ENDELIG!

I natt var jeg på gardermoen for å hente de to små pusene mine fra spania, som det allerede hadde blitt nesten to måneder siden jeg så sist! Det var veldig koselig å se dem igjen, selv om de hadde bæsjet over alt i buret og det var rett i dusjen med en gang vi kom hjem. Men, da merket jeg iallfall hvor utrolig snille de er, de dusjet uten noe som helst problem, etterfulgt av litt kosing, spising og sovetid var det en fin første kveld. De er helt stille døgnet rundt, man kan gjøre så og si hva man vil med dem uten at de protesterer, jeg får kose så mye jeg vil, leke så mye jeg vil, og være alene så mye jeg vil. Ikke noe mas, og det er helt perfekt!

Jeg må si helt ærlig er jeg ikke så veldig glad i katter generelt, jeg synes de maser og jeg hater når katter mjauer og skal ha oppmerksomhet hele tiden. Mine katter er, takk gud, veldig “chill”. De er utrolig tilitsfulle, og en fremmed kunne sikkert ha kommet inn her og laget full fest, de ville uansett ha vært totalt avslappet. De kjenner jo ikke meg engang men sovnet rett oppå meg igår, det var herlig! Etter vi kom inn døren her hjemme har det ikke vært et eneste mjau å høre. Det eneste jeg stresser litt med, er at de skal komme til å kjede seg veldig mye. . . Det virker allerede litt som om de har lyst til å gå ut, men jeg har overhode ikke lyst til det. Det finnes syke mennesker som stjeler rasekatter her, og jeg bor 1 minutt unna hovedveien med trikk, buss og biler. Noen med innekatter som har erfaringer å komme med, hva kan jeg gjøre for at de ikke skal kjede seg ihjel?

Selv om de har levd et stressende liv hvor de først var på en såkalt “kattefabrikk”, så i dyrebutikk, så på to forskjellige hoteller hos meg, tre forskjellige hjem i Spania, en flytur på fire timer i lasterommet og nå et nytt hjem her – så er de verdens snilleste katter. Og at de omsider kom seg til meg, helt til Norge uten at jeg selv måtte reise ned. . Altså, jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd  


Tusen takk for alle kattetips fra dere forresten, you save lifes! Høres ut som den “verste” jobben allerede er gjort siden de er renslige, jeg må bare børste dem og gjøre dem vandt med å vaskes litt nå og da. . Noe triks er vel ikke noe poeng. Nå skal jeg hente posten, endelig får jeg ny iPad! 

168 kommentarer
    1. Har en innekatt selv, vi har ett stort klorebrett som hun liker å ligge på for det er så høyt at hun ser utover rommet. Kjøp godbiter til de og en del leker:) Catnip kan også være artig å ha:)

    2. Leker klorebrett aktiviser dem. Katten min er helt gæren etter do ruller. Uten papir på og cola korker. Og siden du har 2 katter så leker de med hverandre 🙂

    3. Du får huske på at de også, som deg, kan ha behov for å være i fred.. Du kan ikke bare gjøre som du vil hele tiden og alltid forvente kos. La de trekke seg litt tilbake og 🙂 Bare et tips. Eller, sunn fornuft.

    4. hvis du vil at kattene ikke skal hoppe på bordene, eller at det er noen rom de ikke får gå inn i. Så er det lurt å trene de opp til det nå med en gang.
      Det vi gjorde var å ta en spruteflaske med vann. (siden katta mi hata vann) så tok vi å spurte på den hvis hun hoppa på bordene eller var inne på soverommet.
      Nå er hun verdens snilleste katte, å bare ligger på stolene å går ikke på bordet eller på soverommet. 🙂

    5. Har innehatt selv og min Hellie kjeder seg sykt mye, men hun liker å ligge høyt, klatre og klore. Og løpe etter små gjenstander som ruller lett. Og hun ligger veldig ofte for seg selv på en av stolene våre. Hun liker sin alene tid hun og. Kjøp et klatrebrett og klorestativ, dyrt men veldig fint for å unngå ødelagte møbler og holde interessen oppe hos katten

    6. Så søte! Så gøy at alt ordnet seg 🙂 Det finnes mange katteleker som kan holde dem opptatt hvis de kjeder seg. Men de har iallfall hverandre og bare det hjelper nok masse!
      Har lagt ut bilder av mine egne Birma-kattunger på bloggen, hvis du vil se 😀 de er så søte <3

    7. Vi tar ut katten med på tur med bond og sånt! Og han liker også aluminiumsfolie veldig godt! Men jeg så deg på gardermoeb i går men turte ikke P spørre deg om bilde, du var enda penere i virkeligheten enn på bilder! Men hvorfor ble su filmet? :):)

    8. Jeg har hatt flere katter – alltid innekatter. De må ha leker + klorebrett og du må lufte de! Altså kjøp halsbånd, og gå tur med de, akkurat som med hunder. Jeg skjønner godt du ikke vil sleppe de ut for seg selv, hadde ikke jeg gjort heller, men som alle andre levende dyr så trenger de luft og et større område og bevege seg på enn leiligheten din. Det føles rart å gå med katt i bånd, men det er faktisk nødvendig! 🙂

    9. Så søte små katter du har fått deg sophie! Ettt tips er å ha kattedo med kattesand inne 🙂 åsså burde du ha en slags “lekeplass” for kattene, foreksempel ett klore og klatrestativ til dem:-) funker alltid! Åsså burde du leke litt med dem, gjerne ett par ganger for dagen om de skal være innekatter, hvis ikke får de en tendens til å bli litt ville etterverdt, men det fikser du nok! Veeldig søte:-)
      Hilsen fast bloggleser <3

    10. Husk å kastrere/sterilisere kattene når de er 6mnd gammel. Lær katten å gå på do på kasse med en gang, kjøp gjerne klorebrett, kansje et ganske stort og flott med masse rom de kan gjemme seg i hvis de skal være inne en hel ettermiddag alene. Ebay har mange til en billig pris. Ikke slipp ut kattene med en gang på egen hånd. kjøp et bånd og latt de først bli kjent med trappen utenfor og slikt, slik de husker det til en gang de skal komme inn alene. Så kan du etterhvert begynne å gå turer med kattene! Og etter en stund når du stoler på de, kan de få gå ut alene. en ide kan være og lære dem og lyde på navnet sitt, slik at feks på kveldene kan du rope, så kommer de. Et annet tips kan være og kjøpe kattebur og latt de få utforske det selv slik at den dagen du kansje må kjøre di til en dyrelege slipper de være redde og mjaue av skrekk, noe som er forferdelig for en “mor”. ut Ellers lykke til og gratulere som mor til to nydelige kattunger! De får det nok et kjempefint hos deg.

    11. Beste tips:
      – Kjøp et STORT klorestativ, med hyller og huler og masse plass å klatre og ligge i høyden =)
      – En skikkelig kattedo med skikkkelig kattesand er alfa omega for at både du og kattene skal trives i en leilighet =) En skikkelig kattedo har lokk, med en luke som de kan gå inn. Da er de i fred, du slipper å SE avføring hele dagen, og den demper en del av lukten. Kattesanden er enda viktigere, og bør være av høy kvalitet fra dyrebutikk/dyrelege. Min favoritt er Imperial Fine and Easy (katteperler). De tar lukt EKSTEMt bra! Den var den eneste som fungerte når jeg hadde kattemor med 4 unger i forsterhjem her hos meg.
      – Katter klarer seg mye for seg selv, men lek gjerne med dem. Geniale katteleker finner du på dyrebutikker; gjerne pinner som har fjær og lærstrimler på enden.

    12. Du må ALDRI la dem gå ut. Fulle folk og biler + rolige tilittsfulle katter = dårlig match.
      Du kan kjøpe masse leker og klatrestativ. Dessuten er det persere(?) og de har ikke så altfor stort behov for å være aktive 24/7. Og så er de jo to 🙂

    13. Kjøp sånn kattestativ som har flere etasjer 🙂 går også ann å kjøpe bant til de å gå tur med de akkurat som hunder 🙂

    14. Jeg har levd med katter hele livet, oppfostret de og lært dem alt. Jeg elsker virkelig katter, og har fått typen min som gikk fra å ikke like katter til å adoptere en selv nå! Hihi.
      Angående innekatter.. Jeg har en halv-helligbirma som jeg fikk når hun var 12 uker gammel, jeg bor i sentrum av sarpsborg og var redd for at narkomane(bor ved siden av et senter for narkomane) og andre personer skulle ta henne. Jeg hadde hun som innekatt fra desember til rundt mai, og det gikk helt fint. Selvfølgelig ville hun ut, men mitt råd er å leke mye med dem, kjøpe flotte “slott” som de kan ligge å kose seg i, leker som beveger seg og alt mulig for at de skal ha det så moro som mulig.
      Hvis katter kjeder seg er det ikke verdens ende heller. Jeg lot min luna gå ut til slutt for jeg innså at det var litt synd på ho når ho satt å så ut på de andre kattene i gata, haha. Nå går det helt fint, men jeg anbefaler deg ikke å ta ut kattene dine når du bor så nærme trikk osv som du sier. Man ser ikke ofte perser katter ute alene heller, og dette er en sosial rase som klarer seg fint inne!
      Du er så herlig som fikk disse kattene hit, og jeg håper du koser deg med dem! Alltid en trøst i katter, skulle ønske jeg kunne adoptere alle katter som har det vondt i verden. Jeg kan faktisk så og si alt om katter ( Er ikke en kattefreak på 49 år forresten ) så om det er noe som helst du lurer på så er det bare å sende meg en mail! 🙂

    15. Æ har 2 inne katte rasekatt 🙂 å dem bli vant til det når dem e inne hele tia. Man kan jo kjøpe band å gå ut med dem litt . Men mine katte like seg best inne . Kjøp klorestokk eller klorestativ å leka som underhold dem , så går det seg til etterhvert 🙂

    16. La dem få gå tur i bånd, helst hver dag. Det er veldig spennende for dem, og de får både beveget seg litt i tillegg til å få psykisk stimulering.

    17. Hei, hei!
      Jeg er selv abyssineroppdretter av rasekatter abyssinere. Abyssinere er en aktiv rase som er mye i aktivitet. Selv bor mannen min og jeg nesten midt i sentrum av Trondheim, og det er bare noen få meter bort til hovedveien inn til Trondheim sentrum hvor det er masse trafikk, i tillegg til mye trafikk forbi huset vi bort.
      Selv har jeg abyssinerne som innekatter. Rådet mitt er å passe på at kattene får røre seg, både lavt og høyt. Skaff deg gjerne et klorestativ slik at de får utfoldet seg ved å klatre opp og ned i det. Katter liker seg godt i høyden! Selv har vi bokhyller i forskjellige høyder som kattene hopper opp på. Hos oss hopper kattene fra piano, opp på cd-stativ over på bokhylle og til toppen av vitrineskapet! I tillegg pass på at du har leker slik at du får aktivisert kattene. Nå har de selskap i hverandre når du er borte. I tillegg har vi laget en katteveranda hos oss. Vi har fått lov til å ta hønsenetting rundt hele verandaen slik at kattene ikke kommer seg ut, men kan gå dit ut når været er godt og varmt 🙂
      Ha kattedo og sand inne, men aldri ha mat og kattedo på samme rom 🙂
      Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂
      Mvh
      Toril

    18. Pusene dine er supersøte:) husk at katter lever i maaaange år! Så håper du tar godt vare på de livet ut siden du generelt ikke er så glad i katter som du sier… De er ikke små og søte hele livet,de vokser opp og blir store. Anyway, ta godt vare på dem og gi de masse lek og kos:) kjøp et stort klorestativ med mange etasjer, det kommer de til å digge:)

    19. Så nusselig kattene dine er, Sophie, og det høres ut som du har vært veldig heldig med tanke på atferden deres også!
      Jeg har selv to katter, og her jeg bor er det egentlig ikke lov med utekatter – så vi tenkte at de skulle være innekatter, da. Det dummeste vi gjorde, var selvfølgelig å la de være ute i bånd noen minutter om dagen.. Etter det ville de bare være ute, og de gjorde alt for å komme seg ut, så nå er de utekatter hehe..
      Et tips er at du kanskje ikke bør venne dem på å være ute (ikke en gang litt om dagen), for da vil de bare være ute – og det er ingneting som er verre enn å se dyret ditt trist fordi den kjeder seg… Vet ikke hvordan utemulighetene der du bor er, men om du f.eks har en veranda kan du jo slippe dem ut der, med sikring slik at de ikke kommer seg ordentlig ut, selvfølgelig.
      Hvis du har sett programmet “Katt til besvær” på animal planet, så er grunnen til at katter blir aggressive nesten ALLTID at de kjeder seg. Så pass på at du har nok leker til de. Kjøp et klatrestativ og monter hyller rundt om i leiligheten, katter liker nemlig å ligge oppe i høyden og ha oversikt. I tillegg får de litt daglig trim ved å klatre og løpe rundt om kring, og det er viktig for kattenes helse! Et av de store problemene med innekatter er at de ikke får nok mosjon, og det går ut over helsa.
      Håper det ordner seg for dere, og det tror jeg det kommer til å gjøre også! Du har mange fine stunder med kattene dine fremfor deg <3 Stå på!

    20. Du kan kjøpe kattebånd og trene kattene til å bruke det, slik at du etterhvert kan ta de med på tur, som en hund! Har sett mange som gjør det, og da får kattene komme seg litt ut og gå i hvertfall 🙂

    21. Jeg har ingen tips å komme med ang kattene, for jeg har alltid hatt utekatter. MEn jeg må bare si at dine to små er helt nydelige! Så fine og hårete 🙂 Håper det ordner seg med dere, og at de slipper mer stress med bytte av hjem på en stund. Det tar nok på for de to små. Lykke til! Klem
      Norahvem.blogg.no

    22. Disse kattene kommer til å få det fint 🙂 Pass på at du kjøper litt leker til de, trenger ikke være allverdens men noe de kan ha det gøy med! Alle kattene jeg har hatt har elsket å leke med med pappesker/skoesker – doruller – hyssinger, så det er mye “hverdagsilig” de finner morsomt. Det er også viktig at du er med på å leke med dem, aktiviser dem, la de få ut energien, bli trøtte og de vil ikke ble masete når du ikke har tid til å leke med dem. Det er også fint at de har hverandre, hadde det bare vært en, ville den krevd mer fra deg. Pass på at de lærer seg hvor de skal gå på do. Kjøp et klore brett og lær de til at det er der de skal kvesse klørne – og ikke på sofaen. 🙂 Kastrering og sterlisering vil også gjøre katten “latere”. Maten er viktig, ikke kjøp mat i matbutikken, men i dyrebutikken eller hos dyrlegen. Denne maten er mye bedre for kattenes helse. Lykke til! Du kommer til å klare det fint og kattene kommer til å være lykkelige 🙂

    23. Eg og kjæresten min som begge er 20år har ein rasekatt som har veldig lyst og ut.. men er masse bila rundther så har lite lyst og sleppa han ut. Me har rett og slett tatt han med ut i band. Der han får snusa og lufta litt rundt. Det går veldig bra.
      Men du må hugsa at rasekatter ikkje har vondt av og vera inne. Og du har ein stor fordel som har to stykk. Det gjer at dei ikkje kjeda seg, og at dei har kvarandre. Katta kjeda seg aldri!:) spesielt visst dei er 2!
      Stå på med dei skjønne pusene! 🙂

    24. For all del, IKKE slipp de ut midt i Oslo! Kjøp 2 kattebånd på en dyrebutikk og gå litt tur med dem innimellom 🙂

    25. Katten min er født og “oppvokst” ute (moren rømte når hun skulle føde, 3 av 5 katteunger døde) så de bodde i ett utehus de 3 første. Den ene pusen klarte de å få tam, men katten min hatet menesker. Så eieren lurte på om jeg og kjæresten ville kjøre han til dyrlegen (3 timer med bil). Hadde han i bur i bilen først, men tenkte jeg skulle prøve å kose litt med den (ville jo ikke att det siste han opplevde før han døde var ett trangt bur) og etter litt om og men fikk jeg kose med han. Når vi kom hjem var dyrlegen stengt, så da tok jeg han med inn. Og han sov på brystet mitt hele natten. Nå er han to år gammel å verdens snilleste og masete katt. ( han skriker konstant etter kos, men jeg synes d er søtt da) er så utrolig glad for att dyrlegen var stengt den dagen, for han har blitt de beste i livet mitt..
      Har hørt att katter som har de jævlig når de er små (Dvs, noe dine må ha hatt siden de har flyttet så mange ganger. De tar på for en katt altså, de bruker tross alt 5 uker på å lære seg att dette er ett nytt hjem.) blir utrolig snille når de blir store. Kan bruke min som ett eksempel, gikk fra ha null tilgitt til noen til å la fremmede kose den mellom tærne (han elsker det) . Men nå ble de mye som sikkert er uinteressant for deg, lykke til med kattene iallefall, kjøp ett stort klore stativ. Og tror ikke de kommer til å kjede seg så mye siden du har to. Di kommer til og underholde hverandre 🙂

    26. Jeg tok over en katt en gang, fra ei som bodde midt i byen. Hun pleide å lufte kattene i bånd. Dette var noe hun hadde vendt på kattene fra de var små.

    27. Det høres ut som om det er lurt for deg å ha kattene som innekatter, også kan du heller prøve å lære de å gå tur i bånd. Søk rundt på nettet hvordan du lærer de det mest effektivt, så går det nok fint. Husk å gi de alle de nødvendige vaksinene og kurene en katt trenger, og steriliser dem når det er tid for det. ppille til hunkatt får du kjøpt, men det burde de ikke gå på siden det er 95% sjanse for kreft av de pillene. Helt lattelig at de selges i det hele tatt.
      Min kattepus er veldig ulik nå fra da hun var kattunge. Så er ikke sikkert kattene er like i oppførsel hele livet, og det er vanlig at kattene endrer seg mye den første tiden av livet.
      Kos deg som kattemamma!

    28. Kan være lurt å kjøpe klorebrett osv, hvertfall et som er høyt så de kan se over hele rommet. Katter liker å være høyt oppe, gjerne ha en lite sted de kan være høyt oppe og sett opp sovesteder og lignende. Veldig søte katter <3

    29. IKKE SLIPP DEM UT. Det kan hende du føler at de kjeder seg, men husk at dyr slapper av mye mer enn andre, spesielt katter og hunder. Jeg har også to innekatter, de elsker å titte i vinduene bare for å se, men med en gang jeg åpner verandadøren eller ytterdøren, nærmer de seg ikke den. For ute er ukjent, og derfor ikke noe å savne. De er kattunger ennå, vent til de roer seg om 1 år før du i det hele tatt vurderer å slippe dem ut.
      lykke til!

    30. kom helt plutselig på: hvis den ene katten skal hete minimais MÅ jo den andre hete sukkerert😃

    31. Ta dem med ut på en stort uteområde med gress, ta på sele som også går under magen, sånn at de ikke kan vri seg ut av det, katter er flukt spesialister! Og la dem utforske. En annen ting som er veldig viktig, er å kastrere hannen og sterilisere hunnen, da blir de roligere og hannen kommer ikke til å begynne å markere rundt i huset ditt. (Da pisser han rundt en lukt som skal tiltrekke seg hunnkatter og det lukter helt jævlig og er nesten umulig å få bort igjen, og han kan terrorisere lille hukatta…)
      Lykke til! Gå til en seriøs veterinær som veit hva de driver med, de må vel ha diverse vaksiner osv som tiden går og de blir større. Og klørne må sjekkes, tennene må sjekkes, og siden de er den rasen de er må luftveiene sjekkes og øynene, siden hodet er “trykket” innover kan de får problemer med å puste, og hvis de begynner å snorke kan det være tegn på luftveisproblemer.
      – Lisa

    32. Anbefaler virkelig storodyreklinikk.
      Vært der og er der med mine vakre 4bentr.proffe, sykt hyggelige og serviceinnstilte som få. Tar seg good tid til deg som “pasient” noe som til tider kan utgjøre litt venting, men de blir fort glemt når du swr at de tar seg så god tid til deg også og ikke stresser.
      Utenom det, ser jeg de er mye som er nevnt.. leker osv.
      mange nevner også bånd, tenk deg om Før du gjør det,da det fort blir til at de skjønner hva ute er, kan fort gå begge veier:)
      En annenting, steriliser/kastrer om ikke blir de mye lyd etterhvert.. Haha egen erfaring!:)
      Lykke til med pusene.

    33. Åå, så koselig <3 så utrolig bra gjort av deg å ta dem til deg 🙂 håper de får det supert og kan slappe av resten av livet, er jo sånn alle dyr skulle hatt det!

    34. Siden de er to katter så skal det gå sånn høvelig bra om de kjeder seg. Hadde vært værre om det bare var en du hadde. Om du har plass, så kan det være lurt å kjøpe et sånn kattestativ hvor de begge kan sove eller være på. Sånn klartestativ. Du kan google det. Man finner det på dyrebutikker og det er veldig kjekt åå ha. Kattene mine var de 24/7. De sov og klatret der til en hver tid! 😀

    35. Hei😄😍😄
      Ååå, så fine de var, spesielt den svarte, du får kose det mye med dem, gleder ,eg til neste sang😄😍😄

    36. Om du har en veranda/balkong etc,, så kan du jo ordne til med nettingtak osv, så kan de jo også være ute 🙂

    37. Jeg har innekatt, og den har blitt tatt med ut i bånd helt siden den var liten, ca en gang om dagen! Den elsker det, får utforske og løpe litt i hagen! Trenger ikke så altfor lenge, den blir fort lei og da går den mot inngangsdøren selv 🙂 Så det anbefaler jeg, å ta de med ut i bånd, det ser kanskje litt rart ut, men da kan du bare ta de med et sted der det ikke er så mye mennesker!
      Ellers er et klorebrett med flere “etasjer” også perfekt for katter, gjerne der det er et lite rom de kan ligge i å gjemme seg litt. Og slike “pinner” med feks fjær på som du vifter med til dem, da blir de sikkert helt ville!
      Masse lykke til værtfall! Dette går nok kjempe bra, katter er fantastiske dyr!

    38. Jeg har innekatt, men slipper den som regel ut når den mjauer på døren. Går helt fint det, men jeg er jo vant til det xD Det du kan gjøre er å skaffe kattebånd, sånn at du kan gå på tur med dem en eller to ganger for dagen. Det er også lurt (dersom du ikke vil at de skal bli kidnappet eller noe) å kjøpe halsbånd med navn og tlf osv 🙂 Hvis du bor i leilighet er det kanskje en god idé å ta dem med på en luftetur sånn at de vet hvor de skal gå hen 🙂

    39. Viktig med steder de kan klatre, leker og (VIKTIG!!!) alltid ren kattedo. Har samme type rasekatt og han er egentlig bare… lat… men han gjør fra seg alle andre steder enn i toalett sitt dersom det ikke er rent. I tillegg er de to, og de har mye selskap i hverandre. Lykke til og det er en fantastisk rase du har skaffet deg. Tårekanalene deres er litt trange, så hold øynene rene 🙂

    40. Med innekatter kan det være lurt med ett par klorestativ, hvis ikke så blir nok sofaen offeret for deres kvasse klør. Gjerne flere forskjellige plasser, så de kan løpe rund og klatre så mye de vil!
      Ellers så finnes det mange andre måter å aktivesere dem på, mat-labirynt og hjernetrim leker. Om du har mulighet så kan du bygge en liten kattegård i hagen, så de får luftet seg i det minste. Eller inngjerde en del av balkong om du har det!
      Du kan sjekke ut nettbutikker som: http://www.nettdyret.no og http://www.petworld.no
      Anbefaler deg furminator om de røyter mye! lykke til
      Husk at katter liker å spise opp til 16 ganger om dagen istedenfor en stor porsjon 2-3 ganger om dagen, så kan være lurt å ha tørrfor liggende 24/7 og heller gi litt bløtfor annenhver dag. En drikkefontene er veldig populært her i hus. Katter liker ikke å ha vannet ved maten sin.
      Kastrer så fort som mulig, da katter kan bli gravide utrolig fort.. Og innavl hos katter kan gå utrolig dårlig.
      Jeg synes det var et dumt impuls-kjøp du gjorde, da det virker ikke som du har noe særlig kunnskap om katter og heller ikke noe særlig lyst på en. Lykke til!

    41. Du gir ett så SINNSYKT stort inntrykk at du er verdens største dyrevenn, kjemper for dyrs rettigheter, vegitarianer osv også skriver du så NEDSETTENDE om katter? Jeg ble helt sjokkert da jeg leste innlegget..men disse er BRA NOK FOR DEG fordi de er fra Spania og er rasekatter? Hva med alle kattene i Norge som trenger ett hjem? Og hva med HUNDEN DIN du etterlot deg i Harstad? Ærlig talt…

    42. Hei,
      Gå med de i bånd…ihvertfall en tur hver dag 🙂
      Det er flere som gjør i trafikkerte områder.

    43. Ville kjøpt et stort klorestativ til dem. Da har de noe og holde på med, i tillegg at klørne slites ned. Ville også hatt forskjellige leker tilgjengelig, viss du ikke allerede har det.

    44. Du som er en så “dyrevenn” så tar du med deg katter fra et annet land?! Er disse bra nok for deg fordi de går under merket rasekatt? hva med hunden din som du ikke gadd å ta med deg? Ble skikkelig overrasket over deg nå..
      Katter er faktisk ganske intelligente dyr, å får de normalt med oppmerksomhet, hjernetrim og aktivisering så er de overhode ikke plagsomme. At du synes det er plagsomt med katter som mjauer? Det er jo kattens måte å si ifra om ting på… Herlighet.. Går vel ikke lang tid så er et annet levende dyr mer interessant enn disse små også.
      Lykke til da, håper du behandler dem pent uavhengig om de mjauer (maser i dine øyne) eller ikke.

    45. Har 2 innekatter. De har veldig mye selskap i hverandre. De ligger for det meste og slapper av, som katter flest.bare veldig kosete. No som ikke er negativt. Så tror nok ikke det er no å tenke på at de vil kjede seg. Ha litt leker, klorepinne og sånn, så går det bra! 🙂

    46. Bare så du vet det mjauer katter fordi det er noe de vil fortelle deg det kan være alt fra jeg er sulten, jeg er glad i deg, jeg vil ha kos, lek mdd meg vær så snill.og stakkars skal ikke de få si fra akurat som det du gjør til enhver tid? Skal de bare sitte stille tause og glo i veggen? Jeg personlig synes mjauing er utrolig søtt! De er barna dine og de vil kommunisere med deg!!! Å si at du hater mjauing er ett dårlig utgangspunkt på å skaffe seg katt, da burde du valgt et annet dyr, en skilpadde elns..Håper disse kattene kan gjøre deg mer glad i dyr og lykke til med dem, håper de gir mer glede enn irritasjon 🙂

    47. Det kan være lurt å henge opp hyller eller klorestativ så de får god utsikt over leiligheten din. Katter føler seg ofte litt mer ”konge” når de har muligheten til å se over hele leiligheten, og føler at de har oversikt over ”territoriet” deres og slapper dermed mer av. Det kan også føles som en friplass siden det bare er de som er der oppe.
      Hvis du ikke liker masete katter er et tips og ikke lukke dører eller steder som de ikke får lov å komme inn i. Noen katter kan reagere sterk på dette og begynne og mjaue og ville inn.
      Om du ikke vil at de skal klore på møblene eller ødelegge noe, burde du iallefall kjøpe noen klorestativ. Det sørger for at neglene deres også holder seg slipt, og mindre risiko for at de blir inngrodde eller for lange og vonde. Ser at de er langhåret også, så du burde børste de slik at de ikke får klumpete pels. Klumpete pels kan være veldig ubehagelig for katter og i værstefall må du barbere de bort hos dyrlegen om det blir for ille.
      Lykke masse til med kattene 🙂 De er helt nydelige <3

    48. Jeg blir litt lei meg når du sier at du ikke liker katter generelt og hater når de majuer. Hvorfor kjøpte du deg katter da? Kattene var supersøte og jeg håper ikke at du dreper de bare fordi de mjauer!!

    49. Vis du velger å ha inne katter er det allerede bra at de er to stykker, for da har de selskap i hverandre:) klorestativ er lurt å ha, og leker:)

    50. Kattet utvikler ikke stedsans før de er ca.1år, noe som betyr at de ikke bør gå ute alene før de er nesten 1år. Det som kan skje om du slipper de ut for tidelig et at de blir skremt og løper sin vei. Da kan det være de ikke finner veien hjem pga mangel på utvikelt stedsans. <3 Bare et tips, hold de inne til de er 1år, evt. Luft de i bånd før den tid 🙂

    51. De bør få være litt ute. Du kan ta de med deg ut av og til, og heller passe på de selv. Etterhvert kan de kanskje få være ute alene, så får du heller slippe de inn litt ofte dersom du er bekymret.

    52. Jeg gir dette “prosjektet” ditt max 2 mnd før du blir lei og må gi dem bort fordi du “finner ut at du er altfor lite hjemme”.

    53. Du kan gå tur med de i bånd, men ta på bånd og gå inne først slik at de blir vant til det.. kjøp bånd som er under kroppen, ikke slikt som kun er rundt halsen..
      Innekatter må bli stimulert mere av sin eier enn utekatter. Det er viktig at du leker mye med de, slik at de blir slitene og får ut all energi. Finn mat som er for innekatter som da ikke inneholder for mye energi. Om ikke denne energien slippes ut kan du får noen ille katter etterhvert hehe..
      Lykke til 🙂

    54. Noe å klore på er tingen! Du har nok sett sånne kloremøbler for katter:) det beskytter møbler, tapet, eventuelt tepper du har hjemme mot å bli klort på da katter har en naturlig trang til å trimme klørne sine;) er ganske kjedelig visst kattene begynner å ødelegge tapeter osv :/ Med sånt ”klorehus” blir det liksom deres territorium i huset, og de kommer til å føle seg veldig trygg i det og! De utvikler også ferdigheter som er helt naturlig for utekatter, klatring osv.
      Det som også er kjempegøy å holde på med for katter, er en laserpenn, du beveger den bortover gulvet og egentlig alle katter elsker dette og følger den hvor enn du styrer den! Kjempemorsomt visst du er intr i å leke med kattene da:)
      du kan også la kattene utforske forskjellige ting, da katten er et dyr som er nyskjerrig. For eksempel pappkartonger, plastposer, en rennende vannkran osv.
      visst du henger opp fuglemat utenfor et vindu som katten kan sitte i, er det også gøy for katten å sitte å se på fuglene;)

    55. jeg mener da at du må la dem være ute selv om de er rasekatter, du må tenke på at katter er veldig selvstendige dyr å vil helst ut å jakte på mus, spise gress for å få opp hårballer i halsen. Det er veldig lite sannsynlig at de blir stjålet isåfall vil de rømme hjem igjen om de likte seg bedre hos deg. Ellers ville jeg bygget en inngjærig rundt huset eller i et litt stort område i hagen så de har mulighet til å være ute. Lær dem å gå i bånd viss de liker det . kansje du kan lære de noen triks det vil også hjelpe.

    56. Hei!
      Dette er ikke relevant i forhold til innlegget, men jeg har et spørsmål angående neseoperasjonen. Hvor lang tid tok det fra operasjonsdagen til alle blåmerker og hevelser var borte (eller ihvertfall såpass at du kunne skjule det med sminke)?

    57. Vi har innekatt, men som med mennesker er det også slik at katter er forskjellige. Vår katt er ikke leken, og katter kjeder seg ikke på samme måte som mennesker. Katten vår har aldri vært ute men utforsker stadig nye ting her i huset, den sover mye og liker godt å kose 🙂 Den gjør ikke stort annet enn å sove, spise, utforske litt i huset og kose litt 🙂 Du MÅ ikke leke med dem, de er jo to, da lærer de å leke med hverandre.

    58. Så utrolig søte katter! Har skikkelig lyst på katt, men jeg har hund. Hund er i utgangspunktet ikke noe problem, men å få pass til begge når vi skal til Thailand om 3,5 mnd er det litt verre med. Så katt får vi få oss når vi er litt mer “etablert”. Hunden er det jo mye enklere å ta med steder og sånt.
      Lykke til med pusene!

    59. Jeg har rasekatt selv og hun er enkel å ha med å gjøre. Når hun skal ut er jeg alltid sammens med hun, og jeg lufter henne som oftest i bånd og det syntes hun er helt greit. Jeg anbefaler at du skaffer deg ett klorestativ (viktig viktig!), da slipper du at de går laus på møblene dine + at de får kvesse klørne deres og ha det morro. Lykke til! 🙂

    60. Kan være kjekt med klartestativ og masse leker, gjerne “hjernetrim” leker 🙂 du kan jo også prøve å gå i bånd med de ute, ikke manhe katter som liker det men kan absolutt læres 🙂 Lykke til!

    61. Jeg har en søt innekatt som jeg også var redd for at kom til å kjede seg! Vi har faktisk nå et tre i stuen som vi har festet masse tau i og lagd en seng litt høyt oppe som hun kan ligge i oppe i treet. Det kan jo bli vanskelig å få tak i det, men det jeg vil anbefale er å ordne en seng høyt oppe, ofte er katter veldig glade over å kunne ligge høyt og se utover! Ellers er det bare å få tak i litt gøye leker, og siden de er to stykker vil de nok leke mye sammen og kose seg, så ikke tenk for mye på at de kommer til å kjede seg 🙂 lykke til og kos deg kjempe masse!!

    62. tanta mi hadde tre innekatter, vet hun hadde en sånn leke som gikk på batteri eller noe som gjorde at den lekte med kattene bare du skrudde på leken, tror kattene hennes koste seg mye med den i alle fall. Ellers er det vel greit med klorestativer og slikt.

    63. Katter trenger ikke vaskes. De vasker seg selv og er noen av de mest renslige dyrene på denne planeten:) Vi vasket aldri vår katt.
      Gleder meg til å se deg på bloggerne til høsten 🙂

    64. Hei. ble så glad når jeg så det innlegget her!:) fantastiskt gjort av deg. jeg har rasekatt selv, En perser. Når vi kjøpte han så sa hun som solgte den at det var innekatt og at vi ikke skal slippe den ut. Vi gjorde ikke dette på førsten, men merka at den ville ut etterhvert. Derfor kjøpte vi katteluke så han kunne gå ut og inn når han ville. Den trives utrolig godt med det. Nå vet ikke jeg hvordan du bor og du må selvfølgelig selv se ann på situasjonen på om du vil slippe de ut eller ikke. Men tror nok pusene får et bedre liv om de får være ute. Mange sier jo til og med at det er “dyreplageri” å ha innekatter. Ikke at jeg mener det, men det blir visst sagt at katter er født med å like å være ute. Perseren min er ikke den som går langt bort, men går rundt i Hagen veldig mye og utforsker;) men husk at hvis du velger å slippe de ut, vent en stund med å gjøre det så de blir vandt til hvor de bor! Gjør de kjent med området. Veldig viktig:) oppdater oss da, på hva det blir til:)

    65. Katten min fikk så mye problemer etterhvert at vi for noen måneder siden dessverre måtte avlive han fordi han ikke fortjente å ha det så ille med all smerten…
      Da vi flyttet for noen år siden skulle vi ta han med ut i bånd (båndet gikk rundt både hals og mage og satt ordentlig, men han klarte likevel på en eller annen merkelig måte å vri seg ut av det). Før vi visste ordet av det var han borte – to måneder senere ringte vår gamle nabo og fortalte at han hadde gått rundt og mjauet i det gamle nabolaget og var såå tynn og skrøpelig, han hadde altså funnet frem til vårt gamle hus 10 km unna, heldigvis klart seg med tanke på de trafikkerte veiene. Etter dette bestemte vi for å holde han inne, vi slapp han ut på verandaen da vi satt opp hønsenetting fra vegg til tak.
      Dette var likevel ikke nok, og pga mangel på trening og dårlig fòr fra matbutikken opp igjennom årene fikk han problemer med lungene og trengte kortisontabletter hver dag. I tillegg til dette fik han urin-sten av maten, disse dukket opp med jevne mellomrom hele tiden. Til slutt fikk vi beskjed av dyrlegen at med så mye dyrlegebesøk for fjerning av urin-sten så hadde han så store smerter at det ville vært slemt å ikke la han gå. Utrolig trist, så pass på at de får kvalitetsfòr og mosjon fra de er små så de slipper problemer som dette. Er sikker på at katttepusene dine vil få et flott liv med deg som eier 🙂

    66. Kjøp deg stort “hus” som er klorebrett og hyller som det er litt høyde på. Kjøp leker som de kan leke med og kjøp bånd for å gå turer med dem. Husk å kjøp bånd etter den alder de er i, og kjøp bånd for voksen katter når de ettersom blir større 🙂 ( helst sele der du har bånd rundt hals og mage, er det kun for hals kan de bli kvalt eller få vondt ). har perser selv som jeg gikk tur med hver dag, den ble kjempeglad å ville løpe med meg ute 🙂 fine puser! Husk god kattesand å tøm den 1 gang om dagen og ha alltid godt med sand så den vil gå på do der. Blir det for lite sand kan de gjøre fra seg andre steder.
      Lykke til 🙂

    67. Kusinen min hadde to katter når hun bodde midt i sentrum. Hun gikk av og til på tur med de i bånd rett utenfor og det likte de veldig godt. Du får kjøpe kattebånd på dyrebutikken og sikkert mange nettsider. Veldig viktig at de får skikkelig fôr og ikke sånn dritt fra billigmerker. Du er en herlig person som har tatt til deg disse to nydelige kattene 🙂 Klarer ikke tenke på hvor de ble født og at det fortsatt skjer.. Men heldigvis var disse to heldige nok til å få et fantastisk hjem hos deg. Kanskje du kan kjøpe et lite klatrestativ på dyrebutikken?

    68. lurer på hvor lang tid det tar før du gir fra deg kattene dine. Du går vel lei, eller finner ut at du ikke har tid til de snart..

    69. Så fine de er!
      Har du tenkt på en løsning i forhold til at du reiser mye? Jeg har nemlig også fått meg en kattunge nå, men kjenner allerede litt på angsten mtp at vi reiser bort 2 ganger i året.. det virker jo ikke som du har familie i oslo, tenker jeg? Synes slike kattehoteller osv er så dyre, i allefall for oss med normal/lite inntekt, hehe

    70. Hei 🙂 Tanta mi bor i Oslo, og hun har to katter som da er innekatter. Hun har terasse der hun bor, så hun har laget et klatrestativ ute til dem, og hun har også inngjerdet en del av terassen til dem så de får leke litt og sånn. Det er en god løsning. Men når hun drar tilbake til Trysil, tar hun med kattene og de får være løse her. Det er helt trygt, og de har det gøy. Du burde gi dem så mye “ren” luft som mulig, ellers kan de bli veldig redde og sånn.

    71. E har innekatt. Den e å heilt aleine, men den klsre se fint. Men ho har veldig stor persjonlighet så ho trekke se tebake når ho vil vær for se sjøl å “rassere” leiligheta når ho vil leik se. Pappirballer e jo alltid en kjempesuksess! Ta å kjøp bånd te dem å ta dem me ut på tur i en park eller nå, veldig koslig måte å ha tid me dem på 🙂

    72. Ikke ta med kattene dine ut. Innekatter som får være ute kun en gang i blant er dyreplageri i mine øyne. Men en katt som er innekatt – og KUN innekatt ser jeg ikke noe problem med. Rett og slett fordi den ikke vet om noe bedre. En katt burde aldri gå fra å være ute, til å kun bli en innekatt. Da kommer den mest sannsynlig til å ha et kjipt liv, siden den vet hva som finnes på utsiden. Så for all del, ikke ta de med ut. Da har de det som sagt mye bedre hvis de kun er inne og ikke vet om noe bedre enn det.

    73. Du kan jo lufte kattene i bånd som med hunder, bare rett utenfor. Det er faktisk helt normalt for de som er veldig redd for kattene sine:)

    74. samme her om 2 måneder, huffdaaaaa kattene hadde hoppet opp på dørhåndtaket å stukket av ELLER “huff æ reise sååååå mye at tia strakk ikkje te før å gje dæm kjærligheita å oppmerksomheita DEM førtjente… haha 2 måneder gir jeg dette prosjektet..

    75. Uansett hva du gjør; slipp dem aldri ut!! Jeg har to innekatter som trives veldig godt med å være inne, selv om de ofte har lyst til å dra ut, haha. Her er noen tips da;
      – Kjøp leker!
      – Kjøp et stort klatrestativ!!! Helst et med en sånn stang de kan klore på så slipper de å ødelegge møblene

    76. Hey, vi har had til sammens 5 katte og funke alltid med kattestativ med innebygde leker. Hjelper alltid også med helt vanlige leker. Leker muser, plaststang med tråer hengende ned, laser lys som ikke er skadende for dyr og andre leker😊

    77. Så gøy! De er kjempe søte😍 tror ikke du trenger å bekymre deg for at de skal kjede seg. De fleste katter er veldig selvstendige og “kjedelige” de sover visst tre fjerdedeler av livet sitt eller no… De finner nok på noe om de trenger det. Spessielt da de er to:) Jeg har en venninde som bor midt i byen og har en katt. Den går ute hele tiden og de slipper den ut via balkongdøra, også klatrer den ned fra tredje etasje hahha. Men den er riktig nok ikke en rase katt. Jeg forstår at du er bekymret med tanke på at folk kan finne seg i å stjele med seg dyre rasekatter. Som et alternativ kan du bygge greie de kan klatre på som går opp langs taket slik at de kan klatre rundt og holde oversikt. De fleste katter elsker å være høyt oppe og se ned på det som forgår. Du får nesten se det an:)

    78. Foreløpig ser kattene dine relativt små ut. Du trenger ikke å tenke på å slippe dem ut enda da. Men hvis du bestemmer deg for å slippe dem ut er det sikkert lurt å få den inn innen kveldstid. Jeg har det slik med katten, hver kveld kommer hun fordi hun vet at det er kun hvis hun kommer at hun får sånn “god” mat. Som hun kun får en gang om dagen. Det er ivertfall lurt å chippe dem;)

    79. IKKE slipp de ut alene i Oslo. Ville tatt de med ut på tur i bånd, det gjør man med kattunger for å gjøre de kjent på stedet osv, så dette kan du gjøre selv når de blir eldre 🙂 Ellers er det jo mange andre gode tips her.

    80. Orker ikke lese alle kommentarene, men ett tips: vend de til å gå tur i bånd. gå tur med de i bånd!! 🙂 det gjør naboen min for eksempel her med sin perser.. den går som en hund nesten. men da må du begynne NÅ.. det skal jeg love deg gjør susen. 🙂

    81. Alle katter MÅ få være ute i frisk luft, det er ikke humant å aldri ta de med ut. Så kjøp bånd og ta de med ut på tur; gjør en innsats!!! Vend dem til halsbåndet først, og så fest det til et bånd, og gå litt med dem rundt i leiligheten og gi dem noe godt etterpå. Så kan du begynne å ta dem med ut. Og 5 minutter er IKKE nok; de må få være ute i minst 45 minutter. Så, gjør jobben og ta ansvaret du forpliktet deg til, og GÅ TUR MED DEM.

    82. En ting til: Tenk deg om noen hadde sagt at du måtte være inne i leiligheten for alltid, og aldri mer få komme ut.

    83. Hei ! Jeg pleier aldri å kommentere, men når jeg så dette med kattene, måtte jeg nesten. Må bare si at du må huske å kastrere dem når de er gamle nok, da blir de mye roligere =) Lykke til med kattene, de er vakre <3

    84. Så du lurte litt på hva du skulle kalle kattene, og tenkte å foreslå metoden jeg har brukt for å finne navn til tre kull med kattunger – velg et tema! 🙂 Jeg har brukt kinoer, Harry Potter-karakterer og romerske keisere, og det ble mange søte og ikke minst orginale kattenavn. For eksempel kan du jo velge karakterer fra favorittfilmen din, politikere, kjendiser – eller hva som helst annet. Du er helt nydelig, forresten:)

    85. Er ikke vant til innekatter, men hvis jeg skulle hatt det, så ville jeg ikke tatt dem med ut. Da kan de få “smaken” på det, og begynne å mase om å gå ut mer. Hvis de er vant med å være inne til nå, så tror jeg det er lurt å bare fortsette med å ha de inne. Min katt ble helt vill etter å få være ute når han først hadde fått prøvd noen ganger.
      Jeg for min del elsker katter, men må innrømme at det blir litt mye for hodet når de maser. Min katt er utrolig masete, og det er ikke bare mjauing – men alt slags rare lyder han lager for å få oppmerksomhet. Om natten kommer han utenfor romdøren min og bråker og klorer i døren – uten at det er noe spesielt, han vil bare ha selskap. Når jeg slipper han inn, gjør han alt for å vekke meg og få meg opp, angriper føttene mine osv x) Syns også det er veldig morsomt når han “prater” selvfølgelig, men slitsomt om natta x)

    86. Jeg har innekatt selv, og det går veldig bra. Han kjeder seg absolutt ikke, men kan bli rastløs til tider. I begynnelsen så hadde vi sele og bånd på han så han kunne gå ut på verandaen (bor i 4.etg). Nå kan vi ha døren oppe døgnet rundt og katten går uten bånd, han prøver aldri å utforske skjebnen med å balansere på gelenderet. Når andre skal passe han ved feks ferier og slikt er det også lurt å ha vendt han til selen. For da kan de ha dørene oppe hjemme hos seg, så lenge han har bånd. Dette gjør at flere ønsker å passe han om sommeren. Og tro det eller ei, han trives med både bånd og sele på.
      Klorebrett, leker og en god seng er alfa omega for en innekatt. Det er også viktig å tømme doen dems ofte!

    87. Sette opp flere hyller bortover veggen så de kan klarte i, slik at de får et mer kattemiljø med klatring og oversikt! (Katter liker som oftest å sitte høyt oppe). Du vet vel programmet der familier sliter med hundene sine, så kommet det en mann som skal lære opp familien og hunden (Cesar tror jeg han hette)? Det fins akk det samme for katter! I slile filmen får du utrolig mye riktig tips! Søk på youtube!

    88. Du burde skaffe et slags møbel eller katteseng som kan plasseres så de får ligge å se ut av vinduet, så kan de ihvertfall se noe annet enn de 4 veggene de ser dag inn og dag ut.
      Tårn- eller bane leker med baller som ikke kommer ut av “banen” som de kan bruke potene for å slå ballen rundt- Er utrolig populært hos både hunden min og katten til mor 😀
      Anbefaler deg å kikke innom en side som heter IKEAHACK, de har utrolig smarte og fine måter å gjemme bort kattedoer og diverse ved å gjøre noen justeringer på ikea møbler 🙂

    89. Ooog du burde kanskje bare lære dem til å få klørne klippet med en gang. Mor lærte det den harde måten, etter at alle møblene hennes så ut som dritt kun noen måneder senere etter katten var i hus 😛
      Ettersom kattene ikke får kvesset klørne ute, og å ha klorebrett er heller ikke nok.

    90. Hei Sophie! Jeg har nå jobbet i dyrebutikk i snart 6 år, det du burde få tak i til de nydelige pusene er en gøyal klore/klatre møbel 🙂 Katter liker seg i høyden og å få med seg alt som skjer, spesielt kattunger!
      Jeg ønsker deg lykke til med pusene!
      Mvh Malin Karlsen, 17

    91. Ikke slipp dem ut!!! De kommer garantert til å bli påkjørt :/ Synes ikke du skal ta dem med ut i bånn heller, fordi da vet de at det finnes “noe bedre” men at du nekter dem det. Mye bedre å faktisk bare ha de inne, for da vet de ikke bedre! Lurt å ha vinduene åpne (men ikke så de hopper ut) for å kunne ha en frisk luft! Pass veldig på det. Vi mennesker tåler mye mer tett luft enn hva som er bra for kattene.. Kjøp noe klorestativ, da helst et høyt et og gi de gjerne tilgang på vindu så de har noe å titte på 😀 Innedo! (Stinker som pyton, så
      Viktig å fjerne møkk og tiss med en gang! Ta vare på de, det er dyr – ikke bare en ting. De blir knytta til deg. Husk at for deg er de bare en liten del av livet ditt, men for dem er du hele livet dems.. (Sikter da litt til Rigmor.. Virker som du gikk fort lei av henne :/)

    92. Jeg ville IKKE ha kjøpt bånd til dem og tatt dem med ut. Når de ikke skal være utekatter uansett (altså ikke kunne gå ut på egen hånd) er det bedre å ikke vise dem at det finnes. Det høres kanskje brutalt ut, men du har kjøpt deg katter som kommer til å ha det helt fint inne. Å ta dem med ut vil bare forvirre dem, jeg lover. Prøv å la være selv om det kanskje er fristende å kjøpe bånd til dem.
      Katter som dine som ikke har et stort aktivitetsnivå har det helt fint inne.

    93. Har du balkong/altan i leiligheten din? Isåfall så frister du dem bare mer til å utforske verden ute med å la dem være der.
      Har du noen du stoler på som kan passe på kattene mens du er på reise? Du kan ikke bare helle ekstra mat i skålen og la de være alene en uke det vet du nok. Katter er selvstendige dyr men trenger omsorg og kos hver dag, og bytting av vann.
      Når det kommer til tørrfor må du sjekke saltinnholdet på posen, hvis det er for mye salt kan kattene får blærestein og begynne å lekke tiss hele dagen. Dette skjedde med min forrige hannkatt som måtte av lives fordi vi ikke hadde råd til å betale 16 000 eller mer for en blæreoperasjon. Jeg anbefaler at du kjøper tørrforen som heter Perfect Fit , de har de på coop obs og et par andre butikker.
      Du må også få deg forsikring på begge kattene, http://www.agria.no/katt/forsikring her er litt mer om det. Det er også lurt å dra til dyrelegen å få de id-merket hvis de rømmer. Gi de også ormekur. Sterelisering/Kastrering er lurt med mindre du vil ha fullt hus med kattunger.
      På dyrebutikk går det an og kjøpe kattegress som du kan ha inne som de kan gå rundt å knaske på for å unngå å få hårball. Vet du forresten om de kan gå på do? Har du en kattedo? Hvis ikke så er det lurt å kjøpe en og lære de til å gå på do der inne. Kattunger kan bruke som regel to uker på å lære seg å gå på do med hjelp fra eieren. Bytt sand og vask doen en gang om dagen ellers begynner hele leiligheten å lukte. Jeg har hatt katter hele livet og har det forsatt, det samme har min mor og bestemor, er det noe jeg vet så er det at hver eneste katt er forskjellig. Ingen har lik personlighet. Lykke til !

    94. Det finnes leker du kan henge opp i dørkarmene, f.eks. en lang strikk med en leke nederst. Har ofte kommet hjem og sett at kattene er i full sving med denne.

    95. La dem sitte i vinduskarmen! Hvis ikke det er en veldig bred vinduskarm, bør du prøve å sette opp en plate så de kan sitte der. Noe av det beste en katt vet, er å speide ut uoppdaget. Gjerne et sånt klatrestativ også, de liker å være i høyden i et hus, i katteverden er det den som er høyest oppe som er sjefen:-)
      Håper det var til hjelp, nydelige puser:-)

    96. Det som er med rasekatter er at mange av de har svekket syn eller hørsel, derfor er det best å ha de inne for sjansen for at det skjer noe med en katt som ser eller hører dårligere en normalt er ganske stor. Du kan så klart gå tur med dem om de er villige 🙂 de er kjempe søte ! Jeg elsker katter og disse her var bare helt nydelige 😀

    97. Heihei 🙂
      Æ har masse kattetips før dæ, men da må æ sende dæ en epost, så følg me den idag 😀 kos dæ me kattungan !

    98. Synes alle katter fortjener å komme ut i fri luft. Tenk om det var du som skulle sitte inne i en leilighet hele livet.,

    99. Åhh kattene dine er så nydelige! Dersom du ikke har kjøpt kattebånd, vil jeg anbefale deg å kjøpe det. Skjønnet godt at du ikke vil ha kattene dine løse ute! Likevel så har nok de, i likhet med oss, godt av litt frisk luft! Bare pass på at båndet sitter stramt nok sånn at de ikke klarer å vikle seg ut av det.
      Hva du vil lære kattene dine er helt opp til deg. Straks du ser at de begynner å sette seg på huk for å gjøre i fra seg, flytter du de til kassen. Børsting er viktig å gjøre regelmessig for å unngå floker og ubehag hos kattene. Tannbørster kan være en idé for å unngå tannstein, noe min katt fikk.
      Jeg brukte å prate mye med katta mi så hun skjønte når det var mat(våtfôr), fisk og børst. Kjøp tørrfôret på dyreklinikken, det skal visst være best og sunnest for kattene.
      Ønsker deg masse lykke til, jeg er sikker på at alt blir å gå fint! ♥♥

    100. har et bra tips til deg; kjøp en sprettball. Hvis de er lekne så kommer de til å elske å leke med den, pluss at de kan leke fint alene. Etter min erfaring er ikke leker fra dyrebutikken nødvendighvis en suksess eller et behov.
      Mange skriver her at klatrestativ er noe du burde ha, men det kan også være en fiasko. Kjøpte et dyrt klatrestativ til min katt for noen år siden som hun ikke gadd å se på en gang. Det er dyrt og ser ikke særlig pent ut som møbel heller, så det hadde jeg ikke giddet å kjøpe store greier hvis jeg var deg.
      Katter er selvstendige dyr, så det enkleste er som oftest det beste og de klarer seg fint uten masse dilldall, styr og mas. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, for lite kos, for mye borte etc etc. De klarer seg fint. Kattemat, vann og do(innekatt) er basic alt du trenger for at de skal trives.

    101. Kastrer hankatten og steriliser hankatten så fort som mulig.. Vi hadde ikke muligheten til å kastrere hankatten vår tidlig nok, så nå har han endt opp som en skikkelig mannekatt. Ikke er han kosete lenger og er maks hjemme i 2-3 ganger om dagen bare for å spise. Ingen kos, ingen leking og etc. Han vil ikke Være hjemme mer enn for maten. Så kastrere og sterilisere så tidlig som mulig, tror jeg ikke er så dumt! 🙂

    102. Jeg bor midt i Oslo og har en perser på 4 mnd. Jeg var veldig redd for at han skulle kjede seg mye mens jeg var på skole og jobb, men så lenge alle lekene hans ligger rundt på gulvet og maten står fremme så har han det så fint 🙂 Han har også et stort klorestativ som han bruker veldig mye 🙂 Pass på at du gir kattene mye oppmerksomhet og kos når du først er hjemme. Husk at de har bare deg 😉

    103. hei!
      Jeg har også to innekatter, i starten var jeg også redd for at de skulle kjede seg, i og med at de bare kikket mot utgangsdøra. Men etterhvert gikk de rundt i stua, på soverommet og badet og kikket seg omkring. Tilslutt ble de så gode venner at nå herjer de sammen, sover sammen og de reagerer ikke i det hele tatt om jeg går ut og inn inngangsdøra. Så mitt tips er å la de bli kjent med leiligheten og hverandre i sitt eget tempo, av erfaring er det da de finner seg andre ting å fokusere på enn utgangsdøra. Det er også lurt å ha en vinduskarm de kan sitte i, da får de sett litt ut også.
      Lykke til!

    104. Katter elsker seg oppe i høyden. Så med et klattreslott/klattrestativ på gulvet og hyller/veggplater som går oppe under taket (nesten som en trapp ifra klattrestativet feks) er veldig bra for innekatter 🙂 jo flere steder og utsiktsposter kattene har å variere mellom, jo bedre adferd og stimulasjon vil kattene få.

    105. Liker egentlig ikke katter, derfor skaffet du deg to stykker som i tillegg måtte hentes hjem fra Spania..?? Seriøst, klarer ikke å ta deg alvorlig, du er jo bare selvmotsigende. Vel, innekatter uten noen form for stimuli vil bli masete. Håper du har tenkt igjennom dette? Du kan risikere å sitte med kattene dine til du er 40 år. Det er ikke leketøy eller klær du kan selge når du er lei av dem. Forresten; Jeg er ikke så glad i hunder, så derfor går jeg heller ikke til anskaffelse av det. Men de all del, lykke til! Du har et stort ansvar fremover. Får bare håpe du klarer å gi dem det livet de fortjener!

    106. Gir også dette prosjektet 2 mnd.. ” jeg var nødt til å gi dem bort, hadde ikke tid, reiser så mye” Når du hater mjauing hvorfor skaffer du deg da katt? Katter mjauer ofte for å fortelle deg ting! For eksempel at de er sultne, vil ha kos, eller at det er noe annet. Tviler på at du kommer til å gi dem noe godt liv for dem. Pussig at du er så opptatt er dyrevern, men du virker ikke så glad i dyr generelt.

    107. Selv har jeg bare katter som er både ute og inne, da vi ikke bor i en by. Men ta de med ut i bånd! Kjøp kattesele og bånd, og lær de til å gå med det. Det har funket veldig bra på den ene katten vår som bare gikk i bånd når hun var liten, og går fortsatt med det når vi er på hytta. Dessuten er det veldig praktisk når du skal til veterinæren, da har du litt mer å holde fast i hvis de skulle bli ugreie. Lek masse med de, gjem godbiter, kjøp leker de kan bruke hjernen litt på og lær de noen triks, da tror jeg mye er gjort 🙂
      Lykke til!

    108. Kjøp forskjellige leker og klorebrett, så holder de vel også hverandre med selskap! Jeg bruker å slippe kattene mine ut på verandaen når de vil ut! Om du ikke har en veranda, kan du kjøpe kattebånd å gå tur med de!

    109. Mitt best tips: KJØP FURMINATOR !!
      Har en røytende ragdoll, å denne børsten redder seriøst livet mitt, ikke hår noe sted. Den får tatt skikkelig i underpelsen!
      Men kos med dem samtidig som du børster, så når børsten kommer frem tror de det er kosetid og ikke kjedelig børstetid. 🙂
      Lykke til!

    110. Det er en vane sak for dem å være inne 🙂 kusinen min bor i oslo og har en inne katt, og hun kjeder seg veldig fort, men hun har masse leker ogsånt, som avleder henne veldig for å ikke gå ut.
      Også vil det hjelpe veldig og kanskje ta dem på lufte turer, kjøpe bånd til dem ogsånt.
      Mange synes det er forferdelig, men det er det ikke. Det tar veldig tid å lære dem å gå i bånd, men har du tålmodigheten der så skal det ordne seg.
      Jeg har hatt en katt som aldri turte å gå ut, så jeg måtte gå med henne i bånd, og det var verdens verste læringstid for meg, ikke nok med at jeg skulle lære katten å gå i bånd men jeg måtte jo lære meg selv metoder for at katten og jeg selv skulle være rolig. haha…
      Men hun ble vandt med å gå tur i bånd og likte bedre det enn når jeg slapp henne løs.
      Så jeg vil anbefale og ha masse leker(det har du vell sikkert), og kjøpe sånn klore “stubbe” som man får kjøpt på dyre butikken. også begynne å gå tur med dem 🙂
      Lykke til skjønne deg 😀 Kattene vil nok få det supert hos deg! 🙂

    111. Vi har også innekatter, og første punkt er at det er veldig godt for dem å være to! da kan de underholde hverandre ganske mye.
      Det vi har funnet ut etter fire år med innekatter er at det er veldig individuelt hva de trives med, har kjøpt det meste som finnes av leker. Men det som slår an er likevel gavebånd, trådsneller, klesklyper og sprettballer 🙂 det eneste som er obligatorisk er klorebrett! gjerne flere!
      Vi har også hatt god erfaring med å gå i bånd med den ene pusen vår, mens den andre ikke vil være ute i det hele tatt. Så det er bare å prøve seg fram 🙂 dere vil nok trives kjempe godt sammen alle tre! 🙂

    112. Jeg jobber med katter, og har noen gode råd til deg. Ser nemlig at det er mye forskjellige råd som spriker i alle retninger.
      Først og fremst så må du kastrere de, jo fortere, jo bedre. I samme slengen bør du også chippe de hos dyrlegen.
      Du bor såpass sentralt at det å ha innekatt er en god ide. Så lenge de har hverandre og masse klorebrett og leker kommer de ikke til å kjede seg. Det du føler er kjedsomhet nå er bare vanlig rastløs kattungeoppførsel.
      Klorebrett/klatrestativ kommer du til å bli glad for at du har for det sparer møblene dine. Kattens no.1 er det beste merket, men det billigere merket Trixie holder også lenge. Nettbutikker som stargate.nu og animail.com kan spare deg for penger, og animail leverer også på døren.
      Ang. kattedo så holder det nok med en i starten, men det kan være du må ha to etterhvert som pusene blir større. Modkat er en do som gjør at det blir veldig lite sandsøl, men de er nok litt små for den foreløpig. Kattunger skal IKKE ha klumpsand da de kan spise den, så perler er kanskje det beste i starten. Etterhvert er klumpsand veldig praktisk fordi det ikke lukter noe særlig og er lett å rydde. Everclean er det mest brukte merket i Norge, men får du kjøpt Tidycats så sparer du mye penger og får god sand. Et annet tips er å legge dørmatter rundt kassen, for puser med så mye pels drar med seg sand rundtomkring.
      Pelsstell må disse to ha, børst de helst hver dag, men i allefall annenhver dag. For å slippe røyting så er definitivt furminator den beste, men den er det litt mindre kos i en de flate børstene da. De har også ansikt som tyder på at det er noe perser/exotic i de, og da kan det hende de får mye “øyegugg”. Bruk litt vått papir på å rense det bort så slipper du sannsynlivis øyeinfeksjoner.
      Mat: Kjøp ikke tørrfor fra matbutikken, det er ikke bra for de, og avføringen kommer til å lukte mye verre. Spør en dyrlege om tips, men enten indoor, sterelized eller hairball fra Royal Canin er alle gode typer for langhårede nøster. I starten skal de ha kattungemat men bruk merker du får kjøpt hos dyrlege/dyrebutikk, ikke whiskas eller friskies eller lignende, det er omtrent som å gi de hamburgere hver dag. Maten koster litt mer pr. pose, men sannsynligvis så spiser de mindre mengder fordi det er mer næringsrikt, så i det store og det hele blir det ikke særlig dyrere. Så lenge pusene klarer å begrense seg(det gjør de fleste)så skal tørrfor stå fremme hele tiden, våtfor er ikke nødvendig, men kan gis som kos innimellom. Sett ikke mat og vann sammen med kasse, og de fleste puser foretrekker også at mat og vann ikke står samlet, men det kan du prøve deg frem på.
      Inne vs ute:
      Når du bor midt i en by, er det lurt å holde de inne. Det er lettere å lære en innekatt å bli utekatt om du flytter enn omvendt. Om de skal ut så ikke slipp de ut før de er ca 11-12 mnd, det er først da de har retningssans.
      Forsikring MÅ du ha, ellers blir det fort VELDIG dyrt om det skulle skje noe. Agria forsikring driver bare med forsikring av dyr og har du chippet pusene får du også rabatt på forsikringen.
      Nå ble det mye tekst, og siden du ikke akkurat får få kommentarer så lager jeg en oppsummering.
      Helse:
      – Kastrering
      – Chip
      – Forsikring
      Mat:
      – Ordentlige merker dyrebutikk eller dyrlege, ikke fra butikken.
      – Kattungemat til de er ca 1 år
      – Våtfor som kos
      Kasse:
      – Ikke klumpsand mens de er små
      Stell:
      – Børste
      – Rense øyne
      Aktivisering:
      – Klorebrett/stativ
      – Masse leker
      – Fiskestangleke er populært
      – Karinamus er populært

    113. Kamilla dit naut! Furminator er livsfarlig! Det tar bort underulla slik om tempen synker har katten ingenting som holder den varm! Mange har brukt den på katter og hunder der dyra har pådratt seg lungebetennelser og infeksjoner! Underulla beskytter dyret mot kulde, og det er de veldig ømfintlig mot. Furminator er svindel, og de har fått tusenvis av klager i de landa det er solgt!

    114. Skal du selge disse også når du blir lei av dem, slik som du prøvde å selge hunden din, fordi den var stygg og du ikke likte den? Du er et grusomt menneske som prøver for harde livet å virke smart og en dyrevenn. Stakkars katter som havnet hos deg.

    115. Hei:)
      Gratulerer med søte små puser:)
      Jeg har innekatt og jeg lufter han ute i sele:) og det går kjempe bra 😀
      Tror det er lurt å starte med tilvenning av sele tidlig slik at de eventuelt blir vant til det:)

    116. Blir så irritert på slike som deg som tror du kan redde hele verden. Du burde kanskje heller ha fokus på alle de hjemløse kattene + villkattene (som er et kjempe stort problem) som formerer seg raskere enn bare F i Oslo og omegn. Vi trenger ikke spanske katter i tillegg bare fordi du var på ferie og vil fremstå som dyre elsker.
      Ta de med til Nord Norge du, vi trenger dem ikke her.

    117. Fine nusser 🙂
      Inne katter er utfordrende, til og med de såkalte “innekattene”, slik som raggdoll og andre raser kan man ikke si liker å tilbringe et helt liv i en liten leilighet, men skjønner utrolig godt at du ikke tør å ha de ute i Oslo, hadde aldri turt det selv. Hvis de liker å gå ute i bånd, burde du tilvenne dem det.
      Hvis de får slike raptusanfall der de løper febriske rundt i leiligheten er der ett tydelig tegn på kjedsomhet. Men katter og hunder liker leker de kan finne ut av, litt hjernetrim 🙂 så burde du kjøpe netting å ha foran vinduet slik at de venner seg til å ha vinduene oppe, litt kjedelig å ikke kunne ha vinduene oppe.
      Venninnen min har en innekatt, så har plukket opp noen tips der 😉
      Så burde man alltid ha kltrestativer til dem, med forskjellige rom å slikt, katter liker å gjemme seg bort på trange lune steder, slik som i klesskapet 🙂 så søte 🙂
      Lykke til da, fint at de har selskap i hverandre, det har jo mye å si 🙂

    118. Katter liker og finne på ting, leke, bruke hjernen. Kjøp leker til dem, kanskje en ball på en tråd der DU kan leke me dem slik at de kan springe etter ballen å få ut energi. Katter elsker som regel og leke, så for at de ikke skal kjede seg ihjel så blir det sagt at du helst skal leke med dem 1 time til dagen minst. men det er jo etter hvor lekne kattene er. kjøp noe der de kan gjemme seg, katter elsker og ligge enplass i fred. Du kan også klippe av en lag tråd, og klemme på endel sølvpapir rundt enden på trået slik at det blir en ball med en lang tråd du kan holde i. Katter legger fort merke til sølvfargen, og de elsker og leke med det:)

    119. Husk at du må leke mye med kattene, spesielt innekatter, slik at de får brukt både kropp og hjerne. Leker man ikke, så er det fort gjort at de kjeder seg og blir understimulert. Katter liker å være i aktivitet!

    120. Husk at du må leke mye med kattene, spesielt innekatter, slik at de får brukt både kropp og hjerne. Leker man ikke, så er det fort gjort at de kjeder seg og blir understimulert. Katter liker å være i aktivitet!
      Veien utafor høres veldig skummel ut for to små katter ja! Håper de lærer å kose seg inne evt gå tur i bånd. 🙂

    121. Hvorfor i alle dager skaffet du deg katt egentlig?? Dette høres ut som et prosjekt som er dømt til å mislykkes. Du liker ikke mjauing? Lykke til, innekatter prater mye. Og nei dette er ikke ment for å være slem, men tenk litt over at dette faktisk er levende vesener du har tatt ansvar over. Da er det utrolig egoistisk å ta ansvar for to katter når du egentlig ikke liker katter. Håper for guds skyld at du takler denne utfordringen, for er det noe som er ille er det folk som skaffer seg dyr og kvitter seg med dem pga en eller annen egoistisk grunn. Tro det eller ei, men katter er faktisk ganske mye ansvar. Har selv en innekatt og han er mye mer jobb en jeg ante (i tillegg har jeg blitt allergisk), men jeg elsker han over alt og kunne aldri tenkt meg å kvitte meg med han. Dette prosjektet høres mer ut som at du prøver å sanke status som “dyrevenn” enn at du faktisk bryr deg.

    122. Så søte 🙂 Innekatter trenger flere nivåer å være på, katter liker å klatre og å være i høyden. Så kjøp et stort klorestativ eller flere i forskjellige høyder, eller monter hyller på veggene som de kan klatre på 🙂 Lurt å legge til rette for at de kan sitte/ligge i vinduskarmen og nyte utsikten. Ikke slipp dem ut! Google apartment + cats så ser du masse kule løsninger 🙂

    123. Mitt råd er.
      Forsiktig med løse elektriske ledninger eller datamaskin, elsker å tygge og kan elektrosjokk eller brent. Forsiktig med bier og veps liker å jakte fluer, delta på å forstå at vepsene er farlig. Forsiktig når du åpner og lukker døren ain, er veldig rask og kan bli tatt ut. Rådet om å bruke en vanndusj for å skjelle er bra, jeg legger litt mild håndsåpe, ikke liker lukten av parfyme. Prøv å ikke bruke hendene som et leketøy, beste leketøy for en katt er i hendene på sin herre og dette bringer mange riper og biter. Husk at innholdet i en katt er høyere enn for en hund, hvis han nekter å adlyde ikke få det lolls, i et argument eller kjempe, kjempe til slutten for å forsvare sine synspunkter. Nå blir det trendy halskjeder med LED-lys, å ha kjæledyret sjekket om natten. http://www.glamouretto.com/images/kuvat/pantavalolla3.jpg

    124. Ha klorestativet i det rommet du oppholder deg mest i, da innekatter er veldig selskaplige og vil ofte være i rommet du er i (optilmalt klorestativ i flere rom)
      Katten vår elsker laserpenn, og bare vi nevner det ordet mjauer og maler henne av glede og titter rundt seg etter den røde prikken 🙂
      Dyrlege/dyrbutikkmat er å anbefale. Om du noengang skal bytte fra ett for til et annet og katten blir i overkant ivrig på det nye foret, kan det være lurt å blande den gamle type kattematen (snakker altså om tørfor) med den nye typen. endre så blandingen til det består mer og mer av den nye fortypen før du til slutt bruker bare den nye typen 🙂
      Mye i hjemmet som kan brukes til leker. noen katter elsker feks. noe så simpelt som hårstrikker 🙂
      Og jeg titter alltid bak dører før jeg lukker de inne i huset. Når vår var liten, var det interessant å ta labben mellom dørsprekken, og det kan bli ganske alvorlig om døra smelles igjen da. Heldigvis hadde vi ingen uhell med det 🙂

    125. Og gi dem konsekvenser om du sier nei til dem om de ikke hører på deg! Ellers vil de fort lære å ignorere hva du sier. Katter er stolte dyr!

    126. Det er lurt å kjøpe masse leker, og klatrestativ 🙂 petworld.no har masse utvalg av diverse til katter 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg