ER DET MULIG!?

Har prøvd meg på overskrift i en halvtimes tid nå. HVORFOR må det være så vanskelig? Spurte Robin om råd, men han kom bare med forslag som “du er for feit til å spise godteri” og lignende, håper dere ser selvironien mtp 50kgs innlegget. Så, da blir det slik som dette da, altså ER DET MULIG å finne en overskrfit som er passende snart? Haha, må vel bare begynne å skrive dagens dato

Vi kom akkurat hjem fra en liten fisketur på havet, vi fikk dratt likevel når været roet seg litt. Vi fikk fire fisk! To av dem slapp vi riktignok fri igjen, de var litt for små og hadde heller ikke fått noen merkbare skader av kroken 🙂 Jeg ser at noen synes det er rart at jeg faktisk drar for å fiske når jeg ikke spiser kjøtt.. Vel, jeg er ikke imot å spise kjøtt. Jeg er imot slakteri, og hele industrien slik den er idag. Å kunne dra på havet selv synes jeg er spennende og ikke minst en mye mer samvittighetsrik middag for min del, og jeg kunne lett ha blitt med pappa på rypejakt som han drar på mot høsten. Det er likevel min mening, og vi har alle rett til ulike synspunkter :)Men hva mener du?

Haha nå kommer sikkert noen til å kommentere at jeg har på meg en jakke fra svea som inneholder dun. Vel, den er Marte, min samboer sin. Så marte, her kan du se at jeg har lånt jakken din med til harstad uten å spørre.. haha

Hahaha, det er ikke hver dag nei.

Planen videre for kvelden er å drikke vin og slappe av, vi begge er heeeelt døde – ikke helt vandt med å bevege oss rundt ute med andre ord, haha.. ♥

107 kommentarer
    1. Jeg er helt enig med deg. Det er mer slaktinga jeg er imot. Det går helt fint å spise fisk som pappa har fiska. Synes foresten du er sykt pen

    2. Uansett hvordan du vrir å vender på det så blir kjøtt aldri miljøvennlig eller dyrevennlig. Hvorfor spise kjøtt når du får i deg alt du trenger som veggis? Det er bare vinn vinn å ikke spise kjøtt. Det er bedre for helsen, bedre for miljøet og ikke minst bedre for dyrene. Dyr lever for sin egen del og er ikke “ting” som vi skal utnytte.
      http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4
      http://www.youtube.com/watch?v=W4HJcq8qHAY
      http://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys
      http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

    3. The animals of the world exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for white, or women created for men.
      – Alice Walker

    4. Må si jeg hadde blitt rimelig forbanna om noen hadde stjelt med seg jakka mi uten tillatelse og i tillegg vert så frekk å bruke den på fisketur! Du kan umulig være en glede å ha i hus.

    5. Anonym: Haha, jeg hadde jo riktignok lånt den fra før og hørt om jeg kunne ta den med meg til Harstad, og jeg vasker den jo så klart 🙂 Du ANER jo ikke hva jeg gjør for mine venner og hvor mye jeg gir.

    6. Hei igjen! Jeg som kommenterte ang. fiskeoppdrett tidligere, og jeg er helt enig med deg at fisking er bedre enn fiskeoppdrett, men er likevel ting folk ikke tar hensyn til under fisking, men godt å se at du fortsatt tenker på dette 🙂
      Må forøvrig si at Robin kler Harstad! Haha 🙂

    7. Slakting i Norge er vanvittig strenkt. Kjæresten min jobber som slakter og kan garantere at dyrene har det bra fram til de dør (blir bedøvet først). Som slakter er han også med på å stelle dyrene, koser med de, sørger for at de hele tiden har det fint og ikke fint rent! Det er heller transporten og lange reisen fra gårder og til slakteriet som er å kritisere. Det må rett og slett bli mer kortreist mat for at dyrene ikke skal stresse osv av transporten. Men jeg kan garantere at slakt i Norge er veldig humant, rent og ikke minst ordentlig! Ja, folk i dag spiser for mye kjøtt, men at alle skal vi veganere/vegetarianere (som noen mener) vil ikke funke. Kroppene våre fungerer forskjellig. Jeg er fitnessutøver (trener mellom 16-20 i uka) og kan ærlig si at jeg hadde ikke klart meg gjennom uka uten kjøtt (har prøvd!). Proteintilskudd fungerer ikke som en løsning, og fungerer ikke som en erstatning. Folk må bare få kontroll på inntaket og spise riktig. Mennesker har spist kjøtt siden steinalderen (har studert ernæring og idrettshistorie, så har lest dette vitenskapelig). Noen klarer seg uten, men ikke alle.
      Ha eller en strålende dag Sophie. Kjempe vakker er du

    8. Så du synes d å dra opp en fisk som har en krok igjennom munnen, for så å dra ut kroken å slippe den fri igjen? Tror det er mere smertefullt enn å bli bedøvt for så å få skjert av halsen :))

    9. Er enig med deg, kjøttindustrien i Norge er forjævlig, og i land generelt for den saks skyld. Jakt, fiske og reindrift er ok, etter min mening. Sau går også ganske fritt, etter hva jeg har sett.

    10. Så merkelig… Jeg er enig med deg ang. slakteri og lignende, men ikke jakting. Frankley syns jeg jakting er verre enn slakting. Du skal få mene det du vil, for all del! Men kan du svare på HVORFOR du mener det er ok med jakt? Altså, virkelig begrunne svaret ditt? Jeg er veldig interessert i å vite hvorfor du syns det er ok å skyte dyr på måfå men ikke slakte de for å selge og spise de.
      Ha en fin kveld videre!

    11. Overskrift først og fremst er ikke viktig for meg når jeg leser bloggen din. Du kunne skrevet tull, og jeg hadde lest uansett :)Du leverer alltid bra lese stoff, så ikke stress med det!

    12. Herregud, jeg har ikke ord. Du vet jo godt at man ikke må drepe for å leve, så hvorfor drive å drepe unødvendig da? Hva skjedde med den gangen du hadde samme synspunkt som NOAH? Får seriøst inntrykk av at du kun kaller deg veggis for at folk skal tro at du bryr deg om dyr. Men du bryr deg vel bare om de søte fluffy dyra du. Mista all respekt for deg nå… Stakkars dyr!!

    13. Heia!
      Måtte bare kommentere og si hvor mye jeg elsket bildene i dette innlegget + bildene av deg og Robin på stranda! Utrolig vakre farger. Får en utrolig lengsel mot vakre nord…
      Ville spørre deg hvordan du får til fish eye-effekten på bildene… Regner med det er eksternt?
      Kos deg og nyt naturen og hjemstedet ditt!♡ T

    14. Anonym: jakt er for å opprettholde god helse og bestand i økosystemet. Mennesket har opprettholdt dette i over 200.000 år (tohundretusen år). Uten kontrollert jaktbilde pest og sykdom spre seg hos dyr og i økosystem når bestander blir for store. I Norge er jakt veldig strengt og kontrollert. Bare ett vist antall dyr er liv å skyte. Man må i tillegg betale kvote. Jakt er til for å opprettholde en sunt økosystem. Veldig stengt, og det trengs. Dette er som sagt opprettholdt av mennesker (og den utdødde rasen Neandertaler) å hundre tusen av år.

    15. Jeg syns jakt er greit om man bruker det som kan brukes på dyret. Det er livets sirkel, og vi ER en del av det. Vi trenger kjøtt, og ikke piller og vitamintilskudd. Vi er jo skapt for å spise kjøtt 🙂

    16. Veldig fint at du er så åpen om meningene dine, da du vet du kommer til å få dritt for det. Jeg personlig syntes ikke noe om fisking. Jeg skal ikke veie for å imot hva som er verst, men jeg får helt vondt i hjertet mitt av at dyr generelt skal lide å måtte dø fordi mennesker spiser kjøtt. Høres helt merkelig ut, men til og med sjømat. Jeg kjæfter å uler hver gang det kommer krabber i hus , som skal kokes å spises. Stakkars. Kom visst helt ut på vide veier her, selv om jeg ikke har noe poeng å komme frem til haha. Syntes du er tøff som er så åpen om dette da du er liksom veggis1! Du har en stor å viktig stemme, og du bruker den helt riktig!

    17. Nå har det seg slik at jeg jobber hos nortura, og der foregår slakting veldi humant.Jeg skal ikke sitte her å skrive til deg at du burde endre syn på slakting av dyr, for det er opp til deg. Men vi i Nortura slakter riser ved at di går inn i en trommel og senket ned i gulvet hvor di får overdose av oksygen og svimer av. deretter henges di opp og tappes av blod. Di merker ingenting etter at di er svimt av. Mattilsynet har kontor rett ved siden av slakteriet og passer på at alt foregår slik det skal. Dette høres sikkert fælt ut, men det er den mest humane måten å gjør dette på.
      Eller så vil jeg ønske deg en fin kveld, og bra innleg i dag btw:)

    18. Jeg er alltid enig i det du sier angående dyr , men ikke helt nå:p for meg så er jakt helt grusomt også..:( jeg tenker ; den følsen av at du vet en jeger tar inn på deg, du løper for harde livet og prøver å gjemme deg. Han finner deg , og skyter deg. Du blir kanskje skadeskutt og løper med smerter for harde livet. Jeg er også uenig i det med å bruke skinn / pels , om det er second hand. Men heller da som second hand , enn at å kjøpe selv , så man bidrar til industrien. Så delvis enig i den:p men jakt , oppdrett fiske , pels industrien og slakting , der er vi helt enige! Men å ha forskjellige synspunkt er lov:p jeg skulle så ønske jeg kunne møtt deg engang og snakket om slike ting og alt annet :p vi er så himla like på så mange måter ! 🙂 lov å ha en drøm om det vel ?:p haha. Selv spiser jeg lite fisk , svært sjeldent egentlig , men noe. Så heller selv fisket , enn oppdrett! Selvom jeg ikke klarer å fiske , da jeg ikke kan takle tanken på å drepe den :p har selv vært vegetarianer og dyreverner hele livet:)

    19. “Så Marte, her kan du se at jeg lånte med meg jakken til Harstad uten og spørre”… men du har spurt, eller ikke spurt? du er så jævla skarp ass…
      og som du selv sier titt og ofte så vasker du jo ikke klær heller 🙂

    20. Selv er jeg ikke vegeterianer (eller pescterianer osv). Men jeg er veldig bevisst på kjøttindustrien, og spiser helst dyr som stefar/familie har skutt selv. Jeg synes det er veldig fint at det er derfor du dropper å spise kjøtt 🙂 Tror flere burde innsett hvordan situasjonen er, f.eks kyllingindustrien osv. Selv har vi egne høner, og de spiser jeg med god samvittighet. Kos dere kjempemasse i Harstad! Skjønner godt at Robin synes nordnorge er fantastisk, selv er jeg fra vakre(KLEINT Å SKRIVE hahaha) vestlandet, men ingenting slår nordnorge! 🙂

    21. Dere er så fine sammen! 🙂 synd det er så mange troll der ute, det positive er at du tjener penger på de 😉 hihi

    22. Juliasofie:
      Herregud! Hvis du skal støtte og virkelig forsvare noe sånt, og i tillegg ha det som arbeidsplass… Har virkelig ikke ord! Ble fysisk kvalm nå.

    23. Og, nei jeg aner ikke hva du gjør for vennene dine eller hvor mye du gir, men det bryr meg fint lite 🙂 Poenget var at jeg hadde ikke blitt så glad for å åpne dørene mine for deg om du bare tar med deg ting og bruker det til griseri(kunne jo fort blitt ødelagt ute på fisketur og da har ikke pengene dine så mye å si bare for at du kan kjøpe ny, men det handler om og respektere andres eiendeler…)
      Og siden du har begynt å svare i kommentarfeltet igjen, hvorfor skal du alltid skryte på deg at du støtter f.eks NOAH med så mange tusenlapper i mnd, når de selv har sagt at du ikke støtter med mer enn 50,-?
      Har spurt om dette før, men det er jo såklart noe du velger og vri deg unna 🙂

    24. SUPERT!! Er utrolig enig med deg ang problemstilingen produksjonsdyr. Selv spiser jeg kjøtt, men med en vond bismak. Spiser fangsten fra samboers jakt med god samvittighet (både reinsdyr, rådyr, elg og hjort). Værste jeg vet er når andre som spiser kjøtt, blir helt uvel når jeg nevner at jeg er er veldig for jakt, ser bilder fra jakt etc. DET er dobbeltmoralsk det. Samboer har selv jobbet på slakteri, han er ikke spesielt bløthjerta, men han sa det var utrolig vodt å se panikken til kyrne. Slik han fortalte (er en del år siden, men regner med det er samme praksis i dag) står kyrne på rekke og rad og ser at de foran blir boltet og drept. Men som sagt, selv spiser jeg kjøtt. Flott at du klarer å være så prinsippfast at du ikke gjør det. Takk for meg 🙂

    25. fisk er vel ok
      men virke teit hvis du jakte på dyr og slakte dem og spise dem opp og likevel syte over dyreindustrien
      du drepe jo dyrene ,uansett du ikke rive dem i filler imens dei er halvdøde

    26. Enig med deg der, faktisk! Måten man masseslakter kjøtt på i dag er ikke naturlig. Fisking og jakt er en naturlig del av naturen, og å være ett menneske. Det var slik vi overlevde før i tida, og det er naturens gang å jakte og spise!

    27. Nå ble jeg skikkelig skuffet over deg 🙁
      Du vet vel at fisk føler smerte akkurat som alle andre dyr??? Ville du satt en fiskekrok i munnen på hunden din og dratt henne rundt etter den?? Ikke? Men du tar den jo bort etterpå så da er det vel okej?
      Kan du ikke forstå frykten og panikken idet fisken opplever smerten av kroken for så å bli dratt opp av vannet?
      Jakt og fiske finnes ikke humant eller etisk, du har tydeligvis ikke opplevd hvordan det foregår. Jakt er langt fra en smertefri momentan avliving! En eller flere hunder jager dyret i timesvis, så blir det skutt. Det første skuddet dreper sjelden, så der ligger det, livredd, skadeskutt med enorme smerter mens bikkja biter i det. Ikke før jegeren får somlet seg fram for å avfyre det dødelige skuddet dør dyret. Dette kan ta lang tid, mange minutter!
      Har vært vitne til så mange grusomme lidelser pga jakt. Jakt er mord. Det er absolutt ingenting som er etisk ved å spise vilt!

    28. … Og hallo, alle anonyme. Dere (spes. deg med jakke-preoblematikken) argumenterer på lik linje med en 14-åring som bare vil argumentere og krangle for noe. Drit nå i at hun lånte jakken da, jeez. Det er jo heldigvis ikke din! Hadde ikke brydd meg selv om en venninne hadde lånt min uten å spørre. Når man bor sammen vil jeg tro man har et ganske avslappet og nært forhold sammen, så tror ikke det blir noen sak av det mellom dem 🙂 Tror du bare kan ta det helt med ro, ta deg en bolle, og ta kvelden!
      Og når det kommer til jakt og fiske, så har jeg virkelig ikke noe i mot fisking da faren min driver med dette, og jeg synes det er greit å slippe dem ut igjen så lenge de ikke river opp munnen til fisken osv. Når det kommer til jakt så har jeg vel delte meninger om dette, og er ikke så veldig for f.eks bue-skyting, men så lenge dyret dør med en gang så har jeg ikke noe annet å komme med 🙂 Er mer for jakt enn slakteri selvom jeg spiser kjøttet likevel, men dyrene har hvertfall levd fritt og spist vilt-for hele livet, så hva er det å klage på egentlig? 🙂 Vil jo tro at det finnes en slags “begrensning” på jakt av de forskjellige dyrene også, men dette vet jeg ikke noe om… Takk for meg!
      Håper du har en fortsatt fin kveld, Sophie! Håper du ikke tar deg nær av de teite kommentarene fra anonyme folk som bare er ute etter å lage kvalme! <3

    29. Aner du hvor mye smerte fisk føler? Hadde du likt om noen hadde dratt deg under vann med en krok i leppa, for så å drukne deg?

    30. Jeg er helt enig med deg 🙂 hadde alle jaktet/fanget sin egen mat ville det blitt så sykt mye mindre dyr som ble drept, de hadde fått leve et godt liv i det fri før de døde, og vi hadde satt så mye mer pris på hvert enkelt levende vesen. Spiser selv ikke kjøtt, og kaller meg vegetarianer (fordi det rett og slett er mye lettere å si enn å forklare til alle), men om far har jaktet om høsten så spiser jeg det med god samvittighet. Jeg hater forresten fiskeindustrien, og det er så jævlig kvalmt at folk sier den laksen er sunn. Det eneste fiskene får å spise er genmodifisert mais, og i tillegg skader lusemiddelet fisken får hele miljøet i sjøen. De som spiser oppdrettsfisk spiser rett og slett en svømmende maiskolbe! Da er det mye bedre å dra til havs å fiske selv. Kos deg videre hjemme Sofie, stå på og drit i de idiotiske kommentarene.

    31. Det blir litt rart å si at mennesker alltid har spist kjøtt, og dermed bruke dette som et argument for at det er ok og ‘naturens gang’. Vi er altetende, noe som tilsvarer at vi kan overleve på det vi har tilgjengelig. Det er en grunn til at sivilisasjoner først ble dannet da mennesker begynte å dyrke jorda, fordi man kunne ikke bruke krefter på å jakte nok mat til en større befolkning. Ergo, er det mye mer effektivt å dyrke sin egen mat enn å være avhengig av å genmanipulere og slakte dyr som i utgangspunktet har en helt annen funksjon enn å ende opp på bordet vårt.
      Jakt er jeg helt for, da det er mye mer ‘naturlig’ enn den veien matindustrien går i dag. Har selv vært med på jaktturer i Afrika bare for å observere, og man betaler enorme summer for å først få lov til å ha MULIGHETEN til å jakte. Feller man da et dyr, er det ikke bare for ‘moro skyld’, men alt av kjøtt doneres til lokale barnehjem etc. Man er ikke en egnet jeger om man skadeskyter dyret – så vidt jeg vet er dette faktisk ulovlig til en viss grad, og straffbart. Dere som er imot jegere vet åpenbart ikke hvilken funksjon de har i samfunnet, med tanke på for eksempel fotfølging etter påkjørseler etc. Uten jegere hadde bl.a. Viltnemda slitt nokså mye.
      Fisking synes jeg blir litt på kanten da fisken faktisk lider før den eventuelt blir drept, mens en hjort ute i naturen vil få en momentan død idet den blir skutt.
      Synes uansett det er fint du tar opp dette Sophie, men du trenger ikke forklare deg! Det finnes så mange forskjellige syn på dette, og man greier sjeldent å overbevise andre på akkurat dette da vi alle har vokst opp med forskjellig syn på naturen. Du kan derimot påvirke, og det håper jeg du gjør med gjennomtenkte midler!

    32. Herregud, uansett hva du skriver kommer det noen med negativitet!
      Og (for min del) er det veldig normalt å låne klær av nære venninner, så det burde ikke bli en sak i det hele tatt… Bare en veldig unødvenig ting å rakke ned på folk for?
      Og det anngående jakt osv, det kommer jo selvfølgelig an på om det er jakt for moro skyld, eller om det faktisk er jakt for og opprettholde balansen mellom dyrene og naturen, eller for nødvendig mat! Naturen skal jo gå sin gang, og det innebærer at vi mennesker “bruker” dyrene som et næringsmiddel, akkurat som dyrene spiser hverandre – slik er naturen laget!
      Stå på Sophie, jeg digger deg!

    33. Er dere som skriver at oppdrettsfisk er bedre en selvfisket fisk helt blanke i skallen eller ?
      Oppdrettsfisken blir proppet fulle av antibiotika og andre ting som ikke er bra for oss mennesker å få i oss, som kan føre til tidlig alzheimer og mye mer.
      Fisken man fisker selv er frisk og fin og ikke farlig og spise.
      Det er jo en grunn til at de ikke engang serverer kylling eller laks på norske sykehus! Fordi det er farlig å spise, og syke mennesker tåler hvertfall ikke å få det i seg!
      -Kunne skrivd mine poenger her i fleng, men tror ikke det er så mange av dere som kommenterer her som er glupe nok til å forstå ha jeg skriver anyways….
      Sophie Elise! Stå på, du er rå! Følger bloggen din hver dag! Og ikke bry deg om hetsere og haters som er her inne å skriver dritt til deg fordi de er så usikre på seg selv og har så lav selvtillitt at at de må jo rakke ned på noen for å bare føle seg et hakk bedre selv! Regner ikke med at noen hadde vært så tøffe i trynet som de er bak skjermen in real life!

    34. Talla: det er folk som deg som er grunnen til at denne debatten er umulig å komme til bunns i. Du tenker bare på menneskenes beste, med tanke på at ‘fisken er ren om den er fisket på egen hånd’. Det å påstå at andre ikke er glupe nok er utrolig barnslig, rett og slett. Hørt om god debattskikk?

    35. Ser ikke ut som noen her har hørt om god debattskikk sånn som dere slenger dritt til Sophie Elise. Jeg bare sank meg selv ned til dere andres nivå et par hakk sånn at dere kanskje forstod hva jeg mente, men det ser jeg jo at bare seiv rett igjennom.. Hva skal du leve av da ? Om du ikke kan spise fisk eller dyr fordi det er syns på de som dør, hva om de døde av en naturlig årsak ? Skulle det bare liggi å råtna da? Eller kanskje fått en kiste og en gravstein og egen kirkegård? Hva med salaten? Stakkar grønnsakene som blir plukket? Stakkars frukt og bær som brått blir plukket fra busken/treet sitt ? Stakkars vannet som ikke får bli i innskjøen sin men heller må flyte igjennom rør og komme ut i vasker ? Altså det er jo helt drøyt hvordan folk tenker… Skal vi sulte da?
      Jeg er helt enig i at vi kan tenke over HVA vi spiser, og åssen dyr blir drept, og spise økologisk og giftfritt, uten palmeolje og ETC! Men at folk sitter her å skriver at de er skuffa over Spohie Elise over at hu tok en fiske tur i “feil” jakke, det er jo helt sykt! Dette er jo ikke akkuratt noe jenta gjør hver eneste dag!

    36. Så mange morsomme kommentarer! Av tennåringer som ikke har peiling på hvordan jakt foregår i det hele tatt, men som kun argumenterer ut i fra skremselpropaganda de har lest på internett eller hørt av venner eller eventuelt finner på helt selv. Kanskje vi bare skulle la være å jakte og fiske? Hadde vært spennende å sett hvordan verden hadde blitt om noen år da. Har dere forresten hørt at også dyr dreper hverandre? At større dyr dreper de som er mindre enn seg selv, og gjerne ikke spiser opp alt kjøttet en gang? Eller om katter som dreper mus kun for å vise dem frem til eierene sine? Hva med løshunder som flyr på andre dyr, piner dem med å flå skinnet, uten å gjøre så mye mer med det? Når dere tilegner dyr menneskelige følelser bør dere tenke på dette også. Uansett; dyr dreper hverandre, vi mennesker har også felles opprinnelse som dyr. Å drepe for å spise er livets sirkel, og det er nok en grunn til at noen blir skapt kjøttetere mens andre planteetere. Vi mennesker kan være begge deler, og det er nok en grunn til det også. Tenk dere litt om!
      Forresten; Robin kler Harstad 🙂 Aldri sett han så bra før.

    37. Du uten navn som lurte på hvoe for det er ok med jakt? Og hvorfor hun syntes det er ok å skyte dyr på måfå istedenfor å slakte for å selge å spise?
      Har du noen gang i hele ditt liv truffet en jeger som bare skyter dyr for moro skyld (da sikter jeg mest til fugl, rådyr, elg, hjort og rein.
      Så å si alle (utenom di som er ute etter trofé, de støtter jeg absolutt ikke) De aller fleste går på jakt for å skaffe kjøtt/mat til seg selv, på en litt mer spennende måte enn å gå i butikken og bedre og billigere kjøtt. Man jakter for å regulere bestanden, og noen ganger for å få farer bort fra oss selv. Jeg synes det er 100 ganger bedre enn slakte og kjøttIndustrien I vårt og andres land 😉

    38. Eneste man kan tenke om disse kommentarene er “hva faen er det mellom ørene til enkelte?” La Sophie ha sine egne meninger da vell. La hun gå i hva faen hun vil! Er da vell ingen som kommenterer hva dere spiser, mener eller går i?? Først og fremst så må transporten av dyrene foregå i godkjente biler. Disse bilene er det faktisk MATTILSYNET som godkjenner. De som frakter dyr må faktisk gå kurs for at dyrene ikke skal lide under transport, og igjen så kommer mattilsynet og kontrollerer om hvilken stand dyrene er i. På slakteriene blir de slaktet på humant vis, og for dere som kommenterer til de som jobber på slakteri – er kanskje ikke verdens beste jobb, men det er faen ikke deres problem! Hvor gamle er dere egentlig??
      Jeg har ikke noe imot meningene til Sophie når det kommer til slakting av dyr, selv om jeg har sett på både slakting/transport av fjørfe, gris, ku og det som leveres i butikkene. Jeg spiser kjøtt, og er ikke flau av å si det heller. Noen fungerer ikke uten, og noen gjør det. Folk er heldigvis forskjellige. Men tenk heller på det neste gang dere ser en lastebil som slakter dyr, at de er godkjent av mattilsynet og kursene deres er godkjent. Hadde ikke mattilsynet vært streng på slakteriene, da hadde det vell ikke vært kjøtt i butikkene.
      Men hva du vil du, Sophie! Det har du faktisk helt lov til.

    39. Støtter deg i dine meninger og hva du står for. Men for å dra den litt på spissen: syntes ikke du det blir feil å bruke en jakke som har ekte pels, selv om det ikke er din, og du kun låner den? Du bærer på ekte pels. Og når det kommer til å fiske – fisker tilhører vannet, du tar ifra disse skapningene livskvaliteten. Fisker er like mye verdt som dyr, som alt annet. Husk det.
      Dessutten ville jeg blitt utrolig skuffet og lei om en venninne av meg tok en jakke en så dyr pris, på seg for å fiske. Skaff seg seilerjakke, eller en annen jakke som er mer til et sånt bruk enn en Svea jakke til flere tusen. Er ikke bare å kaste den i vaskemaskin som en skjorte fra H&M heller.

    40. Dere som spør om vi vet hvor mye en fisk føler…vet dere det egentlig selv? Den har ikke så mye kjøtt og nerver i munnviken, så vidt jeg vet. Vil ikke tro det er noe verre enn et hull i øret, og det takler de fleste.
      Å gi dyr menneskelige følelser, er å gå for langt. Ja, de har følelser og kan være glade og redde, men det er ikke mennesker for det. Jeg er mye mer tvilsom til å leve på kosttilskudd og tabletter med kjemisk sammensatte stoffer, enn å faktisk få det naturlig via fisk, grønnsaker og kjøtt.
      Folk er så naive og lettlurte, og tar alt for god fisk (ironisk nok). Hvordan vet du at kilden som sier at kjøtt er farlig, er mer pålitelig enn den som sier det motsatte? Det er trendy å være radikalt for dyrevern, grønt kosthold og menneskeliggjørong av dyr, men dette er en vits! Trender går over.
      Hadde du trodd meg om jeg sa at grunnen til at Nordpolen ikke kommer opp på Google Maps, er at den ikke finnes, at på toppen av jordkloden er det et hull som går rett gjennom? Jeg håper ikke det.
      Stå på, Sophie Elise <3 T

    41. Jeg er så enig med deg Sophie. Det er industrien, produksjonen og alt i mellom- som er problemet med dagens kjøttindustri. Selv har jeg heller ikke noe i mot at andre spiser kjøtt. Hadde vi alle enda fisket, skutt og ordnet vår egen mat selv, hadde jeg ikke hatt noe i mot noe i det hele tatt. Derfor støtter jeg deg veldig i dine synspunkter. Masseproduksjonen av dyr og kjøtt er det som ødelegger dyrevelferden og også dyrenes behov. Skyter du en elg har du i allefall ikke brutt noen av dens naturlige leveforhold, eller holdt den innestengt for så å mate den opp så fet du selv bare kunne. Stå på Sophie, og ikke gi etter for de som mener noe annet! Det er lov å ha egne synspunkter.
      Når det er sagt må jeg også si at det var du som fikk meg til å ta valget om et så si kjøttfritt liv. For litt over et og et halv år siden skrev du et innlegg som virkelig sperret opp øynene mine! Siden den gang har jeg omtrent vært kjøttfri! Du gjør forskjeller, og jeg er evig glad for at du åpnet øynene mine for nettopp dette. Jævlig kleint å skrive, men det får nå så være! Håper du koser deg masse i Harstad! :-*

    42. Leste en kommentar her som jeg syns var direkte avskrekkende dum. Hun ble visst fysisk kvalm av at du støtter jakt. Hvor faen tror hun vi får maten fra? Butikken? Uvitende mennesker burde holde kjeft…….

    43. Ååå, det er så nydelig der oppe! (aldri vært der, men utifra bildene du poster her på bloggen)
      Men sykt bra at dere bruker redningsvest! Gode forbilder 😀 måtte bare kommentere det!

    44. Nesten farlig å ha egne meninger Sophie!
      Folk overdriver så siiiinnsykt i kommentarfelter fordi de kan gjemme seg bak tastaturet og ta sitt 10års sinne ut i samme slengen. Det er så latterlige argumenter enkelte har og påstander.
      Typ:
      “Du har drept en fisk, jeg har mistet ALL respekt for deg, du er en morder” ? jeg ler. Folk er så idiotiske her inne så altfor ofte. Ingen som hadde snakket sånn i virkeligheten vettu, med mindre de er helt bak mål.
      Ha dine egne meniger Sophie, men for ALL del ikke del dem 😉 hehe
      Hilsen 20.

    45. Har lest få av innleggene dine, men de jeg har lest har i hovedsak vært der du fronter dine meninger om ting i samfunnet, som feks dette innlegget. Og akkurat det vil jeg berømme deg for, for jeg kjenner godt til hvor ille folk kan være i anonyme kommentarfelt, og da krever det litt mot å skrive innlegg som dette.

    46. Selvfølgelig måtte d komme kommentara om at fisk har sjelfulle øya og diverse anna som bli bare heilt feil…. Kos dæ i nord, med fisketura, evt jakttura til høsten😊 D som e bra e jo at både fisk, rype og elg får leve fritt og flott til de blir fanga. D samme kan man ikke si om dyr som blir ført til slakteri…. Ikke bry dæ om skitsnakk, flott jente e du😊😊

    47. Dette tror jeg er mitt favorittinnlegg noensinne, Sophie! Nei, ikke pga Robins oransje ansikt eller posing til og med ute på havet. Men fordi bildene har for en gangs skyld god kvalitet, og fordi de er interessane å se på! Fordi du/dere endelig gjør noe skikkelig verdt å ta bilde av, viss du skjønner! 🙂 man blir jo litt lei av webcamerabilder eller bilder på sofaen i morgenkåpe dag ut og dag inn.
      I tillegg så må jeg si at Robin ser hundre ganger bedre ut på det bildet der han faktisk smiler litt og ikke bare tøffer seg. Det må du si til han 🙂

    48. synes ikke det er galt av deg å bruke en slik jakke eller at du fisker, men du har snakket veldig stygt om andre som spiser kjøtt generelt – og bruker slike jakker. Altså, du har dedikert mange innlegg på bloggen til “slike folk”, og skrevet mye nedlatende ting om dem. Du var jo også veganer i to dager eller noe slikt, men det ga du fort opp. Det er bare bra at folk klarer å se forskjellig på ting og ikke bli “helt hitler” for at andre ikke tenker som en selv:)

    49. Jakt som foregår innenfor Norges grenser er mye mer humant enn den kjøttindustrien som foregår i dagens vesten. Dyrene har levd et godt liv i det fri, og det kjennes på smaken. Jeg spiser viltkjøtt fremfor annet kjøtt. Supert at du tør å si meningene dine Sophie Elise! Du har virkelig mer mellom øra enn mange andre på din alder ☺️ Man kan faktisk spise kjøtt, og samtidig være glad i dyr. Det handler om å være bevisst. Hilsen ei som elsker alt som kan krype og gå av dyr 💕. Fortsett å vær deg selv Sophie!

    50. Jeg er imot all form for dreping av dyr for menneskets utnyttelse. MEN av jakt og kjøtt fra industri foretrekker jeg selvfølgelig jakt. Likevel har jeg ikke samvittighet til å spise dyr lenger. Mange vil påpeke at vi MÅ spise dyr for at verden ikke skal gå under, men det er altfor mange mennesker og, men de dreper vi ikke.

    51. til Anonym med slakterkjæreste: kroppen din hadde klart å trene absolutt like mye på soyaprotein, som erstatning av kjøtt. Det er nesten dobbelt så mye protein i soya enn kjøtt. Smaker ikke minst, utrolig godt! Så argumentet ditt holder like godt som svada desverre 🙂

    52. Du er en Nydelig jente ,jeg har sett på programmet bloggerne på tv i går , for første gang 🙂 det var en fest og du skulle forbrede deg til noe .. Uten make up er du nydelig jente ,just beautifull , pure and anicent …lykke til videre …

    53. Igjen har du idag de fantastiske nordnorske landskapet med deg på bildene,er bare så herlig å se 😀 ! Fra mitt hjem i Tromsø er det beste med utsikten når Hurtigruta kommer seilende inn fjorden med midnattsola i bakgrunn! 😀

    54. jeg blir såsinnsykt forbanna over idiotene som skriver at de jobber her og der og at slakting skjer “humant” -the buzzword of the year! Ja, kanskje du slakter dyrene på en annen måte enn de jævligste, men ikke kom og si det er humant! HVA er human slakting egentlig? Vlle DU ha blitt slaktet slik? sier du nei, er det IKKE humant.
      dette har blitt funnet på slik at de uopplyste skal kunne spise med god samvittighet, noe det ser ut til at de fleste biter på. Du som jobbet på Nortura, og sa man slaktet dem ved å få overdose av oksygen før de svimer av, det er jo bevist gjentatte ganger at mange er ved bevisthet når de henges opp, det her VET du!
      det er vel humant hvordan man drepte alle jødene også kan jeg tenke meg, de ble jo bare dyttet inn i gasskamrene og gasset ihjel – det er vel også humant?
      akkurat som mennesker så så har dyr emosjoner, deriblant frykt og redsel, de har også bedre sanser enn oss til tider,og merker når noe galt skjer – de er livredde, og det smitter!
      Humant for meg hadde vært om de lå i en varm seng, men all mat de ønsket seg og all kos de ville få, før de evt fikk en sovepille. jeg vet det ikke lar seg gjøre, men da snakker vi mer humant. det er slik JEG ville ha blitt drept.
      At folk spiser dairy og kjøtt for være deres eget valg, jeg velger å ikke spise det. men folk må da fader meg kunne stå for elendigheten/ torturen/dyreplagingen de er med på – fess up og ei moralen og verdiene dine!!
      hadde jeg bodd i en stamme inne i jungelen og fulgt urmenneskets levemåte, hadde jeg kunne spist en dyr de slaktet. her dreper de ikke millioner av dyr, for å kaste masse, her dreper de ett dyr feks, som holder lenge.
      i norge ville jeg ikke dratt på jakt/fisk fordi vi har så mye mat og drepte dyr rundt oss, ser ingen grunn til å drepe fler – det fører igjen til at man kaster mer av den som allerede er drept.

    55. Jeg leser bloggen din fast men i det siste synes jeg du henger deg opp i alt hva folk mener og må notere det ned kan du ikke slappe av og nyte livet? Ha det bra med deg selv har en blogg må en ikkke legge så stor vekt på hva folk mener

    56. Man er nødt til å se forskjellen mellom jakt og fisking. Ved jakt skyter man og avliver dyret (i de aller fleste tilfeller) umiddelbart. Ved fiske kjører man en krok gjennom fisken og drar den etter denne flere meter før man hiver den opp i lufta hvor den ikke får puste og slenger den inntil en jævla stein. Avlivningsprosessen er totalt forskjellig fra de to jaktformene. Jeg har både fisket og vært med på jakt, men jeg kommer aldri til å fiske igjen.

    57. Synes det er mye bedre å jakte for å få egen mat enn å støtte den grusomme kjøttindustrien. Det samme med å fiske. Dyret har hatt det godt og fått i seg riktig næring. Du får da i deg også riktig og god næring og ikke GMO og masse dritt fra det som dyret får i seg i industrien. Eg får problem med jakt når folk ser på det som underholdning. Det synes jeg er kvalmt.

    58. Kjære Sofie Elise,
      Du har absolutt _ingen_ rett til å kalle deg dyrevenn, ditt skeivtryna, dobbeltmoralske menneske. Trodde aldri jeg skulle kalle noen noe så fælt, men fra bunnen av hjertet mitt mener jeg at du fortjener det, for FY FAEN, sånn du holder på, parallelt med det du sier er så JÆVLIG provoserende.
      Vet du hva du fyller leppene og ansiktet ditt med? Ja, mest sannsynlig, men du GIR FAEN fordi du tror du blir fin. Men se på deg, du blir jo FAEN så stygg – og det på uskyldige dyrs bekostning. Det er faen ikke greit, på noen som helst måte.
      Er ikke et liv, et liv? Du liker å tro at bloggleserene dine tror du mener det, men du beviser gang på gang hvor jævlig dobbeltmoralsk du er.

    59. Herregud hun er jo bare på fiske tur ftter dere ikke at hun skriver dette bare for t det skal bli et stort oppslag? Hun vant dere kan gi dere ro dere ned

    60. Robin behøver ikke være i det militæret fordi han har kamuflasjebukser. Det har min kjære også til turbruk 🙂

    61. Min mening er at jeg syns jakt generelt er litt trist. Dette høres kanskje litt banalt ut, men jeg liker ikke at jakt skal være noe gøy, eller en sport som man koser seg med! Å drepe er dyr er noe dumt. Det er jo litt annerledes med fisker, siden de ikke blir drept eller slaktet på den samme måten. Men jeg er selv oppvokst på gård, jeg vet hvordan slakting og oppdrett av kyr, gris og sau fungerer. Selfølgelig er det ikke noe gøy når vi må sende lam på slakthuset! Hele familien blir triste, men sånn er det bare. Vi lever av dyr, og de er faktisk avhengige av oss mennesker også til en viss grad. Vi bruker hele døgnet på å ta vare på dyrene her hjemme. Å det er trist når slakting skjer. Derfor blir jeg litt provosert når noen jakter på hjort og elg å blir stolte av det! Er det å drepe noe å være stolt over? NEI mener jeg.

    62. Rundt 300000 tonn mat kastes i året og det er kun i norge.
      Så jakt er noe man ikke behøver å gjør for å overleve. Folk gjør det for sportens del, og det er sykt iseg selv. Så når dere er ute å fisker så gjør dere det for å kose dere? Dere kan jo heller kjøpe fisk i butikken, så slipper de å hive det som ikke blir solgt..
      Forstår at alle mennsker opplever livet forskjellig, men når uskyldige dyr skal lide for at mennsker vil kose seg eller oppleve adrenalin ved å jakte på dyr, da må man begynne å ta en runde med seg selv..

    63. Hei sveis, så en fra Nortura uttalte seg om slakting. Min mor har også jobbet flere år i Nortura, hun er og oppvokst på gård og har da et litt mer naturlig forhold til slakting osv enn mange andre. Hun har fortalt meg en del om selve industrien, og slaktingen er en ting, det går sikkert ann å gjøre smertefritt og fint, men det som kanskje er (eller burde være) like viktig for vegetarianere er hvilket type liv dyret har før det blir slaktet. De fleste kyllingene man kjøper i butikk lever 31 dager uten å se sollys forså å bli drept (humant/smertefritt/whatever). Og det er ikke noe kjekt å tenke på, selv for en som spiser kjøtt.
      Uansett, det var bare til opplysning.
      Ellers, du er flink og flott, synd du har så mange nulle lesere (skjønner ikke hvorfor de er lesere nå de hater så mye, men de om det.) ✌️

    64. Heisann! Har lest bloggen din siden oppstart, og vi ble faktisk (random) veggiser rundt samme tid 🙂 jeg er helt enig med deg angående det meste, men jeg spiser ikke fisk og er i mot jakt også. Har ikke noenting i mot deg for at du mener noe annet, syns hat mot deg (og generelt sett) bare tyder på ignoranse og fritidsproblemer! Jeg lurte bare på om du kunne ha laget ett innlegg der du skreiv hvorfor du syns det er ok å spise fisk? Har lest innlegget du laget om jakt, men jeg bare lurer så fælt på hvorfor noen mener fisk er okei, men ikke andre dyr! Hadde satt stoooor pris på det 😀
      kos dere videre i kveld!!

    65. Ser ut som dere har hatt en kjempefin dag:) For meg er det noe av det beste som finnes å fiske. Om det er fra land eller båt er ikke så nøye. Kan stå i flere timer å fiske og nyte naturen og den friske lufta :)Det er så avslappende 🙂

    66. LENA: Du må gjerne syns og mene det du vil, men å komme med stygge og skarpe personkarakteristikker hører ikke hjemme noe sted!! Dette er sagt for å såre og jeg tviler sterkt på at du hadde gjort foreldrene dine stolte! Et unnskyld hadde vært på sin plass, men Nettroll sier ikke slikt, de gjemmer seg bare bak tastaturet sitt og får utløp for all sin daglige frustrasjon!! Blir så inderlig skuffet når jeg leser slikt!!
      Kjære Sophie Elise!! Du er offer for mye dritt!! Dette var et fint innlegg som noen veldig få(!!!) og ekstreme mennesker overdriver!!
      Stå på!! Har stor respekt for at du holde ut slike troll!!
      Håper dere koser dere på tur!
      Hilsen en annen Lena!;) (en snill og voksen en!!)

    67. Selv er jeg veldig mot slakteri og den industrien der, men er fortsatt på fisketurer og på jakt.. Flere av venninne mine synes det er veldig rart siden jeg er så opptatt av dyrevern og slikt.. Men det er jo mye bedre å spise dyr som har levd ett fritt liv, enn dyr som har vært sperra inne hele livet sitt! Det er hvert fall min mening 🙂 Og du spiser jo fisk, så da er det jo ingenting galt med å dra på fisketur heller 🙂

    68. Dine argumenter om at du ikke spiser kjøtt, men har ingenting imot å fiske selv eller gå å jakte er rimelig idiotiske. At folk ikke skjønner hvor ulogisk det høres ut. Enten er du for eller så er du imot, enkelt og greit. Man rakker ikke ned på andre og lager regler for seg selv.

    69. Det er jo hyklersk etter min mening. Spiser man ikke kjøtt pga slaktingen og industrien er det jo fordi du ikke vil at dyr skal lide for din skyld? Er selv vegetarianer så dette går litt i mot det jeg tror på. At en fisk får en krok igjennom munnen er jo lidelse for dyret, og ekstremt unøvendig når dere ikke en gang hadde tenkt til å spise den. Jakt? Se for deg selv å bli jaktet på i ditt eget hjem. Elgene merker når jakta begynner, og de er redde og stressa. Skulle likt å høre litt mer av de gode argumentene du har for at å fiske/jakte er greit.

    70. Vet ikke om de kommentarene var rettet mot min kommentar, men om de var det så vil jeg bare si at jeg ikke er vegetarianer. Mulig jeg formulerte meg litt feil, men poenget var hvert fall at jeg synes at så lenge Sophie Elise spiser fisk, så er det jo ikke noe mer galt i å fiske fisken selv, enn å kjøpe den på butikken 🙂

    71. Hei Sophie. Jeg er helt enig med deg at det er greit å spise kjøtt hvis det har levd fritt og blir slaktet på den NATURLIG MÅTE. Jeg er selv vegetarianer, og tillater meg selv å spise kjøtt som jeg er sikker på har levd fritt og blir slaktet på en ordentlig og naturlig måte. Leit at det ikke er så vanlig og lett å få tak i i dag.
      Selv om den Svea jakka ikke er din, mener jeg fortsatt at det er litt rart at du har den på deg med tanken på hva du mener om slike ting. Det er selvfølgelig hva du føler seg, men du går med den og legger ut bilder på bloggen, som på en måte viser at du syns det er greit å gå med pelsjakker.
      uansett elsker det du gjør, og hører på Love Like That hele tiden <3
      Vet du forresten noe om økologisk kjøtt. Er det så fantastisk som de skal ha det til. lever de faktisk greit og blir slaktet på en respektfull måte?

    72. Er du dum eller gjør du deg bare dum for å få flere lesere?
      Er det bedre å bruke ei lånt jakke med dun enn sin egen? Jeg tenker at det jeg er i mot, det er jeg i mot, og da unngår jeg de tingene konsekvent.
      Dyrevern? Hva med sminken du reklamerer for? Og bedre å jakte, med fare for skadeskyting og de smertene og den frykten dyret opplever, enn når et dyr blir avlivet i kontrollerte omgivelser? Slakt er slakt…. Den eneste forskjellen er som sagt meget stressede dyr, ettersøk med hund viser (blod)spor flere kilometer, dyret går/springer avgårde, uten mål og mening.
      Og hvis du vil ha godteri uten palmeolje, sett deg bare inn i de ulike betegnelsene, så unngår du det. Nytter ikke å si at du prøver hver gang du blir tatt på fersken, det blir bare dumt og lite troverdig.
      For meg virker du som om du bare slenger ut “jeg er i mot….”, for i neste øyeblikk gi blanke, blir sånn “tulla… må bare ha litt oppmerksomhet”
      Men, du blir vel voksen en gang du og, får vi håpe, da kan du ri kjepphester og gjøre det fullt ut, om du mener noe med det. Nå bør du egentlig bare la være, for du er jo ikke troverdig i det hele tatt.
      Og du, den huden din hadde nok blitt helt fin av seg selv om du bare hadde latt den få en smule luft. Ja, helt alminnelig luft, i stedet for å stenge den helt inne med kremer i n’te antall.
      Du er jo ei så nydelig jente, helt utrolig vakker, så vær deg selv, ikke gi deg ut for å være noen og mene noe du innerst inne ikke er komfortabel med.

    73. tanken for meg ved å være veggis er vel ungå å drepe og skape smerte der man har muligheten. Ser synspunktet ditt, men synes selvom det er små ekkelt.

    74. Jeg spiser kjøtt.. men jeg kunne aldri drept et dyr, og får vondt i meg bare av å drepe insekter.. fisker ikke, jakter ikke.. har respekt for alle levende vesen. Om jeg måtte ha drept et dyr for å overleve hadde det vært noe annet – dyr dreper også for å overleve.

    75. Dette er nok første og forhåpentligvis siste gang jeg bruker tiden min på et slikt kommentarfelt, men VIRKELIG 80% av dere ovenfor?
      Dere skriver lange kommentar, der det i hovedsak handler kun om ondskap og usikkerhet. Det verste er vel at det sikkert er noen som har passert 20år og fortsatt ikke har lært seg å rett og slett holde kjeft når de kun har negativt å komme med. Det sitter et menneske bak denne bloggen, som aldri har bedt noen av dere dele deres meninger eller å i det hele tatt lese det hun skriver. Et menneske som også blir lei seg, tar ting innpå seg og bruker dagene sine på å tenke på hva dere skriver. Jeg håper dere tenker over hva dere holder på med når dere sitter gjemt bak tastuaturet, og at dere etterhvert vil forstå hvor lite livskvalitet man må ha for å holde på slik. Snu litt på rollene og tenk etter hvordan dere hadde taklet alle disse kommentarene. Lær dere å sett fokus på hva som er positivt og hold dere unna ting som plager dere like mye som dette tydligvis gjør. Fokuser på dere selv og kom dere vekk fra kommentarfeltet.
      Og til deg som uttaler deg om hvor mye penger hun gir til NOAH. Hva om du setter fokus på hvor mye du selv gir og heller er glad for at hun i det hele tatt gir noe? Uten alle de 50kronene fra forskjellige plasser, er det vel ikke sikkert de hadde fått til alt de nå gjør. Og uten hennes belysning på hva NOAH faktisk er, kan du nok trekke fra noen tusenlapper pr mnd der også. Men helt ærlig så tror jeg nok ikke dette handler om hva hun gir eller ikke. Det handler kun om ditt behov for å slenge dritt overalt. Dette er vel ikke første gang, eller hva? La det bli den siste for alles del.
      Og Sophie – takk for din ærlighet rundt ting som ikke alltid er så lett å være ærlig om. Hold hodet høyt og lær deg å vær stolt av deg selv, akkurat slik du er.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg