mine sinnsyke fobier

Jeg er sikker på at enhver av oss har en fobi. Jeg har en million. I tillegg til de klassiske som tør svamp mot en tavle, sprøyter, slafsing når man spiser og til tider mild klaustrofobi, har jeg noen helt sære som jeg ikke har møtt noen andre som har. Klare? Nå skal dere få mine tre aller største, verste og mest grusomme fobier.

1. Pocketbøker.

Jeg TAKLER ikke pocketbøker. Jeg blir kvalm når jeg ser dem i butikken, og kunne aldri ha funnet på å kjøpe en pocketbok. Boken MÅ være med hard perm. Jeg klarer ikke å ta på dem, klarer ikke tanken på å lese en, og blir nervøs om jeg går forbi pocketbøker i butikken. Vanlige bøker går helt greit. Dette byr på litt utfordringer om jeg VIRKELIG vil lese en bok, men så finnes den kun i pocketformat… Da må jeg heller bare droppe lesinga for den dagen.

 

2. Doruller som er tomme for toalettpapir.

Dette er også noe jeg ikke klarer å se på, og om de står oppreist må jeg veldig forsiktig legge de ned. Om de står, er det aller verst. Om jeg kommer inn på et toalett med mange tomme doruller lurer jeg for det første på hvilket sinnsykt menneske som egentlig bor der, men jeg må også prøve å se i alle andre rettninger for jeg får tvangstanker om å legge alle dorullene ned slik at de ikke står opp, fordi jeg synes de er så ekle når de bare står der. Haha, jeg vet det er jævlig sært.. Klarer heller nesten ikke å ta i tomme doruller eller når det er lite papir igjen..

 

3. Den aller verste… ARK / PAPIR.
Ord kan ikke beskrive mitt hat mot enkle ark og papir. Om noen ber meg ta i et papir, a3, a4 eller a5, det spiller ingen rolle – jeg blir faktisk nervøs. Her om dagen var jeg hos statens vegvesen for å bestille nytt førerkort, og de ga meg tilbake en kvittering på papir. Jeg bare “eh.. MÅ jeg ta den…” og de bare “JA???”. Jeg prøvde å komme på en million grunner for å ikke ta i det papiret, men gikk for “altså det er unødvendig å bruke så mye papir som dere gjør, tenk på miljøet..” og hun i kassa bare så på meg. Så da måtte jeg holde i papiret :((((((

 

Har noen av dere en fobi som kan toppe min? Jeg tviler på det, men vi kan alltids prøve! Eller kanskje vi til og med deler noen av de samme?

209 kommentarer
    1. Hadde vært kult om du lager flere innlegg om fobier, kanskje med enda flere fobier ? Liksom mine 10 værste fobier elns. Hadde vært kult:)
      Selv har jeg veeldig veeeeldig mange fobier 😛

    2. Jeg har akkurat det samme, bare med tørkepapir og servietter! Helt grusomt :S Aller værst er det når noen skal ta av papir fra en rull, også river de av papiret skjevt… Da får jeg helt hetta

    3. Jeg hater glass, og gjerne krystall glass som knirker.
      Sitter alltid å drikker brus og juice av kaffe-kopper istedet.

    4. Jeg har fobi mot maur. Ikke sånne små, men sånne store, ekle som du finner i skogen. Når jeg var liten tok jeg oppi en sånn maurtue og ble biti så sykt! Så nå, hver gang jeg ser en sånn maur får jeg vansker med å puste, blir kvalm og vil bare løpe bort til ett sted det ikke er maur. Så creds for meg at jeg turte å gå i skogen i helgen for DER var det mye maur. Haha.

    5. Alle kniver må stå nedover i oppvaskemaskinen.
      Jeg legger håret mitt over ørene mine før jeg skal såve sånn at ingen edderkopper kan krype inn.
      Jeg må helst såve på siden om natten, og da helst venstre side. Prøver å venne meg til den andre siden men det føles som oftest veldig unaturlig ut. Min særeste fobi må nok være at om jeg skal spise noe må det ha en viss konsistens hvis ikke spiser jeg det ikke. Foreksempel kjøttdeig, hvis det kommer en seig/hard klump med brusk/flesk eller hva det nå enn er, er det en stor sjanse for at det ødelegge hele måltidet og at jeg mister matlysten. Jeg spiser veldig lite kjøtt og tror like så godt jeg kunne ha blitt vegetarianer. For jeg er veldig selektiv når det gjelder mat fra før av.

    6. Jeg har fobi mot smykker. Jeg klarer virkelig ikke å ta i eller være nær smykker og øredobber. Vet ikke helt hvorfor, men det gir meg bare frysninger og jeg løper vekk. Haha

    7. I tillegg til vanlige ting som fobi for edderkopper osv, så takler jeg ikke å bli tatt/ta meg selv i eller rundt navelen. Blir helt dårlig bare av å tenke på det haha!

    8. Noe av det værste jeg vet er føtter. Jeg kan finne på å slå noen hvis de legger føttene på fanget mitt. Jeg takler ikke føtter på noen som helst måte. ÆSJ.
      Smatting, høy pusting, gomling, gafler som skraper i tallerkner, folk som skraper skåler osv. klø lyder, sniffe lyder og snorking. K-I-L-L M-E. Det er det absolutt værste jeg vet i hele verden. Da blir jeg driiit sur på alt og alle. Lyder og grisete mennesker. Dæven døtte steike ta, så drit irriterende de menneskene er.
      Jeg har ekstrem bakteriefobi, og hvis noen klør seg i øynene, eller er så vidt nær ansiktet sitt. Da ber jeg dem vaske hendene og bruke antibakken min (som jeg såklart holder selv mens de rekker hånden ut. LOL. Uavhening av hvem personen er..syke kjærring haha.
      Dårlig ånde er også en ting jeg hater over alt på jord. Jeg blir bare sur og gir tyggis til hvem det nå måtte være, med et åpenbart “du stinker dritt, ta tyggisen” blikk. Hahha.. jeg får panikk av alle de nevnte tingene og reagerer med sinne.
      Jeg har såklart ikke lyst å være en sånn person, så jeg får hjelp for det nå hos psykologer xD

    9. Fobien min er kniver, hehe.. klarer ikke å være i nærheten av noen som holder en kniv, blir sinnsykt nervøs selv om jeg vet at de ikke kommer til å gjøre noe 😛 så vidt jeg klarer å holde en kniv selv, men føler meg litt tryggere når jeg har kniven selv av en eller annen grunn haha.

    10. Jeg hater tannbørster, haha! Jeg pusser jo tennene mine, og akkurat det går greit, men jeg takler ikke andres tannbørster og kan aldri la min egen tannbørste ligge sammen med andres i sånn kopp eller ha tannbørsten løst i toalettmappa.

    11. Har en spesiell fobi, tror den blir slik som din fobi om ark, men min er om mynter og annet metall(smykker, dørhåndtak osv) da spesielt gullfarget metall, sølv går greit. Jeg tåler ikke å ta på det, og hvis jeg må føler jeg at jeg må tørke hendene mine på buksa/vaske de. Så langt som det er mulig, prøver jeg å unngå å røre det, men det er ikke så enkelt

    12. Jeg er redd for rød, sausete/klumpete mat (syltetøy, ketchup, sånn ekkel junkfoodsaus). Nei, det er vel mer angst. Har gått hos psykolog for å bli kvitt det… I snart fem år… Går bedre, da. Før begynte jeg å skjelve bare jeg så bilde av syltetøy. Nå klarer jeg å se på syltetøyet… Hvis det er plassert minst en meter fra meg, haha! Heh, har aldri møtt noen med samme fobi… Greit å vite at man er flere i samme båt, da…

    13. Jeg har fobi mot å ta på ispinner (i tre). Får frysninger i hele kroppen av å tenke på det. Når jeg spiser is på pinne må jeg alltid ha et tykt lag med papir rundt der man holder isen, får også frysninger om tennene kommer borti ispinnen. Ellers har jeg veldig lite med fobier

    14. Har mange! Jeg hater papiret som brukes i sånn typ Se og Hør! Klarer ikke å ta i hverken det eller i aviser 🙈

    15. Min fobi er oppvaskmaskinen og fat, kniver, gaffler som er skitne. Takler ikke lukten av mat som har stivnet inn, sure kluter som ligger der og oppvaskbørster med mat på. Jeg må vaske hendene mellom hver ting og tørke dem om hendene mine blir våte. Klutene blir byttet ut hver dag og børstene vaskes ofte i oppvaskmaskinen, før oppvaskmaskinen blir renset.

    16. Jeg har forbi mot ballonger. Jeg hater når de sprekker, men bare å se på dem gir meg frysninger og jeg blir helt kvalm! I hvert fall hvis noen gnir to ballonger mot hverandre!

    17. jeg har fobi mot lyset som er i bassengene, det er en så idiotisk fobi at jeg selv syns det er latterlig! Men likevel er jeg like redd hver gang jeg ser et på et bilde eller i virkeligheten, for ikke å nevne om jeg kommer nært et i et basseng.. 😂

    18. jeg har faktisk fobi mot oppkast, emetofobi. Har hatt denne fobien siden jeg var 7-8 år, altså over halve livet mitt. Har heller ikke kastet opp siden jeg fikk fobien, og får astmaanfall hvis jeg tror jeg kommer til å spy. Hvis noen spyr må jeg reise meg og gå, mens jeg holder for ørene og snakker med meg selv for å stenge ut lyden av at noen spyr…

    19. Å sitte fast. Får helt panikk om jeg har problemer med å få opp glidelåsen på en jakke, et smykke som jeg ikke får opp låsen på, en genser som setter seg fast når man skal dra den over hode eller om noen fysisk holder meg fast.

    20. Strømpebukser. Bruker jo det i ny og ne, men TAKLER IKKE tankten på å dra den av meg.. Det og sokker. Skal jeg ta av meg sokkene må jeg liksom ta den AV meg og ikke dra den av foten. Blir kvalm av tanken og hater når andre gjør det…:(

    21. Jeg hater når folk går og skraper føttene mot guv matten fordi jeg får frysninger av å høre lyden, pluss at det er ekkelt og ta borti, men når jeg er på hytten samme med familien min er det verst og jeg kjefter på broren og moren min hele tiden

    22. Kommer ikke på så mange akkurat nå, men kom på noen. Ting som NESTEN er tomme.. f.eks om jeg skal ha på ketchup også er den nesten tom, og jeg å styre for å få det ut..det stresser meg. Samme med juice, potetgull eller noe.. jeg får hetta når ting nesten er tomt, lol.. Og å ha lite plass, f-eks når jeg skal spise, og bordet er rotete. Da må jeg skyve alt til den andre enden, for jeg føler meg så innestengt når det er mye ting på bordet.

    23. Haha dette var morsomt å lese, selv om det sikkert ikke er så gøy. Bare godt å føle at man ikke er alene 🙂 Jeg takler ikke kjæresten sine knær, de knirker veldig og det er så sykt ekkelt. Kan også føle/høre knirking i andre kroppsdeler hos mennesker, klarer f.eks. ikke å holde folk i hendene hvis de knirker. Ingen andre som merker knirkingen, aner ikke hva som er galt med meg.. haha! 😛 Ellers hadde jeg fobi mot håndledd hele oppveksten. Kunne ikke se på baksiden av håndleddene til folk uten å bli stresset og dårlig. Og så er jeg av typen som alltid retter på skjeve bilder, blir gaaal hvis ikke ting er rette og symmetriske. Men det er kanskje mer perfeksjonisme enn en fobi? Hehe.

    24. – Å dra av tykke hansker (typ guttehansker/slalomhansker) med tennene……..
      – Når andre enn meg pusser tennene sine. Når jeg hører lyden av en tannbørste mot tennene, gråter gåsehuden min av sorg. Spiller ingen rolle om det er på TV eller om det er en i samme rom som meg.
      – Å vaske opp slike siler av “metall”/stål eller hva det er.. Måten oppvaskbørsten setter seg fast i de små hullene på og lager den ekleste lyden… Uæh!

    25. Det samme med de tomme dorullene, de er helt forferdelig stygge å ekkle.jeg er også redd for hull og fugler spesielt måker, men det som er værst er når noen has helt jævlige øyenbryn!!

    26. Jeg har fobi for ting som liksom setter seg fast i ganen. Smør, majones, remulade, dressinger, smøreost, osv.. Rot hater jeg, har rydedilla, t.o.m hos andre 🙂 Folk som sitter med tannpirkere og tar tann for tann uten å holde en hånd for munnen. Glass det lukter oppvaskmaskin av. Mye mer jeg kunne nevne, men gir meg nå.

    27. Har en fobi mot tørre hender og føtter. Det ødelegger humøret mitt noe skikkelig om jeg har tørre hender eller føtter. Er bare irritert og sur. Kan ikke ta på noen ting fordi det er så ekkelt. Hater virkelig når noen har tørre hender og de tar på noe også så jeg hører en lyd. F.esk stryker på buksen sin eller noe æææ hater det. Når jeg ser noen med tørre hender blir jeg helt stressa. Må nesten be dem om å ta på håndkrem.

    28. Vet ikke om det kan kalles fobi, men er sykt redd for at heiser skal sette seg fast. Som liten tok jeg alltid trapp, uansett om det var 20 etasjer.. Klarer heldigvis å ta heis nå, men er like redd. Var i en heis sammen med to andre SOM STOPPA, og jeg fikk panikk, la meg ned på gulvet og ropte at vi hadde for lite oksygen! Var passe flaut da den begynte å gå igjen etter 30 sekunder..

    29. Jeg har en rar fobi mot sommerfugler, haha. Suns de er fine å se på og alt det der, men jeg takler bare ikke å være være nær dem.
      I tillegg er jeg en perfeksjonist og må gjøre likt på alt sammen, så hvis jeg dunker høyre tåa uten vilje, må jeg dunke litt i venstre tåa med vilje bare for å få det likt på begge sider.

    30. Som nevnt ovenfor her har jeg også fobi mot tre-ispinner. Går fint å holde i de, men når jeg uheldigvis biter i de eller kommer borti med tungen får jeg frysninger, og brekker meg nesten. Derfor spiser jeg som regel is med plastikkpinner (finnes ikke for mange av de) eller is fra boks. Dessuten har jeg helt angst (kanskje ikke helt rett ord, men er verre enn en fobi) for noen stoff, spesielt fløyel. Sånne stoff som er glatte på den ene siden, men når en drar hånden over blir de “rufsete”. Klarer ikke å tå på det selv, men klarer heller ikke synet eller lyden av at andre gjør det. Dette gjelder sofaer, pynteputer og klær m.m. Får frysninger og blir rett og slett dårlig.

    31. Hahahha morsomt innlegg😂
      Klarer ikke å tygge saft is, takler ikke insekter, mørke rom eller høyde 🙈

    32. haha papir, du topper!!
      jeg har en stor forbi, å det er mor kluter. ja, brukte kluter. jeg blir helt skjelven og får anfall av brukte oppvask kluter. jeg vasker kjøkkenet og resten av huset, men med en gang jeg har brukt den måå jeg kaste den! klarer ikke engang å sette det i vaskemaskina. Får så angst, blir redd og ekkel følelse over hele meg. Så hver gang jeg går på kjøkkenet å ser kluter henge over vasken, hiver jeg det. har prøvd å jobbe med meg selv på dette men går ikke! å svarte sokker, ser jeg folk med svarte sokker klarer jeg ikke prate til de og finner dem irritable, får kløe over hele kroppen så ekkelt er det! uansett hvem det er, får jeg besøk og ser dem har svarte sokker, tar jeg frem hvitt par jeg har å gir dem dem. ingen får gå med svarte sokker i mitt hus. haha vi er noen sære vesener alle sammen. ingen er bedre

    33. Har forbi mot insekter og isopor. Syns isopor er ekkelt og lager ekkel lyd.. Får frysninger av det.. Hat forbi mot gammel mat og..

    34. Jeg har forbi mot andre sine navlepiercinger, hahah. Bare tanken på at folk har et lite hull der friker meg totalt ut, og er livredd for å ta på en. Våte svamper er også en ting jeg ikke klarer, spesielt når noen klemmer ut vannet. Vær gang jeg tar på en våt svamp eller bare tenker på de, så får jeg gåsehud over hele kroppen.

    35. Har fobi mot edderkopper. Altså ikke bare redd edderkopper, slik som det virker som de fleste er, men har fobien liksom. Begynner å grine hvis det er en edderkopp for nærme meg, eller hvis noen holder en edderkopp og kommer mot meg. Dette har dessverre skjedd et par ganger, haha..
      Jeg må også vaske hendene en million ganger om dagen, men dette er vel ikke egentlig en fobi. Får bare helt noia når det er “for lenge siden” jeg vasket hendene. Bruker også såpe 2-3 ganger hver gang jeg vasker de, de mååå være helt rene. Å være russ på Tryvann var med andre ord et lite mareritt for meg hver gang jeg skulle på do, i og med at det ikke er vask der haha. Klarer heller ikke ta på offentlige dørhåndtak eller sånne springkraner eller noe sånt fordi det blir for “urenslig” haha. Dette tror jeg kanskje er en fobi? Jeg må i alle fall bruke papir eller genseren jeg har på meg for å ta i dørhåndtak, greier ikke å ta på de med bare hendene hahah. Æsj

    36. Haater lyden av noe som skjærer i Macen min. F.eks hvis noen tar en tallerk eller et glass på Macen deres også dytter på det får jeg helt hetta!! Lyder slik som det er sååå ekle og jeg får helt syke frysninger. Et annet eksempel er hvis noen skrapet en linjal på en pult, æææ.
      Noe annet er hvis jeg ser noen bite i et håndkle… Bare tanken av det er nok for meg til å få frysninger uff.
      Noe annet er når ting skraper på tennene… For eksempel hvis du spiser også skjærer gaffelen i tennene eller kommer borti ÆSJ det er såå ekkelt haha
      Meste av eksemplene jeg sa skjer jo nesten aldri men jeg holder stadig på å forestille meg dem?? Eller de dukker bare helt tilfeldig opp i hodet mitt så får jeg frysninger haha.

    37. Hahah, virker som om dine fobier er veldig papirrelaterte?
      Jeg har fobi mot brystvorter, å herregud! Jeg klarer ikke å se på mine egne engang, går OK i speilet men ikke direkte. Og jeg klarer heller ikke å se på andres, de små prikkene rundt brystvorter, og den store ekle vorta, jeg blir sååå kvalm. Liker heller ikke at noen rører de og jeg prøver å unngå å røre mine selv. Og tanken på amming!! Det er helt grusomt!!

    38. Jeg takler ikke den knirkelyden som kommer når man drar ut en skuff i et fryseskap eller løfter en kurv fra en fryseboks. Grøss, jeg får en så ubehagelig følelse!

    39. Edderkopper. Holder ofte på å besvime hvis jeg ser en inne (ute er ikke like ille), og klarer ikke la vær å skrike hvis den begynner å bevege på seg. Det er helt forferdelig, for de er jo overalt.

    40. Jeg har heeeelt angst for tyggiser! Ser jeg noen fikle med tyggisen rundt fingeren…. Huff! Da får jeg frysninger, gåse hud, begynner å skjelve, og så MÅ jeg gå å vaske henda. Og hvis noen skal kaste tyggisen sin, og de tar i den! Ææææ! Og det samme gjelder med mine tyggiser også, klarer heller ikke de!
      Har også helt angst for “skolebakterier”…. Med en gang jeg kommer hjem fra skola så hiver jeg av meg sokka, for de har jeg brukt på skola… Og jeg vil jo ikke ha “skolebakterier” i senga mi eller noe sånt… He, he!
      Klarer heller ikke av andres tannbørster, det går bare ikke!
      OG, når det er smuler på gulvet, og jeg går barbeint!!! Jeg klarer det ikke! Hvis jeg merker at jeg tråkker på en smule, må jeg finne fram støvsugern, uansett hvor mye klokka er…!
      Huff asså…

    41. Min værste fobi er bobler/kuler tett sammens, jeg HATER DET og takler ikke å se på det! Skulle spise bobler-sjokoladen , men fikk helt noya så måtte få noen til å dele den opp for meg! Og da jeg var barn og tegneseriefigurer ble stukket av veps og fikk flere kuler måtte jeg se på noe annet! Annen historie er da jeg skulle kjøre på en grusveiei hvor det var masse hull tettitett, dette gjorde meg kvalm haha

    42. Har fobi mot små hull, og tenner.. Satt å leste om visdomsjeksler for et år siden, og så bilder av tenner og sånt og brakk meg for det var så ekkelt. Går fint å se tenner til vanlig, men tanken på hvordan tennene ligger før de kommer ut gjør meg kvalm…

    43. Har en sykelig angst for klovner (coulrofobi). Det er så gale at jeg ikke engang tør å oppsøke psykolog for å få hjelp med å mestre frykten. Det hender jeg får anfall bare ved å tenke på de (det skjer dessverre litt for ofte). Jeg går ikke på sirkus (ikke at jeg ville gjort det, da jeg er imot det), ei heller på tivoli. Hvis det er noe stort som skjer i byen, blir jeg heller hjemme i frykt for at jeg skal treffe på en klovn. Det er veldig hemmende, egentlig. Men det aller verste med denne fobien er at folk flest ikke forstår hvor alvorlig den er, og hvor redd jeg blir når de spøker med det. Uff…

    44. interessat at dine tre største fobier har noe med papir å gjøre
      Du burde kanskje snakke om det med noen
      Det er sikkert en grunn for det

    45. Jeg syns det er utrolig ekkelt å tygge på saft-is. Det er umulig. Pluss når man drar ut skuffen fra fryseren. Den lyden skjærer i ørene. Jeg takler virkelig ikke smatting fra folk som sover, heller ikke smatting osv når folk spiser. Har fobi mot møll, syns de er så sykt ekle. Eller sånne type microstoff kluter som er tørre og “sitter fast” i fingrene.. Æsj!! Nei huff nå må jeg slutte å snakke om sånne ting får vondt inni meg! :p

    46. ÅÅÅH, feel you! Jeg har en meget spesiell fobi selv, som jeg kan le av og tenke på som idiotisk om jeg har det på avstand, men blir panisk og livredd om jeg har det i nærheten av meg; nemlig viskelær! Ååh, hvis noen gir meg et viskelær begynner jeg faktisk å hyperventilere, gråte og få panikkanfall. Dette var på sist verste på videregående, da mine venner syns det var kjempegøy å kaste viskelær på meg. Det var helt jævlig, og jeg skulkte skolen mye på grunn av det

    47. Jeg tror også jeg har en slags mild klaustrofobi. Hver gang jeg og kjæresten lekesloss og kiler hverandre blir jeg ofte holdt fast i armer og ben, noe som gjør at jeg får helt panikk fordi jeg ikke kommer meg noe sted. Hvis jeg ikke klarer å komme meg noe sted får jeg helt panikk og begynner å grine og der er så ekkelt! Har også alltid vært veldig mørkredd. Jeg klarer f.eks ikke å sove i er helt mørkt rom, da må i hvertfall lyset stå på til jeg har sovnet.
      Veldig gøy innlegg å lese:)

    48. JEG HAR FOBI MOT DUMME MENNESKER SOM TROR AT ALT MAN IKKE LIKER EN JÆVLA FOBI? Greit, du takler ikke ditt og datt, det er fortsatt ikke en FOBI.

    49. Det er en hel del her som bør lære seg hva en fobi er. En fobi er en dødsangst, ikke noe du kun synes er ekkelt eller ikke takler (som ispinner av tre eller følelsen av papir mellom fingrene). Jeg har fobi mot reptiler, og da spesielt slanger. Jeg klarer ikke å se dem på tv eller på bilder engang uten at jeg får helt vondt i kroppen.
      Er en stor forskjell på tvangstanker og fobier…

    50. Du som har klovnefobi, skjønner virkelig hva du mener! Folk forstår virkelig ikke hvor grusomt det egentlig er. Folk prøver å tulle med meg også, syns det wr kjempe morsomt at jeg hater klovner. De skulle bare visst :p

    51. haha, sinnsykt morsomt å lese om alle fobiene deres her 😀
      Og forresten så googelt jeg fobi. Det er frykt for noe som i realiteten utgjør liten eller ingen fare. Det må altså ikke bety dødsangst, slik som noen mener.

    52. Dette er ikke fobier, dette er bullshit. Får du dødsangst i møte med disse tingene? Dette var bare et helt latterlig innlegg.

    53. Slanger og orm. Tør ikke gå i skog og områder med høyt gress. Har dem bestandig i hodet, selv på veier

    54. Jeg har nesten samme forbi som deg (ark), men jeg klarer å ta på dem, bare ikke neglene mine kommer borti :-S
      Negler mot papiret… Usj! Får serr frysninger bare av å tenke på det :-S

    55. Haha! Så merkelige fobier!
      Jeg har ei venninne som også har forbi mot papir, aviser osv.. SPESIELT bløtt papir. Så du er ikke alene ihvertfall. KLEM

    56. Har fobi mot små hull som sitter tett sammen (trypofobi – ja, det er en reell fobi!). Aner ikke hvorfor, det er jo helt irrasjonelt, men det er jo de fleste fobier. Er også sykt redd for å miste ting fra høyder – spesielt mobil og andre ting som kan knuse. Selv om jeg holder det godt fast, ser jeg alltid for meg at jeg skal miste det og blir helt dårlig av tanken.
      Derimot elsker jeg lyden av at andre skriver på tastatur! Haha, vet ikke om det er veldig unormalt, men jeg synes det er utrolig behagelig å høre på at andre skriver på tastatur…

    57. Jeg har agorafobi(sosial angst) og mild klaustrofobi. Edderkoppfobi er noe jeg har,men det er ganske vanlig. Jeg har også mild bakteriefobi. Vasker hendene veldig ofte om dagen. Jeg sier mild fordi den er ikke så stor som de aller verste. Jeg har også fobi av og spy. Noe jeg hater så intenst.
      Bra innlegg Sophie 🙂

    58. Hahah mora mi har fobi mot knapper som har hull i seg, ser/tar hun på en så brekker hun seg til hun spyr.. Dette trodde hun var helt normalt fram til hun var 20år…

    59. Kan du ikke pliiiiiiiz skrive et innlegg om prossessen din for å bli så brun som du har blitt? du er en av de aller lyseste hudtypene og det må da ha vært et parr solsesonger hvor du slet veldig eller ble skikkelig brent før du begynte å få litt farge? synes det er merkelig at du har fått til å bli så brun siden du har fregner osv ?
      Har ganske lik hud som deg og har så lyst til å bli skikkelig brun 🙂
      Har du prøvd så hudtest som viser hvordan huden din kommer til å se ut om noen år og hvor skadet den egentlig er nå? hadde vært morsomt å se om den er så skadet eller ikke 🙂
      Håper du kan gidde å skrive et innlegg… 🙂

    60. Jeg takler ikke gå barbeint i svømmehallerbadeland offentlige steder som dusjer ,garderober og lingnene.. Åh får heilt frysninger bare tenke på det, er så mange folk med fotsopp og div, det er det enste som står i hode mitt så det vil si jeg er sjelden på disse plassene, vis jeg er nødt går jeg heller med sokkerh sandaler Hehe ..

    61. – Har mild trypofobi, altså fobi mot mønster med sirkelformer som f.eks svamper, sluker og sånt. Har derfor fobi mot hudormer og kviseutbrudd også, synes bare det er utrolig forstyrrende å se på, får frysninger og har hatt mareritt om sluker og vorteutbrudd /:
      – Aner ikke hvor jeg har fått denne “ideen” fra, men tanken på å skrape neglene eller en saks langs autoværnet gjør meg dårlig. Heldigvis er ikkke det noe jeg trenger bekymre meg så mye over å måtte oppleve haha!
      – Takler ikke at folk biter, tygger eller sutter på klær og tøy… Skjønner ikke hvordan folk kan tygge på genser-snorer, genser-ermer eller dra av seg hansker med tennene, så det måtte kjæresten min slutte med når han ble sammen med meg haha (‘:
      Morsomt å lese alt hva folk ikke takler, veldig merkelig at vi har så mye i mot ting som ikke er farlige på noe slags vis.

    62. tryphophobia her også! fobi mot små hull som sitter sammen, eller er i nærheten av hverandre. har lest at det er sykt vanlig, og ser fler skriver det her også. det fines i alle verdensdeler og derfor ikke kulturelt, men noe som kjer i hjernen når man ser små hull ved siden av hverandre. søk det opp! 🙂

    63. Har fobi mot gaffler som skraper mot tenner, noe av det aller verste jeg vet om. Den lyden, får vondt bare jeg tenker og skriver det…

    64. Vet ikke om det er en fobi.. men jeg takler ikke tynnstrømpebukser. Blir kvalm og får frysninger når jeg tar i dem og må jeg bruke dem til nød så slår jeg den som rører bena mine:p

    65. Syns forbi blir litt misbrukt her.Tviler på at alle her reagerer med en sykelig frykt av de tingene som er nevnt over her. Greit man kan syntes ting er ekle å ubehagelige å ikke vill være i nærheten av det men er ikke en forbi fordet :p f.eks jeg kan jo si jeg har edderkopp forbi men jeg føler ikke en sykelig frykt å begynner å skjelve og grine når jeg ser en å det er fordi jeg bare syns de er ekle å ikke kan fordra dem thats it

    66. jeg har forbi mot veps og homler. Ser jeg det gjemmer jeg ansiktet i hendene, skriker og noen ganger løper jeg unna. Det har akkurat kommet en inn så jeg løp på do og nå sitter jeg på gulvet her med lukket dør. Helt forferdelig! Skulle ønske jeg ikke var så redd for det.. Har aldri blitt stukket/brent. Bare tåler det ikke. Fikk alltid beskjed før om at de stikker når jeg reagerer som jeg gjør men det har ikke skjedd enda. Er bare så redd! Hørt at det er så utrolig vondt…

    67. takler ikke rot i det hele tatt. noen ganger må jeg flytte alle tingene rundt meg på andre siden av rommet, fordi det irriterer meg. men det er bare på stua, på rommet mitt kan det være så rotete som helst.
      da jeg var liten var jeg livredd for traktorer. eller, jeg kunne sitte i dem og slik, men når jeg så ‘ansiktet’ måtte jeg løpe forbi fordi jeg fikk panikk. herregud ):
      må også ha vinduet åpent på rommet mitt og ikke minst døra, som også skal være åpen. er også noe jeg ikke husker hva heter som jeg får helt panikk når jeg tar på. ispinner eller noe. ugh

    68. Jeg har fobi mot klokker. Sånne til å ha på armen altså. Det er det ekleste som finnes i hele verden, og kommer ALDRI til å gå med en eller ha en kjæreste som bruker klokke. Blir helt dårlig av tanken. De verste er store gullklokker som dingler opp og ned på armen. Æææsj!

    69. Hei jeg har noen litt rare fobier selv.
      1. Jeg drikker ALDRI opp drikke. Dt ligger alltid igjen en slurk i bunnen av glasset fordi jeg tror det som ligger nederst smaker annerledes enn det som er over det (?!)
      2. Jeg hæler ikke tanken på løse kneskåler. Hvis du holder i kneet ditt så kan du ”vugge” kneskålen fram og tilbake. Jeg ser alltid for meg at når folk tar på kneskålene skal de være uheldig å rive den av. Så utrolig ekkel følelse…
      3. Jeg HÆLER ikke knekkelyder, skrapelyder eller noe lignende.. Hvis du går på et sementgulv med en liten stein underskoen, så hører du den lyden av stein som skrapes mot sementgulv. Jeg klarer ikke negler mot tavle. Det er så vidt jeg tåler kritt mot tavle. Fysj, sitter med frysninger av bare tanken på det der :((
      4. Edderkopper. Jeg er ikke redd for dem. Men tanken på hvordan de ser ut gjør meg DEKAØFMAØNFDFHSFSOL. Uansett størrelse. jeg har bokstaveligtalt aldri tatt en edderkopp med papir. Jeg klarer det ikke D:
      Klem :3

    70. Når andre pusser tennene, nyser, hoster eller smatter mye, haha! HATER det!!!!! Får fysisk vondt av å høre på det! Dette er typiske fobier for de som er høysensitive, noe jeg selv er:P

    71. Endelig noen med samme papir fobi som meg!! Bare tanken om noen som bøyer et papir og stryker henover med fingrene, får meg til å revurdere livet. Og det eneste som er verre enn papir, er AVISER! Lyden av aviser, lukten av aviser og synet av aviser. Når jeg satt på flyet fra Thailand her om dagen, og personen ved siden av meg dro opp en avis, var jeg sikker på at jeg sakte skulle bli kvalt av den tørre lukten. Haha 😀

    72. Hmm, det var noen snodige fobier du hadde tatt med i det innlegget her ja. Min verste og eneste fobi må vel være edderkopper og tarantellaer (skrev sikkert tarantellaer feil, men jeg kommer aldri til å søke det opp uansett).
      Altså når jeg skriver dette mener jeg at jeg ikke er redd fordi noen av dem kan være farlige, men tvert imot er det bare måten de ser ut! Noen skapninger er så ufattelig stygge at jeg ikke klarer å se på dem uten å begynne å hulke. Hvis jeg hadde sett en tarantella som hadde gått løst eller i bur, haadde jeg vel fått så heftig sjokk at jeg hadde kollapset, eller besvimt eller noe! Og det som gjør alt enda verre er at familien min ikke skjønner hvor mye jeg avskyr dem, så de kjøpte en STOR plastikk tarantella for å skremme meg med den. Det som da skjedde var at jeg rett å slett hylte alt jeg greide før jeg så rømte i skogen mens regnet bøttet ned. Jeg ble der i rundt to timer!! Alt for å slippe dem. Det er absolutt verst når de beveger seg, og spinner eller en eller annen bevegelse. ALT kan få meg til å frike ut!

    73. Jeg er redd for fluer, tynne gamle mennesker, spise/drikke gammel mat, å bli superovervektig (seriøst, har mareritt om det… å ikke kunne gå på do selv, bli fratatt førerkort ol på grunn av at jeg er så tjukk), at andre skal høre meg puste.

    74. Kan du skrive et innlegg om tvangstanker også? Jeg for eksempel er helt nødt til å blunke på et spesielt punkt hver gang jeg kjører forbi lyktestolper, reflekspinner osv.. Syns sånne innlegg som dette er kjempegøy!

    75. I feel the same 🙂
      come visit my blog
      i am Aaron, a 21 year old Italian of Ivorian origin who moved to Oslo in september 2014 to realize my dream of becoming a professional pop singer, come follow my journey 🙂
      http://www.betterbeahit.com

    76. Dette er kanskje ikke en fobi, men jeg får litt mini-klaustrofobi av å gå med høyhalsede gensere 🙁 Uææh!
      Og tyggiser som er brukt.. Spesielt når de er under bord og stoler >.< Og sist men ikke minst: ting av microfiber. Hyl!!

    77. Tror de fleste som har lest bloggen din lenge vet om ark fobien din hahah
      Men hva med sånn f.eks jeg ga deg jo en konvolutt på Selena Gomez konserten, var det ekkelt å holde i den også og du gjorde det bare for å være hyggelig liksom, eller er det greit så lenge det ikke er vanlig A4 ark liksom?
      Jeg har en fobi for prikker hahah omg æsj og hvertfall hvis de går innover hvis du skjønner eks. Nærbilder av jordbær osv

    78. Jeg har fobi mot varmluftsballonger og fallskjermer/paraglidere. Hver gang jeg ser det får jeg frysniner og begynner å skjelve. Skikkelig ekkelt. Og hvis jeg står ved siden av en syns jeg det er drit skummelt og jeg tørr ikke å ta på den.

    79. Synes tøydukker,eks. Muppets. Er helt forferdelige, blir helt nervøs av det, og samme med smatte lyder, og irriterende musikk, får meg helt seriøst nesten til å gråte.

    80. Hahaha er det mulig og være så søt og rar 😂 Nå ler jeg høyt for meg selv her. Ser for meg blikket ditt da de prøvde å gi deg kvitteringa 😂 Tar du aldri i mot kvitteringer når du handler klær osv da?

    81. Edderkopper, slanger o.l. Hele kroppen min knekker sammen dersom jeg ser det, både på tv og i virkeligheten. Blir fysisk dårlig. UGH.
      En annen ting, som er en tvangstanke MEN som jeg synes er helt forferdelig rart, er at jeg må gjøre ting likt på begge sider. F.eks. om jeg sitter med fjernkontrollen i hånda og stryker på en av sidene av kontrollen (uten at jeg tenker over det), så må jeg gjøre det på motsatt side også. Ofte klarer jeg ikke å stoppe og gjør det flere ganger. Hater det.

    82. Det er utrolig mange her som skriver ting de ikke LIKER (altså preferanser). Mange har nok ikke forstått hva fobi betyr, hehe!

    83. Det mange forklarer her er vell avsky, ikke fobi. Jeg avskyr å ta i ting som er laga av tre, ikke vanlig glatt tre som parkett, men hvis det f.eks er en tresleiv, eller en vaskekost laga av tre. Får frysninger å blir bare kvalm av tanken på det, Huff! Jeg har derimot klautrofobi, dette kan ikke sammenlignes med min avsky mot treverk. Får jeg klaustrofobi kan jeg begynne å skrike, hyle, slå rundt meg. Angst, rett og slett.

    84. Min er blod, sprøyter og tanken på hvordan menneskekroppen fungerer. :(( Blir bare verre og verre med årene.

    85. Hahah, der knakk jeg litt sammen! Det der var faktisk søtt og morsomt på en gang! Mine fobier er slanger og ederkopper, ikke så unormalt altså:) Ha en fin kveld videre!

    86. Eurotophobia. Det er skikkelig flaut, men ja.. Jeg har en fobi for min egen/andres vagina. Nei, jeg syns ikke bare det er ekkelt- jeg kan ikke se på et bilde av en engang uten å bli svimmel og dårlig. På skolen måtte vi se en film det de fokuserte på det kvinnelige kjønnsorgan, og jeg holdt på å besvime og kunne ikke se den ferdig. xD jeg har heller aldri mastrubert (er 19) fordi tanken gjør meg dårlig. Jeg HATER det, og vet ikke om noen andre som har fobi mot dette.. det er faktisk et stort hinder i hverdagen der mye fokus er på sex osv (jeg er aseksuell). Helvette dette hørest dumt ut, og jeg er flau over å ha fobi mot noe så naturlig som dette.

    87. Bomull! Jag hatar alt av bomull og klarar ikke at ta i det. Versta er vis noen sætter naglarna i bomull og det blir et ekkelt lyd. Får frysningar av tanken.

    88. Jeg får angst av å være i nærheten av frysere. Hvis noen åpner fryseren går jeg langt vekk. Når jeg må ha noe ut av fryserene må andre ta ut for meg. Hvis jeg er alene er jeg nødt til å ta hendene mine inne i genseren min å pakke dem inn. Jeg er liiivredd for å få sånn fryser is greier på hendene. Når jeg står i nærheten av en fryser, så føler jeg fysisk at jeg har is inni neglene å jeg blir helt dårlig av det! >.< En annen fobi jeg har hatt helt siden jeg var 3 år er små hull og prikker. Husker så sinnsykt godt den dagen fobien min kom. Jeg ødela et ark, tok en blyant å stakk den gjennom papir flere ganger. Det klikka helt for meg, så jeg kastet meg ned på gulvet og begynte å rulle rundt mens jeg dro meg selv i håret! HAHA.. Små hull får jeg seriøst panikk av. Hvis noen løper bak meg får jeg latterkrampe og begynner å gråte, også klarer jeg ikke løpe mer så jeg stivner helt. Jeg ler når jeg er livredd. Hadde det faktisk vært noen farlige som løp bak meg hadde det ikke vært vanskelig å fange meg, det er litt scary å tenke på! Jeg tror alltid at noen skal drepe meg, så jeg overgir meg tydligvis. Hvis jeg tenker på vann (altså der man bader) så kan jeg få angstannfall og begynne å gråte. Jeg tror jeg kommer til å bli drept av sjødyr. Det tragiske er at bading er det beste jeg vet, men etter at jeg så en ål etter at jeg hadde kommet opp til en brygge jeg nettopp hoppet fra, så var det en knapp i hodet mitt som streika. Husker jeg lå i sengen min og tenkte på hvaler og haier, så begynte jeg å riste å skrike. Gråt som bare det. Helt syk fobi.

    89. MÅSER!! Hater de intenst, å løper omentrent en halv mil hver gang jeg får øye på en. De er store, ekle, stygge og ekstremt sint. Hvertfall de fleste jeg har møtt på. Måtte ringe mamma en gang jeg trodde en måse skulle ta livet av meg. Ikke gøy! Itilegg kan de plutselig finne på å drite deg i håret, på skulderen u name it. En måse dreit på meg da jeg satt på jobbintervju engang.. Makan! Nei der har du den gode grunnen til at jeg hater disse ekle skapningene!!

    90. Nei, nå må du søren meg slutte Sophie!!!!!!
      Jeg kjenner jeg blir så fly forbanna av disse innleggene om dine “psykiske lidelser”. Det du nevner over her, er ganske langt fra fobier. Ja, man kan ha en fobi mot mye rart, og ja det er variasjoner mtp. hvor kraftig fobien er, men det du skriver er sære ting man har for seg. Det er mye man ikke liker, synes er ubehagelig, gjerne ikke vil være i nærheten av osv., men det er ganske langt fra å være en fobi! Og det mange andre kommer med i kommentarfeltet her, er ting de er redd for. Det er en glidende overgang mellom redd og fobi, men ordet fobi blir brukt alt for mye.
      Igjen, du må slutte å misbruke diagnoser, både fobi og bipolar lidelse. Dette er fryktelig uansvarlig av deg, og det er et overtramp på de som faktisk har disse diagnosene. SLUTT!

    91. Sidonglobophobia, fobien mot bomull. Jeg klarer helt fint å ta i bomullpads, men med en gang jeg får øye på en bomullsball får jeg helt panikk

    92. Har ekstrem fobi mot oppkast og kvalme. fks. så stresser jeg den første timen på kino fordi jeg er redd for at noen i salen skal bli syke.
      Jeg er også livredd for slanger/orm, jeg bor på vestlandet og der det kryr av huggorm. Kan alså bare gå i skogen/på fjellet når det er vinter.

    93. Har forbi mot sånne merkelapper inni tøyet. Måten de kjennes.
      Har og forbi mot å ta på min egne negler.kunne aaaldri skrapt av neglelapp. får fnatt av tanken.

    94. Haha, kjenner til rare fobier. Jeg takler ikke isopor, og da ikke bare lyden. Tanken på å ta på isopor gjør meg fysisk kvalm. Å ta ut elektroniske varer fra esker med isopor klarer jeg bare ikke, må ha hjelp av andre.
      Jeg takler heller ikke når noen tar meg på halsen/nakken. Får puseproblemer og begynner å hyperventilere. Ganske lite gøy når man har jobbet med barn1

    95. har fobi mot tørre svamper mot tavla og hele svampen egentlig. bli skitten på hendene, vasker de veldig ofte.
      hvis noe står feil vei eller opp ned så må jeg bare rette på det.
      Hater oppvask tuer, bruker heller vanlig papir til og vaske bord.
      Har veldig mange mn kommer ikke på noen nå

    96. Oppkast/kvalme og turbhalere (astmamedisin) har astma selv men unngår for alt i verden å ta medisinen! Og jo, forbi mot å ta meg selv på håndleddene, får fysisk vondt i håndleddene lenge etterpå hvis jeg først er borti håndleddene.. Tror noe er gale med meg 😂

    97. Jeg MÅ!!! ha dyna over øret når jeg skal sove. Får helt fnatt hvis jeg ikke kan det – og da står jeg heller opp enn å prøve å sove fordi det ikke går.. Har klaustrofobi – ganske vanlig.:)

    98. Når læreren skal tørke tavla, men glemmer en liiiiten flekk/prikk. Det klikker helt seriøst for meg, og enten ber jeg han om å tørke vekk den også, ellers springer jeg rett og slett opp å gjør det selv.

    99. Takler ikke hvis dyna er “feil” vei, kjenner igjen alle sidene av dyna mi og hvis den er feil får jeg ikke sove hele natten hahaha
      Og blod…. Klarer ikke se på det, ta på det eller kjenne lukten av det omg
      Gravide damer. (Slå den du) Forbinder alt ekkelt med hva som er i magen eww

    100. Er mer en perfeksjonist.. Alt MÅ ligge perfekt før jeg legger meg eller går ut av et rom.. Når jeg er ferdig å vaske hendene, MÅ håndtaket ligge beint mot meg..
      Jeg sier alltid ting i hodet mitt etter jeg har sagt det høyt.. Altså først sier jeg noe, så sier jeg det en gang til inni meg. Rart

    101. Jeg har forbi for dusjforheng og sånne tredukker(hvor munnen kan skyves opp og ned). Når jeg er på hotell så MÅ jeg ha glassdusj hvis ikke får jeg helt panikk. Og disse tredukkene er bare helt ekle, bare og se på de gir meg frysninger! Føler at de ser hvor jeg er og følger etter meg. Haha, ja syke forbier men overlever :’)

    102. Har en intens fobi mot satelitt bilder/kart, og da spesielt google earth. Dette har også spredt seg til at jeg ikke takler zoom når det kommer til å se noe ovenifra. Begynner å gråte, og blir helt hysterisk, hahaha

    103. Jeg har fobi mot bomull i munnen, hehhe, føles teit ut,men jeg tåler det ikke. Har fått det av det fra å være hos tannlegen der man av og til må ha bomull i munnen, blir helt kvalm av å tenke på det

    104. Trypophobia… Hull i mønster i huden. Og edderkopper. Jeg får chills av begge deler. Du kan søk opp Trypophobia.

    105. Hhahah dine fobier får meg til å tenke på mamma sin fobi.
      Hun er nemlig livredd for ispinner, hahahha, hun hater dem og klarer ikke å ta på dem og blir sint på meg om jeg drar en ispinne mellom tennene mine.
      Ellers har jeg selv ingen sprøe eller uvanlige fobier, men har ekstrem sprøyteskrekk, spyr, gråter og besvimer osv, men det er vel mange som er slik.

    106. Hei, jeg har fobi mot mat. Jeg er redd for mat, blir kkvalm av mat, holder på å svime av når jeg lukter på mmat, og må tvinge i meg mat som ikke lukter så mye og som ser enkelt ut. Jeg kan for eks ikke spise gulost med agurk eller paprika på, det blir for mye. Jeg har ett utrolig dårlig forhold til mat, og lukter og jeg er ikke gravid! Dette fører jo til at jeg er underernært og konstant svimmel og kvalm, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har vært hos legen på oppfølging og hun trodde jeg hadde magesår, men det har jeg ikke. De finner ikke noenting så de sier at jeg har en spiseforstyrrelse. Det er jeg uenig i, da jeg ønsker mer enn alt å legge på meg å spise, men kvalmen og lukten lar meg ikke gjøre det.
      Ellers sliter jeg veldig med tanker, det tar knekken på meg da jeg er alt for sympatisk og empatisk av meg. Jeg gir og gjør alt for alle som trenger det. Jeg blir lei meg hvis en ukjent er lei seg, og jeg føler liksom det andre føler. Min største glede er å se at andre er lykkelig. Jeg får ikke sove når jeg vet at Olga på 78år føler seg ensom… Disse følelsene tar knekken på meg, spesielt da jeg jobber med mennesker som ikke har det så bra 🙁

    107. Fobi er kanskje ikke rett å bruke her (de med “”otdentlige” fobier som høydeskrekk osv ville kanskje blitt litt fornærmet av dette), men samtidig strekke ikke ordet irritasjonsmoment helt til heller. Jeg er ihvertfall redd for åpne trapper, altså de med mellomrom mellom trappetrinnene. Ser alltid for meg at noen står under trappen og tar tak i anklene mine, eller at jeg skal skli gjennom åpningen og falle ned mange etasjer (selv om jeg vet veldig godt at jeg ikke får plass mellom trinnene, haha). Det samme gjelder sånne rister på bakken som man går over, for ikke å snakke om plexiglass trappen på Urban på Karl Johan! Lag flere sånne innlegg, det er gøy og “lett” underholdning:)

    108. kanskje ikke akkurat fobier men, jeg klarer ikke å se på realityprogram når jeg spiser med mindre det er KUWTK, jeg må la volumet ende på 0 eller 5, altså 5,10,15 o.s.v., og når jeg har lagt meg til å sove, ligger jeg oftest med ryggen mot døra, og da må jeg alltid snu meg 3 ganger for å sjekke om det står noen der før jeg klarer å sovne:-)

    109. Haha, morsomt å lese om fobiene her 😂 er d mulig. Eneste jeg har “fobi” mot, er smatting. Må gå i et annet rom hvis noen spiser. Blir kvalm/sint 😂

    110. Det særeste jeg har forbi mot er bher med ekstremt mye push up. Kan ikke ta på de, syns det er det kvalmeste som finnes og blir fysisk kvalm av å ta på de… Eneste jeg har forbi mot også da 🙂

    111. Jeg har fobi mot metall. Smykker, ringer, armbånd osv. Smykker og lignende av gull er det verste. Jeg klarer verken se eller røre noen slags smykker. Ser jeg et smykke eller lignende blir jeg kvalm og hvis jeg i et tilfelle har blitt nødt til å ta i et, vasker jeg hendene flere ganger etterpå. Dette er en fobi jeg aldri har fortalt noen om, og jet har hatt denne fobien så lenge jeg kan huske.

    112. Har forbi mot metall, og spesielt smykker. Får panikk hvis en venninne spør meg om å holde øredobbene hennes. Det verste jeg vet er hvis det ligger en ring på kjøkkenbordet. Takler ikke nøkler veldig bra, det går greit med mine egne, men liker ikke å holde/se på andres. Foretrekker klær, vesker osv uten metall. Liker best
      bestikk med treskaft. Så at det var en annen som også hadde denne fobien, takk gud!

    113. Kanskje ikke en fobi, men jeg har helt syke tvangstanker om at hver gang det skjer noe eller jeg tenker noe dumt, så må jeg banke i bordet – sånn at det ikke skjer meg. Det MÅ skje uansett hvor jeg er, og det er ikke få ganger det hender i løpet av en dag. Har opparbeidet meg en god del rare blikk opp gjennom tidene, på offentlige steder.. Hahah

    114. Har nesten samme fobi som deg når det gjelder pocketbøker. Hvis jeg skal lese en pocketbok må jeg alltid ha fuktige fingre mot papiret fordi jeg takler ikke den tørrheta mellom fingrene og sidene. Sånn er det med toalettpapir ruller også, klarer ikke ta direkte på rullen, jeg må holde i det hullet med to hender. Klarer heller ikke ta for hardt på neglebånet på tommelen, er så ubehagelig, haha!

    115. Har fobi mot knær, spesielt mine egne.. Om noen tar på dem får jeg panikk og blir drit sur.
      Også edderkopper… Trenger ikke si mer xD
      Kylling og kalkun som ligger hele på bordet, som ikke er rensket. Klarer hverken se på det, eller røre det. Om det er filé, går d fint, men vil helst ikke røre det heller.
      Også har jeg fobi av is på pinne, klarer ikke tygge isen fordi jeg får en ekkel frysning i hele meg.
      Lange lange negler, eller hekse negler som jeg kaller det, blir jeg dårlig bare med tanken på xD

    116. Får helt fnatt når folk tar feil av hun og henne og når folk skriver dems eller huns istedenfor deres og hennes og når folk skriver vell eller komm eller kamm og sånn. Vet ikke helt hvorfor men blir sykt irritert når folk gjør det og så sier jeg ifra og de sier at de ikke bryr seg så blir jeg driiitsur hahaha hvorfor kan ikke folk bare lære seg rettskriving tenker nå jeg. Og lyden av at folk pusser tenner! åhh blir kvalm og må alltid være alene på badet bare for å slippe det

    117. Hvorfor snakker folk om tvangstanker så sykt mye her?? Det er om du har en rar fobi hun spør oss om. Ikke om du blunker 3 ganger på rad eller klapper før du setter deg ned. LOL

    118. Jeg er livredd for ulv. Jeg går ikke ut i mørket alene en gang. Helst ikke dagen heller, men gjør jo det selvfølgelig. Denne fobien er jo tipptopp å ha når man bor i Indre Østfold! Var like redd da jeg studerte midt i Oslo også. Hehe, må le av meg selv. Syns selv at ulv er utrolig vakre dyr, og jeg elsker hunder! Med en gang noen lager ulvelyder, viser meg et bilde eller rett og slett setter på en video med ulv… Jeg gråter og får helt panikk. Så om jeg skulle møtt på en ulv noengang, da er det bare å si hejdå til meg. Er hundre prosent sikker på at hjertet mitt hadde svikta pga skrekk og redsel!

    119. Jeg har en syk bakterie fobi! Ikke slik at jeg må vakse rommet og bytte sengtøy å slikt ofte (jeg gjør det som normalt asså, ikke sjeldent) men jeghar skikkelig fobi mot bakterier på hender osv. Vasker hendene mine HELE tiden, har jeg tatt på pcen eller mobilen under matlaging så MÅ hendene vaskes på ny da jeg vet hvor mye bakterier slikt har på seg. Dette er bare litt av eksemplene, mine hender er skikkelig tørre da jeg konstant MÅ vaske dem. Får helt noja om noen f.eks tar på hunder osv også oppi samme chipsskål som meg! Da klarer jeg ikke spise noe som helst mer! Klarer heller ikke dele chips eller snop med noen uten å vite at de har vaska hendene sine nylig!
      Jeg har også fobi mot matbås poser! Syntes de er skikkelig ekle, vasker alltid hendene to ganger etter å ha tatt på dem enten der er mat i eller ikke! Synes det er drit ekkelt og de kjennes så sykt ekle ut!

    120. Trodde jeg var alene i verden om å ha en fobi mot knær, så ble litt lettet av å lese kommentarfeltet her!:) Brekker meg og kaldsvetter når noen tar meg på knærne, og gjør alt jeg kan for å unngå å se på mine eller andres knær når man sitter nede.
      Får samme reaksjon av neglfil. Har aldri filt neglene og må ut av rommet når jeg hører lyden. Tørr ikke lete etter noe i skuffene på badet i tilfelle jeg får tatt på en neglfil.
      Dette er kanskje ikke en fobi, men noe sykt merkelig.. Som liten lukket jeg alltid øynene hver gang vi passerte et hus. Hvis jeg fikk sett huset begynte jeg å brekke meg og kaldsvette. Huset har alltid vært et gatekjøkken og jeg kan ikke huske jeg har vært der inne før, så syns dette er veldig merkelig. Det ligger en halvtime unna der jeg bor og jeg kjører forbi der max 4 ganger i året..

    121. Har oppkastfobi. Så noen fler her hadde det. Har hatt det hele livet, men i noen år kontrollerte det absolutt alt i mitt liv og jeg var omtrent sengeliggende i 2 år. Det er helt grusomt, men jeg har blitt mye bedre og er på vei tilbake til et normalt liv. Unner ikke min verste fiende denne fobien. (Eller noen fobi for den saks skyld da)

    122. Har fobi mot vannsklier faktisk. Gjør ikke noe spesielt å se de, men om det er barn i de eller at jeg begynner å tenke på det får jeg vondt i hele kroppen og er nesten på gråten. Alt dette kommer av at jeg fikk fortalt en historie om at noen hadde festet et barberblad i en vannsklie. Hvem kan gjøre noe sånt mot et annet menneske?
      Begynner også å hyperventilere når jeg går ute om kvelden eller går gjennom huset når det er mørkt. Er redd for alt jeg ikke kan se. Som når det er mørkt ute så ser du noe, men der det blir helt svart er jeg livredd for. Redd for ting jeg ikke kan se rett og slett..

    123. Jeg har fobi mot at andre tar seg selv i navlen. For ikke å snakke om å ta i min egen navel. Det ekleste, jævligste jeg kan tenke meg. Bare tanken gjør meg kvalm.
      Vennene mine har gjennom årenes løp funnet ut av fobien, og synes det er morsomt å stikke meg i navlen. Begynner å kaldsvette, og må “pakke inn” navlen for å beskytte den for å roe meg ned. Det er helt jævlig og sinnsykt sært..
      En annen fobi er å klø på dongeri. Jeg TAKLER ikke å klø på dongeri eller å se/høre andre som gjør det. Frysninger på hele kroppen!

    124. Haha, gikk gjennom kommentarfeltet for å se om det var noen andre som har fobi for tank og lasteskip, men ser ut som det bare er meg. Bare tanken på det kan gjøre meg helt dårlig. Får også fullstendig noia av alle slags menneskeskapte ting som er nedsunket i vann, og sjødyr over delfinstørrelse, haha. Alt dette kan heldigvis unngås i stor grad i hverdagen!

    125. Jeg har fobi mot ketchup. Jeg gråter og får anfall hvis noen kommer med en flaske mot meg eller hvis noen spiser pølse med ketchup foran meg. Blitt noe bedre over årene, kan være rundt folk som spiser det, men får da angst at ketchupen skal på en eller annen måte komme på meg…
      Også føtter som mange nevner, jeg slår faktisk hvis noen putter føttene sine på meg og hater når andre går uten sokker og jeg ser føttene deres

    126. Veldig mange som blander fobier med ting de bare synes er litt ekkelt. En fobi er ekstrem angst for enkelte ting, mange beskriver ikke fobier men bare ting de ikke liker.

    127. Jeg har angst for å ta kontakt med folk jeg ikke kjenner, konfrontasjoner og sånn derre ting. Bruker flere dager på å bestille legetime og har en ENORM telefonangst. Jeg er i tillegg redd for kokt egg og til dels banan. Sært.

    128. Liivredd ballonger og klovner. Og det å sitte i en bil som står i nedoverbakke/oppoverbakke, i passasjersetet uten sjåfør bak rattet.. Klarer bare ikke det, livredd for å bare trille avgårde, haha!

    129. Redd og nervøs for ark? Jeg vet ikke om jeg kan ta det seriøst. Om det stemmer er det ganske alvorlig, type schizofreni. Umulig å fungere i skole og arbeidsliv meg angst for ark. Men tror dette er noe du skriver for å gjøre deg selv mer interessant.

    130. Jeg har fobi mot støvsuger og sofa. Takler ikke å støvsuge en stoffsofa, får frysninger og vil bare løpe bort.. Samme med dongeribukser når noen klør på de. ååh fii!!

    131. Jeg har en sykt sterk fobi mot madrasser, puter og dyner uten trekk!! Jeg takler det ikke! Det er så vidt jeg klarer å skifte på min egen seng, så å skifte andres? No way in hell!! Jeg ble nødt til å bære en madrass uten trekk en gang, hendene mot det ekle stoffet…. begynte nesten å grine(aka det kom noen tårer)… gikk med fingrene strakt ut og berte med håndflaten mens jeg skalv og hadde konstante grøssniner….. Vennene mine ler seg ihjel av det men det er ikke morsomt… jeg blir kvalm og fysisk dårlig av å ta på madrasser, dyner og puter uten trekk.. Noen syns det er morsomt å kaste nakne puter på meg.. det er f*** meg ikke morsomt.. ÆSJ!!
      Har også fobi mot enkelte senger, bilseter og sofaer.. jeg vet ikke helt hva det er, bare enkelte biler (ofte gamle Volvoer(240 spesielt)), sofaer og senger(gamle slitte ting som regel) jeg ikke kan sette meg i.. Jeg blir kvalm, som om jeg føler de er møkkete eller noe.. Må jeg sitte i det så drar jeg opp buksa, ned genseren og sitter med ryggen unna, og krymper meg sammen med hendene i fanget for å være så lite nær det jeg sitter på som mulig.. Det er sykt, og det er bare noe som skjer med enkelte ting, ikke alt… merkelig.. kanskje jeg er synsk og ser all driten som er i stoffet som ingen andre ser, haha..
      Flere som har disse fobiene?

    132. Min utenomdetvanelige fobi er ISPINNER. jeg klarer ikke ta på en lenger. og klarer ikke se på en. og hvis jeg vet typen min skal spise is med ispinne så må jeg be han holde på ispinnen med papir rundt. heldigvis for meg så gjør han det også hahahahaha..
      og å gå på glatte plater/glatte gulv. når det kjiler under foten. gir meg frysninger over hele kroppen. blir helt kvalm :p
      tror ikke d er noe annet utenom edderkopper, høydeskrekk osv.

    133. Har fobi mot å høre andre gjøre sitt på do, og pusse tenner. Og har fobi mot føflekker, SÅ EKKELT. Må kaste opp! Det er dessverre det første jeg legger merke til hos andre, går ikke ann å bli kvitt det. Har hatet føflekker siden jeg var 5år.

    134. Knapper med hull og smykker. Spesielt gullsmykker. Mine egne ringer og armbånd går fint, men noen andres øredobber gjør meg direkte kvalm.
      Ellers, som flere andre her har, tenner mot håndkle, isopor, ispinne av tre, vaskete tennissokker osv er ting jeg ikke fordrar

    135. Jeg har fobi mot mel, altså å ta på det.. Det er umulig for meg å skulle bake en gjærbakst alene.
      Har også fobi mot alle tørre ting, får helt panikk hvis noen sitter og gnir hendene mot hverandre og de er tørre. Kniver med treskaft er også helt forferdelig, samme med å gå barbent på en tørr terasse.. Haha

    136. har trypophobia, som er en fobi mot hull. JEG HATER HULL. det er bare så sinnssykt ekkelt og jeg får helt hetta hver gang jeg ser noe hull. jeg begynner faktisk å grine og blir ukomf bare av tanken på hull. det begynner å klø over hele kroppen og er sinnssykt ubehagelig og frustrerende. det er så ekkelt og skummelt.
      anbefaler ikke å google trypophobia btw, da kommer du sikkert til å få den fobien også haha:(

    137. Jeg MÅ dekonstrunere maten, typ dele opp lasagnen med pasta og kjøttsaus og ost og salat hver for seg. Jeg liker heller ikke å blande smaker og dekonstruerer nesten alt jeg spiser. Ellers så har jeg en melodi som jeg nynner inni meg hvis jeg skal plutseli bli sterk og modig, og jeg har til dags dato aldri tatt en telefon med ukjent nummer og ringer nesten så å si ALDRI. Jeg er også paranoid og blir livredd noen ringer meg, og tror at sjefene på jobb konstant er ute etter meg, haha!

    138. Jeg har fobi mot hårekstensions. Får helt fnatt når jeg ser det, får vondt i mitt eget hår. Helt latterlig, men sånn er det bare

    139. Jeg takler ikke lyden av støvsugeren, eller støvsugere generelt. Får en følelse av at jeg må løpe å gjemme meg, og det virker som susingen skal ta over hjernen min. Haha. I tillegg klarer jeg ikke drikke resten av en 0,5 brus hvis det er halvparten eller mindre igjen. Drikker som regel aldri mer enn 2/3 av brusflasken og orker ikke tanken på å drikke det siste heller. Blir alltid kvalm om jeg er i selskaper f.eks og de heller i bånnslammen til meg, æsj!!

    140. Eg har fobi mot å tygg i stoff! Feks genser
      bokse, men aller verst e håndduka
      .. Når eg ser unga som bit å sutta
      på klean sine skjær dæ langt inn i
      sjela mi! Høres rart ut.. Men dæ e
      særriøst dæ jævliaste son fins!
      Eg får ont i tenner og kroppen bære
      av å tenk tanken!

    141. hehe, morsomt.. Jeg hater å ta på aviser. Lukten og alt gjør meg kvalm. Ser jeg vått papir eller en avis så brekker jeg meg til jeg kaster opp. Hvis jeg skal ta på en avis så må jeg ha noe i mellom sånn at jeg ikke tar på det. Grusomt

    142. INGEN kan slå min fobi. Jeg er redd av mennesker og er redd til å gå.. i 10 år circa. Når jeg er ute, jeg må ALLTID holde noen i hånda, når jeg er hjemme, så må jeg også holde noe. Skjønner ikke hva er det..og hvorfor har jeg det. hmm 🙁 Det gjør livet mitt forferdelig (er 25 år nå). Jeg forteller om det første gang på netta. Så bli glad alle dere. Dere er lykkelige 🙂

    143. Jeg hater å raspe ost! Det er det verste jeg vet, så hvis vi har taco og noen ber meg raspe ost begynner jeg å kaldsvette og spør om at noen andre kan gjøre det, og så er det grusomt å se på at noen gjør det, jeg får helt hetta!

    144. Har akkurat samme ark forbi som deg. Det eneste som er verre enn ark/papir er AVIS!! Det stinker og de ekle tynne papirene tørr jeg rett og slett ikke å komme i nærheten av. Jeg klarer aldri å skrive på papir uten at jeg trekker genseren forran armen jeg skriver med, slik at minst mulig av huden min behøver å berøre papiret.

    145. Til dere som mener det hun skriver om ikke er fobier, her har dere forklaringen på fobier (Som er hva Sophie og vi andre her har!) 😉
      Fobi, angst for og unngåelse av situasjoner, naturfenomener, gjenstander eller dyr. Det er en form for frykt som er overdreven i forhold til situasjonen, ikke minsker ved fornuftige forklaringer og overtalelser, er utenfor viljemessig kontroll og som fører til unngåelse av den fryktede situasjonen. Mildere tilfeller der frykten ikke hemmer livsutfoldelsen kalles fobisk frykt. Alvorligere tilfeller der livsutfoldelsen blir hemmet, kalles fobiske forstyrrelser og klassifiseres som angstlidelse.

    146. Jeg har en fobi for kreft. Dette høres “vanlig” ut, ingen vil ha kreft liksom, men i mitt tilfelle er det så gale at hver gang noe unormalt skjer med kroppen min, freaker jeg helt ut og tenker at jeg er dødssyk. Jeg skjekker føflekkene mine, puppene mine og området rundt ørene hver dag. Hver gang jeg leser ordet “kreft”, blir jeg helt stresset.

    147. Er kanskje ikke en fobi, men hvis jeg ser noen som sitter med lillefingeren halvt utsrekt, må jeg strekke min egen helt ut?? Jeg skjønner det ikke. Men sånn er det.

    148. Også papirrelatert; Jeg får helt hetta av lyden av tørkepapir mot tørkepapir/tørre hender. Eller når noen bruker tørkepapir for å ta lebestift av tenna.. Jeg blir uvel :’) Neste på lista er når folk tygger på tråden fra hettegensere o.l. Må se bort rett og slett..

    149. 1. Jeg har tidenes verste fobi mot edderkopper, får panikk og begynner å skrike bare jeg ser en edderkopp, uansett og den er gigantisk eller 1 mm lang
      2. Låser på offentlige doer. Takler det bare ikke. Enten må jeg ha med meg noen inn, eller så må det være sånn lås hvor man ser låsemekanismen (sånn skyveaktig lås) eller så låser jeg ikke og får noen til å passe på så andre ikke går inn der
      3. Håndtaket på kjøkkenkraner, føler det er skikkelig skittent og infisert, må alltid bruke albuen eller noe annet for å skru på krana hahah
      4. Blod, kutt og sprøyter, jeg takler ikke synet av det engang. Når det kommer til blod går bra om det er et skrubbsår, men når jeg ser andre med kutt eller større sår føler jeg at det skjer med meg og da føler jeg at det er jeg som for eksempel har et dypt kutt i hånda selv om jeg ikke har det, skikkelig kvalmende og ekkel følelse. Verste jeg vet er når vi må se naturfagsvideoer av blod, blir så dårlig av det. I en av de videoene var det noen som skulle teste smerteterskler, og stakk en fiskekrok gjennom den huden mellom tommelen og pekefingeren, ville forlate klasserommet og kaste opp (og forestilte meg jo selvfølgelig at det skjedde meg selv, som gjør det ekstra ekkelt) Sprøyter er jeg livredd for, liksom stikke en tynn nål gjennom huden sånn at det blir hull i huden? Grøss
      5. Bilradioer og lufteanlegg i biler (spesielt når det sender ut kald luft). Det er så kunstig og fælt, klarer ikke å ha det på, men foreldra mine elsker det dessverre..

    150. Jeg HATER masse små hull tett i tett ved siden av verandre, speiselt hvis de er fylt med noe… Det er bare så..ÆSJ! Får gåsehud bare å skrive om det.

    151. Jeg har forbier mot vaskemaskiner. Går greit når jeg er sammen med andre, men kunne ikke vært i samme rom med en vaskemaskin når sentrifugen går på sitt værste. Har forbi mot andre typer “maskiner”. Hatet å gå inn på kjøla/frys når jeg jobbet på butikk pga den svære vifta i taket som dundrer og går.
      Har også forbi mot avløp, kunne aldri rensket dusjen selv (får vaktmester til å gjøre det, wtf liksom) og kan ikke stått der hvor vannet renner ned. Det er ikke det at jeg ikke vil, jeg KAN bare ikke gjøre det.
      Navler er også ille. Kan ikke ta på min egen navle og heller ikke vaske den (selv om den er skitten)… kan heller ikke se andre ta seg selv i navlen, det er bare grusomt!

    152. Har fobi mot slike satelittkart som viser havområder. Får helt noia, blir kvalm og får ståpels nedover hele ryggen! Føler det er så mye ekkelt som lever der, samtidig som jeg ikke har vannskrekk. Samme med litt uvanlige ord som “undervannsstrømmer” og slikt, er så redd for å plutselig bli dratt ned i et stort hull hahaha

    153. Har forbi mot mørke rom eller når jeg skall sove og noen ser på meg har også fobi mot og stifte sammen ark eller andre ting😂

    154. Jo, kom på en til! Så nr.6:
      Jeg har ikke noe imot å gå tom for mat/drikke, men jeg er LIVREDD for å gå tom for hårstrikker, hvite ankelsokker eller lignende. Har rundt 70 hårstrikker, men mitt verste mareritt ville vært å gå tom, selv om jeg kan kjøpe flere til 20 kr.. Og hadde vært på tur, sokkene var gjennomvåte og møkkete og mamma insisterte på å kaste dem siden hun mente jeg hadde så mange uansett (og hun jobber i klesbutikk, lett å kjøpe flere), men de havnet i vaskemaskinen pga min store frykt for å gå tom eheheh

    155. Har fobi mot metall. Mynter, smykker, dørhåndtak, bestikk, buksesmekker osv osv. Klarer ikke å ta i det, og blir direkte uvel av å bare skrive det der. Haha, jævlig sært. Er slitsomt, så jeg prøver å tvinge meg selv til å takle det, og har faktisk blitt bedre. Gikk ikke med dongeribukse før jeg var 12 pga smekken, og jeg har vendt meg til flere typer bestikk. Aller værst er skitten metall eller oksidert metall, uff æsj 😂😂

    156. Tror jeg har mere angst enn fobi.jeg er redd for å lese aviser uansett om det er på nette etter papir.
      Jeg takler ikke keramikk, jeg klarer ikke ta på det da da får jeg noya.
      Jeg har fobimot reptiler.slanger er verst ser jeg en på tv,film,bok,bilde eller noe begynner jeg å grine. Blir liv redd.

    157. Jeg har fobi mot smør. For det første hvis jeg skal ha smør på brødskiva må jeg bruke metallkniv. Har jeg ikke tilgang til metallkniv og da må bruke plast- eller trekniv står jeg over. Og hvis jeg får smør på fingeren eller at smøret er ujevnt i pakningen klarer jeg ikke å spise det og det resulterer i brekninger.

    158. Åh, har så mange…
      Fugler, skriker som en gal når jeg går rundt i byen og det kommer en liten due mot meg. Er det fler av de må jeg holde meg for ørene, dukke og lukke øynene.
      Fisker, særlig døde fisker. Kan ikke gå forbi akvariumer fordi jeg er redd for å se en død fisk…
      Generelt dyr med øyer på siden av ansiktet. Må nesten lukke øynene mine når jeg skriver dette, haha!
      Google maps’ satelittbilder. Hoooly, det er det ekleste ever. Får følelsen av at jeg faller og blir helt svimmel.
      Når mamma smatter. Mamma er den eneste. Blir så sint!
      Nipler! Sært, men jeg liker ikke se på nipler, ta på nipler, og jeg får frysninger når folk nevner nippelpiercings. Synes altså IKKE det er turn-on når gutter er i det området!
      Søvn. Den mest slitsomme fobien min. Har angst for å sove, er avhengig av forskjellige beroligende medikamenter, og får aldri sove før etter klokken 02:00 uansett hvor mye/lite søvn jeg har fått. (Skriver dette 02:13, haha).
      Hår i maten. Ser jeg et lite hår har jeg ikke sjangs til å spise opp. Smak og luktesans forsterkes og det føles ut som jeg har hår nedover halsen. Jeg må alltid studere maten jeg putter i munn nærme før jeg spiser den, for å forsikre meg om at jeg ikke får håret i munn. Da brekker jeg meg!
      Andre ting er: havet, amputerte koppsdeler og mye mye mye annet.

    159. Samboeren min snuser general løs, når han tygger på de små snuskorna. Han kan ta de mellom øvre og nedre fortenner å tygge på de. DEN LYDEN. ÆSJ. FY FAEN. DET GÅR IKKE. FIKSER DET IKKE. JEG KLIKKER NÅR JEG HØRER DNÅR JEG HØRER LYDEN.Haha. og lyden er sykt lav så jeg må være forferdelig følsom på det! IKKE TYGG SNUSE . FAAAAEN. Sier jeg. Hahah. Stakkars mann

    160. -Fobi for tær. Æsj, tær er noe av det værste. Jeg klarer ikke en gang å se på mine egne tær, jeg blir skikkelig uvel og nervøs, og går ALDRI uten sokker blandt folk.
      -Fobi for måker. Jeg kan lett skrike og løpe å gjemme meg under det første jeg finner hvis det er måker i nærheten, jeg er virkelig livredd.
      -Fobi for overgangsfelt. Jeg tør virkelig ikke krysse overgangsfelt! Jeg synes denne er ganske pinlig, egentlig. Ser jeg at jeg nermer meg et overgangsfelt går jeg veeeldig sakte i håp om at jeg skal rekke å løpe over veien uten å bli påkjørt før jeg kommer til overgangsfeltet.

    161. Jeg har araknofobi som er fobi mot edderkopper. Æsj. Og jeg er redd for fluer, veps, humler, bier, skvetter litt av sommerfugler. Møll på rommet mitt? Evakuer sier jeg

    162. Jeg har et snev av en fobi mot folk som har fobi mot pocketbøker, merker jeg nå. Har noen av dere som har disse litt snodige fobiene (papir, diverse kroppsdeler osv) prøvd å bli kvitt dem? I tilfelle, hvordan?
      Jeg mener – hvorfor har denne fobien oppstått? Noen tanker om det? Da jeg var liten var jeg hysterisk hvis jeg så en snegle, nå synes jeg de er bare alminnelig ekle, men også fascinerende.

    163. Æ får heilt fnatt om æ skal bruke armband, haha.. æ klare det rætt og slætt ikke
      Ellers har æ fobi mot insækta, brr..

    164. Kjære Sophie! Du et den aller aller første jeg har hørt om (utenom meg selv) som har fobi mot pocket bøker! Jeg trodde omtrent at jeg var den eneste !! Det er helt forferdelig!! Jeg blir fysisk kvalm av bare tanken på å lese og å ta i en pocket bok. Jeg husker da jeg gikk i 4 klasse så hadde vi en matte bok som var i pocket form. Jeg satt å gråt å fikk omtrent helt anfall og ba om å få en annen matte bok og prøvde å forklare at je bør fysisk kvalm av det… Etter å ha gjort dette hver matte time ca halve skole året så endte det med at jeg ble tatt ut på et rom og det var det en lærer som skrev i boken, bladde i den, og gjorde alt med den. Så det eneste jeg måtte gjøre var å se på den…
      Jeg har også en annen fobi som er utrolig merkelig, og sær og jeg har aldri hørt noen andre enn meg selv som har den type fobi. Men, jeg er faktisk redd for butikker som de selger verktøy og maling i. Typisk biltema, jernia, og jærn og farge og typisk den slags butikker. Jeg blir fysisk dårlig, føler jeg ikke får puste orndtlig, kvalm, og får frysninger, og jeg klarer ikke å være der inne å vill bare løøøøpe ut…. Hvis ikke det er sært så vet ikke jeg XD

    165. Dette er kanskje ikke en fobi, men når to mennesker synger sammen, helt likt, får jeg litt hetta. Altså, helt like toner. Når de er så heldige å få være to, bør de utnytte den muligheten, og synge tostemt. Det er vakkert. Særlig når to mennesker som står på en scene, som da altså KAN synge, synger helt likt…… Fysøren.. Skulle ikke vært lov. Da er det så unødvendig å være to!!
      Merkelig, eller er det flere som tenker det samme?

    166. Har alltid hatt fobi mot utstoppa dyr.. Klarer ikke å gå nærme dem om de er i samme rom sOm meg, og jeg får frysninger om jeg plutselig ser en i nærheten…haha

    167. Jeg har fobi mot armklokker(noen verre enn andre og noen armbånd). Jeg kan se på de om jeg MÅ og det er jo folk rundt meg som går med klokker men jeg klarer ikke ta på de eller om noen er borti meg med klokken sin får jeg panikk å blir nesten sur. Vet ikke hva det er som gjør det for jeg fikk det på slutten av barneskolen så er noe jeg har utviklet. Kanskje tanken på at det blir svett under klokken og at om sommeren får man skille der om man bruker den hver dag.

    168. Jeg har fobi mot eggeskall, hvis jeg finner et i maten brekker jeg meg nesten og må spytte ut alt + kaste all maten!

    169. Du er faen meg ikke en person som har opplevd noe i verden. Forsøk å gå ut å snakk med folk, snakk med flyktninger, reis til et sted med nød – du er et eksempel på en bortskjemt drittunge fra Norge. Jeg skjemmes av å være norsk når sånne som deg får oppmersomhet i media. Du kaster bort gode menneskers tid. Hvorfor aler Norge opp slike som deg. Jeg får lyst til å brekke meg og spy.

    170. Har flyskrekk og verdens rareste fobi mot neglstumper og andre stumpe kroppsdeler. Blir kvalm av å ta på det og begynner å gråte og hyperventilere om noen tar en stump kroppsdel på meg

    171. Jeg har en utrolig rar “fobi”. Det høres sikkert teit ut, men jeg tåler ikke salami. På skolen kan det være noen har det med i sekken på matpakka og jeg kjenner en sykt sterk lukt salami. Da klarer jeg ikke tenke på annet enn at det stanker salami. Hvis jeg ser noen spise det blir jeg kvalm, flytter meg fra dem og spiser ikke opp maten min. Jeg klarer heller ikke ta på den personen som har spist salami. Dette har pågått i kanskje 4 år nå, mamma har heldigvis slutta å kjøpe inn salami.
      At folk sutter seg på fingrene er helt …. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor ekkelt det er. Jeg tenker på slike ting hele tida mens noen andre lager eller har laget mat til meg.
      Forresten vil jeg informere om at det har dukket opp en profil av deg på ask. Jeg tror den er fake. Kan du bekrefte det?
      Hilsen Hanna

    172. Jeg har fobi mot hvetemel, pølser med synlig fett som f.eks salamipølse, å skylle av andres matrester, krabber og kreps/hummer, alt av insekter, hullete jeans, tubepålegg som har størkna på tuppen av tuben, å dele potetgulldipp med andre (æsj så kvalmt)

    173. Har mange fobier, men den verste er fisker. Store eller små, har ikke noe å si like, skummelt uansett.
      Også har jeg mild klaustrofobi, fobi mot edderkopper, høydeskrekk, sitte på selve dosetet på offentlige toalett osv.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg