IKKE GJØR SOM MEG!

I kveld, klokken 21:45 på tv2 BLISS vises episoden hvor jeg kjøpte kattene mine i spania. LITT av en prosess, og jeg tenkte derfor å forklare dere litt om det å kjøpe dyr i utlandet, siden mange lurer på det. 

Som dere kanskje husker, kjøpte jeg to små katter da jeg var på ferie i Albir sammen med mamma i fjor sommer. Kattene fant jeg på en liten dyrebutikk nede i sentrum, og jeg blir alltid dratt til slike steder, helt fra jeg var liten jente og på ferie i syden har jeg alltid innsistert på å stå inntil de små glassbuerne og gråte litt. Jeg er vel neppe den eneste som har lekt med tanken om å kjøpe alle sammen, redde dem fra et liv i glassbur og ta dem med til trygge norge? Vel, sagt og gjort, jeg kjøpte de to små babyene som ble døpt til Siv og Bjørn, og da startet et lite prosjekt ved å få dem med hjem til norge. Det tok tre måneder, men så verdt det! De hadde blitt tatt fra moren sin da de bare var 3 uker gamle om jeg ikke husker helt feil, noe som er alt for tidlig og Siv, den hvite, gikk hele tiden og så etter moren sin, mjauet og følte seg veldig hjelpesløs. Den andre, Bjørn, var mer tøff, og jeg er så utrolig glad for at jeg valgte å kjøpe begge to slik at de aldri trenger å være fra hverandre igjen. Akkurat nå bor Siv og Bjørn hos mamma og pappa i Harstad, livet i en liten leilighet med en eier som flyr rundt hit og dit er kanskje ikke det aller beste, og det innser jeg selv. Av egoistiske grunner skulle jeg gjerne ha hatt dem, jeg savner å ha to små hårballer som løper mot meg når jeg kommer hjem, men jeg kan alltids glede meg til å se dem når jeg kommer til Harstad!

Om du ønsker å kjøpe et dyr i utlandet, bør du ikke gjøre som meg å være helt spontan (haha, no shit) fordi jeg skulle jo dra om kun få dager, og man trenger å være minst tre uker i landet fra dyret blir vaksinert og får rett papirer til du kan ta dem med til Norge igjen. Mine var i tilegg alt for små, og de må være over 2 måneder gamle for å få de vaksinene, altså 2 måneder og tre uker gamle minst før de kan gjøre innreise her. Det var også veldig dyrt med alle dyrelegeregninger, betale noen for å ha kattene mens jeg var borte, betale noen for å reise ned å hente dem igjen tur / retur, osv. Så, det er i bunn og grunn dyrere enn å kjøpe seg ett dyr her hjemme, om det er hva man tenker på. Om jeg ikke husker feil, betalte jeg rundt 6000 kr for Siv og Bjørn til sammen, noe som er veldig billig med tanke på rasen deres (perser), men alt i alt ble det dyrere enn her i Norge. 

Men, så er det nå slik, at OM man kjøper dyr på en dyrebutikk i utlandet, så er det med 99% sikkerhet at du støtter en grusom industri hvor katter og hunder blir holdt konstant gravide på “fabrikker”, barna blir tatt fra dem alt for tidlig, sendt til en forjævlig liten dyrebutikk, hvor de enten blir kjøpt av HVEM som helst, eller så blir de avlivet med gass. Tanken på at det kunne ha skjedd med Siv og Bjørn, er forferdelig. Og jeg vet at jeg støttet en grusom industri ved å kjøpe dem. Følelser tok vel over fornuft, men OM jeg noen gang får mulighet til å besøke et slakteri / oppdrett for slaktedyr for eksempel, så hadde jeg ikke nølt med å kjøpe en gris heller for å redde det ene livet, selv om det hadde gitt penger til en fæl industri. Skjønner dere tankegangen min? 

Mens vi nå er igang med å snakke om dyr, så er det noen av dere som har lurt på om jeg er venner med folk som bruker pels. Ja, det er jeg, og jeg har faktisk et par bekjente her i oslo som er veganere, men likevel har et par plagg av skinn eller pels. En kjøtteter stilte spm. tegn ved dette, hvor min bekjente svarte ” du spiser det, og jeg eier et eneste plagg med det. Ikke tro du er så mye bedre”, og det er HELT sant. Om jeg måtte velge mellom å ha en jakke av pels, eller å spise kjøtt hver dag, så hadde jeg UTEN TVIL gått for jakken. Selv om ingen av delene frister så mye, haha. Men, det er ingen forskjell på å spise det, ha det rundt halsen, ha det på veska eller ha det i sminken. Selv har jeg et par vesker av skinn, vintage, og ser ikke et større problem ved å kjøpe brukt. Jeg påpeker heller ikke at jeg er vegetarianer for å vise “jeg er bedre enn deg”, for det er ikke formålet. Jeg ønsker bare at alle skal ta et bevisst mat, og betrakte maten sin som mer enn et måltid, men faktisk et levende individ som absolutt ikke hadde ønsket å bli spist. 

Uansett, bloggerne 21:45 om du vil se dyrevennen i aksjon!

 

55 kommentarer
    1. Skjønner tankegangen din 100%! Hadde jeg vært i utlandet å sett noen dyr som hadde det vondt der (og hadde hatt penger til det selvfølgelig) så hadde følelser tatt over for fornuft hos meg også. Jeg vil ikke si at det du gjorde var galt, du gjorde det som var rett for deg og pusekattene i det øyeblikket du så de. Gleder meg sykt til bloggerne, og tv2bliss er på tven! 😀 <3

    2. Søstera mi har sett en dokumentar hvor en mann som hadde prostatakreft. Han bestemte seg for å kutte ut alt av kjøtt, og dermed ble han helt frisk. Dokumentaren handlet om at vi mennesker ikke er skapt til å spise dyr. Jeg vet ikke om jeg skal tro på det eller ikke.
      Jeg spiser kjøtt en gang iblant men er ikke noe særlig glad i det. Men jeg spiser heller kjøtt enn å ha pels på plaggene mine fordi dyrene blir torturert. Det blir de ikke når vi mennesker skal ha kjøtt, fordi de blir slaktet og dermed blir de ikke torturert.

    3. syns du virker oppegående helt til du begynner med det hyklerske “jeg er veggis men kjøper dyretesta sminke og skinnvesker, bli veggis og kjemp for dyrene du og!!!” crappet ditt. da blir jeg så sinna at jeg holder på å spy inni kjeften min 🙂

    4. Æ Gjor det. Æ bor nede I albir sjøl å gikk på et rescue home før dyr kor æ kom ut med adoptert hund som trengte hjelp! Kunne godt kjøpt alle, men det går bare Ikkje! Alle e jo så fin! ☺

    5. Wow. Du har misforstått mye skjønner jeg. Det er stor forskjell på å spise kjøtt hver dag, eller kjøpe et plagg av pels. Dyr vi lager kjøtt av er avlet gjennom tusenvis av å år, til å leve tett på hverandre, tett på mennesker og lider ikke av de type adferdsproblem som pelsdyr gjør. Mink og rev er rovdyr, som ikke trives i små bur, og oppfører seg fortsatt som ville dyr. En ku gjør ikke. Ikke en gris heller. Skulle tro du visste dette, ettersom jeg har forstått at du er i samarbeid/medlem av NOAH? Ut ifra det du skriver her, virker du ikke mer opplyst en en hvilken som helst annen rosablogger, og bryr deg egentlig ikke mer om annet enn sminke og høye hæler. Synd, da det virket som du kanskje bidro til litt mer fra hva jeg har lest her tidligere. My mistake.
      Du vet det ikke ville vært nok mat til jordens befolkning om vi alle var vegetarianere? Hadde verden vært mer harmonisk om vi skulle sulte alle sammen, mener du?

    6. Jeg er også vegetarianer! Kjøper ikke pels, skinn, eller dyretestet sminke heller. Men jeg lurte på, du er jo veldig opptatt av dyrevelferd, men syntes du ikke at det er litt ille at dyr skal ha det “bedre” enn enkelte barn på en måte? Føler du ikke at det er et like viktig budskap med barn som dør av sult, barn som tyr til prostitusjon fordi de ikke har noen annen mulighet, osv? Vil bare høre tankene dine om dette.

    7. Haha, så søt du var når du slo hodet i veggen. I tillegg var litt av puppen din utenfor kjolen. Måtte le litt av/me deg. Verdens søteste og herligste person!!<3

    8. Bra innlegg og kjempebra episode, kjolen din blåste opp og man så litt av rumpa di hahaha, uansett du er så søt Sophie

    9. Sophie du er en så god persjon <3 elsker dyr like mye som deg, når jeg ser sånne ting knuses hjerte mitt å blir helt lei meg. Husker da jeg var i synde engang, skulle redde noen katt unger, får hørte at noen hadde sett noen katt unger på ca 2 uke gamle uten mamman sin å de lå i en kasse ute :O sprang til dem å vi var jo på klasse tur å skulle egentli ta bussen da får den kom jo nesten da.. Men jeg slapp alt å sprang til de katt ungene. Men da jeg kom var alle 3 dø, Gud kor jeg hylte å skreik, å så skjønne skapninger enda 🙁 <3 det var helt grusomt, men egentli det beste akkurat da får hadde ikke tid til å redde de å hun damen som jobbet i kiosken var redd de, å ville ikke kontakte noen. Så hadde de levd å jeg måtte dratt får å nådd et fly hadde de pintes :(( håper du skjønte at d var best der æ da 🙁

    10. Om vesken er vintage eller ikke har ikke noe å si. Og det er at det er “greit” er heller ikke riktig. Når du kjøpte den vesken så kjøpte sikkert selgeren seg en ny. Det du gjorde var dermed å føre produksjonen videre, og det blir litt feil for meg da du sier at du vil helst se til at produksjonen av skinn og pels skal stoppe.
      Du sier også at du ikke har noe problem med at dine egne venner bruker pels eller skinn, men du vil overhodet ikke at vi (dine lesere) skal gjøre det. Synes du sier litt imot deg selv da det gjelder akuratt denne saken.

    11. Marie, Ylva og Frigg:
      “Du vet det ikke ville vært nok mat til jordens befolkning om vi alle var vegetarianere? Hadde verden vært mer harmonisk om vi skulle sulte alle sammen, mener du?”
      Er du seriøs? Til å skrive at Sophie har misforstått mye, har du jammen misforstått mye selv. Dyr trenger også mat for å leve, og store områder brukes på å dyrke mat til beitedyrene så mennesker kan spise kjøttet deres. Om disse områdene ble brukt til å dyrke mat til mennesker, hadde langt flere mennesker hatt mat – IKKE færre. Mener du at vi har nok plantemat til å fore dyr i lang tid, til de blir store nok til å slaktes, men ikke nok plantemat til menneskene på jorden? Blir så fryktelig oppgitt over å se slike ignorante kommentarer fra mennesker som ikke har peilig, men likevel kritiserer andre for å ikke ha peiling. Get your facts straight.

    12. Vil bare si at jeg synes du blogger bra, selvom du trener hele dagen 🙂
      Og for å kommentere noe av det du har skrevet her så er det vel ikke helt greit å kjøpe brukt heller. Hva med hun damen som kommer inn i bruktbutikken rett etter deg og leter etter den vesken DU nettopp kjøpte, så ender hun opp med å kjøpe ny veske istedet.
      Alt blir jo feil uansett hvor mye bra man gjør, så det er absolutt ikke kritikk av deg, bare en liten kommentar 😉

    13. Skjønner tankegangen din veldig godt, selv om det “bare” var snakk om to liv! Du er et godt menneske. Jeg har ikke ord for hvor glad jeg er for at du belyser temaet om “puppy mills”! Stå på videre 🙂

    14. Bare en liten kommentar til det nederste.. Mener du virkelig at det er like ille å spise kjøtt som å støtte pelsindustrien? Jeg mener greit, det er nok en del ulumskheter i kjøttindustrien også, men det er jo uten tvil generelt MYE mindre lidelse enn i pelsindustrien – hvor dyremishandling blir bevist gang på gang på gang. Om man skal tenke på hvordan dyrene har det, mener jeg derfor at jeg ikke trenger å være vegetarianer for å være sterkt imot pels.

    15. Må bare få sagt hvor rørt og glad jeg ble av å se at du “reddet” de 2 kattungene! Du er virkelig en godhjertet person! Syns det er helt fantastisk at du gjør folk mer oppmerksom på et så viktig tema som dyrs rettigheter 🙂

    16. Ann Kristin
      Du er klar over at ikke alle grønne gressflekker egner seg til matproduksjon?! I Nord-Norge f.eks er det ikke klima til å produsere store kvantum av grønnsaker og korn. Enkelte sorter vil ikke kunne leve her i det hele og det store. Gress derimot kan gro og vokse stort sett over alt, og det vil dermed være mer lønnsomt å satse på dyr og bruke grøntområdne som beitemark og/eller til produskjon av høy.

    17. Hei 🙂 Jeg lurte på en ting, håper virkelig du kan svare i innlegget her 🙂 Bruker du dyretestet kosmetikk? (sminke, shampoo, tannkrem osv)

    18. Godt å se at hjertet ditt er på riktig plass, selv om det kanskje ikke var det mest fornuftige å gjøre. ALLTID følg hjertet ditt, uansett! Altfor mange stenger det av, og det resulterer i alt det som er galt i verden. Ser det er mye mangel på kunnskap ute og går i kommentarfeltet her; ignorante mennesker i alle aldre blir alltid like provosert av veggiser… De går i forsvar fordi de egentlig vet at det de gjør er galt. Alle som er ærlige med seg selv og har bittelitt innsikt, vet at det er galt å spise dyr. Dyr er ikke våre til å brukes på noen som helst måte. Det finnes INGEN argumenter gode nok for å forsvare unødvendig lidelse, vold, tortur og drap. At “alle” gjør det, gjør det ikke riktig av den grunn. Det finnes et alternativ til all denne ondskap; et alternativ som ikke skader noen og som er til det beste også for helse og miljøet. Tenk at folk flest velger å lukke øyenene for det, fordi de synes det er så slitsomt å skulle forandre på vanene sine. Hvert eneste argument MOT veganisme er et argument FOR dyremishandling.
      Jeg håper at du blir veganer en dag og fortsetter å snakke for de som ikke har egen stemme; du har makten til å inspirere veldig mange. Jeg har begynt å kikke innom bloggen din i det siste fordi det er fint å se deg vokse og begynne å våkne litt opp, finne deg selv. Du skreiv et innlegg om hva som var meningen med livet, og for meg er det å gjøre noe godt mens man er her. Å prøve å være sitt aller beste (i sjel og hjerte). Å være ærlig og rettferdig, tro mot seg selv. Det kan man ikke være når man lever på løgn og lar seg hjernevaske av industrien, som tjener pengene sine på folks ignoranse og mangel på empati. Alt man vet om livet og døden er at man ikke vet noe.., men vi vet alt om lidelsen og volden som foregår foran øynene på oss i dag, og som vi er med på å støtte når vi f.eks kjøper kjøtt og melk. Det kan vi enkelt gjøre noe med! Åpne øynene, ta et standpunkt, stå støtt, snakk høyt og drit i hva de ignorante har å si til det.
      Heier på deg!

    19. Herlige kattunger du har kjøpt, jeg hadde nok hatt vanskelig med å la være å gjøre det sjøl. Men med tanke på at ved kjøp av dyr, vil det alltid bli produsert flere dyr for salg under ufyselige kår. Hvis det ble slutt på handel, hadde det vært lite poeng for de å avle. Jeg jobber selv som frivillig for hjemløse katter i Norge. De er kastet ut av ett hjem eller født ute, noen er også syke. Vi har en aksjon for å få tak i de, få de til veterinær for helsesjekk og kastrering. Så må vi ha fosterhjem til de før vi finner gode varige hjem. Det er kjempedyrt å driv med, men alle jobber frivillig. Hadde alle hatt vett til å kastrere alle, så kunne mye dyreplageri vært unngått. Ingen flere slosskamper, slippe å føde unger igjen og igjen, Folk blir ofte presset til å ta en unge ellers blir de avlivet. Så kommer hverdagen de egentlig ikke har tid til katt, og så blir de gjerne dumpet. Her er det så mange katter som lider, og flere blir det da ingen tar ansvaret for kastrering. Og de drar med seg sykdom også, også pga innavl.Gruppen jeg jobber med krever å kastere katten i tillegg til chip, vaksine og ormkur, helst før de kommer i nye hjem. Gruppen betaler det av frivillig giveres penger. DET er det jeg kaller å hjelpe dyr.Stoppe avlsgalskapen!

    20. Takk for at du skriver om dette! Jeg er selv veganer og ville i teorien aldri kjøpe dyr (kun adoptere), men jeg forstår veldig godt at du hadde lyst til å gjøre det du kunne for de to pusene der og da. Selv om man støtter en kjip industri, så betyr det alt for akkurat Siv og Bjørn.
      Og jeg er veldig enig med deg når du skriver om skinn/pels osv. Jeg har flere ting i skinn, blant annet en klokke, sko og lommebok som jeg kjøpte før jeg ble veganer. Jeg bruker fremdeles disse og får av og til kommentarer fra andre som tilsynelatende til “catche” meg i å gjøre noe uetisk. Men jeg har jo aldri i utgangspunktet hevdet at jeg er perfekt, jeg gjør jo bare så godt jeg kan. Spørsmålet burde vel heller være hvorfor de spiser kjøtt hver dag når kroppene deres har null behov for dette.

    21. Jeg mener ikke å virke negativ, men du må virkelig slutte å si at Celine-vesken din er vintage, for det er den så absolutt ikke. Vintage er betegnelsen på klær/vesker/sko/andre ting som er fra 1920-tallet og frem til ca 1980. Secondhand derimot, er klær/vesker/sko/andre ting fra 1980 og oppover som er brukt og gitt/solgt videre til andre. Så din Celine-veske er secondhand og ikke vintage. I tillegg har du kjøpt en stor skinnbag fra Louis Vuitton som du går rundt med hele tiden (ja jeg vet at den er Robin sin men du bruker den mer enn han virker det som, og det er du som har kjøpt og betalt for den) så der har du direkte støttet produksjonen av skinn.

    22. hmm, veldig uenig med deg. Jeg ville mye heller ha spist en burger, enn å gått i en mink-kåpe.
      Okser og kuer får gå fritt på beite og koser seg den tiden de lever.
      MInken derimot bor i trange bur, og selvskader seg selv på grunn av mistrivsel.
      Så hva er egentlig værst? Spise dyr eller bruke pelsen til dyr??

    23. Sefølgelig er det forskjell på og spise det, og på å ha det rundt halsen! Det er jo forskjell på hvordan dyra blir behandlet og hva som er værst. Og pelsdyrsindustrien er mye værre enn kjøttindustrien. Jeg spiser kjøtt, men jeg bruker overhode ikke pels. Du trenger heller ikke å ha pels, det er jo kun for pynt og mote. Men mat er noe man trenger, ja jeg må ikke spise kjøtt, men det er noe jeg trenger litt av) Men du har mye mer bruk for kjøtt en pels. Sefølgelig er er det en forskjell.! 🙂

    24. Oi… Du som gir inntrykk av å vite så mye om hvordan mennesker utnytter dyr, vet vel forskjellen på pelsindustrien og kjøtt/skinnindustrien?

    25. Du kan ikke mene at det ikke er noe forskjell på det å spise dyr og det å ha dem rundt halsen. Sistenevnte er kun for pynt og jålerei, og selvfølgelig også for å vise at man har penger. Å spise dyr, derimot, er en del av naturens gang. Selvfølgelig er vi mennesker fornuftige vesner med samvittighet, og kan derfor velge å ikke spise dyr fordi vi innser at de har følelser som meg og deg. Likevel blir det helt feilaktig av det å hevde at det å spise og pynte seg med dyr er det samme. Selv boikotter jeg alt som har med dyr og pynt å gjøre, bl.a. alle kosmetikkmerker som benytter seg av dyretesting. Å spise kjøtt, derimot, gjør jeg med stor glede, så lenge jeg vet dyrene har blitt behandlet greit. Du kan selvfølgelig argumentere med at vi lever i 2015, og at vi dermed at andre metoder for å få i oss de livsviktige næringsstoffene vi finner i kjøtt på. Der er jeg forsåvidt enig, men vi mennesker er født og forblir rovdyr. Du drar den alt for langt med å si at det å spise kjøtt er det samme som det å ha døde dyr på seg. Jeg har alltid hatt respekt for deg, først og fremst på grunn av ditt engasjement innen pelsindustrien, men jeg må si jeg ble litt skuffet nå.

    26. Kjøper du en jakke med pels-krage betaler du for en grusom død for noen dyr (aner ikke hvor mange som går med i f.eks en canada goose jakke). Spiser du kjøtt hver dag utgjør det gjerne flere hundre dyr i året. I mine øyne er kjøtt-industrien grov dyremisshandling på lik linje med pels og kosmetikk. Aldri faen om jeg støtter noe av det, hverken i små eller store mengder. Men dersom jeg av en eller aen syk grunn måtte velge mellom å spise kjøtt minst én gang hver dag, eller gå i butikken å kjøpe en ufyselig Canada Goose så ville jeg vemodig valgt det siste alternativet. Det er også det jeg tror Sophie mener med siste del av innlegget. Ikke nødvendigvis at hun rettferdigjør bruk av pels så lenge du ikke spiser kjøtt.

    27. Jeg er kjøtteter og jeg eier både pels og skinnsko/vesker/klær.
      Vi mennesker er kjøttetende dyr, det har vært siden vi kom på denne jorden og det vil vi alltid være. Bestanden av dyr øker så kraftig at vi ikke kan la være å skyte elg, reinsdyr og annet vilt – ja det er anderledes med oppdrett av slaktegriser og kuer – men hva trur du hadde skjedd om vi ikke hadde gjort noe?
      Jeg også syns at kjøttindustrien er forferdelig, ikke minst pelsindustrien! Men dette vil man aldri få bukt med så lenge det ikke finnes bedre materialer å lage klær av. Pels og gåsedun er de varmeste produktene man kan få og skinn er det mest slitesterke materialet som finnes. Sålenge det ikke finnes materialer som utkonkurerer disse vil pelsindustrien eksistere desverre.
      Jeg har stor forståelse for at man ikke ønsker denne industrien – men den vil ikke forsvinne, og derfor syns jeg heller man skal bruke energi på å forbedre forholdene for dyrene på slike plasser. Det samme gjelder kjøttindustrien!
      På samme måte som man jobber for bedre arbeidsvillkår for tekstilarbeidere bør man jobbe for bedre forhold for dyrene. Det er desverre forgjeves å prøve å få fjernet all pelsindustri og kjøttindustri.
      Ellers så syns jeg du er en veldig våken, klok og modig jente Sophie!
      også du er veldig pen når du smiler helt naturlig, sånn btw! 🙂

    28. Det er klart det er forskjell på å kjøpe et plagg for å se bra ut, altså for det overfladiske å kjøpe seg mat. Mat er nødvendig. Å ja du overlever uten kjøtt men du trenger også masse vitaminer for å komme deg i mål. Kjøtt har ihvertfall mange ting vi TRENGER/BØR ha. En veske/jakke er overfladisk.

    29. Okei, unnskyld meg – men hvilke kilder legger du til grunn for uttalelsene dine? “Utlandet” er ikke et universelt begrep eller land du bare kan slenge om deg slik. Det er stor forskjell på mange land i Europa, til innerste Uganda. Å omtrent si at alle dyrene blir lenket fast og tvangsinsiminert er utrolig generaliserende og naivt. Norge er ikke det eneste landet med basic dyrerettigheter. Spania, Estland og Hellas har alle lover og protokoller å forholde seg til når det gjelder dyrehold.
      Jeg sier ikke at dyreindustrien er pen 100% av tiden, men husk at det er forskjell på en dyrebutikk i en stor by og et marked på gata.

    30. Hei Sophie Elise 🙂 det er ikke til å unngå se deg i disse dager, du er jo på tv rett som det er og det er mye snakk om blogger din. Selv har jeg bare tittet raskt innom en sjelden gang. De gangene jeg har sett deg i bloggerne, før den nye sesongen har jeg alltid tenkt: Herregud for en bimbo og byttet kanal. Men med en ny sesong og nytt år har jeg faktisk sett de siste episodene så langt. Men jaggu for en jente du er 🙂 👍 det at du er så glad i dyr varmer ett hjerte, selger klærne dine og gir de til ett godt formål, kjøper katter på tur i Spania,det viser at du er ett godt menneske. Jeg har virkelig fått sansen for deg, og man skal aldri dømme noen før de har fått en sjanse til å vise hvem de er. Kommer nok til å besøke bloggen din oftere og følger deg på instagram nå ☺ stå på videre, du er nok ett forbilde for mange. Både for jenter og en ung mann mer,hehe. God helg 😊

    31. Kjempesnilt av deg å ta med de to nøstene hjem til Norge <3
      MEN man burde aldri ta med dyr fra utlandet inn i Norge siden det er mange sykdommer der som vi ikke har her, og uansett om dyret har tatt alle vaksinene det skal ha så kan man fortsatt ikke garantere at det er helt fritt for sykdommer desverre.. + at det er jo allerede såå mange katter her i Norge som også så sårt trenger ett hjem!! 🙂

    32. hhahaah kødder du? Du ville heller gått med ekte pels enn og spise kjøtt.. wow, for det første så er det meste kjøttet vi spiser her i Norge fra Sunne dyr som har levd gode liv, og blitt drept fort og uten smerter, men den ekte pelsen du har rundt deg er revet rett av huden på dyrene, de har lugget i smerter å blitt kastet rundt med skinnet revet av + at de har levd i små bur og dårlige omstendigheter, trodde du viste det?

    33. Du sa i en episode av Bloggerne at du har falske øyenvipper lagd av mink?? Haha hallooo, helt greit at du et vegetarianer, men alt det du sier hele tiden om at du bryr deg så mye om dyr osvosvosv er sååå bull. Det er bare sånn “jeg er ikke så dum og bitch som folk tror” greie for at folk skal like deg. Det MINST viktige man trenger fra dyr er øyenvipper hahaha!! Før i tiden trengte man pels ol. for å holde varmen og kjøtt for å ikke sulte, man trenger fremdeles kjøtt hvis man ikke har råd til all soya-maten, men klær/vesker/øyenvipper osv trenger man absolutt ikke! :p Hvis du skal overbevise folk om at du “egentlig er smart og omtenksom” bør du gjøre det skikkelig 😉

    34. du sier at det er bedre å støtte en grusom industri når du har reddet to dyr,men så lenge noen gir penger til det så kommer de ikke til å slutte

    35. Kristin:
      Du er klar over at man ikke trenger å dyrke mat på ALLE grønne gressflekker for å likevel produsere mer mat enn man gjør når man avler opp dyr for kjøttproduksjon? Om jeg husker tallene riktig, går det med 10 kg grøntfor for 1 kg kjøtt. Jeg forslår ikke at man skal slutte med kjøttproduksjon av den grunn, og jeg er ikke imot verken jakt eller gårdsbruk med god dyrevelferd, men en reduksjon av kjøtt i kostholdet er både sunnere og bedre før miljøet. Den store øken i konsumering av kjøtt fører også, generelt sett, til større gårdsbruk der bonden bryr seg mindre om hvert enkelt dyr og å ivareta god dyrevelferd. Men dette er vel litt utover det du kommenterte 🙂

    36. Bra du poengterte dette, jeg reagerte når jeg såg det nemlig på grunn av at når man kjøper noe så vil jo det holde industrien i gang. Håper folk ser dette poenget. Også når det kommer til pelsindustrien. Og ikke tenker en liten pelsjakke kan jo ikke skade, den er jo allerede i butikken. Men jo! akkurat ved at du kjøper den jakken så holder du intressen oppe! PELS ER UT/DYREPLAGERI ER UT.

    37. Til anniken: Du sier at pels er det varmeste vi kan få tak i? Åja så du mener du blir varm av å ha en pelkrage RUNDT jakka de? Pelsindustrien er her for en ting: PENGER. Fordi sånne fjortiser som deg, er glade bare de får en Svea jakke eller en canada goose. Og bare så det er sagt, så er vi på god vei til at pelsindustrien blir forbudt!

    38. skulle adoptert en av de stakkar som ble brukt som valpe,kattunge fabrikker om jeg hadde sjansen 🙁 er så fælt 🙁
      i det minste prøvd å gi deres siste år en finere tid enn hva de har som konstat gravide :/

    39. Jeg spiser kjøtt (dog ikke oppdrettsfisk eller kylling annet enn fra Stange, og gris fra Grøstad) og kunne ALDRI funnet på å kjøpe pels. Det er forskjell på landbruksdyr som er domistiserte fremfor ville rovdyr sperret inne i et bur. Ta deg en tur til en pelsfarm så vil du med 100% se tvangslidelser fordi dyrene ikke er rustet for et liv i fangenskap, og hvertfall ikke for et lite bur. Se også avlsdyrene som blir brukt og se om du fortsatt ville foretrukket å kjøpe pels fremfor å spise kjøtt. Pelsfarmer er intet bedre enn puppy-mills i utlandet, og her gjelder det til og med ville og fryktsomme dyr. Det er forskjell på rovdyr og planteetere, både når det gjelder tamhet, skyhet, aktivitetsbehov, streifing, revir, og ikke minst jaktinstinktene og andre instinkter som krever at rovdyr utfordrer seg selv, i bur er ikke dette mulig. Det er en kjent sak at hunder fort blir understimulerte og det er fordi det er et rovdyr som krever enormt mye mer. Ville du syntes det var like greit med et pelsplagg fra en hund som har stått i bur hele livet sitt slik pelsdyrene gjør? Om det så er second hand? Dyremishandling opphører ikke fordi noen har eid produktet før deg.
      Virker som du skriver innlegget for å rettferdigjøre det å kjøpe pels og på vei til å gjøre det selv, og NOAH burde avslutte samarbeidet med deg når du oppfordrer til å bruke pels fremfor å spise kjøtt. “Vintage” eller ei. Trodde virkelig bedre om deg.

    40. Hei 🙂
      Jeg forhåndslanserer våre svenske moteprodukter for kjendiser og store bloggere.
      Siden stilen din passer med merkevaren vår, vil vi at du prøver et par.
      Send meg en e-post så jeg kan sende deg mer informasjon.
      Ha en flott dag!!
      Carl

    41. kan du ikke legge ut bilder av siw og bjørn nå? hvordan de ser ut nå som de har blitt større? 😀

    42. Hei Sophie Elise! Har du fått med deg Dyreverndagen, som skal arrangeres på DogA i Oslo 21. mars? 🙂 Det blir en dag som både skal inspirere til dyrevern og hedre alt det gode dyrevernsarbeidet som blir gjort i Norge. Dyreverndagen er basert på 100 % frivillig innsats, og vi hadde vært så takknemlige om du kunne nevne oss på sosiale medier eller på bloggen. Det hadde virkelig hjulpet for å spre arrangementet til flere dyrevenner! Du finner mer info her: dyreverndagen.no

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg