en fase eller en personlighet

Her om dagen fikk jeg følgende kommentar:

“Jeg har mye respekt for deg Sophie. Eneste jeg synes er dumt er at du er så utseendefiksert. Du har litt blindt syn på deg selv tror jeg. Du ser ikke selv og ser ikke at det hele blir overdrevent veldig. Du er liten og tynn, men har kjempe langt og stort hår. Jeg vet det kun er clips, men uansett blir det alt for mye. Jeg vet du vil se best mulig ut og dette syke samfunnet er grunnen til det. Du ser på tv og du ser på sosiale medier perfekte mennesker. Men om du ser på dem så ser du at de er stylet opp fra topp til tå, og dette gjøres av profesjonelle. Av stylister som vet hva de driver med, som kan sminke et ansikt i alle kunstners regler og får disse kjente menneskene til å se ut på deres beste. Men om du tar f.eks Kim K da. Hun har operert seg selv, det skal jeg love deg. Hun har gjort mye. Alt fra rompe- til neseoperasjoner. Meen hun innrømmer ingenting! Jeg synes det er bra at du inrømmer det. Du må også huske at å kopiere ofte blir dårligere. Liksom, du vil ha langt og fint hår som f.eks Megan Fox så du tror at ved å ha det størst mulig ser det best ut. Nei, det ser bare ekstra tungt ut og du ser mindre ut enn det du allerede er. Det ser ikke noe classy ut. Minner bare litt om en 15 år gammel jente uten spesiell peiling. Du er 20 år og personlig synes jeg du hadde sett bedre ut med litt voksnere stil. Kanskje også litt voksnere klesstil. 15 år gamle jenter må kanskje dra på bikbok og kjøpe seg en topp som 10 andre jenter på skolen alleredet har. Du har økonomi nok til å være litt mindre basic og heller ikke være “forever teen”. I tillegg må du huske at vippeextension og kjempestore lepper kun er på mote nå. Det vil gå ut igjen. Tenk om 20-30 år så ser du tilbake og tenkte: “oi, den liplineren ser ut som en bart” eller “oi øyenvippene ser ut som fjær”. Ting som er på mote går alltid bort. Det samme med tattoveringer. Om du velger å ta en tattovering av populære ting som f.eks noen fugler, en drømmefanger eller en infinitive 8-ring kan du fort se ut som en basic jente som hører på listepop og drar på starbucks kun for å legge ut bilder av det på insta. Husker for noen år tilbake var det populært med flammetattoo rundt armen. Det er harry det. Tenk, før synes mange det var kult nettopp fordi det var på mote. Slik blir det med de tattoveringene som er på mote nå også. Folk kommer bare til å angre. Derfor er det bra at du ikke har gjort noe med deg som vil være på deg foralltid. Øyenvippe trenden kommer til å gå over, og da er det bare å ta dem av eller la dem dette av.”

 

 

Slike kommentarer får jeg veldig ofte. Først og fremst, så er det utrolig hyggelig at du har respekt for meg. Så, vil jeg gjerne svare på noe av det du skrev. Jeg har langt og mye hår, selv om jeg er liten og tynn, fordi jeg synes det er fint. Jeg vet jeg ser mindre ut. Jeg vet mange mener det er “for mye”. Men tror du ikke jeg har fått høre en million ganger, fra lesere, fra familie, fra stylister etc at jeg burde ha kortere hår? Jeg sier nei, JEG vil ikke ha det, det er MITT hår og jeg trives best på denne måten. Burde det ikke å være ok da? Det er jo bare mitt hår!

Ellers nevner du kjendiser som blir stylet av proffer og at jeg ikke bør sammenligne meg. Jeg har aldri sett på noen andre og tenkt “slik vil jeg se ut”. Merkelig at du nevner akkurat Kim Kardashian og Megan Fox, som også hele tiden dras fram som ” de vakreste i verden”; til tross for deres utallige operasojner, BEGGE to. Men det er liksom ok…?

Jeg har ingen ønsker om å se “classy” ut til hverdags, hele tiden. Jeg vet at jeg kan, og i enkelte settinger toner jeg meg selv ned og går for en mer voksen look. Jeg vet hvilket hår jeg skal ha, hvilke klær og hvilken sminke jeg skal ha for å se slik ut. Men hver dag når jeg fikser meg,hver gang jeg kler på meg, så tar jeg et bevisst valg om hvordan jeg skal se ut. for jeg er bare 20 år! Jeg er enda ung, og jeg er har enda flere tiår på å se voksen ut. Jeg kan ikke kle meg slik jeg gjør nå, når jeg er 30. Men akkurat nå kan jeg – og da skal jeg damn right fortsette slik.

Angående lepper og vipper. Jeg er ikke sikker, men jeg tror alltid jeg kommer til å ville ha store lepper og vipper, for jeg synes det er fint. Veldig fint. Om det bare er en fase, så kan jeg fjerne begge deler etterhvert, vi får se. Jeg stresser ikke med det. Angående tatoveringer, så er jeg en veldig carefree person. Desverre..? For OM jeg angrer, ja, da angrer jeg. Synd for meg. Det er bare litt blekk på kroppen. Jeg dør ikke. Jeg har såpass med selvinnsikt og ikke minst ironi at den dagen jeg eventuelt angrer på en tatovering og er 50 år, så kommer det til å være litt komisk. Faktisk gleder jeg meg nesten til å være gammel og tenke på hvor dum jeg var som tok tatoveringer spontant. For hvorfor er det en så big deal? Samme gjelder min nåværende sminke. Jeg ser tilbake på meg som 12, 14 og 16 år gammel og tenker “hvordan KUNNE jeg sminke meg slik / gå kledd i de der?”. Men det er en naturlig del av livet, man kommer alltid til å tenke sånn – tror jeg, da. Og jeg dør ikke av den grunn. Så om jeg om 10 år kan få meg en god latter fordi øyevippene mine ser ut som fjær (jeg synes de er superfine nå), så er jo det bare… koselig? Haha.

Jeg tror alle bare trenger å slappe av. Jeg elsker, når det kommer til meg selv, store lepper, sminke, hår, pupper, vipper, tatoveringer, “fjortisklær” og hele den pakken, men jeg er bare 20 år og det kan endre seg. Poenget er, at NÅR det endrer seg, så skal det være for min del. Fordi jeg ønsker det, og fordi jeg vil gjøre en endring. Ikke fordi “omg, kanskje jeg synes noe annet er fint om 10 år”. For å være helt ærlig.. den “hipster” stilen, de som slavisk følger motebildet osv.. det synes ikke jeg er noe pent. Jeg mener det reflekterer et menneske totalt blottet for personlighet, som bare kjøper alt som “er rett akkurat nå”. Jeg synes det er sååå rart når folk bare “denne fargen er veldig rett for sesongen”. Hva da rett for sesongen??? Slike ting vil aldri gi mening for meg – likt som min lipliner som ligner på en bart kanskje ikke gir mening for deg. Men alle mennesker er ulike, og det er viktig å tenke på det. Vi er ikke “rett for sesongen” og vi er ikke “feil sminket i følge boka”, for alle har ulik smak. Og så lenge man er glad? Vel, da er det jo helt topp!

Nå reiser jeg hjem til oslo!

92 kommentarer
    1. Som om jeg skulle sagt det selv. Er helt enig i alt du skriver. Du er flott så lenge du føler deg flott!!

    2. I tillegg har faktisk ting gått av og på mote i alle år, det er bare sånn vi mennesker fungerer. Syns hele kommentaren til vedkommende ble veldig rotete formulert og jeg syns ikke hun kom frem til noe særlig godt poeng. Så det var fint at du tok det opp og fikk svart vedkommende 😁

    3. Såå enig! Men kan du ikke skrive om hundefestivalen som er? Der de torturer og spiser hunder og katter..:( yulin dog meat festival heter den

    4. Haha, uff, kjære vene, for en kommentar! Du er sterk som takler all den kritikken.
      Jeg skjønner virkelig ikke hvordan andre skal henge seg opp i andres utseende. Personlig foretrekker jeg å være naturlig og kunne aldri operert meg, men det er MEG. Og du er DEG. Så lenge du er komfortabel i din egen kropp, har verken jeg eller noen andre noe rett til å rakke ned på deg… Fortsett å være deg selv!

    5. Vettu hva Sophie Elise det er bare rett å slett sjalue på deg! Jeg synst du kler å være sånn som du er! Du er perfekt på din måte <3 you rock Sophie
      :)) digger deg! Jeg liker at du er fornøyd med deg selv! <3 det er bare bra 🙂 du er og en sterk person!

    6. Du er så forbanna RÅ! Elsker at du gjør som du vil, og at du klarer å bite fra deg.
      Uansett om du har liplinerbart, fjær (haha) på øynene, badass på ræva og alt som følger med, så er du fab ❤️

    7. Gang på gang imponerer du med det du skriver Sophie! Digger at du står på og er deg selv 100 % til tross for hva samfunnet forventer. Du er en svært moden jente med mye selvinnsikt .. 🙂

    8. Hahaha hva faen. En smule ironisk å starte med å si “eg synes er dumt er at du er så utseendefiksert” og så skrive ørten linjer om hva de ikke liker med utseend ditt… Og hvem faen bryr seg. Liplineren din skader da ingen. Skjønner ikke at folk skal henge seg opp i sånnt som dette. Nei, jeg syns du ser nydelig ut sophie, og selv om jeg ikke hadde synest det ville jeg fortsatt likt deg like godt som person!

    9. klapp på skulderen til deg!!! du får sagt det så jævlig bra! jeg digger deg så mye, du er et menneske det står respekt av! drit i alle de stygge kommentarene, skjønner ikke hvorfor folk skal bry seg om så mye rart! heier på deg sophie 👏👏👏

    10. SO true! Det å se tilbake på gamle bilder og tenke “Hva i HELVETE” er jo faenmeg en del av livet. En morsom del, spør du meg. Jeg tror de fleste av oss ler av hva som var på moten på 90-tallet, men det er jo ikke krise? Egentlig litt absurd at noen tar seg tid til å skrive så langt og tankefullt i bekymring for at du ikke kler deg “voksent” nok. Det er vel opp til hver enkelt å bestemme hvordan de vil kle seg, hæ?

    11. Jeg bare lurer litt på hvorfor du tar restylane/annen leppefylling og SÅ tegner du over leppene dine? Det er en “kant” øverst det leppa slutter og det går på en måte innover, og når du tegner oppå den kanten ligner det mer på en bart som sagt tidligere. Jeg synes det er greit at så lenge du liker det gjør du det, men tror virkelig du har blitg litt blind på deg selv, for du begynner å se litt mer ut som en drag queen enn en vanlig jente som sminker seg..

    12. Du er så sinnsykt reflektert og smart Sophie! Er så glad for at du kan være et forbilde for mange. Jeg beundrer deg, men det er hverken på grunn av sminken, håret eller puppene dine (selv om alt det er tipp topp og), jeg beundrer personen du er og alle de gode tankene du har i hodet ditt. Stå på videre!!

    13. Gahd.. Hele bloggen din er bare et overbevisende argument for deg selv at det er ok å gå rundt sånn som du gjør. Helt utrolig at du fortsatt ikke tar hintet! Du ser ut som en trashy 16 åring og det er helt latterlig at du fortsatt strever med å innse dette. Uff, gru deg til du skal begynne på skole å innser hvor hardt realiteten kommer til å slå deg i tryne. Du har ingenting på make-up skole å gjør iallefall. Ikke rart at du aldri får en Vixen eller noe særiøst!

    14. Det er ingen som har sagt at det ikke er lov å skille seg ut eller ha egen stil, Sophie. Vi prøver bare å hjelpe deg, fordi vi bryr oss. Du beveger deg mer og mer over i dragqueen verdenen, og det kan hende vi synes det er en litt skremmende utvikling. Vil jo bare at du skal ha det bra. 🙂

    15. Jeg pleier aldri å kommentere bloggen din selv om jeg er en fast leser av den, men er så enig med deg her!:) Er så lei av at alle skal ha en mening om hvordan en ser ut,, så lenge en trives med det selv burde alle andre bare holde kommentarene for seg selv!

    16. Skjønna poenge til den personen so kommenterte, men faen for eit bra svar du kom med! Som om du leste tankane mine, eg e akkurat sånn som deg når da kjemme til sminke, restylane, tattoo’s osv! Du ha eit enormt talent med å formulere seg sjøl. Du e rett og slett forbildet mitt! U go girl<3

    17. Haha, jeg elsker ALT du skriver. Det er så sant, og noen ganger blir jeg virkelig overrasket over at vi mener så mye som er likt. Som jeg kommenterte for noen dager siden i et annet innlegg, så skrev jeg blant annet at valgene du tar ovenfor deg selv vil være riktige, fordi du selv mener det er riktig. Og det er også sant:) Jeg håper og tror at du alltid vil være den bloggeren som jeg husker som veldig tro mot seg selv. Du er virkelig noe spesielt:) Altså om 10 år vil du naturligvis se tilbake på den tjueåringen du var, og kanskje du vil tenke at du hadde tatt tatoveringer som ikke gir noen mening. Kanskje du vil tenke at vippene dine så ut som fjær, men hvis du synes det da, hadde du vel allerede fikset det. Det vil jo da resultere i at du var fornøyd og er fornøyd, og hva er vel bedre enn det? Du ville vært fornøyd med den personen du var, og den personen du er, selv om du kanskje totalt har skiftet stil. Fordi vi mennesker forandrer oss som regel over tid, men du sier jo at du kanskje alltid kommer til å like stort hår, lange vipper og sånne ting, og hvem vet, kanskje du gjør det. Det er det bare fremtiden som vet, men så lenge du er fornøyd nå, og mest sannsynlig vil være fornøyd om noen år også, er jo det så klart viktigst:)
      Til en anonym person (lengre opp) som mener at Sophie bør forandre seg:
      Du skriver at de som ikke liker utseende til Sophie prøver å hjelpe henne på rett vei? Hvorfor skal man hjelpe henne på rett vei? Hun er allerede på rett vei! Hun er fornøyd med seg selv, og hvorfor er ikke det nok? Hvorfor må hun også gjøre deg fornøyd med hvordan hun ser ut? Du klikker deg vel ikke inn på bloggen hennes for å lese om utseende hennes. Du klikker deg vel som regel inn her for å lese om hva hun gjør om dagene, de sterke meningene og mange andre ting som er viktigere å få med seg enn hvordan hun ser ut. Du mener også at hun begynner å komme inn i dragqueen verdenen? Jeg ser ikke så mye likt med Sophie og en dragqueen. Uansett så har jeg ikke noe imot dragqueens, og jeg synes at alle mennesker som er fornøyde med seg selv, tar de riktige valgene:) Uansett om Sophie faktisk hadde endt opp med å blitt en dragqueen, hadde ikke du latt henne bli det? Tilslutt så skriver du at du vil at hun skal ha det bra. HUN HAR DET BRA MED SEG SELV! Er ikke det godt nok?
      Jeg ønsker deg en nice sommer Sophie, og det samme til alle de andre leserne som skriver positive kommentarer:)

    18. Det er bare så trist at du ikke ser selv hvor fin du egentlig kunne vært:/ Uten så stor overleppe og så mye tungt hår… Du har jo selv sagt at vi skal si fra, som venninner ville gjort, når leppene dine ser altfor store ut? Og du spør jo stadig om hva vi synes om deg med kort hår?:)

    19. “Likt som min lipliner som ligner på en bart kanskje ikke gir mening for deg”
      Jeg LER, du er fin. Og da mener jeg først og fremst personligheten din (du er fin på utsiden og, med eller uten bart).

    20. Jeg skjønner hvor du kommer fra, og hva du mener. Tingen er att du har ett helt forskrudd bildet på virkeligheten. Jeg skjønner att du synes du har blitt fin, og att du er mer fornøyd med ditt utseende i forhold til hvordan det så ut før. Dette kunne egentlig ikkje vært lenger fra sannheten. For å være skikkelig hard med deg nå så skal jeg si det rett ut. Du var mye finere for 2-3 år siden. Jeg snakker ikke om detaljer som att nesen din er 0,3mm smalere eller att leppene dine er litt plumpyere, jeg snakker om helhetsinntrykket. Når jeg ser på deg kjenner jeg en følelse av falskhet. Det blir en slags metallisk plastfølelse av hele greia. Jeg prøver bare å få fram de flestes syn på ditt utseende, sån att du kanskje også skjønner att det å se naturlig ut er som regel det fineste, uansett hvordan du så ut før. Det mener jeg inderlig.

    21. Du er nok litt blind og veldig tydelig forelsket i deg selv. Men du er ikke alene. Hele blogg.no er stappfullt av jenter som er forelsket i seg selv og putter kroppen full av kjemikalier for å ligne noe de har sett på amerikansk tv. Jeg syns synd på dere og blir lei meg på deres vegne når jeg tenker på at dere en dag selv vil oppdage hvor merkelige dere ser ut og sannsynligvis kommer til å lide psykisk.

    22. Bra skrevet Sophie, det er din kropp, så selvfølgelig kan du kle deg og sminke deg slik du har lyst til! 🙂

    23. Tror ikke kommentaren var ment på en frekk måte. Hun så sikkert instagram bildet ditt der både bryn og lepper så veeldig unaturlig tegnet ut. Jeg vet selv at jeg hadde satt pris på om noen ga meg beskjed om sånne ting fordi man ser seg ofte blind på sånne ting selv. Men det er bare min mening og den spiller ingen rolle om du selv liker det! Du er en superduper vakker jente både på innsiden og utsiden, håper du er stolt over deg selv 🙂

    24. Kjære alle kritikere! Nå skal jeg være skikkelig harde med dere. Dere var så mye penere før. Nesa deres var ikke så nysgjerrig og øynene dømte ikke. Jeg synes dere har blitt så anonyme alle sammen. Dere burde tørre å være dere selv uavhengig av hva andre måtte mene og tro om dere. Dere burde smile litt mer og være mer glade. Jeg vil bare deres eget beste skjønner dere. Dere ser ikke lykkelige ut lenger. Kanskje det hjelper å slutte å være så negative og heller sette mer positive spor etter dere. Håper ikke jeg sårer dere, men dere er rett og slett grusomme som prøver å fortelle hvordan mennesker burde være når alle egentlig burde få være den de er. Bare godta at vi er forskjellige. Og neste gang du har tenkt til å fortelle noen hvordan de burde være, tenk deg om, og ikke gjør det!

    25. wow, digger de positive dypere innleggene du har hatt i det siste! Finner at jeg er veldig enig med deg i mye av det du skriver, når jeg før ofte hadde en annen mening som ikke passet med din (ikke at det gjør noe, for det er bare fint å ha variasjon i måten folk tenker på)

    26. Altså, du kan gå med hva du vil, kle deg i hvilke smykker og med den sminket du vil, men det viktigste er at du gjør noe bra ut av dagen eller for andre mennesker. Og hvis du ikke føler for å sette deg selv til siden for en sak, eller engasjere deg veldig for et formål, så er det også ok. Folk må forstå at ikke alle mennesker vil se ut som alle andre, og at det faktisk er helt greit. Men for Sophie sin del så ville hun nok fått større respekt om hun faktisk ble kjent for noe annet enn å skrive dagbok-innlegg på en blogg, og da også mindre kommentarer om hvordan hun ser ut. Men så lenge hun driver en blogg hvor fokuset er på henne, så ser jeg ingen grunn til at ikke folk kan kritisere henne. Unødvendig? Ja. Jantelov? Ja. Men dette er ikke Amerika. Dette er Norge i den 21 århundre…

    27. Utrolig bra svar!
      Fuck Kim K og Megan fox! Den riktige jenta å se opp til er deg! Du er bare Gud i mine øyne!
      Love u 😘

    28. This is why i looove you! Forstår meg ikke på folk som sier at de må kjøpe eller gjøre noe fordi det er “trendy” og “in” og mener man skal gå med det bare fordi det er det som er trendy? Hva med å heller kjøpe og gjøre noe man liker selv, og ikke si at man gjorde det fordi det er det som er in akkurat nå. “Dette er trendy nå, dette måå jeg ha.” “Alle jenter burde ha en sånn i klesskapet, dette er nemlig trendy nå!” wtf sier jeg bare, og ler litt. Om så jeg skulle kjøpe eller gjør noe som er trendy, gjør jeg det fordi jeg synes det er fint, ikke fordi det er trendy. Kan være jeg ikke forstår dette helt da, siden jeg aldri kjøper noe som er trendy, men ihvertfall slik jeg tenker, og synes det er en smuuule tåpelig. Go Sophie! Det er bra at du er deg selv!

    29. Flott innlegg å lese! Men jeg bare lurer av ren nysgjerrighet, hvilken stile mener du som “hipster stilen”? 🙂 Bare lurer fordi jeg vil vite det! Syns du har kjempefin stil! selv!

    30. Haha, det var litt sånn “ikke for å være slem, men..” komentar! Synes du svarte helt KONGE, som den DRONNINGA du er (u saw what I did there?..)
      Synes absolutt ikke du er mainstream, og du er deg selv og kjører din greie. Om folk ikke liker det, så skal man da ikke endre seg av den grunn! Tøfft gjort, og det er derfor du er et bra forbilde, fordi du tør å være deg selv – uansett hva kritikerne sier 😉 Work it girl, u got my wote! Jeg er 23 år å kler meg fortsatt som en hipphopper, er liksom Kristin som eier Styleconnection for gammal til å være fargerik å spraglende? NOPE, folk skal få lov til å sminke, kle og oppføre seg som de føler seg! SÅNNE mennesker respekterer jeg, og ser opp til! Og du er en av dem 😉

    31. Du har veldig gode svar! Men jeg er også enig at du bør roe ned litt på liplineren, og kanskje fylle ut øyenbrynene dine litt nøyere. Virker som du er litt misfornøyd med dem nå, så du er bare ikke så nøye. Men egentlig, hva så.. Man kan ikke være 100% perfekt på alt hele tiden 🙂 Og må si at jeg syns du var kjeempe fin med ditt naturlige hår! Du så veldig voksen og mer ryddig ut 🙂 Skulle egentlig kommentere det når du la det ut, men mista nettet :p

    32. Liker hvordan min respekt for deg bare har vokst de siste årene. Nok en gang viser du at du ikke (bare?) er en barbie!

    33. Helt rikitg mye av det du sier Sophie, men jeg skal si som jeg sier til alle mine venner som opererer seg, tar restylane eller botox; Hva skal du si til dine fremtidige barn som mest sannsynlig kommer til å arve noen av dine trekk som du var så misfornøyde med at du valgte å operere de bort? Når de en dag kommer i de usikre tenårene og vet at; mamma, hun bare opererte det hun var misfornøyd med hun! Og sånn går nu dagan, plutselig har 90 % av den kvinnelige befoilkningen operert seg “penere”. Jeg regner med at de aller fleste ikke ønsker at barna sine skal operere seg til bedre selvtillit. Og denne trenden som jeg frykter vil øke, skulle jeg så inderlig ønske skulle forsvinne. Det er ikke et slikt samfunn jeg ønsker, der de som har penger til det fikser på utseendet sitt, og spesielt i en alder av 18 år. Jeg synes ikke det holder at dere forteller barna deres at “jeg bare var ung og dum”. Jeg mener at reflekterte mennesker som deg, og også de av mine venner som fikser utseende sitt, burde holde seg for god til det og kjempe mot den dårlige selvtilliten på en annen måte. Jeg er overhode ikke fornøyd med eget utseende, sliter med psyken, men mennesker er da sterke nok til å leve med det utseendet de har blitt tildelt. OG det synes jeg flere burde klare! Det har blitt for lettvinte utveier på problemene her til lands. Er man misfornøyd med utseende, operer deg! Føler man seg i dårlig humør om dagene, ta en pille! Er man lei av jobben sin, meld deg arbeidsledig og få latskapen dekket av NAV! Skremmende utvikling.

    34. Uansett, ta til det det med vippende. Greit med store vakkre vipper, men de er klumpete, man ser limrestene. Bare se på bloggerne! Store vipper er fint, men de burde gjøres litt mer ordentlig. Klandrer ikke deg, men personen som setter de på.

    35. Jeg personlig synes også det er utrolig nydelig med blant annet langt hår og lange vipper, og derfor har jeg selv langt hår og bruker kanskje litt ”mye” øyensminke i forhold til mange andre, noe jeg har fått høre utallige ganger av familie, venner, fremmede, kolleger osv. Har flere ganger følt meg litt truffet av kommentarer angående det, men ville ikke vært annerledes på de områdene for alt i verden – og har derfor sluttet å bry meg. Synes du sminker deg utrolig fint, har nydelig hår og digger stilen din generelt!
      You go girl! They may look pretty, but they’re not a piece of art.

    36. Ja ting som er på mote vil altid gå bort, og vi vill nok sitte å klø oss i hode å lure på hva fader vi tenkte, når vi om 20-30 år ser tilbake på bilder fra nå.
      Men er det ikke slik det skal være. Jeg elsker å se på bilder av foreldrene mine fra da de var yngre (mamma var få cm unna skallet, gikk med skinnklær og skjørte motorsykkel). Vær gang jeg ser på bildene ler jeg, og de ler med meg. Men det er slik det skal være. Hadde de derimot gått med de samme klærne som vi går med i dag hadde ikke dette vært noe gøy.
      Hvist vi ser tilbake på bilder fra 90-tallet som bare er 25 så er ikke det akkurat en stil som lenger er “inn” nå. det var en stil som var typisk for den tiden, og det vil alltid være det. Den er kanskje ikke sett på som fin eller kul lengre i dag, men den var fin på den tiden. Og det er slik der skal være.
      Skal vi bare tenker på at vi ikke kan prøve noe nytt eller ikke følge de trendene som er akkuart nå på grunn av at vi om noen år vil se tilbake på det å le?
      Vi kan ikke tenke hvordan vi vil se på oss selv om noen år, for uansett hva vi kler oss i eller hvordan vi velger å sminke oss vil vi alltid se tilbake å le. Vi mennesker forandrer oss konstant,
      Så ja vi vil se tilbake på gamle bilder å le, men det er akkurat slik det skal være. så ikke vær redd for å prøve nye ting eller følge den moten som er nå.
      (Jeg vet ikke helt hvor jeg ville med denne kommentaren, og jeg er ingen forfatter så jeg vil bare si at teksten kanskje er litt rotete og setningene litt lange, men jeg håper du forstår var jeg prøver å si. )
      det er en annen ting jeg også vil si er at for meg handler ikke klær om hvordan jeg ser ut ,men mer om hvordan jeg føler meg i dem. Kanskje jeg ser litt rar ut, men jeg føler meg fantastisk. Det hjelper ikke med et pent ytre, vist dette ikke er noe du føler deg komfortabel eller pen i.

    37. Du kan absolutt kle deg hvordan du vil om du er 20 a 30 eller 100 år. Alderen skal ikke begrense klesvalget ditt.

    38. Det er akkurat det her det står respekt av! Jeg legger ikke skjul på at vi har totalt forskjellig smak i enkelte ting, at du liker å fylle i leppene dine, mens jeg foretrekker og ikke endre på de. At du vil bruke extensions, mens jeg heller vil la håret vokse naturlig. At du velger å bruke masse sminke, mens jeg foretrekker det mer naturlige utseendet. Men det er akkurat det: vi er forskjellig. Vi liker forskjellige ting. Og når du, til tross for alle de uhyggelige kommentarene om hvor falsk du ser ut, fortsatt velger å kle deg, sminke deg og operere deg akkurat som DU vil, det er da jeg kjenner at selv om vi er ganske forskjellige så liker jeg deg utrolig godt. Fordi du tør å skille deg ut, stå opp for deg selv og rett og slett gjøre hva faen du selv vil. For det er det livet handler om. Hva så visst du om 40 år angrer på tatoveringen du har på ribbeina? Det spiller jo ingen rolle, for der og da var det akkurat det som gjorde deg glad. Og er ikke det poenget? Å leve livet til det fulle, og ikke minst være glad?
      Sophie Elise, vi er to vidt forskjellige mennesker. Uansett så digger jeg deg, fordi du er den du er og fordi du faktisk tør og vise DEG. Stå på videre, jeg gleder meg til å lese flere av dine overfladiske innlegg om klær og sminke, som egentlig ikke faller helt i smak hos meg, kun fordi det er deg og skrivemåten din som gjør meg glad hver gang jeg har besøkt bloggen din.
      Og til dere andre, en viktig reminder: ALT handler ikke om utseendet.

    39. Dumt at du er usikker og misfornøyd med utseendet ditt, og legger ut sånne innlegg for å få høre fra småunger at du er pen etter alle inngrepene. Det er jo ikke “pent”. Det er overdrevet og rart. Særlig restylanen i kinnene og leppene. Jeg håper du ser det selv snart, eller at venninnene dine eller familien din kan forklare deg dette.

    40. Æsj jævla kvalme lepper. Er ikke det VELDIG kvalmt for Robin og kysse deg? Æsj.
      Du er helt dum og forelska i deg selv.

    41. Det jeg ikke skjønner er hvorfor alle dere grå, pripne gamle musa der ute skal bry seg om hvordan Sophie Elise liker å sminke seg og ha håret sitt? Eller i det hele tatt at hun fiser på utseendet sitt. Hvis hun er fornøyd så er det det viktigste. Hva dere andre synes er FULLSTENDIG likegyldig. Alle synes ikke den naturlige looken er spesielt fin. Og det er bra, fordi alle mennesker kan jo ikke være like eller se like ut, det hadde jo vært drit kjedelig i lengden. Jeg beundrer deg Sophie som tørr å være den du vil være og gir faen i hva alle andre mener og tenker om hvordan du vil se ut i hverdagen! Vippene dine, leppene dine og alt ser veldig sexy ut, fortsett sånn hvis det er det du ønsker! Amen!

    42. HAHAHAHAHAH!! Hvem er det som ikke ser tilbake kanskje bare 3år i tid og tenker “Å ER DET MULIG??? GIKK JEG SÅNN!!” Det kommer alle til å oppleve hvert 5år. Og hva som er på mote? Skal det liksom styre stilen din? Jeg skal love deg det at den dagen høylivsbukser går helt av moten så skal jeg nok fint hamstre inn for det er det jeg føler meg mest komfertabel i. Gir ikke opp det for å følge moten, never! Husker da det var skikkelig inn med en dott mitt oppå hodet sånn som lille my fra mumitrollet, eller å ha rumpa hengene langt ut av shortsen, eller å ha øyenbryn større en ansiktet ditt og så firkantet som mulig! Jeg syns det var helt grusomt og ville aldri i mitt liv gått sånn! Skal man virkelig bry seg om hva motebilde er hvert år så hadde vi hatt den “OMG!” følelsen hvert eneste år!
      Bra skrevet Sophie! 🙂

    43. Det fikk meg til og ville skrive til deg fordi jeg kjenner meg veldig igjen, jeg er selv opptatt av åssen jeg ser ut.
      Ja, jeg har vippe extention, fake hår og spraytan. Jeg hører det mest fra familie at “dette ikke passer”, “det er ikke classy, det ser billig ut” min favoritt er “det ser ut som du selger deg billig”. Først og fremst så sier det litt om mennesker som må si sånne ting mener jeg, hvis jeg ser sånn ut, plager det alle andre? NEI!
      Det er jo mitt liv, hvorfor får ikke jeg lov til og gå fritt uten at folk skal kommentere det? Dette gjelder nok mange av oss jenter der ute, men det sier også hvor mye folk dømmer etter bare åssen du ser ut på utsiden, ikke innsiden. Jeg blir innspirert av mye som du skriver, det får meg til og føle meg bedre!
      For selvom noen syntes jeg ser “billig” ut, så aner de ikke hva jeg er istand til å mestre, det er vanskeligere og bevise for folk at du er smart når man ser såkaldt sånn ut. Men det syntes jeg du er et bevis på, at man kan være over jålete men samtidig veldig smart!

    44. Jeg så en vitsetegning en gan: En smellvakker kvinne viser fram sin nyfødte baby, som er alt annet enn vakker. Pappaen til barnet ser ut som et spørsmålstegn. Hun sier: Jeg glemte visst å fortelle at jeg har tatt noen plastiske operasjoner.

    45. Syns du er fin som du er! Som du sier, når du er 30år kan du ikke dra i land flere av de antrekkene du bruker idag, så hvorfor ikke bare gønne på? 🙂 Jeg er 30 og er svært glad for at jeg brukte 20åra mine til å eksprimentere på sminke og klesfronten, skulle til og med ønske jeg dro i land flere av de antrekkene du har på deg.
      Så vær deg selv, prøv deg frem på klesfronten, på utseene fronten og alt annet. Jeg er temmelig sikker på at du blir en flott, classy dame når den tid kommer! Hvorfor skal du vokse opp fortere enn du behøver bare fordi folk mener det ene eller det andre? Pfffft… Syns du er kul jeg!

    46. Jeg følte ikke at kommentaren var ment negativt overhodet. Hun/han sa ingenting om at man må se ut som f.eks Megan Fox og at det er helt OK å ta operasjoner om man er henne men at du ikke skal få lov. Bare at du ser på perfekte modeller kanskje og prøver å kopiere. Men at å kopiere blir ikke like bra. At du må huske at kjendiser og “perfekte” folk ofte blir fikset på av folk som virkelig kan det. At de får klær tilpasset fassong og sminke som passer feks til øyenfargen til personen det gjelder og deres hodeform osv osv. Ikke at det er noe bra det heller, for det er jo dumt om man skal holde på å jukse med sjønnhet uansett om det blir bra og classy eller om det blir for overdrevent og uproffesjonelt. Sånn kommentaren mente, fikk jeg inntrykk av. At det er også er dumt at du bare ikke kan være fornøyd som du er uten all stæsje. Du er fin nok som du er, helt naturlig. Hun sa bare meningen sin, som mange andre mener i tillegg. Men fortsett å kjøre din greie og om DU er fornøyd med deg selv så ikke hør på de andre.

    47. Kjempe bra Sophie! Wow.. Blir like imponert hver gang du kommer med et slikt innlegg ( de fleste innleggene dine imponerer meg bare for å nevne det)
      Du hjelper meg til å tenke klarere, du får satt ord på tanker og følelser på en måte jeg ikke klarer, så å lese dette hjelper meg mye med å forstå mer av hva jeg selv tenker. Tusen takk for at du tør å være en så offentlig person selvom det kanskje ikke alltid gir deg den luksusen som de fleste tror. Dette er kanskje bare enda en positiv kommentar for deg, men jeg som skriver denne kommentaren har et liv som du faktisk har hatt stor innflytelse på. Du har hjulpet meg mye med å finne meg selv, skape min identitet og uttrykke mye som jeg ikke viste at jeg kunne. Og selvom jeg liker å se litt “falsk” ut til tider så betyr det ikke at hva som er inni hode mitt er mindre viktig enn de såkalt naturlige jentene. Takk

    48. Hahaha, jeg elsker å lese kommentarer fra lesere som tror de vil treffe deg rett i hjertet og gi deg en åpenbaring.

    49. Altså nå må folk virkelig ta seg en saftig nybakt bolle. Hva er greia med å pirke så på Sophie? Altså hallo, hun går som hun vil å det har ingen andre noe med. Hvorfor i det hele tatt gidde? Sophie er mye mer vakker både på utsiden og innsiden en dere.

    50. Folk burde nå få lov til å se ut og kle seg akkuratt som de vil. Du ser virkelig vakker ut for tiden, men folk klarer jo alltids å finne noe å pirke på.

    51. Du skriver så mye bra som jeg er enig i! Det eneste som er synd er at det er så mange som ikke klarer å se poengene dine, og kommer med kommentarer som den du svarte på her. Føles ut som om du alltid må prøve å banke litt vett i hodene til de folka, med innlegg som disse. Ikke noe vondt ment, fordi det er jo bare bra! Opplyse folk og kanskje gi noen et litt bedre syn og flere synspunkt på ting. Jeg blir bare oppgitt over alle folkene som enda ikke har forstått, og klarer å godta deg. Jeg godtar, respekterer og forstår deg på alle måter vil jeg si. Ikke fordi jeg nødvendigvis vet akkurat hvorfor, hva som er grunnen til at du velger å gjøre noe istedenfor noe annet. Og det er fordi jeg vet noe så enkelt som at folk er forskjellige! Tenker forskjellig, mener forskjellig, gjør forskjellig. Og derfor har det egentlig ikke noe å si hva du gjør mener eller tenker, fordi jeg har allerede svaret. Jeg trenger ikke gå å gruble på
      hvorfor du liker restylane eller lange vipper. At noen i det hele tatt setter spørsmålstegn ved det er egentlig ganske merkelig. Men egentlig ikke, i og med at disse personene er jo også forskjellige, de har ikke den samme tankegangen som jeg. Så da forstår jeg faktisk det likevel.

    52. Kjære Sophie Elise.
      Først og fremst vil jeg beklage på vegne av alle de menneskene som synes det er greit å hakke ned på deg, ok å kritisere deg, som synes det er “innafor” å sitte på sin høye hest og fortelle deg hva som burde være. Hvordan du burde være. Jeg beklager at du må oppleve det mesteparten av oss slipper, kun fordi du er en folk føler de har rett til å kritisere. Jeg blir flau når jeg leser det som blir skrevet av “nettrollene”, og jeg får vondt inni meg av å tenke på at du må få slikt slengt i ansiktet hver dag. Hvorfor? Fordi du har gjort suksess innenfor noe. Folk elsker å hate, Sophie, som regel på grunn av misunnelse eller sjalusi.
      Jeg blir forbannet og trist på en og samme tid av å lese de nedsettende kommentarene på denne bloggen. Dessverre er det gjerne slik at det er det negative vi henger oss opp i, det er det vi husker. Det er sånn de fleste av oss er. Så da hjelper det ikke så mye at for hver kjipe bemerkning, så er det 10 positive. Du er sterk, Sophie, og du har et godt hjerte. Det har jeg ingen tvil om. Selv om jeg ikke er en fast leser har jeg fått med meg at du har ulike ting du brenner for, at du prøver å hjelpe ulike veldedigheter, at du gjør en innsats for å endre ting til det bedre når du kan. Det er gode egenskaper.
      Jeg blir flau over hvordan folk prøver å skjule sin egentlige agenda ved å skrive ting som “jeg prøver bare å hjelpe deg”. Det er typisk mean girl-taktikk, og jeg synes folk skal holde seg for gode for slikt. Hvis noen sitter med et sterkt, brennende ønske om å veilede deg på den “riktige” veien, så finnes det bedre måter å gjøre det på enn å diskvalifisere det du mener er vakkert og din opplevelse av ditt eget utseende som flott. Det er ingen andre som kan fortelle deg hva som er riktig og hva som er galt når det kommer til hvordan du ser ut – det er det kun du som kan. Jeg kan aldri forstå hvordan du føler det, for når folk har noe stygt de vil si om meg, tar de det bak ryggen min, og det er jeg faktisk så takknemlig for når jeg leser hvordan folk tar seg friheten til å slenge bemerkninger her inne. For det gjør vondt når folk ikke liker en, eller synes du burde forandre noe. På tross av at du er det vi “vanlige” liker å kalle en “offentlig person”, så er du faktisk også, som du selv påpeker, bare 20 år gammel. Du kommer fortsatt til å forandre deg og formes på måter du ikke aner enda. Men og formes av negative kommentarer er ikke slik det skal gjøres. Så jeg beklager, Sophie, at det er mennesker som føler de har rett til å gjøre nettopp dette mot deg.
      Dette ble en uventet, veldig lang kommentar.. Jeg har bare en siste ting å si til deg, kjære Sophie Elise: vær sterk, vær modig, og mest av og alt – vær deg selv.

    53. Haha,for en latterlig og lite gjennomtenkt kommentar. Men jeg må innrømme at jeg ble veldig nysgjerrig på hvordan i all verden en tatovering kan få deg til å se ut som “en som drar på Starbucks kun for å legge ut bilde av det på Insta?” Det kan ihvertfall ikke være en “infinitiv 8-ring.” Man bør kanskje lære seg korrekt grammatikk og uttrykk før man forsøker å belære andre på den måten? Med mindre man faktisk ønsker å fremstå som en lite reflektert og mindre intelligent “drop out..”

    54. Dette hørtes ut som en kommentar der vedkommende forsøker å “lære” deg noe, men ikke selv forstår at hun/han kun bruker tid på å trykke sine meninger på deg som de egentlig ikke har noen verdens ting med. Du må jo få lov til å kle deg, sminke deg, tatovere deg eller hva enn du ønsker å gjøre med din kropp og ditt utseende. Jeg synes ikke det er greit av andre å skulle blande seg på den måten og skolere deg i hvordan du bør se ut og hva vedkommende personlig mener hadde vært best for deg. Godt å se at du er en av de jentene her i verden som står opp for deg selv og din rett til å være akkurat det du selv ønsker! Go Sophie!

    55. Selv om den kommentaren du fikk var skrevet på en “saklig” måte og at personen som skrev den viser at han/hun har respekt for hvordan du er, så er det merkelig hvordan folk alltid skal bry seg så mye. Syns du svarer på en utrolig god måte, det skal du ha! Og jeg tror den tanken du har om at “ja, jeg kommer kanskje til å angre om noen år – men nå vil jeg være sånn her og gjøre dette” er noe flere burde tenke litt på. Man er bare ung en gang, og det meste kan endres på hvis man blir å angre etter hvert.

    56. Bra svart! Synes kommentaren til denne personen er litt dum. Om 10 år, kanskje tilogmed om bare 2 så kan man jo se tilbake på bilder fra i år og tenkte liksom “hvorfor i f gikk jeg kledd sånn?!” osv. Årene går og man endrer seg, så det at man skal tenke om hva man kanskje kommer til å ikke like om så og så mange år blir for dumt. :S
      Jeg personlig synes du er kjempe pen med det lange håret, leppene og vippene. Klesstilen og personligheten din, for meg så kan jeg kalle deg for perfekt. Netopp for at du ser ut som du gjør og gjør de tingene du gjør. Nå snakker jeg ikke om bloggen, tjener penger og/eller får ting sponset. Men det at du er så utrolig god – du virker så uselsvisk, godhjertet og omtenksom. Men likevel er råtøff og har nok av bein i nesa til å klare hva enn du setter deg ut for. Jeg digger deg Sophie! Fortsett med å bare være deg, håper du aldri forandrer deg for andre!

    57. Aldri før har jeg kommentert på blogger til tross for overdreven mye lesing, men denne gangen sophie så skal du få et Amen fra meg! Godt reflektert innlegg med fantastisk budskap. Det morsomme er jo de som legger igjen kommentarer ang lepper og hår, det er jo overhode ikke bartesminken eller fjærvippene som er poenget.. poenget er at man skal ikke falle for presset fra samfunnet men heller kle/sminke seg slik man akkurat vil og ikke minst være fornøyd med seg selv! Kritikere kan si hva de vil om deg, men det er deres kommentarer som gjør unge usikre på seg selv!!

    58. Du er sååå flink til å skrive og å få frem dine poeng! Herreguuud, du får det sagt, Sophie!!! Jeg kommenterer ikke ofte på blogger, nærmere aldri, men når jeg gjør, så gjør jeg det kun på én blogg, which is: sophieelise.blogg.no. Du er virkelig verdig for toppliste-plassen, og jeg samt alle de andre leserne dine er SÅ stolte av deg! Vi er rett og slett avhengig av litt Sophie i hverdagen. Føler også jeg blir ett hakk klokere for hver gang jeg er innom den daglige sjekke-rutinen på bloggen din, haha. Måten du formulerer deg på er så fin å lese, og jeg misliker _sterkt_ å lese til vanlig.
      Oi, kommentaren jeg tenkte skulle bli kort og godt, ble visst på et par linjer, så jeg vil ende den me då si TUSEN TAKK, Sophie, for hanging in there og aldri gir opp blogginen på tross av de trangsynte menneskene som av og til slenger inn unødvenige ord på bloggen din i håp om å trø deg ned. Du er herlig, skjønn, godhjertet og et fantastisk(!) forbilde! Uansett alder, for alle har noe de kan lære av deg.
      <3<3<3
      (FYI: Du og Robin, er for meg, svaret på verdens beste team og kjærester) O:)

    59. UTROLIG bra svart av deg! Er ikke ofte jeg kommenterer her, men denne var faen verdt det. Jeg er som deg, minus plastikk, liten, tynn, stort hår, sikkert for mye sminke til å være 22 år og for barnslig stil for mange, men GUESS WHAT? Det er meg! Det er sånn jeg vil være, så får alle andre være som DE VIL VÆRE.
      Det dummeste er at hun kommenterer feil på utseendet ditt og foreslår andre ting som helt sikkert også går av moten (å være så innihelvetes classy hele tiden).

    60. Kanskje noen har fobier om hvordan noen ser ut, på samme måte som at du har forbi mot tomme doruller, pocketbøker og papir? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg