite hvor du har fått informasjonen fra. Når man prøver å finne ut sannhet utifra en løgn, kan det virke som om informasjonen bare har blitt presantert rett forann deg. Dette er fordi man som nevnt tidligere tar inn energier som sin egen, og kan føle f.eks andre menneskers usikkerhet eller nervøsitet.

7.  Sier ofte ja til andre uten å tenke på sine egne behov.

8. En empeath har en filosofisk hjerne og leter alltid etter svar, stiller store spørsmål og har mange teorier om samfunnet vi lever i.

9. Har en veldig dyp connection til dyreriket og idenfifiserer seg veldig lett med de emosjonelle og fysiske smertene dyr går igjennom.

10. Føler seg ofte mer fredfull når man er ute i naturhen, framfor å være inne.

11. er veldig kreative med høy fantasi, å skrive, kunst, musikk, male, danse, skuespille, bygge og designe er bare et par ting som empaths veldig ofte har en lidenskap for. 

12. En empath har stor sannsynlighet for å fort bli distrahert når de gjør ting de egentlig ikke liker, og kan raskt zone ut eller dagdrømme når man er plassert i situasjoner hvor hjernen ikke er stimulert rett.

13. Kan sliter med å slappe av i andres selskap, og klarer ikke å slippe seg løs å ha det morsomt med mindre man er ekstremt komfortabel med dem man er sammen med.

14. En empath faller veldig ofte for narsissiter.

15. Synes det er veldig vanskelig å være nært mennesker som er egoistiske eller nyter å bringe andre ned for at de selv skal se bedre ut. Empaths vil ofte forsvare de som har blitt avvist eller mobbet.

16. Folksomme steder er veldig emosjonellt overveldende og alenetid er nødvendig etter store sosiale sammenkomster. 

Om dere vil kan jeg gjerne skrive litt om kjennetegn på f.eks perfeksjonister (det er mer enn man tror!), psykopater etc? Veldig interessant å høre om!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg