er jeg kvinnelig nok nå?

Da jeg vokste opp, var jeg alltid “hun tynne, hun lille og hun som så ut som en gutt”. Da jeg gikk på barne og undomsskolen ble jeg plaget noe voldsomt for dette, og i mine yngre år kunne jeg se langt etter noen som helst slags kjæreste fordi jeg var ikke en av de kule som fikk store pupper og rumpe først. Vel, lang historie veldig kort, slik er det ikke nå lengre og puppene har jeg som sagt operert større (ikke for noen mann sin del, i tilfelle de kommentarene skulle komme) og rumpa mi har liksom kommet pǻ plass etterhvert. Men jeg er enda slank, og har for eksempel null hofter.

Jeg har gått opp en del kilo det siste året, dette ser jeg ikke på som noe stress – faktisk er det helt ok, jeg liker å være tynn og jeg synes ærlig det er fint, men jeg liker desverre nugatti mye bedre og er ikke villig til å velge bort søtsaker i livet for å ha en viss fasong. Det er sikkert lett for meg å si som alltid har vært en xs, så derfor skal jeg heller ikke gi dere en hel tale om hvor viktig det er å være fornøyd for jeg har hatt en lett vei å gå der. Men, det er likevel et par ting jeg vil få fram.

Etter at jeg har lagt på meg og fått mer av disse formene, har jeg fått kommentarer som “åh, så mye finere du er nå, nå er du kvinnelig, nå som du har litt ekstra på kroppen”. Ja, der satt du akkurat lista for flere usikre 13åringer som sitter og føler seg som en liten gutt, akkurat der jeg var. Ikke kvinnelig. Som om litt ekstra på hoftene eller puppene skal definere hvor feminin du er. Newsflash, jeg ble ikke mer feminin etter at jeg fikk større pupper. Jeg snakker enda som en sjømann, jeg spiser med albuene på bordet og jeg sitter som en mann. Likevel er jeg KVINNELIG. Det er ikke formene på kroppen din som avgjør hvor verdig du er å bli sett på som en “ekte kvinne”, det er heller ikke hvordan du oppfører deg. Det er hvordan du føler deg, og jeg gikk rundt å følte meg mindre verdt enn de andre jentene fordi jeg var senere utviklet. Fordi jeg ikke var “kvinnelig” nok. Herregud, det er jo så latterlig, og det er ingenting man kan gjøre med det – derfor er det så vondt. Så slutt med slike kommentarer, jeg kan gå opp eller ned 10 kg og jeg er uansett en kvinne. Det avgjør heller ikke mandommen din utifra hvor mye muskler du har heller hvor høy du er. Det er så teit at vi skal sette disse stereotypiene som “guttejente” eller “metro-sexual” bare fordi man ikke følger en type mal på hvordan man skal se ut. Om Bruce Jenner ( nå caitlyn ) kan være kvinne, noe hun nå absolutt her, så må man vel få bli sett på med samme øyne fra sine medmennesker og slippe slike slengbemerkninger bare fordi man har lav BMI. Eller?

Jeg får daglig mailer fra jenter i alle aldre som sliter med hvordan kroppene deres ser ut. Enten er de for tynn, for tykk, for “normal”, har strekkmerker, har for liten eller for stor rumpe.. Listen er lang, og det har lært meg at du misunner alltid noe andre har, og noen misunnner alltid det du har. Da jeg var ynger  skulle jeg ha drept for å ha vært litt større, hatt mer fett på kroppen og mer former. Nå er det bortkastet energi for meg, og den eneste kondisjonstreningen jeg får er på veien mot kjøleskapet for det å spise hva jeg vil gjør MEG lykkelig. Da føler JEG meg bra i min egen kropp, mens enkelte liker å trene og da er det bra for dem. Alle har sine egne kamper, så jeg vil gjerne gi en shoutout til alle jenter der ute som hater kroppene sine men som prøver virkelig, virkelig hardt å finne skjønnet og styrke i seg selv. Fordi det er vanskelig, det krever masse tid og er mentalt utmattende. Jeg er stolt av dere 🙂

DO IT LIKE A BROTHA… osv osv.

93 kommentarer
    1. Enig, dette har jeg tenkt lenge…
      Lei av å høre at “kvinnelig” betyr at man må ha store pupper og velformede lår. Hva skal en stakkars “strekformet jente” som meg gjøre da, omtale meg selv som ikke-kvinnelig?????

    2. Du ser ut som en dronning og det har du gjort siden dag 1 jeg begynte å lese bloggen din! Det er en grunn til at du ligger på toppen, du skriver så bra!! kos deg på ferie, det fortjener du.
      Hilsen fast leser gjennom mange år <3

    3. amen!!!
      lei kroppsfokus nå…..kan man ikkje heller feire forskjellene istedefor å hele tiden mase om hva som er feil og rett og galt og burde skulle osv…..

    4. Bare drit i hva alle andre tenker og mener om hvordan man burde se ut. Det er så latterlig at jeg spyr. Før var jeg desperat etter at andre skulle synes noe om meg, men nå gir jeg meg blanke faen. Om noen ikke liker utseendet mitt – SYND. Jeg bryr meg kun om at andre er snille og gode mennesker, og at dem tenker det samme som meg.
      Jeg synes heller ikke noe om at folk sier “ta det som en mann” “manne seg opp” og alt det her – for hva er en mann? En mann er modig, feig, stygg, pen, snill, slem, følsom, frekk, godhjertet osv osv. Du skjønner tegninga. Det er så latterlig å si slikt. Her om dagen på trening(jeg er veldig sterk, og veldig lav..) så løfter jeg mer enn noen av gutta – og da sa de “du er mer mann enn han jo”.. Kanskje det er dem som er kvinner? Siden jeg er kvinne og sterk, så må jeg jo synke like lavt som tankegangen deres og vise dem hvor latterlig det er å si slikt for at dem skal forstå. Som om at jenter er pingler. Jeg spyr av slike folk. Kalle folk for jenter om dem ikke tør å gjøre noe.. Slike ting er noe av det verste jeg vet. For jeg er en jente, og jeg er absolutt ikke noe av det en jente blir sammenlignet med på slike ting. Jeg skjønner ikke hvor det stemplet kommer fra. Og jeg er absolutt ikke en guttejente, for en gutt skal ikke få creds for mitt liv og mine oppnåelser:) jeg er en jente og jeg digger det!:)
      En i klassen min sa også at alle kvinnelige ledere egentlig var menn. (siden damer ikke kan være ledere….) folk er sjuke i huet.

    5. Ditta e en av grunnene til at du er mitt forbilde. Du ser så fantastisk ut og du skriver så bra! Du klarer å gi en boost til alle jenter i verden fordi du viser at det er greit å være seg selv enten du er stor, liten, medium uansett. Hvem eller hva du er! Tusen takk for at du er amazing Sophie ! :*

    6. Foresten, får du til og bruke “hud sminke” på medesinen? Jeg selv går også på det og ser ut som et utdyr med tørr hud. Så er ikke noe vits for meg og trøkke på med sminke da det bare vil se jævlig ut. Evnt. Hvilken type hudkrem bruker du? Jeg kjenner ingen som bruker eller har brukt Iso-Orifarm så har liksom ingen og spørre om råd.
      Hilsen jente med bivirkninger. 🙁

    7. Veldig bra innlegg Sophie !! Hadde alle tenkt sånn tror jeg alle hadde hatt det bedre . Du er så reflektert og har så mye bra i deg !Fortsett sånn og håper både unge og gamle leser dette. .
      Kos dere masse siste dagene på ferie <3
      Hilsen fra kjerring 32

    8. Hvorfor er det bare enkelte stedsnavn og navn i tekstene dine som får stor forbokstav? Du skriver Bruce med stor b, men Caitlyn med liten c osv.. Hvorfor er det sånn?:) Ser i mange av innleggene dine at det er så variert hva som får stor bokstav og ikke, der det egentlig skulle vært en stor forbokstav.

    9. Kleint…. Du er ikke kvinne, du ser ut som en 16 åring med altfor stor overkropp! Herregud så kleint. Du har operert ALT du kan operere og det lyser at du ikke har selvtillit.

    10. Bra skrevet sophie!!!
      Og forresten, Kjære anonymt som kommenterte ovenfor; Hvis det er noen det lyser at ikke har selvtillit, da er det deg. Du gjemmer deg bak skjermen og prøver å trykke ned andre. Ha-ha, det er du som er klein:-)

    11. Du er såååååå nydelig, så bloggerne nå. Ble så glad i sjela av å se deg og Robin så lykkelige sammen 🙂 stå på!!!:) klem fra meg

    12. wow kjempe bra innlegg! helt enig, det handler ikke om å passe inn i standarene for utsende som samfunnet har satt, du er kvinnelig hvis du føler deg som en kvinne!

    13. Det du har skrevet her er helt fantastisk bra! Mer av dette. Virkelig reflektert og traff meg godt i hjertet! 🙂

    14. Kjempe bra skrevet og jeg er såå enig med deg, du snakker sanne ord og det er inspirerende og trøstende å lese i det samfunnet vi har i dag.
      Støtter deg alltid 100% Sophie

    15. Du har så rett! Det er ingen fasit på hvordan en kvinne eller en mann skal se ut. Alle er forskjellige. Alle er unike fra hverandre. Alle har noe andre misunner 🙂

    16. Amen to that!!
      Du kunne virkelig ikke sagt det bedre. Jeg selv har slitt utrolig mye med selvbildet og selvtilliten opp gjennom årene. Jeg har alltid følt meg for stor, og overvektig(selv om jeg alltid har vært innenfor “normal”vekten), mye grunnet mobbing gjennom store deler av barndommen….
      Nå det siste året har selvtilliten og selvbildet gått masse oppover, ikke på grunn av at jeg har mistet vekt, tvert i mot tror jeg at jeg har gått litt opp, men på grunn av at jeg har innsett at hvis jeg ikke selv liker min kropp, hvem vil?

    17. Flott innlegg og alt det der, men med det siste utsagnet der, “do it like a brotha”, så mistet du meg igjen. Sophie da, du som sier du er feminist og greier! “Do it like a brotha” fordi menn gjør alt så mye bedre, da eller? For det er det det utsagnet betyr.. Kanskje du ikke visste det, men nå gjør du hvertfall det. 🙂

    18. Mista meg med det merkelige bildet der det ser ut som om du later som du har baller og sier “do it like a brotha”. Feministen forsvant helt plutselig der..

    19. Hei!
      Noen ser sikkert hvor du vil hen med dette innlegget i tillegg til at du sikkert følte at det var på høy tid å komme med noe “dypere” enn de siste innleggene om hva dere gjør på ferie.
      Men blir ikke det ganske feil at det er du som skal si at man ikke skal tenke så mye over de standartene som blir satt i samfunnet angående hvordan kvinnekroppen skal se ut?
      Sophie Elise, er det riktig av deg etter alle operasjonene hvor du fikset både nesen og brystene,fikset på leppene og sikkert en del andre ting, komme med påstandene at det ikke er så viktig allikevel å ha større bryst og slike ting?
      Eller ha en slank kropp når d selv er slank?
      Jeg er ganske sikker på om du ikke hadde vært slank naturlig som du sier selv du er selv om du ikke trener eller går på diett, hadde gjort det om det måtte til.
      Lett å snakke om hvor egentlig dette med kroppfikseringen er feil og unødvendig når man selv etter en del operasjoner endelig kan si seg fornøyd med seg selv?
      Hvor skal du hen med dette innlegget egentlig?
      Du er ikke rett person å uttale deg om slike ting.
      Det er det samme som de som har god jobb og masse penger, skal sitte og “reflektere” at det EGENTLIG ikke det som er viktig for å være lykkelig.
      Nei, pebger ikke r det viktigste, men de er ganske viktige allikevel for å kunne unne sef det man vil

    20. Wow! Dette innlegget trengte eg i dag! Takk for oppmuntring S-E, du e en sterk og modig dame! Eg ser opp til deg 🙂

    21. Bare slutt med dette. Ikke snakk til andre om at de setter lista høyt for usikre 13-åringer, det vet vi alle at det er du som gjør. Blir veldig dobbeltmoralsk hver gang du snakker om selvbilde, å være naturlig og bra nok som man er. Moralen med deg blir: gjør deg fin med silikon og operasjoner, botox, extentions, spraytan og sminke, så kommer du til å få det bedre.

    22. Jeg jobber i klesbutikk og hører daglig krasse kommentarer fra kunder som f.eks “har du denne til ei med DAMEKROPP” osv. Er utrolig nedlatende og frekt. Blir lei meg hver gang. På tide at folk skjønner at det er feil å påpeke slike ting.

    23. nesa de er falsk, brystene dine er falske, leppa de er falsk, du bruker veldig mye sminke og har falskt hår.. tror utseende er det viktigste for deg kanskje du bør prøve å holde deg unna slike innlegg.. blr litt vel falskt og motsigende. Jeg synes du er pen naturlig og har alltid synes du har vert en veldig søt og pen jente men ikke et bra forbilde når det kommer til dette temaet. Du måtte jo opperere så å si alt på kroppen din for å føle deg fornøyd med deg selv og du er fortsatt kke fornøyd noe som er veldig trist

    24. Dette her er 1 av grunnene til at du mitt største forbilde, og at jeg ser opp til deg. Jeg er selv ikke fornøyd med kroppen min, det er gjerne mye jeg skulle gjort, men jeg prøve å la vær å tenke på det. “Kropp er kropp”. Jeg har ikke “sommerkroppen 2015”, men jeg er fornøyd uansett. Jeg elsker at du tar opp teamer som dette, siden det er så viktig! De aller fleste jenter går rundt å tenker på dette og sliter så utrolig mye med selvtillit, eller vise magen sin på stranden i sommer – og du viser dem at de kan det, uten å bekymre seg. Det finnes kroppen som er tynne, tykke, mye former, lite former osv. og ALLE er fine uansett kropp. Kropp er helt naturlig, faktisk den naturligste tingen i hele verden, og da syns jeg heller ikke man skal skammes over dette. 🙂
      Du er så rå Sophie Elise. Jeg elsker deg. Kos deg videre på ferie, så håper jeg noen jenter tar til seg dette innlegget å viser seg i bikini i sommer og er stolte av kroppen sin! You go girl! <3

    25. Helt enig i det du sier! Men bare litt random informasjon til det du skrev om nugatti; det inneholder palmeolje! Vil tro det bare var et eksempel, men ville bare nevne det tilfelle du ikke var klar over det, siden du er opptatt av det!<3

    26. Føler meg som en av de 13-åringene 🙁 litt dumt men slik er d… Talk dette hjalp meg veldig! Det viktigste er å være fornøyd med kroppen sin. Noe som er vanskelig for meg. Digger deg! <3
      - hilsen fast leser som digger bloggen

    27. Altså alle dere som kommenterer at hun er dobbeltmoralsk fordi hun har fikset på ting på kroppen, dere har misforstått hele poenget. Alle har rett til å gjøre det de vil og kan med sin egen kropp for å føle seg vel. Man kan og la være å gjøre en dritt hvis man føler seg vel med det.
      Kom igjen, bare anerkjenn at hun prøver å få frem et positivt budskap, ikke være så jæla kjip.

    28. Hei Sophie!! nå som jeg har oppmerksomheten din! digger bloggen din!
      har lagt merke til at du sier ofte at du ikke har noen hofter, skal jeg være ærlig så har du hofter, men de er bare ikke så store.. men du er jævlig heldig som ikke har så store hofter. jeg er bare 16 år og har Kim K. hofter, men det får meg bare til å se feit ut. sier ikke at det ikke er fint med store hofter for det er mange som er drit fine med det, men poenget mitt er at du må prøve å se ting på den lyse siden. Du er perfekt sånn serr, vet du har hatt en vanskelig barndom men alt blir bedre etterhvert. Hadde du vært stygg elns så hadde du garantert ikke hatt så mange som leste bloggen din hverdag!
      Stå på videre Girl!

    29. Dere som kommer med kommentarer om at Sophie selv har fikset på ditt og datt, og derfor ikke har noe hun skulle sagt i denne debatten har missforstått noe så inn i granskauen. Kan dere ikke bare være glade på hennes vegne? På at hun faktisk er fornøyd med seg selv, operasjoner, restylane, sminke eller ikke. Who cares? Noen synes det er stygt, andre synes det er pent.
      Poenget med dette innlegget er ikke hva Sofie selv har fikset på (for deg er mange som fikser på ting i større eller mindre grad), eller om hun er et forbilde eller ikke, men det såkalte “skjønnhetspresset”, der alle har en mening og hvordan man skal se ut. Utseende er trender, de forandrer seg hele tiden, og det har alltid vært sånn. Hvordan mennesker ser ut speiler status, og varier mellom verdensdelene, det har det gjort siden mennesker begynte å befolke denne planeten. Fasiten på hvordan man skal se ut er ikke statisk, men undergår modifikasjoner for hver dag som går. Om noen tiår har skjønnhetsidealet forandret seg – IGJEN!
      Hvis man hele tilden skal jage etter det ultimate utseendet har man tapt, fordi man da må endre seg etter det som er “in” der og da. Derfor skal man som Sofie her sier, være fornøyd med den man er.. Man kan gjerne forandre på ting, “jukse litt”, så lenge du selv synes det er fint – Drit i hva alle andre mener og sier, for alle har ulikt syn på hva som er pent og ikke. Det viktigste er at man er fornøyd selv, fikset på eller naturlig.
      Stå på Sophie! Jeg synes du er utrolig fin, og personligheten din trekker deg bare enda mer opp. Jeg heier på deg. Klem

    30. Likte dette innlegget kjempe godt! Ingen former eller høyde, fett eller muskler skal definere deg som mann eller kvinne, det er personlighet og det indre som teller akkurat når det gjelder hvordan DU er og føler deg. Elsket “jeg snakker fortsatt som en sjømann og spiser med albuene på bordet”!!! Hahaha.. Du er flink til å ordsette deg!

    31. Jeg er mann, og jeg har alltid foretrukket slanke jenter med smale hofter framfor store pupper og rumper.
      Jeg skjønner ikke hvor folk har det fra at alle menn plutselig synes lubne “curvy” damer er hot.

    32. Føler jeg har vært på akkurat samma stadiet med deg. Jeg var også alltid den “lave,lille,tynne” jenta. Alle mente at jeg måtte legge på meg osv osv. Men egentlig var jeg normal iforhold til min utvikling. Så jeg fikk ikke pupper eller hofter før vgs. Fikk heller ikke mensen før jeg var typ 16. Det er bare sånn man er. Kvinnelig eller ikke, det er hvordan man føler seg selv, ikke hvordan kroppen ser ut, hvilken utvikling eller hvordan man eter.

    33. Honestly, I generally like you and your blog but I just see this post as really really hypocritical this is coming from a girl getting all kinds of operations to fit in society’s expectations? (fake big lips, fake long hair, fake eyebrows, fake nose, fake tan, fake tits, shit loads of make up etc.) YOU are obviously the one who tries so hard to fit in that very picture that you’re suggesting other people not to. Come on now…

    34. Forstår absolutt hva du mener. Men kvinnelige former er jo pupper, smal midje og store hofter. Det er kvinnelige former nettopp fordi det er noe menn ikke får. Men forstår selvsagt frustrasjonen din. Selv har jeg små pupper men store hofter og rumpe. Og puppene gjør at jeg kanskje ikke føler meg så “kvinnelig” og det er synd!

    35. Hei 😀 kan eg få lov til å følge deg og kjæresten din på snapp? Håper du ik syns det er frekt men eg blir så gla å dere får meg i så godt humør nå i min litt tøffe tid. Dere er kjempe herlige☺️

    36. Hei 😀 kan eg få lov til å følge deg og kjæresten din på snapp? Håper du ik syns det er frekt men eg blir så gla å dere får meg i så godt humør nå i min litt tøffe tid. Dere er kjempe herlige☺️😊

    37. du slapp å operere ræva di eller trene hardt for å få deg større rumpe ikke alle er like heldig at rumpa plutselig blir større
      men virke rart at jenter vil kjempe for rettigheter og ikke bli sett som sexdukke mens du gjøre det med vilje å se ut som et objekt og likevel skjer det deg aldri noe trakkasering , voldtekt eller whatever

    38. ser teit ut at fotobildene og vanlige bilder ser så forskjellige ut , ser nesten ikke ut som samme person en gang

    39. Men hæ. Sa ikke du nettop at du skulle begynne å trene skikkelig når du kom hjem til Norge, og at du og Robin trener sammen? Da gjelder ikke den delen du skrev om trening i siste avsnitt?

    40. Takk for at du skriver dette innlegget! Er så godt at noen tar opp dette temaet, for jeg tror det er noe som utrolig mange, deriblant meg, går rundt og tenker en del på. Følte selvtilliten økte bare jeg leste det. Respekt for deg Sophie!

    41. jeg syns ingenting med deg ser kvinnelig ut , ser mer ut som en som halvveis er mindreårig som er desperat etter å spille på sex

    42. Jeg synes dette har godt skrevet. Selvfølgelig er du rett person til å skrive om dette. Vi er alle “rett” person til å skrive om noe som angår oss alle.
      Det at Sophie har tatt operasjoner, det gjør henne ikke falsk. Det er noe hun har gjort for å føle seg bedre med seg selv. Om hun så ut slik eller slik, det er ikke relevant! Poenget med dette innlegget var å si at alle er forskjellige, og at en kvinnekropp er en kvinnekropp uansett. Hun er ikke dobbeltmoralsk, det synes jeg heller det er dere som er, som slår nesa av Sophie (lol) for at hun har silikon. Det handler om å føle seg vel i sin egen kropp. Gjøre det man vil med sin egen kropp. Slanke seg eller operere seg. Så lenge man er glad selv. UTEN å få så jævlig stygge kommentarer slengt etter seg hele tiden fordi man for faen aldri er bra nok!! UTEN at sånne tåpelige umodne fjortiser som det kryr av her i kommentarfeltet skal komme med fasiten! Det handler om at alle er forskjellige, rett og slett. Få det inn !

    43. Tusen tusen takk for dette fine innlegget Sophie <3 jeg har følt det på akkurat denne måten lenge nå! Jeg er undervektig og har ikke mange former, dette har jeg fått kommentarer for opp gjennom årene også <3 så å høre dette fra deg gir faktisk utrolig mye håp <3 du er forbilde mitt Sophie <3 hilsen 15 år gammel jente

    44. Takk! Jeg trengte det 🙂 er selv liten og tynn og med null pupper og former osv… Føler meg spesielt “ung” og “guttete” nå som bikinisesongen nærmer seg.. Så takk igjen! 🙂

    45. Wow-rått bilde!
      Og som den sminkejenta jeg er så må jeg også komentere at sminken på bildet er fantastisk flott! Flink makeupartist 🙂
      Ha en fin søndag!

    46. Jeg som tenkte jeg var den eneste i verden som følte det slik … Du skriver kjempebra, takk for at du delte dette med oss!

    47. Har ikke vært innom bloggen din på et par uker, så jeg gledet meg skikkelig til å catche opp. Du leverer alltid, herregud jeg blir så stolt over hvem du er som person og meningene dine. Du klarer å sette ord på akkurat det jeg har tenkt i mange år. Neste gang jeg hører noen slike kommentarer skal jeg vise dem dette innlegget!

    48. Jeg er gla jeg leste dette innlegget. Endelig kunne jeg kjenne litt på hvordan instilling jeg hadde til meg selv før jeg la på meg 10 kg. Du har helt rett !!
      Takk for å få synet mitt tilbake på normalen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg