ROSABLOGGER = forbilde?

Var det noen av dere som fikk med seg debatten min på nyhetskanalen i dag tidlig? Hvis ikke, skal det i det minste gå deler av debatten over hele dagen, så om man lar kaalen surre i bakgrunnen skal man få med seg litt. Jeg har jo ikke sett det selv, så krysser fingrene for at jeg også er heldig og får det med meg! Det gikk iallfall bra, og jeg har allerede fått fine tilbakemeldinger fra de som fikk sett det. Jeg skulle ønske det var lengre tid og litt mer “debatt”, men hun jeg skulle snakke mot var veldig snill og ikke så krass som jeg kanskje hadde håpet på, så da blir det jo vanskeligere. . neste gang vil jeg gjerne i debatt mot noen som hater meg, det kunne vært kult! 

(annonselenke)  Jeg hadde på meg en topp fra river island.

Til dere som ikke fikk sett, kan jeg prøve å oppsummere litt hva jeg mener om temaet. Jeg tenker så klart over at jenter helt ned i 8-årsalderen leser bloggen min, de har kanskje ikke et filter i hjernen sin enda som klarer å filtrere hva som er rett for noen på deres alder, hva som er normalt og ikke, og ikke minst hva de burde ta til seg. Jeg ble kjent blogger da jeg var 16 år gammel, den makten jeg har fått har kommet gradvis og jeg har ikke bedt om den. Jeg er så klart glad over at jeg har kommet dit jeg er nå, men jeg lever mitt liv og har alltid vært åpen og ærlig her om at ting ikke alltid er like lett. Plastisk kirurgi er en ekstrem, noe man ikke burde gjøre med mindre man føler det er ingen annen utvei. Det er ikke noe man bør eller vil gå igjennom om man bare har et “lite kompleks”, og det løser absolutt ikke problemene dine. Større pupper betyr ikke at du føler deg bedre med deg selv, man må jobbe dypere enn som så. Silikon ville jeg ha tatt enten jeg hadde kjent blogg eller ikke, samme med de andre inngrepene, men nå har jeg hatt økonomisk frihet i ung alder og mulighet til å gjøre dette litt tidlig. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si, for i bunn og grunn må jeg leve for min egen del, jeg er 19 år og kan ikke blogge som om jeg var 8. Jeg er et forbilde, men det er fordi jeg er meg, og ikke legger skjul på noe – de som ser opp til meg gjør det forhåpentligvis av rett grunn, ikke fordi jeg har operert meg og liker den “barbie”stilen.

Anne-Sofie er her på besøk hos meg i leiligheten, jeg tenker vi skal ha det ekstra gøy ikveld og dra på en aldri så liten feeeeest (det er forresten ikke greit å feste når man er 8 år i tilfelle noen skulle være lett påvirkelig og i tvil). Vi blogges imorgen, jeg blogger litt mindre når jeg har venninner her over en helg fordi jeg ikke vil henge over pcen hele tiden. Så vet dere det ♥ Klem!

44 kommentarer
    1. Jeg fikk heller ikke sett det i dag direkte, men så det på tv2 sumo ! 🙂 det var bare å gå inn på nyheter fra idag 04.10 også morgensending elns.

    2. Men du har jo selv gjentatte ganger sagt at stygge kommentarer på bloggen har gitt deg komplekser, f.eks. nesa, og at det er noe av årsaken til at du har operert!?

    3. Ha ha.. Har du fått bra tilbakemeldinger.. Vel, tror du trenger briller.. Ikke så mye bra som er skrevet i innlegget under dette.. Du er en vits.. KLEINT

    4. så bare det som har gått i hele dag. Men syns det var bra jeg! Du er jo at bra forbilde når du er open om operasjonene dine. Hadde jo vært ærlig og du ikke var det, og at unge fikk enda dårligere selvtillit. Om du skjønner hva jeg mener?
      Syns du fremstår bra jeg!

    5. Så absolutt sant! Fikk uheldigvis ikke sett den, men jeg vet du snakket bra for deg selv og andre bloggere! Vet du om det er noe annent sted ejg kan se Bloggerne btw? 🙂 Har ikke Tv-kanaler her jeg bor( Ja jeg vet, helt sykt 😛 ) og vil ikke gå glipp av sesong 2!

    6. Jeg sto opp kvart på ni idag tidlig for å se deg på tv! 🙂 jeg syns det var veldig bra! Altså, du skal blogge du som vil selv, du skal jo egentlig ikke tenke over om en 8åring leser bloggen din, fordi foreldre skal jo kunne ha kontroll over hva en 8-13åring gjør på pcn? Jeg syns du skal blogge om det du føler for å blogge om jeg! Jeg kan ikke si jeg blir stort påvirket til å gjøre diverse, men jeg har jo mine komplekser, jeg har bare ikke råd til å gjøre noe med det, og det kommer jeg heller ikke til å få råd til på mange år. Men selvfølgelig, jeg skulle jo ønske jeg hadde like mye penger (er selv 19) som deg. Men jeg tenker ikke noe mer negativt over meg selv bare fordi jeg ikke har det. Jeg har jo det jeg trenger og litt ekstra. 🙂 Jeg syns du skal kose deg med bloggingen jeg, og ikke bry deg så veldig om at små barn leser bloggen din, for foreldre skal følge med de også, selvom det kanskje ikke gjør det så ofte.. 🙂 du gjorde en super jobb på tv, as awlays. Keep on going, baby <3

    7. DE NATRULIGE VITAMIN K1 OG K2 Vitamin K1, finnes i grønne bladgrønsaker som brokkoli, spinat, salat, persille og alle kålsorter, samt erter, avokado, gulrøtter, ost, smør, egg, poteter, frukt og bær. Dette vitaminet finnes også i olivenolje, soyaolje og rapsolje. Kun 5-10% av vitamin K1 tas opp i blodet sammen med fett i maten. Det omdannes deretter til vitamin K2, fortrinnsvis i leveren. Denne omdannelsen hemmes betydelig dersom man har dårlig lever.

    8. Til deg som skriver at hun trenger briller fordi hun ikke har fått gode tilbakemeldinger; det er faktisk andre steder enn bloggen hun kan få tilbakemeldinger om debatten! Jeg syns at hun skal få skrive det hun ønsker i SIN blogg. Og det at hun må tenke over at det er 8 åringer som leser bloggen burde ikke være hennes problem, men foreldrene!
      Stå på Sophie! 🙂 hilsen en fast leser som aldri har kommentert før! 🙂

    9. Det er flott at du er ærlig om dette, sophie. men rosabloggere er kanskje så langt unna et godt forbilde som det kan komme.

    10. Jeg kommenterer svært sjelden blogger, men nå følte jeg for å skrive noen ord til deg. Du snakket veldig godt for deg på debatten i dag. Du virker smart, ærlig og reflektert. Jeg ble imponert!
      Generelt virker du som et godt menneske som bryr deg om både dyr og mennesker. Jeg blir inspirert til å kjempe mer for dyrene når jeg leser bloggen din! Forsett å være deg selv og fortsett å kjempe for dyrs rettigheter.

    11. jeg så på deg i morrest og wow elsker deg virkelig! du kan og snakke for deg og d setter jeg høyt opp! du er en så herlig jente

    12. Veldig bra sophie 🙂 såg nettopp innslaget på zumo nå. Du er sterk og du stråler, du er helt nydelig og har så fine meninger, du er så flink til å formulere deg 🙂 ! du fortjener ikke en eneste stygg kommentar spørr du meg 😀

    13. Det er sånn cirka en trillion ting som kan påvirke barn på nettet. Det blir feil å peke på noen og si at det de gjør er umoralsk overfor barn.
      Trø på Sophie, gjør hva du vil, det er ditt liv. Synes det er godt gjort å skape sin egen arbeidsplass jeg.
      Mvh en voksen mann

    14. 10 Tips til kveldskos ? for lykkelig søvn
      Kombiner nøtter og meieriprodukt med naturlige, langsomme karbohydrater i grønnsaker, frukt og bær, så har du den perfekte kveldskos for en god natts søvn og for oppbygging av kroppens celler og vev mens du sover.
      1.et glass varm melk med honning eller et krus med kamillete
      2.en skål havregrøt med litt yoghurt
      3.bananskiver og bær på yoghurt
      4.eggesalat på grovbrødskive
      5.syrnede melkeprodukt med hjemmelaget frokostblanding
      6.fruktskiver av eple og pære sammen med skivet ost
      7.litt ren skinke og en håndfull nøtter
      8.makrell-i-tomat på hjemmelaget knekkebrød
      9.en smoothie med yoghurt og og bær
      10.grønnsakstaver og rømmedip
      Med ønske om en hyggelig kveld og best mulig natt!

    15. Food sources[edit]
      According to a study by Canadian researchers about the content of nine common phytoestrogens in a Western diet, foods with the highest relative phytoestrogen content were nuts and oilseeds, followed by soy products, cereals and breads, legumes, meat products, and other processed foods that may contain soy, vegetables, fruits, alcoholic, and nonalcoholic beverages. Flax seed and other oilseeds contained the highest total phytoestrogen content, followed by soybeans and tofu.[21] The highest concentrations of isoflavones are found in soybeans and soybean products followed by legumes, whereas lignans are the primary source of phytoestrogens found in nuts and oilseeds (e.g. flax) and also found in cereals, legumes, fruits and vegetables.
      Phytoestrogen content varies in different foods, and may vary significantly within the same group of foods (e.g. soy beverages, tofu) depending on processing mechanisms and type of soybean used.[22] Legumes (in particular soybeans), whole grain cereals, and some seeds are high in phytoestrogens. A more comprehensive list of foods known to contain phytoestrogens includes:
      Soybeans and soy products
      Tempeh
      Linseed (flax)
      Sesame seeds
      Wheatberries
      Fenugreek (contains diosgenin, but also used to make Testofen®, a compound taken by men to increase testosterone).
      Oats
      Barley
      Beans
      Lentils
      Yams
      Rice
      Alfalfa
      Mung beans
      Apples
      Carrots
      Pomegranates[23]
      Wheat germ
      Rice bran
      Lupin
      Kudzu
      Coffee
      Licorice root
      Mint
      Ginseng
      Hops,[24]
      bourbon
      Beer,[25]
      Fennel and
      Anise.[26]
      Red clover (sometimes a constituent of green manure).
      An epidemiological study of women in the United States found that the dietary intake of phytoestrogens in healthy post-menopausal Caucasian women is less than one milligram daily.[27]

    16. Det er nok ingen som forventer at en som snart er tjue skal blogge for småbarn, men det med påvirkning er ganske sammensatt.
      Dere bloggere er bare en liten del av det som skjer av påvirkning, men dere er en viktig del. Når du skriver en så privat blogg som det du gjør, så opplever leserne at de kommer nær deg, at de deltar i ditt private liv. Jeg regner med at det er en stil du ønsker fordi det trekker lesere – og mange lesere er cash for deg.
      Leserne vet ikke dette, de vet heller ikke at du er styrt av reklame, at de “artiklene” de leser om deg i Nettavisen er en del av reklamen, de tror du er noe stort, en kjendis, en de kan se opp til.
      Jeg regner med at du lar deg lede/glede av at vg og dagbladet henger seg på og skriver om deg, og at det booster egoet ditt. Det er fint for deg, men de småjentene som leser om deg tror at lykken er å gjøre som deg: operere, etc. Selvsagt skal ikke dette hindre deg i å være deg selv, noe annet kan du jo ikke være. Det jeg vil fram til er at du fremmer en kultur der man ikke skal like den man er, at det å ha penger nok til å endre på utseendet sitt er svaret, – da blir alt bedre. Noe som ikke er sant, er det vel? Du har jo selv gjennomgått en virkelig ekstrem endring av utseendet ditt, så du har sikkert noen private tanker rundt det.
      Jenter ser redigerte bilder i media hver eneste dag, det finnes nesten ingen “ærlige” bilder noe sted som de kan sammenligne seg med. Hva det det gjør med dem – tja, det ser vi vel svaret på … Kanskje du er et av de svarene, ikke vet jeg.
      Bloggingen din har gitt deg penger. Men hva er det du blogger om? Jo, overfladiske ting som utseende og shopping. Shoppingkulturen i de vestlige landene er kanskje det som bidrar til mest forurensning og ødeleggelse, globalt sett, og utseendefikseringen ødelegger psyken til mange unge mennesker (det vet du kanskje noe om?).
      Jeg ser ikke på TV, så det kan hende dere kom inn på noe av dette i det programmet du deltok i.
      Forresten syns jeg det er merkelig at du/dere bruker begrepet “haters” om de som er kritiske til den livsstilen dere fronter. Kritikk bør heller lede til ettertanke.

    17. Hei Sophie 🙂
      Lurer bare på hvorfor du tar deg så god råd til å sjekke Robin inn på hotell? Kunne han ikke bodd på sofaen til noen venner bare for to netter? Vet det var først ment for deg og venninen men er det for mye å be han om å finne seg ett annet sted å sove bare denne helgen. tenker siden dere har så mange venner i oslo.
      Bare lurer :))

    18. Jeg er så enig med deg som skriver over her!! Kunne virkelig ikke sagt det bedre selv.
      Som jeg tidligere har skrevet til deg, Sophie. Problemet med dagens samfunn og unge jenter er at alle unge jenter er lette å påvirke når de ser hvor “kjent” du er blitt. At du fraskriver deg ansvaret som et forbilde (for det syns jeg du gjør, med en litt sånn “ikke mitt problem” holdning) er skummelt. Og det mener jeg for at du sier at om de blir lett påvirkelige så er de ikke gamle nok til å være på internett, men det er ei problemstilling som ikke finnes. for i dag er “ALLE” på internett.
      Og jeg mener ikke bare deg, men flere bloggere og magasiner. Jenter i dag ser opp til deg (og flere) for at de føler de kjenner deg. Du deler på bloggen hvor du bor, vennene din, hva du spiser, hvor du spiser, kjærlighetslivet ditt, feriene din, hvor du shopper, familien osv. Unge mennesker får et (falskt) vennskapsforhold til deg, for de føler de kjenner deg godt. Derfor er du også et forbilde som jeg syns du burde ta mere seriøst enn det jeg mener du gjør. For jeg syns du fraskriver deg litt ansvar. Samtidig som du heller ikke kan være noen andre enn deg selv!
      Jeg syns du er en flink blogger, en flink fotograf og ei pen og reflektert jente, men jeg klarer å skille på realitet og fiksjon. Men jeg er 28 år og ikke 14.
      -Anette

    19. Hva skjedde med dyrevern?? Er du egentlig klar over at det var debatt om dyrepoliti her i dag? Hvorfor bryr/skriver du ikke om det? Hvorfor møtte du ikke opp?? Synes det er utrolig trist om du ikke gadd å stille opp for noe du “brenner for, eller ihvertfall gjorde….. Er ikke du og Anne-Sofie veggiser og dyrevenner???
      Isåfall burde dere satt av 1 og en halv time til den markeringen.
      Håper på svar!! 🙂

    20. Syns det er like drøyt som folk som påstår at barn blir voldelige av skytespill eller av å høre på metal 😛 Er foreldrene sin skyld det meste som skjer med barna. Det er viktig at foreldrene har åpne samtaler med barna sine og veileder dem den riktige retningen her i livet, ikke bare la barna sine sitte på pcen å la de holde på, er ikke rart mange barn har problemer

    21. Jeg tror problemet er at ingen ber om å bli et forbilde. Som alle oss andre her på blogg.no startet Sophie Elise på bar bakke for å skrive ned sine tanker, og i forhold til oss andre likte mange å følge med på livsstilen hun fronter. Vi som enten ikke har blogg eller ikke har på langt nær så mange lesere kan ikke forlange at hun skal forandre seg fordi hennes blogg er populær og andre har valgt henne ut som et forbilde. Akkurat som deg og meg er hun et menneske, og jeg synes hun skal fortsette å skrive som hun gjør for det er underholdene å lese og jeg vil bare si til deg Sophie at du virker som ei utrolig koselig og bra jente 🙂

    22. Jeg tror svaret på spørsmålet ditt er nei. De som ser på rosabloggere som forbilder er enten rosabloggere selv, venner av dere eller under 14.

    23. Har lest blogger din lenge, og har alltid tenkt at du ikke er den personen mange fremstiller deg som. Du er så utrolig mye mer enn silikon pupper og og nakenbilder.. det er helt klart at foreldre selv må ta ansvar for å lærere barna sine hva som er rett og galt når det gjelder Internett, og ta seg tid til å snakke med dem om nettopp forbilder osv.. Det som skremmer meg, og som jeg har reagert veldig på den siste tiden er denne såkalte “makten” du drar frem hele tiden.. å poengtere at du har MAKT i hvert innlegg får deg til å virke en smule kynisk, som om alle andre ikke har noe de skulle sagt for du er på toppen.. tror det er noe du burde tenke over.. Alle har makt på sin egen måte, men det er ytterst få som må tre det over hodet på andre folk..

    24. Hallo, ALT som skjer med barn er faktisk ikke foreldrenes ansvar! De aller fleste foreldre ønsker kun gode ting for barna sine, og gir de en grunnleggende god barndom med lærdom om rett/galt og manerer… Jeg hadde en fantastisk barndom. Er det mine foreldre sin skyld at det gikk til helvete med meg og mine søsken??? Nei! Aldeles ikke! De var fantastiske foreldre.
      Miljø, venner, media og samfunn former er barn minst like mye (om ikke mer) enn det foreldrene gjør. Og Sophie er en del av dette media og samfunnet. Hun er med på å påvirke disse unge menneskene enten hun innrømmer det eller ikke. Som hun kommenterte i tørnquist show – hun vet at hennes publikum er unge jenter og hun vet hva de vil lese om – dette “perfekte” livet med et flott utseende,masse penger og et liv som ligner en C-kjendis…
      Og dere lar dere lure alle sammen. Hun utnytter sine lesere og tjener fett med penger på det. Og igjen sitter en stakkar,usikker leser som allerede har begynt å spare til silikon på 18-års dagen sin. Og ansvaret skyver hun vekk fra seg. Håper dere våkner opp en dag og ser at det mennesket dere kaller et forbilde bare var en hykler og en løgner som tjente seg rik på deres nysgjerrighet og usikkerhet.
      Hilsen en jente på godt over 20 år som endelig har skjønt det

    25. Hei Sophie, jeg fikk ikke sett det direkte men jeg så litt av det senere og ville bare si at du var kjempeflink 🙂

    26. Mener du seriøst at du selv er et forbilde? Hvorfor? Fordi du er ærlig om at du har fikset på deg selv til det ugjenkjennelige? Wow, for en bragd. Det skulle da bare mangle, haha. Herregud.

    27. Du er et godt forbilde i den grad at du er flink å skrive, du tar opp viktige tema som gjelder mange, du er flink til å ta bilder og du viser at du bryr deg om dyr. Og at du ikke fremstår som perfekt. Men den shoppingkulturen du fronter og et veldig stort utseendefokus,er ikke gode forbildeegenskaper. Så det er veldig splittet spør du meg. Og jeg tror ikke det er bra for de unge leserne dine at du gir operasjoner det fokuset du har gitt på bloggen. Det er ikke noe du har vært nødt til å dele, for å vise hvem du er. Det er en del av utseende ditt, men alt trenger man ikke utdype til hver minste detalj. Da inspirerer man andre til å gjøre det samme, istedet for at de kan jobbe med det på andre måter. Jeg synes du skal ta et ansvar for det du skriver til så mange mennesker. Men dette velger du selv, er din blogg. Ingen andres. Men hvis du vil være et bedre forbilde burde du tenke over hva du legger ut.

    28. Jeg tror nok flere unge jenter har deg som forbilde, men du ER IKKE et forbilde. Du fremstår nærmest som en klisje eller prototype på en dum blondine. Du gjør og sier de klassiske tingene. Det finnes mange av dere, og dere er ganske like alle sammen. Om noen år vil vi nok få gleden av å lese om at du har fjernet silikonen og at du angrer på en del av valgene dine, men at du likevel står for det du har gjort. Du kommer tiil å snu om på livet ditt og bli personlig trener.

    29. Uansett hva folk måtte mene, så er dette her din blogg, og du skriver det du vil. At foreldre kommer med kritikk om at du ikke er et bra forbilde – viser bare hvor lite oversikt de har over hva deres egne unger lesre 🙂
      Til ei der oppe: Hvilket ansvar mener du at Sophie har ovenfor leserne? Det er hennes blogg, og alle andre velger selv å lese den.. 🙂

    30. Til deg litt over:) tror du skrev til meg. Jeg liker bloggen, uavhengig om hun er et godt forbilde eller ikke. Hun skriver ikke om det “perfekte livet” som de andre på topplisten gjør. Men for de unge sin del, kunne hun spart litt på hvor mye hun deler om f.eks de plastiske operasjonene. Hun vet jo hun har stor makt og påvirkningskraft og mange unge lesere, var derfor jeg mente hun kunne ta litt mer ansvar for hva hun påvirker til! Men er jo hennes valg. (!) Alle har jo forskjellige meninger ang det her, og hun må jo avgjøre dette selv. Og nei, hun påvirker ikke bare negativt. Hun har jo påvirket mange til å tenke mer på dyr, og det er veldig bra. 🙂

    31. Kjære sophieelise.blogg.no!
      Først vil jeg bare si at jeg er en fast leser! Jeg synes du er et godt forbilde! Du tar dine egen valg og tar vare på deg selv! Du er tøff som står frem og er fornøyd med deg selv! Og det har du all grunn til! Du er en vakker jente som er et godt forbilde! Jeg så denne debatten på tv! Og hun kjerringa som satt og diskuterte med deg! Full respekt for deg og ikke henne! Det er bra og være fornøyd med kroppen sin! Og ikke minst være ærlig med leserne sine! Det er jo feil og lyve og bare late som at du er sånn! Det må mot til for å fortelle andre at du faktisk ikke var så fornøyd med deg selv! Jeg skal ta silikon i puppene! Og det er fordi jeg ikke er så veldig fornøyd med kroppen min! Det er jo en ærlig sak! Har noen imot hva man gjør med kroppen sin, så trenger de ikke å si det på nettet! Jeg synes folk er alt for frekke i kjeften! Men når du møter de, så tør de ikke å si en dritt til deg! Jeg synes du er utrolig tøff! Og jeg digger deg og bloggen din! Jeg leser bloggen din hver eneste dag!
      klem fra ei jente som synes du er tøff, sterk, fin og ikke minst vakker jente som tør og gjøre det hun vil!

    32. haha lol, såklart e det greit for 8-åringa å feste 🙂
      Bursdags-fest, grillfest, halloweenfest osv, så lenge det e innen rimelige tidspunkt og ikke involvert alkohol 😉

    33. Du er nok et forbilde for mange.. men i grunn tror jeg det er ubevist hos en god del av de. Jeg er sjeleglad for at det ikke fantes noe som het bloggere da jeg var i tenårene. Da var plastiske operasjoner noe folk i USA tok, det var en jente på skolen som tok restylane og da ble foreldrene tatt inn til samtale etter bekymring fra lærere (hun var 17), og røyk var sett på som utrolig harry.. og det skumle er hvor fort ting har forandret seg, for jeg er sørn meg bare 23 år og min ungdomstid var noe helt annen enn den jenter har nå.
      Det er virkelig skremmende

    34. Fikk desverre ikke sett det. ;S
      Følger deg/bloggen din fordi jeg synes du er helt rå. Du er utrolig vakker, sterk, modig og utrolig tøff. Synes du er beinhard som har taklet presset og allede vonde kommentarene siden du var 16. Du har så mye godt i deg og det viser du utrolig bra når du en gang iblandt kommer med disse litt mer dype innleggene dine. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg