det å ha feil fokus

Det mest brukbare bildet fra kveldens episode. Ja, jeg vet at extensione mine synes, som noen sikkert vil være så snille og påpeke 🙂 

På denne tiden er det nøyaktig to år siden jeg møtte Vegard Nordmann, produsenten av bloggerne for aller første gang. Han fortalte meg at han hadde tenkt å skape en serie om bloggere, og jeg ble superspent men trodde aldri det kom til å bli noe av. Så gikk ukene, og vi begynte å filme for første gang i Harstad, flere dager i strekk. Siden den gang har jeg utviklet meg masse og lært en hel del om hvordan man lager tv – og det er absolutt ikke slik som man tror! Men, det som er så fint med bloggerne, er at det MÅ være mer “ekte” enn flere andre serier fordi virkeligheten min blir ikke bare vist på en serie, men også på min egen blogg. Om noe fra serien ikke tilsvarer med hva jeg har skrevet på bloggen eller tidsrommet noe har skjedd på, så legger dere merke til det. Det har vi, jeg og produksjonen, i så stor grad som mulig prøvd å unngå. 

Men nå er det sånn med en serie at det noen ganger skjer kryssklipping – det vil si, først kan det komme noe i en episode som skjedde for to måneder siden, og så kommer det noe som skjedde for tre måneder siden, altså ikke helt i rekkefølge – dette gjør ikke at noe er falskt, men det må av og til bli slik for å få fram historien på best mulig måte. Det var ganske naturlig å ha bruddet mellom meg og Mathias i siste episode av sesong 2, men nå i epsioden som vises i kveld er jeg og mamma i Spania, noe som var før bruddet. Det gjør ikke noe falskt, og handlingen i denne episoden er uansett noe helt annet enn bruddet og min personlige utvikling, så da føler jeg det er OK. Jeg tror det blir en morsom episode! Dere må også vite at dette så og si aldri skjer i denne serien, dette er første gang som jeg har lagt merke til, og det kommer heller ikke til å skje for min del i kommende episoder. 

Men, jeg har gruet meg til denne dagen og denne episoden. Dette var i Juni, altså før Hove, før det ble slutt, før alt sammen. Og, i denne perioden var jeg, for å si det på min måte, helt fucked up i hodet mitt. Jeg var så utrolig nært å treffe den såkalte veggen og hadde helt feil verdier i livet. Jeg hadde så mange problemer med meg selv, som dere vet har jeg tidligere slitt med selvskading (og med det får man tilbakefall), jeg var i et forhold som ikke gikk så utrolig bra, og jeg har i flere år slitt med tvangstanker og disse var i denne perioden veldig sterk. Det har jeg aldri skrevet om på bloggen før, men slik er det, og da var det ekstra ille. Uansett hvor teit det høres ut, når jeg har hatt det vanskelig fokuserer jeg det over på utseendet. Fikse ditt, fikse datt. Det blir en midlertidig “glede”, og her var det altså nesa jeg ville fikse på. Istedenfor å tenke på alt som egentlig var galt, fokuserte jeg det over på noe annet. Man hører ofte om spiseforstyrrelser, men aldri om folk som er avhengig av å fikse på seg selv og utseendet sitt, og det var jeg. Jeg har enda komplekser over utseendet mitt, men ikke så mye at jeg kunne ha vurdert å fikse på noe per dags dato. Jeg angrer ikke på noe jeg har gjort, men jeg angrer på at jeg har vært så åpen om det, for det er stempel som forfølger meg og det er hva jeg blir spurt om i hvert eneste intervju. Og nå er det jo virkelig åpent og ærlig. En hel episode om at jeg ville fikse på nesa – da tenker folk overfladisk, dum og idiot. Og ja, jeg har vært dum, men jeg har aldri vært overfladisk, jeg har bare taklet mine egne problemer på en dum måte.

Etter første episode av sesong 3 fikk jeg så mange fine tilbakemeldinger på hvor glad jeg virket og hvor fin jeg var. Jeg er vandt med å få høre etter episoder at jeg virker sur og at jeg er stygg. Så, det var virkelig en stor kontrast. Men , i episodene som kommer, etter bruddet, etter at jeg traff veggen og når jeg begynte å komme meg tilbake, så var jeg virkelig glad og “fin” fordi jeg brydde meg om utseendet på en annen måte, ikke en slitsom og altoppslukende måte – er man fornøyd med seg selv, så skinner det igjennom, og man blir automatisk penere. Så, da kommer jeg mest sannsynlig til å være stygg  kveldens episode. Og veldig usikker.

Desverre er mamma en person det går utover når jeg har hatt det kjipt – at jeg kan virke kort, irritert og som en bortskjemt dritt. Dere aner ikke hvor mye jeg angrer på min oppførsel ovenfor foreldrene mine, fordi de har alltid vært verdens beste, noe jeg tidligere, i min selvopptatte periode har tatt for gitt. Når man har det vanskelig blir man fort selvopptatt. Uansett, så elsker jeg moren min og jeg håper dere skjønner det. Jeg sendte melding til produsenten i går og sa jeg gruet meg til dagens episode, og han beroliget meg og sa at jeg var i det minste ekte, og at jeg ikke er slik lengre nå. Det er halvveis sant, for ekte var jeg jo ikke helt. Jeg kunne ha sagt “jeg sliter, hjelp meg” men sa heller “jeg vil operere nesa”. Det høres sikkert rart ut, men slik var det. Det var der jeg la fokuset mitt, fordi jeg ikke ville innse hvordan ting egentlig var, eller hvor jeg var på vei.

Så ja, bloggerne sendes klokken 21:30 ikveld på tv2 bliss. Jeg håper dere ser på, og at dere kommer med tilbakemeldinger ♥ Så, neste uke får dere se meg som er filmet i nærmere framtid, hvor jeg faktisk er mer lik hvor jeg er i dag 🙂


122 kommentarer
    1. Du e fin hele tia, uansett 🙂
      har det likens som dæ, føle trang for å se bra ut, når hodet ikke har det bra.
      Så æ skjønne ka du mene, når man har det jævlig, så vil man gjerne ikke se ut som det heller. Alle takle probleman sine på sin måte.

    2. Liker at du er så åpen og ærlig om personlige ting, Sophie 🙂 dømmer deg ikke for operasjoner eller annet “skandale” ting, hvis du skjønner. Eg har selv endret på utseende med operasjon, og eg står for det. Det var det eg ville, eg hadde muligheten, eg gjorde det og føler meg bedre. Litt bedre selvtillit. Syns ikke d bør være en skam å gjøre endringer eller ting “utenfor normalen” i dette jantelov landet. Det er vel bedre å gjøre det man vil for sin egen del, enn å leve med store komplekser hele livet. Men du er nydelig. Alltid vert og du er det enda. Og modig gjort av deg å være åpen om ting du sliter med innenfor mental helse. For det er så mange så gjør det, men få som snakker høyt om det. Du hjelper nok mange unge med at dem ikke føler seg så alene og annerledes om de sliter psykisk.
      Stå på søta 😄

    3. Ja, har merket det med klippingen. Tenkte på det i forrige episode, siden da ble det slutt mellom deg og Mathias (juni-juli?) og når man fikk se Marna så hadde hun født.. (Oktober-november?)

    4. Du er virkelig et bra menneske, og det er så bra at du står frem og er ærlig! Du legger ikke skjul på noe, og vi skulle hatt flere slike! Du er super! Gleder meg til kveldens episode og ikke minst og heie på deg når du skal danse i morgen:) Masse lykke til! <3

    5. er veldig fint at du sier ifra her på forhånd hvertfall, viser jo at du reflekterer bra over det som har skjedd! er veldig glad du har det bedre nå <3 ser alltid på bloggerne!

    6. Jeg vil bare si at jeg synest du er norges vakkreste
      Blogger å du er utrolig pen mesunlig på deg
      Du er så vakker men jeg vil ikke tenke,skrive
      ,si eller snakke stygt om deg ❤️Sopieelise du er
      Kjempe fin!!!!!

    7. Utrolig bra skrevet. Jeg tror menneskene som slenger dritt ikke tar seg tid til å lese hva du skriver. At de bare antar hvordan du er som person via ting de hører eller små klipp de ser på reklamen om bloggerne. Det tar en stor person å være villig til å vise livet sitt på TV å deretter skulle stå for hva du gjore for ett år siden. Utrolig modig gjort av deg!

    8. Det er derfor jeg følger deg. Fordi du er ikke en av de overfladiske bloggerne. Du viser deg som den du er. Jeg har selv slitt med selvskading og har det tøft enda. Jeg synes det er bra at vi blir mer åpne om sånt som fortsatt er tabu. Stå på videre, heier på deg <3

    9. syns det er utrolig teit at du prøver å skjule ditt ekte utseende, sophie! i de første episodene av bloggerne hadde du ikke fisket på deg så mye, du brukte feks ikke knallblå linser og maaassevis av sminke. i episode 1 av bloggerne forrige torsdag lignet du ikke deg selv i det hele tatt. tror nok du har sittet flere timer foran speilet. vi vet godt hvordan den ekte sophie ser ut, så blir så teit å prøve å unskylde deg hele tiden når du ikke har brukt timesvis på å fikse deg.

    10. Må bare skrive til deg <3 Du skal ikke angre på at du var åpen om det. For om folk tenker seg bitte litt om så er det nok det beste du kan gjøre. Jeg tror også selv du vet det(?) og at det er derfor du er så åpen om slike ting (neseoprasjon, silikon), fordi du vet selv ærlighet varer lengst. Jeg er enig med deg, at det er lett å få inntrykk av at man kan virke overfladisk osv, når man tar slike oprasjoner, men når jeg tenker meg om litt flere gangser så vinkler jeg det en helt annen veg. Jeg tenker at du er så ærlig på det vil du bare tjene utrolig mye på, jeg tenker på andre bloggere.. Du vet hvordan det går med dem.. må alltid innrømme løgnen til sluttm og folk hetser.. H Ikke angre på at du er så ærlig, du tjener på det. Tror dette var enormt dårlig skrevet, men håper du fortsår <3 Poenget er at til syvende og sist, er det du som vil ha det godt, er ærlig om hva du gjør, slik at ingen har noe å ta deg på osv. Jeg mener, ikke tenk på at det er et stempel som følger deg? Det er bedre å ha et stempel av en person som sier "hun har oppererrt seg fordi hun var missofornøyd med seg selv, hun gjør det med SINE penger fordi HUN har lyst" (selvom det ikke alltid er det smarteste valget, er det dine valg) enn et stempel som følger deg å sier " hun lyver til leserene sine.. sier hun ikke gjør ting men så gjør hun det" PERSONLIGHET er det aller viktigste, og husk dette "det er bedre å se ut som drit, enn å oppføre seg drit" IKKE AT DU SER UT som drit, ELLER AT NOEN SPESIELLE OPPFØRER SEG som drit, men ja , du tar pointe, du kommer lenst med å være ærlig slik du er<3

    11. Jeg blir bare mer og mer imponert over deg. Siden 2011 da jeg begynte å lese bloggen din har jeg likt at du snakker rett fra hjeret og ikke har “brydd” deg om hva andre mener. Jeg har hele tiden tenkt at det gjør hun nok, det gjør vi alle – men heller det at ingens meninger skulle stoppe deg. Jeg kjenner meg også veldig igjen i det du skriver både om “meningen med livet”, tvangstanker, selvskading, usikkerhet og hvordan man forflytter problemer isteden for å ta tak i dem der og da. Ikke minst føler jeg på dårlig samvittighet ovenfor mine foreldre fordi jeg var en “drittunge” og utakknemlig. Min kloke onkel sa til meg på 18-års dagen min: “ja nå tror du sikkert at du har blitt voksen, vel det har du ikke blitt før du har tilgitt dine foreldre” Jeg skjønte ikke hva han mente med det da, men bare ett år senere så jeg det. Man klandrer sine nærmeste for alt og det går hardt utover dem. Den dagen du kan se dette, se tilbake og innse at det er du som har vært urimelig og får dårlig samvittighet og ikke lenger er selvopptatt. DA er du blitt voksen. Du ser mer enn bare deg selv. Og akkurat den utviklingen har vært interessant og gøy å følge deg på også, du er jo bare en helt vanlig jente i bunn og grunn, med de samme følelsene, tankene og utløpene som de fleste av oss.
      Selv om jeg har lest bloggen i mange år er det, dessverre, få ganger jeg har kommentert. Men dette traff meg så inderlig, så håper du leser det og er litt enig 🙂 Du er flott Sophie! Håper du får en fremdeles trivelig og deilig torsdag! Klem

    12. Jeg forstår tankegangen, jeg kan også ty til å fiksere på utseendet når jeg ikke har det bra, kanskje ikke helt på samme måte, men jeg tyr gjerne til å bli opphengt i meg selv og hvordan jeg ser ut + å shoppe til kontoen er tom… alle har sine måter å distrahere seg på når man føler at livet rett og slett er for mye til å takle!
      men nå har jeg fulgt bloggen din en stund Sophie, og selv om du ved uheldige anledinger kanskje blir satt i feil lys, og selv om du også har det sånn at du ikke kan sensurere noe nå som du blir filmet – og man ser dine “dårlige sider” også, så syntes jeg det virker som du er en helt fantastisk jente.
      jeg har blitt mer og mer “avhengig” av bloggoppdateringene dine, jeg syntes det er så spennende å følge deg om dagen, og du gjør meg så glad! i dag klikket jeg meg faktisk innom her sikkert 5 ganger og bare ventet på en oppdatering fra deg!

    13. Kjempefint at du er åpen om dette. Livet er en prosess, alle takler utfordringer forskjellig. Virker som du lander mer i ditt unike selv:) Håper det kommer mer videoblogg med deg og gutta du danser med:) herlige folk!

    14. Jeg kan ikke se på bloggerne fordi jeg må legge meg 21.30 i hverdagen når det er skole 😕 likte bedre før når det var på søndag

    15. Gleder meg til å se kveldens episode men jeg skulle ønske du sluttet å unnskylde deg så mye før og i etterkant av episodene, personlig syntes jeg det blir litt dumt. Du har faktisk frivillig takket ja til å være med på TV og vise livet ditt “usensurert” imotsetning til bloggen hvor du faktisk kan sensurere deg i den grad du vil og da syntes jeg det blir litt dumt at du skal skrive at DA var du så stygg osv osv, det er ikke første gang du skriver det og det viser hvor usikker du fortsatt er. Når det er sagt søte deg, så syntes jeg du er nydelig akkurat som du er og dette er kun konstruktiv kritikk, jeg liker deg jeg Sophie og heier på deg.

    16. Gleder meg til å se etterpå! Ikke bekymre deg for dårlige tilbakemeldinger, folk som faktisk leser bloggen din har ikke noe vondt å si om deg.
      Du har nevnt at du synes det er morsomt at leserne dine kommenterer at de har drømt om deg, og guess what, i stad var det min tur! Tok en power nap og drømte at vi spilte mot hverandre i en film og at vi ble kjempegode venner. Så da vi var ferdig å filme ble du kjempelei deg og begynte å gråte. Det var faktisk litt trist, men det var en jævlig koselig drøm også!
      Ha en fin kveld videre 🙂

    17. Dette var et veldig personlig og fint innlegg av deg. Fint fordi du tør å være så åpen og ærlig. Jeg synes ikke du trenger du å fikse på utseende ditt fordi du er utrolig pen og du virker som en jente med så utrolig bra personlighet. Men jeg skjønner også at det er lett å la seg gjøre det når man ikke er fornøyd med seg selv, men bare vit det at du er bra nok! Gleder meg til Bloggerne ikveld 😀

    18. Liker veldig godt sånne her innlegg der du er ærlig og åpen 🙂 og de mer filosofiske innleggene, haha 🙂 elsker å lese bloggen din og mystoriene! Mange som dømmer deg, men du er så mye mer enn det folk tror! Du er utrolig fin, både innvendig og utvendig! Dette ble cheesy HAHAHA jaja, Keep up the good work ❤️❤️

    19. Det bra du er åpen og ærlig, for det er mer enn hva man kan si om de fleste andre “rosa”bloggere. Du har tatt deg opp så utrolig mye, og du har all grunn til å være stolt av deg selv. ALLE sliter med noe, ALLE har sine ting å jobbe med, og folk takler sine problemer på ulike måter. Man kan si utrolig mye om deg, men dum er du ikke. At du har vært litt på ville veier er en helt annen sak, men igjen, hvem har vel ikke det? 🙂
      J

    20. Alle takler ting på sin måte, så du er ikke, eller var ikke dum. Du er en klok jente som forstår det, for det er først når du er klar over det, at du kan være forberett på at det kan skje ved en eventuelt neste gang. Har samme greia på en måte. Sliter jeg psykisk, så blir jeg helt spontan og fyller på leppene, setter i exstansion eller i verste fall sulter meg tynnere. Da får å sette fokus over fra det vonde. Så jeg skjønner deg godt! Gleder meg til kveldens episone vakre du 🙂

    21. Ver gang jeg ser foreldrene dine på bloggerne virker de så utrolig snille!! Du er virkelig heldig for de virker som verdens beste mennesker

    22. Serriøst, jeg elsker deg! Du virker så god. Kjenner meg igjen i at det går utover foreldrene mine eller andre nære venner når jeg har det vanskelig en dag! Har fulgt deg helt siden 2012 og jeg ser at du har utviklet deg som en person, og væremåte. <3 <3

    23. Jeg gleder meg til å se 🙂 Og jeg synes ikke du skal tenke så mye på reaksjoner og grue deg. Jeg har fulgt bloggen din siden starten, og HELT ærlig, jeg tror ikke jeg vet om noen andre som har forandret personligheten sin så mye som du har 🙂 Jeg digger deg!

    24. Du er fantastisk, frøken!💕 Aldri tvil på det, uansett hva andre sier! Episoden er på opptak og skal sees når jeg hjemme fra kveldsskift! Glede meg☺️

    25. Bedre å være åpen og ærlig om ting, og ikke skylde på noen andre enn deg selv når du har hatt det tungt. Se bare Fotballfrue, det perfekte livet hennes slår sprekker og leserne hennes snur ryggen til henne. Du er en sånn bein-i-nesa-jente, og det er derfor vi digger deg! Du legger ingenting i mellom, og har du noe som er litt på kanten å fortelle, så kan vi være sikre på at du forteller det til oss! Stå på! Du er altså så kul, og det kuleste er at du er fra Nord-Norge sånn som meg. 🙂

    26. Kan ikke skjønne at noen ville kalle deg stygg, når du er så langt fra stygg som det går an. Du er utrolig nydelig, og det er ingenting stygt ved å ikke se perfekt ut konstant. Hvem er vel spesielt nydelige når dem er griner? Eller hvis dem er nedfor? Ingen. Du er utrolig nydelig, fin, og pen, og jeg vil ikke at noen skal dra deg ned, fordi du ER sinnsykt pen uansett hvordan humøret ditt er! Gleder meg sykt til kveldens episode 😀 det her går nok bra <3 loveyou sophieelise

    27. Ikke tenk på det. Husk ikke alle kan like alle men det er veldig mange som liker deg og som respekterer at du er deg og gjør hva du vil, oppfører deg hvordan du vil og hva enn du måtte ønske utføre skal du få lov til av oss som faktisk har en annen oppfatning og forståelse av deg.
      Men jeg skjønner du vil forsvare deg hvis du mener du er helt anderledes nå. jeg beundrer deg for den du er hele veien. neseoperasjon eller ei..
      jeg lar meg heller ikke påvirke. du inspirerer heller.
      nå skal jeg selv ta silikon innen to år og jeg er 25. holder på å spare som en gal. men dette er det ikke du som har fått meg til å ville gjøre. kanskje samfunnet generelt bare.. gutter kanskje..
      vær den du er. du er den du er om du har silikon eller ei. det er jo det indre som tells til 7vne og sist 😉

    28. Sophie, du burde informere de døve leserne dine om at dersom man trykker 222 på tekst-tv, så kommer det tekst på tv 2. (Med mindre det er direkte, så klart) Så slipper de å mase mer om teksten!

    29. Gleder meg til kveldens episode! Jeg syns det er bra du forklarer i forkant, er ikke mange som skjønner at ting fremstilles anderledes på TV. Stå på, du er en herlig person som kommer til å komme langt 😄😄

    30. Noen som vet hvorfor ikke episoden ligger på tvsumo??? :O De pleier jo alltid legges ut der!!!!! 😛 Håper på svar fra anyone…

    31. Hvordan kan du si at du har null hofter? Herregud, se nå bare på det bildet du la ut av treningskroppen din; du har jo helt normale, vakre og runde hofter!

    32. Du ser jo ut som huffsa i mummitrollet 🙂 er tragisk å se at du har små tilhengere som kan ende opp med å ta like dumme valg som deg !
      Vi trenger ikke flere av deg, men stokkedum, blond og idiotisk … det skal du ha, til di underholdende grader !

    33. Vanvittig teit at den ikke er lagt ut på sumo. At vi betaler for de greiene der, også glemmer de å legge det ut? Latterlig!
      Håper du kan kontakte tv2 og si ifra, Sophie! Ikke særlig populært for oss som betaler. 🙁

    34. Hvordan går det an av deg og IKKE se den teipbiten der? Ser du deg ikke i speilet?? Og hvorfor sa ikke mora di i fra? Haha.
      Og herlighet så flekkete du er i ansiktet. Uff.
      ooooog: fy flate så respektløs du er ovenfor moren din. Du oppfører deg som en ufordragelig drittunge. Synes oppriktig SYND på snille gode mamman din. Og du burde skamme deg.

    35. hei, jeg hørte hva du sa om å se høygravid ut etter å spise slik og slik, og har hatt akkurat det samm problemet, så du burde få sjekket at du ikke har sopp eller parrasitter i magen!!! hAr du mye sopp i magen, så “vokser” de om du spiser ting med sukker i! og da burde du virkelig ha behandling, så blir du bekvitt stor mage problemet! :))) hadde vært fint om du skrev om hvordan det går vidre med det!
      en ting til, du snakket om strekkmerker, kan du ikke vise slikt? …. trodde du var hel plettfri jeg, men du er visst mer lik oss en jeg trodde :)))

    36. Så bra at du er så åpen og ærlig om ting, og ikke gir inntrykk av at alt er så perfekt hele tiden, for sånn er jo livet for folk flest. Jeg har aldri kommentert her før, og ikke leser jeg bloggen din fast heller, er kanskje ikke helt i din “måkgruppe” som småbarnsmor og gravid 😉 Jeg er innom en gang iblant, men du er mer og mer reflektert for hver gang jeg stikker innom, og virker som ei jente med bein i nesa 🙂

    37. Hahaha!! Kjenner meg så sinnsykt igjen med både gluten-gravid-magen og å bli skikkelig grumpy når blodsukkeret er lavt! Det går alltid utover kjære mor når hun da prøver å komme på ting å snakke om. Haha! Synes nesen din er kjempefib jeg!

    38. Vet du hva jeg har lagt spesielt godt merke til, og enda mer nå som du skriver dette? Huden din, holdningen din og rett og slett du ser og oppfattes mye bedre når du virker lykkelig!! Dette sier seg vel kanskje selv, men jeg bare merker at når du f.eks tar bilder og slikt med Robin så gløder du, rett og slett:)

    39. Kjære flotte fine Sophie Elise! Utifra serien får jeg inntrykket av at foreldrene dine er helt fantastiske! Jeg kan skjønne at du er stolt av de, og de stolt av deg 🙂 Virker som de har gode grunnverdier, noe som har blitt overført videre til deg.
      Vi har alle våre dårlige dager og perioder, de vil komme og gå. Ikke la de dagene definere den du er, for du er så ufattelig mye mer! Jeg har virkelig fått sansen for deg det siste året, du virker så utrolig god:) og synes du stråler om dagen! fortsett sånn, skjønne deg!

    40. Syns ikke episoden var så ille som eg trodde du skulle fremstå etter eg leste innlegget tidligere 🙂 men så du ikke hadde det bra m deg selv på den tiden. Bra det går bedre med deg nå:) heier på deg i morgen og sender 5 stemmer på deg

    41. Hei! Ville bare si at jeg liker bloggen din bedre og bedre, Sophie! Det er morsomt å se utviklingen du har hatt det siste året. Helt utrolig!
      Til dere som skriver stygt:
      Først deg “Lene”: Hvordan kan du si at vi ikke trenger fler av henne i verden – når det faktisk er mobbere vi ikke trenger fler av.. Jeg forstår ikke hvordan noen kan synke på et slikt nivå.
      Til anonym: Du benevner at Sophie er så respektløs mot moren sin – men så respektløst det er av deg å skrive så stygge og nedlatende ting er vel det som bør nevnes…
      Jeg håper inderlig dere får et lite gram dårlig samvittighet for hvordan dere er – for ingen ønsker slike mennesker i livet sitt. Dere hadde aldri maktet å motta slike kommentarer selv – og har dere noen gang fått det – ville dere nok ikke sunket på dette nivået selv…

    42. betaler liksom bare for å se denne serien, så utrolig dumt å ikke kunne se programmet samtidig som alle andre..

    43. Det er bra du har det bedre nå! Skjønner forresten at du blir litt sur og irritert i den varmen og sola og når du er sulten. Det er forståelig! 🙂

    44. til alle dere som klager på Sophie fordi TV2 sin sumo ikke virker; kontakt Sumo da vel?
      Selvom hun er på et program på TV2 gjør ikke dette henne automatisk til TV2’s kundeservice :- )

    45. Ja, det er baksiden, det følger deg og sånn er det. Mange lesere av deg har sagt du var så opptatt av utseende at du må tenke på hva du formidler ut. Det ser du nå, det viser at du ser konsekvensen av det som du har drevet med og blitt voksen!

    46. Liker bloggen din veldig godt, men jeg må være ærlig: Du var litt bitchy, både mot mordi og servitøren! Haha. Men alle har vel dårlige dager! Er så glad du er lykkeligere nå, det fortjener du. Merker det så godt på deg, og det gjør meg glad også. Hihi.

    47. Jeg tror det er fryktelig dumt av deg å være med på Bloggerne og du kan ta så mange operasjoner du har råd til – vi vet alle hvordan du egentlig ser ut.

    48. At du tør å behandle folk rundt deg slik som du gjør. Stakkars moren din. Og servitøren. At du ikke får dårlig samvittighet..

    49. Uff! Reagerer veldig på hvordan du oppfører deg. Du må sjerpe deg! Du går rundt som verdens største diva. Voks opp Sophie. Selvfølgelig kan vi alle forandre oss mer eller mindre, men vi er fremdeles samme person. Har liten tro på at du absolutt ikke er ‘sånn’ lengre. Du overdramatiserer sånn på at du er så ny og bedre bla bla bla. Det er snakk om noen mnd.. Du er jo like opptatt av utseende sol før.. Uff..

    50. Du har verdens fineste mamma, så oppføre du deg som en stor idiot mot henne! Måtte virkelig holde får ørene og lukke øynene noen ganger! Uansett hvor tungt jeg har det kunne jeg ALDRI behandlet foreldrene mine,eller noen andre rundt meg sånn som du gjorde. Er virkelig helt sjokket og skuffet over at noen faktisk er sånn. Håper virkelig du vokser opp å ser hvor flotte foreldre du har som støtter deg så mye. De virker helt fantastiske! Uansett om du kommer med denne unskyldningen nå,så har du oppført deg dumt mot dine foreldre helt siden starten av programmet. Og jeg har snakket med en bekjent av din mamma som har sett deg behandle henne som en dritt med egene øyne. Utrolig trist

    51. jeg ler alltid så veldig “av” deg, du er så herlig, til og med når du er sur! hahaha. Skulle ønske du hadde din helt egne serie, jeg! Ingen er all sunshine 24/7, og vi som er fast leser av bloggen din ser jo at du ikke var helt deg selv her, samtidig som det var det du var. Digger deg <3 kleem!

    52. Kommenterer sjeldent men nå må jeg bare! Synes bare godt om deg Sophie! Virkelig! Alle sliter med noe, det er greit! Det som er viktig er å ha nok selvinnsikt til å forstå eventuelle tidligere feil og modig nok til å gå videre! Du er virkelig en superwoman<3

    53. du er så skjønn,og elsker at du sa det i episoden at det er lett å la irritasjon og frustrasjon gå ut over foreldrene, det er jo enklere å på en måte ” bli venner med de” om du har vært litt gretten, selvom det på en måte er dumt, men tror de aller aller fleste kjenner seg igjen,så om noen kritiserer deg for det,så gjør de det bare nok for å si noe slemt <3

    54. Så flott å å vite at det er moren din som får gjennomgå når du føler deg deppa. Jeg føler oppriktig synd på den moren din. Hun kommer nok til å gjennomgå mange mange ganger i fremtiden.
      At folk tar ut mot familien er ikke noe uvanlig. Psykopati og manipulasjon kalles det. Det er et kjent mønster i psykiatrien. Jeg anbefaler at moren din ikke har kontakt med deg når du er psykisk ustabil av hensyn til henne selv. Det er til hennes beste.

    55. Du er fin uansett!! Og skriver fortsatt like fantastisk, jeg blir rett og slett stolt av deg❤️❤️

    56. Lest bloggen din siden du nesten startet og blogge og jeg har sett hvor mye du har vokst, du har blitt en flott ung dame som er reflektert og står for det du mener er rett, noe som er en super ting, du bryr deg om ting som er viktig her i verden, noen ganger syntes jeg du blir fremstilt på en helt feil måte, for du er langt ifra en dum blondine, eller en som kun bryr seg om plastiske operasjoner, du er så mye mer enn det!! Stå på vidre, du kommer til å nå langt!
      Søteste Sophie!

    57. faen glemte ut at det var idag :p
      men virker ut som du har komplekser overalt på kroppen bortsett fra tryne , ser ut som du er oppblåst dopa tryne

    58. Jeg blir også en total bitch når jeg er sulten. SÆRLIG mot mamma, og hun blir sånn mot meg og.. så glad ingen filmer oss når vi er sultne begge to.
      Hvis jeg er sur for ingenting pleier samboeren min å spørre om han skal lage mat til meg.. Kjenner meg godt

    59. Makan. Stakkars familie! Håper de holder god avstand fra deg ellers kommer de bare til å ha det vondt. Du må nok søke hjelp for den adferden din, sånn kan man bare ikke oppføre seg! Jeg tror du mangler noe viktig og det er noe som kalles empati, evne til å føle med og å forstå andre mennesker. Jeg ville heller dødd enn å være sånn mot min mamma.

    60. hvordan hadde du reagert om mammaen din eller søsteren din behandlet deg slik du behandlet mammaen din i denne episoden?

    61. Hei du flotte jenta 🙂
      Plutselig hadde jeg klikka meg inn her, etter å ha sett på programmet ikveld.
      Har fått med meg i mediene at du ikke har hatt det så lett til tider.
      Ønsker bare å si til deg, stå på! Du er ei ung jente på 20? År, du har hele livet fremfor deg. Det at du valgte i en alder av 15/16 og “blottlegge” ditt liv på en blogg beundrer jeg, du er tøff! At folk i det hele tatt orker bruke energi på å slenge med leppa, skjønner jeg ikke. Kanskje de føler seg litt bedre selv etterpå? Anyhow, fra tenåring og på god vei til å bli voksen, så må jeg si at du er ei flott ung jenta! Der vil alltids være folk som har et såpass tragisk liv at de velger bruke nettet for å høyne seg selv.. Kjør på, og vær stolt av deg selv! 😊
      Hilsen Harstad i Oslo 🙂

    62. Syntes folk overeagerer syyyykt på oppførselen til Sophie? Husk at hun bare er 20 år. . Hun er bare en ungdom og man OPPFØRER seg teit i denne alderen mange ganger. Tviler sååå sykt på at dere som kommenterer på det ikke har gjort det selv i livet. Hun oppførte seg bare sykt barnslig, ikke mer enn det? Høres jo ut som om hun har drapstruet hun eller noe.
      Moren til Sophie er en GOD mamma som dere sier, og hver en GOD mor ville TAKLE ungen sin uansett humør. Moren hennes vet at Sophie elsker henne og ikke mener noe vondt med det. Mamman til Sophie er FLINK i mammarollen og takler barnet sitt uansett hva, og støtter hun istede for å sitte å sippe over ting, hun passer på ungen sin det er det hun gjør. Det hadde vært LATTERLIG om moren skulle ta avstand fra Sophie når hun har det vanskelig bare fordi Sophie er så frustret at det går utover andre. Tror nok moren hennes kjenner henne LITT bedre enn dere 😉
      LOL. Klem en annen 94er.

    63. Shit folk overreagere.. Tenk på koss du sjøl va når du va 16-22 år! Ekje lette tid akkuratt me mobbing,venner, kjærlighetsproblemer! Sophie vise respekt for morsi, å det har me alle sett i dei andre episodane! Gå å plag nåken andre 👍

    64. Bare 20? Når du er 20 er du voksen og tenårings bitchyness burde være over for lengst. Hilsen enda en som er født i 94

    65. Hei. Dette er første gang jeg kommenterer på en blogg, men nå vil jeg gi deg min støtte, jeg er kanskje en av få som følger bloggen din i min aldersgruppe. Jeg er 40 år, og beundrer at du har “baller” til det som mange i din foreldregenerasjon fortsatt ikke har turt : å erkjenne egne sårbarheter, svakheter og snu dem til å bli dine styrker. Du ligger hundre hestehoder foran disse redde små trollene som skriver stygge ting til deg her inne. Men takk dem, det er kanskje nettopp dem som har presset deg fremover så tidlig i livet ditt. Jeg synes du er tøff.

    66. Stå på skjønning ❤️ Og til de som slenge drit må bare ete drit! Det er så utrolig umenneskelig å være slem . Du er en kjempe jente helt “normal” ungdom
      ️Natti

    67. Til dere som hadde problemer med sumo: trykk på direkte TV på Bliss inne på Sumo, der kan dere spole tilbake noen timer 🙂 Et tips til en annen gang om det gjentar seg.

    68. Du er faktisk ingen ungdom når du er 20 år. Slutt å unnskyld oppførselen hennes med alderen,det er ingen unnskyldning. 15 åringer behandler mamman sin bedre enn det der! Godt å høre du reflekterer over dette og skammer deg, for det er eneste måten du lærer på. Og din mamma fortjener ALT godt! Ikke hersing og bitching fra enjente dsom burde vite bedre 😉

    69. Åh blir så frustrert. Jeg er en vg2-er som har et fag sammens med noen vg3-ere. I går satt de å bitchet om deg, og jeg har så lyst å forsvare deg. Jeg elsker deg, og synes du virker som en snill, vakker og omtenksom person. Hater når folk bare snakker usakelig dritt om deg. Virker som jeg er den eneste i vennegjengen og som har noe for overs til deg, men til de og familien forsvarer jeg deg alltid! Jeg digger deg jeg! Stå på!

    70. Jeg tror verden er blitt vill. Man er ikke ungdom med ‘rett’ til å oppføre seg som en hormonell tenåring når man er tjue (!!!) år gammel. Skjerp dere, ta ansvar for eget liv og egen adferd. Ingen gidder det der i lengden, ikke engang mødre.

    71. Jeg kjenner meg utrolig mye igjen i det du skriver. Jeg har selv spiseforstyrrelser, og det blir jo nesten akkurat det samme.. Men jeg så episoden (etter jeg leste innlegget) og jeg synes ikke du var så ille i det hele tatt 🙂 jeg synes du er en flott person og jeg er så imponert over den personen du har utviklet deg til! Høres sikkert teit ut men.. Jeg har fulgt bloggen din i årevis men det er først den siste tiden jeg har begynt å se opp til deg. Stå på videre, du er en utrolig bra jente og jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet/ekle følelser ang den episoden! <3

    72. Du er helt fantastisk Sophie! folk overreagerer! Tror de fleste kan kjenne seg igjen i slike situasjoner, og det er ok å ikke alltid føle seg fin. Du er alltid like fin, Sophie elise! stå på:) digger deg

    73. Det skulle virkelig vært flere mennesker som deg. Du er deg selv, og er ærlig i det du skriver, og det er derfor så mange liker deg. Bare fortsett og vær den du er, og skriv som du gjør. Jeg vet du er en inspirasjon både for meg, og mange andre. <3 Klem

    74. Uansett hva så er det INGEN som har noe med hva du sier og gjør. Men det er vell til å unngå siden du nå er en “offentlig” person. Det er dine valg, og det er bestandig en grunn til at det blir slik. jeg synes du virker helt fantastisk, du er deg selv, jeg digger det! Og vi alle har noen perioder hvor vi er styggere. haha. xoxo <3

    75. Tror ikke Sophie heller synes det er så göy å se på hvordan hun behandler moren, men så uvanlig er det nok ikke. Jeg kjenner meg nok litt for godt igjen selv. Men heldigvis blir man voksen etterhvert. Gode foreldre skjönner dette.

    76. Du er IKKE alene om å snakke sånn til foreldrene dine!
      Jeg tror absolutt alle gjør det en gang i blandt, og de aller fleste gjør det nok ofte og.
      Jeg kjente meg igjen i situasjonen, og syns bare det var morsomt å se at flere var sånn.
      Hvis folk kommenterer dritt på grunn av det så skjønner jeg ingen verdens ting. Når man er med en person man er så trygg på, hvorfor skal man fake at man er glad?
      Digger deg, Sophie! Du ser utrolig bra ut, og du har det søteste smilet. Stå på!

    77. Jeg synes det er fint når vi ser andre ting på bloggerne enn bare det samme vi har sett på bloggen før. Om alt skal stemme overens med bloggen blir det jo drittkjedelig for oss som faktisk leser den.

    78. jeg må bare si at jeg har fått skikkelig sansen for deg! Du er blitt ei reflektert og vakker ung dame. Selv om du har gjort noen dumme ting opp gjennom åra, er du ærlig og open om at heller ikke du er perfekt. Du viser at man kan være reflekter og smart, selv om man er blond og har silikon pupper. Selv om du liker å provosere og noen ganger sier ting som kan misoppfattes, er du bare deg selv. Og du har all grunn til å være stolt og fornøyd med deg selv! Jeg ønsker deg alt godt videre i livet, det fortjener du! Stå på, Sophie, jeg heier på deg!<3

    79. Jeg synest du er veldig tøff som klarer å ha kamera rundt deg, og i det hele tatt fungere, når du er så nære å treffe en vegg som du var der. Det tar jeg av meg hatten for. For min del synest jeg du virker veldig lik degselv på serien som du er på bloggen, men det er jo selvsagt litt noe annet å se deg <> enn bare på bilder. At du virker sur og irritert.. Jo, når du hadde lavt blodsukker, men herlighet, hvem er en skinnende solstråle da? Haha. Jeg synest du er vakker, jeg. At du har fikset på et par ting, må være helt lov, men jeg kan forstå at det ikke er gøy at folk drar det inn over alt. Bare stå på videre, så skal du nok se de går lei det til slutt. Ignore it, and it will go away 🙂 Ønsker deg en fantastisk helg, og masse lykke til i kveld! Klem <3

    80. Hei, lurte på om du kunne legge ut den blå kjolen du hadde på deg på den episoden? Den var utrulig fin

    81. Du forklarer jo det selv med voiceover i bakgrunnen på episoden også, så vi skjønner at dette er et klipp du ikke er stolt av. Det hadde ikke jeg heller vært, da jeg dessverre kan, og har vært, like urettferdig med mine foreldre. Bare at jeg er så heldig at det ikke kommer på TV.
      Du gjør en god figur, og du forklarer jo selv at du har vokst og angrer på dette. Det tror jeg gjør at folk skjønner at du ikke mener det 🙂
      Jeg tror foreldrene dine må være de stolteste i verden! Tenk så mye skryt de får på bloggen din, om hvor flinke de er. Og jeg er helt enig! De virker helt fantastisk rolige, fornuftige og flinke.
      DU er fantastisk! Og SÅ TØFF! JEG er stolt av deg også.
      Klem

    82. Folk som vurderer å operere seg burde heller få tilbud om psykolog. Og ja, jeg snakker av erfaring. Kjenner meg godt igjen i det du sier, sophie. Men det vises så godt at u har det bra nå. Og husk, du er unik! Ingen er som deg, så hvorfor vil du endre på det da og gjøre deg mer lik andre(ved operasjoner..) ?:) stå på. Du skinner!:)
      Selv angrer jeg på operasjonen min, fordi jeg ser jo nå at det er idioti. Og at man heller trenger hjelp med tankene sine enn utseendet. For verken du eller jeg er stygge!

    83. Hei! Jeg kommenterer egentlig aldri, men etter at jeg så den siste episoden av bloggerne tenkte jeg å stikke innom og bare si at jeg syns du er en utrolig søt og reflektert jente! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kjenne meg igjen så mye i deg. For hvert blogginnlegg og hver episode synes jeg du blir mer og mer voksen og moden, og jeg får mer og mer respekt for deg! Synes det er veldig fint at du deler så mye med oss leserne, vi er flere her ute som sliter med litt av hvert og det er viktig for oss å se at ikke alle har det perfekt til en hver tid. Og så vil jeg bare legge til at moren din virker utrolig snill og det synes virkelig at hun bryr seg om deg. (på tross av at vi alle kan være noen bitcher mot mødrene våre iblant, desverre.. Men jeg syns hun taklet det bra!)
      Ikke glem å vis henne hvor glad du er i henne tilbake 🙂 Vi har bare én mamma her i livet ^^

    84. Hei😊
      Er ikke den typen som kommenterer på blogger, men nå føler jeg faktisk for å gjøre det! Etter gårsdagens episode er jeg faktisk litt overraska over deg, du er så…. jordnær! Da du hadde det irritasjonsmomentet med mammaen din tenkte jeg “fyfaen, stakkars mor” men så begynte jeg å tenke.. når jeg har perioder der jeg er lei av alt, føler meg ekkel, ingen er bra nok.. hvem går det utover da? jo mamma. hvordan er jeg mot henne da? jo akkuratt lik, kanskje værre 😂
      Bloggerne er en veldig posetiv hendelse for deg, Shopie.. Det får virkelig fram hvor ekte og bra du er👍

    85. Hei! Har aldri kommentert en blogg før og trodde heller aldri jeg skulle gjøre det, men akkurat nå følte jeg at jeg faktisk måtte.
      Jeg har ikke sett episoden fra igår, men jeg leste innlegget ditt Sophie. Syns det er helt tragisk å lese hva noen mennesker får seg til å skrive om andre, akkurat som om det gjør de til noen bedre mennesker? En ting folk burde huske på er at vi er ALLE mennesker, og det hadde vært umenneskelig om ingen skulle feile. Nei, det er ikke greit å behandle foreldrene sine som dritt, men det er veldig, veldig lov å gjøre feil. Så lenge man står for feilene man har gjort og kan rette opp i det igjen. Veldig mange her som kommenterer som virkelig har mangel på empati og som ikke klarer å sette seg inn i andres situasjoner, og det er virkelig en egenskap dere burde hatt med videre i livet. Forstår ikke hvordan dere kan føle at det er greit å snakke så stygt til et annet menneske, bare fordi dere har muligheten til å gjemme dere bak en datamaskin. Seriøst, skjerp dere!
      Sophie, jeg er en 25 år gammel jente som har fulgt med på bloggen din i noen år, og jeg må virkelig si at jeg er så positivt overrasket over hvordan du har utviklet deg som menneske, og jeg kjenner jeg blir glad inni meg. Og jeg forstår mye bedre hvorfor du har gjort som du har gjort etter at jeg leste dette innlegget.
      Stå på videre, vær deg selv og vær stolt av den du er!!
      Klem fra Silje 🙂

    86. Hei! Jeg har egentlig aldri fulgt bloggen din, kanskje tittet innom en gang i blant men ikke vært noe fast leser fordi du rett å slett ikke har fanget “interessen” min av bloggere, men så begynte jeg å se bloggerne nylig (hadde et realt maraton her med alle sesongene) og jeg har fått et helt annet inntrykk av deg enn det jeg kanskje har fått “via” kommentarfelt og andre steder. Du virker som ei veldig flott jente, med mer mellom ørene enn mange vil ha det til. Kjenner meg veldig igjen i det du sier om tvangstanker, jeg har det slik ift rydding. Når noe er kaos i tankene mine så bruker jeg ekstremt mye tid på å rydde og vaske leiligheten. Jeg håper jeg kanskje kan komme i kontakt med deg, over epost? Legger igjen min så hvis du har tid/er intr å ta kontakt å gjerne gjør det:) Lykke til videre, du er super! 🙂

    87. Som psykologistudent har jeg kommet over en lidelse kalt Body dysmorphic disorder, dysmorfofobi. Sier absolutt ikke at du har en lidelse, det blir for drøyt å si. Jeg kjenner deg ikke! Men du burde skjekke det ut, virker som det kan være noen sammenhenger alt etter det du skriver.
      http://no.wikipedia.org/wiki/Dysmorfofobi

    88. Når man ikke har det bra, så går det alltid utover de som man er mest glad I, for man vet at de vil alltid være der for deg og er glad I deg uansett. Ikke bekymre deg over at du virker bortskjemt eller sur, alle er sånn når de har det vondt og jeg er 100% sikker på at foreldrene dine vet at du ikke mener det noe vondt mot de 🙂 Lykke til videre med bloggerene 🙂

    89. Bra skrevet, men sa ikke moren din i fra at extensionen vistes?
      Brukervsom regel å gå utover mamma eller pappa til meg og når jeg er sur.

    90. Hei Sophie. Jeg kommenterer sjeldent, men nå kjente jeg at jeg måtte. Jeg forstår deg veldig godt når du forteller at istedet for å si “jeg sliter, hjelp meg” så sier du heller “Jeg vil operere nesa” for det er mange som er slik. Ikke nødvendigvis med operere nesa, men de vil fikse eller ordne eller gjøre noe annet.
      Stå på. Du må huske at du er bare et menneske, du er tross alt bare 20, men du er oppnådd MYE iforhold til en eller ei på 20år. Du har klatret høyt tross all negative kommentarer, presse og diverse. Hold hode høyt, og gi blanke i de dumme kommentarene du får. De har ikke bedre å ta seg til!
      Og btw, la ikke merke til at extensionet ditt var synlig før jeg leste innlegget! haha

    91. Jeg blir bare mer og mer imponert! du er ett fantastisk menneske alle veier! du er helt fantastisk Sophie! du er den beste bloggeren! følger med på bloggen din hver eneste dag! stå på videre!

    92. Kan du fortelle litt om tvangstankene dine? Jeg har selv fått diagnosen OCD (Tvangstanker/handlinger), og syns det er godt å høre om andre som sliter med samme problemet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg