svar på spørsmål – uren hud

For et par dager siden blogget jeg om pillene Isotretinoin som jeg nå har gått på i litt over to måneder – dere som så gårdagens episode av bloggerne hørte meg kanskje snakke litt om det også? Der hadde jeg nettopp startet og alle bivirkninger var på en topp, slik at jeg hadde utrolig vondt, følte meg syk og huden var verre enn før. Vel, det varer heldigvis ikke lenge, så jeg holdt ut! Jeg fikk inn en del spørsmål fra dere lesere angående pillene, som jeg tenkte å svare på nå 🙂 Tusen takk for fine tilbakemeldinger både på det innlegget, og om episoden forresten ♥

Kommentar: Reklamering av reseptbelagte legemidler er ikke lov.
Nei, og det var heller ikke reklame jeg kom med. Man skal da få lov å dele sine ærlige erfaringer uten at det er reklame. Jeg vet at mange er interesserte og sliter med det samme som meg, og jeg vil derfor opplyse, ikke reklamere.

Hvorfor gjøre noe så ekstremt som å gå på slike piller med masse bivirkninger? Du kan jo bare slutte å spise sukker / ikke drikke alkohol / kun drikke vann / holde deg unna solen / stresse mindre?
Ja, det kan man, men jeg vil heller ikke legge om hele livet mitt for huden sin del. Det har jeg prøvd på, og da ble jeg ihverfall stressa.

Hvile p-piller måtte du begynne på? Kan jeg fortsette på de samme pillene som jeg går på nå, under kur?
Jeg går på yasminelle, og har egentlig ingen formening om dem som p-piller alene. Brukte de samme for mange år siden også. Jeg gikk på mini-piller først men måtte bytte til p-piller nå, og du kan sikkert fortsette på de samme så lenge det også er p-piller ja 🙂

Hvor ille er kuren sånn med bivirkninger, mener du?
MYE verre enn jeg hadde sett for meg personlig, jeg merket på hele kroppen at jeg gikk på en kur, og jeg tenkte flere ganger at det ikke var verdt det, men når jeg så resultater ble jeg så glad og motivert at siden da har jeg bare vært evig takknemlig for at jeg dro til legen med problemet mitt og fikk pillene utskrevet 🙂 Jeg skal gå på kuren i 5 mnd, først en pille hver dag i to uker og så to piller hver dag resten av kuren. Jeg kuttet selv ned til en pille per dag igjen, fordi jeg følte at to piller ble litt for mye for min lille kropp og at jeg heller ville bli kvitt urenhetene i saktere tempo, men mindre “brutalt”. Jeg har ikke konsulert legen om dette men skal snakke om det ved neste time.. Det har funket fint, og jeg har heller ikke fått mer kviser etter at jeg kuttet ned. En gang gikk jeg faktisk tre dager uten piller, jeg hadde glemt dem i norge da vi dro til USA, og huden ble ikke verre da heller. Anbefaler riktignok ikke det, man skal høre på legen sin og følge deres råd når det kommer til en såpass sterk kur.

Jeg lurer på hvor lenge den første perioden der kvisene var som værst når du begynte på kuren varte? Altså når du startet sa du at det ble mye værre, hvor lenge varte den perioden liksom?
Det tok meg kanskje en måned før huden ble bra igjen, den første måneden var det ILLE, men da er det bare å holde ut og vite at det ikke er permanent! Jeg var også forberedt på dette, jeg hadde hørt fra både lege og bekjente at det kom til å bli hardt i starten.

Jeg glemte også å fortelle at man skal være veldig forsiktig med solen mens man går på kur, derfor har jeg blitt en så stor fan av selvbruning i det siste! Og like greit er det, for solen bør man jo strengt tatt være forsiktig med uansett. MEN, jeg har jo vært i USA to ganger på ferie med masse sol og bad, jeg ble ikke solbrent og klarte meg fint, men huden min er så vandt til solen så dette gjelder ikke alle. I tillegg skal man være så forsiktig med sterke kremer i ansiktet, og sminkefjerneren må reduseres til det mildeste på markedet. Greit å vite, kanskje?


Jeg lå nettpp og smilte fra øre til øre, alene i sengen min. Føler meg glad, full av liv, forelsket og motivert.. Enkelte ganger er det vel bare slik, og heldigvis har jeg de dagene oftere enn de dårlige for tiden. Det har jeg fortjent, etter så mange år med tanker om at jeg ikke engang fortjener ett liv. Takket være de fantastiske jeg har rundt meg, er alt perfekt 🙂 Nå skal jeg på shoot for et veldig kjent magasin, så det blir spennende ♥ Prøvde meg på litt mer markerte lepper for anledningen!

70 kommentarer
    1. Haha, dete har ikke noe med kuren elns å gjøre, men jeg ser du har på deg en kjole jeg har vurdert å kjøpe fra nelly (eller ser jeg helt feil? :p) bare lurte på om du kan si noe om kvaliteten <3 (a)

    2. Du er helt nydelig, kjære deg. Jeg er så utrolig stolt av hvor langt du har kommet, praktisk og mentalt. Håper virkelig du kan greie å se selv hvor fantastisk du er, for du fortjener så utrolig sterkt å ha det bra med deg selv.

    3. Så fint det ble! Jeg syns du kledde så mørk liner!
      Ville også bare si at remixen av Love Like That var utroooolig kul! Sommervibe altså!

    4. Hei:) Ville bare si at jeg synes du er kul. Digger at du er så ærlig. Du er og ekstremt reflektert. Du e så åpen om alt. Det står det mye respekt av.
      U go girl:) Heier på deg!

    5. Lol alle har forskjellige stiler når det kommer til sminke, det er INGEN feil bruk av sminke så lenge man er selv fornøyd med hvordan man ser ut i speilet. Det å kommenter negativt med en allviter perspektiv, viser bare hvor lite respekt du har, og hvordan du takler ting du ikke forstår (dvs. dårlig). Vær så snill folkens, dere kan være uenige i hvordan dere ville gjort det selv, og komme med tips, men ikke si at noe en annen person gjør med sitt eget ansikt er FEIL, fordi det er aldri FEIL om man selv er fornøyd. Peace.

    6. Hei:)
      Vil bare si at jeg har strevd med uren hud siden jeg var 15-16 til jeg var 24 år, for bare ett halvt år siden begynte jeg på kanebo sensai, det tok meg 6 uker ca og jeg har aldri EN eneste kvise lenger! Det er silke i produktene og jeg anbefaler det på det sterkeste! Jeg har prøvd alt, ifra lege midler, MD, matis, bodyshop, alt på Kick, alle slags produkter på Hudpleier salonger samt en rekke behandlinger som aldri har funket mere enn noen dager! Sensai rens1 step og 2 step, så fuktighets kremen med silke !!!!’<333333

    7. Du er en fantastisk person og du skriver ikke uekte ting på bloggen din! Du er et stort forbilde, men bare ikke over driv med sminke!

    8. Hvorfor gjøre noe så ekstremt som å gå på slike piller med masse bivirkninger? Du kan jo bare slutte å spise sukker / ikke drikke alkohol / kun drikke vann / holde deg unna solen / stresse mindre?
      Synes bare slike påstander blir litt usaklig. Såklart er det forebyggende tiltak, men for enkelte er kviseproblemene der uansett. Det å ikke følge dette kan gjøre det værre, men å følge det slavisk betyr ikke at det blir bra av den grunn.
      Så godt å høre at huden din har blitt bedre 🙂 Å slite med uren hud kan desverre tære veldig på syken i lengden :/

    9. du har sagt at du gikk på noe for håret så gjorde at du fikk sterkere hår. Jeg sliter veldig for tiden med hårtap, jeg har hørt at overtenking kan skape hårtap? har du noen tips til hva jeg kan gjøre?

    10. Du er helt fantastisk, digger deg! Elsker måten du skriver på og alle meningene dine. Håper du får en bra helg fine deg <3
      klem

    11. Elsker måten Robin prøver å gi deg bedre selvtillit på i bloggerne, han er så søt<3Ååååå dere er nydelige sammen

    12. Så fantastisk fint bilde av deg! Du er en nydelig person, både på utsiden og innsiden 🙂 Ønsker deg en god helg!

    13. Flinke, pene og gode deg! Ærligheten din er beundringsverdig og noe av det som gjør deg til en jente som det er lett å like

    14. “Hvorfor gjøre noe så ekstremt som å gå på slike piller med masse bivirkninger? Du kan jo bare slutte å spise sukker / ikke drikke alkohol / kun drikke vann / holde deg unna solen / stresse mindre?”
      _____________________________________________________________
      Noen har bare dårlig hud, hvor det kommer innenifra. Jeg har selv slitt med kjempedårlig hud, og jeg har kuttet ut sol, sminke, usunn mat&drikke – i flere mnd, uten noe resultat. Så noen ganger må man ta andre ting til verks. Jeg begynte på p-piller og det hjalp for meg, og dette hjelper Sophie:)
      Fint bilde!

    15. jeg skjønner ikke hvordan dere klarer å dømme en person dere absolutt ikke kjenner. Sophie har kanskje tatt en del plastiske operasjoner, men hun har ikke snakka dritt om andre sånn som dere gjør. Det er faktisk jævlig falskt.

    16. Du er et fantastisk menneske Sophie.
      Den nye make-upen passer deg perfekt 🙂
      Å husk at du må høre på kjæresten din, for han sier veldig mye fornuftig, for å bygge deg opp.
      Stå på jenta, fortsett å bry deg om akkurat det du vil.
      Husk du er verdifull akkurat som du er, og ingen er som du, VAKKER.
      Klemmen fra meg, å ønsker deg ei riktig så god helg, og lykke til med Photoshoot 🙂

    17. Alle kan ikke bare slutte med å drikke og spise sukker og fet mat osv for at det skal gå over. Jeg slet selv veldig, sluttet å spise ditten og datten og trente. Endte opp hos legen da det ble store komplekser for meg, og mamma ville ikke gå rundt å se på at jeg hadde det utrolig kjipt med det og ingenting hjalp. Når jeg kom til hudlegen sa han at hos noen kan det hjelpe, mens andre som man ser sliter veldig med dette, er ikke hovedproblemet der. Så forstår henne veldig godt! Hos meg var jeg så og si kvisefri etter noen mnd, har noen få synlige arr, men de er bedre å leve med og får kun et par småkviser rundt mensen tider. Så vit litt fakta før du begynner å skrive.

    18. Vet helt ærlig ikke om du kommer til å lese kommentaren, men anbefaler deg så sykt å prøve ut Kihels Blue Astrigent Herbal Lotion. Vet at den hjelper veldig godt på kviser både av egen erfaring og flere jeg kjenner som har prøvd den 🙂 De selger den på Kicks eller hos Gimle Parfymeri

    19. Du er så nydelig!! <3 Stor klem til deg!
      Og til de som sier at det bare er til å kutte ut alkohol, sukker osv så gjelder det faktisk ikke alle. Det er feks bevist at man ikke får kviser av godteri, og enkelte har bare slik hud. I tillegg er acne en "sykdom", som gjør at man ikke blir kvitt problemet av å kutte ut ting. Man kan redusere det om man faktisk får kviser av alkohol og stress, men det er jo ikke alltid så lett.
      Selv bruker jeg en krem som heter Epiduo som fås på resept. Først ble det en del verre, huden ble veldig tørr, men nå har jeg egentlig ingen kviser 🙂 Men det kommer nok an på hvor stort problemet er om det hjelper, for denne kuren er mye mye sterkere.

    20. Hva slags fuktighetskrem bruker du? Jeg går på samme kur, men jeg har ikke sjans i verden til å bruke sminke uten at det ser helt forferdelig ut, huden flasser seg med en gang selv om den ser fin ut uten sminke. Ellers må jeg si at jeg får bare et bedre og bedre inntrykk av deg jeg, stå på!

    21. tusen takk for at du er åpen om uren hud- alt for tabu selv i dag 2015- har selv hatt diagnosen body dysmprphic disorder rundt huden min i fem år og setter utrolig pris på at det uretursjerte ekte bildet også vises. Selv går jeg under jorden når jeg får kviser- du er modigere enn meg- takk for at du viser dette.

    22. Hei! Så flott at du endelig er fornøyd med huden din! Personlig vil jeg anbefale deg å fortsette med produkter som feks MaryKay Acne Prone Solution, som forebygger akne og urenheter i huden, og som tar seg av problemet om de først oppstår! 🙂 God helg til deg 😀

    23. Hei hei ^-^
      Min mor bruker også disse medisinene mot ekstrem og forferdelig uren hud…tror ikke de bivirkningene som gikk på humør/det mentale bar så ille på henne…jeg har hvertfall ikke merket det cx
      Men en ting begge har merket, var vondt i alt og tørr hud…
      Hun skulle og bare gå på dem i 5 måneder men hun skal gå lenger…håper din hud blir perfekt etter 5 ^-^
      Elsker deg på ‘bloggerne’ og bloggen din er fantastisk! Du er utrolig skjønn, forresten!
      Klem x

    24. Jeg er så fornøyd med denne kuren! Var ferdig for rundt 1 mnd tid siden, og har enda ikke fått en kvise! Hadde utrolig få bivirkninger, og er superglad for at jeg faktisk investerte pengene mine på dette! leppene er enda litt tørre, men har funnet ut av Sara Happ sin lip slip fungerer veldig bra! ikke så dyr heller:)) Har fortsatt arr, men håper at disse blir bedre med tiden, ellers har jeg planlagt hudsliping på høsten en gang! Lykke til resten av kuren!

    25. Ønsker bare å legge til en kommentar til bivirkninger. Jeg gikk selv på kuren i 4 måneder og er kjempefornøyd med resultatet. Jeg merket selvfølgelig at huden og leppene var tørre, men jeg merket ingenting til til psykiske bivirkningene. Følte meg helt lik meg selv gjennom hele kuren og jeg tok tre tabletter om dagen de siste tre månedene. Det er svært foskjellig for hver person hvordan man reagerer, og da er det bare viktig å konsultere med lege. Selvfølgelig er det noen som blir mer deprimert eller lignende og viktig å være klar over dette, men det gjelder som sagt ikke alle. Det behøver altså ikke være så ille å gå på denne kuren 🙂
      Mener ikke at det er klaging du kommer med altså Sophie for bivirkningene er nok værre for deg, synes det er veldig bra du skriver om dette og dine erfaringer! 🙂

    26. “Du kan jo bare spise sukker / ikke drikke alkohol / kun drikke vann / holde deg unna solen / stresse mindre”
      Altså.. dette funker langt i fra for alle. Jeg har selv prøvd alle disse tingene i flere år, og det funket absolutt ikke. For noen kan det funke eller hjelpe på, men kviser er i bunn og grunn pga. hormoner. Har prøvd det ene og det andre, kun tid har hjulpet. Vær så snill å slutte og spre slike misoppfatninger. Det er langt i fra like “enkelt” for alle.

    27. Hei sophie! Jeg er ingen person som kommenterer blogger sånn egentlig, men akkurat nå må jeg gjøre et unntak! Først vil jeg si at jeg ikke skjønner hvordan du holder ut med alle de irriterende kommentarene noen har å komme med! Ikke nok med at noen av de er veldig stygge, men jeg kjente jeg ble irritert av å lese at folk mener du reklamerer bare fordi du vil dele erfaring! For et halvt år siden var jeg selv inne på nett og googlet etter bivirkninger og erfaringer om isotretinoin, fordi det nemlig er greit å vite hva man byr seg ut på. Jeg fant blogger som handlet om dette, og som viste bilder av prosessen. Det var så nyttig for meg! Jeg ble forrestenferdig med min kur for to uker siden, og det er helt ærlig noe av det beste som har skjedd meg! Har ikke hatt en eneste kvise på 3mnd og alle hudormene på nesa er borte! Arrene mine er borte og jeg har en livsglede som jeg aldri har hatt før! Uansett hvor ille bivirkninger du får (unntak av å ha jevnlige selvmordstanker) så er det så verdt det!
      Til slutt vil jeg legge til at du imponerer meg! Du ikke bare skaper underholdning, men du har en medmenneskelighet som nesten ingen andre på din alder har! Hvorfor kan ikke folk glemme at du har silikon i puppene, og se på hvor gode handlingene dine faktisk er!? Hvis man skal se på statistikk så er det maaaange som velger å fylle puppene sine, men hvor mange kjemper for dyrenes rettigheter og donerer så mye penger som så ung? Det er ikke mange tror jeg.. Og hva velger media og spør om? Jo, puppene dine! Det er da man kan stille seg spørsmålet om det er media eller du som er overfladisk…
      håper du ikke tar denne kommentaren feil, for den er KUN ment positivt til deg! Jeg digger deg! Stå på og blogg for sånne som meg som har lest bloggen din hver dag i flere år fordi vi syntes du er inspirerende, og ikke bry deg om de som kommenterer stygt! Herregud så fælt de må ha det som føler seg bedre av å sleng dritt til en så snill jente som deg:)
      Hilsen jente på 17 år

    28. Dette blir feil, den kommentaren du fikk om at man bare kan drikke mer vann osv. Det funker ikke slik, det er arvelig og ikke alle kan bli kvitt det av de enkle punktene som er sagt. Jeg gikk også på denne kuren, i godt over et år, tok opp til 4 piller om dagen, hadde utrolig tørr hud og øyne. Ellers merket jeg ikke noe av det du nevner av bivirkninger, alle er forskjellige og reagerer forskjellig. Men ikke skrem vekk de som trenger å ta mye mer enn det du må!!

    29. Jeg gikk på tetracyclin actavis som er mye mildere/ufarlig kur mot kviser. Fikk det utskrevet av lege, og her trenger man hverken gå å ta blodprøver, gå på p-piller samtidig osv. Jeg gikk på det i 3mnd vel. 1 tabelett, morgen og kveld. Så enkelt.
      Det er 4 år siden nå, og nå har jeg kjempe fin hud med bare vanlige renseprodukter og skrubb. Skrubb er veldig viktig ellers blir det mye overflødig på hudets ytterlag og lett kviser. Såå jeg anbefaler virkelig tetracyclin actavis til alle som sliter med kviser!

    30. Så bra at kuren funker og gir gode resultater!
      Hvordan er det med ar? Funker kuren mot det også?
      Takk for svar!:-)

    31. Hei,
      Har gått på Isotretinoin selv. Veldig kjedelig! Heldigvis varer resultatet godt. Når man går av pillene, kan noen av de små kvisene komme tilbake. Jeg anbefaler deg å be legen din skrive ut resept på epiduo når du er ferdig. Kremen fungerer best om du smører den i hele ansiktet, fremfor kun på kvisene.Når kremen har tørket smører du et saftig lag med fuktighetskrem over. Den er ganske sterk, så tilfør mye fuktighet, og begynn med små mengder, så kan du øke når huden blir vandt med middelet. Lykke til! 🙂

    32. Ang arr.
      Isotretinoin er med på å “fjerne” arr dersom det ikke er gamle arr etter dype kviser. Har man mange dype arr i ansiktet vil man sannsynligvis ikke merke noe forskjell på de etter endt kur. Sliter man fortsatt med arr etter kuren anbefales laserbehandling hos hudlege.
      Jeg gikk på iso i noen måneder, og mine arr forsvant (hadde dog bare noen småarr).

    33. Jeg har gått på denne kuren selv for noen år tilbake, og jeg angrer ikke et sekund! Hadde slitt med uren hud i mange år, og fikk endelig selvtilliten tilbake da det forsvant med disse pillene. Synes det er trist at ikke fler vet om disse pillene faktisk, for jo lenger du går med alvorlig akne, jo flere arr sitter du igjen med i ettertid. Hva så om noen maser om reklamering av reseptbelagte medisiner? Synes det er bra at du skriver om dette slik at flere som sliter med det samme kanskje får hjelp med problemet sitt 🙂
      Tror generelt at folk som ikke har hatt så mye kviser vet hvor mye det kan tære på selvtilliten. Ja, det er bivirkninger. Og ja, det er medisiner som er ganske sterke for kroppen/organene. Men det er ingenting som kan beskrive følelsen av å bli kvitt noe som drar en ned psykisk. For andre som vurderer å gå på denne kuren, så handler det om å veie opp mulige bivirkninger og om det er verdt det. Dersom du skulle være uheldig å få en av de mer sjeldne bivirkningene må du kunne vite at du har tatt et valg du kan stå for.
      Klem <3

    34. Er så glad for at du har det bra fortiden. Jeg synes du fortjener det så jævlig. Du er en fantastisk person!!

    35. Den beste kuren mot uren hud er jo faktisk å kutte ut alt av meieriprodukter. Det fucker med hormoner og alt, fordi kumelk er beregna på en kalv som skal vokse seg stor på kort tid! Er du en kalv? Nope.
      Ville heller ha kutta ut meieriprodukter enn å gå på en så unødvendig og overfladisk pille som er testet på dyr! En ting er livsnødvendige medisiner, all medisin er dyretestet, men det går jo an å begrense det.

    36. Jeg går på samme medisin nå, og jeg bare lurer på om du drikker alkohol? Jeg har hørt at det ikke akkurat er den beste kombinasjonen, men synes det er litt kjipt å holde meg helt uten når alle vennene mine drikker.

    37. Sophie, jeg er så glad du har hatt en god erfaring med Isotretinoin! Jeg har gått på disse selv i 6 mnd, og angrer ikke et sekund!
      Min dose var 2 piller om dagen, og jeg hadde samme bivirkninger som deg + at jeg ofte blødde neseblod.
      Har ingen bivirkninger nå, 2 år etter, annet enn at jeg har normal hud og er super fornøyd! Får kanskje en kvise om jeg har menstruasjon eller er syk, men det kan skje den beste haha.
      Anyhow, jeg synes du er så utrolig flott og jeg er glad du er fornøyd med huden din igjen. Ønsker deg alt godt i livet, vakre vesen <3

    38. Hei, jeg skal begynne på denne kuren nå og har slitt med deprisjoner, og har fått med meg at du også sliter en del. (Samme som deg ønsker ikke jeg heller og brette ut om det psykiske, selv om jeg er anonym) Men det jeg lurte på var litt om din reaskjon i forhold til depresjon? Ble du verre? Samme? Så lurer bare på litt om din reaksjon i forhold til psykiske virkningene, ettersom jeg ikke kjenner noen som har prøvd dette selv så. Er bare veldig redd får at ting skal falle i grus nå som ting har blitt bedre.
      OG siden jeg ikke har sett bilder av deg uten sminke før der man virkelig får se huden. Hvordan i HELVETTE får å bruke det ordet får du huden din til å se så fin ut på bilder og videoer? Og blir det like bra i virkeligheten? Er ekstremt interessert i tips i forhold til dette da det er utrolig kjipt å gå rundt og at det skal vises så godt.
      Mvh Meg.

    39. Gikk på kuren, og slet virkelig med depresjoner, tørre ledd og selvmordstanker. Selv var jeg tretten år når jeg startet, noe som, tross min situasjon med ekstrem akne, var alt for tidlig. Jeg er kvise fri nå, men angrer på at jeg utsatte meg for noe sånt. Var en hel sommer der jeg nesten ikke var ute av rommet, noe som var en stor kontrast til den glade jenta jeg pleide å være, selv med kviser.
      Jeg forstår at det for mange er viktig med pen hud, men husk at når det komplekset er borte, oppdager du mange flere.

    40. Jeg gikk på Yasminelle i flere år inntil i fjor, da jeg var på utveksling i Storbritannia. Da måtte jeg bytte, fordi de hadde sluttet med dem fordi de ikke er så sikre i forhold til andre P-piller… Kan være greit å vite! 🙂

    41. Hei! Jeg er skikkelig imponert over at du tørr å fortelle din situasjon når det gjelder uren hud, ettersom jeg selv har slete med dette problemet i flere år. Jeg begynte på samme kur som deg nå i høst, og ble nettopp ferdig. Jeg syns det er veldig tøft av deg å gå ut å fortelle om dette, ettersom jeg selv vet hvor vanskelig dette er.. Jeg ble selv veldig berørt av bivirkningene, og var nesten så det tippet over de første månedene. Jeg skulket skolen, ofte i flere uker, sosialiserte meg ingenting og fortalte ingen om problemet. Nå er endelig huden min ren. Nå ser jeg tilbake og mener det er verdt det. Jeg vet hvordan det er å ha komplekser på huden, og vet det VIRKELIG ødelegger selvtilliten din. Mange sier de forstår det, men om man ikke virkelig har slete med problemet har de ingen anelse. Håper virkelig du får like godt resultat som meg. Det tror jeg. Stå på og vit at det går bedre.

    42. Jeg gikk på de samme pillene for snart to år siden, jeg sliter fortsatt med tørr hud. Bare vær obs på det, og finn en god fuktighetskrem 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg