du vet du er rosablogger når..

. . du bare må ha rosa dopapir. For å blogge om, og for å tørke seg med så klart. Det første jeg gjorde da jeg kom til leiligheten i går var å henge opp dette, som nå offisielt er min nye ice-breaker. Når noen kommer på besøk, og så går på do, nevner de garantert noe om dopapiret på vei ut! God plan, så har man noe å snakke om i tilfelle det skulle bli kleint :) Dere hadde blitt overassket over hvor mye jeg har å si om rosa dopapir! Hehe #dypesamtaler #wifematerial 


I går kom jeg hjem, og oppdaget at jeg har fått tidenes bananflueproblem i leiligheten. . Vurderte å ringe skadedyrsbekjemper, men ringte en venninne istedenfor som bare lo da jeg presanterte den ideen for henne. Så. nå vurderer jeg å leie inn noen fra finn.no, for jeg kødder ikke når jeg sier jeg har over 10 000 bananfluer hjemme. Jeg kan ikke røre meg en centimeter uten å få et dyr inn i øyet eller munnen. Jeg turte ikke å sove uten truse inatt for å si det sånn, plutselig har jeg en hel flokk i livmoren! Jeg laget min egen flammekaster ved hjelp av hårspray og lighter, uten at det hjalp så mye på de stygge fluene. Ser ut til at livet alene kommer til å bli en morsom utfordring!

65 kommentarer
    1. Kjerringråd mot fluer….: heng opp en pose med vann, det skal visstnok ta bort fluene? haha jeg aner ikke, men funket visst for en venninne!! good luck

    2. Et tips mot bananfluene: Bland eddik og zalo i et glass og legg det der det er mest bananfluer. Eddiken tiltrekker dem, mens zalo dreper dem..

    3. hvis du blander en kopp med olivenolje og zalo vil de prøve å gå ned for å drikke, da vil zaloen få dem til å henge fast og drukne. då blir du sikkert kvitt en del 🙂

    4. Lag felle mot fluene! Jeg brukte en snappleflaske (stor åpning) og fylte med søt drikke og ekstra sukker. Og innimellom skrur du på toppen og rister flasken slik at de.. ja, vel.. drukner.
      Og dorullen henger feil vei 🙁

    5. jeg har hatt det samme problemet der jeg bor nå et godt tips er å begynne med å vaske og rydde leiligheten grundig, kaste alt boss og IKKE legge noe matrester stå fremme (de er veldig glad i frukt).
      noe du kan gjøre for å drepe bananfluene er å ta å fylle en kopp en fjerdedel med eplecidereddikk også noen dråper zaol. fluene er veldig glad i eddikken, de vil derfor fly ner til den for å drikke, de setter seg på vannflaten og da får zaloen dem til å synke og de drukner. ta og sett kopper med dette rundt i hele leiligheten og gjerne fler i hvert rom. dette var veldig effektivt hos meg. over halvparten av fluene var borte bare etter en natt.

    6. Så kult med rosa dopapir 😉 Et tips som funker mot bananfluer er å ta eple juice og eddik i en beholder, og ta å kromme et papir (så det blir som en skikkert, et lite hull nederst og et stort hull). Det er vanskelig å forklare bedre! Også tar du den enden med det lille hullet og setter oppi beholderen, men pass på at den ikke blir våt. Bananfluene vil gå ned, men de klarer ikke å komme seg opp igjen 😉

    7. Har to gode tips:
      Legg alle fruktrester i en bolle, og rydd bort annen mat som står i nærheten. Dekk bollen med cellofan og stikk små hull i plasten. Bananfluene vil gå ned i bollen, men finner ikke veien ut igjen. Tøm bollen langt vekk fra huset eller leiligheten.
      Eller gå amok med støvsugeren. De lette fluene har ikke sjans – men husk å sette støvsugeren ut etterpå. Det er lett å fly ut igjen. 😉

    8. Om du vil bli kvitt fluene effektivt så tar du en skål og blander i eddik og zalo, fluene ligger døde og dumme i skålen i løpet av dagen 🙂 (zalo fordi det er seigt, da klarer de ikke å fly ut av “røra igjen”)

    9. Viss du legger oppskåret frukt i en bolle og tar plastikk over og stikker pittesmå hull, så vil flyene fly ned og ikke komme seg ut igjen. Det funker, jeg lover!!!

    10. Fyll en bolle med øl og ta et par dråper zalo oppi. Det bryter hinnen som de kan sitte på og dermed synker de og drukner 🙂

    11. Jeg har hørt at det skal hjelpe å sette frem glass med røvin. Det tiltrekker fluene og så drukner de. Du kan eventuelt prøve å lage en felle med frukt. Husker ikke helt hvordan jeg gikk frem, men prøv å google “banana fly trap” ^^, Lykke til <3

    12. var hos ei venninne i går, og hun hadde samme problem! ble kvitt de raskt ved å bruke sånn fluesmekker med støt! enkelt tips!
      de forslagene med zalo er bare umulige, for det er vanskelig å få alle til å gå nedi..

    13. Jeg hadde også problemer med bananfluer og fikk et kjempegodt tips! Du tar glass/boller med litt vin oppi (jeg brukte hvitvin), så tar du plastfolie over koppen og stikker noen små hull i den. Fluene lukter vinen og finner hullene for å komme ned, men de klarer ikke å finne hullene for å komme seg ut.
      Håper det ordner seg!

    14. “lagde flammekaster ved hjelp av hårspray og lighter”
      WOW! Og du sier at du er dyrevenn. Du er jo den rene SADISTEN. Bare uinteligente psykopater gjør slike ting.

    15. Fyll en skål eller en karaffel med fruktrester (epleskrått, melonskall..) og legg cellofan/gladpakk over. Så stikker du ett medium eller flere små hull og lar stå over natten. Vi har samme problemet, og etter fella sto over natta var det over 50 fluer inni!

    16. VELDIG bra tips mot bananfluer:
      Først skjær du opp litt frukt i små terninge og har det i en liten kopp ellernåkka sånt. Huske jo ikke ka det heita, men sånn gjennomsiktig plast som du har over matskåle o.l., og så poke du et bittelite håll i plasten (type strikkepinne-stort). Da flyr fluan inn i glasset og blir fanga der. Iogmed at du har så mange, kan du jo lage fleire

    17. Har hatt problemer med bananfluer jeg også. Det jeg gjorde var at jeg satte høye glass med litt vin nedi rundt om kring der det var flest fluer (de tiltrekkes av det). Så venter man en stund til det har samlet seg noen fluer oppi glasset, så forter man seg å legge papir over glasset og rister slik at fluene drukner i vinen. De går også oppi der av seg selv og kan drukne uten å å gjøre noe, men det er ikke sikkert. Har funket her iallefall 🙂

    18. Ta små glass rundt omkring i leiligheten med eddik og zalo. Ble tipset om dt fra ei venninne da vi hadde samme problem. Hjalp utrolig bra, og glassene ble svarte av bananfluer. Anbefales på det sterkeste! 🙂

    19. Kjøp deg en insekts dreper. Man får sånne bokser man setter i hvert rom å trykker på utløser så må man være ute av leiligheten i 4 timer. Så kan du feie døde fluer etterpå. Jeg kjøpte det på maleforetning og tror de har det på jernia

    20. Punkt 1 mot fluer er å fjerne søppel, frukt og mat generelt som står framme. Hvis du har latt et fruktbart stå framme mens du har vært borte er det “synderen” Så gjør du grundig rent og da mener jeg typ husvask med grønnsåpe og salmiakk. Når du har gjort dette kan du begynne med kjerringrådene 🙂 Lykke til:)

    21. Jeg kuttet en flaske i to, satt tuten opp ned i flasken og teipet kanten rundt.
      Fylte bunnen med bananer og lot den stå over natten. Lot alle skapdører stå åpne ettersom de gjemmer seg der også.
      Funket kjempe flott nå er jeg helt kvitt problemet.

    22. I BERGEN kan farget dopapir(rosa, orange, grønt, rødt, lilla, svart osv) kjøpes på baderomsbutikken som ligger vis a vis coop extra på nyborg i åsane.

    23. Hei.
      Fra slutten av juli til slutten av august er det noe som heter “Hundedagene”. I dette tidsrommet kommer det også mye bananfluer og fluer. Jeg er plaget med det hvert eneste år, og det slår ikke feil i forholdt til tidsperioden de kommer i heller. Du kan lese mer om “Hundedagene” her:
      Nå starter hundedagene
      Hundedagene varer fra 23. juli til 23. august.
      Er det fint vær hos deg i dag kan det vare helt til 23. august. I alle fall hvis vi skal følge gammel folketro. I dag går vi nemlig inn i hundedagene.
      Perioden fra 23. juli til 23. august kaller vi hundedagene. I følge gammel folketro er disse dagene helt spesielle når det gjelder vær og natur.
      Spådommer om været
      Hundedagene er en tid for værspådommer. Det er flere teorier om hvordan været på den første hundedagen får følger for været i resten av perioden. For noen betyr fint vær den første dagen at resten av måneden blir like fin, mens andre mener det stikk motsatte: Går vi inn i hundedagene med godt vær, går vi ut med dårlig vær eller omvendt. Andre igjen er mest opptatt av den tredje hundedagen, og at været denne dagen bestemmer for de neste tre ukene.
      Hundestjernen Sirius
      Hundedagene har fått navnet sitt etter stjernen Sirius som også kalles Hundestjernen. I Oldtidens Egypt startet denne stjernen sin stigning på denne tiden av året.
      .
      Gale hunder og råtten mat
      I følge folketroen er også hundedagene en vanskelig tid der ting har en tendens til å floke seg. I denne perioden blir hundene lett gale, sies det. I tillegg råtner maten fortere, vannet blir giftig og prøver du å vispe kremfløte vil den bli sur!
      Mye av folketroen har sin naturlige forklaring i været. I denne perioden er det ofte varmere enn ellers i året og det er mer fuktighet i lufta. Det får maten til å råtne og mugne fortere. På Østlandet kalles derfor også hundedagene for røtmåneden.
      I gamle dager het det at vannet var giftig på denne tiden, og at man burde unngå å vasse i sjøen. Siden det er vanlig at brennmaneter flokker seg rundt strendene i denne perioden, er det kanskje ikke så rart at man mente at vannet var “giftig”?
      Kilder: Store norske leksikon og Meteorologisk leksikon

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg